.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mayıs 2018 Pazar

Karne: Beşiktaş 5 - 1 DG Sivasspor

Goller: Anderson Talisca (29'), Cyle Larin (50', 74', 76'), Ryan Babel (86')
En iyi üç: Cyle Larin, Anderson Talisca, Oğuzhan Özyakup
En kötü üç: Jeremain Lens, Tolgay Arslan, Gökhan Töre

Karne:

Şenol Güneş 8.0
Beşiktaş 8.1
DG Sivasspor 5.1
Bülent Yıldırım 5.7

Fabri 8.2
Domagoj Vida 7.3
Gary Medel 8.0
Adriano 8.2
Necip Uysal 8.3
Tolgay Arslan (78')6.3
Oğuzhan Özyakup 8.6
Anderson Talisca 8.7
Ryan Babel 7.7
Jeremain Lens (64')4.9
Cyle Larin (82')9.1

Mustafa Pektemek (64') 7.3
Fatih Aksoy (78') 7.5
Gökhan Töre (82') 7.1

Takım Ortalaması 7.7

Anket: 15 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


165 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkıp, ertesi sene Avrupa Ligi'nde ön eleme oynamak nedir amk ya!

yilmaz dedi ki...

*- Töre'nin bütün sezon sakat olup son maçta oynaması tesadüf mü?
*- Tolgay-Oğuzhan ortasahasının şampiyonluk şansımızın kalmadığı son iki maçta oynaması tesadüf mü?
*- Larin'in gazozuna maçlarda oynaması tesadüf mü?

Şenol Hoca'nın bize kattıklarını, avrupa'da sayesinde başardıklarımızı inkar edecek değilim ama işler kötü giderken birşeyler yapmak yerine kötü giden şeylerin kendiliğinden iyileşmesini bekledi hoca. Ben şunu oynattı bunu oynatmadısında da değilim, ama bazı oyuncular o kadar az süre aldı ki insan "acaba" demekten alamıyor kendini.

Bence taa ilk sivasspor maçından sonra kendisiyle vedalaşılmalıydı ama önümüzdeki sezon da devam edecek gözüküyor. İki senelik şampiyonluklarımız ve Avrupa başarısının hatırına ona bir sene daha süre vermek gerekir deniyorsa saygı duyarım ama yedek oyuncusu olmayan takımın şampiyon olduğu seneyi dördüncü bitirmek ciddi bir başarısızlık.

mit dedi ki...

Hocanın tabii ki hataları, formsuzluğu ve eksikleri oldu ama bu sezonu dördüncü bitirmemiz sadece buna bağlanmamalı. Açın Fener'le oynadığımız maçlara bir bakın. Haksız penaltıları, sayılmayan golleri ve kırmızı kartları hatırlayın. Açın GS ile oynadığımız son maçta Aydınus'un bizi nasıl biçtiğini izleyin. Gençler maçında oyuna girer girmez atılan Babel'in pozisyonunu hatırlayın. Sonra da Q7'nin Malatya maçında yediği tekmeye bakın. Ve ikisinin de aynı hakem olduğunu unutmayın.

Sene başından beri söylendi. GS birinci, FB ikinci olacak. Yoksa iflas ederler. Ve aynen de öyle oldu. Önümüz kesildi, dayak yedik, emsali görülmemiş ve bir daha tekrarlanmayan cezalara maruz bırakıldık (Caner), futbolcularımıza 3-5 maç ceza verdikleri olayların aynısını, hatta beterini yapan Mehmet Ekici ve Josef ceza bile almadı. GS maçında dirsek atan futbolcu kırmızı kart görmedi, golümüz sayılmadı.

Üstüne Şenol Hoca milli takıma gitsin diye baskı kuruldu. Kulüpten ayıramayınca birden rüzgar tersine döndü ve başta Aykut, Ümit Özat ve Emre Bol olmak üzere herkes Şenol Güneş'e saldırmaya başladı. Adamı psikolojik olarak yıprattılar, mahvettiler.

Şimdi de Babel, Pepe, Adriano, hatta Larin bile satılmalı diyor renkli basın. Maksat belli, takımı dağıtmak...

Futbolcularımız da sorunluydu bu sene. Ozzy yıl boyunca kayıpları oynadı. 6 ay maç oynamayan Larin çok geç form tuttu. Gökhan Töre bir Demba Ba kadar kendine bakmadığından kırılan bacağı bir türlü iyileşmedi. Negredo beklenen etkiyi veremedi. Love bencilliğinden pozisyonları heba etti. Talisca şu son iki maçta attığı ara pasları sene boyunca hiç atmadı, hep şut denedi, frikik golü atamadı doğru dürüst, gollerine rağmen pas oyunumuzu bozdu. Atiba'nın, kara kartalımızın pili bitti. Tolgay çok inişli çıkışlı form gösterdi. Gökhan Gönül de döküldü bazen.

Evet, dördüncü olduk. Evet, bizim de başarısızlığımızın sonucu bu. Hocanın da... Ama resmin bütününe bakmayı unutmayın.

carlito dedi ki...

@BurkayJK al benden de o kadar!

ama bence sistemde adaletsizlik var.. ülke puanının değil takım puanının önemli olduğu bir sistem olmalı aslında.. biz ülkenin avrupada son yıllarda en çok puan toplayan takımıyız ama bugün bizim yerimize 3-5 maç kazanmakla alınabilen skindirik türkiye kupasını aldı diye, ilk kez avrupa kupalarına katılacak olan akhisar hiç ön eleme oynamama şansına sahip olacak!
cl gruplarında namağlup lider olan takım 3 ön eleme oynuyor, ama liginde düşmekten zor kurtulurken kimsenin sallamadığı boktan bir kupayı kazanan takım -geçmişte zerre kadar avrupa puanı olmasa da- elemesiz gruplara kalabiliyor!

sokayım öyle işe..

EC dedi ki...

Herkese 10 puan.. Tolgay ve Lens 1 er puan...
Sezon degerlendirmesini yapariz,,bilahere.. Sene basindaki siyasi etkiyle olusturalacak siralama niaheytinde FFP kiskacindaki sarisinlara CL den para toplama ve durumu 1 nebze de duzeltme sansi verdiler..
FB kalamaz gruplara..
GS nin de tam olarak ceza alip almadigi belli degil.

carlito dedi ki...

mit'in yazdıklarına aynen katılıyorum.. tabii ki hatalarımıza odaklanalım ama bizim üzerimize oynananlar başka hangi takıma yapılsa bizim kadar duyarsız, tepkisiz, vur kafasına al lokmasına durumunda olurdu? maalesef camia olarak böyleyiz, her türlü hakkımıza tecavüz edilirken bile hala kendi kabahatlerimizi gündem ediyoruz..

Kasımpaşa 2-2 Beşiktaş
Beşiktaş 2-2 Trabzon
Beşiktaş 1-1 Başakşehir
Beşiktaş 0-0 Akhisar
Malatya 0-0 Beşiktaş
Kayseri 1-1 Beşiktaş
Bursa 2-2 Beşiktaş
Konya 1-1 Beşiktaş

Bütün yenilgileri unutun, sadece şu aldığımız 8 tane beraberlikten 1 tanesi galibiyet olsa şampiyonlar ligindeydik.. 2 tanesi galibiyet olsa şampiyonduk! hangisi olabilirdi seç beğen al!
velhasıl diyeceğim; bu dördüncülük durumunu çok fazla büyütmek doğru değil, elbette puan tablosuna bakınca tüm rakiplerin altında olmak zorumyza gidiyor ama inanın benim çok daha fazla zoruma giden 2.likler 3.lükler olmuştu.. bu sezonun hakkı bu değildi, sadece son gs maçında o aptalca golleri kaçırmayıp kazanabilsek bugün g.saray ligi 4. bitirmişti ya! bunca 3 kulvarda yarışmaya, cl başarılarına, kupadaki rezaletlere, forvetsizliğimize rağmen bu derece yaklaşmıştık yani şampiyonluğa.. olmadı, olmuyor işte bazen, ama bötle bir tabşoda hocayı göndermek veya kadroyu silbaştan yapmak sadece bu sezonu değil geleceği de kaybetmek demek olur.. alıllı olalım, sakin kalalım, doğru bir yaz transfer dönemi geçirip yeni sezonda kaldığımız yerden devam edelim...

Hidayet dedi ki...

gs ligin ilk maçından itibaren , hatta transfer döneminden itibaren ligi ne kadar istediğini gösterdi , kör olmayan görmüştür yani . burada ilk 2 'ye sokulmuyor ve gs 'nini futbolunu beğendiğini söyleyenlere gülünüyordu (kendi tabirleriyle) . sonuç ; biz dördüncü olduk . en büyük sebep ,hiç hakem falan demeden ,şenol güneş'in bir önceki yıldan kalma oyunda ısrar etmesiydi . cl'de bize yabancı takımlara karşı işimize yarayan futbol ,ligde iki yıl üstüste şampiyon takıma karşı bilenen , bizi çok iyi tanıyan takımlara malesef yetmedi . beşiktaş'ın ligin en iyi deplasman takımıyken , birden deplasman özürlü takıma dönüşmesi falan boşuna değil . yönetimin transfer hataları olsa da bence ffp kıskacında yapılabilecek en iyi transferleri yaptılar kimse ne negredo'dan ne lens'ten bu kadar düşük performans tahmin edemezdi.

bir de kaybettiğimiz avantaj , ligi şampiyon bitiren takımlar ,cl için nisbeten geniş -pahalı kadrolar kurarlar ve onun ekmeğini de ligde yerler. onun için bir önceki yılın şampiyonu , kadrosuna rakiplerine nisbeten daha iyi takviyeler yaparsa , yönetim -hoca 'sı da ileri derece ahmaklıklar yapmazsa ardarda şampiyonluklar gelir. bizim değişim yılımız bu yıl olmalıydı elbet fakat şu kadronun şampiyon olması gerekiyordu ,o kadar. eh ,yarışta sadece başakşehir de yoksa ,işler pek öyle istenildiği gibi de gitmez .

sonuç olarak seneye benim yönetim -hoca ikilisine güvenim yok . bence şampiyon olamayacağız . bunu dembaba -burak falan bakarak biraz da söyleyebiliyorum . yani gidişat oralaraysa , bizden cacık olmaz. hoca demiş ki , ben de suarez -messi falan isterim ama işler öyle değil . ya abicim , rodrigues iste , gomis bul , elia bul , fernando al ne bileyim abi yani 3 yıldır bunu dinliyorum . bunları alamıyoruz , o zaman burak -demba ba ..

yilmaz dedi ki...

Son şampiyon ligi dördüncü bitirirse bu her yerde olaydır abi, duygusallığa gerek yok. Burası premier lig filan değil zaten eli yüzü düzgün 4 takım var. Bizden sonraki takım 20 puan geride.

Oyunculara ve teknik direktöre sahip çıkalım tamam da, 0 gollü orta saha, tek haneli rakamlarda gol atan forvetlerle filan bir sezona daha başlanmaz. bu takım ve teknik direktör gerçekten gelecek için size umut veriyor mu?

Şu an kongre olsa başkan ve yönetim de gidici olur bu tabloda.

Adsız dedi ki...

Takımın teknik yönetimine sıfır -zero- bel altı laf etmemiş ama kendimce haklı eleştirmiş biri olarak, ben de önümüzdeki sezonu çöpe atma ihtimalimizin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir kere Şenol hocanın Burak dışında bir oyuncu önceliği yok ve yönetimin de "isimli" elde-boşta ne var dışında öngörüsü yok. Yeniden Feda söylentileri dolaşıyor. Bırak bu söylentileri, ligde Akbaba Çağıran dışında adam eksikse Avrupa'daki genç gurbetçilere bak doğru isimleri al bu kadar basit. Kimse kusura bakmasın ama hep "isimli" ve maliyetli adamları isteyen bir yönetimin ve teknik yönetimin varsa bir zahmet alternatiflerine yönel.

Beşiktaşlı duygusallıktan rasyonelliği unutur hale geldi. Diyelim ki Burak futbolu bıraktı. O zaman teknik yönetim hangi futbolcuyu "oynattığı sistem için" talep edecek, eğer bir oyuncu talep etmeyecekse (sürpriz olur mu size de) hangi sistemi kime dayanarak oynatacak. Az biraz futbol aklı pls. Önce bu garabeti bir bırakalım sonra bir şeyi doğru düzgün konuşabiliriz.

@yilmaz

Dostum inşallah yakında conte istifa edecek. Takımın başına geçerse fiyuv fiyuv uçuşa geçeriz. Hazard da gelebilir beraber. Chealse de bu sezon şampiyonlar ligine katılamayacak zaten.

Bu Beşiktaş taraftarının nankörlüğü beni çok şaşırttı. Sizce GS neden Fatih terim'e dönüş yaptı? Süper ligimizde ki tek yabancı hocanın Sumudica olması ve onun da kovulması tesadüf mü? Şenol Güneş gitsin de kim gelsin arkadaşlar? Kulüp borca batmış, feda günlerine dönüş kapıda.

Böyle bir ortamda Şenol hoca gibi pozitif futbol oynatan, elindeki oyuncu grubunu parlatıp pazarlayabilen kaç hoca var Allah aşkına. Potansiyelli yabancı hoca zaten bu lige gelmez. Yerlilerden kimi istiyorsunuz? Söyleyin biz de bilelim lütfen? Bak daha hakemini, tüpçüsünü saymadım bile...

yilmaz dedi ki...

Mustafa güzel kardeşim ben hazard filan istemiyorum, onu isteyen Şenol Güneş, bu akşam açıkladı kendisi. Conte gelmesin isterse mesut bakkal gelsin isim değil derdim. Takım birkaç isme mahkum vaziyette ve sene başından beri çözemiyoruz bu problemi. Yetmedi transfer döneminde de aynı isimler dönüp duruyor. Eleştirdiğim konu buydu.

Adsız dedi ki...

Elindeki oyuncuları parlatıp pazarlayabilen derken Q7'den mi bahsediyoruz Allah aşkına, yoksa Lens den mi. Ha, Lens'i ve Negredo'yu zaten istememişti. O halde istemiyorum desin ya. Kindergarden mi burası.

james sneijder

cenk ve tosic'i toplam 27 milyon euro'ya sattık. ne adamlarsınız arkadaş. talisca, oğuzhan, aboubakar, tolgay, fabri, marcelo, tosic, cenk gibi oyuncuların Beşiktaş ve Şenol Güneş'den önce ne gibi bir kariyerleri var. Ligin ikinci yarısı en çok puanı topladık ama olmadı işte. Öldük bittik moduna girmeyin lütfen. Üç dört doğru transferle gelecek sezon taş gibi futbol oynarız.

Adsız dedi ki...

Öncelikle, Talisca'dan zerre kar etmedik, sahadaki katkısı ayrı. Aboubakar katkısı tamamen kiralık işiydi ve yapan da yönetimdi. Yahu "oyuncu işlerine karışmam" diye açıklama yapan hocan var gerisi neyin kafası? Bir de Tosic bu anlayışla gelmiş gibi. Kalan diğer bahsettiğin oyuncuları teknik yönetim alabilseydi bizzat ben mutlu olurdum. 5 tanesinden 3'ü zaten önceki teknik yönetim transferi, 2'si de doğrudan yönetim işi. Orkan. Larin. Hatta Töre. Bunlar ne iş o halde. Indispensables takımı yapmak isteyenlere sözüm yok. Ama bu sadece "bireysel" fanteziniz. Burak Volkan ve Tufan fantezileriyle renklenmesi dileğiyle.

Özet geçeyim. "Transfer işine karışmam" lafı modern bir futbol için sana uyuyor mu uymuyor mu, ona buna sallamadan önce evet ya da hayır diye yanıt ver.

turgay dedi ki...

Carlitonun yazdığı maçlara Sivas ve gençler deplasmanlarını da ekleyeyim ben. Toplamda 10 maç berbat oyunla oynadık ve tesadüf ya bu maçların 7si dışarıda. Üstüne Başakşehir-Fenerbahçe ve Galatasaray deplasmanlarından 0 puanla döndük. Yani 10 deplasmandan 3 puan alamamışız. İşin kötü tarafı bu 10 deplasmanda da oyun olarak gerideyiz. Bazı maçlar hadi hakem diyelim de bazı maçlara kafa olarak çıkmamıştık bile. Yahu hakem bile olsa işin içinde top oynamadık arkadaşlar.

Şimdi asıl problemin oyun olarak geride kaldığımız olduğunu kabul etmeden oyuncu eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Siz negredonun nasıl bir oyuncu olduğunu bilmeden ona 35 gol yazarsanız hata yaparsınız. Bence negredo ikinci yarıdaki yükselişimizin 1 numaralı aktörü. Cenk’le bunu yapamadık ilk yarıda 30 puan topladık. Mesela love alındığında bir sevinç vardı herkeste neymiş leblebiciymiş gördük Karabük dışında oynadığı maçlarda 1 Bursa 1 Konya. Bizim oyun yapımıza uygun değil dedikçe gol kralı dendi. Şimdi nasıl elden çıkaracağız diye düşünüyoruz.

Bir kere marceloyu kaybetmek bizi geriye götürdü. Geriden uzun topla çıkmakla ayağa çıkmak arasındaki farkı bu sene çok gördük uygulamalı hemde. Aldığını vurdu pepe. Bence en fiyasko transferimiz kendisi herkes negredo diyor ama aldıkları sürelere ve lig performanslarına ve de bir önceki oyunculara baktığımda pepe ligde resmen sıçtı bunu kabul edelim.

Hocayı savunurken oyuncu parlatıyor deniyor evet ama oyunu parlatamıyor. 90lardan kalma orta kafa gol oyunu bize kaç maçın gitmesine neden oldu. İç sahada evet bunu yapabiliriz ancak dışarıda bunu bize oynatmalar ki bir çırpıda 10 maç saydık puan kaybettiğimiz. Siz at Q7ye ortalasın derseniz adamlarda 3 kişi onu savunur ortalayamazsın. Buna çözüm bulmak buradaki insanların değil hocanın işi. Bunu yapmadı. Yapmadığı gibi bu saçma futbolu da savundu. Herkeste hoca biliyor diyip sustu.

Biz gelecek sene bu oyunu oynayacak mıyız? Kesinlikle oynamayacağız. Neden çünkü bu oyunun oynanmasındaki 1 numaralı adam talisca seneye yok. Bu nedenle sürekli orta saha adamlarının transfer haberi çıkıyor. Kalabalık orta saha ve bol pasla oynayacağız bu nedenle Burak ve demba yazılıyor çünkü bu adamlar ceza sahasında etkililer. Ha başka adam mı yok derseniz çapımız bu adamlar başkasına gidemiyoruz. Hala sosa fernandes yazılıyor. Şaşırıyorum bu vizyonsuzluğa ama seçenek yok bir yapı kuracak kadar büyük kafa yok Beşiktaş’ı yönetenler içinde. Hoca mutlu olsun diye değerlerimizi ayaklar altına alan adamlara gidilebiliyor. Bu sene aldırmadınız ama size inat alacağız denebiliyor. Taraftar çok bildiğinden bu sene kaybettik deniyor ama şampiypnlar liginde kazandık onu açıklayamıyoruz nedense. Bizim taraftarın kafası başka gerçekten.

Ortada büyük başarısızlık ve büyük fiyasko var ancak yüzler gülüyor espriler yapılıyor. Demek biz boşuna geriliyoruz. Larinin tutmasına sevindim. Geldiğinde de yazmıştım fiziği bizim lig için yeterli. Son vuruşlarını ve kafa vuruşlarını düzeltecektir. Bence gelecek sene başka bir takıma kiralayalım onu mesela Hollanda ligi olabilir. Çünkü Burak’tan falan oynayamaz çocuk kupada yok genç oyuncu oynatmak gibi bir gayesi olmayan inat hocanın elinde kalmasın gitsin Hollanda gibi forvetler için cennet olan ligde oynasın derim ben. Sonra zaten bize kalmaz. Ama burada kalırsa dakika bulamayacağından oyununu ileriye götüremez diye düşünüyorum.

Madem modern futbola bu kadar aşinasınız isim verin gençler. Kim çalıştıracak bu takımı. Onu da yönetim bulsun pozları kesmeyin ama. Gelecek sezon Ali Palayık'ın yöneteceği Kadıköy derbisinde ya da Alper Ulusoy'un yöneteceği Erzurum deplasmanında kenarda hangi modern hocayı görmek istiyorsunuz?

Mayor dedi ki...

Talisca'nin gidisiyle ilgili bugun aciklama yapti Senol Gunes, soylediklerinden gidisine uzgun oldugu belliydi.

Besiktasin pas oyununu bozan, Top hakimiyetini yari yariya dusuren, ne onundeki ne arkasindaki adama bir faydasi olmayan, fakat ayagina oturttumu yapistiran ve gunu kurtarmis imaji veren bir Abdurrahman Celebi hocanin gozunde.
S.G onun attigi maclarin onun sayesinde kuratildigini dusunuyor belli ama onun sictigi maclarda birakilan puanlarin sebebini de bilemiyor garibim. Talisca bugun gununde degildi ondan yenemedik diye hayiflaniyordur eminim.

Sistem oturtma gibi bir derdi yok, psikopat sevgili gibi birilerine tutuldumu gozu onlardan baskasini gormuyor. Burak Yilmaz, Volkan eski asklari ondan takima sokmak istiyor iki sezondur. Peki hocam bu adamlar Besiktas'in sistemine uyacak mi? Sistem mi, ne sistemi, sistem ne arar la burada?
Oyuncu parlama mevzusu da bunun dogal sonucu, 3 kurus edecek adamlari her mac full 90 dakka oynata oynata parlatiyor, Takim peki bundan olumsuz mu etkilenmis, gerekli sonuclari alamiyor mu, umurunda degil.
Bursa ve Trabzon sampiyon mu oldular Senol elindeki oyunculari parlatirken?

Cok efektif bir golcu ve ortasaha getirmedikce gelecek sezon cop, Senol ilk yarinin sonuna kadar dayanir. Hele Burak Yilmaz falan gelirse hic sansi yok sezon ortasinda hoca degistirmemiz kesin olur.


Hidayet dedi ki...

yahu kadıköy'de kenarda şenol güneş olunca farklı mı oluyor sanki , gs yenebiliyor mu fener'i kadıköy'de şampiyon oldu adamlar . peki ben de sorayım , seneye , içerideki fener maçında , q7'in yokken ,1-0 geriye düşersek ,sayın hocamızı kim kurtaracak . bireysel performasın kralı olan talisca 25 -30 m'den vurmazsa sonumuz ne olacak . lens , q7'nin otobana çevirdiği sağ tarafı nasıl kullanacak ? quaresma 'nın aldığı faulleri takımda hangi oyuncu alabilecek . talisca yerine frikikleri penaltı gibi kim atacak ? bilmesek ,şenol güneş'i kadıköy fatihi zannedecez .

hoca kim olsun ? neden ille de yerli ? mesela neden abdullah avcı olmasın ? kim olursa olsun , portföyünde suarez ile burak arasında oyuncu olsun . yabancı liglerden oyuncu izlesin . kadıköy'de kafasına çakmağı yiyince , gs maçına sesi titreyerek çıkmasın . karnından konuşmasın , istediği futbolcular alınmazsa mızmızlanmasın , çeksin gitsin , ya da istediğini yaptırsın . negredo -lens -vida-pepe , kısmen medel 'den istenilen performansı alamadıysa kendisini eleştirsin . alışkanlıklarından vazgeçemeyen , takıntılı oyuncu tercihlerinde bulunmasın . son iki yıldır baygınlık veren orta -kafa-gol futbolunun hesabını çatır çatır versin. ne oluyor da beşiktaş'ın içinden bile yetişmemiş bir adama bu kadar endeksli takım oluyoruz . aynen "aman reis'i seçelim , dış güçlerin üzerimizde büyük oyunları var.." gibi birşey oluyor bu . oldu , ölene kadar kalsın bütün eskilerini de getirsin . ya lütfen ,her şeyine ,her eksiğine tamam , bir kere de çıksın da " iki tane oyuncu var hollanda'dan çok beğendiğim , kısmetse alırız " falan desin .

Valla sizin bu fularlı modern futbol safsatalarınızın gerçek sahada karşılığı yok. Sizi Bilic gibi çakma solcu görünümlü, küpe takıp gitar çalan, tek büyük maç kazanamayan hocalar paklar ancak. Bugün şampiyon olan gsliler bile Beşiktaş Beşiktaş diye zırlıyorlar. Şenol hoca öyle güzel bir takım yarattı ki psikolojileri bozuldu. Başkan sizin gibi fularlıların gazına gelip çakma bir entelektüeli daha takımın başına hoca diye koymaz umarım.

beagle dedi ki...

Ben Bilicci değildim. Beşiktaşın başında iyi hocalik yapanları severim. Stankovic, Gordon, Rasim Kara, Scala beğendiğim hocalardı. Sampiyon olsalar bile Daum ve Lucescuyu sevemedim.

İlk sene Senol Güneşten oldukça memnundum. Malzemeyi iyi kullaniyordu. Ikinci sene takimi Quaresma'ya vermeyi denedi ama Cenk ve Abuyu oynatma zorunlulugundan Quaresma hasarı kritik noktadan döndü. Son duzlukte Oguzhan Tolgay merkezi vardı.

Bu sene işler kotulestikce Atiba Quaresma'ya sarilip işleri b.k etti. Son 2 maçımızı izleyen objektif biri Oguzhan bu takimin hucumunun %80i teşhisini koyabilirdi. Bizim Hoca koyamadi.

Yanlış anlaşılmasın Oguzhan'in fiziğini sutlarini gelistirmemis olmasina acayip gicigim. Takimin ona bu kadar mecbur olmasindan hiç hoşnut da degilm. Ama realite bu. Adamin asist ve asistten bir önceki pasları muazzam. Üstelik bundan bir macta 10 tane yapabiliyor. Ayda yilda bir güzel pas atan Tolgayla farkı bu. Pozisyon üretme yeteneği Tolgaydan çok daha verimli.

Konuya dönersek Şenol Hoca berbat bir taktik seçim yaparak Oguzhan yerine Quaresma'ya güvendi. Hesap edemedigi şey, Oguzhan'in bir sürü oyuncuyu oynattığı, Quaresma'nin ise tek bir is yaptigi ve Turkiye yarma stoperlerle dolu olduğundan bunun tikanacagı idi.
Sonuçta bir sürü dış faktör de olsa eldeki malzemeyi kötü kullanan, maç öncesi taktik analizleri çok zayif, oyuncu değişiklikleri berbat bir sezon geçirdi. Stres, baskı yonetememesi de tepe yaptı.

Hazırda güvendiğim bir hoca olsa hemen değişsin derdim. Bu sene belki aklini başına alır umuduyla, lige yabancı bir hoca yerine, devam etsin diyorum. Ama büyük takımda kredi bu kadardır. 30 puanlı bir devre daha oynatirsa, ikinci yarıyı görmez, görmemeli.



Ekrem35 dedi ki...

@mit, @mustafa yıldırım ve @carlito

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu blog iyi güzel hoş ama çok fazla beim yorumum farklı olmalı endişesi taşıyan var bence. Şu mecra talisca'nın afedersiniz ama itin götüne sokulduğu tek yer. Tamam talisca'nın oyun eksiklikleri yok mu var ama bu düzeltilemeyecek şeyler değil ve bu talisca'nın bir yıldız potansiyeline sahip olduğunu değiştirmez.

Aynı şey cenk-negredo mevzusunda da oldu ve hala 2.yarıdaki yükselişte negredo'nun katkısı falan deniyor şaka gibi. Yahu ne katkısı odun oynasa orda o kadar katkı yapardı. Size göre cenk epl'de de patlayacaktı gol atamayacaktı ama 5 golü atıverdi şimdiden.

Bir oyuncuya dayalı sistem varmış oyuncular ondan parlıyormuş peh peh. Yahu tosic, marcelo nasıl bir parlama yaşadı? Cenk'in talisca'nın töre'nin epl'ye gitmesinde hocanın hiç katkısı yok yani? Sosa? O da hocanın takıntısından parladı zaten. Farklı olmak için sürekli hocayı gömmeye gerek yok. Sezon başından beri en çok eleştirenlerden biriyim ama şu an yapılan yorumlar ezber geliyor bana.

Bir kadıköy deplasmanında kafanıza iki madde gelsin tansiyonunuz çıksın 19a bir de daha önce beyin sarsıntısı geçirmiş olun bakalım üstüne size tiyatrocu densin soğukkanlılığınızı koruyun sesiniz titremesin bakalım.

Ekrem35 dedi ki...

Bu arada töre şenol hoca geldiği sene gitmişti düzelteyim onu.

yilmaz dedi ki...

kırk yıllık Dudullu'luyum, fularlı oldum ya, daha da gam yemem.

Modern futbolun karşılığı sahada niye yokmuş anlamadım. Şenol hocanın ilk senesinde ve "kısmen" ikinci senesinde oynattığı neydi o zaman? Benim eleştirim hoca ısrarla o oyunundan uzaklaştı, işler kötüye gitmesine rağmen buna çözüm bulamadı. Talisca'nın golleriyle şampiyonluğun geleceğini sandı, çocuk bir ortasahanın bir sezonda atabileceği maximum golu atmasına rağmen bu kadar olabildik.

Ayrıca Bilic'le niye karıştırıyoruz, ve konu Bilic olunca niye adamın küpesine takıyoruz? Biz de hoca eleştirmek için alakasız nesnelere takılmak taraftarın kurumsal alışkanlığı oldu. Tigana'nın da kürdanını s.kerek göndermiştik.

BJK4EVER dedi ki...

@mit,

Asil sen detaylara bakip buyuk resmi kaciriyorsun bence. Yok efendim su macta hakem dogramis, su macta top direkten donmus, su macta soyle olmus, bu oyuncu olmamis falan. Hepsi hikaye. Sezonun ozeti ilk yari 30 puan, ikinci yari 41 puan, bu kadar basit.

Ilk yaridaki 30 puanin sebebi hakemler degil, ikinci yarida 41 puani da hakemler sayesinde toplamadik. Ilk yarida bu kadar eksik puan topladiysak bunun nedeni takimi lige konsantre edemeyen, kapali takimlara care bulamayan, taktiksel olarak bir yenilik denemeyen, Cenk secimiyle takimi baltayalan hoca, bu kadar basit.

Senin bahsettigin eksikliklerin tamami hocaya baglaniyor.
Onumuz kesilecekse bunu onlemini alacaktin, bastan beri lige sarilacaktin. Sen bilmemkac puan geriye dusersen kurtaramazsin. Devre arasinda durumun vehametini kac kisi soyledi burada? Tek-tuk. Hala kafalarda ikinci yari biz toparlaniriz GS buyuk maclarda tokezler havasi vardi. Ara bul yorumlari istrsene. Devre arasinda algi o durumdayken is bittikten sonra 'zaten bizi sampiyon yapmazlardi' demek komik oluyor.

Bu ulkede psikolojik baski sadece Senol Gunes'e uygulanmiyor. Fatih Terim'e de kebapci dayagi yuzunden ozellikle FB medyasi saldirdi, ne oldu? Adam ozguveniyle dagitti. Daha ilk geldigi gun nerede kalmistik tweeti atip kendi camiasina guven verdi. Bizim antrenorumuz boyle bir tweet atar mi? Hayir, anca magdur edebiyati yapar, kimsenin birsey anlayamayacagi 2-3 cumle kurar filozof edasiyla, sikisirsa da teknik yorum yapmaktan kacinip kacar gider, ne olacak ki? Sahi, daha 3-4 hafta evvel Turkiye'deki futbol ortamindan sikilan Senol Gunes son Sivasspor maci sonrasi neler dedi mesela? Bu cirkin futbol ortamindan bahsetmedi mi? Allah Allah, hatta gulucukler sacmis (!). Ne enteresan yahu......

Neymis efendim Larin 6 ay form tutmus. Adam ocakta imzayi atti. Kendisini 4 ay oynatmayan kim, ben miyim? Goztepe ve Sivas maclarinda gorduk ki kendisi gayet dana gibi hazir, Love'un bekleneni verememesine ragmen onu dusunmeyen hoca suclu degil de kim suclu? Aman ne olacak canim, hep suclu oyuncular zaten. Hep sakatliktan zor cikan oyuncular bizde zaten. Negredo, Lens, Medel falan hepsi hazir degil dersin iste. Fabri'nin de zaten kumasi kotuydu Tolga daha iyiydi. Medel kiloluydu, formayi hak etmiyordu koc gibi Atiba dururken. Cenk penalti golu attigi icin Negredo oynamamaliydi. Daha uzar gider bu.....

Atiba'nin pili bitmis. Pilli bittiyse onu sezon boyunca idareli kullanacagina kusturana kadar her mac 90 dakika oynatan kim? Elinde onca alternatif varken oynatan kim, ben miyim???

BJK4EVER dedi ki...

Ilk olarak Senol Gunes'i ilahlastiran su romantik tayfa kafasindan kurtulmaliyiz. Bu tayfanin yazdiklarina kahkahalarla guluyorum artik.
Yonetimin aldigi Gomez 25 gol atip gol krali olur; nedeni Senol Gunes'in super ofansif futbolu ve forvetlerden gol krali cikartma yetenegidir. Ama Negredo, Love bekleneni veremeyince suclu asla Senol Gunes degildir, onun istemedigi forveti alan yonetim ve performans sergilemeyen futbolcudur. Ha, ama Senol Gunes hangi oyuncu hakkinda net konustu, transferde sorumluluk aliyor mu desen cevap vermezler tabii.
Once bu antrenoru ilahlastiran tayfanin kafa yapisindan kurtulmaliyiz. Ki bu tayfaya kalsa hala Bilic takimin basindaydi muhtemelen, cunku 'istikrar' lazim. Ondan sonra onumuz acik olur. Bu kulubu gereken noktaya getirebilecekler kalir, getiremeyecekler gider (oyuncu, antrenor, yonetim, hepsi dahil).

Basar dedi ki...

https://twitter.com/kasar_yaza/status/997912796275855360?s=21

Basar dedi ki...

Quaresma’nın Akhisar maçı penaltısı ve Lens’in Trabzon maçında topun dibine girmesi herşeye rağmen sezonun kaderini belirledi.

Unknown dedi ki...

4 yıllık performansa bakarsak bazı maçlar kör topal da olsa,bazı maçlar kusursuzda olsa okyanusu geçtik derede boğulduk.stadyumsuz şampiyon olduk iyi bir momentum yakaladık 2.yi olduk.bence en kolay sezon çuvalladık.en kolay ama en kritik sezondu! Rakipleri,basını komaya soktmuştuk ama fişlerini çekemedik.şimdi herşey silbaştan olacak yeni sezon.basın,kamuoyu tekrar renkliler lehine methiyeler düzecek,biz tekrar göz ardı edileceğiz falan,hep bilindik senaryolar tekrar edecek.suçlu arıyorsak eğer sıralamanın başına şenol güneş i uzak ara yazarım.sonra diğer sebebler gelir.önümüzdeki sezon için şartlar bizim için çok kolay olabilir ama bu kolaylığı sağlayacaklar dikkatli ve sakin olmalı.

Armagan dedi ki...

Çok yorum var ama genelde aynı şeylerden bahsediliyor, kısır döngü var.

Anladık hoca suçlu, berbat teknisyen vs. Sanki her sene farklı kadro eline verilen o değil. Adam belli işte transfer işlerinden anlamıyor, biz de zaten var olamayan sistemi baltalarcasına her sene alakasız oyuncu tipleriyle ilerliyoruz. Bu sene başında planlanmış denildi ki, biz şl maçlarına yüklenelim, ligde siyasi olaylar vs. ne olacağı belli değil. Cenk’i iteler, sonraki dönemde de yakalamaya çalışırız. Tek neden bu değil, hocanın büyük kabızlığı var ama o performans farkını asıl olarak kulaklara böyle bir şeyin üflenmiş olması açıklayabiliyor ancak.

Son 10 yıldaki en iyi devreyi egale ettik. Hani ölüp bayıldığımız 15/16 sezonunun 41 puan rekoru egale edildi bu dönem, zaten onu ilk yarıda da yapsak ligi domine ediyor olurduk ama bu efor isteyen bir olay değil mi? Eee biz gruplardan namağlup lider çıkıp sevinirken iyi güzel ama bunun bedeli olarak 4 puanla geride kalıp(ikili averajda bizde bu arada) şampiyonluk gidince söylenmeler.Ya ne olacağıydı sevgili yazar arkadaşlar? Yani o olaylar olurken deseniz ki gidişat gidişat değil, şampiyonluk gidecek anlarım ama ligi koyalım diye ısrarla belirten kimseyi hatırlamıyorum ben.

Şu posttaki gördüğüm en değerli tespit Q7 ve Atiba ısrarının bizi şampiyonluktan etmesi tespiti. Puan kaybettiğimiz maçlar belli ama tam olarak niye o maçlar gitti? Benim gördüğüm Oğuzhan ve Medel’in çok geç kullanılması veya hiç kullanılmaması bizi orta kafa oyununa mahkum etti. Medel fb maçındaki performasıyla yerini sağlamlaştırdı ama başak maçına kadar bizi baltalıyıp sonrasında değiştirilen Atiba tercihi önemli maçlarda kilidi açamamıza neden oldu. Bu süreçte, başta A planının orta-kafa olarak seçilmesi ama cezalar ve sakatlıklar nedeniyle planda değişikliklere gidilmesi etkili oldu.

Neyse önümüzde bakacak olursak, kulübü 4 etmenden oluşuyor görürsek ( yönetim-teknik yönetim-takım-taraftar) bunlardan hangileri pratikte değiştirilebilir ve seneye bize katkı sağlar?
Yönetim değiştirilemez şu trendle, hocanın değişmesi pratikte kısa vadede katkı sağlamaz. Geriye takım ve taraftar kalıyor. Benim gördüğüm yönetimi transfer işlerinde taraftara en fazla oynayan takımlardan biriyiz, sosyal medyaya kulak veriliyor hatta abartılı şekilde veriliyor. Tartışalım diyelim ki, sistem şöyle olmalı, bireysel oyunculara dayalı oyun oynanmaması için şu tarzda oyuncularla şu tarzda bir oyun olmalı vs. Ama biz hala Lens şöyle yapmış, yok hoca şöyle konuşmuşun peşindeyiz.

Olacaklar: 1 haftaya 1-2 isim ortaya çıkacak biz 1 ay boyunca olur mu alabilir miyiz diye tartışacağız, para hesapları yapılacak falan. Bu sırada 2-3 isim daha ortaya çıkacak, ortalık harlanacak. Biz de bu isimler etrafında zaman harcayıp dönemi heba edeceğiz. Halbuki bu sırada asıl potansiyelli ve uygun adamlar teker teker gidecek, biz de Ağustosta maçlar başlayıp o önemli isimler gelmeyince, yine son anda alakasız birisiyle yarışa başlayacağız.

Kısacası, eleştirmek iyi güzel ama bir momentum yaratmak, fikir-sistem ortaya koymak daha önemli. Progresif olup, medyanın döngüsünü forumda kıramazsak, bu vasat futbol kültürü bataklığına çekilmek dışında seçeneğimiz kalmaz maalesef.

beagle dedi ki...

Ben kendi namima "ligi koyalim ligi"ciyim. Liverpool'u eledik bi tane Liverpoollu görmedim daha ki dalga geçeyim :)

Biraz daha açarsam kazanamayacagimiz kupalar için ligi arkaya atmam. Ama Sampiyonlar Ligi'nin vitrin olduğu, klübw prestij kattığı, daha iyi oyuncuları daha az maasla alabildigin, daha çok fiyatla satabildiğin de gerçek. ŞL de Ceyreğe kadar hedeflemek makuldur. Önemli olan seneye de orada olmak için ligi unutmamaktir.

Hidayet dedi ki...

ikinci devre performansına bakılırsa ,hocanın en akıllı tercihi oğuzhan'ı 11 'den uzaklaştırmak oldu . allah aşkına şu oğuzhan'ı öküzün öldüğü ,ortaklığın bittiği süreçlerdeki performansıyla değerlendirmeyi bırakalım . stresin olmadığı ,küçük takımlarla oynanan iç saha maçlarında oğzuhan kral olur . iki yıl üstüste şampiyonlar ligi , nerede oğuzhan ? hoca oğuzhan'a formayı vermek için elinden geleni yaptı , oğuzhan yapmadı . zaten talisca varken kendisine ihtiyaç yoktu . orta sahayı sezon başında farklı kurgulamak lazımdı . oğuzhan şu performansıyla (bütün sezonu kastediyorum) beşiktaş'ın ortasahasında falan oynayamaz . ha oynar , yine bursa deplasmanında ,konya ,başakşehir ,fenerbahçe deplasmanlarında kendisinin esamesini göremeyiz . taraftarın sezon sonu yuhalamaya başladığı oyuncuya bel bağlanılmaz . zaten kendisi de 1 yıldır yönetime avrupa'da oynamak istediğini söylüyormuş . bir de avrupa'da görelim kendisini bakalım.

Pheaglix dedi ki...

@esat armağan

burada bir çok kişi lig olmadıktan sonra şampiyonlar liginin (çeyrek final ötesine geçemedikçe) çok da bir anlam ifade etmediğini, finansal sürdürülebilirlik için şampiyonlar ligine katılmanın bizim için zorunluluk olduğunu ve lig olmadan bunu başaramayacağımızı (kupayı alamayacağımıza göre) söylemişti. hatta bayern ile eşleşince hocanın ligi sallamayışına "hah al sana şampiyonlar ligi" diye tepki de konmuştu. kendi adıma konuşayım, şampiyonlar ligi grubunu lider bitirip ligi seneye anca avrupa ligine katılacak pozisyonda bitirmektense gruta üçüncü olup ligde başarıyı tercih ederim demiştim.

resmen hocanın bazı oyunculardan (cenk, quaresma, atiba, belki talisca) "forma adaleti" adı altında vazgeçememesi yüzünden şampiyonluğu verdik. ha şu fener maçı sonrası çok fazla kızamıyorum adama. sonuçta öyle bir karar çıktı ki ilk yarıyı 41 puanla kapatsak ikinci yarı 30 puan almaktan beter edecek bir federasyon olduğunu tekrar anladık. ama yine de dördüncülüğün aslan payının şenol hoca da olduğu gerçeği orada duruyor.

Armagan dedi ki...

@pheaglix

Hocam Cl maçları öncesi açılan postlarda hiç de öyle bir ortam olmadığı görülebilir. Eğer varsa ve gözümden kaçıyorsa belirteseniz sevinirim:

https://goo.gl/agvTRL
https://goo.gl/8WEWhw
https://goo.gl/5GCZwg
https://goo.gl/cbWXJA
https://goo.gl/TgfXzM
https://goo.gl/h183aW

fidddas dedi ki...

biz ilk yarıda 30 puan topladık ancak aynı dönemde şampiyonlar liginde gruptan lider çıktık.


kasımpaşa- bekiştaş : 2-2 -> bu maçı baskılı oynadık, rakip 4 isabetli şut attı. 2 uzaktan şut ile bizden puan aldı.

fenerbahçe-beşiktaş : 2-1 -> bu maçta sayılmayan golümüz herkesin malumu. bunun yanında 3 kırmızı kart gördük. her zaman olduğu gibi o deplasmandan dayak yiyerek döndük.

beşiktaş - trabzonspor : 2-2 -> bu maçı nasıl kazanamadığımızı herkes hala merak ediyor. 2-1 iken lensin kaçırdığı başta olmak üzere net 2-3 pozisyonumuz vardı. ayrıca bir önceki maçtan 3 kırmızı ile dönüp q7, atiba ve oğuzhandan mahrumduk. oğuzhan maç bittikten sonra kırmızı kart görmüştü. gökhan sakattı ve sağ bekimiz necipti. (hocanın becki satın dediğini hatırlamıyorum ben.) ayrıca bu maç 2-0 lık ve ikinci yarısında sağlam efor sarf ettiğimiz leipzig maçının sonrasındaydı.

gençlerbirliği - beşiktaş : 2-1 -> milli maç dönüşü enterasn şekilde cuma akşamı deplasmanda oynadığımız bir maçtı. ben bunun örneğini bu sezona kadar hiç görmedim. perşembe sabahı oyuncuların tamamı ancak dönmüş oluyordu, akşamına gençler deplasmanına yola çıktılar. ben iş sebebiyle çok sık seyahat ediyorum, ard arda uçak yolculuklarının yorgunluğu öyle kolay atlatılmıyor. bu maç içerisinde babel kırmızı gördü, ilk 45 te berbat oynadık ve yenildik.

beşiktaş - başakşehir : 1-1 -> gençler maçından 4 gün sonra monaco maçına deplasmanda çıktık geldik pazartesi bu maçı oynadık. kötü oynadık, beraberliği son dakikada kurtardık. aynı başakşehir hafta içi oynadığı deplasmanda rotasyon yaparak çıkmıştı, biz as kadro ile avrupa oynayıp as kadro ile lig oynadık

beşiktaş - akhisar : 0-0 -> yine bir milli maç dönüşü cuma maçı oynadık. gençler maçı ile tek farkı evimizde oynanamız idi. penaltıyı kaçırdık sonrasında çok denedik ama atamadık.

malatya - beşiktaş : 0-0 -> porto ile evimizde oynadığımız şl'nin en önemli maçından sonra malatya deplasmanına gittik kötü oynadık beraber kaldık.

kayseri - beşiktaş : 1-1 -> bu maçı kötü oynadık. leipzig rotasyon deplasmanı sonrasında oraya gittik. belki de en az orta yaptığımız maçlarda biri idi. ama isabetli şut oranı 4/22 olunca kaybettik.

sivas - beşiktaş : 2-1 -> yine kötü oynarak kaybettiğimiz bir noel tatili maçı idi.

ilk yarıda kaybettiğimiz puanların önü arkası bu şekilde.

fidddas dedi ki...

derseniz ki ŞL de bir sen mi mücadele ediyorsun. elit takımları kapsam dışı bırakıp bizim sikletimizdeki takımlara bakarsak ;

basel : gruptan çıktı ama çok uzun aradan sonra şampiyonluğu alamadı. bizim gibi sadece şampiyonluk başarı sayılır. ligi bizden çok çok daha kolay.

roma : gruptan lider çıktı, üstüne yarı final yaptı ama liginde 3. oldu, basit puan kayıpları yaptı. ama italya liginde zaten juventusu geçmek çok zor. ikinci olması bizim şampiyonluk ile eş değerdir.

sevilla : gruptan ikinci çıktı, çeyrek final oynadı. ispanyol liginde zaten ilk 3 belli ama büyük puan kayırları ile ancak 7. olabildi. 4. olması bizim şampiyon olmamız ile eş değerdir.

shakhtar donetsk : gruptan ikinci çıktı. son 16'da elendi. şampiyon oldu. örnekler arasında başarılı iki takımdan biri ama ligde tek bir rakibi var.

porto : gruptan ikinci çıktı. son 16'da elendi. şampiyon oldu. bizim lige en benzer ligde oynuyor. başarılı iki takımdan biri. onlar bu şekilde çok uzun zamandır yarışıyorlar, genlerinde böyle yarışmak var. biz henüz o klasmana yükselmedik.





Pheaglix dedi ki...

@esat armağan

kazandığımız maçların postlarında gene bir mutluluk havası olması fazlasıyla normal değil mi? hepimiz taraftarız sonuçta, ve takımımız kazandıkça seviniyoruz. esas tepkiler önünde veya arkasında şampiyonlar ligi maçı olup da puan bıraktığımız saçma sapan maçlarda geliyordu.

@fidddas

abi kötü oynadık dediğin maçlardaki kötü oyun sadece şampiyonlar liginde başarılı olacak bir taktiğe odaklanmamızdan kaynaklanıyor. onun dışında milli maç dönüşleri de ciddi etken tabi, ama mesela sezonun en gereksiz puan kayıplarından gençler maçında milli maç dönüşünden çok şampiyonlar ligi rotasyonu yüzünden puan kaybettik (kırmızı gören babel ikinci yarı başında oyuna girmişti mesela, skor 1-0 iken.)

ha ikinci yarıda çok farklı bir şey oynadık da o sayede mi puan topladık? hayır. ama şl olmayınca o dandik taktikle oynayınca bile rakiplerim çoğuna baskın geldik.

bir de başakşehir maçlarına ayrı parantez açmak lazım. iki senedir puan kaybettiğimiz tüm başakşehir maçlarının tek sorumlusu şenol güneş. "bile bile lades nedir, nasıl yapılır" dersi veriyor iki senedir.

fidddas dedi ki...

@pheaglix

babel 13 ekimde gençler maçına çıkmadan önce 7 ekimde belarus deplasmanında 90 dakika oynamış,
arkasından 10 ekimde yine 90 dakika isveçe karşı oynamış.
maç gece Tr saati ile 21:45'te başladığı için tahminen 11 Ekim sabahı Tr ye döndü.
11 ekimde büyük ihtimalle taktik antrenmana katılmamıştır.
12 ekimde sabah antrenmanından sonra 13 ekimdeki maç için takım 12 ekim akşamında yola çıkmıştır.
bu sebeple ilk 11 çıkmaması gayet doğal.

ayrıca şampiyonlar liginde başarılı olmak bu yılın en büyük hedefi idi. ve elde edildi.
bu alınan oyuncuları sadece ligde başarılı olmaya ikna etmek o kadar kolay değil. başarısız da olsa lens i have a dream diyerek beşiktaşa geldi.

her ikisinde de başarılı olmak için daha stabil bir kadroya ihtiyacın var. 3 yılda kaç defans oyuncusu sattık, forvetlerimiz hep değişti.
ayrıca bence en büyük yanılgı bu sene şampiyon olsak renkliler dağılıp gidecekler fikri idi. Ben de kapıldım aynı yanılgıya ancak bu yıl caner cezası ve fener maçından sonra bizim hiçbir zaman juventus, bayern vs gibi bir domaninasyon kuramayacağımızı anladım.
işte bu sebeple transferde minimum hata yapmamız gerekiyor ve sürekli temel parçaları değiştirmemiz gerekiyor. (şenol hoca, oğuzhan, babel, adriano temel parçalar, bunlarla oynamadan bizde ard arda 2 yıl verimli oynayacak golcü, bu yıl performansı ile oynayacak defans gerekiyor. )
her yıl 11 den 5-6 oyuncu değişirse bu yıl olan olaylara sahada karşılık vermemiz zor olur.

bu yıl transfer yüzdemiz çok düşüktü, hoca da şl büyüsü ile ligi ilk yarı önemsemedi. (ben neden böyle olduğunu anlayabiliyorum hatta hak da veriyorum)
sonuç 4 puan ile şampiyonluk 1 puan ile ikincilik kaçtı.

eğer galatasaray sattığı kadar alacaksa seneye şl de şu kadrosu ile ne yapar hep beraber çekirdek eşliğinde izleriz.

Bilic - Şenol Güneş tercihine zorlanmak akıl dışı bir tutumdur, kimse kusura bakmasın. Bu işin fularla, entellikle alakası yok.

Soru basit arkadaşlar: İki sene önce Beşiktaş ilk şampiyonluğunu yaşarken bu takımın A planı vardı, B planı vardı futbol olarak. Bu sene B planını A planı yaptık, başka plan kalmadı; "eh kadro kalitesiz" dendi ama hocanın süre vermemekte haklı olabileceğini düşündüğümüz oyuncular forma fırsatı bulur bulmaz da elinden geleni yaptı. Bu durumda Şenol Hoca'nın başarısızlıkta katkısı var mıdır, yok mudur? Bence vardır. Bu Şenol Hoca'yı çarmıha gerelim demek değil ama bütün sene Atiba'yı sakatlanana kadar oynatan; geçen sene ona şampiyonluğu getiren Tolgay-Oğuzhan merkezinin yüzüne bakmayan, Medel'i 15 hafta sonra mecburiyetten keşfeden hocamızı da biraz eleştirelim bir zahmet.

Gürcan iyi demişti: Şenol Hoca takımda yapısal bir sorun görmedi, oyuncuların performansına bağlı olarak bir sonuç alma/alamama analizi yaptı. Eh, oyuncuları daha atletik, daha aç olan ve daha iyi sonuç alan takımlar da üstümüzde yer aldı. Halbuki Beşiktaş'ın oyun olarak fark yaratma şansı vardı mevcut konjonktürde, ki hâlâ daha var doğru bir kadro yapılanmasıyla. Seneye iki sene önceki Şenol Hoca'yı görmek dileğiyle.

beagle dedi ki...

Eski hesapları bir kenara bırakalım da Larin hakkında çok az yorum var.
Arkadaşlar adam korner dahil gelen her topa kafa çaktı. Cizgiden çıkanla, kalecinin üzerine gideni dusunurseniz 5 golluk iş eder bir macta. Tabi bir de yerden kaçırdığı var.
Bu adam Fenerde olsa methiyeler duzulurdu programlar boyu.
Yillardir sahip olmadigimiz bir golcü olabilir. Solda 2 kişiyi geçtiği bir sahne var. Tank gibi :)
Larin isinden 2 konu çıkar
:
1. Marceloyu da öneren Atiba bu işleri biliyor
2. Yedek santrafor belli. Demba Ba ya boşa 2.5M maaş vermesek iyidir. Dembayi aldiysak da baska adam almayalim. Mustafa Apardi ve Babel de var. Bize yeteneklisinden tempolu,golcü sağaçık lazım (Metin Tekin Jr.)

fidddas dedi ki...

@beagle

larin uefa ön eleme maçlarımıza zaten golcü :) yetişmeyeceği için orada asıl testini verecektir diye düşünüyorum.

eğer sağlam bir 15 kurarsak atiba kadroda kalmaya devam etsin, ben zaten kendisine atak oyunda karşıyım. yoksa marcelo ve eğer tutarsa larin iyi önerilerdi. bunun yanında şenol hoca atibaya çok saygı duyuyor. yanında yardımcı olarak durmasından rahatsız olmaz hatta memnun bile olabilir...

sağ kanat için ise yacine brahimi neredeyse imkansız ama tam bizim istediğimiz tipte bir oyuncu olur. bir kanat babel bir kanat brahimi iken ortayı 3 lememiz de sorun olmaz.
brahiminin olmayacağını biliyorum ama bize o tarzda bir adam lazım.

fidddas dedi ki...

ek olsun ;

baktım transfermarkt'a göre sağ ayaklı olmasına rağmen hep sol tarafta oynamış ama babeli sağa alıp onu sola almak da sorun olmaz bence.

beagle dedi ki...

Brahimi acayip adam. 7-8-10-11 nereye koysan oynar. Ben aslinda 10 almayip o pozisyonda Babel ve Mustafa Apardi, en kötü Pektemekin son senesini kullanmaktan yanayım. Tabi dinamik sagbek ve sagacik alinirsa geçerli bu.

sports guy dedi ki...

@fidddas

Elit takimlara da bakabilirsin bu sene aslinda. City 100 puanla yurudu ama ceyrekte elendi, Real Madrid ligin ilk yarisinda koptu zaten yaristan ve komple CLye odakli bakti sezonun kalanina.

PSG kendi ligi icin asiri fazla takim zaten Monaco'nun takimin yarisini satmasindan sonra, onu ornek almiyorum.

Falan filan. Ligde rotasyon yapabilip CLye odakli bakan takimlar kaldi tepede bu sene.

yilmaz dedi ki...

https://twitter.com/eserbeyimiz/status/998269862752456705?s=19

Basar dedi ki...

İlk yarıdaki 30 puan bizi şampiyonluktan etti analizine tam katılmıyorum. Evet dun yazdigim Akhisar ve Trabzon macları var ama gs de ilk yariyi 32 puan ile tamamladı. Buyuk bir dezavantaj ile baslamadık.

Bize şampiyonluğa mal olan en buyuk hata fener kupa maçına tam kadro çıkmaktı.

hastati dedi ki...

bi dakka bi dakka
fatih terim sampiyonlar muzigi ile ligi kazandi
senol gunes etkisi felan biseyler olmus, muzikler karisti, fatih terim besiktasta!

Pheaglix dedi ki...

@fidddas

evet doğru, bu oyuncuları sadece lige motive etmek kolay değil. ama o ligi boşverip şampiyonlar ligine odaklanma yüzünden aynı oyuncuları uefa ön elemesinde sgadjgassgad gibi bir takıma karşı oynamaya motive etmemiz gerekiyor şimdi. ben tutup da başakşehir'in yaptığı gibi yedek kadro ile maçlara çıkmalıydık demiyorum. sadece şampiyonlar liginde bize başarıyı getiren ver quaresma'ya ortalasın talisca'ya taktiğinde uzmanlaşmak için ligi çöpe atmasak da olurdu diyorum. gruptan namağlup lider çıkmak büyük olay, ama ertesi sene temmuz'un ortasında adını daha önce hiç duymadığın bir iskandinav kasabasına ön eleme oynamaya gidiyorsan bir anlamı kalmıyor.

gençlerbirliği maçı konusunda haklısın, babel epey yorgun geldi o maça. yalnız yorgunluğu pek takmadan oyuncuları (atiba) ölene kadar oynatmayı seven bir hocamız var. o maça kadar karabükspor maçı dışında (tesadüf, o da porto maçı öncesi. şu on kişi kalıp babel'in attığı golle lig sonuncusunu zar zor yendiğimiz maç) son beş on dakikada oyuna aldığı negredo'yu ve lens'i oynatan, ilk yarıyı 1-0 geride kapatınca da hem babel hem quaresma'yı ikinci yarı başında aynı anda oyuna sokan birisi bana yorgun oyuncularını dinlendirmekten çok şampiyonlar ligi maçına daha fit çıksınlar diye rotasyon yaptı izlenimi verdi.

rotasyon var ya da yok, bu takım ilk yarı ne lige uygun futbol oynadı, ne de lige motive olabildi (ki ikisi de hocaya yazar.) ligde yeni bir şeyler deneyip başarısız olsa en ufak lafım olmazdı, ama hatırlayın. "quaresma 40 orta açtı kazanamadık, 60 orta açsa kazanırdık" zihniyetiyle oynadık maçları. rakiplerle o kadar kalite farkımız var ki sadece lige odaklanınca bu vasıfsız anlayış bile herkesten çok puan toplamamıza yetti, ama farkı açmamız gereken yerde rakiplerin arkasında kalınca o ikinci yarı performansı çok bir şeye yaramadı.

sürekli kadronun değişmesi konusunda haklısın, marcelo'nun satılması mutlaka takımın dengesini bozdu. ama şöyle düşün; takımdan üç kişi ayrıldı: abou, marcelo ve beck. beck zaten ana planın bir parçası değildi. abou'nun doğru dürüst oynamadığı maçlarda da aynı oyunu oynuyorduk. marcelo'nun gidişi önemli, topun quaresma'ya ulaşmasını sağlayan oyunculara topun kazasız belasız (topu dan dun forvete şişirmeden) aktarılmasını sağlıyordu, ama sen yerine gelen adamla birebir aynı oyunu oynamaya çalışıyorsan gözünde çok da bir sorun yok demektir.

son dediğine kesinlikle katılıyorum. yapılan hataları meşrulaştırmamakla birlikte özellikle şu fener maçı sonrası gelmeyen cezalar zaten ligi kimin nerede bitirmesinin istendiğini gösteriyor, ve muhtemelen ilk yarı 10 puan fazla toplasak ikinci yarı bize on puan eksik toplattırırlardı.

ozan dedi ki...

Oncelikle ozellikle burada ki gizli gslilerin vs Fatih Terim hayranlarinin sampiyonlugunu yurekten kutlarim. Umarim seneye de Clde ulkemizi Besiktasin temsil ettigi gibi temsil edebilirsiniz.

Carlito guzel soylemis ben yine uzerinden geceyim ki net olsun. Sen ligi 4. bitirdik diye hocayi elestirirsin, hocayi elestirmek icin futbolculardan verim alamadi futbolcular cok iyi aslinda dersin ben ise sampiyonlugu iki macla kacirdik derim bunu yaparken de CLde efsane sezon gecrdik derim. Buna bakis acisi denebilir. Hee ama sene 2-3 senedir hoca gitsin diyorsan kusura bakma da sen art niyetlisindir, 2002de ki Hincal Uluc, Erman Toroglusundur gunumuzun de Umit Ozatisindir.

Surekli bir forma adeleti goygoyu donuyor o daha da komedi. Vay efendim Tolga Tsliymis ondan oynatiyor diye bir iftira baslattiniz, ozamanin yedek kalecileri Gunay-Cenk daha sonra Boyko. Ne yapiyor bu 3 arkadas bir haberiniz var mi? Bu iftiralar Quaresma-Lens, Cenk-Negredo, Atiba-Medel ile devam etti. Bir ara Aras nasil oynamaz yeeaa , Gokhan Inler var yeeaa diyen cok bilmis futbol ulemalari bunlar hic olmamis gibi bunlardan bahsetmez oldu. Su yukarida yazilanlardan belki Atiba-Medel de hoca haksizdir, onu da bilmiyoruz (Medel geldiginde gobekliydi ). Diger hepsinde hoca hakli cikti ama hala ayni muhabbet simdi de Ozi nasil oynamaz. Yahu arkadas bu canimiz cigerimiz Ozi, kariyer sezonunu zaten Senol Gunes ile yapti. Oynamiyorsa acaba Ozinin sucu olabilir mi? Yok , giydir hocaya.

3 senede bize 2 sampiyonluk, Uefada ceyrek final, Clde tarihimizin en iyi sezonu + arti iki Cl sezonunda 1.75 puan ortalamasi, Avrupa ligi + Clde son 3 sezonda kendi sahamizda 12 maclik yenilmezlik serisi, stadsiz sampiyonluk, son 3 sezonda derbilerde 6 galibiyet + 3 beraberlik ile 1.75 puan ortalamasi, Cenk Tosun-Sosa-Marcelo-Tosic gibi oyunculara peak performans yaptirip satislarindan gelen rekor bonsverisleri bize yasatarak standartlarimizi yukselten Senol Gunesi de allah nasil biliyorsa oyle yapsin. Umarim tez zamanda memleketi Trabzona doner , kendi hemserilerini oynatmaya devam eder biz de buyuk hoca Abdullah Avci (cunku baska isim veremiyorsunuz) ile devam eder basaridan basariya kosariz, mac sonlari iki on alan pres, paralel, yanlamasina enlemisine zart zurt duyup vay anasini yeeaa ne hocamiz var diye gaza gelip Avrupa maclarina yedek kadromuz ile cikip, 4. torba takimi hatta mumkunse ek torba actirip 5. 6. torba takimi olarak avrupada adimizdan soz ettiririz. Sonra da burda yonetimin futbol akli ve vizyonuna bok atip kendi kendimizi tatmin ederiz.

yilmaz dedi ki...

bilmiyorum bana mı söyleniyor ama hocayı eleştirdiğimiz için şimdi de Hıncal da olmuşuz. Entellektüel seviyem giderek artıyor.

Ben artık daha fazla eleştiri yapmayacağım, daha önce de defalarca söyledim. Futbolu kimseden daha iyi bilmiyorum, her yorumuma da unutmadıkça "bence" diyorum. Defalarca şunun yerine şu oynamalı tartışması döndüğünde ben Beşiktaş teknik direktörüne akıl verme hakkını kendimde görmüyorum diyorum.

Her neyse, yeni sezonda Şenol Güneş ile devam edeceğiz gibi gözüküyor. İnşallah kendisi bu sezonun stresinden arınır ve bizi şampiyon yapar. Emin olun ben Şenol Güneş'in başarısızlığını değil Beşiktaş'ın başarısını istiyorum. Bundan sonra tek bir Teknik Direktör eleştirisi yapmayacağım.

turgay dedi ki...

şampiyonluğu kaçırdığın 2 maç başakşehir ve galatasaray. ikisinde de oyunu alamamışsın. başakşehire karşı pozisyonun yok hatta 30 dk 10 kişi oynamış rakibin. hadi diğerine karşı 0-0 ve 0-1 de net pozisyonların var ama oyun yine sende değil. bunları görüp eleştirmemek bana saçma geliyor. başakşehirin göreceli daha geniş kadrosu var ama diğer rakiplerin koca sezonu 14 kişiyle oynamış. senin 18 tane ilk 11 oyuncun var. eleştirmeyelim de ne yapalım? 2 sezondur geniş kadro istiyorum deyip bu kadronun avantajlarından faydalanamıyorsa hoca kimi eleştirelim? oh 4.olduk 5 olabilirdik mi diyelim?

rakiplerinin hakem desteği federasyon desteği var eyvallah ama ne zaman olmadı bu destek? 30lu yaşlarımı geçtim ben galatasaray'ın şaibesiz şampiyonluğunu hatırlamıyorum. işle kızıştığında derin galatasarayı çağıran,canı isteyince hakem ve antrenör demeden oyuna müdahale eden aziz yıldırıma karşı sakin kalmaz oyununu geliştirmeye bakmazsan sonuç bu olur. yönetime transferi bırakırsan ben transfere karışmam mevki söyler oyuncuyu beklerim dersen bu doğru olmaz. 3 senedir takımın başında olup alttan 1 tane oyuncu çıkarmazsan eleştirmeyelim de alkışlayalım mı sürekli?

derdimiz beşiktaş'ın ileriye gitmesi. burada kimse futbol uleması değil herkes kendi penceresinden yanlış gördüğünü söylüyor. buranın var olma amacı zaten bu. yeri geldiğinde yönetime yeri geldiğinde hocaya eleştirimizi yapıyoruz. yeri geldiğinde de doğrularını alkışlıyoruz.kimse avrupada neden başarılı oldun diye eleştirmiyor hocayı. neden lige ve avrupaya aynı önemi vermedin? neden bu geniş kadronun nimetlerinden daha fazla yararlanmadın? neden kötü giden oyun kurgusuna çare bulamadın? neden istediğin oyuncuları aldırmadın da gelen oyunculara tahammülü bu kadar az gösterdin? neden baskıda dağıldın neden sürekli aynı takımlara karşı aynı hataları yaptın diye eleştiriyor. şenol güneş en iyi tercih olabilir ama mükemmel değil ve inadıyla da daha iyi olma şansını kaçıyor. burada çok seviliyor diye ben kendimce yanlış gördüklerimi söylememe gibi bir duruma giremem. benim isteğim galatasaray-fenerbahçe gibi ittirmeyle veya başakşehir gibi besleme takımların arkasında kalmamak. benim canımı sıkan bu takımları geçebilecekken basit ve herkesin gördüğü söylediği hatalar yüzünden geride kalmak. sizin bu durum canınızı sıkmıyorsa saygı duyarım ama buna kafası takılan adamları çeşitli benzetmelerle itham etmek hoş değil.

BJK4EVER dedi ki...

@esat armagan,

Baskalari adina kesin konusmayim da, bu ligdeki konsantrasyonsuzlugu elestiren baya kisi vardi. En azindan ileride rakipleri nasilsa yakalariz kafasinda olmayan baya kisi vardi. En azindan kendi adima yazdiklarimi kopyaladim bir oku isteren. Daha fazla yazmistim ama yorumlari bir kismi silinmis. Ozellikle 'karma cikar karsina' kismina dikkatlice bak istersen.


http://eksibesiktas.blogspot.nl/2017/12/karne-dg-sivasspor-2-1-besiktas.html

Kadro farki acisindan rakiplerin en azindan 6-7 puan onunde olmamiz gerekirken yine bunlarin puan kaybini bekleyecegiz.
Daha bu senenin ekonomik acidan onemine girmedim bile. Biri Riva'yi satmis, son kursunu oldugu icin caresizlikten kendilerini 2 sene evvel milli takim icin birakmis, kepabci kovalayan hoca'ya yalvariliyorlar. Digeri bir daha kulupten iceri giremez denen hoca'yi getirmis caresizlikten, FFP kiskacinda zaten. Yildiz transferi yapip taraftari bir daha susturamadigi icin kuduruyor.
Popularite ve kadro kalitesi olarak rakiplere bu kadar fark atmisken bir sene daha sampiyonluk+CL tamamen hegemonya'ya yol acabilecekken tamamen yanlis kadro tercihleri yuzunden bu firsati altin tepsiyle sunuyoruz. Resmen rakiplere alin tekrar onumuzde gecin diyoruz.
Resmen icim aciyor, kaldiramiyorum arkadas.

Bence sikinti puan farki degil, hocanin hicbir duzelme emaresi gostermemesi. GS su an 2-1 onde ve alacak maci galiba, 6 puan fark var liderle. Kapanmayacak fark degil, ama hep 1 mac alip 2. macta puan kaybettikten sonra rakiplerin puan kaybetmesiyle umitlenmekten biktim acikcasi. Bir gun rakipler puan kaybetmez, oyle kalakalirsin ortada.

http://eksibesiktas.blogspot.nl/2017/12/karne-kayserispor-1-1.html


Ben dun gece kahroldum, neredeyse uyuyamadim, cogu kisi icin boyledir. Ama Senol Gunes basin toplantisinda hic uzgun durmuyordu. 1 puana sevinmisti bile hatta. Besiktas icin sampiyon olmak kacinilmaz. Ekonomik acidan, rakipleri diplere itmek ve farki acmak acisindan herseyden onemli. Senol Gunes kendi tarihini yazmak icin kendi egosunu Besiktas kulubunun onune koyuyor. Ligdeki puan kayiplarinin kendisini rahatsiz etmedigi ortada, cozum uretmemekte de direniyor.
Karma karsina cikar ve boyle Bayern Munchen'i cekersin iste. Al iste sana acik oynayan rakip. Sikiyorsa o pas futbolunu oyna iste. Daha ilk mactan 5 tane sallayip anamizin ligine gondersinler de goreyim o mac secenleri. Ama is isten gecmis olur muhtemelen, cunku GS maclarini kaosla hakemle baskiyla falan bir sekilde alir, FB de hakemlerle vs 1-0 alarak goturur, biz de arkalarindan oyle bakakaliriz.

http://eksibesiktas.blogspot.nl/2017/11/karne-besiktas-0-0-tm-akhisarspor.html

GS'nin yenilmesiyle 1 puan yaklasik kagit uzerinde, 4 puan fark falan dunyanin sonu degil. Ama firsatlari sacma sapan sekilde tepmeye devam ediyoruz. Hep derbiye ve GS'nin zor maclarda puan kaybina guveniyoruz, ama Vodafone Arena'da bir sekilde yenemezsek veya biz 1-2 bu tur macta daha puan kaybedersek oradan cevirebilirmiyiz bilmiyorum. Takimin ligi bu kadar az sallamasi bence bize patlayacak bir sekilde ama hayirlisi.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Fatih Terim'den sonra bir haya yakalayacaklari belliydi. Ki ikinci yarida GS 4 derbinin 3'unu iceride oynayacakti. Ilk yaridaki puan kayiplarinin neredeyse tamamini zaten buyuk takimlara karsi deplasmanda yapmislardi. Burada mesele illa puan adedi degil zaten. Bir takim ilk devrede 30 ikinci devrede 41 puan aliyorsa ve teknik yonetimde, kadroda vs radikal bir degisiklik olmamissa orada bir sikinti var demektir.

BJK4EVER dedi ki...

@fidddas,

Basel tamam, Shakhtar ve Porto zaten sampiyon oldu. Liverpool, Roma, Sevilla kiyaslamalarinin mantigini anlamadim. Bu takimlar zaten son 5 sene hicbir zaman sampiyonluk yarisinin icinde yer almadilar Liverpool 1 sene haric, hicbir zaman da favori olmadilar. Bu takimlar icin lig uzerinden CL katilimi esastir, ki Roma ve Liverpool basardi bunu zaten. Sevilla ise basaramadi, ama onlara sorsan eminim onlar da ligi ilk 4'te bitirmeyi yeglerdi.
Ha, madem ligi ve CL'yi goturecek durumumuz yoktu ve bu bizi asiyor, o zaman kafadan lig tercih edilmeliydi.
Ama bence bizim taraftar hala durumun vehametine varamadi. Transfer doneminde biz kisintiya gidip yaprak dokumu yasarken ve rakipler catir catir transferler yaparken o zaman anlayacagiz neler kacirdigimizi.

cochise dedi ki...

Değerli arkadaşlar sezon değerlendirmesine ilişkin benzininizi tüketmeyin; yakında atılan gol; oyuncu puanları gibi alanlarda postlar açılacak. 5. günün şafağını bekleyin ilk post için.

Cümleten Hürmetler

@beagle; bu yılki transfer-tercih eleştirilerimin çoğunda yanılmadım ama Larin fena yanıltacak gibi duruyor; en azından o ışığı verdi. Eğer bir kaç eksiğini kapatırsa uzun yıllar bizimle takılır. ...

fidddas dedi ki...

@BJK4EVER

ben liverpoolu karşılaştırmama eklemedim. zaten konuya başlarken elit takımları dışarıda bırakıyorum, bizim sikletimizdeki takımları yazıyorum dedim. ayrıca değerlendirmeye aldığım her takımın yanına da neden değerlendirmeye aldığımı yazdım.
örneğin sevilla'nın zaten ilk 3ü geçmesi imkansıza yakın bir olay, ancak kadro kalitesi bizimle 3 aşağı 5 yukarı benzerdir. dolayısıyla onların ispanya liginde 4. olup yeniden şl ye gitmeleri ancak başarı sayılır.
aynı durum juve sebebiyle roma için de 2. olmak şartıyla geçerli.
tabii ki roma sezona 2. olayım diye çıkmaz ancak kadro kalitesi ve genişliği her ikisini de götürmeye yetmez.

aynı bağlamda leipzig gibi bir proje takımını ya da dortmund gibi büyük bir dalgalanmadan geçen takımları da almadım.

bizim ligimizi, rakipleri ve kendimizi o kadar abartmamak lazım. elit takımlar seviyesinde değiliz, rakiplerimiz bizim seviyenin daha da altındalar ki bu seneye apaçık ortaya çıkacak.

şu günden geçmişe bakınca biz 18 kişilik kadromuz vardı diyoruz ama verim aldığımız oyuncu sayısı 10 kişiyi ancak buldu. demek ki bizim kadromuzda aslında her ikisini götürecek seviyede değilmiş.
bunun sebepleri çeşitlendirilir. ama zaten kendi yazımda da ben sadece durum tespiti yaptım sebepleri üzerine uzun uzadıya bir yorum yapmadım. sebep yönetim, hoca ve oyuncular. yüzdeyi dağıtmak kişisel bir yorum.

rakiplerin birinde transfer kısıtlaması var diğerine de gelecek. şl etkisi ile bazı oyuncuları daha kolay ikna edebilecekler ancak havuzları çok dar. bonservissiz veya takımların gözden çıkardığı kiralıklar.
daha önce de yazmıştım. fenerbahçe ve galatasarayın bir transfer hilesi yapmadıkları sürece satacakları bütün oyuncuları bu yıl tepe tepe kullandıkları ilk 11 oyuncuları.

onların da transferde bizim gibi 11'den oyuncu sat yenisi aynı kalitede olursa şanstır sarmalına girmeleri yakındır. nitekim fenerbahçe kjearı sattı ama benzer bir oyuncuyu alamadı. ve bu yıl neredeyse gol yeme rekorunu iki tane 6 numara oynayarak kırdılar.

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

@Pheaglix

yazdıklarımdan hocayı aklamak gibi bir sonuç çıkması makul. çünkü aslında yapmak istediğim ilk yarıda 30 puanda kalmamızın sebeplerini lig takvimine göre ortaya dökmekti.
ancak niyetim hocayı aklamak değil ben de hocanın ilk yarı itibariyle yeterince ilgi göstermediğini düşünüyorum(yine belirteyim bu tavrını makul bulduğum yerler var).

sanırım o 35 puan civarında bitirip ikinci yarı olayı kotarmayı planladı ancak özellikle milli maç aralarından sonra cuma oynamak planında yoktu. bir iki anadolu deplasmanında beraberlik, yakın rakipleriyle evde olursa galibiyet olmazsa beraberlik deplasmanda olursa beraberlik üzerine bir plan kurup ikinci yarıda da yüklenmeyi düşünmüş olabilir.(sadece varsayım)
ancak bu planı gençler-akhisar ve sivas maçları bozdu.

avrupa liginde 3 tur eleme oynamak kimsenin hoşuna gitmiyor ve herkes biliyor ki yine transferler ağustosun ortasına kalacak, bu can sıkıcı bir durum ancak bu duruma getiren yönetim, hoca ve oyuncular. şu anda çözmeleri gereken bir problem var ve hep birlikte nasıl çözdüklerini izleyeceğiz.

daha çok var ama ; avrupa ligi finali bakü, süper kupa finali vodafone park. belki buradan bir motivasyon çıkarmayı deneyebilirler.

beagle dedi ki...

Larin bu ışığı vermişken santrafora Demba Ba ile Burak Yilmazin ikisi birden alinirsa ağır küfrederim.

Burak yilmaz gelene geçene vuran cogu daga taşa giden, ofsayt şampiyonu bir herif. Tek olayı savunma arkası kosuydu. 33 yaşına geldi. Vagner love gibi bir transfer olur. Şenol Hoca'yı da bitirir.

Hidayet dedi ki...

öyle ya , abdullah avcı 2 yıldır elimize veriyor ,seyircisiz takımı ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri haline getiriyor , o'nun beşiktaş'ta çalışmasını isteyen de maç sonu açıklamalarına vuruluyor !

birader , maç sonu türk futbolunu kurtarıyor edasıyla , kelimelerin çoğunu yutarak ne dediği anlaşılmayan şeyler söylemekten iyidir be ! sürekli beklediği saygıyı kamuoyundan görmediği için durmadan sağa sola sitem etmekten iyidir . iki yıldır ligin tartışmasız en iyi kadrosuna sahip olup , orta-kafa -gol futbolu oynamaktan iyidir. gs'nin ağlata ağlata gönderdiği burak'a , fener'in ücretsiz salıverdiği volkan'a bel bağlamaktan , cl'ye direkt katılacak takıma bu oyuncuları istemekten ,istediği gerçekleşmeyince mızmızlanmaktan iyidir. sürekli çok çalışmamız lazım diyip , bunun altını doldurmamaktan ,sisteme inanmamaktan , şapkadan tavşan çıkaran oyunculara sınırsız saçmalama özgürlüğü tanımaktan ve onlara dayalı sistemsizliği kronik hale getirmekten iyidir !

şenol güneş zaten kalıyor , burada o'nu eleştirenler istemedi diye de gitmez. ben şahsen eleştirirken son iki yılı ve oyun üzerinden eleştiriyorum . zaten bu yıl tam müzelik . bunu henüz fark edemiyoruz ,fakat dönüm noktası olacak . sonra sonra yapılan aptallığı farkedeceğiz . eğer şenol güneş geldikten 2 ay sonraki mersin maçıyla başlayan performans o'na aitse (!) , son iki yıllık oyun kurgusu da o'na ait . çiyler o'nunsa ,kötüler de o'nun . kadrosu cl'de gruptan lider çıkıyorsa , bi zahmet ligde de dördüncü olmasın . türkiye ligi burası , eplerimiz ya da seri a değil .

Hidayet dedi ki...

epl ya da seri a değil yazmak istedim.

Bir ara kanat için Bernard haberleri çıkmıştı. Şampiyonlar ligine gidememek o işi çıkmaza sokmuş olabilir. GS falan almaz umarım.

Forvet işi de çok çetrefilli. Yaşını çok almamış, kendini yeniden ispatlayabilecek bir oyuncu lazım. Bu profile uygun olanlardan biri de İslam slimani. Detaylı izleyen arkadaşlar oyuncu hakkında daha kesin yargılarda bulunabilir.

ozan dedi ki...


Yahu Hidayet, iyi gelsin Avci, Basaksehiri yenelim. Sen de mutlu ol. 2 senedir elimize veriyor , verdi de ne oldu, ne basardi Avci. Gecen sene kacinci bitirdi hukumetin takimi, bu sene ne kazandi Avci.

Burasi istedigi gibi Senol Gunesi mac sonu aciklamalari ile vurabilecek ama Avciyi vuramayacak, ne guzel is.

Valla soyle bir bakinca Avrupada ne milli takim ne de bir kulup takimi bir bok yemiyorken, buyuk hoca Avci gotuboklu belediyesi ile Avrupa ligini umursamiyorken; ulke futboluna , ulke puanina katki saglayan tek hoca Senol Gunes belki de cidden ulke futbolunu bir nebze de olsa kurtariyordur, o yuzden birak o eda olsun azicik.

Soylemiyim diyorum da , birader keske puan kayiplarindan sonra ofkeni doktugun gibi cl galibiyetlerinden sonra da gelip burada haksiz cikmana ragmen sevincini paylassaydin cunku Porto macindan once ak koyun kara koyun belli olacak demistin.

Bir de bu sezon; konya macindan sonra verilen ceza, canere-queresmaya verilen cezalar, fener maci sonrasi yasan rezillikler, ofsaytan, disardan gelen toplarla yedigimiz goller vs hepsini hesaba katinca sampiyon olabilecegimize inanan varsa , acilen uyansin ve realitiye donsun. Sirf alanya-gs, gs-besiktas, fener-bursa maclarini sakin kafa ile izleyen neden sampiyon olamayacagimizi anlar,

Bu da son yorumum bu konu hakkinda. Yapilabilecek en buyuk hata hocayi yollamak olmasa cidden hoca gitsin de bir gorun olacaklari diyecegim. Neyse ya Avci gelsin Basagi yenelim de rahatlayin.


drblackeagle dedi ki...

Hadi hayırlı oldun Demba Ba yıllığı 12 milyon euroya 2 yıllık eski takımına geri gitmiş. Artık yönetimin ve hocanın tek alternatifi Burak kaldı. Allah yardımcımız olsun.

demba ba'nın çine gitmesi daha iyi oldu aslında. scout ekibine ve transfer komitesine (var olmayabilirler de) her ne kadar güvenmesem de bir abuş bulabiliriz belki

carlito dedi ki...

Demba Ba'nın Çin'e transferi bizim medyanın ne kadar kolpa olduğunu bir kez daha gösterdi, daha dün Beşiktaş ile 2+1 yıllık imzaladı yazıyorlardı :)
ben yedek olarak gelmesine karşı değildim gerçi ama neyse kapandı artık o defter, bir de Burak defteri kapansa da rahatlasak..

Forvet için herşeyden evvel Negredo ve Love'ın durumlarının netleşmesi gerek, Love bir şekilde elden çıkarılır ama Negredo'nun gönderilemeyeceğini hissediyorum, sanırım takımın en çok kazanan adamı yedek kulübesinde oturabilir seneye!

beagle dedi ki...

Inzaghi jubile maçında hat trick :)) Adam çocuğuna top öğretirken bile kazanmak için abanip gol atmiyorsa ben birşey bilmiyorum.

@carlito ben de maalesef negredo hakkında öyle düşünüyorum. Love'ı Çine, Brezilya'ya falan rahat göndeririz de, Negredo kuvvetle muhtemel kalır gibime geliyor ve bu bir felaket olur. Seneye takımdan bir çok kişi gidecektir. Necip hariç herkes gidebilir :D

Vida ve mitrovic'i devreye sokup Milan badelj'i kadroya katsak süper olurdu. atiba'nın yerini doldurmak lazım.

yilmaz dedi ki...

X --- Babel --- X

X(Caner) --- Tolgay/Ozzie --- Medel --- Lens(X)

Adriano --- Pepe --- Vida

Uyum problemlerini filan aşmış olduğumuzu varsaysak, Olur mu?

turgay dedi ki...

takım o kadar yaşlı ki Lichtsteiner boşta gelsin desem kendimi kötü hissedeceğim. demba'nın olmamasına hem larin için hem de şu vizyonumuzu geliştirmek açısından sevindim. dünyada bir sürü oyuncu var artık şu sürekli aynı adamların konuşulmaması lazım.

Zaitsev dedi ki...

* İyi bir analiz yapılarak önümüzdeki sezona hazırlanılması gerekiyor. Bu sene sahada ne kadar hata varsa yaptık. Yanlış kadrolar, yanlış değişiklikler vb. Gerekirse kadro daraltılmalı ve hocaya daha az opsiyonlu bir kadro verilmeli.

@ Basar

İlk yarı yeni kadrosuyla GS'nin 32 puan alması normal ama oturmuş kadrolu bir takımın 30 puan alması normal değil. Şampiyonluk ilk yarı puan kaybedilen Akhisar, Malatya, Kayseri(10 kişi) ve Sivas maçlarıyla kaçmıştır. TS maçı kayıp olarak yazılabilir ama ötekilerin affı yok. GS ve FB'nin kadrolarının zamanla oturup 2ci yarı daha çok puan toplama ihtimalleri de göz önüne alınmalıydı.

* Burada sorunu farklı yerlerde görenler var ama ben Lyon maçından beri aynı yerdeyim. Bizim oyun olarak patlamamızın nedeni Atiba gibi ileriyi, Talisca gibi geriyi ve oyunu düşünmeyen 2 adamla 3lü göbeği kurma çabamızdır. Bu 2 adam oyunumuzun yavaşlayıp orta-gole dönmemizdeki ana sebeplerdir.

* Oğuzhan'ın süreksizliği de unutmamak gerekli. Oynadığımız kabız oyunun sebebinin orta 3lü + Şenol hoca, sonucunun Q7 olduğunu düşünüyorum. Ozzy üzerine direk bir takım kurmaktan ziyade onun yan ses olduğu bir kadro planlanmalı. Sorumluluk ve liderlik olarak önünde oyuncular olduğu zaman(2015-2016) farklı bir oyuncu ama liderlik ona kalınca sahada kayboluyor. Bu yüzden kadro planlamasında önceliğimiz, Medel'în yanına veya önüne, topla kat edebilen ve sorumluluk alabilen bir orta saha oyuncusu olmalı.

* GS'nin sorunlu kadrosuna rağmen yaptığı en iyi iş topu alan orta saha oyuncularının yana değil öne doğru dikine gitmesi veya bunu denemesidir. Orta saha oyuncuların topla 15-20 metre dikine çıktığında oyun ve sonuç çok farklı olur. Biz bu sene bunu neredeyse hiç yapamadık.

* Bizim bu mevzuda yetersiz olduğumuza en güzel örnek Mitroviç'in oynadığı deplasmandaki Malatya maçıdır. Mitroviç topu şişirmeyip inatla ayağa oynayınca orta sahayı zar zor geçtik.

* Beklenen büyük kadro operasyonu ancak oyuncu satarsak olacaktır. Tosiç'ten sonra Mitroviç'te giderse bir stoper, bir sağ bek ve bir ofansif orta saha ile transferi kapatabiliriz. Onun dışında gelecek her oyuncu bir satışa bağlı olacaktır.

* Negredo'ya GS maçında kaçırdığı gol yapıştı. Bundan sonra ne olur göreceğiz. İstatistik olarak kötü görünüyor. A Spor haberi olarak yazarsak 31 maçta 7 gol attı. Ama maç ortalaması da 46 dakika. Teklif varsa Larin hariç bütün forvetler gidebilir.

* Larin az oynadı ama baktığımız zaman olması gerektiği yerlere gidiyor, hava hakimiyeti var. Potansiyeli var. 3 forvetimize bakınca ona yatırım yapmak gerekiyor.

carlito dedi ki...

@yilmaz

ben 3-4-3'e varım, yazdığın kadroda bazı yerlerin değişmesi şartıyla.. bir defa Tolgay Oğuzhan'ın değil Medel'in alternatifi olur, çünkü kimse anlamak istemese de Tolgay bir 8 nunara değil, 6 numara, kendisi bile söylemişti.. Elimizdeki tek 8 Oğuzhan.. Tolgay Oğuzhan'ın yerine sonradan oyuns girecekse, bu ancak ikinci yarılarda skorun korunması gerektiği zamanlarda olabilir bence..
ayrıca Lens'e asla sağ açıkta yer ver vermezdim, illa kalacaksa ileri üçlünün yedeği olabilir şu haliyle.. bir de Babel ileri üçlünün ortasında değil kenarında olur bence, klasik santrafor rolünde idare ediyor ama neden devamlı olamayacağını gs maçında gösterdi!
öte yandan bence bizim elimizdeki adamlarla aslında en iyi oynanacak sistem 3-5-2 gibi geliyor bana.. yazdığın defans üçlüsünün önünde Oğuzhan-Tolgay-Medel'den oluşan bir üçlü ve kenarlarda ileri geri durmadan gelip giden iki kanat oyuncusuyla gayet iyi işlerdi.. bu kanatlardan biri Caner olurdu ama sağ tarafa aynı dinamizmde bir transfer şart olurdu (ki zaten biri aranıyor) ileri ikilide ise almayı düşündüğümüz leblebici golcünün yanına Babel'i de, hatta Negredo'yu da koyabilirsin, yedeği de Larin olur.. al sana ne Quaresma ne Lens'e ihtiyaç duymayan mis gibi sistem!

tabii bunları sırf fantezi olsun diye yazıyorum, hocanın alıştığı 4-2-3-1 düzeninden vazgeçmeyeceğine eminim.. ama onu da 15/16 sezonundaki oyun anlayışıyla uygulayacaksak her türlü desteklerim..

yilmaz dedi ki...

@carlito, maç içinde gelişen durumlara göre adriano sol beke kayıp medel stoperlerin arasına girebilir diye düşündüm. Tolgay bunu yapabiliyor mu bilmiyorum. Babel'i transfer sayısını 4'te bırakmak için yazdım oraya. Sanki daha elzem 10+ gollü kanat forvetler lazım. 8-10 m€ civarında bonservisle bulunabiliyor. Ayrıca Babel bu durumda pozisyona göre kanatlara da kayabilir.

Sadece kuruntu tabi. Çünkü böyle bir sistemle oynamak için, bizim gibi takımların yeteri kadar pratik yapma süresi yok maalesef. En azından 4-2-3-1 yerine 4-3-3 gibi nispeten daha dinamik bir diziliş denenebilir yeteri kadar enerjik beklerimiz olursa.

fidddas dedi ki...

galatasaray ilk yarıyı 32 değil 35 puan ile kapattı.
ikinci yarı en çok puan alan takım 41 puan ile biz olduk.
ilk yarı puanları
başakşehir = 36
galatasaray = 35
fenerbahçe = 33
beşiktaş = 30

Basar dedi ki...

@fidddas

Düzeltme için teşekkürler, nereden baktıysam yanlış bir yoruma sebebiyet vermiş. kusura bakmayın.

Şu konuya tekrar tekrar baktım, dış saha puanlarımız bu konuda çok eleştirdiğimiz GS ile aynı. İlk yarı 9 maçta 12 (1,33 puan), ikinci yarı 8 maçta 14 (1,75 puan- GS, Trabzon ve Başakcity)

Dış sahada 25 gol atıp 20 gol yemişiz ve 26 puan toplamışız. İç sahada 44 gol atıp 10 gol yemişiz, 45 puan toplamışız. Bu çok dengesiz bir tablo.

İlk yarı analizi doğrudur fakat deplasman performansımız da fecahat. Tam bir iç saha takımına dönüşmüşüz

Emrah D dedi ki...

her postta biraz daha rafine ettiğim transfer stratejim:

Atiba <> Meyer!, Musa?, daha fazla Tolgay+Ozzy
Pepe, Tosic <> daha fazla Vida+Medel, Necip, Fatih, Alpay, Maresic!
Q7, Babel, Lens <> Jo Bamba!, Bernard!, Pideci, Orkan, Sedat, Aydoğan
Tolga <> Hradecky! (opsiyonel)
Negredo, Love <> Ferreyra!, Larin, Pektemek, Apardı
Adriano <> daha fazla Caner, Ömer Ali?, Uğur Çiftçi?
Talisca <> Ferdi!!!, Açıkgöz, Emre Akbaba?

Boyko, Mitrovic, Atınç zaten yoktular.

Toplam 10 kişi gitsin (Tosic ve Talisca gitti kaldı 8 inşallah hepsi güzel para getirerek vedalaşır), 6 kesin (ileri 4lü + FERDİ + versatil bek) 3 civarı opsiyonel (8 numara, rotasyon stoper, yedek/as kaleci upgrade) transfer yapılabilir.

bu gelsin gibi yazdıklarımdan Tolgay, Ozzy, Vida, Necip, Larin, Pektemek, Caner kadroda olup az kullandıklarımız; Pideci bence önümüzdeki sezon işimizi görebilir.

Meyer, Maresic, Bernard, Hradecky, Uğur Çiftçi, Ferreyra, Jo Bamba kontratı bitenler. Alamama ihtimalimize karşı (CL olmadan kolay değil) her birinin arkasında ikinci üçüncü ihtimalleri koydum.

Ferdi, Emre Akbaba, Musa Çağıran, Ömer Ali Şahiner bonservis gerektirenler, hiçbirinin çok yüksek olacağını sanmıyorum. Alamazsak da yine her birinin arkasında ikinci üçüncü ihtimaller var. Ferdiyi alamazsak diye bir şey olmamalı kesin alalım :D

beagle dedi ki...

@Fiddas
Gicigina değil de merak ettim, senin lig başlamadan yaptığın puan tablosu vardı. Nedir isabet durumu?

Emrah D dedi ki...

@beagle

benim vardı en dip 7 takımdan 6şar puan, ortadaki 6 takımdan 4er puan, tepedeki 4 takımdan 2şer puan diye bir hesaplamam, gs ve bş ile berabere kalsak 1 puan eksiğimiz oluyordu. hakkaten de öyle olsa o 1 eksiğe rağmen şampiyonduk.

fidddas dedi ki...

@beagle

aslında sezon değerlendirmesi postunu bekliyordum. ama sorduğuna göre isabetim 3/18 :).
başakşehir, alanya ve osmanlı.
düşen takımların 2sini tutturdum. karabüğün batacağını, konyanın ilk yarı forvetlerinin çamaşır makinası çıkacağını, trabzonun berbat defans performansını, bursa'da le guen'in bu denli uyumsuz olacağını, antalya'da ise samir nasri'nin takımı bu hale getireceğini tahmin edemedim.

ekstra performans olarak ise sivas ve kayserinin ilk yarı performansı sürpriz oldu. gerçi kayseri ikinci yarı tahmin ettiğim gibi devam etti ama ilk yarı onları kurtardı.

yılmadım seneye bir daha yapacağım. ilk düşme adayım Kayserispor :)



1 Beşiktaş 4
2 Trabzon 5
3 Başakşehir 3
4 Galatasaray 1
5 Konya 15
6 Fenerbahçe 2
7 Bursa 13
8 Göztepe 6
9 Antalya 14
10 Akhisar 11
11 Kasımpaşa 8
12 Alanya 12
13 Karabük 18
14 Malatya 10
14 Kayseri 9
16 Osmanlı 16
17 Sivas 7
18 Gençlerbirliği 17

beagle dedi ki...

Gençler, Göztepe, Akhisari da tutturdun saymalisin. Konya, sivas, Bursa seni terse yatırmış.
3de 2 düşecek bilmek büyük başarı. Ben Osmanlı hayatta vermezdim.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Twitter ve kolpa basın hislerim:

1- Başkan gene almaya niyetlendigi isimleri salip tepkilere göre karar veriyor. Burak gelecek Demba gelmeyecek gibi. Ayni sekilde Emre gelecek veya ugrasilacak, Musa oyalanacak gibi.

2- Sagbekte Bruno Peres ismini öne çıkarıp Rick Karsdrop için daha ciddi uğraşıyorlar gibi.

3- Tolgay 10 üzeri teklif aliyorsa gider. Q 5-6 üzerine gider ama dünya kupasını bekleyebiliriz (orda çaprazı koparsa tabi s.ct.k) 

4-Mitrovici Belçikalilar alir. Atinç Almanlarda patlar.

5- Pepe Vida Medel varken Fatih ve Alpay'a kampta bakmadan bonservisli Stoper almazlar. Aslarda ağır sakatlik olursa acil bonservissiz biri gelebilir.

6- Pideci kalır, Ozzy kalır. Mevkisiz Orkan'a biraz daha boşuna bakarlar.

7- 10 numaraya 5-10 arası bir para harcariz gibi. Pelkas deniyor simdilik.

8- Tolgay giderse Okay gibi bir orta saha alirlar. Musa'yı son ihtimal yaparlar.

9- Negredo ve Love'dan kurtulmadan yabancı golcü yaş gibi. Burak'tan sonra Mandzukic vb alacagimiza inanmiyorum.

10- Adriano belirsiz. Giderse sanki ilk 11 Canere kalacak ve yedek bakilacak (Sakıp gibi)

Gelecek sene kaba taslak:
Fabri
Karsdrop? Pepe Vida Caner(Adriano)
Oguzhan-Medel
Töre-Pelkas (?)-Babel
Burak 
Yedekler:
Tolga, Fatih, Alpay, Necip, Orkan, Okay (?), Emre A (?), Larin, Pektemek (?)

Gelelim Yorumlara:
- Burak sakatlaniyor, sevilmiyor, kötü oyuncu. Larin ise kafacı. 3. Adayin Yüksek profil olmasi imkansiza yakın.
Açıkçası Burak transferi takimin icine edecek gibi. Konu gol atamamasi değil, top tutamayip, takima pozisyon saglamayıp rakibin sürekli uzerimize gelebilmesi olacak. Keşke parayı Burak yerine yüksek profil yabanciya gomsek. Arkada Larin Pektemek ve belki Negredo olacak.

- Bana kalsa Emre'yi alabilirsek 10 için yabanci transfer yerine, Sol ayakli iyi bir solacik ararim. Babeli dönüşümlü 10(SS)-11 kullanirim. Yeni adam acayip fizikli tempolu olmali. Teknik ciliz Orkan var zaten.

- 1 tane çok yönlü merkez orta saha lazım. Okay da uyabilir Musa da. Atiba gidecek dusuncesiyle ikisi bile alınabilir.

- Atletik,tempolu 2 genç oyuncu şart. Rick karsdrop ve iyi bir solacik cehremizi acayip degistirir. Burak yerine Abu'yu kiralayip Larin ile kullanmak çok iyi olabilirdi.

BJK4EVER dedi ki...

Ben kadro yapilanmasi ve transferler konusunda genel gorusten baya ayriliyorum sanirim.

- Cogu kisi takimin yarisini gonderip bircok oyuncu transfer etmis. Bence bu saatten sonra 1, bilemedin 2 kisi daha gider ve 3, bilemedin 4 oyuncu gelir ve kadro tamamlanir. Ki kim nasil gider onu da pek netlestiremedim. Pepe ve Quaresma cok iyi bir dunya kupasi cikarsa bile yasi geregi isteyen olmaz. Vida cok iyi bir dunya kupasi gecirirse Premier League'ten talipleri olabilir. Vagner Love'i belki Brezilyadan makul bir ucret karsiliginda isteyebilirler Rhodolfo gibi. Adriano'da o olabilir ki kendisi de donmek istiyordu, ama Tosic'ten 5 milyon gelmisken Adriano sorun cikartmadigi surece cerez parasina gonderilmez. Tolgay icin teklif gelebilir ama bizi cezbedecek teklif bence gelmez. Tolgay birkac milyona gitmez, gitmemeli de zaten. Bir yerlerde Okay-Tolgay takasi dendi de, dehsete kapildim, Allah korusun.
- Talisca yerine 10/8 numara almayip cift forvete donmek ve elimizdeki forvetlerden fazla verim alma fikrini sadece ben ortaya attim. Ligimiz cift forvete musait; ama teknik direktorluk kariyeri boyunca hep 4-2-3-1 oynatmis Senol Gunes muhtemelen cift forvet denemez.
- Forvet transferi mutlaka tartisilmayacak bir adam olmali. Burak falan olmaz. Hem seyircinin sevmeyecegi bir adam, hemde kalite olarak istedigimiz adam degil. Elimzide 7'lik Negredo ve Love varken alacagimiz adam 7.5luk Burak degil, 9.5luk adam olmali. Gignac gibi, Balotelli gibi.
- Emre Akbaba gibi riski ve bonservisi yuksek yerliler yerine daha ucuz alternatifler denenebilir. Gurbetcilere yonelmek hala mantikli olabilir.
- Beagle'in capraz bagi yorumuna baya guldum ve hatta tam oturttum kafamda. Ideal isim de Vida aslinda. Bize kacacak hayvan gibi maasi var, check. Tosic'in gidisiyle tam ilk 11'e girip katki saglayacak duruma geldi, check. Son maclarda takima zaten isinmisti ve iyi oynamaya baslamisti, check. Hatta bu capraz bagi tam da dunya kupasinda cok iyi oynarken ve bizi umutla doldururken olur. Hatta tam da transfer soylentileri baslamisken olur. Goruntu olarak Besiktas sanssizligina cuk oturdu.

yilmaz dedi ki...

valla biz burda transfer mransfer diyoz da, kur öyle seviyelere vardı ki gün içinde alıp satsan zarar etmiyorsun. Bu şartlarda nasıl transfer yaparız bilmiyorum. Bu sene GS belki ŞL gelirine güvenerek iyi transfer yaparsa yapar yoksa tıs. Bence yakın bir zamanda lig üç büyüklerin hegemonyasından çıkacak. Bu borçlarlar bu kadar büyük beklentileri karşılamak mümkün olmamaya başladı. Borçlar zaten uçmuş vaziyette.

turgay dedi ki...

yılmaz

CL geliri var ama prandelliden gelen 7 milyon euroluk cezada var. ayrıca muhtemelen sattığın kadar al cezası da gelecek. sadece rodrigues satışı yapacaklar gibi duruyor. yani onlarında beleş oyunculara gideceği aşikar. ben de bu sene çok ciddi paraların harcanamayacağını düşünüyorum. ayrıca aziz yıldırım dışında sabit kura itiraz olmamıştı yayın gelirleri için. sonuç ortada. biat elbet kaybettirecektir. ülkece kaybediyoruz

yilmaz dedi ki...

@turgay haklısın, GS'nin ceza alması muhtemel

Yakın bir zamanda üç büyüklerdeki yıldız oyuncu maaşı 1m€ civarına çekilebilir. Biz Pedro'da yüksek bonservis düşük maaş vererek bunu denemiştik ama devamını getiremedik. Bi arada yıldız maaşını 2.5m€ ile sınırlandırmıştık. Ba alıyordu o parayı.

Devletin ya da federasyonun bu konuda kılını kıpırdatmayacağını biliyoruz. Ama üç büyükler kendi aralarında anlaşarak bir kota getirebilirler oyuncu maaşlarına. Çok ütopik görünse de bir iki aklı başında yöneticiye bakar bu iş. Bu kulüpler Türk futbolunun lokomotifleri olduklarını unutmamalı. Bence bir sorumluluk almalılar.

Nasıl olacak bilmiyorum ama, biz İsviçre'den, Hollanda'dan, Belçika'dan daha zengin olmadığımızı bir gün anlayacağız. Onların başkent belediyelerinin yıllık bütçesi kadar paraları biz vasat altı oyunculara maaş diye veriyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Sadece mali disiplinle alakali da degil, mali yonetim genel olarak berbat zaten.
Mesela gelirlerinin baya buyuk bir kismi TL, giderlerinin (oyuncu maasi) buyuk bir kismi euro uzerinden olan kurumlar nasil kur riskine karsi hedging uygulamaz anlamiyorum. Bu kadar basit bir finansal enstruman varken milyonlarca dolarlik butcelerle yonetilen kuluplerin hala kur farkindan dolayi bu kadar sikintiya girmesi bence aciklanamaz.

BurkayJK dedi ki...

Bazı duyumcu hesapları Galatasaray'ın men cezası alacağından emin konuşuyorlar. Başkanlarının seçim yatırımı için böyle konuştuğunu söylüyorlar.

Sizce durum nedir? Aslında transfer yasağı onları çok zor duruma sokabilir ama kupadan men cezası bizim daha çok işimize gelir gibi.

yilmaz dedi ki...

@BurkayJK açıkçası ben de öyle düşünüyorum. Ama böyle büyük bir yalanı söylerse bir daha affeder mi taraftar onu bilmiyorum.

Emrah D dedi ki...

@yılmaz, burkay

ne zaman açıklanacak bilginiz var mı? bıktık beklemekten :)

beagle dedi ki...

U21 ülke finalinde super bir Alpay Çelebi izledik. Omuzlar genişlemiş, 120 dakika fit. Hücuma çıkan takimi ileri taşıyan stoper. Bu çocuğu seneye rotasyona sokmamak anlaşılamaz. Fizik avantajdan dolayı Fatihten daha çabuk hazır olacak.
Kalan bir sürü iyi oyuncuyu podcastlerde tartışırız :)

beagle dedi ki...

Unutmadan Sampiyooon Beşiktaaaaş. 3-2!

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
met1903 dedi ki...

bu İngiliz taraftarları hakikaten premier lig dışında bir şey izlemiyorlar galiba, 18 sayfa yorum yapılmış bir tane doğru dürüst bilgisi olan yok Talisca ile ilgili, dayanamadım foruma kayıt olup bilgi verdim cahillere (mikasama nicki)

http://www.redcafe.net/threads/talisca.438771/page-18#post-22573232

beagle dedi ki...

@met1903
Like butonu yok ondan burdan +1 vereyim.

Yalnız 2 şampiyonluğun ilki Sosa-Ozzy-Gomezin. Orda Talisca yoktu.

Bir de adamlar bize göre çok efendi. Cahiliz doğru demişler:))

sports guy dedi ki...

Gs'nin men cezasi almadigi kesin gibi bir sey, baskanlari aciklamayi yaparken anlasmanin suresini bile acikladi, dort yillikmis.

Yani bizim ffp ile asagi yukari ayni sey olacak muhtemelen, bizimki de dort yillikti fb'nin de. Resmi olarak aciklansa uefa'nin sitesinden de incelesek. Bu kadar gec kalmazlardi normalde, enteresan.

sahi o değil de, podcast nerede :D

cochise dedi ki...

Podcast şu anda geliyor arkadaşlar :)

turgay dedi ki...

dünün hırsızı bugün beşiktaşın çocuğu oldu. güler misin ağlar mısın?

yilmaz dedi ki...

İnşallah Trabzon Burak için bizi FIFA'ya şikayet eder de güzel bir transfer yasağı alırız. İki senedir bu adamı takıma katmak için yol yapıyor başkan. Ne var abi bu adamda? Taraftar istemiyor işte. Taraftarın istemediği bir oyuncu isterse Ronaldo olsun takımda barınamaz. Sadece Beşiktaş'ta değil Yimpaş Yozgatspor'da da barınamaz.

Transfer havuzumuzu daralta daralta Burak ve Demba Ba'ya kadar düşürdük. Onlar futbolu bırakınca ya da ölünce Fikret Orman'ın ve Şenol Güneşin birinci derece akrabalarına gelecek sıra galiba.

@yılmaz

Burak'ın transferini ben de desteklemesem de, bence artık geçen seneden ders almalıyız. Hocaya bırakalım transferleri. Burak gelir, itlik yapar; Love gibi oynarsa eyvallah tepki verelim. Fakat şuna katılıyorum oyuncu havuzumuz saçma bir hal aldı.

yilmaz dedi ki...

@Müslüm Fincan abi eyvallah bırakalım hocaya da, iki senedir Burak'tan başka tek bir isim söyleyemeyen hocanın da futbolcu piyasasına pek hakim olmadığını düşünebiliriz. Ayrıca hoca olayın tribün tarafına da çok hakim değil. Beşiktaş taraftarının Burak'ı neden istemediğini çok iyi anlatamıyor yöneticiler galiba. Hoş kendileri de pek anlamış değil sanırım.

beagle dedi ki...

@Müslüm
Geçen sene Negredo gelirken "Almeida gibi kaleden uzak kalıyor"dedik, meczup damgasi yedik, gelince adil oluruz o ayrı.
Love için kontracı bize uygun değil dedik, kral dediler.
Lensde beraber şiştik.
Cenk yerine Negredo oynasın dedik, 30 puanda kaldık. Ikinci yarı 41 puan aldik, hala Cenk diyen var.

Bu liste uzar. Geçen yildan öğrendiğimiz Şenol Güneş'in büyük konsantrasyon ve değerlendirme problemleri olduğu. Bu hocaya iyi 14-15 oyuncu vereceksin, güzel idare eder. 22 kişilik buraz da sıkıntılı ama yuksek profil kadro verdin mi icinden çıkamıyor(11 istikrarı bu gibi durumda patlıyor)

Velhasıl Burak için itirazlarimiz çok makul:
- Maaşı 3.5M
- Bonservisi var, yaşı 33
- Berbat bir stili var, defans ve sorumluluk yok, ofsayt ve top kayıpları ile takima büyük zarar veriyor. Gol atsa da takımları bu sebepten başarılı olamıyor. (Arkasina Melo koyup, cinayete kart gostermezsen ayri)
- En büyük silahi savunma arkası koşu, yaslandigindan bu silah da her gün zayiflayacak

Burak pahalı, teknik açıdan yanlış, tribünce de sevilmeyen biri olarak yanlış seçimdir. Mesela Love'dan iyidir kabul de, konumuz o değil.

Milyon Euro maaşları batiga gomecegine Larinle devam et. Adam gol atabildigini gosterdi. Alabiliyorsan yeni bir Gomez getir.

Emrah D dedi ki...

transfer stratejisi: 30 yaş üstü para eden kim varsa sat (maaşı makul pozisyonunda bolluk olmayan gökhan gönül, medel, fabri hariç), kalanını tut. taliscayı hülle yapabiliyorsan ya da opsiyonu satabiliyorsan yap yoksa kurcalama. elde 11 kalitesinde 7-8 kişi + bir miktar genç kalıyor.

durumumuz için şenol hocadan daha ideali malesef olmadığından ve o da en rahat 14-15 kişilik kadrolarla rahat ettiği için kontratı biten yabancılar + maliyeti fazla olmayacak yerlilerden 6-8 tane arası maaşı aşırı olmayan (gerekirse kontratı bitene imza parası verip maaşı yine düşük tutarak) transfer yap 14-15 çekirdek kadro + gençler + satılamayanlar (pektemek?) şeklinde bir kadroyu hocaya ver.

her postta tekrar ettiğim listeler de bu stratejinin kafama göre bir sonucu.

@beagle

saydığın gerekçelerle burak transferini ben de desteklemiyorum. sana o açıdan kesinlikle katılıyorum fakat hoca ısrarcıysa ne yapalım. benim vurguladığım nokta o.

ozan dedi ki...

Hoca illa ki Burak olsun dedi mi yoksa yonetim hocam Burak var oda olur mu dedi bilmiyorum ama 2.ci ise durum hocayi elestirecek bir durum yok sonuncta adamin olayi bu ama olur da Burak gelirse sene sonu hoca ve Burak beraber giderler, Vodafone Arenada da ilk defa yonetim istifa diye bagirilir.

@Beagle

Hocam hala Cenk diyenlerden biri olarak cevap hakki dogmus bana. Sen 11 puan farki Negredo-Cenk degisikligi ile mi oldu diyorsun? Son 3 maci cikarsan zaten , Negredo yoktu, kaldi geriye 32 puan :)

Negredo Cenkten iyidi kotudur demem ama bir oyuncu Clde takir takir atiyorsa ve Besiktas gibi bir takimin 20 milyon euroya oyuncu satma sansi varsa ve Negredo Gomis performansi sergilemiyorsa, Cenk oynar. Ayrica tek tek oynadiklari dakikarlarda ki skorlara gore hesap yapsak fark oyle 11 puan gibi de degil.

beagle dedi ki...

@Ozan
Cenki kişi olarak çok seviyorum. Ama bizde sahada kapladığı alan çok yanlıştı. Babel ve Talisca'nin kullanacağı yerlerde geçiriyor bütün maçı. Bizde oynamaz dememin sebebi yetenek değil oyun alanı.

Dün Podcast'te konuştuk . Her takımın işlemeyen noktaları olabilir. Fatih Terim berbat stoper tandeminden bir kere bile şikayet etmedi mesela .

Beşiktaş ligin ilk yarısında 29 gol atmış , ikinci yarısında 40 gol . ilk yarıda 1.73 puan ortalaması , ikinci yarı 2.21 . Madem bütün problem forvetti , ikinci yarı Agüero mu oynadı forvette ? Bunu nasıl açıklayabiliyoruz ?

Beşiktaş'ın forvet sorunu olduğunu kimse inkar edemez ama ondan daha büyük problemler var. Quaresma'nın verimsizliği , Atletizm eksikliği , taktiksel varyasyon eksikliği , oyuncu rolleri ve yetenek setlerinin örtüşmemesi vsvs uzar gider .

Ezbere konuşmayı bırakalım .

Hidayet dedi ki...

podcast'i kaçırdım , sormak isterdim . aceba ,saraçoğlu'nda şenol güneş'in başına o olay gelmeseydi , yönetim aynı lig sonucunu farklı değerlendirirmiydi ? özellikle şenol güneş 'in performansı ve geleceği açısından ? yaşanan olaylar bazı şeylerin üzerini örttü mü ?

ozan dedi ki...

@Beagle

Hocam dediklerin dogru olabilir, onlara itirazim yok. Hatta ikinci yari Cenk olsa belki 41 puan alamazdik, onun hesabini yapabilcek kadar futbolu bilmiyorum,. Benim demek istedigim 30-41 puani Cenk-Negredo ile aciklayamayiz. Zaten son 3 mac gazozuna oynandi ve onlarda Negredo oynamadi, Negredo olsa yine 3er puan alirdik o maclardan o ayri konu ama Cenk-Negredo haricinde de degisen bir suru etken var.

beagle dedi ki...

Valla ben bir sürü eksikten bahsediyorum kendi namima:
- Tempo,fizik güç
- Hizli Fuleli gol atan açık
- Sagbek
- Katil Onlibero
- Sosa ile Taliscanin ortası 10 numara.
Vb vb.
Yani tek Cenk herşeyin aciklamasi değil tabi. Ama "tek santrafor"da Cenkle, sağ kanatta savunmasiz ve golsuz Quaresma ile zaten sistem olmaz.
Bir sayisal göstergenin bütün sorunu çözecek tek bir nokta ifade etmesi çok zor.
Tıpkı Gomez gibi ekstra bir adam bulursan bir sürü sorunun da gozukmeyebilir. Yeterli gol ve puan da sorunsuzluk demek olmaz.

sports guy dedi ki...

Bu senenin futbolunu tek adama yuklemek imkansiz.

Mesela bu sene ilk yari cenk cok siritti, ama gecen sene q7-cenk en efektif ikililerimizden biriydi. Bircok kilidi o ikiliyle acmistik. Ama bu sene talisca ilk yari amc gibi oynatilinca o kadar siritti ki her turlu patladik.

Talisca iyice ileri cekilince de Negredo devreye girmis oldu ve takim net daha iyi gozuktu.

Bu sene ilk yari hem orta saha hem savunma hem de hucumda sacmaladik. Az gol yedik diye savunmayi da ikinci plana atmayalim, deplasmanda hic olmayacak goller yedik bu sene. Icerde cok az gol yedigimiz icin goze carpmiyor o ilk basta, ama kayseri, sivas, bursa gibi deplasmanlarda yedigimiz komik gollerin bir aciklamasi yok.

Ha butun bu sorunlar daha golcu forvetle hasir alti edilebilir miydi? Bilmiyorum. Merak ettim baktim mesela gecen sene talisca'nin gollerine. Frikik veya uzaktan sut harici kilit actigi mac yok gibi. Gencler deplasmani ve akhisar deplasmaninda yapmis o isi, baska bulamadim.

Bu sene tali'nin ligde frikik golu var miydi hatirlamiyorum pek. Uzaktan sut da keza. Bir buyuk takim icin en onemli ozellik kilit acmaktir benim gozumde. Ilk yari bu konuda rezilleri oynadik. 10 kisi kalan takimlarin kilidini acmayi basarmis olsak bile sampiyonduk su an dusunun.

Sistemsel sorun vardi. Gecen sene de vardi bu aslinda, ama berbat oynadigimiz maclarda mucizevi gollerle puan kurtardik. Alternatif timeline kuralim hemen, rize deplasmaninda samba yapmamis olsak ve kayseri deplasmaninda karambolden sismanoglu sallamasa beck'in sutla karisik pasina, ne olurdu?

Bu sene rezilleri oynadigimiz maclardan ekstra puanlari cikaramadik. Gecen sene cikarmistik, bunu da gol yememek sayesinde yapmistik biraz. Sezon tonla degisik yonden analiz edilebilir yani.

Emrah dedi ki...

@sportsguy
Yanlış bilmiyirsam ligin en az gol yiyen, en az gol pozisyonu veren ve en çok gol pozisyonuna giren takımıyız ama kabız fener bile bizden bayağı fazla gol attı. Burada defansta bir sorundan ziyade gol atan golcü eksikliği var:)

drblackeagle dedi ki...

Dorukhan Toköz Beşiktaşta diye her yerde haberler çıkıyor. Doğru ise nedir nasıldır bu oyuncu.

sports guy dedi ki...

@Emrah

En az gol pozisyonu veren takim sacma bence. Cunku bir tane inanilmaz bariz pozisyon verdigin anda o istatistik bildigin dibi boylar.

Ornek vereyim, mesela GS muhtemelen bizden fazla pozisyon vermistir o istatistige gore. Ama muslera'nin cikarabilecegi pozisyonlar verdikten sonra sikinti yok.

Fabri bence bu sene gayet iyiydi mesela. Ama nadir verdigimiz pozisyonlarda oyle pozisyon verdik ki karsi takim atamasa carmiha gerilirdi.

Ornekler bol, bursa deplasman,kayseri deplasman, sivas deplasman, basaksehir deplasman, gs deplasman, konya deplasman vs.

16/17nin son 3 haftasi bizim gol sayimizi sisirdi. Yoksa o sene de baya kisirdi, bizi tasiyan deplasmanda yemedigimiz gollerdi. Gecen seneki 9 deplasman clean sheeti vs bu seneki 4 deplasman clean sheet sezonu baya ozetliyor.

can dedi ki...

Abi ne olur bitsin su Cenk Negredo geyigi. Bu tartismanin parcasi olup, futbol cahili diye yaftalaninca forumdan sogudum, tam tekrar elim isindi, yazasim geldi, gene Cenk Negredo geyigi. Cenk bizim futbolcumuz degil artik, Negredo da dosta dusmana gosterdi nasil bir futbolcu oldugunu. Onumuze bakalim artik.

Aramizda onumuzdeki sezona as santrafor olarak Negredo'yla baslayalim diyen yok herhalde. 4,5 milyon euro alan bir yedek santraforumuz olamayacagina, bu maas ve performansla da Negredo'nun da takimdan ayrilma ihtimali cok cok dusuk olduguna gore onumuzdeki sene icin santrafor sorununu nasil cozebiliriz, onu konusmamiz lazim.

Dusuncesi bile benim tuylerimi diken diken etse de Negredo'yu ilk 11'de kullanmak durumunda kalabiliriz. (Ya da Burak gibi bonservissiz bir ara cozum olabilir-baska bir tuyleri diken diken eden alternatif) Bu durumda Negredo'yu nasil daha efektiflestirebiliriz? Bu caba pas oyununa donme arzumuzla kesisebilir mi? Oguzhan'li, Negredo'lu bir takim kuracak olsak Quaresma'dan nasil kurtulacagiz, 10 numaraya kimi koyacagiz? Larin'in pas oyununda is yapma sansi nedir? Sorular, sorular...

beagle dedi ki...

@Can
Dostum podcastleri yakala, keyfini yerine getiririz chat kısmında.
Bugün 2 genç aldık. Yeni sezon yeni umutlar.

turgay dedi ki...

eskişehir maçlarını izlerken hasan hüseyin ile birlikte dikkatimi çeken iki oyuncudan biriydi dorukhan. iyi transfer yaptığımızı düşünüyorum eğer olduysa. yardımcı hoca konusunda ise yusuf şimşekten çok yasin sülün tercihimdir.

fidddas dedi ki...

Dorukhan sanirim serkan recberin etkisi oldugu ilk transfer oldu.

turgay dedi ki...

serkan rençberin faydalı olacağını düşünüyorum. alfredo morelos ve henry onyekeru haberlerini gördüm. muhtemelen onun işleridir. talisca işi çözülür onun yanında da 1-2 oyuncu daha yüksek bedellerle satarsak bu tür genç oyunculara yatırım CL geliri olmayan sezonda ciddi işler olur. gökhan keskinle de yollar ayrılıyormuş. güzel haber bu.

beagle dedi ki...

Sergio Ramis resmen bilerek Salahın kolunu kirmaya çalıştı. Realli olmak pislik olmayı gerektiriyor herhalde.

Ramos sen ne tür bir orospu çocuğusun. Şampiyonlar ligi keyfimizi kursağımızda bıraktın. UEFA denilen kuruma da lanet olsun. Büyükleri koruyacağım diye futbolun ırzına geçtiler.

beagle dedi ki...

Imansiz Bale tsubasa gibi vurdu. Böyle kazansan lafımız olmayacak da...

carlito dedi ki...

Salah'a yapılan harekete faul bile çalınmayınca maça dair tüm hevesim kaçtı.. Zaten bir sezon içerisinde ya istediğim herşey oluyor,ya da bir şey olmadı mı çorap söküğü gibi tüm organizasyonlar istemediğim sonuçla bitiyor..
Yazık oldu Salah'a ve Liverpool'a.. İstediğin kadar kupa kazan, evlat olsan sevilmezsin Real..

Basar dedi ki...

O stadyumda hakemler hep bir takımı katletmek zorunda mı? Ramos’un hareketi 4-6 maçtan başlar. Ahlaksız!

5 kurusluk top oynamayan takım karşı takımın yıldızını sakatlayarak ve birazda kalecinin yardımı ile mac kazandı. Yenilen takım ise top oynamaya çalıştı.

Adsız dedi ki...

Kempes'li Ardiles'li Socrates'li maçları bizzat izleyebilmiş şanslı jenerasyondanım. Sonra Maradona vardı, Van Basten vardı, vs. Şu anda olan bitense resmen kepazelik. Önce Platini'den kura şikesi açıklaması sonra da Ramos'un yaptığı ve sarı bile almayışı. Böylelikle Salah Dünya Kupası'nda dahi oynayamayacak. Ne için? malum takım müzesine bir kupa daha götürsün diye.

Çivisi çıkmış, hala videolu hakem yönetimi geyiği dönüyor bir de. Hayırlısı olsun ne diyelim. Seyyar satıcıların dediği gibi “bitmedi” modunda bir de gidip teselli etmiş vatandaş. Ohannes. Sözün bittiği yer.

ozkankaya35 dedi ki...

Yusuf simsek.hic yoktan iyidir ama vizyonunuzu seweyim

beagle dedi ki...

Serpil Hamdi hica alzheimer olmuş. Onyillar kaybettik kendisinden yararlanmadan. Ogrencilerini bari kaybetmeden akillanalim. Prestiji hala yerinde olan göreve (Feyyaz forvet eğitimine olmak üzere MAF mesela...)

http://www.hurriyet.com.tr/serpil-hamdi-tuzun-sergene-pas-atmasini-yasakladim-40076917

ozkankaya35 dedi ki...

Feyyaz bunun icin emek vermedi hiç.

beagle dedi ki...

Teknik direktörlük sevdası bitmiştir yavaş yavaş. Hırslar bitince ögreticilik çıkabilir.

can dedi ki...

@beagle
chat kismina nasil ulasiyorum yahu?

beagle dedi ki...

Canlı podcast yakalarsan alttaki youtube videolarin dibine kadar kaymak lazım. Offline izliyorsan süreyi ileri almak lazım. Zamana göre çıkıyor yazılar.

can dedi ki...

@ beagle
Tesekkurler! Sen veya baska bir arkadas su sorumu da cevaplayabilir belki. Ben iphone'dan mesaj yazamiyorum artik, altta eskiden nick'imin gorundugu yerde google hesabi diyor ama kimliksiz bir sekilde, ustune filan tiklayinca da bir sey olmuyor. Var midir bir caresi? Cok zor oluyor boyle, bilgisayar bulana kadar yazma hevesi kalmiyo insanin.

beagle dedi ki...

@Can
Androidciyim. Benim alanin dışına çıktın dostum. Gmail hesabın varsa önce ona gir, o acikken eksiye dön diyeceğim de tamamen farazi tabi.

can dedi ki...

@ beagle,
Ah be beaglecim yaptim hepsini, delirtti beni ne zamandir. Baska yasayan yok mu bu problemi?

BurkayJK dedi ki...

@can

Şöyle bir şey dene; blogger.com'a girdiğinde giriş yapmamış görünüyorsan giriş yap ve sonra buraya gir.

can dedi ki...

@burkay
Sağol önerin için. Bloggerda da girmiş görünüyordum ama mucizevi bir şekilde düzelmiş sabah kalktığımda.

drblackeagle dedi ki...

Anasını satayım sanki Brezilya ya karşı oynuyozda maçın yorumcusu bu seviyelerde takımlara karşılık verebilmemiz mutluluk verici diyor. Ulan Hasan Sarıçiçek . Kanal 7 ye milli maç verene dövmek lazım

drblackeagle dedi ki...

Dövmek = sövmek

beagle dedi ki...

Digiturk varsa kanal85 saran sport

can dedi ki...

Mac ozetlerini izledim de Cenk’in golu hakikatten cok ust duzey bir golmus

yilmaz dedi ki...

Ciddi ciddi fernandes haberleri dönüyor, arkadaş geçmişimizden kurtulamıcak mıyız biz?

Ne büyük günah işlemişiz, çek çek cezası bitmiyor.

can dedi ki...

@yilmaz
Hakikatten baydi artik. Hazir santrafor ariyorken Almeida’yi da getirsek ya.

Bu arada yeni bir baslik acilsa ne guzel olur.

Unknown dedi ki...

her şey için teşekkürler bekleriz iş fikirleri

turgay dedi ki...

opare yazan adamlar var. şaka gibi. amokachiye kadar gidecek herhalde haberler.

yilmaz dedi ki...

@can hakkaten şu anda Almeida Fernandes'ten daha mantıklı olur :)

Milan badelj gündemimizde var mı? Yok mu yönetime yakın bir arkadaş?

yilmaz dedi ki...

---TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR!---

Emre Özkan iyi bir Beşiktaşlı. Bize de zamanında hizmet etti. Beşiktaş öyle bir kulüp ki ayrılan tekrar gelmek istiyor. Emre Özkan da sevdiğimiz bir oyunucu, şartlar uygun olursa görüşürüz tabii ki, neden olmasın.

Gökhan Süzen karakterli bir çocuk, Feda sezonunda bizde oynamıştı. Bence artık yerli oyunculara yönelme vakti geldi. Oturucaz konuşucaz, şartlar uyarsa kendisini takımımızda görmek isteriz.

---TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR!---

beagle dedi ki...

Bugün GSli bir arkadaşa Larini gostereyim diye Sivas maçını açtım, her pozisyonu Ozzy yaratmış. Kaçanlarla bir sürü. Larin diye girdik Ozzye vay be dedik.

Alem calkalaniyor, Ozzy 10a satilsin diye. E.enizin şampiyonlugunu görürsünüz Atiba Quaresma Love ile.

Salaklık tedavi edilemez. Biz camiaca olmamışız.

Son olarak başka bir idman yapalım. İstediğiniz 10 numara kim? Arfa vb.inceci.
Hangi dev takımda yatan inceci 10 var? (Sahte 9lar var)

Beşiktaş'a pahalı dandik yatışçı bir 10 değil pres yapan hareketli 2 forvet gerekli (Ali G. Tuncay Şanlı,Elmander vb).
Gs 8 stili Belhanda ile atılım yaptı. (Onlar da en iyi orta saha oyuncularini ince az yapti diye elestiriyor ya :) )

Huzeyfe dedi ki...

Marcelo Gallardo vardi eskiden, her sene GS'ye transferi 3 ay konusulurdu. Adam futbolu birakti en sonunda ancak oyle kurtuldular. 3-4 seneye sonra ancak biter bu eski oyuncu haberleri.

Fernandes'den kurtulunca bu takim sampiyon oldu. Oguzhan varken ne sacma isler bunlar ya.

Ben yonetimden cok asiri umitsizim acikcasi.
Iyi futbolcu degil de iyi cocuk ariyoruz. Menajerlerin kucagindayiz yine.
Birazcik akil varsa once eldeki agir kontratlardan cikmanin yolunu bulunur. Sonra transfer yaparsin. Bu kafayla CL'yi seneye de iskalarsak iflah olmayiz.
Keske UEFA'nin transfer sinirlamasi bu sene de devam etseydi.

Fernandes nasıl kurtarıcı olarak görülüp taraftarca bu kadar benimseniyor cidden anlamıyorum. Ne yaptı abi bize Fernandes? takım oyununa nasıl bir katkısı oldu? Cidden taraftarımız bilgisiz. Ayağının dışı canımızın içinden sonra bi de bu olursa batar takım

carlito dedi ki...

Şu platform dışında koskoca internet aleminde aklı başında yorum yazan tek bir yer yok.. Nereye gitsen "Oğuzhan defolsun gitsin, işe yaramaz, çöp vs." ve "Fernandes çok iyi adamdı abi ya geri gelse süper olur" diyenlerden geçilmiyor..
Basında çıkan transfer haberlerinden dolayı zaten heves meves kalmadı, maçlar başlayana kadar ilgimi siyasete yöneltiyorum ben...

BurkayJK dedi ki...

@carlito

Forza'ya üyeyim ve neredeyse hergün girer bakarım, orada da durum farksız. Aklı başında futbol muhabbeti beklediğimden değil de işte alışmışım senelerdir takılıyorum. Bazen cevap yazacak gibi oluyorum, hemen geri siliyorum. :)

beagle dedi ki...

Camia ve başkandaki panik havasini hiç anlamadim.
Bu sene "teknik yetersizlik"den dolayi gereken 2 transfer var.
10/SS ve Golcü
Elinde Babel ve Larin varken sadece golcüyü pahali/iyi maaşlı sececeksin. 5 adam lazim degil santrafora, 1 golcü o kadar. Love gidiyor belli. Negredoyu kakacaksin işte.
10da kesinlikle kiraliktan yürü, gelen tutmazsa Babel ve Peksimeti kullan. Mustafa Apardiyi alıştır. Hatta Larin +Santrafor bile denersin.

Fiziksel sebeple 2 oyuncu lazım. Niye ayirdim? Bunları 1-3M dan rahat bulursun da ondan. İlk 11lik sagbek. Toreye destek sag açık.

Bitti gitti. 8-12M toplam bonservis ve santrafor hariç 1-1.5M euro maaşlarla takim hazır. Ona da 3-4 verirsen gelenleri 6-9M Euro maaşa alirsin.

Boyko Aras Veli Quaresma Tolgay Tosic Love Negredo... Gidenlerden 15-20 maaş düşecek.

Bence konu bu sene değil, geçen sene verdikleri maaşlar patladı. Kusura bakilmasin benim maaş bütçe tezim 25M-30M Eurodur. Biz oralarda sampiyon olduk. 3 - 4.5M maaşlı stoperlere de ihtiyacimiz yok.

Altyapinin en çok hazir adami stoperde var. Millet hala stoper bakiyor. Kusura bakmayin o zaman verirsiniz anahtari bir Arap'a Çinli'ye. Stoper, Onlibero, Solbek, Destek Forvet ve kenarda 3. yedekler hazır. Buralara yedek oyuncu transfer edilmemeli.

carlito dedi ki...

@BurkayJK
Ben de forza forumun ilk açıldığı zamandan beri üyesiydim,2002 falandı galiba, kurucu üyelerdendim yani bir nevi :) ama 2010 dönemindeki tüpçünün tribünde adam dövdürdüğü meşhur denizli maçından sonra tüpçüyü öven yazıları forumda görmekten utandığımı yazmamın ardından "bundan sonra görmezsin o zaman" denilerek banlandım.. yetmez demirören zihniyetinin yönettiği bir yerdi ben son bıraktığımda, bizim tanıdığımız bildiğimiz Çarşı'nın yeri gibi değildi, bir daha da dönmeyi düşünmedim.. o dönemden beri bu blogdayım, iyiki de buradayım...

BurkayJK dedi ki...

Sen bayağı eskiymişsin. :)

Ben de bu blog'u keşfettiğimden beri başka yerde Beşiktaş konuşmuyorum ve okumuyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@ beagle

Bilal'e anlatir gibi anlatmissin. Aynen katiliyorum.

beagle dedi ki...

@Kuzeyfo
Oyuncu fazlası olan, maas butcesi patlak, yaşlı bir takıma 33lukler 35likler yazilinca geliyorlar bana da :)

can dedi ki...

Transferde adı geçen yerlilerden ilk 11e monte edebileceğimiz var mı sizce?

beagle dedi ki...

Şöyle deneyelim, milli takimdan bizde 11 e kimi koyarız?

Ben Harun Tekin'i koyarim, kalan kaleciler Fabri gibi.

Şener-Gokhanin yedegiydi. İyi gokhan keser. Dorukhan???

Okay-Medel-Tolgay... Medel
Nuri, Yusuf Y. Ozzy... Ozzy

10 boş. Emre veya Deniz oynayabilir. Ama ikisi de yeterli değil.

Orkan,Töre ve Babel'den iyi kanat? Cengiz :))) Ahmet Canbaz. Daha değil.

Burak-Larin? Sabaha kadar Larin.

Özetle

Sagbek ve 10da gelecek Türkler 2. alternatif olurlar.

Harun gelirse (bence) bir süre sonra Fabriyi kesmeli.

Alpay Çelebi'den daha hazır, Mertcan ve Mustafa'dan daha yetenekli hiçbir Türk oyuncu adı geçmiyor. Her tak9mda yabancılar oynadigindan çok normal.

Enes Ünalı alsak çift forvet güzel olurfu

Alinmasi zor Harun, Enes ve Okay ile imkansiz Cengiz hariç ilk 11 zor.



can dedi ki...

@beagle
Aynen katılıyorum, belki Harun haricinde. Emre Akbaba için 6 milyon € lar telafuz ediliyor. Delirmiş olmamız lazım.
Serkan Rencber yonetimindeki yeni scouting departmanimiz sahane basladi ve Opare’yi kesfetti. Bakalim Ausburg’da yarisi vergi 336 bin euroya (168bin) oynayan ve yakin donemde disiplinsizlik nedeniyle takimdan kovulan Opare’nin Besiktas maasi kac lira olacak?

Anadolu Design dedi ki...

herşey için teşekkürler tuzla çiçekçi

Anadolu Design dedi ki...

Altyapinin en çok hazir adami stoperde var. Millet hala stoper bakiyor. Kusura bakmayin o zaman verirsiniz anahtari bir Arap'a Çinli'ye. Stoper, Onlibero, Solbek, Destek Forvet ve kenarda 3. yedekler hazır. Buralara yedek oyuncu transfer edilmemeli beşiktaş çiçekçi

Anadolu Design dedi ki...

Bence konu bu sene değil, geçen sene verdikleri maaşlar patladı. Kusura bakilmasin benim maaş bütçe tezim 25M-30M Eurodur. Biz oralarda sampiyon olduk. 3 - 4.5M maaşlı stoperlere de ihtiyacimiz yok. sivas çiçekçi

Yorum Gönder

Ara