.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2018 Cumartesi

STSL 02 BB Erzurumspor - Beşiktaş


Tarih: 19 Ağustos 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Kazım Karabekir Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk ( BJK 1G -B 1M - BBE -G -B -M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / -

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

56 Yorum:

EC dedi ki...

kazanalim yeter...

yilmaz dedi ki...

"sezonu erken açtık, erken form tuttuk, ilk 5 hafta aşırı kolay fikstürümüz var dedim, tulum çıkartırız" dedim, ama hafta içi oynanan oyunu görünce "erzurum gibi zor deplasmanda 1 puan iyidir" moduna geçtim şimdi.

Hayırlısı.

BJK4EVER dedi ki...

Vida ve Negredo'ya yine mobbing mi uygulanacak yoksa hak ettikleri gibi 11'de mi baslayacaklar cok merak ediyorum. Negredo'nun oynadigi, Oguzhan'in 8'de oynadigi, forvet arkasinda alternatif bir oyuncunun (love, larin, orkan) oynadigi bir kadroyla cikarsak guzel bir galibiyet aliriz. Ancan Larini ve forvet arkasinda Oguzhani gordugun an bil ki kanser is coming...

turgay dedi ki...

2013-2014 sezonundan bu yana 2.haftalr kazanamıyoruz. Gelenek devam eder yine kazanamayız diye düşünüyorum

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada forvet arkasi alternatifi diye larini yazmisim yanlislikla, tore olacakti o. Kesinlike Tore denemeye deger. Fiziksel olarak dana gibi, pasi iyi, dar alanda calim atabiliyor ve sutu var. Kanatta zor oynayacak gibi, ama forvet arkasinda denenebilir. En azindan Oguzhan kendi pozisyonuna gecer ve oyun kalitemiz artar.

BJK4EVER dedi ki...

Utku
Adriano
Pepe
Vida
Caner
Medel
Oguzhan
Quaresma
Gokhan Tore
Babel
Negredo

Ruya gibi geliyor bu kadro bana ama bu kadroyla cikamayacagimiz da 100% kesin maalesef.

turkkant dedi ki...

Beşiktaş’ta ciddi bir yönetim zaafiyeti olduğunu gösteren çok emare var

- Doğru bir kadro planlaması yapılmıyor. Cenk’in 6 aydır satılacağı belliyken, son dakika 34 yaşında Love’un alınması, bir örnek. Başkan Talisca devre arasında Beşiktaş’ta kalmayacağım demiş, aynı şekilde o pozisyona bir planlama yapılmamış.

- Yaz ayı yönetimin en çok başarıya etki ettiği dönem. Dönem sonuna yaklaşırken yeni yönetim gerek demek ciddi bir öngörü eksikliği. Bunu yapacaksan transfer sezonu başlamadan yapmalıydın.

Maalesef camia olarak yakaladığımız fırsatı iyi kullanamadık. Bu yönetim dipte aldı, haliyle feda döneminde büyük destek aldılar, dipten de tek yol yukarıdır zaten. Şimdi tepeden aşağı inme dönemi, bunun üstesinden gelmek her zaman daha zordur.

carlito dedi ki...

Tolga
G.Gönül Pepe Vida Caner
Medel Oğuzhan Adriano
Lens Negredo Babel

ben böyle bir 4-3-3 denerdim, bu sistemde Adriano ortadakilit rol oynar ve Caner'i de adam ederdi. Çünkü topu her aldığında uzun top veya orta yapmak yerine kendisinden pas isteyen sorumluluk sahibi bir Adriano'yu görebilirdi.
Dahaönceki 4-3-3 denemelerinin çok vahim sonuç verdiğini düşünmüyorum, artık dünya buna yöneliyor. Belli ki çift forvet deneneceği yok (zaten nitelikli forvet az) bari ileri üçlü denensin..
Ve Negredo şu tabloda formayı hakediyor, çok net..

Kadrolar birazdan açıklanır, uzaktan yakından alakasız olacağı kesin gibi geliyor bana, bakalım ne olacak...

carlito dedi ki...

Şimdi 11 açıklandı, diziliş olarak yine 4-2-3-1 görünüyor, muhtemelen oyun da öyle olur. Ama Roco ve Larin'in kesik yiyip,Vida ve Negredo beklentimin gerçekleşmesi kendi adıma sevindirici. Bunların dışında Adriano Caner'in, Necip Tolgay'ın, Q7 de Lens'in yerini almış.
Lens'e ayıp olduğu aşikar, ama tahminimce rotasyon odaklı bir seçim olmuş, perşembe Partizan deplasmanında Lens oynar, cezalı Negredo yerine de Larin geçer.
Bugün sahaya çıkan 11'den son maçın tam aksi etkili bir oyun ve galibiyet bekliyorum, zaten bunu yapamıyorsak bu sezondan pek bir şey beklenmemesi gerektiğini de anlamış oluruz..

BJK4EVER dedi ki...

Vida ve Negredo sevindirdi, ama Necip ve Oguzhan (forvet arkasi olmasi) uzdu.

Zaitsev dedi ki...

Medel Necip'in topu daha net dikine çıkaracaklarını düşünüyorum. Negredo ve Vida şimdilik iyi tercihler. Nolcak göreceğiz?

turgay dedi ki...

Hocanın love fizik olarak negredodan daha iyi söylemi sanırım geçen maç içinmiş. Çünkü fizik olarak hazır olmayan adamın 11 çıkması mantıklı değildir diye düşünüyorum

Unknown dedi ki...

Tolga'nin bu macin ardindan birkac hafta sureyle sakatlanacagini, transfer sezonunun bitmesiyle iyilesecegine dair bahisler acilmistir.

drblackeagle dedi ki...

Maçı izledikçe ruhum sıkılıyor. Afakanlar basıyor. Sahi biz futbol maçlarını mutlu olmak zevk almak için izlemiyormuyuz. Bu işte bir terslik var.

Pheaglix dedi ki...

ilk 25 dakika:

-tolga kendisine yapılan haksız övgülere rakibin ayağına nişanladığı pas ile cevap verdi.

- oğuzhan'ı forvet arkası oynatmak yerine 8 oynatsak ama sahaya bir kişi eksik çıksak daha faydalı olur.

- yine piyasa değerimizin onda biri olmayan takım tarafından oyun olarak eziliyoruz. iki yıldır şu oynadığımız oyunu fb gs ya da ts oynasa yirmi kez antrenör değiştirmişlerdi.

- bu oyunla deplasmanda 30 bile değil, 25 puan başarı olur.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın tedavi edilmedikçe kronikleşen büyük bir hastalığı var .oğuzhan bugün ortasahda geriden çıkardığı toplarda da berbattı . içeride ısırmayan ya da oynamamıza izin veren rakipler hariç beşiktaş'ta 8 oynaması (bu formuyla) oyunu rakibe vermek demek . sadece oğuzhan'ın 8 numaraya koyulmasıyla düzelecek problemimiz yok . oğuzhan, kendisi düzelince , yerine oturtulunca takımı da topyekün düzeltecek bir adam değil , kabul edelim şunu artık .

turgay dedi ki...

Orta sahada her baskı yapan takımla oynadığımız gibi yine aynı oyunu oynuyoruz. Buna çözüm olarak da topu en iyi kullanacak adam kenara alınıyor. Her maç aynı hikaye. Hoca gitmeden değişen birşey olmayacak. Sezon başında hoca ile yolları ayırmadan beklemek büyük hata olur. Bu oyun düzelene kadar geçen sene olduğu gibi ligden koparız. Acil önlem şart. Yoksa kayıp bir sezon bizi bekliyor

BJK4EVER dedi ki...

Hoca gitmesin arkadas. 2 sene hasbelkader sampiyon olduk 10 sene anamizi siksin. Alin kalede Tolgayi forvet arkasinda Oguzhani sokun bir tarafiniza iste. Mactan sonra yine hocaya laf etmeyin yonetimi elestirin transfer yapmadi diye. Toplam maliyeti Pepenin maasi etmeyen kici kirik Erzurumu oyun olarak yenemiyoruz diye hocayi elestirmeyin yonetimi elestirin.

Bu sezon ilk 5 bile zor. Hoca ve yönetim gidici görünüyor. Kadro yaşlı, bitik ve yeteneksiz oyunculardan kurulu. Maç izlemek işkence gibi.

YSY dedi ki...

Eveeet back to carvahal sezonu

Ulan herhalde halısaha ekibi olarak toplansak bu kadar oynardık

Hidayet dedi ki...

hoca söylendiği gibi bir insan ise ,istifa etsin , ciddi söylüyorum . yönetimle konuşsun ve bir b planları varsa istifa etsin . olmuyor abi . 2 yıldır mirasın yiyoruz ,madara olacak seviyeye geldik ,tükettik . her alanda , topyekün kötüyüz .ve düzelme emaremiz de yok . ne bekliyoruz..

yilmaz dedi ki...

Bu kadar vefa fazla ama. Adam takımı resmen sabote ediyor biz hala necip diyoruz Oğuzhan diyoruz.

drblackeagle dedi ki...

Ps4 de alıyorum Beşiktaşı şampiyonlar ligi yapıyorum. En azından zevk alıyorum böyle eziyet çekmekten iyidir

Hidayet dedi ki...

"ortaoyunu " oynuyoruz .. quresma'dan caner'e ,caner'den quaresma 'ya

Kagawa ve sağlam bir kaleciyle şampiyonluk gelebilir.yönetim ne halt yiyor acaba?

BJK4EVER dedi ki...

Ligimizin dinamiklerini cok guzel gosteren bir mac oldu. 433, oguzhan, tiki taka tamamen hikaye. Ligimizde kaos futbolu ve cogalmak ise yariyor bu kadar basit. Oynayamayiz dediginiz 442ye gecince ve kanatlara inince bu durumdaki maci bile cevirdik iste. Penalti pozisyonunu mesela skor berabere iken siksen yakalayamazsin, ama rakip acilinca bulursun iste. Ligde sampiyonlugun sifresi ceza sahasina adam sokmak ve kanatlara inmek.

ozan dedi ki...

Hoca yine uzdu sevenlerini. Gecmis olsun gencler

Hidayet dedi ki...

negrdo yine üzdü hoca'yı geçmiş olsun hoca ve hoca'cılar..

tolga yine üzdü sevenlerini , geçmiş olsun sevenleri . ben de " tolga fabri'den iyidir "in hedef kitlesi kim diyordum . kim siktir demeden inanır bu mallığa diyordum . tolga fabri'den iyiymiş , siktir !

turgay dedi ki...

Şu maçtan bile Şenol güneş dehası çıkartabiliyorsunuz ya bu sevgiyi ailesi bile göstermiyordur kendisine. Erzurum baskıyı bırakmayıp üstümüze gelmeye devam etse 3-4 olacak maç bu hale geliyor ama haklı olan şenoş Güneş oluyor çok enteresan. Adamlar ilk yarı bizi sahamızdan çıkartmadı 2-3 yaşamadılarsa tamamen beceriksizliklerinden ikinci yarı oyundan düşüyorlar ve biz yine pozisyon bulamadan 3 gol atıyoruz. Abi buna hocalık gerekmez kendinizi kandırmayın ilk ciddi rakip silindir gibi üzerimizden geçecek bu kaleciyle bu oyun kurgusuyla en çok 4 oluruz yine. Tekrar söylüyorum bir tane akıllı takip bir tane fiziğini maça yayacak rakip bizi ezer geçer. O zaman üzülecek olan yine biziz dehanız Şenol Güneş değil. Ayrıca yönetim bu skora aldanıp net bir kaleci net bir orta saha almaz ise bu lig aralıkta biter bizim için.

@turgay

Bu kadroyla Pep gelse yine oyuna uzun süre hükmedemezsin. Takım çok yaşlı. Şenol hoca yine ikide ikiyle başladı. Geçen sezon da ligin ikinci yarısının lideri Beşiktaş'tı. Birkaç sağlam takviye yapılırsa ben hocaya güveniyorum. Bu arada eğer transfer yapilmazsa bu sezon Oğuzhan'ı hiçbir maçta oynatmanin gereği yok. Böyle kabız bir oyunda Oğuzhan'a yer yok.

ozan dedi ki...

Tolgayi sevenler kim? Hocayi deha cikaran kim? Ben ustume alinmiyorum o laflari.

Benim bildigim mac 90 dakika gecen sene ki Fener macindan ogrenmis olmasi gereken ogrenememis belli. 45de sag sola satasmalar kin kusmalar falan,gecelim bu isleri lutfen. Biraz tadini cikarin bu isin. Alti ustu futbol, taraftarlik boyle birsey degil ne yazik ki.

Necip-medel-Ozzi orta sahasini gecen hafta akhisar macinda ben istemedim, isteyen acsin baksin bugun ne olmus. Besiktasi sevin egonuzu degil. Tolga fabriden iyidir hedef kitlesi falan, komik olmayin.

Negredo oynamasa inatci mobbingci laz, oynasa hocayi uzer falan filan. Gecelim cidden adam size yaranamiyor iste, bu kafayla hoca sizi cok uzer.

Yorumlarin cogu kadrodan memnundu zaten mactan once. Ilk yarida ki Pepe-Vida uyumu nasil da ama , masallah masallah. Mobbingci Senol.

Inatci laz 37 de Ozziyi cikarip 4-4-2ye gecti , mac dondu. Rakip durmus falan bunlar isin bahaneleri. Avci yapsa taktik bilgisi, Terim yapsa imparatore Senol Gunes yapinca mandira filozofu:)

Su mac icin hocayi , takimi falan ovdugum de yok ama sizi biraz sabir etmeye davet ediyorum. Transfer donemi kapanir, eksikler giderilmez veya giderilir sezon sonu sampiyon olunmaz veya ilk yari biter yaristan kopariz falan eyvallah ama bismillah daha yeni basladik, ne oluyoruz yahu.

serkan reçber açıklamalarını gördünüz mü

can dedi ki...

Beşiktaş’ın öncelikleri bence:

1- Doğru düzgün bir camia (demokratik kongre, seçimlerde birden fazla ciddi aday, güçlü yönetim, medyada ağırlığı olan Beşiktaşlı isimler, çıkar veya yıldız peşinde koşmayan taraftar, say say bitmez)

2- Doğru düzgün kulüp yönetimi (mali disiplin, şeffaflık, medyayla ilişkiler, kulüp içi iletişim, say say bitmez)

3- Doğru düzgün futbol yönetimi (profesyonelleşme, uzun ve kısa vadeli kadro planlaması, menajer kucağından kalkma, say say bitmez)

4- Doğru düzgün teknik yönetim (oyuncuya göre taktik, değişken oyun planları, adaletli forma dağıtımı, öz üvey oyuncu ayrımına son verilmesi, say say bitmez)

5- Sonra nereye transfer yapılacaksa transfer.

Yoksa, bir kaleci, bir santrafor, bir 10 numara, bir sağ bek alsak süperiz geyikleriyle bu takım hiç bir yere gitmez. Günübirlik başarılar elde edilir, sonra da sil baştan başlanır. Aynen geçtiğimiz senelerde olduğu gibi.

Zaitsev dedi ki...

Siyahla beyaz kadar farklı bir 2 devre izledik. İlk 45 dakika teslim olduk. 2ci 45 dakika teslim aldık. Bunun Erzurumun maç kondisyonu ile alakası olamaz. Hızlı ve dikine çıktık. Topla hızlıydık.

Hocanın müdaheleleri iyiydi oyuna. Sıkışınca bazen iyi işler yapıyor. 4-4-2ye dönüş iyi bir hamleydi. Ozzy de daha erken çıkabilirdi.

İlk yarı Vida harici kimse iyi değil. O insan azmanı ile muazzam uğraştı. Hava topu vermedi. Bir de Negredoya birşey demem çünkü forvetlik bir ilk yarı oynamadık. Medeli de kenara koyalım. O kadar.

Babel ve Ozzy ise uçakta bırakmışlar ruhlarını. 2si de bize pas atmayın, uğraştırmayın demişler. Dakika 5ti sanırım. Ozzy ceza sahasının sağ köşesinde. GG ona dikine bir pas atıyor. Ozzy topu farketmiyor/beklemiyor, sonra farkediyor ama yetişebileceği bir top auta çıkıyor. Ben o dakka azap çekme moduna bağladım :)

Hoca ya Medel Oğuzhan yapacak ya da 4-4-2 zamanı artık.

turkkant dedi ki...

Galatasaray şampiyon kadrosunda sol bek sorununu çözdü, orta saha eksikliğini Ndiaye ile kapattı, Akbaba ile iyi bir yerli rotasyon oyuncusu aldı, Onyekuru da bizim ligde iş yapar, stoper harici hiçbir eksikleri yok. Biz dördüncü kadromuzdan takviyeyi bırak Talisca, Fabri gibi önemli oyuncular kaybettik. Gidişat maalesef iyi değil...

@zaitsev

Medel-Oğuzhan ideal bir ikili değil. Bizim kadromuzdaki 4-2-3-1'in ideal orta sahası tek adam Atiba.O da şubat'ta 36 olacak.

Gerçekten içler acısı bir kadro mühendisliği ...

Kağıt üzerindeki kalitesini performansa yansıtabilen oyuncu sayımız gün geçtikçe azalıyor :)

Basar dedi ki...

Kusura bakmayın ama ne bekliyorduk ki? Beklentimiz var mı hala? 2/2 yapmak bile benim için sürpriz. Hele hele 2000 metrede galibiyet almak büyük sürpriz.

Takımın kadro yapısı, hocanın mantalitesi, yönetimin politikası belli. Çok beklenti içinde olmamak lazım. Beklentin benim gibi 0 olunca 2/2’ye sevindirik oluyorsun.

Merak etmeyin işler kötü gidince taraftar tepki göstermeye başlar (bu tepkiden Tolga, Ozzy ve hoca nasibini alır) ve zamanı geldiğinde (sezon içerisinde bir yerlerde) yöneyim başarısızlığın faturasını hocaya kesip sorumluluğu üzerinden atar.

YSY dedi ki...

Serkan reçber in açıklamasını dinledim. Bence burada taktik falan konuşmaya üzülmeye gerek yok. Klüp yamyamların eline düşmüş. Şenol güneş te hala nasıl duruyorsa orada onu da anlamış değilim.

BJK4EVER dedi ki...

Erman Toroglu denen adama camiadan neden kimse teoki gostermiyor? Gecen seneden beri surekli Fikret Orman ve Senol Gunes hakkinda asilsiz sacma sapan iddialarda bulunuyor. Simdi de Uefa 21 eylule kadar paralar odenmezse grup asamasina almayiz demis. Kimse de cikip 'ulan dalyarrak, Uefa Turk kurumu mu kafasina gore tehdit etsin, onlar kurallara prosedurlere anlasmalara gore hareket eder bu ne sacma iddiadir' diyemiyor. Bu nasil is yahu? Bu sarlatanlara nasil bu kadar prim taniniyor?

turkkant dedi ki...

Şu anda açıkçası ip üzerinde yürüyen cambaz gibiyiz, takımın özgüveni pamuk ipliğine bağlı. 1-2 hezimet, toparlaması çok zor olabilir. Hoca da bu dönemi aşırı pragmatik atlatmanın derdinde. Haliyle oyun oturtmak filan yok, tek maçlık cambazlıklar peşinde.

Gürcan Ulusoy yazmış rakiplerin senden çok mu iyi diye, kusura bakmasın da normal şartlarda Güneş olmasa Quaresma, gönül emekli, adrino katarda filan olurdu. Bu oyuncuların bu yaşta hala performans göstermesi bile bence mucize. Takım her hattıyla yaşlandı, en iyi benzetne Beşiktaş 80 model bir mercedes... ama kaportası çürüyor, farları aydınlatmıyor, motoru tekliyor...

Bu sene teknik-taktik bakmadan Atiba’sı, Quaresna’sı, Negredo’su, Lıve’ı bütün 33 yaş oyuncularla vedalaşıp bir yeniden doğuş yapmalıydık, ama tabi önüne gelene 37 yaşına kafar kontrat verirsen o iş zorlaşır, ayrıca bunu yapmak için feda döbemibdeki gibi çelik gibi kararlılık gerekir, ne şiş yansın ne kebap zihniyetiyle nuhtemelen yarı yolda motor iflas ettim diyecek, öyle kalakalacağız.

turgay dedi ki...

Taktik deha, forma adaletiyle ünlü, Tolga’nın sadece psikolojik sıkıntıları olduğunu iddia eden, fizik olarak lovedan kötü olduğunu söyleyip negredoya 80dk forma veren Şenol Güneş hocamızın kendisine baskı yapan takımlara karşı neden 4 yıldır çözüm üretemediğini aşağıdaki linkte bir kez daha anlatmış arkadaşımız. Tekrar edeyim ilk yarıda 4 net pozisyonu değerlendiremeyen Erzurum şu baskıyı 60dkya yayabilseydi dehamız hocamıza yine laf söyletmezdiniz. Partizan ve önümüzdeki bir kaç kaçta rakipler umarım bu baskıyı yapmaz da biraz hocamız onu eleştirenlere kapak yapar.

http://futbolanalisti.blogspot.com/2018/08/besiktas-baskda-neden-daglyor.html

Abi şu maçtan sonra "ikinci yarıda iyi oynadık" falan demek kendini kandırmaktır kimse kusura bakmasın. Rakip Erzurumspor yahu. Adamlar ilk yarıdaki gibi basmaya devam edemediler, evet onlar gibi basmaya devam edemeyecek bir sürü takım da var ligde şansımıza. Fakat Erzurumspor'a oyun olarak ezildik, hem de 45 dakika boyunca. Adamlar 5 atabilirdi bize 5. 5! Atamadıkları için küçük takım psikolojisiyle geri çekildiler ikinci yarıda. Beşiktaş ilk yarıdan farklı bir planla mı çıktı ikinci yarıda sahaya? Her zamanki gibi orta yap ya tutarsa taktiği.

Geçen sene de aynen bunu yaşamadık mı yahu? Deplasmanlarda kaç puan bıraktık bu oyun anlayışıyla. Beşiktaş'ın gerileyen oyun kalitesi 1.5-2 senelik bir durum.

Ben 4-4-2 oynamasına razıyım takımın. Babel ikinci forvet olur, kenara da şarjı tam oyuncular koyarsın, işler sıkışınca Quaresma'yı falan alırsın olur tamam. Ama 4-4-2'nin ortası Medel-Necip olursa bok gibi oyun oynarız. Bok gibi. Oynadık da işte. Dün skor 1-1'ken, hatta 1-2'yken bile "tamam bu maç bizim" diyebiliyor muyduk? Tekrar ediyorum, rakip ERZURUMSPOR!

Şimdiye kadar ciddi bir tane deplasman sınavı vermedik. LASK Linz ve Erzurumspor maçlarına bakıp önlem almayan, daha dişli bir deplasmanda kıçının üstüne oturur.

Şenol Hoca'ya takıntılı olan kimseler olabilir. Ben hocayı seviyorum. Ama hocanın bu takıma hiçbir şey veremiyor gibi gözükmesini sevmiyorum. Her maç 4-2-3-1 Oğuzhan 10 numara çıkmasını da sevmiyorum. İki maç bambaşka şeyler gösterir, ben de tekrar hocayı desteklemeye başlarım. Yaşam boyu sözleşme imzalamıyoruz insanlara destek vermek/vermemek için. Ki aynı şekilde Fikret Orman'ı da destekledik kaç sene, artık yanlış işler yapıyor ve de kızıyoruz. Adam kulübü çekti çevirdi diye tekrar aynı batağa sürüklerken ses çıkarmayacak mıyız? Şenol Hoca iki sene şampiyon yaptı diye 4 sene boyunca şu oyunu oynatacaksa ses çıkarmayacak mıyız? Nerede başlıyor ses çıkarma hakkımız?

Anlamıyorum taraftarı. Ülkede birine eleştiri getirmek anasına bacısına sövmekle, ya da o kişiden nefret etmekle aynı şey gibi anlaşılıyor. (Ha, aynı şekilde birisine sövmeden eleştiri yapamayan dingiller de mevcut tabii.) Kültürümüze sıçayım.

Hidayet dedi ki...

şöyle bir yanlış anlaşılma olmasın . transfer manyağı olduğumuz için transfer istemiyoruz . şenol hoca transfer olmadan bu işin içinden çıkamayacağı için transfer gerekiyor . oyun aklı olan , atak yönlendirebilen bir ortasaha alınmasını umarak , oyuncunun takımı değiştirmesini bekleyeceğiz . hoca yapabilseydi bunu , sosa'dan sonra iki yıl boyunca yapardı . talisca nasıl allah vergisi yeteneğiyle skora katkı yaptıysa , allah vergisi yeteneğiyle takımın çehresini değiştirecek adamı bekliyoruz .

ben hoca'nın oğuzhan'dan vazgeçtiğini düşünüyorum . 16 /17 sezonu başında olcay'ı düşünün . 45 'de oyundan çıkıyordu . cenk'i bile oynattı olcay'ın yerine . devre arası gitti . aynı olay oğuzhan'da da var . hem de geçen yıldan beri . en zayıf halka o'nu görüyor . ben oğuzhan'ın da buna katkısı olduğunu düşünüyorum ,fakat o ayrı mevzu . oğuzhan 'ı göndermek olcay'ı göndermeye benzemeyeceği için , sayıları her geçen gün azalsa da taraftarın bir kısmının halen oğuzhan'dan beklentileri olduğu için oynatmaya devam ediyor . fakat sahada işler ters gidince ilk kement attığı adam o . tıpkı olcay gibi .

carlito dedi ki...

Oğuzhan konusunda benim anlamadığım şu; bu adam Şenol Güneş öncesinde de yetenekli ama kariyerinin geleceği çok parlak görülmeyen bir adamdı. Hatırlayın Bilic döneminde çoğu zaman yedek kalırdı. Ne zaman ki Şenol hoca gelip onu Atiba'nın yanına 8 numaraya koydu, o zaman daha ilk maçtan çıkışa geçti ve altın dönemini yaşamaya başladı. Yani onu küllerinden doğuran adam Şenol Güneş'ten başkası değildi. Şimdi hoca ne düşünüyor da ön tarafta yapamadığını bile bile (görmemesi imkansız) bu adamı harcanması pahasına milletin önüne yem gibi atıyor? Tamam elinde 10 numaran yok, çözüm arıyorsun, belki bu kadar yeteneğine rağmen o bölgede yapamayan Oğuzhan'a kızıp limitlerini zorlasın diye uğraşıyorsun ama yok yani yok işte ol-mu-yor! Bı ısrarı sürdürdükçe hem takıma hem Oğuzhan'a zarar vereceksin. Zaten bir sürü futbol cahili fırsat kolluyor adamı gömmek için, hidayet'in dediği gibi sonu Olcay gibi mi olsun illaki?
Daha önce söylendiği gibi bu takımın tek sorunu Oğuzhan'ın 8'de oynamaması değil tabii, ama bu konu çözülürse problemlerimizin önemli bir bölümü hallolmuş olur. Partizan maçında da hoca Oğuzhan'ı gerçek yerinde oynatmayacaksa umarım yedek bırakır, gerçekten kenarda dursun daha iyi, 35. dk oyundan alındığını görmekten iyidir...

carlito dedi ki...

Bu arada kale için Loris Karius'un 2 yıllık satış opsiyonlu kiralanması iddiaları var, noolur doğru olsun, bundan iyi bayram hediyesi olamaz!

Pheaglix dedi ki...

öncelikle podcast ekibimize bir tepkim var. piyasadaki neredeyse tüm sözde yorumcuların yaptığı skor yorumculuğunu eleştirip, yaptığı hatalar gol olmadı diye tolga'ya "idare eder bir şekilde kaleyi" demek biraz kendinle çelişmek olmuyor mu? yediği gollerde bence de pek hatası yok, ama daha sezonun başında bir adet ikinci lig (torshavn), bir adet birinci lig (erzurumspor) seviyesinde takıma karşı golle sonuçlanabilecek hata yaptı. geriden oyun kurmamız zaten o kadar sıkıntılı ki birincil oyun planımız savunma dörtlüsünün topu ileri şişirmesi üzerine kurulu. bir de üstüne kalede ayaklarını yürümek için bile zor kullanan bir arkadaş olunca sorun iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. tolga'nın ayak yerine iki tane bastonla sahaya çıkmasının bizim için tahammül edilemez bir durum olduğunu farketmemiz için şu geçen maçlardaki hatayı ille altıncı haftada fener'e karşı yapmasını beklememiz mi gerekiyor? ön alan presine karşı iyice aptala bağlayan takımda kaleye tolga'yı koymak, temelde her sene başakşehir'e karşı aynı oyunu oynayıp, aynı şekilde kaybetmekle aynı zihniyette bir hamle. ikisi de bile bile lades demek işte.

bu arada kesinlikle gidip parayı kaleciye gömelim demiyorum. hele şu son çıkan kısmi zorunlu (belli bir sayıda maç oynarsa) 10m euro opsiyonlu karius haberleri epey korkutucu. bizim bırakın kaleyi, herhangi bir mevkiye o kadar para harcama lüksümüz yok.

şu an takım öyle bir durumda ki transfer yapmazsak ilk iki şansımız yok (bence), şampiyon olamazsak da mevcut gelir giderler ile nasıl başarıyorsak tekrar feda dönemine giriyoruz (gerçi nasıl olduğu belli: bazı muhtemel komisyoncular, "dılırın dişmiyiciği ni milim" diyen damatgillerden biri, vs.), ama transfer yaparsak da muhtemelen gerçekten ihtiyacımız olan transferi değil aracıların ihtiyacı olan transferi yapacağız ve yüksek ihtimal çok da faydalı transferler olmayacaklar. şu saatten sonra bizi ciddi ciddi kurtarabilecek tek şey bir mucize. durduk yere kimsenin beklemediği bir şey olacak da geçen sene gs'nin yaptığı gibi ligi kör topal bir şekilde götüreceğiz.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Cevap verme geregi hissettim. Iyi futbol soyut bir kavram, ama ikinci yaridaki futbol ve sahadaki oyuncular bana dogru ve gercekci geldi. Ben de romantik takilip 4-3-3, gegenpressing, high defence line, total football vs yazarim ama ligimizde bunlar gecerli degil maalesef. Dunya futbolu ve ligimizde oynanan sey cok farkli. Schuster, Rijkaard, Aragones modern futbol oynatmak istedi ama cuvalladi. Gs gecen sene o igrenc futboluyla ileride cogalarak, baski yaparak, boktan Anadolu takimlarini vura vura kira kira yenerek sampiyon oldu. Ever, geride basit hata yapmayip biraz pas yapan takimlara karsi madara oldular, ama bu kimlikte takim sayisi ligimizde bir elin parmagini gecmedigi icin kimin umrunda. Sen Gsyi sahadan sildim3-0 yenip tarihi fark kacirdim diye boburlenirsin, ama adamlar kaos futboluyla Anadolu takimlarini yenerken sen 4-3-3 Oguzhan diye diye abuk subuk kapanan takimlari acamayip 4. olursun. Ikinci yaridaki oyun mentalitesi farkli degildi, ama bir yarida solda Babel diger yarida orta yagdiran Adriano-caner var, birinde forvet arkasi kariyerinde kafa golu olmayan oguzhan, digerinde cift forvet babel-negredo. Eger ligimizin gerceklerine gore oynayacaksak 4-4-2 uygun formasyondur. Ikinci yaridaki takim bu acidan dogrudur. Erzurumsporu istisna gibi gostermissin ama istisna degil, aksine ligimiz Erzurumsporlarla dolu. Onlari yenemedigimiz icin zaten ligde fark yaratamiyoruz.

@Pheaglix

"Tolga idare eder bir şekilde"yi Ospina vs. söylentileri varken söyledik diye hatırlıyorum fırsat maliyeti açısından. Yoksa Tolga konusunda bütün Ekşi Beşiktaş camiasında bir fikir birliği var zannımca. :)

@BJK4EVER

4-4-2'ye itirazım yok zaten ama dün Necip-Medel ikilisinin ne getirisi oldu? Orta yağdırmak yerine ortada pas yapabilecek Tolgay yahut Oğuzhan tercih etseydik de ataklarımıza biraz renk gelseydi fena olmaz mıydı?

LASK Linz maçında yazdığım gibi 4-3-3 bir model. Beşiktaş'ın mevcut oyuncularıyla hem göbekten, hem de kanatlardan hücum etmesini sağlayacak bir model. Aynısını 4-4-2 gerçekleştirecekse o da olur. Galatasaray geçen sene 4-1-2-3 /4-1-4-1 oynadı bilhassa Tudor döneminde. En azından 4-4-2 oynamadılar. Terim göbeğe Donk'u monte ettiğinden beri de futbolları geriye gidiyor.

Huzeyfe dedi ki...

Belki 4-2-2-2 denenebilir. Oguzhan'i ortada tek birakmaktansa sol ic oynatmak. Sag icte Quaresma oynayabilir. Babel forvet oynar. Zaten beklerin ikisi de ofansif.

Fantezi benimki tabi, hocanın tahtaya cizdigi ilk pozisyon cizgiye basan sag acik.

ozan dedi ki...

Kaleci isini cozduk galiba.
10 numara transferi benim icin yeterli.
Denildigi gibi Negredo-Love gidip Burak Yilmaz gelecekse hoca ve yonetim el ele verip istifa etsin.

yilmaz dedi ki...

Bence Şenol Güneş gidene kadar Oğuzhan'ı bir Hollanda takımına kiralamak lazım. Sonra gelmek isterse gelir istemezse yaşandı bitti deriz.

Israra gerek yok, Oğuzhan bu oyunun adamı değil.

Bu arada yine tutamıyorum kendimi. Samet Aybaba'nın Oğuzhan'ı 10 numara oynamıyor muydu? Bence şıkır şıkır hücum ediyorduk. Çünkü bırak kanat oyuncularını, bekler bile ceza sahasında fink atıyordu. Bekler dediğim de Emre Özkan, Uğur boral, Hilbert filan. Şimdilerde bizde oynayan Barcelona görmüş Adriano kendi inisiyatifi ile mi ceza sahasından bu kadar uzak kalıyor yani? O zaman da mı "Sosa tarzı bi 10 numara" vardı?

planck dedi ki...

Aybaba zamanındaki x factor ferdiydi. Ortasaha çizgisi civarında top ondayken kalçasını koyup yanına rakipten 3 adam çekiyor, keyfi olursa ozzye veya olcay veliye pas veriyordu ordan akıyordu takım. Kagawa gibi biri gelse valla lens, ozzy, babel hepsi uçuşa geçerler. Ama kagawa trye gelmem demiş sanırım :( kiralık töre+orkun a sosa takası falan yapsak bari. Yanında burak gelecekse ona bile razıyım ya..

ozan dedi ki...

Burak Yilmaz buyuk ihtimal bitti deniliyor. Olurda dogru ise bu haberler, simdiden burada hocayi ve yonetimi savunup sabir dedigim herkesten ozur diliyorum.

Senol Gunes-Fikret Orman ve yonetimi-Burak Yilmaz hepsi gidene kadar da Besiktasa mola veririm.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Alinsin anasini satayim. Negredo gitsin Burak gelsin. Oguzhani kiralayip Ozan Tufani alalim. Volkan Sen gelsin. Cunku olmadi mi istedigi transferler yapilmadi diye o inatci laz yine korunuyor, bari mazeret kalmasin. Yonetime de kimse laf etmesin. Adamin eline kac tane oyuncu verildi gecen sene kullanmamak icin elinden geleni yapti. Simdi yonetim bu adama oyuncu almasa da hakki birsey diyemezsin, antrenorun istedigi oyunculari taraftar tepkisine ragmen alirlarsa da hakki. Kimse agzini acmasin yonetime.

Sosayi isteyenlere de anlam
veremiyorum. Sanki 15/16daki tek parametre Sosa da o gelirse super top oynayacagiz. O sezon hayatinin formunu yasayan Oguzhan/Atiba ve her pozisyonu gol yapan olmasa gorurduk o senede 10 gol atamayan Sosayi. Tarihin en kotu Milani ve kici kiril Trabzonda bile birsey yapamayan adami hala istemek vizyonsuzluk.

planck dedi ki...

evet abi bizim vizyonumuz böyle kagawa mı mata mı sosa mı diye sordular hiç düşünmeden sosa dedik... hayır kardeşim kimse gelmeyecekse bari sosa gelsin diyoruz, sen bunu vizyonsuzluk olarak anlıyorsun. pisa testlerine türkiyeden sen giriyorsun herhalde sonuçlardan öyle anlaşılıyor..

Yorum Gönder

Ara