.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Temmuz 2018 Cuma

2018/19 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler




GELENLER :

Dorukhan Toköz
Güven Yalçın

GİDENLER :

Anderson Talisca                                      
Dusko Tosiç
Atınç Nukan
Denys Boyko
Pedro Franco

SÖZLEŞMESİ BİTENLER :


Atiba Hutchinson

DEDİKODULAR :

Pierre Gignac
Emre Akbaba
Adrien Thomasson
Wahbi Kharzi
Vincent Aboubakar
Yacine Brahimi
Ahmet Canbaz
Gotoku Sakai
Deniz Türüç
Musa Çağıran
Sakıb Aytaç
Michael Lang
Davy Klaassen
Daniel Opare
Rick Karsdrop
Bernard
Rafael
Wilfried Bony
Andre Ayew
Salomon Rondon


214 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 214   Yeni›   En yeni»
ozan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

Gignac, Akbaba, Abou, Musa, Brahimi burdan gelenlere itirazim olmaz.

Thomasson, Kharzi,Sakai,Ahmet Canbaz bu arkadaslari bilmiyorum.

Kayseriden pastirma-sucuk haricinde birsey almam, sucukta tercihim Afyon Cumhuriyet.

Sakib da eh iste derim. Altyapida sol bek varsa tercih ederim yoksa bekleri Caner-Adriano yapip yedeklerini Sakib-Gokhan yapabiliriz

Çok ama çok zor bir transfer dönemi olacak bizim için. Negredo, Lens, Love, Boyko, Veli gibi parazitlerden kurtulup; Qua-Pepe-Adriano gibi para edeblecekleri ve yaşlıları satıp genç yeteneklileri takıma monte etmemiz gerekiyor. Stoperde Fatih ve Alpay'dan birini sürekli oynatmamız gerektiğini düşünüyorum. Vida, Mitrovic, Fatih-Alpay 4'lüsünün yanına bir ortalama stoper belki olabilir ama asıl önceliğimiz SAĞ BEK, 10 NUMARA, FORVET olmalı. Uefa'da oynayıp düşük maaşla kimi ikna edebilirsek artık... Zor zor zor bir dönem bizi bekliyor.

yilmaz dedi ki...

http://haber1903.com/n-7309-besiktas-icin-bryan-ruiz-iddiasi.html

14 gol atan adamın boşluğunu 2 gol 2 asistle sezonu bitiren oyuncuyla doldurmayı düşünmüyoruzdur umarım.

yilmaz dedi ki...

geleceği çok parlak bir oyuncuyu fifa kurallarını çiğneyerek, transfer yasağı cezası almayı göze alarak transfer eden bir Beşiktaş hayal ediyorum. Çok mu insanlıktan çıkmışım?

mit dedi ki...

Sakıb gelirse İsmail Köybaşı ve Serdar Kurtuluş'u falan mumla ararız.

beagle dedi ki...

Milli maçtan gözlemler:

- Arapların bizden ne kadar nefret ettiğini umarım görür bazı gözler.

- Şu adam çekme sarılma işinde ya çekene dirseği koymak serbest olmalı ya da 2 snden uzun tutana Kirmizi gelmeli.

- Lucescuyu hiç sevmeme günlerine döndük. Irfan Can nedir ya? Oğuzhanı bir koy. Caylaklara az az bakarsın.

- Türk oyuncu bolluğu olan mevki stoper. Yumlu,Curuksu,Demirok gibi bir sürü havadan çok iyi adam varken Kaan Ayhanla ne olacak? Zaten 2 onliberoyu fiks koymussun.

Cengiz ve Cenki perişan edecek iğrenç bir futbol yolda.

beagle dedi ki...

Kısa kalecilerin niye "en iyi" olmadıklarını bu maçta gorebiliriz. Top uzağa gitti mi kısa kaleci biter.

Harun ve ayı Volkan şu anda en iyi kaleciler.

Fabri Serkan Volkan B. Runje Mrmic vb vb. En iyi halleri yetmiyor.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Hocam Van der Sar'ın uzaktan yediği gollerden video klip olur. İngiltere liginin en güzel uzaktan gol yiyen kalecisiydi o zamanlar :) Boyda bir yere kadar.

Sağ bek ve Ndiaye/Sosa gibi top taşıyan bir adam lazım öncelikle. Kaleci işi sonra olmalı. Ayrıca Bursada ikon olmuş bir oyuncunun bize geleceğine de inanmıyorum.

carlito dedi ki...

@yilmaz

Bryan Ruiz 2015'te Sosa'dan önce gündemimize gelen bir oyuncuydu, hatta ben çok istiyordum ama sonra Sosa gelince buna da şükür demiştim.. sonra malum Sosa iz bırakan bir performans sergileyerek Ruiz'i falan anımsatmadı bir daha.. Ruiz'in şu anki form durumunu bilemiyorum, yaşı 32 olmuş durumda ama formunu bulduğu takdirde Talisca kadar skor yapmasa da (ki gerek yok, o skoru yapması gereken yeni santraforumuz) çok iş yapabilir.. Sosa şampiyon olduğumuz yıl 6 gol 12 asist yapmıştı, ama forvetimiz bulduğunu gol yapan bir adamdı, yine öyle bir adam bulursak Ruiz'in 1 veya 2 sezon oynayıp Sosa gibi iz bırakabileceğine inanıyorum..

@beagle

Mrmic bence efsaneydi yaa, haksızlık etmeyelim :) takımın iyi olduğu bir döneme denk gelse bir Muslera gibi unutulmazlar arasına girerdi, ki bana göre Cordoba'dan sonra bize gelen en iyi yabancı kaleciydi..
şu an için ben de kaleci ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, Fabri ile devam derim.. Tolga yerine gelecek vaadeden bir yerli iyi olurdu ama sanırım onu da bir sonraki sezona bırakacağız..

şu an için çoğunluğun hemfikir olduğu üzere; sağ bek, santrafor ve 10 numaraya ihtiyacımız var, olmazsa olmazlar bunlar.. eğer eldeki değerlerden verim alabilirsek başka takviyeye ihtiyaç kalmayabilir.. fabri, adriano, pepe, vida, caner, gönül, oğuzhan, tolgay, medel, babel gibi gözü kapalı 11'e yazabileceğimiz bir iskelet kadromuz var, rakiplerimizde bu sayıda banko oyuncu yok.. bunlarla beraber takımda kalırlarsa Atiba, Quaresma, Lens ve verimli kullanabilirsek Larin, Orkan, Töre, Mitrovic, Necip gibi adamlarımız var.. (Negredo, Love ve Pektemek'in gideceğini varsayıyorum, hepsi giderse bir değil iki forvet gerekir)
hep savunduğum gibi baştan aşağı köklü bir değişim yerine, sezondan sezona yavaş yavaş uygulanacak bir gençleşme hareketi uygulanmalı düşüncesindeyim.. eğer sen misal Adriano gibi bir adamı şimdi elden çıkarıp bütün sezonu Caner ve çaylak bir sol bek ile idare ederim dersen babayı alırsın, çok net!

turgay dedi ki...

sakai sözlemşme uzattı kulübüyle o transfer söylentisi kapandı.

takımda para olmadığı aşikar. çok muhtemel seçimler sonrasına kalacak transferler. dorukhan eskişehirde dikkat çeken oyuncuydu bence yararlı olacaktır bize. sözleşmesi devam eden türk oyuncuya bonservis verilecebileceğini şu ekonomik şartlarda zor görüyorum. yine satmadan veya yüksek kontratlardan çıkmadan oyuncu almayız. yeni sponsorlara ve düşük kontratlara ihtiyacımız var.

beagle dedi ki...

Bizim Beşiktaş'la ilgili talebimiz "idare eder" seviye olmamalı. Yillarca fizikli stoper ve "golcü" doğru isteyemedik. Onları bulunca sampiyon olduk. Almeida ve Bobo yu beğenen taraftar Negredo'ya çöp diyor. Bobo'nun sezon bekleneni 11-12 goldü ya.

Kötü örnek örnek olmaz da @Zaitsev yillar önce Oktay derelioglu'nun oynadığı olimpik genç vb milli takım dünya sampiyonluguna gidiyordu (Ahmet Çakar in ilk ünlü olduğu turnuva) ABD ile karşılaştık. Kalede Trabzon'un Şenol Güneş ekolünden kısa bir kaleci.(Aydin mi Yener mi öyle bir ismi vardi)
Amerikalılar sporcudur. Açığını keşfederse adapte olur. Kalecinin kisa olduğunu kesfettiler. Topu bilmeyen Amerika Turkiye'ye 6 atıp gönderdi.

Ben Harun derken onun çıkardığı Fabri için imkansiz toplara istinaden diyorum. Geçen yıl kötü dedigimiz Muslera 2.yarı gene şampiyonluğu aldı. Fabri aptal çıkışlarla bizi yaktı.

Biz kalede çok daha iyisine layigiz. Fabri vasat. Ne çok iyi, ne en kötü. Dediğim budur. Aramaliyiz.

BJK4EVER dedi ki...

Kotu kaleciyle sampiyon olursun, ki biz hem Tolga hem Fabri ile sampiyon olduk. Bazi mevkilerde bu kadar net eksiklik varken Fabri'nin yerine adam alamayiz maalesef.
Paranin tamami santrfora gomulmeli. Hatta su an desek ki tum para baba bir forvete gomulecek, 10 numara alinmayip cift forvete donecegiz ve Negredo-Love donusumlu oynayacak. Sagbekte de Gokhan+Adriano+Necip idare edecek, ona bile varim.
Ama santrfor olarak artik vasat olmamali, hatta iyi bile olmamali. Santrfor cok iyi olmali. O yuzden Demba Ba, Burak falan tamamen fasa fiso. Gideceksin baba bir adami getireceksin.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER
Bizim forvet transferini VAR sisteminin getirilmesine benzetiyorum. VAR ile bazı sorunları aşabilirsin ama bir hakemin orta sahada sürekli faul çalarak maçı öldürmesini engelleyemezsin.
Bizde daha iyi bir forvet alabiliriz ama bu takımın hızlı çıkamama sorununa bir katkı yapmaz.
Aynı taktiğin devam edeceğini varsayarsak : Beşiktaş'ın aktarma organı olan orta 2li + 10 numara hızlı ve dikine oynamadığı sürece biz burada bir forveti bir Q7yi bazen de Lens'i tartışmaya devam ederiz.

@ beagle
Karşı karşıya pozisyonlarda açı kapatması çok iyi bir kalecin varken ve bir sürü bu tarz pozisyon verirken kaleciyi değiştirmeyi kaşıntı olarak görüyorum. Geçen sene bizi ilk yarı puan kaybettiğimiz anadolu maçları yaktı, Fabri değil ;)

mit dedi ki...

Fırsatınız olursa şu röportajı okuyun. Tank olayından falan da bahsetmiş :)

Tosic: Türkiye benim ikinci vatanım

http://www.ntvspor.net/futbol/tosic-turkiye-benim-ikinci-vatanim-5b1268ec15c0a510b4d877be

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Seçici algilamadir seninkisi.
Başka noktalara odaklaninca.

Lyon gecen sene FB ve TS bu sene vodafone FB lig finali GS... bir de ucundan kurtardığı bir sürü maç.
Fabri seni her finalde yakacak bir kaleci. Kötü günündeysen de kurtarmaz. O karşı karsiyalar savunnaya cekilmedigimiz naclarda 2-3 ondeyken. Bu arada 43 pozisyonla ligin en az pozisyon veren takimiyiz!!!
Lyon maçından çok once demiştim, Fabri yakar diye. Ucuca koyarak devam ediyor.
Problem bizim Aumann ve Asper dışında iyi kaleci gormemiz. Tepe noktamiz Cordoba ise tabi göreceli olarak fabri iyi. Ama Ayı Volkan ve Muslera Fabriden çok daha iyi.

Huzeyfe dedi ki...

@ beagle

Volkan ve Muslera'nin istatistikleri daha iyi degil yalniz. Kaleye gelen sut istatistiklerinde ikisinden de onde Fabri. Daha detayli istatistiklere de baktim, ligin en iyi kalecileri Serkan Kirintili, Fabri, Hopf ve belki Harun. Kesinlikle Muslera degil, Volkan da degil.

Verilen pozisyonun az olmasi tek basina gosterge degil cunku verdik mi tam pozisyon veriyoruz, 3'e 1 filan.
Ayrica Muslera'nin da yaktigi mac coktur, hem CL'de hem de ligde.
En yakin ornek ligde icerdeki macta elinden kacirdigi top.

beagle dedi ki...

@Kuzeyfo
Istatistiksel bir konu değil. Takim kotuyken Fabri sana derbi aldirir mi? 2-1 öndesin +5 kalktı, maçı bitirir mi? Penaltilara kaldı, 2 tane çıkarır mı. Hepsi hayır. Zaten adamı 30 yaşına doğru biz de keşfetmiş olamayız. Kapasitesi limitli vasat kaleci. Ama vasattan alta çok gitmiyor Cenk Gönen gibi inişli çıkışlı değil.

beagle dedi ki...

İki kalecinin de iyi olduğunu düşünen bir video https://youtu.be/7NnoKecxhsE

Bence herşeyin özeti olmuş. Birisi zoru yapıyor diğeri normali.

yilmaz dedi ki...

@beagle

Öncelikle penaltı'lar eleştirine katılıyorum.

Fakat Fabri ile ilgili istatistikleri reddedip bazı maçlar üzerinden bir çıkarım yapmanı adil bulmadım. Şöyle ki eğer ki kriterimiz maç kurtarmaksa, Lyon maçında yediği gole kadar neler çıkarttığını da söylemek lazım. Ayrıca, ikili eşleşmenin asıl finali olan ikinci maçta da harikalar yarattı. Uzatmada altı pastan kurtardığı top, Talisca %99'luk golü atsa turu getirecekti. Tıpkı arsenal - gs maçında taffarel'in yaptığı gibi. Ayrıca FB maçında alakasız bir hava topunda bir miktar da nizami olmayan şarj neticesinde boşa çıktı. Bence orada Fabri yapması gerekeni yaptı fakat Marcelo ile anlaşamadı, Emenike'nin şarjı da pozisyon yarattı.

Volkan ve Muslera için de -objektif baktığıma emin olabilirsin- haddinden fazla övgü yapıldığını düşünüyorum. Özellikle Muslera'nın kaç senedir ligin en çok kafa golü yiyen takımının kalecisi olduğunu unutmamak lazım. Ayrıca ayakları da iyi değil, herkes Eto'o'ya attığı çalımla adamı hatırlıyor ama ceza sahası dışına çıktığında çok fazla hata yapıyor, topu oyuna iyi sokamıyor. Bu kadar senedir yok panterdi, yok kediydi övülmesine, yıllardır Uruguay gibi üst düzey bir milli takımın kalesinde tartışmasız oynamasına rağmen, tek bir üst düzey takımdan teklif bile gelmemesi normal mi? Üstelik GS'deyken hatırı sayılır sayıda ŞL maçına çıktı. Fabri'den bir başka farkı da çok bariz bir zaafının olması. Sol alt köşesine gelen toplarda hiçbir şey yapamıyor.

Bu sezon ligi en fazla clean-sheet ile bitiren kalecisi olduğuna göre bence maç kazandırmıyor etiketi çok oturmadı üzerine.

Ben kalede Fabri de olsa, Muslera da olsa Buffon da olsa 2-1 öndeyken tabela +5 gösterdiğinde tedirgin olurum. Çünkü 90+5'de ceza yayı üzerinden saatte 130 km hızla 90'a giden bi topu ümit aktan'ın deyimiyle Şımaykıl değil tüm maykıllar gelse kurtaramaz. İlla ki bir kaleci hatasına gerek yok tedirgin olmak için tek farkla öndeyken.

beagle dedi ki...

@Yılmaz
Öncelikle belirteyim farklı fikirde olmanızı kabul ediyorum. Yani uzatıp herkesi dedigime getirmek değil amacım. Ben daha iyisini istiyorum,daha iyisi mümkün beraber isteyelim diyorum o kadar.

Fabri konusunu açıkları çıkmadan belirtmiş biri olarak açıklamaya çalıştığım şey farklı. Videoya bakarsak benim gördüğüm şey çok zorları çıkaran ve bunu yıllardır yapan Muslera ile uzerine gelenleri çıkaran ve birebirde iyi çıkan Fabri.

Şöyle örneklersem Jardel, Van Basten'den çok gol attı. Ama hangisi daha iyi? Jardel efsane Milan'a yeter miydi?

samcro dedi ki...

Fabri lig icin gayet yeterli bir kaleci, ekonomik durumumuz goz onune alindiginda oraya bir transfer biraz luks olacaktir. Bu arada Daniel Opare haberleri ayyuka cikti, gg'nin arkasina bir oyuncu yerine onune birini almamiz lazim. Sag bek, yaratici ortasaha ve santrafor olmak uzere 3 adet 1. sinif oyuncu ile transfer sezonunu kapatmak varken gene tartisilacak isimlere yonelecek gibiyiz.

turgay dedi ki...

Scout sistemi neden vardır? Paran yoktur gelecek vaat eden adamı kovalarsın ki kar yapıp para kazanasın veya elindekinden daha iyi oyuncuyu daha çabuk ve masrafsız bulabilmek için. Biz ne yapıyoruz sürekli tanıdığımız bildiğimiz adamlara yöneliyoruz. Bu da bir yöntemdir ancak elindekinden daha iyi değilse adamın peşinden koşmanın bir anlamı yok. Opare bana güven vermiyor çünkü 3 sezondur oynadığı maç sayısı ortada. Sezon içi bi ara şalke için yazılmıştı ama hala bir şeyler eksik ki bizim o bölgemiz ciddi sorunlu. Hele gelecek vaat eden dorukhan gibi bir adam alınmışken opare çok manasız. Dorukhanı o bollukta ortada göremeyiz ama sağ bekte ciddi süre alıp katkı verebilir.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Fenerbahçe camiasını kutluyorum. Türk sporunun daha saygı çerçevesinde seviye atlamasını umuyorum.

Rakibinin ayağından tutup geri çekmek yerine onun başarısının üstünü gerçekleştirme hedefine odaklanılması umuduyla hayırlı olmasını temenni ederim.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş eski takım şampiyonluktan uzak kaldığı için mi değişime gidiyor , yoksa değişim vakti geldiği , takım yaşlandığı için mi , yoksa sadece ve sadece bir yıl cl gelirinden olduğumuz için ffp bitmesine rağmen , saat 12'yi geçti ve külkedisinin gerçek hali meydana çıktığı için mi ? hayır , ister bunlardan herbiri için ayrı ayrı isterse bunların hepsi hesaba katılarak değişime gidiyor olalım , gittiğimiz yol yol değil . sürekli içip içip eski sevgilsini arayan manyaklara döndük . demba ba ,opare ,burak .. isimlere bakıyorum , takımın ana omurgası olmaycak ,belki gelecek için umut vaadeden birkaç genç isim dışında , bit pazarında dolaşıyoruz . var mı eskiye bukadar rağbet bu aralar başka yerde ? eğer vizyonumuz buysa , hazır talisca da gitmişken , negredo falan kalsın abi , larin de var , alalım arkasına iyi bir ortasaha , şampiyonluk için saldıralım . fazla dağıtmayalım kadroyu . aziz yıldırım gitti diye beşiktaşlılar bile sevinir oldu haklı olarak ,fakat ali koç bir rüzgar estirirse , biraz da akıllıysa ,ilk biz etkileniriz .

@beagle

Hocam Fabri konusunda takıldığın noktaların -haksız değilsin illa- bakış açını biraz daralttığını düşünüyorum. Lyon maçındaki hatası malum -ki ben hâlâ daha orada Atiba'nın payının az görüldüğünü ve bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum ki Atiba her sene 1-2 defa veriyor o kötü paslarından o bölgede- ama ikinci maçı uzatmaya götürdüysek de bunun bir numaralı aktörlerinden birisi Fabri'ydi.

Final alamadı eleştirisi tek başına makbul diyelim, ama sonra Volkan'ı tercih ediyorsun. Volkan hangi finali almış tek başına senelerdir yahu? Bilakis adamın kariyeri "yapma Volkan"larla, "oyuncu değişikliği hakkı da DOLDU"larla döşeli.

Beşiktaş tabii ki Fabri'den daha iyi bir kaleci bulursa alır, almalı ve alsın. Ama yani Volkan'ı Fabri'ye, sırf final niteliğindeki maç performansları yüzünden tercih etmeyi anlamıyorum ben açıkçası.

freshold dedi ki...

Yöneticilik deneyimi babasının şirketleriyle sınırlı, dış dünyanın çıplak gerçeklerine bigane şu zengin bebelerinin futbol kulübü yönetme hevesinden en çok mağdur olan kulüplerden birisinin taraftarı olarak büyüklük ile ilgili bütün sıfatlara ambargo koymuş bir rakibimizin de aynı yolun yolcusu olduğunu görmek beni “çok üzdü”. Kendilerini içinde türlü türlü grupların cirit attığı bir cadı kazanından kurtarıp tesisleri ve amatör şubeleriyle modern bir kulüp haline getiren bir “otorite”yi başlarından savmanın sevincini yaşayan şu yeni yetme sarışınlar gelecekte onları neyin beklediğini bilseler şu andaki “büyüklükleriyle” yetinmeyi tercih ederlerdi kuşkusuz.

Steinbeck ustanın çok uzun zaman önceden yapmış olduğu uyarıya inat, bu sistemde ancak kötülerin başarılı olabileceği tespitinin her zaman ve her yerde geçerli olmayabileceği iddiasını ayakta tutmaya çalışan birileri var zaten buralarda. Biz varız. Eğer bizi taklit etmek idiyse amaçları önce şu kof büyüklük özentisinden vazgeçip sağlam bir öze dönmeyi deneselerdi bari. Haa, sahi onlar feda meda nedir bilmezler, hatta böyle lafları kendilerine yakıştıramazlar. Büyükler ya! Yol göstermeye kalkanlara da kızarlar haklı olarak. Yakında bu yeni yönetim altına (büyük büyük) yapmaya başladığında yine övünecek bir şeyler olacaktır ellerinde. İşte o zaman da “en büyük biz s.çarız” diyecekler. Ne eda biter bunlarda ne çalım.

Mayor dedi ki...

Ali Koç'un Fener'e gelmesi uzun vadede iyi bir gelişme ancak bence FB camiası içinde öyle adamlar var ki eğer onlar temizlenmezse canından bezdirip görevi bıraktırırlar.
Turkiyede büyük kulüplerin başkanlığını yapmak için biraz yüzsüz biraz arsız baya bir de yalancı olmak lazım. Bence Ali Koç mizacına pek uygun olmayan bir işe girişti. Bir de herkes muazzam bir başarı beklentisi içinde olacağı için o da uzun vadeli değil kısa yoldan başarılı olacak adımlar atarsa bugün göklere çıkaran FB taraftarı gün gelir ana avrat sövmeye başlar. Neyse umarım bizim için hayırlısı olur.
Bir de şu Tüpçü gitmeden futbolda normalleşme henüz mümkün değil.

Everton'da şans bulamayan CM/AMC Davy Klaassen kıralık gelebilir yazdılar. Bence is yapmaz



can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Aziz’in gidişi kendini yönettikleri kurumların ötesinde gören, asla iktidarlarını kaybetmeyeceklerini sanan kibirli, külhanbeyi muktedilerin 20 yıl ve 17 seçim sonra kaybedebileceklerini göstermesi açısından ülke için paha biçilmez değerdedir!

yilmaz dedi ki...

Şu anda en tecrübeli başkan bizimki oldu ya la :)

Bence 3 büyük kulüp aralarında mali konularda bir anlaşama yapma durumundalar. Türkiye'nin lokomotif kulüpleri bunlar ve şampiyonluk/başarı beklentileri bu kulüplerde. Bu kulüpler futbolcu maaşlarını aşağıya çekerlerse ancak Türkiye'deki savurganlık (futbol için geçerli tabii ki) biter. Üç büyük kulüp kendi aralarında -bağlayıcı olmasa bile- maaşları atıyorum 1.5m€ tavan olacak şekilde ayarlarsa, şampiyonluğu uygun fiyata doğru oyuncuyu seçen kulüp kazanacak. Bu da daha fazla oyuncu araştırmaya, alt yapı oyuncularına "seve seve" daha fazla süre vermeye neden olacak.

Beşiktaş tek başına bunu yapmanın ceremesini çekti. Çünkü rakipleriyle eşit fırsatlarla yarışamadı. Rakipteki yedek oyuncu Beşiktaş'ın 10 numarası Sosa'dan fazla maaş alıyordu. Beşiktaş da şampiyon olmak için Bilic gittikten sonra bu kuralı bozdu ve iki yıl gelen şampiyonluğun ardından maaşlar daha da yükseldi. Şu anda geri dönülemez bir noktaya geldi. Elden oyuncu çıkartmaya çalışıyor.

Bu açıdan şu anda mevcut başkanlar bu konuları konuşmaya tartışmaya daha meyilli kişiler. Bu fırsatı kaçırırlarsa borçlar artık döndürülemeyecek.

fidddas dedi ki...

ben ortada dönüp duran isimlerin hepsinin şu anda konu bulamayan gazetecilerin üfürmesi olduğuna inanıyorum.
herkes gibi futbol takımları da seçime odaklandı ve bekliyorlar. sabit kur ile imzalanan bir yayın sözleşmesinden sonra kurun gideceği yeri bekliyorlar. bizim kombineler en ucuz 1500 tl ye falan mayıs başında satıldı ama şimdi kur karşısında ucuz kaldılar.

özeti aslında transfer piyasası aslında haber değeri taşıyacak kadar hareketli değil ama spor kanalları haber yapmak zorunda oldukları için eskilerin hepsinin gündeme getirip üfürüyorlar. yazdıkları emre çolak arabistana gitti. demba çine gitti. ben mesela burakın da 3 milyon euroluk bir maaşla bize geleceğini sanmıyorum. 2 milyona da o imza atmaz. umarım yanılmam...

beagle dedi ki...

@Shelbyl
Volkan'ın iyice siyirdigi bu seneye kadar derbilerde rekor gol yememe icraatlari var. Tabiki kendisini istemiyorum da örnek olarak veriyorum. Mesela bizim Cordoba da çok ovulurken ben Mondragoncuydum.
Umarım bir fırsat bulur Harun'u aliriz da canlı ornekten konuşuruz :)

drblackeagle dedi ki...

@beagle
Komşunun tavuğu kaz görünüyor olmasın

beagle dedi ki...

Yok hesap biliyorum. Uzaklara yetişmek için boy ve atletizm gerekiyor.

BurkayJK dedi ki...

@beagle

Rui Patricio boştaymış, onu mu alsak? Boy 1.90 yaş 30 :)

Neyse, amacım kaleci meselesini uzatmak değil. Ben de her ne kadar eleştirsem de Fabri şu mali şartlarda kalmalıdır ve kalacaktır. Devamlı Şampiyonlar Ligi'ne katılmadan bize üst düzey kaleci yok.

Emrah D dedi ki...

kaleci konusu diğer eksiklerimiz düşünülünce baya opsiyonel bir konu ama yine de hradecky vardı kontratı biten ve bence beton gibi kaleci (1.90 :D), bizim gibi avrupa ligi takımı olan leverkusene gitti.

yeterince 30 yaş üstü büyük kontratlı oyuncu gönderirsek ben çok iyi transferler yapmışız sayarım profilli kimse gelmese bile olur.

FERDİ NEREDE KALDI

sports guy dedi ki...

@beagle e baba oyle bakarsan fabri'nin de yemedigi derbiler mevcut, n'apicaz simdi :)

Ayrica uzaga yetismek icin boy ve atletizm gerekiyorsa heralde volkan o atletizmini yitirdi savunmasini yapacaksin? Cunku bu sene yedigi komik gollerden yol olur. Uzagi gectim yakinini halledemedi adam ya.

Bak goztepe deplasmani daha ligin ilk haftasi. Trabzon macinda olcaydan yedigi gol. Daha vardir boyle bir suru, bu sene volkan'in fener taraftarindan yedigi kufurun haddi hesabi yok.

Ayrica fabri'nin lyon'u varsa volkan'in da schalke'si var.

http://www.dailymotion.com/video/xf4p6z

Bu ne lan :)

beagle dedi ki...

@Sports
Ben Volkan'ın derbilerine bak derim. Mesela Volkan FB kalesindeyken biz kaç yemişiz o kaç yemiş? Ya da Muslera'nin GS şampiyonluk yoluna girdiği duzluklerde çıkardıkları? Bir de Fabrinin iki senedir lig finallerine bak.
Fabrinin Lyonu tek mi? Kaleden yanlış çıktığı maç sayısı nedir? Serdar Gürler'e sor bir de Fabri'yi?

Abi ben çok net söyledim, hataları yapmadan önce hata da yapar kapasitesi de az dedim. Bugünün konusu değil. Hepsini yaptı 2 senede. 5 sene kalsa kova kaleci diye sayarsiniz. Gerek yok. Tarlayı satalım Alman Kaleciye girelim.

Emrah D dedi ki...

Az önce Ferdi mevzusuyla ilgili kimi görüşmelerde bulundum. Aileden Trabzonlu olduğu için Şenol Güneş faktörü, Oğuzhan'ın Beşiktaş'ta parlaması ve Cenk'in Beşiktaş'ta parlayıp İngiltere'ye gidip orada da başarılı olması gibi faktörler büyük oranda ikna etmiş gibi görünüyormuş, hem kendisini hem babasını (gurbetçilerde baba önemlidir biliyorsunuz). Baki (menajerliğe başlamış sanırım) konuyla ilgileniyormuş. Çocuğun önüne güzel bir kariyer planı koyduğumuz durumda o kısmı hallolur, NEC ile bonserviste anlaşılırsa bu iş olur sanki. NEC ne istiyor biz ne veriyoruz o konuda hiç bir bilgim yok.

beagle dedi ki...

@disko
Haydi gayret. Getirdin az kaldi :)

Emrah D dedi ki...

@beagle

valla diye diye getireceğim herhalde sonunda.

re: alman kaleci: ya aklıma takıldı bu Leverkusen'in beton gibi kalecisi Leno var Hradecky'yi yedek olsun diye mi aldılar eldeki kaleciyi mi satacaklar? Arsenal veya Roma (Roma'dan Alisson'u da, ki kendisini biz alalım diye çok istemiştim henüz parlamadan, Karius'tan ağzı yanan Liverpool alacakmış) alacak gibi haberler gördüm bu durumda ya Mignolet ya Cech ya Ospina boşa düşecek ona da biz çökeriz illa kaleci transferi gerekirse :)

Baştan Hradecky'ye çöksek iyiydi ama.

sports guy dedi ki...

@beagle

Ya hocam olay oysa ac volkan compilatonlarini izle. Biraktigi sampiyonluk sayisi aldigindan net fazladir. Volkan'in da tek schalke'si yok, onu eglence olsun diye ornek verdim.

Hayir bu sene Fabri ile ilgili ne problemimiz vardi onu da anlamadim ki? Gecen sene sampiyonlugu ona ragmen mi aldik, hayir? Bu sene de sampiyonluk onun yuzunden gitmedi zaten. Yedigimiz gollerin %90 civari bariz savunma hatasindan geldi. David de gea bile savunma o kadar sicinca yiyor yapacak bir sey yok pek.

Su takimda son dusunulecek mevki kaleci su anda, bunu tartismak garip geliyor. Fabri'den once Pepe'yi yollarim ben mesela. Neyse.

beagle dedi ki...

Hobaaa. Fabri'nin kaleciligi Pepe'nin stoperliginden iyi diyorsun :)

Kaleci "son tartışılacak" bir mevki olamaz. Adam uefada çeyrek oynadı, CLden namaglup çıkan takimdaydi. Süreyya'ya teklif var ona yok. Neden acaba?

Volkanin 15 senelik hatalari ile Fabri'nin 2 senede yaptiklarini mi kiyaslayacagiz? Geç Volkani, Muslerayla kiyasla. Bize karşı 2 deda kötü oynadı. Şampiyonluk almadi mi?
Tolga'ya çıkmadı diye kizan taraftarin şapşal ördek gibi dolaşan Fabri'yi sevmesinin tek sebebi kalemizde doğru dürüst kaleci görmemiz.

Emrah D dedi ki...

@beagle @sports guy

valla işin içine maaşı katınca bence de fabri pepeden daha iyi çıkıyor. pepe az gol yedirmedi bu sene.

beagle dedi ki...

Maaş girince U21 şampiyon gönder kalan hepsini :))

Aslinda fotoluk kurtaris kalecisi olarak Tolga da Utku da iyi. Belki Utku acayip bir çıkış yapar.

can dedi ki...

@beagle
SL’de acikca faydasini gordugumuz tecrubesine eyvallah da pepe de senenin buyuk hayal kirikliklarindan

Bence Trabzon Yusuf ve Abdülkadir'i bize kiralasa süper olur. Satın alma opsiyonu da gerekmez. Belki biz de çok başarılı olup Trabzon'a da para kazandırırlar.

Basar dedi ki...

Takımın öncelikli eksiklikleri belli iken Fabri tartışmasını çok gereksiz buluyorum. Daha iyisi varsa değiştirilsin tabi ama Lyon maçı hariç (onda da Atiba ile beraber) sezonun genelini etkileyecek muazzam fahiş bir hatası yok. Kısaca epidemik (Fevzi, Cenk, Günay) hatası olan bir kaleci değil.

Mümkünse ilk olarak sağbek, orta saha ve santraforu (problemini) konuşalım. sonra paramız kalırsa kaleye daha iyisini bakarız. Pepe'yi tartışmayı daha doğrusu o pozisyonda ihtiyacımız olan oyuncu tipini tartışmayı anlamlı buluyorum, bu sene topla defanstan çıkamadık.

Takımın gol yemek değil hücuma çıkmak ve hücum organizasyonu oluşturmak konusunda sıkıntıları var. Transferi düşünürken bu bütünlükte bakmamız gerekmez mi?

mit dedi ki...

Disko nerede disko :))

Beşiktaş, Ferdi Kadıoğlu için harekete geçti!

http://haber1903.com/n-7471-besiktas-ferdi-kadioglu-icin-harekete-gecti-menajeri-baki-mercimek-ile-gorusme-yapildi.html

yilmaz dedi ki...

Serkan Reçber reyiz'in eski aşkı michel lang'e talip olmuşuz :) üfürme bi haber gibi geliyor ama Serkan Reçber'in bu oyuncuyu nasıl övdüğünü, "bence Beşiktaş başta olmak üzere büyük takımlarımızın yönelmesi gereken bu tipte bekler" dediği bir oyuncu.

Pepe tartışmasında ilk taşı atayım o zaman. Marcelo ile farklı tipte stoperler olduğunu deneyimledik, gördük. Fakat katılmadığım bir nokta var. Pepe yıllardır Real Madrid'de oynamış, bu yaşına rağmen halen daha ülkesinin milli takımına seçilmiş bir oyuncu. Kariyerinde çeşitli defalar da "dünyanın en iyi stoperi" ünvanını almış bir oyuncu. Şimdi bu oyuncuyu "iyi oyun kuramıyor" diye Marcelo'nun gerisinde görmek bence doğru değil. Yoksa iş Pedro daha iyi oyun kuruyor, onu oynatalım'a gidiyor. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir.

Takımın kısırlığının sebeplerinden biri stoperin iyi oyun kuramaması olabilir ama bu arızada ne kadar pay onundur, bilmiyorum.

Asıl işi oyun kurmak olan ortasahalarımız çok yetersizdi bu sezon. Oğuzhan'ın ilk şampiyon olduğumuz sezon defalarca kez yaptığına şahit olduğumuz stoperlere yaklaşıp top alma ve dikine oynama aksiyonlarını bu sene bir elin parmakları kadar yapmasıydı asıl mesele bence.

Stoperlerde esas sorunumuz bence Vida. O da maalesef taraftar transferlerinden biri. Ben onun bize ne katacağını halen daha anlamış değilim. Ne hava hakimiyeti, ne ileri çıkışları, ne rakibi karşılaması, ne soğukkanlılığı ortalama üstü bir süperlig takımı stoperinden fazla değil.

beagle dedi ki...

Ferdi Kadıoğlu diye süper bir yetenek keşfettim, hemen söyledim. Baki'yi gönderdiler. :P

https://youtu.be/SkXLCR1gm-4

Emrah D dedi ki...

@mit, @beagle

buradayım takipteyim baki oyuncu ikna edilsin diye görevlendirilmiş bonservis işi ne durumda onu bilmiyorum şu iş bir olsa ya.

bu arada videonun yarısı önceki seneden yani 17 yaşında olduğu ve en üst ligde oynadığı seneden. bu şekilde gelişmeye devam ederse formayı bile alabilir.

ery dedi ki...

Oğuzhan'ın performansındaki düşüşün sebebinin Atiba'nın yaşlılığı olduğunu düşünen tek ben değilimdir herhalde..? Oğuzhan yaratıcı tipte bir oyuncu; yanında da alan kapatmayı bilen, tabir-i caizse çift ciğerli, defansif bir orta saha oyuncusu olması gerekiyor. Oğuzhan'ın nefesi hem defans yapıp rakip kovalamaya, hem de yaratıcı işler yapmaya (tiki-taka, al-ver, ara pas, asist/asist öncesi pas vs...) yetmiyor maalesef. Keşke yetse, ikisini birden yapsa, ama o zaman da klasik sözümüz devreye giriyor: "onu da yapsa real madrid'de oynardı zaten.." :)

Eğer o işi Atiba yapar derlerse, son iki sezonun son beş maçı der ve susarım. Atiba iki sezondur son beş altı maçta ya oynayamadı, ya da standardının çok çok altında oynadı. Bunun için oyuncuyu eleştiremem, çünkü hoca da kendisini bayağı bi hor kullandı sezonlar boyunca. Yaşı da belli... Atiba' nın kulüpte kalmasına eğer yedek oynayacaksa sevinirim. Sonradan girip alacağı/kurtaracağı çok maç olacaktır bu sezon.

Medel ne kadar yüreğiyle oynasa da potansiyelinin tamamını sahaya koysa da o görevin adamı değil bence. Oğuzhan'ın partnerinin en önemli özelliği alan kapatmayı bilmek olması gerekiyor. Medel'i ne kadar beğensem de alan kapatma özelliğini o bölge için yetersiz buluyorum.

Velhasıl kelam, transferde önceliğimiz niye çift ciğerli defansif orta saha oyuncusu (mümkünse Fransız&Siyahi) değil anlamakta güçlük çekiyorum.

can dedi ki...

@ery
Bir suredir ben de Cisse’yi özlüyordum. Siyah Fransız kriterlerine de uyuyor senin. Kıymeti çok bilinmemiş futbolcularımızdandır.

Medel’le nasıl bir orta saha düzeni kurulabilir? Bu senenin belirleyici sorusu bu olacak gibi? Cevaplanamazsa Atiba’nın ölüsüyle ziyan olacak bir sene daha izleyeceğiz.

beagle dedi ki...

@Ery, Can
Mbia boşta. Direk denerdim.

Oğuzhan'ın performans düşünün tek sebebi yok.

-Takımdaki hareketli oyuncu sayısının azlığı
-rakiplerin oyunu daha geride kabullenmesi ve geçiş oyunu imkanının azalması
-Talisca - Quaresma - Babel gibi verdiğin topu büyük oradan geri alamadığın bir ileri 3'lü ile oynaması
-Stoperlerin oyun kuramaması
-Talisca sebebiyle sürekli orta sahanın eksik kalışı ve orta ikiliye defansif yükün ağır gelmesi vsvs

uzar gider.Garabet 4-2-3-1 den veya Talisca tipinde oyuna katkısı düşük oyunculardan kurtulamadığımız sürece de performansı düşük kalmaya devam eder muhtemelen.

beagle dedi ki...

Klaessen gelse, Oguzhan 8 Klaessen 10 Babel Töre Larin (Burak) izlesek.
Of of of of...

Evertonun Tolgaya ihtiyacı var bizim Klaessene. Takasın kralı olur.

https://youtu.be/2bHyMDiuJgQ

Bu adamı tiki takaya katarsak 10 gol 15 asistle oynar.

Zaitsev dedi ki...

Oğuzhan 8 oynayacaksa 10 numaramız
- defanstan gelip top alacak
- topla öne doğru dikine çıkacak
- maç içinde kaybolmayacak
- Ozzy'den daha fazla sorumluluk alacak bir oyuncu olmalı.
* Talisca bunların hiçbirini yapmadı. Zaten öyle bir oyuncu değil.
* Atiba zaten Selçuk İnan gibi yana ve geriye pas uzmanı kesildi.

** Atiba Ozzy ve Talisca 3lüsünün yerinde oynayan oyuncular yavaş ve yana oynarlarsa 2 plan kalır elinde.
Ya uzun top oynarsın ya da topu sorumluluk almaktan kaçmayan bir deliye verirsin şapkadan tavşan çıkarsın diye beklersin.

Bu sorunlar geçen sene de vardı ama 2ci yarı Aboubakar ve Babel katkısı ile gelen şampiyonluk bu sıkıntıları kapattı.

Neyse Sosavari bir 10 numara gelmeyecekse ben Necip-Medel 2lisi göbekte olan 4-4-2ye razıyım. En azından bu 2 adam topu gevelemezler.

Zaitsev dedi ki...

Bir de Pepe'nin oyun kurma meselesi var. Deplasmandaki Yeni Malatya maçında Mitroviç topu şişirmeyip inatla yerden ayağa oynamaya çalıştı maç boyu. Bütün sezon bu yaptığımız tek maçtır belki. Sonuç olarak biz zar zor hücum ettik. %70 filan topa sahip olup berabere kaldık. Bu top şişiriliyorsa sebebi Pepe değildir.

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk zaten bu sebeplerden dolayı Şenol Güneş ile bu sezona başlayacaksak Oğuzhan ile sözleşme yenilenmemesi en iyisi olur demiştim. Şenol Güneş şu anda yönetim, medya ve taraftar gözünde dokunulmaz olduğu için bence bu sezona Oğuzhan ile başlamak onu daha da geri götürecek.

Ha yedekte kalsın dersek de, takımın 4 kaptanının birden yedek kulübesinde beklemesi biraz acayip bir durum. Ayrıca kendisi de yedek kulübesine geçtikten sonra zaten düşüşte olan performansı, logaritmik olarak düşmeye devam etti. Belli ki yedek olmayı kaldırabilen bir yapısı da yok. Ben Oğzuhan'ın yerinde olsam, menajerime bana 5 büyük ligden başaltı bir Avrupa takımı bul derim.

Medel - Tolgay, önlerinde de skorer bir 10 numara ile geçireceğiz gibi gözüküyor sezonu.

sports guy dedi ki...

@beagle

Cl acisindan bakarsak Pepe tabii ki bambaska, ama o acidan bakarsak takimda kotu oynamis kac adam sayarsin ki zaten? CL'de tum takim sezon performansinin iki katini verdi, buna Pepe de dahil.

Evet ligdeki performanstan bakarsak Fabri'den once Pepe'yi yollarim, o acidan dedigimin arkasindayim.

Volkan'in iki senelik compilationlari da var, ac izle. Orta sahadan gol yedigi hazirlik maci bile var bu sene adamin, okudugum nerdeyse tum Fener forumlarinda falan adam dalga konusu haline gelmis vaziyette ve burada hala bunun tartismasini yapiyoruz.

Muslera muhabbetine hic girmedim, zaten bi kalecine yillik 4 milyon euro civari veriyosan arada cikip seni sampiyon da yapsin bi zahmet.

GS iki sezondur hayvan gibi gol yedi, ama onemli maclarda iki uc kez gol yemedi diye tekrar muslera'yi ilah yapmaya da gerek yok ayrica. Adam yan toplarda tum sezon ilk golu yedikten sonra akil etti cikmayi. Bizim fabri oyle bi modda takilsa zaten coktan aforoz etmistik.

Gs'nin hucumu savunma ve kalecisini kompanse etti bu sene. Bizim 15 16 sezonumuzdan cok farki yok o anlamda. 14 15ten beri nerdeydi yahu bu muslera?

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Dostum "kalite" ve "form" kiyasliyorsun. Ben başka birşey diyorum. Volkan'ın iyi hali Fabri den iyiydi. Volkani istiyor değilim.

Bence bize atletik, uzun, biraz da karakteri ve oyunu sert kaleci gerekli. Buna katilmiyorsan ayni santrafor gibi "agreed to disagree" yapalim."

ery dedi ki...

Bizim şu dönem Oğuzhan gibi bir futbolcu bulma ihtimalimiz yok. Hem genç, hem yaratıcı özellikli, hem de takımla özdeşleşmiş, kaptanlığımızı yapmış bir oyuncu. Oğuzhan' ın gittiğini varsayalım; o yaşta ve o potansiyelde yerli/yabancı hiç bir oyuncuyu mevcut döviz kuruyla ve bütçemizle hayatta bulamayız. (Hele mevcut transfer komitesiyle şansımız -maalesef- düşük.) Bulduğumuzu varsayalım, maliyeti yüksek olacaktır, takıma uyum sağlayıp sağlayamayacağı, uyum sağlasa da bunun ligin kaçıncı haftasına denk geleceği, takıma liderlik edip edemeyeceği birer muamma olacaktır. Başka mevkilere acilen transfer yapmamız gerekirken maceraya girmeyi anlamsız buluyorum.

Mevcut kadrodan yaratıcı 8 numara çıkaralım desek, elimizde bir tek Tolgay var, o da Biliç'ten sonra bir türlü istenen istikrarı yakalayamadı. Kaldı ki ful potansiyeliyle oynasa bile (bence) Oğuzhan'ın önceki sezonlarda vermiş olduğu katkıyı veremez.

Dolayısıyla kadro kurulurken orta sahaya ilk Oğuzhan yazılmalı, sonra onu rahatlatacak @can' ın dediği gibi Cisse gibi, Fener zamanındaki Aurelio gibi, geçen sezonların genç Atiba'sı gibi bir partner oyuncu yazılmalı. Biraz da topla kat edip adam eksiltme, ceza sahası önünden şut çıkarabilme özellikleri olan birisi olursa da ballı lokma tatlısı olur. :)

Sağ bek kadar elzem bir diğer transfer de topla çıkabilen/ayağı düzgün bir stoper. Ersan Adem Gülüm'ün bile zaman zaman topla defanstan çıkıp, orta sahayı kat edip rakip defansın dengesini bozduğu maçlar olmuştu. Bu tür atraksiyonlar yapabilen stoperler rakibin dengesini bozduğu kadar, sıkışmış oyunda orta sahamıza da rahatlama imkanı verebilir, pas opsiyonlarını arttırabilir. Marcelo bu konuda çok iyiydi. Bu sezon Pepe'nin uzun toplarının Marcelo'nun pasla çıkışlarını arattığını hepimiz gördük.

Bir de hareketli forvet oyuncusu lazım. Şimdi mumla aradığımız Cenk bile statik kalıyordu sezonun ilk yarısında. Orta saha nasıl hareketli olup defans için pas opsiyonu yaratıyorsa, forvet de top ayağında değilken de ceza sahası içinde/dışında dolaşıp orta saha için opsiyon yaratmalı.

can dedi ki...

Evet, arkadaslar, Torunogullari nasil yonetildigimizi, menajer pisliklerini, goruntudeki scouting basarisizliginin derin sebeplerini, Gomez’in gidisini filan oldugu gibi anlatmis. Onu mu bunu mu alalimdan once tartisilmasi gereken seyler var.
http://haber1903.com/n-7511-erdal-torunogullari-sessizligini-haber1903e-bozdu-mario-gomez-tehdit-edildi.html

turgay dedi ki...

Stoper peşinde koştuğumuza göre dünya kupasında olan oyuncularımızdan biri gidici. Başka türlüsünü düşünmek istemiyorum çünkü yine bolluğun olduğu yere oyuncu alıyoruz demektir

sports guy dedi ki...

@beagle

Valla muslera'nin takimi 15 16da tam 49 gol yedi mesela. Oradaki butun sucu sirf muslera'nin klasindan dolayi savunmaya atabiliyorsak, bu sene fabri'nin yedigi gollerdeki savunma hatalarini da soyle enine boyuna konusmamiz lazim. Mesela cikar bana bi liste "su su su golleri Fabri yuzunden yedik" diye, oturup beraber inceleyelim 30 golun kaci Fabri hatasindan olmus diye.

Sadece agree to disagree durumu yok burada bu sefer, aramizda baya ucurum var. Mantigini anlayabilsem saygi duyup kapatacagim konuyu santrfor mevzusunda oldugu gibi. Burada somut seylerden ziyade "kaleci dedigin klas ve atletik olacak" gibi suslu kelimeler ihtiva eden ama fazla sey anlatmayan bi gorus belirtiyosun.

Fabri'nin olmadik toplari cikartmisligi var bu sene gayet de fazla. Ona borclu oldugumuz maclar da cok. Bariz hatasiyla kaybettigimiz maclar varsa da hangileridir ben hatirlayamiyorum, deplasmandaki kasimpasa macinda iki tane uzaktan gol yemisti mesela onlar kalmis aklimda.

Somut orneklerle gel bakalim nedir ne degildir diye, daha da bu konuda sana takilmam sonra :)

qwerter dedi ki...

Okumaya zor zaman bulduğumdan yazamak neredeyse imkansız.
Donanımhaber ölücüsü olarak söylemeden duramayacağım.
Fabri fiyat/performans kalecisidir. :D

Murat dedi ki...

bütün kuşları sevmişsiniz bir leylek kalmış, ne fabrisi yahu, takımın dertleri o kadar fazla ki, saçmalık oldu artık, imho falan da değil..

beagle dedi ki...

Özetlerim:
- Kaleci hijyen faktördür. Hata oranı diğer oyuncularla kıyaslanamaz. Santraforları nasıl şampiyonluk maçları ile asıyorsak ( Almeida 2-4 FB, Negredo GS maçı vb.) Fabri'yi bütün maçlarda ne yaptığı ile değerlendirebiliriz:
1. Lyon
2. Serdar Gürlerden 35 m
3. TS maçı Castillo kariyer golleri
4. Bu sene Kasımpaşa
5. Geçen sene FB şampiyonluk maçı (Dirseğe ragmen)
6. Bu sene GS maçı kaleyi terkediş
7. en beteri bu Sene FB maçında zar zor gol atmışken Şenerden 40 m den yemekte olduğu, Medel'in çıkardığı top
8. Bir maçta santradan yiyordu, Rodellega mı ne vurmuştu, direk vb çıktı. Aynı hafta Günay da yedi santradan :)
... 2 senede bolca şebeklik var. Günay Güneçin kornerle bitişi gibi...
İlk konu bu kadar bolca "gereksiz hata" da yapıyor, orta seviye şutları da kurtaramıyor

- Bir başka boyut kapasite. Fabri kaleci için kısa ve atletik değil. Kalenin ortalarına gelen yüksek şutları zar zor çıkarıyor, ruhunu veriyor. Köşelere, yükseklere vb giden toplar fiziksel kapasitesi dışında.

Ben diyorumki Fabri stres seviyesi arttıkça bolca zorlanmamış hata yapabilen
fiziksel olarak da kısıtlı bir kaleci.

Karşı karşıyalarda iyi, biraz libero kıvamında, yerden toplarda refleksi iyi olması ve maaşı makulse 2. kaleci olarak iyidir.

Daha ne sayayım bilmiyorum. En kötü kaleci değil, ben saha "kapasiteli, fizikli ve güvenilir kaleci istiyorum"

Tekrar söylüyorum CLden sonra Süreyya'ya teklif geldi Fabri'ye birşey yok :)

carlito dedi ki...

@beagle

fikirlerine saygı duymakla beraber, daha önce de söylendiği gibi çok daha öncelikli ve acil sorunlarımız varken kaleci konusunun gündemimizde gereksiz yer işgal ettiğini hatırlatmak istiyorum.. emin ol ki, senin istediğin çapta bir kaleci bu transfer döneminin gündemi olmayacak, belki seneye.. hepimiz Fabri konusundaki fikirlerimizi belirttiğimize ve bazı noktalarda hemfikir olunamadığına göre, herkese çağrımdır, artık kaleci konusunu kapatalım..

benim biraz daha tartışılmasını istediğim konu orta sahada Oğuzhan'ın partneri konusu.. Oğuzhan'ın önemi bakımından @ery arkadaşın yazdıklarına harfiyen katıldığımı zaten her postumda detaylıca anlatmışımdır, bu noktada blogtaki diğer arkadaşların da büyük çoğunluğu fikir birliği sağlayabiliyor.. lakin Oğuzhan'ın yanında Medel'in gayet de yeterli olabileceğini düşünen bir tek ben varım galiba! bu sene orta sahada oynadığı kadar maalesef mecburi sebeplerden stoperde de (hatta sağ bekte bile) kullandık Medel'i, ama tartışılmaz olan şu ki, orta sahada verdiği performans ile diğer mevkiiler kıyaslanamaz.. hızlı düşünüp hızlı karar vermesi ve uygulaması, topu hiç eveleyip gevelemeden doğru yere çabucak aktarması hasret kaldığımız özelliklerdi.. Atiba 16/17 sezonu sonlarına kadar o müthiş mücadelesinden hiç ödün vermedi, halen de bir sezon daha kalmasından yanayım, ama kulübede oturan onun yerine Medel olacaksa hiç kalmasın daha iyi.. aynı mücadele örneğini, rakibi daha da fazla yıldıran bir şekilde ortaya koyabilen bir adam Medel, bununla beraber top kullanma becerisiyle de Atiba'dan daha önde.. en önemlisi de gerektiğinde arkadaşlarını ayağa kaldıran bir karakter ortaya koyabilmesi.. tüm bu özellikleriyle bence şu an yapılması gereken en önemli şey Oğuzhan ve Medel'li bir orta saha düzeninin nasıl kurulabileceğine kafa yormaktır.. geçen sene çok geç ve az denendi bu, o yüzden halen ciddi anlamda test edilebildiği söylenemez bence.. bir de bu ikilinin önlerinde Talisca yerine takım savunmasına destek de veren, Sosa tipi bir oyuncuyla oynadığını düşünelim.. forvette de rakip takımın gözünü korkutan bir santraforun olduğu anda takımın bütün çehresi değişecektir..

bu omurga oturtulabildiği taktirde savunma hattınız bir sezon daha mevcut durumuyla idare edebileceği kanısındayım.. Pepe-Adriano-Gökhan gibi isimler yaşlanmış olsa da daha bitmediler.. Yanlarında Vida, Mitrovic, Caner (ve yeni sağ bek) gibi daha genç ve taze kan niteliğinde isimlerle savunmada sıkıntı yaşanmaz, bizim asıl güçleneceğimiz yer ileri uçta ve hemen arkasında oynayacak isimler.. iki nokta transfer lig şampiyonluğunu getirebilir, son yılların en hayati transfer dönemini geçireceğiz...

BurkayJK dedi ki...

@carlito

Oğuzhan tartışmasına dahil olacaktım, fırsat olmadı.

Partner konusuna katılıyorum fakat bence daha da önemlisi, Oğuzhan'ın önünde oynayan orta saha oyuncusudur. Sürekli eski oyuncularımızdan örnek vermek istemiyorum ama dediğin gibi Sosa veya o'nun tarzında bir orta saha olsaydı, bu sezon farklı bitebilirdi.

Büyük çoğunluk kendisine ölüp bitse de Oğuzhan'ı bozan maalesef Talisca'ydı.

yilmaz dedi ki...

Bence Oğuzhan'ın düşen performansında Talisca ve Atiba kadar önemli bir faktör de kanat oyuncularının takımın hücumu konusunda gereğinden fazla inisiyatif almasıydı. Oğuzhan Töre ve Olcay'ı hücumda çok fazla yönlendiriyordu. Üçü arasında garip bir senkronizasyon vardı.

Babel ve Quaresma topu aldıklarında ya kanada kaçıyorlar ya da şut çekmeye yöneliyorlar. ataklarımızda topa dokunan oyuncu sayısı azalıyor. Bu yüzden de Babel ve Quaresma gol ve asist sayısı anlamında baya iyi bir sezon geçirdiler bireysel olarak. Ama takım maalesef Babel Quaresma ve Talisca'ya muhtaç vaziyete geldi. Maalesef transfer politikamızda hiçbir kanat oyuncusunun adının geçmemesi, 10 numara için de ismi geçen oyuncuların Talisca'ya benzer özelliklerinin olması bu sezon da bireysel yeteneklere mahkum bir oyunu tercih edeceğimizi gösteriyor.

Bu yüzden Oğuzhan'ın takımda kalması bence en başta Oğuzhan'a haksızlık. Bu sezon da 0 gol 4 asistle ligi bitirirse daha 25 yaşında kariyeri bitecek çocuğun. Kaldı ki taraftarın ne kadar kötü niyetli olduğunu biliyoruz. Kesinlikle bu sezon Oğuzhan'a sabır göstermeyecek. Geçen sene başladı homurtular. Bu sezon ilk vasat altı performansında ıslıklanacak. Beşiktaş taraftarı yüzü eskiyen oyuncuya tahammül edemiyor, bunu kabul edelim.

sports guy dedi ki...

@beagle

Iki senede 8 tane hata saymissin toplam. Sadece bu sene yan topta muslera'nin kaleden cikmadigi icin yedigi 10 golu kafadan sayabilirim. Form degil klas diyorsak adam 3 senedir ayni golleri yiyor, gecen sene sampiyonluk yarisindan koptuklari rize kayseri maclarindaki yedigi toplam 3 golun 3u de facia.

Fabri'nin bir zaafi varsa o da uzaktan yedigi sutlardir dogru. Ama ben uzaktan sutlari yiyip diger konularda vasatin hayli ustunde olan bir kaleciyi takimimda tutmaktan gocunmam.

Kalecinin hatasina odaklanmak kolay istir, bir de cikardiklarina bakalim. Gecen sene osmanli deplasmaninda skor 0-1ken 30 metreden capraza giden sutu cikardigini hatirlarim ben mesela. Yine gecen sene napoli'nin o iki penaltisindan birini cikarmasa 3-2lik skoru ruyamizda gorebilirdik.

Bu sene bi ara spikerler FABRII demekten helak oldular. Ust uste 3 4 pozisyon kurtardigi bolca mac oldu, savunma isin suyunu cikardigi icin.

Oynadigimiz oyun kademe anlayisinin mukemmel olmasini gerektiriyordu, vasat civarinda kalinca bu sene Fabri'ye epeyce is dustu. Medel'in Fabri'yi kurtardiginin 4 5 kati kadar Fabri'nin Medel'in kademe hatasini telafi etmisligi vardir.


Neyse, mesela bence de biz gidince Fabri'yi baya bi arariz. Sana arada bir yaptigi hatalar cok batmis belli ki, ben genel resime bakinca kendisinden daha basarili Besiktas kalecisi pek hatirlayamiyorum son yillarda. Cordoba da hata konusunda baya basariliydi mesela, ama genel performansi cok yuksek oldugu icin sevilirdi.

Tamam kapatalim bence de bu konuyu artik.

@yilmaz

Hocam dedigine soyle katiliyorum, babel de q da topu once ayagina isteyen adamlar. Araya sizma kosusu o kadar az ki ikisinin de, ozzy'nin pas kanali kalmiyor. Uzerine bu sene daha statik bir forvet tipi negredo ve hayatinda toplasan 10 kere araya kacmis talisca da eklenince, e yani..

Ozzy'nin alamet-i farikasi cabuk pas ve bos alani kullanmak. Bizim takim rakibin orta sahasini dusursun ilerdeki elemanlar gerekli kosulari yapsinlar ozzy her turlu oynar.

Ama herkesin topu kendi ayagina istedigi, statik, yavas ritmli pozisyon oyununda oguzhan'in tabii ki isi olmaz. Oyle oyunu anca %90 fizik abanmis kosu gucu yuksek adamlarla veya 1e1de adam gecme becerisi yuksek adamlarla oynarsin. E Ozzy iki kategoriye de girmedigine gore..

Sirf gecen sene Abus'un yilan gibi sizdigi pozisyonlarda 3 4 ara pas sallayip en az 7 puan getirmisligi vardi ozzy'nin. Bu sene aklimda bi Alanya deplasmaninda Cenk'e attirdigi var o sekilde.

Onemli olan 8 numara olmasina ragmen ozzy'i o ceza yayinin hemen arkasinda topla bulusturabilmek. Bunu da cocuk kendi istemedigi icin yapmamazlik etmiyor yani herhalde, firsati oldugunda hep yapiyor. Sorun sistemsel..

yilmaz dedi ki...

Ahada da benim kıyaslamam:

Oğuzhan Töre Olcay Gomez > Oğuzhan Olcay Holosko Almeida > Oğuzhan Babel Quaresma Almeida

Zaitsev dedi ki...

* Bu topu ayağına isteyen oyuncu muhabbeti bence geyikten öte birşey değil. Topu ayağına isteyen bir oyuncu profili Avrupa'nın büyük liglerinde senelerce oynayamaz.

* Geriden 2015-16da olduğu gibi, bu sene GS'nin yaptığı gibi dikine hızlı çıkarsan kanat oyuncularından istenen performansı alırsınız.

* Orta saha oyuncuların topu kanat oyuncusuna verip ileri doğru koşu atıyor mu . Atmıyor. Topla dikine çıkıyorlar mı? Çıkmıyorlar. uzun ters pas deniyorlar mı? Denemiyorlar. En çok ters topu Adriano atıyor.

* Hücuma yan paslarla yavaş çıkarsan kanat oyuncun bir noktadan sonra statik kalır. Markajda kalır.

* 4 defans yerini almış, orta saha pozisyonunu almış. Bizim kanatlar defans arkasına koşu atmıyor. Atamaz hocam.

* Açık oyuncunun etkili olmasını istiyorsan onu bek oyuncusuyla 1e 1 bırakacaksın. Bizim açıklara top geldiğinde rakiplerin bek-orta saha-açık üçgeni kurulmuş oluyor.

* Ters kanatta Babel veya Q7'nin stad kantininden çay söyleyip onu içebilecek kadar boş kaldığı maçlarımız var. Babel'in daha az oluyor bu durumu çünkü Q7 kendisine top geldiğinde birşeyler yapmaya çalıştığı için sağ kanat atakları çabuk sonuçlanıyor. Babel daha sağlamcı. Geri dönüyor. Orta sahaya veriyor. İşi Adriano'ya yaptırıyor.

* Ozzy'den verim almak istiyorsak onun önüne topla koşabilen, topu koşturabilen bir adam lazım. Öyle bir adamla Ozzy'de tekrar parlar. Yoksa kanatları değiştirsen de Bale'i transfer etsen de sorun çözülmez.

***** O yüzden o transfere kadar Medel-Necip diyorum :)

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Rakibin orta sahasını düşürecek adam Oğuzhan hocam. Bu işi senin 6-8-10 numaraların yapacak.

Rakibin orta sahasını 0-0 iken kaç kere düşürdük bu sene. Orta sahayı düşürdükten sonrasını hücum oyuncuların gereğini yaparlar. Öyle bir ortamda Ozzy var yok çok farketmez.

BJK4EVER dedi ki...

Beyler afedersiniz ama, Oguzhan'in verimli olmasi icin 2 oyun kurabilen stopper, 1 alan daraltan ve 2 kisilik kosan onlibero, 1 defansa gelen ama ayni zamanda pas alisverisinde bulunan 10 Numara, 2 hareketli ve defans arkasina kosan kanat oyuncusu ve 1 duvar olabilen pivot forvet gerekecekse sikeyim oyle Oguzhan'i af edersin. O zaman beni koyun ben de oynarim.
Oguzhan'i ben severim, kalmasini istiyorum ve bence ilk 11 oynamali, bunlara tamamim. Ama biraz da sorumlulugu Oguzhan'da ararim ben. Ilk senelerinde surekli topla cikardi (ozellikle sol kanattan), surekli adam eksiltirdi. Ceza sahasi on cizgisinden koseye guzel plase sutlari ve golleri vardi, en azindan surekli denerdi. Surekli ceza sahasina dalardi, orada top teknigi ve akliyla pozisyon yaratirdi. Bunlar birazcik kendi initiative'iyle olan seyler, illa etrafinda 5 istedigi gibi oyuncu olmasina gerek yok. Biraz da sucu Oguzhan'in kendisinde aramak lazim.

sports guy dedi ki...

Valla ben sucu oguzhan'da arayamiyorum cunku adam kendine gore bi oyuncu. Ilk senelerinde o isleri yaparken onunde o isi komple beraber yapabilecegi oyuncular vardi.

Istiyosaniz salalim zaten oguzhan'i, o problem degil. Benim inancim su, oguzhan varsa takim ona gore kurulmali.

Gomez cok da duvar olabilen forvet degildi mesela, daha cok son vuruslarda gorurduk, ama o sene hem onundeki ortasaha hem kanatlardaki adamlar oguzhan'a elverisliydi.

"O zaman beni koyun ben de oynarim"

Guzel mubalaga ama oynayamazsin kardesim, onumuzde top yapan ortasaha ve kanat kosusu yapan adamlar varken ozzy'nin neler yapabildigine iliskin ciddi kanitlarimiz mevcut cunku.

Tercih meselesi bu is. Mesela sezonun son macinda oguzhan ortaligi resmen dagitti. Bu zaten gazozuna oynadigimiz icin miydi yoksa etrafi ona daha uygun oldugu icin miydi? Tartisilir.

Ben oguzhan sisteminden yanayim. Ha ama derseniz ki bi adam uzerine mi sistem insa edicez? Okey gonderelim lafim yok. Yerine de fizik kuvvetli adam aliriz, on tarafi da ona gore kurariz oyle oynariz.

qwerter dedi ki...

Bana kalırsa bu sene temel sıkıntımızın kaynağı Talisca idi. Talisca yaptıkları itibariyle orta saha değil kesikle bir forvet. Dolayısıyla oynadığı her maç orta saha 2 kişi kaldı.iki kişi kalan orta sahada Oğuzhan gibi yumuşak oyun karakterine sahip bir oyuncu kullanma luksumuz yoktu. Oynatmaya kalktığımızda ortasaha cok gecirgen oldu. Pas oyunu oynayacak bir 10 numara olmadığından zaten performans sergileyemedi. .Dolayısıyla takımın ortadan atak yapma kabiliyeti yerlerde süründü. Bu durumda sahadaki oyuncular oynayabildikleri en kolay oyunu seçtiler. Ver Quaresma'a ortalasın. Bu ortalara kafa uzayabilen forvet olmayınca yandı bir sezon. Sonuç olarak Oğuzhan kötü gözüktü, Quaresma bencil ortacı oldu, pozisyon zenginligi olmayınca zaten kötü olan forvetler daha da beceriksiz gözüktü. Tek iyi gözüken Talisca oldu.

sports guy dedi ki...

@qwerter

Kabaca alexli fener sezonu gecirdik diyebiliriz.

Alex'e tapar fener taraftari mesela, ama adamla aldiklari sampiyonluk sayisi 10 senede 3 falan.

beagle dedi ki...

Alexten önce 16 da 4, sonra 6 da 1. Alexle 8 de 3. 2 tanesi de son haftada inanilmaz şekilde kaçtı.
241 maç 249 gol ve asist.

Alex'de sorun yok. İkinci forvetin kralı, sahte 9 işte. Tuncay gibi koşan partner yerine moruklar bitikler alindigindan ful çekemedi. Kezman Guiza vb.

Huzeyfe dedi ki...

@ beagle

Aynen. Talisca Alex'in henuz pismemisi.

Zaitsev dedi ki...

@ Kuzeyfo

Taliscayı ne kadar pişirsen Alex olmaz.

@ beagle

Moruk kanatlara kadar çözülmesi gereken başka sorunlarımız var. Kanatlarda koşan adamlarımız olsa ne yazar geriden hızlı çıkamadıktan sonra. Tempo geriden başlar. Tuncay ile alakalı aklımda kalan pozisyonlar hep açık alanda rakibini yakalayıp basıp gittiği pozisyonlar. Bunlar da ancak geriden hızlı çıkarsan olur.

Hidayet dedi ki...

henüz birkaç ay önce , "rakiplerimizi uefa görüşme odasına çağırdı , özlediği için mi , bizi niye çağırmadı " diye rakipleriyle istihza eden başkan , bugün yüzde 30 -40 küçülecez diyor . bizde öyle bastır parayı al yok diyor . pepe , negredo ,love , g. gönül falan çakıltaşıyla aldı ya . dün metin tekin de demiş , nasıl oluyor da iki yıl üstüste şampiyon olan , iki yıl cl pastasının türkiye payının hepsini alan , stadını dolduran , sponsor sıkıntısı çekmeyen , çok değerli marka olduğunu sürekli dile getiren takım sadece bir yıl başarısızlıkta %40 küçülüyor . sorumluları da omuzlarda üstelik . ffp bitince görün bizi diyordu , demek sorun sadece ffp değilmiş . peki önümüzdeki yıl olası bir şampiyon olamama durumunda nereye kadar küçülüceğiz . mesela küçülmüş kadromuz da iş yapmazsa , o oyuncularla nasıl devam edeceğiz. yine takımı , diğer takımların oynatmak için üstüne bizden para istediği vasataltı oyuncularla mı dolduracağız ? birde uefa şampiyonluğuna gözü dikmiş . hey allahım , şu ülkede herkes kitlesine hayal satıyor , kitle de bunu bile isteye satın alıyor . var mı %40 küçülüp ertesi sene şampiyon olan , uefa kupası alan takım falan .

can dedi ki...

Hidayet, +1 milyon
izninle alıntılıyorum

yilmaz dedi ki...

Şu uefa kupası için başkanın söylediği söz tam bir çorapören söylemi. Transferi küçülmeyi filan geçtim atletico manchester sevilla'dan ne fazlamız varmış çok merak ediyorum. Hakikaten bu kadar çabuk zehirleceğini hiç düşünmemiştim. Daha 3 ön elemeyi geçip gruplara kaldık da bakü hayali kuruyor başkan. Muhalefetin güçsüzlüğünün ceremesini çekiyoruz şu sıralar.

Yahu başkanı yöneticisi oyuncusu utanmıyor, Bi tek taraftar utanıyor şu başarısızlıktan.

Hidayet dedi ki...

@can , eyvallah

malesef beşiktaş'ın medyasının olmaması aslında en çok bizi yönetenlerin işine yarıyor . nerede bu benim kafamdan geçenleri soracak adam . en kızdığım konu ise ,yüzde 40 küçülmeye gideceğini söylersen , sezonda yarıştaki halin nice olur ? zaten küçülen bir takım ilk harcanan takım olmaz mı ? lçok istenen gs-fb rekabeti için bulunmaz koz vermezmisin ? çok önemli cl pastasına seni ortak ederler mi ? sezon başı şampiyon adayı beşiktaş olmaktan , gs-fb rekabetinin stepnesi ,ekonomik güçlükler yaşayan , küçülen beşiktaş.

unuttuğum bir konu da , ya biz cenk'i de rekor bir bedelle sattık bu yıl. ffp'den dolayı satmadan almadık da. e daha ne abicim . neden sürekli bize yalan söyledin o zaman . bir yıl boyunca olmayan şeyin havasını attın cakasını sattın .

Ferdi dönüyormuş. 32 yaşında adamla 3 yıllık sözleşme haberleri var. Kulübün kayyuma gitmesi sürpriz olmaz bu kafayla.

beagle dedi ki...

Ailton, Nihat, Quaresma, Negredo, Love... 50 milyon Euro batik yatar bunlarda. Hadi Fernandez ve Burak da gelsin.
Bir tane "saçmalama" diyecek insan kalmadi mı? Dün Klaassen, Thomasson konuşurken bugün Fernandes nedir?

yilmaz dedi ki...

UEFA diğer takımlara sattığın kadar oyuncu alabilirsin kısıtlaması getirirken bize de sadece eski oyuncularını alabilirsin kısıtlaması getirdi heralde. Kaçıncı yüzyıldayız aq ne Fernandes'i?

Ben %30 küçülme söylemini yanlış ifade ettiğini düşünüyorum . Beşiktaş'ın Negredo'ya , Pepe'ye , Quaresma'ya , Gökhan Gönül'e , Vagner'e ihtiyacı yok . Talisca'yı da koysan 20 m € para yapıyor zaten . Beşiktaş'ın maaş bütçesi zaten toplasan 60-70 m € . Bu adamlardan kurtulmak zaten %30 daraltıyor bütçeni .

Adam gibi transfer yaparsan %20 küçülmeyle şampiyonluğa oynayacak iskelet fazlasıyla mevcut .

Gerçekten hiç ama hiç anlayamıyorum kukübü. Yukarıda hidayete kesinlikle katılıyorum ve yılmaza da ekliyorum: Tamamen aptalca bir transfer dedikodusu girdabındayız. Ya fernandesli opareli iğrenç ya da ferdi kadıoğlu, thomasson klassen gibi genç ve yetenekli adam akıllı bir kadromuz olacak seneye.

umarım
fabri
opare-pepe-vida-adriano
medel-tolgay
qua-fernandes-babel
negredo

gibi fiyasko olmaz.

yilmaz dedi ki...

Anlaşılan Beşiktaş elindeki futbolcu havuzunu tamamen bitirdi. Scout filan zaten hak getire de, artık menajerler bile bize oyuncu bulamıyor demekki. Şu durum yemin ediyorum Samet Aybabalı Escude'li Hasan Türk'lü Emra Özkan'lı durumdan daha rezil benim gözümde.

Şu anda tek umudum geçen sezonun ortasından beri "gönderilmesini" dört gözle beklediğim şenol güneş. Yönetimde tek bir tane bile aklı başında adam yok, belki o der "manyak mısınız olum, dönüp dönüp aynı adamları getiriyosunuz kulübe" demesi.

mit dedi ki...

Opare neyse de (genç hâlâ, fena oyuncu da değil, iş görür) Fernandes'in dönmesi ve Guti'nin yardımcı olarak düşünülmesi tam anlamıyla SAÇMALIK. Taraftarın tepkisini koyması lazım. Yemin ediyorum takımdan soğuturlar adamı.

beagle dedi ki...

Bunların gercekten almak istediklerimizle pazarlikta kullanılan salma haber olmasını umuyorum...

Fabri (Harun)
Karsdorp(Gönül), Pepe(Vida), Juan (Alpay), Adriano (Caner)
Ozzy(Tolgay)-Medel(Atiba)
Klaassen (Ferdi)
Töre(Orkan) Babel (Davies)
Larin (Transfer)

22si ile açık ara şampiyon oluruz. Bu kadro sadece GSnin NDiaye ve Belhanda'ya harcadigi para ile rahatlikla kurulur.

Basar dedi ki...

gutl acaba ingilizce biliyor mu? İlhan’ın en azından 3 dil konuştuğunu biliyoruz. Kriter midir? Evet çok büyük kriterdir.

Opare, Burak, Fernandes, Sosa filan bizi uçuruma götürür!

Yine yılın en sevimsiz zamanı transfer sesonundayız!!!

Zaitsev dedi ki...

Bir ofansif orta saha, bir sağ bek al. Takımdaki oynamayan oyuncuları bir şekilde yolla(Veli, Mustafa, Boyko). Kapat transferi.

Opare ve Fernandes söylentilerini, Fikret Orman'ın eski usül yemleri olarak düşünmeyi tercih ediyorum şimdilik, ama cidden gidip bu adamları alırsak kulübün kapısında protesto düzenlemek şart olur.

turgay dedi ki...

fernandes olayının gerçek olduğuna inanmıyorum. yazanların hemen hemen hepsi menajer kuklası olmuş adamlar. muhtemelen kendi takımından son kontratı alma derdinde. 1 yıllık kontratı olan bir oyuncunun bize bedavaya gelecek denmesi komik. aynı şekilde rafael için de bu geçerli. şu ekonomik durumda kimseye bonservis veremeyiz. ancak kiralama veya bedava oyuncu peşinde koşabiliriz. beşiktaş medyası tamamen kötü gazetecilerden kurulu. hemen hemen hepsi rezalet futbol bilgisine sahipler. bunun yanında menajer kuklasılar. çok inanmamak lazım.

ozan dedi ki...

Fernandes gecen sene 14 gol 6 asist yapmis,takimi da sampiyon olmus. Bu Portekizli arkadas bizi kullanip bunu firsata cevirecek muhtemelen. Loko Moscowdan son saglam sozlesmesini kapacak. Cikan haberlere cok takilmamak gerek. Su donem cikan haberlerin cogu yalan zaten. Dunya Kupasinin oldugu yazlarda biz transferleri sezon acilisina ancak yetistirdik yine oyle olur.

Su donemde elimizde ki coplerden kurtulabilirsek ben tatmin olurum, transfer beklentim zaten yok.

Basar dedi ki...

Takıma bir daha uzun süre Portekizli ve Mendes çıkışlı oyuncu almayalım. Şu Malatyalı yöneticiden kurtulup eski Karadeniz ekürisine geri dönelim. Hatta transferi Atiba yapsın.

Bu basit hamleler ile rakiplerin küçülmek zorunda olduğu sezonda net bir şekilde kafaya oynarız.

Bu kadar kolay Fikret Başkan. Sen bozulma, eski Fikret Başkan ol gerisi gelir...

"bir beşiktaşlı olarak diyorum.

feda beşiktaşın kulüp ismine bile konmalı.

beşiktaş feda jimnastik kulübü gibi. doğru olan fedadır. feda nedir?? feda profesyonellik ister. feda emek ister. feda çaba ister.

yoksa umut günere al kardeşim git doya doya paraları saç demek en kolay. gidip lense 2.5 milyon maaş, 6.5 milyon bonservis vermek en kolayı. ben de yaparım onu.

vidayı 4 yıl boyunca 3 milyon euro kemiksiz ödeyerek almak en kolayı. ya yemin ediyorum ben yapsam ben de bu rakamlara yapardım bu sözleşmeyi. negredoyu 4.2 milyon euroya getirmek basit.

zor olan nedir? oğuzhanı 500bine alıp gelip burda sahaya çıkarıp 2 şampiyonluk almaktır.
tolgay arslanı 500bine getirip 10 milyon euroya satmayız dedirtmektir.
cenk tosunu bedavaya alıp 23 milyona satmaktır.
ersanı oynatmakdır feda, gomezi bedavaya getirmektir feda.
sözleşmesi biten fabri ile 1 sene önceden el sıkışmak fedadır. boykoya devre arası apar topar 3.5 milyon euro bayılmak ise feda değildir.

marceloyu bedavaya kapatmak, atibayı 500bine almak fedadır.

feda bi projedir. feda profesyonellik ister.

keşke beşiktaş gerçektne feda dese. tek dileğim bu. keşke gerçekten feda desek.

feda vienden yok paraya alınan veli kavlakın askeri olmaktır. almanya 4. liginden yok paraya alınan olcay şahanla mutlu olmaktır feda.

fedaya ihanet nedir? veliye 4 yıllık kemik 1.7 milyon vermektir. olcayı trabzonspora peşkeş çekmektir.

feda bu ligte tereddütsüz şampiyonluk demektir. fedaya ihanet etmek ise ligte 4. cülük.

keşke feda desek. tek dileğim bu."

Ekşiden alıntı

BurkayJK dedi ki...

'Feda'dan kasıt o dönemki transfer politikalarından bahsetmiş ama bu sistemle şampiyon olana kadar da çok acılar çektik, son haftalarda çok havlu attık. Yazdıklarına katılıyorum ancak bu sistemin sürdürülebilirliği için iyi-kötü bir scout ve altyapı sistemin olmalı. Mesela; Oğuzhan, Olcay, Tolgay ve Cenk ile iki sene şampiyon oldun. Bunları satıp yerine yeni parlatacağın isimler koyabilmelisin. 2-3 sene şampiyon olup, sonra ederini bulanı satıp yerlerine yeni isimler koyarak bir-iki sene takımın olgunlaşmasını bekleyebilirsin. Bugünkü Beşiktaş'ta böyle bir scout sisteminden bahsedemeyiz. Altyapıda iyi isimler olduğu söyleniyor fakat oraya da sabrımız yok.

drblackeagle dedi ki...

İki hafta önce takımdan ayrıldıklarını açıklayan kaleci Rui Patricio ve golcü oyuncu Daniel Podence'nin ardından William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes ve Hollandalı forvet Bas Dost da kulüple sözleşmelerini tek taraflı feshetti. Bu fırsat kaçar mı kaçmaması lazım

drblackeagle dedi ki...

Al Bruno fernandesi 10 numaraya. Gerekirse imza parası da ver. Rui patricio yu da kaleye. Bast dost forvete. Nasıl olsa bonservis yok yüksek maaş ver

beagle dedi ki...

Problemin scoutlarda olmadigindan, Gökhan gibi zeki oyuncunun o kadar kötü adam begenmeyeceginden emindim. Buyurun yakın: http://haber1903.com/n-7691-gokhan-keskin-sessizligini-haber1903e-bozdu-mitrovici-bir-gecede-aldilar.html

turgay dedi ki...

2 tane enteresan adamın röportajı çıktı son haftada biri Erdal torunoğulları biri de Gökhan keskin. Ortak özellikleri mevcut yönetimle anlaşamıyor oluşları. İkisinden de benzer açıklamalar okuduk. Ortak söylemler çok fazla. Gidişattan kendilerinin sorumlu olmadıklarını değişen düşüncelerin sorumlu olduğunu söylüyorlar. Gel gelelim biri kimliksiz hala yönetimde biri de zorla görevden alındı. Haklılık paylarının çok olduğunu düşünmekle birlikte zorla neden kaldınız orada demek istiyorum. Erdal bey madem bu kadar rahatsızsınız madem zorla oradasınız sizi çivilediler mi de hala Beşiktaş yöneticisi sıfatını taşıyorsunuz ? Sayın Gökhan keskin madem izlediğin oyuncular beğendiğin adamlar alınmıyor mitrovic bir gecede getirilirken anlattığın olaydan sonra neden istifa etmedin ? Çünkü mevki makam tatlı. Beşiktaş yöneticisi, Beşiktaş izleme komitesi yöneticisi denmesi hoşunuza gidiyor. Halbuki insan gibi bıraksanız herkes dikkat kesilir nedenini araştırır şimdiki konuşmalarınızı o zaman yapsanız inandırıcılığınız yüksek olurdu. Şimdi acaba gerçekten öyle mi oldu yoksa görevden uzaklaştırılınca inek ölünce mi böyle konuşuyor diye düşünülüyor.

beagle dedi ki...

@Turgay
Tek doğru yol yok. Mesela bir gün haklılığım çıkar, listem uygulanır diye düşünmek de mümkün. Misal İnce şu anda süper performans gösteriyor. 5 yi önce istifa etmiş olabilirdi.
Kulüp yönetimi çok politik olay. Torunogullari bence sonraki en güçlü başkan adaylarindan. Istifa etse Orman desteği alamaz secimde.

Ya bu Metin Albayrak'ın nasıl bir bağlantısı var acaba ? Derneklerde veya siyasette filan mı güçlü acaba ? Bu kadar boş beleş bir adamın transferden sorumlu olmasını anlamak mümkün değil .

Bu vizyon gerçekten insanı darlıyor ...

carlito dedi ki...

Hakkaten şu Metin Albayrak kadar ayar olduğum bi adam yok, kimin torpillisiyse kurtulamadık gitti ya, bir düş şu kulübün yakasından artık be adam!

yilmaz dedi ki...

İspanya teknik direktörünü kovmuş. Real madrid elemanı teknik direktörümüz diye açıklayınca benzer bir tepkinin gelebileceğini hesaplamamış mıdır sizce? Çok amatörce. Ha real madid İspanya milli takımını düşünmez anlarım da, hocayı da rezil etti. Çok acayip.

yilmaz dedi ki...

bir sürü bek ismi geçti, galiba en etkisizini seçmişiz yine.

Hidayet dedi ki...

ulan şu gs nasıl yırtıyor ben anlamadım ya ! 6 milyon ne ya şaka mı ? anlaşmayı bozarsa da ekstra 9 muş . yaw abi , adam şampiyon olup direkt cl 'ye katılınca dünyaları götürüyor , bu nedir ya . bundan sonra uefa onlara da verecek , görürsün , diyenlere falan aldırmam . olan bize oluyor.

Basar dedi ki...

Rafael da silva aldığımız haberi var. Nasıl bir bek bilen var mı?

sports guy dedi ki...

@hidayet

Erken gaza gelmissiniz, talihsiz bir yazi olmus. Gs'nin aldigi cezalar oldukca agir ve bizimle ayni.

Hatta bizdeki transfer kisitlamasi 2+1+1 sezondu, ilk +1i karsilayamadik ama ikincisini karsilamisiz bugun aciklandi.

GS ise 3+1 aldi otomatik ayni cezayi.

Yani GS 3 sene satmadan alamayacak, ilk yil 20 ikinci yil 10 milyon euro zarar siniri var(bizde oldugu gibi).

Gs'yi cok zor gunler bekliyor. Rodrigues falan gibi adamlari hemen satmaya calisacaklardir muhtemelen.

Bu arada gs'nin cezasinin bizimkiyle ayni olacagini ve men gelmeyecegini de 3000 kere falan yazmistim burada, havami da atmis olayim :)

Hidayet dedi ki...

@sports guy

yahu ne gaza gelmesi , ne talihsiz yazısı hocam . bu platformda bile çoğunluk tarafından , geçen sezon olası ikinciliğimiz bile , gs'in men cezası alacağına dair inançla ,istenilmedi mi ? gs defalarca uefa 'ya verdiği sözü bozdu , hatta gs 'lılar (mesele , f altaylı ) bile iyi lobi yapılmazsa çok ağır cezalar gelebileceğini söylediler . önceki dönem bütün başkanlar toplantı yaptılar falan .. ben sadece şampiyonluk + cl 'liginden gelen paralar düşünüldüğünde verilen para cezasını az buldum . tekrar bozarsa anlaşmayı gs , yine ekstra para cezası alacak . iyiymiş valla . kupadan men beklentisini ben çıkarmadım yani , vardı zaten.

sports guy dedi ki...

Men cezasini soyleyenler kimdi bilmiyorum da ben onlardan degilim.

Olay para cezasi degil zaten, kafadan 3 yil boyunca oyuncu satmadan oyuncu alamamak. Bundan agir tek ceza men olur zaten, iyi misiniz?

Arti 20 milyon zarar 10 milyon zarar 0 zarar uclemesini de kolay oldugunu dusunuyosaniz yaniliyorsunuz. Biz kafayi yedik o sartlari tam gerceklestiricez diye.

Dün Fikret Orman'ın dediklerini duyan duymayan varsa kısa özet; (eksiği vardır muhakkak)

- erdal torunoğullarına saydırdı baya baya. madem beğenmiyorsun istifa et, 9m teklifi gördün neden söylemedin neden haberimiz yok ded
- transferde 31 ağustosa kadar zamanımız var dedi........... kampta transfer hayal
- Kadromuz zaten iyi diyor
- Oğuzhan ve Fatih imzalamış
- ikinci şans verilebilir dedi fernandese ama gidişinden dolayı sinirli fakat maliyet uygunsa alır
- Guti geliyor gibi sonrasında da hoca olacak.
- İlhan kendisi karar vermemiş antrenör olacağına
- Guti ve\veya İlhan olabilirmiş
- Atiba da antrenör olacak gibi seneye (2019-2020)
- Formalar Bayram’dan sonra
- Serkan rençber gelmiş scout, pilot ve altyapıya
- hedef baküde uefa finali
- onun dışında biz geldiğimizde kulüp şöyleydi şimdi şöyle, tesis yaptık stat yaptık goygoyu. adamın birinin propagandasının aynısı

turgay dedi ki...

galatasaray ilerleyen zamanda keşke men cezası alsaydık diyeceklerdir. ellerindeki kontratlar ile nasıl transfer yapacaklar nasıl başabaşı yakalayacaklar göreceğiz. nagatomo mesela 2.8 milyon euro alacakmış senelik. bu açıdan bakıldığında muğdata falan gitmeleri normal geliyor.

@beagle

erdal bey'in başkan olabilecek kapasitesinin olduğunu düşünmüyorum. şu hali bile ne kadar silik bir adam olduğunu gösteriyor. istifa etmek yerine kimliksiz yönetimde kalmayı tercih ediyor. ayrıca orman'ın en önemli özelliği levent çifter gibi kongre simsarıyla hareket ediyor oluşu. torunoğlullarının levent çifter'in yarısı kadar ağırlığı yok kongre üzerinde. erdal bey'in orada kalmasının reklamdan başka bişey olduğunu düşünmüyorum. ancak bu eleştirilerim ne gökhan keskin'in ne de erdal torunoğulları'nın söylediklerinin haksız olduğunu düşündürmesin. bence büyük oradan haklılar. transfer işlerinde pis menajer ilişkilerinin olduğu bir gerçek. metin korkmaz gibi özkan doğan gibi hatta ahmet bulut gibi menajerlere transfer yaptırıldığını biliyoruz.

dün akşam başkanın söylediği uefa finali hedefini gerçekçi bulamadım. bu ciddi manada büyük bi goygoy. 2 eleme oynayacağız daha. bu tüt hedefleri koyarken veya dillendirirken dikkatli olmak lazım. camia gazı alacağım derken milletin ağzına sakız olmak var. bunun yanında yabancı dil bilmeyen bir hocanın yanına yabancı yardımcı getirmek bana mantıklı gelmiyor. guti özel bir karakter oyunculuğunu da pek severdim ancak şenol güneşle nasıl anlaşacaklar bu beni düşündürüyor. kondisyoneri de hocanın ispanyol ama guti gir lider baskın bir karakteri yok. hocanın da baskın bir karakteri olduğunu düşünürsek sanki çok çatışıp anlaşamayacaklar diye düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

@turgay bence Şenol Güneş ile anlaşamayacak biri lazım bize. Mecazi söylüyorum tabii. Arada hocam n'apıyosun ne alakası var demeli.

fidddas dedi ki...

Oguzhan ve fatih ile uzatilmis. Guzel haber.

beagle dedi ki...

@Turgay
Düne kadar hisimliklarini korumak istiyorlar sanıyordum ama başkan feci giydirdi. Dolayısıyla fikrimi geri aliyorum :)

Uefa sitesinde Beşiktaş'ın anlaşması devam ediyor yazarken başkanın bitti demesi de şık olmadı. Şartlar rahatladiysa öyle söylemek lazım. Bilinçli yalan yaniltma olmamasını umut ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Baskanin su beyaz yalanlari artik sikmaya basladi. Baskani severim, sayarim, ancak ozellikle son 1 senede kendisini inanilmaz bir kibir, ego sardi adeta.
Talisca'yla ilgili aciklamalari tam bir skandal. Bir yandan imzalar kalplere atilir diye konusacaksin, diger yandan giden oyuncunun arkasindan saydiracaksin. Harbiden ayip yahu. Insan biraz oz elestiri yapar, samimi olur. Fikret Orman'i ilk baslarda o yuzden sevmistim; yalan soylemiyordu, durumu tespitini net yapip dogrulari konusuyordu, kimseyi kandirmiyordu. Ama son 1 sene hep bir mazeretler, pembe yalanlar, umut verici bos konusmalar vs harbiden sikti artik.

Avrupa Ligiyle ilgili aciklamasi tam bir skandal. CL'ye 1 sene gidemedik diye kulubu kapatacagiz neredeyse, transfer nasil yapacagiz haril haril dusunuyoruz, ama seneye hedefimiz hala 5 kurus getirisi olmayacak Avrupa Ligi. Ya arkadas harbiden bir akillan yahu. Bu sacma aciklamalarla devam edeceksek seneye yine ligi sikine takmayan egoist yabanci futbolcularla sampiyon olamayiz, Avrupa Liginde de karsimiza adam akilli bir takim cikana kadar gideriz, sonra elimize verirler. Sezon sonu yine salya sumuk aglarsin yine ben nerede yanlis yaptim diye. Besiktas'in baskani cikip acik acik konusacak; Avrupa Ligi umrumda degil, gidecegimiz kadar gideriz. Oyuncularimdan tek beklentim ligdeki 34 maca CL finaliymis gibi asilip sampiyon olmalari ve seneye tekrar CL'ye girmemiz. Bu kadar basit arkadas. Cikip hala bu durumdayken Avrupa Ligi falan diyen biri bence Besiktas'i dusunmuyor, sadece kendi adini tarihe altin harflerle yazdirmanin pesinde.

drblackeagle dedi ki...

F.Orman hızla Aziz Yy ıldırımlaşıyor

Mayor dedi ki...

Guti'yi yardimci antrenor yapmak kadar populist bi aksiyon gormedim.
Ne alaka? Oyuncularla gece hayatinda antrenman yapar artik.

@mayor

Bizim taraftarı hiç anlamıyorum. Yasin derler tecrübesiz denir, yeteneksiz denir, yusuf derler ne yaptı ki denir, İlhan kansız survivor denir, guti gece hayatı denir. E kim gelsin? Kaldı ki gidip baktın mı hiç napmıs guti antrenörlüğünde vs diye. Direkt önyargı direkt peşin hükümlülük. Guti gibi adamı bulduk daha gelmeden geve hayatını eleştiriyoruz. İşini iyi yapıyorsa gitsin içsin bana ne bize ne? Beğenmediğimiz guti kaç maç Harika oynamadı mı tabatalar nobreler ile? Gelince antrenörlük yaşamında da gece hayatı olacağını nereden biliyoruz?

Evet avukatım, guti vekalet verdi :)

yilmaz dedi ki...

İlla ki Guti değil, ama Şenol Güneş hayırlısıyla takımdan ayrıldıktan sonra takımı devralacak biri gelmeli yardımcı olarak. Öyle geçici filan değil. Bunun için de bir miktar teknik direktörlük geçmişi olan, taraftar gözünde güçlü bir karakter olması gerek. Guti yıllardır eğitim alıyor ve real'in alt yaş takımlarını çalıştırıyor bildiğimiz kadarıyla. Bu yüzden iki kritere de uyuyor. Ha Yasin Sülün de var bence o da olur. İlhan sadece idari bir görev alabilir benim gözümde.

Artık Şenol Güneş'i sorgulayacak biri gerekiyor kim olursa olsun. Mümkünse de Şenol Güneş gittiğinde hoca aratmayacak birisi olmalı.

yilmaz dedi ki...

Beyler safları sık tutalım, medya bize Fernandes'i itelemeye çalışıyor. Aradan su sızmaması lazım.

Zaten leş olan futbolumuz bu elemanın 1 ileri 2 geri çalımlarıyla iyice boka sarar. Bi de arada frikik mrikik gol de atıyo, Şenol Güneş sittin sene almaz formayı bundan.

Zaitsev dedi ki...

Dinamo Kiev'in resmi sitesine göre Boyko bugün takımla beraber sezon başı sağlık kontrolünden geçecekmiş. Biz bu adamı satıp açıklamasını mı unuttuk acaba?

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev iki gündür iki tane takım bizle hazırlık maçı oynayacaklarını açıkladılar sitelerinden. Bizimkilerde tık yok. Avrupa ligi kuraları çekileceği gün ses yok, çekildikten sonra bir twit attılar. Bu aralar transfer haberlerini bile yalanlamıyorlar. Bence yaz tatilinde bizimkiler :)

yilmaz dedi ki...

Boyko'dan 20bin 50bin ne kazandıysak kardır. Kiev bu arkadaşı alırsa, kendisine 6-0'dan dolayı olan kırgınlığım son bulacaktır.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Boyko transferi transfermarkt'a düştü. 1 temmuz itibariyle transfer olacak gözüküyor. Şimdlik bedel yok.

Emrah dedi ki...

Bas Dost dedikoduları heyecanlandırdı. Gelirse gol rekoru kırma potansiyeli var.

b.b.king dedi ki...

Güven'i gözüm tuttu videolardan... Bilgisi olan var mıdır oyuncu hakkında?

yilmaz dedi ki...

Yıldırım Demirören'in imza transferi nasıl ki Tabata'ysa, Fikret Orman'ın da Boyko bana göre. 3.3 milyona alıp bonservisini bedava vermek çok kötü oldu. Üstelik alan takım 5 yıllık sözleşme imzalamış. Demek ki gerçekten istiyorlar öyle tok alıcı filan değiller.

Bir Ukrayna takımına bonservissiz oyuncu göndermek de ancak bir Türk takımına yakışır.

yilmaz dedi ki...

Üstte 20bin 30bin ne alırsak kardır demiştim geyiğine onu bile yapamamışız :D

Zaitsev dedi ki...

Boyko, Oynatılmayacağını bilen oyuncu çakallığını kullandı ve 2 sene daha kalırım takımda restinin sonucu olarak bedavaya aldı bonservisini. 2 sene vergiler dahil 2.5 milyon avro kurtardık diye bakacağız bu dakikadan sonra. Pektemek ve Veli'yi de yarı kontratlarını karşılayarak yollayabilirsek güzel olur.

turgay dedi ki...

sanki guti işi takıma zarar verecek gibi. şimdiden gelecek yıl hocanın yerine geçecek denmeye başladı. bunun dışında real altyapısındaki performansı için övgüler var. bence hocanın dilini konuşan birini getirmek daha iyi olabilirdi.

transfer konusunda da şunları söyleyeyim. ilgilendiğimiz veya aldığımız gurbetçi yeteneklere nerede şans vereceğiz a takım mı yoksa altyapı mı? bu soru önemli. çünkü bu adamlar kendi takımları tarafından da bırakılmak istenmeyen gelecek vaat eden adamlar. biz bunları a takım içine sokmayıp paf takımda zaman kaybettirirsek bence hata ederiz. bu çocuklarımızı madem alıyoruz a takım içinde değerlendirmeliyiz. ancak 3 sezon bir tane genç oyuncu kazandırmayan bir hocanın bu adamlara şans vereceğine pek ihtimal vermiyorum. umarım yanılırım.

BJK4EVER dedi ki...

Guti sacma tercih olurdu da, Senol Gunes'in Negredo aciklamalarindan birtek ben mi rahatsiz oldum? Hala sozlesmeli oyuncun olan bir oyuncu icin acik secik bizimle olmayacak diye aciklama yapmak sacmalik, skandal degildir de nedir? Sikayet ettigi yonetimin resmen elini kolunu bagliyor, adamin piyasasini dusuruyor. Boyle sacmalik olur mu yahu?

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Negredonun 25 maç oynayınca uzayacak bir sözleşmesi var. 4 milyon avro daha. Hoca diyorki o uzatmayı unut. Piyasan varken çinden katardan arabistandan 2-3 senelik kontrat kap. Bak Demba'ya. Kendi içinde mantığı olan bir yaklaşım.

turgay dedi ki...

Bana kalırsa negredonun harcanması parayla değil inatla alakalı. Ha keza lens de çok para kazanıyor ama net değil hoca onu götürüyor veya love negredonun sol ayak baş parmağı kadar katkı vermedi ama kadroda veya Aras ne bekliyoruz ondan da kadroya aldık? Hocanın açıklamalarından anladığım ben zaten seni oynatmayacağım seni yanımda tutmamanın manası yok. Peki kaldı bu adam dendiği gibi kapı gibi kontratı var gitmiyorum diyor beni kazanmak için uğraşmadı hoca bakın kadroya bile almıyor diyor nasıl yapacağız? Yok sakatlanırmış yok zaten gidecekmiş neden kadroya alsınmış deniyor bana komik geliyor bu bahaneler. Yani senin ikinci yarıdaki puan ve oyun olarak yükselişinin negredo özelinde bir anlamı varken sen gidip love tercihi yapıyorsan ben orada iyi niyet arayamıyorum.

turkkant dedi ki...

@turgay

Negredo Love'dan 2,5 kat fazla para alıyor. 2-2.2 m. euroluk bir oyuncuyu yedek olarak da mecburiyetten düşünebilirsin, ama 4,5 m. euroluk oyuncu yedek kulübesinde olmaz. Olursa batarsın. Hocanın mantığı basit, Negredo'nun kontratından çıkıp 3-4 m. euroluk yine takımın gol yükünü sırtlayacak Ba, Gomez, Abu ekol bir transfer yapmak. O muhtemelen çok geç gelecek. Haliyle arada kalan maçlarda Larin ne yapar kestiremiyor. Larin bekleneni veremezse, artık yapacak bir şey yok, Love'dan verim almaya bakarım diyor.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi-niyet kotu niyet bilemem. Ki alacagimiz 9 numara muhtemelen fizikli, gol vurusu olan pivot olacak. Arkasinda Negredo yerine Love olmasi daha mantikli cesitlilik acisindan. Ki Negredo'nun maasi daha yuksek, onun gitmesi daha mantikli. Ama benim sorunum zaten Negredo'nun gidip gitmemesi degil. Hocanin cikip boyle skandal aciklamalarla zaten gondermesi zor olacak oyuncunun piyasasini sikip atmasi. Boyle sacmalik, amatorluk olur mu yahu?

planck dedi ki...

Negredodan zaten bonservis beklentisi yok ki piyasasını düşürmüş olsun. Ama ben hocanın basınla sohbet olayının soru cevap kısmını baştan aşağı beğenmedim. Gerçekten iki sene önceki güneş yok artık beden dili ve üslubu çok farklı ve bu sene son senesi olursa da şaşırmam.

yilmaz dedi ki...

Bu sezonun yalan haber klişesi de "teklif yapmaya hazırlanıyor"...

Teklif yapmaya hazırlanılan oyuncunun yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafını bul, mümkünse kan ter içinde hırslı bir surat ifadesiyle, transfermarkt'tan da performans verileri ile güzel bi tablo yap. Becerebilirsen otorite denebilecek birinden de 2 satırlık bi görüş al. mis gibi yarım sayfa haber. Hem de bomboş.

Zaitsev dedi ki...

Kulüplerde para yok. Artık ancak hazırlanabiliyorlar :) Haber yapanlarda bunu bildikleri için kendilerini güncellemişler.

Şenol hoca Rafael gündemde hiç olmadı dediğinin akşamı el altından Rafael için girişimler devam ediyor diyeni gördükten sonra ne diyeyim :)

Önümüzdeki sene yabancı sınırında sert bir düşüş beklentisi var sanırım. Genç oyunculara bu kadar hamlenin başka açıklaması olamaz.

ozkankaya35 dedi ki...

Mrb.renktaşlar..orta üstü imkanlara sahip bir 3.lig takimi ile baglantim var.her turlu potansiyel vaadeden futbolcuya açıgım.önerileriniz önemli.biliyorum burada çoklukla Beşiktaş konusulur ancak hersey Beşiktaş için.önerilerinizi bekliyorum.ve mumkunse Mertcan hakkindaki fikirlerinizi.tesekkurler

ozkankaya35 dedi ki...

Õzür.orta ustu imkan dediysem hedef elbet şampiyonluk

fidddas dedi ki...

primeier ligten özellikle düşen takımlardan yakın zamanda bize transferi yazılmasını beklediğim oyuncular(bence 2-3 tanesini de alırız. menajerler kupanın bitmesini bekliyorlar. ) ;

stoke : martins indi, imbula, chuopo-moting, shaqiri
swansea : andre ayew, narsingh, bony, jordan ayew
west brom : nyom, chadli, jose rondon
man city : mangala
chelsea : david luiz, zouma, batshuayi
man utd : rojo, blind, valencia, mata
liverpool : lovren, wijnaldum, markovic, origi
tottenham ; aurier, lamela
arsenal : mustafi
everton : klaassen, niasse
liecester : slimani
west ham ; chicarito
crystal palace : benteke

yilmaz dedi ki...

@fidddas

Fanatik:

Vida, Lovren'i getiriyor!

Fotomaç:

Kartalın gizli Planı: Benteke!

Böyle gazetelerin atıp tuttuğu dönemlerde hiç adı bile geçmeyen biri gelip de dumur ediyor ya herkesi, bayılıyorum o hisse. Hatırımda kalan son örnek Talisca. Neredeyse hiç söylentisi bile çıkmamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam Sosa da öyle.

fidddas dedi ki...

@yilmaz

hiç gündeme gelmeyen isimler genelde portekiz, ispanya ve almanya hattından geliyor.
portekiz ve ispanya hattı zaten mendes işi..

ozzie dedi ki...

Ferdi Kadıoğlu gelmiş. Ama maalesef Fener için. :(

ozzie dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Bugünü "Temmuz sıkıntısı" ilan ediyorum. Hem yönetim hem taraftar yiprandik. Ferdi'yi çok istiyordum ama Tolgay Babel Q Negredo Love hatta Atiba gitmemisken oynatma ihtimalimiz 0dı.
Ilk 11lik sagbek ve 10 alsak yeter. Advincula ve Klaessen mesela...

beagle dedi ki...

@ozkankaya
Hocam sen email adresini yazsan, veya whatsapp gruba gelsen iyi olur. Sorularina yazilan cevaplar arkada kaliyor goremiyorsun.

ozkankaya35 dedi ki...

Ilgin için teşekkürler arkadasım.mail adresim ozkankaya35@hotmail.com...saygılar

drblackeagle dedi ki...

Cenk açıklama yapmış. Ben olsam jersey farklı olabilirdi diye. Ulan sen varken 30 yokken 41 puan toplamışız. Neyin özgüveni bu. Negredo belki gol ve asist olarak az olabilir ama takımı ileride tutan rakip sahada oynamaya devam etmeni sağlayan önemli bir dişli. Varsın golleri Babel atsın 10 numara atsın sağ kanat atsın benim için önemli değil. Bir yarıda 41 puan şampiyonluk performansıdır ve biz bunu Negredo ile aldık. Cenk ile değil.

turkkant dedi ki...

Transfer sezonu bitmeden genel bir değerlendirme yapmak doğru değil, ancak bir enerji eksikliği, bir lakaytlik havası var. Geçen sezonki hatalarımızdan ders aldık, radikal kararlarla daha iyisini yapacağız gibi bir durum yok.

Çin sezonu sanırım bugün bitiyor. Ya da bitti. Eğer son dakika transfer olmazsa, Quaresma-Negredo gibi mutlaka elden çıkarmamız gereken oyuncular kaldı demektir.

Babel bence giderse büyük kayıp olur. 31 yaşında satmak mantıklı, fikri maalesef yarı yarıya doğru. Hele ki Tosiç'in 34 yaşında 4,5 m. euro ettiği yeni dünya piyasasında. Onun pozisyonuna o kalitede bir oyuncuyu transfer etmek hiç kolay değil. Babel'de düşeş attık, biraz da Ş. Güneş etkisi takıma cuk diye oturdu. Aynı Marcelo ya da Sosa gibi pozisyonunu tam anlamıyla dolduran, fayda sağlarken bir Quaresma gibi (gol atmaz, savunmada bekine sıkıntı yaşatır), Oğuzhan (merkezde defansif olarak sıkıntı yaşatabilir), Töre (gol atmaz), Medel (stoperde boy sorunu) eksiklik yaratmayan bir oyuncu.

Takım kimyası açısından Sosa-Marcelo-Babel gibi oyuncular bence yaş-para denkleminden daha önemli bir değere sahip, çünkü yarattıkları sinerji ile takım performansını ileri taşıyorlar. Nasıl Sosa sonrası bir Sosa bulmak sanıldığı kadar kolay değilse, Babel sonrası Babel bulmak da çok zor. Babel öncesi 20 seneye bakın, kanatlarda oynayan oyuncular Olcay skor yapardı, ama pas oyununda yetersiz kalırdı, Töre-Lens-Quaresma hep skor katkısı olmayan oyuncular, Holosko (pas oyunu çok sıkıntılıydı), Yusuf temposu eksikti...

Geçen Sinan Özen adı sanırım, güzel bir istatistik paylaşmış. Gökhan Gönül çok para istiyor diye göndermiş Fener, ardından yaptığı sağ bek transferlerine bonservis-maaş toplamda Gökhan'a vereceğinden 4 kat fazla para bayılmış ve performans yok. Bizim Babel durumumuz da bence benzer sonuçlanır. Babel'in yerini dolduracağız diye 2-3 senede onun parasının çok daha fazlası kasadan çıkar, buna adım gibi eminim.

Sosa'nın durumunu ele alalalım. Sosa 7'ye satıldı, 1,8m. euro alıyordu. Ardından alınan Talisca'ya iki yılda 5. m. euro maaş ve 6 m. euro kiralama bedeli verdik. Yani Sosa'nın bonservisinin fazlası harcandı, olayın sonucunda şu anda satacak bir oyuncumuz da yok. Elde kalan para sıfır. Eminim, Sosa'nın 1 senelik kontratı kalmadan sözleşmesi yenilenseydi, bu sorunu yaşamazdık.

Özetle, Babel gitmek istiyor ne yapalım düşüncesi bence tek boyutlu. Ustalık zaten Babel'in gitmek istemeyeceği şartları yaratmak. Zor olan bu, ama yönetim başarısı da aslında bu.

Zaitsev dedi ki...

@ turkkant

Sosa gittiğinde 2 senelik daha sözleşmesi vardı. Maç başları ile ortalama 2 civarı alıyordu. Adam kampa geç geldi. Sorun çıkardı. Beni satın dedi. Gitmek için kendini yırttı. Sosa zorla satılmış gibi konuşmayalım.

Taliscaya toplam 4 milyon avro kiralama bedeli verildi. İlk yıl 1.5 milyon avro aldı. Hadi 2ci sene 2.5 alsın. Maliyeti de abartmayalım.

Babel de Sosa gibi başka türlü kıvırmaya başladı. Oyuncu para ediyorsa satacaksın. Babel ya kontratı alıp yatacak ya da devre arası bedavaya gidecek. 7yi bulduysak hemen gitmesi için teşvik edilmeli.

Beşiktaşın kanat rotasyonu zaten geniş. Önemli olan forvet arkası oynayacak bir ofansif orta saha transferi. Ya da çift forvetli bir sistem.

drblackeagle dedi ki...

Kadroda Fatih Aksoy varken Necip i stoper oynatmak aymazlık başka bir şey değil. Necipin ne verip ne veremeyeceği belli. Belki Fatihi kazanırsın

yilmaz dedi ki...

Zaten satılacağı yok da, Babel dünyada en kolay bulunan mevkiilerden birinde oynuyor Beşiktaş'ta. Neden yeri dolmuyor anlamadım? Hadi takım içinde dolmaz dersek eyvallah. Ama 7 milyon para ve Babel'e verilen 2.1m€ maaşla çok kolay bir kanat forvet bulunabilir. Rodriguez ve Yasin'le şampiyon olunabilen bir ligde oynayacağız.

Bu akılalmaz maaş politikası yüzünden ne lens ne babel ne negredo elden çıkartılabilir. Dua edelim performansları iyi olsun. Hoş Negredo'nun performansı iyi olursa bir sene daha uzayacak sözleşmesi, bilemedim :D

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın kanat rotasyonunun adı kalabalık . o kalabalıktan malesef bir tane rodrigues çıkmaz . 2 yıldır oynamayan töreye , yavaş yavaş sağ beke evrilen lens'e falan bel bağlamıyoruz herhalde . şu anda maçı izliyorum , yani bu oğuzhan'a mı güvenip, ortasahada oğuzhan var ,diyen takım ayvayı yer . adam bitik ,tek kelime ile bitik . g. gönül hakeza . eğer beşiktaş negredo'yu satamaycaksa , 3 yıl öncesinin sosa'sını da bulamayacaksa , ben olsam kanatlardan oyuncu satmam . talisca +babel+quaresma birlikte gönderilince ,yerlerine gelecek ,kamp dönemi geçirmemiş uyumsuz 4'lü ne yapabilecek ? golcü gelecek mi bilmem, fakat hocanın love tercihi ,ligde de devam ederse , biz yarıştan erken koparız . love iyi niyetli fakat ,beşiktaş'ı orada hiç tutamıyor ,hava hakimiyeti dezavantajı da cabası . eğer negredo'yu satamayacaksa , negredo'yu oraya çakmalı hoca .

turgay dedi ki...

Çok net olarak bir sağ bek ve 10 numaraya ihtiyacımız var. İlk 20dkyı çok beğendim ama sonrasında çok düştük. Larin sol ayağını ve kafa vuruşlarını geliştirdiğinde muhtemelen 20milyon Euro’ya İngiltere yapacaktır. İlhan mansıza başarılar bu konuda. Caner’le sezona başlamayız umarım. Kenardan gelip Gökhan abisiyle rotasyon oyuncusu olmalıdır bana kalırsa. Tekrar etmekte fayda var net bir sağ bek ve 10 numara alınmalı. Bu oyuncularda tartışmasız formayı üzerlerine geçirecek oyunlar olmalıdır. Bu oyuncuların hazırlık maçlarında takıma adapte edilmesi gerekirken daha ortada yoklar. Para yok anlıyorum ama diğer rakiplerimizde de para yok ve onların futboldan sorumlu yöneticileri tatillerden fotoğraflar paylaşmıyorlar. Herşeyin zamanı var. Siz transferi ben yaparım diyorsanız bu takıma zamanında eksik yerlerine erkenden oyuncu almalısınız. Anlamsızca Final hedefi koyduğunuz bir kupaya katılmak için eleme oynayacaksınız ama net eksiklerinize çare bulmak gibi bir aceleniz yok. Değişik işler

turkkant dedi ki...

@yilmaz

Bulması kolay bir oyuncu bence değil. Ki zaten öncesindeki 10 sezonda Beşiktaş benzer oyuncu bulamadı.

Bulması kolay oyuncu Töre-Lens-Quaresma-Rodrigues gibi çabuk, adam geçen, orta yapan, delici ama ceza sahası içinde yetersiz kanat oyuncuları.

Rodrigues'i çok abartmamak lazım, kariyer sezonunu yaşadı, bu sene çok atmış olabilir, ama o 10 sezonda bir kere olur, seneye normal 4-5 gol 6-7 asist performansına döner.

beagle dedi ki...

@Dr blackeagle
Artiriyorum, Cenki parlatip satmak uğruna sampiyonluktan olduk...

Zaitsev dedi ki...

Gs bu sene topu aldı mı yana değil dikine hızlı bir oyun oynadı bizim tersimize. Bu oyun tarzında Rodrigues gibi adamlar parlar. Keza Q7, Lens uçarlar, daha az göze batarlar. Ayrıca bu oyunla forvetin 30 golde atar 35te.

Defans önü 2 li ve forvet arkası. Ya topla dikine çıkacaklar ya da topu 40-50 metre uzun koşturacaklar. Bunu yaparsan bu ligde şampiyonsun.

Töre'nin bu sene kontrat yılı. Oynatılmalı.

Negredo için kritik rakam 25. Kalacaksa ve sonraki sene düşünülmeyecekse 24 maç oynatılmalı.

Dorukhan'ı orta saha karmaşasına atacağımıza sağ bekte oynatıp pişirmeliyiz. Sağ bek transferi 2ci plana kalabilir. Onun yerine bir sol bek alıp Caner'i açık oynatabiliriz.

Hidayet dedi ki...

rodrigues örneğinin amacı , beşiktaş kanat rotasyonundaki oyuncuların yetersizliği ve performanslarının belirsizliği . yani o ayarda bir adam olsa elinde ,babel'i satarsan rodrigues var elimde dersin .gerek performanstan gerek oynamamaktan bir sezon önceki karne notu "0" olan adama nasıl güvenelim. orkan "0" lens "0" , töre "0" . babel'in yerine transfer gelir , bunlar onunla rotasyona girer anlarım da , babel giderse bunlar var ,yeter demek hiç de gerçekçi gelmiyor . neyse ,izleyip göreceğiz..

BJK4EVER dedi ki...

Bizim taraftarlar bazi oyunculari anlamsizca yeriyor, bazilarini anlamsizca abartiyor. Senede 5 isabetli orta acamayan kanat oyuncusu Babel komple oyuncu, senede 5 gol ite kaka atan onlar da duran top olan Sosa mukemmel, ama Talisca ve Quaresma'nin eksikleri var oyle mi? Quaresma ve Talisca'nin gecen seneki performansi olmasaydi CL'de gruptan da cikamazdk, ligde yarisin icinde o kadar uzun sure de kalamazdik.

Babel'in yasi belli, verdikleri belli, kontrat uzatmak icin istedigi ucret belli. Bu sartlar altinda 7 milyona Babel paket edilip gonderilir, gayet basit. Yeri de doldurulur. Babel'i biz 10 milyona Premier Lig'ten almadik sonucta. O nasil geldiyse biri yine gelir, yeter ki transfer akli olsun.

Yukarida Babel'i gitmeye zorlayacak sartlari yaratmak yoneticilik basarisi denmis de. Hangi hakli sartlar ve gerekceler onlar merak ediyorum.

yilmaz dedi ki...

@turkkant oyuncunun bireysel özelliklerini hafife almıyorum. Fakat Olcay ve Holosko da bizde oynadıkları her sezon 10+ gol attılar. Ayrıca Babel'in çok fazla bireysel becerisiyle attığı gol de var. Ceza sahası dışından filan. Yani gelmek istediğim yer, takımın oyunu için vazgeçilmez bir yere koymak gerekmiyor kendisini. Öyle olsa Talisca'ya haksızlık etmiş olmaz mıyız?

Babel'in oynadığı mevki dönem itibariyle zaten dünyada en çok oyuncu yetiştirilen bölge. 7 m€ bonservis konuşuluyor, başka oyuncu satışları da olursa rahatlıkla yeri doldurulabilir. Tabii, yerine aldığınız adamı da Babel'in yaptıklarını yapmaya zorlayacak bir oyun oynarsanız sonuç beşincilik olur.

Dünkü maçta da Medel bence çok kötüydü. Tolgay'ın şut çekmesi maçın manşetiydi bence. Bir de önyargılı mıyım bilmiyorum ama Larin'den hiç umudum yok.

emruli dedi ki...

Uzuun bir aradan sonra tekrar merhaba. Nisan Ayı'nda kızım oldu :)) Arada sırada takip etsem de yazmaya fırsat olmadı. Zaten pek de bir değişiklik olmamış, bazı kısır tartışmalara devam :)

Öncelikle Zaitsev. Bazen çift kişilikliyim de arada Zaitsev adıyla mı yazıyorum diye düşünmeden edemiyorum. Yazdığın her şeye katılıyorum. Üniversitede "systems thinking" isimli sistem düşüncesini ve yaklaşımını anlatan bir ders vardı. Bence endüstri mühendisliğinin temeli o zaten. Bu dersin tüm mühendisler tarafından alınması gerektiğini düşünürdüm, artırıyorum, tüm lisans programlarında zorunlu olmalı :)

Örneğin, Cenk Tosun Beşiktaş'ın oyun sisteminde tek forvet oynayabilecek yapıda bir forvet değildi (gerçi Beşiktaş'ın hangi sistemi?) kabul ama ilk yarı ve ikinci yarıdaki puan farkını sadece Cenk Tosun'a bağlamak, o kadar tek taraflı, "Tosun Deterministik" bir yaklaşım ki. O zaman şampiyonlar ligindeki performansı nasıl açıklayacağız? Negredo oynadığı zaman aradığı boşlukları bulan Talisca'nın (ki bu görüşe katılıyorum), şampiyonlar liginde çok daha zor rakiplere karşı Cenk'le oynarkenki formu ikinci yarındakine benzemiyor muydu?

Sosa'da olduğu gibi Babel'in de hemen satılması gerektiğini düşünüyorum. Bir şey kafada bitti mi düzelmez. Ya da olabiliyorsa benzer şartlarda sözleşmesi bir yıl uzatılsın. Şu an hiçbir şey yapmamak, bir sene boyunca hiçbir şey oynamayıp sinirimizi bozacak Babel'in sene sonunda bedelsiz bir şekilde ayrılması anlamına gelir. Aynen Sosa'nın yaptığı gibi Babel de Beşiktaş'ı kafada bitirmiş veya menajer aklıyla bizden inanılmaz paralar koparmaya çalışıyor.

Tabi gönül ister ki, Babel gidiyorsa o tarzda veya Şenol Güneş'in kafasındaki oyun tarzına uyan bir kenar forvetin (Bakambu gibi) yedekte bekletilmesi. Mevcut kadrodan hiç kimse Babel'in boşluğunu dolduramaz, kanat forvetlerin hiçbirisi sol kanatta sağdaki performansı vermiyor. Ne kadar hazırlıklıyız emin değilim, sanki Babel de gidiyor gibi görünmüyor. Umarım gider. "Babel gibisini o paraya bulamayız" düşüncesine de Babel'i nasıl bulduk diyesim geliyor :) Allah Şenol Güneş'e sağlık ve sabır versin :))

Bu kadar kilit oyuncu satmak çok sağlıksız olmakla birlikte, kulübün bulunduğu ekonomik şartlar düşünüldüğünde, şu ana kadar yüksek bedellere sattığımız oyuncuların hiçbirinde hata yaptığımızı düşünmüyorum. Darısı Vida, Pepe, Babel ve Quaresma'ya. Love ve Negredo'yu yüksek bedele satma ihtimalimiz olmadığı için listeye dahil etmedim.

yilmaz dedi ki...

@emruli

"Nisan Ayı'nda kızım oldu :)) "

Aramıza hoşgeldin! :)
Gerisi boş, daha koca bir sezon var önümüzde konuşacak :)

can dedi ki...

@Emruli

Tebrikler! Benim de 19 Nisanda oglum oldu. Yazmamama ragmen her zamankinden cok futbol takip eder oldum gece beslemeleri arasinda. Neyse ki dunya kupasi bitti de hareketlendi burasi azicik.

Zaitsev dedi ki...

@ emruli

Tebrik ederim. Anasına babasına saygılı, vatana millete hayırlı bir evlat olur inşallah.

Tosun'un lig ve CL oyun farkı rakiplerden kaynaklanıyordu. Ligde kapanan rakibe, CL'de ise açık oynayan rakiplere karşı oynadık. Açık alan bulunca da takım biraz işledi ve sonuç elde ettik. Ligde ise fiziksel oyun ve kapanan takım 2lisi Cenk ve Talisca'yı etkisiz hale getirdi. Bir de Cenk varken ciddi bir alan paylaşımı sorunu oluyordu.

İlk 11'den bir tek Babel'in gitme ihtimali var gibi gözüküyor. Vida zaten ilk 11 oyuncusu olamamıştı geçen sene. Rotasyona giremeden bir 20'lik kazandırırsa ne ala. Bana kalsa Vida-Mitroviç defansı kurar Pepe'yi satarım ama piyasa şartları ne gösterecek göreceğiz.

@ BJKEVER

Hocam Babel'e seneliği max. 2 milyon avrodan 2 yıllık kontrat teklif edersin. Bundan fazlasının olmayacağını açık açık belirtirsin. Ya teklif gelince basar gider ya da piyasa yapmak için iyi bir sezon geçirir, bedava gider. Para verip almadık ya. Babel 3x3'lük bir kontrat alacağına inandığı için su yapıyor. O sözleşmeyi alırsa da RVP'nin yeni versiyonunu izleriz.

@ yilmaz

Olcay'ın çok gol attığı zamanlar ligin en zayıfları bile bize açık oynuyorlardı. Ligi 60 puan civarı bitirdiğimiz sezonlar onlar. Rakipler bizden korkmaya başladıkça Olcay'ın etkinliği ve gol sayısı düştü. Holosko'da zaten forvetti. Biz zamanla sağ açık yaptık onu.

can dedi ki...

Gecen seneki ilk 11den Tosic ve Talisca gitti. Babel de kafaca bizle degil artik. Fiziksel olarak bitik Atiba kalsa bile kampi kacirdigi icin iyice duser. Zira Negredo da oyle. Gecen sene dorduncu olabilen takima bir tane ilk 11e girebilecek transfer yapmadik. Guti ve Ilhan teknik heyette patlayacak bomba gibiler. Yonetimle Gunes arasindaki gerilim aynen devam. Metin Albayrak denyosu surekli medyada ahkam kesiyor. Allah sonumuzu hayir etsin.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev karşılaştırmayı atııkları gol sayıları üzerinden yaptım. Babel geçen sezon bizde kariyer sezonunu oynadı. Hakkıdır daha yüksek ücret isteyebilir. Fakat bizim gerçeklerimiz 31 yaşındaki bir kanat oyuncusuna 3m€'dan 3 yıllık sözleşme yapmamızın önüne geçiyor.

@Yılmaz

Neye göre hak ediyor ? Serdar Gürler 2 senede 25 gol atıp 7 asist yapmış Osmanlı'da ama bu yabancı sınırı mevzusu olduğunda istediği para çok konuşulmuştu . Babel hak ediyorsa o da hak ediyor . Ha bence ikisi de hak etmiyor orası ayrı.

Babel'in ayakta duramadığı , atılan pasların bacağından sekip 3 metre açıldığı en az 4-5 maç var ki genel itibariyle de kilit maçlarda takımın en kötülerinden biri olma huyu da vardır .

1-2 m€'yu indiragandi için Negredo'ya verilen akıl almaz para epeyce problem yarattı ve bundan sonra da yaratacak .

BJK4EVER dedi ki...

@zaitsev

Bence ona gerek bile yok. Arkadasin yillik 4 milyon euro istedigi cogu kaynaklarca belirtildi. Bu kadar fazla kaynak belirtiyorsa sallama degildir. Bence bu dupeduz hakarettir, dalga gecmektir. Biz Babel'5 yillik 500 bin euro teklif etsek bu hakaret olur, bu da farksiz. Bence o istek bile masadan kalkip kendisine resti cekmek icin yeterlidir.
Bu arkadas bize gelmeden evvel Deportivo'dan 6 ayligina 100 bin dolar aliyordu arkadas, neden bahsediyorsunuz siz? Yillik 2 milyon euro mevcut performansi icin normal bir para. Kendisi bizim sayemizde tekrar milli takima secildi, kendini buldu. Boyle paralar istemek terbiyesizliktir. Bu tur saklabanlara prim verdikce ustumuze cikarlar zaten.

Negredo argumani tamamen sacma. Niye Negredo kistas ki? Tum herkesin maasini Negredo'ya gore ayarlayacaksak maas butcemizin 150 milyon euro'ya cikmasi gerekir. Ben de derim ki Fabri de yillik 1.2 milyon euro aliyorlar, o zaman senin 2 milyon euro olan maasini Fabri'ye bakarak 1.2'ye indirelim. Buyur burdan yak.

Yonetim yonetim olsa bu saklabana 2 secenek sunar; ya Flamengo'ya siktirolur gidersin ya da 1 sene PAF takimdan harcandiktan sonra siktir olup gidersin.

Hangi kulüpte en fazla kazanan oyuncu takımın en az katkı veren hücum oyuncusu olabilir ? Var mı öyle bir dünya ? Negredo'nun iyi veya kötü olması , sisteme uyuyor veya uymuyor olması başka bir mevzudur.

Bütün kariyerinde 20 golü 2 defa geçmiş bir oyuncuyu kulüp tarihini en yüksek maaşına ülkeye sokuyorsun adam 7 gol atıyor ve onun maaşı diğer oyunculara kıstas olmuyor öyle mi ?

Bazen ağır saçmalıyorsun yahu ?

beagle dedi ki...

Bir an Van Persie az katki verdi diye ziplayacaktim ölüsü 20 gol atti.

Lan ben demiştim gol atmamis adama golcü demeyin diye :)))

Love Negredo Pektemek Larin... maaslari 11 kusur milyon Euro. Golcü yok...

Mayor dedi ki...

Yonetim fetret devrine girmis bundan sonrasi yokus asagi. Elle tutulur bir is yok uzun zamandir. Mesele "kur cok yukseldi biz ne yapalim" degil. Gereksiz adamlara 2 senedir harcanan fiyasko paralar. Ligin zorluk duzeyi arttikca bizim kalitemiz dusuyor. 4 bitirmek iyi sonuc olur su durumda.

Zaten bastan kaybettik kafasiyla bakarsak, yapilabilecek en radikal hareket, Senol'u gonderip Guti'yi yerine gecirip takimi gurbetci, turk, alman, iskandinav tamamen genc oyuncularla doldurup en azindan basariya ac bir hale getirilmesi olur.
Kariyerinin sonuna gelmis maas hesabi yapan adamlari seyretmek yerine boyle bir ekibi seyretmeyi tercih ederim.

ideal 11 dedi ki...

babel vakıasının nedeni sözleşmesinin 2019 da bitecek olması.manageri ve kendisi açısından kritik bir zaman ve son voleyi vurma planı.

babel 32 yaşında.1 yıl sonra 33 oluyor.önünde en az 2-3 yıl var 2019 dan sonra.babel formunun zirvesinde.

imdi manageri şöyle düşünür .varsayalım bu sezon babel formdan düştü sakatlandı yada kadro dışı kaldı.yani süre alamadı.sonuç?yaş 33 olcak ve sözleşmesi elinde.son sezon oynamamış bir oyuncu.futbolcunun yaşı varsa transfer edilirken genelde son sezon ne yapmış ona bakılır.yani babel ve manageri için riskli bir sezon bu.gelecek adına 2019 da 2-3 yıllık sözleşme kapmak için.

genelde yorumlarda bonservisi boşa çıkıyor beleşe gidecek diye yorumlar yapılır.bütün kozların oyuncunun elinde olduğu düşünülür.ama öyle değil tabi.kulübünde elinde kozu var.sözleşmesi biteceği yıl babel süre alamazsa elinde bonservisi olsa bile düşük maaşa teklifler alabilir ancak.bu yıl babelin 3 yıllık maddi gelirini belirleyecek.

manageride formdayken satmak ve uzun süreli sözleşme yapmak yada kalmak sözleşme uzatmak peşinde.çünkü bu son sözleşmesi olacak.

bu olayın maddi tarafı.

saha içine gelirsek.babel bence az bulunan bir oyuncu tiplemesi.topu saklaması tekniği ve son dönemde gole dönük oynaması.futbol aklıda çok iyi.komple bir kanat oyuncusu diyebiliriz.yeri kolay kolay dolmaz.şenol güneşin dokunduğu oyunculardan biri.

https://www.transfermarkt.de/ryan-babel/detaillierteleistungsdaten/spieler/16135

kariyer zirvesine ulaştı.şenol güneş ile.volkan şende kariyer zirvesi yapmıştı.şenol güneş genelde dokunabildiği oyuncuları sever.burak yılmazı volkan şeni istemesi ondan.

ben olsam +1 yıl daha uzatırım sözleşmeyi.manageri +3 yıl isteyecek tabi.ama +3 yıl yaptın mı oyuncuya mahkum kalıyorsun.elinde hiçbir koz kalmıyor.son sözleşmesini yaptığı için.+1 yıl demek 34 yaşına kadar demek.buda manageri ve oyuncunun 34 den sonra 1-2 yıl daha oynama planlarında oyuncunun salmamasını sağlar az çok.

maaşa gelirsek.bu yetenekte bir oyuncunun avrupa piyasası en az 2 milyon avro net dir.nasıl bonservis piyasası çıldırmışsa maaşlarda yükseldi aga.bu maaşa bide lig tazminatı ekleniyor.donk 2 milyon avro net belhanda bonuslarla birlikte net 4 milyon avro alıyor aga. ki belhandaya bide 8 milyon avro bonservis ödendi.bonuslarla 9 milyon avro.babel sıfır maliyetle geldi.

https://www.galatasaray.org/haber/gs-sportif-a-s/younes-belhanda-galatasarayda/35945

managerler piyasaya bakıyor.kim hangi oyuncuya ne veriyor.

yeni sözleşme şu şekil olabilir.1 yıl sözleşme uzatma.bu yıl dahil 3 milyon avro net yıllık maaş(yani 3+3 milyon avro).mantıklı çözüm bu olur.

7 milyona satıldığında babel kalitesinde bir oyuncu bulabilecek misin?bu bir soru işareti.ikincisi buldun bonservisine ne kadar vereceksin?bonservis piyasası çıldırmış durumda.üçüncüsü aldığında oyuncuya şenol güneş dokunabilecek mi?elinde dokunmuşu var.vede bonservissiz almışsın.

futbol ekonomisinde genelde bazı yanlış yorumlar yapılır.bonservis kazancı ile ilgili.beleşe aldın 7 milyona sattın kar yaptık olmuyor futbolda.çünkü elindeki değeri kaybediyorsun.özellikle sende tutmuş yarar sağlamış garanti oyuncular için geçerli bir durum.futbol ekonomisi alıp satmaktan ibaret değil.bugün 28-30 yaş arasında acayip bonservis paraları veriyorlar.bunu oyuncuyu alıp satmak için mi veriyorlar?hayır.takıma değer kazandırması için.kalite artışını paraya çeviriyorlar.kalite artışı sponsora yansıyor.

ideal 11 dedi ki...

negredo ya biraz haksızlık yapılıyor sanki.evet şenol güneş dokunamadı ama istatistikleri abartıldığı kadar da değil.

https://www.transfermarkt.de/alvaro-negredo/detaillierteleistungsdaten/spieler/18644

ligde 1419 dakikaya (yarım sezon) 7 gol 6 asist.tam sezona vurursak 17 gol 12 asist yapar.
türkiye kupasında 529 dakikaya 7 gol 2 asist
şampiyonlar liginde ise 108 dakikaya 1 gol 1 asist

toplamda yaklaşık 2000 dakikaya 15 gol 9 asist.
toplamda ful sezonlar genelde 3500 dakika oluyor.buda 25 gol 15 asist falan yapar.

birde talisca nın oynamasıda takımın gol dağılımını değiştirmiş olabilir.sosa ve talisca farklı tiplemeler.babel ve talisca nın kariyer zirvelerinde negredo nun etkiside olabilir.

maaşa gelirsek.
toplamda 78 milyon avro bonservis ödenen bir oyuncu negredo.m.city sevilla valencia kariyerli.

https://www.transfermarkt.de/alvaro-negredo/profil/spieler/18644

2000+ dakika oynadığı her sezon yani 6 sezon çift haneli gol sayılarına ulaşmış.(kısır takım midılsbro hariç)

özetle kariyerli oyuncu alıyorsan bu paraları veriyorsun .4.3 milyon avro nun 1 milyon avrosu lig tazminatıdır tahminim.çin ve katar liginin tazminatı daha farklı.misal.

negredo için çok erken yorumlar yapılıyor.

şenol güneşin negredo ya dokunamamasının nedeni muhtemelen oyun tarzı.şenol güneş sadece golü düşünen forvetleri seviyor genelde.sırtı dönük pas alan pasör golcüleri tutmuyor.burak yılmaz bunun bir numaralı örneğidir.

ozan dedi ki...

Mitrovic gitmis, Fabri de gidici, Vida zaten gidici.

Valla yaslilardan kurtulalim istedik, Pepe-love-negredo-quaresma hatta babel elde kaldi. Babel kontrat almassa zaten yatisa gecer.

Keske gitseymis Senol Gunes , ihale yine ona patlayacak.

turkkant dedi ki...

O değil de ligin başlamasına 1 ay kaldı. Geçen sezonun en golcü oyuncusu (Talisca) gitti, en golcü defans oyuncusu (tosiç) gitti, en golcü ikinci oyuncunun da (Babel) satılacağı kouşuluyor.

Larin'in ne vereceği şu an tam bir soru işareti. Sezonun başına ve hazırlık maçlarına Love-Larin'le giriyoruz gibi, bu iki oyuncu da sonuç vermezse ilk 3 hafta filan ciddi sıkıntı yaşarız.

Evet, Talisca takım sistemini arızaya uğratan bir oyuncuydu da, onun ofans eksikliğini ciddi anlamda hissederiz doğru oyuncu transfer edilmezse. Sonuçta futbol skor işidir. Mario Gomez 25 atmasaydı Sosa'nın skorerliği sorgulanırdı. Haydi en azından Babel solda olduğunda cebe 10 gol koyuyorsun, o yüzden illa 25 atan bulmana gerek yok, ama 18-20 net atacak bir santrafor şart.



yilmaz dedi ki...

Hücum hattını komple gönderelim dedik, hücum hattı aynı duruyo, defansı komple satılığa çıkarttık. :)

carlito dedi ki...

Babel kesin gitti anlaşuldı vs. dediler bu un üzerine uzun uzun yorumlar yazdık ama adam kalacak gibi görünüyor, hatta az önce biten hazırlık maçında da golü atmış. böyle olduğu zaman keriz gibi hissediyorum kendimi, afedersiniz amk böyle medyanın!
neyse Babel'in muhtemelen kalıyor olmaı ve Mitrovic'ten iyi bir para kazanmamız azıcık da olsa moralimi düzeltti.. hiç umudum yoktu Mitro'dan açıkçası, 3,5 milyon çok iyi para.
Şu an transfer stratejisinin nasıl olacağı sanırım tamamen Vida'ya bağlı. Elde kalırsa defans oyuncusu alınmaz ve Pepe ile partner olurlar, ama şu an daha yüksek ihtimal satılması.. eğer umulduğu gibi 20 m civarı rakamlara satılırsa 3 savunma oyuncusundan 30 milyon euroyaa yakın bir gelir elde edilmiş olur. bu paranın yarısıyla dahi tüm ihtiyaçların karşılanması mümkün. bir santrafor bir 10 numara bir sağ bek ve Vida yerine bir stoper (keşke Marcelo dönse) alınabilir. Ama bizim için en hayati olan turkkant'ın da dediği gibi 20 gol yapacak bir santrafor almak ve onu da Larin ile yedeklemek.
Lakin eldeki Negredo ve Love satılamıyorken (Negredoyu hocanın açıklamalarından sonra nasıl kullanıcaz aklım almıyor, Love'ın ondan bir adım öne geçmesini hiç kabullenemiyorum!) nasıl olacak bu iş bilemiyorum. Öte yandan Pektemek, Aras, Veli gibi kamburlar halen duruyor, çok baş belamız var çok.

Açıkçası ben bu sezon için beklentimi yüksek tutmuyorum şimdilik, sonra fazla acı çekmemek için.. Ha yine kombinemi aldım tabii her türlü desteğimizi veririz gücümüz yettiğince, ama fazla umut ve beklenti iyi değil. ancak çok iyi bir forvet ve 10 numara alınırsa umutlanacağım, bu konuda sözüm var kendime, aksi takdirde asla...

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc Senturk

Oyle bir dunya gayet var. Fernando Torres, Shevchenko, Falcao, daha sayayim mi? Hepsi dunya kadar maas alan/almis ama takimlarina hic katki saglayamamis oyuncular. Futbolda bunlar var. As forvetimiz 4 milyon euro aldi ve transfer fos cikti (ki cikmadi bile ama neyse) diye her oyuncunun maas standardini ona gore ayarlayacaksak yarin batariz zaten. Asil oyle bir dunya yok.

@ideal 11

O riske girmek demek 7 milyon euro bonservis bedelini belki cope atmak demek. Herseyi gectim; adam instagramdan Besiktas'i sildi, sacini kirmiziya boyadi, flamingoyla fotograf vs cekti. Bu tur sebeklikler yapan adami ciddiye almamak gerek. Verirsin ultimatomu defolur gider bu kadar basit. Koskoca Besiktas Babel'in oyuncagi olmussa zaten bitmisiz tukenmisiz haberimiz yok.

@carlito

Vida'dan 15 milyon euro bile gelse Cenk haric kasaya 22 civari para girmis olacak. Bu parayla 2 stoper, 1 sagbek, 1 forvet arkasi ve 1 forvet almak gayet mumkun. Adam basi bolsen bile 4 milyon euro butce cikiyor adam basi. Kesinlikle kotu degil. Ki mesela yedek stoper olarak bonservissiz Ersan'i getirsen butce baya rahatliyor. Bu paranin tamamini harcarmiyiz; zannetmem. Ama secim yapmak gerekirsek santrfor ve sonra 10 numara mutlaka birincil hedef olmali. Ligde gerekirse Ersan, Serdar Aziz, Denayer'le falan bile sampiyon olabiliyorsun. Ama lige agirligini koyup 20 gol ustune cikan santrfor olmadan neredeyse imkansiz o is. Hukuksal durumu ne bilmiyorum ama adi gundeme geldiginde Turkiye'de Bas Dost'u kim alirsa sampiyon olur dusuncesindeydim. Eger butce olusursa ona harcamak kesinlikle dogru olur. Gignac, Mandzukic vs de guzel bir alternatif olabilir.

Hidayet dedi ki...

mertcan çam.. beşiktaş medyası ve yönetimin yaptığı bütün icraatleri kusursuz gösteren muhabirlerden tık yok . yıldırım demirören yapsa ,biz rezil etti , yeter ,sktr git , olurdu . aziz yıldırm yapsa şikeci ,mafya ,..olurdu. fakat f .orman ve yönetimi olunca sus pus oldu tüm beşiktaş kamuoyu . şuna kesinlik eminim , bizim diğerlerine göre daha "temiz" durmamız tamamen medya/bürokrasi/kamuoyu 'nda nisbeten daha güçsüz olmamızla alakalı . biraz da bazı başkanların kişisel dürüstlükleridir belki..

turgay dedi ki...

atiba muhtemelen gitti. yabancı kuralının genişletildiği günün ertesinde mustafa pektemek, veli kavlak gibi kısıtlı yetenekli oyunculara kallavi kontrat veren, takımında 100bin euro alırken bize senelik 2.1 milyona imza atan babel varken, mitrovic gibi daha olmamış bir oyuncuya milyon eurlar bayılırken, ersan gülüm'ün çinden gelip 6 ay yatarak 1 maç oynamadan 500 bin euroları gömerken, sözleşmesinin bitmeden 3 sene kontratı uzatılıp üstüne zam alan Q7 örneği varken yönetimin atiba gibi oyuncudan tasarruf peşinde koşması vefasızlıktır. yaşı itibariyle performansı düşecek olmasının kontrat süresine etkisini anlayabilirim ama zilyon tane örnek varken 5 sene bu takıma üst düzey performans vermiş bir adama olursa olur olmazsa kendisi bilir demek bana doğru gelmiyor.

atiba konusunun yanında elinde göndermen gereken oyuncular varken sorunsuz bir adam üzerinden çok da matah olmayan bir parayı kazanıp yine aynı fiyatlara hem de ön elemeler öncesi kaleci değiştirmek de saçma geliyor. fabri burada çok tartışıldı ama geldiği günden bu yana 10 üzerinden 7lik performansı hemen hemen her maç gösterdi. şimdi harun'u almaya çalışsan verilen 6 milyonun 4ünü vermen hatta 1.2 kazanan kalecinden daha fazla yıllık ücret vermen gerekecek. doğru planlama bu değil. anlık işler üzerinden gidiyoruz. sonumuzu çok da iyi görmüyorum açıkçası.

Hidayet dedi ki...

fabri'yi de satmışız . para eden herşeyi satmaya yemin ettiler herhalde , ya da kumar borçları var . beşiktaş'ta kalecilik zordur . kendi kalecisi aleyhine ne besteler duydu bu kulaklar , korkudan derbi maçına çıkamayan kaleciler gördü bu gözler . umarım yönetimdeki bu özgüvenin dayanağı vardır . umarım ne yaptıklarının farkındadırlar ,daha iyisini bulmuşlardır . gelecek sezonların transferinde kaleci adayımız belli , fabri..

yönetim , biz ne fabri'ler buluruz diyormuş . gomez gitti ,yerini dolduramadınız.. ne abou'lar buluruz dediniz ,o bölgeye o'nun yerine aldığınız adamlar klüp ekonomisinin içine etti . boyko örneği daha taze . sonra fabri'nin yerini doldurmak için milyon euro'ları saçacaksınız . bir de işler kötü giderse , fabri'nin yerine gelecek kaleciye allah kolaylık versin . pektemek ,veli ,aras , yüksek maaşlı istenmeyen , love ,lens , negredo dururken , fabri'nin maaşından tasarruf etmek kumar değil mi ? beşiktaş taraftarı şenol güneş'e rağmen tolga'yı oturttu kenara . taktı mı kaleciye kötü takar..

yilmaz dedi ki...

Avrupa ligi hayali filan kuruyoruz ama, eğer kalabilirsek dördüncü ön eleme turunda Feyenoord, Leipzig gibi geçen senenin ŞL takımları, Bordeaux ve sorun çıkartabilecek, bu kupaya neredeyse düzenli olarak her sene katılan Maribor, Maccabi, Rapid Wien, Partizan, UFA gibi takımlarla eşleşme ihtimalimiz var. Maribor ve Maccabi'nin seri başı torbasına geçme ihtimalleri var en yüksek puanlı olanlar onlar.

Şimdi bu adı geçen takımlar bizden güçlü olduklarından değil, Şenol Güneş takımlarının genelde bu eleme turlarının olduğu dönemde düşük tempoda olmasından, yönetimin eldeki tüm oyuncuları satıp yerine adam almamasından dolayı çekiniyorum. Önelemelerden dolayı sezonu erken açmış olmak belki bu dezavantajı bertaraf edebilir.

Beşiktaş genelde FB ve GS'ye göre ön elemelerde seribaşı olduğunda sürprize pek izin vermeyen bir takım. En büyük sürprizi Ertuğrul Sağlam zamanında Metalist ile yaşadık, sonra da adamlar o kupada çeyrek final mi, son 16 mı ne oynadı. Bundan bir önceki seribaşı olup elendiğimiz takım 99 şl ön elemesinde Hapoel Haifa takımı.

yilmaz dedi ki...

Fabri transferinde yönetimin tek mazereti futbolcunun gitmek istemesi olabilir. 1 senelik sözleşmesi kalan oyuncuların kulüplerine karşı ellerinin ne kadar güçlü olduğunu bir türlü kavrayamıyor bizim kulüpler. 6 milyon'a 1.25'e oynayan kaleciyi göndermenin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Daha dün aynı lige 75milyon'a kaleci transferi gerçekleşti, el insaf.

sports guy dedi ki...

Beagle hocam su an kutlama yapiyodur heralde :)

Bakalim fabri gidince simdi onun yerine "atletik, sampiyonluk kazandiran" kaleci bulabilecek miyiz onun tanimiyla konusursak :)

Benim ciddi suphelerim var sahsen. Hayirlisi.

qwerter dedi ki...

Umarım Fabri para için satılmıyordur. Pek zannetmiyorum ama umarım bir plan vardır. Kaleci mevki öyle birkaçyılda bir oyuncu değiştirilecek bir mevki değil. Elbette Fabriden iyisi bulunur. Asıl soru kaç transferde bulunacağı.Birkaç sezonu çöpe attıktan sonra ne anlamı kaldı. Ben Cordoba dan beri gönül rahatlığıyla kaleye yazdığımız birini hatırlıyorum. Cordoba ile Fabri arasında 10 yıllık bir boşluk var. Bekleyip göreceğiz.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 214   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara