.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Ağustos 2018 Cuma

STSL 01 Beşiktaş - Teleset Mobilya Akhisar Belediyespor


Tarih: 12 Ağustos 2018 Pazar 21.45

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım ( BJK 24G 9B 6M - TMAS 7G 5B 6M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Caner Osmanpaşa , Hasan Ali Adıgüzel

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

64 Yorum:

Erhan dedi ki...

3 atar yollarız.

drblackeagle dedi ki...

Berabere biter. Takımın oyun yapısının Akhisarın defans kabiliyetini açabileceğini düşünmüyorum

Yigitto dedi ki...

Son maçta zemini gördükten sonra aklım direkt bu maça kaydı. Takım henüz ritmini bulamamışken, böyle bir zeminde en fazla tek gol atabilir yine bir orta-kafa organizasyonundan. Şansımız varsa gol yemeyip 1-0 kazanabiliriz.

1 yıldır gavur ellerdeyim, geçen sezonun bitiminden beri 2-3 adam akıllı takviyeyle diğerleri bu pert durumdayken güzel güzel BJK izliycem diye hayaller kuruyordum. Ama görünen o ki bu sene de orta-kafa-gol. Yaşlanınca 15-16 sezonunda oynadığımız topu anlatıp torun torbanın kafasını s.kicem şimdiden belli oldu:)

Bu işler bu kadar plansız, bu kadar zor olmamalıydı diye düşünüp üzülüyorum ciddi ciddi. Bir yandan da memlekette planlı düzenli ne var ki deyip boş vermeye çalışıyorum.

turgay dedi ki...

akşam oynanan ankaragücü-galatasaray maçında da zemin rezaletti. ülke futbolnu yönetenler gerçekten ülke futbolunun gelişmesini isteseydi şu zeminler top oynatmazdı. yıllarca manisa'da o rezalet zeminde top oynattılar. şimdi de ankara'ya geldi sıra. kötü zemin nedeniyle futbol oynatmayıp başka stada maçı taşımak ve de yüm masrafları zemini bozuk olan kulübe ödetmek lazım. başka türlü kimse bunu önemsemeyecek.

fenerbahçe slimani'yi alarak bence galatasaray önünde ligi bitirmeyi kesinleştirdi. bizim ligin golcüsünü aldılar.ceza sahasına topu getirdiklerinde slimani onlara istediklerini verecektir. maliyetini bilemiyorum ama faydası yüksek olacaktır.galatasaray'ın kötü orta sahası ve defans hattını düşünürsek bu sene hem lig hem de şampiyonlar liginde çok fazla iş yapabileceklerine ihtimal vermiyorum. avrupa'dan erken elenip lige konsantre olmaya çalışsalar bile bu kadro yapısıyla deplasmanlarda hakemlerin yardımı olmadan başarılı olamazlar.

bize gelirsek. fizik-kondisyonu bizden iyi her takıma karşı zorlanacağımız bir gerçek. orta sahada baskı yapan her takıma karşı sorun yaşıyoruz. geçen sene şampiyonlar ligi var hoca bu nedenle sezonu uzun düşündüğünden yüklenmedi takıma gibi bana mantıksız gelen yorum varken bu sene neden böyle fizik olarak kötüyüz bunun da açıklaması yapılırsa sevinirim. akhisar fizikle yapıyor savunmasını. kilidi erken açamazsak geçen seneki gibi debelenir dururuz. bu nedenle töre ve oğuzhanın koşulsuz 11de başlaması gerektiğini düşünüyorum. topu yere indirdikçe şansımız artacaktır.

Basar dedi ki...

Devamı çok olası olan puan kayıplarından ilkini bu maçta yaşayabiliriz.

dominic molise dedi ki...

kadro yapilanmamiz maalesef cok amator, hala gerekli satislar yapilamadi ve sezonu maalesef cikarabilecegimizi sanmiyorum. fenerbahce ve galatasaray'a gore cok yetersiz kadromuz var. eksikleri herkes biliyor, ben aylar once yazdigim post'ta fazlaliklardan bahsetmistim. tekrar altini cizeyim;

negredo, love fazlalik. 6.5 ml
umut, guven, pektemek'ten ikisi luks. 2 ml
quaresma, lens, babel, tore'den en az bir tanesi luks. belki ve bence iki. 4 ml
tolgay, oguzhan'dan birisi luks. 2 ml
vida, pepe, roco'dan biri luks. 3ml

20 ml euro ekstra butce. bu ekonomik krizde inanilmaz luks. kaldi ki satislardan da bir o kadar alabilirdik ama maalesef umut, metin ikilisi beceremediler.

bu saatten sonra da turkiye'den oyuncu alan kulupler ulkenin ekonomisinin farkinda olarak transfer yapacaklardir, sonucta dunya gundemi oldu su an ekonomik cokusu ulkenin. bence elde kaldilar sanirim.

bu saatten sonra ne mi olur? en cok negredo bedelsiz yollanir ispanya'ya, ona da 1.5 ml civari para oderiz bir sene daha (karsi tarafin yillik en cok 3 verebilecegini konusuluyor). guven'i paf takima atarlar kesin, standart. kiralanacagini bile sanmam. bu gidisle babel devre arasi bedelsiz kontrat imzalar yatar. tore de bedelsiz kacar. adriano brezilya'ya gider bedelsiz. pepe yil sonu kacar, kontrat bitti. porto'da emekli olur. q7, lens sac bas yoldurur. tolgay, oguzhan delirtir. en guzelini sona sakladim, pektemek konyaspor'a gider yil sonunda.

bir de kontrat meselesine deginmistim, tekrar edeyim; adriano, babel, tore'nin son yillari, verim almak cok guc, ozellikle devre arasindan sonra. sakatlanmamak icin cekinerek oynayacaklardir. babel ile adriano zaten yasli, tore de disiplinsiz.

tolga'nin son mactaki ceza sahasi onunde verdigi pas bir tek beni mi endiselendiriyor? bence kalecilik vasiflari sinirli, pas yetenegi ve alan kontrolu iyi bir kaleci alinmali. bunu da utku yapabilir gibime geliyor, kac yildir fabri ile antrenman yapmadi mi bu arkadas?

carlito dedi ki...

@dominic molise zaten pek keyifli sayılmazdım, sen de hayattan soğuttun 5 dakikada :)

Basar dedi ki...

@carlito abi ben 1 cümlede özetlemistim her şeyi 😂

Murat dedi ki...

http://www.besiktaspostasi.com/son-dakika-borc-2-1-milyar-fikret-orman-baskin-secime-gidiyor.htm#.W27BXegzaUl

Valla dün başkanın Berat sapkınının sanki kokaini çekip sikindeki yüzükle yaptığı sunum sırasında adamın yüz ifadesi bunun göstergesi miydi acaba?

Hidayet dedi ki...

ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum malum , fakat bunu kendi lehine başarısızlıklarını örtmekte en çok kullanacak yönetim de bizimkisi . artık şampiyon olamazsa kur artışı , uefa'da gruptan çıkamazsa kur artışı. her şeyin müsebbibi kur artışı olur . çünkü başarısızlık kapıda. abicim sattın ya , fabri ,tosic . talisca da gitti . bunların yıllık ücretlerini de üzerinden attın . bulacaksın işte bi 10 numara . satın alamıyorsan kirala birşeyler yap . batık fener , ayew'den sonra slimani'yi de halletti . bizim yönetimin zincirlerini elinde tuttuğu medyamız da yönetimiz ağzına bakıyor . şimdi başlarlar "milletçe birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde bu ekonomik durumda transfer yapılamaz " demeye . seçim de onun habercisi . fikret orman çok şey öğrenmiş ülkeyi yöneten şahısdan . sürekli onun taktikler.

Erhan dedi ki...

Ankaragücü-Gs maçındaki ofsayt pozisyonu daha sonra özetlerde düzgün bir açıdan verildi mi bilen var mı? Cevabı belli bir soru sorduğumun farkındayım ama şuna gelicem: bu VAR uygulamasının bizde bi' garabete dönüşeceğinden adım gibi emindim ki öyle de oldu daha ilk baştan. Pozisyonun tekrarı ofsayt kamerasından nasıl gösterilmez anlamıyorum. Mide bulandırıcı! Dünün hengamesinde çok fazla gündem olmadı ama ilerde başımızın ağrımaması için baştan örgütlü tepki göstermek gerek. Yoksa bizim pozisyonlar her açıdan defalarca gösterilip diğerlerininki es geçilicek geçmişte olduğu gibi ve bu VAR'a rağmen yapıldığı için daha da sinir bozucu bir hal alıcak.

Bize gelince, takımla ilgili beni en çok düşündüren kısım eldeki oyuncular dışında geriden oyun kurmadaki sıkıntımız ve kale. Pepe çok şişiriyo, Vida biraz daha iyi sanki yerden oynama konusunda ama gidip gitmiyce belli değil. Roco'nun sadece bi' videosunu seyrettim, o da Vida'dan biraz daha iyi gibi ama yeterli olur mu zaman göstericek.

@dominic molise Tolga'nın o saçma pası ve diğerleri gösterdi zaten kendisiyle yürümiyceni. Klasik panik + yanlış tercih. Hiç çekilmiyo. Ama asıl sinir bozucu olan ne biliyo musun, B36 rövanşında kaleyi Utku'ya vermemek. Bunun adı korkaklıktır, değilse torpildir ve bu kafayla hiç bi' genç oyuncu çıkartamazsın!

Dün başkan "sizin modelinizi s***iyim" der gibi bakıyodu bi' yandan kuru takip ederken ki bugün de kongre kararı almış, şaşırmadım. Umarım yönetimdeki çöpler temizlenip nitelikli insanlar gelir.

Son olarak da, Negredo satılamıcaksa SS/AMC oynatılamaz mı ne dersiniz?

cochise dedi ki...

Yeni bir sezona daha başlıyoruz. Bu yazı ağırlıklı olarak takıma kim katılacak değil de takımdan kim ayrılacak sorusunun cevabı üzerine yoğunlaşarak geçirdik. Konuşulan büyük rakamlara; özellikle de Quaresma ve Vida ile ilgili –olasılıkla menajer üfürmesi- haberlere/rakamlara rağmen şu zamana kadar Tosiç ve Fabri haricinde bir satış olmadı. Bu ikisi de hiç beklenmiyordu açıkçası. Keza Negredo ve Love kulüp buldu bulacak derken şimdilik takımla birlikte. Gelenlerin değil de gidenlerin yolunun gözlenmesi her şeyden önce takımda şişkin bir kadro olduğunu açıkça gösteriyor. Ama bazı pozisyonlarda da büyük eksiklikler var. Daha çok ihtiyaç olmayan oyuncuların gönderildiği, nokta hedef birkaç transferin yapıldığı bir dönem geçirseydik bence yetecekti. Eldeki oyunculara muhtemelen bahsedilen tekliflerin hiç gelmemiş olması ve de kurların birden yükselmesi nedeniyle belki de hiç transfer yapılmayacak. Böylelikle de takımın biraz da olsa güçsüzleştiği gibi bir sonuçla karşı karşıyayız. Ben bu kadronun şampiyonluğun en büyük favorisi olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu kadro çok açık bir biçimde LASK Linz maçında Şenol Güneş’in kullandığı şekliyle kullanılırsa önemli transferler olmazsa istediğimiz sonucu vermekte bir hayli zorlanacaktır. İstediğimiz oyunu görme ihtimalimiz daha da düşük. Oysa küçük dokunuşlarla bu kadrodan verimli bir takım çıkar. Tek boyutlu 4-2-3-1 sistemi ve tahmin edilebilir oyun için aksiyonları çeşitlendirip bu dokunuşun ilk parçası olabilir.

cochise dedi ki...

Oyunculardan en çok verimin nasıl alınacağına ilişkin daha derinlemesine değerlendirmeler bir başka yapılması gereken olarak görülmeli. Örneğin alan tutmayan ama çok iyi adam kovalayan Medel Atiba ile aynı şekilde kullanılmamalı. Ya da Oğuzhan 10 numara pozisyonunda istisnai haller (rakibin bizden güçlü ya da atletik olduğu durumlar ile önde oynarken top tutamadığımız maç 2. Yarıları) dışında asla düşünülmemeli. Oğuzhan 34 maç 10 numara oynasa tatmin edici asist rakamlarına ulaşır hatta alıştıkça gol de atar ama sırtı dönük oynayamaması, top kontrol sıkıntıları düşünüldüğünde yararından çok zararı olur. Üstelik onun 8 numara katkısından vazgeçmiş oluruz. Bir başka örnek de Quaresma; 60’dan sonra yorgun rakiplerine karşı oynasa rakip bekleri çok daha fazla zor durumda bırakır ve bence 90 dakika oynayacağında yapacağı kadar istatistik de verir.

turgay dedi ki...

Başkan’ın bence kongre kararı almasının arkasında 2 tane olay var.
1.olay kurun bu kadar yükselmesi sonucunda nakit akışının azalması ve mevcut yönetimde elini cebine atacak adam olmayışı. Düşük profil ve başkanın işine karışmayacak isimler seçildiğinden kimse elini cebine atmaz. Bu da yürütülemez olan borçların sadece futbolcu satmak üzerine kurulu düzende elinde patlaması sonucunda ortaya çıkıyor. İki senedir yüksek teklifler almasına rağmen gitmeyen Q7, yüksek kontratı olduğu için seçici olan negredo, yine yüksek kontratları olan pepe, love gibi oyuncuların gönderilemeyişi kurun yükselmesiyle artık dayanılmaz durumda. Başkan paralı adam istiyor olabilir. Yani Ethem sancak gibi mübariz mansimov gibi parası olan adamları yönetimine alabilir.

2.olay Ahmet Nur Çebi’nin Umut güner ekibiyle artık anlaşamıyor olması sonucunda istifa edecek olması. 2.başkan sanki Umut günermiş gibi davranması başkanın onun her kararına ses çıkarmaması, gelen giden profesyonellerin hep aynı nedenle gitmesi artık yönetim içinde ciddi manada çatlaklara neden olmuş gibi duruyor. Serkan rençberin gidişi Metin Albayrak değil Umut güner alakalı olduğu söyleniyor. Hatta istifa edecekler arasında Metin Albayrak da varmış. Haliyle Başkan kongreye kadar kalın sonra kapı orada demiş olabilir.

Sonuç itibariyle Fikret Orman gelirken verdiği mesajların artık uzağında kalan yönetim anlayışıyla başbaşa. Yeni yönetim kurulunda parasını konuşturan adamları umut güner ve ekibiyle beraber görebiliriz. Şu dönemde karşına kimse çıkmaz zaten Fikret Başkanın.

cochise dedi ki...

Geçen sezonun sonunda aslında elimde yıl boyu attığımız-yediğimiz gollerin niteliği üzerine çalıştığım çok sayıda veri vardı ama bir türlü yazıya dönüşteremedim. Şimdi dönüştüreyim dedim ama çok anlamlı değil. Artık o bilgileri yıl sonu karşılaştırma için kullanabilirim.

Yine de buraya bazı bilgiler bırakayım. İlk veriler kritik gol+asist. Kritik ile anlatılmak istenen Beşiktaş gerideyken ya da maç berabereyken gerçekleştirilenler. Takımı öne geçiren bir golle 5. Golün aynı değerde olduğunu iddia etmek güç.

Kritik Gol +Asist
Talisca 14
Babel 9
Negredo 7
Cenk 6
Caner 6
Adriano 4
Quaresma 5
Gökhan Gönül 3
Oğuzhan 4
Tosiç 3
Atiba 3
Pepe 2
Lens 1
Tolgay 1
Pektemek 1
Love 1
Vida 1
Larin 0
Medel 0

cochise dedi ki...

Talisca sadece gol sayısında değil kritik golde de önemli yer tutmuş.Talisca’nın ise oyun için olmasa da takıma gol katkısının çok yüksek olduğu açık. Talisca yokken bunu fırsata çevirip oyunu çeşitlendirebiliriz ama aynı oyuna devam edersek her maç yeni kahramanlara ihtiyaç duyarız.

Babel'in düşünüldüğü kadar önemli katkı vermediği, Quaresma’nın kritik asist rakamının çok kötü bir sezon geçiren Oğuzhan ile bile aynı olduğu, Negredo ve Caner’in katkılarının düşünülenden fazla olduğunu söyleyebiliriz (Turkkant bu sırada ama 4.5 Milyon alıyor diye kızıyor okurken ama ben para kısmını katmıyorum. )

Bu rakamlara yansımayan başka bir mini çalışmada gol ve asist yükümüzü çeken oyuncuların (Talisca+Babel+Quaresma) ligin az gol yiyen takımlarına karşı çok kısır. Nerdeyse yok hükmünde. Bu oyunculara endeksli bir oyun oynarken iyi savunma yapan takımlara karşı zorlanmış olmamız anlaşılır bir sonuç.

Yazıya dönüştürülmemiş bazı verileri de aşağıdaki yorumlara yapıştırıyorum. Kalabalaık yaratıyorum kusura bakmayın. Bir daha böyle şeyleri yazıay dönüştürmemek yok.

cochise dedi ki...

ATTIĞIMIZ GOLLER

Gole Katkıda Bulunan Oyuncular

Seçenek Metni Sayı Oran VE VEYA
Babel 15 12,71 %
Talisca 18 15,25 %
Lens 2 1,69 %
Pektemek 5 4,23 %
Caner Erkin 11 9,32 %
Quaresma 12 10,16 %
Negredo 11 9,32 %
Oğuzhan 8 6,77 %
Medel 5 4,23 %
Tolgay 3 2,54 %
Adriano 7 5,93 %
Gökhan Gönül 3 2,54 %
Pepe 2 1,69 %
Vagner Love 3 2,54 %
Atiba 5 4,23 %
Vida 1 0,84 %
Fabri 0 0 %
Necip 1 0,84 %
Tosiç 2 1,69 %
Larin 4 3,38 %

Golün Niteliği - 1

Duran Top (orta ve sonrası) 10 25,64 %
Duran Top (doğrudan) 2 5,12 %
Rakip sahada kapılan top ? sahipsiz toplar da dahil 3 7,69 %
Kendi sahamızda kapılan top ile hızlı çıkış (kontra atak) 8 20,51 %
Kendi sahamızdan hızlı/paslarla çıkış (aut, taç, faul vb. sonrası) 1 2,56 %
Rakip yerleşikken / olgun atak 14 35,89 %
rakip yerleşik / yüksek top, şişirme vs 1 2,56 %
Soruya verilen tüm cevaplar için tıklayınız.

Golün Niteliği - 2

Seçenek Metni Sayı Oran VE VEYA
Orta ile 14 38,88 %
Yerden, pas orta karışımı 4 11,11 %
Normal pas 7 19,44 %
Ara pası ile 8 22,22 %
Orta sonrası karambol 2 5,55 %
Ara pası sonrası karambol 1 2,77 %
Soruya verilen tüm cevaplar için tıklayınız.

Geçiş Hücumu mu?

Seçenek Metni Sayı Oran VE VEYA
Evet 19 50 %
Hayır, durağan 19 50 %

Atak Yönü (atağın gelişimi)

Seçenek Metni Sayı Oran
Sağ 10 25,64 %
Sol 20 51,28 %
Orta 9 23,07 %

cochise dedi ki...

YEDİĞİMİZ GOLLER

ATAK TİPİ
Uzun Top / Savunma Arkasına 1 7,69 %
Kontra Atak (Topla Birlikte) 2 15,38 %
Çıkarken Kaptırılan 4 30,76 %
Duran Top (Doğrudan) 0 0 %
Duran Top Sonrası 2 15,38 %
Savunma Yerleşik 3 23,07 %
Savunma yerleşik ama yine de savunma arkasına top 1 7,69 %

GOLÜN SEBEBİ
Takım Yerleşmesinde Gözle Görülür Hata 0 0 %
Takım Yerleşmesinde Bariz Hata Görünmese de Rakibe Kolay Fırsat 7 41,17 %
Şanssızlık (birine çarpan, rakip önünde düşen vb.) 0 0 %
Bireysel Vahim Hata 0 0 %
Bireysel Hata 9 52,94 %
Hata Yok (İyi atak-pas-şut vb.) 0 0 %
İyi uzaklaştırılamayan 1 5,88 %

GOLDE BÜYÜK BİR HATA OLMASA DA SORUMLULUĞU OLAN OYUNCULAR (KADRAJ)
Atiba 1 6,25 %
Quaresma 3 25 %
Fabri 2 12,5 %
Medel 2 12,5 %
Oğuzhan 1 6,25 %
Vida 2 12,5 %
Adriano 1 6,25 %
Tolgay 1 6,25 %
Talisca 1 6,25 %
Babel 1 6,25 %

Zaitsev dedi ki...

Başkan kuyu kazanlardan, algı yapanlardan önce silahını çekti, kongre dedi. Hem temizlik olur hem de kafalar rahatlar. Kongre kararı kadar Şenol hocaya da sert çıkması da dikkatten kaçmamalı.

Transfere gelirsek bir 10 numara bizi şampiyon yapar. Başka oyuncuya gerek yok. Oyunu hızlandıracak bir adam lazım.

Lask maçı gösterdi ki sıkıntı Q7nin varlığı değil. Ben hala Medel-Necip göbeği ile 4-4-2 oynama taraftarıyım. Sol açıkta da Caner oynasın.

yilmaz dedi ki...

Aklımda bir kaç soru var:

*- Fenerbahçe Barış Alıcı'yı ilk lig maçında doğrudan 11'e yazabiliyor da, biz niye Orkan Çınar'ı postalayacak yer arıyoruz? Biz Fenerbahçe'den çok çok iyi takım mıyız? Fenerbahçe bizim bu ligdeki doğal rakiplerimizden biri değil mi?

*- Haftalardır takımla idmanlara çıkan Töre, eksiği olduğu için kadroya alınmıyor da, daha geçen hafta tatili biten Quaresma nasıl ilk maçın kadrosunda kendine yer bulabiliyor, üstelik de oyuna giriyor? Quaresma'nın fizik durumu Töre'den iyi mi an itibariyle?

*- Galatasaray'ın elinde sadece Gomis ve Eren varken ve Gomis ile çok ciddi bir maaş krizi yaşarken, Fatih Terim bir kez bile çıkıp "forvet transferi istiyorum, forvet almazsak bizden bi bok olmaz" demezken bizim hoca niye her seferinde "forvetim yok" diye söyleniyor? Her basın toplantısında "Negredo'yu elden çıkarmamız lazım" diyerek oyuncunun elden çıkartılmasına yardımcı oluyor mu? Geçen yıldan beri ısrarla sürdürdüğü "Negredo'yu son 5 dakikada oyuna alma" politikasından olumlu/olumsuz bir sonuç çıkarabildi mi?

*- Fatih Aksoy'un kendini daha nasıl kanıtlaması gerekiyor? Geçen yıldan beri lig, kupa, hazırlık, avrupa bir sürü maçta oynadı ve ciddi bir hatası da olmadı. Düşük kalibredeki bu kadar maçta oynadığı halde halen daha kendisine güvenilmiyorsa neden kadroda tutuluyor, Avrupa liginde gruptan çıkmayı garantilersek son maçta oynasın diye mi?

*- Tolgay-Oğuzhan ikilisinden neden hep ilk tercih Tolgay oluyor? Ben futbolcu yarıştırmam ikisi de benim için takımın gözbebeği. Ama Oğuzhan'ın çıktığı ya da oyunda olmadığı her bölümde takımın ne kadar yavanlaştığı gerçekten oradan görülmüyor mu? Tolgay'ın Oğuzhan'ın alternatifi olmadığını anlamak için daha kaç maç gerekiyor?

YSY dedi ki...

Fikret ormanın bugüne kadar yaptıklarını takdir ediyorum ama şuanda başladığı noktadan çok başka bir yerde ve bu kafayla ilerleyecekse hem kendisi hemde klüp için en hayırlısı bırakması olur. En azından aklımızda kötü hatıralarla kalmaz.

İşin enteresanı işin başında gayet kurumsal oturaklı planlı programlı ne yapılacağı belli bir çizgide ilerlenirken iş biranda günlük yönetim şekline dönüştü. Demirören tarzı transferler yapmaya başladık. Aynı insan hem bunu hem diğerini nasıl yapabilir ? Demekki Fikret orman zannettiğimiz kadar istikrarlı ve tutarlı birisi değil. Yada ortalık meydan boşken (Yada kaybedeceği birşey yokken diyebiliriz) risk alabilen ama vitrine çıktığında baskı altında aynı başarıyı sürdüremeyen birisi. Adam yapısı karakteri böyleyse yapacak birşey yok. Eğer seçimde ANC aday olursa görünen ANC nin kazanmasını isteyeceğim.

BJK4EVER dedi ki...

Senol gunesin aglakligi mizmizligi bikkinlik verdi artik. Simdi de baskanin tatiline laf atmis. Her boka karisiyor, herkesi elestiriyor, soylediklerim nasil carpitilir ne etkisi olur dusunmeden konusuyor.
Zaten saha ici performansi da 2 senedir diplerde. Gecen sene keske devre arasinda gonderseydik de rahatlasaydik.

dominic molise dedi ki...

senol gunes aglakligi ve fikret orman "kamera gordum, neden aklimdakileri soylemiyorum ki" gevsekligi ile takimin ipini lig baslamadan cektik. her ikisi de birbirinden haklidir ama daha onemlisi ikisi de birbirinden haksiz. kaybeden besiktas. bence orman bey ve yanindaki 2 "araci" arkadasi umut-metin, miladini doldurmustur. keza senol gunes de teknik direktorlugu birakicak gibime geliyor sene sonunda.

ahmet nur cebi, torunogullari, altinsay umarim gorev icin hazir ve isteklidirler.

Yigitto dedi ki...

@Yılmaz

+1 değil +1000 abi.

Genç oyunculara yatırım yapıp almıyorsun, artık genç olmasalar da, Orkan ve Gökhan gibi elemanlara şans verilmemesi şunu net gösteriyor ki bu takım yerden ayağa top falan oynamayacak.

Caner le Q7 yle sabahlara kadar orta açarız ve bu durum yeni sezona dair bütün hevesimi kırıyor. 2 şampiyonluk tamam taraftarın gazını aldı biraz da, abi güzel oyun sadece ya. Liverpool-Westham maçı bitti, skordan falan bağımsız izleyeni nasıl mutlu ediyor takım ve hocası anlatmak gerçekten zor.

Buarada, mantıklı şekilde (kasaryaza vb. gibi değil) biraz umut pompalayabilecek arkadaş yok mu ya burda harman olduk iyice:((

czeslaw dedi ki...

@yigitto

10. hafta yay civarındaki serbest vuruşu paylaşamayan caner ve Q birbirine girer, sonrasında da kadro dışı kalırlar. biz de mecburen orta-kafa/karambol futbolundan kurtuluruz. bu senaryo bizi 15-16 sezonundaki oyun planına götürebilir. :'(

ayrıca adriano neden yedek?

turgay dedi ki...

Roco var Fatih var ama Necip stoper. Komik ya cidden gülüyorum artık şu tercihlere. Pepe olmasa muhtemelen medel-necip stoper oynardı.

Pheaglix dedi ki...

@czeslaw

inisiyatif almayan bir orta saha olmayınca eski pas oyunu kolay değil. oraya tolgay'ın sakatlanmasını (medel-tolgay ikilisinden kurtuluş), ve pepe'nin 6-7 maç ceza almasını (medel-atiba ikilisine karşı önlem) eklersek biraz daha oluru var o işin. sonuçta zamanında tolgay sakatlanmasa oğuzhan'ı, tolga ıslıklanmasa fabri'yi oynatmayacak olan birisi var başımızda.

bu arada içimden bir ses bu gece bizim aleyhimize var kaynaklı penaltı ya da kırmızı kart gelecek diyor.

Zaitsev dedi ki...

Hocanın genç oyuncuya bakışını 2ci B36 maçında gördük. İlk maç 2-0, 2ci maç ilk yarı 2-0 öndeyken gitti Fatih'i çıkardı devre arasında. Şenol hoca için genç oyuncu = 25 yaş. Şenol hoca Mustafa Denizli'ye doğru evriliyor.

2015-2016'ya dönmenin ilk adımı topla kat edebilen orta saha transferidir. Ozzy böyle oynadığı, Şenol hoca böyle takımlar yaptığı sürece 1-0 öne geçinceye kadar kabız ötesi maçlar oynayacağız.

Ayrıca Şenol hocanın basın açıklamasında söyledikleri boş boğazlık değilse, hoca da başkanın kuyusunu kazıyor demektir. Bu dikleşme devam ederse Şenol hoca da çok kalmaz takımın başında.

Adsız dedi ki...

Her şeyden öte, tribünü tekrar sadece kendi kendini tatmin etmekten başka bir işe yaramayan şarkıcı türkücü tayfa ele geçirmiş. Peh.

Hidayet dedi ki...

tolgay oynamasa da necip ortasaha oynasa ,roco stoper olsa olmuyor mu ? çok iyi oynarken yedek kalan tolgay , bu kadar kötüyken kendine yer bulabiliyor..

Pheaglix dedi ki...

trivia: geçen sezonun ilk golü de ilk maçın ilk yarısının sonlarında pepe'den gelmişti.

drblackeagle dedi ki...

Maç için tahminim genel olarak tuttu. İlk yarı umduğumdan iyi bir oyun ikinci yarı ilk yarıdaki iyi oyunu unutturan sanki maç başından beri bu kadar kötü oynuyormuşuz gibi düşündürecek bir oyun oldu. Şu Lama'dan bir an önce kurtulmamız lazım.

yilmaz dedi ki...

Ben beğendim.

turgay dedi ki...

İlk yarı neden iyi oyun çünkü rakip seni 18inin önünde karşılıyor baskı yok rahatça top çeviriyorsun. İkinci yarı neden kötü oyun çünkü rakip ileri çıkmış baskı yapıyor. Buna çözüm olarak düşen orta saha varken forvet çıkarıyoruz. Guti kenarda süs olmamalı. Roco-Tolgay değişikliği Necip hata yapmadan önce yapılmalıydı. Ha bana kalsa Necip zaten orada oynamamalıydı da neyse.

Hoca yine kötü başladı değişeceğini de düşünmüyorum. Medel-ozzy-lens ışık verdiler. Tolgay o maliyetle ve bu performansla fazlalık. Roco bizim ülkenin stoperi ve çok gol atacak bir oyuncu. Fatih-roco ve hatta vida gelecekken stoper Necip olmamalı. Bir tane ayakları iyi kaleci ve 10 numara şart. Ama bu kurlarla işimiz çok ama çok zor.

Zaitsev dedi ki...

Golü buluncaya kadar kabız bir oyun. Golden sonra eller havaya. 2ci yarı rakip biraz basınca terleme, golü yedikten sonra sinir stres.

2-0 ve 2-1'den sonra bir kontra ile 3ü bulamamak ise bu takımın ayıbı.

Tolgay yine kötüydü. Oğuzhan ilk golün asistini yaptı ama genelde sadece koştu. En çok koşan oyuncu olmasına ihtiyacımız yok. Topu alıp vererek, 10-15 metre top sürerek takımı rahatlatsın en az o koşsun. Bir de niye topuğuyla topa basıp bale yapmaya çalışıyor Ozzy?

Medel ve Lens çok iyiydiler. GG'de hücuma çıkışlarda çok iyiydi.

Hidayet dedi ki...

hoca'nın dediği gibi hakikaten love baştan aşağı futbolcuymuş ! ayrıca larin için hoca'da cenk'e sabretme eşiğinin aynısı var ,şanslı kerata . negredo olsa 45'te çıkmıştı . ben lens ve oğuzhan'ı beğendim . beşiktaş'ın ileride üçgenler kurabilmesi ve bu futbolculardan maksimum verim alabilmesi için 10 numaraya ve ortasaha oyuncularıyla oynamayı bilen net bir santrfora ihtiyacı var . olmazsa olmaz . böylelikle topu da yere indirebiliriz
love kesinlikle kalmamalı ,larin de gomez'li sezonda ancak cenk'in bulduğu kadar şans bulmalı . ayrıca necip de klubeye..

Yigitto dedi ki...

Love oyuna girdi, adam çıkana kadar bir forvetten değil, bir futbolcudan beklenecek hiçbirşeyi yapamadı. Ne top kontrolü var, ne çevre kontrolü, ne yanındakine pas verebilme. Ulan formun düşer falan filan da sen yıllarca CSKA da falan oynamış adamsın nasıl halısahaya yokluktan çağırılan adama dönüştün aklım almıyor ya. Yemin ederim Pektemek alsın bunun alacağı dakikaları ben tımarhaneye yatıcam yoksa.

Onun dışında biz Kagawa gibi bi 10 numara ve Negredo yerine bir forvet alamazsak lig tamamen piyangoya kalır, UEFA da rakiplere göre son 32 yada son 16 en fazla.

Oooooffff offf.

Love sözleşme feshedebilir miyiz alacaklarına karşılık????

ideal 11 dedi ki...

maçtan notlar ...

beşiktaş bence ligin ilk haftasına göre çok iyi başladı.

son yıllarda izlediğim en tempolu maçlardan biri oldu.(premier lig tadında)


şenol güneşin takımları genelde sonradan açılır ama ilk hafta akan bir oyun ortaya çıkardı.

ileride medel atiba orta saha ikilisi olursa şaşırmam.rakip kontralarına bir çözüm olarak.

babelin golü derslik bir gol.çalışılmış.lens in iç oyuncusuna evrilmesi babel in ise forvet koşusu yapması.kü7 olsa atak bu şekil gelişmezdi herhalde.çok fazla çizgide top bekleyen ve rakibi karşısına alan bir profil kü7

şenol güneş geçen sezon babel e kariyer zirvesi yaptırmıştı.bu sezon babel e lens i ekleyecek.görünen bu.

şenol güneş in eksikliğini gördüğü alan kesinlikle forvet.babel in yaptığı kanat forvet gol koşularını forvetlerinde yapmasnı bekliyor.burak yılmaz ı istemesi bundan.çünkü oyun planında bu koşular var.

necip vakıası derslik.o da şu: orta saha oyuncularının stoper oynaması oldukça sıkıntılıdır.stoperlik özel bir durum.son adam.necip son adam oyuncusu değilde orta saha oyuncusu gibi pas verdi.çünkü kafasında orta saha oyuncusu.haliyle paslar riskli olabilir mantığı var.orta saha oyuncuları gerilerinde stoperlerin varlığı ile hareket ederler ve düşünürler.stoperler ise son adam olduklarını bilirler ve öyle oyun planı kurarlar .bugün van djik i izledim lirverpool da.çok basit ve garanti oynuyor aga.orta saha oyuncusu gibi havalı bir pas atayım kafasında değil.

şenol güneş muhtemelen necip in alternatif stoper olmasını bu maçla birlikte kapatmıştır.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şenol güneş fikret orman tercihinde şenol güneşi desteklemek mantıklı ve doğru olan.

çünkü oyuncuların gelişiminde baş aktör şenol güneş.tamam babel i transfer ettin yönetim olarak.acaba şenol güneş olmasa babel kariyer zirvesi yapabilirmiydi?

şenol güneşin tercihleri sorgulanıyor.lakin oyuncuların gelişime açık olup olmadıkları konuşulmuyor.orkan niye oynamıyor?acaba orkan babelin attığı golde lens in durduğu yerde durup boş alana koşacakmıydı?oyun bilgisi çok önemli aga.hiçbir oyuncu tesadüfen orda bulunmuyor.babel in nasıl gol koşusu yaptığını gördük.oysa babel topla da iyi işler yapıyor.topsuz oyunda da işini yapıyor.

hocayı anlayan ve yeteneği olan formayı alıyor.şu anda lens formayı almış durumda.

http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-super-lig/goller/2018-2019/1/besiktas/ryan-babel-21469

derslik golde gönülünde hakkını vermek lazım.ters ayağıyla ancak bu pası verebilirdi ve yaptı.

beşiktaşın büyük avantajlarından biride iki kanat bekinin üst seviye olması.caner ve gönül.

fikret orman transferde doğru işler yapsada her nedense bir üst seviyeye kadroyu çıkaramadı.yani eksik bıraktı.bu kadroya üst seviye tek golcü acayip fark yaratır.talisca muazzam transferdi.ama sırtı dönük oynayan ayağına top isteyen ve golü ikinci planda düşünen negredo alındı.

10 numaradan daha çok üst seviye golcü transferi daha mantıklı.tabi eldekiler satılamayınca mühendislikte hatalar oluyor.böyle olunca da eldekilerden süper bir golcü çıkar mı diye şenol güneşe bakılıyor.potansiyel yoksa çıkmaz aga.

Basar dedi ki...

Acaba biz ne günah işledik de Love’yi izleme cezası aldık?

Takımı geçen yıldan daha iyi noktada gördüm. Pas alışverişi ve organizasyonda daha iyiyiz. Kenardan gelip içeri sızıp gol attığımız pozisyondan 1 tane bile denemedik geçen yıl. Tabi bunda sirk cambazının oynamamasının da büyük etkisi var! Gol atma problemimiz bu yıl da devam edecek gibi...

diope dedi ki...

tribünler çok uyumsuz. kapalıyla yeni açık savaş halinde galiba. karşı takım ataktayken bir grup ıslıklıo bir grup başka bir marş söylüyor bir grup dahada farklı marş söylüyor. öncelikli problemlerimizden biri uyumsuzluk stadda. ve her maç çıkan KENDİ ARAMIZDA küçük kavgalar. ya iki kişi neden kavga ederki ya yanyana oturmuşsun, aynı renge gönülden bağlısın. yazık günah ya.
maça dönersek, tolga ya çok iş düşmedi. necip Beşiktaşın cocuğu ama iyi topçu değil. Medel muhteşemdi, otur maçı sadece medel üstünden izle. topu kanatlara aktarışı falan. Babel geçen seneyi aratıyor, tsubasa sanıyor kendini kaç kere 3 kişi arasına daldı çıkamadı. Larin ve love bildiğimiz gibi. Keşke negredo yada mustafa oynasa (bu yoklukta). caner gökhan pepe iyiydi. Lens te süperdi, galiba bu sene olcak ondan :) tolgay ve oğuzhan kayıpları oynadılar bana göre. bal yapamayan arı gibiler. umarım herşey daha iyiye gider.

oguzhan elestirilerini cidden anlamiyorum. bal yapan ari olmasi icin kac tane daha golluk pas vermeli mesela Love`a? Oguzhan gecen seneye kiyasla cok daha iyi ve diriydi. Savunmaya yardimlari cok iyiydi. Tolgay klasik tolgay. Eksisozlukte biri yazmis: "sozlesme Zamani en son surat yapan bu, oynamadigi zamanlar en cok trip atan bu, ileride oynatildiginda benim yerim 6 numara diyen bu, ama macin ikinci yarisinda dili disarida rakibi kovalamayan da tolgay. ikinci yarida dususun asil sebebidir". takima sag bek, on numara, forvet ve kaleci SART SART SART SART. Love gamsizi, sarhosu, soytarisi iyi ki isliklandi.

yoklukta peko oynasin diyenlere de katilmiyorum, kör ölür badem gözlü olur, pektemek love arkasinda yedek bekler, Gomez olur.

yilmaz dedi ki...

Negredo'nun sözleşmesinin uzamaması için bulduğumuz çözüm harika yalnız. Adamı maç kadrosuna alıyoruz, bakıyoruz skor fena gitmiyor, oyuna sokmuyoruz. Eğer işler ters gider de gole ihtiyacımız olursa "son 5 dakikayı geçmemek üzere" oyuna sokuyoruz. Şimdi 24 maçlık hakkımız kaldı. Ligde 33, kupa yok avrupada da 12-14 desek 47 maç. Bunların yarısında skoru 45-50'de koparıyor olursak, ucu ucuna tutturuyoruz hedefi.

Blog yönetiminden Negredo maç sayacı eklemesini talep ediyorum :)

Love bu şekilde devam ederse Youla'nın başına gelen gelecek. Taraftar sevmiyor, hoca da elde onca imkan varken oynatmaya devam ediyor. Gol atmayacağı sürece ıslıklanmaya devam edecek.

Dünkü maçta genel kanının aksine ikinci yarının Necip'in ardışık saçmalarının olduğu dönem haricinde çok sıkıntılı geçmediğini düşünüyorum. Ha o arada skor 2-2 olabilirdi tabi, lafım yok. Ama kontrolü tekrar çabuk aldığımızı düşünüyorum. Arada rakibin hatlarının gevşemesi bizim de biraz keyifli atraksyonlar yapmamıza fırsat sunuyor.

BJK4EVER dedi ki...

Vay anasini ne Senol Gunesmis be. Adamin ne gibi sifati var ki baskanin tatiline laf edebiliyor? Bu durumda bile adami hakli gorenler var ne diyelim. Neymis Babele kariyer zirvesi yaptirmis. Duyan da adam Siirtspordan geldi zanneder. Egitim makinesi Ajaxin yillarca demirbad adamiydi, yillarca Liverpoolda ilk 11 oynadi, Kasimpasa gibi basalti takimin kilit oyuncusuydu ama sorsan Senol Gunes yapti herseyi. Lens gecen sene katki yapmadi suclu Lensti. Ama Quaresma dunya kupasinda 2-3 mac zorla arka arkaya oynatti diye Lens cosunca yine Senol Gunes yapmis oldu vay arkadas. Quaresma takimda olsaydi yine Lens her mac 70te girip surunurdu ama sorsak Senol Gunes. Sikinti verdiniz bu onyargilarinizla....

turkkant dedi ki...

Maçla ve sonrası ile ilgili görüşlerim,

- Takımın iştahı yerinde, neticede iç saha ve ligin ilk maçı. Bu takımın bir de deplasmandaki topunu görmek lazım. Özellikle mevcut orta saha deplasmanda ne derece etkili olacak merak ediyorum.

- Bence öncelik sıralamasıyla ilk ihtiyaç santrafor, sonra kaleci, sonra 10 numara, bütçe kalırsa sağ bek. Bu orta üçlü ve Atiba desteğiyle bir şekilde ilerlersin, Tolgay öyle azımsanacak bir oyuncu değil. Rakiplerinde onun pozisyonunda oynayan oyunculara bakın. Ama santraforsuz bu iş zor.

- Babel takımın şu an en önemli gol silahı. Aman naz yapıyor, hemen atalım satalım, yorumları bana abartılı ve duygusal geliyor. Yerini çok zor doldururuz. Sonuçta bu sene oynamaz, diyenler vardı. Oynamazsa seneye 32 yaşında kim ona kontrat verir ki? Eli mahkum iyi oynamaya. Bence mevcut maaşından 2-3 sene daha kontrat verilebilir.

- Takımla ilgili iki sorun gözüktü. Önde prese zorlandık. Ve 2-1'de özgüvenli bir oyun oynayamadık. Tempo futbolunun bir sorunu bu aslında, bu kadar efor sarfedince sonlarda zorlanabiliyorsun.


- Hiç transfer yapmayalım, kur rezalet görüşüne de katılmıyorum. Beşiktaş Sosa'yı, Gomez'i, Ba'yı alırken ekonomimiz çok mu iyiydi? Sosa 1,5 m. euro kontrat 3,5 (o da taksitli) bonservise geldi. Şu an FFP de yok, mesela konsantre olup doğru oyuncuyu aramak.


@BJK@EVER

hacim yorumlarini normalde ilgiyle takip ediyorum ama son yoruma katilmiyorum. Hoca baskanin tatiline karisamam dedi dun gece, olay kapandi buyutulmesine gerek yok. https://www.youtube.com/watch?v=cB0jRdjNAEM

Ayrica ben de seni hocaya karsi on yargili gordum. Babelin kariyerinde pik noktalarindan biri olmadi mi Besiktas? Ajax altyapisina RAGMEN gitmis arap ligine Kadar düsmüs, deportivoda kendi halince takilan biri haline gelmisti. Kasimpasa neyin bas alti takimi :D yapma etme lütfen. Lens acisindan gecen sene Senol hocanin kampini gormedi, fiziksel olarak igrencti. Bu sene daha iyi daha mucadeleci son macta, biraz bekleyip oyle yorum yapmak lazim lens ile alakali, simdilik beklemedeyim.

BurkayJK dedi ki...

Takımı beklediğimden iyi buldum. Daha maçın başında Pepe şişirince "heh başlıyoruz" dedim ama maç pek öyle gitmedi.

Oğuzhan'ın sahada olması bana ayrı bir keyif veriyor. Bazen basit hatalar yapıyor olsa da zamanla daha etkili ve diri olacağını düşünüyorum. Maç izlediğim yerde Oğuzhan'a (veya herhangi Beşiktaşlı sporcuya) ağır söven oldukça kalkıp ağzına vurasım geliyor. Alkollü anıma denk gelirse sıkıntı. Oğuzhan ile uyumlu olabilecek ofansif orta saha şart.

Dikkat eden oldu mu bilmiyorum. Maçın bazı anlarında rahatlıkla tek pas oynayabileceğimiz pozisyonları değerlendirmememiz beni acayip rahatsız ediyor. (Hücumda değil, defanstan çıkarken veya orta sahada.)

Necip'in asla 11 planında olamayacağını gördük sanırım. Bana göre kulübede olması bile gereksiz. En fazla, bazı maçlarda sonradan girip orta sahada faydalı olabilir.

yilmaz dedi ki...

Oğuzhan'ın oynadığı oyun ile taraftarın istediği çok farklı. Genelde ben de suçu taraftarın beklentilerinde bulsam da, Oğuzhan da uzun zamandır kendini inkar ediyor. Bence dünkü maç iyiydi. Uzun zamandır en iyisiydi hemde. Oğuzhan'dan taraftar artık skor istiyor bence en büyük ayrılık taraftarla Oğuzhan arasında bu. Bence de kendisi ligi 0 gol 2 asistle bitirmemeliydi. Fakat bireysel olarak Oğuzhan yetersiz olsa da toplam 5 iç orta saha oyuncusunun (Ozzie, Tolgay, Atiba, Medel, Necip) toplamda iki gol atabilmiş olması (biri de Atiba'nın kıçına çarpan top) sadece oyuncu yetersizliği ile açıklanamaz gibi geliyor bana.

Mayor dedi ki...

Oğuzhan iyiydi ya, Talisca nım gidişiyle çocuk nefes almış. Neydi o geçen sene pas oyununa parazit yapan Talisca. Bu maçtaki çeşitliliğin yarısını yapamıyorduk o yüzden.
Mevcut sıkıntılar Forvet ve Necip in stoper olması. Ama bundan sonra Roco forma giyer zaten.
Diğer olumlu gelişme kü7 ye dakika verilmemesi. Lens umarım böyle devam eder arada teklerse Töre ile değiştirilmeli.

sports guy dedi ki...

Ozzy konusunda ben hep "ozzy iyi de cevresi kotu" dusturunu takindigim icin dunku performansi hem egomu oksatti hem rahatlatti. Gecen sene en iyi oynadigi macin icerdeki GS maci oldugunu dusunursek, ve o macta Talisca'nin olmadigini da dusunursek bazi seyler yerine oturuyor.

Eger sahada keyifli futbol gormek istiyorsaniz ve elinizde ozzy gibi bir adam varsa takimi onun ustune ku-ra-cak-si-niz. Nokta.

Onun ustune kurmak dedigim de oyun akli yuksek olan ve pas yapmayi bilen adamlar ha, zaten olmasi gereken seyler yani :)

Demek ki dogru kosular yapilinca GGsi de Lens'i de dogru paslari atabiliyormus. Bir de tercihen tolgay yerine daha akilli bir pasor olsa bu sene kimse Ozzy konusunda agzini acmaz diye dusunuyorum.

Su para kitliginda iki adam alma iznin var deseler ilki orta saha ikincisi kaleci olur derdim ben. Digerleri olmadan yurur bu lig bence bi sekilde.

Erhan dedi ki...

Yalnız baya zaman verilmiş rakiplere seçim için.

Zaitsev dedi ki...

Oğuzhan çok yetenekli ve iyi bir oyuncu. Hatta potansiyelinin gösterdiğinden daha da öte olduğuna inanıyorum ve bundan ötürü Oğuzhan'a kızıyorum.

Benim kendi görüşüm maç içinde süreklilik sorunu yaşayan bir adamın üzerine takım kurulmaz. Akhisar maçında iyi işler yapsa da 2ci yarı yenilen baskının ana sebebi Tolgay ve Oğuzhan'ın sahadan kaybolmasıdır. Belki de dikine topla gittiği tek an golün ortasını yaptığı pozisyon olabilir. Bunları daha fazla ve kuvvetli bir şekilde yapmalı Oğuzhan.

Oğuzhan'ın en iyi sezonunun Sosa'lı sezon olduğunu da dikkate alırsak, Oğuzhan'dan verim almak için onun önüne/yanına topla dikine gidebilen ve oyunu 2 yönlü oynayabilen bir oyuncu alınmalı. Böyle bir oyuncu bulursak o zaman Oğuzhan ve yeni transfer üzerine bir takım kurulabilir.

Ayağına top bekleyen kanat oyuncusu muhabbeti ile de ilgili birşey söylemek isterim. Kanat oyuncularının ayağına top beklememesinin tek yolu topla hızlı çıkan göbek oyuncuları ve terse atılan uzun toplardır. Bunları yapmadığınız sürece kanat oyuncularını ayağına top beklemekle suçlamaya devam ederiz.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Erhan

Başkanın karşısına direk çıkmak yerine bir sonraki kongreye kadar yavaş yavaş başkanının altını kazmak için toplantılarda çıkıp 2 tur sallama işine girersen baskın seçimle karşı karşıya kalırsın.

Bence Şenol hoca da bu oyuna birilerinin gazıyla alet olup o saçma sapan açıklamayı yapmış olabilir. Ama maç sonu açıklamalarında Başkanın kalibrasyonunun etkisi görülüyor.

@ Müslüm Fincan

Babel'in bize transfer olduğu zaman, bizimle yaptığı sözleşme sonrası son bir uzun sözleşme ihtimali olacağını ve onu kapmak için efektif bir süreç geçireceğini yazmıştım. 1.5 senedir tamamlayıcı forvet olarak iyi işler yaptı ama 3 senelik kontratı kaptı mı Babel'den hayır gelmez. Pektemek v2 olur.

@ turkkant

Babel'in mevcut kontratı yıllara dağıtılan imza parasını çıkarırsan yıllık 1.6 milyona filan denk geliyor. Bu yık sonu 3ten aşağı bir kontrata imza atacağına inanmıyorum. Ayrıca benim transfer görüşüm; iyi teklif varsa satacaksın.

Hidayet dedi ki...

oğuzhan 'ın kıpırdanması ve iyi oyunu sadece talisca'nın gidişine bağlı değil . kendi de efor sarfetmezse formayı alamayacağını biliyor . son dakikalarda abartmayım ama medel ile birlikte takımın en dirisiydi . beni açıkçası skor üretmesi çok ilgilendirmiyor . elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan ve bundan takımdaki uyumsuzluklara rağmen ödün vermeyen adamı severim .

daha önce de dedim ,oğuzhan'dan verim alabilmek için 10 numara ve santrfor tranferinin olmazsa olmaz olduğunu . fakat sadece talisca değil , g .gönül ve caner de oğuzhan'ın iyi oyununu baltalıyor . ikisi de rakip kale önünde kazanılan toplarda atak devamlılığını oğuzhan üzerinden pasla devam ettirmektense ,sürekli içeriye topu şişirmeye çalışıyorlar . hatta babel de oğuznah'ın oynamak istediği oyunu baltalıyor . mesela sağlam bir g . töre ile çok daha verimli oynar . burada şenol güneş'in devreye girmesi lazım . çok titiz , çok çalışkan olduğu söylenen bir t .direktör maçı tekrar izlediğinde önünde iki rakip varken sanki maçın son saniyesiymişcesine neden g .gönül'ün yanındaki oğuzhan'a oynamak varken içeri şişirdiğini sorgılaması ve oyunculara bunu yasaklaması gerekmez mi ? benim umudum yok ama..

ethem sancak ANC yerine geliyor, herkese hayirli ugurlu olsun!

Beşiktaş'ta Ethem Sancak heyecanı
"Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yeni yönetimde ünlü işadamı Ethem sancak'a yöneticilik teklif etmesi Siyah-Beyazlı camiada heyecan yarattı. Türkiye'nin en zengin kişilerin başında gelen ünlü işadamının ikinci başkanlığın yanısıra transferden ve futbol takımından sorumlu olacağı belirtildi. Daha önce de başkanlık için ismi geçen Ethem sancak'ınyakın çevresine "Beşiktaş için çok önemli planlarım var. Bu iş plan, program işi. Çok büyük başarılara imza atabiliriz " dediği belirtildi. Ethem Sancak daha önce yaptığı açıklamada Beşiktaş başkanlığının kendisi için coçukluktan bu yana istediği en önemli istek olduğunu belirtmişti. Sancak'ın yöneticiğin ardından Beşiktaş'a maddi yönden de büyük katkıda bulunacağı belirtildi."

Ismarlama haber linki: https://www.kartalhaber.com/ethem-sancak-heyecani-10234.html

yilmaz dedi ki...

@Müslüm Fincan abi geliyordur, yalan diyemem de, haber "ben kolpayım" diye bağırıyor.

Bir haberde bu kadar "belirtildi" fiili varsa, haberin baştan aşağı masa başı haberi olduğunu düşünürüm.

Ha "bizim başkan Ethem Sancak'ı filan transferden sorumlu yönetici yapmaz" diyebilir miyim, diyemem. Ama haber hiç inandırıcı değil.

@yilmaz

yok haber zaten kolpa ama su kesin, muhtemelen soz konusu sahis tarafindan yazdirilmis bir haber. ya taraftari alistirma cabasi, ya da baskani ikna etme cabasi.

ek bilgi: iki gun once mac oncesi yemekte baskanla kimin fotografi var? ethem sancak :D

yilmaz dedi ki...

@Müslüm Fincan diyorum ya vardır belki de başkanın niyeti, bilemem. Ama transfer komitesi iki yıldır bu kadar tartışmalıyken, gidip bir de keskel alaka birini getirir mi bilmiyorum.

Zaitsev dedi ki...

23 Nisan 2016 tarihli haber üzerinden Ethem Sancak işini konuşuyorsunuz :)

ideal 11 dedi ki...

https://twitter.com/TurkSporTV/status/1029436221968273408

befica nın golündeki organizasyona bakarmısın.derslik pozisyon.

2.saniye:
sağ kanatta 3 benficalı var.iki amaç var.hem paslaşmak hemde gedson nun koşacağı alanı boşaltmak.fenerbahçeli 3 oyuncuyu kanata çekmek.gedson un koşacağı alandaki boşluğu görüyorsunuz ceza alanında.

3.saniye:

top castillo ya atılıyor ve 2 fenerli oyuncu daha alanı boşaltıyor.

imdi normalde ne olur futbolda.koşu yapan oyuncuya pas atılır.burda öyle bişey yok ilk pasta.eğer ilk pasta gedsona top atılsa bu pozisyon olmazdı muhtemelen.çünkü karşısına defans oyuncusu çıkacaktı gene.4.saniye.pizzi nin topu gedsona attığını varsayarsak pozisyona girmesi zorlaşırdı.ama castillo ya atıyor topu.çünkü alan tam olarak boşalmış değil.topu castillo ya atıp alanı tamamen boşaltıyorlar.castillo fenerli 2 oyuncuyu üzerine çekiyor.

özetle 3 hamle sonrası hesaplanarak yapılmış bir organize atak.amaç ne? 8 numarayı yani gedsonu pozisyona sokmak.yardımcı roller nedir?3 benficalı nın sağ açıkta toplanması,castillo nun duvar olması.

8 numaraların bu şekil topsuz koşular yapması önemli.gedson un futbol bilgisi. yani 3 hamle sonrasını düşünmesi.yani ben koşu yaptım pizzi önüme atmadı demiyor.ne diyor?pizzi pası castillo ya atacak ben koşmaya devam edeceğim.sonraki durumda pası alacağım.

video nun altındaki yorumlara bakıyorum.bakış açımız oldukça vasat.volkan demirele kızılmış.biri halı saha golü demiş.çünkü bakış açısı oldukça düz.golü yiyen üzerinden bakılıyor.bide atana bakacaksın aga.

alanı boşaltmak ve boşaltılan alana oyuncu kaçırmak önemli taktiklerden biri futbolda.

can dedi ki...

O degil de biz nasil oluyor da SL'den 44, transferden 38 milyon euro kazandigimiz bir senenin ardindan transfer yapamiyoruz cunku maaslari odeyemiyoruz noktasindayiz?

Zaitsev dedi ki...

@ can

FFP anlaşmamız verilen izlenimin aksine bitmedi. Anlaşma 2019 sezonunu da kapsıyor. Transfer konusunda satmadan alma yasağımız kalktı ama 1 sene daha izleme sürecimiz var. Açık verme şansımız yok.

2018-2019da yaptığımız 14 milyon avroluk satışta muhtemelen kurdaki artış sonucu kasayı dengeleme unsuru olacak gibi duruyor. Bir tane ofansif orta saha ile bu transfer sezonunu kapatırız.

Yorum Gönder

Ara