.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Haziran 2018 Çarşamba

2018 Dünya Kupası


Bu blog adından da kolayca anlaşılacağı gibi Beşiktaş üzerine konuşmak üzere varlığı sürdürüyor. Ancak bu sadece ve sadece Beşiktaş konuşacağız anlamına da gelmiyor. Futbol bir taç ise o tacın en değerli mücevheri dünya kupasıdır dersek herhalde yanlış olmaz. Kulüplerin ve Şampiyonlar Ligi gibi turnuvaların değeri inanılmaz ölçüde büyüdüğü için belki eski değerinde görülmeyebilir ama yine de en üstteki yerini koruyor. 

Bu postu açmakta iki amacım var. Birincisi transfer dedikoduların başka ülke futboluna dair pek de hareketli olmayan günlerde tahminler yaparak biraz da eğlenmek. İkincisi ise futbola dair farklı bir şeyler konuşabilmemize zemin oluşturmak. Yani dünya kupasında gördüğümüz yeni oyuncular, farklı formasyonlar gibi konuları bu postta konuşalım. Hatta Beşiktaş’a oyuncu bakalım. Diğer tarafta gelenler-gidenlere ilişkin post açık, transfer, yönetici vs. yorumlar orada devam ederse daha mantıklı olur. Ayrıca Beşiktaş’a ilişkin önemli bir gelişme olursa da onun postunu açarız. 

Tahminleri de aşağıdaki şablonda yorum olarak yaparsak sonrasında geri dönüp bakma ve değerlendirme şansımız olur.  Son süre olarak ilk maçlar tamamlanana kadar yorum olarak tahminlerinizi alalım. En doğru tahminleri yapacak olanlara özel bir hediyemiz yok ama en azından dünya kupası bitince adlarına post açabiliriz :) Socrates Dergi’nin özel dünya kupası sayısı takımları/oyuncuları değerlendirmek adına bize rehber olabilir. Üstelik onları da teste tutmuş oluruz.

Şampiyon ve ilk dört: 
Gol Kralı: 
Gruplardan Çıkacak Takımlar (isteyen burada grup sıralamasını da yapabilir)
A Grubu: 
B Grubu:     
C Grubu:     
D Grubu:    
E Grubu:      
F Grubu:     
G Grubu:    
H Grubu:    

Bu temel soruların yanı sıra aşağıdaki sorular da bonus;


Hayal Kırıklığı Yaratacak Takımlar: 
Hayal Kırıklığı Yaratacak Futbolcular: 
Sürpriz/Çıkış Yapacak Takımlar:

100 Yorum:

cochise dedi ki...

İlk yorum ve tahminler de benden olsun; Geçmiş turnuvalara göre sürprize daha kapalı bir turnuva gibi görünüyor ama umarım yanılırım:

Şampiyon ve ilk dört: Brezilya (C) ve Arjantin, Almanya, Uruguay

Gol Kralı: 1-Suarez, 2-Neymar, 3- Messi

Gruplar

A. 1- Uruguay 2- Rusya 3- Mısır 4-Suudi Arabistan
B. 1- İspanya 2-Fas 3- Portekiz 4- İran
C. 1-Fransa 2-Danimarka 3-Peru 4-Avustralya
D. 1-Hırvatistan 2-Arjantin 3-İzlanda 4- Nijerya (en zorlandığım grup)
E. 1-Brezilya 2-İsviçre 3-Kosta Rika 4-Sırbistan
F. 1-Almanya 2- Meksika 3-Güney Kore 4- İsveç
G. 1- Belçika 2-İngiltere 3-Tunus 4-Panama
H. 1-Polonya 2-Senegal 3-Kolombiya 4-Japonya (yine seçmesi çok zor grup)

Hayal Kırıklığı Yaratacak Takımlar: Portekiz, Sırbistan, İsveç

Hayal Kırıklığı Yaratacak Futbolcular: Ronaldo, Pogba, Forsberg

Sürpriz/Çıkış Yapacak Takımlar: Fas, Polonya, Hırvatistan

Sürpriz/Çıkış Yapacak Futbolcular: Alireza Jahanbakhsh, Hakeem Ziyech, Santiago Arias

Emrah D dedi ki...

Şampiyon ve ilk dört: Almanya (C), Portekiz, Fransa, Brezilya

Gol Kralı: 1- Neymar, 2- Griezmann, 3- Cristiano Ronaldo

Gruplar

A. 1- Uruguay 2- Rusya 3- Mısır 4- Suudi Arabistan
B. 1- Portekiz 2- İran 3- İspanya 4- Fas
C. 1- Fransa 2- Danimarka 3- Peru 4- Avustralya
D. 1- Arjantin 2- Hırvatistan 3- Nijerya 4- İzlanda
E. 1- Brezilya 2- Sırbistan 3- İsviçre 4- Kosta Rika
F. 1- Almanya 2- Meksika 3- İsveç 4- Güney Kore
G. 1- Belçika 2- İngiltere 3- Tunus 4- Panama
H. 1- Senegal 2- Kolombiya 3- Polonya 4- Japonya

Hayal Kırıklığı Yaratacak Takımlar: Belçika, İngiltere, Arjantin (üçünden en az ikisi ikinci turda elenecek), İspanya (son teknik direktör olayından sonra toparlanıp gruptan çıkabilirler bilemedim kaos olmasa tam dibe giderlerdi)

Hayal Kırıklığı Yaratacak Futbolcular: Messi, Pogba, Diego Costa

Sürpriz/Çıkış Yapacak Takımlar: Senegal, Danimarka, İran

Sürpriz/Çıkış Yapacak Futbolcular: Sardar Azmoun, Pione Sisto, Ismaila Sarr

yilmaz dedi ki...

yazmaya üşendim :)

https://www.sporx.com/yilmaz-dk2018-fgy-65764

Gol kralı adaylarım sırasıyla Neymar, Firmino, Suarez, Griezmann, Messi

Hayal kırıklığı adayı takımım Almanya güç bela gruptan çıkacağını ve son 16'da eleneceğini düşünüyorum.
Hayal kırıklığı adayı futbolcum Salah (üzgünüm) Turnuvayı gol atmadan bitirebileceğini düşünüyorum. Umarım yanılırım.


Takım olarak sürpriz beklentim yok Belki Senegal ve Nijerya gruplardan çıkıp kura şansı ile Çeyrek final yapabilirler.

Sürpriz oyuncu turnuvanın kaderine etki edecek tahmin edilen oyuncular haricinde bir oyuncu beklemiyorum 2014'teki James gibi. Takımları gruplardan çıkmasa bile Peru Panama Kostarika Tunus İran vb takımlardan birinden bir oyuncunun 3 ya da daha fazla gol atması sürpriz sayılabilir. Bunun için de adayım Jahanbakhsh ( copy paste from @cochise :P )

Burada Türkiye ve oyuncularını yazamamıza sebep olan TFF, Fatih, Mircea, Arda ve bilimum oyunculara sevgilerimi iletmeyi borç bilirim. Dünya kupası futbolu sevmeme sebep olan turnuva ve her dört senede bir boynumuzu büke büke bir takım seçmek zorunda kalıyoruz.

planck dedi ki...

nerdler icin şöyle bir makale var: https://arxiv.org/pdf/1806.03208.pdf
FIFA siralamasi, yaş ortalaması, CL oyuncu sayısı, GSMH vs vs goz onune alinmis. algoritma 20002-2014 maclari ile egitilmis. almanlar yazmis almanlar kazanmis :)

GeceGezgini dedi ki...

Kicktipp’ten eksibesiktas grubu kurup tahmin yarismasi yapabilirdik aslinda..

drblackeagle dedi ki...

Bugün ki maçı izleyenler Trezegeut'nin Lensten hiçbir farkı olmayan bir kontra oyuncusu olduğunu görmüştür. Hatta Lens daha iyi bile olabilir. Asla bir büyük takım oyuncusu değil

turgay dedi ki...

Turnuva da İtalya yoksa hep Arjantin’i destekledim şimdiye kadar. Bu sefer de onları destekliyorum.

hastati dedi ki...

o olmaz bu olmaz, onun bölgesine fizikli adam lazım, 4'lu defans, 5'li göbek, hamurişi gobek yapar...
fikirler yok oldu, futbol yorumları felan...
bosaldi burs

Zaitsev dedi ki...

Messi yüzünden Arjantin kendine yazık ediyor bence. Messi'yi oynatmak için takım oynayamıyor. Agüero'yu kahraman yapmamak için önüne atmadı topları 2ci yarı.

Basar dedi ki...

Meksika 15-16 Beşiktaşı gibi, Almanya 17-18 Beşiktaş’ı gibi!

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Maçı izlerken Babama aynı Beşiktaş gibi oynuyor Almanlar dedim. Sen burada yazıya dökmüşsün. En azından Löw kendi Atibasından çabuk vazgeçti :)

Basar dedi ki...

‪Almanlar kaybedince biz de mi kaybetmiş sayılıyoruz?‬

@zaitzev bizim defans-orta saha bu kadar kötü durumlara düştü mü emin değilim.

Almanlarda bir quaresma olsaydı bu duruma düşmezlerdi :)

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Tam bir Beşiktaş-İBB maçı oldu Almanya-Meksika maçı. Meksika kapattı bastı, Almanya boş boş top dolaştırdı. Bir delik buluncaya kadar maç bitti. En son ortadan delemediler Gomez'i alıp şişirmeye başladılar. Kroos + Khedira + koşmayan formsuz Mesut ile zaten bunun böyle olacağı belliydi.

Bizim orta sahanın da tül perde olduğu maçlar var. Zaten orta saha düştüğü zaman defansında yapacak fazla birşeyi kalmıyor elde. Son zamanlardaki İBB maçlarımız ve geçen sene deplasmandaki Lyon maçında epey kötüydük.

Almanya’da werner tam bir loser. Diğer maç gomez oynar kesin. Mesut tamamen kafası baska yerde. Son maçta ıslıklanmasının etkisi var gibi. Sıfır istekle oynadı. Geçen yılki Oğuzhan’ı gördüm :)

turgay dedi ki...

almanya maçından sonra herkes meksika şöyle kompakt şöyle iyi böyle iyi diyor da almanya'nın yukarıda arkadaşlarında dediği gibi aynı beşiktaş gibi oynamasını atlıyorlar. sağdan sola topu atana kadar dünya zaman geçiyor almanyada. bunun yanında löw abimiz de şenol hocaya bağlayınca açamadılar meksika'yı. kaybetmelerinden büyük zevk duydum ancak tempolarını yükselttiklerinde çok zor yenilirler almanlar. yine de sane gibi bir oyuncuyu arıyorlar.

yilmaz dedi ki...

Turnuvanın şu ana kadar yaptığım tahminlerde Almanya'nın zorlanacağı dışında tutturabildiğim birşey olmadı :) Niyeyse bu sene patates olacaklar gibi bir his var içimde. İlk maça rağmen temkinli olmaya çalışıyorum, sonuçta Almanya'dır ama iki hazırlık maçında zaten beğenmemiştim, bir de üstüne bu maç olunca... sanki iyi değiller gibi.

İkinci olurlarsa son 16'da "muhtemelen" Brezilya ile eşleşecekler. O zaman hiç şans vermiyorum kendilerine. Yine de eler geçerlerse "abimsin" demeyi biliriz tabi :)

beagle dedi ki...

Dünya kupasına telefon dışında biraz portekiz ispanya ile baslayabildim.

İlk tam 90ım Belçika Panama olacak :) süper mac olurmuş...

can dedi ki...

İzlemeye bile üşendiğim bir dünya kupası. Tabii bunda Amerika'daki yayın saatlerinin de etkisi var. O yüzden sadece özetleri izliyorum. Sadece özetlere bakarak iki yorum yapacağım.

1- Gördüğüm kadarıyla maçlar berbat sıkıcı. Pek çok kişi bunu takımların kalitesizliğine veya aşırı savunma ağırlıklı veya tedbirli oynamasına bağlayacaktır. Bense bunda bir geçiş sürecinin sancılarını görüyorum. Oyun domine etmeye dayalı en son ekol Barca'nın 4-3-3lu tıkı takasıydı. O çözüldükten sonra yeni bir hegemonik oyun ortaya konamadı. O yüzden alan iyi daraltan, yardımlaşan, kısa mesafede oynayan takımlar varolan oyunları, rakiplerinin yeteneklerinden nispeten bağımsız olarak, durdurabiliyorlar. Ama bu durum yeni bir güzel oyunun da doğum sancısı olabilir. Çünkü bunu aşmak için de birileri belki yeni bir taktiksel varyasyona dayanan bir hegemonik oyun geliştirecek.

2-Maçlar sıkıcı ama en az ikisi frikikten olmak üzere (Ronaldo, Sırbistan) pek çok olağanüstü gol var. Hepsinin ortak noktası topun aşırı falso alması. Bu vuranların curling yeteneğine de bağlı elbette ama gene de merak ettim hangi topla oynanıyor diye. Adidas telstar 18 diye bu turnuva için geliştirilmiş bir topmuş. Görünen o ki topa falsolu vurabilen oyuncular önümüzdeki günlerde bu topla büyük avantaj elde edecekler (bazı playstation futbol oyunlarındaki gibi) ve biz de bir sürü böyle fantastik gol izleyeceğiz.

Basar dedi ki...

Belçika ve Meksika'yı beğendim ama nereye kadar giderler muamma. Almanya'nın ciddiyete bürünmesi ile çıkışa geçme ihtimali var.

Hidayet dedi ki...

dünya kupasından genel izlenimim ,pectoralisler ,deltoidler, bicepsler büyümüş fakat oyun aklı da aynı oranda küçülmüş . araya oynayacak , adam eksiltecek ,çalım atacak adam kalmamış nerdeyse . böyle olunca da koca koca takımlar sıradan takımların defansları karşısında aciz durumlara düşüyorlar .

almanya karşısında meksika'yı beğendim fakat son vuruşlardaki bu beceriksizlikle işleri zor . belçika ise skor olarak iyi görünmesine rağmen , tamamen bireysel vuruş becerisi ya da şans diybileceğimiz ilk gole kadar bir nevi almanya -meksika maçındaki almanya rolündeydi . rakip panama yerine meksika olsaydı onların işleri de zor olurdu. ben portekiz'den 3 gol yemelerine rağmen avrupa takımlarından yine de ispanya'yı beğendim . hiç olmazsa diego costa 'ları var . ölüsü benim izlediğim timo werner'den iyidir.

ha birde messi'ye gelirsek . arjantin falan kötü tamam da , abi senin eğer oyunun, yapacakların buysa , valla roben senden daha iyisini yapıyordu , hem de daha heyecan vericiydi. ne maradonası abi , kıyası mümkün değil . kupayı arjantin alsa da mümkün değil.

Huzeyfe dedi ki...

Dunya kupasinda Portekiz'i izleyince bonservis icin Marcelo'yu satip fazlasiyla maas olarak Pepe'ye vermenin ne kadar akil disi bir is oldugunu gormek mumkun.

Portekiz Fas macinda 42 tane faul yapildi toplamda. Ben bu kadar yetenek yoksunu futbol oynanan baska bir sampiyona hatirlamiyorum. Belcika ve Ispanya haricinde begendigim takim yok.

beagle dedi ki...

Geç de olsa yorum gireyim.
- Favorim önceden belirttigim gibi Fransa
- plaseler Belçika ve Ispanya
- ilk 4 için fikstür calismadim ama bunlar dışında Brezilya 4e girer.
- Hayal kırıklığı aday takimlarim Almanya Arjantin Ingiltere (Turnuva oncesiydi bunlar)
- Gol kralı adaylarim Ronaldo ve Lukaku ( Ronaldo beklediğimden iyi gidiyor. Izlemeli tahmin bu)
- Messi Salah ve Lewandowski turnuva öncesi hayal kiriklik adaylarımdı. Kane'i de pek beğenmedim.
- Hirvatistan ve Izlanda surpriz çıkış adaylarimdi. Izleyince Senegal de eklendi.


Zaitsev dedi ki...

Daniel Arzani neymiş arkadaş. kimseye çuval para vermeye gerek yok böyle oynuyorsa bu çocuk. gitsinler alsınlar.

mit dedi ki...

Pepe ve Vida'yı izledikçe karalar bağlayan bir tek ben miyim?

mit dedi ki...

Vida'nın 90+'da çıkardığı toptan sonra sözümü geri alıyorum :)

Basar dedi ki...

Bana mı öyle geliyor yoksa maçlar hakkaten çok temposuz mu oynanıyor?

beagle dedi ki...

Bayık bayık. Bu ne 1-0 olsun bizim olsun turnuvası? Arj Hrv bir derece iyiydi. Neymiş? 16 takim yetermis.

Futbol oynamaya gelmiş çok az takım var turnuvada. Brezilya, Arjantin, Fransa ve Almanya hepsi çok vasat. Meksika, Belçika, Hırvatistan ve Rusya'nın oyunları keyif verdi şimdiye kadar.

yilmaz dedi ki...

Futbola İtalya 90 kupasını izleyerek başlamış biri olarak bana pek bi tuhaf gelmedi :)

Avrupa takımlarının sayısının azaltılması lazım. Hırvatistan gibi dünya yıldızlarının olduğu bir . takımın bile ilk numarası rakibi kitleme. Ben ikide iki yapmış Hırvatistan ya da herkesin övdüğü İzlanda yerine Peru'yu Fas'ı gelmeyenlerden Şili'yi izlemeyi tercih ederim. Hoş Avrupa'lı olmayan Uruguay da iki golle 6 puan aldı, onların içine de Atletico Madrid kaçmış.

beagle dedi ki...

90da Maradona Baggio falan vardı. Güney/Orta amerika takımları da ilginç oyun kurucularla oynardı. Valderrama gibi. Doğu almanlar da eklenmiş, Almanya hoş takımdi. Gascoigne Waddle vb. Yanindan geçmez 90in. Bence 94 daha kotuydu. Defansif brezilya şampiyonluğu. Romario bile kesmedi.

Huzeyfe dedi ki...

Ben bugunku Brezilya'yi begendim, cok dinamik ve genc bir takim. Biraz sakin kalabilseler daha erken gol atabilirlerdi.

Ayrica Nijerya daha dogru bir kadro ve taktikle guclu yonlerini one cikaran bir oyun oynadi. Izlanda takimi turnuvanin en yaslisi ve artik belli oluyor. Yeni bir jenerasyona ihtiyaclari var.

Ikinci ve ucuncu maclarini kazanmak zorunda olan takim sayisi arttikca maclar daha zevkli hale gelecek.

Huzeyfe dedi ki...

En yaslisi dedim dogru degil, yaslilarindan birisi.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Ne guzel seyler oluyor bu arada ulkemizde degil mi?
Tupcu koltugunu iyice saglamlastirdi. Basaksehir bu sene kesenin agzini iyice acar, seneye de sampiyon olur buyuk ihtimalle. Ulkenin sporundan, ekonomisine, dis iliskilerinden , sanatina kadar hersey ayni anda nasil çürüyebilir onun dersini okuyoruz.

Mayor dedi ki...

Neyse bu arada dünya kupasından Beşiktaş'a topçu beğeniyorum.

Falcao'yu kiralık olarak Monaco'dan alabiliriz. 32 yaşında kalitesi var, eldekilerden kötü olma ihtimali çok az.

Kosta Rika'dan, Cristian Gamboa çok hareketli ve ayağı düzgün sağ bek. Celtic'le sözleşmesi devam ediyor ama 2-3 milyona gelebilir.

Uruguay'dan Cristian Rodriguez, sol açık. 32 yaşında, kariyerli, geçen sezon 17 maç 10 gol 3 asistle oynamış. Piyasası 1-2 milyon arası Babel alternatifi olarak alınabilir.

drblackeagle dedi ki...

Sen de bizim yönetimdesin galiba hiç 30 yaş altı oyuncu önermediğine göre

turgay dedi ki...

sağ bek olarak advincula'yı beğendim ben. baya güçlü ve hızlı bizim lig için biçilmiş kaftan. ama almazlar menajerleri bizim yönetimle iş yapmamış çünkü.

arjantin destekliyorum dedim ama bildiğin çorba gibi takımlar. ikinci turda fransa karşısında pek şansları yok. adamların resmen 1 tane sağ beki yok. inanılmaz formsuzlar. maskerano hariç karakter koyanları yok. hocaları rezalet tercihler yapıyor. 2 tane arjantin liginden açık oyuncusu getirmiş ikisi de birbirinden kötü. ne meza ne pavon avrupa takımlarının kanat oyuncuları ile boy ölçüşecek düzeyde. ha di maria falan yalan dolan ama bunlar nedir abi? hele hele meza denen kazma. sağ beklerini sevilla'da sağ bek başladığı sezonu stoper olarak bitirmiş ama takımın genelinin kötü olmasından mı yoksa hakkaten kötü oyuncu olduğundan mı rezalet performans gösteriyor. asıl büyük ve hatta en büyük hayal kırıklığı sampaoli. bütün saygınlığını kaybetmiş durumda ve en önemlisi de rezalet performans gösteriyor. özet olarak fransa karşısında ekstra şeyler olmadığı müddetçe turnuvaya veda etmeleri çok normal olacak.

Mayor dedi ki...

@drblackeagle
bizim yonetim gibi dusunmemeyi tercih ederdim ama dunya kupasinda boy gostermis, genc ve etkili adamlari alamayacagimiz acik.
Yonetimin bu seneki plani eldeki yaslilari gonderip yeni yaslilar alip bu seneyi kor topal idare edelim olur bana gore.
Balotelli, Burak Yilmaz fln isimleri zikredilir tekrar. Belki Sosa'yi fln alirlar Trabzondan.
Ibrahim Altinsay tipi oyuncu projelerinden cok uzagiz artik.

yilmaz dedi ki...

Yalnız Arjantin ne acı çekti be. Topu topu 3 maç oynadılar. O 3 maçtan 30 yıllık hikaye çıkar. Ne diyim olan Nijerya'ya oldu. Onlar da "bu Arjantin nasıl olsa atamaz" modunda takılmayıp biraz gol arasaydı çok rahat alırdı maçı.

Emrah D dedi ki...

dünya kupasından arzani'yi alacaksın. ersan'a söyle bir telefon açsın ikna etsin a-league'de halen ucuza getir oynat

Zaitsev dedi ki...

@ diskonnektus erektus

yukarıda yazmıştım. Demekki tek benim gözüme çarpmamış bu adam. Dikine iyi gidiyor. Hızlı ve genç. Avustralya da oynadığı için fiyatı ve maaşı da yüksek olmaz.

beagle dedi ki...

@Disko Zaitsev
Avustralya ofansif orta saha degil mi? Solak. Ben de beğendim

Emrah D dedi ki...

@zaitsev, beagle

ta kendisi (3 maç da sonradan giren sol kanat, ofansif orta saha olan rogic ama o sağlak) , bence bize uyumlu olur fiyatı da uygun olur

yilmaz dedi ki...

Almanya tahminimde tersten battım :) İlk turu geçip son 16'da tökezleyeceklerini düşünmüştüm.

fidddas dedi ki...

Kolombiya’dan quinteroyu alsak mi ? Ne dersiniz?

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@ fiddas

Quintero icin cok gec artak. Real Madrid'in filan adi geciyor. 10 milyon euro civarinda bonservisi olur.

Dunya kupasindan scouting zaten olmaz. Onu yillar once kesfetseydik olurdu.

yilmaz dedi ki...

Quintero ve cuadrado Türkiye'deki u20 dünya kupasında parlamışlardı yanlış hatırlamıyorsam.

beagle dedi ki...

Quinteroyu çok gencken istedik alamadik.
Mbappe yeni Ronaldo Nazario :)

Mayor dedi ki...

Biraz Fransada scouting yapmak lazim aslinda. Habire sansimizi Portekizde deniyoruz, Portekiz futbolu bir kac seneye dususe gecebilir ama Fransa'nin Afrika kokenli oyunculari daha uzun vadeli program ve egitimden geciyor.
Bebe'ler, Julio Alves'ler yerine Mbappe'ler bulma ihtimalimiz daha cok.

Mayor dedi ki...

Scouting diyorumda bizde yok oyle bisey, "tanidik bildik menajer" sistemi var onun yerine.
18 yasinda yetenek bulduk diyip instagram'da poz veremezler kimsenin bilmedigi adamla, o yuzden gerek yok.

fidddas dedi ki...

ben quinteroyu portoya transfer olduğundan beri takip ediyorum. orada bir türlü tutunamadı. fransa ligine kiralık verdiler olmadı, kolombiyaya geri yolladılar olmadı, şimdi arjantinde kiralık.
real madrid haberi fazla uçuk bence, eğer klaassen olmayacaksa quintero denenebilir. portonun çok zorluk çıkaracağını sanmıyorum.

can dedi ki...

Bu topladigimiz “gencler”le ilgili malumati olan var mi? Ne topluyoruz tam olarak?

turgay dedi ki...

gençler muhtemelen alt yapı için alındılar. yoksa aynı yere hem genç alıp hem de osmanlıspordan oyuncu almayız. muhtemelen almış olmak için alıyoruz gibi duruyor şuan.

beagle dedi ki...

Geçen yıl kamp kuskunler, gelmeyenler, Çin seyahati, olmayan golcü, zirla kalmış hoca ile başlamıştık.

Bu sene gol için Larin'e güveniyoruz, hoca gülüyor, calismak onde gelen deger olmuş, Töre bile 9 kg vermiş, Orkan idmanda zimba. Bambaşka bir hava var.
Yanlış kötü karakter transferi yapmazsak gayet iyiyiz. Balotelli Ben Arfa ile kimse gelmesin. Klaessen tarzı kollektif mantikli 2 3 oyuncu ile zirve bizimdir.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

2019 itibariyle yerli sayısı artacak. 14 yabancı en iyi ihtimal 10a belki 8e düşecek. Buna hazırlık olarak görmeliyiz yerli transferleri.

Hidayet dedi ki...

sanırım guti gelmiş . umarım faydalı olur , fakat şenol güneş'le anlaşabileceğine ihtimal vermiyorum . hatta bu birliktelik beşiktaş'a zarar da verebilir . gerek kullandığı dil gerek tavırları itibariyle bir türk'ün bile anlaşmasının zor olduğu şenol g . ile real madrid efsanesi , egosu tavan yapmış , dile ,kültüre yabancı bir adam nasıl anlaşacak anlamak mümkün değil . hem şenol güneş 3 yıldır izlediğimiz kadarıyla özellikle maç içinde yanındakilere gol sevinçlerinde bile sürekli müdahale eden ,bağıran ,eliyle klubeye iteleyen bir garip adam . başkan ne düşündü de böyle bir karar verdi ,anlamak güç . transfer olarak sönük geçecek bir sezonda taraftarı avutmak için verilmiş bir karar gibime geliyor . başka bir hocayla ,sinerji yaratabilirdi belki fakat şenol ile zor o iş . umarım yanılırım.

BurkayJK dedi ki...

Şunu buraya da bırakalım; https://youtu.be/O_EaYyvvh-8

Formaları beğendim, hepsi güzel diyebiliriz. Siyah forma biraz daha ön planda. Vodafone logosu büyümüş ve formaları biraz bozmuş. Sahada futbolcuların üzerinde görünce daha hoşumuza gidecektir.

Beyaz forması olmayan biri olarak, ilk beyaz formamı alacağım umarım.

Adidas forma anlaşmaları olarak Türkiye'den çekiliyor. Zaten bu sene son senemizdi. Yeni marka için New Balance güçlü bir ihtimal olarak duruyor

carlito dedi ki...

15-16 sezonunda sonra ilk kez formaları beğendim. Siyah forma enfes, beyaz ise reklam dışında gayet iyi. Vodafone reklamının kırmızı olmasının markanın dayatması olduğu zaten biliniyor, asıl problem kulübün buna boyun eğmesi. Zamanında cola turka da aynısını yapmak istemişti ama taraftardan tepki gelince kulüp bastırmış ve göğüs reklamı kırmızıdan siyaha dönmüştü. şimdi ise bunu yapacak yürek kalmadı kimsede..
kırmızı formaya ise daima karşı oldum ve her zamanki gibi beğenmedim. en güzeli de yapılsa sevemiyorum arkadaş, yakıştırmıyorum Beşiktaş'a siyah-beyaz dışında bir rengi. kuruluş rengiymiş falan umrumda değil yani. illa üçüncü bir renk olacaksa gri olsun, ki bu da bir zorunluluk değil.. 15-16 sezonunda bir siyah bir beyaz bir de çubuklu vardı, gayet de hoş olmuştu. bu sene de 3. forma kırmızı yerine şöyle kollarına kadar her tarafı çubuklu bir forma olsa çok iyi olacaktı (geçmiş senelerde sınırlı üretilen bir çift taraflı forma vardı bilen bilir, bir tarafında inönü stadı resmi, ters tarafı da çubukluydu, işte tam da öyle bir çubuklu forma bekliyorum yıllardır)
neyse yine de 3te 2 isabet ile başarılı bir forma sezonu diyebilirim kendi adıma, siyah formayı da en kısa zamanda temin edeceğim.. ama BurkayJK'nin dediği gibi umarım Adidas ile son sezon olur, daha iyilerini hak ediyoruz..

BurkayJK dedi ki...

@carlito

Aslında kırmızı forma iyidir ama her sene veya iki senede bir çıkarınca ayrıcalığını yitiriyor. Beyaz ve siyah her sene çıkmalı, alternatif olarak çubuklu, gri ve kırmızı değişmeli.

Yıllardır ben de gerçek anlamda bir çubuklu bekliyorum ancak Adidas diğer takımlara yaparken bize adam gibi bir çubuklu yapamadı. En yakın örnek geçen seneki Fenerbahçe çubuklusu, muazzamdı.

Neyse, bakalım yeni marka kim olacak...

cochise dedi ki...

Forma işinden pek anlamam ama en güzeli beyaz olmuş bence ...

Dünya kupasına gelince; başlarken bazı tahminlerde bulunmuştum ama genel olarak sürprize kapalı bir dünya kupası öngörmüştüm fakat hiç de öyle olmadı. Sürprizlerin temelinde zayıf takımların çok iyi takım halinde oynaması ve daha güçlü takımların korkarak vurup geçmeye çalışmaması oluyor bana göre. Her şeye rağmen Arjantin, İspanya, Almanya gibi takımların daha fazla ilerleyeceğini düşünürdüm. Ancak her üçü için de ciddi teknik direktör hatalarının yanı sıra özellikle Arjantin’in kadrosu defans/orta saha bir hayli zayıfmış. Portekiz ise beklediğimden fazla bile ilerledi. Ancak bu kabız edici bir futbol oynayan güçlü akımların hepsinin erkenden elenmesine oldukça sevindim.

Devam edenlerden Hırvatistan olgun bir futbol oynuyor. Finale o taraftan gelmeye en yakın aday gibi. Diğer taraftan en baştan beri favorim olan Brezilya en güçlü aday gibi. Kolay gol yemiyorlar. İleride de çok sayıdaki yetenekli ayak bir şeyler yapıyor. Neymar oyunun akışını baltalasa da vazgeçilemeyecek kadar yetenekli bir oyuncu. Sürpriz adayım Uruguay da çok iyi savunma yapıyor ve süper bir forvet ikilisine sahip. Ancak onlarda geçişi sağlayacak oyuncu sorunu var. Fransa ise olağan üstü bir jenerasyon yakalamış. Oyuncu havuzunun genişliği akıl alır gibi değil. Atletizm seviyeleri ise üst düzey. Belçika da mini Fransa hüviyetinde. Geri dönüşleri dramatik bir hikaye oldu. Bakalım neler olacak …

Ekrem35 dedi ki...

Vidayı satıp marcelo'yu geri getirsek olmaz mı ya? Ailesinin hala bizi takip etmesi, çocuklarının hala bjk formasıyla maçlarımızı izlemesi, yengenin sosyal medyadan bizim takımla ilgili paylaşımlara sürekli yorum yapması vs iyi bir aidiyet duygusu vardı ailecek. Pepe ile beraber güzel ikili olurlardı.

Basar dedi ki...

İlk defa formaların 3ünü de beğendim. Çubuklu formayı malesef 2 yılda bir çıkartıyorlar, bu sebeple bu yılı pas geçiyoruz. Çubukluyu siyah üzerinde ton ayarlaması ile yapmışlar ve güzel olmuş.

Kırmızı forma feda senesini hatırlattı. Yeniden öyle bir başlangıça ihtiyacımız var. Rengimiz olmasa da bu renk formaların yavru kartallar üzerinde büyük etkisi oluyor. Siyah beyaz o yaşlarda zor beğenilen nötr renkler. O sebeple kırmızı forma da iyidir.

Hidayet dedi ki...

yaw şu m .pektemek'in sözleşmesi sonsuza mı gidiyor ya , yeter amk . negredo gibi maliyetli oyuncu kampa alınmazken bu soytarıdan da ara sıra kaval kemiğiyle attığı acayip gollerden de ,sahada parantez duruşundan da sıkıldım .

vida , quaresma , negredo .. kim satılırsa satılsın da parası futbolcu transferine gitsin . cenk'in parası gibi piç/hiç olmasın . cenk'in parası nerede amk ? ffp bitti , fakat halen satmadan alamıyoruz gibi . para yokmuş şampiyon olup cl de rekor kırdığımız sene , cenk'in parası olmasa batıkmışız ! sktrn lan !

drblackeagle dedi ki...

Cenkin parasına illa transfer yapılacak diye kaide yok. Nitekim borç boyumuzu geçti. Ele geçen her para faizler borçlara gidiyor. Pektemekse biten sözleşme feda senesinde Başkan tarafından zamlı 4 yıllık uzatıldı

Hidayet dedi ki...

3-4 yıldır ffp yüzünden yaşlı oyuncu almaktan iflahı kesilmiş bir takım var . şampiyon olsaydı bile gençleşmesi gereken bir takım var . şampiyonluk hedefli bir büyük takım için sadece sattığı oyuncunun parasını futbol takımına yeni oyuncu kazandırmak için harcamak kemerin son deliği demektir , o delikten sonra başka seviyeye düşer başka hedefler kovalarsınız . beşiktaş 20 milyon'a oyuncu satarak borç falan kapatamaz . fakat oradan gelen parayı genç ,gelecek vadeden futbolculara harcayarak uzun vadede başarı takip eden süreçte de daha yüksek bedelli satışlarla bunu gerçekleştirebilir . bana sanki aptalca planlanan nakit akışı yüzünden eridi gibime geliyor o para .

Huzeyfe dedi ki...

Hidayet hickimse ffp yuzunden gidip yasli oyuncu transfer etmez. Bilakis ffp genc ve potansiyelli futbolcu arayisina iter futbol aklini.

Bu da bizim yonetimin bir futbol aklinin olmadigini gosteriyor.

Katiliyorum sana.

Unknown dedi ki...

Benim için turnuvanın en önemli maçı olduğundan mütevellit sıcak sıcak yazayım.

Fransa ilk defa futbolunun ciddi anlamda test edildiği bir maç oynadı ve kazanmasına rağmen bana göre sınıfta kaldı. Hücumda tüm etkinliğini Mbappe ve Griezmann üzerine kuran Deschamps'ın aslında kimsenin pek söylemediği ama realite olan “kontraatak” taktiği Belçika gibi nispeten sağlam top oynayan bir rakip karşısında bocaladı ve gol de bir yan toptan hiç umulmadık bir şekilde geldi.

Oysa Belçika maçın önemli bir bölümünde güzel işler yaptı. Ancak oyun okuma özürlü TD'lerinin maç başında Mertens yerine Chadli tercihi, Mertens'i alırken dahi Chadli ısrarı özürün de ötesine geçince sonuç alamadılar. Üstüne üstlük attığı gollere karşın ben bu kadroda sırıtıyorum diye bas bas bağıran bir Lukaku da olunca Fransa'nın hak ettiği ceza kesilemedi. Nainggolan'ı kupa kadrosuna almamasına hiç girmiyorum bile. Ben Belçika futbol federasyonu olsam ilk işim TD değişikliği olur.

Yarınki maçta Hırvatların turnuvadaki büyük performansına karşın İngiltere'nin finale kalacağını düşünüyorum. Finaldeyse İngiltere bu Fransa balonunu iyi patlatır, bekleyin görün.

Bu arada, istediği kadar büyük yeteneklere sahip olsun; Mbappe'nin özellikle son 5 dakikada yaptıklarını amatör kümede yapmazlar. Azıcık vakur ol yeğen, bu ne aymazlık. Dünya Kupası yarı final maçı bu.

nuri mu dedi ki...

@Unknown

fransa ve özellikle mbappe son 5 dakikada sempatisini yitirdi, benden de küfürü yedi..

barış alıcı ve berke özeri fener aldı diyorlar, zeki çelik lille gitti zaten.

yıllardır genç oyuncu öğütme fabrikası olan feneri cocu dediğiştiremezse iki oyuncu için de yazık oldu ama fener için akıllı bir yatırım..

yani yönetimi anlamıyorum kardeşim hadi zamanında cengizi almadın (ki iyiki üç büyüklerden birine gitmemiş) berke özer, erce kardeşler, barış alıcı, kardeşi sağ bek kerim alıcı, sol bek yusuf acer, zeki çelik vs hiç mi birini alamazsınız..

fabri 30 yaşında tamam da gönder 35 yaşındaki tolgayı artık al yerine erce veya berkeyi yetişsin yavaş yavaş fabri sonrasına..

kölnde ki salih özcandan illa suat serdarın schalkeye 7-8 milyon avrolara transfer olduğu gibi başka takımlara gittiğinde mi haberiniz olacak..

takımı gençleştirme deyince burnumuzun dibindeki -- 26 -- yaşındaki emre akbaba falan mı gelir aklınıza sadece..

Hidayet dedi ki...

@Kuzeyfo

potansiyelli genç oyuncuların ,özellikle yabancılarda, bonservisleri bizim oyuncu sattığımız tutarın çok yukarısındaydı ve takımın şampiyon olup cl 'ye gitmesi için bu tür tecrubeli oyuncular gerekiyordu denebilir bunu anlayabilirim. mesela kiralık oyuncularımız genç fakat bonservisleri bize göre pahalıydı (talisca , abou). fakat ffp kalktığı sene ,özellikle ismi geçen futbolcular da düşünüldüğünde hakikaten bizde futbol aklı olmadığını tescilledi . fikret orman'da daha çok tüccar aklı var . rakipler aziz yıldırımlı ve dursun özbek iken parlayan akıl , bu dönemde iyice sönükleşti ve pek parlama emaresi de göstermiyor.

planck dedi ki...

fener yine +10 yıl milli takım kaleciliğini yapacak adamı aldı. biz almayız çünkü yerinde "eski beşiktaşlının oğlu" var.

turgay dedi ki...

3 tane üst üste 120 dk oynayacaksın bir de takımının en iyisi olacaksın. modric çok büyük oyuncu. hırvatistan'ın altın jenarasyonu sonunda ödülünü aldı. umarım kupayı da alırlar

Murat dedi ki...

rakitic ve modric orta sahan varsa kralsin..adamlar yonetiyor takimi..imrendim vallahi

Murat dedi ki...

ama son macta hirvatska icin en yi oyuncu imho 4 numarali kanat oyuncusuydu

Huzeyfe dedi ki...

Bundan tam 10 yil once Hirvatistan'i ceyrek finalde elemistik Turkiye olarak. Schalke'de oynayan 20 yasindaki Rakitic ve Tottenham'da oynayan 22 yasindaki Modric'e karsi kazanan takimda 22 yasinda olan Mehmet Topal, 21 yasinda olan Arda Turan ve Colin Kazim vardi. Turk oyuncularin kariyerlerinin geldigi nokta Rakitic ve Modric'le karsilastirinca ibretlik. Bir tarafta dunya kupasinda final oynamak var, diger tarafta Basaksehir'de nargile icip kebap yemek.

drblackeagle dedi ki...

Babel 7 milyona Flamengoya satılmış hayırlı olsun

turgay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

babel ve menajeri transfer dönemi boyunca ortalığı karıştırıyor. önce gitmek istiyorum deyip flamengo'nun teklifini getiriyorlar, sonra kontrat uzatırsanız vizyon mizyon karıştırıp kalırım diyorlar, sonra flamengo ile anlaşınca yok ben gitmiyorum diyorlar. böyle küçük oyunlarla giden en son sosa vardı o da şimdi geri dönmek için ahmet nur çebi'nin peşinde dolanıyor. muhtemelen gidecek babel ama böyle küçük oyunlara ne gerek var ben anlayamıyorum. babel sonrası için planlarımız vardır umarı

Hidayet dedi ki...

dünkü maçı 55-60 dk izledim . ben beşiktaş'ın şu mevcut ortasahası ile şampiyon olabileceğini düşünmüyorum . oğuzhan sanki özgüvenini de kaybetmiş . tolgay malesef top rakipteyken sürekli sarı kartı cebinde. medel'in love'a attığı derin pası atmaktan bile acizler . lens aynı lens . beşiktaş'a 10 numara mı yoksa 8 mi hangi düzende oynatacaksa , gole yakın ,asistçi bir ortasaha şart . ne atletik kapasiteyi artıracak tranferler yapabildik , ne gençleşebildik . hala geçen sezonu dördüncü bitirdiğimizin farkında değiliz. senkronize olmayan press zamanlamamız bile geçen yıldan aynen devam ediyor. maçın benim seyrettiğim bölümdeki iyileri ,adriano , medel , mitroviç.. bunlar bu kadar hazırken , geçen yılı hüsranla bitirenler neden bu kadar vasat anlamak güç.

Hidayet dedi ki...

bir de yavaş yavaş medya organlarında çıkmaya başlayan bir haber , beşiktaş oyuncu sattıktan sonra sattığı miktarı önce geçmiş dönem oyuncu ödemelerinde kullancak (4 aylık ylık birikmiş deniyor) . şimdi bu normal mi ? fikret orman'ın 3 ay önceki konuşmalarına bakın bir de bugün geldiğimiz yere . cenk'in parası da oyuncu ödemelerinde eridi . şimdi gözü vida'ya diktiler . yani oyuncu ödemeleri için oyuncu satmak durumunda olan takım . ffp döneminde oyuncu almak için satıyorduk ,şimdi ödeme yapmak için satıyoruz .

yilmaz dedi ki...

hücum hattının komple dağıtılması gerektiği fikrimi halen daha koruyorum. Larin de dahil. Gökhan Töre'ye bi ayrıcalık tanıyabilirim.

yilmaz dedi ki...

Geçen seneki dördüncülüğün faturasını da kimsenin ödememiş olmasını da hayretle karşılıyorum.

turkkant dedi ki...

İnşallah bizimkilerin bir bildiği vardır ama sezon öncesi dönemi yine bir gevşeklik var sanki.

Hoca anladığım kadarıyla bıkmış, ben söyleyeceğimi söylerim. Oturup takımı yönetirim, şampiyon olamazsak da, güle güle modunda. Röportajından iki şey aklımda kaldı. Birincisi, Negredo kampa katılmayacak, katıldı. İkincisi, oynayan 14 oyuncuyu tutun gerisini satın, dedi. Babel gidiyor. Yine hoca ile yönetim arasındaki transfer akortsuzluğu devam ediyor.

Babel bence mevcut kadronun en kritik oyuncusu. Yaklaşık 10 yıldır bulamadığımız gol atan, ama pas oyununa da katılan kanat oyuncusu. Nasıl Sosa'nın yerini ikame edemediğimiz gibi, Marcelo'nun yerini dolduramadığımız gibi Babel'in yeri de çok zor dolar. O bunu söylemiş, Babel bunu istemiş muhabbetine girmiyorum. Sosa'yı 7'e sattık, parasını Talisca'nın kirası ile yedik, elde beş kuruş yok. Marcelo'nun parasını Pepe'yle yediler. Babel de farklı olmaz bence, para çarçur olur. Tosiç 33 yaşında 4,5 m. euroya gitti. Bence büyük hata ediyorlar Babel'den bu kadar kolay vazgeçmekle.

carlito dedi ki...

ben de aynı fikirdeyim, Babel'in 7 milyon için bırakılması çok büyük hata.. yerine birini almayacaklar, kanatları Q, Lens, Töre ve Orkan ile idare et diyecekler hocaya, ama hepsini toplasan Babel'in verdiği katkıyı veremeyecek..
ne Negredo, ne de Love'ı elden çıkartabildik, hele ki hoca Negredo ile işimiz bitti dedikten sonra adamın kampa katılması tam bir rezillik.. burada hocanın da suçu var, bıktım artık zaten şu yönetimle uyumsuzluklarından.. zaten medya bizi kaosta göstermeye can atıyor, bir de bu şerefsizlerin eline koz veriyoruz, aleme madara oluyoruz..
kadronun korunup, ekstradan güçlendirilmesini beklerken gelinen nokta eldeki en kritik oyuncuların satılması durumu oldu! Vida'nın söylenen büyük paralara satılacağını bilinseydi herhalde Tosic bırakılmazdı, şimdi elde Pepe ve Mitrovic dışında adam kalmadı.. herhalde bu sene de Medel'i stoperde harcayıp orta sahada faydalanma şansını kullanamayacağız..
Atiba'nın durumu halen belli değil, ortada Tolgay ile Ozi'yi beraber kullanmayı düşünür mü hoca belli değil, 10 numaraya kim gelecek, ne zaman takımın oyun düzenine alışacak belli değil, santrafora takımı taşıyabilecek çapta bir adam bulunabilecek mi belli değil, sağ beke bir alternatif alınıp alınmayacağı bile belli değil..
off yazarken bile bunaldım, an itibariyle yeni sezona oldukça negatif bakıyorum.. rakiplerin de aynı kadro zaaflarını yaşadığı bir dönemi daha saçma sapan şekilde geçiriyoruz.. tek umudum satışlardan gelen paralarla ihtiyaç olan malum mevkiilere 3 tane nokta transfer yapılması, ama Babel ve Vida giderse onların da yerlerine adam gerekir, o kadar çok transfer yapar mıyız şüpheliyim.. maçlarına başlamasına da az zaman kaldı, hepimize sabırlar diliyorum..

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş ile ilgili yorum yapmamak için kendimi çok zorluyorum, ama söylemeden geçemeyeceğim, her sezon öncesi itinayla kriz çıkarmasından gına geldi artık.

Zaitsev dedi ki...

Babel bizden kontratı alırsa Kasımpaşa günlerine geri döner. 32 yaşında 3 senelik kontratı alır Van Persie'ye bağlar. O yüzden para ederken gitmesi için teşvik edilmelidir. Yıllık 4 milyon avro istiyorsa direk yollanmalıdır. Orkan/Caner ile sol açığı döndürürüz.

Babel'in oyuna gol katkısı iyi olmakla beraber arkasında Adriano ve Caner'in katkısı ile bu kadar etkili görünmektedir. Babel pas oyununda bu kadar etkiliyse Caner oynarken niye yarı sahanın ortasında orta yapıyordu?

@ turkkant

Hocam Sosa'yı biz satmadık. Adam gitmek için kendini yırttı. Öyle bir oyuncudan 7.5 milyon avro kazanmak başarıdır.

Vida'ya 20 milyon avro civarı/üstü teklif gelirse hemen satılmalıdır. Bu ülkede takımların maddi durumları iyi olsa bile o tutarlarda bir teklifi reddetme lüksü yoktur. Geçen sene forumda zaten beğeneni azdı. Belki Fatih rotasyona girer iyi bir stoper kazanırız.

Emrah D dedi ki...

aynı haberleri mi okuyoruz bilmiyorum hepsiyle ilgili eleştireceğim noktalar olsa da genel şekliyle yönetim de hoca da bence iyi gidiyor. özellikle hocaya diyecek lafım yok, yönetime de tek şikayetim yeterince satış yapmamaları; bir bildikleri vardır hızlıca başlarlar diye ümit ediyorum.

babel 7 milyon veren varsa özel uçakla bırakacaksın. sosadan gelen para taliscanın kirasına gitti de satmasaydık bu sene trabzonda oynadığı kadar oynayacaktı o para da gelmeyecekti iyi kötü bir şeyler yapan (futbolunu hiç beğenmesem de) talisca da olmayacaktı. beğenmediğim haliyle talisca bile gönülsüz sosadan iyidir. babel ya bu sene 2 maaşını alıp geçen sene oynadığı gibi yalandan oynayıp ocakta bir yere imza atıp haziranda bedavaya gidecek veya da bizden 3 senelik senede en az 3 milyonluk (4 istiyormuş deniliyor) kontrat alacak. 31-34 yaşları arasındaki babele toplam en az 9 milyon vermektense satar 7 milyon alırım o parayı çarçur bile etsem kardayım.

Q7 ve Love da ivedilikle gitmeli, müşterisi varsa Lens de aynen yallah. eğer dolaşan teklifler doğruysa vida değerinde bir stoperimiz olması lüksüne de sahip değiliz. negredo'ya makul teklif gelmesi aldığı maaştan ötürü zor (artık yönetim yeni kontratlara önereceği maaş konusunda akıllanmıştır diye ümit ediyorum) ama gelirse gitsin. tolga, GG, adri, medel yeterince abilik yapar zaten teklif de gelmez bu ekibe.

X gitse yeri dolmaz diye bir şey yok esas satmayınca gelemeyecek olan paranın yeri dolmaz. koy a... sat gitsin. eğer gitmiyorlarsa evini basıp dayak mayak atsınlar topçulara da keyifleri kaçıp gitsinler.

turgay dedi ki...

ben babelin istediği para da bir fazlalık görmüyorum. çıtayı yükseltirken bunları da düşünmek gerekiyordu. babel geldiği günden bu yana ciddi katkı verdi. istediği parayı da takım içinde en fazla kazananlara göre belirlemesi normal. bu bir pazarlık süreci. benim takıldığım nokta amiyane tabirle götü başı ayrı oynamasında. muhtemelen takımın ondan vazgeçmeyeceğini düşündü ama bu gibi konularda tecrübeli bir yönetim var. ben babelin vazgeçilmez olmadığını düşünüyorum. yeri dolar ama hızlı bir şekilde yapmalıyız bunu.

fidddas dedi ki...

ferdi kadıoğlu geçmiş olsun :(

Hidayet dedi ki...

ferdi kadıoğlu da fener'e gitmiş . ya işte bizim başkan da bu yıl çıktığı 55 . tatilden dönerse , üstüste iki şampiyonluğun sarhoşluğundan ayılabilirse olacak inşallah .

yilmaz dedi ki...

Güzeeel, Akbaba'yı da başakşehir alır, seyrederiz. 19 yaşındaki çocuğu bile öyle ya da böyle ikna edemiyoruz. Genç oyuncuya yatırım yapılır, biz onları da bonservissiz almaya çalışıyoruz. Helal olsun valla.

yilmaz dedi ki...

Ayrıca metin başgan yüreklere su serpti. Yasin öztekin gelebilirmiş.

turgay dedi ki...

Transferleri menajerlere bırakırsanız ve en önemlisi futbol aklınız yoksa potansiyele değil kariyere yatırım yaparsanız doğru yolda olmazsınız. Beşiktaş yönetimi yanlış yapıyor. Ama kabul etmiyorlar

Huzeyfe dedi ki...

Baskanin ciraklik ve ustaliktan sonra sicis ve tuy dikme donemlerini yasiyoruz.
Turkkant guzel ozetlemis. Bonservisten para kazanip maaslara gomuyoruz iki senedir, FFP kurallarinin etrafindan dolasmak icin cok mantikli ama baska bir halta yaradigi yok.

mit dedi ki...

Ferdi Kadıoğlu olayı çok üzdü bee :( Bizde oynamasını çok istiyordum o çocuğun.

nuri mu dedi ki...

fener 2003-2004 de olduğu gibi gençleri topluyor amk

biz de 30+ adamlarla uğraşıyoruz

babele 7 8 veren varsa kahtırak gitsin.

varsa alan q7 lens love negredo pepe pektemek hatta larini bile elden çıkaralım

dünyada binlerce bizim alabileceğimiz yüzlerce futbolcu var

yeterki ivedilikle ve doğru planlamayla yerlerini doldurabilmek

sanki elimizdekiler dünya yıldızı..

Huzeyfe dedi ki...

Finaldeki 28 futbolcu icinde Beşiktaş'ta oynamasini istemeyeceğim sadece Vida ve Subasic var.

nikkolayebba dedi ki...

Can I simply say what a aid to seek out someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know the way to convey an issue to light and make it important. Extra folks have to learn this and perceive this side of the story. I cant imagine youre not more widespread because you definitely have the gift. free online casino slots

Yorum Gönder

Ara