.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Aralık 2017 Pazar

Karne: Beşiktaş 5 - 1 Osmanlıspor

Goller: Ryan Babel (32',43',52'), Alvaro Negredo (75'), Cenk Tosun (87')
En iyi üç: Ryan Babel, Gary Medel, Gökhan Gönül
En kötü üç: Caner Erkin, Anderson Talisca, Ricardo Quaresma

Karne:

Şenol Güneş 6.5
Beşiktaş 7.4
Osmanlıspor 2.8
Halil Umut Meler 6.3

Fabri 7.7
Dusko Tosic 8.0
Pepe 8.1
Adriano (80')8.0
Gökhan Gönül 8.4
Gary Medel 9.4
Atiba Hutchinson 7.1
Anderson Talisca (82')5.6
Ryan Babel 9.5
Ricardo Quaresma (69')5.6
Alvaro Negredo 8.0

Jeremain Lens (69') 7.0
Caner Erkin (80') 5.5
Cenk Tosun (82') 7.5

Takım Ortalaması 7.5

Anket: 42 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


101 Yorum:

carlito dedi ki...

5 golle kazanmamız Atiba-Medel tercihinin yanlış olduğunu fikrimi değiştirmiş değil.. Bu tip maçlardan ikisinden en fazla biri oynamalı, onun da kim olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz.. Medel bu sene Pepe ile beraber en önemli transferdi belki de, malesef ki bunu daha yeni görebiliyoruz.. Şu formuyla takımdan kesilmesi büyük gaflet olacaktır, umarım haftaya kendisini Oğuzhan ile beraber izleme fırsatımız olur..

Gökhan Gönül ve Tosic kusursuz oynadılar.. Talisca ve Q bildiğimiz gibiler, umarım ikisine de muhtaç olmayacağımız günler çok uzak değildir.. Negredo tercihiyle hoca "inatçı" eleştirilerine bazen geç de olsa inadını kırabildiğini göstererek cevap verdi.. Cenk her maç 20-25 dk oynasın eminim atabileceği gol sayısı değişmez, artı olarak Negredo da çift haneli gol sayısına ulaşır.. Talisca ve Babel'in de katkılarıyla yeterli gol miktarına ulaşmamız mümkün olur..
Bugün averaj açısından iyi oldu, gol yeme konusunda zaten sıkıntısızdık, nihayet bir maçta 3 golü aşabildik, şu an en iyi averaj bizde.. lakin asıl sınav haftaya, yine gol bulamadık diye krizler geçireceğimiz bir maç olursa bugünkü skorun hiçbir anlamı olmaz.. başakşehir'in bugünkü maçı örnek olmalı, geriden gelseler de nasıl rakibi boğdular ve son 10 dkya 3 gol sığdırıp farka gittiler, ders niyetine incelenmeli.. bunu karşı kaleyi orta bombardımanına tutarak yapmadıklarını tahmin edebilirsiniz!
eğer hoca sadece öne geçtiğimiz zamanlarda oynayabildiğimiz pas oyununu her an oyun disiplinini kaybetmeden oynatmayı da becerebilirse, bir türlü yapamadığımız galibiyet serisini de yapar ve liderliği yakın zamanda devralırız.. fb ve ts'nin bile 5 maç kazanma serisi yaptığı bir ligde biz daha 3 maç yapamadık, bu ayıbı giderdiğimiz anda şampiyonlukta en büyük söz sahibi oluruz, zira Başakşehir dışında bizim seviyemize yakın bir rakip görmüyorum...

Adsız dedi ki...

@carlito

+1

Bizim şu anki sıkıntımız herkesin söylediği gibi oyuncu kadromuz değil. Takım içindeki uyum anlamında kaleci ve defansı bir kenara bırakalım, onlar kendi içinde gerekli uyumu sağladılar gibi zaten. Orta alan-Hücum anlamında ise hala bireysellik ön planda. Negredo ve Medel gibi enternasyonel tecrübeli ve alan oyununu bilenlerle bunu bu maçta biraz aştık, diğer yandan hala Q7'li formatta yandan top atmayla oynuyoruz.

Burada yıllar önce paylaştığım bir videoyu tam cuk oturmuşken tekrar paylaşayım. Cruyff konuştuğu dönemin (sanırım 2008) Hollanda milli takımını analiz ediyor:

https://www.youtube.com/watch?v=gW65Isv58A4

Videonun başlarında diyor ki: Temel prensip atak yaparken oyun açısını mümkün olduğunca genişletmek, defans yaparken ise daraltmak. Milli takıma bakınca 2 DM oynuyor, dolayısıyla kendilerini bloke ediyorlar ve -tabiri caizse- kabak gibi oyunla boş alan yaratamıyorlar, netice olarak da oyunu kanatlarla kurmaya zorlanıyorlar. Oysa oyun kanatlarla kurulmaz, onlar sadece atak oyunu içinde yer alan aktörlerdir.

İşin trajikomik tarafı takım Cruyff'un bahsettiği gibi hücum planının parçası kanatlarla oynasa misal Q7 tamamen oyundan düşer ve o kanat etkisiz kalır. Olay bu kadar net ve açık.

Sivas maçı zorlu, hem de bu hava şartlarında. Kazanırsak belki devre arasında futboldaki rasyonellik biraz daha oturur, bir umut.

YSY dedi ki...

Valla iyi güzel gs nin de puan kaybettiği haftada ligin sondan ikinci takımına 5 gol attık ama bu oynadığımız oyun formatında bir ilerleme olduğu anlamına gelmiyor. Bildiğin yine 80s futbolu oynadık. He hiç mi kazanç yok var tabi. Medel mesela birazda negredo ama atiba-q7-talisca üçlüsünden ikisi kesin olmamalı artık. Medel den dolayı Atiba kesiği yer orası kesin gibi ama diğer ikisi maça göre değişir.

Adsız dedi ki...

Düzeltme/Ekleme: Cruyff kanat derken beklerden bahsediyor. Bunu pratik anlamda biz de yapıyoruz. Adriano-GG ----> Babel Q7. Daha da kötüsü, top orta alanda olsa dahi bekler ve kanatlara atıyoruz.

Cruyff ekliyor: Zaten gol bölgesine yakın oynamayan hücumcu orta alanlarınız varsa neden 2 DM ile oynarsınız.

Defans konusundaki ders: 40 metrede oynayan defans oyuncusu başarısızken aynı oyuncu 10 metrede süper başarılı olabilir (Medel'in alan kontrolü).

Golcü konusundaki tutti frutti yorumu ise efsane.

Adsız dedi ki...

@YSY

Taktiksel olarak bir oyundan diğerine geçmek için değişiklik yapılmadığı için, bir maçta bir şekilde bir araya gelen oyuncular malum at kanatlara oyununun dışına çıksalar dahi bir sonraki maçta değiştirilip tekrar doldur boşalta dönmeyeceğimiz garanti değil. Bu nedenle ezberin biraz dışına çıkılan -her ne orandaysa tabii- oyunlardan tat alalım alabildiğimiz kadar :)

Barreto dedi ki...

Ceza sahası içerisinde nihayet çoğalmak ve sonunda Medel'den faydalanmak çok geç kalınmış bir başlangıç. Fakat devamı gelecek mi haftaya Sivas'ta anlarız. Hoca bugün Negredo ve Medel ile biraz mesafe katetti. Bir de Atiba ve Q7'yi kulübeye yollarsa şampiyonluk için umutlanabiliriz.

beagle dedi ki...

- Staddakilerin teyitine muhtaç bir gözlem. Golden az önce Q haybeye orta tapinca homurdanma başladı, sonra solla berbat bir şutunda da yuhalandı.
Yuhlarin zaman geçirmeye çalışan Pintoya olması da bir ihtimal. Ama düşük. Benim gözlemim Qımıl Vodafone da yuhalandi ve cok daha rahat oyundan çıkarıldı.

- Medel Atibavari %97 pas isabeti yapmış ama birçoğu tek pas ve ileriye doğru.

- Lensli dakikalarda sağdan ataklar çok hizli sonuclaniyor. Ayarı ve morali bozuk olsa da onu da bir 6 ay sonra geç keşfetmeyelim.

-Talisca ve Negredo'dan Oguzhansiz yararlanamiyoruz. İç saha optimum kadromuz netlesmek üzere.
Medel-Ozzy
Lens Talisca Babel
Negredo

- S.Güneş'in bu mactan da nesaj aldigini hic sanmiyorum. Tolgay/Medel değişimi haric haftaya Cenkle falan maça başlar. (Cenk arka planda satildiysa o zaman başka...)


Adsız dedi ki...

@beagle

Yorumsuz:

“ilk bölümde çok etkiliyken çok orta attık ama biraz ilk baştaki ortalarımız isabetsizdi. niye gol yedik. niye daha fazla pozisyon üretmedik. bunları konuşacağız”.

Hocanın Manisa'da Lens'i oynatmamasını hayra yormak istemiştik ama yine olmadı.

Zaten maç postunda gereken analizler son derece başarılı şekilde yapılmış .

Hocanın bir A planı var ve o plandan kolay kolay vazgeçmek istemiyor . Zaten bunda anormal bir durum da yok . Sorun olan kısım A planının işlerliği son derece tartışmalıyken bu pplanın hiç cilalanmadan sürekli döküntü haliyle karşımıza çıkmasıydı .

İlk defa cilalı bir versiyon gördük . @ kuzeyfo'nun maç postunda yazdığı gibi en azından kendisi ile çelişmeyen tutarlı bir plan . Tabi hale demode ve sürdürülebilir olmadığı da çok net . 2 Hafta önce GS maçından sonra neler söylendiyse aynı şeyler yine geçerli . Biraz organize bir takıma karşı kuvvetle muhtemel yine aynı duruma düşeceğiz .

Hocanın açıklamaları da bunu destekliyor maalesef . Hayal kırıklığı :/

carlito dedi ki...

@beagle stattaydım ve kesinlikle haklısın, Quaresma ikinci goldeki asistine kadar her alıp ezdiği top sonrası homurdanıldı, hatta kısmet ıslıklandı bile.. münferit olarak "yeter ulan oyna artık" vb. tepkiler hatta küfürler zaten hep duyardım ama böyle geniş bir tepki ilk kez duydum ve kulaklarıma inanamadım! yani oyundan çıkarken aldığı alkış ve tezahuratlar aldatmasın, o biraz farklı skorun etkisiydi.. Zsanırım geçen haftaki kayseri maçıyla birlikte taraftarın en azından bir yarısı uyanmaya başlamış bazı şeylere..
ayrıca Medel'in Atiba'dan farkını iyi özetlemişsin, asıl marifet o yüksek pas yüzdesini yaparken biraz ileriye oynayabilmekte...

sports guy dedi ki...

Soyle bir farkli aci deneyelim bir de. Bu sene ic sahada surpriz kayiplari yasadik erkenden oyundan bagimsiz olarak.

Ne kadar zor mac varsa hepsi icerdeydi fener haric. 3 beraberlik cok sacma oldu o yuzden. Ben mac oncesinde fark olur diye bundan demistim biraz.

Bu sahada sirf dan dun orta da acsak ceza sahasina adam sokabildigimiz surece mac kazaniriz. Sorun deplasmanda ve ciddi kontra tehdidi yaratacak takimlara karsi cikar.

Medel muthis kazanim tabii bu anlamda, bayadir donen toplari boylesine armut gibi toplamiyorduk cunku. Mac sirasinda bir sekans vardi, sag bekte adama basti, top talisca'ya gitti, onun surdugu ve tabii ki kaybettigi topu kovaladi gitti faulu aldirdi ustune sariyi yedirdi.

Bunu yapacak baska adam yok takimda. O yuzden bu kisirlikta medel'e mecburuz gibi gozukuyor, en azindan tempo sorununa yama olarak bakabiliriz.

Talisca onunde negredoyla oynamali. Is sadece gol uzerinden konusmaksa cenk negredodan su an daha iyi forvet, ama onun disindaki aksiyonlarda aradaki fark cikiyor ortaya. Zaten negredo disinda iki golcumuz daha var sahada, onlara pozisyon hazirlasin arada iki macta bir de o atsin yeter, 25 gollu forvete luzum yok. Yani var da zaten Cenk de o sayiya ulasamayacagina gore zarari telafi edelim bari.

Bu arada tehlikeli orta nasil olur lens yine guzel dersini verdi bugun. Cizgiye inip iceri cevirme denemesi+kontrada evelemeden direk keserek attigi pas gormek istedigimiz hareketler sahada.

Tempo yapmayi basardigimiz maclarin ideal ileri 3lusu babel negredo lens olarak sekilleniyor yavas yavas. Yani bunu sene basindan beri yaziyoduk aslinda da, hoca da caresizlikten oraya dogru evrilmeye basladi. Lens'in skor uretme potansiyeli de var bir de, bunu yaptigimiz an negredo+3 potansiyel golcuyle oynamaya baslayacagiz. O zaman arkaya medel atiba da atsan daha az siritir.

Kim yazmisti onceki postta bilmiyorum da madem kanat da kanat, o zaman kanat varyasyonlarini genis tutalim bari. Orta icin kullanilmasin, driplingle sifira inilsin de oyle sasirtalim rakibi. Lens ile bu mumkun, gg ile uyum yakalarlarsa iyi isler yaparlar.

Merkezden umidimi kestim ben zaten artik. Yok yani olmuyor. Orada da tek umudum negredo aslinda, adam duvar pasi falan deniyor sonucta ama ayak uyduracak 2den fazla adam lazim, o da yok takimda. Pes ettim yani.

Boyle gidecek bu sene artik. Kac puan toplariz onu goruruz.

Pheaglix dedi ki...

biraz ekleme ile önceki posttan kopyala yapıştır yapayım:

artılar:

+ oyun zihniyeti (1): önceki haftaların aksine on kişi savunan rakibe karşı üç hücumcuyla birşeyler yapmaya çabalamak yerine çok adamla hücum ettik. oynaması artık takıma hücum anlamında ciddi bir handikap oluşturan atiba bile normalde oynadığına kıyasla epey ofansif oynadı. sanırım kapanan takımlara karşı oynaya oynaya artık hoca tecrübe kazandı ve ilk etapta gol atabilmek için ileride kalabalıklaşmak gerektiğini öğrendi.

+ medel: müthiş bir dinamizm kattı orta sahaya ve geçen haftalardaki iğrenç statik oyundan biraz da olsa uzaklaşmamızın en önemli sebebiydi kendisi. şok pres var, rakibin pas kanallarını kapatmak var, uzun pas var... eğer biraz üzerinde ısrar edersek melo etkisi yapar takımda, iki üç yıl takımın orta sahasını tek başına çekip çevirir. bir de boyunun kısa olması geçen seneki başakşehir maçında batdal'ın kısa stoperlerimize karşı neredeyse oyundan atılmasında olana benzer bir etki yapıyor. ligde girdiği her ikili mücadelede eline koluna dikkat etmeyen rakipler için sarı kart tehlikesi oluşturur, ki bu da sert orta sahaların bize karşı direncini azaltabilecek ufak bir detay olur.

+ negredo: kapalı savunmalara karşı net tercihimiz olmalı. net golcü değil, ama lig için elimizdeki en iyisi. cenk'ten çok daha hantal olmasına rağmen hücumda daha hareketli, ki medel gibi bugünkü görece daha hareketli oyununun önemli bir parçasıydı. karşısında anadolu takımlarındaki en iyi çizgi kalecisi olmasa birden fazla gol atacaktı bugün.

+ babel: kapalı oynayan takımlara karşı biraz daha düzgün oynayınca neler yapabildiğini gösterdi bugün. attığı ilk iki gol tertemiz iç forvet golleri. daha önce de yazmıştım, babel'in çok iyi yapabileceği üç şey var. sağa slalom yapıp şut çekmek, pas organizasyonlarına katılmak ve kanat ataklarında gerektiğinde forveti ikilemek. geçen maçların aksine bu kez açılan ortaların bir kısmında içeride üçten fazla oyuncumuz olduğundan babel'in ceza sahasındaki varlığı bir anlam kazandı, o da yapması gereken işi çok iyi yaparak iki güzel kanat forvet golü attı. attığı gollerde babel durması gereken yerdeydi, ortalar da gitmeleri gereken yerlere gittiler. bu oyundan gereksiz ortaları çıkarırsak babel şu saatten sonra bile kariyer sezonu geçirebilir.

+ cenk: yedek forvet olarak muazzam. ilk 11 forveti olarak vasatın altı. sezon başından beri ligde bugünkü gibi oynadığımız ve negredo'nun ilk 11 başladığı cenk'in 70'te girdiği 4-5 tane daha maç olsaydı hem liderdik, hem de cenk çokdan 20+ milyon pound bonservisle ingiltere'ye gitmişti.

Pheaglix dedi ki...

eksiler:

- oyun zihniyeti (2): yine golü bulana kadar orta yapmaktan başka birşey yapmaya çalışmayan bir takım. bu gegencrossingin baş aktörü quaresma, ama belli ki hocanın da tercih ettiği bir oyun tarzı. bu maç başına kırk orta açmazsak olmaz zihniyetinden kurtulmadıkça ilk golü ilk yarıda bulamadığımız maçları kazanmamız mucizelere bakar.

- quaresma: gegencrossingin şenol hoca ile baş sorumlusu (caner ilk 11 oynasaydı onunla paylaşırdı rolünü). orta açmasının futbol doğrusu olduğu pozisyonlarda açtığı ortalar yüzde elli gol oluyor, ama bu ortaların açtığı toplam ortalara oranı yüzde ondan daha düşük. babel'e açtığı gol olan orta hem zamanlaması, hem düştüğü yer açısından muazzam. ortaları dışında ara sıra tam yapması gereken şeyleri yaptı, mesela her ne kadar gol olmasa da ilk yarıda kontraatakta babel'in pası sonrası içeride çektiği şut veya ikinci yarıda korner sonrası direkten dönen şutu tam yapması gereken şeyler. ama bunlara gelene kadar o kadar çok hücumu piç etti ki attırdığı gole rağmen takıma toplamda katkısı negatif. bir de deli ibo'nun sağ ayağından daha kötü bir sol ayağa sahip olmasına rağmen ısrarla sol ayak şutu denemesi var ki artık söylenecek söz yok o konuda.

- taraftar: hala daha quaresma tezahüratları. şenol hoca ile beraber lens'i bitirmek üzereler, az kaldı.

- caner: gram akıllanma yok. keşke iç piyasadaki değeri hiç olmadan holosko'nun rolünü alsa da bir şekilde caner+bir miktar paraya yusuf yazıcı'yı alabilsek. hem talisca'nın yeri de hem dolardı hem de upgrade gelmiş olurdu. gerçi konuşmak kolay ama trabzon ekstrem bir durum olmadıkça bırakmaz yusuf'u.

- talisca: lig umrunda değil, ve maalesef (bence) takımdaki en alternatifsiz oyuncu. aslında ciddi ciddi cenk'i talisca'nın yerinde denesek keşke bir iki maçta.

- beşiktaş paniği: rakibin maç başından beri şutu yok, ama ilk golü yedikten sonra adamlara ceza sahası çizgisi üzerinden şut şansı veriyoruz ve bir dakikalığına korner ile olsa bile üzerimizde baskı kuruyorlar. hoca, oyuncular falan değişiyor ama bu değişmiyor, ne zaman bizi öne geçiren golü atsak arkasından baskı yiyoruz. galatasaray ve fener bu kadar yaşamıyor bu gol sonrası baskıyı.

- osmanlıspor: ligin karabük ile beraber en kötü takımı. umarım bir daha çıkmamak üzere alt liglere inerler. zaten ankaragücü de geliyor, misyonlarını tamamladılar artık. ankara'da gökçek hegemonyasının bittiği sene küme düşecek olmaları da kaderin cilvesi oldu. nasıl manisaspor'u 9-0 yenmemiz bizim mükemmel olduğumuzu göstermiyorsa iç sahada osmanlıspor'u da ezmemiz oynadığımız oyunun kusursuz olduğunu göstermiyor. biraz daha dirençli bir takım olsaydı osmanlı yerine, yine ciddi sıkıntı yaşayabilirdik.

-orkan: caner ya da cenk yerine orkan girmeliydi. 4-0 önce olduğumuz iç saha maçında bile oyuna girmiyorsa artık sakatlık olmadıkça ligde oynamasını beklememiz sadece hayalcilik sanırım.

takımda iyileşen birşeyler olsa da o orta sayısı azalmadıkça bizden birşey olmaz. hücumda çoğalmamız gerektiğini öğrenmişiz ama hala daha ilk yarıda gol atamadıkça bu oyunla puan kaybederiz. birşeyler düzeldi ama diğer yanların düzelmesi için iki kritik puan kaybı daha gerekecek (ilkinde hakem penaltıyı verse maç başka yere gidecekti olur, ikincide de rakipler bize karşı nedense kapalı oynuyor olur). umarım quaresma'nın hamle oyuncusu olacağı bir düzene geçeceğimiz günler yakındır (spoiler: değil).

Adsız dedi ki...

@Pheaglix

Bayern istatikçisi olup Beşiktaş'ı son 5 lig maçında izlesen ancak böyle tespitler olurdu :) Özellikle oyun zihniyeti konusu diğer konuları hallice fiksleyen blog ortamında fazlaca dillendirilmeyen bir konu. Bunu rakip Osmanlıspor diye düşünmüyorum, zira bu sezon hiçbir rakibe karşı oyuna göre şekil değiştiremedik (eksiklik aslında); bu nedenle iştahlı oyun en başından beri vardı.

Medel herkesin malumu ama Negredo yorumuna +1. Burada @sports guy'ın söylediği de çok önemli, Spaniard çok yanlız kalıyor, kalmasa ne işler olacak aslında ama durum bu.

Cenk'in mevcut lig şartlarında yedek kalması konusuna da katılıyorum. Premier Lig dahil görsel futbol oynanan liglerde -çok fazla şey beklemeden- gayet iş yapabilir, ama işte bizim ligdeki hal ve gidiş çerçevesinde kenardan gelince çok daha fazla katkı verebilir. Şimdi hatırlamıyorum eskilerden hallice bir golcü durumu dişliye benzetmişti (Babel de bugün aynı şekilde dişliler dönmeye başladı demiş), arkadan gelen besleme hangi formattaysa ona uymalı bağlamında. Tabii bunu rakiplerin oyunundan bağımsız düşünmek olmaz. Cenk'in olağanüstü işleri bugün attığı muhteşem şuttaki gibi. Ama bizim ligde her maç öyle pozisyon olmuyor, Negredo gibi madenci tadında takılmak gerekiyor.

Talisca bu kadar. Asa 25 etmez ancak 10, o da belki. Caner sakatlığına kadar takımla uyumlu görüntüdeydi, şimdi görünense sadece futbolda değil her ekip işinde önemli bir unsur olan baskı altında çalışma durumuna yeterli yanıt verememesi. Orkan ise gösterdiği belliyken süre verilmemeye devam edilirse maalesef kayıp olabilir. Şöyle bir olay var. Negredo gibi kariyerli bir adama son 3-5 dakika süre verirsen onu kaybedebilirsin. Ama işte adam ciddi profesyonel olduğu için bunları aştı. Öte yandan Orkan gibi gençlere çok kısa da olsa bu süreleri verirsen bir mesaj da vermiş olursun. Diğer yandan o da bu kıytırık süreleri dahi alamıyor :)

Ne diyelim, hayırlısı olsun.

turgay dedi ki...

şenol hoca olmuş oyuncu ile çalışır. olmamışı yetiştirene kadar olmuşun eksiklerine çözmek ona daha büyük haz veriyor. bu yüzden orkan başta olmak üzere gençlerin süre almalarını beklemeyelim artık. en azından ben umudumu kestim.


21 orta yapıp bunda 4 isabet sağlan ve toplamda 26 top kaybı yapan bir oyuncuya her yerde homurdanılır. ben Q7'de sorun aramıyorum. hocanız sizin eksiklerinizi fazlalıklarınızı bildiği halde başrol veriyorsa siz de elinizden geleni yaparsınız. 34 yaşında futbolunun sonunda bir adama bu kadar yüklenilmez. ne atiba ne de Q7 başrol oyuncusu olmaları gereken zamanları çoktan geçtiler. bu oyunculardan yan rollerde performans almamız gerekirken başrol veriyorsak o filmden gişe beklememek lazım. seyredeni çok olmaz. ama bizim yapımcı ve yönetmen her hafta aynı filmi seyrettirmek istiyorlar. yarın öbür gün küçük isyanlar büyüdüğünde filmi izleyecek adam da bulamayacaklar.

samet aybaba kapanan bir antrenör değil. adam sivasta bile tek pas oynatıyor. açık oyunu seviyor. başarımızda onun katkısı da çoktur hakkı verilmemiş olsada. hava şartları çok zorlamazsa ben kazanabileceğimizi düşünüyorum.

Hep hocaya ve Quaresmaya kızmak olmaz. Lens de çok kilolu hala. Müptezel gibi görünüyor. Biraz kilo ver be moruk.

yilmaz dedi ki...

açıkçası ben bu sezonun böyle oynayarak geçeceğine kendimi alıştırdığım için artık kalan süre için oyuna değil skora bakıyorum.

Yine bol ortalı bir maç izledik ama en azından akhisar-malatya-kayseri maçları gibi sıkıcı değildi. daha hızlı çevirdik gibi geldi topu bana. Medel harika bir top oynadı bence. Hiç "ama" dedirtmedi. Tolgay'ın yapabileceğini Medel de yaptı yani. Ve bence daha fazlasını.

Yalnız bence şu küçük çaplı bir skandaldır. Baktım ne sosyal medyada ne de medyada bir haber göremedim.

Oğuzhan'ın maçtan önce 200. maç plaketi alacağı söylendi. Maça yarım saat kala plaketi aldı galiba(ben daha içeri girmeye çalışıyordum, sıradaydım anonsu duydum), yani kadrolar belliydi. Oğuzhan'ın oynamayacağı belliydi. Buna rağmen plaket verildi. Belki yedekten girer dedik, maç 4-0 oldu yine girmedi oyuna. Böyle bir iletişimsizlik olabilir mi? Adama niye plaket verdiniz oynamayacaksa? Plaket verdiyseniz 4-0 olan maçın son 10 dakikasında niye almadınız oyuna? Şimdi plaketi bu maçta almış ama 200. maçına haftaya mı çıkmış olacak? Hakikaten baştan ayağa amatörlük.

Bu olay ile ilgili atladığım bir şey varsa, bilgilendirirseniz yorumu sileceğim.

turgay dedi ki...

yılmaz;

bildiğim kadarıyla oğuzhan galatasaray maçında 200. maçını oynadı. plaket işini o maçta halletmeleri gerekiyordu. sallamışlar biraz bu işi belliki.

yilmaz dedi ki...

@turgay teşekkür ederim. Senin verdiğin bilgi üzerine araştırdım, dediğin gibi daha önceden 200. maçına çıkmış Oğuzhan.

Ama yine de statta bangır bangır oğuzhan'a 200. maç plaketi veriyoruz diye yayın yapıp adamı oynatmamak komik oldu.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Kilo işine gelmişken negredo da kilolu biraz ama hem negredo hem lens q7 ve cenk e göre oyun zekaları daha yüksek. Lens e daha var ama negredo biraz daha oynarsa olmaya yakın.

Bu arada bir anektod paylaşayım. Gomez'li sezonda bir trabzon seyahatim olmuştu. Orada bir abim trabzonspor la baya içli dışlıdır. Bana şenol güneş'in iyi ama aslında oyunculara özgüven aşılıyarak ve gaza getirerek içlerindeki potansiyeli çıkarmaktan başka bir meziyeti olmadığını söylemişti bende "yav yapma etme adam her gittiği takımda dokunuşları oluyor görmüyormusun işte bir sürü gol kralı falan vs..." diye cevap vermiştim. Hatta dedim bizim abininde lazutluğu tuttu heralde falan dedim (ki kendim de %50 trabzon sürmeneliyimdir, sözüm meclisten dışarı). Şimdi diyorum acaba adam haklımıymış ? :))

@YSY

Dostum o laz haklı falan değil. Napoli Porto Benfica Monaco Leipzig deplasmanlarindan bir türk takımını yenilmeden çıkarmak çok büyük başarıdır. Şenol hoca motivasyonunu kaybetmediği sürece ligin üstünde bir isim. Bugün taraftar Bayern Münih'e karşı bile ya elersek diyebiliyorsa hocanın bunda çok büyük emeği var. Derbi özürlüsü bilic'den sonra Özgüven kattı camiaya.
Dediğim gibi Şenol Güneş bu sezon da yeterince isterse bu takımı şampiyon yapacak mental ve taktiksel yeterliliğe sahip. Osmanlıspor maçında medel ve negredo'yu 90 dakika sahada tutarak o ışığı verdi bana.
Sivasspor'u yenersek şampiyonluğun en büyük favorisi oluruz.

Hidayet dedi ki...

17/18 sezonu sonunda şu görülecek ki , yeni transferlerden en az forma giyen oyuncu lens olacak (q7 sakatlanmadığı sürece) . bugün de görüldü ki şenol hoca'nın kafasında quaresma'nın olmadığı bir hücum planı yok . daha doğrusu o'nun istediği şeyi quaresma'dan daha iyi yapacak adam yok . lens tamamen farklı bir oyuncu . quaresma gibi oynamaya çalışınca yaptığı ortadan sonra acıdım adama . babel'i işi bitirecek adam olarak kullanıyor . tamamen takımın hücum tercihleri neticesinde oyun sürekli sağdan oynanıyor . sanırım yavaş yavaş oğuzhan üzerinden oyun oynama düşüncesinden de uzaklaşıyor . adam bu yıl değil cl ,lig'de bile kesik üstüne kesik yiyor . ortasaha bypass'lı , bol kanat ortalalı bir sezon izlemeye devam edeceğiz rıdvan dilmen'in hissiyatına katılıyorum . oğuzhan bir şekilde gidecek takımdan . tabi daha önce şenol hoca gitmezse.

carlito dedi ki...

bence hepimiz çok sabırsızız, buna kendimi de dahil ediyorum.. bunun uzun bir maraton olduğunu, 3 kulvarı düşünürsek 50'den fazla maçımız olacağını ve herkese sıra geleceğini, kimsenin o kadar maç banko oynayamayacağını unutuyoruz.. evet iskelet bir kadro önemlidir, ama bu kadar geniş ve nitelikli bir kadrodan 12-13 oyuncuyla yol alamazsın, bu konuda inat edersen altından kalkamayacağın sıkıntılarla boğuşursun.. nitekim hoca da bunun farkına varıyor bence, lige alıştığı ve önceki yıllarda çalıştığı isimlerle başladı, Pepe haricinde yeni isimlere hemen forma vermedi.. zaten onlar da bunu hemen hakettiklerini göstermediler, örneğin Medel çalıştı çabaladı 6 kilo verdi ve şu an ilk forma bulduğu maçlardan çok başka oynuyor, gerçek kimliğini gösteriyor.. ama ilk haftalardan banko 11'e alınsaydı belki o zaman aynı performansı gösteremeyip tukaka edilecekti çokbilmiş türk futbol seyircilerimiz tarafından.. aynı şeyler Negredo için de geçerli..
son iki yılın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Atiba, Q7, Cenk gibi adamların hemen yeni transferler geldi diye dışarda bırakmanın iyi sonuç vereceğinden bu kadar emin olmamak gerek.. yazının başında dediğim gibi bu sabırsız kitleye ben de dahilim, ben de ilk haftalardan her oynamayan için eleştiride bulundum, haklı olduğumuz zamanlar da vardı.. hocanın burdaki yanlışı doğruyu bulsa da biraz geç bulması, ama eninde sonunda buluyor, bu da laz inadı gibi söylemleri haketmediğini gösteriyor.. geçen sezon da takım 2. yarı ritmini bulmuştu (5-1'lik konya maçını hatırlayın, dünkü maçı ona benzettim) Babel'in maçtan sonra yazdığı gibi dişliler oturmaya başlıyor..
ama bu demek değil ki artık Oğuzhan'sız veya Tolgay'sız bir takım izleyeceğiz.. aksine yarın öbürgün bu sefer ikisiyle başlayacağı maçlar da olacak.. orta sahamızda bu dörtlünün eşit miktarda şans bulup katkı sağlayacağı bir sezon izleyeceğiz.. ilk şampiyonlukta tüm yük Atiba-Ozi üzerindeydi, şimdi Tolgay ve Medel alternatifleri de var.. kanatlarda da Q artık alternatifsiz olmadığını biliyor ve önce oyundan çıkmaları artacak, sonra yedek kalacağı maçlar da gelecek, göreceksiniz.. bu niye oynuyor, bu niye yok diye hayıflanmak yerine kıymetini bilelim bence.. dün statta yanımda gs'li bir dostum vardı, yedek kulübemizi görünce "bir sizin kadro genişliğine bak, bir de bize.. kadronuzu kıskanıyorum valla" dedi adam!

oyun sistemine gelecek olursak, ben de herkes gibi orta kafa futbolu sonuç verse de keyif vermiyor diyenlerdenim.. sonuç beni ilgilendirmiyor, ben futbolu keyif almak için izliyorum diyene de saygılıyım, ancak benim taraftar kimliğin daima futbolsever kimliğinden daha ön planda olduğu için yeter ki sonuç alalım, her oyun tarzına varım diyorum.. zaten hoca kendi mimarı olduğu tiki taka futbıluna bir daha asla dönmeyeyim, hep bu oyunu oynayayım kafasında değil bana göre, ikisini de yapabilelim istiyor.. nitekim bazı maçların ilk yarısı ayrı, ikinci yarı apayrı bir oyun oynuyoruz (Gs maçı gibi)

velhasıl biraz sabırlı olursak 3-4 maçlık bir galibiyet serisi yeniden bu ligi domine etme yoluna sokar bizi, umarım şansımız yaver gider..
şampiyonlar liginde tarih yazdığımız, üst üste 3. şampiyonluk yolunda olduğumuz bir dönemde hocanın kovulmasından söz edebilen, troll demeyi bile istemediğim futbol cahillerine ise hiçbir şey söyleyemiyorum.. her camiada böyle tümörler var maalesef, kaçarı yok.. böylelerine tüpçü dönemi gibi dönemler yaşamak müstehaktır..

sports guy dedi ki...

Ben sabirsiz oldugumu dusunmuyorum hocayi elestirenlerden biri olarak. Oyun eksikligi CL ile aciklanabilir olsa da, skor eksikligi de gelince elestiri akiminin gelmemesi mumkun degil.

Senol gunes gibi ligde hucum futboluyla nam salmis bir hocanin bu kadar kisir futbol oynatmasini kabul etmek asil hocanin kendisine ihanettir.

Artik CL yok uzun bir sure, o yuzden sadecr skor degil oyun da beklemektir normal olan hocadan ve takimdan.

Gecen sene de sene basinda oyundan sikayetciydim ben, rize kayseri ve gencler deplasmanlarindan 7 puan almayi basardik ama rezil bir futbol oynamamiza ragmen. Bu sene de kotu futboldan skor uretmeyi basarabilseydik oyunsuzlugu daha rahat gormezden gelecektik. Gecen sene 5 kere 3te3luk seri yapmis bu takim. Bu sene daha bir tane var ve ilk yariyi yedik. Neyse ki diger takimlar da sacmasapan puan kaybetti de makas acilmadi o kadar.

Demem o ki, eger tarihin en genis kadrolarindan birine sahipsen ve 2 yil ust uste sampiyon olmussan, taraftar olarak su ilk 16 haftadaki oyundan cok daha iyisini beklemek normal karsilanmalidir, sabirsiz olmak olmamali bunun adi.

Orta kafaya da karsi degilim ayrica ben mesela, eger bunu ligdeki butun takimlara yedirebiliyorsan buyur oynat. Basarili olan her yonteme acigim. Milyar euro degeri olan kadroya Mourinho neler yapiyor goruyoruz, ama kazandigi surece sorun yok.

Benim derdim bu osmanli maci taktiginin surdurulebilir basari getirmeyecegi endisesi. Varyasyon uretemeyen hucum cozulecek hucumdur.

Umarim bu mac GS macindan sonra ikinci goz boyama vakasi yasatmaz camiaya. Yoksa cok uzuluruz Sivas macinda, benden demesi.

carlito dedi ki...

@sports guy benim sabırsızlık dediğim kadrodaki oyuncuların kullanımı ve yeni transferler konusuyla ilgiliydi yalnız.. bazen sanki daha önümüzde çok sayıda maç yokmuş gibi davranıyoruz, halbuki herkes şans bulacak ve katkı sağlayacak.. hocanın forma adaletine güveniyorum, hataları da var ama genel olarak adil buluyorum..

turgay dedi ki...

sports guy +1

şu medeli, negredoyu, lensi geldiği gibi oynatsa kaybederdi veya diğer oyunculara haksızlık olurdu gibi söylemleri doğru bulmuyorum. bana samimi gelmiyor. yaptıkları iş ciddiyet gerektiren bir iş. geldiklerinde bu ciddiyete sahip olmadan geldilerse bunu açıkça bilmeliydik. ama hep sürüncemede kaldı biz bile burada şu olsa bu olsa oynar dedik. bunlardan biri de benim ki hala burak yılmaz veya volkan şen olsa negredo ve lens'ten fazla süre alacaklarına eminim.

yeni gelen oyuncular kapalı kutu adamlar değildi. medel yeni keşfedilmiş gibi konuşuluyor da adamın zaten olayı zaten bu. yoksa fiziksel olarak dezavantajlı bir oyuncu ingiltere italya ispanya gibi liglerde bu kadar uzun süre oynamaz. bunu burada anlatmak komik olur. ha keza negredo ve lens içinde bu geçerli. transfer neden yapılıra girmek istemiyorum ama siz bu 3 tane oyuncuyu alırken ne hedeflediniz bu çok önemli. ucuz olsalar tamam da dünya maliyetleri var. bunlardan ancak bu dönemde yararlanabiliyorsak demekki doğru planımız yok bizim.

orta kafa gol oyununun sürekliliğinden şüpheliyim. çünkü bunu 1 tane oyuncuya bağlı olarak oynuyoruz. o da canı ne zaman isterse o zaman oynuyor. ona osmanlı önlem almadı ama gençler,akhisar,kayseri,başakşehir,fenerbahçe hep önlem aldılar. biz ne ürettik bu maçlarda bu önemli. rakiplerimiz kötü evet ama biz gelecek vaat etmiyoruz. ben hep şunu düşünürüm. şuandaki puan tablosuna bakıp bütün maçlarımızı kazanırsak şampiyon oluyor muyuz ? cevabımız evetse umut vardır. ama bu ne zaman hayıra dönerse o zaman diğerlerinden medet ummaya başlıyoruz demektir. bizim kadro kalitemiz kendi göbek bağımızı kesecek kalitede. biz kimseden medet ummamalıyız. bu takım çok daha iyisini yapabilir.

sports guy dedi ki...

@carlito

"Onumuzde cok sayida mac var" diye diye nerelere geldik. Atiba tolgay orta sahasinin tutmadigini ben ilk 90 dakika sonunda fark ettim sahsen. Bu "hocadan daha iyi biliyorum" demek degil, eminim hoca da biliyor bunu ama israr ederse kendiliginden cozulebilecegini dusundu. Olmadi iste. Tolgay atiba'nin yanina monte edildiginden beri takim ben kisirim diye bagiriyor kac haftadir. Kac haftadir hem de. Ama hoca beklemeyi tercih etti. GS macindaki sans golu uzerine gelen fark da tuz biberi oldu, o maci kazandigimiz an kayseri maci icin tehlike canlari calmisti benim kafamda mesela.

Kayseri macinda rakip 50. Dakikada 10 kisi kalmisken hoca ikinci forveti 80de aliyorsa mesela bu is forma adaletinden baska yerlere gider.

Takim ligin basindan beri tempo yapamiyor. Bunu saglayacak kim varsa nester cok daha erken vurulmaliydi. Gec kalindi.

Ha dedigim gibi diger takimlar sagolsun makas acilmadi, hala toparlama sansimiz var evet. Ama su an ligde 5 puan farkla lider de olabilirdik mesela o hesapla, o kadar sacmasapan puanlar gitti ki.

Bu sene ligde ilk yari uzerinden hocanin puani 10 uzerinden baya dusuk gozumde. Tabii ki CL icin minnettariz, sagolsun, ama o arenada onu ovuyorsak lig icin de elestiri serbestimiz olmali. Cok daha farkli olabilirdik.

Huzeyfe dedi ki...

@truant

+1

Anladığım kadarıyla Şenol Güneş'in futbola bakış açısı, oyuncular sahada oynar, en çok çalışan ve oynama isteğini gösteren formayı alır. Taktik diziliş büyük oranda bellidir. Teknik direktörün görevi futbolcuların potansiyellerini sahaya yansıtmalarına yardımcı olmaktır ama bu oyunculara ne yapacaklarını söyleyerek değil profesyonel farkındalığa ulaşmalarını sağlayarak yapılır. Bu yüzden, uzun süre kenarda kalabilirler, sonuçta bir değişim yaşayacaklarsa mahsuru yoktur.

Oyuncular yetenekliyse gol atarlar, çok fazla kurcalamaya gerek yoktur.

Son olarak, hocanın gözünde olmuş, ermiş, pişmiş oyuncular, olacak olan oyunculardan her daim evladır.

İlginç bir adam Şenol Güneş. Birgün kollektif çalışmayı kabullenebilirse, rolü net cizgilerle belirlenmiş bir taktisyenle çalışıp sınıf atlayabilir.
O zamana kadar, CL maçları haricinde oyun planıyla çok ilgilenmeyeceginden eminim.

15-16 sezonundaki göze hoş gelen modern oyun, hocanın planından ziyade oyuncuların kabiliyetlerinin ve eğilimlerinin bir sonucuymus.
Bunu beklemiyorum artık.

Tek şansımız Negredo, Medel ve Lens'in hocanın gözüne girmeleri. Sahadaki ortalama futbol IQ'su yükselirse belki ortaya güzel birşey çıkar.

beagle dedi ki...

Ya ben Tudor'dan memnundum şahsen :( 2. Siradaki takimin TDü mü kovulurmus? Ayıp ayıp.

carlito dedi ki...

umarım fatih terim gelir, onu da sepetleriz.. 100. yıl lucescu dönemi sonrası bir tokat da şenol güneş'ten yese de,terim gelince otomatikman şampiyon olacaklarını sananlar bir morarsalar keşke..
ki gidişat da öyle görünmekte, başkanları terim karşıtlarını elemek için olağanüstü kongreye gidiyor, yeni hocanın ligin 2. yarısı bailarken gelmesi demek bu.. geçmiş olsun bu sezonu da kaybettiler ;)

Armagan dedi ki...

Çok ahlayıp vahlamaya gerek yok. Evet birçok hata yapıldı ama hoca dinamizmle ilgili asıl kök sorunu anladı diye düşünüyorum, umuyorum. Asıl sorun q7 değil ortadaki 2lideymiş, bundan emin olundu artık. İlk 11’de Medel’i görmenin galibiyet ihtimalini rakip fark etmeksizin arttırdığı kesin. Bir de Negredo’yu ısındırarsa ve Cenk’i sonradan sokmaya başlarsa bu ihtimal daha da artar ( ki içimden bir ses, Cenk için yıl sonuna anlaşıldı diyor). Oyuncular sanki ilk 60dk gol atamazlarsa puan alamayacakmışız gibi oynamalı. Zaten gol gelince gerisi çorap söküğü gibi geliyor. (Aslında hayırsever ve boş zamanı olan bir arkadaş, maçlar 60 dk. oynansa sıralama ne olurdu yazsa süper olur...)

Hoca asıl hataları ilk 10 haftada değil son 6 haftada yaptı ama yaşanan kayıplar onu yeniliklere zorluyor belli ki. Şu anda oynanan orta oyunu ile ligin başında oynanan aynı değil. Sadece bunun kapanan takımları ne kadar hızlı açabileceği şüpheli, onu da yaşayıp göreceğiz. Zaten bu garip kimilerine göre demode olan oyun işlevini yerine getirirse ortadan delme oyununun oynanma olasılığı da o kadar artar gibime geliyor. Yani özetle q7 ne kadar iyi oynarsa Oğuzhan o kadar fazla zaman alır gibi bir paradoksa girmiş oluyoruz. Buradaki asıl olay Atiba ve q7 gibi rolü az çok sabit olan oyuncular dışındakilerin performası oluyor bu durumda. Hocanın bu orta oyununu oturtmaya başlarken yapması gereken 2. adım beklerin kanat oyunundaki etkinliğini arttırmak olmalı (ilki içeride kalabalıklaşmaktı). Dün mesela ilk gol Adriano’nun sağ ayakla açtığı ortadan geldi yanlış hatırlamıyorsam. Elimizde böyle bir fırsat varken artık kullanmalıyız.

Fikstürde bakıldığında şampiyonluk isteniyorsa önünüzde 6 hafta çok kritik. Muhtemelen buradaki takımlardan bursa ve bir nebze sivas dünkü osmanlı gibi oynayacak. Asıl sınavı geri kalan 4 maçta vereceğiz.Sivas maçı benzer kadroyla iyi geçerse ve yenersek 6/6 ihtimali doğabilir, zaten oradan da şampiyonluğu vermek ayıp olur artık.( Ligde 10 maçın 8’i İstanbul’da, bunu da avantaja çeviririz muhtemelen. )

Dünkü maç çok abartılmamalı evet ama değişim anlamında bana umut verdi, umarım devamı gelir.

Armagan dedi ki...

O 6 maçtan sonraki 10 maçın 8’i istanbulda demeye çalıştım. Hatta bu sayıyı 9/12 bile sayabiliriz. Gidilen deplasmanlar da manisa, ankara ve trabzon bu arada.

Adsız dedi ki...

Hocanın neyi anlayıp neyi anlamadığı bir sonraki maç belli olur. İlk yarı son maç olarak Sivas deplasmanı dezavantaj olarak görünse de bu kavrama konusu bakımından bir nevi turnusol kağıdı işlevi görecek. Ben bekleyip görme taraftarıyım. Hala temkinli olmamım iki nedeni var: Kadro tercihleriyle oyun yapısı bu kadar değişebiliyorken bazı şeylerin ancak 16. haftada belirgin hale gelmeye başlaması ve Osmanlıspor maçı sonrası röportajda "ortaların isabeti" konusuna değinilmesi. Elbette en iyisi olsun hepimiz sevinelim.

Barreto dedi ki...

Evet, önce şu Sivas maçını bir görelim.

Adsız dedi ki...

Futbolumuzdaki eleştiri kültürünün ne kadar düşük olduğunu göstermesi bakımından, bundan 10 yıl kadar önce İngilizlerin Recep İvedik'i formatında olan Smithy'nin videosunu ekliyorum (8 küsür dakika ile biraz uzun):

https://www.youtube.com/watch?v=aAHLYvDVtHk

Odada oturanlara ve aldıklara eleştirilere bakın diyorum ('strong Essex accent detected', bu nedenle video altındaki altyazıyı açmanızı öneririm).

İngiltere milli takımı bu video sonrasında da çuvalladı ve çuvallamaya da devam ediyor. Ama anlatmak istediğim farklı. Elin oğlu futbolu konusunda herşeyi apaçık konuşuyor ve bundan rahatsızlık hissetmiyor kardeşim.

yilmaz dedi ki...

Galatasaray neşteri erken vurdu, keşke ikinci yarının ortalarına kadar devam etseydi tudor. Fena kadroları yok. Salak olmayan bi hoca bundan daha kötü yapmaz takımı. Şu anda bile zirvenin ortağılar. İkinci yarıya da Tudor ile başlasalardı, bu tip istikrarsız sonuçlarla ligin ortasında havlu atarlardı bence.

Yalnız bu GS taraftarının zamanındaki paylaşımları aklıma geldikçe Beşiktaş'lı olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum kendimle. Adamlar bize "yaa, Başakşehir'le şampiyonluk yarışı yapmaya benzemiyormuş değil mi?" diyorlardı. Sevimli şeyler.

Artık hoca'nın kadro takıntısı üzerine kafa patlatmanın anlamı yok. Herkesin malumu bu durum. Bu sene böyle geçecek. Ben de kabullendim. Sonuçta biz hep iyi oynayan Beşiktaş'ı izlemedik. Tigana ile 5 maçta 1 pozisyon bulan takımı da izledik :) O yüzden yan ortaymış, göbekmiş, penaltı-kornermiş hiç ilgilenmiyorum. Her maçta rakipten bir fazla gol atıyorsak bana uyar.

Medel-Atiba ikilisini Bayern maçı için denediği söyleniyor hocanın. geçen sezonki deplasmandaki Napoli maçında da Atiba-Tolgay-Necip ortasahası ile çıkmıştı. Kanatlardan biri de Adriano'ydu. Tabii Caner sakatlanmadığı için ve henüz mimlenmediği için Adriano'yu koymuştu oraya ama, Sanki küçük çaplı bir Mustafa Denizli'lik yapmıştı hoca orada. Belki yine yapar.

Devre arası Cenk satılırsa, iyi bir kenar forvet alıp, Negredo'yu ya da Babel'i forvete çekmek nasıl fikir olur? Bildiğim kadarıyla transfer piyasasında 4-3-3'ün kenar forvetleri santrafor'lara oranla daha bol ve alternatifli olarak bulunuyor. Mesela hoca'nın eski oyuncusu Bakambu?

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@truant

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayışla karşıla :)

Yıllar önce öğrenci olarak kaldığım apartmanda her zamanki gibi karları ben değil diğer kalanlar temizliyordu. Allah var ilk iki yıl hiç laf etmediler, 3. senede evden çıkarken kibarca uyarıp "sen de bir el atsan" tadında gayet nazik bir yorum verdiklerinde "şu ana kadar hiç talep etmediniz ki he hö hö" formatına girince karşımdakilerinin bu bahaneye hak verip sessizlik içine girmeleri bizzat beni utanç haline soktu. Sonra işin yoksa nasıl adamlara iyilik yap ve bu vicdan muhasebesini kurtar vs. Ama burada bir detay var, o utanç haline girmek, daha doğrusu hissetmek.

Hayırlısı olsun. Sivas maçı bizim olsun ilk yarı mutlu bitsin.

Valla eleştiri kültürünü kurtaracak üç şey var: 1. Üsluba takmayacak/kin tutmayacak genişlik. 2. Ad hominem denen karşı tarafın kişiliğine/söylemine mevzubahis tartışmadan bağımsız saldırma çakallığını yapmama. 3. "Let's agree to disagree." konseptini ülkemize kazandırma ve bunu diyenin "yenilmiş" olarak adlandırılmaması. İlki neredeyse imkânsız (tekil örnekler haricinde), ikincisi izleyen tarafların müdahalesiyle yola girebilir, üçüncüsü de bizim gibi pasif agresif bir kültürde çok zor ama az bir umut var.

Mesela @truant'ın dediği şu olay aslında tartışma konseptinin içinde var: "Bazen en küçük bir eleştiri bile zülfüyare dokunuyor, durduk yere birileriyle papaz oluyorsun." Papaz olmak gayet normal de, papazlığın konu kapandıktan sonra birkaç saatten fazla sürmesi esas anormal olan. En güçlü tartışmalar getirir ilerlemeyi yoksa.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

truant'ın söylediği doğru bizim için romantizm maalesef. Bu blog şartlarında söz konusu, ama dışarısı bildiğin jungle. Blog içinde düşünmeye ve üretmeye devam etmek gerek.

can dedi ki...


Ohh 5-1lik galibiyet ne iyi gelmiş, bloğa bahar havası gelmiş, mis gibi kokuyor.

Bu haftadan sonra kafama takılanlar şunlar:

1) Haftalardır skor kabızlığı yaşadıktan sonra Quaresma’nın ve Talisca’nın kötü oynadıkları, Negredo’nun çabasına rağmen atıl kaldığı maçta bu kadar ezici bir galibiyet alabilmemizi ne sağladı? Pek çoğumuz maçtan önce Atiba ve Medel orta sahasının zaten sıkıntılı olan yaratıcılığımızı iyice törpüleyeceği, topa hakimiyette zaaf yaratacağı, takımın boyunu uzatacağı yorumlarını yaparken sahada tam tersi oldu. Dönen bütün topları bu ikilinin baskı yapıp toplaması, defansın ileri çıkıp, beklerin oyuna uzun zamandan sonra tam anlamıyla katılabilmesine, daha da önemlisi ceza sahasının içinde bu sene hiç görmediğimiz kadar kalabalıklaşabilmemizi sağladı (Öyle ki gol pozisyonlarında kapanan Osmanlı’nın ceza sahasında eşit sayıda adamla bulunuyorduk; bu da Babel’in uzak forvet olarak parlamasına yol açtı.) Bunu Osmanli'dan dişli takımlar karşısında da yineleyebilir miyiz?

2) Rakibi ortadan delmemizi sağlayacak ara paslarını, verkaçları yapacak nitelikte bir orta sahaya –mesela Oğuzhan’a- yer olmayan bu sistemi Güneş sadece bu maçlık veya kısa dönemlik mi düşündü?

3) Sözleşmesinin bitip serbest kaldığı hesaba katılırsa Oğuzhan yedek oturmayı mı, formunu arttırıp orta sahaya dönmeyi mi, oyununu evriltip 10 numaraya talip olmayı mı, yoksa ayrılmayı mı tercih edecek?

4) Atiba’nın yaşı ve düşen formu hesaba katıldığında Güneş uzun dönemde nasıl bir orta saha kurgusu hedefliyor?

sports guy dedi ki...

@can

Guzel sorular. Yalniz 3. Maddeye itirazim var. Oguzhan'dan 10 falan olmaz. Olmadi, olmayacak. Ki olmasin da zaten. Adam 8 olarak parlamisken niye 10'a evriltmek zorundayiz? Ki dunyadaki trend de 10'u 8'e evriltmek iken hele. Bu senol hocanin bir takintisi, ve gereksiz yere ozzy'e 10 vererek taraftarin da kafasina soktuk bu isi.

Ozzynin onune veya yanina pas yapan ve pres yapan bir adam olsa yeter o is.

Hoca tolgay icin de 10 muhabbeti yapiyordu, yapa yapa adam 6'ya evrildi masallah. Ozzy'nin sonu farkli olsun bari :)

can dedi ki...

@ sports guy
Yanlis anlasilma olmasin: Ben Oguzhan'in 10 numara olmasini savunuyor degilim, kendisi de istemiyor belli ki. Ama su andaki formuyla ortada oynayamadigi da asikar. Ustelik de takimin kimyasindaki degisime Oguzhan uyum saglayamadi (ya da takim Oguzhan'a). Bu durumda, Gunes'in planinda Oguzhan'a yer olup olmadigini, ya da ne gibi rol bicilebilecegini merak ediyorum. Verili sartlar altinda seneye Fener'de gorursek kendisini sasirmayacagim. Bu konuda da cok velvele yapacak degilim, ama camia icin kor olup badem gozlu olmasin sonra.

yilmaz dedi ki...

@can bence hocanın kafasında Oğuzhan artık yok, işin kötü tarafı, yönetim de üst üste gelen 2 şampiyonluk ve avrupadaki "nispi" başarı sebebiyle hocanın kayığına bindi ve Oğzuhan'ı tutmayacak gibi gözüküyor. Bundan sonra neler olacak göreceğiz.

can dedi ki...

@yilmaz
Olcay gittiginde epey uzulmustum ama Oguzhan giderse hakikatten bir donem sona erecek. Her ne kadar kadroda Necip olsa da feda doneminden beri takimin gelecegine olan bir umidi temsil eden en onemli sembol Oguzhan oldu. Altinsay sagolsun. Simdiyse giderek daha su an odakli hale gelen bir takima donustuk. Bunun da avantajlari var elbet, ama ideali gecmis, gelecek ve su an zaman odakli cizgileri kesistirebilmek. Oguzhan’in oynamasini o yuzden de istiyorum, o takimin dunu, bugunu ve gelecegi olabilecek tek futbolcu.

beagle dedi ki...

Normal futbol oynayan 7 10 hatta 9 buldugumuzda, hele bir gün Babel yerine sol ayakli sol açık gelirse, Oğuzhan diye inleriz.
Hayat boyu kontrat abi. Sakin ha.

sports guy dedi ki...

Oguzhan'i birakmak gercekten asrin hatasi olur. Beagle ile yuzde yuz uyustugumuz bir konu bu.

Tamam su anki takimi maksimize etme konusunda bir numarali opsiyon olmayabilir, ama o top illa yere inecek, bu sene olmasa seneye inecek. Indigi zaman cok arariz onun oyun aklini. Turkiye'de muadili yok adamin.

Yoksa "donen toplari toplayacak deli orta saha" bulmak zor is degil. Avrupa'yi gectim bizim ligde bile var tonla onlardan. Git bul bakayim ama ozzy gibi adami. Eksikleri var kabul, ama oyun aklini onun uzerinden insa edince artilari cok daha fazla on plana cikar.

Hocanin elbet tolgay ozzy cikacagini dusunuyorum ben bir bolumde. O zaman bunu daha rahat etut edebiliriz.

beagle dedi ki...

@Sports
Aynen soyledigin gibi Medel'in topu olumlu kullanma yönünü tenzih edersek, Poko, Murat Yildirim vb oldugu gibi altyapimizdan kullanmadigimiz Mertcan Demirer gibi 5 tane de adam bulursun top toplama işine.

Mahir Matadov haberiyle havale geciresim geldi. Yönetimde birisi sol ayakli 10 numaramsilari cok seviyor belli de Orkan, Aras, Töre siralanmisken Mahiri alsak ne olacak?

İlla solak bakacaksan sifira inebilen "Powerhouse" bakacaksin. Yani 3lu sistemlerde oynayabilecek kanat tadinda. O zaman bir derinlik olur.

Seneye Cenk, Tosic, Q, Talisca, Aras, Boyko kadroda olmayacaklar. Töre yeniden forma girmediyse ilk 11 kalitesinde
2, 7, 10 ve 9 transfer etmemiz gerek. Lütfen 2-3 tanesi Bundesligada 60-70 maç ilk 11 oynamış 30dan genc adam olsun. Onlar isi çözer :)

carlito dedi ki...

Yahu zaten ortada fol yok yumurta yokken bir maç yedek kaldı diye Oğuzhan gidecek lafları nerden çıktı ki, niye ortalığı karıştırıyorsunuz arkadaş! :) bu blogu takip eden az değil, dillendirmeyelim böyle şeyleri, olmayan bir gündemi varmış gibi göstermenin alemi yok.. öyle acayip bir ülkeyiz ki, bir oyuncu ancak 34 maç oynayıp her naç skor katkısı verirse tartışılmaz olabilir, başka şansı yok! üç dört maçlık katkı veremediği bir dönem geldiği anda ayrılması konuşuluyor, aynısı Tolgay için de sözkonusu olmuştu..

Bu konu benim de görüşüm net, beagle'ın dediği gibi ömür boyu kontrat.. Oğuzhan'ın kulübede durmasının bile sağladığı güven yeter, onu kaybettiğimiz anda hiçbir şey eskisi gibi olmaz, Atiba ve Tolgay'ın da verimi düşer emin olun..
Umarım şu sözleşme konusu tez zamanda çözülür, o gün bayramım olacak..

hastati dedi ki...

yeni transferler neden oynamiyor elestirisine katilmiyorum. q7'yi kestin lens oynadi. diyelim kotu oynadi, q7'de "ha ha gordun mu hemserim, ver bakem bi orta acam" modunu arttirmaz mi? medel'in kilo fazlasi varmis deniliyor. adam sahada mi kilo verecek?
negredo'nun hastasiyim, o aynayabilirdi bak:)
maci sahada izleyenler bize su donen toplardaki pozisyon almalari anlatabilirmi, medel "dennis rodman" tadi verdi, topladi butun toplari. aygir medel:)

nkonrat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Ozzy Beşiktaş'ın kalbidir!

Benim esas duyumun Quaresma ile ilgili.

Zaitsev dedi ki...

Tolgay sözleşme imzaladığı söyledi ama bildirim yok. Oğuzhan'da bedava imza atabilecek durumda 20 gündür ama transfer haberi yok ortada. 2 bol sallamalı gazete kesin bulurdu bir haber dış basından şimdiye kadar. O yüzden Oğuzhan'da imzaladı herhalde uzatmayı.

Yeni kontratlar yüksek olacağından ve muhtemelen hemen geçerli olacakları için açıklama için UEFA'nın değerlendirmesi bekleniyor olabilir.

Hocanın Oğuzhan'dan vazgeçtiğini düşünmüyorum ama mevcut form durumu ve maç içi sürekliliğinin olmaması sebebiyle Şenol hoca alternatif 2lilerin peşinden gidiyor.
** Ozzy'nin hem fiziksel temposunu hem de maç içi temposunu arttırması gerekli. Bunları attırınca zaten oyun içi sürekliliği de artacaktır.

34 yaşındaki %50 sakat GG'nin veya Q7'nin önlerine atılan ve hatta büyük ihtimal auta çıkacak olan uzun toplara attığı deparların herhangi bir versiyonunu 25 yaşındaki Ozzy attı mı son 2 senedir.

Medel-Oğuzhan daha iyi bir 2li olabilirler. Medel'in de ileri ve tek top oynama isteği Oğuzhan için de rahatlatıcı bir unsur olabilir.

@ sports guy

4-5 gündür PC karşısına oturmak nasip olmadığı için yazamadım. Mbappe transfer olmadan 37 milyon avro rakamını okumuştum haberlerden. Belki 30 küsurdur. 5.5 milyon avroluk Lens'e 1.5 milyon avro verdikten sonra 37 milyon avro'luk ön ödeme de mantıksız değil ;)

Boyko, Shaktar muhabbeti ne kadar doğru acaba?

sports guy dedi ki...

@zaitsev

Hocam diyorum ki ben de bir kaynak rica edecegim, avrupa transfer piyasasini takip ederim ilk defa duydum bu haberi. Varsa bir kaynak koyun biz de faydalanmis olalim :) google arastirmalarim sonucsuz kaldi cunku. Ben bu sene 0 odendi diye biliyorum.

Bu arada tolgay'a cok saydirdim bu aralar, ama gecen sene gayet iyi anilar vardi kafamda, acip eski postlara baktim aha sunu yazmisim kiev macinin devre arasinda:

"Atiba'nin yanina iyi bir 8 lazim oldugu belli oldu. Ilk yarinin ozeti bu cunku, tolgay arslan". Ah be evladim nereden nereye ya.

Tabii bu nostalji tuneline girince @beagle hocamizi da anmadan gecmeyelim, o ne demis:
"Nerden anladınız kötü olduğunu Abu'nun, daha 90 dk tam oynamadı beyleeeer. dermişim. (literally 80 küsürde çıkıyor 11 başladığında da)

Bunu alıp getiren yıllık 27.5 Milyon TL total maliyete sebep olan yarından itibaren kulübün kapısından sokulmamalı.

Durgunluk çeken golcü, pozisyona girip kaleye vuramayandır. Bu adamın golle ilgisi, meziyeti yok ki."

Aah ah, az carpismadik su adam uzerinden :) @quaresma da nobre abou'dan iyi falan demis ki tam komedi dukkani :)

Abou'yu tutsak su oyunda bile dinamizmiyle saglam is yapardi, hala gozlerim ariyor valla adami sahada. Besiktas tarihinin en buyuk "what if"i olacak bu gidisle.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Sezonu 12 holle bitirecegini müneccim gibi bildigimden dolayı tebrigini kabul ediyorum :) Sen kaç tahmin etmistin 20-25 ?

Porto'da etrafında topu oralara getiren dehşet bir kurgu var. Bizde Cenk ve Babel gibi o da gelişti bir nebze. Ama hedef santrafor oyunundan hala çok uzak. Armutlari toplamasi da takdire şayan ama.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Abou cok faydali bir oyuncuydu, dedigin gibi hedef santrafor olarak degil ama ikili oyunda ve kanatlarda oynayabilmesiyle. Inanilmaz versatile bir adamdi ve surekli hareketli olmasi, deplase olmasi sayesinde Talisca'nin performansini yukari cikariyordu. Talisca ayni alanlari Cenk'le oynarken bulamiyor haliyle.

12 gol az gozukebilir ama attigi gollerin hemen hepsi ekstraydi. Bu sene cok aradik bu tarz golleri.

sports guy dedi ki...

@beagle

Adam koca sezon 16 mac 11 cikti ligde, yapma etme yahu. Ilk antremanda izlediginde topcu olmaz falan demistin bundan :) hedef santrfor degil ki adam o oyuna yakin olsun, adam golcu iste. Olmadik yerde olmadik isleri yapabilen star isigi olan topcu.

Hadi 30 mac 11 cikip 12 atmis olsa anlarim yine dedigini, ama istatistigi isine gore esnetiyosun su an sanki :)

Son 10 macta 8 atip sampiyonluga tasidi bizi bu adam. Senol hoca cenkcilik oynamasa 20yi de gorurdu bence, dedigimin arkasindayim.

beagle dedi ki...

Bu sene hazirlik maclarinda daha iyiydi. Gelişti malum. Yani bu sene gelseydi muhtemelen baska şeyler soyleyecektim. Bizde neyse o aga :)))

@beagle hocamın yorumlarını seviyorum, farklı ve tutarlı bir bakış açısı sağlıyor ama bazı oyunculara takıyor ve bu adamlar Ballon D'Or kazansa gözüne giremezler, öyle bir huyu var :)

Basar dedi ki...

Abu ile ilgili hem foruma hem de neredeyse tüm Beşiktaşlılara eleştiri getirilebilir. Hemen hepimiz bidon dedik. Hepimiz bidon olduk sonunda

beagle dedi ki...

@Shelbyl
Çok teşekkürler. Fazlasını ben de senin için düşünüyorum.

Santrafor konusunda özel bir hastalığım var. Futbolu çocukken Pele belgesellerinden öğrenmekten başlayan bir sorun bu sanırım. Son vuruş ustalariyla dolu 80ler futbolu da arizanin gelişmesine katkida bulundu. Gözünü Van Basten ile açan bir kuşaktan zaten ne bekleyebilirsin :)

Geçen Bayern fanatiği genç bir Alman'a Rumenigge, Hoeness doneminden sonra Wohlfart iyiydi dedim, saskin saskin bakiyor. Dr. Wolfhart değil santrafor dedim. Şaşkınlıktan sonra bilmedigi ortaya çıktı. Adam'in gayri resmilerle birlikte 150-200 golü var haberleri yok 30 yaş kuşağının. Düz golcuydu, havası yoktu. Bir ben hatırlıyorum belliki. Sebep topu en kisa yoldan kaleye götüren biri olmasi. Yani santrafordan oncelikli beklentim çok matematiksel birşey.

Abou özelinde geçen yıl şu tip bir kabulde bulunmuştum, Övünç gibi bir kaç arkadaşın belirttiği şekilde yaşı gecmis de olsa epey gelişti. Ama bunun teknik yönü %15-20'den fazla değildir henuz. Kalanı özgüven ve morale bağlı bir ziplama. Ha 2 sene daha böyle giderse yer eder 35ine kadar da gol atar. Geçen sene isimizi ne yazikki cozemedi. Cenkle birlikte kullanarak bir sürü takla attik. Daha geriden 13 golle Talisca cekti fisi. Bardağın dolu kismini gorebildik.sampiyon olamasaydik Kayseri maçı benzeri pozisyonlari sayar soverdik.

Abounun son hali malum, gol atmadan geçtiği mac sayisi az. Hemen şu anki eksikligi belirteyim. Anormal miktarda maçı 1 golle geçiyor. Bunun sebebi de temel golcü fundementalindeki eksikler (yan top başta). Porto gibi lider bir takimin golcusunun gol attigi maclarin %25-30unda 1 golun uzerine cikmasini beklersin. Maçlarda ipi çekmek icin hayatidir. Peki çoğu maç gol atmasi kotu mü? Tabiki değil. Ama sert sampiyonluk mucadelesi veren takimin isini cozmeyebilir.

Abou'dan hareketle gördüğüm en komple 3-5 forvetden biri Weah'tan bahsedeyim. 89'da Monaco ile GSye karşı oynarken 23-24 yaşındaydı ve sonucu pek degistiremedi. Herkes Fofana'yı izliyordu. 30a doğru birden Milan'da acayip goller atip efsane oldu. Videolara baksak gelmis geçmiş en iyilerden. Ama istatistiklere bakarsan Inzaghi, Batistuta falan Weahtan 10 kat değerlidir.
Bana Besiktaş için gazozuna macta bile gole doymayan, lig sonuncusunu 100 macin 99unda yenmemi garantileyecek Inzaghi lazim. Keyif için Weahı izlemeye açığım.

sports guy dedi ki...

@Basar

Hocam takima geldiginden beri Abou ugruna ne kadar savastigimi butun blog biliyor sanirim, ozellikle beagle, o yuzden o yorumu hic almiyorum uzerime :)

Bu arada yeri gelmisken, yukaridaki yaziyi cok begendim. Ama sistemli takim icin o Inzaghi tutturur. Biz 16 17den beri pek oyle aman aman sistemli bir oyun oynamiyoruz. Bu tarz oyunlarda Abou gibi adamlar Inzaghi'yi dover. Gecen sene sonunda yildizlasmasi da ondandi zaten bana gore.

Ha ver bana 15/16 kadrosunu o sistemle beraber, pippo sabaha kadar tiklasin dursun. Ikisine de varim.

Murat dedi ki...

tosic neden yokmus seneye?

Adsız dedi ki...

@hasta ti

Medel'in dönen top olayı kariyerinin tamamında var, bir nevi içgüdüsel bir konu bu. Sonuçta adam La Masia'da yetişmemiş, altyapısı Şili'de önemli ve köklü takımlardan birinden geliyor o başka (Isla da aynı yerden).

Medel'i uzun yıllardır takip eden biri olarak; oyun yapısı ne olursa olsun kendi alan kontrolünü uygulayan bir oyuncu. Futbolumuzda teknik olarak en büyük eksiklikleri sayın deseniz birinci sıraya bu alan parsellemesini koyarım.

Medel'e dikkat ettiğinizde top rakipteyken Serpil Hamdi hocanın yayınladığı kitabındaki takım halinde alan daraltma olayını diğerleri ne yaparsa yapsın bireysel olarak uyguladığını görebilirsiniz. Top 3. bölgede kaptırılınca yakınındaysa müdahale deniyor, başaramazsa hemen 2. bölgeye, orta alana çizginin kendi takımında kalan kısmına koşuyor. Burada rakibin pas tercihlerini ve buna göre karşılarına geçecek takım arkadaşlarını gözlemliyor ve kademe yapabileceği yeri seçiyor. DM oynadığında ki asıl yeri burası, kanatlara atılan hızlı toplar dışında en vital hamlelerini burada yapıp kendine göre daralttığı bu alanda topu kapmaya çalışıyor. Hızı ve staminası en büyük avantajı. Ayrıca bir özelliğini de bu amaçlar kullanıyor: defansif işlerde sadece hamle yaparken çoğunlukla dikey koşuyor, yer tutup pozisyon alırken de yine çoğunlukla kısa yatay koşular/yürüyüşler yapıyor. Çünkü belirlediği 2. bölgede yatay mesafe alanı daha dar ve yatay olarak koşup pasa müdahale ettiğinde faul yapma şansı çok daha fazla.

Top yine de geçerse yani 1. bölgeye geçerse hala topun peşinde koşmayıp tekrar takım arkadaşlarına göre yer seçiyor, çünkü ceza alanındaki müdahalelerine de güveniyor.

Dezavantajı da var elbette. Rakipleri dikine karşılarken topun gidebileceği açının dışında işler yapan rakip oyuncular olabiliyor, bu durumda da cart kart yiyebiliyor. Osmanlıspor'da böyle oyuncu çok yoktu ama üst düzey takımlarda var. Gerçi bir Brezilya-Şili milli maçında Neymar'ı futboldan soğuttuğu ve asabi hale getirdiği de videolarda vakidir ama her zaman böyle olsa zaten über mensch formatına girerdi. Bir de Neymar her ne kadar çok üst düzey işler yapsa da hız anlamında bir Messi-Ronaldo değil.

Dönen top konusuna geri dönersek, bu denli alan hesabı yapan bir adam olarak hızıyla zaten sekeni kaçanı pek sektirmiyor. Tabii yine rakibe göre demekte fayda var, amma velakin bölgesinde kadrodaki en iyi adam ve bu alan işini onun kadar yapan yok, hatta yanına yaklaşan dahi yok; belki hücumda daha kısıtlı alanda Babel ve Negredo. Bu bakımdan bana göre kadrodaki en değerli 3'lü bunlar.

Topu kaptığında hızla aktarması ise Şili ekolünden. Şili'nin futbol ekolü tamamen fiziksel üstünlükle hızlı paslaşmaya dayalı. Bunu kısmen başardıklarında önemli işler yapabiliyorlar ama henüz dünya klasmanında top 10 halinde değiller. Bir de pas konusunda ayağı iyi adamın.

Ekleme: vücut yapısı da büyük bir etken. Topu kendi bedenine doğrudan hapsediyor ve Osmanlıspor maçında rakibe bayağı bir kart aldırdı ama pozisyonları tekrar izlerseniz bunu öngörür bir hali vardı. Zira topa basıp yürüdüğünde rakibin iki seçeneği var, ya kartlık faul ya da defansa koşmak. Medel tüm bu meziyetlerine karşın kritik pasları kolayca atabilen biri değil. İşte koşu yoluna ya da hızla hareketlenene nispeten kısa/uzun pas atabilir -bizde de pek öyle adam yok maalesef- ama ince işlerde yok gibi bir şey.

Adsız dedi ki...

@beagle

Tarz ve işbitiricilik olarak Inzaghi'nin yüzde 50'si kadar performans gösterecek bir golcü bulsunlar, ilk 11 yapmayanlar davul olsun :))

beagle dedi ki...

@sportsguy
%100 doğru. Oyunumuz yeterince güçlü değilken "tavsancı" forvet daha değerli. Ama işte bu tip bir forvete 10-15 mil Euro bonservis arti 4M Euro maas yatirirsan sistemi sonra duzeltemezsin.

@James
Ortalar ucusurken, acaba Gekas amatör filan oynuyor mudur hala diyorum bazen :) Barca-Larsson işi gibi bir çözüm olabilirdi.

GeceGezgini dedi ki...

Cyle Larin, Demba Ba haberleri uçuşuyor bir taraftan da. Acaba devre arası Cenk' i gönderip bu ikiliyi mi alacağız ?

@gecegezgini

Yabancı göndermeden alınma ihtimalleri yok . Vida gelecekse eğer zaten 1 yabancı gidecek demek oluyor bu .

Fabri - Adriano - Tosiç - Pepe - Atiba - Medel - Quaresma - Lens - Negredo - Babel - Mitroviç - Talisca - Boyko - Aras ile 14 oyuncu var şu an . Sezon başı yeterli sayıda yerli olmadığı için ceza da yedik .

Trend yine yabancı sınırına doğru giderken 2 yabancıya daha kontrat yapmak hiç mantıklı değil .

beagle dedi ki...

@Murat
Tosic için 7-8 milyon Euro tekliflerden bahsediliyor. Kisa vadeli çözüm araya PL kulüplerinden birine yolcu gibi.

sports guy dedi ki...

@beagle

Ehh katilmiyorum pek. Abou'yu almadik da noldu? Sistem kuruluyor mu simdi?

Zaten alsaydik bizde kalacagi sure max 1 sene olurdu bu arada, onu da baya yazmistim gecen sene :) ama hayat tabii, kirk yil dusunsem cenk'in cl'de boylesine yildizlasacagi aklima gelmezdi. O sayede gruplardan ciktik belki de.

Her sey olacagina varirmis diyerek besiktas kaderciligimi de yapmis olayim, sivas maci yaklastikca kanim cekiliyor zaten.

yilmaz dedi ki...

@Övünç Şentürk

yönetimden birkaç kez sezon sonu takımı gençleştireceğiz şeklinde açıklamalar geldi. Senin bu yazdıkların doğrultusunda klasik Türk yönetici üfürmesi o zaman bunlar. Satmaya çalıştığımız adamlar, Cenk, Tolgay, Oğuzhan :D hepsi hem yerli hem de 27 yaşın altında. Taraftarın göndermek istedikleri Tolga, Necip, Pektemek. Bir tek Tolga 30'un üstünde ve hepsi yerli, ayrıca Avrupa kadrosu için kontenjan garantileri olan oyuncular.

Gönderilmesi en muhtemel yabancılardan Mitrovic'den bi para gelirse gelir. O da verdiğimiz parayı karşılamayacak. Boyko, Aras'a 5 kuruş vermez kimse, (Boyko'ya ben de vermem o ayrı :P) Tosic'e teklif varsa satmak en iyisi

sports guy dedi ki...

Tolgay ve oguzhan'i satmaya calistigimizi dusunmuyorum, kaldi ki oyle aman aman bi piyasalari da yok su an. Cenk kendi piyasasini kendi kurdu, fanvote falan da olsa iki yil ust uste CL'de yilin golu, bu sene gruplarda 5 macta 4 gol 2 asist. Talibinin olmasi asiri dogal.

Necip'i gondermek isteyen taraftar var mi hakkaten ya? Varsa ayip gercekten. Sirf besiktas'ta yerli kontenjanindan sayilabilmek icin hic secilmeyecegini bile bile Turk milli takimini secmesi, hangi mac oynarsa oynasin %110unu vermesi.. bir takimin 11 oyuncusu da yetenek abidesi olmak zorunda degil, necip gibi gorev adamlarina da ihtiyac var.

Ki orjinal mevkisinde oynadigi zaman bence gayet iyi de oyuncu neco. Hadi futbolu yerlerde surunse yine neyse.

yilmaz dedi ki...

@sports guy satmaya çalıştığımız demeyelim de satma ihtimalimiz olan diyelim, medyada çıkan haberlere bakarsak en fazla transfer haberi bu oyuncularla ilgili çıkıyor. Yabancılarımız genelde 30-34 yaş aralığında ve gayet de iyi ücretler aldığı için, kontratlarını burada dolduracakları garanti gibi. Necip konusunda sana olduğu gibi katılıyorum, ama gerçekten taraftarlar arasında hesap bilmeyen çok kişi var.

carlito dedi ki...

Demba Ba kulübüyle sözleşmeyi de feshetmiş, sanırım üçüncü kez geliyor gibi.. Henüz 32 yaşında ve bonservis bedelsiz şekilde bize gelecek, eğer sakatlık sorunlarını tamamen atlatmışsa net iyi transfer derim.. Form geçici klas kalıcıdır derler, bu adamın son vuruş kalitesinden daha iyisi sadece Gomez'de vardı, diğer gelenlerin hiçbiri Ba seviyesinde değildi bana göre.. Eğer Eto'o 34 yaşından sonra gelip ligin tozunu atıyorsa, Vagner Love 33 yaşında halen taş gibiyse, Demba Ba da sağlık sorunları olmadıkça Negredo'ya mükemmel bir alternatif olur..
Negredo'ya diyorum çünkü Cenk'in en geç sezon sonu satılacağını varsaymak gerek, gelecek paranın miktarını da düşünecek olursak Beşiktaş için en hayırlısı bu.. Ama ben Cenk'in satışının -reddedilemez bir teklif gelmedikçe- sezon sonuna bırakılması fikrindeyim hala.. Zira Demba'nın ikinci yarıda ne zaman tamamen hazır olacağını görmeden bilemeyiz, Negredo da bir sakatlık geçirirse Bayern maçlarını düşünemiyorum.. O yüzden 25m veya üzeri bir para alınmadıkça bu riske girmek doğru mu, emin değilim..
En güzeli de satışın devre arasında gerçekleşip Cenk'in sezon sonu ayrılması (bize gelirken olduğu gibi) olurdu, sonrasında da yeni sezona Negredo-Ba ve Pektemek'in yerine gelecek vaadeden bir yerli forvet üçlüsüyle başlardık..

carlito dedi ki...

Tabii bu yazdıklarımın olması için Vida'yı da hesaba katarsak iki yabancıyla yollar ayrılmalı belirtildiği üzere.. Bunlar da tartışmasız Boyko ve Aras oluyor.. Aras'ı geçici çözüm olarak ligdeki bir takıma kiralık verebiliriz, ama Boyko işini nasıl çözecekler bilemiyorum..

ozkankaya35 dedi ki...

Abubakar bizim topçumuz değil.aptal bi kere.

sports guy dedi ki...

Poff, o aptalla sampiyonluk aldik. Daha girmiyorum Aboubakar muhabbetlerine :) baska herhangi bir forvet son 10 macta 8 tane sallasa bas taci edilirdi, nedense bizim abuş tokatlanip duruyor. Neyse.

@carlito

Hocam demba ba'nin oynadigi son profesyonel mac bizim basaksehir maci yalniz(bir de antep var pardon). Tamam klas kalici falan da diger verdigin ornekler oynamaya devam ettiler. Vagner love tam bir iron man, 2015te corinthiansla tam 50 maca cikti, 15/16da monacoda 13 mac oynadi ki diger maclarda kadroya girememesinin sebebi sakatlik degildi.

Eto'o desen 25 mac goremedigi son sezon 2011 2012 sezonu. Yani bu adamlar hep oynadi bir sekilde.

Demba ba'ya yakin ornek olsa olsa Adebayor olur, o bi 8 ay oynamayip basaksehir'e gitmisti, kaldi ki kendisinin overrated oldugunu dusunuyorum ben sahsen.

Demba ba 17.07.2016dan beri toplam iki mac yapti, ikisinde de yedekten girdi. Ortada ne kadar klas kaldigini bile bilmiyoruz, bence asiri sacma bir hamle olur.

Pheaglix dedi ki...

"takımı gençleştirme" ve "yabancı sınırı yönetimi" açısından kadroyu etraflıca değerlendirmemiz gerekiyor. 14 yabancı hakkı varken bile bu alanda sıkıntı yaşamamız pek hoş değil, ve kadro planlaması yapılırken biraz özensiz davranıldığının göstergesi. hem devre arasında hem de yaz transfer döneminde yapılacak olası yabancı transferleri için yer açabilmek adına yabancı oyuncularımızı ve bölgelerini tek tek ele alırsak (tabi ki şenol hoca'nın seneye de takımda kalacağını varsayarak);

kale: fabri, boyko

boyko'nun hem performansından hem de yabancı kotasını doldurmasından dolayı gönderilmesi gerektiği konusunda pek şüphe yok. fabri ise kolay kolay yerli ikamesini bulabileceğimiz birisi değil, ve kadroda yeri en garanti isimlerden birisi. (konu dışı: üç yabancı kalecili günlerimize selam olsun)

savunma: adriano, pepe, tosic, mitrovic, pepe, vida

hali hazırda adriano'nun devre arasında herhangi bir şekilde gönderilmesi düşünülmüyor. caner'in kapasitesi ve şu anki bakarak adriano'nun önümüzdeki sene de mutlaka kadroda yer alması gerektiğini söyleyebiliriz sanırım. öbür tarafta oyuncu performanslarını bir kenara koyarsak stoper bölgesinde ciddi bir şişkinlik söz konusu. vida yeni geldiği için, pepe de insan olmadığı için ne devre arasında ne de yazın gitmeleri mantık sınırları içinde açıklanamaz. bu durumda elimizde gönderebileceğimiz oyuncu olarak mitrovic ve tosic kalıyor, ki eğer takımı gençleştirme gibi bir kaygımız varsa rasyonel olan tosic'in gönderilmesi.

orta saha: medel, atiba, talisca

bu üç isimden devre arasında takımdan ayrılma olasılığı bulunan tek kişi talisca (medel'in artık ilk 11'e girdiğini ve "ben neden hala ısrarla kenarda tutuluyorum" diye posta koyup ayrılmak istemeyeceği varsayımı ile). ancak talisca'nın ayrılması hiçbir şekilde yabancı kotamıza rahatlatıcı bir etki yapacak gibi görünmüyor, çünkü talisca'nın olası ayrılışını ne devre arasında ne de yaz döneminde takım içindeki olanaklarla doldurabilecek gibi görünmüyoruz. aynı zamanda talisca'ya yakın performans verecek bir yerli transferi de bonservis ücretlerinin uçukluğu nedeniyle maalesef mümkün görünmüyor.

medel hakkında pek konuşmaya gerek olmadığından atiba'ya gelelim. devre arasında takımdan ayrılması ihtimal dışı olmasına rağmen hem bu bölgedeki oyuncu şişkinliği yüzünden hem de yaşı nedeniyle sezon sonunda takımdan gönderilmesi mantıklı duruyor. ancak ben gençlere örnek gösterilecek kişi ve joker yedek olarak seneye de mutlaka kadroda bulunması taraftarıyım.

Pheaglix dedi ki...

devam:

forvet: babel, quaresma, aras, lens, negredo

kadro planlaması olarak stoperle beraber sınıfta kaldığımız bölgeye geldik. öncelikle bu isimlerden aras'ın gerek ligde forma giymemesi, gerekse orkan gibi en azından gelişir seneye oynar diye yaklaşamayacağımızdan dolayı mümkün olan en kısa sürede takımdan gönderilmesi gerektiğini söyleyerek kendisini aradan çıkartayım.

kanat ve kanat forvet oyuncularımıza baktığımızda bu bölgede yabancı sayısı olarak olmasa da genel anlamda bir oyuncu şişkinliğinden bahsedebiliriz. töre'nin ocak ayında döneceğini düşünürsek, performans ve oyuncu niteliği olarak babel'i ayrı tuttuğumuzda aynı bölgeye talip olan ve birbirine yakın seviyede üç oyuncu olduğunu görüyoruz, babel, quaresma ve töre. üstelik bu bölgeye alternatif olarak elimizde genç potansiyelli yedek kontenjanını dolduran orkan da var. bu durumda bu üç oyuncunun da takımda barınması kadro planlaması açısından kesinlikle rasyonel değil. lens ile yeni kontrat yaptığımızı da hesaba katarsak devre arasında pek olası görünmese de seneye quaresma ile yolların ayrılması en mantıklı görünen hareket.

santrafor bölgesinde ise durum şu an normal gözükse de (negredo hakkında oyuncu kalitesi açısından gönderilmeli/gönderilmemeli tartışmasına girmiyorum, zira kontratı yüzünden iyi de olsa kötü de olsa bu iki sene içerisinde mutlaka takımda kalacak gibi görünüyor) çıkan transfer haberlerine bakılırsa ağır saçmalamak üzereyiz. tek santrafor oynatan bir takımda negredo, demba ba ve larin'in aynı anda bulunması mantıkla açıklanabilir birşey değil. larin hakkında bir bilgim yok, ama makul bir ücretle alınacaksa atiba referansı tek başına larin transferini mantıklı bir transfer yapıyor. demba ba transferi de sağlıklı olduğu sürece tek başına mantıklı görünüyor. ama bu iki transfer de aynı anda olursa santrafor bölgesi planlama açısından bir garabete dönüşür.

uzun lafın kısası; bölgelerindeki alternatiflerini ve yaşlarını göz önüne aldığımızda devre arasında ve yaz döneminde yollarımızı ayırabileceğimiz oyuncular (bu oyuncuları göndermenin uygulanabilirliğini de göz önüne alırsak)

boyko, tosic (mitrovic), atiba, aras, quaresma

atiba ve quaresma'nın seneye de takımda kalacaklarını düşünüyorum. benim bu durumdan anladığım yapılacak olan gençleştirme çalışmasının yerli ağırlıklı olacağı, ve yabancı sınırında 2019'da yapılması olası düşüşü göz önüne alarak yapılacağı. aynı zamanda üst düzey yerli transferi yapmamız pek olası olmadığından şu anki kadro kalitemizin 2019'a kadar gelişmesinin pek olası olmadığı da tahmin edilebilir. bu durumda şu an yapmamız gereken şey herhangi bir oyuncu (özellikle yabancı) ile kontrat yenilerken iki kere düşünmek, ve bu kadrodan bir buçuk sene boyunca optimum faydayı sağlayacak düzeni bulmaya çalışmak.

beagle dedi ki...

@Sports
Yalniz Abu'yu bu kadar sevip Adebayor sevmemek anlaşılmaz :)) GSye 2 maç ustuste Hat Trick çaktı adam.

sports guy dedi ki...

@beagle

Geri kalan maclarda ne yapmis peki? Adamin gs'ye iki hattrickini cikardigin zaman 33 macta 10 gol kaliyor eline. Gol acisindan istikrarsiz baya, ki basaksehir bize gore cok daha sistemli bir oyun oynayan takim.

Adebayor iki derbide hattrick yapip kalan maclarda gol atmasa burada hakli olarak deli linc yerdi. Iyi oyuncu, ama abou ile ayni cumlede anmam bile. O yuzden overrated.

carlito dedi ki...

@sports guy

Eğer Demba gelirse ve tekrar herhangi bir ciddi sakatlık yaşamazsa, Abu konusunda nasıl çoğunluk yanılıp sen haklı çıktıysan, Ba konusunda da tam tersi yanılacağını düşünüyorum.. Tabii bunu şimdiden kanıtlayamam, ancak bekleyip görebiliriz ;)
Dediğin gibi Adebayor daha yakın bir örnek olmuş, ki o da söylediklerimi destekleyen bir örnek.. Ben bu tip santraforların en verimli dönemlerinin 30 yaş sonrası olduğunu düşünürüm, tecrübe sandığımızdan daha önemli bu işte.. Eğer Ba bizden hiç ayrılmasa ve o sakatlıkları geçirmese, Şenol hocayla geldiği günden itibaren çalışabilse eminim Gomez'in performansını o da gösterirdi.. Sen aşırı saçma demişsin, bense böyle ligimizin üstünde bir golcüyü bedavaya almamak saçma olur diyorum.. Mesele sakatlık riskiyse 6 ay +2 seneliğine opsiyonlu anlaşırsın, adamın hayır diyecek hali yok, eğer işler yolunda gitmezse yazın vedalaşırsın..
Negredo ve Ba ikilisinin seneye yeterli olacağına eminim ben, tabii Pektemek yerine baikasınon da gelmesi gerektiği şartıyla.. Burda bulamıyorsak gurbetçiler arasından yeni bir Cenk bulmak imkansız değil..

Bir de 2019da yabancı kısıtlamasının kesin olarak geleceğinden bu kadar emin olmayalım derim.. Herşeyin tek bir adamın iki dudağının arasına baktığı ve ğat diye karar değiştirilebilen bir ortamda eğer milli takım biraz düzelirse kamuoyunun da baskısıyla "tamam yabancı sınırlamasına gerek yokmuş" dedirttirilebilir malum kişiye.. ee nasıl planlama yapılacak önceden derseniz, daha önceleri yaptık da nooldu derim :)

sports guy dedi ki...

@carlito

Yabanci sinirlamasini bilemem, orada hakli olabilirsin. Gerci karsi duran medyadakiler bile "gelecek artik belli, o topa girmeyelim" diyorlarsa bence gelmemesi dusuk ihtimal artik. Belli olmaz ama tabii ki.

Valla Adebayor yakin ornek tabii, ben verdim sonucta, ama unutmayalim ki Adebayor'un oynamama sebebi sakatlik degildi :) istedigi parayi bulamayinca kendi calismayi tercih etti bildigim kadariyla.

Demba'da boyle bir durum yok. Bir futbolcunun yasayabilecegi en agir sakatliklardan birini yasadi adam. Ust uste 2 mac yapmayali saka degil tam 1.5 sene oldu. 1.5 sene!

Ha 6 ay+2 sene tarzi bi sozlesmeye alinacak risk olur mu? Olur. Ama yine de devasa bir risk olur. Cenk devre arasi satilmiyorsa, daha Negredo'ya sure veremiyorken Ba'ya verecegimizi dusunmek hayalcilik olur biraz.

Bu arada severim de Demba'yi, ateist halimle bana namaza durma sevinci yasattirmis adamdir. Ama duygusal yaklasirsak uzulecegimiz bir durum bu bence. Dikkatli yaklasmakta fayda var.

carlito dedi ki...

@sports guy öncelikle ateist haliyle namaza durma sevincini yaşayan tek insan olduğumu sanıyordum, yalnız değilmişim dostum :) (bkz. tottenham deplasmanı)

Cenk kalırsa oynaması zor demişsin, doğru.. Ama zaten ligin ikinci yarısı Ba'nın 1,5 yıllık sahalardan uzak kalma sürecini atlatacağı geçiş dönemi olacak benim hesabıma göre.. Sezon bittiğinde de sağlığında problem yoksa sözleşmesindeki opsiyon kullanılacak ve böylece Cenk'in yerine yaz dönemi golcü aramak zorunda kalmamış olacağız..
Bir buçuk sene oynamaması, tekrar eskisi gibi olamayacağını kesin olarak gösterir gibi düşünmemeliyiz bana göre, illaki aksi örnekler vardır, Demba bu camiada yaşadığı karşılıklı sevgiyle adaptasyon sürecini en aza indirecek motivasyonu rahatlıkla bulur..

sports guy dedi ki...

@carlito

Valla saglam iyimsersin hocam ne diyeyim :) ben de cok isterim demba saglikli sekilde donsun bu takimda 20+ sallasin, ama bence adamin futbol hayati bitti o anlamda..

Yanilmayi isterim tabii o ayri. Gercekten muthis bi forvetti cunku bir zamanlar.

beagle dedi ki...

Fellaini'ye ne diyorsunuz? PL öncesi halini beğeniyordum ama şimdi mevkisiz bir yarmaya çevirdiler. PL'de 10-15 kg civarında şişti sanıyorum.
Teknik olarak pek faydasını düşünemiyorum yani 8 olmaz, 6 da bu yaştan sonra zor, medel varken imkansız. Ama bizim lig tecrübeli yarmalara çok uygun geliyor. 10 numarada 10 üstü golle ve Talisca'dan çok daha fazla oyun içinde kalarak oynayabilir. Futbol sevdam istemiyor da derbi dominasyonunu özledim. Fb'yi içeride dışarıda yenmek için böyle bir adam çözüm olabilir.

Lafı geçmişken Larin'e biraz bakmıştım. İstatistiği iyi görünse de o golleri burada Lise takımı yemez. Atletik olarak iyi görünüyorsa da bizde top oynayabilmek için en az 2-3 sezon normal futbol oynanan bir ligde pişmesi lazım. Milo,Pedro,Mitro,Kerim,Aras vb vb. Bize, genel itibariyle hazır olmayan oyuncu getirmenin alemi yok. Elimizde patlıyor.

cochise dedi ki...

mevkisiz oyunculardan hiç hazzetmiyorum. Fellaini de bu işin tam tillahı. Çirkeflik ve sertlik dışında bir şey katacağından emin değilim. Ama kısır maçlarımızda ittir kaktır gol işine katkısı olabilir. Ancak oyuna katkısı soru işareti. MAliyetinin de çok yüksek olacağı düşünülürse istemezükçüyüm. Uygun paralara denenebilir tabii ..

Adsız dedi ki...

Fellaini'yi boşverin. Özellikle hücumda dümdüz bir adam. Alabiliyorsak Moutinho'yu alalım. Adamlarda hazır Tielemans varken belki bir şansımız olur.

Adsız dedi ki...

Şimdi kadroyla düşününce Medel-Moutinho efsane orta alan ikilisi olurlar, 2,5 yıl giderleri de olur. Yanlarına gelecek adam dikine hızlı oyunda Oğuzhan, Tolgay olursa geriye çekilir ve temposuz kalır. Bana göre en az bir CM üst düzey olunca DM-CM-CM ideal. İlla 10 numara gerekirse Moutinho o bölgeye geçebilir, kapasitesi ve oynamışlığı var. Bir de pek geriye oynamadığı için rakamı biraz daraltarak, 270 derece pas atabiliyor. Adamın Portekizli olmasına rağmen o ekole aykırı bir yapısı da var, dellenmeden her daim işine odaklanabiliyor. Elbette bu tek bir kriter değil, yoksa çivili tahtalı bozuk para oyununda rakip kalenin en önünde duran çivi formatındaki Helder Postiga da böyleydi ancak berbat bir oyuncuydu.

Atiba'nın sözleşme zaten bu yıl bitiyor. Necip-Tolgay yedek olarak iyi isimler. Ben olsam yerli ve genç bir gurbetçi bir tane de ACM alırım. Bu arada birçok Beşiktaşlının zaman zaman dillendirdiği gibi Atiba'ya kulüp içinde bir antrenör pozisyonu bulmak güzel olur. Böyle profesyonel adamların iş ahlakından yararlanmak önemli.

Cenk +20 bandına gelirse satılması gayet yerinde, bir daha o paralara mümkünatı yok çıkamaz. Demba Ba Negredo varken iyi yedek olabilir, belki carlito'nun dediği gibi formuna göre 11 de çıkar. Formu ve son halinden bağımsız genel değerlendirmeyle Demba Ba benim kişisel favorim, nedeni de benim takıntı olduğu bir gol vuruşu konusu var: plase. Gomez bile bu konuda Ba'nın gerisindeydi.

Tashimasu ile değirmen dönmeyeceği için bu sezon yine genç gurbetçi bir golcü de bulmalıyız, bir sonraki sezona hazır kıta olur.

Murat dedi ki...

tosic efsane oynuyor adama gelen ozguvenin ozutunu cikartip satsan turk erkegine yedi duvelin zengin olur..

kadro genclestirmesi konusu..iyi guzel yazilip cizilmis ama bu stratejik planlamayi yapacak yonetimin olmamasi bir yana konuda goz ardi edilen sey acayip temel..o da ligde sampiyon olmak veya olmamak..

bu sene sampiyon olursak farkli bir operasyon olur kadro koruma mantigi devam eder..

olamazsak veya cok fena sicip olamazsak nester seklinde bir kadro dagitma olayi olur

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Pepe, Q7 ve Adriano kulisi ve Avrupaya göre daha net para veren bir ülke olma gerçeğini birleştirerek sözleşmesi biten 30 yaş bandında oyuncuları takıma çekme imkanımız yüksek. Moutinho iyi transfer olur. Medel-Moutinho yaparsın. Moutinho'yu öne atıp tekrar Oğuzhan'ı 8de parlatabiliriz. Farklı işler olur...

Burada sıkıntımız yabancı sayımız. Biraz ayıklama işlemi lazım. İlk 14te olmayan oyuncuların sözleşmeleri bitiyor. Onun harici Talisca ve Atiba'nın sözleşmeleri bitiyor. Bu vefa tantanasına biz Atiba'ya +1 veririz gibi geliyor ya neyse.

Boyko ve Aras'a bonservisleri verilip yollanacaklar en kötü ihtimal. Öyle gözüküyor gidişat. Boyko'yu elden çıkarmak daha kolay olabilir. Tosiç-İngiltere-8 milyon avro üçgeni bana biraz fantezi geliyor. Olursa muhteşem bir transfer olur :)

Başkan Cenk kalacak dedikçe bana devre arası gidecekmiş gibi gelmeye başladı. Bonservisi mi yükseltiyoruz nedir..

can dedi ki...

@ zaitsev
Duzenli olarak yaptigi hatalari gormezden gelirsek Tosic'in oyun tarzi aslinda tam PL'ye uygun. CL'de de oldukca iyi oynayip kendini gosterdi. Tosic'in transfermarkt degerinin 2 milyon, yasinin da 32 oldugu hesaba katilirsa 8 milyon biraz ucuk geliyor. Ama Ingiliz takimlarinda para bok bu sene, belki bize de Bolu'nun Fener'e yaptigi gibi bir "kiyak" yapacaklardir.

Ya bu Arda geyigi nedir? Asli astari var midir? Oguzhan'i oynatamazken Arda'yi nasil oynatacagiz diyorum sonra kendimi Talisca'nin yerinde top oynamayi bilen bir adam hayalleri kurarken buluyorum. Sonra aklima Nihat'i geri getirisimiz geliyor da tuylerim diken diken oluyor.

yilmaz dedi ki...

Transfer döneminden nefret ediyorum. Bu dönemin goygoy'u da Fellaini. Bi 3.5m€ da ona veririz, para bol nasılsa.

Zaitsev dedi ki...

Şenol hoca Tosiç'e teklif var demiş. İlginç şeyler olabilir devre arası.

GeceGezgini dedi ki...

Sabah gazetesindeki Pepe röportajından alıntı;

"

Türkiye'de beğendiğin futbolcu var mı?

Orkan genç bir oyuncu. Beşiktaş'a geldiği döneme göre iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Geleceği olabilir.

"

Emrah dedi ki...

Tosic 19.01.1985 doğumlu. Yani bir ay sonra 33 yaşında olacak. 8 fantezidir de 3 milyonluk bir teklifte bile saniye düşünmeden satarım. 2 milyona biraz düşünüp satarım. En son 1 olur:))

Devre arasında vida'yı bedelsiz takıma katacaksak, bu sezon müthiş oynuyor olsa bile tosic gönderilmeli. Bu cümleyi kurarken acı çektim. Tosic kendisinden hiç beklenti yokken çok şaşırttı bizi. Bonservisi kuş kadar olacaksa gitmesin yalnız. 4 milyon euro altına değmez.
Tolgay piyasası varsa kesinlikle satılmalı. Ne geride ne ileride yeterince iyi değil. İyi top saklaması en büyük artısı. Ben asla net bir ilk 11 oyuncusu olacağına inanıyorum. 6 milyon Euro civarında satilabilse süper olur.
Talisca kiralık olduğu için mi bilinmez bu sezon şl maçları dışında fazla kasmiyor. Gidecek oyunculardan para kazanabilirsek 7-8 milyon euro bonservisle alınabilir bir risk.
Boyko, Aras bay bay paraya da gerek yok. Yolları açık olsun. İyi çocuklara benziyolar.
Cenk 10 milyon eurodan aşağı satılmamalı. Bu kadar gündemdeyken biraz para kazanmak lazım.
Oğuzhan ömürlük sözleşme.
Maganda g.töre bizden başka bir yerde oynayamaz. Ömürlük sözleşme.
Q7 seneye gitsin artık taraftar iyi hatırlasın.
Eyyorlamam bu kadar.

ozkankaya35 dedi ki...

Kayseri göztepe ve biz yenersek gs ligi 6.bitirecek

Yorum Gönder

Ara