.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Temmuz 2018 Cuma

2018/19 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler 2



GELENLER :

Dorukhan Toköz
Güven Yalçın
Umut Nayir
Enzo Roco

GİDENLER :

Anderson Talisca                                      
Dusko Tosiç
Atınç Nukan
Denys Boyko
Pedro Franco
Fabricio Ramirez
Matej Mitroviç
Atiba Hutchinson

DEDİKODULAR :

Pierre Gignac - Orkun Kökçü -Rick Karsdrop -Emre Akbaba - Umut Nayır -Adrien Thomasson - Serdar Gürler - Wahbi Kharzi - Burak Yılmaz - Vincent Aboubakar - David Ospina - Yacine Brahimi - Harun Tekin - Ahmet Canbaz - Shinji Kagawa - Gotoku Sakai - Juan Jesus - Deniz Türüç - Salomon Rondon - Musa Çağıran - Andre Ayew - Sakıb Aytaç - Wilfried Bony - Michael Lang - Rafael - Davy Klaassen - Bernard - Daniel Opare , Hugo Vetlesen

75 Yorum:

Hidayet dedi ki...

kimse pek konuşmuyor ,fakat bence ortasahaya bacakları uzun , faul yapmadan top çalma kabiliyeti yüksek hava hakimiyeti iyi olan , ya düzgün yerden/havadan uzun paslar atabilen , ya da topla hızlı şekilde karşı kaleye dribling yapabilen adam lazım . ben bu kadar kısa ,hava hakimiyeti olmayan , medel hariç top kapmada ve rakip oyuncunun önüne set çekmekte zorlanan bir ortasaha düşünemiyorum . tolgay 6 diyor kendine de sanki 8 fakat , 8'i kotaramayıp mecbur 6 olmuş gibi . aynı çelişki oğuzhan'ın 8/10 olayında da mevcut .

ideal 11 dedi ki...

benim kafama takılan konu şu orman yönetimi ile ilgili:

sırayla

feda :maaşlar düştü giderler azaldı

vodofonela büyük sponsorluk anlaşması:yüksek gelir

stad açıldı:kombineler yok sattı loca gelirleri :yüksek gelir

2 şampiyonluk :başarıya bağlı yüksek naklen yayın geliri

2 kez cl gruplarında oynamak : yüksek gelir

son 3 yılda acayip bonservisle oyuncu satmak:yüksek gelir

6-7 oyuncu haricinde maaşlarda anormal yükselmeler olmadı.

sonuç:

kulübün borçları yükseldi

bu durumu gördükten sonra (aynısını aysal döneminde gs de yaşadı) benim için tek çözüm kulüplerin satılmasıdır aga.çünkü denetim yok.

taraftar ne güzel oyuncu satıyoruz kulüp kar yapıyor diye hayal ediyor ama asıl soru şu:kulüp mü kar yapıyor yöneticiler mi?

geçici olarak gelmiş kendisinin olmayan bir kurumu bu devirde kimse düşünmez.olayın zaten manevi yönü yok.hayır hasenat işi değil.
haliyle beşiktaş bu transferlerden kar yaptı demenin açılımı havada kalıyor.

ideal 11 dedi ki...

transferde olayın başka bir boyutu atlanıyor.çok fazla al sat kar yaptık mantığı(gerçi kulübün kar yaptığıda yok) hakim.

oysa avrupada hedefi olan kulüpler değer yaratmak üzerinden hareket ederler genelde.onlarda da al sat olur ama asıl amaçları değer yaratmak.yani kaliteli kadro kurmak.

kaliteli kadro kurmak demek seyirciyi dahil etmek demek.sponsorlarla yapılan anlaşmalarda elinin kuvvetlenmesi demek.real madride sponsor olanla celta vigo ya sponsor olan aynı mı?değil.

aldın sattın iyi güzel.ama senin elinde bir değer kalmıyor aga.değer kalmayınca ne oluyor?
5 büyük ligi izliyorsun tv den. çünkü adamlar değer yaratıp dünyaya pazarlıyorlar.

ronaldo transferi sadece juventusun yaptığı bir hamle değil.italyanın yaptığı bir hamle idi.bunun ekonomik bir geri dönüşümü olacak.italyaya

bizdeki sıkıntı şu: tamam bir değer yaratmaktan vazgeçtin.aldın sattın kar yaptın.öyle de olmuyor.kulüp kar yapmıyor.bakıyorsun borçlar gene yükselmiş.

özetle kaliteli oyuncuya yüksek maaş veriyorsan (ki son 20 yılda bu oldu biraz) o zaman değer yaratmak üzerinden plan yapacaksın aga.

uefa da 10. sıradayız ve bu sayede süper lig şampiyonu direkt cl gruplarına katılıyor.aldın sattın kar yaptım mantığı (kulüp kar yapmıyor bu arada) hollanda ligine hırvatistan ligine döndürür olayı.uefa da hollanda şampiyonu eleme yapıyor cl gruplarına girmek için.

kulüplerin naklen yayın kombine sponsorluk gelirleri oldukça yüksek.birim fiyatına bakarsak en yüksek bedeli taraftar ödüyor biletlerde.bu yüksek gelirle değer yaratman lazım aga.o zaman niye taraftar bu kadar yüksek biletle maça gidiyor?

qwerter dedi ki...

@ideal11
Demirören görevini bıraktığında arkasında 500 milyon TL'lik bir borç bırakmıştı. Bu dönemde temlik edilen borçlar borç hanesine yazılmıyordu. Ayrıca kaybedilmeye mahkum bir çok dava da vardı.Bu borçları da eklendiğinde 700 milyon TL civarında bir borç ortaya çıkare. Euro kur 2.35TL yani borç yaklaşık 300 milyon euro. Bugünkü kur 5.60TL yani 1.680 milyon TL. Arada bir stad ve çeşitli gayri menkul yatırımları da yapıldığı göz önüne alınırsa borç oldukça normal. Fenerin Galatasaray'ın borçları yaninda az bile.

Mayor dedi ki...

@qwerter
Borc 2 milyar TL
Yav zaten 2 milyar borcun varsa iki uc futbolcu satarak mi kapatacagini zannediyor bazi taraftarlar?
Tum takimi satsan 400 milyon TL civari eder.
Kaldi ki sattigimizin yerine daha yuksek maliyetlilerini aldik.

Emrah D dedi ki...

@hidayet

hocam tarif ettiğin oyuncu benficanın altyapısındaki florentino. bu ara avrupa u19 şampiyonası var maçları uefa youtubeda yayınlıyor müsait olan açsın izlesin tam bir orta saha.

qwerter dedi ki...

@Mayor
Fikret Orman döneminde;
Sponsorluk gelirleri artmış.
Ürün satış gelirleri artmış.
Tribün gelirleri artmış.
Maç başı gelirleri artmış.
Gayri menkullerden gelen gelirler artmış.
Yayın gelirleri artmış.

Toplam bonservis giderleri gelirlere dönüşmüş.
Amatör branşların giderleri azaltılmış.
Futbolcu ödemeleri azaltılmış (Son yıllarda artmış olsada ortalamada)
Dava giderleri azaltılmış.
Menajer giderleri azaltılmış.(Buna çok emin değilim.)

Mali başarıların yanına sportif başarıda gelmiş.

Bütün bunlara rağmen borç artıyorsa;
Ya ortada bir hırsızlık var.
Yada ülkede sportif konjonktür bütün kulüplerin gelirlerinden çok harcamalarına sebep oluyor.

Ben ikincisi olduğunu düşünüyorum. Fikret Orman'ın son dönemde tek adamlaşmasından, ilk yıllarında söz verdiği şeffaflığın gün geçtikçe kaybolmasından, kulübün profesyonelleşme adımlarından vaz geçmesinden, alt yapının yeterince güçlenmemesinden rahtsız olsam da kulübün borçları için mevcut yönetimi mesul tutmak bana pek doğru gelmiyor.

Atladığım bir şey varsa ne olur düzeltin.

Hidayet dedi ki...

@diskonnektus erectus

teşekkürler . malesef bu yıl da istediğim atletik , çevik , hızlı oynayan ortasaha kurgusuna sahip olamayacağız gibi geliyor . ffp bittiği yıl kaliteli gençleşme bekliyordum fakat , şu ana kadar benim için hüsran..

"Ya ortada bir hırsızlık var " .. burası önemli . hırsızlık mı var görevi suistimal mi var bilemem . fakat , eğer sen iki sene üstüste şampiyonluk , 2 sene cl ve cl grubunu lider bitirdiğin sene , ocak'ta cenk'i satıp , haziran'da futbolcu transfer etmeye hiç param yok ,personelin 4 aylık maaş alacağı var , vida'yı satıp bir kısmıyla oyunculara ödeme yapacağım diyorsan benden klübe para harcamamı bekleme . önce o deliği bir kapat derler adama .

bir de ferdi kadığolundan sonra orkun kökçü'yü de beşiktaş fener'e bile isteye kaptırısa benim gözümde serdar bilgili dönemi canlanır . koç ailesi , dostluk , kardeşlik , paylaşmak.. !

https://twitter.com/evrenmanchester/status/1021006242834153472

ideal 11 dedi ki...

qwerter

en kötü ihtimalle borcun sabit kalması gerekiyordu.yani demirören den ne borç devralınmışsa aynı borç miktarı olması gerekiyordu.mantık bunu söylüyor.planlara göre bir gelir gider dengesi yaratılmadı mı?


bu kadar büyük paraların ve gelirlerin olduğu bir yerde dernekler yasası ile yönetilmesi ayrı bir gariplik.kulüplerde denetim yok.nerden anlıyoruz bunu.gaziantepsporun bu günkü durumundan.tarihinde oldukça fazla bonservis girdisi olan bir kulüp idi.

reel hayatta bu kadar büyük paraları yönetmemiş yöneticiler kulüplere başkan ve yönetici olunca bide sorumluluk olmayınca ne oluyor.gelire rağmen borç artıyor.

türkiyede futbol kulüpleri umutsuz vakıa.çözümde yok gibi.satsan alıcı borçları nasıl ödeyecek.satmasan heryıl daha fazla borçlandırılıyor kulüpler.

Emrah D dedi ki...

@ideal11

yönetim savunmak adına değil ama borç büyümesinin bir sebebi varolan borçların döndürülememesi. yani bugün 100 lira borcum var, yeni borç da almadım 0/0 kapatıyorum yılı ama o 100 lira borcun 50 lirasının vadesi gelmişse ve ben ödeyecek kadar karda kapatmamışsam (ki 0/0 çıktığımız yılda iyi bari borç artmadı diyoruz) o zaman kredi çekip borcu borçla ödemek zorunda kalıyoruz bu arada borç artıyor. hani iyi yönetiliyordu niye borç arttı derken en kötü ihtimal borç artması değil, borç daha da çok artabilirdi veya kulüp kayyuma filan düşebilirdi.

arada kötü yönetim veya suistimal olmuş olabilir, olmayabilir de bunu bilmiyorum keşke bu işlerden anlayan birileri bunu denetlese bize açıklasa.

@hidayet

orkuna kesinlikle ferdiden daha az üzülürüm ama ikisinin birden kaçması çok büyük sıkıntı olur. benim de kaynaklardan duyduklarım malesef orkun işinin de yattığı yönünde. akılsızlık, fikirsizlik.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şanslı kuralar çekildi.hazırlık maçı tadında rakipler.b36 torşavn ve sonraki turda lillestrom -lask maçının galibi. iki takımında avrupa puanları oldukça düşük.

başakşehir ingiltereden burnley ile eşleşti.burnley aberdeen maçının galibi burnley olur zaten.

Hidayet dedi ki...

@diskonnektus erektus

valla , m . ekici fener'de oynamasın diye şeytana pabucubu ters giydirecek icraatler yapan ve kadrosunun gençleşmeye olan ihtiyacının bilincinde olan kadrolardan akılsızlık beklemem ben . kötü niyet ararım . yeni necip olarak tanımlanan vasat gençleri takıma doldurmayı bıraksınlar artık.

ideal 11 dedi ki...

erektus

futbol ekonomilerinin çok ayrıntısını bilmiyorum.ama basit bir mantık var.

var olan borcun yıllık faizini ödersen borcun artmaz.kulüplerde iki büyük gider kalemi var.oyuncu maaşları ve borç faizi.

kulüplerin gelirleri günümüzde acayip yükselmiş durumda.

basit bir hesapla 40 milyon avro oyuncu giderleri olsa senelik 100 milyon lira(18 milyon avro) da senelik borç faizi olsa. toplamda senelik ödeyeceğin para 58-60 milyon avro. sadece cl den 40 milyon avro geliyor.kombinesi var naklen yayını sponsorluklar var .oyuncu satış gelirleri var.

feda sezonlarında cl geliri yoktu ama oyuncu maaşlarıda 20 milyon avro civarlarındaydı.

dediğim gibi basit bir mantıkla söylersek iyi ihtimalle borçların azalması en kötü ihtimalle borçların sabit kalması gerekiyordu.yıllık faizi ödediğinde borç artmıyor mantık olarak.zaten şunuda beklemiyorum.kendinin olmadığı bir kurumun borcunu kimse ödemez.hayır hasenat mantıklı insanları bu devirde bulmak zor.tamam borçları ödemede en azından borçlar artmasın aga.

kulüpler satılacak deniyor eninde sonunda.bana öyle geliyor ki kulüpler çok kötü hale getirilip(zaten o yoldalar) beleş fiyata satılacak.borçları devr alacak bu şekilde alıcılar.

turgay dedi ki...

yönetimin elinde ne gelir vardı ne de mevcut gelirleri kullanabilecek ortam. 2017 yılının sonuna kadar bir çok gelir temlikliydi. yeni yeni kullanmaya başladık yayın geliri olsun, loca geliri olsun. 3 sene stat yaparken kombineleri topraktan sattılar sırf nakit giriş olsun diye. eleştirirken geçmişe de bakmak lazım. bizim kısa vadeli borçlarımız döviz cinsinden. tl olarak kaç tane borcumuz var bilmiyorum. ödediğimiz faizler hep döviz. haliyle borcu demirören dönemine nasıl sabitleyemiyoruz demek biraz saçma oluyor.

yönetimin en önemli sorunu maaş sıkalasını yukarıya çekmemiz ve kısa vadeli borçları yönetemememizdir bence. çoğu gelir borçlara gidiyor zaten ama kur yükselmeye devam ettikçe borçlarda yükselecek. diğer takımlara göre avantajımız kısa vadeli borçlarımızın onalra göre yönetilebilir olması. ancak şampiyonalr ligi geliri kesilince onları da ödeyecek para bulamıyoruz. bu da maaşların ödenememesine neden oluyor. çünkü maaşlı çalışana para ödemek bankaya para ödemekten daha kolay. şimdi ne yapıyoruz öncelikle sattığımız oyunculardan kazandıklarımızı kısa vadeli borçlara yatırıyoruz. tosic ve mitrovic'in parası muhtemelen hemen ödenmesi gereken yerlere gitti. artık fabri'nin parasıyla transfer yapmaya başlayacağız.

yönetimi savunmak istemiyorum çünkü hatalı oldukları çok nokta var. özellikle umut güner gibi adamların transferi yönetiyor oluşu gibi handikaplar takıma zaman ve para kaybettiriyor. takip edilmediğinden bilinmez ama amatör branşlarda ciddi sorunlar var. erkek ve kadın basketbol takımlarına vergi indirimi gelmiş olmasına rağmen hala transfer yapılamıyor. sponsor buluyoruz diye hava atarken ortada gelir getiren çarkı döndürecek sponsorlar yok. kulüpte nakit akışı ciddi seviyede az olduğu açık. bu yüzdende istenilen adımları atmak için son günleri bekliyorlar. 2 yıldır kendisine astronomik teklifler gelen Q7'yi satamazken ondan gelecek parayı marcelo gibi fabri gibi oyuncuları satarak çıkarıyoruz. hatırlarsanız geçen yıl da gitmek istememişti ve marcelo mecburen satılmak zorunda kalınmıştı. üzgünüm ama bu ekonomik yapıda ne ferdi gibi ne de orkun gibi potansiyellere 1,5 milyon euro vermezler bizimkiler. neden vermezler çünkü olmuş oyuncuya giderek 1 sene sonra satmak isterler. bugün tutsa negredo ve lens de potansiyel olarak satılacak oyunculardı.

benim gördüğüm ve anladığım bizim ekonomiyi döndürme planımız al-parlat-sat üzerine kurulu. haliyle transfer edilecek oyuncu düşüşte ve piyasası olan oyuncular. 3 tam senedir 1 tane alt yapı oyuncusu çıkaramamış hocamız için de genç oyunculara süre vermek boş iştir. yoksa şu zamana kadar en azından fatih'i direk 11 yazabilirdik. bu nedenle genç oyuncu alınsın güzel bir ütopya ama bunun beşiktaş dünyasında gerçekliği yok maalesef

Emrah D dedi ki...

@ideal11

dediğim gibi, yönetimi savunma niyetinde değilim sadece durumu anlamaya çalışıyorum ben de. direk hırsızlık vs yerine aklıma başka ihtimal gelmiyor. bahsettiğiniz senaryo ancak borçlar uzun vadeli ise olur, belki borcun büyük kısmı kısa vadeliydi ve ödemek için yeniden kredi çekmek gerekti bu arada faiz yükü büyüdü diye bir senaryo düşündüm ben.

şeffaflık olmadan hiç bir şey olmaz. gizli tutarak rakiplerimize göre avantaj sağlayacağımız bir durum da yok. bütün hesaplar filan açık olmalı bence.

ozan dedi ki...

@Turgay

Cok guzel ozetlemissin.

Son pragrafa ek olarak. Alt yapidan oyuncu cikmadigi gibi. Ozi haric direk 11e yazdigi genc oyunucu da olmadi Senol Gunesin. Hatta Kerim Frei sattik, Orkunu yetersiz olsa da surekli kiraliyoruz. Ferdi Orkun gelsinler de , gelince oynamyacaklar, kiralik gidecekler yada Oguzhan Aydogan gibi falan kaybolacaklar:

Hoca ve yonetim gunu kurtarma pesindeler. Simdiye kadar basarili oldular gibi. Borc sirf kurdan bile artardi ustune bir de stad yapildi falan filan. Mali olarak batik durumdayiz ve bundan kurtulus yok gibi.

ideal 11 dedi ki...

ozan

stad yapıldı fakat vodofone ile hem göğüs reklamı hemde stad isim anlaşması yapıldı.ve o dönem söylenildiği gibi tarihin en yüksek gelirli sponsor anlaşması diye açıklandı.artı o dönem feda dönemi idi ve giderler oldukça kısılmıştı.

kur farkı deniliyor.bonservis gelirleri euro üzerinden,cl gelirleri ve avrupa ligi gelirleri euro üzerinden
vodofone anlaşması dolar üzerinden

http://www.milliyet.com.tr/besiktas-tarihi-anlasmayi-kap-a-besiktas-1752262-skorerhaber/

bana mantıklı gelmiyor borcun artması.

2012 de net borç 520 milyon lira olarak açıklanmış.

http://www.hurriyet.com.tr/besiktasin-borcu-aciklandi-21582907

tarihler 2018 mayısı gösterdiğinde net borç açıklanıyor.1 milyar 912 milyon lira

https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2018/05/05/besiktasin-borcu-1-milyar-912-milyon-tl


kulüplerin satılmasına eskiden karşıydım ama görünen tabloda kara deliklerin kapanması için satılması şart.bu devirde kimse geçici olarak geldiği kendinin olmayan bir kurumu düşünmez.net

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

ben de yönetim yanlısı olarak yazmıyorum ama borcun artmasının sebepleri ortada. avrupadan kupalarından gelen ve oyuncu satışı dışındaki gelirlerimiz kur karşısında eriyor ve giderlerimiz hem oyuncu maaşı hem faiz gideri olarak döviz bazında. bu sebeple döviz bazında da borcun artmasına engel olunamıyor.

özellikle naklen yayın gelirinin sabit kur ile yapılmış olması, maç günü bilet ve kombine gelirlerinin dövizin artışı ile eşleştirilememesi (ülkenin alım gücü gittikçe düşüyor.), bu gelir kalemlerinin döviz karşısında erimesine sebep oluyor. üstüne bir de
seyirci gelirinde büyük paya sahip olan locaların daha stat yapılırken kaynak yaratmak amacıyla 3-4 yıllık satılmış olması oradan gelir gelmemesine sebep oluyor.
sponsor gelirleri ise bu seviyede kalırsa dua edelim. kur bu kadar yüksek seyretmeye devam ederse sponsorların azalması da olası.

geriye kalan oyuncu satışı ve avrupa geliri. oyuncu satışları faize, avrupa geliri de oyuncu maaşına gittiği için borç döviz bazında azalmıyor ve hatta artıyor. ama Türkiye'de 6 yıl önceki borç ile şimdiki borcu Tl bazında karşılaştırmak faiz borçlarının ve oyuncu maaşlarının döviz üzerinden olduğu bir ortamda biraz garip olur.

@turgay güzel anlatmış.
bizim transfer politikamız avrupada kariyeri düşüşe geçen reputasyonlu oyuncuları parlatıp olursa ortadoğu ve çine satmak üzerine kurulu şu anda. seçtiğimiz hoca da buna uygun.

ben negredoyu 3 yıl oynatmak için aldıklarını sanmıyorum. bu yıl iyi de oynasa satmak isteyeceklerdi ama bu kez tutmadı.
yöntem çok riskli bir yöntem ve yönetim aldığı riskin sonuçları ile yüz yüze geliyor şu anda.

bir de nadiren de olsa altyapıya gurbetçi ve yabancı geç deniyoruz onlardan son 2-3 yılda daha tam tutan olmadı. yani yönetim hiç genç denemiyor diye bir durum yok. tutmadıkları için sanki o transferler hiç yapılmamış gibi oluyor.

genç oyuncuların alınması ve oynatılması konusunda ise şöyle bir durum var. nasıl eskiden toki arena ve kadıköy dolmadıysa vodafone da dolmaz. o kadar para harcanıp yapılan statta bu kadar borç varken ucuza bilet satamazlar, o kadar bilet parası verenler de geldiklerinde 2-3 milyon alacak oyuncuları izlemek istiyorlar ve bu bir tane olursa tatmin olmuyorlar.
hiç bir istanbul takımı kadrosunda 22-23 yaş altı bir oyuncuyu tüm sezonun yarısında oynatacak kadar sabırlı değil. yakın zamanda benim hatırladığım iyi bir örnek de yok.

genç oyuncu belki 4-5 maç ard arda basit hata yapabilir ama vodafone, toki arena ve ya kadıköyde yapamaz. trabzondaki çocukların başına gelenler bile belli ama orada da maçlara ortalama 10bin kişi gidiyor.

yine @turgaya hak vererek yukarıdaki sebeplerle bizim yönetim 1.5M euro bonservis verip 18-19 yaşında oyuncu almak istemiyor. çünkü sene boyu toplamda 1000 dakikayı göremeyecek ve öyle olunca da bir yıl sonra paraya çevirme ihtimali olmayacak.

o yüzden ben genç oyuncular konusunda karamsarım. türkiye liginde bu takımlarda yakın zamanda gençler oynamaz gibi geliyor bana.

yönetim bir tülü Q7 yi satmıyor, satamıyor konusuna katılmıyorum. oyuncu gitmek istemezse gitmez. fabri premier lig hayali olduğu için gitti, marcelo kendisi açısından iyi ki gitmiş arsenale transfer olmak üzere, cenki bağlasan tutamazdın zaten.

ama q7 ben gitmiycem diyor. e zaten batı avrupa liglerinden teklif almayacağına göre elimizde kalıyor. ayrıca gitmeyeceğim dediği kontrat senelik 8m euro diyorlar ki normalde 34 yaşında her oyuncu bunu kabul eder. seviyor adam galiba :)))

benim sene sonu transfer sezonu ön görüm tuttuğu için keyfim kaçık. kur sebebiyle zaten geç kalacağımız belliydi, bir de bizim transfer politikamız gereği çıkma oyuncuların(büyük liglerden afaroz edilenler) belirlenmesini beklememiz gerekiyor. dünya kupası sebebiyle bu süreç uzayınca tam da düşündüğüm gibi transferler yine kamplara yetişmedi :)
bir de çok oyuncu yollar çok oyuncu alırız diye düşünmüştüm tam da öyle oldu.
sonumuz hayrolsun

fidddas dedi ki...

çok fazla oyuncu gidip gelmesine bu sirkülasyonun takım kimyasını çok bozması yanında ekstra bir menajer gideri kalemi yaratması sebebiyle de karşıyım. eklemiş olayım.

turgay dedi ki...

@fidddas'ın son yazdığına şöyle bir örnek verelim son mali kongrede dağıtılan kitapçıklarda 31.12.2017 tarihi itibariyle menajerlere (özellikle ahmet bulut) olan borcumuz 52,5 milyon lira. 29.12.2017 tarihindeki euro kuru olan 4,51. şimdi euro kuru 5,54. ne kadarını ödeyebildik veya ödeyemedik bilemiyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Finans isinden anlamayanlar yorum yapiyor. Turkiye'deki en buyuk yanlis degerlendirmenin tamamen borc uzerinden yapilmasi. Ne zaman mali kongre olsa sadece borc aciklanir herkes bunun uzerinden degerlendirme yapar. Sacmalik. Iyi bir analiz yapacaksan solvability, liquidity, net profit ve bunun hangi kalemlerden olustugu (one-off mu continuous mi), satilabilir asset'lerin market degeri ve en onemlisi business plan (plan'in ne). Bunlar herseyden onemli. Sen mesela seneye ufak bir zararla kapatmissan, ama ayni zamanda faiz giderlerini karsilamis ve borcu ufak sekilde eritmissen basarilisin. Sen borc cok az azaldi battik diye dusunebilirsin ama oyle degil. Carki cevirmissindir. Hatta sen belki borclarin odenmesini karsilayamadin, bunun icin borclandin ama iyi bir gelecek sundugun icin daha dusuk faiz oraniyla borc alabildin bankadan, o da olumlu. Onemli olan borcun eriyebilmesi degil, dondurulebilmesidir.

Sene basindan beri lig lig diye kicini yirtan bir ben varim burada. Neden oldugunu simdi anlamissinizdir. Biz CL gelirlerine muhtaciz. Bu seneyi ufak bir karla kapattik. Ama bunun icinde Cenk'in 25 milyonluk satisi ve rekor seviyedeki CL gelirleri de var. Her sene 25 milyona oyuncu satamazsin, her sene CL'ye gidemezsin. Bu gelirleri cikar 200 milyon tl iceridesin mesela. Durum o kadar vahim, ama kimse anlamiyor. Herkeste bir CL heyecani, ozguven vs vardi. Sonucunu gorduk iste. Boyle ahlar vahlar icinde kalirsin iste, sonra neden biz mali olarak bu durumdaydik diye sikayet edersin. Yonetim dahil kimse bunu ongoremedi. Genclerbirligi maci sonrasi oyunculara okkali bir ceza verilmeliydi, Kayseri maci sonrasi Senol Gunes kovulmaliydi. Yapmadin, o sacma sapan CL ruyasina kapildin, sonuc bu olur.

Ben yine de yonetime fazla suc bulamiyorum. En buyuk sikinti yukarida yazdigim olay. Ama finansal olarak kotu diyemem. Basaridan sonra maas skalasinin yukari cikmasi kadar dogal birsey yok. Mevcut oyunculara basaridan pay dagitman lazim ve sana gelecek oyuncular populerlestigin icin daha fazla istiyor. Ki biz Pepe ve Negredo haric cok da fazla ucmadik.

Arkadas borc nasil artar demis. Oraya hayvan gibi stat dikildi 150-200 milyon dolara. Opucukle degil. Onu ekleyeceksin. Yonetim geldiginde yasli ve ligi 4. bitirmis bir kadro ve yuksek uzun vadeli kontratlar vardi (Simao, Ernst vs). Birsuru acilmis dava vardi. Alacakli futbolcu vardi. Izini alinmamis eski pusku bir stat vardi. Temlikli gelirler, hayvan gibi borc, faiz yuku ve her sene 10larca milyon iceride olan bir finansal durum vardi. Oyle gulluk gulistanlikmis gibi konusmayin. Daha kur farkini soylemedim bile.

BJK4EVER dedi ki...

Arkadasin biri gelirler de euro uzerinden borc artamaz demis. Oyle sacma sapan bir analiz olmaz. FX farkinin finansal tablolara etkisini analiz edeceksen tablonun tamamina bakarsin.
Giderlerin neredeyse tamami euro uzerinden. Oyuncu maaslarinin tamami euro. Bonservis harcamalarinin tamami euro (Karabukten oyuncu alsan bile euro uzerinden oduyorsun). TL uzerinden olan masraflar cuzi masraflardir anca, mesela otobus kirasi, yurt ici ucus biletleri, dusuk personelin maasi vs. Ana kalemlerin tamami euro uzerinden.
Gelirlerde oyle bir durum yok. Oyuncu satisi euro, Avrupa mac gelirleri euro, baska? Ki bunlar surdurulebilir gelir de degil zaten. Her sene 25 milyonluk oyuncu satamazsin, Benfica veya Ajax degiliz biz.
Kombine satislari tl uzerinden. Merchandising gelirleri ufak bir kisim olan yurtdisi satislari haric tl uzerinden. Naklen yayin geliri sabit dolar kuru uzerinden, yani oradan da iceridesin.
Yani giderlerin tamami yabanci kur, gelirlerin sadece bir kismi. Hala nasil kur etkisi oluyor anlamiyorsaniz diyecek laf yok.

Yonetime her turlu elestiriyi yap, ama finansal olarak fazla elestiremezsin. Hele hirsizlik falan demek komik. Borc sana gore artamaz ise aradaki fark ne oldu? 500 milyon tl'lik hirsizlik mi yapti bu yonetim? Bunu yapmislarda zaten plaket vermek lazim.

Finansal olarak elestirecegim tek nokta kur dalgalanmasina karsi onlem almamis olmamiz. Ulkenin ekonomik ve politik olarak ne kadar boktan oldugu belli. Hayvani bir kur riskinin oldugu da belli. Bunu hedge etmek o kadar da zor degil. Kuluplerin bunun onlemini almamasi cok sacma. Ama zaten bu onlemi alacak kadar finansal zekaya sahip olsalardi kulupler bu halde olmazdi zaten.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER +1

Bende ilk 2de kalınması için az söylenmemiştim ama ilk yarı alınan 30 puandan sonrası zordu.

Borç mevzusuna fazla takılıyoruz. Fazla bakkal hesabı yapılıyor. Orman'ın geldiği zamandan bu yana 6-7 sene geçtiği için o zamanki duruma dair atıp tutmak kolay oluyor.

Yakın tarihli örnek olarak Fenere bakın. Borç tahminimizden fazlaymış dediler. Muhtemelen onlarda da ileri dönük temlik sıkıntısı var. Tıkandılar.

Veya GS gibi kolaya mı kaçsaydı yönetim. Yapın bize stad alın size İnönü'nün arsası. Artık 3.cü havalimanının oraya maça giderdik.

Demirören gelecek gelirlere temlik koydurarak, 2-3 kez %2.5 hisse satarak bu takımın altına dinamit koydu. Kullandığın ileri tarihli geliri tarihi gelinceye kadar gider olarak yazmazsan mali tablon şaşar.

İleri tarihli gelirlerin temlikliyse kredi çekmen zorlaşır çünkü gösterebileceğin gelirin yoktur. Hepsini kullanmışsın. O zaman sende temlik + oyuncu satışı ile toparlamaya çalışırsın. Sonuç UEFA'dan ceza.

Kullanılan gelecek zamanların gelirlerini kenara koyalım. Uefa'da rekor düzeyde dosyayı bu yönetim temizledi. Del Bosque'nin 8 milyon avrosu, Ferrari'nin 7.5 milyon avrosu. Bunlar en belirginleri. Bir de şu meşhur pano şirketi var.

Borç-alacak farkımız 1.65 milyar TL. Bunun zaten 100 milyonu Demirören'e. 8-9 milyon avrosu Adalı'ya. Adalı ilk fırsatta başkanlığa zıplayacağı için bu paranın peşinden gidemez. Torunoğulları da her fırsatta boşuna sallamıyor yönetime. Önümüzdeki sezonların toplam maaşı da 70-80 milyon avro + vergi olarak uzun dönemli yükümlülük olarak borç yazılmıştır.

Bir de maaş ile bonservis ayrı kalemlerdir. Onun bonservisi bunun 3 yıllık maaşıdır filan geçin bu işleri. Maç başları dahil 2.2 milyon avro alan Cenk'e bu sene 3-3.5 milyon avrodan aşağı mı maaş verilecekti veya Fabri'ye veya Marcelo'ya kalsalarda yıllık 2.5'ten aşağı kontrat verebilecek miydiniz?

Takımın maaş standardı bir tek Negredo ile bozulmuştur. Pepe'nin imza parası da yıllık ücretinin içindedir. Toplam 9.5'un 3ü imza parası olmalı. Negredo'da ancak maç başı 44-45 dakika ortalama ile oynadığı için onunla ilgili her değerlendirme yanlıştır.

Zaitsev dedi ki...

Beşiktaş'ın eline gençleşmeyle ilgili bir fırsat geçmiştir. Koy kaleye Utkuyu, Fatih ile Alpay'ı stoper rotasyonunda kullan. Gerekirse Dorukhan'ı sağ bek yap.

Bir ofansif orta saha, bir stoper ve belki bir sağ bek. İlla 2ci stoperi alacaksak genç bir oyuncuya yatırım olsun.

yilmaz dedi ki...

Kaleyi bilemem ama fatih dururken rotasyon için bir stoper almak altyapıya ihanettir, oradaki gençleri motive edemezsiniz artık.

Huzeyfe dedi ki...

@ BJK4EVER

Aciklayici olmus, eline saglik.

Benim yalniz bir sorum var, bu bahsettigin veriler kamuya acik mi?
Cunku eger dedigin gibiyse seffaflik esasen yonetimin isine gelir. Yaniliyor muyum?

mit dedi ki...

Fabri'nin gitmesine cidden üzüldüm. Cordoba ve Rüştü'den sonra ilk kez kaleye top geldiğinde yürekleri ağızlara getirmeyen, güven veren bir kalecimiz olmuştu. Hataları, eksikleri vardı tabii ama Liverpool kalecisini, Muslera'yı falan da gördük. İnsan hata yapar. İyi bir insandı, efendi ve kibardı, Beşiktaşıma yakışmıştı. Yolu açık olsun. Tolga'ya da UEFA maçında Allah bol şans versin.

turgay dedi ki...

Yarın akşamki maç için post açılmadığından buraya yazayım. 11de Necip-medel veya mesel ilerde Necip-Fatih yazılıyor bakın bu ayıptır. Senin kenarda takip eden herkesin bundan olacak dediği Alpay diye bi stoperin varken neciple orayı geçiştirmek ayıptır. Alttan gelecek adamlara gelmeyin kardeşim gidin başka yerde oynayın size burada forma yok demektir. Artık şu idare edilmek üzere bir yere yama yapılan oyuncu kullanmayı aşmak lazım. Elinde orasının orjinali oyuncun varsa yaşa bakmadan oynatmalısın. Ben çok üzülüyorum bu çocukların haline. Hem kendi evladın hem ucuz hem de potansiyelli ama zaman kaybediyor kenarda kalarak. Umarım bizden ayrılır da gelişimini oynayacağı bir takımda sürdürür

Basar dedi ki...

Yazmayayım dedim ama kendimi tutamıyorum!

Umut Nayır 25 yaşında yani artık genç yetenek statüsünden olmuş statusune geçmiş yaşta. Bu güne kadar ikinci ligde oynamış. Orada çok gol atsa sorun değil, hep 3 gol filan atmış. Adamın pazarladıkları özellikleri hukuk okuması ve Beşiktaşlı olması... Ha bir de adamın adı güzel.

Bunun yanı sıra kadronda zaten 4 forvetin var, mıh gibi takıma çakılmışlar. İkinci ligden 5. Forvet almanın anlamı nedir? Sonra burada borç hesabı yapıyoruz. Adamın maaş için 10000 forma satman lazım, bir forma %50 kar bıraksa 20000!

Serkan Rençberden umutluydum ama bu transfer beni umutsuzluğa sürükledi.

emruli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
emruli dedi ki...

Günaydinlar;

@Basar: Umut'un kac maçını seyrettin? Ben sifir (0) ama Ankaraguclu arkadaşlarımdan cok duydum, dinledim. Bir nefes alalım, sans verelim. Burada Fabri'den Abou'ya; Atiba'dan Lens'e o kadar çok transferde yanıldık ki. Kadro mühendisliği, geleceğin planlamasi vb. konularda yönetim cok güven vermiyor belki de transfer basarisi Turkiye ortalamasinin cok cok üzerinde. Gormeden elestirilmeyi hak etmiyorlar bence, ki TL uzerinden cok uygun bir bonservis / maasla geliyor ve arkadaşlarımdan duydugum kadariyla cok karakterli çocuk, parayi alip yatacagini dusunmuyorum.

Herhangi bir bilgim yok ama bu transfer Love ya da Pektemek'ten birinin gidecegi sinyalini verdi bana. Bir sürü eksik varken 6. forvete az da olsa para verecegimizi dusunmuyorum. Güven'i de muhtemelen kiralariz veya bir sene altyapıda oynar. Neyse, bekleyip gorelim.

Kizimla ilgili güzel dilekler sunan herkese teşekkür ederim. Sezonu da bugün açıyoruz, hayırlı olsun hepimize :)

dominic molise dedi ki...

besiktas transfer yapmadan once eldekilerden verim alabilmeli ya da elden cikarabilmeli. ben kimlerin geleceginden cok kimlerin gidecegini merak ediyorum:

1. aras, love (2020), pektemek, veli, negredo (2019) ne olacak?

aras = 800
love = 2000
pektemek= 1700
veli = 1500
negredo = 4300

10 milyon euro yapiyor yillik.

2. bir de lens var tabii. gecen yil 2.2 ml euro yillik ve 5.5 ml bonservis odendi kiralama ucreti ile beraber. bu da onumuzdeki yillardaki maasi:

2019-2020 Sezonu için 2.300.000 Euro
2020-2021 Sezonu için 1.950.000 Euro
2021-2022 Sezonu için 1.800.000 Euro

bu adami ne yapacagiz biz? tek basina 15 ml euro maliyeti olacak. bence tek cozum oynatmak.

3. bir de bunun yas boyutu var tabii; pepe, adriano ve q7'yi satabilecegimiz son transfer donemi su an, sanirim q7 gidiyor zaten. pepe'nin de adriano'nun da para ediliyorsa satilmasi gerekiyor diye dusunuyorum. pepe'ye ilginin oldugu yaziliyor.

4. bir de babel ve tore'nin kontrat sorunu cozulmek zorunda. bu halde faydalanamayiz, ayrica hic yoktan bonservis gelirinden oluruz. tore de son senesine girdi. ilk devre belki biraz ugrasirlar, sonra yatisa gecerler.

tranfer yapmak iyi hos da bu sorunlari gidermeden gelecek adamdan nasil verim alicaz ki? umut nayir 5. forvet olarak mi alindi?

sonuc: vida, pepe, q7, babel gitmeli. tore ile kontrat yenilenmeli. kullanilmayan adamlar mumkun oldugunca yollanmali.

5. ersan ve roco transferleri bitti varsayiyorum.

tolga ,
gg, roco , ersan , adriano
tolgay , medel
lens, oguzhan, tore
larin

yedekler: utku, caner, umut, orkan, necip, fatih, dorukhan, guven

6. turkiye kupasi oynamayacagiz, e mac yuku de gecen seneye gore cok daha az olacak bu yuzden. su hali ile bile genis olan kadroyu sisirmenin anlami yok. gecen sene gorduk iste, kadro siskinligi yuzunden neredeyse kimseden tam verim alinamadi. ayrica senol hoca kucuk kadrolardan daha kolay verim aliyor.

7. kale, 10 numara, forvet transferi yapilacaktir. ama once ustteki maddeleri dusunmekte fayda var.

Emrah D dedi ki...

@dominic

tamamına yakınına katılıyorum, sadece çok fazla sirkülasyon olmasın biraz papaz oyuncu kalsın deniyorsa adrianonun kalması faydalı olur diye düşünüyorum. hem diğerlerine göre kıyas kabul edilmeyecek kadar verimli hem piyasası daha düşük gibi.

Basar dedi ki...

@emruli Ben önceki mesajları kaçırmışım ama kızınla ilgili iyi dileklere ben de katılıyorum.

Diğer konu ile ilgili; 25 yaşına kadar super lig görmemiş topçunun Beşiktaş’ta işi olmamalı. 5. Forvet olacaksa alt yapıdan alsınlar daha iyi.

carlito dedi ki...

Umut Nayır ile ilgili ben de pek bilgi sahibi değildim, ama sosyal medyada inanılmaz bir bilgi kirliliği var. sırf transfer edilmesi istenmiyor diye attığı gol sayılarını bile yalan yazan yerler gördüm! geçen yıl 14 gole ulaşmış a.gücü'nde, tabii ki süper lig için ölçü değil ama zaten adam mevkiisi için son alternatif olarak alınıyor, kendisi de farkında. ben m.pektemek yerine onu tercih ederim, aralarındaki ücret farkı dağlar kadar! sadece 250bin dolar yıllık ücreti olacak, en kötü hali bile pektemek'ten kötü olamaz!
tabii yukarda da değinildiği gibi asıl önemli olan elden çıkartılması gerekenler.. negredo, love ve pektemek'ten en az ikisi gönderilebilmeli.. ücreti bu kadar çok olmasa hiç düşünmeden negredo derdim ama onun da bu sezon 25 maç oynarsa sözleşmesinin otomatik uzaması durumu varmış, ordan anlaşılıyor neden istenmediği.. negredo'nun satılabildiğini varsaydığımızda vagner love'a bakıyorum en ufak bir umut vermiyor, ama sanırım hocanın tercihi yeni forvet ve larin ile birlikte love'u elde tutmak üzerine. o durumda umut nayır da 4. seçenek olacak (hatta daha bir de Güven Yalçın var, o şimdi geldi aklıma!)
sonuç olarak larin de sezon boyu takımı taşıyabilecek çapta olmadığına göre her halükarda bize takıma gelir gelmez 11'in bankosu olacak, isimli bir santrafor gerek.. sakatlık yaşamadığı müddetçe oynaması tartışmaya bile açılmayacak bir oyuncu olmalı ve gs'lı gomis gibi sezonu hiç sakatlanmadan geçirmesi için dua edeceğiz!
diğer çok acil gelmesi gereken transfer de tabii ki kaleci transferi.. sezona tolga ile başlayacak olmak bile can sıkıyor, artık gündemdeki isimlerden hangisi olursa olsun şahsen razıyım, yeter ki bir an önce alınsın..
roco transferi de umut veriyor, yaşı ve özellikleri itibariyle çok işimize yarayabilir, medel sayesinde uyum süreci de çabuk olur.. umarım hoca bu kez yenileri 11'e yerleştirme işini uzun vadeye yaymaz, zira bu kez böyle bir lüksümüz yok.
sezondaki gidişatımızı belirleyecek diğer hayati transfer de malum 10 numara transferi. talisca tarzında bir oyuncu olmaması gerektiği aşikar, kaldı ki onun gibi biri de pek yok zaten piyasada. alacağımız forveti iyi besleyen, duran topları iyi kullanan, topsuz oyunda kaybolmayan, oğuzhan ile iyi anlaşabilecek bir isim takımın tüm çehresini değiştirir.. tarif ettiğim adam tartışmasız şekilde Sosa :) şu gün getirilebilse şahsen düşünmeden kabul ederim ama çok zor, o yüzden yapmamız gereken yeni bir Sosa bulmak..
sağ bek transferinin ise muhtemelen devre arasına kadar rafa kaldırıldığını zannediyorum, o dönemde duruma göre bakılacaktır.. gökhan gönül'ün önceki sezonlara nazaran sakatlıksız bir sezon geçirmesi durumunda büyük sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum, zaman zaman dorukhan da o bölgede denenecek sanırım.

kadro mühendisliğine şöyle bir baktığımızda tercihime göre öncelik sıralaması şöyle olur;

kale: yeni kaleci (tolga)
sağ bek: gökhan gönül (dorukhan)
sol bek: adriano (caner)
stoper: pepe, roco, fatih (ve muhtemelen ersan gülüm)
ön libero: medel, oğuzhan, tolgay, necip
kanatlar: babel, quaresma, lens, töre, orkan
ofansif orta saha: yeni transfer (şimdilik ozzy)
forvet: yeni transfer, larin, negredo, love, umut nayır, güven yalçın (buradaki fazlalığın azalacağını varsayalım)

şu an itibariyle en muhtemel 11'im:
yeni kaleci
gökhan-pepe-roco-adriano
medel-oğuzhan
q7-yeni transfer-babel
yeni transfer

görüldüğü gibi daha 11'e yazmamız gereken 3 transferin kim olacakları belirsiz, haliyle takımın geleceğine dair umutlu veya umutsuz olmanın şu an için mümkün olmadığını düşünüyorum...

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

2 senedir filan Umut Nayır diye sayıklayan birisiydim sonunda transfer gerçekleşti. Göztepede iken 2-3 maçını izlemiştim. Hareketli, hava toplarında etkili bir oyuncu. 3cü forvet olarak rotasyonda iş görecektir. Maliyet olarak bahsedilen küçülmeye uygun. Pektemekten daha çok katkı verecektir.

Pektemek'in kontratının bir kısmı karşılanarak rotasyondan çıkartılabilir. Onun dışında forvet rotasyonu aynen kalır.

Bu arada Klaasen de werder bremen'e gitmiş. Onu da listeden silebiliriz.

yilmaz dedi ki...

Bence negredo elde kalacak. Bu saatten sonra yapılması gereken oyuncuyla uzlaşmaya gidip "biz Bi halt etmişiz, senle sözleşme imzalarken kafamız güzeldi, gel senin maaşı 3 yapıp sonraki yılı da şarta bağlı olmadan uzatalım" demek ve yararlanabildiğimiz kadar yararlanmak. Madem 10 numara da bulamıyoruz, yanına hareketli Bi forvetle 4-4-2 oynatıp kör topal gideriz olmaz mı?

beagle dedi ki...

Öyle bir durumdayiz ki ya sagbek, 10/destek forvet ve golcü konularını cözup kral olacagiz, ya da rezil.

Kagawa + Bacca alabilirsek Uefa bile gelebilir.
2 yeni Love bulursak 5 oluruz.

BJK4EVER dedi ki...

Tempo ve hucum pas dusmani, yan pas ve kritik top kaybi masteri, sezonda 20 mac oynadiktan sonra perte donem Atiba ile uzatmisiz. Bu demek oluyor ki Medel'in bol bol kulube ve stoperde olacagi ve Dorukhan'in 5 dakika bile oynamayacagi sezona hazir olun. Ortamlarda antrenorumuz super oyuncu gelistiriyor dersin kim bilecek!

Zaitsev dedi ki...

Yan pas kralı ile sözleşme uzattık. Bu dakikadan sonra ne ofansif orta saha ne de forvet alarak boşa para harcamaya gerek yok.
Atiba, geçen seneki oyununu oynarsa ıslıklanarak çıkar sahadan. Efsaneden ıslığa doğru evrilmez umarım kariyeri.

Basar dedi ki...

Macer Chadli geldigine gore Babel veya Quaresma yolcu. Beni ikisi de bozmaz. Ayağa top bekleyen topçu modeline karşıyım.

Basar dedi ki...

Atiba yardımcı hoca olsun!

fidddas dedi ki...

bonnnboş bir pazar gününde yarına yetiştirmem gereken işlerden kaçmak için züper lig takımlarının kadrolarına bir göz gezdirdim. başakşehir dışında kadrosu hazır olan hiç takım yok. ya kelcisi yok, ya stoperler eksik ya kanat bekleri yeterli değil, orta saha bomboş, forveti olmayan bile var.
benim buradan anladığım pazartesi itibariyle takımlar çok transfer yapacaklar. ilginç geldi bana genel durum. hala düşecek takımları belirleyemedim bile :) geçen sene 3te 2 tutturmuştum.
ligin başlamasına 15 gün var ama eğer takımlar transfer yapmazsa lig kalitesiz olacak gibi duruyor.

sonra züper lig yöneticilerini kerizleyen menajerler gib avrupa liglerinin takımlarını inceledim. hangi oyuncular boşa çıkar diye. 30-40 oyunculuk havuz çıktı. aralarında işe yarayacak oyuncular var.
oyuncuların bazılarını tanımıyorum bile zaten gerek de yok :). ama yerine transfer yapılmış, sözleşmesinin son senesi olan, daha önce pazarlanmaya çalışılmış, geçen yıl pek oynatılmamış oyunculardan fena bir havuz çıkmadı. bir kısmının ismini bu transfer döneminde duyduk bir kısmını ise büyük ihtimalle duyarız.

bizim kaleci ihtiyacımız olduğunu, pepenin de satılacağını, aldığımız gençlerin hepsini kiraya vereceğimizi, vida, quaresma, babeli satacağımızı, sağ bek ihtiyacımız olduğunu, orta sahaya ek yapmamız gerektiğini, yönetimin her yıl bir-iki tane çok çok sürpriz transfer yaptığını düşünerek aşağıdakileri yazıyorum.
özellikle yorum yazmadığım sürece takıma gelmesine sıcak bakmıyorum bu isimlerin.

kaleciler ;

Kevin trapp(Psg) : buffon sonrası az sonra yazacağım areolanında olduğunu düşünerek aslında bizim için biçilmiş kaftan. üstüne bir de alman :). çok zor bir hedef. büyük ihtimalle premier lige orta sıra bir takıma gider.
alphonse areola(psg) : buffon geldikten sonra trapp ve ya bu arkadaş gidecek. hiç tanımıyorum.
david ospina(arsenal): artık 3. kaleci. zaten yazılıyor.
adrian(west ham):31 yaşında ispanyol kaleci. geçen yıl genelde yedek kalmış. kimseyi bulamayınca alabilirler.
jose sa(porto): geçen yıl casillas mantarlayınca onun yerine oynamıştı. mendes etkisi ile kiralık gelir gibi duruyor.

fidddas dedi ki...

stoperler

höwedes(schalke) : geçen yıl juventusa kiralık gidip neredeyse hiç oynamadan dönmüş. çünkü çok sakatlanmış. eğer sakatlık görmezse bizim ligde her türlü iş yapar. bizim işimize de yarar. ama zaten adı galatasaray ile yazılıyor. eğer sakatlık olayı bittiyse gelmesini isterim.
mangala(m. city) : her sene geleneksel oalrka yazılırdı. geçen yılı 10 maç ile geçirmiş. premier lig orta sıra takımına gitmezse ingilterede ağustos ortasında kapanacak transferden sonra süper ligde görürüz gibi. bizim dışımızda fenerbahçe ve galatasarayda kiralayabilir.
rojo(m. utd.) : mangala için yazdıklarım aynen geçerli. bizim ligde çok iyi iş yapar. ama bizim ihtiyacımız olan bir oyuncu değil. biz bir harfi değiştirip rocoyu aldık.
martins indi(stoke city) : takımı küme düştü, repotasyonu da gittikçe düşüyor. büyük ihtimalle fenerbahçe kiralayacak gibi. dedikodu falan yok ama tam onlara göre bir transfer çünkü stoperleri yok.
marlon(barcelona) : ispanya takımları lige 25 kişilik sabit kadro ile girmek zorundalar. barcelona kadrosu hafif şişmiş. ayağı düzgünse kiralık gelsin ama roco aldıktan sonra başka bir çömez işimize gelmez.
vermealen (barcelona) : sakatlıktan top oynamıyor pek ama yine fenerbahçenin kiralayabileceği tipte bir oyuncu.
roncoglia(celta) : yerine transferler yapılmış. celta kiralık oyuncu vermez gibi. büyük ihtimal italya ligine geri döner. benim arjantinli zaafım var. olursa sevinirim. zaten eskiden ismi çok geçmişti biizm lig için.
miranda(inter) : tam bizim yönetimin sürpriz transfer olarak alacağı isim. interde yerine oyuncular alındı. bonservis ile bile alınır. marcelo etkisi yapabilir bizim için. yaşı biraz fazla ama.
ronocchia(inter) : italyan oyuncular genel olarak bizim lige pek uğramıyor ama alırsak defansa iki kule yapmış oluruz. roco yedek olacaksa iyi bir alternatif olur transfer için.
gustavo gomez(milan) : bu yıl nasıl oldu da ismi hala ortaya dökülmedi anlamadım. yakın zamanda fatih terimin iyi milan bağlantıları sebebiyle !!!! kesin galatasaraya adı yazılır.
juan jesus(roma) : sanırım bu adamı biz kiralık alacağız. eğer roma diğer stoperlerini vermezse kiralık gelme ihtimali var gibi.


sağ kanat (bek-ortasaha)

najar(anderlecht) : adı geçti diye aldım. 2 yılı sakat geçirmiş. bizim gg77 artık yürüyen emekli olduğu için vasat üstü her beke razıyım ama bu oyuncunun bize faydası olacağını sanmıyorum. sağ bekin ikisi birden fizyoterapi gediklisi olmamalı. hücumcu bir bek. ben genel olarak 3-4-3 benzeri bir oyun istediğim için iyi durumda olsa işe yarayabilirdi.
allan nyom(west brom) : takımı lig düştü. fenerbahçe eğer islayı satarsa alabilir.
aleix vidal(barcelona) : ardanın transfer ekürisi. kaderi de onun gibi oldu. kiralayabilirsek çok iyi iş yapmış olabiliriz sanki. sağ forvet oalrak da çok oynamış ama bana kalırsa bizim ligde bir iki maç dışında sağ bek olarak sırıtmaz.
montoya(valencia): yerine oyuncu aldılar. kiralık olarak iyi seçenek olabilir. barcelona alt yapısı bizim ligde iş yapar.
karsdrop(roma) : adı geçti diye yazıyorum. yine sakatlık ile zaman harcamış oyuncu. zaten gelse kiralık gelir. dorukhan devam etsin daha iyi. bize gökhana alterbatif değil, gökhanı çarçabuk kesebilecek oyuncu lazım.

sol kanat (bek-orta saha)

digne(barcelona) : bu oyuncuya yatırım yaptılar ama pek tutmadı. bizim sol kanadın transfere ihtiyacı yok, olsa düşünülebilirdi.


fidddas dedi ki...

orta sahalar (433 veya 343 için 6-8-8 ve ya 8-8 tarzı adamlar)

toure(serbest) : sanırım galatasaraya transfer olacak. belhandayı satmayı bekliyorlar.
leroy fer(swansea) : takımı ligden düşütüğü için aldım. hiç izlemedim. ama istatistikleri ortalama üstü bir 8 numara gibi görünüyor. bu kadar mali sıkıntı olmasa oğuzhan-tolgay-fer rotasyonu iyi olurdu. geçen yılın değil bir önceki yılların istatistiklerine bakın.
imbula(stoke) : geçen yıl çok adı geçmişti. takımı da küme düşünce dikkatimi çekti. biz atiba ile imzalayınca artık bizim ile ilgisi kalmadı. fenerbahçe için iyi bir opsiyon olur bence.
rafinha(barcelona) : eğer hollanda gamsızı diye leroy fer istemiyorsak rafinha tam kirlamalık oyuncu ama bizim lige düşmez henüz. yine italyaya kiralık gider sanki.
denis suarez(barcelona) : keşke yönetim bu tip oyunculara yatırım yapmak gibi hamleler yapsa. sadece ispanyolların bizim ligdeki sertlikten mala bağlaması sorunu var. onun dışında çok mevkili bir joker olabilir.
badelj(serbest) : bize alınır oyuncu idi ama artık imkanı yok. tolgay ve medel satılıyorsa ancak olur. dünya kupası sonrası premier lig orta sıra takımına gider gibi duruyor.
marchisio(juventus) : gelse mevki benzer olmasa da guinti etkisi yaratır ama bu seviye bir italyanı buraya getirmek çok zor.
sturaro(juventus) : 25 yaşındayken hayatta bize gelmez ama keşke olsa idi. bu denis suarez falan işte hem geçen sene alınacak adamlar idi.
biglia(milan) : fatih terimin iyi ilişkileri ile milandan alacağı diğer oyuncu.
gonalons(roma) : medel, atiba, tolgayı satalım bu adamı oraya koyalım. ikinci lyon maçında çok beğenmiştim. roma da şans da bulamıyor ve gittikçe yaşlanıyor. ah ah diyorum. umarım bizim rakipler seneye kadar bu adama uyanamazlar da seneye alabiliriz.
Coeff(serbest) : FM oynadığım dönemlerde yıldızımdı, serbest görünce yazayım dedim. orta sıra anadolu takımı olsam hiç değilse bir denerim. aslında tam kasımpaşanın alacağı oyuncu.


fidddas dedi ki...

kanat forvetler

Jese(PSG) : orada şan bulamaz. hazır guti gelmişken real madrid alt yapılı bu adam iyi iş yapabilir. ispanyol olması tek dezavantı. profil olarak tam bizim kalemimiz. yüksek bonservis verilmiş ama düşüşte. çok isterim gelmesini
Narsingh(Swansea) : takımı küme düştü.. cocu etkisiyle fenerbahçeye gelir gibi. biz gmasız holandalı kanat forvet kontenjanımızı lens ile doldurduk zaten.
Choupo-Moting(Stoke) : babel giderse kesin bize gelecek. menajer firması ROGON. bu firma ile işlerimiz var diye twitterda görmüştüm. gelmesini çok isterim.
Chadli(West brom) : açıkçası takımda kuzey afrikalı olmasını istemiyorum. mental olarak yeterli değiller. sakatlık geçmişi de iyi değil ama sanırım kiralık olarak alacağız.
brahimi(porto) : kuzey afrikalı olmasına rağmen en çok istediğim adam. ama imkansız. bize 3-4 seviye atlatır.
salvio(benfica) : yine çok istediğim oyunculardan biri. sözleşmesinde son senesi. ama onun gelmesi imkansız.
robert mak(zenit) : sanki bu yıl süper ligde izleyeceğiz gibi. sanırım trabzonspor alacak bu oyuncuyu.
marlos(shaktar) : takımında alternatifi olsa denenebilir ama boyu çok kısa ve çizgiye basan oyuncu sevmiyorum.
leschuk(shaktar) : trabzon alır ya da galatasaraya yedek forvet olur.
bernard(serbest) : son gün transferi. ispanyaya yolu düşmezse bizim lige gelecek gibi. galatasaray olması ihtimal. imza parasını falan uefaya bildirmeden alabilecekleri oyuncu. quaresma giderse gelen bonservisi biz bu adama gömeriz gibi. ben çok izlemedim ama beğeneni çok.

forvet arkası

kagawa(dortmund) : dortmund eğer oyuncudan vazgeçtiyse tam bizim ligin transfer profiline uygun oyuncu. ben gelmesini isterim.
montero(sporting) : trabzon için biçilmiş kaftan. tam ihtiyaçları olan oyuncu bence.
garmash(kiev) : galatasaray için düşünülür. bize uygun değil bence.


santrafor

jovetic(monaco) : artık bizim lige gelme zamanı geldi. gençliği çok umut vermişti ama sonrası o kadar iyi olmadı. 3 büyüklerden biri alabilir.
lucas perez (arsenal) : galatasarayın eski sevgilisi. bu yıl kiralık gelebilir.
slimani(Leicester) : gelmesini en istemediğim santrafor adayı. ama her 3 takım için de gelmesi en güçlü aday.
chicharito(west ham) : semaptim var. devre arasında hiç paramız yoktu ki alamadık. gelse iyi olur.
Mame Diouf(Stoke City) : takımı lig düştü. trabzona uygun forvet.
Cornelius(Atalanta) : bir ara çok adı geçmişti. sanki fenerbahçeye uygun gibi bu adam.
mandzukic(juventus): negredoyu satarsak onun maaşının aynısını verip alalım. burada her türlü iş yapar.
Bacca(Milan) : fatih teriM:) seveni çok ama ben beğenemedim bu adamı bir türlü.
Aboubakar(Porto) : bişey yazmaya gerek yok.

BJK4EVER dedi ki...

@fiddas,

Guzel liste olmus.
Liste uzerinden gidecek olursak;

Kale: en mantiklisi ve oluru olan Ospina bence. Fiyati uygun olsa gerek, ve defanstaki oyuncularla anlasir dil sebebiyle. Kalite olarak da iyi bence. Soyle max 3 milyon euro'ya kaleci sikintimizi cozeriz bence.

Stoper: listedeki Miranda bence olursa muhtesem olur, ama onun alinabilecegini sanmiyorum. Mangala'yi gecen sene de istemistim ve gelirse cok sey katacagini dusunuyorum. Onun disinda Vermaelen, Martins Indi ve Rojo sol stoper olup daha teknik, hizli olmalari nedeniyle dogru profilde oyuncular, ama kalite/maliyet olarak ne kadar tatmin ederler bilemem. Pepe kalip Vida gelecekse bunlardan biriyle stoper rotasyonu tamam olur. Olasi Roco-Pepe-Ersan-Medel-Necip-Fatih rotasyonu ufak da olsa bir soru isareti birakir bence.

Sagbek: buraya fazla para harcamamak lazim. Dusuk profilli, genc, dinamik bir sagbek tercihimdir, Opare gibi. Para baska mevkilere harcanmali.

Orta saha: listedeki cogu oyuncunun Turkiye'ye gelecegini sanmam. Toure, Imbula falan gelse league changer olurlar.

Kanat: Babel giderse Choupo-Mouting oyuncu profili olarak en yakin olan oyuncu. Brahimi, Salvio, Marlos vs bizi asar. Salvio zaten sag kanat. Bernard icin Chelsea deniyordu; keske parayi basip alabilsek ama zor. Vida'dan beklenenin ustu bir para gelirse parayi basmak mantikli olabilir. Asset olarak bizim olacaksa 1-2 sene iyi performansla tarihimizin en yuksek satisini yapabiliriz.

Forvet arkasi: Kagawa derim baska birsey demem. Tek sikinti uyum sureci; zira Asyalilar baya icine kapanik arkadaslar. Ama alisirsa teknigi ve oyun zekasiyla fark yaratir. Marketin acisindan da muhtesem olur. Ama en onemlisi artik bonservis girdisi de olduktan sonra bu tur yatirimlari kiralik degil bonservisiyle yapmak. Guveniyorsan adama bas parayi al iste. Kiralik oyuncularin parlayip gitmesini artik kaldiramiyoruz camia olarak.

Santrfor: bu biraz 10 numara transferiyle baglantili. Kagawa gibi teknik pasor bir 10 numara gelecekse forvete mutlaka pivot ozelligi olan safkan golcu gerekir. Bu durumda da Jovetic, Chicarito vs direkt olarak dusuyor zaten. Bu oyuncular belki 10 numara/second striker olarak dusunulebilir. Onun disinda listede beni en cok heyecanlandiran ve lige, takima en iyi uyacagini dusundugum oyuncular Bacca ve Mandzukic. Mandzukic'i ikna etmek zor, ama iyi bir girdi olursa Vida'dan Bacca dusunulebilir. Jackson Martinez ve Gignac'in son durumu ne bilmiyorum, ama onlar da aklimin bir kosesinde kaldi.

fidddas dedi ki...

benim ömrüm takımın aşağıda yazacağım oynadığını görmeyecek ama lig başlamadan yine de istediğimi yazayım...
burada dizmek zor biraz, deneyeceğim

stoper(4) stoper(5)

sağ kanat(2) orta saha(6) sol kanat(3)

orta saha(8) orta saha(8)

Forvet(10) Forvet(10)

Santrafor(9)

stoperler : biri takımı çıkaran 1.80 civarı diğer öndeki orta sahanın sertliğini de arttıran 1.90 civarı oyuncuları
kanatlar : 90 dakika gidebilen orta 3 lü ile pas alıp verebilen ofansif kanatlar. ligde 2-3 maç ihtiyacımız olan defansif katkıyı da verebilecek oyuncular.
orta saha 6 : atağa çıkarken topu öndeki ikiliye hızlıca aktarabilecek kontra yerken ve ya top rakipteyken defansa yardım edecek oyuncu
orta saha 8 : modern 8 numaralar. 360 derece görüşü olan ve oyunun merkezi olan zeki oyuncular.

forveteler : kesinlikle çizgiye hapsolmayan. ceza sahasında çok gezinen, bir tanesi forveti çoklarken diğeri iyi şut çekebilen oyuncular.

santrafor :rakip defansı dağıtan, vuruşu ve kafası düzgün, gerekirse şapkadan tavşan çıkarabilen net golcü..

bu seneki kadroya ve olabilecek transferlere göre

1. Harun-Ospina
2. Gökhan Gönül
3. Adriano-Caner
4. Miranda
5. Roco
6. Medel-Atiba
8. Oğuzhan-Tolgay-Necip
8. Kagawa
10.Chadli-Orkan
10. Babel-Gökhan
9. Aboubakar-Larin

olmasını istediğim

1. Trapp
2. Aleix Vidal
3. Adriano
4. Juan Jesus
5. ronocchia
6. Gonalons
8. Oğuzhan
8. Marchisio
10. Brahimi
10 Jese
9 Mandzukic

fidddas dedi ki...

çin liginde hızlı bir göz gezdirme ile ;

Jackson martinez, elkeson(bir ara uğraştık almaya olmadı), renato augusto, ramires, pappis cisse, lavezzi, ersan, gervinho, brown ideye, alan kardec
ağustos ayında duyacağımzı isimler olabilir.

ozkankaya35 dedi ki...

Mrb.arkadaslar. Negredo'NUN TAM olarak begenmediniz yönü nedir merak ediyorum.mesela kim ne sebeple>Negredo dan

turgay dedi ki...

negredo'yu çok uzun zamandır takip eden biri olarak bu ülkede kensisine geldiği günden bu yana haksızlık edildiğini düşünenlerdenim. bunu da kendisini takip etmeyen insanların algıları sonucunda olduğunu düşünüyorum. negredo aslında geçen sezonki oyunumuzun forvetiydi. ancak bir mobbinge maruz kaldığı için ve bununla beraber bizim taraftar profilimizin şımarık olması nedeniyle beğenilmedi. evet aldığı ücret ülke piyasasına göre yüksek. bunu muhtemelen yönetim gelir formayı alır hoca 1 senede negredoyu parlatır gelecek sene çine satarız düşüncesiyle yapılmış olduğunu varsayıyorum. ancak en başından ne diye orada olduğunu anlayamadığım bjk tv müdürünün 35 gol fantezisi, arkasından hocanın türkiye sınırları içinde oynadığımız oyun formatına uymamasına rağmen cenk ısrarı ve adama 85den sonra forma verip 45te oyundan almarına rağmen bence yine de iyi istatistikler ortaya çıkardı. ikinci yarıdaki yükselişte kendisinin de önemli payı olduğunu düşünüyorum. ancak hoca kendisini düşünmüyor ama nedense yine aynı oyunu oynatıyor. neyse zaten adam gidici.

atiba'nın kalmasına sevinen enden insanlardan biriyim sanırım burada. vefa olarak 1 yıl kalıp bu sezonun onun veda sezonu olması gerektiğini düşündüğümden kalmasını istiyordum. 825bin euro alacakmış. son sezonunda umarım şampiyonluk kazanarak gider.

pepe olayı patladı bugun. aslında ingiliz basınında uzun zamandır dillendirilen bir konuydu. mendes wolverhampton'ın hissedarlarından ve bir çok oyuncusunu oraya götürdü. ben pepe'nin de bu oyuncular arasında olacağını düşünüyorum. 7 milyon paundluk bir telif konuşuluyor ama ben o kadar yüksek bir teklif olacağına ihtimal vermiyorum. mendes götürmek isterse pepe gider. bence de gitmeli. 4,5 kemiksiz alıyor ve bizim o paraları vermemiz bu sene çok zor. yerine de adayım boştaki diego reyes. roco ile reyes deli deli takılırlar bu sene. ikisini de hoca bir güzel parlatır ve seneye ingiltere'ye yolcu ederiz.

turgay dedi ki...

Şımarıklığı şöyle açıklayayım. Bizim taraftar demba gibi gomez gibi oyunculardan sonra çıtayı yukarıya koydu. Haliyle gelen adamdan o oyuncuların yaptıklarını bekliyor. Haklılar ama gelen adamın öyle bir adam olup olmadığını bakmadan bunu istiyorlar. Bugün abou için büyük heyecan duyarken ilk yarıda teneke bağlıyorduk. Halbuki bu adamın nasıl bir oyuncu olduğuna bakmamıştık. Aynısı negredo için geçerli. Kariyerinde kaç gol atmış, nasıl oyun yapısı var, 2 yıldır ne yapmış bunlara bakmadan eleştiriyoruz. Parasını ön plana koyuyoruz ama o parayı verene ses etmiyoruz. Evet o parayı almamalı ama verdiler ki bu rakam çıktı ortaya. Aynı durum pektemek Veli Aras mitrovic için de geçerli. Bu paralar bir hatadır.

dominic molise dedi ki...

@fiddas, olmasini istedigin kadroda adriano ve oguzhan diye iki adam var. kim bu adamlar yahu? bence onlarin yerine birine bakmaliyiz.

carlito dedi ki...

Atiba konusunda ben de bu koşullarla (1 yıl ve makul ücret) kalmış olmasına sevinenlerdenim. Ki geçen sezon boyunca artık yedeğe çekilmesi gerektiğini savunanlar arasındaydım. Ama Atiba'nın burada yazıldığı üzere sadece yan pas yapmaya yaradığını da düşünmüyorum, birçok faydası da var. Sırf boyu ve kafa hakimiyeti bile çık zaman işimize yaramıştır, atılan gollerdeki katkılarını hatırlayalım. Şu an Atiba olmasa Pepe dışında yüksek toplarda hakimiyet sağlayacak uzun oyuncumuz kalmamıştı (Roco geldi daha yeni) Ayrıca takıma olan aidiyeti, çoluğuna çocuğuna kadar taraftarın duyduğu sempati ve kaptanlık özellikleriyle ele aldığımızda öyle bir kalemde silinip atılacak bir oyuncu değildi kesinlikle. Onunla vedamız hak ettiği şekilde, olması gerektiği gibi olmalı, bu şekilde jübile sonrası da faydalanabiliriz.
Tabii burada altı çizilecek nokta Atiba'dan bu sezon nasıl yararlanılacağı. Herkesin hemfikir olduğu üzere Atiba 1. alternatifimiz olup da geberene kadar oynatılmaya kalkılırsa (Şenol hocaya sevgiler) yine tüm taraftarlar çileden çıkar.. Elimizde Medel gibi çabuk ve agresif oyun tarzıyla takımın tüm çehresini değiştiren bir adam varken ön liberoya Oğuzhan'la birliklte ilk yazılacak adam o olmalı. Tolgay ve Atiba ise sonraki alternatifler durumunda kalmalı. Atiba'dan en iyi faydalanma şekli ortalama 20 maç oynatıp, skorun korunması gereken maçlarda sonradan oyuna sokmak olabilir.
tabii bunları acil bir 10 numara transferi yapılacağını varsayarak yazıyorum, yoksa tüm taşlar yer değiştirir, çünkü Oğuzhan'ı önde kullanır hoca.

fidddas dedi ki...

@dominic
o ikisinin kalitesi böyle bir takım ile oynamaya müsait olduğu ve özellikle oğuzhan potansiyelini bu takımla en iyi şekilde göstereceği için yerlerine adam almaya gerek yok :)

Zaitsev dedi ki...

@ turgay

Negredo konusunda sana katılıyorum. Maç başı 44 dakika oynayabilmiş bir adam üzerinden çok fazla tartışma dönüyor.

İstatistikte kahpe bir şey. 31 maçta 7 gol atmış dersen adamı gömmek kolay(bkz haber kanalları). O maçlarda kaç dakika oynamış diye bakarsan iş değişiyor.

Ücret konusunda ise tek gerçek var. Negredo'yu veya başka bir yabancı bu ülkeye geliyorsa orada aldığı paradan fazlasını vermek zorundasın. Negredo'yu alıyorsan bu yıllık ücretler maalesef normal.

İşin ilginci adam yatayım, param garanti modunda değil. Geçen sene ona yapılan muameleyi başka bir Avrupalıya yapsan adam sizle mi uğraşacağım der 2019 sonuna kadar yayardı. Oynatılan/oynatılmak istenen RVP'nin yaptıkları ortada.

Neyse inşallah takımdan ayrılır da huzur bulabileceği bir yere gider.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Tekrardan yazayım. Atiba yardımcı hoca olsun. Ciddi ciddi harika bir hoca olaacğına inanıyorum.

Basar dedi ki...

@zaitsev Negredo ayrılacağına Wagner Love ayrılsın. Çift forvet oynarsak Negredo faydalı olma potansiyeline sahip. Hangi formasyonda oynarsan oyna Love Beşiktaş gibi maçın çoğunu karşı sahada oynayan takımda oynayamaz.

Hidayet dedi ki...

sorun negredo'nun maliyeti ise neden negredo'dan kurtulmak yerine love +pektemekten kurtulmayı düşünmüyoruz . love tek başına takımın 1 .santrfor ihtiyacını karşılayabilecek mi ? cevap hayır olduğuna göre love pahalı bir yedek , pektemek ondan daha pahalı 3 . ya da 4 . alternatif değil mi ? pektemek ve love türkiye piyasasında çok daha kolay alıcı bulmaz mı ? hadi onlara talip yok , peki niye bu adamlara değil de negredo'ya mobbing yapıyosun amk . hocası da yapıyor yönetimi de. ulan 6 ay cenk'in arkasında bekleyip ses çıkarmamış adamı bayern deplasmanında tercih etmedin , hani şenol hoca'nın adaleti , hani yeni gelen otururdu ? beşiktaş'ta geçen yıl cenk kaç gol attı da negredo atacak . amatör takıma bile orta yaparak gol atmaya çalışan salak bi takıma dönüştürdü takımı . şenol hocaya bol bol kendi ekmeğini çıkaran talisca'lar , abou'lar lazım . fakat asıl sorun şenol g 'in love'u negredo'nun önünde görmesi . biraz medel hariç (o da sonradan olmak kaydıyla) yeni gelenlerin lig performansından memnun olan var mı ? pepe ,negredo , vida , love .. bütün bu oyuncularda problem varsa , bunun sorumlusu şenol güneş'tir.

ozkankaya35 dedi ki...

Yazdiklariniza katiliyorum,kaldiki ofansif orta saha belli degil,kanatlarda kim kalacak kim gidecek,kim gelecek belli degilken olmayan sistem üzerinden santrafor tartismak yersiz.su anda kagit uzerinde en guclu oldugumuz bolge bile yayilabilir.gecen seneki formasyonda Negredo yerine mandzukic olsa kesin sampiyonmuyduk mesela.ben biç emin degilim

planck dedi ki...

Negredo kalırsa bu yılın en büyük sıkıntısı olacak, sözleşmesi uzamasın diye lazım olduğunda bile oynamayacak. Atibanın sözleşmeyi geç imzalaması iyi oldu belki de zira kampları kaçırdı ve hoca istese bile kondisyonu olmadan oynayamayacağı için el mecbur sezon başı 11inde olmayacak. Tavkim yoğun olmayacağı için 6-8 rotasyonları da fazla olmaz herhalde.
Fidddasın listesinden sadece biri gelecek olsa kagawa derim banko. Çünkü kagawa gelirse ozzy de gelcek, yoksa yine yokları oynayacak gibi görünüyor.

ozkankaya35 dedi ki...

Besiktas 25 maç oynamasin diye santraforu,takimi sabote edebilirmi diyorsun hocasiyla yonetimiyle.

planck dedi ki...

Seneye bi daha 4 küsür milyon daha vermemek için 2.yedek konumunda olacaktır. O psikolojiyle zaten oyuna girdikten sonra da faydası dokunmaz, çoğunluk da hocaya niye oynatmıyosun demez. Seneye son sözleşmesini alacak bir oyuncunun bunu tercih etmeyeceğini düşünüyorlardır, bu işin böyle olacağını gösterip takım bulmasını sağlamaya çalışıyor olabilirler.

yilmaz dedi ki...

Bence de bu sözleşme ne Negredo'ya ne Beşiktaş'a yarayacak. Tamam Negredo kemiksiz 4.35'ini indirecek cebe ama, bizimkiler de bir sezon daha oynamasın diye form durumuna bakmaksızın adamı oynatmayacaklar. Bence iyi niyetli bir yaklaşımla yönetim adama değerli olduğunu hissettirip ücretinde bir miktar bizim lehimize bir iyileştirme yapmayı teklif edebilir. Ama hocam da sağolsun o kadar fazla "sen gelme ulan ayı" dedik ki adama, bu saatten sonra "s.kerler" deyip oynamazsa gıkımı çıkaramam.

Bu ücreti vermeyi kim akıl etti hakkaten merak ediyorum. 4'ü 4 de, 0.35'i ne?

Emrah D dedi ki...

klasik iyimserliğimi mi yapıyorum bilmiyorum ama negredonun sözleşmesindeki 25 maç maddesi toplamda faydalı olabilir sanki, o maddeden ötürü son 5 dk ya da ilk 45 dk gibi faydasını sıfıra indirecek şekillerde değil 23 maç adam gibi 90 bilemedim 75 dk filan oynar toplamda 15 gol 10 asistle filan beşiktaş kariyerini noktalar.

Adsız dedi ki...

Öncelikle bu sezonki transfer kaosunun yaşanacağını burada önceden yazan bir sürü insan oldu. Görünen köy kılavuz istemez misali. Öte yandan daha oynamadan Vagner Love'ın alındığı andaki tepkim ise bir daha yorum yazmanın anlamsız hale geldiğiydi, o derece çok büyük bir saçmalıktı ve görüldü de. Özetle sevgili blog ahalisi, bazı şeyler ecnebilerin dediği gibi "rocket science" değil; hangileri mi, böyle kabak gibi bariz hata olanlar.

Benim sıkıntım daha bir başka. Transfer dönemi ortada dönüp dolanan/alınan isimlerden mantık çerçevesine oturtabildiğim bir tek Roco var. Şili gibi sert bir futbol ekolünden milli ve yaşı nispeten genç bir stoper oyuncuyu (kendini Avrupa arenasında göstermek de isteyecek o bakımdan) böyle hesaplı almak gayet başarılı iş. İşin içinde Medel'in olmasına ise sevinelim mi üzülelim mi bilemedim; nedeni transfer yönetimi açısından malum.

Bakınız bariz bir orta saha eksikliği var. Burada tercihiniz benim halim derdim belli, alırım İskandinav ekolünden çok koşan-basan birini ve en azından diğerlerine alan açar da diyebilirsiniz, yok benim arkam sağlam onun yerine işi gücü sadece pas dağıtıp hareketli oyunda skora doğrudan etki edebilen, misal bir Latin olsun da diyebilirsiniz. Bu gibi sadece 2 değil belki 5 tercihten biri bile bariz olmadığı için hala sepetten ne çıkar bilmiyoruz ve bu çok sorunlu bir konu. Varsa yoksa Şenol Hoca parlatır. İşin doğasının da gereği olarak, parlatma mevzusunun oran olarak olması en düşük alan işte o orta alan konusu. Zira takım kurgunuzu hiçbir parlatma potansiyeline göre kuramazsınız. Bunca zaman geçti ama hala hareket yok. Bu hareketsizlik bana göre bundan sonra da fazla beklenti içine girmememiz gerektiğini gösteriyor.

Bir de Chadli ismi geçiyor; Fransa ile oynadıkları yarı final maçının istisnasız tamamında Belçika TD'sine 5 dakikada bir serzeniş salladığım tek konu bu adamdı. Mertens gibi, hatta zorda kalırsan pek tercih etmediğin farklı bölgedeki Tielemans gibi adamlar dururken bu adama maç sonuna kadar sabır göstermek neyin nesi diye söylenip durdum. Bu yüzden sırf o kadroda diye bu adamı almayın. Töre ortalamasının üstündeyse bana göre x2 Chadli eder o kadar özet.

ozkankaya35 dedi ki...

Hocam bi konusmussun üstüne laf söyleyen olmamiş.bence haklisin ne diyeyim zevkle takip ediyoruz.buradaki bütün arkadaslardan hep birseyler öğreniyorum.kuzey afrikali hiçbir futbolcuya uzun vadede sıcak bakmam,chaďli nin maliyette fazla olacaktir elinde Töring varsa risktir ama alinabilecek gibi duruyor.fransa macinda sağ bek oynadigini unutmayalim.cok daha farkli seyler hayal ederdim.nedense olmuyor.sheyi ojo die bir ingilizin videolarini paylasmistim 10 gun kadar once.misal veriyorum sadece ama liverpool manchester macinda 3.gole bakin lutfen 21 yasinda(penalti).chadli nin isini fazlasiyla yapacak cok daha ucuz bir kontrat.biliyorum hepimizin var gözdeleri ama hep menejerler ve kasarlarla ugrasiyoruz.tesekkurler

Adsız dedi ki...

@ozkankaya35

Bence üstüne laf söyleyen olmamıştan çok benim her zamanki gibi başlığın altında bir konuda hararetli bir tartışma tamamlandıktan sonra genel yorum yazma refleksimden dolayı. Bilinçli yapmıyorum ama tartışma birden genele döndüğünde böyle aralıklar oluyor blog işlerinde.

Belçika Fransa maçında 3-4-2-1 oynadı ve Chadli bana göre sağ açıktı. Gerçi orada hücumda o kadar etkisizdi ki sağ bek olarak görülebilmesi hiç sırıtmıyor gerçekten, zira her çuvalladığında bunun farkında olma refleksiyle sürekli geriye koştu. Düşünün Dünya Kupasında yarı final oynanan bir maç ve açık oyuncunuz bölgesinde zerre iş yapamıyor ama ceza sahasına deplase olarak rakip defansı rahatsız edebilirim gibi bir mentaliteye bile sahip değil.

Öte yandan Belçika savunmacılarının hücumda kısıtlı olan hallerine göre bu dizilişi doğru tercih etti. Öyle de, peki Fransa maçında Chadli faciası dışında ilerideki o "2" arasında Fellani'nin ne işi vardı orası da bilinmez. Üzerine Kevin De Bruyne'ün boş halleri de eklenince bana göre yazık bir sonuç oldu. İlaveten, Tielemans gibi bir takım oyuncusu turnuva boyunca yeteri kadar şans bulmazken küsmeyip gazozuna 3.lük maçında performansını gösterdi ve bana göre saygıyı hak etti.

Belçika demişken herkes gibi eskiden beri Hazard'ı gayet iyi bilir ama çok detaylı takip etmezdim, ta ki Demba Ba'nın kankası olduğundan sürekli kendisinden bahsettiğini görene kadar. Sadece bu kupa için değil, genel olarak "büyük oyuncu" sıfatına sonuna kadar yakışan bir şahsiyet. Büyük oyuncu derken, hani o eski zamanlardan bildiğimiz yetenekli ama aynı zamanda formasının hakkını sonuna kadar teslim eden ve sahaya tüm terini akıtan, aynı zamanda kolpalıkla hiç ilgisi olmayan efsaneler gibi. Bu zamanlar böyle oyucular fazla yok ve Real'i antipatik bulup Barça'ya sevgi duymama karşın Cristiano Ronaldo'nun da bu kategoride bir adam olması nedeniyle kendisine saygım büyük.

Ojo'yu sayende duyarak videolarını izlemeye başladım. Benim açık oyuncularında en sevdiğim özellik alan bulduklarında içeriye hiç kasmadan kat etmeleri (Ojo'nun performansından bağımsız olarak, bugün bunun en iyi yapıldığı lig de Premier Lig). Görebildiğim, görev bölgesinde asist işlerine girmesinin dışında bunu ezbere değil görerek ve bilerek alan seçip yapıyor. Zaten Liverpool da sürekli kiralayarak kendisini bekliyor gibi. Öyleyse bas 2 yıllık kiralık hem maliyet düşük hem de doğrudan katkı. Demek ki menajer performansı katkısı az :)

Son olarak, Negredo'nun etkisizliğine ve başka bir çok Beşiktaşlı gibi benim de kendisine olan inancımı sarstığına katılıyorum; ama yine en başa sarıyoruz, bu halde dahi öyle bir takım oyunu ve hücum kurgusu kurarsın ki performansı uçabilir. Ya da, ki gayet doğal, benim golcüm yüksek oranda yazacak diyebilirsiniz, o halde de buna göre işler yaparsınız. Kişisel bir tespitte bulunayım, belki öyle değildir ve yanlış bir değerlendirmedir olabilir, FEDA döneminden sonra hangisi geçici dönem işleridir, hangisi kalıcı adımlardır, Gomez'le Demba ile Abou ile biraz unuttuk zannımca. Şimdiyse bir 4. çıkmayınca duvara tosladık gibi. Umarım öyle değildir ve yanılıyorumdur. Neticede her şey Beşiktaşımız için.

kagawa, chadli, harun gelse vida, love gitsa tamam yeter der misiniz :)

Kamp gormemis bir atibayi hocanin direkt ilk 11 oynatacagini ve medeli kesecegini hiiiic sanmiyorum. hatta bence atiba su an rotasyonda hocanin gozunde necipin de arkasinda. atiba gitsin diyenleri de anlamiyorum. cunku bu adam bize aidiyet hisseden, cocugu ile birlikte simge olan, belki heykeli bile dikilebilecek bir futbolcu. bir sene daha kalip yardimci antrenor olarak kulubeye girer olay kapanir. adamin larinden sonra onerdigi ikinci futbolcu bayerne gitti :D

carlito dedi ki...

Ah şu Kagawa bir gelse daha bişey istemezdim..

Yorum Gönder

Ara