.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Aralık 2017 Perşembe

STSL 16 Beşiktaş - Osmanlıspor


Tarih: 17 Aralık 2017 Pazar , 19.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler (BJK 1g 1b 1m - OS 1g 2b 2m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Branislav Ninaj , Hakan Arıkan , Muhammed Bayir , Mehmet Güven , Engin Bekdemir , Josue 

Cezalı Oyuncular : Atınç Nukan , Gökhan Töre , Necip Uysal / Numan Çürüksu


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

96 Yorum:

EC dedi ki...

yenelim yeter.. TD miz biraz farkli dusunsun ve futbolcularda oynasin artik!

mit dedi ki...

Gene mi beraberlik? :(

Yalnız denk geldi Twitter'da Beşiktaş muhabirlerinin tivitleri altında dönen yorumlara baktım da, vallaha biz burada arada kopan kavga gürültüye rağmen aşırı seviyeli ve kafalı bir muhabbet yapıyoruz, genel akıl yerlerde :(

hastati dedi ki...

0-0 1-1 2-2 gormeyelim, yenilsekte olur.

carlito dedi ki...

Maç tarihi doğru da gününü yanlış yazmışsınız, pazar günü olacak.. Bir an için "ulan?" dedirttiniz hani :)
Hiç maç yorumu yazasım yok, kadro tahmini yapmak bile içimi daraltıyor.. Umarım hoca söylendiği gibi neşteri vurur da maç sonu iç açıcı şeyler yazabiliriz..

sports guy dedi ki...

Osmanlinin deplasman karnesi rezalet. Sasip dusup bir gol buldugumuz an farka gidecegini dusunuyorum, cikan kadrodan bagimsiz. Ve bu beni korkutuyor.

Korkutuyor, cunku bu macta alinacak farkli galibiyetin tekrar galatasaray maci etkisi yaratmasindan endise ediyorum. O maci 3 0 aldiktan sonra hocanin "kazanan kadroyu bozmayacagini" az bucuk tahmin etmistik herhalde.

O yuzden umarim nester geliyorsa bu mac hakkaten gelir, cunku farkli kazanacagimizi ongordugum bu mactan haftaya sivas karsisinda fazla degisiklik olacagini dusunmuyorum.

Ha bir de, atiba tolgay ikilisiyle cikarsak kadronun aciklandigi saat ile mac saati arasinda bir 70lik icebilirim. Baska turlu cekilmez cunku.

nkonrat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@beagle

Buraya taşıyarak, hoşbulduk çok teşekkürler. Buradaki diğer arkadaşlar gibi değerli yorumlarını okumak ayrı güzel.

@nkonrat

Yamulmuyorsam Sosa zaten Ocak ayına kadar kiralık TS'de. Milan'daki sözleşmesi de 2017-2018 sezonu sonu bitiyor. Arcantin'im canım ciğerim diye tutturmazsa max. 1 milyona kiralık gibi anlaşılabilir. Zaten lige almış olacağız, takımdaki dikine oynama ve hızlı pas trafiğini bir nebze çözse kar kardır.

Adsız dedi ki...

Talisca giderse bir de kiralık ödediğimiz 4 milyonu geri alacakmışız. Oh mis. Bence çok güzel anlaşma. Kokmaz bulaşmaz Talisca Çin'de iş yapabilir onu bilemem.

Barreto dedi ki...

Atiba ve Q7 oynamasın lütfen. Pektemek ve Necip'e bile razıyım.

sports guy dedi ki...

Talisca kariyerinin bu doneminde Cin'e falan gitmez. RVP haberlerine inanan fenerlilere donmeyelim lutfen :)

Sosa'nin kiralik anlasmasi da gorunurde kiralik, trabzon onun bonservisini aldi bile muhtemelen. Bizim lens olayi gibi. 6 aylik kiralik adamin 3 4 yil alacagi ucret kapa bildirilmez.

Pheaglix dedi ki...

talisca işine temkinli yaklaşmak lazım. kiralık oyuncudan gelecek 4 milyon epey iyi para ama takımdaki alternatifsiz tek oyuncuyu 4 milyona devre arasında göndermek hem tehlikeli. yerine o paraya doğru dürüst bir alternatif bulabileceksek gönderelim, ama öbür türlü benfica'dan biraz daha para koparmaya çalışmak ya da teklifi reddetmek daha mantıklı gibi. hele talisca'nın yerine fellaini'yi düşünüyorsak hiç girmeyelim o işe, efendi efendi sezonun bitmesini bekleyelim.

maça dönersek; muhabirlerin çoğu quaresma ve atiba'nın kesik yiyeceğini ve negredo-medel ikilisinin ilk onbir çıkacağını söylüyorlar. atiba-medel değişikliği mutlaka katkı sağlayacaktır takıma, ama geri kalan olası değişiklikleri epey merak ediyorum. ileride cenk-negredo-babel üçlüsü, arkalarında da medel-tolgay-oğuzhan gibi garabet bir yapı ile maça başlayıp geçen postta @emir oem'in çizdiği senaryonun bir benzeri ile ikinci yarıya negredo-quaresma değişikliği ile başlayabiliriz, ya da medel-oğuzhan-talisca-lens-babel-negredo ile osmanlı'nın tepesine de çökebiliriz. umarım doğru düzgün bir düzen ile oynayıp farklı kazanırız da şu "kazanan onbiri bozmama" huyu bu kez haftaya lehimize işler.

Adsız dedi ki...

@sports guy

Talisca Benfica ile yaşadıklarından sonra bir daha geriye dönemeyeceği orası dışında her yere gider elbette. Ama hiçbir Avrupa takımı kendisi için 10 milyondan fazla vermeyecekken -eğer doğruysa- 25 veren Çin takımı varsa du bakalım nolcek. Olayın bir de şu yönü var, 25 Benfica'ya ise kendisine de bizden aldığının en az iki katı teklif edilir. Tabii yine ve yeniden haber doğruysa. Emin olduğum tek bir şey var, Talisca da Premier Lig-La Liga-Bundesliga üçgeninde hatrı sayılır bir takıma ciddi sözleşme parasıyla ve yıllık ücretle transfer olamayacağını gayet iyi biliyordur. Para konusunda 2 takım dışında Ligue 1 kadraj dışı zaten.

Sosa işine gelirsek; opsiyon olmayıp uzun vadeli bir sözleşme olsaydı ve bırakın TS'yi Milan bunu kendi ülkesindeki mercilere bildirmeseydi ne olurdu bilemem. Kaldı ki bu haber yeni değil.

http://www.fanatik.com.tr/2017/09/08/trabzonspor-sosa-yi-acikladi-1317570

@Pheaglix

Bildiğim kadarıyla sözleşme koşulları müzakereye açık değil (hep Mendes başlattı böyle işleri) ve 25'i ver al ya da verene bırakırım durumu mevcut. Ben gayet mutluyum ve alternatifsiz halini kendisine benzeyen başka oyuncu yok anlamında değerlendiriyorum. Bu bakımdan doğru, ama katkı anlamında 4 milyon bize geri dönecekse şahsen hiç düşünmem. Mesele hatasından dolayı vs değil, olduğu haliyle oynanan asimetrik bireysel futbolun baş aktörlerindendir kendisi.

sports guy dedi ki...

@james

Sosa konusunda benim dedigimi yazmissin zaten. Kap aciklamasi da bariz gosteriyor bu durumu, kaldi ki bahsettigin takim milan. Italyan yani. FFPden yirtma konusunda kitap yazmis bir ulkeden bahsediyoruz.

Benim tahminim Trabzon yaz aylari icin daha fazla bonservis yuku altina girmek istemedi ve boyle anlasma yaptilar. Zaten sonraki iki senenin maasinin bildirilmesi de bundan. Italyanlarin kendi aralarinda da sikca basvurduklari bi yontem bu.

Italya'nin yetkili mercileri bu konularda gayet seffaf(!). Mesela fenerbahce cagliari'ye isla icin ne kadar bonservis odedi, biz medel icin inter'e ne odedik hala bilmiyoruz :)

Sosa trabzon'un oyuncusu, aciklamasi da duser zaten yakinda. Bizde de aynisi lens konusunda olacak.

Talisca'ya donersek, zaten Cin'den teklif aldigini dahi sanmiyorum. Cin'in yabanci kotasi oldukca dar artik, ve disardan oyuncu transferi icin yapilan her 1 kurusluk odeme icin 1 kurus da Cin futbol gelistirme fonu gibi bir kurulusa odeme yapmakla yukumluler. Bosa azalmadi Cin haberleri son bir yilda dunyada.

Talisca bizde de cok para almiyor ayrica, 1.5 milyon civarina oynuyor. Orta halli bir avrupa takimi yuksek vergilerle bile bunun rahatca ustune cikacak durumda su an.

Talisca konusundaki tahminim de su, sene sonuna kadar kesin bizde. Yaz basinda Fikret Orman pazarliga oturur, 10 civari teklif eder. 15 18 araliginda teklif veren bi Avrupa takimi da onu kapar gider. Bakalim, goruruz.

Adsız dedi ki...

@sports guy

Halen TS'de 574 dakika, yani 90 dakikaya bölersek 6,4 maç süre alabilmiş Sosa için böyle bir opsiyon varsa niye TS alsın ben bunu kavrayamadım. Şimdi adım adım gidiyoruz.

- TS'nin FFP gibi bir derdi yok, zaten Avrupa kupalarında yok
- Ötesinde Kucka'ya 5 Burak'a 3,5 saymış adamlar, FFP olsaydı bile bu şartlarda satıştan aldıkları 1 milyonla zaten karşılamaları mümkün değil
- KAP'a açıklanan rakama göre yarım sezon kiralama için dahi para ödemişler, 1,35 gibi
- Halen hatrı sayılı süredir ilk 11 düşünmüyorlar

Dolayısıyla anlamadım "şeytan bunun neresinde".

Öte yandan Talisca'ya vergiler çıktıktan sonra 1,5 verecek hiçbir Avrupa takımı bulamazsın. Bir katakulli varsa ancak bu 25 milyonda olur, birilerinin iştahı artsın hesabında. 15-18 verecek Avrupa takımı da hayal bana göre. Piyasası max. 10 milyon. Benzerleri için bknz. istikamet S.America. Geçen sezon ligde 13 gol 2 asist yapmışken görünür talibi yoktu adamın bir de.

sports guy dedi ki...

@james

Adim adim gidelim, ok.

- Trabzon'un FFP anlasmasi mevcut, UEFA'nin resmi sitesinde bulabilirsin. Bonservis kisitlamasi icermese de genel harcamalari iceriyor. Yillik donem harcamalarinda asiriya kactiklarni dusunmuslerse 2018'e atmak istemis olabilir Trabzon yonetimi bonservisin ikinci kismini. Avrupa kupalarinda olmayan takimlar FFP cezasi almaz diye bir kaide de yok zaten. Mesela Karabukspor'un Avrupa kupalarina katilma cezasi var. Ne ara Avrupa'ya gittiler de aldilar?

- Aynisini biz de Lens icin yaptik. Oynatmiyoruz ama alacagiz. Neden? Cunku o opsiyon kagit ustunde. Avrupa'da bircok takim bunu opsiyonmus gibi gosterip sonradan oyuncuyu aliyor. Amac da belli, adamin onden oynatmaya baslamak. Satin aldigin kulup de o garantiyi hissettigi icin veriyor zaten. Sosa ozelinde bir soru daha, beyin firtinasi olsun. 2017 2018 sezonu sonu sozlesmesi bitecek bir oyuncuyu niye kiraya versin Milan?

Yani ortada aslinda opsiyon falan yok. Bildigin taksitle alim gibi bir durum soz konusu. "Gentleman's agreement" da diyebiliriz.

Talisca konusunda vergiler ciktiktan sonra 1.5 veren hic bir Avrupa takimi bulamazsin lafi da inanilmaz iddiali olmus acikcasi. Vergilerden sonra ortalama 2.5 bareminde takilan onlarca kulup var Avrupa'nin ilk 5 liginde. Orada vergi orani %45, bizde %15 diye hatirliyorum. Ornek olsun diye soyleyeyim, Negredo'ya biz Valencia'da aldigi paranin aynisini veriyoruz. Orada vergiden once 7.6 aliyordu adam. Avrupa kulupleri fakir degil, Talisca da isimsiz adam degil. Clde piyasa yapmis benfica patentli adam illa para eder. Neyse isin bu kismi daha cok tahmine dayali, bakalim dedigim gibi.

Adsız dedi ki...

@sports guy

- FFP anlaşması olan TS'nin son transfer bilançosu: 10,5 gelene para, gidenden 1 milyon.

- Milan geçen sezon Sosa'yı çoktan gözden çıkardı. Tüm sezon 1330 dakika süre alabilmiş bir adam kendisi. Halen TS kadrosunda bulunan Kucka aynı sezon 2370 dakika süre almış. Sosa'dan 2 yaş küçük Kucka 5 milyona kesin transfer olurken senin hesaba göre kiralık ücretine eklenecek Ocak'ta ödenecek parayla aynı miktara Sosa alınıyor. Haydin bunu da kabul edelim, yine ilk maddeye dönüyoruz; opsiyona gerek yok ki, zaten FFP derdi olmadı aldığı/sattığından belli TS taksitlendirirdi olur biter. Niye 1 yılı kalmış adam kiralık olsun sorusuna gelirsek; sırf bizim 13 milyona kakaladığımız Demba Ba'nın yıllık ücretinden kurtulmak için 1 yıl sonra beleşe önerdi adamlar.

- Talisca efsaneleri ise şimdiden 4 ciltlik kitap olur. Ama nedense halen totomaç formatında dahi ortama düşen transfer talibi hikayesi yok. Sezon başı bir ara ManU lafları filan edildiydi de güldüydüm. Hazır adamdan gol de yedin Monaco sen olsan bari.

Adsız dedi ki...

Şunu da ekleyeyim, FFP'ye göre transfer harcaması sezonluk, yani devre arası verdiğin para da tüm sezondan sayılıyor.

sports guy dedi ki...

@james

Son dedigin dogru degil ben de oyle giris yapayim, financial year uzerinden yapilir ffp'nin harcama kontrolleri. Bonservis hesabi ayri olabilir o konuda net emin degilim incelemem lazim.

http://www.uefa.com/insideuefa/disciplinary/club-financial-controlling-body/cases/index.html

Buradan da trabzon'un ffp anlasmasini inceleyebilirsin. Dedigim gibi, 2017 financial year sonunda 10 milyon euro acik verme durumundalar. Burada kasit transfer harcamalari degil, genel gelir gider. Tabii transfer de dolayli olarak icine giriyor bunun haliyle. Biz iki kalemle bogusuyoruz, hem 10 milyon euro acik verme yukumlulugu, hem de bonservis yasagi. Trabzon'da biri eksik.

Sosa'yi kucka burak transferlerinden ayiran su, trabzon yonetimi sosa transferini sona birakti, cunku adami bi turlu ikna edemediler. Sonunda oyuncu ikna olunca da son saniye transferi oldugu icin boyle bir yola gidildi. Timeline takip edilince cikiyor yani durum.

"Taksitlendirirdi olur biter" ile FFP asilmiyor iste. Kagit uzerinde Sosa su an kiralik. FFP'ye gore bonserviste taksit bile yapsan yaptigin harcama tek kalemde yansiyor. Bizim negredo muhabbetindeki 8 taksit olaylarini hatirla. Muhtemelen taksitle oduyoruzdur hatta, ama gider kalemini tek seferde dusuyorsun.

Kiralik mevzusu oyle degil. Biz lense 1.5 yazdik su an bonservis gideri, yazin 5 daha yazicaz. Trabzon'unki de ayni hesap. Psg'nin Mbappe'de yaptigi da ayni hesap hatta. Kendisi su an bedelsiz kiralik biliyorsun.

Talisca konusunda uzatmaya gerek yok artik bence, tahminlerimizi yaptik bekleyecegiz :) sadece avrupa'da 1.5 veren cikmaz lafina takildim ben orada, isin o tarafi yanlis bilgiydi cunku. Kalani ongoru yarismasi oluyor.

Pheaglix dedi ki...

@james sneijder

bildiğim kadarıyla futbolcunun satılması durumunda kiralık sözleşmesi tek taraflı iptal edilemiyor. eğer benfica talisca'yı kış transfer sezonunda satmak istiyorsa bizimle anlaşmak zorunda.

söylediğin gibi bireysel oyunda epey payı var talisca'nın ve şahsen takımda görmeyi pek istediğim birisi değil kendisi, ama mevcut kadroda onun oynadığı mevkiye başkasını yerleştirebileceğimizi sanmıyorum. giderse mutlaka transfer gerekecek o bölgeye. ayrıca negredo ile oynadıklarında epey umut vaadetmişlerdi, atiba'sız daha dinamik bir orta sahanın önünde ve topun sağ kanadın çekim kuvvetine kapılmadığı bir takımda katkı sağlayabilir.

Adsız dedi ki...

@sports guy

Sosa ve Talisca'nın geleceklerini yakında görürüz. Yakın zamanda aşağıdaki haberlerden çok çıkar, malum A Bola yapmış bir de haberi:

http://www.hitc.com/en-gb/2017/11/30/with-wolves-on-the-rise-should-they-rekindle-anderson-talisca-in/

Henüz bizim için satın alma opsiyonu olarak 25 milyon rakamı belirlenmeden 2015 yılında da Atletico'nun 25 milyon ödemeyi düşündüğü konusunda bir haber de var bu arada :)

Hayırlısı olsun.

@Pheaglix

Güney Amerika ciddi şekilde incelense birçok aday çıkar böyle. Değil 25 Benfica ile 10'a anlaştığımızı varsayalım. Bu paraya gayet iyi transfer yapılabilir bu bölgeye. Biz Lanzini'ye 8 vermedik diye alamamıştık Arap takımı 7,5 milyona almıştı. Şimdi Premier Lige adapte olmuş haliyle 15. 10 milyona iyisini buluruz. Hele ki pres yapmayan fazla koşmayan ve adam geçmesi vasat ama yazıcı olsun deyin tonla çıkar, hatta dribling yapanını pas atanını da bulursun.

Emrah dedi ki...

Güzel bir analiz http://www.futbolarena.com/besiktas/besiktasin-sorunu-isabetsiz-orta-ve-sutlar-335663h/

Q7 15 maçta 169 orta yapmış. Kornerden 1 asisti var. Talisca 54 şut çekmiş ve 3 golü var. En çok şutu bloklanan adam. Kısaca ezberlediler. Farklı şeyler yapmamız lazım.

Basar dedi ki...

Maça gidip gitmeme konusunda kararsızım. Feda döneminde bile heyecan oluyorduk şimdi keçi boynuzu gibi... cumartesi maç kadrosu açıklasalar da ona gore karr versem. Hocanın takıntılı kadrosunu izlemeye gitmek istemiyorum artık.

Zaitsev dedi ki...

Talisca'ya eğer 25 milyon avro altı teklif gelirse bizim söz hakkımız var. 25 milyonluk teklif bulursa Benfica bizim aynı teklifle alma önceliğimiz var galiba, almazsak kiralama bedelini geri vererek satabiliyor Taliscayı Benfica.

Mbappe için 37 milyon avro kiralama bedeli ödendi diye okumuştum. Bedelsiz değil.

Sosanın transferini görüp beklemek lazım. Eşinden sebep önce 6 aylık kiralık yapalım alışırsa bonservis alınsın denilmiş olabilir :)

yilmaz dedi ki...

talisca'nın 4 m€ bize kazandırması harika bir şey olur. İki sezonda avrupada attığı 8 golün yanında, adamı bedavaya kiralamış oluruz. Bence süper anlaşma ama...

İşte ama'sı geliyor.
İki çekincem var:

Birincisi, yerine alınacak oyuncu. Hepimiz biliyoruz ki bundan 2-3 sene önceki gibi değiliz ve tamamen menajer kucağındayız. Bizde futboldan anlayan bir yönetici olmadığı, hocanın da pek bu işlere girmediği, girse bile oyuncu havuzunun çok dar olduğu malum. Bize menajerler en çok kar edeceği sorunlu bir oyuncuyu kakalayacaklar besbelli. Aylardır Fellaini haberleri dönüyor mesela.

İkincisi, Talisca özelinde. Yani oyuncunun defolarını tekrar saymaya gerek yok ama, açıkçası biz bu noktaya (ŞL için bahsediyorum) çoğunlukla bireysel performanslarla geldik. Kabul etmek gerekir ki bu performansların en önemlisi de Talisca'ya ait. Biz iki Bayern maçında toplamda 10 şut atarsak muhtemelen 6'sı bu arkadaşdan gelecek. Gol atma ihtimali olan 2-3 oyuncudan biri de o. Şimdi defolarını ve bize kattıklarını/katacaklarını bildiğimiz bir adamla mı çıkmalı Bayern maçlarına, yoksa menajerlerin kakalayacağı, ne performans vereceği belli olmayan "muhtemelen" sorunlu bir oyuncuya mı?

Yoksa Talisca ile ilgili negatif yorumların çoğuna katılıyorum.

Bir de şahsen Teknik Direktör'ün sezon sonu değişeceğini tahmin ediyorum. Bundan dolayı, devre arasında bonservisli ve veya yüksek maaşlı oyuncu alınmasına karşıyım.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Mbappe'nin 37 milyon kiralama bedeli ile ilgili olarak kaynak rica edecegim, ilk defa senden duyuyorum cunku :)

Kaldi ki oyle bir durum olsa bile benim dedigimi degistirmiyor. Yine FFPye uyum saglamak icin 180'i bu sekilde boluyorlar ki Neymar ile ayni doneme denk gelmesin bonservisi.

Oradaki kilit nokta "kiralik" kelimesi. Mbappe su an kiralik oyuncu mu? Evet. Seneye PSGnin oyuncusu olacak mi? O da evet. Bu kadar iste butun muhabbet. Taksit demeden taksit yapmak yani durum en basit anlatimla :)

Pheaglix dedi ki...

@james sneijder

kesinlikle katılıyorum, bizim bu kadar defosu olan adama 10 milyon euro verecek lüksümüz yok. benim söylemek istediğim; eğer talisca devre arasında giderse onun yerine mutlaka transfer yaparız, ama hem ucuz hem isabetli birisini bulamayız. talisca işi sene sonuna kalacaksa şu anki performansını göz önüne alarak tabi ki almayalım talisca'yı.

Ligde İlk iki önemli. İkinci olursak gelecek sezon şampiyonlar ligi elemelerine seribaşı olarak katılacağız. Yani gruplara kalma şansımız çok yüksek. İç sahada artık puan kaybetme lüksümüz yok. Ben bu sezon ikinciliğe razıyım. Yeter ki fettoşçu yavsaklar şampiyon olmasın.

turgay dedi ki...

kupada da osmanlıyla eşleşmisiz. bu ara baya oynayacağız.

planck dedi ki...

Sosanın ts ile özel anlaşması var, şubatta tekrar masaya oturup karar verecekler sosa alışamadım derse gitme hakkı var.

Barreto dedi ki...

Izlerken en beğendiğim BJK kadrosu:
Kaleci: Engin
Defans: Recep-Zago-Pepe-Adriano
Orta Saha: Metin-Atiba-Şifo-Sergen
Forvet: Ilhan-Amokachi

Ama Atiba az oynasın artık.

beagle dedi ki...

@Barreto
Aumann
Recep, Gokhan Keskin, Pepe, Adriano
Metin Tekin, Karhan(Ernst), Şifo, Mrkela(Münch)
Ali G.(Ilhan)
Gomez

carlito dedi ki...

Barreto'nun 11'inden değiştireceğim adam kaleci olurdu, en iyiler sözkonusuysa kalede tartışmasız Cordoba olur benim için.. Santraforda ise Feyyaz, Ferdinand, İlhan ve Gomez içlerinden seçim yapması çok zor adaylar..

Bir de önceki postta da değindiğim ve nihayet ciddi olarak konuşulmaya başlanan Sosa konusunda yönetimin devre arasında sağlam bir atak yapmasını çok isterdim.. Talisca olayı çok açık ki, olmayacak duaya amin demek.. durum buyken henüz çok yaşlanmamış, takımı hocayı ve sistemi iyi bilen, dahası özlenen futbolumuzun en önemli dişlisi olan, tekrarsan kucak açılmasını umduğuna inandığım Sosa'dan iyi bir seçenek düşünemiyorum kısa vadede.. Trabzon'u bir şekilde ikna edebilirsek en az 1,5 sezon rahatlıkla faydalanırız.. Şenol hocanın da bu işe sevineceğine eminim..

beagle dedi ki...

Rakipler ekstra sacmalamadikca bu sezondan umudu kestim. Biraz tarihi oyuncularimizdan fantasy football yapalim:

Sekerbegovic sonrasi sol kanat zayiflamisti, Sifo, Feyyaz bile iynadilar mecburen. Sonra Dede Walsh vasat üstü idi. Cok faydaliydi ama bitikti. Bir gün Mrkela geçti İnönü'den. Süper şansımız Bosna savaşı ve Sırp olmasindan sebep tehdit görmesine falan sebep oldu.

https://youtu.be/jSLrwKmygDs
https://youtu.be/OYZWUFnR8v4

Feci golcü değildi ama Qnun gençliği vari yeteneği daha hizli, daha az sorunla, biraz da 10 numara yetenekleri ile birlestirince Mrkela cikiyordu.
Ortalari kavisli, yeterince sert oldukları ve fazla yuksekten gelmedikleri için "köre bile gol attirir" denmişti.

beagle dedi ki...

Daha önemli yeterince taninmayan adam Ali Gultiken'dir.

Milne döneminin başarı sırlarindandir. Sagbek, defansif orta saha gibi gorevler alirken Milne onu firvete çekmiştir. Sonuç 1 lig sezonunda 30 gol. Tarihimizin en iyisi. ( Gol yuzdesi vb de Baba Hakkilar falan iyidir de oraları çok net bilemiyoruz)

Kariyeri ile ilgili bilinmesi gereken bize 3. Sampiyonlugu getiren önemli bir GS maçında feci sakatlandigi ve 27 yasindan sonra doğru dürüst oynayamadigidir. 4.5-5 sezonluk bir kariyerden konusuyoruz agirlikli olarak.

İkinci konu simdikiler gibi ileride bekleyen tek forvet olmadığı, mac boyunca pres yapip top kapip, Feyyaz'a bol bol orta yaptigidir. Yani takimin esasen 2. Forvetidir. Olcay benzeri bir rolde çok daha fazlasiydi Ali.

http://www.mackolik.com/Futbolcu/51294/Ali-Gultiken

88-92 arasina bakip SS- Destek Forvetin kralı nasilmis görebilirsiniz.

Ingilizler Peter Beardsley'den sonra bir daha yeterince güçlü olamadı, Besiktaş da Ali Gultiken'den sonra...

Adsız dedi ki...

MAF'lı zamanları izlemiş biri olarak beagle'ın Ali yorumuna tamamen katılıyorum. Müthiş bir takım adamı ve hücumcuydu. Metin de iyiydi ama ona göre daha bencil oynuyordu, gerçi şimdikilerle kıyaslarsak Metin'in bencilliği takım oyunu kalır orası başka. Feyyaz da bu hareketli hücumun içindeydi ama önce vasat üstü idare etti, sonra merkez golcü kimliğini kabul ettirdi. Şu anki kadrodakilerin altıpasta gol vuruşunda eli ayağına dolanırken o bölgede çektirme diyebileceğimiz bir gol vuruşu vardı ki, o kısa mesafede topa falso verip doğrudan çatala takardı. Plasesi vs zaten standarttı.

O dönemler kadro az çok belliydi ama şimdiki takıntılara da pek rastlamazdınız, bunu oyuncular da gayet anlamıştı. Bir Halim vardı mesela, Beşiktaş maçta geride ya da beraberlik var ve rakipler kapanmış. Milne de orta yaptırıyordu fakat takımın kanatları şu ankinden daha fazla hızlı ve oyunun içindeydi. Bu nedenle o da ısrar ederdi fakat sekenin dönenin önemli olduğunu gördüğünde son 5-10 dakikada nöbetçi golcü tadında Halim oyuna alınırdı. Vatandaş da oyuna alınmasının hakkını verip yazardı. Az havalara zıplamadık attığı gollerle.

Hey gidi günler. FB TD'si Veysel (Veselinovic'e öyle diyorduk o zamanlar) Beşiktaş deplasmanına otobüsle giderken arka camdan eliyle 5 yapmıştı da FB o maçta 5 yemişti :)

Bir de o dönemler için oyun bölgesi çok net olmayan ama bildiğin CM oynayan Zeki vardı, kadroda o varsa orta alan güvende der rahatlardık.

Osmanlı maçına gelirsek. Medyada 11 için Q7 Atiba Cenk Talisca lafları dolanmakta. Olursa hiçbirimiz şaşırmayız ama el insaf derim başka da bir şey demem.

Barreto dedi ki...

Osmanlı maçına konsantre olması gerekenler konsantre oluyordur umarım.
Bir de SİYAH 11 yazayım. Ferdinand ile başlamış Madida'dan sonra Nouma ile zirve yapmıştı.
Kale va sağbek yeterince iyi değil, 433.

Shorunmu
Opare-Ferrari-Marcelo-Adriano
Kleberson-Atiba-Madida
Amokachi-Nouma-Ferdinand

Hoca:Tigana

Carew, Demba Ba, Babel ve Fernandes de akla geliyor.

Youla, Diatta ve Amaral ise felaketti.


truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

MAF harikulade bir üçlüydü. 1986'dan beri maçları izleyen biri olarak benim favorim Metin idi. Bence MAF'ın en yeteneklisiydi. Ali'nin enerjisi, Feyyaz'ın gösterişsiz becerisi ve Metin'in fuleleri birbirini öyle tamamlıyorduki o günleri özlememek mümķün degil. Ayrıca Zeki ve Halim'e ilave olarak Şenol Fidan ve Turan gibi çalışkan 12. adamlar vardı.
@beagle'ın tam faydalanamadığımız Mrkela mevzusuna da ekleme yapayım. Bir de Ronny Johnsen vardı, bizdeki bir sezonun ardından Alex Ferguson'un görev adamı olmuştu. Bir sezon kullanabilmiştik, uzun yıllar kalsaydı bir Atiba etkisi yaratabilirdi.

Ulvili Kadirli o zamanlarda "Edirne köprüsü taştan var mı büyük Beşiktaş'tan" diye muazzam bir pankart vardı, bir de Barış Manço.

beagle dedi ki...

@James,Barreto

Metin çok değişik adamdı. Büyük star gazı ile gelmişti, o yıllarda star forvet gol atmalıydı. Tabiki yeterli atamadı çünkü golcü değil, aslen "açık" oyuncusu idi. Beklenti-performans gerçeğine kendi de varması moral bozukluğu, sonra berbat bir sakatlık (kafatası mevzusu) derken kaybedecek gibiydik.

Ama Gordon'un ilk döneminde de olan kapalı rakip açamama sorunu vardı. Metin'in kanatta çalımla adam geçip gollük orta kesmesi ihtimali önemliydi. Dahası romantiktik. O çocukken bize gelen sarı fırtınaydı taraftar desteği bitmiyordu. Açlık grevi falan oldu oynasın diye :) Sonra 89'da Adana Demir maçı geldi 4 Ali 3 Metin, 3 Feyyaz. Ondan sonra dişliler sorgulanmadı. Metin de koştu pres yaptı, orta açtı.

90ların tekme serbestisinde gelişen 3-5-2 furyası kabus gibi geldi bizim takıma. Eskilerin çoğu adapte olamadı bittik derken, sağbeklerin nefesi yetmeyen yerde Metin Tekin 3-5-2 nin sağında acayip bir 20-30 maç oynadı 35'ine doğru. O sene oynadığı inanılmaz futbolla takıma müthiş bir galibiyet serisi getirdi, şampiyon olduk. Milli Takım'da da İsveç maçıydı sanırım, kaptan çıktı ve ciddi katkı verdi.

Metin her sene boş yıldızlar transfer eden renklilerin sansasyonuna karşı duran yüzümüzdü. Tek başına yıldızlık performansı açısından bakarsak Gökhan ve Şifo çok daha öne çıkarlardı. Ama Metin havalıydı, efendiydi ve sonraki paragraft anlatacağım işi yapan adamdı.

Metin'i bence en farklı yapan olay ilginç bir istatistiktir. Kariyerinde 100 gol anca var ama FB ve GS'ye toplam 21 tane gol atmış. Yani büyük maçların büyük oyuncusuydu (Aynı mevkide 0 derbi golü ile oynayan "çakma yıldız" Q ile karşılaştırırsak mesela hangisi yıldız dimi?).

@truant
Ben Necdet, Fikret, Bora, Hüsamettin, Haluk, Ziya grubu radyodan dinleyerek başladım. Şenol Birol Gol yada Yusuf, Sanlı, Vedat dönemlerine vakıf değilim. Saygım sonsuz ama :)
Vedat ve Yusuf'u bize biraz anlatırsan da çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

@beagle

Hangi maçtı hatırlamıyorum, Ajax maçıydı sanırsam. Metin'in hızla topu rakibin üstünden aşırıp geçirerek içeri kat etmesi efsaneydi. Trajik olan o haliyle şimdi gelse Q7'yi her türlü keser o ayrı mevzu. Metin kariyer bitiminden sonra semtle çok yakın olmadığı için uzak gibi görünebilir, ama her daim unutulmazdır.

Basar dedi ki...

Yahu yalan yanlış bilgiler ile genç nesili kandırmayın :)

Ajaxa gol atan Şifoydu. Metin Tekin PSV'ye çakmıştı. Veysel'de deplasmana gelirken 5 yapmamıştı. O maç Kadıköyde oynanmistik. O tarvmayı (üstüne kalecisiz yenisimizi de koy) fenerliler asla atlatamaz!

Eskiler konusulmaya basladigina gore bu sezona geçmiş olsun diyebiliriz. Bugun atibalı guarejmalı kadromuza başarılar dilerim. En son ne zaman mazeretsiz maça gitmedigimi hatırlamıyorum! Bir yanım git dese de gitmeyeceğim! İyi gün taraftarlığından değil, hocayı ve inatçılığını protesto ediyorum!

Ekrem35 dedi ki...

@basar

Cezanın etkisi vardır elbet ama senin gibi düşünen kesim de az değil bence. Zira hala epey boş yer var. Övünç özdem'in muhtemel 11'inde yine atiba-q7 ve cenk'i gördüm. Zaten bekliyorum bu kadroyu ama görünce daha bi geriliyor insan. Bu maçta puan kaybedilirse camiada ses yükselmeye başlar. Beşiktaş'ın menfaati için umarım kazanırız. Yoksa muhtemel 11 çıkacaksa hoca kendi kendini bitirecek takım gerilecek.

sports guy dedi ki...

Ovunc'un muhtemel kadrosuna gore takimin tek sorunu tolgay yerine ozzy'nin oynamamasiymis anlasilan :)

Evet atiba tolgay olmaz diye yirtiniyoruz burada, ama ati-ozzy niye? Yine daha iyi oynariz gecen haftalara gore bu ikiliyle o ayri gerci de, uzun vadede yine karamsarim.

Kazaniriz maci, haftaya da sivas macinda kanserden kanser begeniriz. Hayirlisi.

Adsız dedi ki...

@Basar

Tevellütten dolayı hafıza sorunlarımız oluyor böyle :) Ajax maçında giyilen formanın renklerini unutmadım ama! Harlem şov takımı forması gibiydi.

Devre arasında Vida gelmeyecek doğrudan satacağız söylentileri çıktı şimdi. Vida sadece bu sezonun değil önümüzdeki sezonların stoperi, Pepe kaç yıl daha oynar bilinmez. Medyanın uydurması gibi duruyor neyse ki. Arda zaten tamamen medya üfürmesi.

Bu akşam artık kazanalım bi zahmet. TS bile puan tablosunda üzerimizde şu anda. Bana göre bu maçta rakip açısından en büyük konu İrfan Buz. Zaten herkesin malumu olan ezbere oyunumuzun detaylarını çok iyi bildiğini TV yorumlarından görmüştüm. Yoksa kadroları yetersiz.

cochise dedi ki...

@basar
o maçta şifo 2-1'ken bir de gol kaçırmıştı ne üzülmüştük. sanki avantajlı skorla dönsek turu geçecek gibi hissetmiştik. Tabii rövanşta fark yemiştik. PSV'ye daha yakın elenmiştik. Bir ya da iki yıl olmalı aralarında.

Nerden geldik buralara sahi. Kadro seçimi kararttı içleri. Kötü tarafı hangi kadro olursa olsun büyük ihtimal yeneceğimiz maç. Bu kadroyla rahat da bir maç kazanırsak hocayı "öncekilerde de doğru kadrıydu ama şanssızlıktan olmamıştı" düşünceye sevk edebilir. Üstelik puan kaybına tahammül de yok. Bi puan kaybı daha yapsak da hocanın aklı başına gelse diyeceğimiz bir durum da yok haliyle. 3-0 yenelim; son iki golü yedekten girenler atsın. (Bu sefer bak oyuncu değişiklikleri ne kadar doğruymuş diye mi anlaşılır, bilemedim)

Serkbal dedi ki...

Ali gültikenin kupa Galipleri kupası maçında Almanya'da Dortmund'a attığı golü hatırladım ben de:) 2-1 yenilmiştik

beagle dedi ki...

@Başar
Ben biliyorum dediklerini. Ocak 1990 Fenerbahçe deplasmani maç. Erman hiyari yonetiyordu. 1-0 da berbat bir penalti ile 1-1 yapti maçı. Tam moralimiz bozulurken gayatinda gol atmayan wilson keliyle FByi öptü. Sonra 25 dkda falan 5 yaptik.

Ben tam cosmusken Bahattin Baydari gönderdiler "durun yazik bebelere diye" dk70 olmamisti sanirsam. Bilseler bu heriflerin 6-8 manyağı olduğunu da durdurmasalar 8-9 kitlerdik o maç.

@Cochise
Psv daha önceydi. Kalede Bako vardi. 1-1 ve 2-1 ile elendik. Herkesin hatirladigi Metin'in muhtesem golü 2. Maçtaydi. Sonra da hemen sakatlanip çıkmıştı(lanet olasi arka adelesi Metini bize birakmadi bi türlü).

Şimdikiler bilmez Psv paso hollanda milliydi. Santraforu da Romario idi. Yani bugünün PSG'si gibi bi takımla kafa kafaya oynadik 2 mac.
Ve 2. Maç avantaj bizdeyken kendi ceza alanlarinda Rizanin formasına aslipi ayagina basip, kramponunu çıkarıp durdurdular. Penalti çalinsa rakibe 2 gol gerekecekti. Devi elimizden hakem aldı. Recep Romarioya top göstermedi.

Ha niye mi elendik Hakem%51, Bako %49. Kalecimizin yediği goller evlere şenlikti. Kalemizde bir Mcgregor olsa elerdik.

Hep o ovdugumuz 6-7 adam iste bu yuzden Avrupa'da birşey yapamadilar. Hakemler inanilmazdi, kalecimiz yoktu, ilk 11i simdiki gibi Barcadan Realden oyuncularla değil Hamit, Turan, Zeyerle falan dolduruyorduk.
Recep-Gökhan-Şifo-MAF- Riza- Zeki grubu 3 tane tecrübeli yabanci ile Uefa alir CL'de şansa göre Ceyrek-Yari oynardi. Ha şansa bi ŞL ceyrek oynadık. Ama o çok balikti. Dinamo Tiran üzeri Apoelle ceyrek final. Sonra Uefa belamizi verdi. Sovyet Milli Takimiyla eşleştik.

Ajax başka bir konuydu. Şifo onlari şaşırttı, hatta deplasmanda 1-0ken sanirim kaleci sifoyu düşürdü. Penaltiydi verilmedi. Umutlandik ama biliyorduk ne olacağını. Mac sabahı motordayim, abiler gazlı napariz genc diyorlar bana. 5 atariz diycem ya. Abi yeniliriz adamlar cok iyi dedim. Maca niye geliyosun dediler :)) Tribunde yirtana kadar bagirdim o ayri ama 1 Gol bile yazmadilar bizim yirtinmaya.
Iki maç 20şer dakika tempo yapinca 6 tane tikadilar. O ajax kadrosundan 3-4 dev takima omurga cikti. (Man Utd, Milan, Barca vb). Kura şansımızi...

Abdullah avcının yardımcısı Erol bulut yeni bir avcı olma yolunda ilerliyor gibi :)

BJK4EVER dedi ki...

Ses yukselmesi mi? Adamin kovulmasi icin daha ne olmasi lazim? Normal sartlar altinda Kayseri macindan sonra hoca kovulurdu, bu kadar basit.
Antrenorun performansini skorlardan bagimsiz degerlendirilmesi lazim. Su an ligde kopmus degiliz ama berbat oynuyoruz ve antrenor performansinin dipte oldugunu biraz futboldan anlayan biri gorur. Bunu gorecek futbol akli yonetimde yoksa zaten bitmisiz biz.

Umarim Malatya-GS macini seyrediyordur herkes. GS macindan sonra takim ve hocayi ovenler GS'nin savunmasinin ne kadar berbat bir durumda oldugunu goruyordur. Ve bu berbat takimin hala gerisindeyiz ve kazansak bugun bile onune gecemiyoruz. O kadar berbat durumdayiz. Hala yok efendim yenilirsek sesler yukselir falan. Demek ki kovulmasi icin takimin kume dusmesi lazim herhalde. Bugunku kadroyu henuz bilmiyoruz, ama gazetelerin verdigi Cenk'li Atiba'li kadroysa hoca bu aksam skordan bagimsiz kovulsun arkadas, yeter artik.....

czeslaw dedi ki...

kadroyu doğru tahmin edebilen var mıydı?

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Abi ben telefonda ayni anda 2 aplikasyon özelliğini ilk defa kullanip non-stop Ahmet Kaya playlist vurdum. Kadroya tepkim budur. Oturup destekleyip acı çekeceğim.

carlito dedi ki...

Bir yer düzelse öteki taraf bozuluyor!
Biz Ozi-Tolgay beklerken Atiba-Medel..! Anlayan varsa beri gelsin..

turgay dedi ki...

Eskilere devam edin abiler hayat gerçekten daha güzel o zaman. Şenol Güneş eğlenmeye devam etsin orada steril bir ortam yaratalım bi süte buralarda

Armagan dedi ki...

Atiba-Medel mi, bu işte mantık aramıyorum artık.

Huzeyfe dedi ki...

Ben anladim galiba. Takim tam ayrilmiyordu ortadan, bir de boyu yuz metreye ulasmiyordu hic. Bu sefer olur bu is.

nkonrat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

Şurda 78 farklı 11 yapsak birisinde de atiba-medel yazılmazdı. Kimsenin aklına gelmeyen hocanın aklına gelmiş. Görelim bakalım bu efsane fikri sahaya yansıması nasıl olacak? Şu lens'te acaip sabır varmış gerçekten takdir ediyorum. Kayseri maçı rakip 10 kişi 3. Oyuncu değişikliği olarak bile tercih edilme, üstüne 10-0 rövanşında dahi oynama ve gel yine q7'nin yedeği olarak bekle. Taş olsa çatlardı vallahi billahi.

BJK4EVER dedi ki...

Lens bu macta sonradan oyuna kurtarici olarak girse ve zerre mucadele etmeyip sahada yatsa bile hakkidir.
Hoca anlasilan faturayi Tolgay ve Oguzhan'a kesmis, ama harbiden kel alaka arkadas ya. Bu oyuncular defalarca 10'da oynamayi sevmediklerini soylediler roportajlarinda, sahadaki hareketlerinden vs net olarak gozukuyor. Tolgay 6, Oguzhan 8'de daha iyi hissederken kendini bu oyunculari zorla ileri atmayi deneyip kendilerini degistirmesini beklemek kadar sacmalik olmaz yahu.
En azindan Cenk kesilmis o da iyi birsey. Ama sanirim oldukca kopuk bir oyun olacak.

beagle dedi ki...

Manuş Baba'dan Derin Derin Sevdalara Dalarsın. Bütün dostlara gelsin...

can dedi ki...

Maçları sürekli birlikte izlediğimiz bir arkadaşım haftalardır orta sahan atiba medel olması gerektiğini iddia ediyordu, ben de şenol hocanın böyle defansif bir ortasaha kurgusuyla asla oynamayacağını söylüyordum. Şapkadan tavşan çıktı işte. Bence bu kadro bu maçı almamızı garantiledi ama uzun vade planımız bu olacaksa Rıza’yı getirelim hoca olarak.

emruli dedi ki...

Çok canım sıkıldı, Hoca artık kendi doğrularına da ihanet ediyor.

İyi ihtimalle, dönen topları toplayıp kanatlara açarız, Q7 orta rekoru kırar, Negredo biraz gününde olursa 2 tane atar. Bu iyi ihtimal olsa bile, hem sürdürülebilir değil hem de uzun vadede hiçbir şey kazandırmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Ulan kaleci cikiyor kendi oyuncusuna carpiyor bizim alehimize faul veriyor. Taliscaya yapilan faul net sari lawala sari verdi diye veremedi resmen. Her dokunusa faul calacaklarina bu sarilari versinler. Hepsi mi isbilmez olur arkadas.

beagle dedi ki...

Sevgili Negredo, seleflerinde Almeida arka direkte çok boncuk aradi. Sen de boşuna arama.Yok. Valla billa bak.

can dedi ki...

Bu taktikle oynayacaksak gidip huzurevinden Marcus Münch’ü getirelim Quaresma’nın yerine, sadece orta yapsın, ne de olsa çok saha iyi yapıyor bu işi. Biri Quaresma’ya iyi orta yapamadığını söyleyebilir mi?

can dedi ki...

Yok bugün Quaresma yuhalatıcak kendini. Herhalde Güneş’in planı bu

beagle dedi ki...

Qimil yuhalanma sinirina geldi. Ustelik bugün suçu da pek yok. Kader işte :))

Pheaglix dedi ki...

quaresma lig tarihinin isabetsiz orta yapma rekorunu kırabilir bu maç. herhalde dakikada bir orta yapıyor. medel orta sahaya o eksik olan dinamizmi katmış gibi duruyor, negredo'da cenk'in statik oyunu sonrası sırf oraları karıştırarak bile iş yapıyor. ama böyle devam edersek ilk yarı gol falan atamayız, suçlusu da yapılan onca ortaya rağmen gol atamayan negredo olur. tabi ki 45. dakikada negredo çıkar cenk girer. ondan sonrası yine tesadüf golüne kalmış.

bu arada hakemin ve bu zihniyetteki hakem tabi ki oynatmamak isteyen takımı kolluyor. çok kızamıyorum aslında. memleketin çoğunluğu böyle. "salla başı al maaşı" zihniyetinin temellerini oluşturduğu ve kendisini mecbur kalmadıkça geliştirmemeyi hayat felsefesi bellemiş bir toplumda bundan fazlası olmaz.

derken iki isabetsiz orta ve bir sol ayakla şut geldi. lens olsam şu an terketmiştim stadı.

Adsız dedi ki...

Babel yazdı. Artık Alaba ile Kimmich düşünsün! Şimdiden gece rüyalarına giriyordur bu ortalar.

beagle dedi ki...

Bu taliscada da iq 65'ten kanaatla 70miş. Mümkün degil Avrupada 25 milyon.
Düşün ŞL finalinde şöyle takimin giren golünü yakarmis.

emruli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Medel muhteşem katkı sağlıyor, o olmasa açık oynayan osmanlıya karşı bile halimiz duman olabilirdi. Birisi şenol hocaya q7nin sadece orta yapmamsı gerektiğini söylemeli. Solda babel-tosic mükemmel bir pozsiyona girdi, sağda gönülün çıkışları her maç 4-5 oluyor ama pas gelmiyor.sadece Gönül-q7 pas bağlantısını etkili kullansak bile ligde lider olabilirdik.

emruli dedi ki...

Atiba'nin çalım attığını, 5 metreden öteye pas attığını görmeyeli ne kadar uzun zaman olmuştu.

Yukarıda Negredo mu yazmışım? Babel olacaktı, elim kaymış.

Hidayet dedi ki...

maç falan izlemiyoruz . antremanda orta çalışması izliyoruz. tek plan , ki bu ortasaha ile başka birşey yapılamaz , quaresma'nın ortaları . o da bıktı artık . bir işi sürekli yapan insanlardaki o işe karşı oluşan hissizleşmeye kapılmış . tarafsız olsaydım , bu futbolun şampiyon olmasını istemezdim .

drblackeagle dedi ki...

Quaresmanın sıkıntısı kötü orta yapmak değil. 3 kişinin ortasında tek başına kalan adama iyi orta açsan ne açmasan ne. Q7 Talisca ve Babel ceza sahasında girmeden orta yapmasa baktı ki içerisi boş topu içeriye çıkarsa belki maçta sadece 5 orta açar ama 2 gol olur. Ama adam ezbere kimsenin olmadığı 3 kişi tarafından kontrol edilen ceza sahasında ki tek adama açarsan böyle saç baş yoldurursun. Babelin golünde de içeride 4 kişi vardı. Haliyle kontrol edilmesi gereken adam adedi artınca kapanmaktan başka stratejisi olmayan takımlar da güzelce açılır. Yani sorun Negredo ya da Cenkte değil orta sahadan desteği vermeyen ceza sahasına girmeyen Talisca ve kontra kanattaki oyuncuda. Ya da o oyuncuların ceza sahasına girmesini beklemeden orta açan quaresmada.

BJK4EVER dedi ki...

Tu kaka edilen kanat futbolunun gayet ise yaradigini gorduk, yeter ki hucumda dogru kombinasyon saglansin. Hayatinda stoperden hava topu kazanamamis Cenk ve 90 dakikada 3 kere ceza sahasina giren Oguzhan yerine Talisca ve Negredo olunca rakip boyle afallar, ceza sahasinda cogalirsin ve rakip gomulse bile 2 kere bombos kafayla golu bulursun. Hatta Atiba ile bir tane kacmistir bir de (bombos olmayanlari saymiyorum bak).
Onun disinda Medel muhtesem otesi oynuyor. Rakibe yapisan ve gerekirse faul yapan onlibero'yu o kadar ozlemisim ki, resital sunuyor resmen. Rakip toplam 2-3 kere kendi yari sahasindan ciktiysa Medel sayesinde.
Senol Gunes zorla olsa da ideal 11'e yaklasti. Atiba'nin yerine Oguzhan veya Tolgay gecsin, ideal 11 sahada olacak o zaman iste.
Birde Lens'i Quaresma yoruldugunda biraz zamaninda soksun, o zaman balli kaymakli kadayif olacak. Tam Lens'lik maca donusuyor iste, sok adami 60'ta gostersin kendini iste. Bu macta Lens'i 75'ten sonra sokarsa ben art niyet aramaya devam ederim. Muhtemelen yine ilk olarak Cenk girecek ya, neyse.....

Ekrem35 dedi ki...

İlk yarının tartışmasız en iyisi medel. Kaptığı toplar, yaptığı baskı ve en önemlisi tek topları muazzam.

BJK4EVER dedi ki...

@hidayet nurungengi

Ister begenin ister begenmeyin, kanatlari kullanmak futbolun bir parcasi. Hatta koskoca Ingiliz futbolunun temel mentalitesi. Kanat futbolunu bizden 10 kat oynayan Sevilla kac defa UEFA kupasini aldi o futbolla. Beklerde Adriano-D.Alves, dista Capel-J.Navas ve forvette Kanoute-Fabiano. Bu temel prensiple neler yapti adamlar.
Sikinti kanat futbolu degil bizde, dogru oyuncu tercihlerini yapmakti.

Hidayet dedi ki...

@BJK4EVER

evet parçası ve lütfen parçası olarak kalsın . bizimki gibi parça bütünün yerine geçince sıkıcı oluyor . kanat oyuncusunu içeriye ya da çizgi üzerinde bekin arkasına kaçırmak başka , 2 tane oyuncunun gerisinden orta ortasahayı biraz geçince orta yapmak başka . bizim ilk yarıyı ben öyle gördüm.

bu arada medel ilaç ilaç..

can dedi ki...

Rakibe 3 sarı kart gördürdü Medel bugün. Böyle şok pres yapan adamı Belözoğlu’ndan beri görmemiştim ligde

nkonrat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

cenk'in golü çok güzeldi . negredo'nun kafası ve negredo'nun golünden önce talisca'nn yere çarptırdığı volesi çok güzeldi. medel formayı kaptı bu arada .

Armagan dedi ki...

Hoca orta oyununa çalışmış mı bana mı öyle geldi.Pası veren ceza sahasına girdi genelde.
Yine de bu referans olmamalı. Osmanlıspor iyi kapanmadı bugün bence, zaman zaman ön bölgede pres yapmaya çalıştılar. Sıkı kapanan rakipte bu “kazanan kadro” işler mi emin değilim. Özellikle Atiba soru işareti artık.

beagle dedi ki...

Abi burada Medelin tek topu bu takima ilaç gibi gelir diyen herkese tebrikler.

2 şüpheli ofsayt kararı aleyhimize ciksa bu maç gene dara girerdi. O yüzden S.Gunes guzellemesi yapamayacagim. Oguzhan Medel cikmamak çok gereksizmis.

Talisca-Cenk ilk 11 olmamalı da ağır haklı söylem cikti.

Lens girdikten sonra topun ne kadar hizla gol bolgesine gittiğine de iyi bakmak lazım.

Adsız dedi ki...

Birisi Medel böyle değildi Şenol hoca takıma alışsın diye bekledi vs diyebilir ama durum böyle değil. Bu adam kariyeri boyunca orta alanda böyleydi. Hata yapmaz mı yapar, sonuçta bugün karşısında Osmanlıspor vardı. Ama bu durum halen kadrodaki en iyi savunma yönlü oyuncu olduğunu değiştirmiyor, buna kaptığı topları kısa-uzun hızla aktarması ve gerektiğinde ortadan yardırması dahil. Hem sezon başından bu yana sürekli ŞL maçı ya da derbi oynamıyorduk sonuçta. Medel ve Negredo psikozdan daha önce yırtmıştı, bugün Lens de bunun emarelerini verdi.

Cenk'in golü haftanın golü olabilir bu arada. Rakip kalede Karcemarkas yerine bir başkası olsaydı 8-9 olabilirdi, adam o şutta topu göremedi o derece.

Huzeyfe dedi ki...

İğrenç bir taktik, estetik anlayışa ve modern futbola zıt bir futbol anlayışıyla oynadık.
Benim anladığım hocanın mesajı Türk futboluna. Öyle ceza sahasında yığılıp savunmaya böyle atak.
Madem sürekli orta yapıyorum, Oguzhana Tolgaya ne gerek var. Toplarım ikinci topları, yağdırırım ceza sahasina. Elimde Quaresma var nasılsa. Hiç değilse kendi içinde tutarlı.

Medel. Olağanüstü. Muazzam. Şok pres. Tek top. Oyun görüşü.

Huzeyfe dedi ki...

@james sneijder

Daha önce konuşuldu gerçi ama sanırım kilo fazlası vardı. Hata yapmasi değil de, örneğin berbat bir Ts maçı çıkarmıştı.
Daha önce takıma monte edebilmeliydi hoca, ayrı mesele.

Adsız dedi ki...

@Kuzeyfo

Dediğin gibi özel antrenörle kilo vermiş. Ancak yine dediğin gibi çok önceden takıma girerdi. Atiba bu sezon çok maçta döküldü yine de ısrar edildi. Atiba'nın dökülmesi artık tam maç çıkaramayan haliyken Medel'in olayı hırs. Şu bir gerçek, üst düzey liglerde oynamış böyle adamlar bir şekilde toparlıyor. Artık sadece ligde değil Bayern maçlarında da paso oynamalı. Vidal'le Martinez'le başka türlü baş edemeyiz.

Bugün kanat futbolunun hakkını verdik. Topu yere indirmeye karar verirsen bu 11den talisca ile Oğuzhan'i Quaresma ile lens'i değiş aynen devam et. Hocaya kızdığımız konu sezon başından beri bu zaten. Tolgay cenk falan büyük takimda ancak iyi birer yedek olurlar. Piyasaları varken iyi fiyata okutmak lazım.

Blogumuzu seviyorum. Korktuğum yorumların hiçbiri yok. 5-1 kimsenin gözünü boyamamış, orta futbolunun A planı olabileceğini kimse düşünmüyor ama "oynayacaksak böyle oynansın" konusunda uzlaşı var falan. Teşekkürler arkadaşlar biraz moralim düzeldi.

sports guy dedi ki...

Mac oncesi sunu yazmisiz buraya:

"Osmanlinin deplasman karnesi rezalet. Sasip dusup bir gol buldugumuz an farka gidecegini dusunuyorum, cikan kadrodan bagimsiz. Ve bu beni korkutuyor.

Korkutuyor, cunku bu macta alinacak farkli galibiyetin tekrar galatasaray maci etkisi yaratmasindan endise ediyorum. O maci 3 0 aldiktan sonra hocanin "kazanan kadroyu bozmayacagini" az bucuk tahmin etmistik herhalde.

O yuzden umarim nester geliyorsa bu mac hakkaten gelir, cunku farkli kazanacagimizi ongordugum bu mactan haftaya sivas karsisinda fazla degisiklik olacagini dusunmuyorum.

Ha bir de, atiba tolgay ikilisiyle cikarsak kadronun aciklandigi saat ile mac saati arasinda bir 70lik icebilirim. Baska turlu cekilmez cunku."

Tahminin ilk tarafi cikti. Bakalim ikinci tarafi nasil olacak. Bu seferki umarim yanlis cikar da devreyi de 3 puanla kapariz.

Pheaglix dedi ki...

artılar:

+ oyun zihniyeti (1): önceki haftaların aksine on kişi savunan rakibe karşı üç hücumcuyla birşeyler yapmaya çabalamak yerine çok adamla hücum ettik. oynaması artık takıma hücum anlamında ciddi bir handikap oluşturan atiba bile normalde oynadığına kıyasla epey ofansif oynadı. sanırım kapanan takımlara karşı oynaya oynaya artık hoca tecrübe kazandı ve ilk etapta gol atabilmek için ileride kalabalıklaşmak gerektiğini öğrendi.

+ medel: müthiş bir dinamizm kattı orta sahaya ve geçen haftalardaki iğrenç statik oyundan biraz da olsa uzaklaşmamızın en önemli sebebiydi kendisi. şok pres var, rakibin pas kanallarını kapatmak var, uzun pas var... eğer biraz üzerinde ısrar edersek melo etkisi yapar takımda, iki üç yıl takımın orta sahasını tek başına çekip çevirir. bir de boyunun kısa olması geçen seneki başakşehir maçında batdal'ın kısa stoperlerimize karşı neredeyse oyundan atılmasında olana benzer bir etki yapıyor. ligde girdiği her ikili mücadelede eline koluna dikkat etmeyen rakipler için sarı kart tehlikesi oluşturur, ki bu da sert orta sahaların bize karşı direncini azaltabilecek ufak bir detay olur.

+ negredo: kapalı savunmalara karşı net tercihimiz olmalı. net golcü değil, ama lig için elimizdeki en iyisi. cenk'ten çok daha hantal olmasına rağmen hücumda daha hareketli, ki medel gibi bugünkü görece daha hareketli oyununun önemli bir parçasıydı.

+ babel: kapalı oynayan takımlara karşı biraz daha düzgün oynayınca neler yapabildiğini gösterdi bugün. attığı ilk iki gol tertemiz iç forvet golleri. daha önce de yazmıştım, babel'in çok iyi yapabileceği üç şey var. sağa slalom yapıp şut çekmek, pas organizasyonlarına katılmak ve kanat ataklarında gerektiğinde forveti ikilemek. geçen maçların aksine bu kez açılan ortaların bir kısmında içeride üçten fazla oyuncumuz olduğundan babel'in ceza sahasındaki varlığı bir anlam kazandı, o da yapması gereken işi çok iyi yaparak iki güzel kanat forvet golü attı. attığı gollerde babel durması gereken yerdeydi, ortalar da gitmeleri gereken yerlere gittiler. bu oyundan gereksiz ortaları çıkarırsak babel şu saatten sonra bile kariyer sezonu geçirebilir.

+ cenk: yedek forvet olarak muazzam. ilk 11 forveti olarak vasatın altı. sezon başından beri ligde bugünkü gibi oynadığımız ve negredo'nun ilk 11 başladığı cenk'in 70'te girdiği 4-5 tane daha maç olsaydı hem liderdik, hem de cenk çokdan 20+ milyon pound bonservisle ingiltere'ye gitmişti.

Pheaglix dedi ki...

eksiler:

- oyun zihniyeti (2): yine golü bulana kadar orta yapmaktan başka birşey yapmaya çalışmayan bir takım. bu gegencrossingin baş aktörü quaresma, ama belli ki hocanın da tercih ettiği bir oyun tarzı. bu maç başına kırk orta açmazsak olmaz zihniyetinden kurtulmadıkça ilk golü ilk yarıda bulamadığımız maçları kazanmamız mucizelere bakar.

- quaresma: gegencrossingin şenol hoca ile baş sorumlusu (caner ilk 11 oynasaydı onunla paylaşırdı rolünü). orta açmasının futbol doğrusu olduğu pozisyonlarda açtığı ortalar yüzde elli gol oluyor, ama bu ortaların açtığı toplam ortalara oranı yüzde ondan daha düşük. babel'e açtığı gol olan orta hem zamanlaması, hem düştüğü yer açısından muazzam, ama bu ortaya gelene kadar o kadar çok hücumu piç etti ki attırdığı gole rağmen kötü oynamış denebiliyor kendisine. bir de deli ibo'nun sağ ayağından daha kötü bir sol ayağa sahip olmasına rağmen ısrarla sol ayak şutu denemesi var ki artık söylenecek söz yok o konuda.

- taraftar: hala daha quaresma tezahüratları. şenol hoca ile beraber lens'i bitirmek üzereler, az kaldı.

- caner: gram akıllanma yok. keşke iç piyasadaki değeri hiç olmadan holosko'nun rolünü alsa da bir şekilde caner+bir miktar paraya yusuf yazıcı'yı alabilsek. hem talisca'nın yeri de hem dolardı hem de upgrade gelmiş olurdu. gerçi konuşmak kolay ama trabzon ekstrem bir durum olmadıkça bırakmaz yusuf'u.

- talisca: lig umrunda değil, ve maalesef (bence) takımdaki en alternatifsiz oyuncu. aslında ciddi ciddi cenk'i talisca'nın yerinde denesek keşke bir iki maçta.

- beşiktaş paniği: rakibin maç başından beri şutu yok, ama ilk golü yedikten sonra adamlara ceza sahası çizgisi üzerinden şut şansı veriyoruz ve bir dakikalığına korner ile olsa bile üzerimizde baskı kuruyorlar. hoca, oyuncular falan değişiyor ama bu değişmiyor, ne zaman bizi öne geçiren golü atsak arkasından baskı yiyoruz. galatasaray ve fener bu kadar yaşamıyor bu gol sonrası baskıyı.

- osmanlıspor: ligin karabük ile beraber en kötü takımı. umarım bir daha çıkmamak üzere alt liglere inerler. zaten ankaragücü de geliyor, misyonlarını tamamladılar artık. ankara'da gökçek hegemonyasının bittiği sene küme düşecek olmaları da kaderin cilvesi oldu. nasıl manisaspor'u 9-0 yenmemiz bizim mükemmel olduğumuzu göstermiyorsa iç sahada osmanlıspor'u da ezmemiz oynadığımız oyunun kusursuz olduğunu göstermiyor. biraz daha dirençli bir takım olsaydı osmanlı yerine, yine ciddi sıkıntı yaşayabilirdik.

takımda iyileşen birşeyler olsa da o orta sayısı azalmadıkça bizden birşey olmaz. hala daha ilk yarıda gol atamadıkça puan kaybederiz. umarım quaresma'nın hamle oyuncusu olacağı bir düzene geçeceğimiz günler yakındır (spoiler: değil).

Tosic için ayrı bir blog açmak lazım bir de. O kadar canla başla oynuyor ki. Çok gündeme gelmese de tarihimizin en iyi stoperlerinden biri olma yolunda ilerliyor. üst düzey mücadele, zor anlarda sorumluluk alma, skora katkı ne ararsan var. Bu sene de sampiyonluk görmeyi en çok tosic için istiyorum.

hayalet dedi ki...

Medel'in dominant oyunu sevindirici oldu. Özellikle dönenleri toplaması hücum sürekliliği açısından iyi oldu. Ama önümüzdeki hafta Sivas maçına pembe gözlüklerle bakamıyorum maalesef. Bu oyun Sivas'ta bize yetmez açıkçası. Biraz pası sildi o kadar.

Yorum Gönder

Ara