.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ağustos 2018 Salı

UEL 4. Ön Eleme Partizan - Beşiktaş


Tarih: 24 Ağustos 2018 Perşembe 21.30

Stadyum: Stadion FK Partizan

Hakem Hakkında Bilgi: Ivan Kruzliak (Slovakya)

Eksik Oyuncular:  - / Atiba Hutchinson , Umut Nayir , Orkan Çınar , Ryan Babel , Jeremain Lens , Mustafa Pektemek

Cezalı Oyuncular : - / Alvaro Negredo


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

34 Yorum:

Zor olacak ama elememiz şart

Sahi.... transferler nerede

Mayor dedi ki...

Babel yok, Lens yok Tore'yi oynatsa bari. Adam futbolu unutacak.

turgay dedi ki...

Öncelikle umut nayir kadroda yanlışlık olmasın. Dua edelim de önde baskıyla başlamasınlar. Veya bizim 50metrelik uzun toplarımız oyuncularımızın tam ayağına veya kafasına gelsin de top bizde kalsın.

Adsız dedi ki...

Bakınız bundan yıllar önce Beşiktaş teknik yönetiminin transfer işlerine karışmam deme lüksü olmadığını yazmıştım. Bu ne farklı bir yorum yazayım da şekil yapayım hesabından ne de teknik yönetimi sürekli kötü gösterme telaşındandı. Şöyle ilginç bir durum da var, başta burası olmak üzere birçok Beşiktaş platformunda tonla rasyonel analiz yapılıp şudur budur deniliyor; deniliyor da, madem 3 yıldır Burak'tan Volkan'dan başka ortada isim yok, demek ki Sosa da Gomez de Abuş da tamamen teknik yönetim dışı transferler. Buyur buradan yak. Hani deniyor ya teknik yönetim ne yapsın her yıl farklı adamlar eline veriliyor diye; aslında farklı kadrolardan çok neden hep aynı adamlar talep listesinde buraya baksak durum daha bir net sanki.

Karius kendini Beşiktaş'ta bulamazsa dünya alem başka hiçbir yerde bulamaz bu anlamda gayet olumlu bir risk. Geriye bir 10 numara alsak olay tamamlanır söylemine bir taraftar olarak katılabilirim. Ancak teknik yönetimin icraatlarına bakarak kesin öyle diyemem. Malum yeni gelen 10 numara numerosuna istinaden 10 hafta oynatılmasa kim şaşırabilir. Misal Love transferine dahi laf edemediniz mi gerçekten. Öyleyse cidden yazık.

Adsız dedi ki...

Bir de burada tiki-taka benzeri oynanan futbola eleştiri getirenler çıkmış. Caner orta çizgiden doğru düzgün sallarsa bir de adamın kafasına gelirse, Q7 sağdan durarak dahi ceza alanına yay çizdirirse golü atarız lem formatında oynarken o futbola laf etmek biraz trajik kaçmış. Oğuzhan konusu hep açılıyor; mesele 6-8-10 değil gençler, mesele oyun anlayışının dibi. Tukaka Olcay'la hazır olduğu halde bekletilip uzun zaman sonra kısacık oynadığında ceza alanında atraksiyon yapan ama nedense yeniden kulübeye gömülen Töre ile oynuyordu adam. Kenardan içeriye sallayıp katkı bekleyen kadroda iş yapamaz. Önce şunun kararını verin, ite kaka skorla kazanmak mı yoksa oyun anlayışı mı.

Adsız dedi ki...

Bir de o zamanki Olcay-Töre konusunu merak edenler için galaksi rehberi yazayım: sürekli hareketli ve pozisyona göre içeri kat edebilen, halihazırdakilere göre gayet modern kanatlar.

Adsız dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=xMTuQDW74dI

Lem bir kere de orta alandan ya tutarsa diye sallanan ortayla gol atın acımasızlar.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nkonrat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Neden sürekli silinen yorumlar görüyorum?

Neyse 11 belli olmuş. Oğuzhan 10da oynayacaksa hiç oynamasın yedek beklesin demiştim son yorumumda. Öyle yapmış hoca. Medel-Necip ve önde Tolgay orta sahasıyla ne yapabileceğiz göreceğiz. Medel ile Necip'i beraber izlediğimiz son maçta içler acısı hallere düşmüştük. Tolgay da normalde Ozi gibi önde yapamayan, oynamak istemeyen bir adam. Herhalde şapkadan tavşan çıkarması bekleniyor.

Babel ve Lens sakatken Töre oynar diye bekleyenlerin boşa beklediğini düşünüyordum, yanılmadım. Solda Adriano ve Caner önlü arkalı yine. Sağda da Quaresma varken maç boyunca uzun top ve orta manyağı olacağız demektir. Umarım Larin birkaç fırsat bulur/yaratır ve değerlendirir diyorum artık.
İyi futbol beklentim kesinlikle yok, gol atıp avantajlı dönelim razıyım...

Hidayet dedi ki...

@carlito

ikisini ben yazdım sildim . fikret orman'ın yine yeniden sürekli gevelediği "burak yılmaz beşiktaşlı ,sahip çıkıyorum "demeciyle ilgili . yazdıkça kinim artıyor ,sinir oluyorum adama iyice sileyim dedim.

dedim ama ,şimdi de belgrad'da ozan tufan'ın menejeriyle görüşmüşüz (ntv spor). umarım yalan haberdir. malum sürekli "büyük" takım çalıştırmış hocamızın sınırlı 3-5 büyük öğrencisinden biri . insan korkuyor.

carlito dedi ki...

@hidayet hak veriyorum birader. burak ve ozan okumaktan o kadar midem bulandı ki, bugün tranafer dönemi sona erdirilse hiç tranafer yapamamış olmamıza rağmen sevinirdim! bitse de kurtulsak şu iğrenç haberlerden..

Huzeyfe dedi ki...

Senol Gunes ve yedi Aykut Kocaman aman sey onliberolar.

turgay dedi ki...

Q7,larin ve kaleci Tolga’yı çıkar 8tane defans özellikli oyuncuyla maça çıkıp o golü nasıl yemeyi başardık takdir edilesi. Lask linze göre kötü çıktılar bunu da avantaja çevirdik top sürekli biz de kaybetmediğimiz müddetçe pozisyon da vermiyoruz. Oğuzhan ve töre girdiğinde güzel skoru bulabiliriz. Sakatlık olmaz umarım

Unknown dedi ki...

Gomez oynarken gomez gol butonu vardi hatirlarsaniz. Biri Senol Gunes değisiklik butonu yapsin sevabina, bu ne arkadas bir iki degisiklik yapsak turu bu macta atlayacagiz.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Hani Gomez gelse fln diye hayal kuruyoruz ya, şu düzen ve oyunla koca Gomez 2-3 kişinin arasında orta bekleyecek veya surekli defans arkasına meyvesiz koşular yapmaya calisacak. Max 13-15 golle de ligi bitirirdi

ozan dedi ki...

Hoca bizim yasli kurtlari gebertene kadar oynatacak galiba. Bakalim lig macina rotasyon yapacak mi

ozan dedi ki...

Bu arada aciklama gelmis kuplten Ozanla ilgilenmiyoruz diye, ilgilensek EBEDI DOSTUMUZ fb ile gorusurmusuz once. Ebedi dostumuz gecen sene sahaya inip dovecekti az daha bizi.

Bu sene Besiktas'tan seyir zevki bekleyen cok bekler. Bunu kabullenip maclari izlemezsek bosuna sinir harbi yasariz. Kotu oyuna alisalim.

turgay dedi ki...

Erzurum şu partizana 3 tane yaslardı ama biz kaleye bile gidemedik. Oğuzhan oyuna bile girmedi. Adriano sol kulvarda Caner’in arkasına topladı yetmedi Tolgay çıkınca orta saha oldu. Abi bu adamların ruhlarını teslim etmesini bekliyoruz sanırım sahada. En değerli adamların posalarını çıkarana kadar kullanmanın fayda getirmediğini atiba örneğinde gördük ancak bu nasıl bir inat nasıl bir körlük anlayabilmiş değilim. Şu oyunla hiçbir rakibimizi yenemeyiz. Değişmemiz ve gelişmemiz lazım. Bu teknik düşünceyle işimiz zor

Pheaglix dedi ki...

erzurumspor, linz ve partizan'a karşı en fazla kafa kafaya oynayabiliyorsak gidip transfer yapmanın ne anlamı var ki?

@mayor'un söylediği doğru. görüyorum ve arttırıyorum, teknik direktörü üzün tanıdığı beş yabancı oyuncudan ikisinden suarez gelse love ile rotasyona girer, messi gelse ricardo'nun arkasında yedek bekler. ya da kagawa gelsin talisca gibi kafa vurmuyor diye kırkbeşte dışarı çıkar.

yilmaz dedi ki...

Hoca Roco'yu bitirmeyi denedi ama köftehor ucuz yırttı. 1-1 giden maçın 70. Dakikasında stoper değişikliği mi yapılır Allah aşkına? Adam zaten mimlendi, bu maçta yarım hata yapsa bitti gitti.

Neyse şimdi yarın ne güzel top oynadığımız anlatılır gazetelerde uzun uzun. Bu blogun genelinde olduğu gibi gibi ben de ortada güzel oyunu bırak, oyun bile göremedim.

Aynı takımı Bilic zamanında kendi sahalarında nasıl 4lediğimizi hatırlıyorum. Töre dördüncü golü attıktan sonra, "yeter la" demiştim.

Ne oyun açısından ne istatistik açısından ne seyir zevki açısından hiç bir şeye yaramayan yavan Bi maçtı. Sonuçta adamlara da eğrisini doğrusuna getirip Bi tane atarsak turu geçeriz ümidi verdik.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Keşke sorun sadece güzel oyun izlemek olsaydı. Bilic yetersizdi kabul, ancak onun zamanında Premier Lig ekiplerine kök söktürecek oyun ve oyuncular vardı. Şimdi bakalım; dominant golcü Ba gitti sonra Gomez oldu o da gitti. Üstüne Olcay gitti, Töre zorla oynatılıyor, Oğuzhan da zaten küstü küsecek az kaldı. Arkayı ikileyen Veli çoktan pert oldu Atiba da yaş kontenjanından emekli oldu. Benim asıl gördüğümse şu, Olcay gönderildi, Töre döndü ama sakatlıktan kurtulsa dahi müzmin yedek, Oğuzhan da aforoz edilmek üzere. Peki ne için? 1 yıl geçse kendileri emekliliğini açıklayacak olanlarla sağdan soldan ortalarla gol aramak için.

"Sürdürülebilirlik" kelimesi son 40 yılın her alanını kapsayan bir konu. Beşiktaş'ın o zamanlarki kendi çapında tiki-taka oynayışına laf edenler, lütfen ve bir rica zahmet, şu anda oynatılmaya çalışılan +32 kanat+orta+gol olur mu işinde daha berrak ne gördüler bi zahmet onu anlatsınlar. Yanlış anlaşılmasın, açıklasınlar da yanlış gördüğümüz ne varsa anlayıp düzeltelim.

qwerter dedi ki...

3 yıl önce yarı maliyetle iki katı futbol oynayabiliyorduk. Şuan düştüğünüz hal içler acısı. Ofansif orta sahanın işleri biraz olsun düzeltmebileceğini düşünüyorum. Hatta belki bu rezil futbolu devam ettirerek şampiyon bile oluruz. Ama mutlu olmayacağımıza eminim. Ben futbol izlemek istiyorum. Bu ucube oyunu değil. Umarım transfer çok şeyleri değiştirir.

Bu kadar yaşlı bir takımın erken form tutmasını beklemek çok yanlış. Birçok farklı ligden takımları takip ediyorum. Tottenham, Manchester United gibi takımlar bile berbat futbol oynuyor şu anda. Bir iki takviye ve ilerleyen zamanla birlikte daha olgun bir oyun ortaya koyabiliriz diye düşünüyorum.

ozan dedi ki...

@Mustafa Yildirim

Katiliyorum ama gelecek transfer cok onemli ve Negredo-Larininin de iyi sezon gecirmeleri sart. Talisca tarzi biri bizim isimizi cozmez. Bizi oynatacak biri lazim, butun takima etki eder onun performansi. Ben transfer donemi kapanana kadar hala umitliyim baskan , hoca ve takimdan. 15/16yi oynamayiz ama bizi sampiyon yapacak kadar oynayabiliriz, imkansiz degil.

EC dedi ki...

transfer bekleyen ve Fikret Orman ile Senol Gunes e sallamak icin her firsati kullanan arkadaslar.. gozunuz aydin Karius Loris anons edildi...

Basar dedi ki...

@EC geçen gün burada bir arkadaşım nefis yazmıştı. Aynen kullanıyorum:

“Fikret Orman'ı da destekledik kaç sene, artık yanlış işler yapıyor ve de kızıyoruz. Adam kulübü çekti çevirdi diye tekrar aynı batağa sürüklerken ses çıkarmayacak mıyız? Şenol Hoca iki sene şampiyon yaptı diye 4 sene boyunca şu oyunu oynatacaksa ses çıkarmayacak mıyız? Nerede başlıyor ses çıkarma hakkımız?”

ozan dedi ki...

@Basar

Hocam ses cikarma hakki demiyelim ama Bilice gosteridigimiz sabri hakkediyor Senol Gunes diye dusunuyorum, Bilice bu hakaret edilmedi bu kadar tartisilmadi. Surekli 3 senede 2 sampiyonluk diyorum , cunku bence basarili bir donem ve yonetim- hoca ikisinin de payi cok. Hoca bu seneyi de fazla fazla haketti. Devre arasi-sene sonu basarili olup olmadigi tartisilir, transfer donemi biter yonetim de tartisilir ama transfer donemi bitmeden , kadro belli degilken 2 mac kotu oynadik diye hocaya yonetime bu kadar elestiri fazla. Cogu elestiri de manasiz , on yargili. Baskani hirsiz cikaran da var hocayi ruh hastasi.

Hocayi yonetimi vs savundugum da yok suan icin kotu durumdayiz ama bazi arkadaslar adama ruh hastasi gozu ile bakiyor ve buna anlam veremiyorum. Mesela Yilmaz Roco-Pepe degisikligine hoca Roco hata yapsinda bitsin istiyor diye yorum yapmis, Pepe sakatlanmis aslinda falan filan. Bu tarz yorumlar fazla. Cevap yazinca hoca elestrilmez oluyor. Sirf burasi icin soylemiyorum, twittersa ozellikle anlamsiz bir nefret var ve ben bunun iyi niyetle yapildigina inanmiyorum.

Unknown dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,
Hepimizin orta gayesi kulübün daha iyi bir noktaya gelmesi ile Avrupa’da söz sahibi kulüpler arasında yer alması olsa gerek. Beşiktaş bu arkadaş, tek başıma ben sevsem de bana yeter, varsın kupaları başarıları olmasın gibi bir düşüncesi olan boşuna okuyup zaman kaybetmesin.
Fikret Orman yönetimlerinin ilk dönemlerinde, zorunluluktan, ortaya bir akıl konmuştu: İbrahim Altınsay-Slaven Biliç-Önder Özen ve nihayetinde eldeki oyunculara seviye atlatabilecek adam olan Şenol Güneş tercihleri ile. Bu isimlerin hepsinin belli başlı oyuncular üzerinde dokunuşları olduğu kesin.
Şampiyonlukla tamamlanan iki sezonun ardından geçen sezon somut bir başarı elde edilemeden kapatıldı. Sezondan geriye kalanlar şunlar oldu:
* 4. Sırada bitirilmiş bir sezon ve temmuz başında açılacak bir sezon,
* Yaşlanan ve veteranlar seviyesine gelen bir iskelet,
* Takımın önemli skorerlerinden Talisca’nın ayrılması,
* Yüksek maaş bütçesi,
* Gelirlerin azalacak olması,
* Hepsinden önemlisi takımın git gide daha kötü futbol oynuyor olması.
Yukarıda saydığım sorunların çözümü için transfer sezonunun fırsatlarından faydalanmak lazımdı. Biz bugüne kadar faydalanamadık. Daha önce 5 – 10 milyon harcama yaparak şampiyon olan kadromuz varken bu sezon sürekli aynı bahaneyi dinledik: “Taraftar istiyor diye kulübün parasını sokağa atamam”.
Ergen taraftar grubu ile çıldırt bizi başkan kesim dışında kimse şaşaalı transferler beklemiyordu sanırım. Ancak ortaya bir reçete konmalıydı ve bu reçeteye uygun hareket edilmeliydi. Bunun birden fazla yolu olabilirdi. Teknik ekibin kapsamlı analizini ve uygun çözümleri içeren bir raporuile veya oyuna dair söyleyecek fikirleri olan yöneticiler ile veya dışarıdan alınacak bir destek ile geçtiğimiz yıldan kalan sorunları çözebilirdik. Sonuncu yolu tercih ettik ve Serkan Rençber göreve getirildi. Transfer sezonunun sonuna doğru istifa etmek zorunda kaldı. Birkaç dedikodu haricinde, neden bu sürecin istifa ile sonuçlandığını bilmiyoruz.
Madem bu arkadaşın ayrılmasına izin verdiniz o zaman ortaya problemlere ilişkin çözümler koymalısınız ve bu problemlerin sayısı transfer dönemi içinde arttı. 6 gün içine transferi tamamlamak zorundayız ve çözülmesi gereken birçok problemimiz var.
6 yıldan daha fazla süredir takımın başkanı olan kişinin, artık daha programlı hareket ediyor olması gerekirken, biz her sezon daha dağınık yönetim anlayışına sahip bir kulüp izledik. Transferin son gününde hiçbir zeka göstergesi içermeyen ve şans eseri gerçekleştirilen transferlerden ben açıkçası bıktım.
Umarım başkan, Umut Güner vb kriminal tiplerini de alarak bırakır ve yeniden aday olmaz. Ve mümkünse gitmeden önce beygir sevici Adalı vb isimleri kulüpten ihraç ederek son bir güzellik daha yapar.

yilmaz dedi ki...

@ozan hoca ile ilgili yorumlarımı buraya yumuşatarak yazıyorum, sen bi de maç izlerken gör beni :)

Ben Roco o maçta 75ten sonra 2 gol yedirse de suçu ona bulamazdım, ama hoca "yedekten giren arkadaşlarımız katkı vermedi" diyecekti. Bu durumda da hepimiz biliyoruz ki hoca "stoper isterim" sezonunu açacaktı.

Basar dedi ki...

@Ozan

Benim bir niyetim yok. Ben son yazılacak cümleyi geçen sezon ortasında söyledim.

Şenol hoca mirasyedi gibi, yönetim de peşine dönen gibi davranıyor. Başkan ve hoca gayet başarılıydı ama gittikleri yolu terk ettiler. Açıkcası bol yaldızlı bir kadro yerine melemen sezonunu ya da feda dönemini tercih ederim. 15-16 futbolunun gelismesini umarken surekli geriye gidis var. Süreklilik arz etmek varken ‘bir zamanlar ne top oynamıştık yahu’ diyoruz. Başkandan Para pul değil çıktığı yolda devam etmesini bekliyorduk. Malesef kötü gidiyoruz. Gören yazdığı için sert geliyor. 1,5 sene önce ben de Gürcan’a kızıyordum. İlk o görmüş halbuki. Şimdi onun yerine bizlere kızıyorsunuz.

Yorum Gönder

Ara