.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ağustos 2018 Cumartesi

STSL 03 Beşiktaş - Antalyaspor


     

Tarih: 26 Ağustos 2018 Pazar 21.45

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi:
 Halis Özkahya
( BJK 20G 8B 5M – ANT 9G 7B 5M )
 
Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Tolga Zengin, Jeremain Lens (?), Ryan Babel (?) / Zeki Yıldırım, Maicon (?)
 
Cezalı Oyuncular : - / Charles, Serdar Özkan, Kenan Horic, Oguz Mataraci, Aly Cissokho

                       
Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

80 Yorum:

Kalede Tolga’nın olmadığı bir maç. Resmen “ben oynanıyorum küstüm” sakatlığı

carlito dedi ki...

Tolga ile birlikte Lens de yokmuş yine. Ama herhalde en azından Babel döner de hem Q hem Caner'li orta manyağı bir maç izlemeyiz.
Umarım Negredo ile başlar.
Bir de umarım Necip-Medel ikilisi ile başlamayız. Geleceğini varsaydığımız yeni 10 numara gelmeden evvel Oğuzhan'ı geride Tolgay'ı önde denesin bir de, bakalım nolucak..

Mayor dedi ki...

Serdar Özkan cezaliymis Allahtan, mutlaka bi tane atardi sonradan girip.

sports guy dedi ki...

Bu maca da negredoyla cikarsak artik 3. Seneyi kabul ediyoruz demektir bu. Ben taraftarim bana koymaz da, umarim kulup bu isin farkindadir demek durumundayim.

Pesimistlerin krali olarak yarin puan kaybi gelecegini dusunmuyorum. Inonu'yu buyulu bi yer yaptik artik, aliyoruz bi sekilde.

"Bi sekilde" ama. Futbol kalitesi yuksek olmayacak o kesin. Neyse, fener gibi degiliz en azindan ona da sukur.

dominic molise dedi ki...

takimin omurgasi gercekten sampiyonlar ligi kalitesinde oldu bence.
umarim bugunku macta puan kaybi yasanmaz. haftaya da bursaspor'u yenersek, muk kem mel bir atlayis olur.

bugun mu? yeneriz ya bir sekilde. bugunun adami bence pektemek olur.
bir de umarim tore duzgun sure alabilir,

utku
gg-pepe-vida-adriano
q7-medel-oguzhan-caner
negredo-pektemek










Basar dedi ki...

Hazır Tolga küsmüşken satalım. Onu alaba peksimet bedava!

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

2si de bedava. Para isteyip ürkütmeyelim.

Unknown dedi ki...

Rakibin kaosta ve muhtemelen bu sene küme düşeceği için rahat geçeceğini düşündüğüm maç. Bu maçta Tolganın olmayıp Utku'nun oynaması da bizim için bir o kadar avantaj.

fidddas dedi ki...

Bu yil ligi 18. Bitirecek takima karsi rahat galibiyet bekliyorum. Son 3 mactaki inanilmaz duragan oyun yerine biraz hareketlenirsek sorun olmaycaktir.
Bu yil diger dusme adaylarim erzurum ve kasimpasa plase ise bursa.
Transferleri bekliyorum yine bir siralama deneyecegim.

Bu arada bizim transferler yine sona kaldigi icin eylul, ekim ve kasim milli mac aralarininyone bekleyecegiz gibi duruyor. Aksam pazarini bekleme transfer taktigi ile 3 yildir ligin ilk yarilari kotu oyun ile geciyor, gecen yil skoru da alamadik.

Takimin butun sorunu transfer degil ama sirf hoca-yonetim inatlasmasi bile sorun yaratabiliyor.

turgay dedi ki...

rakip küme düşecek de çirkef hocası muhtemelen sert oynatıp önde baskı yaptıracaktır. Baskıya ne kadar cevap vereceğiz önemli. İş sahada puan kaybetmemeliyiz bu yıl.

dominic molise dedi ki...

o degil de sirf hoca bulent korkmaz oldugu icin yenelim lutfen be.
nefret ediyorum bu adamdan

fidddas dedi ki...

Kemal ozdes yine beni fena yaniltti. Yonetimin bu adami dikkate almasi iyi olabilir. Su an 12-13 kisilik kadrosuyla cok iyi is yapiyor yine.

Pheaglix dedi ki...

var sistemi kendi kendini lağvetti diyebilir miyiz?

Murat dedi ki...

atibanin iyi halini ariyoruz mumla..medele bakin lutfen goller oncesinde..pozisyon alma tutma les otesi

Basar dedi ki...

Baskı yap, efor ile topu kapıp Quaresmaya ver. Ortalasın gerisi kısmet futbolu... adamın da suçu yok, sen oaso orta kes denmiş.

dominic molise dedi ki...

biri bana babel ne is yapar anlatabilir mi?

Hidayet dedi ki...

iyi başladık ,fakat sonra ilk golde ortasaha helva gibi dağıldı . adam göbekten yürüyerek geldi . bizim sahaya yerlşeimimizde , top rakipteyken alan parsellememerimizde falan ciddi problem var . biraz da golden sonra tempo yapalım derken şanzımanı dağıttık . hoca da hemen 36 da 4-4-2 ye (orta -kafa -gol) döndü . geçen hafta oğuzhan çıktı diye bu hafta da tolgay çıktı herhalde , nöbetleşe çıkıyorlar artık . hoca medel-necip yapmadığına pişman omuştur . türkiye liginde bizim ortasahayı çiğ çiğ yerler abi .

fidddas dedi ki...

!??!!?&&₺@@@!
Off of

ozan dedi ki...

Macin ortasinda oyuncu isliklamak nedir, Tore varken Caneri ileri atmak nedir. Kafayi yedirtcekler.

Ikinci yari ya mac donecek ya 5lik olacagiz amk

drblackeagle dedi ki...

Şimdi bu pozisyon ofsayt mı değil mi?

Zaitsev dedi ki...

Yayıncı kuruluş gole çizgi bile çekemedi ya da sinirden ben göremedim. Ender Özen de pozisyona bulaşmadan yorum yaptı.

Şimdi bu golü ofsayta rağmen verirlerse kuraş hatası mı hakem hatası mı oluyor?

Bu arada Ozzy ayağının ayarını ... neyse.

Murat dedi ki...

dr,

ofsayt var el de olabilir ama VAR yok ben onu anlamıyorum, düzenini s..ler böyle işin,

sayılmaması gereken 1. goldeki defans önünün alamadığı pozisyon dersliktir,

yılllaaaa sonra oguzhanın statta toplu ıslıklanan adam olması üzdü..ayağının dümenini sikim de geç ama mimlendi çocuk,taraftar yuhlayan sittirsin gitsin dedi ama güneş balçıkla sıvanmaz, 1 yıl öncesinde bu takım maglup duruma düştüğünde yenilmem ışıgı saçıyordu ama bu sefer yok gibi, yanılmak istiyorum..

Hidayet dedi ki...

yahu , bu kadar vasat-ortalama kafacılarımız varken , ve savunulması bu kadar kolayken , neden sürekli orta yapıyoruz . töre oyuna girerek onun üzerinden bambaşka bir futbol oynanabilecekken ve negredo da buna yatkınken biz 50 dk dır orta yapıyoruz . bu ne acziyet !

Pheaglix dedi ki...

anladık, var sadece kritik haftalarda öne çıkması istenen takıma yardım amaçlı kurulmuş. yine de potansiyel küme düşecek olan takımdan üç gol yiyip, ikinci yarı tek planı deli danalar gibi orta açma olmanın (a planından pek de bir farkı yok) bir izahı yok. birinci sıçrayış linz, ikinci erzurum oldu. sonunda da evimizde alenen rezil olup oturduk.

Unknown dedi ki...

Şenol güneş lütfen git.

Hidayet dedi ki...

yönetim teknik ekibe el atmazsa bu seneyi kaybederiz. ha eğer hocamızın canı sağolsun bir sene daha yesin deniyorsa , mayıs ayı çabuk gelir . ozan geçen hafta maç sonu bize bir nevi " gördünüz mü " demişti . ben demeyeceğim, çünkü hoca geçen hafta ne yaptıysa aynısını yaptı , tutmadı . bu hücum şekli ,rakip stoperleri kaleciyi kahraman yapar .

Beşiktaş maçları için çok güzel bir flowchart yapmak mümkün.

Caner takımın en iyisi gibi mi gözüküyor? Demek ki Beşiktaş berbat oynuyor.
Caner takımın en kötüsü gibi mi gözüküyor? Beşiktaş pas yapmaya çalışıyor ama Caner şişiriyor.
Caner ne iyi ne kötü mü? Demek ki kararında bir baskı oturtmuşuz.

Bu maçta ilk 10 dakika Antalya'nın baskısını kırdıktan sonra bu senenin en iyi oyununu oynayacak gibi duran bir Beşiktaş vardı. Sonra VAR falan yedik golü, ikinci de çarptı gitti. Olur, şanssızlıktır. Ama orada gelen bir Tolgay-Gökhan değişikliğinden sonra oyun üstünlüğü falan kalmadı.

Sonra ikinci yarıya yaldır yaldır boğucu baskıyla başladık, orta sahada kaybettiğimiz topu hızlıca kazanıyorduk, rakip iyice çekilmişti, gol de geldi nitekim. Sonra tamamen anlamsız bir Vida-Larin değişikliği ile o baskıdan da vazgeçtik. Caner Reis 50 metreden şişirmeye başladı.

Yazık, vallaha yazık. Aslında şu an hak ettiğimiz puandayız ama her zamanki gibi korkum hocanın gene yanlış dersler çıkarması şu maçtan.

turgay dedi ki...

Elbet patlayacaktık. Oyunla ilgili sıkıntıları zaten daha önce de yazdık tekrarlamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Benim değinmek istediğim konu oyuncu değişiklikleri. Ezberle olmuyor. Bir gün Oğuzhan bir gin Tolgay yapayım doğru değil. Çıkması gereken medeldi. 2 golü de onun boşalttığı alanlardan yedik. Stoper olarak verimli ana orta saha olarak tek başına oyunu tutamıyor. Bunu görememek hoca hatasıdır. Sonra vida ile orta sahayı boşaltmak hata. Babel veya negredo çıkmalıydı. Babel berbattı. İlla kafa vuracaksak roco oyuna girseydi. Bu da bir taktiktir. Pepe ileriye gidene kadar roco da güzel kafa vururdu. Q neden çıktı o saatte töre neden girdi anlamadık zaten. Neyse kimseye hoca savunması yaptırmadan gidelim. Bu oyun dediğim gibi bir yerde patlayacaktı iç saha maçına denk geldi seri de bitti

ozan dedi ki...

@Hidayet

Bulent Korkmaz takimina yenilmek zaten can sikiyor, dur bir nefes alalim :)

Ikinci yari Larin girene kadar mac donuyor hissi verdi. Larinden sonra film koptu. Larin de kotu forvet gibi, bilemedim.

Antalya muhtemelen duser bu sene, biz de ic saha da onlara yenilerek ipimizi cektik gibi.

Ha bu arada Medel bütün pozisyon bilgisini satmış yazın galiba, bu adam bu kadar saha görüşsüz değildi. Gerçi Türkiye'ye gelen yabancının yeteneklerinde körelme oluyor zaten 6 ay içinde o Allah'ın emri.

Murat dedi ki...

şu değişikliği iptal edecekti hoca gol olduğunda, 3-3 olurdu he sonra yorgunluk vs.. alırsın 80 de 85 te 2. forveti, takımın yaldır yaldır olsa da oyunun amına koyuldu, hakem facia zaten..

BJK4EVER dedi ki...

Ne istiyorsunuz anlamiyorum. Begenmediginiz 4-4-2 ve kanat futbolu ile 2 gol bulduk, 2 golu muazzam
sekilde rakip kaleci cikardi ve 1 top direkten dondu. Macin anasini siken yine 4-2-1-3unuz oldu, bu sefer ceviremedik.
Her mac 4-3-3 ile baslayip, 35te hatamizi anlayip 442ye doneceksek isimiz var. Baslangic 11 yine sacma ve faciaydi alistigimiz gibi. Medelin stoper, Adrianonun orta sahaya gecmesicne kadar dogruysa Larin degisikligi buyuk hataydi. Babeli bu formsuz goruntusuyle oradan cekmen normal, ama giren oyuncu Love olmaliydi. Statik Negredo ve Larinin bizi eksik birakip birbirini engelleyecegi cok barizdi. 2 statik pivot forvetle 442nin olmayacagi bariz, ki Larin zaten bizde anca 3. santrfor olacak kalitede su an. Tore degisikligi icin soylenecek birsey yok zaten. Bu senenin mobbing kurbani demek ki Vida veya Negredo degil, Tore olacak. Klasik bir BJK puan kaybi oldu. Hakem pustlugu, mac sanssizligi ve antrenor beceriksizligi.

Hidayet dedi ki...

@semioticus

hocam o dediğin olmayacağına göre , yine sorun teknik yönetimdedir . artık beşiktaş ortasahayı by -pass ettiği için kullanılmayan organ misali bütün ortasaha oyuncularının zihinsel faliyetleri geriledi . adamın yanında kimin oynadığı belli değil , atiba ,necip ,tolgay ,oğuzhan . oğzuhan'a gösterilen hüsnü zannı medel'e de göstermek gerekmez mi ? onun için teknik ekibi suçluyorsak medel için de suçlayalım . adam gayet iyiydi geçen yıl.

beagle dedi ki...

1. Bu orta 3lu ile cikilan her mac priblem oldu. Senol Güneş bir inat abidesidir.

2. Dev gibi Diegoya geriden top sisirmek akilsizlik. Düz ayakli kanatla sifira inmen lazimdi. 442 böyle oynanmaz. Teknik kadroda taktik zaaf muazzam. 60 orta yapmışız 17 isabet. Onlarin da cogunu Pepe aldi.

3. Babel ve Q'nun ayri ayri her atakta zaman kaybettirmeleri, tüm faydalarindan çok zarar veriyor. Sifira biri ters ayaktan diğeri cigersizlikten inemiyor. Derhal birinden vazgecmeliyiz.

4. Bu takimin sorunu ceza alanina giren 10 numara. Negredo ve Larin'le başka türlü devam edemeyiz. Kagawa ayni anda çok yeri tedavi eder. Parasi neyse basip almak lazim. Ljajicin iyi yonleri olsa da bize uygun degil.Gelirse sezon ve milyon eurolar batar.

Adsız dedi ki...

Yanlış anlaşılmasın, derdİm sallama mesajlar yazmak değil. Tersine bu maçta ikinci golü gördükten sonra kartal gol gol gol moduna maçı yanındaki gayseli kuzenime kesin alacağız dedim ama olmadı, kısmet. Ayrıca ilk 11 kalecisinin farkının eksikliğini ve hakemin bana göre bariz kabızlığını da eklemek lazım.

Gerçi maçı alsaydık da bu yazdıklarım değişmeyecekti. Bazen arkadaşlar hissi davranmakla eleştirdiklerinden çok daha hissi davranıyorlar ama bunu göremiyorlar. Eleştiri kardeşim (özellikle senin gibi enternasyonel olan EC). Yanlış anlamayın ama attığımız 2. gole kadar yapılan sağdan soldan ezbere ortalardan midem bulandı. Oğuzhan bu kadroda “hala oynatılan” bu şekle alternatif sunabilecek tek adam. Elbette bu şekilde kabız oynarsan kaybolur adam. Yahu elinizi vicdanınıza koyun, Club Brugge'den Banik Ostrava'ya, böyle eline ne geçerse salla ortaya oynayan takım gördünüz mü. Hepsinden önemlisi, eleştirenleri eleştirirken.

Peki Töre mevzu neyin nesi. Elindeki diğer kanat oyuıncularından biri pembeleşen formatta bir kuşun sembolü olduğu kulübü isterim de isterim diye kafasının rengini o hal etmiş. Olmuş ya da olmamış; hani ilkelerin vardı senin, 90 dakika sahada ipimle kuşağım diye takılan bu adamın hallerini hazmedebiliyorsun da, Töre niye 88 dakika bekliyor? Yahu anlatsan neyi anlatacaksın.

Töre demişken unuttuk, Love boktan çıkmasa Negredo da sahada olmayacaktı. İşte bu kadar efektif ve pragmatik bir teknik yönetim halindeyiz.

Vagner Love'u istiyoruz ey teknik yönetim. Yönetim şaşırma taraftarı çıldırtma Love ilk 11.

Ekleme: Takımın format olarak maksimumunu gösteren bir maç oldu. Değerlendirmeniz için.

@BJK4EVER

Yahu birader 4-4-2 beğenmeyen yok burada. Sen galiba yorum yazdıktan sonra geri dönüp verilen cevapları okumuyorsun. Kaç defa açıkladım 4-4-2 de güzel bir alternatiftir diye.

Beşiktaş ilk yarıda Tolgay-Gökhan değişikliği gelene kadar çok mu kötü oynuyordu? Oğuzhan'ın geriden gelerek yarattığı mükemmel bir pozisyon vardı mesela. Talihsizlikle iki tane gol yedikten sonra hocanın şirazesi kaydı gene, ama bu sefer ayıp olmasın diye Oğuzhan yerine Tolgay'ı çıkardı.

Ki eğer işin hikmeti 4-4-2 ise, Beşiktaş niye 55-90 arası saçma sapan bir futbol oynadı? Pepe-Medel geride, Oğuzhan-Adriano önlerinde, Negredo-Larin ikili forvet? Olmadı işte? Mesele takımın arasındaki mesafeler. Caner'e 50 metreden orta açma ruhsatı verirsen sahada nasıl dizilirsen dizil bunların hiçbir anlamı kalmıyor.

Sen 45-55 arası futbolu mu istiyorsun, 55-90 arası futbolu mu? Şu konuda bir anlaşalım önce.

Adsız dedi ki...

Eldekilere göre herşeyden önemlisi Töre'nin ekmeğinde "içeri kat etmek" var. Bakınız şöyle Beşiktaş kanatlarına en azından 1 yıl öncesinden bakın, olmayan bir meziyet. Ama Caner 45 metreden sallarsa uymaz orası ayrı.

Antik format. Karius bile çoktan kafayı yemiştir.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

55-90 arasi futbol bence kotu degi, 45-55 ideale yakin. Esas soru su: 45-55 arasindaki baskiyi niye macin geri kalanina yayamadik. Yapilan oyuncu degisikliklerinden hangisi yanlisti?

turgay dedi ki...

Hangi formatta oynarsanız oynayın bu orta saha düzeniyle maça hakim olamazsınız. Hatayı yapan veya şöyle söyleyeyim performans verenle veremeyeni ayıramadığınız takdirde takımın bütünlüğünü kaybedersiniz. Kenar ortalarına çalışmadığınız çok belli. Çalışıp oynasak bu oyunu tamam derim ama ne Q ne de Caner çalışılmış iş yapmıyorlar. 59 orta normal değil. Geçen sene burada puan kaybettiğimiz maçlardaki orta sayılarını yazmıştım. Ne kadar çok orta o kadar daha işi şansa bırakmaktır. Hoca ve sevenleri bunu anlamıyor. Orta ile gelen gol çalışmış bir organizasyon değilse şanstır. Pepe 2.vurduğunu da atabilirdi ama şansı yaver gitmedi. Ama rakip organizasyon ile gelerek bize 3 tane sağlam gol attı. Ha biri ofsaytta karışık elle falan ama sorun orada değil. Sorun Oğuzhan’ın kaçırdığı ilk pozisyonu göz önüne alırsanız organizasyon ile pozisyon bulamıyoruz. Çünkü oyunumuz şans üzerine kurulu. 2 şans golü atarsınız ama 3 tane olmuyor işte.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@BJK4EVER

E Vida-Larin oyuncu değişikliği net yanlıştı yani. Daha değişiklik olur olmaz mesaj attı cochise "gazımız kesilecek şimdi" diye. Ha, Vida sakatlanmış, kısmetsizlik ama işte hoca geçen seneden beri "defans çıkar forvet al" yahut tersi fantezileri defalarca denedi, hepsinde de işler boka sardı. Yani takımın bütün omurgasını kaydırmak sana en az 10 dakikaya mal oluyor şunu idrak edemedi henüz. Maç sonrası açıklamalarına bakarsak etmeyecek de.

Adsız dedi ki...

değmez

Murat dedi ki...

55 den sonra Senol gunesin sicmasidir..medel en iyi yaptigi sey olan top kapmayi yapacagina defansta supurucu oldu..
donen toplari alamadik veya cok gec aldik ve 2. yarinin ilk 10 dakikasindaki baskiyi 3-4 dakikalik bir sure disinda kuramadik bu bir

iki.. vida yerine larin girip medel geriye gecince orta saha dustu zira takim ici mesafeler uzadi..oguzhan silkelenmisti oysaki..
uc..larin nerdeyse her pozisyonun icindeydi ama maalesef varligi kaos yaratti..dikkat edin top canere her geldiginde (orta sahadayken bile) ilerde elini kaldirip top isteyen larin maalesef..ve bunu yapmaya basladiginda dakika 70 ti..

Adsız dedi ki...

Yahu Larin kim :) 10 nümero gelecek dertler bitecek diyenleri izliyorum şok güzel, enercileriyle neşe saçıyorlar pls. 10 numerö ortalarda mı boğulacak yoksa sabit kanatlara mı pas atacak bilemiyorum yannız; zira ikincisini Necip de yapıyor.

sports guy dedi ki...

Oncelikle som agzima tukureyim.

Sonralikla bence bu takima 10 numara degil 2 metre boyunda bi direk lazim.

Sahi, Crouchinho bosta midir acaba?

turgay dedi ki...

geç de olsa uyuduk uyandık. bu kadar uzun tatillerden sonra işe gelmek zor oluyor gerçekten.

sakin kafayla düşününce hocanın neden bu kadar paniklediğini anlayamadığımı farkettim.
-yani 2 saçma golle geri düşmüşsün neden bir anda 3lü savunmaya döndü sağ kanadı boşalttı anlamadım. halbuki oyuna devam etse ve dukara azmanını pepe ile eşleştirip pepenin de uzun vurmasının önüne geçse çok bariz şekilde oyunu alabilirdik. veya illa 35 de oyuncu değiştirecekse vida-töre yapıp orta sahayı tolgay-ozzy ile geçip bahsedilen 442 ye dönse zaten maç her türlü elimizde. panikle verilmiş karar 3ü yememize neden oldu. maç içi hamleler rezalet durumda.
-hangi üst düzey takımda her maç defans bekleri maç içinde değiştirilir anlam veremiyorum. biz sürekli gökhan-caner-adriano 3lüsünü maç içinde kullanma derdindeyiz. 1 tane sağ bekin-1 tane sol bekin olur. bunlarla sezonu götürürsün. bizde 3ünü birden memnun etme derdindeyiz. diyeceksiniz ki bu adamlar tüm sezonu kaldıramıyor bu yüzden dönüşümlü oynuyorlar. ben de diyorum ki bu adamlar tüm sezonu kaldıramadığı için değil hoca bunları memnun etmek için maç içinde sürekli kenarda olan adamı sahaya atıyor. bu genelde gökhan gönül oluyor. çünkü caner'den vazgeçemiyor hoca. vazgeçmeli birinden. hiçbir üst düzey takımda bu denli kenardan sağ bek veya sol bek oyuna giren bir takım yoktur. bana mantıksız ve manasız geliyor. bir bek oyuncusu sakatlanmadıysa veya kart nedeniyle sorun yaşamıyorsa veya o kanat delik teşik olmadıysa değiştirilmez. biz de üçü de olmuyor. aslında oluyor canerin kanadı ama nedense hep sağ bek oyuna giriyor.
-bir de son dönemde adrianodan orta saha yapma derdine düştük. hem de maçın en kritik dakikalarında. evet adriano acayip bir adam ama elimizde o bölgenin oyuncusu varken bu uğraşı da anlamıyorum. 35 de orta saha çıkarıp 60-70 arası oraya adriano koymak saçma bir fikir. hem adamın etkili olduğu yerden uzaklaştırıyorsun, hem adam yıpranmışken en fazla yıpranacak yere koyuyorsun hem de orta saha olmayan bir adamla orta sahayı almaya çalışıyorsun. bence yanlış iş.
-uzun vurarak veya 59 orta yaparak 1 maç kazanırsınız ama sezonu kaybederseniz. biz geçen sene puan kaybettiğimiz maçlarda 40 orta ortalamasıyla oynadık. caner ve Q7'yi bu denli aptalca kullanmanın manası yok. iki tane 1,90 civarında savunma oyuncusu olan her takım bizim bu taktiğimize çözüm üretir. yukarıda da yazdım. böyle oynayacak isek larin gibi körpe bir oyuncuya ihtiyaç yoktu. zamanında ertuğrul sağlam ömer erdoğanı öne atıyordu. biz de pepe veya rocoyu alıp öne atardık hepsine vururlardı. 70de bitmiş negredo ve kafa topu zaten eksik larin ile bu oyunda oynanmıyor. bunu bile göremez durumdaysa hoca yazık yani. değişiklikleri zaten oyunu bize kazandırmıyorken bir de üstüne maç sonu açıklamaları ve oynana oyundan memnun olması pes dedirtiyor.

carlito dedi ki...

bu tip maçlarından ardından hiç yorum yazmak gelmiyor insanın içinden, neyse ki @turgay söylemek istediğim her şeyi yazmış, hepsinin altına imzamı atarım..
59 orta ve 500 küsür isabetli pas yapmışız ve bununla övünen taraftarlar var! (burası hariç her yerde) gerçekten trajikomik :)
Şenol hoca defalarca denenmiş ve kötü sonuç alınmış şeyleri inatla uygulamaya devam etmesiyle çok büyük hayal kırıklığı yaratıyor bende.. eğer bu kafayla devam edersek hem sezonu kaybederiz, hem de kendisi işinden olur..

bu saatten sonra 10 numara transferinin gece ile gündüz kadar büyük bir fark yaratmasını umacağız, başka çare yok.. forvet ise herhalde alınmayacak, ama Fener'de çürümeye mahkum olacak bir Slimani bize gelse neler olurdu kimbilir..

Basar dedi ki...

Adriano’dan orta saha yapma sevdası, Caner’i solbekte kullanma sevdası 2 yıldır var ama Caner’in talihsiz sakatlığı buna mani oldu. Bu, hocanın takıntılarından sadece biri. Bu devirde 50 orta yaparak maç kazanamazsın, dünya kupsasında da gördük. Adam gibi organize olman, Salahvari içeriye kat eden kanat oyunu oynaman gerekiyor. Bunu iyi kötü yapabilecek oyuncu grubun var fakat garip bir orta kafa gol israrında devam ediyoruz. Bu kafayla geçen yıl 4. Olduk, bu yıl evimizin büyüsü de gidince daha da gerilere gideriz.

alper dedi ki...

Günaydın gençler.Tatil dönüşü mesai hayırlı uğurlu bereketli olsun öncelikle.

1-Yanlış saymış olabilirim ama bugün tam 7 kez topu elle kasıtlı kesti Antalyasporlu futbolcular. Hakim bariz olan birini vermedi. Bu maçta kırmızı olmaması mucizedir.

2-Medel stoper oynar,orta saha değil.

3-Pepe,babel,caner,oğuzhan,larin bile gol kaçırdı Negredo kaçırmadı.Çünkü ceza sahası etkinliği hiç yok,çünkü topun nereye düşeceği konusunda sezgisi hissiyatı yok olsa da onu oraya götürecek fiziği yok.

4-Vida neden kimsenin almadığı belli.Takımın gerideki yerleşimini bozuyor.O iyi stoperse Diego,Yalçın Ayhan,Numan falan tillah.

5-Oğuzhan,Tolgay iyi yedek olurlar.Onlardan 6-8-10 oluşturmak hayaldir.Onlar iyi birer orta saha oyuncusu iseler hakan özmert,ali çamdalı,Hürriyet Güçer vs gibiler tillah.

6-Bir kürdün 'mersi' demesi ne kadar garipse bir zencinin de saçlarını kırmızıya boyaması o kadar garip.Yürüyor haliyle.Çok sabrediliyor şu ara.Sırf şut tehditi var diye sabrediliyor.Orta saha!! denilen oyuncularımızın kabiliyetini düşünün artık.Şut çekecek diye Babele katlanıyor hoca.Kırmızı boyadığı için disiplin cezası alması gereken yerde.

alper dedi ki...

7-Caner kangren bence.İyi oynadı gözüktüğü her maç BJK kötüdür.Sakatlandığı sene şampiyon olmuştuk oynamaya başladı takım oyunu geri gitti.

8-Alexis-Necip-İso-Ersan ile alana yerleşen takımı kuran Ş.Güneş ne yapmak nereye varmak istemektedir.Yoksa gördüğümüz illüzyon gitarcı Biliç'in eserimiydi?

planck dedi ki...

Alper biliçli dönemdeki partizan deplasman maçı gollerine bak, 2015-16yı görüyorsun orda. Biliçin yerleştirdiği saha parselasyonu ve direk kaleye gitme işi biliçle işlemedi ama güneş savumayı önde kurunca çalıştı sistem. Görünen o ki onun ekmeğini yedik iki yıl. TSli arkadaşlar söylüyorlardı böyle olacağını..

Ben son 9-10 maçı kaçırdım anca özetlere bakabildim. Maçlar oynanırken bakıyorum ilk yarı 15ten fazla orta yaptıysak anlıyorum ki birşey kaçırmamışım, kazanma ihtimalimiz de çok az. İzleyebilenlere sabırlar dilerim..

alper dedi ki...

Kaleye 30-50 metre uzaklikta adama basip top calip, hizli forvete topu atmak icin Terim Ndiaye kiralatiyor, biz alan savunmasi yapam derdindeyiz.

turkkant dedi ki...

Heyecanlı maç oldu, taraftarı olmasam zevk alırım.

- Ş. Güneş nedendir bilinmez, aşırı prgamatist günü kurtarma peşinde. Hocanın bu sene teknik yönetiminden de oyuncu yönetiminden de memnun değilim. Uzun vadede bu takımın Caner-Q7 ortalarıyla şampiyon olabileceğini düşünüyorsa hayal kuruyor. Bu oyuncular büyük silah, ama İspanya fethinde Emevi komutanın askerler geriye dönüp bakmasın diye "gemileri yakması" gibi Quaresma gemisini yakmamız lazımdı. Çünkü, en ufak aksaklıkta, ilk panikte kıyıdaki gemilere! (Q7-Caner) sığınıyoruz.

- Hocanın oyuncu yönetiminde de sıkıntı var. Bu maçta Oğuzhan ıslıklanmışsa bunun bir sebebi de iki maçtır ilk yarılarda Oğuzhan'ı oyundan alması. Keza Tolgay da... Bu takımda eli yüzü düzgün, top oynayabilmemiz için kazanmamız gereken iki oyuncu varsa Oğuzhan-Tolgay, biz kanat orta kolaycılığıyına kaçıp bu oyuncuların özgüvenini de düşürüyoruz. Erzurum gibi bu maçı da alabilirdin, ama ligi alamazdın.

- Bu tarz futbolun alasını Ersun Yanal oynadı, o zaman önde Emenike-Kuyt-Webo üç atletik oyuncu vardı, arkayı süpüren Mehmet Topal vardı. Bizim takımın ne o kadar atletik santraforları ne de arkayı süpürecek bitmez enerjili bir irikıyım ön liberosu var.

- Şimdi sanılıyor ki, Atiba gelip bizi Medel'in dağınıklığından kurtacak, o çok gerilerde kaldı. Nasıl Sosa 3 yıl önceki Sosa değilse Atiba da 3 yıl önceki Atiba değil.

- Medel gibi 1.70'lik bir oyuncunun neden Inter'de stopere çekildiğini de anlamış olduk böylece. 6 numara için alan savunması yetersiz, dağınık; 8 numara için ise büyük takım için fazla düz. Aslında Velik Kavlak'ın kaliteli versiyonu, ama oyuncu profili aynı.

- İlk yıl zaten iyi bir futbol vardı, ikinci sene sahada yayılımı, kaleciden pasla çıkma gayretini, yani oyunu geliştirmeye yönelik çabayı görüyorduk. Ama maasef bu seneye tepeden tırnağa bir dağınıklıkla başladık. Sahada bu çok net görünüyor. Oyuncuların alan paylaşamı hep bir karmaşa. Kaleci topu alıyor, bekler açılmıyor, ön libero aralarına girmiyor. Pepe aldı mı ilk baskı da şişiriyor, filan, hoca maalesef böyle devam ederse taraftarla 3 yılda oluşturduğu bağı da kaybedebilir -gidişat onu gösteriyor.

- Rakiplerin zayıflığından takımı travmaya sokacak bir 4-0, 5-1 filan bir mağlubiyet almadık, ama oynanan oyun onu çağırıyor.





yilmaz dedi ki...

Oyuncuların emeğine haksızlık etmek istemem. Çok çırpındılar. Ama bizim her maçımız final maçına döndü. Sürekli overclock yapan cpu gibiyiz. Bişeylerin yanlış gittiği belli. Bu maçı 5-3 kazanabilirdik ama bu kadar efor sarfetmeye değecek bir maç mıydı? Niye Bizim her maçımız böyle oluyor bence onları düşünmek lazım.

YSY dedi ki...

@planck

Aynen bende öyle düşünüyorum. Hatta birkaç defa burada biliç in geri gelip ayarları düzeltmesi gerektiğini yazmıştım :)

takimin cok iyi analizleri geldi de, lutfen hakemi-antalya zama gecirmelerini ve VARi da biraz tartisalim :)

turkkant dedi ki...

Tabi Şenol Güneş'in futbolunun bu hale gelmesinin aslan payı yönetimde.

Maalasef şu anda Beşiktaş'ın yönetimi, bir adet kendini futbolcu uzmanı sanan başkan, AVM'lerde oto yıkamacıları olan transfer komitesi başkanı (ne hikmetse para akışı olan stat, transfer vb. her yerde bu adam var?), kulübe bolca avukatlık şirketinden fatura kesen 30 küsur yaşında genç bir avukat ve başkanın yakın arkadaşı 2-3 kişiden oluşuyor.

Ha, tabi başkana sallıyoruz, ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma durumu da olabilir. Erdoğan'ın Orman'a hadi artık bırak Ethem Sancak başkan olsun, dediği konuşuluyor uzun zamandır. Keza Serdar Adalı'nın PR transferleri zaten feda dönemini açmıştı. Çebi ise Ronaldinho peşinde koşuyordu 2 sene önce, Veli-Pektemek-Tolga vb.nin yüklü kontratlarının mimarı bildiğim kadarıyla kendisi. Haliyle Orman gidince daha iyisi gelir demek de maalesef zor.

Beşiktaş yönetiminin basit bir transfer anlayışı var.

- İsimli olursa iyi olur, zira kendi PR'larını yapacaklar.
- Ederinin altında fiyatta olacak.

E tabi böyle olunca Atiba yerine Medel geliyor, Sosa yerine Talisca geliyor, M. Gomez yerine Abubakaar, sonra Negredo geliyor, Marcelo varken Pepe geliyor.

Bir spor camiasının dört tane ayağı var diyelim: Yönetim, teknik heyet, oyuncular ve taraftar. Bunlardan en az ikisi doğru şeyleri yapıyorsa, özgüven sahibiyse geleceğe dair umut sahibi olursun.

Şampiyon olduğumuz ilk sene kırılgan bir oyuncu grubumuz olsa da (Serdar Kurtuluş'un ağlamasını hâlâ affedemiyorum) Gomez falan saha içini toparlıyordu. Yönetim FEDA sonrası doğru işler yapan, en azından yapmaya çalışan bir yönetimdi. Hocamızın da hırsı vardı. Taraftar zaten en ufak başarıyla teselli bulacaktı. O yüzden 3.5/4 gibi bir puanımız vardı.

2016-17'de biraz gerileme yaşadık aslında fakat Aboubakar'ın tutması, Talisca'nın golleri falan yönetimi ayakta tuttu (ki bu Pirüs zaferi oldu ve yanlış transfer politikasına daha da sarılındı), Şenol Hoca'nın oyun anlayışı geriler gibi oldu ama hâlâ daha iskelet duruyordu, taraftar da Olcay ıslıklama haricinde çok şımarmamıştı. Buna da 2.5-3/4 diyelim.

Geçen sene taraftar iyice saçmalamaya başladı. Takımın saha içi vücut dili/sosyal medya varlığı garip sinyaller vermeye başladı (Talisca gol atınca sevinmeye kimsenin gitmemesi, Babel'in kölelik tweet'i, Q7'nin artan krallığı vs.). Hoca orta-kafa-golle kafayı bozdu. Yönetim Negredo transferinde para dağıttı. 1.25/4 maksimum.

Bu sene Fikret Orman Aziz Yıldırımlaşmış hâlde. Takımın özgüven yerlerde bir iki oyuncu hariç. Hoca saçma sapan açıklamalar yapıyor. Taraftar Oğuzhan ıslıklama peşinde. 0.25/4'teyiz şu an. Camia olarak çökmüş durumdayız, ama o kadar çökmüş durumdayız ki çöktüğümüzün farkında değiliz.

BJK4EVER dedi ki...

Tiki tak asiklari GS macini seyretmistir umarim. Futbolun f'ai yoktu ama 6 tane attilar. Cunku forma adaleti, mantikli kadro, konsantrasyon ve kalite farki yetiyor. Bugun baslarinda Senol Gunes olsa;
1 Butun transfer sezonu CL oynayacagiz elimde 2 forvet 2 transfer sart diye aglayip dururdu. Hatta Gomis satildiginda ve Eren tek kaldiginda intihara tesebbus ederdi, elimdeki tek kaliteli forveti de sattilar diye yonetimi medyaya sikayet edip negatif enerjiyi yayardi tum camiaya.

2 Emre Akbabayi siksen oynatmazdi. Cunku Donk-Fernando seni sampiyon yapti ve vefa onemli. Ama elin adami oyle degil. Fernandoyu ideal
mevkisine ceker, vefa va demeden Donku ait oldugu kulubeye yollar ve ligin dinamiklerine uygun sekilde Emre Akbabayi takima monte eder. Bizim antrenor Donk-Fernandodan biri sakatlanana veya cezali olana kadar Emre Akbabayi yedek birakip kustururdu.
3 Rodriguez ve Feghouli banko oynardi. Sinan ve Onyekuru siksen forma yuzu goremezdi. Cunku forma adaleti yoktur, aliskanlik ve vefa vardir.

Belli olmustur ki gecen sene gibi bu sene de kadrosu daha kotu olmasina ragmrn Fatih Terim Senol Gunesi ezip alt edecektir.

ideal 11 dedi ki...

maç sonu notlar ...

caner erkin kariyerinin en zirve performansını veriyor.

şenol güneşin neden gökhan gönülle başlamadığını anlamadım.maceraya gerek yok.

bazı futbolcu satışlarından kar yaptım diye düşünürsün ama iyi oyuncu scout ın varsa.oynamış verim vermiş oyuncuyu satmak en son düşünülmesi gereken bir vakıa özellikle büyük takımlarda.teknik adamının tuttuğu bir oyuncu ise kalması daha yararlı olur maddi manevi.kimden bahsediyorum.tosic.bonservisini beleşe almışsın.maaşı makul seviyede.hem sol bek hemde sol stoper.

ikincisi marcelo.2 milyona alıp 7 milyona satınca kar yaptım diye düşünüyorsun.gene yanılgı.maaşı makul yaşı çok fazla değil.87 li.
sonra ne oluyor.yeri dolmuyor.dolmayınca 83 lü deve dişi gibi maaşı olan pepeyi alıyorsun.5 milyon avrodan 2 yıllık sözleşme 10 milyon avro.

oysa 2016-2017 sezonunda defans 4 lüsü şuydu.caner tosic marcelo gökhan.absürd maaş alan yok bu 4 lüde.pepe gibi.yüksek bonservisle alınan oyuncu yok.marcelo ve tosic satışından alınan ve tutmayan stoperlere bakalım.
rodolfo,mitroviç,miloseviç,alexis,enzo roco,vida. pepe ise elbette tutar ama pahalıya mal olur.ucuzu ve tutmuşu vardı elinde.

ideal 11 dedi ki...

vida nın maaşı ve muhtemelen imza parasını düşün.satılan tosiç ten daha karlı mı oldu?

bu transfer sirkülasyonu şenol güneşi zor durumda bırakıyor.

dünyada çok yaygın olan bişey şu:kulüpler verim almış ve başarılı olmuş oyuncuları elde tutmak ve verim alamaya devam etmek için devam eden sözleşmelerinde küçük iyileştirmeler yapar.bu zarar değildir.çünkü verim alınan oyuncunun yerini doldurmak oldukça pahalıya mal olabilir ve doldurulmasıda garanti değildir.

pepe ve vida nın maaş maliyetlerini düşünün ve tutmadı uyum olarak.marcelo ve tosic ten alınan bonservis kar mı oldu?değil.vede diğer tutmayan stoperlerde cabası.

medel ve atiba farkı.farklı tarz oyuncular.daha öncede yazdım.belkide çözüm matiba yani medel atiba orta saha ikilisi ile olacak.çünkü caner ve gökhan yüzde 70 hücum bekleri.atiba ile 1 yıl daha erken sözleşme yapmak daha mantıklı idi.işi sürüncemede bıraktılar.eğer daha iyisini yada gencini bulamıyorsan eldeki ile devam edeceksin.tutmuş çünkü.

şenol güneş hem sosa nın hemde talisca nın yokluğunu hissediyor.ikisininde yeri dolmadı.neden?özel oyuncular bunlar aga.sosa nın futbol aklı talisca nın şut mükemmelliği.her yerde bulamazsın.o yapılan ortalarda talisca goller atmaya devam ederdi.yada ceza alanı cevresinden şut atan takımda yok.talisca affetmezdi.

şenol güneş radikal bir karar verip ikinci yarıya pepe yi forvet oynatsa diye düşünmedim değil.kafa toplarında forvetlerden daha etkili.madem orta yapılıyor sürekli pepe yi forvete koy aga.1 gol attı birde direkte patladı.

oğuzhan ve tolgay.şenol güneşin elinde hala skor katkısı veremiyorlarsa olmaz hocam.ofansif oyuncuların yüksek skor katkısı vermesi şart şenol güneş takımlarında.

orta kafa gol e gelirsek.bu biraz zorunluluk yani kadro zorunluluğu.neden?orta kafa gol planı yoksa ne planı olacak 18 içine kümelenen rakip karşısında?barca gibi oyun oynamak zorundasın.bunu bu kadro ile yapabilir misin?zor.elinde sosa yok hocam.elinde sosa olmayınca oğuzhanda düşüyor.yani bir taşla iki kuş.olumsuz manada.

pekiii barca planının bir alt versiyonunu denedin.yani paslaştın ve ceza alanı dışına yerden pasını çıkardın.elinde talisca var mı?ceza alanı çevresinden şut atacak.o da yok.

ceza alanına kümelenmiş takımı 3 şekilde geçebilirsin gole gitmek için.
1-barca planı 2-ceza alanı çevresinden şut 3-ceza alanına yüksek ortalar.
sosa olmadığı için birinci plan talisca olmadığı için ikinci plan işlemiyor.sana kalıyor üçüncü plan.zaten son zamanda çoğu gol böyle geldi.caner ortaladı pepe indirdi negrodo vurdu lask deplasmanı.partizan deplasmanı gene orta ve kafa ile geldi.

ben başkanın yerinde olsam şenol güneş in tuttuğu oyuncuyu satmam aga.çünkü şenol güneş in eline verilen her oyuncu tutacak diye bişey yok.haliyle tosic ten ve marcelo dan toplamda 9 milyon avro kar yaptım diyemiyorsun.sonra ne oluyor?yüksek maaşlı vida pepe ikilisi geliyor ve uyum olmuyor.

bence satışlardan sadece cenk tosundan kar elde edildi.yüksek bonservis olduğundan.diğerleri amiyane tabirle ürküttüğü kurbağaya değmedi.

misal şenol güneş in en beğendiği forvet demba ba. 6 ya alınıp 13 satıldı.sonra gelen forvetlerin maaşları ve fazlalığı düşünüldüğünde sıkıntı oldu.şu anda elde 5 forvet var.ve şenol güneş hiçbirinden memnun değil.çünkü hiçbiri demba ba seviyesinde değil.5 oyuncunun maaş maliyetide malum.

elindeki sözleşmeli oyuncuyu satıp kiralık forvet işine başlıyorsun.bana mantıklı gelmeyen hamleler.avrupanın büyük takımları bu tarz hareketler yapmıyor aga.

sonuç ne oluyor peki.şenol güneş takımlarının pas oyunu doldur boşalta evriliyor.kadro mühendislik hataları ve oyuncu satışları ile.

ideal 11 dedi ki...

bu arada konu dışı şu eklemeyi yapayım.

2020 lerin futbolunda orta saha profili değişecek kesinlikle.ve bunun öncüsü kesinlikle liverpool dur.pas kalitesi yüksek orta sahalar halen revaçta.lakin azalacak ve farklı özellikler ön plana çıkacak.

liverpool da naby keita.

topla dripling yapan 8 numaralar.topsuz dripling değil.topla dripling.neden?

rakip ceza alanına yerleştiğinde sadece pasör oyuncular iyi pas verseler bile pas verdiklerinde arkadaşına boş alan yaratamıyor.alan savunmaları acayip gelişmiş durumda.

rakip ne yapıyor ?topu aldın.pas vereceğini ve sadece pas vereceğini bildiği için sana baskı yapmıyor.pas atılacak oyuncuya baskı yapıyor.bu klasik orta saha profili.

rakip kendi alanına yerleşmiş.pas atmanı bekliyor.oysa driplingçi orta saha oyuncusu ne yapıyor.topla dikine dripling yapıyor.bu durumda rakip şaşırıyor tabi.pas atılacak oyuncuyu bırakıp seni karşılamaya çıkıyor ve pas atılacak oyuncu boşa çıkıyor ve defans dengesi bozuluyor.

iki türlü defansın dengesi bozulur genelde.uzun diyagonel paslar.çok hızlı kaymalarla buna bir çözüm üretiyorlar artık.
diğeri ise topla dripling.rakibi kendine üzerine çekip takım arkadaşını markajdan kurtarmak.zaten 1 kişi boşa çıkınca çorap söküğü gibi gerisi geliyor paslaşmaların.çünkü defansın dengesi bozulmuştur.

fatih terimin ndiaye yi istemesi muhtemelen bundan.az bulunan oyuncu tiplemesi.seviyesi tartışılır ama tipleme bu 2020 futbolunda orta sahalarda.

topla driğlingçi kanat açık oyuncularını zaten biliyoruz.uzun süredir revaçta.lakin artık orta saha oyuncularından da bunu talep ediyorlar.öyle aldım harika sağa pasımı verdim olayı bitmek üzere.topu aldın.arkadaşların boşta değil yada markajda.topla sen dikine gideceksin hocam.senin üzerine rakip gelince pasını vereceksin.

haliyle oğuzhan ve tolgay biraz eskide kalacaklar gibi profil olarak.

Basar dedi ki...

@ideal11 neredeyse ikna oldum. Ama neredeyse!

Hocanın denemediği iki şey var. Töre ve Lens. Bu ikisini kullanıp bahsettiğin dripling oyununu oynayabilir. İkisi de tren gibi, ikisi de pas alışverişine uygun, ikisi de orta-kafa-gol oyunundan farkli profil. Bunları dene (yedek plan da Caner-Q maç sıkışınca girsin olsun) tutmuyorsa o zaman yazdıklarına iknayım.

Ozzy bu takımda 10+ gol attı, attığı goller de senin tarif ettiğin içeri kat ederek atılan goller. Demek ki olabiliyor. Biz saçma sapan kadro muhendisligi ile elimizdeki alternatif planları yokedip bir de oyuncu ıslıklatıyoruz (geçen yıl lens bu yıl ozzy))

Malesef oyun sıkışınca kullanacağımız B planınını, tek-yegane-ana-değişmez plan yaptık.

Basar dedi ki...

Not: şu alış-satış-kiralama analizin çok doğru. Bence Cenk’in parası da heba oldu.

carlito dedi ki...

@ideal11 anlattığın içeri topla kateden 8 numara olayı benim de hep görmeyi hasretle beklediğim bir şey, içerideki tüm maçlara gidiyorum, örneğin Tolgay topu orta yuvarlakta aldığı zaman önünde 20-30 metrelik ceza yayına kadar uzanan boş bir alan olup da dikine ilerlemeyi tercih etmemesi beni tribünde sinir krizlerine sokuyor.. bunu yapabilen tek adam Oğuzhan'dı, o yüzden her daim destekçisiydik, ama geçen sezon ondan da göremedik.. ancak suçlusu Oğuzhan değildi, çünkü topla dripling yapsa bile hiçbir seçeneği kalmamıştı artık, ne Sosa ne Olcay ne Töre ne Gomez veya Cenk veya Abu vs... anca çizgide bekleyen Q veya Babel'e verme imkanı vardı, o da mecbur onu yapıyordu.. Talisca'nın zaten hiç işi olmuyordu bu tip al ver işleriyle.. sadece birkaç kez Negredo ile bu tip dikine girip verkaç denemelerini hatırlıyorum, onu da beraber çok fazla oynayamadıkları için geliştiremediler..
şimdiki kadroda da değişen pek bir şey yok, tek umudum adı geçen Ljajic vb. bir 10 numara transferiyle oyun şeklimizin biraz değişmesi.. ama bu da tek adamla değişecek bir şey değil, kanatlara da Lens ve Töre gibi isimlerin yerleşmesi gerekiyor.. işte o zaman hem Oğuzhan'dan hem Negredo'dan çok daha yüksek verim almak mümkün olabilir..
bu sene şampiyonluk konusunda benim de pek umudum yok ama tek derdim bu değil, yalvarırım biraz iyi futbol izleyelim yahu! benim kalbim 50-60 küsür orta yapılan bir maç daha izlemeyi kaldırmaz!

carlito dedi ki...

ayrıca tutan adamı kâr edeceğiz mantığıyla göndermenin uzun vadede aksine zarar ettirdiği görüşüne de kesinlikle katılıyorum.. bizde buna çok sayıda örnek var maalesef; Demba Ba, Sosa, Marcelo, Tosic, hatta Töre bile sayılabilir, zira onun gidişinden sonra başladı Q7'nin reisliği!
umarım Karius başarılı olur da Fabri için de aynısını düşünmeyiz..

can dedi ki...

Bazı eleştirilerine katılmamak mümkün değil ama Galatasaray’ın kadrosunun daha kötü olduğu sonucuna neden vardın?

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Insanlar ezbere yaziyor maalesef. Marcelo satildiginda ffp anlasmamiz vardi ve forvet yoktu. Tek taleplisi olan oyuncu o idi. Marcelo 8 milyona satilip yerine bonservissiz Pepe geldiginde herkes bayram etti. Bunlari unutmamak lazim. Pepeye cok haksizlik ediliyor. Gecen sene cl maclarimizda marcelo olsa o performansi saglayamazdik. Kac macta tek basina defansa guven verdi, rakibi psikolojik olarak cokertti. Su Antalya macinda bile o yasta teke tek doukharaya gecit vermedi. Sorumluluk almayan orta saha yerine oyun kurdu, ileriye cikip gol atti ve 1 topu direkten dondu. Ki kariyeri itibariyle su maci en siklememesi gereken oyuncu iken en cok gayret eden oyuncu oldu yine. Aldigi her kurus helal benim icin.

Tosic bizde iyi oynadi, kendini asti, eyvallah. Ama 33 yasinda, belirli bir seviyeyi asamamis ve asamayacak olan, hala zaman zaman sacma kritik hatalar yapan bir oyuncu icin 5 milyon bonservis reddedilemez. Transferi duyuldugunda burada 1 kisi elestirmemis, herkes hayret etmis ve fikret ormana methiyeler duzulmustu yine. Simdi cikip tosic gitmemeliydi demek komik geliyor.

Fabri belirli profilde bir oyuncu. Bedavaya gelmis, premier league'den teklif gelmis ve gitmek istiyor. 6 milyona satarsin arkadas bu kadar basit. Sene sonu sozlesmesi bitecek fabriyi gondermedikten sonra tutabilecek misin sene sonunda ve tutarsan hangi maas karsiliginda? Mantik kullanin biraz. Elimizde tutulmusu var iste; babel. Dunya sikime minare gotume takiliyor, instagramdan taraftara twitterdan kulube atar yapiyor falan. Asil cumbus sene sonu olacak; senelik 3 milyon eurodan asagi isterse camdan atlarim. O zaman da bu adami elestirmeyin ama sakin.
Transfer sirkulasyonu elbette zarar verir. Ama maddi durumu bu kadar kotu olan ve ffp anlasmasi olan kulup parlayan oyuncularini ederlerinin ustune satti diye elestiremezsin. Bu sirkulasyon ajax, psv, porto, atletico madrid, borussia dortmund, , benfica gibi takimlarda da var, normal. Elestireceksen satilmalarini degil, yerlerinin doldurulamamasini elestirin.

Unknown dedi ki...

@can

Bence de gs'nin kadrosu, takımların oynamak istedikleri oyun bazında, bizden daha iyi. En azından ben bunu oynuyorum, bana lazım olan profil bu diyerek N'Diaye geliyor, 29 gol atmış "çöp" Gomis gidiyor. Üstelik artık onlar da transferde bizim gibi davranıyor ve oyuncu satıp, daha düşük maliyetlerle sistemlerini kurguluyorlar. Fikret Orman'ın ilk günden itibaren kullandığı sistemi artık herkes kullanmaya çalışıyor.

Bizde sivrilen oyuncular gidiyor, yerlerine benzemez özelliklerde oyuncular geliyor ve giden adamlar gittikleri yerde bizdeki performanslarını gösteremiyorlar. Menajerler ve "komisyoncular" kazanırken, alan-satan kulüpler ve oyuncular bundan zarar/minimum fayda görüyor.

@carlito

Q7'nin reyizliği konusunda haklısın. Q7'nin rol oyuncusu olduğu takımlardaki performansı ortada; Portekiz milli takımı, 2015-2016 Gomez-Sosa-Atiba-Marcelo omurgası ile Gomez liderliğindeki Beşiktaş. Baş role geçtiği zaman iyi/faydalı bir oyuncu olmaktan çıkıyor, başka bir şeye dönüşüyor.

@BJK4EVER ve Kaan Kural'a hak veriyorum, ne yazık ki hocamız kendini yenileyemiyor. Kaan Kural'ın basketbol takımı antrenörü Ivanovic ile ilgili yaptığı bir analiz var. Benzer durum Şenol hoca için de geçerli.

Ayrıca Ljajiç veya Kagawa gibi isimleri aldığımız zaman hedefimiz ne? Maç başına 100 veya 150 orta yapmak mı? Bu sistemde bu adamlara gerek var mı? Naingolan-Vidal ve Hamsik ile oynasak bu 100 orta sisteminde yine ıslıklar mıyız?

BJK4EVER dedi ki...

Tek tek kiyasla istersen ben yorum yapmiyorum.

Utku-muslera (sonra karius olacak)
Gokhan-mariano
Vida-ahmet calik (veya serdar aziz)
Pepe-maicon
Adriano-nagatomo
Medel-fernando
Tolgay-emre akbaba
Oguzhan-belhanda
Quaresma-sinan gumus
Babel-onyekuru
Negredo-eren

Yorum sizin ben birsey soylemiyorum.

Unknown dedi ki...

Karius (Tolga/Utku)-muslera (sonra karius olacak)
Gokhan-mariano (linnes)
Vida(Roco)-ahmet calik (veya serdar aziz)
Pepe-maicon
Adriano (Caner)-nagatomo
Medel (Atiba)-fernando (donk)
Tolgay-emre akbaba (selçuk/tolga ciğerci)
Oguzhan-belhanda (n'diaye)
Quaresma(Gokhan Tore/Lens)-sinan gumus (rodrigues)
Babel (Orkan)-onyekuru (feghouli)
Negredo (Love, Goldemek, Umut, Larin)-eren

Oynamak istedikleri oyunlara bakınca adamların kadrosu bize göre daha mantıklı kurulmuş. En azından doğru bir 11 çıkarabiliyorlar. Oyuncularımız, oynamak istediğimiz oyuna uygun olmadığı gibi bizim atletizm açısından zaafımız var ve özellikle performans beklediğimiz; Pepe, Quaresma, Atiba ve Negredo gibi oyuncularımızın yaş ortalaması daha yüksek.

Transfer sezonu piç edildi. Senede 20 maçı çıkaramayan Gökhan Gönül'e kaldı yine sağ taraf. 10 numara hala ortalarda yok. Kaleci işi de geç olunca evimizde ilk yenilgimizi gördük. Partizan'a elenip tamamen lige dönelim istiyorum artık.

Basar dedi ki...

@BJK4ever

Satmakta sıkıntı yok. Satıp yerine koyduğumuzun maliyeti çok yüksek oluyor. Pepe iyi ama defanstan oyun kuramıyoruz (Pepe-Marcelo efsane olurdu)

Açıkcası iyi bir scout sistemi ile oyuncu parlatıp satmak (ama oyun formatında sürekliliği bozmadan) bizim için ideal sistem. Sistemin bir bacağı eksik kalıyor.

Hidayet dedi ki...

pepe'ye haksızlık edildiği gibi vida'ya da ediliyor . f .orman'ın itirafıyla 10 milyon poud görmüş stoperimiz var . güçlü yönleri olduğu gibi eksiklikleri olması da normal . e hoca ne iş yapacak . takım yerleşimi , kurgusu taktiği ile o eksiği kapatacaksın . beşiktaş hiç 10 milyon poud'a stoper aldı mı ,vida giderse alabilir mi ? ne yetersizleri gördük bu takımda . pepe geriden oyun kurmakta sıkıntılı , doğru . peki 6-8-10 numara arkadaşlar , türkiyenin ayağı en iyi sağ -sol bekleri ne işe yarıyor ? geleceksin geriye kuracaksın oyunu . beşiktaş ortasahasında oynayıp , rakip önde basınca saklanmak var mı ? şenol hoca kuramadığını göre göre niye seyrediyor ? uzun vurma evladım diyemiyor mu ? çözeceksin bu problemleri abicim . real 'de de kramıyordu , fakat real gibi takımda yıllarca oynamasına engel olmadı . sende de olmayacak o zaman . bak emre belozoğlu'na adam 37 yaşında neredeyse kalecinin elinden alıyor topu oyun kurmk için . m city evsafında bütçemiz olmayacağına göre bir zahmet pepe -vida'yı da oynatabilelim .

hem aynı bakış açısından mesela burada çok sevilen oğuzhan değerlendirilince ne çıkıyor ? hava topu ,ikli mücadele , baskı altında mental-fiziksel direnç ,topla hızlı dribling , şut.. çok sevenleri bile oğuzhan 'ın bu eksikliklerini kabulleniyorlar . fakat takımın o'na göre dizayn edilmesini , olumlu özelliklerinin takım için çok önemli olduğunu bunların görmezden gelinebileceğini söylüyorlar . o'nun için geçerli olan takımındiğer oyuncuları için de geçerli . pepe için 50 kere daha geçeli .

EC dedi ki...

yukarda yazilanlari okumadan pat diye orataya girerek yaziyorum.

aynisini yeni post altina da koyacagim.

severiz sevmeyiz..
saygi duyariz duymayiz..
ama su an Agustos ayi basindan beri ozellikle Fikret Orman'a karsi baslatilmis bir linc kampanyasi yurutuluyor.

Ayni seyi Serdar Bilgili / Lucescu doneminde de yapmislar ardindan bize 9 yil suren ama cezasi ve etkisi 20 yili bulmus/bulan/bulacak olan bir Demiroren Piskozuna sokmuslardi..

Antalya ya yeniliriz, Fenerbahce ye yeniliriz..

oyundur der geceriz.
diger macta yenmek icin daha cok cabalariz.. zaten bize hic birsey kolay olmaz, gelmez.. hep 2 kez 3 kez daha fazla cabalamamiz gerekir..

Ama;

Medya si karsimizda, TFF si icimizde ve karsimizda, FB macina cikilmadigi icin Tum LIDER leri karsimizda olunulan bir donemdeyiz.

O nedenle top tufek ile degil atom bombasi ile geliyorlar..

Bazi Besiktas li gecinen sahtekarlar ise cikar pesinde olduklarindan, Fikret Orman ve Senol Gunes Sampiyonlar Ligini de kazanmis olsa fayda etmeyecek..
o nedenle onu dedi, onu su sekilde dedi, sacini taradi, ucaga bindi, tekneden indi vb geyikleriyle son 2 aydir uygulanan sistemli saldiriya karsi LUTFEN / PLEASE Akli Basinda BESIKTAS lilar olarak bilincli olalim..

(Gecen yil Senol Gunes e yaptilar once Milli Takim a goturmeye calistilar ardindan da tu ka ka nin allahini uyguladilar! uyanamadik ve sezon basinda puanlar kaybettik)



Teknik Taktik konularinda bu grupta gordugum kadar hic bir yerde analiz ve yapici elestiri yapilan yer gormedim.

Gazete okumayi biraktim burayi okuyorum..
su bir gercek ama MEssi ve Ronaldo Besiktas da olsa, onlari itibarsizlastiracak ve futboldan sogutacak ve jubile yaptiracak bir;
ASPOR
BEYAZSPOR
BEINSPOR
TFF
MHK
HAKEMLER
guruhu varki... kural , kanun, tezahurat, tepki vb islemiyor... su asamada ne yapsak olmaz.. ilahi adalete birakacagiz kendimizi..

Biz cikip ayni hirs ve sevkle daha akilli kalarak futbolumuzu oynamaya calisacagiz.. ne kadar motive edebilirsek elimizdeki futbolculari... Tek Yapabilecegimiz BESIKTAS a Teknik Ekibe, Yonetime ve Futbolculara Sahip Cikmak...


Sadece belirtmek istedim..


SALDIR KARTAL



ideal 11 dedi ki...

BJK4EVER

futbolcunun yaşı konusunu tartışmak lazım.20 -30 yıl önceki futbolcuların fiziği ile şu anki futbolcuların fiziği aynı değil.nasıl 100 metre rekorları bir gelişim gösteriyorsa zamanla futbolcu fiziğide bir gelişim sağladı.

bunun uç örnekleri günümüzde ronaldo ve lebron james.

ronaldo 85 li yani 33 yaşında.120 milyon avro bonservisle transfer yaptı ve 4 yıllık bir anlaşma ile.

leberon james ise 84 lü 34 yaşında ve 4 yıllık bir anlaşma yaptı.bunlar uç örnekler.lakin girin transfermarkt a bakın son 2 yılda yapılan transferlere.30 yaş üstüne artık yüksek bonservis veriliyor.onlarca örnek verilebilir.neden? büyük takım günü heba edemez.büyük takım refleksi budur.fiziğin gelişimi ve buna eklenen tecrübe takıma büyük katkılar verir düşüncesiyle hareket ediliyor.

bizdeki yanılgılardan biride şu: yaş ilerledikçe maaş düşer.alakası yok.yaş ilerledikçe maaş artar.çünkü oyuncu oynadıkça tecrübe kazanıyor ve gelişimine devam ediyor.bu diğer mesleklerde de benzer.

futbolda artık 33 yaş yaşlılık zamanı değil kesinlikle.zaman içinde yaşlılık sınırı 35 lere çıktı çıkıyor.haliyle 33 yaşındaki tosiç ten en az 3 yıllık verim almak işten bile olmazdı.pepe 83 lü.34 yaşında geldi.2 yıllık sözleşme aldı.hala fit ve kas torbası.elmacık kemikleri çıkık.

özetle 33 yaşında düşük bonservisle hazır oyuncu satışı bana mantıklı gelmiyor.ronoldo transferi bu bakımdan da bir devrimdir aslında gelecekte.30-32 yaş aralığı halen yüksek bonservisli satışların yolunu açan bir transfer.

maaş konusuna gelirsek.maaş piyasası da yükselmiş durumda.babel kalitesindeki bir oyuncuyu ne kadara oynatacaksın?bonservis vermemişsin.burdan zaten acayip avantajlısın.tutmuş oyuncu.yaşıda henüz 32.yani en az 4 yıl faydalanabilirsin.
30 yaşında yüksek bonservisle hazır oyuncu alan kulüpleri düşün.birkaç örnek:
steve nzonzi 30 yaşında 26 milyon avro bonservis
arturo vidal 31 yaşında 18 milyon avro bonservis.
pastore 29 yaşında 24 milyon avro bonservis
yarmelonko 29 yaşında 20 milyon avro bonservis
kalinic 30 yaşında 20 milyon avro bonservis
gameiro 31 yaşında 16 milyon avro bonservis
witsel 29 yaşında 20 milyon avro bonservis

iki nedeni var.birincisi hazır oyuncu ve günü kurtarmak.büyük takım refleksi.ikincisi oyuncuların artık 37 yaşına kadar fit oynama durumları.
bir üçüncü neden 33 yaşında çine katara halen yüksek bonservisle satılabilmeleri.

feeder club olan ajax a bakalım.akılları başlarına gelmiş.bu sezon 28 ve 29 yaşındaki tadic ve blindi yüksek bonservisle kadrolarına kattılar.ve bu akşam cl ye girme durumu var.huntelaar da kadroda.bu hazır oyuncular olmasa bu elemeleri biraz zor geçerlerdi.

ideal 11 dedi ki...

devam...

babel kalitesindeki bir oyuncuya en az 3 milyon avro net maaş vermen gerekir.bu zarar hanesine yazmaz.geri dönüşümü biz genelde ne kadar bonservis getirecek acaba diye hesaplarız.oysa futbolda asıl geri dönüşüm oyuncunun verimliliğidir.oyuncu verimliliği yani oyuncunun senin takımında tutması kaliteyi artırır.kalite başarı getirir ve başarı da parayı.

bonservis vermediğin oyuncunun maaşını yükseltiyorsun ayrıca.buda kar hanesine yazılır.yukarıda birçok örnek verdim.hazır oyunculara verilen yüksek bonservisler.babel bonservissiz geldi.

ffp olayı zaten oyuncu satmadığında sıkıntı yaratmıyor.yani oyuncuyu elde tutman aslında bir avantaj.87 li marcelo yu satmana gerek yoktu misal.zaten kiralık forvet alıyorsun.

pepe ye haksızlık edildiğini sanmıyorum.lakin biraz mantık hatası var.87 li marcelo satılıp 83 lü pepe yi alıyorsun ve maaş iki katı fazla.

ideal 11 dedi ki...

futbolda kadro mühendisliğinde uzun vadeli plan 5 yıl orta vadeli plan 3 yıl kısa vadeli plan yada buna plansızlık diyebiliriz 1-2 yıldır.

tosiç geldiğinde 30 yaşında idi.gittiğinde 33 yaşında.3 yıl. orta vade.tutmuş.uzun vadeye çevir bu orta vadeyi.yap 2 yıllık sözleşme daha.

marcelo devre arasında geldiğinde 29 yaşında idi.satıldığında ise 30 yaşında.1,5 yıl oynadı.o da tuttu.1,5 yıl kısa vadeli bir plan.büyük takım refleksi bu değil.bu kısa vadeyi orta vadeye çevir.3,5 yıl eder.yani şu anda şenol güneşin kafası oldukça rahattı.marcelo tosic ikilisi ile.

arada transfermark da 4-5 yıl öncesinin cl maçı ilk 11 lerine bakıyorum avrupa takımlarının.şu anki ilk 11 ler ile yüzde 60-70 fark var.yani 5 yıl öncesinin ilk 11 inden 6-7 oyuncu değişiyor avrupada da.ama bu 5 yıl. 1-2 yıl değil.bizde marcelo 1,5 yıl oynayıp satılıyor.pepe doğru transfer ama onun süresi en fazla 2 yıl yaş itibariyle.vede maaşı acayip yüksek kariyer olarak zaten normal bir maaş.fakat marcelo ile değişim sadece bir oyuncu takası değil.bu aynı zamanda stoper ikilisinin değişimi oldu.stoper ikililerinde uyum çok önemli.

@Basar

''Hocanın denemediği iki şey var. Töre ve Lens. Bu ikisini kullanıp bahsettiğin dripling oyununu oynayabilir. ''

töre konusunda hoca bence haklı.töre biraz bal yapmayan arı tarzında.şenol güneş kanat açıklarından ne ister?gol yada asist. babel gole katkı verip şenol güneşin vazgeçilmezi olurken kü7 asiste katkı verip şenol güneşin vazgeçilmezi oluyor.peki töre neye katkı verecek?verebilecek mi?

2300 dakika süre aldığı sezon 4 gol 5 asist yapmış.yetmez

https://www.transfermarkt.de/gokhan-tore/detaillierteleistungsdaten/spieler/82130

şenol güneş arada volkan şen diyor.neden?volkan şene zirve yaptırdığı sezon 12 gol 10 asistle oynamış. 2300 dakika gene.hoca bu istatistikleri istiyor aga.

https://www.transfermarkt.de/volkan-sen/detaillierteleistungsdaten/spieler/56386

bu arada bence şenol güneş diğer kanada da kü7 nin yerine başka bir babel hayal ediyordur.

82 puanlı trabzonsporda burak 19 umut bulut 13 jaja 12 golle tamamladı sezonu.misal talisca vardı babel ile birlikte.bunu cenk tosun tamamlıyordu üçlü skor gücü olarak.şampiyonluk yada şampiyonluk yarışı için 70+ gol atman lazım sezonda.bunu kim atacak?şenol güneş takımlarında bu 70 golün 50 sini üçlü oyuncu grubu paylaşır.

bursasporda bu üçlü fernandao bakambu ve volkan şen idi

https://www.transfermarkt.de/bursaspor/startseite/verein/20?saison_id=2014

trabzonsporda ise burak umut bulut ve jaja

beşiktaşta ise özellikle sosa etkisi ile bu 50 gol 4 oyuncuya dağılıyor.sosa etkisi ile işin içine oğuzhanda giriyor ve gomez cenk sosa oğuzhan skor yükünü çekiyorlar.sosa etkisi ayrıca gomez in iyi beslenmesini sağlıyor.bu biraz galatasarayda gomis in beslenmesine benzer.belhanda feguli rodriguez gomisi besliyor.

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/startseite/verein/114?saison_id=2015

https://www.transfermarkt.de/galatasaray-istanbul/startseite/verein/141?saison_id=2017

benzer gol dağılımı.listeye belhanda nın 8 asisti girmemiş 3 golde kaldığında transfermarkt da ilk 5 oyuncuda.

son şampiyonlukta ise şenol güneş fabrika ayarlarına dönüyor ve gene bir üçlü yaratıyor.cenk tosun talisca ve abubakar. hatırlayan hatırlar cenk i yada abubakarı kanatlara atıyordu hoca.

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/startseite/verein/114?saison_id=2016

tahminim şenol güneşin şu anki kadroda içine sinen tek isim babel dir.üçte 1 var.diğer ikisi ehveni şer durumunda.yani negredo ve kü7

muhtemelen yönetim transferde yaptığı hataları telafi edemedi bu sezon.oyuncular satılamadı.haliyle şenol güneşe tutmayan oyuncuları tutturmasını bekliyor yönetim.takımda leblebi gibi gol atacak oyuncu kıtlığı var.hedef santrafor yok gomez gibi pas oyunu planıda yapamazsın.negredo hedef santrafora evrilir mi bilinmez.iyi başladı sezona.pas oyunu için halen sosa tarzı oyuncu eksik.

BJK4EVER dedi ki...

@ideal 11
Uzun cevap yazmayacagim, cunku dusuncelerimi genel olarak belirttim. Ornekledigin oyuncularin tamami 29-30 yasinda ve yuksek profilli oyuncular. Bunlari 33 yasinda bir oyuncudan kazanacagin ve ederinin ustu olan bonservisle kiyaslamak garip olmus.

Sen diyorsun ki 33 yasindaki Tosici 5 milyon euroya satma elinde Vida varken. Hali hazirda 1.2 milyon euro alan ve Cinden 3 yil icin 10 milyon euroluk teklif almis 33 yasindaki Tosice senelik 2.5 milyon euro ver ve takimda tut. Ve sen bu yonetimi alkislayacaksin. Ok, baska birsey soylemiyorum.

@hidayet

Soylediklerinde haklisin. Vida-pepe ve tosic-marcelo ikilisini kiyaslamak komik geliyor. Tosic-marcelo uyumluydu, kendilerini ve beklentileri astilar, eyvallah. Ama kalite ve tecrube acisindan kiyaslanamazlar yahu. Komik. Vida hirvatistanda lovren ile oynadi, ki pepeden kotu ayaga sahip bir stoper. Hirvatistan icin oyun kurma sikintisi cekti diyebilirmisin? Adamlar sahane takir takir top oynadi, cunku modric ve rakitic donusumlu her topu aldi defanstan. Senin hocan takima bunu dikte edemeyecek kadar beceriksizse sucu baska yerde ara.

Yorum Gönder

Ara