.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Eylül 2018 Perşembe

STSL 05 Beşiktaş - Evkur Yeni Malatyaspor



Tarih: 15 Eylül 2018 Cumartesi 20.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Halil Umut Meler 
( BJK 2G 2B 2M – EYM -G -B -M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Caner Erkin(Belirsiz) / Murat Yıldırım

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

72 Yorum:

carlito dedi ki...

hayaller;

Karius
Gökhan-Pepe-Vida-Adriano
Medel-Oğuzhan
Lens-Ljacic-Babel
Negredo

gerçekler;

Karius
Adriano-Pepe-Vida-Caner
Medel-Tolgay
Q7-Oğuzhan-Babel
Negredo (Larin)

EC dedi ki...

yenmemiz gerek.. haftaya Aydinus veya Cakir tarafidan dogranacagimiz goz onune alinirsa...

Ljajic i ben oynatacagini dusunuyorum.. ( 10 dk bile olsa)
Senol Gunes, onumuzdeki 3 maci kastederek Tore nin de oynayabilecegini ima etti. bence Ctesi gunku macta Tore ile baslayabilir Babel veya Quaresma yerine..


SALDIR KARTAL..

Not:

Not:
Izmir’de kurdugumuz “BesiktasveTurkiye” whatsapp grubumuzun (uyelerinin 16 degisik ulkede ikamet ettigi) organize ettigi ve gonullu arkadaslarin katkilariyla topladigimiz yardimlarla aldigimiz Lisansli Urunlerimiz, 2ci projemiz olan #ASYAKARTALLARI icin 15/9/2018 Cumartesi gunu Tayland da magarada mahsur kalmis “Yaban Domuzu Takimina” -(WILD BOARS TEAM) verilecektir.
Kartal Yuvalarindan alisveris yaparak, kulubumuze katki ve sonucunda da Turkiye&Besiktas i tanitma projemiz de daha onceden de #AFRIKAKARTALLARI projesini yapmistik Malawi de.
Bu arada Turkiye’de de Izmir ve civar koylerinde ihtiyac sahibi genc Kartallara da ulastigimiz kucuk projeler de yaptik.
Sizlerle paylasmak istedim.

Adsız dedi ki...

Ljajic'in ilk 11 oynaması kimine göre "iyi olur" bana göre "must" ama @carlito'nun dediği gibi büyük ihtimalle oynamayacak ve o da belki şeklinde sonradan oyuna girecek. Takıma yeni geldi lafzası ile lig maratonundaki ihtiyaçlar arasında oluşan uçuruma miyop bakma olayı yaşanmasın diyelim.

Diğer yandan bir önceki postta yazılmıştı, Ljajic "Şenol Güneş Beni saha içinde birkaç yerde kullanmak istediğini söyledi ancak en iyi olduğumu düşündüğüm yerde, yani forvet arkasında oynamayı umuyorum." demiş. Şimdi kaleci ve defansın herhangi bir bölgesini geçelim, DM ve golcü de olmayacağına göre kaldı 4 bölge ve bunların biri kendi bölgesi, diğer ikisi kanatlar. Eğer kendisini bas ortayı bekle kafayı formatında bir devrede 2 maç dahi kullanacaksak bi zahmet devre arasında gönderelim ki ne biz ne de o üzülmesin. Yok kendi söylediği yerde kalacaksa sorun yok.

Bu konuyla bağlantılı olarak bir diğeri de Sosa'lı dönemdeki futbolla ilgili. İşin sadece sahaya oyuncu dizmek olmadığını en güzel TS gösterdi. Maç sonuçları ne olursa olsun, henüz yeni göreve gelmiş teknik yönetimin farklı anlayışıyla TS bu sezon çok daha hızlı şekilde ayağa pas yapan ve topu çok daha fazla kontrol eden bir yapıda. Ki Okay'ı da kaybettiler.

Aforizmalar dışında kazanalım, zira bu tür aralar toparlanma için iyiyken sürpriz sonuçlara da yol açabiliyor.

Adsız dedi ki...

Bu arada podcast işi muhteşem. Sizi her daim takip ediyoruz muhteremler :)

Adsız dedi ki...

Beşiktaş için kafa yoran ve bunu rasyonel anlamda konuşan en etkili podcast. Mesele üzülmek sevinmek değil olan biten gerçek diyorsanız tabii. Rest is yours and mine.

Adsız dedi ki...

14 Nisan 2018 02:30

"Gelecek sezon içinse Talisca'sız pas yüzdesi yüksek bir sistem olsun bi zahmet. Alın şu Emre Akbaba'yı artıkın. Hem maliyeti çok daha ucuz hem de ilerde devreye girecek yerli işine yatırım yapmış oluruz. Emre olayına @disko alınmasın; Ferdi Kadıoğlu'nu onun ısrarıyla seyretmeye başladım, potansiyelli vs değil gayet sağlam çocuk. Talisca'ya 20 küsür gömeceğimize bu ikiliye 10 hatta olmadı 15 basıp alsak kötü mü olur. İyi olur iyi olur. Kalan paraya da 2 adam daha alırız."

turgay dedi ki...

Ljajic "Şenol Güneş Beni saha içinde birkaç yerde kullanmak istediğini söyledi ancak en iyi olduğumu düşündüğüm yerde, yani forvet arkasında oynamayı umuyorum."

yukarıdaki gibi birşey söylediyse hoca ljajic hakkında hiç fikri yok demektir. bir kere bu adamın bizim lige düşmesindeki en önemli problem savunma zaafları. bu adamı kanatlarda kullandığınızda ki inter yaptı bunu bekinizin ömrü kısalır. bizim beklerin zaten nefesleri 90dkyı çıkaramıyor bir de bu adamı oynatırsak oralarda vay halimize. zamanında mustafa denizli severdi tavşan çıkarmayı şenol güneş yaşlandıkça tavşana sarar oldu. boş işlerle uğraşmanın manası yok. herkesi yerinde oynatmak lazım.

şimdi bu haftaya gelene kadar 4 puanı kaybettik bile. bu hızla devam edersek muhtemelen yine 4-5 civarında kalacağız. acilen toparlanmamız lazım diyeceğim ama şenol güneş'e güvenmiyorum. sanırım o da yönetimde kendisini sonuna kadar destekleyen ve takıma gelmesini sağlayan çebi başkanın gidişiyle motivasyonunu tamamen kaybetti. burada asıl kaybeden acayip borcu olan beşiktaş olacaktır. son olarak serdal adalı'nın yönetime girmesini esefle ve şiddetle kınıyorum. feda dememizin en önemli figürlerinden birinin kurtarıcı gibi geri gelmesi bizim aslında kısır döngünün içine girdiğimizi gösteriyor. başımız fena belada.

Emrah D dedi ki...

@turgay

4-3-3 tarzı taktikte iç oyuncusu veya kanat forvet de olabilir. 6 numara Tolgay önünde iki tane serbest 8 Oğuzhan ve Ljajicle bir 4-3-3 bize uygun olabilir mesela.

turgay dedi ki...

@disko

adamın orjinal mevkisinden farklı yerde oynattığında verimini de öldürürsün. mesela lens'den sağ bek olmaz. adriano'dan uzun vadede ve 70ten sonra orta saha olmaz. Ljajic karar verici olmak isteyen adam. son sırbistan maçında sol açık oynattılar sıradanlaştı. sıradanlaşmadığı yer 10 numara pozisyonu. iç sahada bence dediğin olur ama deplasmanlarda karar verici olmalı. ayrıca hepimizi biliyoruz şenol hoca esnek bir adam değil. zorda kalmadığı müddetçe taktiğini değiştirmiyor. ben olsa iç saha ayrı dış saha ayrı diziliş yaparım.

@james

Böyle sözler gerçekten motive edici oluyor.

Teşekkürler.

BJK4EVER dedi ki...

Yorumlari okudukca uzuluyorum. Siz koskoca Senol Gunes'ten daha mi iyi bileceksiniz? Antrenmanlari siz mi izliyorsunuz, antrenor diplomaniz mi var? Ayriyeten 2 sene ust uste sampiyon yapti takimi, kredisi sonsuz. Ayrica gitse yerine kim gelecek? Kimse yok, Kilicdaroglu mu gelsin? Ne zaman antrenor degistirsek takim daha kotuye gitti, istikrar sart. Takimin ebesini de sikse kalmali, omur boyu sozlesme imzalamaliyiz (!).

ozkankaya35 dedi ki...

Yok mu skor tahmini.2-1 derim ben

BJK4EVER dedi ki...

Kadroyu gordum icimin yaglari eridi. Oguzhan 8de, ljajic ilk 11de, babel meymenetsizi yok lens ilk 11de. Negredo da var, daha ne olsun.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Ljajic cok iyi cikmazsa bile doğru mevki transferi hem 11i hem de kulubeyi guclendirdi. Adriano Töre Babel Tolgay seç begen kullan.

Pheaglix dedi ki...

45 dakikadır çöp izliyoruz. hala aynı birbirinden uzak, statik oynayan takım var sahada. buraya sosa'yı da eklesek, hoca'nın çok istediği burak'ı da eklesek fayda etmez. şu takım "sürekli yan pas yapalım, arada rakip bi hata yapar da kanat oyuncusu tesadüfen boş kalacak gibi olursa topu ona gönderelim, böyle gol bulursak buluruz" zihniyetine devam ettiği sürece ancak maç içinde bulunan mikro çözümler ile tepeye tutunabiliriz, o da şansımız yaver giderse. yemin ederim langırt takımı bile bizden daha hareketli.

Murat dedi ki...

takımın maestrosuna 3 kere falan top değdi, böyle taktiğin anasını sikeyim

yilmaz dedi ki...

İkinci yarı başlarken Lens çıkıcak babel girecek eminim.

Hidayet dedi ki...

ya beşiktaş'ın stoperlerinin uzun oynamasına falan hiç kızmayalım , iyi bile iş çıkarıyorlar . beşiktaş'a önde basan takımlara karşı ortasahamızın hali bu ,ki takımların çoğu bunu yapacak .hiç öyle 8 -10 numara problemi değil . oğuzhan stoperlerden sırtı dönük top alıp yüzünü kaleye dönecek adam değil . eh medel de değil . nasıl olacak bu iş peki ? yani o kadar uyumsuz bir takımız ki ,cidden en uyumlu gözüken yerimiz iki stoperimiz. her biri bir hafta önce gelmiş adamları toplamışız sanki . yani karius -pepe-vida -medel -ljalicadına üzülüyorum .gerisi zaten bu durumda olmamıza sebep . bu arada ljajic biraz takımı tanısa sazı eline alacak da çok yabancı . jljajic'den bireysel olarak umudum var da takımdan yok .

hastati dedi ki...

bence 4-5-1'e donmeliyiz:)

Murat dedi ki...

evine gideme orospu cocugu hakem bu nedir lan, o VAR daki ekipmanlarda federasyondakileri amına girsin en ufak vidasına kadar

Zaitsev dedi ki...

Tolgay'ın asistiyle Meler fırsatı affetmedi ve Medel'i attı. Operasyon tamam Fener maçı için.

Bu arada Oğuzhan 10 numarada oynayamıyor ama 8'e koyunca da 10 gibi oynuyor. Bir karar versek ne oynayacağına.

Pheaglix dedi ki...

medel'in pozisyonu net kırmızı kart. geçen sene yürürlüğe giren yeni kural gereği müdahale topa olsa ve çift dalma durumu olmasa bile iki ayağın da yerde olursa rakip üzerine basıp düşebileceği için benzer pozisyonlarda sarı kart göstermek gerekiyor.

Unknown dedi ki...

Quaresma ve Medel takımın şablonunu çok bozuyor. Gelecek hafta Medel'in oynamaması bir avantaj olabilir.

Yalnız kaleci almışız be.

beagle dedi ki...

@Emir
Caner de...
Bugün belli olduki

Gg pepe vida adriano
Ozzy atiba
Ljajic
Töre Babel
Negredo

Ideal 11imiz

Unknown dedi ki...

@beagle

kaleye kimseyi yazmamışsın, yoksa tolga mı diyosun :)

drblackeagle dedi ki...

Hakem Medel'e gösterdiği ilk kartta da son kartta da hata yaptı tamam ama Bjk evinde bu kadar karaktersiz oynayamaz. Yeter artık dört senedir günden güne bir takım bu kadar mı geriye gider. Maçı sırf Bjk liyim diye ızdırap çekerek izliyorum. İlk sene öyle miydi halbuki. İkiye birler ara kasları uzaktan şutlar. Bjk mi olmayanlar bile sırf seyir zevki açısından Bjk maçlarını izliyorlardı. Şimdi ise tek taktik ver sağ kanada şaklaban orta açsın. İçeride kafa vuracak adam var mı yok mu bakmaksızın. Yeter ama artık gerçekten yeter. Her zaman istikrardan yanaydım ama git Şenol Güneş git. Q7 yi de al git.

Unknown dedi ki...

@zaitsev
Az bulunur bir Oğuzhan düşmanısın anladım da, 90 dk izledim, söylediğine dair hiçbir emare görmedim. Oğuzhan 10 gibi filan oynamadı. Layiç mi Yayiç mi neyse, o çocuk da 10 oynamadı. 8 de değillerdi. 6 da değillerdi. Zaten maçı izleyen kimse de ne oynadıklarını, görevlerinin ne olduğunu filan anlamadı. Sağa sola deli dana gibi koşturan Medel'den başka orta saha da yoktu. Çünkü hocanın kafasında ne 8 ne de 10 numara diye bir şey var. Varsa şaklaban yoksa şaklaban. Keşke Almeida'yı alsaydık

@drblackeagle'ye katılıyorum.
Arkadaş, ilk senende halen unutulamayan bir futbol oynatarak şampiyon olduğun takım, iki adam ayrıldı diye 4.sezonunda bu kadar pespaye bir hale geliyorsa, senin aslında kötü bir teknik direktör olduğunun kanıtıdır. Tükendiysen, bırak git. Küskünsen, bırak git. Biz niye senin oynattığın iğrenç halı saha futbolunu ve nazını, adam kayırma rezilliklerini çekiyoruz? Yeter artık yahu!

beagle dedi ki...

@Emir

Kale şu anda Taş gibi. Bugün Fabriciler bile Kariusa döndü.
Takdir edersinki anti Fabri mucadelemden dolayi gevrek gevrek gülüyorum. Karius bundan sonra çöp olsa bile Fabri'nin yetersizligini hissettirdi.Karius olmasa 2 veya 3 puan az alirdik.

Adsız dedi ki...

Ljajic iyi başladı. Beklendiği gibi Sosa'nın defansı zayıf versiyonu. Ondan bir eksisi de kanatları çok sevmemesi. Sevmemesi diyorum zira maçın son döneminde Quaresma çıkınca geçtiği kanatta 2 etkili olabilecek iş yaptı fakat onun dışında orta alandakine göre daha hareketsiz kaldı. Defansı zayıf derken bir Alex kadar yumuşak değil sonuçta Serie A görmüş, buna karşın elbette Sosa'nın yanına yaklaşamaz. Etkili olur mu, bu oyun yapısıyla çok olur. Yeter ki yanındaki ötesindeki berisindeki adamlar ince iş yaptığında flaş yiyerek kendine gelen zombiler gibi kalmasınlar. Lens'e atıyor altıpasta pas atacak adam arıyor, yine içeri atıyor bu sefer pozisyonda Oğuzhan yine altıpasta kendi kendini imha ederek yere düşüyor vs. Zamanla düzelebilecek bir konu olduğu için inşallah diyelim. Beklemediğim olumlu yanıysa Yugoslav ekolü ortalamasına göre hücumda soğukkanlı.

Hücum dışında orta alan konusunda bize sürekli gereken Musa Çağıran tadında adam. Beşiktaş'ın defanstan hızlı ve etkin top çıkaramaması hali box-to-box diye bağırıyor. Ki bu bölgenin tartışması burada yıllar öncesinde yapılmıştı. Çoklukla gündeme geldiği için bir konuda düşüncemi belirteyim, Inter Medel'i DM'den stopere kaydırırken yerine orta alanda yine DM oynatmadı. Gagliardini, Brozovic, Kondogbia. Hepsi de box-to-box adamlardı, yani taktiksel bir hamle. Şimdi Ljajic'in de gelmesiyle bundan en az bir tane lazım, yerli ya da yabancı. Bugün geldiğimiz noktada Medel ortada kendini yırtıp tecrübesiyle takım arkadaşlarına sürekli bağırıyorsa bunu teknik yönetim düşünmeli.

Caner istatistiklere yansıyacak kadar çabasıyla ve hep kazanmayı düşünmesiyle yayıncı kuruluş oyuncusu. Her maç değil, hatta sezonun çoğunda çoğunlukla fiziksel nedenlerle bunu yapamayan ama misal bu maç özelinde futbol aklı ve bunu sahaya yansıtması olarak ters örneği GG. Top kanatlarda sıkışınca hiç düşünmeden içeri kat eden, kenardan aldığı topları hep pasla değerlendirmeye çalışan, sadece uygun olduğunda orta yapan ve hatta muhteşem bir şut da çıkaran GG bu maçın beklenmedik adamı oldu. Maalesef biliyoruz ki bunu tüm sezona yayamayacak ama işte Caner de olmayan da bunlar. İlerde 2'ye 2 pozisyon görünce orta alandan sallarsam ve doğru yere düşerse ne pozisyon olur diye düşünmek bu seviyede fazla iyimserlik en iyimser analizle.

Yenigillerden Karius'un altyapısı belli ki sağlam, bugüne kadar pek görmediğimiz şekilde ligimiz seviyesinde yenildiğinde rutin görülen ama abuk sabuk pozisyonların hepsini kurtardı. Eksisi hala psikolojisi tam yerinde değil. Golden önce attığı ve rakibe giden bir aut atışı sonrası kamera görüntüsünde dünyalar başına yıkılmış gibiydi. Yediği goldeki gereğinden fazla ama dert edilmeyecek hamle de bundan geldi. Beşiktaş tribünü bu konuda dünyada bir tanedir, maç bitene kadar kendisine sürekli destek verdi, böyle iyi kaleciye bundan sonra da verir. Dolayısıyla mesele tribün değil, bu oyun yapısı nedeniyle geçmişte alıştığı takımın sürekli pasla oyuna çıkma konusunun bizde arızalı olduğunu, yani gerektiğinde topun dibine vurup depmesi gerektiğini söylemek lazım. Deptiğinde taca gitti yine heslendi, bunun da bizim ligde normal olduğunu anlatmak lazım.

Kırmızı işleri için şu naçizane yorumu yapayım. Doğrudur veya değildir, neden sadece bize uygulanıyor ve hatta 5. haftadan önceki lig maçlarımızda böyle uygulanmazken neden bu maçımızda uygulanıyor ilginçten bir tık ötesi. Önemli değil çünkü rakip bu haldeyken haftaya en az beraberlik diyorum.

Maçtan sonra her iki takım futbolcularının birbirlerine sarılıp pozisyonları tartışması Premier Lig havası verdi. En azından maç bittikten sonra bunları görelim ya.

can dedi ki...

@ Ozkan
Skoru bilmissin, tebrikler!

@ Murat
Kimsin bilmiyorum birader ama biraz agzindan elinden cikanlara dikkat et. Bu ne ya!

can dedi ki...

Bu maçta üç tane beğendiğim şey var. 1) Karius 2) Ljajic 3) Kırmızı karttan sonra bastıran rakibe karşı açık alanda bulduğumuz pozisyonlar. Onun dışında hocanın taktik kurguları, sahadaki oyun filan mide bulandırıcı. Ama en çok midemi bulandıran yediğimiz golden önce Tolgay'ın 13 sn. (evet saydım) boyunca yerden kalkmaması. Yerden 1-2 sn. erken kalksa pozisyonu rahatça engelleyebilirdi oysa ki.

turgay dedi ki...

Bir takımın stoperi bir takımın sol beki bu kadar çok top kaybıyla oynamamalı. Q7yi söylemiyorum zaten o ayrı bir cumhuriyet. Layiç karar verici oynadığında etkilidir. 2 tane ilk yarıda net asist öncesi pası var. Topu alır almaz ne yapacağına karar vermiş oluyor bu da oyunu hızlandırıyor ki bizim buna ihtiyacımız vardı. Ancak Caner ve Q7 ile bu adam oynayamaz. Çünkü istiyorlar ki bu oyuncular takımın karar vericileri biz olalım. Sağ çizgiye yakın yerden Caner kaleye vuruyor serbest vuruşu. Sen kimsin de oradan kaleye vuruyorsun topu arkadaş? Bu kadar özgürlük niye? Q7 ilk yarıda 2 ikinci yarıda da 1 tane net içeriye ilk pozisyonda kesse bomboş olan negredoyu bulacağı pozisyonlarda durup-çekip savunmacısını önüne alarak pozisyonu hiç etti. Daha da garibi oyundan çıkan yine gariban lens oldu.

Pepe gol kralı oyuncu değil defanstaki görevlerini layıkıyla yapan oyuncu olmalı. 5 haftada net gollük hataları var. Attığı goller yaptığı hataları gölgelememeli. Marceloyu karanlık mağarada mumla arıyoruz. Bana gol atan değil gol yedirmeyen stoper lazım. Bugün kazandık ama oyunu kendi sahamızda çok fazla kaybediyoruz. Gelecek tıpkı bir mağara gibi karanlık. Layiç ışık tutan olabilir ama Caner ve Q7 ile yola çıkılmaz.

Adsız dedi ki...

@turgay

"Çünkü istiyorlar ki bu oyuncular takımın karar vericileri biz olalım". Hastalığı tespit konusunda nokta atışı. Bravo.

sports guy dedi ki...

Benim quaresma'ya iliskin sabrim bugun tukendi. Yeter artik. Bir adam top rakipteyken bile rakip sahada eli belinde bekler mi surekli ya?


Top ayagindayken yaptiklari bi derece, artik ona bi sey demiyorum. Ama ayaginda degilken bu umursamazlik tahammul edilebilir gibi degil.

YETER!

Zaitsev dedi ki...

@ tibet kutman

Daha önce de yazdım. Yaklaşık 2 senedir yazıyorum aslında. Bu takım Ozzy'nin takımı. O ne kadar oynarsa takım o kadar oynar diye. Ozzy'den yarım porsiyon da olsa Modriç çıkabilir diye beklerken o Selçuk İnan'a doğru evrilmeye başladı. Yan pas, tek top, 10 metre dribling yok. Kendine 8.5 diye bir pozisyon yaratmış. Ne 8 ne 10.

2015-2016da dribling yapan Ozzy artık yapmıyor. Topu aldığında önü tamamen boş değilse dikine kat etmeyi düşünmüyor. Tek pas al-ver yapıyor. Sanki 34 yaşında. Gidişatı geriye doğru. GS geçen sene topu alan ileri doğru koştuğu için şampiyon oldu.

Malatya ne yaptı? Göbekte baskı yaptı. Defansta top patlasın diye bizim yarı sahanın ortasına kadar geldi. Özellikle ilk yarı top stoperlerdeyken Ozzy kendini fazla ileri attı. O zamanda iş Medel'e yıkıldı. O da baskı altında kalınca stoperler topu şişiriyor.

6-8-10'un hareketli ve etkin olmadığı bir oyun tarzı bizi Q7 ve Caner'e mahkum eder. Caner pas opsiyonları arttıkça daha az göze batan bir oyun oynayacaktır. İlk yarı soldan topu şişirmeden pas ile gitmeyi denediler. Lens'i defansın arkasına kaçırmayı filan denediler. Hoca her zamanki gibi yeni denediği aksiyon ilk 45 dakika gol çıkaramayınca yeniden eskiye döndü.

Özellikle Ozzy ve Ljajic ne kadar etkili olurlarsa Q7den ve bu oyundan o kadar çabuk kurtuluruz. 8 ve 10 numaralar sorumluluk almayan, idare eden oyunlar oynadıkları sürece ilk eleştirilecek adamlar Caner ve Q7 olmaz.

Murat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Zaitsev. Yorumsal ya da eleştirisel yazmıyorum, cidden merak ettiğim için. Ljajic Q7-Caner oyun ekseninde kaybolursa tercih hangi yönde yapılır sence.

Zaitsev dedi ki...

@ james

Burada tek parametre oyuncular değil :) Şenol hoca şampiyon olmak ve kalmak istiyorsa geçen seneden farklı bir oyun üretmek zorunda. O yüzden Ljajic'e mecburcu. Lens'e yaptığını yapamaz. İkinci yarı en yeni oyuncu olduğu için Ljajic'i 45te kenara alırdı normalde hoca :) Ama yapmadı. 90 dakika kaldı sahada. İhale Lens'e patladı yine. O yüzden bu oyun dönüp dolaşıp Ljajic'e bağlanacak.

Bugünün üzerine koyarak gideceğini varsayarsak Q7 taça çıkar, Caner ise uyum sağlar.

Murat dedi ki...

Elimizdeki en iyi kanat Babel, querasma sirk topçusu ama lens bence q'dan daha kötü bir futbolcu, lens genel olarak kötü bir futbolcu bence, törenin ne vereceği malum, yani kanat kadrosu da forvet kadrosu gibi şişik ama bi halta yaramaz çok da..

e orta saha desen oguzhan ın bugünkü rezil futbolu ilk defa mide bulandırdı, tolgay anlam veremediğim bir futbolcu, vasat en iyi..medel bence anadolu takımı savaşçı orta sahası kıvamında, medelle taktik maktik yapamazsın, necip necip, atiba bitik, gökhan gönülün sezonun en iyi maçını seyretmiş olabiliriz yukarıda birinin dediği gibi, caner zaten taktiksel kabus,

e bu adamlar bu kadar leşse tabiki pepe en golcü futbolcun olur, sezon sonunda da yarrağı yer oturursun aşağı..

Adsız dedi ki...

@Zaitsev. Ben ikna oldum :) Keşke olmasaydım o ayrı.

@Murat. Capon balığı hafızalı olmadan 3-4 sezon önce gelip de Premier Lig takımlarına kök söktüren kadronun maliyetinden özet olarak; Oğuzhan 500bin, Olcay 800bin, Töre 4 milyon. Eğer bir futbol takımının oynadığı toplam oyunu göremeden sadece isimler üzerinden hesap yaparsan kusura bakma ama oynadığın futbolcu kartları işine -15 derler de sen de hiçbir şey diyemezsin.

Bak hacı adamlar leş madem sana bilanço:,
- Elinde Barça'da oynayan 2 oyuncun var
- Real'den 1 tane
- Son Dünya Kupasında final oynayan 1 stoper
- Premier Lig üst sıra oyuncusu kaleci
- City'de oynamış golcü
- Serie A ve yine Dünya Kupası oynayan kadrodan hücumcu

Hepsine anlam veremiyorsun ama hala tek tek oyuncuya sayıyorsun. Sana da prafo.

Murat dedi ki...

Hames birader, ne diyorsun allasen yok -15 yok bilmem ne:)

millette bu kadronun hala ülkenin en iyisi olduğu algısı var, teker teker bakınca oyunculara vaziyet bu, lens mens bu haldeyken querasma yavşağı oynar maalesef, sonra oyundan çıkarken siçtığımın suratını çekmek zorundan kalırız, insanların beklentisi çok o kadar olmayan adamlardan, sorun şu ki takım oyunu oynamaya mecbur bir kadromuz var ama bunu engelleyen çok sayıda faktör var, ,

başında teknik direktörün dükkanı kapatması, 2. artık bebelerin dillendirmeye başladığı çok orta yapmamız (barçalı ve interli korner bayrağı kardişlerine selam olsun) ve 3. oyuncuların kalitesizliği, formsuzluğu, doymuşluğu, yetersizliği, hatalı transfer olmaları, çok kötü train edilmeleri, yalnış taktiklerle oynatılmaları,

3-4 sene öncesi müze oldu, yakında anı olacak, orta açma makinesi Barçalı bugün yine liverpool'lu babel ile real madrid'li negredoyu süründürdü senin bu arada orta yapması gereken pozisyonda..

Ben defoları artılarından fazla diyorum verilen taktiği uygulayacak adamların, elimde uzaylı olsun isterse kadron miyadını doldurmuşsa bi halta yaramaz, adriano, pepe, vida, karius bunları saymadım, defans fazla gol atmış lan işte lan senin orta saha + forvetinden..

abi bence deniz levreği şahane balıktır,
istridyeye bayılırım
ıstakoz sevmeyen ölsün
kaz ciğeri de iyi de mi bagete sür sür ye
kobe bifteği

bunları açgözlülük yapıp aynı tencerede pişirmeyi denersen ne olur? söyleyim yarrak gibi olur..


Hidayet dedi ki...

oğuzhan'ın eski oyununa dönmesi için tek çare zamanda geriye doğru gitmek . bu adam bir gün parlar , sonra on gün bunu oynar . öyle parladığı maçlar cl maçları falan da olmaz (bkz geçen 2 yıl ) sanırım gürcan bey yazmış twitter da oğuzhan şut çeker ama çekmez ,çekemez değil gibisinden . evet kodlamasında mümkün olduğu kadar vurmamak var ama sorun o değil . çekemez abicim , çekse de çekemez. dün gökhan gönül onun bölgesinden şutun nasıl çekileceğini gösterdi sağolsun . dün defansif pozisyon alışlarda jlajic'in nasıl gerisinde olabildi onu da anlamadım . kim 10 kim 8 anlaşılmadı . meğer oğuzhan beceremediği 10 numaranın fiziksel konum alışlarında dolanıp duruyormuş . ya şu modern futbolun maestrosu ,atanamamış modric'i bizden şöyle hadi cenk'in fiyatına ,25-30 k ya biri alsada harcanmasa bizde.

Basar dedi ki...

quaresma efendi çıkarken yerine Töre’nin alınmaması düpedüz mobingdir! 15-20 dk oynayacak gucu vardır Töre’nin. quaresma efendi dururken Lens’in çıkması da mobbingdir!

Hocanın adamları, inatları ve mobbingleri artık gına getirdi!

quaresmanı da al git, başarıdan da öte adam gibi futbol izlemek istiyoruz!

yilmaz dedi ki...

Geçen sezon bi yerden sonra "Oyun önemli değil bi şekilde kazanalım da seneye bakarız" diyorduk, bu moda bu sene 4. Haftada girdik. Hakikaten çekilmiyor takım bi senedir.

Bir de eskiden bu blogda bu kadar sik sok olmuyordu. Acaba bu da mı takımın oyunuyla alakalı?

BurkayJK dedi ki...

Oğuzhan'ın kötü gözükmesinde veya kötü oynamaya mecbur bırakılmasında teknik heyetin suçu?

Oğuzhan'dan beklediğimiz al-verler ve topla dikine çıkışların, yanındaki/önündeki oyuncularla ilintisi?

Caner ve Quaresma'nın aynı anda sahada olduğu ve başrollüğe soyunduğu onbirde, Oğuzhan'ın havadan giden toplara çaresizce bakması?

Oğuzhan'ın yanında oynaması gereken uygun oyuncu tipinin Medel olmaması?

Bir konser yüzünden mahvolan zeminde, yerden yağ gibi akıp giden Oğuzhan'ın etkisizliği?

Şenol Güneş'i herkes kadar eleştiriyorum ve kızıyorum ancak hala kalması taraftarıyım. Bizim camiada Fatih Terim gibi bir kurtarıcı yok, gelecek bizi hemen şampiyonluk havasına sokacak falan... Ljajic takıma iyice bir adapte olsun tanısın, hala etkisiz kanat oyunu devam ederse devre arası hoca değişikliği düşünülebilir. Zaten bu şekilde devam ederse erkenden havlu atarız ve gelecek yılın planlamasına geçeriz.

20 maç sağlam katkı verecek bir Atiba şart.

alper dedi ki...

İdeal on bire Negredo koyanlar mı ararsınız..

Babel için meymenetsiz,tripli diyenler mi ararsınız..

Bu Lens'i gördükten sonra hala Q7 ye laf söyleyenleri mi ararsınız..

İddiam odur ki bu fitbol blogları fitbola zarar.eskiden beri girer okur arada yorum yazarım bu siteye.En faal olduğu dönem Ö.Özen-Biliç'e methiyeler düzüldüğü dönemdi,BJK fitbol aklına saygılar sunuluyordu falan gidip Dany transfer edip kupasız iki sezon geçirmiştik..

Sonra bir kral geldi alayınızın fitbol bilgisinin amk dedi 2 sezon şampiyon yaptı takımı gelen giden bir sürü oyuncusu oldu rekor transfer ücretleri kazandırdı takıma.Dün gene kral lafını soktu bu fitbol blogçularına.Taktiğimiz defans oyuncularına gol attırmak forvetlere defans yaptırmak dedi.Bundan daha kalın laf sokması için sövmesi mi lazım adamın arkadaş?Adam da biliyor neyin ne olduğunu sizden daha iyi biliyor hem merak etmeyin.
Bu blogta fitbolu bildiğine inandığım iki üç adamdan biri sanırım Zaitsev yazmış.Adam dün Layiç'i neden kenara almadı sizce?Bu oyun kötü oyun bu oyunu bende istemiyorum bu oyunu düzeltmek için Layiç eldekiler içinde biçilmiş kaftan mesajı vermek için.BJK oyunu düzelecekse Layiç ile düzelecek ve bu adam hep oynayacak dedi dün.

alper dedi ki...

#fitbolbloglarıkapatılsın

alper dedi ki...

Önce şunları netleştirelim..

Negredo..Bidon

Lens..Topla hiç bir esnekliği olmayan,orta sıra Anadolu takımı kontraya çıkarıcısı,al-ver bile yapamayacak bir teknik beceri yoksunu..

Medel..Orta sahada oynarsa bir Hürriyet Güçer bile değil.Kim yazmış yukarıda bilmiyorum onun hatırına fitbol blogları bir hafta daha açık kalsın.Onunla taktik maktik olmaz.

Karius..Kesinlikle Fabri'den iyi kaleci.Maç kurtarır.Ama işin şov kısmını da seviyor intibaı bıraktı bende.Kulakları çekilmeli.

Zemin..Bok gibi.

Kırmızı kart..İlk sarı kart tartışılır ikinci sarı kart net doğru.

Tolgay..27-28 yaşında trilyonlar kazanan iki çocuk sahibi topçu olmaz.Tek kelimeyle yavşak.Medel'in kırmızısı ona yazar yediğimiz golde ona yazar.(Yukarıda biri yazmış saniyeler boyu kötürüm gibi yerden kalkamadı).

alper dedi ki...

---.Ben azıcık hocayı tanıyorsam milli maç arası sonrasında vida yedeğe geçer atiba sahaya çıkar medel stopere geçer.Gönül sağlam olursa sağ bek o sol bek adriano olur caner yedeğe geçer.Atiba,oğuzhan,Layiç yapar ortayı.Tolgay -Oğuzhan değişip durur.-----

Bursa maçından sonra yazmışım bunu.Yukarıda en baştaki yorumlarda Layiç oynamaz oynarsa ikinci yarı girer denmiş.Hocayı tanımayanların hoca eleştirisi de güzel haa.Atiba hazır olunca yukarıda dediklerimi harfiyen yapar hoca sizde tiki-takaya doyarsınız gençler merak etmeyin.

Son yazayım ayrıca.Haftaya FB maçında galibiyet bekleyen fitbol izlemesin.Bu ligin kurtudur hoca.Haftaya FB yenilsek bile GS yense bile aramızda 5 puan fark olur.Bursa-FB-Erzurum deplasmanları altı haftada bitmiş olur.Şampiyonluk hesabı öyle yapılır.Kim kaç gol atmış kaç orta yapmış diye hesap yapılmaz.Haftaya beraberlik için çıkar hoca sahaya.Sıkıştırırsak bir atarızı düşünür.At fava bekle.

beagle dedi ki...

@Can
İyi gözlem. Tolgay paşa, hibritte uyumak nasıl olur merak etti herhalde. Yattı, yuvarlandı sonuçta gol yedik.
Aptal mudahelelerine kizdigimiz medel, altında yay var gibi kalkip devam ediyor.

Hidayet dedi ki...

fikret orman'ı anlayabilen var mı ? negredo'nun gidişinden haberi yokmuş ! ne oldu bu adama , oynuyor mu , iyi mi , anlamadım . perşembe maç var ,hafta sonu derbi var ,haberi yokmuş başkanın . sonumuz hayrolsun..

BJK4EVER dedi ki...

Negredo ilk 11'de olunca sevinecegim tabii. Bizim icin ideal 9 numara olmasa bile elimizdekilerin acik ara en iyisi. Larin tank gibi agir ve daha gelistirmesi gereken cok nokta var. Love tipik kontra atak oyuncusu, Lens gibi 60'tan sonra'nin oyuncusu. Kim oynayacak baska? Larin-Love ile lig mi biter? Negredo eldekilerin acik ara en iyisi.

Murat dedi ki...

oh be 4,5 milyon Euro'luk maaştan kurtuldu Beşiktaşım, 4.'lük de garantilendi, harika bir gün,

bu kadar varlık içinde yokluk yaşatma ve boka sarmayı sağlayan yönetim yuh sana, Fikret Başkan'ın İstanbloom'da haftada 3 kez genç slav kızlarla seks partisi düzenlediği sonra işine gittiği günleri özledim.

Forvette kim oynar? Love, Pektemek çöp, Larin açıkça yetersiz

alper dedi ki...

Negredo oynadı forvette.

Ne yaptı?

1,90 LIK FORVET dün PEPE nin vurduğu gibi çıkıp tek bir kafa vurdu mu?

Bir tane şut attı mı?Oynadı da ne yaptı ?Oynamadığında ne yapılmayacağından korkuluyor?

Takım iyice çiftliğe dönmüş. Yönetim taraftarla alenen dalga geçiyor. Negredo'nun alacakları var da onu bahane edip kaçıyor mu acaba? Fener bugün puan kaybederse derbi atmosferi çok ilginç olacaktır. İki yokuş aşağı yuvarlanan takım.

BJK4EVER dedi ki...

Pozisyona bile zar zor giren 10 kisi kalmis takima tamamen kisisel becerisiyle 2-0'i attirdi. Sanki takim takir takir top oynadi Negredo'yu 5 tane pozisyona soktu da o yetersizdi.

Emrah dedi ki...

Bence bu sene döviz de böyle arttıktan sonra 32 yaş üzeri olan herkesi gönderip bu yılı yapılanma yılı olarak kabul edip kadroyu gençleştirmek lazımdı. Şampiyonluk beklentisi olmayınca şampiyonluk şansımız daha da yüksek olurdu bence. Eskiden 30 yaşını aştın mı ne zaman jübile yapacak diye bakardık futbolculara. Şimdi 36 yaşında adamla sözleşme yeniliyoruz. Atiba, Q7, Adriano, Pepe, Negredo, Love, Babel, Gökhan Gönül gibi adamlarla konuşup 3-5 bonversiz alabiliyorsan alıp alamıyorsan da maaştan kurtarıp vedalaşmak lazımdı. Bu sene batmamak bile bir başarıdır çünkü.

Maça gelirsek; sorun yine aynı. Kimse hareketlenmiyor. Pası veren ileriye koşup alternatif yaratmıyor. Pas açısı ortalama 170 derece. Dikine pas yapan veya dripling yapan yok gibi. Kombine sahibi olmasam hayatta stada gidip maç izlemem bu aralar. İğrenç bir futbol oynuyoruz.


Querasma: Malatya maçında Q7 40 kez topla buluşmuş ve 25 top kaybı yapmış. Aldığı her topun %62,50'sini kaybetmiş yani. Bir insan kullandığı her topun yarısından çoğunu kaybeder mi arkadaş. Bu kadar top kaybı yapan adamın ilk yarının sonunda oyundan çıkmayıp Lens'in çıkmasını aklım almıyor. Lens ters kanatta oynayabilen bir adam değil.

Caner: 22 top kaybı da bu arkadaş yapmış. Sırf ikisinin top kaybı sayısı 47!!! Adriano sakat değilse mutlaka oynamalıdır.

Negredo: İstatistik olarak göremedim bir yerde ama ilk yarı muhtemelen kaleci Karius kadar falan anca koşmuştur. Sıfır hareketlenme ile oynadı. Maçı stattan izlerken adam anlaştı herhalde Araplarla kasmıyor kendini dedim. Çok kötü bir performanstı. Forması bile terlememiştir. İkinci yarı bir iki pres deparı attı. Birinde de de golü yoktan var etti. Bugün anladığımız üzere zaten adam maç öncesi anlaşmış. NTVSpor'un haberi doğruymuş yani. Bu kur seviyesiyle gitmesi bence olumlu. Zaten aldığı maaş takım içinde büyük sıkıntı yaratıyordu. Bizim kalibredeki bir takımın bir futbolcuya 4.3 milyon Euro garanti para vermemesi lazım zaten. Veriyorsa da yılda 25-30 tane gol atacak adam olması lazım. Sevindim eğer gittiyse.

Karius: Herkes övüyor ama her maç yediği gollerde çok bariz olmasa da hataları oluyor. Dün de ilk kurtarıştan sonra gaza gelip saçma sapan bir yere açıldı. Kalesine geri dönse yemeyebilirdi.

Tolgay: Oyuna girmeden önce uyuyordu herhalde uyku sersemi gibi oynadı. Kontrollü oyunu kendini kasmamak sanıyor herhalde. Gol yediğimiz pozisyonda yerde oturdu, yayıldı, biraz etrafı seyretti, top tekrar kendine gelince keyfi kaçtı, bir debelendi falan inanılmaz. Hayretler içerisindeyim. Oynayacağın 30 dakika futbol koskoca hafta boyunca bu ne lakaytlık arkadaş.

Adem: İlk maçı olmasına, herkes statik olmasına ve kimin nereye koşacağını pek bilememesine rağmen becerikli olsalar gol olacak 2-3 harika ara pas verdi. Defansif olarak inanılmaz tembel olarak tanıtmışlardı ama Oğuzhan kadar pres yapıyor. Maç boyu Oğuzhan'la doğru düzgün al-ver yapamamaları çok garip geldi.

Meler: Ya art niyetli ya da çok kötü hakem. Medel'in iki sarı kartı toplasan bir tane yapmaz. 2. sarı kartta pozisyona uzak değildi, Medel'in topa dokunduğu net belli, topun yönü bariz şekilde değişiyor.

Zaitsev dedi ki...

Negredo’nun bugün izin günüymüş. Muhtemelen gizli bir görüşme yapıp geri dönecekti ama A spor işi patlattı. Yolu açık olsun.

Fikret Başkan olayı bizden habersiz oyuncumuzla görüştüler noktasına çekiyor. Bonservis konusunda elini kuvvetlendirme açıklaması gibi duruyor söyledikleri.

@ Emrah’a ek yapmak isterim.

Meler: tekrarda dikkatli baktım. Hakem Medel’in 2.ci pozisyonu görmüyor çünkü arada Malatyalı bir oyuncu açıyı kapatıyor. Medel’in elini göremez. Adamı yerde görüyor ve çekiyor sarıyı.

Adem 9 sezondur İtalya'da oynuyor. 250 maç yapmış. Bu adamın defansif ve mücadele açısından zayıf olması pek inandırıcı değil. İtalyada barınmış bir adamın bizde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

Karius gaza geldi ve gereksiz açıldı ama karşı karşıya şu ana kadar muazzam işler yaptı. Bizim gibi ileride oynamaya çalışan bir takım için önemli bir özellik.

GeceGezgini dedi ki...

Kötü dediğimiz bu fener bizi harcar beyler

Karius-gokhan-pepe-vida-adriano
atiba-oguzhan-töre-babel-ljajic-love

Derbiye bu onbirle çıksak güzel olurdu.

yilmaz dedi ki...

@emrah ilk yarı negredo takımın ilk beşindeydi koşu mesafesi istatistiğinde.

Emrah dedi ki...

@yilmaz Valla durum daha vahim o zaman:)

Takımda depar atan bir Medel olduğundan taraftar çok seviyor. Merkez orta sahanın değil de açıkların ve forvetin sprint atması lazım ama Lens ve biraz Babel haricinde defans arkasına koşu yapan yok.

turgay dedi ki...

yeni yönetim hayırlı olsun. başlangıç icraatleri rezalet başladı.
-bilet fiyatlarının inanılmaz pahalı olmasını anlayamadım. gelmeyin mi demek oluyor yoksa kombineler bize yeter mi demek oluyor açıklanırsa iyi olur.
-başkan'ın fatih terim, federasyon ve yusuf namoğlu sevgisi nereden geliyor sorgulamak lazım. hakkın yeniyor ve sen geçiştiriyorsan bu durumu bu taraftar sana daha çok bağırır. bir de biz taraftar olarak hocayı eleştiriyoruz açık açık. sen başkan olarak alttan alttan laf sokuyorsun çocuk gibi. sen başkansın memnun değilsen kovarsın. kovacak gücün yoksa çocuk gibi laf sokarak iş yapamazsın. fikret orman'ın hücreleri son 2 yılda güç zehirlenmesini maruz kalmış vaziyette. taraftar gözünde kredisini türk ekonomisinin prestijinin dış dünyada kaybettiğinden hızlı kaybediyor. mayıs ayında karşısına çıkacak adayın bence şansı fazla.
-negredo'ya ünlü avukatımız şafak bey acaba havaalanında o evrakları imzalatamasa neler yaşayacaktık kim bilir. başkanın benim haberim yok demesi, ünlü avukatımızın açıklamaları fiyaskodur. a spora kızıyoruz -ki çöpler bildiğin- ancak negredoyu yakalamamış olsalar kim bilir neler dönecek yine transferde. senın a takım sorumlun adama eşlik ediyor ama senın başkan olarak haberin yok. buna kim inanır başkan? hani diyordun ya benım zekamla dalga geçmesinler diye sana yapılmasını istemediğini başkalarına yapmaman lazım ki sana yapmasınlar.

sonuç olarak yeni yönetim 3 tane anlamasız işle başladı göreve. mayıs ayına kadar çok daha kötülerini görmeyiz umarım.

yilmaz dedi ki...

@Emrah üç iç ortasaha oyuncusu hep zaten mesafe istatistiklerinde en tepelerde yer alıyor. Sebebi de bence daha önceki postlardan birinde, buradaki yorumcu arkadaşlarımızdan birinin -hatırlayamadım nikini- dediği gibi forvet-defans, sağ kanat-sol kanat arasındaki 50x50 m2'lik alanda oynamaları.

negredo karşılıklı fesih...

yilmaz dedi ki...

Galatasaray'ın transferin son günü forvetsiz kalmasıyla dalga geçerken, daha kötü ne olabilir derken, transfer sezonu bittikten 2 hafta sonra forvetsiz kalarak yine bir ilke imza attık.

Eldeki forvetlerin biri ciddi anlamda yetersiz, ikisi taraftarca tefe konulmuş, birine hoca sittin sene lig maçında yer vermez. İlk yarı sonuna kadar, Babel'i forvette göreceğiz gibime geliyor. Bence Güven de süre almalı. Nasıl olsa forvetlerimiz 0'a yakınsıyor. Belki bir Gökhan Güleç, bir Bobo olabilir, onların dönemiyle şu dönemi benzeştirirsek.

Quaresma ve Caner kanatlarda. Ortasaha dönüşümlü olarak Tolgay-Medel-Adem ve Oğuzhan-medel-Adem şeklinde olacak. Arada Medel-Necip-Adem, Medel-Necip-Ozzy gibi fantastik denemeler de görebiliriz.

İlk yarı boyunca kadro tahminim:
Karius
gg pepe vida adriano
medel oğuzhan
q7 adem caner
babel

FB Maçında Necip-Tolgay ya da Necip Oğuzhan bekliyorum.

İlk yarı sonunda, şu andaki puan ortalamamızı tutturursak 34 puan alıyoruz. En azından geçen seneden iyi, bereket versin :)

sports guy dedi ki...

Kadikoy deplasmaninda vagner love 11 cikmazsa vallahi aska inancimi kaybederim.

Mayor dedi ki...

İlhan mansız var elimizde bir de forvet olarak. Guti'ye de az da olsa şans verilmeli. F. Orman belki lisanslarını çıkartıp getirmiştir. Edinden südünden faydalanalım kim varsa.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@yilmaz bir de Atiba diye bir oyuncumuz var, hatırlatmak isterim ;) bana göre acilen Oğuzhan'ın yanına geçmesi gerekiyor, derbi maçı başlangıç için ideal olur belki de, kim bilir..

yilmaz dedi ki...

@carlito yazdığım kadro benim tahminim. Atiba'ya şans vereceğini düşünmüyorum hocanın.

Yorum Gönder

Ara