.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Ağustos 2018 Cuma

STSL 04 Bursaspor - Beşiktaş


Tarih: 02 Eylül 2018 Pazar 21.45

Stadyum: Bursa BB Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( BJK 19G 10B 12M - BS 13G -B -M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Emre Taşdemir,Onur Atasayar,Abdullahi Shehu,Stephane Badji / Tolga Zengin , Atiba Hutchinson

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

174 Yorum:

turgay dedi ki...

ilk yorumu bursada yaşayan bir beşiktaşlı olarak yapayım. bursa açısından bakarsak;
-sırf havaya girebilmek için dün akşamki antreman statta yapıldı.
-en önemli 2 oyuncusu takımdan ayrıldı ve hala golcüleri yok. -kalecileri bu maç için fazlasıyla tecrübesiz.
-yeni aldıkları stoperin ilk maçı.
-sol bekleri yenilendi takıma uyum sağlayamamıştır.
-tek avantajları bence türkiye için değeri bilinmeyen bir antrenöre sahip olmaları.

yani yukarıda yazdıklarımdan anlayacağınız tam puan kaybetmelik maç. bir çok olumsuzluk yaşayan rakip var ve biz de bu rakiplere genelde puan veririz. sezon başında fikstüre baktığımda puan kaybını yazdığım bir maçtı ama antalya yenilgisi sonrası puan kaybedilecek maç değil açıkçası. yarım golle kazanmamız lazım. ancak takımda o ışık yok.

Basar dedi ki...

Ljajic hayırli olsun. Aslında Abuyu da kiralayabilsek, Caner-Babel ve q’ya kesik atabilsek problemler minimuma iner.

Basar dedi ki...

Yaşlı takımın kupa dönüşü sıkıntı olsada moralli olmamız ve Bursa’nın eksikleri avantaj. Hoca yüzlerce orta yapın taktiği gütmezse Bursa’nın ters tepen motivasyonunda galibiyet alırız.

BJK4EVER dedi ki...

Kaleye kariustan sonra forvet arkasina ljajic geldi. Kadro yeterliligi ve transfer kalitesi hakkinda yorumlari simdiden alayim. Sonradan vay efendim senol hoca harunu istedi bu kovayi yonetim aldi veya oguzhan forvet arkasi oynayip ljajic yedek kalinca senol hoca hakli burak ve sosayi istedi yonetim yine kafasina gore hareket etti vs denmesin. Denecekse de simdi densin. Transferler gayet guzel ve kadromuz ligin en iyisi ve sampiyonluk icin kesinlike yeterli. Sagbekte ideal yedek yok ama adriano ve necip kotarir. Forvette de mevcut opsiyonlar sampiyonluk icin kesinlikle yeterli.

turgay dedi ki...

adem ljajic transferi gerçekten şu transfer dönemine beyaz bir sayfa açtı. bu lig de savunarak kazanamazsın atman lazım. sürekli hücum oynamalısın. yani dünkü gibi 3 tane 6 numarayla olmaz. bence kadro aşağıdaki gibi olmalı. caner ve Q7 sonradan oyuna girmeli. adem ljajic transferi hayırlı olur umarım.

karius
gökhan-pepe-medel-adriano
tolgay-oğuzhan
lens-ljajic-babel
negredo

Basar dedi ki...

Turgay ben Babel yerine Töreyi koyardım ama forvet Negredo olunca Babel’e muhtaçsın.

fidddas dedi ki...

twitterda şöyle bir fikir var

https://twitter.com/jokond/status/1035437058305736704

bu benim de bir süredir aklıma gelen bir opsiyon ama yönetimin bunu yapacağını sanmıyorum.

kagawa öndeki orta saha iken ljajici babelin yerinde oynatabilirsek çok iyi iş yapmış oluruz...
tabi ljajicin karşı kanadının maç başı 30 orta yapmaması gerekir bu durumda.

Bi de forvet alirsak var yaaaaaa

fidddas dedi ki...

isveç ve norveç deplasmanlarına kasım-aralığa kalmassak çiçek gibi kura oldu...
18 puan bile yapılabilir ki bu durumda puanımız bu yıl da 20 puana yaklaşacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

Ljajic transferi super olsa da love transferi keyfimi kacirdi. Cok cabuk oyuncu harciyoruz nedense. Bu sene 57 dakika olmak uzere toplam 657 dakika oynamis bizde. Full maca vursan 7 mac ediyor 5 gol de atmis bu arada. 10 full mac oynamadan adami cop ilan ettik lens gibi. Suradan elde edecegimiz kar 2-3 milyon euro olur anca. Su kadarcik para icin rakibine forvet alternatifi veriyorsun. Boyle aptallik olamaz.

carlito dedi ki...

Ljajic transferi yüreğime su serpti. Eğer Oğuzhan 8, Ljajic 10 oynarsa ve başarılı olamazsak artık Oğuzhan'ı savunmayacağımın sözünü veriyorum buradan..

bir de Burak'ı almadan şu günü kapatabilirsek başka bir şey istemiyorum..

turgay dedi ki...

love galatasaraya gittiğine göre burak kesin gelir. böylece şenol güneş'te gözbebeğine kavuşmul olur rahatlar. bir de son dk boşta kalan volkan şen'le anlaştık mı değmeyin keyfine.

Basar dedi ki...

Bu yeni arkadaşımız duran top ve korner kullanan bir arkadaş. Acaba duran topları kim kullanacak? Halı sahaların herkese çemkirip topu kimseye vermeyen cambaz topçusu mu? Daha da önemlisi muhteşem hocamız yeni arkadaşı kaç hafta sonra oynatmaya başlayacak ve bu halı saha topçusunu kesecek mi?

@BJK4EVER

Cenk Gönen için de benzer şeyler söylenmişti. Ligde sadece 1 maçta oynadı onlar için. İlla rakibi güçlendirdin demek olmuyor kötü oyuncunu göndermek.

Eğer Galatasaray Vagner Love'ı aldığı için başka forvet bakmayı bırakırsa mesela bu da bir kârdır. Beşiktaş'ın şişkin forvet rotasyonunu ne olursa olsun indirmesi de kârdır. Yedek kulübesinde kadroya alınmazsa arıza çıkaracak Love yerine başkası olacak.

Love'ın performansına gelince, ilk gün söylediğimin hâlâ daha arkasındayım: "Küçük takımın büyük oyuncusu". Beşiktaş'taki en iyi performansını Bayern karşısında verdi ki bizim sıklet olarak bizden üstün başka bir rakiple oynama ihtimalimiz %1 falan bu sene. Ancak Mart'ta belki. Gol attığı maçlar da şunlar: 6-0'lık Torshavn, 5-0'lık Karabükspor, 2-3'lük ve son hafta oynanan Osmanlıspor, bir de Bayern. Bu adam sahada mental olarak 0. Bildiğin 0. Pektemek daha faydalı oldu oynadığı maçlarda.

Love'ın gönderilmesi adam harcamak falan değildir. Aptallık falan hiç değildir. Beşiktaş'ın son yıllarda yediği en büyük kazığın neresinden dönersek iyidir.

Mayor dedi ki...

eksisozlukte ljajic'le ilgili soyle bir yoruma denk geldim. bana en gercekci senaryo gibi geldi.

"beşiktaşın 4 tane hucum planı vardı.

1)babel'e ver ya orta açsın, ya da içeri sürüp, tersten şut çekmeye çalışsın.

2)quaresma, caner, g.gönül'e ver sürüp orta açsın.

3) taliska, quaresma ve tolgay faul alsın, serbest vuruştan ilerde gol arayan uzun defanslara gol attırılmaya çalışılsın.

4) taliskaya ver uzaktan şut çeksin.

bu yıl sadece 4 numaralı plan eksik kaldı. yani bu yıl bu adam topu aldığında uzaktan bol bol şut çekecek demektir. takımın oyun planında bir şey değişmez."

Mayor dedi ki...

yani bizim bu adam gelince olacagini dusundugumuz pas, tiki taka, hizli hucum fln gibi nostaljik heveslerimiz, aq7, caner, babel falan oynadikca geri gelmeyecek hayaller.

EC dedi ki...

Ljajic iyi transfer.

dilerim Senol Gunes bu haftaki macta kadroya alir hem Karius i hem de Ljajic i.. Umut Nayir ve Orkan da oynayacaklari kuluplere gittiler.. eger sans bulup degerlendirirlerse ileriki yillarin yabanci kisitlanmasi senaryolarinda elimizde hazir oyuncular olarak kalirlar.

Keske Oguzhan ve Gokhan Gonul milli takima cagrilmasaydi..

Bursa yi yenelim ara verelim..

GS CL grubundan cikamaz.. orada destekleyecek VAR yok. Turk Hakemi yok..defans lacka, golculeri sikintili.. en iyi ihtimal Avrupa Liginde bize ve FB ye katilir Subat ayinda..
Schalke ve Moskova yi gecebilirler mi?!!! zor


turkkant dedi ki...

Ljacic iyi transfer, yalnız şöyle bir sorun var, anlatılanlara göre defansif aksiyonları düşük bir oyuncuymuş. Hücum tarafında mutlaka daha yerden oynamamızı sağlayacaktır, ama savunma tarafında takımın atletizm sorununa bir fayda sağlamayacaktır. Örneğin, Kagawa defansif görevlerini de iyi yapan bir oyuncuydu. Mevcut durum umarım Oğuzhan'ı taca çıkarmaz.

Keza Burak da hücum presi pek olmayan, ofansta etkin ama savunmada tembel bir oyuncu. Takımın hücum gücü kesinlikle yükseldi, ama genel atletizm-defans meselesini çözemedik. Klasik defolu-kaliteli takım olduk yine. Hoca yine bu soruna yama yapmak için ideal olmayan ama elzem olan formüllere kafa yoracak muhtemelen.

Basar dedi ki...

Bir oyuncunun gidişine sevinirken hevesimiz kursağımızda kaldı. Burak Yılmaz’da kimin emeği varsa istifa etsin. Bu emekliye ayrılmış emek hırsızını takımda görmek istemiyorum.

Şenol zil takıp oynuyordur herhalde! Buraktan başka adam mı kalmadı? Cenk’in satışında bir Abu çıkartamaz mıydık?

Transferin son saatlerinde Love kazmasını Gs'ye kitlediysek Burak iyi transfer. En azından öne geçtiğimiz maçlarda savunma arkasına koşu atan bir oyuncumuz olur. Rakipler kalemize yüklendiğinde ne Negredo ne de Larin hiçbir tehdit yaratamıyor.

Basar dedi ki...

@turkkant
İç saha maçlarında hiç sıkıntı yaşamayız. 3 ye 5 at modeli olur. Ama deplasmanlar sıkıntı

YSY dedi ki...

Love kaldı. Artık bu adamdan verim almaya bakacağız. Gs de tek forvetle kaldı

drblackeagle dedi ki...

Şükür Burak gelmiyormuş. Ama bunun karşılığında Love da kalıyormuş. Ne yapalım artık yok gibi davranacağız. Hoş zaten sahada hiç varlığını göremedik.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

love'un kaldığına sevineceğimi hiç düşünmezdim ama hem gs'yi eren'e mecbur bırakmak hem de burak yılmaz'ın gelişini engellemesi açısından havalara uçtum . ne yapsalar boş burak , göklerden gelen bir kararrr vardır . adem ljjlcjcj geldikten sonra ben santrforların yeniden doğacağını düşünüyorum . yeni transfer gibi düşünebiliriz . şu larin 'den vazgeçmeli bir an önce . larin'i biz büyütecek ama orkan çınar'ı a.demirspor'a gönderdik . yazık..

Emrah dedi ki...

Valla ben Larin'den çok ümitliyim. Adem ile daha iyi olacaktır. Mal GS forvet almamış ya çok iyi oldu. İlk devre farkı açmak lazım. Fener de güzel transferler yaptı ama takımı bu sene oturtması vakit alır. Töre ve Lens'i de takıma monte edersek kadromuz fena değil bu sene için. Yalnız seneye kadar taraftar sabrederse Fener alıp götürebilir.

turgay dedi ki...

negredoya geldiği günden bu yana güveniyorum. evet net bir golcü değil ama kariyeri boyunca böyle bir adam değildi. şimdi bir kişiye daha güveniyorum. eğer kazanılabilirse oynatıalbilirse ve tabiki de sistem değişirse wagner love. bu adam bizim oyuncumuz değildi ancak ljajic merkezli hücumların aranan forveti olabilir. gitmemesi bu açıdan avantajdır bence. denenebilir.

can dedi ki...

Bu arada Mustafa Pektemek'in maaşında indirimi kabul ettigiyle ilgili haberler var. Bu haberlerde Pektemek'in "Uzun yıllar Beşiktaş'ta kalmak istiyorum" dediği belirtiliyor. Bu laftan ben şunu anlıyorum: Görüşmelerinde, yönetim, Pektemek'ten gitmiyorsa indirime gitmesini istedi. O da seneye bitecek sözleşmesini uzatma karşılığı kabul etti.

can dedi ki...

Acayip bir transfer sezonu oldu. Ne kadar acayip olduğunu şöyle örnekleyeyim: Transferin son gününde Fenerbahçe, GS’den Tolga’yı aldı; GS bizden Love’i; bizse Trabzon’dan Burak’ı almaya kalktık; bu iki transfer de son anda başarısızlıkla sonuçlandı. Göreli olarak durgun başlayan ve asparagaslar dışında çok heyecan uyandırmayan, bizde bezgin ve gergin bir Godot’yu bekleyiş hissini yerleştiren bu transfer sezonu dramatik bir kurgu kazandı.

Fener’de Ali Koç başkan olunca transfer yağmuru olacaini düşünenler haklı çıktı, FRP yüzünden Fenerbahçe’nin transfer yapamayacağını düşünenler haksız. Fener, önemli futbolcularını yüksek paralara sattı ve bu parayla da oldukça yüksek sayıda transfer yaptı. Arada Fabian transfer girişimi gibi skandallara imza attılar ama genç yıldız adaylarıyla tecrübeli karmasından oluşan bir kadro kurdular. Görünen o ki, kale ve defans göbeklerini sağlamlaştırdılar; orta sahalarını tamamen ve belirsiz bir yöne doğru değiştirdiler; forvette ise ciddi güç kazandılar. Ama hala defansif ve ofansif kanatlarda, özellikle sol bekte eksikler. Üstelik de çok ciddi bir kadro sirkülasyonu oldu; yeni hocaları ve yeni kadrolarıyla oyun formatı belirsiz ama uzun vadede gelişme ve daha iyiye gitme ihtimali yüksek bir takım kurdular. Tabii ki hocaları görevde kalmayı becerebilirse.

GS ıyı başladı, felaket bitirdi. Hatta şöyle söyleyeyim: GS’nin başlangıçta elde ettiği transfer zaferleri Prius zaferleriymiş; FRP kıskacındaki GS’ye bedelleri ağır oldu. GS tki tarafta da çok hızlı ve skorer kanatlara; çok dengeli ve dinamik bir orta sahaya kavuştu- ama bunun karşılığında geçen sene rekor kıran golcüsünü satmak zorunda kalıp, en güçlü olduğu mevkide birden üç kulvarda tek ve istikrarsız bir santrafora bel bağlamak zorunda kaldı. Defans göbeği de hala tartışmalı. SL’de ne kadar yıprandıklarını göreceğiz. Çok kolay bir kura çektiler ama kadroları hala gereken derinliğe sahip değil. Durumlarını, yoğun maç trafiğinde oluşabilecek sakatlıklar kadar Terim’in hocalık becerilerine bağlı olacak performansları. Santrafordaki eksiklerini yaratıcı çözümlerle aşabilecekler mi, göreceğiz. İleri uç ve defans göbeği zayıfken sahip olunan orta saha gücünün futboldaki karşılığını görme fırsatı da verecek onların durumu.

Bizde ise karışık hisler bıraktı bu farklı sonuçlara gebe dönem. Santrafor transferi gelmeyince tam bir tatmin hissi alamadık; ama son anda 10 numaraya, kliplerinden izlediğim kadarıyla, eski futbolcumuz ve çok sevip beğendiğim Delgado’yu anımsatan bir transfer yaptık. Ligdeki ve Avrupa’daki yerimizi belirleyecek olan Ljaliç’in performansı olacak. Onun performansının ileri uçtaki sorunları çözecek ve santraforları dönüşterecek bir seviyeye ulaşmasını bekliyoruz, hem de direnci zaten çok yüksek olmayan orta sahamızı zayıflatmadan. Bir o kadar önemlisi de geçen sene takımın en az aksayan yerlerinden biri olan geri üçü (kale ve sol stopper) bozduktan sonra yerine koyduğumuz ve kendilerinden yüksek beklentilerimiz olan oyuncular ne yapacak sorusu. Son olarak da A planı Atiba’siz ama orta alanı tutmamız gereken veya öne geçtiğimiz maçlarda Atiba’yı efektif olarak plana dahil edebilen bir orta saha kurgusu. Bütün bu koşulların etrafında düğümlendiği konu da hocamızın kadroya uygun olmayan oyun planlarında ısrarcı olmaması, esnek çözümler üretebilmesi. Bu konuda geçen sene çok gerideydik. Bu sene Avrupa’da daha uzun devam edip daha fazla yüksek eforlu maç oynayacağımız hesaba katılırsa Güneş’in birden fazla işleyen plan oturtması, ve sağ bek gibi ikinci alternatifi belirsiz bölgelere çözüm üretmesi gerekiyor.

Her koşulda ilginç bir yarış olacak. Şampiyonluğumuzla sonuçlanması dileğiyle.

cochise dedi ki...

@can nice 42'lere bu arada :)

Unknown dedi ki...

Yine plansız ve anlık gelişen bir transfer sezonu oldu. Scout ekibi ve tüm futbol altyapı sistemlerinin bir kez daha fesih edilmesinin yerinde olacağını söylemek lazım. Çünkü buralara boşuna para harcıyoruz. Nasıl olsa gelecek transfer döneminde yine menajerlerin kucağına oturacağız ve o altyapıdan yine, Necip düzeyinde bile olsa, tek futbolcu dahi çıkmayacak.

Giden Tosiç'in yeri hariç diğer iki pozisyon doldu. Bence Vida'nın Gökhan Gönül ile değişerek sağ bek pozisyonunu idare etmesi ve Pepe'nin yedeği olarak düşünülmesi daha mantıklı olacaktır. Son Antalya maçında yaşadığımız sağ bek Adriano faciasından sonra, Gökhan'ın yokluğunda orayı Adriano'ya emanet etmek bizim için yeni problemler yaratabilir. Hatta maçına göre Lens bile orada tercih edilebilir...

Gelenlerin takım oyununa etkisi için milli maç arası sonrası dönemi beklemek ve biraz kafa dinlemek lazım. Bursadan 3 puanla dönmek ümidiyle...

Unknown dedi ki...

iki şampiyonluk sonrası can yakıcı şekilde iki golcümüzden olmuştuk, aynısı gs ye de oldu. şampiyonlukta yüksek payı olan forveti tutmayı bir şekilde beceremiyor yönetimler.

Bu arada Ljajic ile Negredo’yu Love’u oyuna dahil etme ihtimalimiz oluştu. TD umarım işin kolayına kaçıp bol orta az organizasyonlu maçlar yerine ortasahayla maç kazandığımız futbola çaba harcar.

alper dedi ki...

Fikret Orman büyük başkan olduğunu tescilledi.Bu sene şampiyon olursak ise başkanlıkta adı marka olur.

1-Gs yi Love ile oyalayarak en büyük rakibimizin forvetsiz kalmasını sağladık

2-Burak transferi her ne kadar parasal olaylardan dolayı olmasa da yarın bir gün taraftar istemedi bizde almadık deme hakkını cebine koydu.

3-Ş.Güneş hocaya senin istediğin Burak'ı taraftar tepkisine rağmen alacaktım ama şartla uygun olmadı deme hakkını cebine koydu.

Bunlardan hariç kalecimizi gençleştirdik,ne olduğunu bilmesemde gavurlar tarafından yetenek havuzundan keşfedilmiş 8/10 karışımı taraftarın istediği bir adam aldık.Hala T.C nin en güçlü kadrosu bizde.Transfere yüklü para harcamadık iyi kötü üç beş adam atıp girdide sağladık takıma.Antalya mağlubiyeti ekstrem oldu aranılacak bir üç puan ileride.Önümüz aydınlık bu sezon için.

fidddas dedi ki...

bu yıl ki lig sıralama tahminimi paylaşıyorum, bu kez gerekçeleri de yazarak deneyeceğim ;

1. Beşiktaş : Taraftarlık gereği torpil geçtiğim doğrudur. sadece karius ve ljajic ile kronik problemler çözülmeyecek. Ancak hala takımın potansiyeli şampiyonluk için 3 takım arasına yazılır. dün yaşanan saçma sapan gündem etkilemez fazla umarım. Ayrıca devre arası eksik kalan sağ bek, 6 numara ve forvet konularının da çözülmesini bekliyorum.

2. Başakşehir : Tek kulvarda olmaları, iskeleti değiştirmemeleri en büyük avantajları ancak hem yaşın artması hem arda turan hem de deplasman oyunlarının yeterli olmaması dezavantajları yine nefesleri yetmeyecek diye düşünüyorum.

3. Fenerbahçe : Hollandalı teknik adamların Türkiye performansı hiç yeterli olmadı. Cocu da kötü başladı. defans haricinde fena kadro kurmadılar ama herkes yeni, deplasmanlar problem. Ayrıca her kulvarda olacaklar. bu yıl nefesleri yetmeyecektir ama akıllı hamleler yapıyorlar bana göre. ikinci yarıya kadar taraftar sabrederse ikincilik bile olası gibi duruyor. ancak seneye en önemli aday olacaklar gibi duruyor.

4. Trabzon : beklentiyi düşürmeleri, kadrolarını sadeleştirmeleri avantajları ancak defansları sorunlu ama ritm bulurlarsa devam edeceklerdir. mali açıdan bıçak kemiğe dayandığı için akıllandılar diye düşünüyorum. devre arası defans takviyeleriyle daha iyi olacaklardır.

5. Galatasaray : golcü haricinde iyi kadroları var ama hiç golcüleri yok. iç saha da yine baskın olacaklar ama artık şampiyon takım ve diğer kulüpler daha çok kapanacak. gomisin kilidi açan gollerini özleyecekler ayrıca şampiyonlar liginde kolay gruba düşmüş olmaları orada efor harcamalarına sebep olacak. devre arası forvet alacaklar ama kasım, aralık fikstüründe düşecekler ayrıca geçen yıl gomis ile bile çözemedikleri deplasman sorununu bu yıl güçlü orta saha ile çözebilecekler mi göreceğiz.

6. Konya : Rıza hocanın pragmatist tavrı ile başarılı olacaklardır. kadrolarında çok büyük değişiklik yapmadılar. yatabare iyi başladı. Traore de dönerse sonuç alacaklardır.

7. Göztepe : Takımla çok oynadılar. aldıkları forvetler tutacak mı belli değil. geçen seneki kadrolarına daha fazla korumaları gerekirdi. bayram bektaş hoca 2. ligde iyi işler yaptı. ama kadro oturana kadar özellikle deplasman puan kayıpları olacaktır.

8. Kayseri : Ertuğrul Sağlam yakın zamanda hep başarısız oldu. bu yıl fena başlamadılar. geçen yıl ilk devre aldıkları puanlarla olduklarından iyi görünmüşlerdi. bu yıl aynısı olmayacaktır. klasik orta sıra sürprizli takım olacaklar gibi duruyor.

fidddas dedi ki...

9. Malatya : Devre arasında Sadığı kaybetmezlerse kayseri gibi ilk 10 da bitireceklerdir.

10. Bursa : Takımla çok oynadılar. Ama Samet Aybaba geçen yıl Sivasta başardığını Bursa'da da başarabilir. bütün defans hattını kaleci dahil yenilediler. orta saha idare eder forvetleri yetersiz Samet Hoca faktörü olmasa daha alt sıralara yazardım.

11. Ankaragücü : Defansları fena değil forvetleri vasat altı. diğer takımlar daha kötü olduğu için bu sıraya yazdım. ayrıca taraftar desteği onlara iç sahada zaman zaman maç kazandıracaktır.

12. Sivas : Tamer Tuna bu kez istediği transferleri yapamadı. Forvet hattı yetersiz, orta sahada geçen yıl Samet Hocanın çıkardığı oyuncular ile idare edecekler, kalecileri yetersiz. Geçen yıl kadar etkili olmalarını beklemiyorum.

13. Kasımpaşa : Kemal Özdeş olmasa 2 numaralı düşme adayım olurdu. ama adam kısıtlı kadrodan çok çok iyi yararlanıyor. ama lig uzun ve bu kadro onlara yetmeyecektir.

14. Rize : Deli İbrahim hırslı bir adam, her yeni çıkan gibi çok transfer yaptılar. Forvette Gladky tutarsa orta sahaları iyi, defans vasat-vasat üstü. uyum süreci falan derken sürprizli alt sıra takımı olacaklar gibi duruyor.

15. Alanya : Mesut Bakkal geçen yıl takımı düşmekten kurtardı. Ama Emre Akbaba sonrası organize olmakta sorun yaşayacaklar gibi duruyor. Ayrıca Mesut Bakkalın ikinci yılları genelde pek iyi geçmiyor. Başka etkenler olmasa düşme adayım bile olabilirler.

16. Akhisar : Avrupa liginde oynayacaklar, zaten kadroları kısıtlı, hem sakatlık hem ceza açısından iyi başlamadılar. ayrıca Saffet Susiçin oyun anlayışı Akhisarın yıllardır oynadığı anlayışa ters. bu uyumsuzluk ve maç trafiği onları hiç iyi etkilemeyecek gibi görüyorum.

17. Antalya : Lisansları çıkartamasalar 18. sıra adayımdı. Lisanslar sonrası daha iyi duruma gelebilirler ama eski başkanları geri döndü ve mali durumları çok kötü. geçen yıl Karabük'ün başına gelenlerin gelmesi olası.

18. Erzurum : Çok hızlı lig atladılar. İkinci ligde beklemeden birinci lige geldikleri için bu onlara biraz sürpriz oldu gibi. geldikleri gibi gidecekler gibi duruyor. iç saha avantajı dışında ellerinde pek bir şey yok.

fidddas dedi ki...

Özet olarak ;
1 Beşiktaş
2 Başakşehir
3 Fenerbahçe
4 Trabzon
5 Galatasaray
6 Konya
7 Göztepe
8 Kayseri
9 Malatya
10 Bursa
11 Ankaragücü
12 Sivas
13 Kasımpaşa
14 Rize
15 Alanya
16 Akhisar
17 Antalya
18 Erzurum

bir ikinci ligden gelenler ;
1. Giresun, 2. Gençlerbirliği, 3. Gaziantep
düşenler ;
Elazığ, Karabük, Eskişehir(bunları tahmin etmek zor değil. :)))

alper dedi ki...

Adamlar dün gece kısa!! ve kısıtlı!! bir süre için 3,72 den dolar satmış internet sitesinden biz daha layiç mayiç konuşuyoruz vallaha bak.Ülke elden gidiyor ülke.Darağacında olsak bile son sözümüz Beşiktaş.

turgay dedi ki...

@fidddas

genel itibariyle katıldığım bir sıralama ama düşecekler için mevlüt çavuşoğlu mu yoksa recep akdağ mı o konuda kararsızım :)

bence galatasaray-beşiktaş-fenerbahçe arasında ilk 3 belirlenir.

sports guy dedi ki...

Basaksehirin ilk 3e girmemesi imkansiz gibi geliyor bana da sahsen. Hatta an itibariyle 1. Sampiyonluk adayim bile olabilirler.

Benim derdim sistemin ne kadar degisecegi ljajic in gelmesiyle. Cunku eldeki forvetlerle 59 ortalik oyunun tutmayacagi asikar.

Eger ljajic de topu kanatlara dagitmakta kullanilacaksa ilk 3 bize zor. Eger biraz atak cesitliligi katarsa ilk 2 adayi oluruz.

Orta sahada top tutabilmek savunmayi da rahatlatir diye umuyorum, cunku orta sahanin gerisindeki adam paylasimi tek kelimeyle rezalet sezon basindan beri.

Unknown dedi ki...

kadromuz maalesef uzerindeki siskinligini hala atamadi ve bu bize yine cok zarar veriyor olacak. bence bu sezon da en buyuk engel bu.

q7, lens, babel, tore
negredo, love, larin, pektemek

bu adamlardan sadece 3 tanesi ilk 11'de oynayabilecek ve ortalama maas yukleri 20 ml euro .o(

q7, oynamazsa olay cikar. lens oynamazsa gotu basi salar. babel oynamazsa demeyecegim, zaten oynamaz bu adam devre arasina dek. bunu hepimiz biliyoruz. yani oynar ama oynamaz. burada en cok guvendigim tore cunku oynamazsa sonraki durak trabzonspor, plase basaksehir.
negredo oynayamiyor zaten 90 dk. love gotu basi coktan saldi. pektemek tribunun aranan cocugu. larin ne is yapar bilemedim.

Basar dedi ki...

Açıkcası Ljajic transferini olumlu buluyorum. Takımın pas oyununa döneceğini, quaresma-Caneri yedek plan yapacağını öngörüyorum (umuyorum, diliyorum, istiyorum...)

Yapılan analizler hep bu yönde:

https://playersdb.com/futbol/yazi/besiktas-serbia-/10-degil-serbest-8-adem-ljajic/181

http://futbolanalisti.blogspot.com/2018/08/scout-raporu-adem-ljajic.html

Burada yazılan bu güzel yazılara ufak bir ek de ben yapmak istiyorum. Ozzy-Ljajic ile normalden fazla atak yeme (ki son podcastte zaten ne kadar fazla pozisyon verdiğimiz irdelenmişti) potansiyeline karşılık Medel’i defansta kullanmak sanki daha faydalı olur.

1) defanstan topla çıkma/top şişirme sıkıntısı rahatlar
2) Orta sahada İki kafa topu almayan adamın açığı Medel ile değil Atiba ile bertaraf olur.
3) Medel çok iyi bir 5,5 numara :)

Benim kadrom şöyle:
Karyus
GG-Medel-Pepe-Adriano
Atiba-Ozzy
Ljajic
Lens-Babe(Töre)
Negredo (maçına göre inanmazsı güç ama Love)

Kanatlarda defansif katkı verebilecek, al-vere yatkın, içeriyi karıştırabilecek Pektemek ve Töre yedek olarak düşünülmeli ve quaresma devre arası 3e 5e (300-500bin tl bile olur) bakmadan kesinlikle satılmalı.

Kısaca, yaşasın Ljajic, Forza Oğuzhan, haydi bay bay quaresma!

alper dedi ki...

çelsi-bornemont maçında bile koca çelsi ciruyu oyuna alıp orta yapmaya başladı.Geri zekalı bu hocalar ya.Bilmiyorlar bu işi.Tik tak pas yapsana sen.

Pheaglix dedi ki...

ben forvet transferini çok da elzem görmüyordum. normal şartlarda burak yılmaz'ı istemeyecekken geçen sene yapılan ve bu sene devam eden olaylardan sonra (eskiden de hakkımız yenirdi, ama şu son bir sene içinde iyice suyu çıktı) gelmesine itirazım yoktu. ama gelmemesi de çok sorun değil. yedek sağ bek de bence çok acil değil. son maçı pek parlak olmasa da adriano var, atiba (zamanında koca sezonu sağ bek oynamış adam), necip var, medel var (fb deplasmanına sağ bek çıktıysa idareten iki anadolu takımına karşı da oynayabilir herhalde.) hiç biri olmazsa altyapıdan çıkart oynat, her mevki için üç tane ilk onbir kalitesinde oyuncuya gerek yok.

bence en kritik iki bölgemizi vasat üstü oyuncularla doldurduk. karius sanki biraz pahalı oldu, ama bu saatten sonra yapabilecek çok bir şey yok. uyum sorunu yaşamazsa ligi fazlasıyla idare eder, avrupada da sürekli maç kaybettirecek hata yapmasa yeter (herhalde madrid maçı ile o kontenjan dolmuştur.) ljalic hakkında çok bilgim yok, ama bir çok kişi tam isabet transfer olduğunu söylüyor. herhalde o bölgede fazla revaçta oyuncumuz olmadığından fazla forma adaleti beklemez, bir an önce oynamaya başlar. umarım katkı verir, ona da sağlam yatırım yaptık. son anda gs'yi forvetsiz bırakarak da iyi iş yapmışız. tff o eksiklerini daha fazla kompanse etmezse ligi erken bırakabilirler.

bence gecikmelere rağmen ortalamada fena transfer sezonu geçirmedik. daha iyisi tabi ki olabilirdi, ama hala ligin favorisi olmasa yetecek kadroya sahibiz. ama bizim sorunumuz kadro kalitesi ya da tek bölgede oyuncu eksikliği değil. bizim sorunumuz kaliteyi sahaya yansıtamamak. maç başına elli orta açmaya devam edeceksek zigic, crouch, traore falan gelmeyecekse hiç kimse fark yaratamaz bu takımda. bizim farkımız yerden oynanan oyunken ısrarla rakiplerin bize yakın, hatta bizden daha iyi olduğu alanda oynamaya çalışmaya devam ediyoruz. hadi diyelim onu oynuyoruz tamam, ama bu sefer de orta futboluna uygun olmayan oyuncularda ısrar ediyor (love), bir de üstüne orta açmaya çok da elverişli olmayan düzende (ceza sahasına girmeyi çok da sevmeyen üçlü orta saha) ısrar ediyoruz. umarım şu son oynadığımız rezil maçlar biraz da olsa uyandırır şenol hoca'yı, yoksa yine bir dördüncülük sezonu bizleri bekliyor.

beagle dedi ki...

@Basar
Güzel kadro. Ljajic ile Babeli yer degistirmeli oynatir, 442 bile yaparsin maç içinde

Basar dedi ki...

Bu sene biraz sıkabilirsek tekrar rotaya girerirz. Rakipler dökülüyor.

Hidayet dedi ki...

yarın bursa'yı ne yapıp edip yenmek lazım . hiç beraberlik falan yaramaz bize . yeni transferlerin de derhal takıma girmesi gerekiyor . bekletmek geçen yıl ,lens ,negredo , medel ,vida 'ya yaramadı , tolga'yı küstürecem diye karius'u bezdirmeye ,larin duvar olacak diye 4.3 m .euro ödediğimiz negredoyu oturtmaya , oğuzhan/tolgay'dan biri oturacak diye ljajic'i oturtmaya hiç gerek yok .

ha fabri uzaktan her topu alıyordu , harun kraldı :)

Adsız dedi ki...

@alper

Sadece skor ve gol/kart detayı veren sitelerden bakarak, Çelsi günümüz futbolunun en overrated adamı olan Giroud'u dakika kaçta oyuna almış (1. golden sonra) ve 2. golü Hazard attığına göre cidden gole bakmadan soruyorum: Çelsi hangi golünü ortayla atmış. Dediğim gibi bakmadım ama Hazard 2. golü ortayla attıysa ben fare zehiri içmeye hazırım.

Yan bilgi: Hazard yarı finalde bana göre haklı olarak Fransa milli takımının oyun anlayışını "yatarak pozisyon bekleme" olarak eleştirdiğinde Fransa takımındaki Premier Lig oyuncularından bazıları kendisini "önce geriye yaslanıp rakibe göre hücum eden kendi takımına baksın" şeklinde eleştirmişti.

sports guy dedi ki...

@alper

Chelsea bournemouth macinda 25 orta acmis yahu. YIRMI BES.

25 orta ortalamasi tutturalim tum sezon tek kelime edersem en adi adam benim. 25 orta demek atak cesitliligin var demek.

Hele hele %73 topla oynayip sadece 25 orta acmak hayal urunu gibi bi sey.

Sarri'nin genel futbol felsefesiyle bizimkini kiyaslamak ayip olur. Ha biz gidip sarri'nin takimini yenebiliriz belki bu tarzla, ama uzun maratonda kimin daha basarili olacagi belli.

Ozetle sayet ciddiysen benim o argumana verecegim cevap su: "meh".

Yosmalar yine madara olmuş. Bu leş camianın çalarak elde ettiği şampiyonlukların foyası böyle maçlarda ortaya çıkıyor hep. Kırılma noktalarında hakemlerle alınan maçlar, yatmaya hazır birkaç Anadolu takımı derken berbat futbolla ipi göğüslüyorlar. Bursa maçını kazanalım da bu haftanın bir anlamı olsun. Cücük berabere bitirir diye korkmuyorum değil.

ideal 11 dedi ki...

beşiktaşın ideal 11 i

------karius-------

gökhan pepe vida caner

---medel-oğuzhan--

kü7-----layiç--babel

-------negredo-----

ideal 11 dedi ki...

oğuzhanın partizan maçında attığı gol sadece bir gol değil.kariyeri açısından bir dönüm noktası olabilir.kendine geldi diyebiliriz.

layiç in transferi ilede üzerindeki yük biraz azaldı.

can dedi ki...

@ cochise
Tesekkurler. ben de biraz bozulduydum, bir kisi bile mi kutlamaz diye :) hizir gibi yetistin.

@ ideal 11
Adriano yerine Caner...ciddi olamazsin.

beagle dedi ki...

@can
Neyin kutlandigini zor buldim uçağa giderken. Hosgelmissin ve kutlu olsun. Ben 2 ay önden gidip boy veriyorum. Gelme dedim mi gelme :))

can dedi ki...

@ beagle
Sagol, dostum. Sen boya gelince haber ver :)))

can dedi ki...

Ucak nereye bu arada? Iyi yolculuklar her kosulda. @ beagle

ideal 11 dedi ki...

@can

caner formunun zirvesinde ve oldukça oynamaya aç bir vaziyette.oldukça etkili bir sol ayağı var.bugün avrupa liginde gruplara kalındıysa canerin son dakikada yaptığı etkili ortanın rolü vardır.sadece orta kesmesi değil.ceza alanı çevresinden şutlarda deniyor.böylesine hırslı ve hücumcu bek az bulunur bir profil

BJK4EVER dedi ki...

Sezon basindan beri 1 gol 6 asist istatistigiyle oynayan ve neredeyse her golumuzde rolu olan Quaresma'yi kesenleri gordukce beni bir gulme tutuyor. Bunun rasyonel bir aciklamasi olamaz, hele ki diger kanada sene basindan beri bir bok oynamayan ve kilini kipirdatmayan Babel konunca. Ljajic'in gelmesiyle ortadan ataklarimiz daha iyi olacak. Son maclardaki gibi Tolgay ve Oguzhan topu aldigi an duvara carptigi icin kanada atmayacak topu. Ama sirf ortadan deleriz diye bir kafa da olamaz futbolda. Quaresma her halukarda ilk 11'de oynar, bu kadar basit.
Adriano-Caner tercihinde ise form durumu ve yorgunluk belirleyici olur; su anda Caner onda. Umdugum Bursa maci 11'i:

---------Karius---------

Gokhan--Pepe--Vida--Caner

----Oguzhan--Medel-------

Q7-------Ljajic-----Lens

---------Negredo---------

Ama Senol Gunes'i taniyorsak Karius ve Ljajic'ten biri veya ikisi oynamaz yedek bekler sanki yerlerine oynayacak super oyuncumuz varmis gibi. Babel yine oynar, cunku prensini en fazla 1 mac yedek birakir ve mobbing uygulamaz. Negredo yerine Larin'le baslamasi kuvvetle muhtemel, cunku Negredo mobbing listesinde var.

turgay dedi ki...

Caner hırslı Q7 vazgeçilmez olduklarından 11e yazılıyor. Kusura bakmayın ama takım oyunun içine eden 2 tane adam bunlar. Bu oyuncularla sadece 60dan sonra skoru alamadıysan oynarsın. Bu adamlar takımın 1 ve 2 opsiyonları ise o takım ancak 4.olur. Maç başına 20orta yapan Q7 6 asist yapmış diye vazgeçilmez olmamalı. Bu asistleri akan oyunda yapıyorsa vazgeçilmez olmalı. Akan oyunda 1 asisti var bu adamın o da berbat pas vermesine rağmen negredo klas vurduğu için asist oldu. Ezbere konuşmamak lazım elinde adriano varsa o sol bek oynar. İbret gerizekalı mı da Caner’i alır almaz bıraktı nagatomo ile devam etti? Adamın olduğu bölgede savunma yok. Defans bekiysen önceliğin 50 metreden amaçsız top kullanmak değil kanadını savunmaktır. Her hareketi falso bir adam Caner hırslı istekli ama takım oyuncusu değil. Yeri yedek kulübesi böyle adamların. 60dan sonra oyunu açamadıysam sokarsın oyuna o zaman ortalarsın. Birinci tercihin ortalamak olursa önlemi kolay alınır. Biz şuan çok kolay önlem alınan takımız.

Rakiplerin akşam kaybetmesinin 1 numaralı sebebi orta sahalarını kaybetmeleridir. Orta sahayı kazanacak oyun anlayışımız olmalı. 70ten sonra adrianouyu oraya çekmek saçmalıktır. Bunu unutmamak lazım. O bölgenin oyuncusunu kullanmak lazım. Bursa tehlikeli takım muhakkak orta sahayı almalıyız

turgay dedi ki...

İbret olmuş telefon interi ibret diye düzeltmiş kafa karışmasın :)

ideal 11 dedi ki...

turgay

senin teorine göre real madrid marcelo yı ve carvalhal ı derhal kovması lazım.adamlar ileriden gelmiyorlar :)

hücumcu bekin özelliği zaten defansının yüzde 30 olmasıdır.yoksa küçük takımlar gibi defansif bek hatta stoperden bozma bekle oynaman lazım bu oyunu.

bu arada inter nagatomu yu önce kiraladı sonra sattı.nagatomo kötü oyuncu değil ama büyük takım için yeterince hücumcu özellikler göstermiyor.

turgay dedi ki...

Nagatomo kariyerinin başlangıcındaki kiralanmadan bahsediyorsan tamamdır ama adam 6sene kesintisiz inter kadrosunda yer bulmuş.
Marcelo örneği çok abes. Real seviyesinde 11 senedir top oynayan mental ve fiziksel yeteneği üst düzey olan gerek pas oyunu gerekse de takım bütünlüğünde sırıtmayan bir oyuncuyla mental ve fiziksel olarak Türkiye liginde bile sorun çıkaran bir oyuncuyu karşılaştırmak doğru değil. Caner’i gömmek niyetinde değilim takıma gerektiğinde sorumluluk alarak katkı da veriyor ancak opsiyon sıralamasında gerilerde olması gerektiğini söylemek istiyorum.

Basar dedi ki...

İlla quaresma oynayacaksa sol kanatta oynasın. Bu nasıl bir aşkmış (zehirmiş) insanlar bu kadar bayılıyor bu adama. Oraya bir sandalye atsam(k) arada gelen topa orta kessek bizim de asistimiz olur.

Ayrıca Töre’yi de unutmamak lazım. Babel de oynamıyorsa Töre’yi kullanırsın. Çareler tükenmez, yeterki takıntı olmasın.

Bir de Caner mevzu var. Valla Adriano’yu çıplak gozle 2 sene izledim. Caner onun tırnağı olamaz. Adamın şutu, ortası, pozisyon bilgisi, Barca çıkışlı pas alışveriş alışkanlığı var. Kıyaslamak bile ayıp.

Basar dedi ki...

Şu ortacı arkadaşların asistleri filan konuşuluyor da geri kalan işe yaramayan ortaların da akibetini konuşalım.

Kaçı bize kontra olarak dönüyor, defansı dengesiz yakalıyor vb.

Murat dedi ki...

oguzhancim ayaginin dumenini skm..(mini ters totem)

Pheaglix dedi ki...

ilk kırk dakikada uykum geldi. hücumda o kadar kötüyüz ki o gına gelen ortaları bile açamıyoruz. bu kadar hareketsiz, bu kadar birbirinden kopuk oynayan takımın eksiği forvet, sağ bek, ya da forvet arkası falan değil.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın 10 numaradan önce 6 ve 8 numara problemleri var . aslında ortasahası toptan problem . oğuzhan 8'e de geçse düzelmez .özellikle deplasmanda bu tür takımlara karşı .

BJK4EVER dedi ki...

Su ilk yarida oynanan seyi (futbol diyemiyorum maalesef) de artik Quaresma ve kanat futboluna baglarsiniz. Basimizdaki inatci bunak 84528394324 defa ispatlanmasina ragmen hala Medel-Tolgay-Oguzhan ile ciktigi icin bu rezaleti izlemek zorunda kaliyoruz maalesef. Yetmedi bir de Babel'i de oynatiyor tabii ki ustune tuy dikmek icin. Babel'in performansini Lens sergilemis olsaydi sezon basindan beri kadro disi kalmisti ve senenin geri kalaninda forma yuzu goremezdi. Su an Vagner Love yerine kendini izlerdik.

yilmaz dedi ki...

Bizim problemimiz kesinlikle oyuncu değil. Buna bu maçta %100 ikna oldum.

Vida'nın yerine ljajic girse, medel de stopere geçse nasıl olur acaba? Oyuna hükmedemiyoruz hiç.

Unknown dedi ki...

Beşiktaş'ın şampiyonluğa oynaması için aşması gereken onlarca sorum var.onlarca sorunu en büyük sorun halledemeyeceğine göre 4 4 4 yiyen takımlar sezon sonu tur atar

Unknown dedi ki...

hocanin gecen seneden bu yana bir sikintisi var gayet net, ya mahsus yapiyor yada biyolojik, pskolojik bir sikinti var.

Pheaglix dedi ki...

allahım caner oyuna giriyor ya. çünkü tüm sorunumuz ceza sahasında en az dört savunmaya karşı tek oyuncumuz varken yeteri kadar orta açamamaktı. şu rezil oynadığımız maçlardan en ufak ders çıkarmamak aşırı ego ya da aşırı düşük zekadan başka şeyler ile açıklanamaz.

Pheaglix dedi ki...

@mustafa yıldırım

normalde çok doğru hamle olurdu ama medel bir de stoper geçerse garanti kırmızısı var ikinci yarıda. bence medel-ljajic ve babel - lens yapmamız lazım. belki kopuk oynama sorununu çözemeyiz ama hareketsizlik ve hücumda çoğalamamayı bir nebze çözebiliriz bu şekilde.

Sarper dedi ki...

hocaya mesaj niteliğinde gol oldu.
tolgay tek pas, oğuzhan ara pas ve gol

Basar dedi ki...

Allah var sisteminizin belasını versin!

Murat dedi ki...

var cok iyi ya..artik futbolcular itiraz edemiyorlar..dahice cozum oldu bizim muz ulkesinde

Mayor dedi ki...

Su an Larin'in Negredo'dan cok daha faydali olabilecegi bir oyun oynuyoruz aslinda ama Necip degisikliginin yapilmasi lazimdi, en onemlisi oydu, hersey ona bagliydi, iyiki de yapildi sahane bir degisiklik oldu.

Basar dedi ki...

@Mayor
larin oynasa ne olur Negredo oynasa ne olur? Mars’tan bile görülen penaltıyı VAR sistemi göremiyor!

Mayor dedi ki...

Yanlız Senol Gunesin Necip hamlesi ile oyun nasil degisti anda farkettiniz mi?
Hucum, defans, orta saha hepsi bir anda guclendi.
Oyunu yine cok iyi okudu Senol hocamiz, canimiz cigerimiz.

yilmaz dedi ki...

Hoca 15 dakika dayanabildi dikine oyuna.

Mayor dedi ki...

Bursa'nin golu yaniltmasin. Oyunu cok iyi okudu Senol, hakimiyet bizdeydi ama sans isde, bir de kahrolasi hakemler yaa. quaresma dokturdu, lens iyi ki girmedi yerine fark yerdik. Hele Caner'in varligi bize hep guven dusmana korku verdi.

Hidayet dedi ki...

yaw madem tolgayı çıkaracan çek ozzy'i 8'e , al adem'i , çıkar quaresma'yı , sal lens'i , at önüne amk , oyun ona doğru gitti . ama necip işte . hoca'nın aklında o var !

yilmaz dedi ki...

Senin değil seni kovmayanın Allah belasını versin. Ne diyim bu kadar kibar olabiliyorum.

Unknown dedi ki...

valla mumkunse hoca degistirelim bu sene de cop olacak belli oldu,bilic bostaysa kapip gelsinler en azindan takimi izlerken biraz zevk aliriz, adam hala babel hala q7

Unknown dedi ki...

Bravo şenol güneş.bu nasıl bi egodur.tebrikler seni orada tutan yönetime

Sarper dedi ki...

Oyun içi değişikliklerin hepsi yerinde çok doğru hamleler oldu. Genel olarak dikine oynamaya çalıştığımız dakikalar haricinde çok iyi oynadığımızı söyleyebiliriz. Malum diğer şampiyonluk rakiplerinin puan kaybettiği haftada biz 3 puan alsaydık olmazdı.

Hocayı hep savundum ama benden de pes artık. Necip nedir arkadaş. Futboldan tiksindim.

Basar dedi ki...

Şenol Güneş’i istemiyorum. Var sistemini istemiyorum. İkisi de işlemiyor.

Pheaglix dedi ki...

yani şunda necip'in en ufak suçu yok, ama çok sevdiğim necip'ten soğuttu bu herif. ligin iki çöp takımına beş puan bıraktık ya, ötesi var mı? caner konusunda yanılmışım, gökhan sakatlandığı için girmiş. ama şu (tesadüfen attığımız) golden sonraki oyunun en ufak izahı yok. yirmi dakika ben gol atacam diye bağırdı bursa, tam negredo-larin değişikliği yapılmadan da attılar. geçen seneki rezilliğin üstüne şu adamı göndermeyip aynen devam eden yönetim de suçlu.

quaresma, caner, tolgay aynı anda sakatlanmadığı sürece bu takımdan cacık olmaz. onlar sakatlanacak da, beyimiz tesadüfen doğru yere doğru oyuncuyu koyup oyun tarzını değiştirmek zorunda kalacak. adım gibi eminim, kesin herşeyi doğru yaptığını ve sadece o son dakikadaki pozisyon gol olmadığı için kazanamadığımızı düşünüyor şu an.

can dedi ki...

@ Yilmaz
Soylemek istedigim tek seyi agzimdan almissin. Bence baska da soylenecek hic bir sey yok. Bireysel oyuncu performanslarini elestirmek abes bu durumda.

BJK4EVER dedi ki...

Bunu da kanat futbolu ve Quaresma'ya bagladiniz ya. 60 dakika Quaresma neredeyse top kullanmadi, kanatlari hic kullanmadik. Ne yaptik bu 60 dakikada? Oguzhan'in goldeki asisti ve Negredo'ya pasi haric hicbirsey! 45-47 dakikalari arasindaki bolumu bulabilirseniz bir yerden izleyin derim, durumu sahane ozetliyor. Seyrederken ozellikle Oguzhan ve Tolgay ne yapiyor bakin ozellikle. Sonra vicdaniniz el verirsen gelin Quaresma ve Caner'i elestirin. Neden Pepe'nin top sisirdigini, 2 gram futbol oynayamadigimizi, Quaresma ve Caner'in kenar toplarina kaldigimizi gayet iyi anlarsiniz. Orta yapamadigimiz macta oynadigimiz futbol bu kadar iste. Tiki takayla gozunuzun pasi silindiyse rahat bir uyku cekersiniz artik. Keske su maci 4-4-2 ve orta yagdirarak oynasaydik; en azindan galibiyeti alirdik. Su sadece sizin hayalinizde olan ve bu kadroyla ve bu lig sartlarinda asla sahada goremeyecegimiz sacma tiki taka takintiniz yerine galibiyet izlerdik bari.

BJK4EVER dedi ki...

Kimse Senol Gunes'i elestirmesin. Gecen senenin basindan beri inanilmaz formsuz ve kovulmayi hak ediyor. Az tartismadik burada. Surekli ayni sacma sapan argumanlarla korudunuz adami. Avrupa basarisi, gormedigimiz sampiyonluk, alternatif olmamasi vs, say say bitmez. Ve hepsi de hala gecerli aslinda. 9 ay evvel nasil sacmaliyorsa hala ayni sekilde sacmaliyor Senol Gunes. Yine mantik yerine ego ve kibirle yapilan oyuncu tercihleri, yanlis stratejiler, rakibe onlem alamama, maca ozel hazirlanmama vs, say say bitmez. 9 ay evvel taraftarin yuzde 90'i bu adami koru korune savunuyordu. O zaman simdi de laf ettirmeyin ve izleyin iste su kahrolasi futbolu. Bu adami gecen sene devre arasinda kovmadiysan yeni sezonun 4. haftasinda da kovma bir zahmet.

turgay dedi ki...

Yorulduk anlatmaktan. Bir takımın isimleri belli bir sağ beki bir de sol beki olur. Sürekli oyun içinde zaten 3 tane değişiklik hakkın varken birini buraya kullanmazsın. Bu nedir abi ben anlamadım. Gökhan’ın sakatlığına inanmıyorum. Çünkü bu sürekli oluyorsa o adam oynamamalı. Çünkü eksik kalacağın belli. O zaman oynatmazsın eksik de kalmazsın.
Necip neden girdi oyuna?
Neden tüm maç bir tane olumlu hareketi olmayan Q7-negredo ikilisi oyunda kaldı? Neden daha 30.saniyede pepe 70metre uzun vuruyor topa?
Senede toplam 9milyon verdiğin iki adam sana performans vermiyor. Pepe rezalet bir gol yedirdi. Gol çok bariz onum hatasıdır.
Şenol Güneş’in bu takıma vereceği birşey kalmamıştır. Ben kadar erken gönderirsek o kadar çabuk lige sarılırız. Oyuna başlangıç planı olmayan, oyuna müdahalesi rezalet ve sürekli aynı ezberde olan bir hocanın hedefi olan bir takımda çalışması olanaksızdır.

Hidayet dedi ki...

ya sevgili başkan , yada yönetimden herhangi birisi, burayı okuyorsan , eğer gelecek yıl hoca değiştirmeyi düşünüyorsan ve düşündüğün aday takım çalıştırmıyorsa ,hiç vakit kaybetme , bu yıl eldeki yaşlı oyuncuların son senesi . gönder şu adamı . yakmayın beşiktaş'ın bir yılını daha !

yanlız medyada şenol güneş'in dokunulmazlık zırhı yırtılıyor . bu da iyiye işaret . fakat hamle gelmezse takım için kötü olur .

Basar dedi ki...

Sezon içerisinde hoca değişimine karşıyım ama hocanın vereceği bir şey kalmadı artık. Sezon sonu sözlesmesini uzatmak büyük hataydı, rakiplerin dokuldugu sezonda şampiyonlugu yine ikram edecegiz.

yilmaz dedi ki...

Töre lens süre alamadan ligden kopacağız akıl alır gibi değil. Ljajic'i niye götürdün Bursa'ya? Maç sıkışırsa alırım diye. Sıkışmadı mı? 1-0'ken zorlanırken oyuncu değiştirdin, almadın. Golü yedin 5 dakika kaldı, baskı kurman gerekiyor, yine almadın. Hayır hazır değilse, hiç getirmeseydin de Love ya da Mustafa'yı alsaydın kadroya. Adamı esame listesini doldurmak için mi getirdiniz oraya? Of yaa, yemin ediyorum artık bıkkınlık geldi. Bu da "pişecek". Hoca yine karnı yarık tarifi vermeye başladı.

Hoca gidene kadar tek bir futbolcuya tek bir laf edersem Fener'li olayım.

yilmaz dedi ki...

Şu anda Rıza Çalımbay ve Hikmet Karaman'a bile razıyım.

Sağ bek transferini yapmayan yönetimi de es geçmeyelim. Adriano bir sağda bir solda başı döndü adamın. İki haftadır bu yüzden saçma sapan puan kaybediyoruz. Anadolu'dan bir şampiyon çıksa bari bu sezon.

Adsız dedi ki...

Maçta şunu iyi gördük, rakipler Beşiktaş'ı ezberledi diye geçen sezondan bas bas bağırırken hocamız "müthiş" oyun görüşüyle sürekli orta futbolunu icat ederek dünya literatürüne kazandırdı ve bu sezon bir maçta 49 orta sayısına ulaştık (topun rakipte olduğu süreyi hesap etmesek dahi 2 dakikadan daha az sürede 1 orta). Fakat yine aynı şey oldu, rakipler yine olanı biteni fark etti ve zaten hareketsiz durarak orta kesen oyuncularımızı kitleyiverdi. Bu maçta oynanan oyuna tiki-taka diyerek "bunu da gördük" demek bence gayet espirik bir tanımlama. Onun yerine sürekli orta kesme makinelerini durdurdular niye diyemiyorsun? Zira Küyedi'nin başka bir iş yapma ihtimali mi var ki. İşte var olanı da böyle kitlediler kaldın Küyedi ile asistler serisinde yarıda. Zaten başka ne bekliyordun ki bu saçma sapan sağdan soldan sallamalarla. Olay o kadar ki ilk yarıda orta hızda atılan ve 1 metre önünden geçen topa dahi hamle yapamıyor artık vatandaş. Biladerin evde kedisi var 7 kilo, artık şişkoluktan oyun bile oynayamıyor üstünde salladığımız ip yumağına hamle yapmadan gözünü dikip bir sağa bir sola yuvarlanıyor. Aynı hesap.

Maç sırasında whatsapp'dan Beşiktaşlı 6 arkadaş sürekli pozisyonları birbirimize yazıp yorumluyorduk. Necip değişikliğine üçümüz aynı anda, diğerleri de 1-2 saniye gecikmeyle aynı tepkiyi verdik: maç gidiyor. Çünkü hasbelkader 2 orta alan ve nasıl olduysa Flamingo olamadım diye yatışa geçen 1 kanat oyuncun düzgünce paslaşabilip golü attıktan sonra (he tüm takım paso tiki-taka oynadı) Bursa'nın hala şuurluca gelmeye devam ettiğini gören her ademoğlu hücum etmeye devam edilmesi gerektiğini gördü. Elbette yine ve yeniden görmesi gereken göremedi orası malum. Maç sonu röportajlarında hoca hala tek konuya odaklanmıştı: Adriano ıskalamasydı da Pepe hamlesini yapabilseydi de vs vs. Tekrar stüdyoya bağlanıldığında Güntekin'in sözü: evet şimdi tekrar maçın 70. dakikada dönmesi konusunda konuşalım. Ya ne olacağıydı?

Karius bence iyi kaleci. Yediği gol tamamen abukluktu, kendisine suç bulmuyorum. Derdim, Ljajic acaba hangi hafta süre alabilecek ve alırsa da kaçıncı dakikada oyuna girecek. Yine 85'ler ?

Adsız dedi ki...

Öte yandan artık Töre'ye süre verilmemesinin bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Henüz ligde süresi yok adamın. Bu Lens dışında kanat alternatifimiz yok demek. Hem de Flamingo'nun mevcudiyetiyle. Sezon başında Q7, Babel, Töre, Lens ve Orkan diye sayıyorduk şimdi geldiğimiz nokta bu.

Devre arası için; Volkan boşta ey yönetim uyuma. Gerçi Burak da tivit attı ama birkaç ikna turuyla kararını değiştirebilir. Ozan'ı da U21'e atmışlar üçe beşe bakmadan ucuza salarlar kesin.

ideal 11 dedi ki...

enteresan bir maçtı.oyun dengede başladı.beşiktaş golü bulduktan sonra işler oldukça iyi gidiyordu .istenilen pas trafiği sağlanmış rakip yorulmuş ve geride olduğu için defansını ileri çıkarmıştı.51-86. dakikalar arası.en az bir 30 dakika.

işte bu anlarda fişi çekeceksin hocam.bu anlarda burak yılmaz tarzı talisca tarzı oyuncun olacak.beşiktaş hakim olduğu dakikalarda oyunu eline aldığı dakikalarda fişi çekemedi.

transfer politikasının hatalarına yazılır bu beraberlik.

ideal 11 dedi ki...

şenol güneş eleştirilerine şaşıyorum.hoca bas bas bağırdı yıllardır.KADROMUZU KORUYALIM diye.her sene satış yapa yapa hoca da sezon başlarında oyununu oturtamıyor.

büyük takım tutmuş başarılı olmuş oyuncusunu düşük miktarlara bırakmaz.büyük takım refleksi budur.bakın avrupadaki büyük takımlara.

sadece cenk tosun transferi incir çekirdeğini doldurdu maddi olarak.diğerleri adeta para transferi olsun diye yapılmış gibi.onu al bunu gönderle çok zaman kaybettirildi şenol güneşe.

Hayır gören de hoca oyuncu değiştirmek istiyor ama opsiyonu yok sanacak.

Abicim şu maç Babel ve Q7 yokları oynadı. Artık bu adamlar yaşlı. Eski patlayıcılıkları yok. Yerine kulübede genç tecrübesiz oyuncular olsa neyse, sezona çok iyi başlayan Lens ve oynadığı her maçta bir ışık veren Töre var. Hadi Ljajic fit değil diyelim -ki sanmıyorum-. Hocayı hâlâ “ne yapacaktı?” diye savunanları anlamıyorum; Dünya Kupası sonrası doğru düzgün dinlenmemiş 35’lik kanat oyuncusunu 72 saat içinde 175 dakika oynatmayabilirdi mesela?

Hocayı bek rotasyonunda istediği oyuncu yok diye eleştirmemeyi anlarım (bence Dorukhan denenebilir ama görmedik bilmiyoruz diyelim). Babel-Q7 iltiması basbarizken “ama kadro :(“ diyenin maksadı üzüm yemek değildir, bu çok net.

Barreto dedi ki...

Hocanın emeklilik vakti gelmiş hatta geçmiş bile. 3 puani bariz biçimde hediye etti. Anadolu takımı hocası modunda, büyük takım çalıştırdığını unutmuş. Halbuki herseye ragmen kadro ligin en iyisi, tabi kullanmayi becerirsen.

turgay dedi ki...

en azından şu maçtan sonra gelip burada şenol güneş güzellemesi yapmayalım.

alper dedi ki...

1-İnsanların niyetini ve Beşiktaşlılığını sorgulamaktan,yargılamaktan ve itham etmekten zerre kadar çekinmem.

2-Yaş ortalaması 35 e yaklaşan takımıyla ,rakibinde F.Terim'in ligi idare edenin Y.Namoğlu olduğu yerde Ş.Güneş gitsin vs diyenler fitbol falan izlemesinler niyetleri üzüm yemek değil bağcı dövmektir.

3-Oyun bize dönmüş Q7-Babel çıkarıp hızlı adam alsaydı oyuna diyenler var.Hoca hızlı adam Burak'ı 2 senedir istiyor yok hareket çekmiş bize.Ben fitbolcunun orospu çocuğu olanını severim.Gelseydi 3 puan bizdeydi dün.

4-Hocaya laf söylendiği kadar herşeyiyle çöp,bidon işe yaramaz bir adam olan Negredo niye eleştirilmez.Şutu yok kafa hakimiyeti yok depar yok pas iade yok.yOK YOK YOK adam yahu yok anasını satayım.

5-İyi insan iyi topçu takliti yapan G.Gönül varken sağ bek aldınız mı adama?Var mı sağlam bir sağ bekiniz.

6-Babel'den başka gol atacak ümidi taşımadığımız yav atarsa Babel atar dediğimiz bir adamı nasıl bu kadar rahatlıkla Flamingo vs diye kenara alıp 3 senedir ne oynadığını kimsenin bilmediği Töre'yi salık verirsiniz aklım almıyor.

7-Lens sezona iyi başladı vs de adam 3 maç oynadı 3 maçtır sakat işte.Q7 48 yaşında her gün çıkıp oynuyor sakatlanmıyor abi adam bakıyor kendine ne yapalım amk zehirleyelim mi Q7 yi.

8-39 günde 10.maç.Yurt içi deplasman değil 3 ülke gezdik birde dünyanın bir ucu Erzuruma'a gidip geldik.Yorulduk.GS 4 maç yaptı bir kez ve ağır yenildi Göztepe karşısında Allah korudu.FB nin ise galibiyeti bile yok 6 maçta hemen hemen.Devletin takımı Başakcity zaen Avrupadan elenmek için uğraştı elendi ona rağmen ligde mağlubiyeti var.

alper dedi ki...

9-Karius et mi balık mı anlamadım.Ceza sahası kalecisi pek terketmiyor kaleyi.Yediği golde bence hatalı.Aut atışlarında anasına sövdürmesi güzel istikbal vaad etti bu hareketi.

10-Sorun Pepe-Vida ikilis. bu ikilinin birinin kesin olarak yedek oturması lazım.Medel stopere geçmeli.Çok geri kaçıyorlar ve ceza alanında yada hemen önünde karşılıyorlar rakibi.Bu nedenle önde baskı yapıp topu çabuk kazanamıyoruz.

11-Tolgay kaleyi bulan isabetli şu en son ne zaman çekti acaba?L'pool maçında mı? 26-27 yaşında evli 2 çocuk sahibi topçu olmaz olursa Tolgay kadar olur.Ne akar ne kokar karısından çekinir.Kendini zorlamaz.

12-Rakibinde forvet yok,FB ise zaten yabncı hoca elinde sezonu mundarlamış.Hoş bizde de forvet yok ama iyi kötü 10 numara ve kaleci alınmış iken son 3 sezonun 2sini şampiyon bitirmiş hocayı gönderelim.Oldu paşam sen geç takımın başına.

alper dedi ki...

13-Ligin en çöp iki takımına puan bıraktık denmiş.Bursa deplasmanına gidecek rakiplerimiz için gönül rahatlığıyla 3 puan mı yazacaksınız hanelerine?Güzel kafa.

14-Uçaktan inip sahaya giren Reyes'in halini görünce uçaktan inip sahaya atılmasını mı istiyordunuz Layiç'in.Onun üzerinden hoca eleştirisi olmaz.

15-Şuan ki BJK yönetimi ve kadrosunda sıkı sıkı sarılacak tek dal hocadır.Hoca giderse sirkin çadırı yıkılır.Aklınızı başınıza toplayın goy goy yapmayın.Fitbol izleyin Atiba-Veli-Necip ile oynayan gitarcı Biliç e toz kondurmayanalar Ş.Güneş'in orta saha grubunu eleştiriyor.İlginç.

Skywalker dedi ki...

Futbol izleyin. Mesela Reyes'in en son 5 ay once maca ciktigini, ama Ljajic'in daha gecen hafta Torino'yla maca ciktigini bilin. Bursa'da golu atan Sakho'nun daha dun geldigini de bilin mesela.

Negredo - Pepe arasi 50m. Babel Q arasi 50m. Toplamda 250 metrekare'lik alana Casemiro - Kroos - Modric koysan kepaze olacaklarini gormek icin futbol dehasina gerek yok. Artik takim yerlesiminin uzerinde bile durmayan, forma adaleti olmayan, ne planli bi pres ne bir hucum varyasyonu calistirmadigi cok belli olan hocaya da benden destek beklemeyin. Neyi elestirip neyi elestirmeyecegime de karismayin bi zahmet.

alper dedi ki...

Negredo-Pepe arasında ki mesafeyi hoca mı açıyor Yoksa Pepe-vida ikilisi sarsak sarsak sürekli geri mi kaçıyor.Marcelo-Alexis bile bunlardan iyiydi.Hocanın suçu mu?.

Tolgay-Oğuzhan-medel-necip-dorukhan sezon başından beri takımla çalışırken 2 gün önce gelip takımla tek antrenman yapmış adamı sahaya sokmamak mı cuç?

Canere penaltı noktasını gösterip caner topu oraya attığında içeri kaçan negredo değil hoca mı suçlu?

Sakho müthiş oynadı ya dün .Neler yaptı neler değil mi?Pepe-Karius hatası olmasa Sakho ne yaptı dün?

Dün ortada yapmadık sahi.Tiki taka siki soka oynadık.Negredo müthişti dimi.Hoca sorunu değil personel sorunu var.

turgay dedi ki...

alper

yazdıklarının hepsini oyuncular yapıyor hoca da senın gibi seyrediyorsa o zaman sen suçlusun hoca değil.
maçtaki tek pozisyonu (o da gol oldu) tika taka siki sokayla bulduk. negredo müthiş değildi ama 48 yaşındaki kıymetlin harikaydı.

Skywalker dedi ki...

Evet. Real Madrid'in stoper'i ve Dunya kupasi finalistinin stoper'ini bi sablon dahilinde oynatmadigim ve Marcelo - Alexis ikilisinden daha kotu gosterdigim icin ben sucluyum.

Sakho da bisey yapmadi. Oyuna girdi, golunu atti, beraberligi aldi. Ama tabi sezon basindan beri takimla calisan Necip de yapabilirdi onu.

Bir futbol takiminda butun oyuncular sorunlu gorunuyorsa, aslinda en buyuk sorun butun oyuncular degildir. Bi adamin hicbir sey kendi hatasi olmayabilir mi? olmayabiliyor demek ki. Bi de Q var boyle olumune savunulan. Artik kurtulmamiz gereken yeni takimimiz Senolspor. Senolspor ve Senolsporlulardan kurtuldugumuz zaman otomatik olarak Quaresmaspor ve Quaresmasporlulardan kurtuluyoruz. Nefis.

fidddas dedi ki...

kanat forvetlerin hareketsizliği ve çizgiye basarak oynamaları en gıcık olduğum şey ve geçen sene sonuna doğru iyice ortaya çıkan bu durum bu yıl iyice ayyuka çıktı...

hadi orayı zaman içerisinde oyuncu değişikliği ile çözdük diyelim (lens yeni sakatlıktan çıktı diye oynatmadı sanırım. )
ancak asıl büyük problem stoperler ve ortasaha arasındaki büyük uyumsuzluk. 6 numaramız mücadele ediyor ama orada büyük boşluk var, bunu stoperler belki daha önde durarak kapatabilir ama her ikisi de sürekli ceza yayına doğru kaçıyor (beklerine mi güvenmiyorlar acaba?)

oradaki iskeleti

pepe(vida) medel
Dorukhan(atiba)
Oğuzhan(Tolgay)(mecburiyetten tolgay)
Ljajic

gibi oluşturmak gerekiyor.

stoperlerimiz geriye kaçtıkça, kanat forvetlerimiz çizgiye yapıştıkça takım boyu hem boylamasına hem enlemesine müthiş uzuyor. üstüne bir de takımın atletizm problemi eklenince saçma sapan bir takım oluyoruz. belki bu sebepten hem bekler hem ortasahalar gerekenden fazla efor harcayıp olduklarından çok çok daha kötü görünüyorlar...

anlamaya çalışıyorum meseleyi ama anlayamıyorum çünkü sahada olan biten çok net. hocanın bütün bunları görmüyor olması imkansız görmüyor olsa 30 yıllık kariyerini kendi kendine yok sayması anlamına gelir. Mantıklı bir açıklama bulamıyorum bu sebeple, iki haftalık ara var. umarım maçlar tekrar tekrar izlenir ve konunun bireysel form düşüklüğü olduğundan daha farklı bir fikir ile malatya maçına çıkılır...(medelin 12-13 saatlik yoldan perşembe günü gelmesi milli maç arasından sonra atiba veya dorukhan seçeneğine zorunlu olarak yöneltir umarım.)



turgay dedi ki...

Neyse biraz sakinleştikten sonra maçla ilgili düşüncelerimi yazayım.
Öncelikle maçtan önce rakiplerimizin orta sahayı ele geçiremediklerinden maçlarını kaybettiklerini belirtmiştim. Bu nedenle maç özelinde orta sahamızın dinamizminin yüksek olması önemliydi maçı kazanabilmemiz için. Bunu ilk yarıda hiç yapamadık. Sürekli toptan kaçan, aldıkları topları yana ve geriye oynayan, hareket etmeyen 3lümüze aldığı her topu 45.sn dahil olmak üzere ileriye vuran pepe de eklenince ortaya hiç bişey çıkmadı. Hâlbuki yapmamız gereken çok basitti. Topu tolgay veya Oğuzhan alıp açılarak oynayıp sadece koşan Bursalıların arasından geçip gidebilirdik. Savunmamız topu uzun vurmak ve yana pas vermek yerine sadece 1 kez dikine oynadı (Vida) ondan da boş alanı bulduk. Burada tekrar marcelo gibi bir adamın yok pahasına ve zorla gönderilmesini hatırlatmak istiyorum.
Bursa’nın kalecisi ilk kez süper lig oynuyor. Defans hattı ilk kez beraber oynuyor. Orta sahasının ortasında Furkan dışında yaratıcı oyuncuları yok( bu arada Furkan seneye alınmalı). Forvetinde bal yapmayan arı stancu var. Kanatları kontrol edilemeyecek düzeyde değil. Buna rağmen biz bu takıma karşı 1 tane pozisyona giremedik ilk yarıda. Totalde aklımda kalan gol pozisyonu ve son dkdaki zorlamadan gelen pozisyon var. Peki bu kadar üretkenlikten uzak bursa ne yaptı. Bir tane kariusun çıkardığı bir tane furkanın pepeyi pazara gönderdiği vidanın engellediği pozisyonu var ilk yarıda. Yani adamlar biraz becerikli olsalar 2-0 yapacaklardı daha ilk yarıda.
İkinci yarıda ise biraz orta sahamızın kıpırdanması biraz da bursa orta sahasının düşmesi nedeniyle Oğuzhan alan bulmaya başladı ve yeteneklerini sergiledi. Öne geçtikten sonra yapılacak şey yorulmayan tolgay’ın değil hiçbirşey vermeyen Q7 ve negredonun kenara alınmasıydı. Q-lens ve negredo-adem değişikliklerini yapıp ileriye de babel’i atsaydık bugün bu saçmalıkların büyük bölümünü konuşmuyor olurduk. Bizse yine bek oyuncusu değiştirip 1 hakkımızı buna harcayıp, necip değişikliği ile rakibi üzerimize çekmeyi başardık. Ne yaptı denilen sakho bile oyuna girdikten sonra ortalığı karıştıran faul alıp duran top kazandıran ve golü attığı pozisyonda sanki 2 gün önce gelmemiş gibi dinamik şekilde kaleye depar atabiliyorken bizim adamlarımız götlerini kaldıramıyordu.

turgay dedi ki...

Şimdi burada bloklar arası boşlukları belirtip bunun suçunun hoca olmadığını oyuncular olduğunu belirtmek doğru yorum değil. Blokların arasındaki boşlukları sen-ben görüp hoca görmüyorsa durum vahim demektir. Bizim sezon başından bu yana oynadığımız her maçta blokların arası boştu. Bu boşlukların oluşma sebeplerini tartışabiliriz ancak bundan tamamıyla oyuncular suçlu çıkmaz. Artık günümüz futbolunda mesafeler kısalırken bizim inatla terse gitmemiz kabul edilebilir değildir. Burada oyuncu tercihleri sorgulanabilir. Mesela medeli İtalyanlar stoper olarak neden kullandılar buna bakmak lazım. Ben dahil burada herkes atibanın yerine oynaması gerektiğini belirtmiştik ama yanıldık. Alanı savunan atiba ile adamı savunan medeli aynı görmüşüz. Bu yüzden İtalyanlar medeli stoperde daha verimli kullanmışlar. O zaman bizim de onu orada kullanmamız ve orta sahada alan savunan ve alanı kullanan oyuncuyu bulmamız gerekir.
Bir başka konu hocanın ezberleridir. Burada daha öncede belirttiğim bir konu gökhan-adriano-caner 3lüsünün oynatılmak zorunda olduğu düşüncesiydi. Halbuki her takımın 1 tane sağ beki 1 tane sol beki olurken bizim inatla bu 3lüye süre vermek istememiz bir hatadır. 3 tane oyuncu değiştirme hakkının birini sürekli bu değişikliğe harcamak ne kadar doğru bilemiyorum. Bununla beraber kenardan oyuna müdahalenin bu kadar kötü olması bir başka tartışılacak konu. Rakibinin antrenörü değiştirecek oyuncu bulamazken senin elinde hazine var ve kullanamıyorsun. Oyunu okuyamadan kim oyundan düşmüş kim verim vermiyor tartamadan necip ve bek değişikliği 2 tane hakkın çöpe gitmesine neden oluyor. Her maç oyuna doğru müdahale edilmiyor. Doğru katkı verenle vermeyen ayrıştırılamıyor. Bu da takımın performansını etkileyen bir başka nedendir. Kenardan gelen oyuncunun katkısı takıma pozitif olmalıdır. Ama necip negatiflik kattı. Bence tolgay ikinci yarıda iyi bir görüntü veriyordu. Oyunda ondan önce çıkması gereken oyuncular vardı.
Sonuç olarak hocanın uzunca bir süredir takıma kattıklarının bu takımın hedefleri doğrultusunda gitmediğini düşünüyorum. Hocanın oyuna bakışı değişeceği yerde daha da geriye gitmekte. Bunu sadece burak alınmadı volkan alınmadı serdar alınmadı ozan alınmadı sığlığında değerlendirmemek lazım. Hocanın oyuna bakışı gün geçtikçe kötüye gidiyor. Ben sezona onunla başlamazdım ama fikret orman böyle tercih yapmadı. Bizim takımımız cocu’nun olduğu gibi yeni kurulan bir takım değil. Dün akşam sadece 1 tane yeni oyuncumuz vardı. Yani oyunun kötülüğü rakiplerle kıyaslanırken daha sağlam donelerle eleştirilmeli. Mesela galatasarayla karşılaştırılabiliriz. Ama onlarda da bizim kadar geniş bir kadro yok. Bu kötü takım yönetimiyle sezonun ilk yarısını çöpe atmamalıyız geçen yılki gibi.

alper dedi ki...

Ben kuaresmasporlu şenolsporlu değilim.Yukarıda yazdıklarım içinde personel eleştirisi ağır basar.Ben şuan ki mevcut lig dinamikleri ve takım kuruluşumuz açısından ş.güneş'in eleştirilebilir olduğunu ama istifası istenecek gitsin denecek biri olmadığını söylüyorum.Arma menfaati bunu gerektiriyor bence .Asıl sürekli herşeyi hocaya bağlayıp gitsin diyenlerin amacı nedir kim gelmeli bu takıma merak ediyorum.Eleşirmek ayrı gitsin kovulsun demek ayrı.

Dünya kupası finalisti stoperini araplar bile gelip almadı yahu senin.Ben azıcık hocayı tanıyorsam milli maç arası sonrasında vida yedeğe geçer atiba sahaya çıkar medel stopere geçer.Gönül sağlam olursa sağ bek o sol bek adriano olur caner yedeğe geçer.Atiba,oğuzhan,Layiç yapar ortayı.Tolgay -Oğuzhan değişip durur.

Unknown dedi ki...

Kurtulmamız gereken Şenolspor,quaresmaspor değildir, ulkece içine düştüğümüz bu bok sarmalidir. Bu amk biatcilarinin ülkeyi düşürdüğü durum ortadayken, onların "fitbol"daki versiyonlarına laf anlatmak boşa kürek çekmektir. Bunlar gibi kanser hücrelerinden kurtulmak imkansız olduğu için, ve de bunlarla "aynı gemide" olduğumuz için kusura bakmayın ama her türlü o yarrağı bi güzel yiyecez onlarla beraber, çünkü onlar çoğunluk. Bu yüzden bu parazitleri nasıl duzeltiriz diye kafa patlatmaya gerek yok, yapılmasi gereken şey,onlara katilarak, evet yanlış okumadıniz, birer göt kılı, quaresmasporlu ve Şenolsporlu olarak, kaçınılmaz sonun bir an önce gelmesi için süreci hızlandırmak olmalıdır ki kaostan düzen yaratabilelim,ama bu sefer bu kanser hucrelerinin kökünü kurutarak yapalim ki yeni sistem daha sağlam temeller üzerine otursun. O yüzden şimdilik "Viva La Tayyip,Şenol,Quaresma"

Unknown dedi ki...

İlk yarı rezalet top oynadık, Vida iki ve Karius bir çok net gol pozisyonunu çıkardılar. Bursa'nın ön alandaki baskısı karşısında pek bir şey oynamadık. Geçen yıldan kalan ilk yarıları çöpe atma alışkanlığı ne yazık ki devam ediyor.

Caner oyuna girince bilinçli veya bilinçsiz defanstan biraz daha rahat top çıkarmaya başladık. Toplandığımız dönemde zaten bir gol attık ve bir de penaltı olması gereken pozisyonu yarattık. Çok organize hücumlar göremesek de bir kaç bireysel performans skora yansıdı. Oğuzhan kısa dönemde 10 numaralık bir kaç sihirli dokunuşu yaptı. Basketboldaki oyun kurucu misali Beşiktaş'ın oyun aklı, Oğuzhan'ın oyun aklı kadar. O bir şeyler düşünür yapabilirse takım seviye atlıyor. Yapamazsa sağdan soldan top şişirmeye devam ediyoruz.

Sonra Necip değişikliği geldi ve bu kısacık görece iyi olduğumuz periyotu "vasat teknik direktörlük" hamlesiyle bitirdik. Necip oyuna girdikten sonra bence Medel'e oranla daha faydalı oldu ama o anda ihtiyacımız Medel-Necip ikilisi değildi. O değişiklik Medel/Ljajiç şeklinde olsaydı skor en fazla dün akşam ki gibi olurdu. Topu tutamadık, ileri taşıyamadık ve gole kadar oyunu ve orta sahayı teslim ettik.

Artık bir gerçeğe alışalım, Beşiktaş kanseri geri döndü. Tabelada +2 olmadığımız her maç ortada olacak.


Mayor dedi ki...

Hoca'nın oyuncu seçimi yaklaşımı ilkel bir rasyonaliteye dayanıyor sanıyorum.
Tabloya bütün takımın performansını yükseltecek planlama şeklinde bakmak yerine geçmiş verilere dayalı mikro çözümlerle dayalı bakıyor.
Yani skora en çok katkı yapan adam kim? Talisca. Sen bankosun. Aq7 sen de bankosun, Babel seni de yazdım bankoya.
Sebep? Bu adamlar takımın "en güçlü" parçaları o zaman onlar üzerine yoğunlaşmalı.
Sisteme, lige, rakibe, takımın geri kalanına ters mi geliyor bu adamlar? Önemsiz. Skor gelmeli. Babel olmasaydı 1 puanı bile alamayacaktık diye düşünüyor halbuki lens oynasaydı sonuç daha olumlu olacaktı belki.
O yüzden bu Burak ısrarı falan. Geçmişte ona yoğunlaşıp parlattı, ama Burak takıma ters gelir mi, tabloya uyar mı önemli değil kafasında.
2 şampiyonluk yeminle dar ama yetenekli bir kadronun eline verilmesiyle geldi. İstese de bozamadı. Eğer Töre veya Olcay ortacı adamlar olsaydı o dönem takım öyle oynayacaktı.
2002de de eline Türk futbol tarihinin en potansiyelli kadrosu verildi. Örneğin orda da Hakan Şükür hayranlığını bastırıp Mansız'a şans verseydi belki de Brezilya'ya yenilmeyip Final oynardı o takım.

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/gurcanulusoy/status/1036547668921724928?s=21
+1

Zaitsev dedi ki...

* Özeti izledim o da bana yetti. Aynı tas aynı hamam devam. Burası da 3 aşağı 5 yukarı aynı modda.

* Lyon maçlarından beri bunu söylüyorum. Sorun 6-8-10 numara bölgesindeki yetersizlik. Bu oyuncular hızlı pas yapan, dikine topla çıkan ve bölgelerinin gerektirdiğinin minimumu kadar defansif katkı veren oyuncular olmalılar.

* Bu oyuncuların yana pas yapan, dikine oynamayan oyuncular ise oyun döner dolaşır Q7'ye, Caner'e kalır. Bu oyuncular eleştirileceğine, onlara teşekkür edilmelidir çünkü beğenilir veya beğenilmez her zaman yapabildiklerinin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bu adamların böyle oynaması, başkalarının işini düzgün YAPMAMASININ sonucudur.

* Göbek oyuncuları düzgün oynarlarsa Pepe'de top şişirmez. Çünkü zorunda kalmaz. Top ayağında patlamaz. Mevcut oyunumuzda Pepe topu şişirmez ise ne yapacak ya dönüp kaleciye verecek ya da top yanlamasına defansta gezinecek.

* Hoca Caner'i niye oynatıyor? Ne Tolgay ne Oğuzhan topla dripling yapmıyorlar. Caner dışında topu aldığında dikine çıkan adamın yok. Takıma enerji veren, takımı iten oyuncun yok.

* Ozzy lütfedip 2 kere dikine çıktı. 2sinde de önü bomboş. Zaten önü kapalıysa top sürmüyor, duvar pası yapıyor. İlki gol oldu. 2cisinde ise ne yapacağına karar veremedi. Negredo'nun boşalttığı alana girse gol, içeri kat etmeden pası verse muhtemelen yine gol. Ama o içeri gider gibi yapıp pas verince Negredo'nun açısı daralıyor. 2 sene önce olsa Negredo'nun boşalttığı yere girmeyi denerdi. Şimdi düşünmüyor bile.

* Babel'de attığı gol ile kendini korumaya aldı. Yoksa ondan da ne köy olur ne kasaba. Keşke satılabilseydi de mecburen Lens oynardı.

"Caner oyuna girince bilinçli veya bilinçsiz defanstan biraz daha rahat top çıkarmaya başladık."

Zaten Beşiktaş'ın sorunu bu. Takımda yapısal bir sorun var. Caner varken topu ona veriyoruz, ayağı az biraz düzgün olduğu için arada şişirdikleri doğru yerlere gidiyor; ama takım ekseriyetle berbat hücum etmiş oluyor. Caner'i oynatmayınca takım daha düzgün oynar, Caner işi batırıyor sanıyorsun ama o oynamayınca da takımın yapacak hiçbir şeyi kalmıyor çünkü sahadaki diziliş berbat, herkesin arası 20 metre. Hoca da bu kadarını görüyor, diyor ki "Caner oynasın o zaman". Hocam sen şu takıma antrenmanlarda ne çalıştırıyorsun sorması ayıp?

Quaresma da aynı şekilde. Bu adam 2015-16 sezonunda daha verimli değildi. Gene tek başına takılıyordu. Ama bu kadar orta yapma ruhsatı yoktu, çünkü geri kalan oyuncular düzgün bir oyun oynuyordu ve o da mecburen ona dahil olmak zorunda kalıyordu topu almak için. Olmasa Sosa ve Gomez pataklardı onu. Şimdi takımın sahaya yayılışı o kadar berbat ki ve de bu 2 senedir böyle ki adam tek çare hâline geliyor. Sonra işte insanlar da diyor "bakın Quaresma orta yapmayınca olmadı". E abi yapsaydı dün orta? Hoca yapma mı dedi? Hayır, ama yaptırmadılar ve Q7'nin ayaklar gitmiyordu bu kadar basit. İşte bazı takımlar önde basıyor, bazı takımlar Beşiktaş'ın çizgileri kullanmasını engelliyor ve her iki durumda da hücum anlamına bir şey kalmıyor.

Premier League takımlarını falan izliyorum ön alan baskısını nasıl kırıyorlar diye, planlarını çalışmışlıklarını görüyorum; sonra bizim kafası kesik tavuklara bakıyorum içim acıyor.

yilmaz dedi ki...

@semioticus yanlış mı hatırlıyorum, sanki quaresma bizdeki ilk döneminde de bu kadar tek düze bir oyuncu değildi. İçeri girerdi, ceza sahası önünde dolanırdı, şut atardı bol bol. Hatta o dönemler yerli yersiz şut attığı için eleştirilirdi. Şu aralar gol bölgesine o kadar uzak oynuyor ki, ben bizdeki ilk dönemini bile arar oldum. O dönem de tartışmalar aynıydı. Attığımız gollerin yarısında ya gol ya asist onundu. Fakat sorun da zaten tam da buydu, takım kendisine o kadar mahkumdu ki, hasbel kader gol atarsak onun sayesinde atabiliyorduk. Şimdi de durum çok farklı değil. Farklı olarak daha fazla bireysel yeteneği fazla oyuncumuz var.

@yilmaz

Yok benim de demeye çalıştığım o. Bu adam böyle bir adam, hep böyleydi. Eğer takımın geri kalanı düzgün ve hızlı bir oyun oynamazsa kendi başına takılmaya meyilli. Eğer tek silah hâline dönüşürse de aşırı tehlikeli.

@yilmaz

Adamı Portekiz Milli takımında bile frenleyemiyorlar.Dünya Kupasında grup aşamasında 90 dakika oynamış toplam 15 ortası var yine.

Mevzu zaten adamı frenlemeye çalışmıyorlar,sadece onu doğru kullanıyor. Rakibe göre 11 başlatıyor , oyuna göre 75'ten sonra sokuyor veya hiç kullanmıyor. Bu zaten maç analizi ile ilgili bir konu.Teknik direktörlük var orada.Biz de yok.

Quaresma bütün denklemde en az sorumlu kişi.

Beruke dedi ki...

vurak transferine karşı olanlar bakalım negredonuz ne kadar gol atacak merakla bekliyorum :) :) negredo atmazsa siz atacaksınız herhalde

yilmaz dedi ki...

Evet negredodan daha fazla gol atacak dünyada tek adam var o da "vurak". E o zaman negredo da ikinci oluyor. Elimizde dünyanın en iyi ikinci santrforu varsa başka oyuncu aramaya gerek yok.

ideal 11 dedi ki...

başarıları çabuk unutmamak lazım.şenol güneş in başarısı tesadüf değil.net

bakalım kısa geçmişe.

2015-2016 sezonu avrupa ligi grupları. son maçta tolganın talihsizliği ile gruplardan çıkılamadı.sadece tek yenilgi

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/spielplan/verein/114/plus/0?saison_id=2015

2016-2017 sezonu

cl de tek yenilgi kiev de.hakem etkiside var.avrupa ligine dönülüyor.ve çeyrek finalde penaltılarla eleniliyor.yarı finalin kapısından dönülüyor.

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/spielplan/verein/114/plus/0?saison_id=2016

ve son sezon cl puan rekoru kırılıyor gruplarda 14 puanla.

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/spielplan/verein/114/plus/0?saison_id=2017

ve şu anda avrupa kulüpler sıralamasında beşiktaş 19. sırada

https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank2019.html

bu sezon ise zorda olsa 3 ön eleme geçilip avrupa ligine katılınıyor.türk kulüplerinin eleme karnesi oldukça süprize açıktır oysa.

bu başarılar elde edilirken şenol güneşin satmayın dediği oyuncularıda satıyorlar.

eğer fikret orman değilde hedefleri olan ve kulübün sahibi olan bir başkan olsaydı ve satmayın dedikleri oyuncuları satmasaydı (ki satmazdı) şenol güneş li takım cl de çeyrek final ve yarı finali çok rahat koavalardı.

https://www.transfermarkt.de/spielbericht/index/spielbericht/2840960

penaltılarla elenilen lyon un kadrosuna ve değerlerine bakın.yedeklerde fekir ve ghezaal

özetle avrupada yenilmemek ve zor yenilen bir takım yaratmak tesadüf değildir.galatasaray son cl macerasında 4 maçta 4 er gol yedi.1 puanla grubu tamamladı.österşunds ve vardar maçlarını gördük.

ben başkan olsam şenol güneş le 2023 e kadar sözleşme yapardım aga

Unknown dedi ki...

@shelbyl

bahsettiğin 20 metrelik mesafenin kağıda dökülmüş hali sanırım bu :)

https://pbs.twimg.com/media/DmHu5pyXoAAJhJk.jpg

Toplandığımız dönemin Caner'in oyuna girdiği döneme denk gelmesi çoğunlukla tesadüfen olsa da kısmen Caner ile de alakası var. Defanstan ortasahaya bir türlü top geçiremedik koca 45 dk. Beşiktaş Caner'in, Quaresma'nın veya Oğuzhan'ın bireysel oyun becerileri veya oyun aklı bir yere gelmemeli. Ömer Üründülcülük yapalım, ortak oyun aklı olmadan ve asgari müştereklerde buluşmadan ortaya futbol benzeri bir şeyin çıkma olasılığı düşük.

Anlatmaya çalıştığımı @esat armağan'ın verdiği linkte Gürcan çok daha güzel özetlemiş.

turkkant dedi ki...

Şenol Güneş bu sene çok kötü bir yönetim sergiliyor. Övünç podcastte güzel özetlemiş, yönetiminden hocasına, futbolcusuna kadar bir başıboşluk, enerjisizlik mevcut. Hoca da sanki artık sıkılmış, işime bakayım sene sonu gideyim, der gibi.

Yine de aşırı hoca eleştirileri bana abartılı geliyor. Sınırsız bütçeli Chelse'leri, Madrid'leri, City'leri seyredip neden onlar öyle oynuyor biz böyle oynuyoruz. E basit cevabı? O kulübün transfer bütçesi 200 milyon dolar seninki 20.

Eğri oturup doğru konuşalım.

Hoca kötü mü, çok kötü. Şu anda biri gelip bu takımı Ş. Gübeş yerine şampiyon yapabilir mi? Bence çok düşük ihtimal. Çok dirayetli, işbilir bir yönetimin olur, ya da yedekte Terim bekler filan olur. Ama şu an gitse olabilecek en olası aday Ersun Yanal ya da Guti geçip yapar mı? Bence büyük hayalperestlik.

Yönetim kötü mğ, çok kötü? Muhtemelen çeşitli yolsuzluk durumları da doğru. Öte yandan Serdar Bilgili vakası olağan olmayan ayrılıkların ne kadar zararlı olabileceğini gösterdi.

İki tarafı da eleştirmeli, ama "illallah" durumuna getirmemek gerekir.

Neticede bu ülkede takımlar nadiren mükemmel ya da mükemmele yakın futbollarla şampiyon oluyor. Hava, belirli şeyleri doğru yaparak, dirençli, inatçı olarak şampiyon olabiliyorsun. Şu anda kenetlenmekten başka çaresi yok, bu kırılganlık bizi daha da mutsuz eder.

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş kötü mü kötü. O giderse onun yerine getirilebilecek 150 tane aynı işi yapan adam var. Yönetim kötü mü kötü. Onun gidip geri gelmesi uzun iş. Zaten yönetime talip olan taş çatlasa 2 kişi var.

Hesap bu kadar basit. İlk neşter tabii ki teknik direktöre vurulur, başarısızlık devam ederde yönetim istifaya çağrılır. Bu işin raconu bu. Dünyanın hiç Bi yerinde önce yönetim sonra td gitmez.

yilmaz dedi ki...

Geri gelmesi değil yerine biri gelmesi demek istedim

ozan dedi ki...

Cok ezbere yorumlar oluyor insani ici bunaliyor okudukca. 15/16 sevenler ki bende onlardanim 15/16 da Necipin beraberliklerde, tek farkli galibiyetlerde kac kere oyuna girdigine bir baksin allah rizasi icin. Kac kere Necip girdikten sonra maci kopardigimiza bir baksin. Necipin girmesi mi sorun yoksa ileri 4lunun geberik olmasi mi sorun. Lens sakat degilse girmeliydi baska hata goremiyorum degisikliklerde mac 1-0ken. Ljalic girsin oyunu ileride tutalim fantazileri guzel de adam cuma gunu geldi. Cuma aksami selamlasmistir takimla herhalde. Chedjounun kendi sahasindan topu alip bizim ceza sahasina bir kosusu var, bir ben gordum galiba onu. Tolgay-Medel-Ozzi nerde o pozisyonda, sonra Necip girdi ihale ona kaldi:)

Hee yok Necipin girmesiyse sorun skor yorumculugu yapiyorsunuz.

Cok ilginc bir nefret var bir de , maci bile objektif gozle izleyemeyen arkadaslar var. Sakatlik olmus degisiklik elestiriliyor falan.

Medel konusunda en azindan Turgay yanilmisiz demis, evet arkadaslar yanilabiliyoruz normal birsey bu. Gecen sene Lens nasil oynamaz dedik gorduk. Ben ondan sonra sustum. Inatla Medel ortasaha oynamali Vida nasil oynamaz diyenler, usul usul Medeli stopere Vidayi yedege atiyor. Ee adam yaptiydi bunu zaten gecen sene demediginiz laf kalmamisti. Simdi de bir Tore fetisizmi var aklim almiyor. Antreman falan izliyorsunuz galiba cunku ben Toreyi sikimsonik bir macta 10 dakika falan is yaparken gordum. Bu arkadas 2 senedir top oynamiyor, 15/16 sezonunun ikinci yarisinda nasil yatisa gectigini de bir ben hatirliyorum galiba.

Milli mac arasindan sonra taslar yerine oturur. 10 numara gelsin sonra gorelim dedim hala arkasindayim lafimin. Ozi-Ljalic-Negredo ile ortadan da cesistlendiriz hucumu, o oyun oturdukca Qnun dakikalari ve orta sayilari da azalir. Senol Gunes sandiginizdan daha zeki adam.16-17 de orta oyununa gecti de 2. sampiyonluk geldi. Beni tek korkutan takimin yas ortalamasi. Ya takim iyi calismadi yada gec form tutacagiz ama bu kadar geberik olmaya anlam veremiyorum.

Malatya-Fb maclarini gecelim de en azindan su yeniden kabaran Bilic aski son bulsun, Lieverpool-Tothenama kafa tutmusuz ama Napoli bizi mahvetmis mesela , Veli-Atiba mesela, derbileri kazanamama mesela. Yok daha neler.

yilmaz dedi ki...

Töre bu takımın a takımındaki 20 küsür futbolcudan biri değil mi? sikimsonik bi maçta 10 dakika oynadı diye lig sonuna kadar oynamıcak mı? İlla Bayern maçında mı oynaması lazım? (Hoş Bayern maçında 11 başlayan forvet oyunucusu şampiyonluğun gittiği GS maçında "yedeği" olan oyuncu sakatlanmasına rağmen 65 dakika oyuna girmedi ama olsun) Sikimsonik maçta az süre alan oyuncuların performansları görmek için oynamadı mı? Bu sikimsonik maçın 10 dakikasında yerler de mi süründü bu adam iki kanat oyuncusu 4 günde 180 dakika oynarken 1 dakika bile süre alamıyor? Sanki U17 takımındaki bir oyuncunun oynamasını istiyoruz. Orkan kanat bolluğu yüzünden ikinci lige postalanmadı mı? Madem o kadar bol kanat oyuncumuz var, niye 35 yaşında adamı 4 günde g.tünden soluyana kadar oynatıyoruz? Bunu eleştirmek mi yanlış şimdi?

Necip meselesi: Abi adamı aldık, takım 10 dakika oynar gibi yaptığı maçı eliyle rakibe verdi. Vermedi mi? "Necip girince takımın ortasaha direnci artı" de daha da Şenol Güneş eleştirisi yapmayacağım söz veriyorum. Hangi yorumda Necip'e kabahat bulunuyor? Adam zaten topa hükmeden bir oyuncu hiçbir zaman olmadı ki. Tolgay son dönemlerinde hiç olmadığı kadar iyi oynarken çıktı oyundan. Bu ezberciliği eleştirmeyelim mi?

Lens'i geçen sene gördük eyvallah, peki bu sene de mi hayal görüyoruz? Adam oynamıyor mu şimdi Allah için? Takım kontra atağa 45 saniyede çıkarken takımın en atletik isminin iki maçtır absürt bir şekilde kesik yemesini eleştirmeyelim mi? Yani geçen sene Lens bok gibiydi diye bu sene de mi Quaresma kırmızı kart görene kadar bekleyecek? Adamı izledik, gayet fit. Formda. Niye geçen seneye bakıyoruz, geçen sene fit değildin diye mi cezalandırıyoruz yani?

Cuma gelen Sakho bize gol atarken Ljajic 10 dakika da oynayamaz mıydı? Bunu da mı sormayalım? Madem cuma gelen adama bel bağlamamalıyız, bu adam niye kulübede de Love tribünde? Adamı esame listesi dolsun diye mi koydu oraya? Bunu da mı eleştirmeyelim?

Bilic iki sene takımı üçüncü yaptığı, derbileri kazanamadığı için gönderilmedi mi? Şimdi 3 takımlı ligde dördüncü olan takımın teknik direktörünü eleştirmeyelim mi derbi kazandı diye? Ya da iki sene mi üçüncü olması gerekiyor? Veli-Atiba ile Liverpool'u eledik, Tottenham'ı geride bıraktık, Arsenal'i az daha eliyorduk. Niye küçümsüyorsun ki? Kötü müydü Veli-Atiba? Yarın takımın başına Guardiola gelip ortasahaya Kante Pogba'yı alırsa Güneş'i de "Oğuzhan Medel oynatıyordu keko" diye mi eleştireceksin?

Adsız dedi ki...

Part 1

Ljajic'in uçaktan yeni indiği ve hazır olmadığı konusunda bir iki laf edelim. Daha önce de yazıldı, rakibin golünü atan oyuncu ile aynı gün sağlık kontrolüden geçmiş, Sakho geldiği yerdeki son lig maçını 18 Ağustos'ta oynamışken Ljajic Torino'nun 26 Ağustos'taki maçında süre almış. Hazır değilse neden maç kadrosunda diyenler oldu; olabilir, skor farklı olsaydı öyle sahaya sürülebilirdi belki. Öte yandan skor faklı olduğunda oynayabilen bir adam her türlü oynardı.

Gerçi mevcut durumda bu bir detay kalıyor. Bugüne kadar Ljajic öncesi transferlerle de mevcut kadro içinden sağlam bir oyun planı çıkaramayan Beşiktaş teknik yönetimi aynı kafada devam ettiği sürece Ljajic'ten de bekleneni alamayabilir.

Bazı konular demagoji ile kapanmaz. Teknik yönetim Töre konusunda geçtiğimiz Ocak ayında fizik durumunun iyi olduğunu ancak maç eksiği bulunduğunu belirtip “yeni transferimiz” demişti. Doğru, antrenmanlardaki durumları biz bilmiyoruz. O halde fizik kuralları gereği gayet net bir çıkarımda bulunmak mümkün. O da, Töre'nin sahadaki kanat oyuncumuzdan daha formsuz ya da kondisyonsuz, oyun yapısı ya da futbol mentalitesi olarak da ondan geride olduğunu kabul etmemiz gerektiği. Durum böyleyse herhangi bir şekilde maç kadrosuna dahi alınmaması şart. Çünkü hem hücum anlamında doğru koşuları yapamayan hem de çizgide gidip gelen bir 11 oyuncusundan kötü. Oysa alınıyor? Babel hakkında flamingo dedik, birkaç hafta önce bu nedenle ceza almalı diyenler şimdi flamingo renginde diye kötü mü olmalı diyor. Hiçbiri, çünkü ben dediğimde tutarlıyım. Zira derdim kafasını ne renge boyadığı değil gitmek isteyip de gidemediği renge boyaması ve hepsinin ötesinde dün attığı gol dışında bu sezon halen sahada gezinmesi. Ben halen kendisinden umutluyum; zira her ne kadar sadece tahminle kişisel çıkarımda bulunsam da, derdinin podcast'te de değinildiği gibi oynanan oyundan sıkılması olduğunu düşünüyorum. Çünkü Brezilya ligi bir Premier Lig değil ve Babel'e burası kadar para vermezler.

Medel'dir Atiba'dır, yine ve yeniden takımın oynadığı oyundan bağımsız düşününce taşlar yerine oturmuyor. Şu anki mevcut at Fink'e ortalasın hastalığı bazılarının dediği gibi insanların sadece bu sezon eleştirdiği bir hastalık değil, özellikle geçen sezonun ikinci yarısında da vardı ve Atiba o zaman da yokları oynamıştı. Bu hem yaşıyla düşen performansı, hem de bu oyun sisteminde burada da yazıldığı üzere orta alanda oluşan inanılmaz boşluklar nedeniyleydi. 16/17 sezonunun ikinci yarısındaki futboldaki fark içinse ortayla kazanılan şampiyonluktan bahsedilmiş ama dileyen farkı görmek için bu dönemde Oğuzhan'ın gol+asist sayılarındaki artışa bakılabilir.

Daha da yetmezse, bu 2. yarı için aşağıdaki lig istatistiklerini verelim (gece gece bunu da yaptırdılar ama önemli değil):

İki kanat oyuncumuz olan Q7 ve Babel'in ortaya kafa/ayak attırdıkları goller ve maçları:

Q7
18. hafta Alanyaspor maçı: 1. gol ve 4.gol; sonuç 4-1 galibiyet.
19. hafta Konyaspor maçı: 4. gol; sonuç 5-1 galibiyet.
21. hafta Akhisar maçı: 1. gol; sonuç 3-1 galibiyet.
28. hafta Adana maçı: 3. gol; sonuç 3-2 galibiyet (bu maçta evet)
32. hafta Kasımpaşa maçı: 4. gol; sonuç 4-1 galibiyet

Babel
19. hafta Konyaspor maçı: 3. gol; sonuç 5-1 galibiyet.

Talisca'yı da katalım
19. hafta Konyaspor maçı: 1. gol; sonuç 5-1 galibiyet.

Adsız dedi ki...

Part 2

Mevcut sonuçlar zaten yeterince bilgi veriyor ama istatiktik bilimindeki bir realite olarak üçünün de ortayla gol attırdığı Konya maçını çıkarırsak geriye Q7'nin 4 asisti kalıyor ve bunlardan sadece 1 maça kritik etki yapılmış.

Necip'in 15/16 sezonun maçı kopartan oyuncu olduğunun abartıldığını biliyorum da, şimdi tekrar tek tek tüm sezonun istatistiğiyle uğraşmak istemiyorum. Necip daha önce de söylediğim gibi çok sevdiğim bir oyuncu, ne zaman görev verilse yüksünmeden yapan ve her takımda olması gereken bir asker. Ama mevcut garabetle ilgili Necipin girdiği maçları koparttığı sıradan bir abartıyı da aşıyor. Ayrıca o sezon 4 defa yerine girdiği oyuncu Q7, bu da önemli bir istatistik.

Aslında olay o kadar yorumları ve değerlendirmeyi yanlış anlamayla ilgili ki. Burada hiç kimse Necip berbat oyuncudur, hatta girdiği hiçbir oyuna etki edemez demiyor. Bu eleştiriyi yapanların tamamı oyun 1-0 giderken Necip'in alınmasının anlamsızlığından bahsediyor. Kimi alaydı? Eh işte Lens diyorsun zaten; hadi o sakat, o halde çizgide gidip gelen ve tek yaptığı orta işini dahi Samet hocanın akıllıca kapamasıyla yapamayan Q7 dursun çünkü Töre 2 yıldır oynamıyor!

Hani Töre 2 yıldır oynamıyor ve hazır değil ya. Zaten o Töre 15/16 sezonunun ikinci yarısında da oynamamıştı ve hep yattı(!). E kardeşim Ocak ayında fizik olarak hazır diyen teknik yönetim, ama 2 sezondur top oynamayan adam madem, o halde 15/16 sezonunda 6 hafta ayak bileği sakatlığından dolayı oynayamayıp sonraki 6 maçta 173 dakika süre alabilen Töre mi yattı? Bu 173 dakikada 1 de asist yapmış.

Adsız dedi ki...

Bu arada Atiba Medel derken kadromuzda Dorukhan diye bir DM oyuncusu var. Üstelik sağ bek de oynayabiliyor diyorlar. Arada yitip giden bunca genç oyuncu gibi unutulmadan teknik yönetime hatırlatma babında.

"Yav siz antrenmanlarda gördünüz mü ki Dorukhan korukhan atlıyonuz hemen" diyeceksek 4 sezondur Atınç dışında yeni ve genç bir oyuncunun kadroya girememesinin nedenleriyle filan hiç uğraşmayıp takımdaki Portekizlilerle +4 yeni sözleşme yapalım.

Adsız dedi ki...

Bu arada bu çocuk kadromuzda:

https://www.youtube.com/watch?v=2SqIDUmZINM

Larin'in artısı ne? Alman genç ligini ve U19 milli takımını MLS'ye tercih ederim.

Mayor dedi ki...

@sneijder
Hahaha sen Dorukhan'ı yoğ farzet. Niye kulubede oturttuğundan bile emin değilim, öyle bir zorunluluk falan mı var acaba. Yakında gönderirler zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Necip degisikligini ben anlayabiliyorum.15/16'da da skoru aldigimizda son yarim saatte Sosa'nin yerine giriyordu direnc saglamak icin. Oguzhan one geciyordu. Bazen Quaresma cikip Sosa kanada geciyordu. Ileride daha kolay pas yapip topu tutuyorduk ve orta saha direnci artiyordu. Ki Tolgay bence kotuydu. Iyi diyenler olmus ama bu kadar silik bir oynadigimiz macta orta sahanin merkezinde oynayan oyuncumuz iyi olamaz. Iyi olsa oyun bu kadar kotu olmazdi. Ama anlam veremedigim seyler:

1 Sagbek rotasyonu. Cogumuz sagbeki elzem gormedik yeterince alternatif oldugu icin, ama hoca israrla Gokhan ve Adriano rotasyonuna giriyor. Adriano bir solbek, bir solacik, bir merkez orta saha, bir sagbek. Bir gun basi donup yigilacak sahada. Gokhan Gonul de herhalde Atiba gibi geberene kadar oynayacak. Elinde Necip gibi atletlik bir oyuncu var. 10 uzerinden 4-5'lik oynar herhalde. Baska birsey olmayacak zaten, bari sagbekte rotasyona sok adami.

2 Atiba 28 temmuzda sozlesme imzalamis. Aradan 5 hafta gecti. Nasil su son yarim saatte oynayacak kadar hazir hale gelemiyor? Cogu takimda sakatlanan oyuncular hemen donuyor, yeni transferler geldiklerinin 2. gununde falan oynuyor, ama bir bizde olamiyor bunlar. Tore subat ayindan beri takimla birlikte, ama hala hazir degil. Sorsan mac eksigi deniyor, ama mac eksigini kapatmak icin kopardigimiz maclarda bile oynatilmiyor. Partizan maci 3-0 olduktan sonra Lens, Tore, Love, Atiba oyuna girmedi. Nasil olacak bu is?

3 Mantiksal olarak zor bir deplasmanda 1-0 ondeysen ve rakip ustune geliyorsa arkayi saglam tutarsin ve onde bosluklardan yararlanmaya bakarsin. Elimizde Love ve Lens var. Buyuk takim oyuncusu degil deniyor, ki kismen dogru oyuncu tiplemesi olarak. Ama bu tur oyuncularin cok ise yarayacagi ortam her zaman bulunur sezon icerisinde. Elinde formsuz bir Babel, yorgunluktan adim atamayan Quaresma ve eliyle topu karsi kaleye zor goturecek Negredo varken Lens kenarda Love tribunde. Nasil olacak bu is? Sen bu oyunculari en ideal ortamda kullanmiyorsun. Sonra yarin oburgun kapanan bir rakibe karsi skoru bulmak icin Love girer oyuna, birsey beceremeyince taraftar yine adama soylenmeye baslar. Nasil bir antrenorluk bu anlamadim.

4 Hala Oguzhan-Tolgay ile basliyoruz, hala oyunu alamayip kanser oluyoruz. Ljajic umarum Oguzhan'in 8'e gecmesine vesile olur ve oyun kalitemiz artar, ama mobbing Ljajic'e uygulanirsa biteriz.

Mayor dedi ki...

Lens ve Atiba Uefa kadrosuna alinmamis.
Hadi Atiba'nin ya muzmin sakatligi var ya da satilacak
ama Lens olayini anlamis degilim. Devre arasi satilir diye mi bu hareket?
Yok, takim icin yeterli degil diye bir soz gelirse bu is iyice cigrindan cikar.


Mayor dedi ki...

Az once yazdigim tehditvari yorum yonetimi panikletmis, sayemde tekrar eklemisler listeye :)

alper dedi ki...

Yav geri zekalı uefa.Elit teknik direktörler arasına Ş.Güneş'i çağırmış biliç falan çağırmamış amk geri zekalıları.Herşeyde dış güçlerin oyunu olurmu arkadaş yav yıldım valla.

carlito dedi ki...

Atiba'dan Uefa'da yararlanmayacaktık madem, sırf ligde 15-20 maç oynasın diye mi o parayı verip 1 yıl uzattık? Hayır ben kalmasına sevinmiştim o ayrı, ama listede adının olmaması büyük hayal kırıklığı oldu, ki ihtiyacımız da olacak.. Pektemek uyuzu herhalde yerli kontenjanından girmiştir ama Love yerine Atiba'yı tercih ederdim kesinlikle..

EC dedi ki...

Besiktas in mutsuz taraftarlari grubu gibiyiz..
Ne yapsalar birimiz, ikimiz karsi ve mutsuz..

okuyorlarsa bu siteyi artik okumayi birakirlar..

Turkiye de milletin cani burnunda.. is yerinde yoneticisine, okulunda ogretmenine.. siyasi partisine, belediye baskanina , vekiline laf soyleyemeyenler.. bu artan issizlik, hayat pahaliligi ve en onemlisi ileriye donuk " Turkiye de Hic Umut Isiginin Kalmamasi " milleti dondurup dolastirip,

BESIKTAS a
FIKRET ORMAN a
SENOL GUNES e
QUARESMA ya
OGUZHAN a
Birbirimize..

gereginden fazla tepki vermemize sebep oluyor..

Hayat siyah beyaz ama.. hincimizi Besiktas tan cikarmayalim..

MArketteki fiyat gecen yila nazaran neredeyse 100 % artmis ama sen hala %17 enflasyona ses cikaramiyorsun.. Idlib ustunden Dunya savasi cikabilir, oradan simdi bir suru OSO cu Turkiye girip Suriye li Turk Vatandaslarinin oranini ulke icinde %5 den daha yukarilara cikarabilir ama biz SEBOL GUNES e saralim..

Biz buraya yoneldikce de dis gucler ( Turkiye nin icindeki - Besiktas a karsi insanlar da ) daha cok kasiyorlar ve biz daha cok kiziyoruz..

Ne diyeyim..

Sahada

SALDIR KARTAL

ozan dedi ki...

@ Yilmaz

Tore bu takimin oyuncusu ve evet dakika alsin. Sorun bu Tore israrinin nereden geldigi. Yoksa ben de q ve babelin daha fazla rotasyona dahil olmalari gerektigini dusunuyorum. Lensi gecen sene gorduk eyvallah diyorsun, ee peki Gokhani gormedik. Ne yapsin hoca biz gorelim diye 11 mi cikarsin. Gecen seneyle bire bir ayni muhabbet. Lens neden oynamaz , Lens fizik olarak bitik oldu. Simdi de Gokhan niye oynamaz. Sikinti Tore falan degil. Negredo niye oynamaz, Medel niye oynamaz. Cikalim biz kuralim kadroyu ozaman. Her oyuncu tercihi uzerinden surekli hocayi gomelim. Yarin Tore oynasa baska oyuncuyu konusacagiz veya Tore qden babelden kotu durumda olamaz mi?

Lens konusunda katilmiyorum sana. 3 mac 11 cikti, Erzurum macinda mecburi soktu oyuna ve sakatlandi. Intikam alindigi falan yok. Oyuna girmeliydi dedim, dedik. Dusununce hazir olmadigi yada hala sakat olduguna inanmaya basladim. Yani sen ben gorduk ama hoca gomedi macin Lense dondugunu. Hadi diyelim q ve babeli cikamaktan korktu, cikaramadi. Orada goz bebegi mobbing yaptigi Negredo var, o da geberikti. Onun yerine alip Babeli santrafora cekebilirdi. Lens sakatlik vs yasamassa bu sene 11 oynar cogu macta, bunu da goruruz, demistim derim.

Hocam Necip oyuna girdi oyunu tuttuk diye birsey iddia etmiyorum. Hocanin bu degisikligi benzer durumlarda defalarca yaptigini ve sonuc aldigini soyluyorum. Bana kalirsa kotu degisikli degildi ayrica. Soyledigim Chedjounun pozisyonu hatirliyormusun, orada bizim orta 3lu nerede ve ne yapiyor. Bilidigin adami izledileri. Sonuc alamiyinca degisikligi elestirmek kimse kusura bakmasin skor yorumculugu oluyor. Tolgayin iyi olduguna da katilmiyorum, hatta Tolgayin bu sene dokuldugunu dusunuyorum. Yarin Tolgay yerine Dorukhan, Necip, Adriano, Atiba kim oynarsa niye oynuyor da demem. Belki Medelin yanina kimi koysak kotu gozukecek o da ayri konu.

Mac 2-0a gelse belki sokacakti Ljalici yada golu daha erken yesek. Bir suru izahi var kadroda olmasinin. Cuma gelen Sakhonun hasbelkader bize gol atmasi birsey degistirmiyor. 1-0 giden macta, rakip gelmesin diye Ljalici sokmak var bir de 1-0 maglupken ne var ne yok sahaya surmek var.
Bilici de Veli-Atiba oynatigi icin kucumsemiyorum ama Medel-Ozzie Veli-Atibadan iyise oynatsaydi Oziyi Bilic ozaman. Oguzhanin gelisimine en buyuk zarar veren hoca muhtemelen Bilictir. Arsenali-Liverpoolu falan hatirlamak guzel de ben Bilicle tikanip kisira bagladigimiz bir suru lig maci hatirliyorum. Mesela Cenk yerine Pektemek hatirliyorum. Kor olur badem gozlu olur Bilici ovmek.

Bir de hocam senle ayni fikir de degilim diye sana elestir elestirme demek gibi bir hakkim yok, haddime de degil.

Biliç'i ezberden övmek diye bir şey söz konusu olamaz. Oyuncu tercihleri, yönetimi ve psikolojik enerji olarak bakınca Beşiktaş'ı üst seviyeye çıkaracak bir hoca değildi. Fakat iyi bir taktisyendi ve sahaya yayılım konusunda doğru çalışmaları yaptırıyordu takıma. Biliç'in Beşiktaş'ın geldiği bugünlerde 0 katkısı olduğunu söyleyemeyiz, söyleyen olursa da sabaha kadar anlaşamayız.

turkkant dedi ki...

@shelby belirli katkıları illa ki vardır Biliç’in ama abartacak bir şey yok. Ertesi seneki kadronun geri dörtlüsü komple değişti, Veli-Atiba yerine Oğuzhan-Atiba’ya döndük. Santrafor değişti. Töre ise zaman içinde yerini Quaresma’ya bıraktı. İki yıl içindeki oyun bence çok büyük benzerlikler içermiyordu.

yilmaz dedi ki...

@ozan

Yahu oyundan memnun olsam eleştirmeyeceğim tabi. Oyunu da geçtim sonuç da gelmiyor artık. Manyak mıyım ben iyi giden şeyi eleştireyim? Zaten takım kötü oynuyor, kanat oyuncularının orta yapmaktan iflahı kesiliyor, bak kenarda daha fazla içeri giren, sıfıra giren adamlar var, öyle aman aman bir formsuzlukları yok, yanında duruyor niye sokmuyorsun diye eleştiriyoruz. Bana şampiyonluğu getir istersen dayının oğlunu oynat banane. Kötü oynuyoruz, bu oyunla da geçen sene dördüncü olduğumuz gibi bu sene de birşey olamayız. Ha bu oyunla şampiyon olacağımızı bilsem, oynayalım amenna.

Değiştirmek için birşeyler yapmalısın, yapabileceklerinden biri de daha hareketli, "nispeten" daha dinamik kanat oyuncuları yanında duruyor 15 dakika sürüver oyuna diyoruz. Gerçekten dönüp dönüp okuyorum, yanlış bişey mi yazdım diye ama bana gayet mantıklı geliyor.

Belki ile yorum yapmak çok kolay, istediğin yere çekebilirsin. Belki de maç 2-0 olsa "nasılsa maçı kurtardık, Ljajic daha çok oynayacak, Larin'i sokayım oyuna da biraz tecrübe kazansın çocuk" derdi.

Emin ol hiç kadro takıntım yok. Quaresma'ya "evladım çok çizgiye kaçıyorsun, tehlikeli bölgede senin yeteneklere ihtiyacımız var, biraz daha Oğuzhan'a, Negredo'ya yakın oyna" dese, Caner'e "ters kanattaki oyuncumuz ceza sahası içinde değilse hemen şişirme, bi bekle, mümkünse sıfıra in ki kalabalıklaşalım" dese Ben fitim. Aynen bu oyuncularla oynayalım. Bizim burada çok basitçe anlattığımız gerçekten de çok basit olan şeyi hocanın görmemesi mümkün mü? Görüyor tabii. Ama hiçbir çözüm üretmiyor, bu hakikaten eleştirilecek bir konu, Olayı Biliç'e kadar getirmenin bi manası yok. Bilic takımın başındayken yeterince eleştirildi zaten.


Adsız dedi ki...

Sorun isimler değil. Teknik yönetimin tercihleriyle ilgili eleştirileri yapanlar nedenlerini elinden geldiğince detaylı şekilde bir bir sıralıyor. Töre ismi kendisinin bireysel hayranı olduğum için gündeme gelmedi (ne yaparsa yapsın Q7 sevenler derneği gibi değil o bakımdan). Halen hep ilk 11 oynayan kanat oyuncumuz ister formda olduğu kapasitesiyle, isterse de bunca maç sonra yaşının da getirdikleri sonucunda pilinin bitmesiyle ortaya bir tablo çiziyor ve konu onun ne halde olduğunun da çok ötesinde. Zira konu diğer tarafta da benzerini sergileyenle çizgide orta yapacağı topu bekleyen ve tek yaptığı da bu olan kanat oyuncularını isteyip istememekle ilgili, gayet net. Üstüne üstlük rakibin teknik yönetimi senin oyununu çözmüş ve bu ezbere orta işlerini de yapmalarını engellemiş. Bir yandan kanat oyuncularımız sadece orta işiyle meşgul olmasın, içeri de kat etmeye çalışsın ve defansın dengesini bozsun diyoruz, diğer taraftan maç trafiğinde pili bitik diyoruz, daha da ötesi rakip tek yaptığı işi de engelliyor diye ekliyoruz. Lens sakat madem, Töre değilse Obi-Wan Kenobi'yi mi bekleyelim? Yani tüm bu tabloda sadece “Töre” ismini görmek büyük başarı o bakımdan. Öte yandan maçtaki tel gol de bahsettiğimiz formatta atıldı. Diğer hazretin zaten niyeti yok ve pili bitik de Babel istenilen şekilde oraya sarkmasaydı ne olacaktı? Oğuzhan topu boştaki kanata atacaktı, başka ne olacaktı. Şimdi de komik bir şekilde rakibin gol pozisyonu başlangıcında orta alanda yanlış yere vurduğu kafa konuşuluyor. Oldu, bir sonraki maç da deplasmanda top toplayıcı çocuk topu 5 saniye geç attı diye golden olduk değerlendirmesine başlayalım, nasılsa mikroskop elimizde ve teknolojiyle birlikte mentalite olarak küçülmenin sınırı yok.

Bir de şöyle bir durum var. Biz bir yandan form hallerini bilmiyoruz herhalde en iyi teknik yönetim bilir diyoruz, sonra maçta döküldüğü söylenen Tolgay'ın bu halinin antrenmanlarda ya da maç trafiği serisinde neden görülüp anlaşılamadığını sorgulamıyoruz? @shelbyl gayet özet yazmıştı, kanat oyuncularının çizgide durmasıyla defasla hücum bölgesi arasını hesapladığınızda 250 metrekare bir alan yapıyor. Bu alanda olandaki oyuncuların: Medel, Tolgay ve Oğuzhan. Hücuma son ikisinin çıktığını varsayalım, sadece rakip iki stoperle bile 1'e 1 yapıyor. Diğer oyuncularıyla varın siz düşünün. Ben rakip olarak niye Q7 ve Babel'e önlem alayım ki, işte topu almadan ya da aldıkları anda basar onları hücumdan ekarte edip tüm olayım bu 2 oyuncu olduktan sonra iş kolay.

İşte bu yüzden kanat oyuncuların sabit kalmamalı ve içeri kat etmeli dedik ve diyoruz. Normal bir faunada onların durarak yaptıkları klasik ortalar hücuma katılan beklerin işi. Kimse bir beke neden hep rakip ceza alanında orta yapıp duruyorsun demez, ama kusura bakmayın kanat oyuncularına der. Tabii bu ligimiz şartlarında. Burada bir de Real örneğiyle Marcelo ve Carvajal örneği de verildi ki onlar sadece bu özlediklerimizi yapsa istikametleri “Recreativo” takımlar. Adriano bu tanıma gayet uygun, GG uygun değilse o zaman bi zahmet teknik yönetim şudur budur diye ezber isim diretmeden bu bölgenin isimlerini diretecek. Misal Rafael tartışmalı bir isimdi ama gelse farkı olurdu, en azından maliyeti bakımından sürekli ismi ezbere söylenenlerin bazılarından daha az yük bindirirdi orasını biliyorum. Ya da elin oğlu Inter'den gelen Capon konusunda niye bu kadar ısrarcı oldu da diyebiliriz aslen. İşte bakın yavaş yavaş takım formasyonu konularına vs giriyoruz. Olması gereken de bu zaten.

Kanat oyuncularının hareketli olması sadece hücumda rakip defansın karıştırılması için değil hücum çeşitliliği bakımından da önemli, ve üstüne takım defansında da. Rakibin kafasındaki belirli bir şablon çerçevesinde pasla çıkmasını engellemek istiyorsan o karışıklık yine gerekli.

Adsız dedi ki...

Bir de şu var tabii, şahsen burada büyük çoğunluğun taraftara camiaya moral vermek derdinde olduğunu ya da sadece kendi kişisel takıntıları yüzünden teknik yorum yaptığını zannetmiyorum, böyle de olması gerekir bana göre. Şu oyuncu bu hafta kötüydü diğer iyiydi yorumlarından daha ötede şeyler paylaşıldığı için her bir postta bir yığın giriş yapılıyor.

Biraz takıntılı hale geldik.

Adriano'nun ayaklar gitmiyor artık.Kariyerinde uzun top ortalaması 3.2 olan adam maç başı 7.4 uzun top dener hale geldi. Babel'in arkasını dolduramayınca onu da olduğundan kötü gösteriyor.

Keza Tolgay fiziksel olarak içler acısı durumda.Bu sezon ligde 90 dakika oynadığı maç yok.Onun fiziksel düşüşü Medel'in defolarını ortaya çıkardı.

Sağ kanat zaten emekli kıraathanesi gibi.

İşin içine bir de yıpratma ve patlayıcılıkla alakası olmayan Negredo girince Beşiktaş oyuncu kalitesiyle ancak fiziksel defosunu nötrleyebiliyor.

Bu seviyede bu kadar yaşlı bir kadroyla sürdürülebilir bir yapı kurmak imkansız.

Demiyorum ki Şenol Güneş'in hiç suçu yok.Yanlış oyuncu tercihleri,detaylara önem vermeyişi,takımın çok bariz problemlerine uzunca süre kağıt üzerinde bile çözüm üretememesi büyük hatalar.

Yine de ben genel olarak problemi camianın iştahını kaybetmesine bağlıyorum.

Şu an hocaya,Başkan'a ve kadroya baktığınızda en fazla güvendiğiniz kısım hangisi? Şu grup elinden geleni yapıyor diyebiliyor musunuz vicdanınız rahat biçimde ? Daha derin bir kriz var burada.Üstüste gelecek birkaç galibiyet bile bu krizden çıkmaya yetecek gibi durmuyor.

sports guy dedi ki...

Sorunun isimler olmadigina katiliyorum. Bu takim yetenek olarak bunun 1.5 kat eksigiyken bile sahada "takim olma hissiyatini" daha iyi veriyordu.

Yardimlasma zayif, alan paylasimi en hafif tabiriyle "tirt".

Oyun anlaminda degil de sirf bu diger sebeplerden ozledim ben 2014-2016 arasi donemleri. Takimin liderleri belliydi o ara, cenk-ozzy-necip-olcay. Belki bu dortlunun son ikilisi o kadar yetenekli degiller, ama bir ruh katiyorlardi.

Simdi takimda sanki general agirligi var. Herkes kendi havasinda oynuyor oyle kafasina gore. Safi yetenek fazlaligindan arada fark da atariz bu sene bazi maclarda, ama oyun olarak baya ezildigimiz maclar da olur.

O acidan bana 2016 galatasarayini da hatirliyor takimin durumu. Kadroya tek tek baktiginda iyilerdi, 5 6 attiklari maclar da oldu. Ama karsilarina iyi calismis takim geldiginde darmaduman oldular.

Umarim ben fazla negatif yaklasiyorumdur da toparlanir takim. Ama sadece adem'in katilmasiyla bu takimin sorunlarinin cozulecegine ben sahsen zerre inanmiyorum.

Neyse ki burak gelmedi en azindan. Su sezonda bir de onu cekemezdim, takimin karakteri toptan cokerdi.

turkkant dedi ki...

Övünç'ün yorumuna katılıyorum.

Şu anda öncelikli konu teknik taktikten çok, camiadaki negatif enerjinin hocanın konsantrasyonunu ve şevkini aşağı çekmesi. Hocanın düşüşü de zaten ipte cambaz gibi giden bolca defolu takımı düşürdü.

Normalde Quaresma'nın, Adriano'nun filan bu yaşta bu performansları göstermesi muziceydi. Başka bir ortamda Schuster senesindeki Guti vb. gibi emekli olmuş barda oturmuş yoldan geçenlere fıstık atıyorlardı. Hocanın disiplini, takımın oyun oturtamasa da yine de derli toplu olması ile performans verdiler. Ama bundan sonrası artık zor gibi...

Orman da bunun bilincinde ki, denize düşen yılana sarılır misali, rakibi olan Serdar Adalı'ya gitti. Orman'ın Adalı'ya gitmesi bayağı alternatifsiz kaldığını gösteriyor.

Bu takım bu sene bu, bunu artık değiştiremeyiz, ama bu halde bile şampiyon olmak mümkün. Sonuçta geçen sene GS Donk-Ferando orta sahası, Maicon-Serdar stoperleriyle şampiyon oldu. TR de iş biraz hava işi. Bir şekilde havamızı tekrar kazanmalıyız, ki başkanlık seçimi sonrası bir enerji muhtemelen gelecektir. İş ki, o zamana kadar kötü bir FB yenilgisi vb. daha da dağılmayalım.

Şu an Beşiktaş için bu sene tek çıkış yolu Güneş'in yükselmesi, ben başka çıkış yolu bulamıyorum. GS gibi kazanma alışkanlığı olan bir camia olsaydı, arada hoca değiştirip bir uğraş olurduk, diyeceğim, ama bizde pek olmuyor o işler...





turkkant dedi ki...

Bu arada, Ahmet Nur Çebi ile F. Orman'ın çatışması çoook uzun zamandır devam ediyordu zaten. Merak edenler için kısa özet geçmek gerekirse,

- Çebi başından beri Orman'dan sonra başkan olmak arzusundaydı.
- Zaman içinde Orman Güner-Ş. Mahmut üçlüsü kulübün en önemli mevzularında (stat, transfer vb.) bir ekip oldular. Özellikle akçeli işlere Çebi'yi kesinlikle sokmadı. Ona icra başkanı gibi biraz pasif bir görev verip transfer işlerinin dışına itti.
- Çebi başkan olma beklentisiyle uzun süre bunları sineye çekti, ama işler çok uzayınca (muhtemelen Orman'ın bu seçimde bırakacağını umuyordu) ya da alternatif başkan adayları söylentileri çıkmaya başlayınca (Ethem Sancak gibi) bıraktı. Yönetimdeki en ağır top, en güvenilir adam olduğundan şu anda büyük bir boşluk doldu.
- Şenol Güneş'in "yola başladığın kişilerle devam etmelisin, yoldan aldıklarınla" değil aslında Orman'a bu durumdan yakınan bir mesajdı.
- Ş. Mahmut'un kulübe 2 milyon fatura kesmesi, küçük bir oto yıkama dükkanı olan Umut Güner'in şu andaki konumu filan hep bilinen şeylerdi, ama eski yöneticiler kulaklarının arkasına yatarken, yönetimden çıkınca bunları basına servis etmeye başladılar.
- Çebi'nin bu iki isimle çok ciddi kavgalı olduğu, yönetim kurulu toplantılarında birbirlerinin yüzüne bakmadıkları da biliniyordu.
- Orman'ın neden bu üçlüyle bu derece sıkı fıkı olduğu çok konuşulıuyor camiada. Konuşulanlar doğrudur doğru değildir bilmiyorum, ama Umut Güner'in stat işinde AKP ile bağlantıları sağladığından ya da arkasında AKP olmasıyla Orman üzerinde çok etkili olduğu (yani etkili olan kendisi değil, AKP aslında), Ahmet Bulut ile birlikte başkanın da olduğu bir ortaklık durumu olduğu ve pek etik olmayan bir çıkar ilişkisi içinde oldukları gibi konuşmalar var. Sonuçta şu bir gerçek, avukat yönetici 2 milyon fatura kesmişse bunu başkanın onayı olmadan yapamaz, keza Güner gibi alakasız bir profilin kulübün en kritik pozisyonunda oturması. En uç, Umut Güner de Orman'ın kasedi var diyen birini bile duydum :)
- Çebi eğer Mayıs'ta başkanlık adaylığına niyetliyse o zaman kadar sular durulmayacaktır, herkes baltalarını gömdüğü yerden çıkardı çünkü.


turgay dedi ki...

benim anlamadığım konu serdal adalı sürekli bahsettiğimiz ve kötü hatırladığımız saçma sapan paraların harcandığı yıldırım demirören yönetimlerinin futbol sorumlusu değil miydi? fedayı biz bu zihniyet yüzünden yaşamadık mı? yani başkan sırf para koyacak diye böyle bir zihniyeti tekrar yönetime almayı nasıl düşünebiliyor?

atilla türker bizim kulübümüzde olmayan bir muhalefeti yapıyor. adamın açıkladığı belgelere 1 tane somut anlaşılabilir cevap verilmedi. buna nasıl göz yumulabiliyor aklım almıyor. ben beşiktaşın her kademesiyle geriye doğru gittiğini düşünüyorum. ciddi yozlaşma var. bir feda daha uzak görünmüyor bana.

yilmaz dedi ki...

@turgay bu yönetim de unuttu o günleri. Yapılan yaşlı oyuncu transferlerine verilen paralar yetmiyormuş gibi, bi de onlarla 33 yaş sonrası 3 yıllık sözleşme filan yeniliyorlar.

Maalesef kulübün bölüşülecek seviyeye gelmesi sadece 6 yıl sürdü. Şimdi herkes bi yerinden ısırıyor.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

nasıl meraklıyız hemen hocayı falan gömmeye ya.açıp bir videoyu izleyin. Şenol hoca plansızlıktan dem vurdu, tüm baasın hop yabancı sınırı siye atladı. Bir sene önce siyasiler çıktı demedi mi yabancı sınırı gelecek diye. Tff falan bir anda açıklama yapmaya başlaması sizce durduk yere mi? Sırf gömmek için gömmeyin Şenol hocayı yönetimi ya

turgay dedi ki...

kesinlikle ben de ilk okuduğumda ne saçmalamış dedim ama konu öyle değilmiş. şenol hoca plansızlıklaktan söz ediyor.

ayrıca bu kuralda gerçekten de 14 yabancı almana gerek yok. 14 yabancının zaten 2 tanesini maç kadrosuna yazamıyorsun. 12+2 oluyor zaten kural. buradaki sıkıntı ülkenin takımlarının rezalet transfer anlayışı. sen kariyerinin sonundaki adama paraları dökersen hayatın kuralı olarak batarsın. ama potansiyelli genç oyunculara veya potansiyelini yakalayamamış 25-26 yaşındaki adamlara yönelirsen kazanırsın. ancak ülkenin istisnasız her takımı planı programı olmayan takımlar. haliyle burada sadece pastayı menajerler yiyor. yabancı sınırı yerine başka şeyleri değiştirmek lazım. ama biz kolayına kaçıyoruz her zamanki gibi.

trabzon başkanı darphanedeki paradan bahsedip aklınca ayar veriyordu. şimdi hani parayla ödeyecek bakalım futbolcusunun parasını merak ediyorum. ucuz popülist açıklamalar yapmadan önce kendisine bakmalı insan. her kulüp başkanına ders olsun ahmet ağaoğlu'nun düştüğü durum

beagle dedi ki...

Yalnız kalede kaleci olması acayip bir duyguymuş.

Hidayet dedi ki...

sahada gençlerden güven ve yarım da alpay harici gençlerden pek umut yok . bizim altyapı necipler alemi . necip ve türevleri çıkar bizden . bir de niye sürekli altyapıdan stoper pompalıyoruz onu da anlamadım . şu yoklukta yok mu pırpır bir sağ bek adayımız . şampiyonluğa oynayan , sürekli hücumu düşünen takımın altyapısı niye açık , santrfor , dm -cm sunamıyor da bize niye sürekli stoper ..

Unknown dedi ki...

Sağ bek olmasa da pır pır sol bekimiz varmış; Rıdvan.. görev aldığı süre boyunca hHseyin de sırıtmadı ama 17 yaşındaki Rıdvan daha çok ilgi çekmeyi başardı.

Alpay ve ege de, Miloseviç-Mitorviç ve Pedro kadar oynayabileceklerini gösterdiler. ayrıca Fatih de var, bir süre yabancı genç stopere para gömmeyelim artık.

Güveni en az üç farklı pozisyonda izledik. Kenar forvet olayını kotaracak gibi..

Aylardır altyapıya sövüyorum burada, bir tane adam çıkmaz mı diye. Bu çocuklar fena değil ama nerede oynayacaklar? Acilen batık 2.lig takımlarından biri ile anlaşma yapmak lazım..

Günün en kötü olayı ise; pektemek denen gereksizin gençlerin hakkı olan 45 dakikayı çalması ve bu süre boyunca verdiği 0 katkı. Sıfır.

beagle dedi ki...

@Emir
Altyapidan Alpay dışında hazır olan Fatih ve Mertcan bugün yoktu. Bu maçta çok öne cikarlardi.

Ikinci yari oynayanlar U18 milliden hatta daha genç de var. Sorun aşağıda değil oynatmayanlarda. Dogukan diye bir kaleci Oguzhan Akgün diye de golcü yoldalar.

planck dedi ki...

@beagle, fabriye daha talip yokken kaleci istiyordun forvet alamadık kaleci aldık. Nedir karius hakkında yorumun genrl olarak?

Adsız dedi ki...

Pektemek demişken eskilerden Holosko aklıma geldi. Tam bir Casper formatındaydı ama en azından skor katkısı verdi adam. Geçenlerde bir haber vardı feda diyerek ücretini indirecek yönetim de sözleşmesini 1 yıl daha uzatacak diye. Aman diyim ne gerek var.

Şenol hoca maçta herkese süre vermeye çalıştı. Güven'in diğer gençlerimizden farkı ne istek ne de hırs, Alman altyapısı. Nitekim Oğuzhan da girdikten sonra aynı fark nedeniyle doğru yerlerde durup doğru pasları bekleyip attı.

Memlekette en az bulunan bölge bekler, bu nedenle Rıdvan gibi az çok fark göstereni de hemen öne çıkabiliyor; iyi bir kumaşı var. Nedeni tesadüf değil. Bu bölge hem defansın hem de hücumun etkin olması gereken bir yer. Ülkemizde yetişen futbolcularda bu ikili özellik çok az. İşte Sergen çıkar, muhteşemdir ama defansı sıfırdır; Necip çıkar, defansif özellikleri ve mücadelesi lig için iyidir ama hücum yönü kötüdür (gerçi bu sezon hücum anlamında da farklı işler yapıyor dikkatle izlenmeli). Hücum ve kanat oyuncularımız defansı sevmez. Stoperlerimizin rakip ceza alanında hava toplarındaki hücumu bile kısıtlıdır vs vs.

@beagle'ın dediği romantizm değil, yani potansiyelli gençlerin varlığı. Oynamadıkça, belirli bir takım kurgusunda var olmadıkça gelişemeyecekler orası kesin. Ege röportaj vermiş 9 yıldır bugün Vodafone Park'ta sahaya çıkmak için bekledim diye. Heyecan tabii ki var, üstüne hata yapma tedirginliği. Ama hepsinden önemlisi performanslarının "neye göre" olduğu durumu. Bu nedenle genç oyuncuların bir takıma kiralanıp pişmelerinin beklenmesi kadar saçma bir uygulama görmüyorum. Bakın Almanya'da bölgesel liglerde hemen her öne çıkan takımın 2. takımı oynuyor ve bu takımlar elbette belirli bir anlayış çerçevesinde top tepiyor. Bu takımların teknik yönetimlerinin işi değil, tüm futbolu yönetenlerin işi. Bugün milli takım çuvallıyorsa bunun nedenleri var, ki ilk 11'de 2 Avrupa altyapılı oyuncu varken 3 değişiklikle bu sayının 5'e çıkmasına karşın.

Oyuncu gelişiminin farkı konusunun elimizde iyi bir örneği de var, Ferguson'a giden Ronaldo ve Rijkaard'ın Dutch style pragmatik takımına transfer olan Quaresma. Portekiz'de bu ikiliyi izleyen herkes Quaresma'dan fark beklerken tersi olmuş, çünkü Ferguson tam bir "öğretmen"di. Ama bizde futbol haftadan haftaya konuşulduğu için Süper Lig harici takımlardaki finansal zorunluluklar dışında, ki hepsi bunu görüp aynı şeyi yapmıyor, böyle işlere imkan yok.

turgay dedi ki...

umarım oynayan genç oyuncularımızın bir tanesinin bile takıma veya rotasyona monte edilmeyeceğini biliyorsunuzdur? bilmiyorsanız bile ben uyarayım boşuna hayal kurmayın. dandik uefa maçında bile stoperde necip oynatan, 3 tam 1 çeyrek sezondur 1 tane genç oyuncuyu rotasyona monte etmeyen hocadan bu yönde bekletiniz olmasın.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cihane dedi ki...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'le kısa bir görüşme yaptığını anlatan Ljajic, "Beni saha içinde birkaç yerde kullanmak istediğini söyledi ancak en iyi olduğumu düşündüğüm yerde, yani forvet arkasında oynamayı umuyorum." dedi.
Senol Günes gicik olmustur :)

beagle dedi ki...

@planck
Valla kisa görüntü Adem'den itibaren izleyebildigim 35 yillik tarihimizdeki en üst klasman kaleci gibi.

Benim içinse konu şu, yukari giden toplar kaleyi buluyorsa eline deyiyor, kale alanina orta geldiyse eli forvetin kafasını geçiyor. Ben rahatladım.

Şu anki görüntüsü ile 1 seneye mecburen al sat yaparız ama umarım taraftarimiz kaleci beğenirkenki "temel faktorleri" biraz kapar bu sayede. Önce biraz atletik olacak kaleye hakim olacak. Kalanina sonra bakacaksin.

Negatif konu psikolojik. Biz gayet dagilabildigimizden çok iş düşüyor. Daha kendine güveni iyice dönmeden abartilacak bir hata yapmaz umarim.

Fabri de kötü patladı :) Herkes bizim taraftar gibi hayal aleminde değil.

dominic molise dedi ki...

gunaydin arkadaslar,
buraya bu sene bizde forvet oynamasi gereken adam tercihimi soylemek icin saat 7'de kalktim ve kosarak bilgisayar basina geldim. hazirsaniz soyluyorum;
'vagner love.

sebebi su; 2020'ye dek kontrati var.

yilmaz dedi ki...

Akbaba'yı kaçırmayacaktık. Pişman olacağız. Daha da kötüsü rakibe gitmesi. GS Terim'i belli aralıklarla milli takıma gönderip, oradan hasat yapıyor sürekli. Kimi tutuyor, kimi tutmuyor ama bu sayede biz ve FB milli takım seviyesindeki oyuncuları kaçırıyoruz hep. Bu sefer çok ağır oldu. Bi de yabancı kısıtlaması filan gelirse, Akbaba baya baya fark yaratacak bir adam.

Biz scout filan diyoruz da, gözümüzün önündeki oyuncuyu bile göremiyoruz işte böyle. PSG Mbapbe'yi nasıl aldıysa, bizim de Akbaba'yı sezon biter bitmez kiralık, miralık almamız lazımdı.

Unknown dedi ki...

Dun aksam Zeki'nin performansi cok iyiydi. Keske alsaymisiz.

Emre'nin rolunu ustlenebilecek Llajic'i aldik zaten ama Okay da olabilirdi.

yilmaz dedi ki...

@Emir oem söylemek istediğim Emre'nin Ljajic'den daha iyi oyuncu olduğu değil. Fakat kaliteli yerli oyuncular çok az yetişiyor.

Yorum Gönder

Ara