.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Temmuz 2018 Cuma

2018/19 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler




GELENLER :

Dorukhan Toköz
Güven Yalçın

GİDENLER :

Anderson Talisca                                      
Dusko Tosiç
Atınç Nukan
Denys Boyko
Pedro Franco

SÖZLEŞMESİ BİTENLER :


Atiba Hutchinson

DEDİKODULAR :

Pierre Gignac
Emre Akbaba
Adrien Thomasson
Wahbi Kharzi
Vincent Aboubakar
Yacine Brahimi
Ahmet Canbaz
Gotoku Sakai
Deniz Türüç
Musa Çağıran
Sakıb Aytaç
Michael Lang
Davy Klaassen
Daniel Opare
Rick Karsdrop
Bernard
Rafael
Wilfried Bony
Andre Ayew
Salomon Rondon


214 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 214 / 214   Yeni›   En yeni»
Hidayet dedi ki...

hocamız tersini tekrar tekrar söylese de , tepeden tırnağa herşeyiyle futbolcu olan adam , love değil negredo'dur .

ozan dedi ki...

Fabri kendi gitmek istemis. Sozlesmesinin son senesi. Ingiltereye gitmek isteyeni biraz zor tutarsiniz, premier lig boru degil neticede.

Ben uzuldum gitmesine, ozlerim de maclar baslayinca kalede gozlerim arar Fabriyi. Beni Harun falan da kesmez. Kiev macinda ki goz yaslari ile kalplere kazindi Fabri. Tesekkur edip vedalasmak cok guzel oluyor umarim guzel bir veda toreni yapariz Fabriye de. Yonetimin hatasi falan cok ama geldigimiz nokta gurur verici. Premier lige surekli oyuncu gonderen bir takim haline gelmeye basladik. Yonetimin hakkini verelim.

drblackeagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Babel kaldı diye sevinirken şimdi de Fabri çıktı.. onun yerinin dolması ancak ondan gelen paranın hepsinin dökülmesiyle mümkün olabilir, bu durumda da hiçbir anlamı kalmıyor satışın.. ama haberler doğruysa kendi gitmek istemiş premier lige, bu durumda da söylenecek söz kalmıyor..
benim için de cordoba'dan beri içime sinen tek kaleciydi, yolu açık olsun..
yeni kaleci konusunda ise yarın öbürgün yabancı kontenjanı durumu ne olacak belli olmadığı için bursasporlu Harun'un bizi uzun yıllar bu sıkıntıdan kurtarabilecek potansiyelde olduğunu düşünüyorum, denemeye değer..

Basar dedi ki...

Veli’nin Aras’ın, Pektemek’in, Tolga Zengin’in paralarını ödemek için elbet oyuncu satmamız lazım. İtirazları anlayamıyorum.

Bonservissiz aldığımız, yaşlı kaliteli ama takımın maaş dengesini bozan oyuncuların paralarını ödemek için tabi ki oyuncu satmamız lazım!

Bor süre iyi yönetildikten sonra bir süre kötü yönetildik. Şu anda bunun sancısını çekiyoruz ve daha da çekeceğiz. Başka yolu yok.

Mümkün mü bilemiyorum ama gidecek kağıdına ilk Pepe ve Negredo’yu yazmak lazım. O maaşlar bizim boyumuzun ölçüsü değil.

Basar dedi ki...

Aras, Veli, Pektemek, Tolga demirbaş olduğu için onları yazmadım. 4’ü yaklaşık 5,5 milyon alıyor.

Basar dedi ki...

Şu an stratejinin oynamayan safraları, yaşlı-pahallı ayakları elden çıkarmak olması lazım.

İkinci bir genç gurbetçi jenerasyonuna yönelmek lazım.
Rekabetçi hocadan geliştirici hocaya dönmek lazım.
Menejer-yöneticiden Torunlaroğlu tarz yöneticiye dönmek lazım.

Kulüplerin finansal yapısı ortada, ekonominin-kurların durumu ortada. Bunu aksi senaryoyu hiç bir kulup kaldiramaz. fener akıllandı rotayı bu yöne çevirmiş gibi gözüküyor.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Kutlamalar yüksek dozda başladı:
https://youtu.be/ZHlEY751pdI

Şaka bir yana Harun sıkı da Besiktasliymis. Umarim gelir.

turkkant dedi ki...

Genel gidişat ile ilgili şunu söylemek lazım. Birincisi, 0'a aldık 6'ya sattık, 4TL'ye aldık, 6 TL'ye sattık eksik bir değer hesaplaması. Biri güzel yazmış: iki kişi araba alsın, biri arabayı tepe tepe kullansın, diğeri evinin önünde bekletsin, aynı fiyata sattıklarında kağıt üzerinde kar aynı gözükür, ama kazın ayağı öyle değildir. Gerçek kar için "oyuncunun yarattığı değere" ve f"ırsat maliyetine" bakmak lazım.

Mitroviç mesela tam zararın neresinden dönülürse kardır transferi. Önümüzdeki sezon bir katkı yapma ihtimali düşük. Haliyle olumlu bir transfer hamlesi, doğruya doğru. Kar ettik mi? Hiç etmedik, ona harcadığımız 4.2 m. euro bonservisi doğru kullansaydık, belki de o sezon UEFA finali, ya da kupası gelebilirdi. Keza o para 6 ay sonra Abubakaar'ın 10 m. euro satın alma bedelinin yarısıydı. Ve hiç faydalanamadın. Kar etti Beşiktaş yorumunu yapan kişiler ya art niyetli ya da yarım akıllı.

Fabri meselesi de fırsat maliyeti açısından çok riskli bir transfer hamlesi. Yıllığı Marcelo gibi gayet makuldü. Takımla bütünleşmesi de Marcelo gibi üst düzeydi. Böyle durumlarda hiç dokunmamak çoğu zaman daha iyidir. Nasıl Marcelo'nun parasını Pepe ile çarçur ettiysek (ligde Marcelo'nun yarısı oynamadı), aynı şey Fabri'de de çok olası. Fabri müthiş isabetli bir scout transferi miydi, yoksa düşeş mi geldi? Bence düşeş geldi, bir daha gelir mi? Şüpheli, hatta o maliyete o iş binde bir olur.

Beşiktaş oyuncu satışı konusunda çok başarı, Porto modeli vb. yorumları var. Burada bir tutarsızlık var, gerçekten bu derece başarılı bir ekonomik performans olsaydı, şu anda kura rağmen, öldük bittik, para yok, battık durumunda olmazdık. 4 yılda FEDA söylemine geri döndüysek burada bir sorun vardır. Sanırım Porto örneğide de sıkıntılı. Porto'nun ekonomik açıdan kötü durumda olduğu çünkü transfer sirkülasyonunda menajer, aracı şirketler vb. payların zilyon kere bölündüğü konuşuluyordu. Bu kadar transfer sirkülasyonu en azından bir partiye kesin yarar, o da her satıştan komisyon alanlar.

"Son yılı, eee ne yapsaydık," da çok anlamsız bir yorum. Ben dünyada sözleşmesinin son yılına gelip arıza çıkartmayan çok az oyuncu gördüm. Kardeşim zaten mesele iyi oyuncunu o duruma gelmeden uzatman. Q7'yi uzattın mı, 2 sene önceden, demek ki bu işler oluyor, sen Babel bu duruma gelmeden 1 sene önce sözleşmesini uzatsaydın, gerekirse 1 yerine 1,5 verip... Keza Babel'e... Muhtemelen hem Fulham karşısında elin daha güçlüydü, hem de satış konusunda böyle aciz durumda kalmayacaktın. 10+ bonservislerden bahsetmiyoruz sonuçlar.

Ersan değerinin üstüne teklif aldı satıldı, mantıklıydı. Keza Tosiç... Keza olursa Vida... Keza Ba... Ama Fabri-Marcelo-Sosa-Babel, bu dört oyuncu için de 6-7 m. eurolar, bu rakamlara bence alınacak risk değildi. Bu kalitede oyuncuları 10+ teklif gelmeden, ya da yaşı 33'lere dayanmadan Beşiktaş elde tutabilirdi.

Son olarak, 20 gün sonra sezona başlıyoruz, son dakika transferleri derken sezona üç soru işaretli santrafor ile başlıyoruz, yatıp kalkıp üçünden birinin form tutmasına, Oğuzhan'ın da sezona iyi başlamasına dua edelim. Yoksa Del Bosque sezonunda olduğu gibi sezon başı kampı geçirmemiş bür dünya oyuncu (kaleci, santrafor, on numara, stoper) vb. ile sezona başlayacağız. Aaa demeden 8-10 puan gerie düştük mü, ondan sonra işler sarpa sarar.

turkkant dedi ki...

Bir de kur yükseldi konusu da biraz şüpheli bir konu. Evet yükseldi de, geçen sene Beşiktaş 40-50 m. euro Ş. ligi geliri, 20 m. euro transfer artısı verdi. Haliyle giderin yükseliyor da, gelirin de yükseliyor sonuçta.

turgay dedi ki...

Harun Fabriden iyi kaleci olduğuna inanamıyorum. Bursa maddi olarak sıcak paraya ihtiyacı olan takımlardan. 3 milyon Euro’dan aza satacaklarını düşünmüyorum.

Basar dedi ki...

Harun Beşiktaş’ın ihtiyacı olan tip bir kaleci değil. Türkiye’deki birçok kaleci gibi çizgi kalecisi. Fabri tam ihtiyacımız olan tipti, baya arayacağız.

beagle dedi ki...

Harun'un nitelikleri sorgulanır. Ayaktan emin değiliz.

Ama 20 25 metreden gelen herşeyi yiyen Fabri'nin vasattan ilerisi olduğunu düşünmek büyük iyimserlik.

FB maçında durup dururken cikip Şenerden 40mden yemekte olduğu golü Medel cikarmasa idi Negredo'dan çok önce ipi çekilmişti.

Kaleyi savunamayan bir kaleciden çok iyi kurtulduk. Sivok gibi yillarimizi yiyebilirdi.

Favor Roland dedi ki...

Mali olarak aşağı mısın? Bir kredi mi arıyorsunuz?
Kişisel Krediler, Ticari Krediler, Öğrenci Kredileri, Taşıt Kredileri ve Kredileri sunuyoruz.
Faturaları 8000 Dolardan 14.000.000 Dolara,% 3 Dolara
faiz oranı. Krediler yasal ve yasal amaç için olmalıdır. Eğer ihtiyacın varsa
finansal yardım / Krediler şu anda doğrudan bizimle iletişime geçin:
peterheymannloanoffer@gmail.com
Saygılarımızla,
Bay pater L Scott.
İletişim E-postalar: Peterheymannloanoffer@Gmail.com
************* ******************************************************** *****************
NOT: SPAM FOLDERİNİZDE UYARI MESAJI OLARAK BU MESAJI GÖRÜYORSANIZ
E-POSTA DOMAIN AĞ SAĞLAYICINIZA BAĞLI.

«En Eski ‹Eski   201 – 214 / 214   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara