.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Ağustos 2018 Perşembe

UEL 2. Ön Eleme Beşiktaş - B36 Torshavn


Tarih: 02 Ağustos 2018 Perşembe 21.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Carlos Xistra (POR)

Eksik Oyuncular:   Pepe  , Ricardo Quaremsa , Domagoj Vida/ -

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

34 Yorum:

Basar dedi ki...

Maç ne olur bilemem ama bu kurlar ile bu kurlar ile (seviyesi diyecektim ama alana adar kaç olur Allah bilir) yeni transfer yapmak hayal olur.

Bu arada, yapacağımız en büyük transfer Veli, Pektemek ve Aras'ı göndermek olur. Tolga'yı da listeye eklerdim ama malesef kalecimiz yok. Özellikle Veli'ye katlanamıyorum. Caner'in aşili koptu sonra bağları koptu döndü, bu arkadaşın nesi var da 3 yıldır top oynamıyor?

carlito dedi ki...

Ligdeki ilk hafta maçına hangi 11'i düşünüyorsa hoca bugün onlarla başlamalı, son provamız olacak zira. Takıma gelecek esas hayati tranaferler belli ki ağustos sonuna kalacak, bu durumda öncelikli amacımız lige iyi başlayabilmek olmalı, nasıl başlarsan öyle gider. Özellikle ilk 5 hafta önemli, fb derbisine kadar minimum kayıpla gidersek o zamana kadar transferler de biter ve önümüz açılır. Bu süreçte uefa'daki grup öncesi turları da oturması gereken takım açısından iyi hazırlık maçları olacak...

yilmaz dedi ki...

sezonu erken açtığımız için nispeten geçen sezona göre daha iyi başlarız gibi geliyor. Geçen sene GS'nin Ciğerci'si gibi bir iki sanal kahraman da çıkarabiliriz. (Caner mesela ?)

maç da aynı transfer dönemi gibi... ne tıkırtı var ne sıkırtı var... tolgay ayrı rezalet

yilmaz dedi ki...

sizi bilmem, ben bu gece Töre'nin asisti ile uyuyacağım. Gözlerimin pası silindi resmen. Ne özlemişim arkadaş şu tip pozisyonları. Çomar deyimiyle, iki yıllık reklam arası bitti :P

beagle dedi ki...

Larin'de gol içgüdüsü var, basit pozisyonda doğru gol hareketi var. 1.golü gelişine vurup kaciracak cok santraforumuz oldu yıllardır. Zorlu maçlarda ne yapar bakacağız ama rotasyona layik olduğunu kanitladi.

Zaitsev dedi ki...

Maçı en ciddiye alan adam Canerdi. Çenesi durmuyor ama inatçılığı ve enerjisi bu takıma lazım.

@ yilmaz

Töre'nin pasından ziyade Love'ın ona attığı pas muhteşemdi. Yılda 4-5 sefer atıyoruz bu pasları. Asistten önceki pas konusunda Sosa'dan beri zayıfız.

Larin gol bölgesinde zamanla tutacak ve iş yapacak gibi gözüküyor. Topla çok oynamak zorunda bırakmazsak daha iyi olur onun için.

Hocanın Fatihi çıkarmasını ise anlamadım. Skor toplamda 4-0 olmuş hala en genç sahadan çıkıyor. Bu kafayla haftaya Atiba ilk 11 çıkarsa şaşırmam.

Tolgay çok kötüydü.

sports guy dedi ki...

Tolgay'in kotulugu konusunda sanirim hepimiz hemfikiriz.

Yani bu 4 3 3un oyuncusu degil tolgay. Artik anca 4 2 3 1in 6 numarasi olacak kapasitede. Pasi 0a yakin sutu hic olmayan adamdan 8 numara olmaz, olamaz.

Eger bir ofansif ortasaha alinacaksa tolgay-ozzy-x seklinde bi formasyonla tolgay anca sahada kalir. Yoksa bu takimin ortasahasi bal yapmayan ari kivaminda harakiri yapar tum sene.

Onun disinda kadro abartildigi kadar kotu degil. Larin love rotasyonuyla bile gider bu lig. Tek tam anlamiyla elzem transfer amc benim gozumde. Sonra kaleci, sonra sag bek. Ama sadece duzgun bir amc ile bu lig alinabilir. Mumkun yani bu.

Emrah dedi ki...

Larin çok kolaymış gibi gösteriyor attığı golleri ama zor goller attı. Yere çarptırıp köşeye attığı kafa golü usta işi. Direkten dönen vuruşu ümit verdi. Çok yavaş gelen topa adamın üstünden çok güzel vurdu. Lens toparlanmış gibi. Gökhan Töre girince çok etkili oldu. Q7'yi mutlaka satmalıyız. Hayal kırıklığı Tolgay ve Gökhan Gönül oldu. Gönül bu hiç geri gelmek zorunda kalmadığı maçta bile bitikti.

carlito dedi ki...

genel olarak performansları olumlu bulduğum bir maç oldu, takımın en iyisi yine medel'di. onun dışında adriano, lens, caner ve larin diğer iyilerdi.. (yalnız caner her aldığı topta ceza sahasında kimse olup olmadığına bile bakmadan şartlanmış gibi orta yapmaktan vazgeçmeli)
sadece babel'in klasik kendini kasmadığı maçlardan biri olduğu için iyi değildi ve tabii herkesin dikkatini çektiği üzere tolgay kötüden de öte rezalet bir maç çıkardı.. bu kadar zayıf bir rakibe karşı bile böyle saçma sapan top kayıpları yapıp sonra peşinden kovalaması (bir de bunun için alkışlıyordu tribünler!) içler acısıydı.. böylesine yetenekli bir oyuncunun bu derece yerine sayması gerçekten acı verici.. tamam anladık defansif orta sahasın, kendini 6 numara olarak görüyorsun vs. ama karşında ceza sahasından çıkamayan bir rakip var. o rakibi açabilmek için ilk yarıda tek yaptığımız topu caner'e verip yaptığı düzgün ortalara birinin vurabilmesini ummak oldu. biraz da lens'in bindirmeleri vardı. hal böyleyken tolgay yeteneğinde bir adam bir kez olsun ceza sahasına dikine inmeyi düşünmez mi, bir iki çalım girişiminde bulunacak kadar da mı güvenmiyorsun kendine, o çalımı atsan zaten devamında ya asist yapacaksın ya da gollük şut imkanı bulacaksın.. oğuzhan en azından bunları yapıyor, tolgay şut bile atmıyor. sonra da 3 senedir golü yok diye hayıflanıp penaltı kullanmak istiyor! kusura bakma penaltıdan babam da atar, biraz olsun yeteneğini kullan da şu formanın hakkını ver arkadaş, yazık yahu. hayır o yeteneğe sahip olduğunu bilmesek beklentiye de sokmayacağız kendimizi..
fakat kötü oynamasından daha vahimi son dk penaltı kazandığımızda yaptıklarıydı.. oğuzhan'ın içinde bulunduğu bir penaltı pozisyonuydu, tolgay hemen boşta kalan topu kaparak penaltıyı kullanmaya hazırlanan oğuzhan'a kendi atmak istediğini söyledi. oğuzhan bu takımın penaltıcılarından biri, olumsuz cevap verince topu 5 metre öteye fırlattı, çok çirkin bir görüntüydü.. bunun üzerine oğuzhan da bozuldu ve atmaktan vazgeçti, love'a bıraktı topu.. ve tüm bunları da bugünkü yavşak spor medyası tahmin edeceğiniz gibi ballandırarak yazmış sayfalarında.. senin elalemin eline koz vermeye, tribünde giderayak bizim keyfimizi kaçırmaya ne hakkın var tolgay efendi? bu kadar meraklıysan gol atmaya, idmanlardan sonra biraz fazla çalış da gol vuruşlarını, şutlarını geliştir, 3 senedir heba ettiğin gol fırsatlarını ben gayet iyi hatırlıyorum.. ama bu kafayla devam edersen ulaşabileceğin en üst nokta burası olur, Beşiktaş'tan ayrılınca kariyeri düşüşe geçen oyuncular kervanına katılırsın..

turgay dedi ki...

her şey söylenmiş zaten tekrarlamaya gerek yok. şunu belirtmede fayda görüyorum. ya babel ya da Q7 satılmalı. töre-lens-Q7 veya babel bence bu lig için yeterli. chadli olaylarına girmemek lazım çünkü yer yok takımda onun pozisyonlarında. ha hem Q7 hem de babel giderse o zaman olabilir.

Murat dedi ki...

Yani Tolgay poor mans İlkay Gündoğan olabilecek yeteneğe sahipken poor mans yasin sülün olunca çekilmiyor

Zaitsev dedi ki...

Töre konusunda hemen gaza gelmemek gerekli. 2-0 öndeyken zayıf bir rakibe karşı etkili olması hemen oyuncu satılması veya bazı oyuncuların kesilmesi için sebep olamaz.

Basar dedi ki...

@zaitsev Töre’de bağımsız quaresma zararlısından kurtulmamız lazım. Sirk cambazı (yine başladık, defolsa da huzur bulsak)

Basar dedi ki...

Podcast ekibini ilk defa ciddi qnlamda kınıyorum. Mantıksız bir Tolga güzellemesi yapılmış. Yok Tolga aslında fazla maç yakmamışmış, yok Fabri Tolga’dan da faLa hatalı hol yemişmiş, yok aslında Tolga karşı karşıya daha iyi kaleciymiş...

Dalga mı geçiyorsunuz arkadaşlar? Bu adamın yan topu yok, ayakları yetersiz, karşı karşıya çıkıp çıkmayacağını bilmiyor... bırak kritik maçları yeçen yıl yaptığımız hazırlık maçlarını bile yakmış adam bu.

Be yapsanız satamazsınız. Tolga Beşiktaş’ın kalecisi değil, tipik Anadolu takımı kalecisi. Fabri muazzam olmayabilir ama bildiğin büyük takım kalecisi.

hastati dedi ki...

onu bunu birakin da, Larin on direk kosusu yapti attıgı golde. essah diyom:)

Hocam herkes istediği şekilde anlamakta serbert tabiki . Söylediğimiz şey çok basit. Paran yok ! PARAN YOK ! Paran YOK! Bri şekilde bir mevki idare edilecekse bunun kale olmasının bir mahsuru yok.

İstatistikler , hesap ortada. Kimin ne kadar hata yaptığı da ortada. Kimse (en azından bizim içimizden hiç kimse) Tolga, Fabri'den iyi kalecidir , bütün planlarımız Tolga'ya göre kurulmalıdır demiyor zaten. Bu sezon bir küçülme olacaksa ve Beşiktaş bir şekilde planını önümüzdeki sezon yeniden büyüme şekklinde yapıyorsa kaleciden önce alınması gereken mevkiler var.

Ha bir de ister inan ister inanma ama Tolga'yla şampiyon olmuşluğumuz var hani ...

BJK4EVER dedi ki...

Atanla tutanin iyi olacak. Tutanin kotuyse atanin ekstra iyi olacak (tolga-gomezli sezon gibi). Forvet yine bir sekilde idare eder; Negredo aldigi dakikaya gore verimli, larin sicrama yapacak gibi duruyor, love dogru sekilde kullanilirsa verimli olabilir. Ama tolgadan kesinlikle olmaz, olmaz yani. Ihtiyac gozuken sagbek, 10 numara, forvet, kale olarak bakarsak benim icin siralama:

10 numara
kaleci
forvet
sagbek

Ama tartismasiz bir forvet gelecekse ve teknik heyet utkunun potansiyeline guvenip ona formayi verecekse kabulum olur. Tolga cekilecek gibi degil kusura bakmayin.

Adsız dedi ki...

@Övünç'e katılıyorum, özellikle kur artışından sonra kolay transfer diye bir şey yok, bir de mevcut futbolcu sözleşmeleri varken.

İşte bu noktada yine yönetimsel eleştiriler devreye giriyor. Geçtiğimiz sezon bolca verilen yıllık ücretler ya da yanlış transferleri de geçtim, malum geçmişe mazi derler. Madem finansal sorunların ayyuka çıkmış, hangi bölgeye ihtiyaç varsa git bul Roco gibi adamları getir oynasınlar. Neticede geçen yılki fahiş harcamalı kadroyla 4. olduk, böyle oyuncularla şampiyon olamazsın diye bir durum yok. Her maç ne yapacak diye beklediğin Vagner Love'a 3 milyon sözleşme parası saymak yerine git 20'lik Victor Davila'ya 1 milyon bas idolü olan Medel'le oynayıp coşsun misal. Aldığına alacağına girmiyorum bile. Kaldı ki teknik yönetimin yıllık 4,3 milyon alan golcüye zart diye kesik atabiliyorken bundan daha uygun çözüm mü olur. Bizim ligde öyle sofistike işlere gerek de yok zaten. Bu sezon Avrupa tarafıysa boş beleş kupa.

Ciddi para harcanacaksa bir tek olsaydı Klaassen için makul oranda olabilir derdim, ama olmadı ayrı.

Basar dedi ki...

Kusura bakmayın ama param yoksa 1. Kalecimden fazla kazanan 2. Kalecim ile işe başlardım. Onu da geç takımda acayip yüklü kontratlar var. Bunları halletmeden sorunsuz adamı göndermeyi çare olarak görmüyorum.

İstatistik varsa benim de gözüm var, 1000 kişi ile dandik romanya takımına karşı oynanan maçta bile 3 hatalı gol yedi. Yuhalandı! Ötesi yok...Benzerlerine hazır olalım.

Ben küçülürken de başarılı olabileceğimize inanıyorum ama Tolga’ya kaldığın anda 15-16 gibi efsane bir oyun-uyum-kadroya ihtiyacın oluyor.

turkkant dedi ki...

@Övünç Tolga sık sakatlanan kaleci. Utku ligde kritik maçta kaleyi koruyabilir mi? Büyük soru işareti... Her halikarda üçüncü kaleci alınır, bence Tolga’nın arkasına değil, önüne almak lazım. Çok büyük kumar olur. 15/16 sezonu istisnai bir sezondu. Para yoksa o sezonki gibi Sosa/Gomez bulmak da kolay değil. Sosa önceki sezonun transferiydi/Gomez Ferdinand gibi binde bir oldu, rasgeldi. O sezona bakıp Tolga ile şampiyon olduk/yine oluruz, argümanı aklıma yatmıyor benim.

carlito dedi ki...

Kaleci alınsa mı alınmasa mı şeklinde bir tartışma konusu doğması bile skandal. An itibariyle bir 10 numaraya ne kadar ihtiyacımız varsa kaleciye de aynı şiddette ihtiyacımız var. Hatta forvet ihtiyacı bu ikisinden sonra geliyor bence. Tolga'nın önüne transfer gerektiği de tartışma götürmez. Para yok mazeretini kabul etmiyorum, 3 satıştan 15 m euro kazandık, en kötü ihtimal 2 milyonuyla birini kiralarsın seneye satın almaya çalışırsın.
Eğer bir şeyden vazgeçilecekse sağ bekten vazgeçilsin, gerekirse Adriano orayı da kurtarır.

fidddas dedi ki...

kaleci için 1 numara almayacaklar gibi duruyor. iran milli takımının kalecisinin adı geçmeye başladı. bir de hırvat milli takımının 3. kalecisi. sanki tolga başlangıçta idare etsin, aldığımız düşük maaşlı kaleci iyi çıkarsa :) kaleye o geçsin gibi bir hava var gibi gördüm. misal ospinayı 2.-2.5 milyon euro maaşla getirmeyeceklerdir. 1 milyon euro maaş alacak nispeten potansiyeli olan birini alacaklar gibi(adı geçenlerin potansiyeli var mı bilmiyorum. kaleciden de pek anlamıyorum açıkçası). ama bence kesin kaleci alınacak tolga- utku rotasyonu ligi götürmez çünkü tolganın sakatlık geçmişi de çok temiz değil. utku geçsin diyoruz ama çocuğu hiç test etmedik, hakkında neredeyse hiçbirimizin net bir fikri yok. fener derbisinde 6. hafta deplasmanda kaleye geçer ve işler iyi gitmezse idam sehpası hem utku hem yönetim için kurulur.

bunun yanında yarın çekilecek kura için grubumuz belli olmuş. avrupa ligi play-offunda bordeux gelmesin, ne kadar olsa fransız takımı. rijeka da geçen yıl sanırım başkaşehiri biraz zorlamıştı. diğer ihtimaller bizim için uygun.
başakşehirin burnleyi geçeceğini düşünüyorum. ingiliz orta sıra takımları avrupa ligini hiç umursamıyorlar genelde. onlar için ligde 6-7 olmak gelir açısından çok daha önemli.
sonraki turda seri başı olmadığı için yine zor takımlar var. ama feyenord, genk,braga gibi ihtimaller onları zorlamaz.

fenerbahçe zaten benficaya elense de doğrudan avrupa ligi gruplarına devam edecek. ki şampiyonlar ligine gidip ekstra para kazanmalarını da istemem.

ben rakiplerimizin hepsinin ilk yarıyı avrupa'da geçirmesini diliyorum. ülke puanı falan çok önemli değil, önümüzdeki 2 yılda altımızdaki ülkeyle fark kolay kapanmaz. ama geçen sene galatasaray o kadrosuyla avrupada perşembe-pazar oynasa ilk yarıdan daha çok puan kaybedebilirdi.

gerçi başakşehir rotasyon!!! yapıyor ama geçen seneki eleştirilerden sonra bu yıl o kadar cesur olmayacaklardır o konuda.

hatta mümkünse galatasaray kolay bir 3. torba takımı çekip 3. olup yolun devamında avrupa ligine gitsin, ve hatta fenerbahçe ve başakşehirde şubat ayına kalsınlar.

şu haliyle bile bizim kadromuzu onlara göre nispeten daha geniş, hocamız onu çok efektif kullanmasa bile oo tempodan onlar bizden daha fazla zarar göreceklerdir.

bu arada geçen hazırladığım listeden oyuncular bir bir transfer oluyor, transfer olacaklarını bildim de nereye gideceklerini bilemedim ama hala listeden 4-5 oyuncuyu ülkeye bekliyorum.

ligin ilk maçına 5 gün kaldı ama hala takımların kadroların çoğu yarım. sıralı lig listesi tahmini yayınlayacağım, yapamıyorum :)

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş taraftarı için kaleci konusu çok hassas. Fabri alınırken dönen tartışmaları da hatırlıyoruz. İki yıldır aşağı yukarı unutmuştuk kaleci mevzuunu yine canlandı.

Fabri'nin 6 milyon için gönderilmesi hataydı. Ama tabii hafifletici sebepler var. Bişey demiyorum. Tolga konusunda blog'un ve Beşiktaş taraftarının genel tepkisinden korktuğum için söyleyemediğim bi fikrim var.

Bizim takıma şu an hangi kaleci alınsa "bula bula bu amına kodumun (evet böyle açık bir şekilde) kovasını mı buldunuz. Allah belanızı versin komisyoncular" denecek. Adım gibi biliyorum çünkü Beşiktaş'ın alabileceği kalecilerin bonservisleri, free agent ise alacağı ücretler filan belli. Fikrimi sorarsanız, isimden bağımsız Kaleciye Fabri'ye verdiğimiz maaşın üstündeki her euro'da hakkım varsa helal etmem. 2-3 m€ bonservis'e maaşın bahsettiğim şekilde olması konusunda sesimi çıkartmam.

Taraftarın Tolga antipatisi yüzünden alınan Boiko'yu Beşiktaş tarihindeki transfer kazaları sıralamasında Tabata ve Eneramo'nun da üzerinde 1 numaraya yazarım. Umarım yönetim yine böyle bir hata yapmaz.

Zaitsev dedi ki...

hücumdaki sorun devam ettiği sürece kalecin ne kadar iyi olursa olsun ne farkeder. Fabri kalsaydı daha hızlı pas yapıp daha hızlı hücuma mı çıkacaktık veya Tolga bunu engelliyor mu?

90larde GS Mehmet diye bir kova ile şampiyon oldu çünkü tempo yapıyorlardı. Pres vardı, hızlı hücum vardı. Bizde bunlar zaten yoktu, bu senede hiç umudum yok.

Tolga Fabri değişimi bizi bu kadar etkileyecekse şampiyonluğu hiç konuşmayalım.


@ yilmaz

Fabri gitmek istedi ve gitti. Gitmek isteyen oyuncular için bu paraya oyuncu satılır mı olayını bırakalım. Fabri kalsa seneye kontrat yenilemesi vardı zaten. 2den aşağı kontrata imza atacağını da sanmıyorum.

yilmaz dedi ki...

@zaitsev aynı fikirdeyim, söylediğim hafifletici sebepler onlar zaten.

yilmaz dedi ki...

Yalnız gsliler VAR varken bile ağlıyorlar. Dünyada üstlerine tanımam.

can dedi ki...

@zaitsev

Fabri'nin gitmek istedigini nerden biliyoruz? Benim yonetime yakin cevrelerden duydugum isin hic de oyle olmadigi, resmen zorla gonderildigi yonunde.

Tolga ile lige baslamak takimi dinamitlemektir. Bu kadar kritik bir mevkide taraftarla arasi bu kadar bozuk bir isimle yola cikmak Tolga'nin en ufak hatasinda camianin kaosa suruklenmesine davetiye cikarmak olur. Ne yonetimin para yemesi kalir, ne Trabzon lobisi. Ustelik Tolga yere yattigi her mac sakatlanan bir kaleci. Yedek kalecimiz ise Utku gibi, hic bir gecmis basarisi bulunmayan, pek cok insanin babasinin hatrina alindigini dusundugu bir kaleci- gene tartismali bir isim yani. Bu konuda parasizlik mazeret olmamali gibi geliyor bana. Parasizsan forveti, sag beki salla. Bir kaleci bir 10 numara kiralar misin, ne yaparsin artik. Bir de iki sene sampiyonlar liginin parasi uzerine tarihimizin en yuksek transfer kazanci uzerine nasil bu kadar parasiziz, o da ayri bir mesele.

Zaitsev dedi ki...

@ can

Fabrinin bir hazırlık maçı sonrası yaptığı açıklama ve daha sonra Şenol hocanın bir basın toplantısında söylediklerinden çıkarıyorum bunu.

turgay dedi ki...

aras hollanda'ya gidiyormuş. umarım orada biraz oynamak için uğraşır da 3-5 bişey kazandırır gelecek sene.

qwerter dedi ki...

Son sezonlarda transfer çok yorucu olmuştu. Fakat bu sezon resmen yürekler acısı durum var. Ama unutmamamız gereken iki şey var;
1- Bu sıkıntının lig genelinde var.
2- Ligin ikinci yarısını biz lider kapadık.

Diğerler takımlar kadrolarını neredeyse korudu ve neredeyse hiç takviye yapmadı.

Bizde giden isimlere bakarsak;
Tosic: Yerine Rocco geldi. Benzer yada daha iyi bir performs bekliyorum.
Fabri: Üstün bir kaleci olmasa da yetenekleri ile Beşiktaş'ın ihtiyaçları birbirine örtüşüyordu. Yerine alınacak kalecinin benzer özelliklere sahip olması gerekli.
Mitrovic: Pek konuşmaya gerek yok. Kan uyuşmadı. Bizde oynayan bir oyuncuda değildi. İleride başarılı olma potansiyeli var ama bizde değil.
Talisca: Gittiğine en mutlu olduğum kendine faydalı takıma zararlı arkadaş.

Görüldüğü üzere kadroda net kayıp olarak Fabri ve Talisca (Aslında kazanç) var. Kazanımlar olarak gördüklerim: Larin, Lens, Oğuzhan, Töre ve en önemlisi Şenol Güneş. Şenol hoca geçen sene Çin gezisi, milli takım derken lige çok negatif başlamıştı. Bu sene yüzü gülüyor. Benim kitabımda Şenol hocanın yüzü gülüyorsa lige 10 puan önde başlarsınız yazıyor. :D


Yapılması gereken transferlere bakarsak

Öncelikli olarak transferde iyi oyuncu yerine doğru oyuncu almamız çok önemli. Mesela Talisca kötü oyuncu mu? O kadar gol atan ve assist yapan oyuncuya kötü diyerek haksızlık etmeyelim. Ama bize uygun mu. Kesinlikle Hayır.

Teknik kadronun ne oynamak istediğimize karar vermesi önemli. Benim hazırlık ve UEFA maçlarında gördüğüm her ne kadar orta oyununa devam etsekte amacımız pas oyununa dönmek. Oğuzhan hatta Tolgay'ın ceza içine koşular yapması. Yer yer pas oyunuyla ortadan oynama çabaları göze çarpıyor. Tabi bu oyunu oynayacak oyuncular gerekli. En azından bir ofansif orta saha alınmalı. Bana kalırsa bizim istediğimiz gibi bir on numara bulmak oldukça zor. Buna çalışmaktansa 4-3-3 dönmek gerekli. Ayrıca Oğuzhan gibi kanatlara yaklaşmayı hatta deplase olamayı seven bir orta sahanın, karşına aynı işleri yapacak bir oyuncu bulursak geçen senenin sıkıcı oyunu geride kalacaktır.

Kaleci işi ise bence ofansif orta sahadan sonra ikinci öncelik. Çizgi kalecisi alacaklarsa hiç almasınlar. Almasınlar kısmı çok sıkıntılı. Eğer ki Tolga telafisi olamayan bir hata yaparsa oda Tolgada yönetimde çarmıha gerilirler. Çok tehlikeli.

Son olarak geçen sene sorunlu iki bölgeden biri on numara ve forvetti. Forvetler konusunda başta adam göndermeden kimse gelmeyecektir. Umarım Negroda ve love gider yerine daha uygun maliyetli biri gelir. Larin striker formatında bir oyuncu yanına daha top oyununa adapte olan bir forvet gelmeli.

Biraz daldan dala oldu kusuruma bakmayın. Hergün artan döviz kuruyla işimiz gerçekten çok zor. Ülke olarak iflasın eşiğindeyken Türk futbol kulüpleri sanki ikikere iflasın eşiğinde. Kriz biraz daha sertleşirse önümüzdeki dönemde sponsorluklarda bile sıkıntı yaşaya biliriz. Finansal durumumuzu göz önüne alarak ben 2 milyon euro üzeri alan her oyuncunun satışına sevinirim.

yilmaz dedi ki...

GS ile rolleri değişeceğimiz kesin bu sene. Sezonu erken açtığımız için ilk haftalarda formda olacağız. Muhtemelen fener maçına kadar tulum bekliyorum. Zaten takım neredeyse geçen sezonun son dönemindeki performansına yaklaşmaya başladı. Ayrıca geçen sene dibi gören lens oğuzhan ve tolgay bir miktar daha kıpırdanacaktır. Zaten daha kötü olma ihtimalleri yok.

GS'nin süper kupa maçı geçen sezon bizim maç gibiydi. Onlar da yeni gelen hiçbir oyuncuyu oynatmadılar. Benzer tartışmalarla girecekler sezona. ŞL maçları konsantrasyonlarını ilk haftalar için bozacak. Ben en az 5-6 puan kaybedeceklerini düşünüyorum ilk 5-6 haftada.

Sözün özü, sezona güzel bir giriş yapacağımızı düşünüyorum. O arada bir çok tartışmayı da geride bırakmış olabiliriz.

qwerter dedi ki...

Yaklaşık 350.000.000 Euro civarı borcumuz var(3 büyükler arasından en düşük borç). Sadece bugün kur 5,87den 5,97'e yükseldi. Fark:0,10TL, borç artışı: 35.000.000TL.

1 mayısta, 3 ay önce Euro kuru 4.90TL idi. Fark 1.00TL Yani borç bir ayda 350.000.000 TL artmış. İşte durum bu kadar vahim.

Bundan 6 ay sonra 7,90 olmayacağının garantisi yok. O zaman kulüpler ne yapacaklar bilemiyorum.
İçim sıkılıyor.

Bazen kendi kendime transferi vs... salla önümüzdeki birkaç yıl batmayan kulüp zaten sonraki bütün kupaları alacak diyorum.

Umarım çok karamsarımdır.

yilmaz dedi ki...

Serkan Reçber görevinden ayrılmış. 24 saat içinde 30+ bir oyuncuyu 5m€ maaş ile transfer edeceğimizi düşünüyorum.

Adaylarım

1. Mario Gomez
2. Mandzukic
3. Opsina
4. Gignac
5. Gomis


Yorum Gönder

Ara