.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Ağustos 2018 Salı

UEL 3. Ön Eleme Beşiktaş - LASK


Tarih: 09 Ağustos 2018 Perşembe 21.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Bartosz Frankowski (POL)

Eksik Oyuncular:  - / Philipp Weisinger , David Bumberger , Joao Vitor , Doğan Özdoğan


Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

30 Yorum:

Unknown dedi ki...

Post açılmış ama yazan yok:) Ama anlaşılır kadroda bu kadar belirsizlik varken, adam akıllı bir dedikodu bile yokken yazmak nafile sanırım.

UEFA maçları yeni transfer gelirse eğer, onlar gelene kadar eldeki adamların ısınması açısından çok faydalı bence. Oyuncuların tek yarı oynadığı, seyircisiz hazırlık maçlarındansa.

Adsız dedi ki...

Mesele ne yaptığı ya da yapmadığından çok, ki kendisini tanımam ama önemli değil, yine biri daha 2 ayda paketlenmiş.

Ha Altınsay ve biz romantiktik demi. Basın kuponu Vagner Love'a o halde. Hem mesele illa romantiklikse 'Love' kelimesi çok daha romantik bi konsept lem.

can dedi ki...

Yönetimin yaptığı hiç bir işin tutar yani kalmadı. Altınsay, Özen, Torunoğulları, Recber.. Hepsi birbirinden farklı, ama ortak yönleri belirli bir otonomi içinde rasyonel hareket etmek istedikleri imajını çizen, sorumluluk ve alkışın merkezini Orman ve çevresinden kaydıran futbol insanları ve yöneticilerdi. Hepsi öyle veya böyle tasfiye edildiler, geride bir miras bıraktıklarsa onun da bütün kredisini Orman topladı. Taraftar da, Orman'ın seçilirken verdiği uzun vadeli planlama, profesyolleşme, şeffaflaşma vs. sözlerinden icraat beklerken ağzına çalınan bir parmak balla kalakaldı. Tek adam zihniyeti bu yönetimin oluşturduğu bütün olumlu havayı zehirledi, şimdi de camiada bu yönetime duyulan güvenin altını oyuyor.

turgay dedi ki...

bu sene sonunda seçim var. başkan rahat çünkü blok oyların çoğu kendisinde. levent çifter gibi kongre simsarlarını yanından eksik etmiyor. bugün karşısına çıkacak adam akıllı kimse yok. ahmet nur çebi dahi ortalıklarda gözükmüyor. transfer döneminde konuşulan isimler umut güner, şafak mahmutyazıcıoğlu, ünlü scout muhteşem futbol bilgini metin albayrak ve tipiyle duruşuyla tam bir insan savar candaş tolga. bu adamların ortak özelliği hiç güven vermemeleri.

başkanın ekibinde kim kulüp için uğraştıysa yönetimden uzaklaştırıldı. feda'yı takıma kazandıran cem bilge gitti. ekonomik yapıyı kuranlardan mesut urgancılar, adnan dalgakıran gitti. berk hacıgüzeller bi ara küsmüştü geri döndü. ahmet kavalcı o zor dönemlerde futbol şubesinin başındaydı ve ciddi sevilen biriydi harcandı. deniz atalay şimdi yönetimde ama pasif bir görevi var. erdal torunoğullarını anlatmama gerek yok. bi tamer kıran'ın gidişine takılmıyorum. çünkü ibrahim altınsay van gaal peşinde koşarken kuyu kazıyordu. ancak cebinden para verenlerden biridir kötü zamanlarda. velsahıl kelam güven veren adamlar gidip ne idüğü belirsiz adamları yönetime alıp bütün ışıkları kendi üzerinde toplayan bir başkanımız var. ama bu adamlar altını oyuyorlar umarım farkındadır. bu seçimde ekonomik ve sportif vizyon olarak bu adamlarla devam etmemeli. yoksa kulübün transfer işlerini ahmet bulut ve metin korkmaz yaparlar.

planck dedi ki...

Torunoğulları ile özen ve altınsay arasında dağlar var yalnız. Torunoğulları futbol ve futbolcu bilgisi konusunda bu ikili ile boy ölçüşemez. Güner'in basın önüne çıkmayan akp ile akrabalığı olmayan hali.

qwerter dedi ki...

Fikret Orman göreve geldiği gündeki şeffaflık, altyapı yatırımları, plot takım, scout, kongre üyesi sayısı arttırımı, profesyonelleşme, kurumsallaşma gibi sözlerini unutalı çok oldu sanırım. Hala denetleme raporu bekleniyor.

Ne zaman profesyonelleşme adına ufakta olsa bir adım atılsa hemen hevesimiz kursağımızda kalıyor. ilk günkü hedefler doğru hedeflerdi, Bu hedeflere yürümezsek başarı gelse bile ancak şansa yada birkaç kişiye bağlı gelecektir.

can dedi ki...

@planck
Haklisin, bence Altinsay’la Ozen arasinda da daglar kadar fark var birikim anlaminda. o yuzden hepsi birbirinden farkli dedim. Ama bugunun Turkiye’sinde akp akrabaligi rasyonel planlama filan ile taban tabana karsit oldugu icin Torunogullari Guner’in yaninda cok daha istenilesi bir secenek.

Adsız dedi ki...

Vida'dan beklenen düzeyde bir bonservis gelmeden transferde kılımızı kıpırdatamayız valla. An itibariyle Euro 6.27 bu kurla transfer yapılması çok zor.

Torunoğulları'nın alametifarkiası zaten futbolcu bilgisi değil ki ? Adamın Network'ü çok geniş. Özellikle Hollanda'da. Disko daha iyi biliyordur bu işleri.

yilmaz dedi ki...

Futbolun iç siyaseti çok çirkin. Hiçbir zaman da ilgimi çekmez. Torunoğulları'nın da bu kadar masum olduğunu düşünmüyorum, Dalgakıran'ın da.

Fakat profesyonellere gelince iş farklı.

Önder Özen'in gönderilmesinden çok, o gittikten sonra kendisinin başlattığı projelerin ortadan kalkması, bunları yapılandıracak birinin atanmaması, özellikle Biliç gittikten sonra kulübün sadece Teknik Direktör'ün başarısına endeksli hale getirilmesi (sakin olun Güneş'e laf çatmadım, Biliç'i de övmedim) sürekli daralan bir oyuncu havuzu neticesinde Ersan'ın otuzuncu defa takıma katılması gibi sürekli amatörleşmeye doğru gitmek sinir bozucuydu. Şimdi dedik aha Serkan Reçber geldi, en azından Messi ve Suarez'den başka futbolcu bilen biri olacak kulüpte (ama burada Güneş'e laf çarptım :P), ne yaptılarsa adama "ya lanet gitsin, bırakıyorum ne haliniz varsa görün" diye bıraktı gitti.

Bence biz karadüzen devam edeceğiz.

dominic molise dedi ki...

arkadaslar, yukaridaki ekonomi bazli yorumlarin ve 'sistem' elestirilerinin tamaminda altina imza atiyorum ancak size farkli bir ornek verecegim;

dusunun ki yillik max. kazancinizin 6 kati borcunuz var. ve size yeni yetme bir universite mezunu geliyor, diyor ki haci ben bu isi rahat kotaririm. sonra bir kodaman geliyor; boyle iliskilerim var diyor. hangisini secersiniz?

vizyon donemi kapanali cok oluyor. bu saatten sonra vizyondan ziyade gunu kurtarmanin derdine dusmek zorunda yoneticiler. zeki, yandas, tuccar falan bir yana.

su an tum kulupler, ekonomik durumdan korkunc etkilendiler ve cikis yolu maalesef goremiyorlar. tipki turkiye ekonomisinin cikmazi gibi. o yuzden de gelecege yonelik vizyon beklemek hayalcilik olur.

fenerbahce'nin ferdi, berke, baris transferlerini takdirle karsiliyorum. onu da baskanin yeni secilmisligine veriyorum acikcasi.

son soz, ulkenin vizyona yatirim yapacak ekonomik standardi yok. donem, gotu kurtarma devri. nasil ki hepimiz maas gelir gelmez doviz yapiyorsak (yapmiyorsaniz tavsiye ederim), ayni sekilde kulupler de ekonomik gidisattan korkunc tedirgin ve elbette ki bu konuda aciklama yapamazlar.

ben transfer kesinlikle beklemiyorum besiktas'tan. bu saatten sonra basket subesi, scout gibi yerlere de para dokmenin anlami yok. cunku zaten futbolcu alabilecek gucleri yok. herkes batmis. herkes evde doviz kuru takip ediyor su an

Basar dedi ki...

Euro 6.27 mi? O 1 saat önceydi arkadaşım. Ülke ayrı Beşiktaş ayrı battı. Bu saatten sonra ikisi için de kurtuluş çok zor.

Ben yönetimin yerinde olsam tüm yabancı oyuncuları satardım. En büyük gelir kalemlerinden stadyumda sattığı koltuk geçen yıl ile aynı fiyatta. Futbolcu da satamıyorsun. E euro bırak dünü 1 saat önceye göre arttı. Nasıl dönecek bu iş?

Bakın daha yönetsel sorunlara gelemedim bile... Zaten Türkiye'deki yönetsel zihniyet (takım fark etmeksizin) burada arzu edilenden çok farklı.

yilmaz dedi ki...

Elde patladı ya la. Sezona 7.5m€ maaşlı stoper ikilisi ile giriyoruz. Ayrıca dövizin rekor kırdığı gün ospina`yı da almışız. Süper.

Aklı başında bir Anadolu takımı 4-5 sene sonra kral olur bu ülkede. Ülkenin en iyi yönetildiği söyleyen takımının hali buysa.

Unknown dedi ki...

- Sadece 1 milyona oynattığın Fabri'nin sözleşmesini geçen sezon ortasında 1.4-1.7 bandında uzatmamak büyük yanlış. Beşiktaş için yeterli, ayakları iyi, 10 üzerinden 7'lik kaleci. Üstelik travma halini almış Tolga'dan sonra adeta çölde bir vaha. Ve önüne gelene o kadar para dağıtmışın, maaş dengesini öyle bozmuşun ki, senden önce bir hiç olan ve 1'e oynayan o adam 2'den aşağı kabul etmiyor. Sağolasın sihirbaz Umut Güner !

- Fabri'yi sattın. Hem paraya sıkışıksın hem de gitmek istedi; o zaman Ospina ne abi? Yahu biz bu adamı yıllar yıllar önce bir kere kaçırdık, bitti gitti. Niye her kalevi krizinde başkası yokmuş gibi peşine düşüyoruz. 2.5'tan aşağı alır mı senden? Hadi aldı diyelim; tamam da babacım bu adamın ayakları iyi mi, boyu handikap mıdır, topu oyuna sokabiliyor mu vs vs. Fabri ile ne alakası var Ospina'nın?

- Vida kim abi? 29 yaşına kadar oynadığı en üst düzey takım 15 dakikalığına Bayern deplasmanındaki çağ dışı bir futbol oynayan Beşiktaş olmuş. Ne 30 milyonu, ne 30m+Ospina+Welbeck'i? Veriyorlarsa piyasada 8-10 civarı bir şey, bonservissiz alıp vahşi bir kontrat bağlamışın, itele gitsin. Hem maaş yükünden kurtulursun hem de teknik anlamda kar yazarsın. Ödemiş olduğun imza parası ve yarım maaş için de bir damacana soğuk su içersin, olur biter. Herkes Pepe ile Negredo'nun kontratını konuşuyor da Pepe'nin 5, Negredo'nun 3 sınıf aşağı klasmanında olan Vida, imza parası gömdüğü halde onlardan sadece 1m eksik alıyor. Ve sözleşme daha uzun süreli. ŞL yok, para yok, döviz uçmuş ve biz halen Ospina kovalayıp Vida'da tok satıcıyı oynuyoruz. Son yıllarda tek başına Avrupa'nın scout departmanına dönmüş Monaco, 29 yaşındaki vasat Vida'ya 30m teklif etmiş. İngiltere kapandı, hadi bi umut onu bekleyelim :)) Hakaret maksatlı söylemiyorum elbette ama tam anlamıyla ahmaklık. Geçmiş olsun, patladı elimizde.

@Yılmaz
Haklısın hocam. Ben bunu Göztepe'den beklerim mesela. Keşke olsalar. Bence büyük fırsat.

Hidayet dedi ki...

konser çimlerin içine etmiş . yapacağımız işi skym . 3 kuruş para için en avantajlı olduğun iç saha -zeminin de içine et ki tam olsun .

Pheaglix dedi ki...

tolga sezonu açtı az önce (dk 16-17 civarı.) rakip az daha becerikli olsa "tolga seni en fazla kaç maç yakabilir ki?" tartışması erken sonlanacaktı.

Unknown dedi ki...

Tamam da biz geçen senenin aynısını şaklabansız oynuyoruz. O yüzden daha kötüsünü oynuyoruz. Bari oyuna girsin de 30'da 5 filan isabetli orta açar.

Bu ne abi? Üç pas yapmıyor, yapamıyor takım. Halen Caner'in uzaklardan açacağı ortalara bakıyor takım. Eğer bir şekilde efor sarf etmeden şunları eleyelim diyorsa hoca tamam hadi de, eğer bunu çalışmışsa kamp boyu, işimiz çok zor

Hidayet dedi ki...

beşiktaş transfer yapmadan 2015 sezonu gibi falan oynayamaz . bu açık şekilde ortaya çıktı . yine ortasahayı pass geçerek oynuyoruz .çünkü oyun liderimiz yok . spontane hücumlar , uzak ortalar .. hoca da röportajlarını doğrularcasına , "geçen sene doğru yaptığımız şeylerin üstünde devam edeceğiz " sözünü gerçekleştiriyor . sonuç , ortaya devam . oyun lideri 10 numara , ve ortasahayı oyuna katan santrfor olmadan bu problemi şenol güneş çözemez . o santror da asla larin değil . adam oyunda yok. takım içinden tercih olacaksa da negredo .

yilmaz dedi ki...

Ne yani illa sizin oynayacağınız topun aq mu diyelim? Bu ne biçim top?

yilmaz dedi ki...

Şenol Hoca yine dört ayak üstüne düştü. Harika bir oyuna rağmen! 5 forvetimiz gol atamadı. Hatta son dakikada müthiş organize gelişen bir atağımız sonucunda Love ve Negredo bomboş kaleye golü atamadı. Hoca n'apsın. Aslında harika top oynadık.

Hayatımda çok az dönemde Beşiktaş'a küstüm, ama bu gidişle haberleri bile okumayacağım.

Şimdi basın toplantısını dinliyorum, bir tane adam Oğuzhan ve Lens çıkıp Love ve Quaresma girince oyun bok gibiydi demedi.

Ne hakkınız var hocam? Bu oynadığınız şeyi iki saat bize izletmeye ne hakkınız var? Az utanma be!

Hocaya belli sorular sorulmadıkça hoca da aynı cevap görünümlü cevapsızlıklarla devam edecek.

Soru 1: Hocam geçen seneki futbolun aynısını oynayacaksak geçen seneki eksiklerimiz neydi sence?
Soru 2: Madem Quaresma falan gelir gelmez 4-2-3-1'e dönecektin neden 4-3-3 denedin iki maç?
Soru 2b: 4-3-3 bu maçtan daha kötü müydü?
Soru 3: Neden Negredo'yu 85'te sokmaya devam ediyorsun?
Soru 4: 4-4-2'ye geçtiğin anlarda neden kanat tercihlerinden biri Babel oldu?
Soru 4b: Takıma hangi dakikada ne oynatacağını önceden düşünüyor musun yoksa anlık hissiyatla mı değişiklikler yapıyorsun?

Şunların birine cevap alsam kâfi. Ama cevap almak için önce sorunun sorulması lâzım.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bence kamp filan hikaye. Şenol Güneş ellerini ovuşturarak şaklabanın dünya kupasından dönmesini bekliyordu.

@shelbyl
Benim de çok isyan ettiğim oldu muhabirlerin pespayeliğine ama onlar yönetim tarafından 'mamalanan' adamlar, bunu kabul etmek gerek. Pepe imza atarken 'Ronaldo da gelir mi acep eehehehe' diyen adam en birinci Beşiktaş muhabiri. Ama şu sıraladığın soruların birinin dahi yanına yaklaşamıyorlar. Adam 'forvetin gol atamayınca şampiyon olamıyorsun işte' tweet attı, daha ne olsun? Çapsız duyumculuğu, takipçi kasmayı ve maç sonlarında zerre kadar teknik/taktik bilmeksizin 'evet neler söylyeceksiniz' diye sormayı muhabirlik zanneden yönetim yalakaları/beslemeleri.

Bir de katkı mahiyetinde:
Soru 5: Vagner Love neden girdi? Vagner Love girdikten kısa bir süre sonra Negredo'yu neden aldın? Vagner'i önce Negredo'yu kısa bir süre sonra almanın altındaki plan ne idi? Madem Quaresma girecekti, kafa vuramayan Vagner niye sahaya atıldı?
Soru 6: Medel-Tolgay, Medel-Atiba, Tolgay-Atiba kombinasyonları ayrı ayrı geçen sezon çöktü. Tolgay sefilleri oynarken neden Oğuzhan'ı çıkarttın? Ne umdun, ne buldun? Geçen sezon bir şey bulabilmiş miydiniz?
Soru 7: Lens ile veya Love ile fark etmez; biz akşam hangi taktikle, ne oynadık? Hangi hamlemiz hangi taktiksel gerekliliğin sonucuydu?

turgay dedi ki...

acayip bir ekonomik buhrana gidiyoruz ülke olarak. ben bu kadar olmaz diyordum ama düşündüğümden de kötü oldu ekonomi. ülke sporunun ekonomisi batmışken şimdi ülke ekonomisi toptan batıyor. bu ortamda nasıl dönecek çark bilemiyorum.

Bu saatten sonra transfer beklemiyorum. Batmayan kulüp ayakta kalacak. tek amacımız o olmalı.

planck dedi ki...

bu saatten sonra batmamak gibi bir durum yok zira destek olacak ülke ekonomisi de yok. bari kagawayı alıp CLyi şansa bırakmayalım. nasılsa satılacak tüm takımlar.

Adsız dedi ki...

şenol güneş: "oyuncum bana para şikayeti ile gelmesin, benim şartım buydu. işçilerim var, parasını vermiyorum ama tatil yapıyorum, olmaz."

Kesinlikle çok haklı ve yerinde bir gönderme Şenol hocadan. Başkan işi iyice cıvıtmıştı.

hocaya kesinlikle katiliyorum. Tamam eyvallah insan tatil yapar, senede belli bir dönemde hakkidir, gikim cikmaz. amaaaa sen insanlarin gozuna soka soka 1-2-3-5-10 kere farkli yerlerde tatil storyleri paylasir, bu donemde HOCANIN DEDIGINE GORE oyuncu ucretlerini odemez, kibirli konusmalara devam eder ve havalara girersen elestiririm arkadas ben. Transfer yapmak icin once dedi mayista hepsi Hazir. Sonra dedi secimi bekliyoruz, sonra oldu dunya kupasi, dunya kupasi bitti kampa yetisecek dendi, ilk kamp bitti ikinci bitti hala ses yok. Once agustos baslasin dendi, sonra ingilterede Transfer donemi bitsin dendi, aha noldu yine sezon basladi yine. Fiyat düsürmelik Zaman gecirme taktigi uygularken euro 7 lira oldu yine kar etmemis oldun fark olmadi. gidiyorsun serkan recber getiriyorsun, altyapi kurtaracak havasinda. Sonra 2-3 gecip istifa ediyor gerekcesiz ve aciklamasiz. Severek hizmet ettim diyor bir de Veda metninde saka gibi. akabinde kulüpten zerre aciklama gelmiyor. Yeter ya, satilsin Katara Cine falan da rahatlayalim.

ozan dedi ki...

10 numara haric tamamiz, onu da kiralik falan halledip kapatiriz transferi. Kagawa olursa efsane olur. Muhtemelen de sampiyon oluruz bu sene. Felaket tellaligi icin cok erken.

planck dedi ki...

Orman seçime gitmeye karar vermiş, sözü geçen kafası çalışan omurgalı tek adam çebi kalmıştı onu da postalıyacak herhalde. yerine de MAlbayrak gelir batmalardan batma beğeniriz artık.

Yorum Gönder

Ara