.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Aralık 2017 Pazartesi

Karne: Kayserispor 1 - 1 Beşiktaş

Goller: Cenk Tosun (45' P)
En iyi üç: Pepe, Fabri, Alvaro Negredo
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Atiba Hutchinson

Karne:

Şenol Güneş 1.9
Beşiktaş 3.1
Kayserispor 6.1
Yaşar Kemal Uğurlu 6.3

Fabri 6.0
Dusko Tosic 4.8
Pepe 6.1
Adriano 5.3
Gökhan Gönül (80')4.7
Atiba Hutchinson 3.2
Tolgay Arslan (58')3.9
Oğuzhan Özyakup 4.5
Ryan Babel 4.7
Ricardo Quaresma 2.8
Cenk Tosun 3.7

Anderson Talisca (58') 2.9
Alvaro Negredo (80') 5.6

Takım Ortalaması 4.5

Anket: 25 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


138 Yorum:

turgay dedi ki...

sakin sakin yazayım diye ertesi günü bekledim. maçtan sonra iyiki sosyal alanlara falan bakmamışım çünkü gelip burada ağız dolusu küfür edebilirmişim. şenol güneş antrenörlüğü yaptığı hangi şampiyonluğa oynayan takımda rakibinin kapanmadığını görmüş de maçtan sonra kapanıyorlar yere yatıp kalkmıyorlar açıklaması yapıyor ? yönetim hangi takımın kapanmadığını görmüş de çıkmış avrupada kapanmıyorlar deme cüretini buluyor ? başkanın değimiyle zekamızla dalga geçmesinler lütfen.

bence ilk yarı güzel oyun oynadık. penaltı pozisyonuna gelene kadar müthiş 2dklık bir top çevirmesi yaptık. en uygun pozisyonu bulmak için tüm oyuncular gayretliydi. nitekim top kornere gitti ve dönüşünde penaltı ve gol oldu. peki biz ikinci yarıda neden topu inatla kanatlara mahkum ettik ? neden ilk yarıda yaptığımız o inatla uygun pozisyonu bulana kadar yaptğımız gibi topla oynamadık ? bunu aklım almıyor. bakın ilk yarı bittiğinde de yazdım iki tane 6 numara 1 tane 8 numarayla hızlı oynayamazsınız. yaratıcılık anlamında atiba ve tolgay birbirlerini baltalıyorlar. hele atiba artık akan oyunda hiç yok. orada medel'i kullanmayacaksak -ki hocanın negredo,medel,lens 3lüsüne kesinlikle mesafeli olduğu artık sonunda çok şükür kabul edildi- tolgay-oğuzhan olmalı orta ikili. bunu sezon başından beri söylüyoruz.

rakibin 10 kişi kalmış. mental olarak geriye gidiyor. senin kazanmaktan başka çaren yok çünkü puan olarak geridesin. sen oyuna kapalı savunmalara karşı kedi olan taliscayı alıyorsun. işte bir duran top olur Q7 keser kafa vurur diyorsun duran top 1 tane oluyor adam kenardan kestiğinde talisca ceza sahasında yok. çünkü sen adamı oyuna alırken bizim nasıl oynadığımızı görmediğinden ezbere değiştiriyorsun. bu arada atiba hala oyunda.

neyse burada çok gördük. istatistik metafor diyenleri, ezber kadro en iyisi diyenleri, veli ve tolgay sakatlanmasaydı oğuzhan oynayamazdı dediğimizde zekamızla dalga geçmeyin diyenleri,tükiyenin en iyi hocası filozof diyenleri. şimdi lig kızışıp bizim hocanın mental olarak çöküşünü görünce birden herkesin kafasında acabalar olmaya başladı. şenol hoca iyi insan olabilir ama ne büyük bir taktisyen ne abartıldığı kadar büyük bir hoca ne de hakkaniyetle forma veren bir antrenör. kafasında bir ezber var ve bu ezberdeki adamlar sakatlanmadığı veya ceza almadığı müddetçe değişiklik olacak. caner ceza almasaydı kesilmezdi, atiba sakatlanmasaydı tolgay-oğuzhan olmazdı,veli iyi olsaydı sürekli oynardı. neden elindeki oyuncuların gitmesini istemiyor çünkü ezberi var bozulsun yeniden bişeyler bulmak zorunda kalmasın diye. neden eski artıklarını istiyor çünkü onları gelen adamdan daha fazla tanıdığı için. hep dedik burak olsa cenkten volkan olsa Q7'den fazla oynar diye. adam bursada dakika alamayan yusufun peşinden koştu haftalarca. şener dedi ozan dedi serdar aziz dedi. biz vizyon dedik belli kesim hocanın bir bildiği vardır dedi. bildiği şey ezber. ezberine çözüm bulduklarında ya bize kapanıyorlar. senin kapanmaya da çözümün olacak. sen çözüm değil mazeret üretiyorsun. yakışıyor mu ?

fikret orman sezon sonuna kadar şenol güneşi göndermez istifa etmediği müddetçe. sezon başlarken ben ve bir arkadaşımız daha 2 senedir alınan şampiyonluklar bizi doyurdu demiştik. ama eklemiştik umarım hoca ve oyuncularda bu yoktur. sanırım hocaya yetmiş bu başarılar. şampiyonlar liginden de en iyi istatistikler ile çıkmış. yetti ona bu kadarı. şimdi emeklilik döneminde milli takıma geçer ve orada bitirir kariyerini. olan yine dünya borç içindeki beşiktaş'a olacak.

Benim de sinirim geçmiyor.

Ya benim en anlamadığım nokta şu. Hocadan süper bir taktik açılım falan beklemiyoruz yani. Ya da niye fantastik işler yapmıyor falan da değil eleştiri. Şımarıklık da değil.

YAHU SENE BAŞINDAN BERİ OTOBÜS ÇEKEN TAKIMLARA KARŞI BU 11 BİR HALT YAPAMAMIŞ YANİ BİR ZAHMET 1-2 OYUNCU DEĞİŞTİR YA AYNI ŞEYİ YAPIP NE SONUÇ ALMAYI BEKLİYORSUN?!?! 1 OLDU 2 OLDU 3 OLDU 4 OLDU TAMAM İŞTE NE DEĞİŞECEK?

İşte diyorduk "Şampiyonlar Ligi'nde süper oynuyor ama bu 11". Eh yedekler gitti Leipzig'e deplasmanda iki tane tıkadı geldi. Demek ki mesele bu ezber 11 de değilmiş illa.

Yahu mutlak gol bulmamız gereken ve hücumda hiçbir şey üretemediğimiz maçta Negredo 78'de oyuna giriyor, hatta girecekken giremiyor hoca serbest atışın kullanılmasını bekliyor (NİYE?). Başka oyuncu değişikliği de olmuyor. Yedeklerimiz çok kötü ya ondan. Sahada sıfır olumlu hareket yapmış Atiba'yı, presle yarattığı pozisyon dışında hiçleri oynayan Quaresma'yı kim kesebilir ki haşa.

Emrah dedi ki...

Şampiyonluk ortalamasının 7 puan altında gidiyoruz ama herşeye rağmen şampiyon olabiliriz.
2006-2007'de Fener 70
2008-2009'da biz 71
2012-2013'te gs 71
2013-2014'te Fener 71 puanla şampiyon olmuştu.

Tek ihtiyacımız hakedene formayı vermek ve çağdışı rastgele orta oyununu bırakmak.

Basar dedi ki...

Daha önce şampiyon olurken kimse bize kapanmıyordu, zaten biz İngiltere liginde oynuyorduk iki yıldır. Senelerdir Abdullah Avcı her Beşiktaş maçından sonra rakibimiz bütün maç yere yatarak zaman geçirdi diye serzenişte bulunuyordu...

Burada da bu kadar geri zekalı adam birleştik hocayı eleştiriyoruz yahu!!! Adam haklı, rakipler bize kapanmıyordu artık kapanmaya başladılar... Hepimiz farklı, yeni, ezber dışı bir şeyler görmek istiyoruz ama esas sıkıntı rakiplerin kapanmasında!

Bence evlere dağılalım beyler. Bende kelepir kombine var, lig TV'yi de iptal ediyorum. Yazmaya, üzülmeye, kafayı bu konulara takmaya gerek yok. Sanki babamızın şirketi, şampiyon olsun da takım düze çıksın istiyoruz. Biraz yönetim hocaya el atsın artık. Seneye 3-5 bin kişiye oynatacak takımı, koca camia ile dalga geçiyor hoca.

Emir mi aldı bir yerden de 80. dakikaya kadar 10 kişi kalmış rakibe karşı oyuncu değiştirmiyor? Emir mi aldı bu yıl Beşiktaş şampiyon olmayacak diye ki kazanması gereken maçta 3. oyuncu değişikliğini yapmıyor? Emir mi aldı bir yerden ki Alman ligi ikincisine karşı 1 asist bir de alda at pası veren çocuğa 5 dakika bile süre vermiyor? Nasreddin Hoca bile ya tutarsa diye göle maya çalıyor, ne olur değişik bir şey denesen? En kötü yine berabere kalırız.

Efsane olacağın yerde ayağına kurşun sıkıyorsun. Türkiye'nin Ferguson'u olma şansın varken gidip saçmalıyorsun. Nedir bu inadın? Nasıl bir bağnazlıktır bu? Nasıl bu kadar yeniliğe kapalısın?

Valla sinirim filan geçmedi. Nalet olsun içimdeki sevgiye de.

Ekrem35 dedi ki...

Yarın kurum içi mülakatım var ama zerre çalışamıyorum hatta mülakatta şenol hoca hep aynı oyunla oynayıp farklı sonuç almayı deniyor demekten korkuyorum. Ne sinirim geçti ne küfür etme isteğim. Cenk'e ayrı atiba'ya ayrı q7ye ayrı hocaya ayrı kuruluyorum. Kayseri'nin maç sonu sevinçlerini görüp bunları sevindiren bu kazma futbolu oynayan oynatan herkese kuruluyorum. Gram kura heyecanı kalmadı anasını satayım. Sıçtılar içine.

yilmaz dedi ki...

Kabul edelim, bu "kapanma, yatma" mevzusunu dile getirmek çaresizliğin beyanından başka birşey değil. Bırak Beşiktaş, fener, gs'yi A takımı B takımından güçlüyse B takımı daha kontrollü oynar, arada seviye farkı varsa, kapanarak, oyunu çirkinleştirerek oynar. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Bunu dramatize etmek de "biz çaresiziz" demekten başka birşey değildir.

Anlamadığım bir konu da bir tane gazeteci çıkıp da hocaya, "hocam Negredo oyuna girdikten sonra, yaklaşık 12-13 dakika vardı. Uzatmalalarla birlikte maçın bitimine yaklaşık 17-18 dakika vardı. Bu sürede oyuna girecek bir taze kanın oyunu değiştirmesi gayet olasıydı. Neden bir oyuncu değiştirmeyi düşünmediniz?" diye soramaz mı? uzatma tabelası kalktıktan sonra bile 6 dakika süre var. Bu bile birşeyler yapmak için yeterli bir süre 10 kişilik rakibe. Bu sürede 10 kişilik ve seni hiç tehdit etmeyen bir rakibe karşı oyuncu değişikliği yapmamak, hem yedek kulübüne hem takıma haksızlık. Özellikle "şu isim" filan da demiyorum.

Seneye bize karşı kapanmayan yere yatmayan takım bulmak da mümkün olmayacak. Seneye rakiplerimiz Leipzig, Monaco, Porto olmayacak belli.

sports guy dedi ki...

Gume gitmesin, gece yazmistim buraya kopyalayayim.

Abi her seye eyvallah da, bir buyuk takimin oyuncusu, hocasi simdi de yoneticisi "bize kapaniyurler" diye agliyorsa kepenkleri indirmeli o kulubun futbol subesi.

Babel man city 1 0 yenikken "bak bak nasi kapaniyo huddersfield" diye tweet serisine girdi. Gariptir, city o maci cevirdi. Ha sahane top mu oynadi? Hayir. Ama top hep ceza sahasi etrafinda dolandi, karambol marambol bi sekilde gol atacak pozisyona soktular kendilerini.

Hoca aliskin degiliz diyor. Vallahi kafayi siyiricam. Bana atiba tolgay ikilisiyle atiba veli ikilisi arasindaki 5 farki sayana semtte yemek ismarlarim. Tolgay isi haritasinda kac haftadir atiba'nin bile gerisinde cikiyor. 8 numarasi atiba olan bir takimla kilit acarim diyebilmek mumkun mu?

Hayir isin enteresan tarafi, gecen sene son 5 haftadan tecruben de var tolgay 6 numara ozzy 8 numara oynamis ve acilmissin, ligin son haftalarini domine etmissin. Atiba'nin sucu yok adam yaslandi artik her mac insanustu basamiyor, bir de yazik ceza sahasina girmeye calisiyor falan.

Gozlerim kaniyor.

Tamam talisca ideal 10 degil, hatta numarasiz oyuncu. Ama iki 6 numara onune gidip messi de koysan bocalar illa ki. Sunu hocanin anlayamamasi olduruyor beni.

Atiba tolgay ile ciktigin her mac ya rakip sana acik oynayacak, ya da sen sansa bala gol bulup sonra yardiracaksin. Ilkinin ornegi goztepe, ikincinin gs. Yoksa neler olacagini diger 3 lig macinda gorduk.

Medel ozzy bile olur ya. Gecirgen bir orta saha olur kabul ama uretebilir en azindan. Ki bu ikiliyi de denedin, potansiyelini gordun.

Hoca da oyuncular da kafaca ligi bitirmis, belli. Bu sefer cenk'ten falan bekliyorum bi twitter tiradi. Gs maci sonrasi "besiktas turk oyunculariyla aidiyet yaratiyor ehe mehe" diye gogsunu gererek konusan turk medyasina da soguk su armagan ediyorum. Kis mevsimi de olsa icilir yani.

BJK4EVER dedi ki...

Benim de icinde bulundugum bir grup sene basinda hocanin oyuncu tercihlerini ve ozellikle yedeklere verdigi dakikalari elestirdiginde baya buyuk bir grup karsi cikmisti.
Yok efendim biz oyuncularla antrenmana cikmiyormusuz, hocadan iyi bilemezmisiz, oyuncular hazir degilmis, sampiyonluk gormus oyunculari onore etmek gerekirmis, hoca salakmiymis da fayda gosterebilecek oyunculari oynatmayacakmis falan filan.

Bu sekilde zamaninda yorum yapan grup bence hic agzini acmasin su anda. Harbiden elestirmeyin siz, siz takimi alkislayin ve Atiba, Cenk, Quaresma'li takimi zevkle izleyin. Sizin harbiden konusmaya hakkiniz yok. Is isten gectikten sonar konusmanizin hicbir manasi yok.

Bak abarti olsun diye soylemiyorum; Marcelo satilmamis olsa Senol Gunes maclari Tosic-Marcelo ile oynardi ve Pepe yedek kalirdi. Ve hatta bu ayni guruh 'Tosic-Marcelo zaten cok uyumlu, Pepe yaslandi, antrenmanlarda kendini gosterip formayi almasi lazim demek ki calismiyor' falan diye hocayi korurdu. Yemin ederim bu olurdu.

Su anda yapilmasi gereken sey gayet basit. Size radikal gelebilir, ama ben duygusal yaklasmiyorum olaya. Benim icin Besiktas herseyden, herkesten ustun. Eger Osmanli macinda yine ayni 11 cikarsa o zaman taraftar stadi inletip Senol Gunes'i istifaya davet edecek, Atiba ve Cenk'i her topu aldiklarinda isliklayip zorla oyundan alinmalarina neden olacak, Negredo ve Medel lehine tezahurat yapip stadi inletecek. Vefa mefa demeyin arkadasim, bu kas kafali inatcilar anca bu sekilden anliyorsa o sekilde oynayacaksin bu oyunu. Tolga Zengin'i zorla yedek biraktirdik, digerlerini de biraktirmaliyiz.

Birakin romantizmi, vefayi falan. Yazik gunah yahu. Su kapanma mevzusu da ayri komedi. Tek gol atamadigimiz Akhisar'a GS bir devrede 4 tane atti. Ki onlarin da rakibi bizimkisi gibi 1 devre 10 kisi oynadi, hatta onlar bir kisim 10-10 oynadi ve ustelik 0-2 gerideydiler. Adamlar 1 devrede 4 tane atti. Biz 45 dakika 11-10 1 gol atamadik. Kapanmak falan hikaye. Tamamen Senol Gunes'in taktiksel olarak gerizekali seviyesinde olmasi, cesaretsiz bir korkak olmasi ve formayi adaletsiz sekilde davranip kendine yakin buldugu oyunculari on plana cikartmasi sebebiyle oluyor bu puan kayiplari.

Kurada da umarim Real Madrid veya Bayern Munchen cikar. Sirf bizi bu duruma sokan karaktersizlerin suratinda o hayal kirikligini gormek istedigim icin istiyorum bunu. Ciksin boyle bir rakip, daha ilk macta 3-0'i dayasinlar da sonra gorurum durumunuzu. Hala medyada akillar kuradaydi falan diye yorumlar goruyorum, resmen delirmek uzereyim be.

oyuncular maç seçiyor,hocaları maç seçen oyuncuları seçemiyor.problem bu ve bu problem bu yıl bizi en iyi ihtimalle ilk 5 e sokar ancak..yazık şu üstün kadro ile su an 12-15 puan önde olabilecek takım nerelerde..

Unknown dedi ki...

@carlito
Şenol Hoca sanırım geçen haftaki bizim 'Oğuzhan Başiktaş'ı'' övgümüzü yanlış anlamış dostum :) Sahaya Oğuzhan'la çıkınca yeterli zannediyor sanırım o efsane 45 dakikayı oynamak için.

Modric getirelim orta sahaya, fark etmez. Kafasında ezberlediği ve ligde artık kitlenebilen bir 4-2-3-1 formasyonu var ve Oğuzhan'ı 10 numara oynatınca her şeyi çözebileceğini düşünüyor. Bir Tolgay'ı atmaya çalışıyor oraya, bir Oğuzhan'ı. İkisinden biri 10 numara oynayabilse mesele çözülecekmiş. Öyle söylüyor iki senedir. Bu dizilişle tekrar harikalar yaratabilirsin lig ölçeğinde ama ezberinden kurtulmadan ilk 10'daki takımları yenmeyi bırakalım, hiçbirine tek gol atamazsın, hatta pozisyona giremezsin.

Madem kanat ortalarıyla sıkışan oyunu açmaksa bizim taktiğimiz, bu oyun için biçilmiş kaftan olan Gökhan İnler neden gönderildi? Tolgay ya da Atiba'nın, bu oyun için hangi yönü vazgeçilmez?
10 numara lazımdı, Lens/Negredo/Medel alındı, neden bir 10 numara alınmadı hatta peşine dahi düşülmedi?
Talisca'ya neden onay verdin? Hadi FFP filan diyelim, bu sistemsiz/uyumsuz/mevkisiz çocuğun üstüne neden bir sistemsizlik inşa ettin? Neden takım kafandaki formasyona uygun oynadığında, Talisca sahada yokken, gol atamayacakmış gibi debelenip duruyor?

Sorular sorular sorular...
Fırat Günayer ile Övünç Özdem gibi torpilli, 'Acaba Ronaldo da gelir mi ehe ehe ?' diye soru sorabilen, hiçbir maç öncesi 11'i dahi doğru veremeyen muhabirler oldukça da hocaya asla sorulamayacak onlarca, yüzlerce çelişki.

Ben şampiyon olamadığımız/olamayacağımız, mükemmel oynayan Kayserispor'a karşı puan kaybettiğimiz filan için kızmıyorum. Ya da neden şu dururken bu oynamıyor demiyorum. 20 senede 4 kere şampiyon görebilmiş taraftarız, Galatasaray gibi maç içinde dahi skora göre 180 derece dönebilen ya da tribünleri tamamen terk eden Fenerbahçe taraftarı değiliz. Biz, futbol filan oynamıyoruz.

Gelişine baştan karşı çıksam ve kendisinden nefret etsem de, Samet Aybaba geldi, idare etti, bir üst seviyeye geçmemiz gerekiyordu ve tam zamanında gitti. Bilic takıma çok şey kattı, nefesinin yetmediği noktada gitmesi gerekiyordu, tam da zamanında gitti. O kadroya eldeki alternatiflerden Şenol Güneş gerekiyordu, geldi, iki şampiyonluk ve Avrupa başarısı getirdi ve neticeten tıkandı. Önceki postta da yazdım, artık gerçekçi olmamız gerekiyor. Şenol Hoca, Ferguson'umuz filan değil, olamaz da.

yilmaz dedi ki...

Ben Quaresma'ya olan eleştirilere aynen katılıyorum ama, acaba Babel'i biraz kayırıyor muyuz taraftar olarak? Quaresma nasıl ki atakları 500 metreden ortalayarak piç ediyosa, Babel de olur olmaz yerlerden kaleyi bile bulmayan şutlarla bunu yapıyor. Ne bi verkaç'a giriyor, ne arapası deniyor. Ceza sahasını da yeteri kadar doldurmuyor. Bence Talisca ve Quaresma'ya olan öfkemizden faydalanıyor şu anda.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Babelin dün hep içe çekip topu harcamasina kizdim da, adam düzenli istatistik ve savunma yapıyor.
Takimi eksik oynatip, iş yapamayanlara kizmak daha doğru.

BJK4EVER dedi ki...

Meseleye oyuncu performanslarindan ziyade oyuncu karakterleri uzerinden yaklasmak gerek.
Kapali savunmalari acmanin 3 yolu var;

- duran toplar
- kanat ortalari
- uzaktan sutlar

Tabii buna ek olarak oyun temposu, ceza sahasinda cogalma vs onemli tabii, ama ana yollar bunlar.
Bu 3 konuda dunku ilk 11 cikinca eksik kaliyoruz. Verkaclar ve kisa paslar kulaga hos geliyor, ama bu sekilde olmuyor iste. Sampiyon oldugumuz ilk sene oldu, ama o zaman rakipler bugunku gibi kapanmiyordu bize karsi. Ozellikle bu sene ekstrem bir hal aldi ve cozum uretemiyoruz. Gecen sene zaten Talisca'nin duran toplari ve Marcelo'nun kafa vuruslari cok sey cozdu.
Dun bakacak olursak yine Oguzhan onderligindeki pas futbolunu oynayacak bir takim cikti maca, ama hic pozisyon uretemedik. Urettigimiz pozisyonlardan 1'i uzun pas (direct oyun), digeri de Quaresma'nin sagda adam eksiltip son cizgiye inmesi. Ikinci yarida hep verkaclar denedik ama o kalabalikta olmuyor iste.
Mesela su orta oyunu hep elestiriliyor Quaresma uzerinden, ama sorun Quaresma degil.
Sorun ceza sahasina girmeyen bir 10 Numara ve hava topu kazanamayan bir forvet ile oynamamiz. Cenk'in kafa golleri var, ama hepsinde bos kaliyor. Stoperin ustune cikip bu sekilde attigi gol hic yok. Negredo'nun girer girmez 80'de vurdugu kafayi Cenk vuramaz, Alanya'da attigi golu Cenk atamaz.
Sen Quaresma uzerinden oynayacaksan 11'e yazacagin oyuncular Talisca ve Negredo.

Artik oyun Akhisar maci veya Kayseri macinin 2. yarisindaki noktaya gelmisse bazi oyuncularin fonksyonu artik kalkiyor ortadan.
Atiba hicbir ise yaramiyor. Temposu yok, hucum pasi yok, sutu yok, hic yok. Cikaracaksin. Cenk bu durumda tek santrfor olmaz, ya kanatta oynar ya 2. forvet olarak. Bu kadar basit.

Osmanli macini kazanmak istiyorsak cikacak 11:

--------------------Fabri--------------------

Gokhan-------Pepe--------Tosic-------Adriano

Quaresma----Oguzhan------Tolgay------Babel

-------------------Talisca----------------

-------------------Negredo-----------------

Hidayet dedi ki...

türkiye'de hangi ideolojiye sahip olursa olsun , kısa süreli de olsa başarı sağlayan herkes kitlesi tarafından la yüs'el , yaptığı her işi bir hikmete binaen yapan bir ilah haline getiriliyor . adam , siyasetçi ile ilgili olunca "biat kültürü bunlardaki işte " diyor fakat aynı teslimiyeti takımının hocasına göstermekten çekinmiyor . kafa aynı çünkü . ha hocada da kafa aynı . o da , mesela fatih terim alaylı yürüyen ego ise , hoca da mektepli yürüyen ego . biraz daha şehirli , biraz daha kibar . fakat ikisi de sadece çanak sorularla muhattap olmak , başarısızlık ithamıyla kesinlikle yüzleşmemek istiyorlar.

basında bunlardan biri "şenol hoca orta atma limiti getirmeli " diyor. öyle ya şenol hoca sorumlu değil bu oyundan . takım kendi kendine otomatik olarak orta yapıyor . oysa ilk yarı hiç öyle haldır huldur orta flan yapmadık . genellikle de babel'in kanattan hücum ettik . fakat neden sadece orta yapmaya limit gelmeli ? tosic'in cenk'e uzun oynadığı toplardan da bıkınlık gelmedi mi ? o toplar da takımda işlemeyen , yolunda gitmeyen birşeyler olduğunun göstergesi değil mi ? oyun olarak çaresizliğin eseri değil mi ?

forma adaletine , hocanın oyuncu takıntılarına gelince... bunları eylül'den itibaren söylediğim için kafam rahat. tekrar söyleyebilirim , cenk formayı kimseden almadı , cenk'e formayı hoca'sı verdi . negredo yedeğe düşmedi , negredo 'ya formayı cenk'ten alacak , psikolojik üstünlüğü ele geçirecek fırsatı bilerek vermedi . tıpkı geçen yıl aynı adaletsizliği abou'ya yaptığı gibi . negredo 'nun kötü olduğunu düşündüğünde 45'te kementi atıyor , kazanması gereken maçta hemde . fakat cenk asla çıkmıyor . hep oyunda . negredo psikolojik olarak direnebildiği için biraz daha kuvvetli olsa da lens'i malesef yedi aynı tavırlarıyla . ilginç olan medyada , beşiktaş golcü arıyor haberleri olduğunda , haberin negredo'nun yetersizliği üzerine kurgulanması . ilk 11 'de oynayan cenk , fakat yetersiz olan , golcü aranmasına sebep olan adam negredo . cenk'i juventus ,milan istiyor , o kadar iyi , fakat negredo yetersiz diye gignac 'ı alıyoruz . aklıma mukayyet ol ya rab !

umarım sezon sonuna kadar cenk ilk 11 oynar , hoca da takımın başında kalır. bu kanserden başka türlü kurtulamayız . yetersizlikleri tescillenmeli !

ozan dedi ki...

Soyle maclardan sonra insani sinirleri fena bozuluyor sonra giriyim bakiyim insanlar ne yazmis diyorsun , bakiyorsun ve sinirlerin daha da kotu oluyor.

Ben demistim siz demediniz konumayinlara kadar gelmis konu. Theo eksik cagirinda gelsin.



Pheaglix dedi ki...

@yilmaz

babel akıllı adam. takımın oynadığı oyundan birşey olmayacağını anladığında kendi kendine birşeyler yapmaya çabalıyor. iyi işleyen bir sistemde babel'in yapabilecekleri ceza sahasına yapılan ortalarda içeri girmek, ortadan yapılan pas organizasyonları ile pozisyona girmek, ve "babel slalomu" ile gol aramak.

ilkinde herhangi bir katkı sağlayamıyor, çünkü hem yapılan ortaların niteliği (saçma sapan yerlerden ceza sahasında çoğalamamışken yapılan ortalar) hem de sahadaki oyuncuların ceza sahasına pek girmeyi sevmemeleri (atiba, tolgay, oğuzhan, quaresma) yüzünden orta yapıldığında iki ya da üç kişi oluyor ceza sahasında. bu kıtlıkta üst düzey santrafor ve kanat forvetler bile doğru dürüst katkı veremezler takıma.

ikincisini zaten kullanmamaya yemin etmiş gibi oynuyoruz. ikinci yarı o saçma sapan orta açma oyununa geçmemizi bir kenara koyarsak, zaten sahada olan kadro öyle kolay kolay rakibi ortadan delebilecek bir kadro değil. bir kere top atiba'ya geldiğinde o kadar yavaş hareket ediyor ki önceki top çevirmeler tamamen boşa gidiyor ve hücuma baştan başlıyoruz. cenk de pek beceremiyor bu pas oyununu. quaresma da sağ çizgiye yapışık oynadığından ikinci yarı sahada olan kadro üretememeye mahkum bir kadro halini alıyor.

geriye babel'in üçüncü seçeneği kalıyor. yine iyi işleyen bir takımda topu sağa çekip gönderdiği şutlar görece daha efektif bölgelerden geliyor (yay civarı, ceza sahası içi), ama tabi ki geçen günkü takım topu oraya getirmekten aciz olduğundan babel bunu da pek yapamaz haldeydi. şu üç seçenekten bireysel olarak yapıp düşük ihtimal de olsa başarılı olabileceği tek seçenek bu. babel de takımdan bir halt olmayacağını anlayıp kendi kendine ekstra işler yapmaya çalıştı. gol atmaya bu kadar muhtaç olsak ama takım umut vaadediyor olsa, muhtemelen babel bu kadar sırıtacak işler yapmazdı.

@talipyeşiltepe

yapma lütfen. şu lig performansını oyuncuların maç seçmesine bağlamak hiç mantıklı değil. dünkü kadro aynı oyun anlayışı ile aynı rakibe karşı şampiyonlar ligi maçına çıksa yine gol atamazdık.

kendinden küçük takım ve büyük takıma karşı aynı oyunu oynayarak uzun dönemde başarılı olamazsın. kulübede bunu anlamayı reddeden bir adam olduğu sürece ligde başarısız olmaya mahkumuz.

Basar dedi ki...

Herşey tamam ama ben söylemiştim, inşallah 3 yeriz 5 yeriz laflarını anlayamıyorum. CL'de madrid ciksin bizi parcalasın denilmesini anlayamıyorum. Takım CL'de çeyrek fi ale kalırsa üzülecek misin arkadaş?

O iş ayrı bu iş ayrı!

turgay dedi ki...

basar'a katılıyorum. takımın adı şenol güneşspor değil beşiktaş. turu geçebileceğimiz rakip çıkar umarım. bu yıl tek tesellimiz avrupa çünkü. orada bari üzülmeyelim.

Zaitsev dedi ki...

Sorunlarımız sezon başından beri aynı ama çözüm üretmemek için inat ediyoruz.

En temel sorunumuz oyun hızı ve temposu. En hızlı hücumumuzda bile top kanat oyuncusuna geldiğinde karşısında 2 kişi oluyor. Rakibin defansı ve orta sahası ceza sahasına kümelenmiş oluyor. Bu oyun temposuyla Q7, Babel veya herhangi bir kanat oyuncusu eleştirilmesi doğru değil. Q7 orta yapmazsa geri oynayacak. Babel şuta gitmese geri oynayacak.

Atiba'nın 100 kere topa dokunduğu bir düzende ne hızlı oynayabiliriz ne de homojen top dağılımı sağlayabiliriz. Çünkü 100 topun 50sini sola muhtemelen 45ini geriye atıyor. Bu oyun bizi zaten tek kanada mahkum eden bir oyun. Sol kanat patlayınca da bir noktadan sonra veriyoruz topu Q7ye. Şapkadan tavşan bekliyoruz.

Atiba-Oğuzhan-Tolgay 3lüsü yerine Medel-Necip-Talisca oynasın. Dünkünden daha fazla net pozisyon üretiriz. Necip kazmadır ama en azından topu ayağında tutmaz dikine oynar keza Medel de öyle.

Bariz şekilde belli olan birşey var ki bu takım Negredo ile hareketleniyor. Artık Cenk inadının sonlanması gerekli.

Linç edilmeyeceksem Tosiç yerine de Mitroviç oynasın derim. Mitroviç inatla ayağa oynayan, zorda kalmadıkça top şişirmeyen bir oyuncu. Çevresindeki herkesi mecburen oyuna sokuyor.

Talisca'dan Sosa çıkarmaya çalışıyor hocamız. Bu da ayrı bir sorun. Geriden top aldırıp içeri dripling denetiyor ama bu Cenk'i ileride iyicene tek bırakıyor. Zaten kapalı defans içinde yetersiz olan Cenk iyicene kayboluyor.

@ tibet

Modriç gibi bir oyuncumuz olsa bu sorunların çoğu çözülür. En azından gevşek gevşek sağa sola pas vereceğine ileri dikine çıkartır takımı. Biz tek ayağa pasla 30-40 metre mesafe kaydettiğimizde zaten bir şekilde gol atarız.

Umarım devre arasında birisi Cenk ve Oğuzhan'a iyi bir para teklif ederde eldeki değerleri mundar olmadan satarız. Bu 2li bu kafayla 1-2 seneye elimizde patlayacaklar çünkü.

Unknown dedi ki...

Başar'a ve Turgay'a katılıyorum.
Öfkeye kapılıp da böylesine talihsiz cümleler kurmak ve beklentilere girmek pek akıl karı değil. Olsun, bu sezonu kaybettik gibi ama en azından takımın başarısızlığından/madara olmasından haklılık payı çıkartacak kadar hınçla hareket etmeyelim. Beşiktaş, Şenolspor değil.

Chelsea ile eşleş(tiril)eceğiz gibi.
En güzel kuranın Sevilla olduğunu düşünüyorum. Hadi hayırlısı. Çeyrek final hiç fena olmaz :)

Unknown dedi ki...

@Zaitsev
Hocam ben oyuncu bazlı bakamıyorum olaya. Taktiğin, dizilişin, planın olmadığı sürece şu kabız futbola mahkumsun. O durumda da Modric'i eleştirmekten bitap düşecektik.

Oğuzhan'a ayrı bir antipatin olduğunu biliyorum. Cenk için aynısını söyleyemeyeceğim ama Oğuzhan bir sistem oyuncusu. Peşinen taca atmak bence doğru bir yaklaşım değil. Bizim sistemimiz iflas etti. Problem burada.

Not: Diğer söylediklerinin geneline katılmaktayım
Selamlar


Basar dedi ki...

Münih çıktı, Allah gönlünüze göre verdi. 3-5 yiyelim de mutlu olun...!

turgay dedi ki...

dün akşamki maçtan sonra bugünde münih geldi. yemin ediyorum içim karardı şu iki günde

al sana açık oynayan takım hadi bakalım ...

teahead dedi ki...

@övünç

:))

YSY dedi ki...

100 milyon euro luk Cenk kardeşimiz PSG gelsin farketmez diyordu. Hah al sana işte buyur bakalım..

Oo Bayern geldi açık oynuyorlar. Yalnız fermuar açık oynuyor ibneler:(

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Ben dun gece kahroldum, neredeyse uyuyamadim, cogu kisi icin boyledir. Ama Senol Gunes basin toplantisinda hic uzgun durmuyordu. 1 puana sevinmisti bile hatta. Besiktas icin sampiyon olmak kacinilmaz. Ekonomik acidan, rakipleri diplere itmek ve farki acmak acisindan herseyden onemli. Senol Gunes kendi tarihini yazmak icin kendi egosunu Besiktas kulubunun onune koyuyor. Ligdeki puan kayiplarinin kendisini rahatsiz etmedigi ortada, cozum uretmemekte de direniyor.
Karma karsina cikar ve boyle Bayern Munchen'i cekersin iste. Al iste sana acik oynayan ekip. Sikiyorsa o pas futbolunu oyna iste. Daha ilk mactan 5 tane sallayip anamizin ligine gondersinler de goreyim o mac secenleri. Ama is isten gecmis olur muhtemelen, cunku GS maclarini kaosla hakemle baskiyla falan bir sekilde alir, FB de hakemlerle vs 1-0 alarak goturur, biz de arkalarindan oyle bakakaliriz.

Zaitsev dedi ki...

2 sene önceki Bayern olsa kura fenaydı ama bu senekiyle eleniriz ama rezil olmayız herhalde diye düşünüyorum. Lige direk dönüş imkanı. Artık tek amaç minimum lig 2ciliği olmalı.

@ tibet kutman

Oğuzhan'a yapmadıkları için kızıyorum ama her zaman bu takımın Oğuzhan'ın takımı olduğunu söylemişimdir. O ne kadar oynarsa o kadar oynar bu takım.

Taktik dizilişimiz fena olmamakla beraber bu dizilişin en önemli unsuru göbekteki 3 oyuncu. Burada tercihlerin hızlı, dikine oynayan oyuncular olması lazım. Sosa varken bu işi yapıyordu. 2015-2016da Osmanlı maçıyla beraber ciddi anlamda ağırlığını koymuştu lige.

Takım içinde böyle bir oyuncu çıkmıyorsa o zaman göbeği sertleştirip beklerini ileri doğru salmak ama en önemlisi bunu hızlı yapmak.

Pheaglix dedi ki...

sabote etmeyin final oynayalım. elendikten sonra da tekrar sabote etmeyin uefa'ya gidelime döneriz.

beagle dedi ki...

Tur da imkansiz olduğuna göre konuya donelim.

2015-16 kadrosu Gomezle çok net hale gelmişti. Leiva da havaalanindan dönünce onceki sezonu 8 de iyi goturen Ozzye forma kaldi. 4luk maçlar, Gomezli derbiler derken yuruduk gittik. Hocalik pek is yoktu, cunku kadroda fazla bir opsiyon da yoktu.

16-17de malum son duzlukte mecburen Tolgay-Ozzy kaldi ve onlarla aldik. Bursada Q pisligi yuzunden sampiyonlugu da birakiyorduk. Ucuz kurtardik.

Bu sene "net santrafor"u olmayan, Cenk Q Talisca gibi birarada oynadiklarinda zaaf yaratan oyuncularla dolu ama icinden çözümler cikabilen, genis bir kadromuz var.
Hocamiz ise Terimvari "takim icinde kendi takimi"ni kurup ilerlemeye çalışıyor. Ogrenme de sifir. 15 maçta 18 puan kaybetti ustelik Basaksehir ve Gs deplasman oynamadan.

Söylenecek birşey kalmadı gibi. Kredisi hizla tükeniyor, umut da vermiyor. Ya devre arasinda Leblebici gelecek ve hocanin hatalarına ragmen devam edeceğiz ya da bu kadro çarçur olmadan akli selim bir hoca arayacağiz. Sanki Tamer Tuna iyi olurmuş gibi geçiyor icimden.

yilmaz dedi ki...

avrupa kupaları tarihimizin en başarılı dönemini geçiriyoruz. Sadece bu sezon özelinde değil. Son 4 sezonda EL son 16, başarısız bir EL grup aşaması, ŞL 3. lük + EL Çeyrek Final, ŞL son 16. Oynadığımız maç sayısı, rakiplerin kalibresi, alınan galibiyetler, beraberlikler, deplasman performansı, bazen istatistiklere bile yansıyan oyun üstünlüğü vb. "Avrupa'da Beşiktaş" denilince bu son 4 yıl bir milat olacaktır. Bu başarının taçlanması için Bayern gibi bir "meydan okuma" iyidir aslında. Fakat tabii ki bi umudum yok, ve muhtemelen iki maçta da gol atamadan eleneceğiz. Yine de bundan sonra aşmamız gereken seviyeyi göstermesi açısından olumlu tarafından bakılabilir.

Polyanna'nın tecavüz fıkrası gibi oldu ama idare edin :)

BJK4EVER dedi ki...

Rezil olma durumu pek olmaz, ama pek sansimiz olacagini da zannetmiyorum. Neuer sadece sakatliktan donmeyecek olsa iyi olurdu, ama Neuer de olacak.
Muhtemelen zaman zaman zorlariz rakibi ve kafa tutariz, ama skoru da net bir sekilde alirlar. Oyle 5-1 4-0 falan olacagini zannetmem.
Asil uzulecek nokta; grubu 2. bitiren Porto'ya Liverpool cikti.....

planck dedi ki...

İlk devre kalan iki maçta da cenk 11 başlayacak beyler. Cenk ile negredo arasında çok fark yok ama cenkin satışı için atabildiği kadar atması lazım o yüzden o oynasın falan gibi düşünülüyor sanırım. Q7 için de satış ihtimali olduğundan oynuyor desek e atiba niye oynuyor. Seyredemedim maçı sinirlerim bozulmadı anca komplo teorisi yazıyorum.

2 gün önce munichli hatun yaptıydım valla benim yüzümden oldu sanırım kusura bakmayın beyler.

Unknown dedi ki...

Burada kapananlardan şikayetçiyiz, kurada da fazla açılan geldi. Arkadaş, bunun ortası yok mu yahu? :) Yemin ederim Real bile daha iyiydi. Heynckes ile bunlar iyice yaratıklaşacaklar.

Bu arada, Bayern de geldiğine göre, devre arası Mario Gomez söylentilerine hazır olun. Hatta yönetim peşine de düşebilir.

Neyse, katılıyorum, lige dönüş için iyi bir fırsat. Buraya kadar gelen takıma ve hocaya da teşekkür borçluyuz

met1903 dedi ki...

Bu turda basel gelse de bruggevari iplemeyecegimizden zaten eklenecekti. Ben şahsen bayern ya da real gelsin istiyordum. Ikisine de büyük zorluk çıkartacak bi oyun yapımız var. Daha da ileri giderek bayerni eleyecegimizi iddia ediyorum. Ligi de fazla kafanıza takmayin, ne hakemlerle yürüyen fb ne 1-0'ların takımı başak ne de bi hafta önce madara ettiğimiz gs bizim önümüzde bitirebilir. Geçen seneki gibi avrupa dönüşü full konsantre bir beşiktaş, bir galibiyet serisiyle çok rahat kopartir. Fazla kasmayin.

Beşiktaş ile PSGyi lider bitirdiğine pişman ettiler adeta. Chelsea daha iyi olurdu. Neyse bir yandan artık lige döneriz diye sevindirdi bu kura.

Unknown dedi ki...

@Mustafa Yıldırım
Hocam Paris St. Germain ne yapsın? :)
Onların durumu daha acıklı
400 milyondan fazla para harcayacaksın ve ilk turda Real gelecek. Eleyebilir de ama hakikaten Küfür gibi :)

Basar dedi ki...

Vida da geliyor, bir şey olmaz.

YSY dedi ki...

Bu arada iki bayern maçı arasına fb ve trabzon maçları giriyormuş. Trabzon deplasman. Hepinize saygılar sevgiler. Atiba bu dört maça da çıkarsa 90 dk adamın tabutu hazırlayın derim.

Unknown dedi ki...

Lige konsantre olmamız açısından iyi bir kura.arkadaşların ayakları yere basar en azından.

@tibet
Dostum valla haklısın. UEFA bence Arap sermayesiyle buralara geldikleri için bilerek yapıyor. Hakemler tarafından da dogranacaklardir Real maçlarında.

Bizim için çok korkutucu kura oldu. Bayern Münih'in bu sene deplasmanda oynadigi anderleth maçını izledim. Bayern'in gevşekliğinden midir nedir anderleth çok fazla pozisyona girdi. Bayern 2-1 kazandı ama 3-4 de yiyebilirdi. Sanki bizde zorlayıp elenecegiz gibi hissediyorum.

sports guy dedi ki...

@YSY hocam Trabzon deplasmani 4 mart. Ilk mac 20 subat ikinci mac 14 mart. Pek alakalari yok yani.

Asil eglence ilk mac sonrasi Fener, ikinci mac sonrasi Basaksehir maclarinda :)

nuri mu dedi ki...

leipzig gitti abisi geldi.

bayernden sonra kim gelir acaba..

yilmaz dedi ki...

Bi de Neuer sakatmış diyolar. Bi rahatladım ki sorma.

Pheaglix dedi ki...

bayern ile oynayacağımız maçların öncesi ve sonrasındaki lig maçlarına yedek onbir ile çıkarız. anlayış olarak rezalette tavan yaparız ama rotasyonlu onbir ligde ezber onbirden daha iyi iş yapar. sonra bayern'e elenir ligde ezber onbire dönüp kapanan takımlara hayret etmeye devam ederiz.

"Pheaglix dedi ki...
bayern ile oynayacağımız maçların öncesi ve sonrasındaki lig maçlarına yedek onbir ile çıkarız. anlayış olarak rezalette tavan yaparız ama rotasyonlu onbir ligde ezber onbirden daha iyi iş yapar. sonra bayern'e elenir ligde ezber onbire dönüp kapanan takımlara hayret etmeye devam ederiz."

Adhksjahdjksa normalde espri dersin ama bunun gerçekleşme ihtimali %70 falan olduğu için insan nasıl güleceğini bilemiyor.

bayern - fener - trabzon - gençler - bayern / mbmbm çok simetrik fikstür :D

mit dedi ki...

Geçen seneki Lyon maçı gibi bir karşılaşma bekliyor sanırım bizi. Eleneceksek bile fark yemeden, başa baş oynyarak elenelim. Başka bir şey istemem. Renkliler resmen ikinci bir 8-0 beklentisiyle yanıp tutuşuyor.

Huzeyfe dedi ki...

Bayern'i eleyemeyiz, maclardan birinde belki biraz heyecanlanip, umutlanabiliriz.

Kayseri maci ve oyunla ilgili sunu soyleyecegim. Kapanan takimlar karsisinda, gecmis maclardaki iyi oyun ozguven saglar, ozguven gol getirir, gol oyun getirir.
Bu takimin problemi "gol". Golcunuz ekstra olmadan sampiyon olamazsiniz, Cenk standart bile degil. Bazen golcunuz forvetiniz olmayabilir, Alex gibi, biz de o da yok. Talisca da gol atamiyor bu sene. Oguzhan da atamiyor. Tolgay-Atiba-Medel kaleye sut bile atamiyor, Quaresma binlerce suttan sonra ancak gol atabiliyor.
Hoca bir iki degil 7-8 oyuncu da degistirse degisen birsey olmaz. Bu takim gol atamiyor. Iyi oynasa da atamiyor, kotu oynasa da atamiyor. Istatistiklere hic bakmadim ama eminim ligin en cok sut atan takimi biziz.
Devre arasinda bu takima forvet lazim. Cenk'i satsinlar. Bu ligin forveti degil Cenk. Ingiltere'de oynasin yada baska bir yerde.

Bence hoca hakli, keske Burak'i alsaydik.

yilmaz dedi ki...

güldük eğlendik ama sonuçta onlar da 11 kişiyle oynayan bi takım. Bi zaafları neyim bişey vardır illa ki. Yok mu güzel bi "rakibimizi tanıyalım" analizi ağalar?

beagle dedi ki...

@övünç
Senin dizini male-bjk-male diye de okumak mümkün. Mazallah...

drblackeagle dedi ki...

Oynayacağız mücadele edeceğİZ netice itibarı ile yenecegiz yada yenilecegiZ. Böyle büyük maçlarda oynamadıktan sonra Cl de oynamanın ne anlamı var. Bayern maçlarında ki heyecanı 40 Leipzig maçında elde edemezsin. Vialand deki Nefeskesen mübarek.

YSY dedi ki...

@beagle

Dünkü yorumunla ilgili;

Hocanın başarılarının bu kadar da tesadüf olmayacağı kanaatindeyim. Bu adam kaç kere gol kralı çıkarmış. Bana kalırsa oyuncu grubunda bir sıkıntı var ve en önemlisi doygunluk gibi geliyor bana. Zaten bu adamlar hem yetenekli hemde sürekli her sezona sıfırdan başlar gibi aç vaziyette olsalar bizde olmazlar diye düşünüyorum. Türk futbolcusunda zaten kronik bu sorun var ona değinmiyorum bile. Şl elden gidip seneye gidememe endişesi kaplarsa biraz kıpırdanırlar gibi geliyor.

Basar dedi ki...

https://youtu.be/Q43sOjjfnKg

sports guy dedi ki...

Bayernli oyuncularin ve heynckesik reaksiyonlari icin: https://youtu.be/TW9yBKvMEJk

(Ciddi video)

YSY dedi ki...

Adamların her biri bizi analiz etmiş. Adamlar kurulmuşlar bize. Bittik aq.

Heynckes ölmeden bizi de çalıştır be reis...

Heynckes'in kadromuzdan saydığı isimlerin 3.sü Negredo, 4.sü Medel. Hocam korkma biz onları yedek bırakıyoruz daha iyileri var xD

beagle dedi ki...

@Ysy
Şenol hoca ile ilgili en önemli söylemim tek önlibero ile oynadigindan bize uygun ve cesur hoca olduğuydu. Bu sene boğazıma tikadi bunu.

Genel yorumlar ofansif oynattığı, forvet ve düşüşte oyuncu geliştirdiği, öğretici hoca olduğu vb idi.

Uzun vadeli gozlemlerim:
- Gençlere hiç sans vermediği/potansiyeli olanlara bile guvenmediği
- Hücum aksiyonları ile pek de taktiksel ilgisi olmadığı. Bkz mac başı 50 orta olayı.
- Q gibi problemli adamlara soz geçiremedigi (berbat vuruslariyla frikik ve penaltilara musallat olması), oyundan bile zor çıkardığı
- Kalabalik kadrodan yararlanamadigi
- Kendi cekirdek kadrosuna sadakat mantigiyla Atibayi oynatip inadına takimi yakabildigi
- Takima fark katan 8de Ozzy olayini bozup çift onliberoyla "çapsız" bir kadro cikaracak ve bunda israr edecek kadar olana bitene vakif olmadigi
- 2 senede anadolu takimlarina karşı defalarca basarisiz olan Ozzy Atiba Tolgay 3lusunu şuursuzca tekrar tekrar kullanacak kadar "unutkan, ogrenmez vb neyse" olduğu

Bence Şenol Güneş'in tek numarasi kisitli kadroda hiyerarşik 11 yapıp, sürekli kullanmasiymis.
Biraz da Tosici stopere secmesi gibi "ofansif oyuna uygun defans oyuncusu" seçme yeteneği varmış. Bir kalecide olmasi cok normal bir meziyet.

S.Güneş gözümde M.Denizli ve F.Terim gibi raflarda yerini aldı.

Yanlış anlaşılmasın Gomezli kadroyu sampiyon yapamayacak, solbeki sag açıkta deneyip bir halt ispat etmeye çalışan, futbolculari dana zanneden falan çok berbat hocalar gördüm. S.Güneş ve F.Terime "net 11li iyi kadro" verirsen tekneyi götürürler. Yani duruma göre kalburustu hocakar bunlar.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Çoğu konu başlığında sana katılmakla beraber Ozzy tercihi konusunda pek katılmıyorum.

6-8 oynayacak adamlar sürekli oyun içinde olacaklar. Saklanmak, kaybolmak gibi lüksleri olamaz. Ozzy oyun içinde ne kadar saklanırsa biz o kadar Q7ye mahkum oynamak zorunda kalıyoruz.

Geçen sene Ozzy hep 8 oynadı da ne oldu? yine oyunu Q7ye yıkıp çatır çatır orta yaptık bir sene boyunca. 2016-17de Q7 ile beraber Talisca, Aboubakar ve Babel'in performansı ile şampiyon olduk ama bu sene bu sistemde işlemiyor.

Hocanın inadı inat ama bu kadar direnmesinin sebebi de ligin sürekli 5 puan içinde devam etmesi. Rakipler biraz dik gitseler hocanın tercihlerinin olması gerektiği gibi olacağına inanıyorum. Hocayı mecbur edecek bir noktaya bir türlü gelmedi lig.

beagle dedi ki...

@Zaitsev

Geçen sene ilk yarida puan kaybedilen neredeyse bütün maçlarda 2 önlibero var. Kalanina usendim bakmadim. Sezonu Atiba sakatlaninca Tolgay-Ozzy ile çözdük.

Yani sanki sorun zaten Ozzysizlikmis veya Ozzynin kaybolduğu 10da kullanilmasiymis.

Huzeyfe dedi ki...

@ beagle

Soylediklerine katiliyorum hatta artiriyorum, Senol hoca zaten hep buydu. Bursa'da Enes Unal'i oynatmayan bir adamdi. Bunun icinde kendince hakli sebepleri olabilir, o tartismaya girmek degil niyetim.

Oguzhan konusunda ama ben de Zaitsev gibi dusunuyorum. Istese 10 numarada da kaybolmadan oynar. Bunu Gs, Porto, Monaco maclarinda cok net gorduk. Oguzhan'in gol atmasi lazim. Problem surekli gerileyen vurus becerisinde yada ozguveninde.

8de veya 10da oynamasi birazcik farketse de bu seneki dususu aciklamiyor. Geldiginden beri mac basina gol+asist orani sirasiyla 0.33, 0.38, 0.36, 0.45, 0.36. Bu sene 18 macta 0.17. Bu kadar dusmemesi lazim. Problem baska bir yerde.

Adsız dedi ki...

Bayern bizi çok kötü hırpalayabilecek bir ekip. Özellikle orta alanda benim rakip takımlarda en korkacağım konu olan vitesli DM-CM-AM formasyonunu çok kaliteli adamlarla kurdular. Bu orta grubun bizim için en kötü yaptığı iş ise hareketli ve dikine DM oynayan Martinez haricinde diğer ikilinin ilerideki üçlüye her an vital pas iletebilmeleri ve dahi duruma göre bizzat pozisyona doğrudan girebilip asist-gol yapabilmeleri. Normal de top class Premier Lig takımları artık pek DM kullanmıyorlar, bunun yerine 2 box-to-box tercih ediyorlar. Heynckes'in biraz eski tip oluşu ortada geride daha garantili olmasını gerektirdiği için bu böyle ve bizim için dezavantaj oluşturuyor.

Bekleri söylemek dahi gereksiz. Hücuma çok hızlı ve gereğince çıkan bu vatandaşların arkası da Hummels ve Boateng ile sağlama alınıyor.

- Bu maçlarda Atiba'nın süre almaması "must".
- İdeal defans kurgusu önünde (GG-Pepe-Vida-Adriano) Medel defansla orta alan çizgisi arasında gidip gelecek.
- Şimdi işin garabet tarafına gelelim. Darbeli matkap Vidal ve Kemik Martinez karşısında bizim düzenli bir oyunla şans bulmamız zor. Artık mide bulantısı hale gelse de, tek şans yine bireysel işlerde bulunacak adamlar. Deplasmanda Medel'in nispeten çakılı hali önünde Tolgay-Oğuzhan, evde ise Oğuzhan-Talisca yer alabilir. Tabii ilk maçın durumuna göre Talisca da girebilir.
- İleri üçlüde Babel garanti. Deplasmanda Q7 asla olmaz, ya Lens ya da Orkan, bekleri yanlız bırakmamak gerekiyor. Q7 illa oynayacaksa evdeki maçta olur. Golcü bölgesinde deplasmanda da evde de Negredo, topu tutup ileride oyalamalı. Bayern'e gol atacaksak bu golcülerden gelmeyecek, asimetrik bir işle gelecek.

Bu şekilde belki % 30 şansımız olabilir.

Rodriguez'den çok korkmamak lazım. Ben olsam en çok Vidal'den korkarım açık ve net.

Bir de; hiçbir Alman takımı rakibi küçümsemez, bu da bizim için bir diğer dezavantaj.

Oğuzhan konusunda bazı genel reçeteler var ama onlar tutmayınca başka yönlere sapıyoruz. "Atiba-Oğuzhan ikilisi bozulmaz"dı bir ara, işte şimdi Atiba'yı beğenmediğimiz için Tolgay-Oğuzhan istiyoruz, ya da Oğuzhan 10 numara/8 numara temelli reçeteler var ama bunların hiçbiri tek başına doğru cevap değil. Hatta aynı rakibe karşı tekrar tekrar maç yapsak bile aynı şartlarda farklı sonuç üretebilir.

O yüzden Oğuzhan nasıl bir oyuncu onu düşünmemiz lâzım. Oğuzhan deyince akla ne geliyor? Göbekten tehdit. Kapalı alanda defansı ters düşüren çilingir paslar. Oyunu geriden kurarken hızlı aksiyon. Beşiktaş bu sene bunları yapmak istiyor mu? Sorun burada başlıyor bence.

İşte mesela Kayserispor maçı mis gibi Oğuzhan zirve performans şartlarını sağladı. Ama o Oğuzhan'dan eser yok. Eh, Oğuzhan topu göbekte alıp driplinge kalktığında pas opsiyonları sağ çizgideki Quaresma ve sol çizgideki Tosic/Babel olunca ne gol ne asist katkısı yapabiliyor.

Yani demeye çalıştığım şu: Kayserispor maçındaki gibi bir senaryo oluştuğunda Oğuzhan sahada 3 oynuyor, 5 oynuyor, 6 8 10 bunlar önemsiz kalıyor. Bu sene takımda bambaşka bir sorun var ve Oğuzhan bundan bağımsız değil.

Zaitsev dedi ki...

@ Kuzeyfo

Ozzy temaslı oyunu çok sevmiyor. Ülkemizde çoğu takım çift ön libero ile oynuyor. 10 bölgesi daha kalabalık bir alan. O yüzden Ozzy 10 numarayı istemiyor. 8 oynayıp arkadan oyunu görerek kurmak kolayına geliyor. ama 8 bölgesi içinde çift yönlü süreklilik lazım. Bu da onun oyun içinde kaybolmasına sebep oluyor.

Ozzy'nin sorunu tamamen duygusal olabilir. ya yeni sözleşmede anlaşamamış ya da devre arası transferi kesinleşmiş.

BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan'in dususunu sadece Oguzhan'in performansi uzerinden aciklayamazsin. Oguzhan sahaya tek basina cikmiyor, 10 tane arkadasi ile birlikte cikiyor. Quaresma da bu sene 14 lig macinda 1 asist yapmis, gecen sene 29 macta 13 asist. Bunu nasil aciklayacaksin? Talisca bu sene 15 mac 3 gol, gecen sene 22 mac 13 gol. O zaman Talisca ve Quaresma da gonderilsin. Boyle mantik mi olur. Sorunumuz takimin genel yapisiyla, mentalitesi ve oyuncu tercihleriyle alakali. Dogru kadroyu kurmazsan oyuncularin verimi duser, bu kadar basit. Bu kadroda bazi dinamiklerin olustugu ve artik tartisilmamasi gerektigi 85 defa gozukse de hala antrenorumuz bunu anlayamiyor.

- Oguzhan 10'da olmuyor. Skora ihtiyacimiz olan hicbir macta Oguzhan 10'da oynamaz. Bayern macinda skor berabere ise Talisca'yi kes oynat, hatta Medel-Atiba-Tolgay/Oguzhan yap, ama ligde hicbir macta Oguzhan'i 10 numara oynatma. Olmuyor iste yahu.
- Talisca takimi 1 kisi eksik biraksa da cilingir ve golcu ozelligiyle mevcut kadro icerisinde vazgecilmez.
- Quaresma da sirf adam eksiltme, orta ve markaj altinda tutulma ozelligiyle vazgecilmez ilk 11 olarak.
- Cenk istedigi kadar gol atsin parlasin, stoper altinda eziliyor, winner degil. Gomez degil, Aboubakar da degil hatta.
- Atiba'nin ic saha maclarinda ve top 6 disindaki her takima karsi hicbir fonksiyonu yok. Bildigin sifir.
- Medel>Atiba.
- Negredo>Cenk lig maclari icin.

Defalarca kez ispatlanmis bu basit dinamikleri anlayip buna gore kadro kuran bir hoca olsa her oyuncumuzun performansi artar.

Huzeyfe dedi ki...

@shelbyl

Guzel aciklamissin.

Burada hoca acisindan bakarsak iki sey olabilir. Birincisi, hoca diyor ki "ortadan gitmeyin oglum, ne ugrasiyorsunuz ver Caner'e, Quaresma'ya ortalasin". Bu bence dusuk ihtimal.
Ikinci ihtimal, hocanin cok umrunda degil. Oguzhan zaten yapar, o yapamasa Quaresma-Babel birseyler yapar havasinda maca cikiyoruz.
Oyuncularin mac konsantrasyonu da yuksek degilse, birinciyi hic denemeden ikinci plana geciyoruz.
Bence burada gozden kacan bir nokta, uctaki oyuncularla arkadakilerle uyum problemi. Ornegin Cenk'in topsuz oyunda kendine alan yaratma kabiliyeti hic yok. Oguzhan yaraticiligini onundeki 3 adamla hic kullanamiyor. Yanindakilerle de kullanamiyor.
11 disinda kalanlarin da bu durumu degistirebildigini dusunmuyorum. Gerci cok istiyordum Negredo-Oguzhan'i gormeyi ama bir turlu nasip olmadi Senol Gunes sagolsun :)
Hoca tutucu, yeterince arastirmadi bu olasiliklari ama bence siskin bir kadromuz var, uyumlu bir kadromuz yok. Ornegin cogumuz Babel'in Olcay'a gore bir upgrade oldugunu dusunuyor olabiliriz. Ama eksilen sadece Olcay degil ayni zamanda Olcay-Oguzhan uyumu oldu. Arti olarak Babel'in golleri var totalde ise eksilen bir oyun.

Hoca boyle bir uyumu arayan, bu benim oyunum ben bu oyunu oynarim diyen bir adam degil, oyuncular bunlar, en iyi oynayacaklari sekilde oynasinlar diyen bir adam. Kadroyu kuran akil bunlari dusunmedigi icin iki senedir temelden celik cikartip tugla dosuyor. Rastgele transferlerle ve "bildiginden vazgecmeyen bir hocayla" da bir yere kadar oluyor.

Son olarak sunu soyleyecegim, bunlarin hicbiri Oguzhan'in neden surekli bos kaleye gol kacirdigini, ceza sahasi disindan attigi son golun uzerinden iki sene gecmis olmasini aciklamiyor.

Zaitsev dedi ki...

@ shelbyl

Hocam açık oyuncusunun verimsiz olması ayrı bir sorun topu aldığında karşısında sürekli 2 kişi bulması ayrı bir sorun. Kanat oyuncusunun verimsiz olması kendi eşşekliği, top ona geldiğinde onu sürekli 2 kişinin karşılaşması orta sahanın gevşekliğidir.

Süper Ligde bizim çözüm belli. Rakibin ön tarafı Atiba-Oğuzhan vb. 2limize sürekli sıkıştırmaya çalışıyor. Böyle olunca bizim göbeğimiz ileri kat etmediği için geri yana pas rekoru kırıyoruz.

En son ne yapıyoruz. Sırasıyla;
* topu Pepe-Tosiç ileri şişiriyor
**Atiba-Adriano-Babel sıralamasıyla sol kanada iniyoruz
***oradan gidemezsek Atiba-Adriano-Pepe-GG üzerinden Q7ye dönüyoruz
**** Taliscayı orta yuvarlağın soluna çekip topu ona verip Sosavari dripling bekliyoruz ama o da sonunda topu Q7de patlatıyor..

Açıkçası ben Oğuzhan'ın veya göbekte oynayan diğer ana oyuncularımızın orta yuvarlak civarı topu aldığı gibi bir anda ileri doğru 10-20 metre kat ettiği bir maç uzun zamandır görmedim. Tolgay kendine güvenirse topu koşturuyor kendinden ziyade ama onu da frenleyen birşey var sanki son maçlarda.

Neyse Sosa bunları yaptığı için 2015-16 farklıydık. Sosa bunları yapınca Ozzy'de boş alan buluyordu. Güzel ve hızlı bir oyun oynuyorduk.

Bu sezon ise Avrupa maçları, Manisa kupa maçı ve GS maçının 2ci yarısı hariç açıklarımızın önü açık veya 1e1 beklerini yakaladıkları maç yok.

Bu arada Q7nin kanatta bulunduğu noktaya göre ezbere orta yaptığını çözemeyen arkadaşa ise selam olsun buradan :)

@ Kuzeyfo

Yine Olcay-Oğuzhan uyumu noktasına gelmeyelim. O uyumun olduğu sene önde Gomez vardı. Takımı ileri taşıyan Sosa vardı. Yine o senenin ilk 20 haftası oyunu sıkışınca yıktığın bir Töre vardı. Zaten o senenin defoları Gomez ve Sosa'yı ikame edilememesi, yeni gelenler ile yeni bir oyun üretilememesi ve yeni rollere oyuncuların uyum sağlayamaması sonucu 2016-17 ve 17-18de ortaya çıkıyor.

Adsız dedi ki...

Sosa'nın yaptığı işi sadece paslarına ingirgemek biraz yanlış olur. Özellikle -pasla ya da driblingle- dikine gidebildiğinizde direnç gösterecek orta alan defansla sıkışıp artan pas alternatifleri karşısında zorlanıyor. Kanada atabilirsiniz, yanınızdaki arkadaşınıza verip boş alana koşabilirsiniz ya da doğrudan ceza alanına pozisyona giren birine aktarabilirsiniz, hatta uygun alan yaratıp şut çekebilirsiniz. Sosa hızla dikine giderken aynı zamanda dengesiz hale gelen rakip oyuncular karşısında daha serbest gelen takım arkadaşlarına toplu-topsuz koşu imkanı verdi ve çoğunlukla doğru yere top gönderdi.

Bizde ise sorun sadece Sosa eksikliği değil. Tolgay/Oğuzhan çok değil az biraz evrilerek bu işi asgari yapabilir. Ancak bunu yapsalar dahi takım arkadaşları yine ve yeniden sabit durup top bekleyince durum değişmeyecek. Bu durum metastaz evresine geçildiğini ve işin içinden çıkılmaz bir hale gelindiğini gösteriyor. Böyle bir durumda bu işi takıma yeniden hatırlatabilecek isimlere yönelmeniz gerekir. Bizde bunu devre arası yaptığınızda egosu yerinde olan oyuncular çuvallar. Çuvallamayacak olanlarsa Negredo, Medel, Pepe, Adriano, Babel ve geldiğinde Vida, fazlası pek olmaz, belki yerlilerden GG.

Adsız dedi ki...

İlaveten; realitesi yok sadece his olarak, nette orada burada ne zaman malum kesimin Beşiktaş'ın Avrupa işleri hakkında sinkaflı yorumlarını okusam hep tersi oldu. Bu da buraya not olarak yazılsın. Umut tacirliği yapmıyoruz sadece not.

beagle dedi ki...

Oguzhan ile ilgili durduğum noktayi oncelikle belirteyim: bizi 3. Büyük/siradan takimliktan çıkaran en önemli farkı yaratan oyuncu inancindayim.

65M maas bütçeli, çok daha atletik ve transferde öncelikle tercih edilen rakiplerimizin önüne elde Pepe, Gonul, Adriano hatta Fabri ve Marcelo bile yokken Ozzy ile geçtik. Güneşvari inadina bir sadakat yaklaşımı peşinde değilim.O X factor neydi onu çıkaralım/konusalim istiyorum.

İlk önce net görunenler:
- Yüzü ileri donukken 20-30 metrelik pasları çok çabuk ve isabetli atabilmesi
- Atakta cok basit bir pasi bile oyunu kafada kurdugundan herkesten 1 saniye önce verebilmesi (cok daha az ofsayt ve baski yiyerek cikmayi saglar)
- Koşu mesafesini en üst 2 adamdan birine çıkararak/ yipratarak top kapmasa bile pas kanallarıni tıkaması, savunmamizdan dönen toplarla buluştuğu anda atağı cabuk ve kaliteli başlatması.
- Asist öncesi pası uzak ara en iyi veren adamimiz olması

Yukaridaki ilk faktör @Shelbyl'in dediği şekilde kalan oyunculara bağlı olsa da kalan faktörler her kosulda geçerli. Sadece ölçümü zor ve takim kötü donem geçirdiğinde atlanabilen/tabelada yazmayan işler. Bunlardan mahrum olduğumuzda siradanlasiyoruz.

Biraz su anda hakki verilen ama gonderilen oyunculardan benzetmeler yapmak iyi olur:
-Tugay Kerimoğlu: 6-8 arasi harika bir oyuncuydu. 5 numarada libero bile oynardi. TCde 10 oynamayip, çok golle one cikmayani sevmediklerinden 29-30 yasinda neredeyse serbest birakilarak Iskocyaya gitti. PL de adami geç bulduk vah vah diye 40a kadar oynattilar. (yaklaşık 250 maç...)
- E. Belozoglu daha yakinda FBden gonderildi, neredeyse Basaksehiri sampiyon yapacak.
- Mehmet özdilek. Taraftarin çoğu Sergen kadar iyi olmadığını düşünürdü. Halbuki Sergen'den 3 kat fazla kupada imzasi vardir. Ne kadar iyi olduğunu Jubilesinde çözen taraftar vardı :)

Sözün özü tarihte defalarca gördüğümüz pişmanlık arifesi noktadayiz. Hatali bir transfer sezonu (gol atamayan Negredo ve iyi olsa bile 4. 6numara olarak gelen Medel) ve cok kötü bir teknik direktör performansı sonra Ozzynin eksiklerine odaklaniyoruz. Tabiiki var. Ama artilarinin elimizde de memlekette de eşi benzeri yok. Takimi daha 7-8 sene Ozzy 8 sabit olmak uzere kurmaliyiz. Biz neredeyse gunah keçisi ilan edecegiz.

EC dedi ki...

@Kuzeyfo haklisin..
golcumuz yok.
1 gol atsak arkadan devamini getirecek, yagmur gibi yagacak kivama getirebiliriz oyunu ama o Kilit golu atacak GOLCUMUZ yok.. gecen yil Talisca cok tavsan cikardi, Abou da ona yardim etti 2ciyaridaki maclarda..

Bu yil yeni gelenlerin monte edilmesi sorun oldu..monte edilemediler..
eldekiler yaslandi..
with all due respect; Atiba gecen yildan daha yasli, kendisine mukemmel bakiyor ama yillar yine de aliyor tozlarini kayadan!

Ligde kalite de artti, bazi takimlar artik tas gibi durup, dan dun vurmadan, ayaga oynayarak buyuk takim kavramini da kiriyorlar.. yabanci oyuncularda zaten/ kucuk - buyuk takim algisi da yok, onlar icin karsidaki herkes rakip.. Genelde bizim arabesk Turk oyuncular rakip formadan cekinir ama yabanci serbestisi Anadolu Takimlarina ozguven ve cesaret getirdi.. Turk hocalarda bu cesaret yok o ayri konu.. Senol Gunes bile korktu bu hafta sonu..

bu haftasonu ben patlama olacagini dusunuyorum.. eger dogru kadroyu cikarirsa sahaya .. Osmanli Spor a yazik olacak!

Adsız dedi ki...

Golcümüz yok söylemi herşeyi halı altına süpürmekle eşdeğer kimse kusura bakmasın. Zaten eğer Beşiktaş takımı toptan Gomez özelinde değerlendirilecekse o zaman bi zahmet kimse mevcut garabet oyun yapısını eleştirmeden doğrudan golcüden bahsetsin. Bir yanda takım olmaktan uzaklaşıyoruz söylemi diğer yandan Gomez özeli. Eyşan nedir Allah aşkına söz konusu olan Beşiktaş. Sürdürülebilir olan size uymuyorsa öyle söyleyin. Eyşanmış.

Bayern Münih'in Bundesliga istatistiklerine bakılırsa bu sene hiç kontra atak gölü yok. Hep set oyunundan gelmiş goller. Maç başına rakip kaleye ortalama 19 şutu var. Kendi kalesine ortalama 9 şut çekilmiş. Vidal ve tolisso sakatlansa da biraz şansımız artsa keşke. İkisi çok ürkütücü.

Basar dedi ki...

Sadece golcümüz yok değil oyun planımız çok vasat. Şu oyun formatı ile Gomez veya Abubakar belki birkaç tane daha ekstra gol atardı. Ama evet Cenk'te kapanan savunmada sonradan oyuna girmedi ise kaybolup giden cinsten bir yapıya sahip.

Atiba yaşlı artık eskisinden geride fakat Ozzy ve Talisca da geçtiğimiz yılın gerisinde. Keza beğensekte beğenmesekte quaresma da geçen yılın kat kat gerisinde.

Öncelikle oyun planı & yeni bir şeyler denememe & yeni adamları kulllanmama inadı, sonra yaş ve sonrasında golcü problemimiz var.

Şöyle bir yorum yapayım:

Münih'i eleme şansımız ligde şampiyon olma şansımızdan daha fazla (artık nasıl yorumlarsanız :)

Basar dedi ki...

Bu arada, inşallah Manisa'da yedekleri dahi oynatmayız. hafta sonu gözüm Manisa-Altınordu maçına takıldı. Saha toprak saha kıvamında. 9-0 skor var, paf takım hatta paf takım hocası ile maça çıkalım. Zaten her şey ters gidiyor birde sakat vermeyelim.

sports guy dedi ki...

Golcumuz yok elestirisi bana da tirt geliyor. Sanki forvetlerimiz leblebi gibi kaciriyor da forvet eksik kaldi. Hos, ozzy'nin topunu muhtemelen onceki uc forvetimiz de atardi ama :)

Gomez de ceza sahasi golcusuydu agirlikla, bu oyunla onun da ici daralirdi. Ha tabii onun verdigi psikolojik ustunlukle rakibi daha rahat yikiyorduk o ayri.

Ama eger forvetin uzerinden oyun kurgulayamiyorsan b sikkina gecmen lazim, iste o sikki hoca uretemedi. Hem nispeten kisir forvetler, hem de ustune atiba tolgay(bunu her postta araya sikistiricam bi sekilde, ATIBADAN BILE GERIDE MAC BITIREN ORTA SAHA OLUR MU YA) derken takim efektif baski kurmayi unuttu.

E bunun icin opsiyonumuz var? Orkan hareketli topcu. Verkaca giriyor, sorumluluk aliyor, topla cizgiden iceriye girme ozelligi var. Takimin kalani babel harici statik oyunda zaten. Hareketli ne kadar adam varsa atmak lazim saha icine. Bu tarz adamlar talisca gibi sut icin alana ihtiyaci olan adamlara da yarar. Herkesin durarak oynadigi oyunda talisca nasil alan bulsun?

Bu trend kirilmali. Kirildiktan sonra zaten takim kendiliginden acilacak cok belli. Kilit actiktan sonra farka gidecek potansiyelde cunku su anki duzlemde ligde. Onemli olan hareket.


Bayern analizini hic yapmiyorum. 11 oyuncuda bireysel anlamda karsidan iyi diyebilecegimiz tek oyuncu Pepe olur heralde :) bu takima karsi anca cikar oynarsin, artik ne alabilirsen bahtina.

Basar dedi ki...

@beagle

son yorumuna katılmak ile birlikte teknik olarak Şifo yorumuna katılmıyorum. Hayır Şifo eleştirisi değil, hatta ben kaptanın büyük fanıydım. Bizi 2 kere deyim yerindeyse tek başına şampiyon yaptı (özellikle 3. şampiyonlukta)

Sadece Şifo 6-8 oynayan bir adam değildi. Bildiğin 10 numara adamdı. Hatta şu an Talisca yerinde Şifo oynasa işler çok farklı olabilirdi.

Kısaca Tugay-Ozzy-Emre B. ile Şifo aynı pozisyonun oyuncusu değil.

Son olarak dünya 4-3-3'e doğru kayıyor. O yapıyı da net olarak oynayacak bir oyuncu Ozzy. Elimizde 35lik Atiba varken 25lik Ozzy'ye dönüpte acaba bile dememek lazım. Ayrıca eskiden büyük maçları oynayamıyordu, bu sene sırasıyla Hırvatistan Mocano ve GS maçlarında son derece başarılı oynadı.

Ligde artık seneye de burada olacak oyuncular oynamalı. Tolgay,medel,lens,oğuzhan,negredo bütün lig maclarinda ilk 11e yazılmalı. hoca beşiktaş'ı silmiş kafasında bitirmiş gibi geliyor bana. Şlden elenirsek aniden bırakıp gidebilir.

beagle dedi ki...

@Başar
Zaten 6-8 ile sinirkamadim o paragrafta. Değeri az bilinenlerdendi kastım.

Yalniz Walsh-Mehmet-Riza- MAF maca cikiyorduk. Mehmet artik ne oynuyorduysa 6-8-10 hepsi. Tabi o kadrolar Ali Gultikenin enerjisi ile mümkündü.

Zaitsev dedi ki...


Forvetimiz yok diyebileceğimiz bir durum yok. Elimizde defans arasında kaybolan bir forvet ve oynatılmayan başka bir forvet var. Negredo'ya Cenk'e verdiğin şansı vermeden bu tarz bir genelleme yapılamaz.

Bu oyuna devam edeceksek Negredo sürekli oynatılmalı. Bu oyun Cenk'in oyunu değil.

Bu mevcut oyunda Gomez'in de işi zor maalesef. Gomez kimin ortasında nereye koşması gerektiğini öğrenebilen/bilen kaşarlanmış bir oyuncu olduğu için bu oyunumuzla penaltısız 15 golü bulabilir. üstü yine büyük başarı olur.

Ozzy'in yapabilecekleri muazzam. Teknik ve potansiyel olarak kesinlikle bu ligin oyuncusu değil ama fiziksel ve mental faktörler onu ligimiz seviyesine düşürüyor. Avrupa'nın büyük takımlarını hedeflediğini söyleyen bir oyuncunun oyununu oynamıyor Ozzy.

Mayor dedi ki...

Kabahati forvetlerde bulanlar kendileri ile celisiyor.
Hem Senol oyunu kanatlara mahkum ediyor diyorlar hem de Cenk ve Negredo niye birsey yapamiyor diyorlar.
Bu ikisi dusunce olmaz arkadaslar, Besiktasin son iki senedeki oyunu oynansaydi kimse bu forvetlerden sikayet etmezdi.
Bu sisteme Gomez'i de koysan o da butun mac kafasina uygun bir top gelsin diye kalabalik defanslarin icinde kaybolurdu.
Gomez varken oyun boyle oynanmiyordu.

Huzeyfe dedi ki...

Gencler takimin golcu problemi var. Cok net, celiski yok bunda. Gol atacak adam kendine alan yaratmadan ortadan atak yapilmaz. Forvetle verkaca girmeden son cizgiye inilmez. Cizgi defans arkasina capraz kosu atilmadan araya pas atilmaz. Topu ortadan oynamak isteyen Adriano, Oguzhan, Tolgay gibi oyuncular varken hala orta yapiliyorsa bu caresizlikten.

Ayrica istatistiklere bakin, Gomis ve Cenk'in gole cevirme oranlarini karsilastirin. 2 kati. Cenk benzer bir yuzdeyle oynasa 6-7 golu daha olurdu. Bu da beraberlikleri goz onunde bulundurunca 6-7 puan demek. Ligin en cok sut atan takimiyiz, ilk 10 takim arasinda en az gol atan takimlardan biriyiz. Cok bariz bir sekilde gol ve golcu problemimiz var. Bu oyun problemimiz yok demek degil, yumurta tavuk durumu var.

beagle dedi ki...

@kuzeyfo destekledigim bir görüş bu.

40-45 orta yapilan bilmem kaç maçta "golcü" nitelikli biri de epey iş yapardi zaten. Chicarito olsan düşen top kovalarsin.

Takimda kariyerli bir merkez forvet var. Golcu degil. Işleyebilmesi icin yakininda Babel, Talisca, Lense arkada da Oguzhana ihtiyaci var. Ha bu kötü adam demek mi? Kimine göre evet. Ama doğru kullansan Abubakar'dan az is yapmazdi.

Basar dedi ki...

Hemen topa gireyim. Ne diyorsun? Merkez forvet ve Lens diyorsun. Cenk ve Q yerine Negredo ve Lens oynasın diyorsun. Kısaca sistem ve seçtiğin oyuncuya takılıyoruz. İnanın bu ikisi ilk 11 oynasa Cenk'in de gol sayısı şu an attığından fazla olurdu.

Barreto dedi ki...

Golcü problemi olduğu aşikar. 15-16 da hatırlarsınız kaleye isabetli ilk şutun gol olduğu çok pozisyon vardı. Baş rol Gomez'indi genellikle tabi.

sports guy dedi ki...

O kaleye ilk giden sutun nasil bir sut oldugunu ortaya koymadan bunu demek biraz abes kaciyor ama. Kayseri maci ozelinde bunu kabul ederim, cenk'in kacirdigini gomez yazardi ki benzer bi pozisyonda asiri klas sekilde yazmisti yine kayseri deplasmaninda.

Ama gomez'e deli gibi pozisyon hazirladi bu takim. Abou'ya nadir, zaten abou sapkadan tavsan cikaran adam tipi oldugu icin gecen seneki kadroya daha cok uyum sagladi, bu sene de ihtiyacimiz olan yine abou olurdu gomez degil.

Ceza sahasi civarindan frikik bile alamiyoruz artik dogru duzgun. O da bi yontemiydi gecen sene bu takimin. Korner ortalarindan gol uretimi de dustu. Acikcasi bu acidan bende pepe biraz hayalkirikligi yaratti.

Bu tarz durumlarda oklarin golcuye donmesini normal karsiliyorum, cunku bu tarz kilit oyunlarda golcuden ekstra meziyet beklemeye odakliyiz. Ama oyun neden kilit sorusunun cevabini versek daha cok yol katederiz bana kalirsa.

beagle dedi ki...

@Basar
Talisca ve Cenk'in SS olduklari ve birbirlerinin yerine oynamalarinin doğru olduğu da uzlasmaya doğru giden eski bir görüş bu durumda.

Huzeyfe dedi ki...

@ sports guy

Sadece Kayseri maci degil.
Gs maci, Kasimpasa maci, Akhisar maci, vs.
Istatistik yalan soylemez. Mac basina ortalama 3.5 suttan 14 macta 6 gol cikarmis Cenk.
Ayni seyi tekrarlayip durmayalim, golcunun isi sadece kalenin agzindan topa vurmak degil. Pozisyona girmek de bir meziyet ve butunde oyunun en onemli parcasi. Oynadigimiz oyunun eksikligi en cok hissedilen parcasi. Oklari golcuye cevirmiyoruz, zaten orayi gosteriyor devasa neon lambalarla.

Basar dedi ki...

9-0 rovansinda patates tarlasinda Negredoyu Medeli hatta Taliscayı oynatmak mobbing gibi bri şey!

Kendim de dahil bundan sonra kimse hoca çok iyi adam geliştiriyor yazmasın lütfen!

İnsallah sakat vermeyiz! Hocadan her gün daha da fazla soğuyorum.

Pheaglix dedi ki...

takımın net bir golcü problemi olduğu doğru, ama golcüden çok daha bariz problemlerimiz var. ilk ve en önemli problemimiz: takım lig maçlarının çoğunluğunda rakip ceza sahasına giremiyor, hatta yakınına doğru dürüst yaklaşamıyor bile. biraz ceza sahasına yaklaştığımızda da rakip mutlaka ezici adam üstünlüğüne sahip oluyor. buna sebep olan şey ceza sahasına girmeyi sevmeyen ve ceza sahası civarında pek etkin olmayan oyuncular ile oynamamız. tolgay ve atiba oralarda pek bulunmayı sevmiyorlar. quaresma çizgiden ayrıldığı nadir anlarda ikinci lig forvetlerinden beter performans sergiliyor, oğuzhan da takımın geri kalanı yerine çakılı olduğundan hiçbir etkinlik gösteremiyor. elde kaldı cenk, talisca, ve babel. bunlardan cenk her ne kadar bir kesim kendisini çok hareketli olarak lanse etse de kapalı savunmalara karşı aşırı statik oynayan birisi. o da denklemden çıkınca talisca ve babel'in iki kişi koca takıma karşı yapabilecekleri pek birşey kalmıyor, iki kişilik baskı yiyip pek bir varlık gösteremiyorlar.

ikinci önemli problemimiz de takımın aşırı yavaş oynaması. geçen sene en azından ters kanatta quaresma'ya topu hızlıca ulaştırıyorduk, artık onu bile yapamaz haldeyiz. o kadar yavaş top çeviriyoruz ki rakip savunmayı hiçbir şekilde dengesiz yakalayamıyoruz. yerleşik savunmalara karşı hızlı top çeviremememiz bir yana, takım doğru dürüst kontraya da çıkamıyor. üçüncü bölgede veya oraya yakınken top kaptığımızda rakibi eksik yakalayıp tehlike yaratabiliyoruz, ki bu şekilde epey gol attık şampiyonlar liginde. ama birinci bölgede top kapıp rakibi eksik yakalayacak gibi olduğumuzda biz topu üçüncü bölgeye aktarana kadar rakip oraya on kişi yerleşmiş bizi bekliyor oluyor. 15-16'da bu pozisyonlarda çok hızlı çıkıyorduk, ama bu sene sanki takım haftanın her günü bir arada antrenman yapan oyunculardan oluşuyormuş gibi değil de, maç günü sokaktan toplanan birbiriyle alakasız kişiler gibi görünüyor bu pozisyonlarda.

şu iki temel problem sürdüğü sürece elimizde top class golcü olsa da farketmez. ligdeki takımların tamamından bariz daha iyi kadroya sahibiz. bizden daha iyi rakiplerimiz olsa diyebiliriz ki golcümüz yok, golcü almadıkça şampiyon olamayız. ama öyle bir durum yok ki.

Pheaglix dedi ki...

mesela yedeğin yedeği onbirin az önce attığı gol ile olası bir senaryoda ezber onbirin neler yapacağını düşünelim. aras'ın yerinde quaresma, negredo'nun yerinde cenk olsa ne olurdu? quaresma topu aras'ın getirdiği şekilde ceza sahası civarına getir(e)mezdi. diyelim ki getirdi ve o pası cenk'e verdi. cenk o duvar pasını ya yapamazdı, ya da duvar pası yapmak yerine kaleye dönüp şut çekmeye çalışırdı ve muhtemelen rakip savunmaya takılacak ya da auta çıkacak bir şut çekerdi. diyelim ki başarıyla quaresma ile duvar pası yaptı, bu sefer de quaresma geri pastan beter bir şut ile sağdan auta atardı topu (ya da ayağının dışı ile kalecinin üstüne vururdu, emin olamıyorum). şu denklemden cenk'i çıkartıp gomez, veya daha göz önünde bir örnek gomez'i koysak ezber onbire, beklenen ile aslında olan arasında pek birşey değişmiyor.

şu an sahada olan yedek onbir ile manisaspor'un arasında bariz bir kalite farkı var ve takım bunu ortaya koyuyor. ancak bizim ligde çıkarabileceğimiz ideal bir onbir ile diğer takımlarının çoğunun kalite farkı da aşağı yukarı bu maçtaki gibi olsa da ligde bu farkı ortaya koyamıyoruz. bu da tek bir mevkide oyuncu yetersizliğinden öte, takımın oynadığı oyunun yetersizliği.

Hidayet dedi ki...

negredo iyi niyetli iyi bir insan anlaşılan . takımın en çok kazanan oyuncusunu tarlada oynatıyoruz ,lig'de ve cl'de düşünmezken ve gık demiyor . helal olsun . geçen yıl cenk-abou arasındaki dengeyi falan da aştı hocamız . adamı lig kupası oyuncusuna çevirdik . bu kariyerdeki hiçbir oyuncuya bunu yapamazsın . senin o olmayan adaletini...

EC dedi ki...

istah lazim.. ac oyuncular lazim.. sahaya daha ciktiginda.. mac mi yapicaz bugun AMK diye bakan adamla mac kazanamazsin.. Malatya ve Kayseri maclarinda Q7 e bakin..
Q7 dusmanligi yapmiyorum.. o CL maclarinda cok daha fazla konsantre..

Bu gencleri ligde oynatmak lazim.. olmazlarsa zaten hic bir zaman olmayacaklardir tutmaya gerek de yok!

sports guy dedi ki...

Hayir oynayan adamlar da genc degil ki hucum hattinda :) tamam simdi aras yerine apardı girdi de, orkan pektemek negredo aras 4lusunun yas ortalamasi 25, ki o ortalamayi da asagi bana gore yine genc sayilmamasi gereken orkan dusuruyor :)

Normalde cok sivri dilli oldugu icin pek ayni telden calmam hidayet ile, ama negredo tespiti harbiden 12den. 32 yasinda buralara gelmis forma almamis adamdan manisadaki toprak sahada su performans takdire sayan. 9-0in rovansinda ustelik.

Normalde bu adamin oraya goturulmemesi lazimdi. Kayseri'de az oynattim manisa'yla telafi edeyim diye mi dusundu hoca nedir :)

sports guy dedi ki...

@pheaglix

Kismen katiliyorum, ama neon lambalari bence orayi gostermiyor. Ki zaten ikinci attigin mesajda benim dedigime yakin seyler demissin. Forvet problemli evet, ama katiyyen ilk problem degil. Ben mesela hocanin sahaya tolgay'i surerken hala 8.5 numara olarak surdugunu falan dusunuyorum. Oyle zannediyor yani. Yoksa biraz daha zorlasa tolgay'in stopere kayacaginin farkinda degil.

Bugunku kupa macinda medel'in isi haritasi tolgay'in ligde guya 8 olarak ciktigi mactan ileride cikacak mesela eminim. Adam stoperken bile orta sahada direkt pas kovaliyor cunku.

lagx dedi ki...

Medel ve Negredo için şaşırtıcı bir akşam gerçekten heralde onlar da ilk transfer olduklarında bu kadar az forma bulacaklarını hayal etmemişlerdir artık onlara ayrı bir tecrüde oluyor :)
Arasın sakatlanmasına üzüldüm açıkcası keşke başka bir takıma transfer olsaydı Göztepe için yazılmıştı ama neden olmadı bilemiyoruz.Net bişey var ki Şenol Güneş bir oyuncuyu istemediği zaman asla düşünmüyor oyuncuyu sakatlık veya sonradan oyuna girme konusunda.Geçen sene Arası Kayseri maçında (q7 yoktu) ve başka kanat oyuncusu olmamasına rağmen ilk 18 bile almamamıştı.Yedek bir oyuncunun tam kendini gösterebileceği bir maçtı bana kalırsa işler iyi giderken bunlar dikkat çekmiyor ama puan kayıpları olduğunda bu durum can sıkıyor.Sanırım bu yıl hocanın yeni kurbanı Lens.Takım sene başından beri ligte doğru düzgün top oynamıyor bana kalırsa artık hocanın radikal değişiklikler alması gerekiyor.Quaresma üzerinden işlenen oyun başarılı oldu mu evet ama artık olmuyor hocanın hala bunu inat haline getirmesi beni oldukça şaşırtıyor.Geniş bir kadro birbirinden farklı oyuncu tipleri de var elimizde bunu rahatlıkla deneyebilir ama hoca kendinden gayet emin gözüküyor malesef değişiklik yapmayacak ve takım hızla düşüşe geçecek gibi gözüküyor.Bu durum takımdaki rekabet ortmamını fazlasıyla negatif etkiliyor her maç top kayıpları ve umarsız ortalarıyla oynayan q7 her zaman ilk 11 çıkıyor bu büyük bir sorun.2 sezon önceye dönersek sonradan oyuna girip golleriyle dikkat çeken Kerim vardı.Hatta Quaresma yedek kaldığı oluyordu.O sezon yedekten biri oyuna girip iyi performans verince veya kupa maçlarında dikkat çektiğinde ilk 11 de şans bulabiliyordu ama şimdi hocanın kafasında aynı 11 var düşünmüyor bile.Bence hocanın çok net bir yardımcı ihtiyacı var kafası başka yerde ve malesef odağını kaybetmiş gözüküyor

Pheaglix dedi ki...

@sports guy

ben de forvetin problemli olduğunu, ama ilk problem olmadığını, hatta diğer problemleri çözsek forvetin bir problem olmaktan çıkacağını söylemek istemiştim ilk başta. şu an oynadığımız sistemde forvetin problemsiz görünmesi için ileride,

- hem ceza sahasında bir ya da iki takım arkadaşına karşılık en az beş rakip savunma oyuncusu varken sistematik bir biçimde sürekli yapılan ortalardan pozisyon yakalayabilmek için mükemmel pozisyon olabilmesi,
- hem rakip savunma ile birebir kaldığında rakibi ekarte edip kaleye kadar kendi başına gidebilecek olması,
- hem gerektiğinde kapalı savunmayı teknik kapasitesi veya oyun zekasıyla açabilmesi,
- hem yakaladığı net pozisyonların büyük çoğunluğunu affetmemesi,
- hem de rakip savunmaya sürekli pres yapması

gerekiyor. son özelliği boş verelim dersek aklıma aktif oyuncular arasında sadece ronaldo geliyor.

tolgay konusunda kesinlikle haklısın. tolgay'ın yapabildiği ve yapamadığı şeyler var. adam tığkı oğuzhan gibi arkada oynamayı tercih ediyor, ve yetenekleri ve oyun bilgisi de buna el veriyor. ama biz gidip 6 oynamayı tercih eden tolgayı 8, 8 oynamayı tercih eden oğuzhan'ı 10 oynatıyoruz. avrupa'da üçüncü bölgede fazla bulunamadığımızdan ne tolgay'ın ne de oğuzhan'ın yerleşik savunmaya karşı tercih edildikleri bölgedeki defoları göze batıyor, ama hocamız bu uyumsuzluğun ligde problem yaratabileceğini düşünemediğinden gidip 10 maçta 3 galibiyet alıyoruz (onların da teki son dakika golüyle, diğer ikisi de açık oynayan takımlara karşı geldi).

oyuncularımızın tamamının defoları ve güçlü yanları var. ama biz öyle bir onbir ve öyle bir kurgu ile oynuyoruz ki ligde, takımın güçlü yanları defolarını kapatacağı yerde defoları güçlü yanlarını etkisiz kılıyor.

YSY dedi ki...

Caner... Bu adamı takıma alanı da Allah ne yapsın ne diyeyim...

sports guy dedi ki...

@pheaglix

Hah bu yorumun tamamina imza atarim. Gerci forvet olarak lewandowski de olur onlari yapan, hazir rakibimizin oyuncusu, gozden kacmasin :)

Pheaglix dedi ki...

@sports guy

kaçsın kaçsın. hatta 15 mart'a kadar mümkünse özellikle heycnkes'in gözünden kaçsın :)

Adsız dedi ki...

Gomez'le herşey değişirdi diyenleri aşağıdaki videoda yer alan hızlı orta alan ve hücum hattına, rakibin dengesiz yakalanışlarına ve final paslarındaki kaliteye davet ediyorum:

https://www.youtube.com/watch?v=Ut9K8nF2ROg

beagle dedi ki...

@pheaglix
Hocam o yazdiklarin Ronaldo'da yok, orjinal Ronaldo Nazario'da vardi. Pres hariç.

Ben Gekasa yakin birşeyler bekliyorum golcü deyince. Fenomen değil.

- İçgüdüsel olarak gole yatkin olmasi ( dönenleri aramak, son ana kadar yilmamak, şık değil garanti vurusla en kisa yoldan kaleyi aramak, beleş kacirmamak vb)

- üstün yetenekli vurus da beklemiyorum. Ayak içi ve kafa vuruslarina yeterince calismis olmasi, plase atmasi yeterli

- Ters ayağını calistirmis olmasi ve bos kaleye 15 metreden ters ayakla top vurabilmesi.

- 1e1 de adam gecmesi değil, yardim ihtimali yoksa yana çekip vasat bir şut cekebilmesi

- 1e1 markajdaki adamı yandan orta gelecekken kandirabilecek kadar zeki olmasi. Kucaginda mal gibi beklememesi. (Bu aslinda ilk maddeye girer. Golü bilen adam markajda yatmaz. Az iter çeker,geride kalir vites artirir. Sonucta savunmacı,yandaki topu,ofsayt cizgisini ve seni ayni anda takip ediyor. Bir zahmet sen de ondan kaçmaya calisiver dimi?)

- Eger kisa boylu ise bir çıt fark yaratacak kisa depar yeteneği olmali.

- Takim presine normal seviyede katılması, arkasındaki markajcidan topu 3-4 sn saklayacak kadar mücadeleci olmasi ve kanat veya Destek forvete kisa pas verebilecek kadar lise futbolcusu seviyesi temel fundamentali de olsun.

Cenk vuruş yetenekleri dışında yukarida yazdiklarimin hiçbirine sahip değil. Mesela pozisyon kacirdiginda atak devam ederken ellerini kafasina koyup dovunmeye basliyor ki, insanin kafasına şaplak yapistirasi geliyor. Golculuk adamin ruhunda beyninde yok. Ulan belki top gene düşecek bir şut şansı daha çıkacak. koşsana...

Pozisyon kaçırmada da insafliyim. Son maçtaki kacabilir. Kaleci ile karsi karsiyayken Almeida ve Quaresma gibi kabizlardan iyi vursun yeter. Kaleci hareket ederken uzak alt köşeye ayak içi vurabil be kardeşim. Bergkamp bileği beklemiyoruz. Gole çalışmış, ortalama akilda ve istekli olmasını bekliyoruz.

Huzeyfe dedi ki...

Ronaldo'ya Lewa'ya filan gerek yok. Gomis demistim ben. Cenkle yerlerini degistirsek tabloda da Gs ile yer degistirirdik.
Cenk hareketsiz oynadigi zaman cekilmiyor. Ozetle soylemek istedigim bu.
Kendisinde bir Gekas bitiriciligi de yok.

Adsız dedi ki...

Şöyle bir olay da var ki Pheaglix tezata değinmiş, ligde rakiplerin çoğunluğu statik oyunu çözdükten sonra kapanırken tüm hücumuna kapanıyor. Çözüm tek özelliği gol vuruşu ya da pozisyon alışı olan nokta golcüler değil, Negredo gibi pas alan, dağıtan ve total hücumda yer alabilen bir adam. Golcülüğünü de 5 dakika oyunda kaldığı GS maçında gayet gösterdi vatandaş. Ama sen oyununu bunun üzerine kurmaz ve ipimle kuşağım formatında durduğu yerde top bekleyen sabit adamlarla ve kör ortalarla iş yapmaya çalışırsan golcü olarak kimi koysan dua edip bekler ceza alanında.

Zaten işin şöyle bir boyutu da var, mevcut yavaşlık ve kısırlıkta dünyadaki en etkin golcüyü getirsen dahi seni yine çözerler kimse merak etmesin. Öyle Hummels'e filan gerek yok, koy Yalçın'ı adamın başına bak bakalım kafasını kaldırabiliyor mu. Ayrıca takımın gol işinde kanat oyuncuların da olacak, orta alanın da, hatta duran toplarda defansın da. Gomez'in olduğu sezonda totalde kaç gol atılmış ve bunun Gomez'in gol sayısına oranı ne, belli olur.

Fırsatçılığın ve son vuruşun kitabını yazanlardan biri olan Inzaghi şöyle demişti: ceza alanında önüme top gelir ya da düşerse kaleye kolay gönderdiğim doğru, ama o top oraya nasıl geliyor kimse düşünmüyor.

Zaitsev dedi ki...

@ james sneijder +1


Pheaglix dedi ki...

@kuzeyfo

katılmıyorum. cenk'in yerinde gomis olsaydı atacağı en fazla 1-2 gol fazla olurdu, ondan da emin değilim. @james sneijder'in söylediği gibi, gomis veya daha üst düzey "golcü" farketmez.

@beagle

fenomeno ile ilgili ekleme yapayım. fenomeno bunları çapraz bağları olmadan yapabiliyordu :)

yalnız ikincil ronaldo'nun da en azından benim saydığım özelliklerde fazlasıyla üst seviyede olduğunu düşünüyorum.

Hidayet dedi ki...

birkaç hafta öncesine kadar , cenk yerine mesela gomez olsa yine fark etmeyeceğini düşünürdüm , oyun tarzımız gereği . fakat cenk'in arkadaşlarını oynatma , takım oyununu başka bir forma dönüştürme becerisi "0" . onun tek istediği topa vurmak ya da kendisine topa vuracak pasların atılması . gol atmak bile demiyorum topa vurmak istiyor. mesela negredo'nun porto maçında (deplasman ) babel ile yaptığı şeyi asla yapamaz ya da dün negredo-aras arasında yapılan şeyi . negredo oynatılsaydı baştan ya da mesela elimizde bir adebayor olsaydı , başka hiçbir şeyi değiştirmeden bile çok farklı oyunumuz olurdu . cenk ortasaha oyuncularını da öldürüyor . özellikle oğuzhan ve talisca gibi gol atabilen ortasaha oyuncularını kesinlikle olduklarından daha kötü gösterdiğni düşünüyorum . negredo , hadi o'na şüpheyle bakanlar için adebayor ile ben talisca +ozzy +babel'e 7-8 gol fazla yazardım.

cenk'in iyi bir bitirici olması gibi görüşlere de katılamıyorum . iyi bitiricinin vuruş kalitesi var mı cenk'te ? iyi son vuruşçuların golleri genelde insanı mest eder . topu alt yan ağlara vurma , topun dibine girme , ayak içi uzak köşeye plase , hiç beklenmedik durumda ayak ucuyla tıklama...ne biliyim , mesela werder bremen'de oynarken ailton gollerini falan düşünelim . bizde de oynadı . o'nun da oyuna katkısı sınırlıydı . ama topu adama atmaya gör . adam kendisni marke eden stoperin bacak arasından vuruyor . cenk'in attığında mest olduğum son golü geçen yıl konya'ya sırtı dönükken topu sol ayağının dışıyla yana itip , sağ ayağıyla köşeye vurduğu gol . dedim ya , o sadece topa vurmak istiyor . o 'nda sanatçı ,yaratıcı ,bitirici içgüdüsü yok malesef .

Basar dedi ki...

@james sneijder

Dikkat ettiniz mi 26 golün çoğu ortadan delme, pas-duvar-pas-duvar-pas ile kaleci ile karşı karşıya kalma ile atılmış. Evet Cenk beklediğimiz seviyede değil ama oyun yapısı da şu an oynadığımız garip oyun gibi değil. İmrendim valla, dehşet oynuyormuşuz, o kadroda şu anki kaleci, bekler ve Pepe olsaymış harikalar yaratırmışız!

Bu arada oyun formatını değiştirip (pas-duvar-pas-duvar-pas veya pas-pas-pas ve yandan havaya dikilen orta yerine öndireğe yerden orta gibi aksiyonlara girersek Negredo ile de iyi gol oranı yakalarız. Hatta iddia ediyorum bu oyun ve Negredo ilk 11 çıksın, Cenk'in bile gol adeti artar!

Ama hoca ne yapıyor? Bu oyunu oynayacak adamları kenarda çürütüyor, sahada mevkilerini kaydırıyor, 90 dakikada 2 oyuncu değiştiriyor, gol atacak 1. adamı 80'de oyuna alıyor, aynı adamı 9-0 rövanşında adama küfür eder gibi balçık sahaya sürüyor!

Bu sene çok büyük bir hoca problemimiz var. Kendi oyun yapısına kendi futbol birikimine ve Beşiktaş'ın gelecek yıllarına ihanet edercesine inat yapan bir hoca var!

Basar dedi ki...

Bu takımda ilk yapılması gereken aksiyon, devre arasında Caner ve Quaresma'nın bavullarını toplatıp kendilerine teşekkür etmektir. Bu takım başka türlü düze çıkmaz!

Caner kardeşim sen dayı mısın? 6 maç ceza almışsın, dün hakemin acizliğinden kırmızı görmedin! Bu hırs filan değil, Beşiktaş'a ihanettir!

turgay dedi ki...

basar'a caner konusunda katılmamak elde değil. maalesef bizimle uyuşmadı caner. hem de 1,5 yılda bu kadar az oynamışken bunu söyleyebiliyoruz. gerçekten büyük hayal kırıklığı. ciddi şekilde terapiye ihtiyacı var. normal değil yaptıkları

yilmaz dedi ki...

@Basar

Açık konuşalım, burada ne kadar sevilmese de taraftar arasında çok fazla seveni var Quaresma'nın. Onu yollamaya maçası yemez yönetimin. Zaten ettiği lafları yiyerek geri çağırdı adamı :) Şenol Güneş bile @beagle'in de dediği gibi adamı oyundan almaya cesaret edemiyor. Kendi korkusundan olduğunu düşünmüyorum tabii, adam arızalı, abuk subuk hareketler yapıp takımın huzurunu kaçırmamak için dişini sıkıyordur eminim.

Şu bir seneyi kazasız belasız atlatsak kadroda ciddi revizyon olacağını düşünüyordum ama iş işten geçecek gibi. Şampiyonlar ligi sevdasına ligi boşladık orada da gideceğimiz yere gidemeden bölüm sonu canavarı geldi. Artık geriye dönüş de pek mümkün değil. Şimdi GS ve Başakşehir'in sezonu erken açmasının dezavantajlarını yaşamalarını beklemekten başka çare kalmadı. tabii bu arada bizim de artık 3-5 maçlık "güçlü" galibiyet serileri yakalamamız şart.

beagle dedi ki...

Kupa maçında Lens'in oynamama sebebini bilen? Lige mi sakladik acaba?
Aras için BJK ve yarışmacı futbol çoktan bitti niye oynuyor ki?

hastati dedi ki...

@hidayet +1
conk's top gelsin o da yapistirsin, ama onude bos olsun bi zahmet. bak o zaman iyi bir bitirici.
son macta taliscaya vermedigi bir verkac pozisyonu vardi ki aman aman.
Q7 begenilir ya da begenilmez ama adam kanat, gobekte cenk'in yapmadigi isler cok goze batiyor.
cenk konusunun hic konusulmamasi da inanilmaz. adam ziplayamiyor, yavas, yavasliktan pres yapamiyor, bazen tembelllikten pres yapmiyor, on direk bilmiyor, uygun pozisyoda pas almak istemiyor, verkac sevmiyor, sadece kac seviyor:) kendini yere atmasi ve mizmizligi da cabasi.

yilmaz dedi ki...

medel tolgay ve ozzie ile 10 numarasız flat 3'lü oynayabilir miyiz sizce?

turkkant dedi ki...

Önümüzdeki sene Gökhan Gönül, Tosiç, Pepe, Adriano, Atiba, Quaresma, Negredo, bu yedi oyuncunun hepsi 33+ olacak. Bunlardan en fazla 2-3ü oynar. Bekler bu sene bile aksıyor, seneye ilk 11 oyuncusu olmazlar. Atiba-Querasma da keza... Negredo şu an bile form tutmadı, seneye bir yaş daha yaşlanacak.

Yani neredeyse takımın yüzde yetmişi değişmek zorunda kalacak. Bir bakıma baştan aşağı takım kuracağız. Bu dönüşümü hemen başlatmazsak seneye çok başımız ağrır.

Beşiktaş'ın artık yeni bir oyuna ihtiyacı var. Deniz bitti. Hoca bunu görmezse Nisan'da elde var sıfır, öylece ortada kalabiliriz.

beagle dedi ki...

@Yilmaz

22 metreden şut atabileni var mi? Yok
Calimla ceza alanina gireni veya sifira inebileni? Yok

Ileride Neymar Messi Suarez yoksa o 3lü bizim işi çözmez.

Rakiplerin güçlü olduğu/ açık oynadığı 4-5 maç hariç tabi.

Medel Oğuzhan talisca lens negredo babel hücum hattına geçip birkaç hafta kesintisiz ısrar etmeli hoca. Talisca ne de olsa kiraligim deyip ligi sallamazsa Orkan denenmeli o bölgede. Atiba ve Tolgay'ın skora hiçbir şekilde katkısı yok. Bu kadar kısır takımda yerleri yok artık. Bayern maçlarında ve ligde öne geçtiğimiz maclarda çıkıp oynasinlar.

carlito dedi ki...

@Mustafa Yildirim aynen katılıyorum ama hoca Quaresma konusunda bu radikal kararı alabilir mi hiç emin değilim.. Halbuki ilk sezonunda ne de güzel sadece ihtiyaç duyduğunda kullanmasını bilmişti.. Oğuzhan'la ilgili hatasından döndü gibi görünüyor ama bu tek başına yeterli değil, Oğuzhan'ı maçına göre ya Tolgay ya da Medel ile birlikte kgörenmak gerek.. Klasik iç saha lig maçlarına Ozi-Tolgay ile başlardım ben.. Medel'e ise her maç süre verir ve zorluğuna göre de 11'de başlatırdım.. Net olan şu ki bizim skoru bulduğumuz her maç rahatlayıp, bulamadıklarımız sıkıntılı geçecek.. Hal böyleyken skorun rahatladığı anlar dışında Talisca'nın sahada olmasına ihtiyaç var şu durumda, zira skorer adam kıtlığı içindeyiz..

Trabzon Sosa'dan kurtulmak istiyor diyorlar, şöyle 1,5 yıllığına kiralayıp onları da yüklü maaşından kurtarsak hayır demezler belki de? Sosa'nın daha düşük paraya razı olacağına eminim.. Ah keşke..

Unknown dedi ki...

@carlito

hocanın quaresma'yı yedek kulübesine aldığı ilk maçı hayal ediyorum:
- maç öncesi sosyal medyada kadronun ilanı, quaresma 11'de yok.
- kulübün sosyal medya hesaplarında kamyon dolusu küfür içerikli etkileşimler,
- takım otobüsünün quaresma tezahüratları eşliğinde tesislerden ayrılması,
- takım otobüsünün stada girişi,
- maç önü oyuncuların sahaya ısınmak için çıkması ve özellikle quaresmaya sevgi gösterileri,
- soyunma odasına dönüş,
- oyuuncuların tünelden çıkışı,
- istiklal marşı,
- maçın ilk düdüğü,
- bir türlü gelmeyen gol,
- kaçan golden veya fazla hızlı giden bir pasa hareketlenmemesi sebebiyle oğuzhan'a küfürler, amk vitaminsizi vs...
- 30. dakikada kenarda ısınan (ısınır gibi yapan) quaresma'ya sevgi gösterileri,
- devre skoru 0-0,
- takım soyunma odasına giderken quaresma oley oley oley tezahüratı,
- devre arası top sektiren quaresma'ya sevgi gösterileri, hazretten de karşılıklı olarak şirinlikler, "suni" gülücükler,
- ikinci yarının başlangıcı,
- ...

içim şişti şerefsizim yazarken.

adam kanserli hücre gibi birader ve oyunun geneline dair hiçbir fikri olmayan taraftarımızın büyük bir kısmı da, oyuncuyu ilahlaştırmış durumda (böyle ilahlaştırılan başka bir adam daha var (birazcık uzundur kendisi:))) ama yeri ve sırası değil).

neyse adamın kenarda olması, trivelası, her duran topun başına geçmesi, inönü'de her kornerde taraftarın kendisine taparcasına sevgi gösterisinde bulunması, sahadan çıkması, transferi vs her şey şu an bizim için problem durumunda. hoca kırmadan dökmeden bu problemi nasıl çözer bilmiyorum ama çözmesi lazım. çünkü "bu problemi" adım gibi eminim yönetim çözmeyecek.

ek: son podcast'te geçen oğuzhan'ın yaşadığı düşüş hususunda, en muhtemel etken bizim taraftar profilimiz olabilir. gs maçında yeni açık tarafındaydım. adamın kaçırdığı her golde ne yazık ki küfürler havada uçuştu (vodafone parktaki önceki maçlarda da oldu bu). oyuncu bunlardan ne derece etkileniyor bilmiyorum, fakat kendi düşüncem bu gibi oyuncuyu değersizleştiren işlerin oyuncu öz güvenine zarar verdiği şeklinde. artık mazide kalan o bitirişleri yapamamasının sebebi bu olabilir. umarım bu eşiği de aşar.

Zaitsev dedi ki...

* Hoca Q7yi kesemiyormuş, kesilirse tepki olurmuş, olay olurmuş. Yapmayın arkadaşlar. Takımın başında Tudor yok, Şenol Güneş var. Şenol hoca madem rahatsız Q7den niye 3 senelik sözleşme veriliyor Q7ye. Madem istemediği bir sözleşme veriliyor, niye hoca uzatmayı iptal edip yeni sözleşme yapıyor?

* Bu kadar tepkiden çekiniyorsa hoca gider deplasmanda keser Q7yi. 2 günlük antrenör değil. Bilir işini. Bütün sorunun kaynağı da Q7 ise takım 2-3 farklı bir galibiyet alır. İnönüdeki maçta kimse Q7 güzellemesi yapmaz. Q7yi kesince de oynayacak oyuncu Pektemek değil. Lens oynayacak.

* Daha önce de Q7 yüzünden Talisca rahat frikik atamıyor diye bir muhabbet olmuştu. Talisca o muhabbetten beri hala frikik golü yok.

* Oğuzhandaki düşüşü de kılıfa gerek yok. Taraftar tepkisiyle filan alakası yok bunun. Adam kendine iyi bakmıyor. Sahadaki koşuşundan bile belli bu. Her maç 11 km koşunca iyi çalışmış olmuyorsun.

* Kısa mesafe deparlı koşu, fiziksel mücadelen var mı? Topu alıp dikine öne doğru 15-20 metre kaç kere çıkıyorsun? Oğuzhan tipi, 8 oynayan o potansiyeldeki bir oyuncunun her maç bunu en az 5-6 sefer yapması lazım. Yapıyor mu? Maalesef.

Adsız dedi ki...

@Basar

Bir de hatırlanırsa Gomez 2 metre ötesine dahi sağlıklı pas veremeyebiliyordu; bunu tukakaydı demek için yazmıyorum, takımın orta alan ve kanatları o kadar etkiliydi ki yazması iyi olduğu için zaten pek de böyle paslara ihtiyaç duymuyordu o derece. Bunun diğer bir göstergesi ise Wolfsburg'da arkasındakiler öyle oynamayınca olan biten.

- Takım artık öyle oynamıyor, halen 70'lerin futbolu tarzında, ama elbette Cruyff'lu zamanlardan önceki halde, bayağı durarak emprovize oynuyoruz
- Cenk golcü olarak Gomez'e göre daha yetersiz; öyle oynuyorsan bu olur, şöyle oynuyorsan şu olur, formatında rasyonel işlere de girmediğimizden Negredo yedek bekliyor
- Koskoca Beşiktaş standart kapanan takımlara karşı çözüm üretemiyor hatta bu ilk ağızlardan doğrulanıyor

Diğer taraftan, @turkkant'ın yazdığı yaş ortalaması önemli bir konu ama biz hala Orkan bu yıl oynar mı diye konuşuyoruz. Bırakın yaşlananların yerine konulması gerekenleri, böyle rasyonel işler yapılsa taliplileri olduğu söylenen Cenk, Oğuzhan ve Tolgay da satılabilir ve eğer rakamlar doğruysa 30 milyon avro gibi bir para cebe konabilir. Bu yapılamadığı yani oyuncu çarkı doğru bir şekilde döndürülemediği için borç bir türlü kapanmıyor hatta kur farkı nedeniyle artıyor. Burada bir parantez açalım, futbolda bilinen bir gerçek de bununla ilgili: Kadroyu sürekli yeniliyorsun diyelim. Yine de gidenin yerine yenisini "sağlıklı" olarak koyabilmen için bir "sistem" içinde oynaman lazım, oynayanların ortaya koyacağı şekli değil.

Bu tablo pek ümit vaat etmiyor gibi. Anı yaşayalım bari ne diyelim.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Q'nun bu sezon 14 lig macinda 1 gol 1 asist (korner) oynadığını, son 14 lig deplasman macini 0 gol 0 asist oynadigini biliyorsun dimi?

Lens bundan ne kadar daha kötü olabilirki?

Konu bir çoğumuzun söylediği şey. Adam kanserli ur. Hoca bulaşmasın diye kesemiyor. Maç berabereyken gol lazimken oyundan ağır ağır çıkışını unutmayalim o şerefsizin.

Adsız dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=dg_QKfqK1ZQ

Basar dedi ki...

"Negredo’nun üzerine gidildiğinde daha iyi olacağı görülüyor. Oyuncunun performansı hep iyiye gidiyor. Osmanlıspor maçında kesin olması lazım. " Rıdvan Dilmen

Sevgili Rıdvan, Negredo tabi ki oynayacak. Oynamaz olur mu? Maç sıkışırsa 80'de, sıkışmazsa 85'de oyuna girecek!

Lens veya Orkan tabi ki oynamayacak. Sahada 1 gol 1 asist ile büyük yıldız var, onlara sıra gelmez. Olcay, Kerim, Aras, Lens, Orkan... alayı yetersiz. O bir dünya yıldızı!

Atiba aslında 25 yaşında! Maçtan sonra basket maçına sonra sonra da hentbol maçına çıkacak... o derece enerjik! O yüzden Medel'e gerek yok!

Sevgili Rıdvan burada Gomez'in golleri videosu vardı. Seyrettiysen 2 yıl önce tiki taka futbolu oynuyorduk. Öyle çağ dışı oynamiyoruz artık. Büyük hocamız artık bize orta kafa gol oyunu oynatıyor! Sahada 1 hol 1 asistle bu oyunun mimarı quaresma var!

beagle dedi ki...

@James
Hoşgeldin bu arada.

Videoda (Qımıl zararlısı üzerinden) antrenmanda hakedeni oynatiyorum diyor ya:
- Mesela Sergen olsa bu kisirlikta oynatmayacak miydi?
- Talisca bir antrenman yildizi mi?

Büyük takim teknik direktörlüğü bundan çok daha karmaşık bir şeydir. Elinde Cantona da varsa yararlanacaksın Demba Ba da.

Lensle ilgili bin kötü şey söylendi. Ariza olduğu da belli. Ama oynadığı her 45 dakikada golün etrafinda dans etti. Adam muhakkak pozisyona giriyor sokuyor. 75 dk dayanmazsan 2 maç üstüste oynatmazsan bu adam kadroya oturmaz, adil bir karar veremezsin.


Zaitsev dedi ki...

@ beagle

* Benim yazdığım yazıda anlatılmak istenen başka bir mevzu. Siz başka bir yerdesiniz. Q7 kesilince Lens oynayacak diyorum siz istatistik veriyorsunuz?

* Bizim hocamız kimseye eyvallahı olmayan 65-66 yaşında bir adam. Bu adamın elinde ayrıca dünya 3.lüğü kupası var. 2 senedir şampiyon oluyoruz. Cidden tribün tepkisi olacak diye mı Q7'yi oynatıyor?

* Hadi tribün tepkisinden çekiniyor diyelim. Deplasmanda kesersin Q7yi. Tek sorun Q7 ise onun yokluğunda 2-3 farkı geçtim, 2-3 gol atıp galip gelirsin. şu şartlarda galip gelsen de yeter ya neyse. Ertesi maç içeride kimse Q7 güzellemesi yapmaz...

* Oğuzhan'ı, Talisca'yı o bozuyor diye bir şey yok. Oğuzhan kendine gelen topların büyük çoğunluğunu sol kanata yönlendiriyor. Q7den çekiniyorsa niye oyunu zorda kalmadıkça sağdan döndürmüyor?

* Haftalar önce demiştim ki inşallah hoca Q7yi keser. Takım düzelir. Bunu iddia edenler haklı çıkar. Biz yolumuza devam ederiz. Aynı temenniyi yine tekrarlıyorum. Ama düzelmezse bu sefer suçlu kim olacak? Talisca mı, Cenk mi, Babel mi, Lens mi :)

beagle dedi ki...

@Zaitsev

Son madden disindakiler konusulabilir de, "bu sefer suçlu kim olacak" beylik lafla kesip atmak demek. Öyle cevap vereceğim.

14 maçta 1 gol 1 asist veya 14 deplasmanda 0 gol 0 asist yapan, top kaptirma, kapris, kırmızı kart şampiyonu... daha zararlı adam bulamazsin. O yazdiklarinin hiçbiri bundan kötü oynayamaz.

Maç sıfır sıfır takima saniyeler lazimken g.tunu sürüye sürüye, bilegindeki ipini söke söke cikan adamdan daha b.ktani Beşiktaş'a gelmedi.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Q takimin ilk problemi degil. Ilk problem temposuz oyun. Ki bunu gecen sene istatistik kasarken de q'yu sahada gormekten hoslanmayan biri olarak soyluyorum.

Bu takimin gecen seneki alameti farikasi gecis hucumunda sag kanada q'ya atilan toplarla gelen kilit acma golleriydi. Bu sene CLde de gorduk bunu bazi maclarda, ama ligde goremedik.

Cunku hem ekstra onlem var, hem de o onlemleri kiracak bir hizla top cevirmiyoruz. Savunma her hamleye reaksiyon verecek zamani rahatlikla buluyor. Is sonra bireysel yeteneklere kaliyor, o zaman da babel top surup sagina cekip vuruyor, q da bildigimiz q'lugunu.

O yuzden topun hizlandirilmasi lazim. Eger bu hizlandirma olamiyorsa da ilk quaresmanin kesilmesi dogal olandir, cunku en cok top kaybi yapan ve oyunda olmayan oyuncu o. Bu durumda ekstra goze batar.

Ama sunu soyleyeyim o soruya cevap olarak, ilk suclu zaten iki 6 numarayi birlikte oynatarak Turkiye'de kilit acabilecegini dusunen hoca. Oyuncu bazinda bunun sorumlulari da Atiba ve Tolgay.

Tekrar ederek bitireyim, tempo yapmayan takim hic bir oyun planini efektif oynayamaz. Ne orta isi tutar, ne de pas oyunu. Gider Louis Van Gaal ManU'su olursunuz en fazla. Buyuk maclarda fena istatistik yapmayan, ama onun disinda dunyanin en garabet futbollarindan birini oynayan, %80le topa sahip olup sonuc alamayan bir takim.

yilmaz dedi ki...

Acaba topla oynama yüzdemizi biraz düşürüp, bazen Klop'un Dortmund'unun yaptığı gibi ortasahada bilinçli olarak topu rakibe verme gibi taktiklere mi gitmek lazım? Son maçlarda rakibi hiç eksik yakalayamıyoruz. Yakaladığımız GS maçında kaleye gayet iyi gelmiştik halbuki.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Zaten meselemiz tempo yapamamak. Benimde daha önceleri vurgulamaya çalıştığım sorun bu. Ama tempo yapma işi ne kanattan başlar, ne de forvetten. Bu işi yapacak adamlar göbekteki adamlarımız. Oyunu hızlandıracak katalizörler orta 3lümüz. Bu sene ligde ortada kurduğumuz 3lü kombinasyonlar tempo yapamadı.

Bu sene bu temposuzluğun diğer bir yan etkisi uzun toplar oldu. Pepe ve Tosiç'e o kadar geri top geliyor ki bir noktadan sonra topu ileri uzun atıyorlar.

Malatya maçında Mitroviç ve hatta Necip inatla ayağa oynayınca Atiba'nın o maç özelinde ne kadar gereksiz olduğu bariz şekilde ortaya çıktı mesela.

Bu sene tempo yaptığımız maçlar: Öndeyken Trabzon maçı. 1-0 sonrası Galatasaray maçı.
Galatasaray maçının 2ci yarısı oyun olarak Q7ye ne diyebiliriz? O goller kaçar mı? Onun dışında herkes gibi iyi oynadı. Bunun sebebi? Galatasaray'ın gol için defansı boşlaması ve bizim topla hızlı çıkmamız. Hızlı oynayınca kanat ortası sayımızda ciddi anlamda düştü 2ci yarı.

Q7 yerine Lens oynasın, Orkan oynasın. Takım oynasın da benim için farketmez. Ortadan top aynı tempoyla çıkacaksa birşey değişmez.

Hocanın Q7 kesmemesinin sebebi işe yaramasa da mevcut olan takım ezberine olan garip inancı. Çünkü soldan ve ortadan pozisyon çıkaramayınca topu sağa atıyoruz.

Bu takımda şu şartlarda kesilecek ilk adam Atiba'dır. Atiba'nın 5 temaslı top kontrolü bizden çok rakibe yarayan bir unsur. Derbi + Avrupa hariç Atiba oturmalı. Ben şu an o bölgede Necip'e bile razıyız. Ayrıca Medel/Necip'ten biri oynarsa Oğuzhan'ın defansif eksikleri de daha az ortaya çıkar.

Atiba ile beraber Q7yi ve en son Cenk'i keselim. O zaman farklı bir oyun ortaya çıkabilir.

@ beagle

Son 2 yazımda da tartışılan konuyla daha az alakalı olan paragraflara takılmışsın hocam. Q7 kesilmesi + "Taraftar tepkisi olur" ikilemi ile ilgili ben görüşümü anlattığımı varsayıyorum artık.

Son paragrafımda bu forumdaki olağan suçlulara vurgu yapmak istedim. Kim bunlar: Hücumda Q7, defansta Mitroviç. Bunlar sahadayken suçlu aramaya gerek yok. Q7 bencil, zararlı, Mitroviç yavaş, yetersiz. Yıkılsın ihale onlara.

@zaitsev

Tempo olayını takımdaki bir kaç oyuncuya indirgemek çok yanlış bir konu . Tempo dediğimiz şey zaten topu hızlandırmak demek . Oğuzhan topu hızlandırırken Quaresma topu yavaşlatıyorsa bunun sorumlusu neden Oğuzhan olsun ki ?

Bu iş bir ekip işidir .Futbolcuların topun ayaklarında kaldığı sürece temponun düştüğünün farkındalığı modern futbolda iyice arttı . Sterling gibi oyuncular Guardiola gibi teknik direktörlerin elinde değişiyorlar .

Nasıl NBA'de eski stil pivotlar tek tek ocak dışı kalıyorsa futbolda da hareketsiz , topla fazla oynayan futbolcular devre dışı kalmak zorunda . Quaresma'da bu işin feriştahı . Bu sistem içerisinde var olacaksa her maç etki etmesi gerekiyor . Etki edemediği her maç zarar yazar . Etki ettiği maçta bile toplamda zarar yazma durumu olabilir . Bir an önce Portekiz Milli Takımındaki konumuna yerleştirilip hamle oyuncusu yapılmalı . Takımın B planı sıkıntısını da önemli oranda çözecek bir hamle olur .

Beşiktaş özelinde iş hocanın elinde . Kendisinin var olan oyuncu havuzundan optimum verim çıkarma konusunda usta olduğunu biliyoruz . Kafasındaki optimum sistem Quaresma'yı sağ kanatta demarke topla buluşturmaksa bundan kolay kolay vazgeçmeyeceğini düşünüyorum ama Talisca'yı yedeğe çekişi filan bazı konularda taviz verebildiğini de gösteriyor .

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç

İşin teoriği dediğin şekilde tabi ki. Ben olayı daha ziyade takım özelinde yorumladım ve aslında bakış açımız teorik olarak aynı.

Maçlara bakıyorum. Q7 ve Babel topu aldıklarında büyük oranda karşılarında kademeli defans ile karşılaşıyorlar. 2si de geri oynamazlarsa tercihleri sabit. Q7 çizgiye ortaya gidiyor. Babelde sahayı enine katedip şut çekmeye çalışıyor. Kademe ile karşılaşıp geri oynayınca top defans üzerinden bir yay çizerek diğer kanada geçiyor ama bu geçiş hızı rakibin dengesini bozmak için yeterli değil.

Bu durumun birincil sorumlusu Q7 ve Babel olamaz. Oyun kurarken tempo arkadan başlar. Ön taraf buna uyar.

Arkada bir güncelleme yapmadan önde yapılacak değişikliğin verim vereceğini düşünmüyorum.

Öncelikle Atiba/Medel, sonrasında Cenk/Negredo ve Q7/Lens değişiklikleri bu takıma farklı bir oyun oynatabilir.

Rakibin bariz kapanacağı maçlarda defansta da Mitroviç ile başlanabilir. Çünkü kapanan takıma cepheden top şişirmekte ayrı bir hata ve biz bunu da çok yapıyoruz.

turgay dedi ki...

sezon başından beri hatta geçen yılın ortasından bu yana aynı sorunları tartışıyoruz. aynı sorunlar tartışılıyorsa demek hata oyuncularda mı yoksa teknik tarafta mı iyi düşünmek lazım. tahmin edilebilir oyunu oynatan ve bu oyuna çare bulunduğunda da mazeret üreten tarafdır bence sorumlu olan. antrenörün işi sorunlara çözüm bulmaktır. bu sorunlara değişime gidilerek çözüm bulunur ya da değişimi hocada yapar yönetimler. rakipleri iyi analiz etmiyoruz çünkü kendi ezberimize güveniyoruz. güvendiğimiz ezber bizi yarı yolda bıraktığında da tembel olduğumuz için düşüyoruz çözüm üretemiyoruz.

burada yapılması gereken çok basit bir iş var. o da silkelenip kendimize gelmek. hocadan beklenti olmayanı yaratması değil olanı doğru kullanması. oyuncuları dönüştürdüğü için övünen hoca kendisini de dönüştürebilmeli. ben rakiplere doğru çalışıldığını düşünmüyorum 2 yıldır. bizim ezberimiz kuvvetli diye rakiplerin bize kalelerini açması beklenmemeli. çok bariz bir şekilde çekinilen bir takımız ama hocamız rakiplerin bize verdiği değeri vermiyor diye düşünüyorum. kapanan takımları açmayı bilmiyorsak yanına sana farklı şeyler sunan birini getirmeliydi hoca. ama şişen egolar tek başına yaparım dedirtti. bu kadar yoğun takvimde olmuyor işte bu da ortaya çıktı. burada hocanın yardımcısı zaten var diyenleri gördük. ama efektif çözüm üretenle kenarda gölge olanları ayırmak lazım. bunu ayıramadık. önemli bir hataydı bence sezona böyle başlamak.

sonuç olarak kadro kalitesine uygun bir teknik çözümsüzlük yüzünen kötü durumdayız. göz boyayan avrupa performansı yüzünden doğru çözümlemeleri yapamadık. burası gerçekten takip ediliyorsa buradaki sağlam tartışmalar ve kafa yormalar bile okunarak çözümün kapısı aralanabilir diye düşünüyorum.

atiba Tolgay ikilisiyle hızlı oynayamazsın. Atiba zaten ağır Tolgay da topla çok oynuyor. Medel Oğuzhan ikilisini bir denese hoca. En azından fikrimiz olacak. Deplasmandaki Leipzig maçında fena değillerdi. Çok pozisyon verdik ama ligdeki rakipler Leipzig kadar atletik ve saldırgan değil. Şenol hoca taraftar tamamen takıma kusmeden bir şeyler yapmalı.

beagle dedi ki...

@ Zaitsev

Başka yollardan dolaşıp ayni yere geliyoruz. Atiba, Cenk, Q out Negredo, Lens, medel veya Tolgay benim de gördüğüm çözüm planı.
Talisca/Cenk de duruma göre degisebilir.

Basar dedi ki...

Bu yıl geldiğimiz noktaya bakınca 2 tane 6 (Tolgay-Medel) 2 tane de 8 (Ozzy-Atiba) var gibi gözüküyor. Hadi Atiba'da 6 oynuyor diyelim.

Ozzy-Tolgay OK, geçen yıl da gayet güzel işledi
Ozzy-Medel OK, Umut verici
Ozzy-Atiba (baskı yediğimiz maçlar için artık kötü bir ikili - geçen seneki Başakcity maçı)
Tolgay-Medel (zorlama)
Tolgay-Atiba (verimsiz)
Atiba-Medel (Osmanlı gibi maçlar için kullanılabilir ama sürekli kullanılması yaratıcılığı engeller)


Kısaca en iyi modeller Ozzy-Toolgay ve Ozzy-Medel gibi duruyor. Eğer quaresma elden çıkartılırsa orta sahadaki oyuncularımız daha da değerli hale gelecektir.

Basar dedi ki...

Tabi yukarıdaki Ozzy-Medel, Ozzy-Tolgay denklemlerini sağlam pas oyunu oynayacak Negredo ve Lens ile de beslemek lazım. Cenk ise yedek forvet veya kanat forvet olarak bu denkleme girdiğinde şu an attığı 7 golün çok daha fazlasını atma potansiyeline sahip olacak.

Ne olur ama ne olur birisi şu quaresmadan bu takımı kurtarsın. Şaka gibi 100 (gerçek rakam 98,5) ortasından 1'i asist olmuş! Kalan 99 orta demek 99 farklı atak olasılığı demek... Artık birisi bu rakamları ciddiye alsın.

Yorum Gönder

Ara