.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Kasım 2017 Perşembe

STSL 12 Beşiktaş - Teleset Mobilya Akhisarspor




Tarih: 17 Kasım 2017 Cuma , 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar (BJK 11g 1b 0m - TMA 2g 5b 4m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Atınç Nukan ,  Gökhan Töre , Pepe ( ?)  / Olcan Adın (?) , Hasan Ali Adıgüzel

Cezalı Oyuncular : Caner Erkin / Ömer Bayram


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

104 Yorum:

sports guy dedi ki...

7-5 aliriz. Pepe yok, Negredo ve Lens 11 bekliyorum.

beagle dedi ki...

Klasik 11 çıkarız. En fazla 1 kişi değişir :)

sports guy dedi ki...

Gorucez :) cenk ve babel'i bu kadar kisa arayla CL oncesi 11 cikaracagini hic dusunmuyorum ben hocanin. Pepe'nin durumu zaten malum.

Tarihimizin en onemli macina cikiyoruz hafta ici. Gectigimiz hafta boyunca bu adamlari deli gibi hazirlamistir bence hoca akhisar maci icin.

Basar dedi ki...

Pepe'ye ne oldu yahu? ne ara ne oldu?

sports guy dedi ki...

Abd ile hazirlik macinin 10. Dakikasinda sekerek cikti mactan.

Sakatligi ciddi degil falan dedi bizim muhabirler de akhisar macina kesin riske edilmez.

EC dedi ki...

zor mac olur..

Akhisar, Alanya rezaletini unutturmak icin kopek gibi saldirir, yerde yatar.. Hakem de basiretsiz itin teki..

kazanalim, 0.5 gol ile olsa bile..
bu Galatasaray a muthis baski birakir Ctesi icin..

Negredo yu oynatir diye dusunuyorum bu kez..

beagle dedi ki...

Stadin yanindan geçtim az önce, Feyyazli Ilhanli günlerimiz aklima geldi. Santrafor cacik olunca tadim olmuyor. Ne olur guvenilir bir golcü alalim artik ya. Stad musait, golcumuz olsa yakariz bu ligi.

Mayor dedi ki...

Pektemek oynar. Negredo 80'de girer.

turgay dedi ki...

hoca pepe-tosici bozmaz. babel-cenk bence de yedek olur. beklentim oğuzhan-tolgay ile başlanması. akhisara iki top yapınca felekleri şaşıyor. fizik olarak iyiler ama akıl olarak gerideler orta sahada.

Basar dedi ki...

Bu arada, konu değişti ama alt yapı konusunda bir ilavem olacak.

Biz sporcu yetiştirmek istemiyoruz. Bugün herhangi bir branşta çocuğunuzu (5-8 yaş) spor okuluna verdiğinizde sizden %18 KDV kesiliyor. Sporcu yetiştirmek isteyen ülkede kurs parasından %18 vergi kesilmez. Bu yüzden yok yabancı futbolcuymuş filan geçiniz efendim!

carlito dedi ki...

Oğuzhan, Cenk ve Babel'in milli takım yorgunları olarak Porto maçına saklanıp, yerlerini Tolgay, Lens ve Negredo'ya bırakmaları muhtemel.. Gerçi Ozzy zaten yerini kaptırmıştı son maçlarde.. ben de Tolgay ile ikisinin birlikte oynamasından yanayım, en azından bazı maçlarda, bu da o maçlardan biri..
Pepe oynayabilecek durumda mı bilemiyorum ama yokluğu sıkıntı yaratabilir.. Yine de tam hazır değilse onun da salı gününe saklanması mantıklı olur.. Mitrovic'i 11'de izlemek kendisinin geleceği hakkında verilecek nihai kararı da netleştirebilir..

Kaza olmaz ve kazanırsak yarın G.saray'ın puan kaybedeceğine eminim.. Puan kaybedip onları motive etmek yerine kazanıp strese sokmalıyız.. Şans bizimle olsun...

Ekrem35 dedi ki...

Pepe yerine medel, ortada atiba-tolgay kanadın biri lens forvette de negredo beklenebilir. Çok kolay olmaz ama kazanırız gibi. Hakem hızımızı kesmezse ilk yarı güzel başlangıç bekliyorum.

sports guy dedi ki...

Pepe cikarilmis kadrodan, ilk beklentim tuttu. Lens ve negredo 11ini de bekliyorum hala. Aksam ola hayrola.

beagle dedi ki...

Lan o Pepe sakat değil, kurt oyuncu ondan çıktı diyen muhabiri... Soyadı Sarı ile başlıyor kolpacının. Idman izlemeden muhabirlik mi yapılır.

Armagan dedi ki...

4-1 veya 4-2, derbiye de liderlik için çıkar alırız. Dinimiz amin.

sports guy dedi ki...

Tam bekledigim kadro geldi, @beagle hocam selamlar :)

Huzeyfe dedi ki...

1.5 metrelik orta saha oyuncusunu stoperde kesemeyen 4 milyonluk stoperimiz var. Acayip.

drblackeagle dedi ki...

Şenol Güneşin gizli yardımcısı bulundu. Kadroyu sen mi yaptın aga

beagle dedi ki...

:) Talisca'nin ayagina bakcaz o zaman.

beagle dedi ki...

Herşey bir yana da, Atiba yerine Ozzy ile oynasak olacak işte.

Ortadaki 3 adamin da atamadigi orta mesafe paslar, hani Ozzy atinca cok basit görünen, bizi şampiyon yapan şeydi.

beagle dedi ki...

Ha bi de seni Beşiktaş'a getirip her topa maydonoz edenin yedi ceddini... Birazdan kirmizisi gelir i.nenin.

carlito dedi ki...

Maç Oğuzhan diye bağırıyor..

Lens 45 dk safi zarar verdi, nasıl olacak bu gidişat hiç bilmiyorum!

sports guy dedi ki...

Ben de atiba yerine ozzy istiyorum. %73 topla oynamissin riskli pas deneyecek adam yok sahada. Atiba cok luks bu mac icin.

Lens'i cok severim, o yuzden ekstra uzuluyorum su haline. Ilk 10 dakika sahaneydi sonra dustu. Solda oynamayi unutmus adam, kariyerinde ilk cikisi sol acik olarak yapmis bi adam bir de bu.

Futbolda biraz da sans lazim, ilk yari sanssizdik da. Ikinci yari umarim hoca on tarafi degistirmez komple. Cunku orada potansiyel var hala gozumde.

GeceGezgini dedi ki...

hakem tum pas kanallarimizin icinde gibiydi, taktim tum mac:)

ozan dedi ki...

Atiba cok gereksiz oldu bu mac. Ortada da bos takiliyor, ne hucumda isi var ne de savunmalik is cikti.

Negredonun servisler iyi de gol atmasi lazim.

Lens fena stresli , nasil toparlar bilmiyorum.

Qde penaltiyi kacirdi, gecen sene clde cok atmisti o yuzden kizamiyorum. Fena da degil bence Taliscaya atmadigi bir top var onun haricinde herseye maydonuzluk bir durumu yok.

Golu atsak 2-3 rahat olurdu da simdi ikinci yari gol kovalariz. Babeli yada Ozi girer.

Lens bu seneye dair en büyük yanılgım oldu. Ben bu adam Quaresma'nın yeteneğini ikame edecek kadar yetenekli ama oyun zekâsı çok daha fazla diye düşünüyordum; yetenek farkı beklediğimden fazla çıkmakla kalmadı adam gerizekâlı çıktı üzerine :(

İleri uç elemanları ara paslara kaçıyor ama Tosic, Atiba falan geveliyor bu fırsatları. Oğuzhan'ın ve Babel'in net girmesi lâzım. Akhisar istediğimiz alanları veriyor bize yoksa. Negredo'nun servislerini de heba etmez en azından Babel.

Lens mi daha büyük hayal kırıklığı Caner mi ona karar veremedim ama henüz.

GeceGezgini dedi ki...

oguzhan+babel ile mis gibi olur sanki. Bir de Negredo'nun arkasinda Talisca degil de daha bi ver kac yapabilecek 10 numara adam olsa(Cenk'e de tavim), efsane olabilirmis

planck dedi ki...

caner ile lens zıt kutuplar. caner bildiği oyunu takıma dayatmaya çalışırken lensin ne oynanacağına dair hiç bir fikri yok. lense kesinlikle şablonlar çizmek ona göre oynatmak lazım. yüzünden gördüğüm oyundan da soğumaya başlayacak gibi.
q7 ligde ilk defa penaltı kaçırmış 4/5. feci kötü vurdu ama. şimdi hocanın işi zor, lensin çıkması lazım ama q7 böyle anlarda kısa devre yapabildiği için ona güvenmek de kolay değil.
talisca yine en büyük el freni, pas oyununa katılıp doğru yerde tek pas yapabilse herşey çözülecek bence. şu an 442 oynamaya çalışıyoruz ve olmuyor.

Huzeyfe dedi ki...

Negredo'nun bu hali nedir yav?

BurkayJK dedi ki...

Bu sene şampiyonluk rafa kalkmıştır.

Armagan dedi ki...

Cenabet miyiz neyiz ya. Nasıl bu kadar kabızlaştık aklım almıyor. Bu bitiricilikle bu sene olmayacak gibi.

beagle dedi ki...

Oguzhansiz 76 dakika basi kesik tavuk gibi, kenara at 2 metrelik kaleciye top sisir.

2 ciddi tehlikede payi olan Negredoyu cikar, Casper Cenkten medet um. Niye? Ezber Amk ondan. Cenkin bir cacik olmadığını biz biliyoruz, Ingilizler bilmiyor simdilik.

Yeterli gol atamayacagi belli iki santraforla sezona girersen, ha böyle lidere asagidan bakarsın.

Bi de Quağejmaaa oleyğgggg

Oğuzhan için 75'i beklediğimize, Atiba'nın 90 dakikayı çıkardığına inanamıyorum. Zaten Tosic'in ceza sahasına yaptığı ortalarsa planımız Oğuzhan'a da gerek yok, Negredo oyunda kalsın madem kafa vuracak bir kişi daha olsun.

Otobüs çeken takımlara karşı plansızlığımız sürüyor, daha doğrusu var bir plan ama sahadaki oyuncular ile plan bir türlü senkronize olamıyor. Yani şu yaldır yaldır durumda Cenk'i tek forvet olarak sahada tutmak falan, anlayamıyorum.

Yazık oldu. 2 sene önceki Akhisar maçının direğinin tahsilatını yaptı direkler bu maçta.

Şampiyonluğu da hemen rafa kaldırmayın yahu GS ile Başakşehir oynuyor; liderle puan farkı o maçtan sonra ya 7, ya 5, ya da 4 olacak ki devrenin bitmesine daha 5 hafta var.

Ekrem35 dedi ki...

2 hafta bekle deliler gibi yine cumadan haftanın bütün hevesi bitsin. Ne yazacağımı inanın bilmiyorum mutsuzluktan. Elimize gelen bütün fırsatları nasıl kaçırıyoruz inanamıyorum. Şampiyonluk için hayati önem taşıyan maç ama kağnı hızında pas yapıyoruz. Kimse hareketli değil. Haftaya hem medel hem tosic yok. Nasıl olcak bu takım bu sene şampiyon bilemiyorum. Çok mutsuzum çok.

mit dedi ki...

100 kişiye sorsalar o penaltıyı kim atsın, Q7 mi Negredo mu diye, 99'u Negredo der. 1-0 alırdık en azından maçı. Yarın Yalabıyık maçı GS'ye verir ve bu iş biter.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Takım lig maçlarında şampiyonluğa oynayan bir görüntü vermiyor. En iyi adamımız Fabri. Ultra kabız bir oyun oynuyoruz. Maça zaman ayırdığıma pişman ettiler beni.Takımda birbirini bozan çok oyuncu var.

BurkayJK dedi ki...

Ya da şöyle diyelim. Başakşehir GS'yi yenerse, biz de yepyeni stadımızda artık derbi(GS) kazanabilirsek şampiyonluk yoluna ciddi anlamda girilir. Takım içeride şu haliyle hiç o ışığı vermiyor, bu yüzden şampiyonluk rafa kalkmıştır dedim. Biz 45 bin kişilik stadı derbi kazanamama serisini devam ettirmek için mi yaptık, gerçekten bilemiyorum. Bu sene de derbi kazanamazsak stadı yıkıp eski halini yapalım.

Atiba'ya Beşiktaş'taki kariyeri boyunca ilk defa bu kadar sinir oldum sanırım. Kendisi Beşiktaş efsanesidir baştacıdır fakat rica ediyorum sözleşme yenilenmesin. Gerekirse oyun şeklimiz değişsin ve Atiba'nın yerine başka bir oyuncu bulalım artık. Adama da yazıktır.

Ekrem35 dedi ki...

@shelby

Tamam rafa kaldırmayalım da biz kendi evimizde anadolu takımlarına puan kaybedince mecburen bizden yukardakilerin de puan kaybetmesini beklemek durumunda kalıyoruz. Bu sefer de biri kaybetse biri etmeyebilir ya da hiç kaybetmeyebilirler. Ts, başakşehir ve akhisar maçlarından sonra arada alanya ve göztepe galibiyetlerimiz var bu 5 maçı aklınızdan geçirip hanginiz önümüzdeki malatya, gs, kayseri ve sivas maçlarından 3ünü kazanırız diyebiliyor?

Yeni Malatya'yı da yenemezsek tamam kaldırabiliriz şampiyonluğu. :) Galatasaray maçı beklenenden çok farklı gelişecek iki takım adına da bence. Ben hâlâ daha Galatasaray'ın 24.-34. haftalar arası fikstürüne bakıp bakıp hevesleniyorum gerçi beni boşverin, epey uzun vadeli düşünüyorum ben.

atibayı kızanları anlamakta zorlanıyorum. bugün yenilmediysek bunu atiba'ya borçluyuz. yaşına rağmen kaç kez canla başla depar atıp savunma yaptı. tolgay, gökhan gönül, quaresma, cenk, talisca bugün naptılar acaba? biri bana bunu açıklasın. atiba ve fabri sayesinde alınmış bir puan var ortada. negredo sahada kalsa alırdık maçı ayrıca. hücuma dair tek planımızın sağlı sollu orta yapmak olduğu maçta kafa toplarında etkili golcüyü çıkarmak nedir Şenol hocam.

şu portoya koyup geçsek de bir süre takım ve hoca tamamen lige dönebilse. şampiyonluk şansı yine rakiplerimizin yapacağı ikramlara kaldı. insanı kedere boğan bir gece ancak umudumuzu kaybetmeden savaşmaya devam etmeliyiz.

bir de milan lukac'ı transfer edip kariyerini bitirelim artık aq! bize panter kesiliyor yavşak.

Zaitsev dedi ki...

Penaltıya takılıp esas sorunları kaçırmayalım. 3te 3 hatalı değişiklik yapıldı. Girenlere birşey demiyorum ama kombinasyonlar sıkıntılı. 0-0 giden maçta Negredoyu çıkarmak, Oğuzhan-Tolgay değişikliği yapmak, Atiba ile 90 dakkayı bitirmek. Tamamı saçmalık. Negredo çıktıktan sonra kenar ortalara yüklenmenin amacı neydi ki ?

Bu hakem performansından sonra GS maçını berabere bitirirler gibi geliyor bana.

Huzeyfe dedi ki...

Bence bu mac Negredo ve Lens'e yazilir.
Lens zaten malum da bence Negredo da kacak dovusuyor. Cok iyi servis yapiyormus gibi gozukse de sut cekmesi beklenen adamin her zaman pas opsiyonu olur.
Aynilarini Van Persie icin Fb'liler soyluyordu 2 sene once. Vitor'a cikardilar faturayi Advocatla da olmadi. Bu sene de olmuyor. Bence benzer bir transfer oldu Negredo da.
Benim gordugum defans arkasina kosu yok, top indirme yok, ikili mucadele kazanma yok. Ancak ikinci forvetin yaninda demarke kalacak da topa vuracak.
Bu transferde papaz pilav yemedi. Bir de gidip bonservisiyle aldik adami ve takimin en cok kazanani yaptik.
Cenk zaten Cenk, gelisim gosterse de golculugu sinirli bir adam. Bu kadar gol kisirligi olan takimin sampiyon olmasi cok zor.

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Cenk Babel'le birlikte dönünce ne oldu bi zahmet bunu da yazıverin. Bu maçı tamamen hocaya yazarım kimse kusura bakmasın. 10 yaşındaki yiğenim maça bakarken oyunda yokken Babel niye kenardan koşmuyor diyorsa varın lig takımları bizi nasıl ezberledi. Skora ve sonuca göre yorum yapar hale getirilen bu büyük taraftara üzülüyorum sadece. "Tamam anladık oyuncu bazlı oynuyoruz ama" diyenler şimdi oyuncu bazlı oyunda "sürdürülebilir" biz analizin olmadığını "bi zahmet" görmüştür umarım.

nathan dedi ki...

Bu arada zigano gol atacak diye penaltı attıran zihniyeti de seveyim. O gol olsa maç 180 derece değişecek çünkü.

Huzeyfe dedi ki...

@nathan

Hocaya da yazabilirsin. Kismen ben de katilirim.

"Negredo oynamiyor"a cevabin Cenk niye oynayamiyor mu? E ben ne dedim?

Analizin surdurebilirligi nedir Allah askina?
Oyun da elestirilir oyuncu da elestirilir.
Ama otobus ceken takima ne yapabilirsin? Oyunu kenarlara acarsin, hizli oynarsin, biraz da 5 milyon bayildigin adamin ayagina bakarsin. Ben de ayagina bakip bu olmamis diyorum.

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Bu sezon gol noktasına en az top indirebildiğimiz bir maçta onca değişiklik arasında Talisca'nın maçın sonuna kadar kadroda kalmasını rasyonel bir şekilde açıklayabilirsen ben de bu yorumuna imza atarım.

Unknown dedi ki...

@mustafa

bugün yenilmediysek bunu en başta Fabri'ye borçluyuz, Atiba'ya veya ona buna değil.

Atiba'nın yaptığı pas hataları, rakip alanda sorumluluk almaması, Önder Özen değimiyle sorun çözme yeteneğinin bulunmaması ve Fabri'nin inanılmaz bir refleks ile kurtardığı ters vuruşu da bence eleştirilmesi için geçer akçedir. Bu gibi rakipler karşısında esasında Atiba'nın olmaması ama illa oynayacaksa da Oğuzhan ile beraber oynaması gerekiyor. Oğuzhan ile, Tolgay'a göre daha iyi anlaşıyorlar.

Bu arada Oğuzhan ve Tolgay'ın sözleşmeleri ne olacak acaba? Bilen duyan var mı?

Unknown dedi ki...

Buna rağmen "Oyunu kenarlara acarsin" sözünü kabul edemem.

1-Maçın en net pozisyonunu ortadan Negredo'nun pası ve Talisca'nın koşusu devamında penaltı ile kazandık.

2-40 küsür orta yapmışız zaten (23 tanesini penaltı canavarı kesmiş), oyunu daha ne kadar kenarlara açacağız ve o toplara Negredo vurmuyorsa kim kafa vuracak?

3-Negredo konusunda beklediğimiz katkıyı alamadığımız ve nihayet bu sezon karavana attığımız konusu istatistik açıdan doğru. Rakibimizin bu sezon başında aldığı forvet 10 küsür gol atmış.

Devre arası Cenk'i iyi fiyata okutup, gelen paraya 5-6 tane almancı ve seçim sürecine girmiş antalya'dan bitik Eto'o'yu alıp hala iddialı olma şansımız var. Ayrıca bir an önce Oğuzhan ve Tolgay ile sözleşmeleri de uzatmak şart.

Huzeyfe dedi ki...

@nathan

Basit. Mac sonu frikik olur, Talisca vurur.
Gole en yaklastigimiz iki pozisyondan biri boyle.

nathan dedi ki...

@Emir oem

Açılan ortaların rahat üçte ikisi ezber ve etkisizdi. Buradan maçı izleyen blog ahalisinden bunun böyle olmadığını söyleyebilenlere tekrar için CD sözü verebilirim. Mesele odur budur meselesi de değil, değişikliklerin sonucunun hepsi fiyaskoysa az biraz kendi kıçımıza bakma zamanı gelmedi mi.

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Doğru tespit. Ama işlemiyor ve işlemedi işte.

Huzeyfe dedi ki...

@Emir

Aslinda ayni seyi soyluyoruz.
Ben diyorum ki Negredo 11 oyuncusu degil. 65 dakikada bir pas vermis, bu mudur? Hani bir cizgi arkasi kosusu, top indirme, top alma, yuzunu donme, bir verkac. Hicbiri yok.

Macin basiyla sonu farkli.
Ceza sahasina gomulmus takima orta yapmadan nasil gol atacaksin? Negredo o dakikalarda oyundan cikacagina oyuna girse olur. Ama ilk 11 basladi ve 60. dakikada pili bitmisti. Cenk'in onune birakamadigi bir top arkasindan 80 metreden gelen topta ofsayta dusmesi, ben tam bu ne hal yazmistim ki hoca cikardi.

Basar dedi ki...

Çok özur dileyerek böyle eziyeti sikeyim diyorum!

4 maçtır maça gidiyorum beraberlikten baska birsey yok. Monaco maci haric rezil oyun... birsey degil 6 yasinda cocugumu eşimi de yanimda maca goturdum. Gule oynaya kazanacagimiz mac sinir harbine dondu!

Porto macina da giderim bir daha maca gitmem! İsteyene bedava kombinemi devredeyim!

Devre arasi para edeni satalim, Şenol Hoca milli takıma gitsin. Kapatalım dükkanı gitsin! Yeter be arkadaş, nalet olsun boyle eziyete!

Basar dedi ki...

'Bir şey' ayrı yazılır! Yapacagım yorumun da yazacağım cümlenin de böyle taraftarlığın da amk!

Basar dedi ki...

Bari sahamızda Ozzy-Tolgay oynayalım. Neyden korkuyoruz ki? Atiba iyi filan da verim sıfır, hikaye böyle maçlarda.

Negredo dedik filan ama hoca haklıymış. Cacık olmaz. Keza Lens.takım ekstra kötü, klişe oyundan başka bir şey yok. Kapanan her takım bizden puan alır!

nathan dedi ki...

Rakip otobüs çekti mazaretlerine. Olcay-Oğuzhan verkaçları efsaneydi. Şimdi Olcay'ı gönderip Oğuzhan'dan yarım devre verim almaya çalışıyoruz, emekli olması gereken Q7 ve ne yaptığı belirsiz Talisca'yla. Hep dedik, bu bir tercihtir diye. En başında bana sorsan olmaz derdim, olur diyenler de oldu. Sonuç ortada. Şimdi bahtsız olan Bedevi miydi Deve miydi tartışın ve karar verin.

planck dedi ki...

oyuncu tercihi/değişikliği üzerinden yapılan ağır eleştrileri bu maç özelinde asla anlamıyorum. karşımızda takım akhisar abi başka bir maç mı izledik acaba, yani cenkmiş lensmiş babelmiş ne fark eder? benim bugün izlediğim takımın biliç zamanında maçlar ciddileşince izlediğim takımdan farkı yok. 3. bölgeye gelince ne yapılacağı hakkında fikri olmayan bir takım kendince yetenekli adamlar topluluğu. zaten ama plan organizasyon bir oyun şablonu falan yok. beni gerçekten şaşırtan, endişelendiren ve asıl eleştrilmesi gereken bu. hoca baktı ki 3. kez şampiyon olursak milli takıma gidemeyecek ipleri saldı falan gibi saçma sapan komplo teorileri geliyor aklıma. şenol hocanın takımının elindeki bu kadar sağlam kadro ile gol fakiri olması cidden akıl alır gibi değil. beagle bunlar golcü değil diyor ama ne kabız forvetleri yıldız yaptı bu adam. üzüntü ve şaşkınlık içerisinde izliyorum..

ya bir de bugün tribünde 30 bin kişi vardıysa herhalde 26-27bini bşehirliymiş gibiydi tribün performansı takımın bile altında kaldı gibi geldi tvden. takım sahada olduğu yerde bekliyor taraftarlar tribünde çekirdek çitliyor fln nasıl maçtı böyle ya.

Unknown dedi ki...

@nathan

Bazı konularda hocanın takıntıları, aklının önüne geçiyor (fenerbahçe'yi yenme takıntısı, şampiyonlar liginde başarılı olma takıntısı gibi). Bunu yaşadığımız durumlarda ne yazık ki hoca daha fazla hata yapıyor. İşin kötüsü Oğuzhan oyuna girene dek yapılan değişiklikler sonucunda iş iyice çorbaya döndü.

Ergenler gibi hoca gitsin denecek bir halimiz yok, her sezon biz şampiyon olacağız diye bir kaide de yok. Ancak mevcut finansal yapımızda şampiyonlar ligi gelirleri çıktığı zaman tek kelime ile "s*çarız". Sanırım blog geneli karamsarlığımızın esas sebebi bu.

nathan dedi ki...

@planck

İnsaf kelimesi bu yorum için eksik kalır. Asla Bilic dönemlerini savunmuyorum ama 4'lü hücum aksiyonunun toplam bedeli 8 milyon avronun altında alan o ekipte 8 pasla gol vardı. Şu mantığı hele hiç anlamıyorum. O dönem 'ideal'di demiyoruz sonuçta, tersine her başarının üzerine koyması bağlamında daha iyisi olmalı diyoruz. Tıpkı Olcay daha gitmeden yerine daha iyisi alınsa, demek gibi. Kısacası, yahu siz ne zaman bu kadar 'lineer' düşünmeye şartlandınız, gerçekten anlayamıyorum.

nathan dedi ki...

@Emir oem

Yorumlarımda asla hoca gitsin demedim. Totalde rasyonel bir görüş alış verişi sonucunda 'gitsin' dense bile yine eldekilerle değerlendirmeli ve tekrar bakılmalı derim. Aynı fikirdeyiz.

Zaitsev dedi ki...

Akhisar ile berabere kalacağımıza yenilelim ya. Beşiktaşsın sen. 80de Oğuzhan girerken Tolgay çıkmasının bir anlamı yok. Ne farkı kalıyor Şenol hocanın Rızadan. Maçın adamı Fabri olmuş hala Atiba sahada.

Penaltı pozisyonu, Lens'in dışarı vurduğu şut, Cenk'in önüne hızlı attığı pas. Hep Negredo var. Zaten başka net pozisyonun yok. Hep karambol.

Talisca bu sene uzaktan atamıyor, frikik zar zor barajı geçiyor. Yan toplara vurduğu kafalar olmasa katkısı sıfır. Zorunlu maç oynatma taahhütümüz var bence.

Atiba el freni. Her topu 3 kez dürtüp yana veriyor. Uzun pas yok. Hızlı pas yok. Akhisar maçında böyle adama ihtiyaçta yok.

Basar dedi ki...

Tribün hiç fena değildi. Hatta son maçlara oranla daha coşkuluydu. Takım oynamadıkça tribün strese girdi. Elestirilecekse bu elestirilebilir.

nathan dedi ki...

Burada henüz sezon başlamadan hazırlık sürecinde kurulan kadrolarla "bu sezon takım oyunu yerine bireysel işlere gireceğiz belli, gerçi bu da bir taktik tercihdir" diyen biri olarak; 1) sezon sonuna kadar mevcut TD ile devam etmeliyiz. 2) futbol yönetimi (eğer etkin olarak varsa tabii) sonraki sezon ve sezonlar için nasıl bir futbol tercihi edeceğimize karar vermeli. 3) Şenol hoca üzerindeki baskı azaltılmalı, bunu da halen bulunmayan futbol direktörlüğünden bekleyemeyeceğimiz üzere yönetimden birileri yapmalı.

Sezon sonuna kadar TD değişikliği lafı güzaftır, mevcut kadroyla aynen devam. Sonrası konusunda konuşulmalı. Konu isim değişikliği değil izlenecek yol.

Unknown dedi ki...

@nathan

Ben blog geneli için kimsenin böyle bir fikri olmadığına dikkat çekmek istedim zati.

Benim anlatmaya çalıştığım Zaitsev'in anlattıkları ile paraleldi. Derli toplu hücum aksiyonlarımızın içinde hep Negredo vardı, pas oyununa katkı yapacağını gösterdi.
Genel beklenti "bu adamın Quaresma ile beraber oynadıkça daha verimli olacağı" yönündeydi. Pek tabi, kaliteli yan toplar sonucunda tabela yapabilirdi ancak ortalar o kalitenin çok uzağında kaldı.

Takımın kötülerini/verimsizlerini sıraladığımda listenin en başına Negredo yazmazdım. Quaresma, Lens, Atiba, birkaç defa arkasına adam kaçıran Gökhan Gönül, Tolgay'ı saydıktan sonra Negredo'yu yazabilirdim. Bence bu maç özelinde beklentileri karşıladı.

Tabi 60. dakikadan sonra ceza sahası içerisinde oynayan rakibe karşı oyuna girmiş olsa bambaşka şeyler yapabilirdi. Ama ona kadar, Talisca-Negredo ver-kaçı ile hazırlanmış bir penaltı var ve penaltıda kaleciden dönen topu da (Quaresma'nın engellemesine rağmen) kaleye göndermeye çalışan da Negredo. Pili bitinceye kadar bence vasatın üstündeydi.

Tüm bunlara rağmen bizim oynadığımız oyunun forveti/santrforu Negredo mu tartışılır. Sanırım Aboubakar değişiği bu sezon için de daha uygundu.

planck dedi ki...

@nathan
insaf? :) 2015 nisan mayıs maçlarını bir izle istersen. biliçin alameti farikası ön alan baskısı ile direk hücum idi ve ligin başında takımlar daha serbest oynarken işe yarıyordu. ama lig sonunda takımlar bugün akhisarın yaptığı gibi topu bize bırakıp otobüsü çekince takım mal gibi kaldı, 29. haftada liderken 3. bitirdik. biliç kendi açıkladı takımlara sahada pozisyon almayı alan daraltmayı defans yapmayı çalıştırırım hücumu para verir satın alırım onlar gol atarlar gibisinden şeyler söylemiş. orda ümidi kesmiştim ben. neyse, insaf :)

nathan dedi ki...

@Emir oem

Bana göre olan bir tabloyu özetle çizeyim.

Sezonda ısrarla Cenk oynatıldı, ki kimsenin böyle bir tercihe edebileceği bir laf yok; tersine her üst düzey takımda böyle bir ısrar beklenir.

Sonra baktık ki bizi ezberlemişler. Yine ısrar ettik ve buna karşın elde ettiğimiz başarılar da var.

Ancak öyle zamanlar vardır ki bu ısrar tamamen çöpe gider. Negredo özeline yeni gelenlerin hepsini dikkate alarak; 'zaman' vermelisin ki alışsınlar: yok. Bazen zaman verdiğinde ezberinden çıkabilesin ki daha çok verim alabilesin: yok. O halde madem 'inatçısın', değişikliklerinle rasyonel ol ve fark yarat (son 5 dakika oyuna alma aforizmalarından bahsetmiyorum sadece, teknik-taktik her anlamda): yok.

Allahtan görüşlerimizi ta sezon başında lig başlamadan yazdık ki her egosentrik zavallının yapacağı gibi 'troll' damgası yemiyoruz.

Velev ki dediğin gibi söz konusu olan futbolcu tipi tercihi olsun. Burak ve Volkan Şen dışında bir öneri vardıysa ve yönetim dikkate almayıp bildiğini okuduysa bunu da bir zahmet dile getir.

Niye mi? Böylece ortaya çıkan "efsunevi" bilinmez ortam silinsin gitsin ve herkes karnından konuşmayı bıraksın.

nathan dedi ki...

@planck

Akhisar otobüsü çektiği için oyuncu değişiklikleri eleştirilerini anlamıyorsun da bunu mu anlamıyorsun :)

Yani anlamadığım bundan sonraki her lig maçından aynısını görünce yanan lambaya bakakalan tavşan mı olacağız yoksa hiçbir şeyi konuşmayıp aforizma oyun çeşitleriyle emprovize mi takılacağız.

insan-olay-ideal sıralaması yapmış birileri, o bakımdan.

turkkant dedi ki...

Can sıkıcı, bu kadar puan kaybetmişken hesapta olmayan bir puan kaybı oldu.

Son yıllarda gördüğüm, Şenol Güneş takımlarından en kısır takım budur. Bursa-Beşiktaş'taki 4 sezonu da çok hüvum planlı üretken takımlardı. Maalesef bu sene "orta-kafa-gol" dışında alternatif bir hücum setimiz yok.

Mevcut 11e bakıyorum, bekler 33, stoperler 30+, ön taraf 30+ hepsi... 30 yaş altı iki oyuncu var, Tolgay ve zaten hareketsiz Talisca... Kusura bakmayın ama bu kadar yaşlı takımın işi zor.

Negredo fiyat-performans olarak Beşiktaş tarihinin bence en kötü transferi. 4 milyon euro üstü alan zaten tarihimizde üç oyuncu var: M. Gomez, Pepe ve Negredo. Sadece kalitesi ve zekası ile oynuyor. Ama hareketliği düşük, belli ki güçlü değil alayım gideyim atayım da pek yapamıyor...

Bence de, Ş. Güneş Tolgay-Oğuzhan yapmalıydı ikinci yarı. Atiba'ya gereksiz ısrar etti.

Bakalım devre gelsin sonrasında konuşuruz, ama bu takımla sanki gitmeyecekmiş gibi. Net bir sağ bek ihtiyacı var gibi duruyor. G. Gönül'le bu sene gitmez gibi. Acaba Adriano sağ beki yapar mı?

nathan dedi ki...

Q7 ortalar Talisca yazar formatında bir oyun anlayışında oyuncuları konuşmak bana göre abesle iştigaldir.

planck dedi ki...

@nathan
e ben de son söylediğini anlatmaya çalıştım, bi ton laf ettin :) ben türkçeyi unutuyorum sanırım, ne yazdığım anlaşılıyor ne de senin dediklerinin yarısını anlıyorum.

nathan dedi ki...

@planck

sonunda anlaştık ya dostum, gerisini k.g. :)) selamlar.

Unknown dedi ki...

10.dakikada kaçan penaltı sonrası yorumum tam olarak şuydu:

"Daha Şenol Güneş devreye girecek oyuncu değişiklikleri ile,o zaman tam olacak"sağolsun yanıltmadı onca kişiyi.

Bu sezonun bjk'li taraftarlar için özeti ve anılma şekli:
"Q7 Akhisar maçında penaltıyı kaçırmasa şampiyon olabilirdik,ligden kopmazdık..."

Unknown dedi ki...

töre-olcay-oğuzhan tek toplarını özleyen bir ben miyim? Tamam Sosa da yönemliydi ama tek top oynayan bir tane adam da kalmadı ya ne kadar yavaş oynuoruz. 45 dk sonunda Oğuzhan nasıl oyuna girmez ben inanamadım!

Unknown dedi ki...

Orkan Çınar'ın 1 dakika bile almamasını açıklayabilecek olan mı?

Takımın hastalığı belli, enfeksiyon var, biz ateş düşürücülerle ayağa kaldırmaya çalışıyoruz kendisini ama bir yandan da enfeksiyon yayılıyor.

Sene başından beri tekrara düşmek, acımasızlıkla itham edilmek adına aynı şeyleri diyorum/z yeminle dermanım da kalmadı ama yani işte.

Barreto dedi ki...

Bu arada Talisca sahadayken başka birinin, hele de Q7'nin freekick kullanmasının insan aklı ile izah edilebileceği zerre kadar nokta yok. Yazık!!!

yilmaz dedi ki...

bir büyük takım rakip ceza sahasına girmeden maç bitirir mi? Bu nasıl bir oyun planıdır aklım almıyor. Tolgay cepheden topla gidiyor, bizim oyuncular kenarlara kaçıyor. Hadi verdi kenara, içeride tek kişi. Çıldırmamak elde değil.

Bir de Cenk'in attığı gol sayısını penaltıların şişirdiği konuşulur hep. İşte gördük penaltıların gole çevirilmesinin kıymetini. Bu hafta Q7 kaçırdı. Ayrıca öve öve bitiremediğimiz Bay vizyon Gomez Reis de kendi takımında 2 hafta üst üste penaltı kaçırıdı. Biz ise Cenk'i penaltı atıyor diye eleştiriyoruz :)

Bizim puan kaybımızdan ayrı bir lafımda Akhisar'a ve hakem(ler)e. Rakip yarı alanındayız 11 kişi yüklenmişiz adam alakasız bi yerde kendini yere bırakmış. Hakem oyunu durduruyor. Tabii her zamanki gibi hiç bir şey yok. Sedye de istemiyor beyfendi. Zıpkın gibi kalkıyor. Şimdi cinsiyetçi bi söylem olacak beni affedin ama bunun adı kancıklıktır. Başka hiç bir şey değil. ikili mücadelede bir sakatlık olur kıvranırsın artislik yaparsın, küfür ederim ama anlarım. Ana resmen rakibin atağını kesmek için kendini yere bırakıyorsun. Bunun adı KANCIKLIKtır. Bunu da 2-3 kez yaptılar. Bunun cezası sarı kart olmalı.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Cenk'in penaltı atmasıyla kimsenin sorunu yok. Sorun akan oyunda katkı vermemesi. Penaltılar harici 180 dakikada bir gol atması eleştiriliyor. Ligde 10 gol attı sanki..

beagle dedi ki...

@Kuzeyfo-Nathan

Geç mantar olayim. Bence Senol Hoca combo batırış(!) yapti bugün.

Oğuzhan oyuna 45-60, takim hala sakinken, girse ve Negredo sahada olsa, hem merkez hem de kanat işleyip rakibi çözme ihtimalimiz çok artmaz miydi?

Ezelden 442ciyimdir. Talisca, orta sahada, Cenk oyunda 442 ile ikinci 45e başlanmaz abi...o 424 olur çünkü.

Geneldeki Negredo lens gömmesine katilmiyorum. Ilk 45de bu adamlar 3 net pozisyon ürettiler. Ha atamadi da Cenk atamıyor da uretmiyor da oynuyor mesela.

Takimda Q, Medel ve belki Cenk cirkeflikten normalden fazla sure ve oncelik alıyorlar. Atiba da bilmedigim bir sebepten... Yeni gelenleri bu şekilde yedik. Oguzhani kesip, Babeli kesip Negredo be Lensi ateşe atiyorsun. 45 de hemen uzerlerine çöküyorsun. Olmuyor hoca...

yilmaz dedi ki...

@zaitasev ben de cenk fanatiği değilim ama istatistiklerini konuşurken penaltıları çıkartmak adil değil diye düşünüyorum.

Basar dedi ki...

Bu arada her topun başına geçen bencil herifi istemiyorum artık! Çin'e mi gider ne yapar bilmem, bu yıl nasıl olsa kayıp yıl artık Orkan oynasın.

Armagan dedi ki...

Bu tarz oyunlarda orta kafayla gol atma ihtimali şunlardan ortalama olarak daha düşük olabilir gibime geliyor:
1. Kaptırdığımız topları geri aldığımız ve rakibi dengesiz yakaladığımız durumlar. Hem uyumsuzluktan dolayı çok iyi toplu pres olmayışı hem de Atiba ve savunmanın yaşlılıktan-oyun tarzından vs. gibi nedenlerle oyunu geride kabullenmesi bunu zorlaştırıyor. İstatisklere ulaşabilen varsa kaç top kapmışız kaçı rakip sahada veya 3. bölge söylerse sevinirim.
2. Tabiri caizse kaleyi bombalayarak yani ceza sahası dışından sert şutla. Şimdi gözümüzün önüne getirdğimizde ligde bu golleri kim atar veya atıyor diye. Öndeki 6 adamdan ancak 3ü yapıyor denilebilir (Talisca,Babel ve Tolgay, Oğuzhan oynarsa sayı 2ye iniyor).

Elde bunlar olmayınca oyunun ne kadar kaliteli ayaklara sahip olsan da sıradanlaşıyor, tahmin edilebiliyor oluyor ve kısaca verimsizleşiyor. 22 şut var dün, kaçı tehlikeli bir düşünmek gerek. Bu kabızlığı-kazmalığı çözecek kişi veya kişiler de belli ve performansları şu an için kapanan takımlara karşı yetersiz. Bunu söylemek vefasızlık olmaz umarım ama durum benim gözümden böyle.

ozan dedi ki...

Valla dun q penaltiyi atsa mac bambaska olurdu. Penalti kacti ama hoca da devrede sacmaladi. Atiba-ozi yada lens- babel yapsa zaten gol gelirdi, hoca 4-2-4 e dondu. Talisca-Negredo bedavaya yoruldu. Cenki kanata alip , Taliscayi ortada biraksa illa bir kafa gol bulurduk.

Atiba ilk yari bedavaya sahadaydi, ne hucumda var ne de savunmada is dustu. 4-2-4 ile bosyere onu da yordu zaten macin sonlarinda sacma sapan top kayiplari yapti.

Hoca en son yapmasi gereken degisikligi ilk once yapinca hersey corbaya dondu. 4-2-4ten tekrar Babeli alip 4-2-3-1. Hepsini anladim da Tolgay-oziye ne gerek vardi. Ozi -tolgay baslasin artik diyoruz hoca otobus ceken takima bile Ozi-Tolgay degisikligi yapiyor.

Gs ve basaktan birinin kesin puan kaybedecegi haftada kendi sahanda akhislar beraber sinir bozuyor.

carlito dedi ki...

şurda her kafadan farklı sesler çıksa, hepimiz birbiriyle alakasız görüşler ortaya koysak o zaman hocanın haklı olduğu ve bizim göremediğimiz bir şeyler olduğu düşünülebilirdi.. lakin durum öyle değil, hepimizin hemfikir olduğu birden fazla tercih hatası var, özellikle oyuna müdahalelerde..

- ikinci devre başlarken rakibin gitgide daha fazla otobüs çeken oyuna döneceği barizken, kilit açma özelliği en fazla olan oyuncunu yani Oğuzhan'ı daha devre arası veya 50. dk sokması gerektiğini Ozi'yi sevmeyenler bile kabul ediyor..
- son yirmi dakikaya girerken halen golü bulamamış durumdayken artık hücumların bolca kanat ortası ve doldur boşalta döneceği (zira Ozi 75'e kadar giremedi!) ortadayken bu yüksek toplarda en tehlikeli olabilecek oyuncun Negredo'yu çıkartmanın fahiş bir hata olduğunu söylemeyenimiz yok.. evet Negredo yorulmuştu ama artık sprintlik bir maç kalmamıştı ki ortada, adam ceza sahasında bekleyecek ve en iyi yapabildiği işi yapmak için fırsat kollayacaktı, çok fazla enerji harcamasına değil, tecrübesini ve yeteneğini göstermesine ihtiyaç vardı sadece.. oyunda kalsa son 10 dklık o baskıda belki de Alanya maçına benzer bir golle kurtarıcı olabilirdi..
- sistem değişikliği tam bir fiyasko olduğunda da fikir birliğimiz var.. bi ara tribünden Talisca'nın çizgiye yapışmış olduğunu gördüğüm zaman zaten işler boka sarıyor dedim o anda!

velhasıl, tabii ki hiçbirimizin futbol bilgisi ve deneyimi hoca kadar olamaz, ama bunca insan da bu kadar fikir birliğinde yanılıyor olamaz.. bu maç hocaya yazar.. suçlu futbolcu arıyorsak o da yeterince var zaten, kendini takımın reisi gören Q efendi, koca bir ilk yarı cenabete bağlayan Lens beyfendi, bir kez olsun cesaret edip de Atiba'nın kıçının dibinden ayrılıp rakip ceza sahasına doğru dikine gitmeyen, şut veya ara pası denemeyen Tolgay efendi ilk aklıma gelenler.. çok gol kaçırdık ama daha net fırsatları da rakibe verdik, yenilmediysek Fabri'ye teşekkür edelim.. ayrıca Medel de bence fırsatı iyi değerlendirdi, en azından Pepe'den sonra bir transferden daha verim alabildiğimiz bir maç izledik..

neticede yenilgiyi kime yazarsan yaz, giden 2 puan geri gelmiyor, umalım ki akşam Gs bir sürpriz yapmasın..
şu ana kadar lig istatistiklerimiz berbat, 12 haftada 14 puan kaybı korkunç.. atılan gol sayısı da öyle.. ama yine de ligi unutalım yorumlarını abartı buluyorum.. bugünkü maçın sonucuna göre hala 2 hafta sonra farkı 1-2 puana kadar düşürme şansımız olabilir.. derbiyi kaybetmediğimiz müddetçe bu iş bitti gözüyle bakmam, çünkü CL başarısının sağladığı özgüvenin lige tam konsantre olabileceğimiz mart ayına kadar olan süreçte olumlu etkisi olacağına inanıyor ve umuyorum..

beagle dedi ki...

@Esat
Tolgay'in da şut tehdidi yok. Ilk maclarindan aklimizda kalan hos bir yanilsama.

@Carlito
Devre arasinda Quaresma ve Cenk'den kurtulursak bir sansimiz olabilir. Vida ve Töre katilir, bir de golle iliskisi olan, Negredoyla is yapabilecek adam gerekiyor.

Ha Cenk ve Q kalırsa bi bok olmaz. Forma için cirkeflestiklerinden hocayi da sapittirdilar.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Cenk'in devre arasinda satilmasi aslinda Caner'in cezasi gibi mecburi bir iyilesme saglayabilir. Ama ben gercekten Negredo'da isik gormuyorum pek. Penalti donusu yaptigi vurus oyle pek "usta golcu" izlenimi vermiyor bana.

Oyundan ve degisikliklerden sikayetciyiz hepimiz ama unutmamak lazim oyunlari goller belirliyor cogu zaman. Yani erken one gecsen cok rahat bitirebilecegin bir macti ornegin bu. Bu yuzden golculer bu kadar degerli.
Bence kadroda zenginlik yok, sisiklik var. Hoca ne zaman idealin disina ciksa beklenmedik puanlar kaybettik.
Tamam hocanin tercihlerini, oyunu elestirelim ama gol olmayinca oyun da olmaz.

Basar dedi ki...

Bu takimin en buyuk bugı quaresma. O gitmeden hicbir sey duzelmez. Devre arasi bedava çine gitse de kurtulsak. Ne zaman pas oyunundan quaresma ortalasın oyununa döndük idam fermanımızı imzaladık.

Şenol hocaya da inanamıyorum. 2 yılda daha iyi yere evrilecegimize anlamsiz orta yapan bir takıma döndürdü bizi. Dünya 3-4-3 ile daha da pas oyununa dönüyor, bizde tolgay-ozzy-atiba-negredo gibi pas oyununu bilen adamlar varken hala orta-kafa gol oyunu oynamaya çalisiyoruz. Mistafa yumlu gibi kariyerinin ilk maçında bize gol atan ve ali palabıyık gibi sarısı iptal edilen bir adam varken bu oyun asla tutmaz! Pas oyunu oynamazsan atletizm eksikligin de kabak gibi meydana çıkar!

Zaitsev dedi ki...

Hocanın kafasındaki ana kadro takıntısı sorun yaratıyor. Değişiklik yaptığı zaman sabır göstermiyor. Dün Cenk Babel ile ilk yarıya çıksa ve aynı pozisyonları bulmasına rağmen gol atamasak bile 70e kadar oyuncu değiştirmezdi. Dün niye değiştiriyorsun?

45te hiç yapmadığı bir çift forvete dönüş hamlesi, sonra pişman olup bunu düzeltmek için yaptığı 2ci saçma değişiklik ve Oğuzhanı yanında unutması puanı Akhisara verdi.

Takım ilk yarı bulduğu az ama öz pozisyonların yanından bile geçemedi bu arada.

Atiba Oğuzhan değiştirse 45te zaten maç bizimdi. Ama ağır saçmaladı hoca ve sonuç ortada.

Lens ve Negredo'yu böyle oynatarak ritim bulduramayız. Zorla kaybederiz ancak. Negredo varken bariz şekilde net pozisyon üretiyoruz. Adam hem dikkat dağıtıyor hem de al ver yapıyor.

ozan dedi ki...

Umarim Tudoru yollamazlar.

Basar dedi ki...

Olcay'ı Kerim'i verip 34lük egoisti tutmak hocanın en buyuk hatasiydi! Halbuki ilk yıl cogu maci yedekte tutmustu.

Tudor = Bilic. Hırvatistanın o jenerasyonu koçluk olarak hep aynı çizgide ilerledi gerçi Prosinecki de parlayıp sönenlerden, enteresan. Stimac bir ara millî takım çalıştırdı, şimdi baktım garip garip kulüplerde. Robert Kovac Eintracht Frankfurt'ta asistan koçmuş, bakalım o n'apacak ileride.

Huzeyfe dedi ki...

@shelby

Aynisini yazmaya gelmistim. Futbolculuklari da benzerdi ama teknik direktorlukleri tek yumurta ikizi.
Mactan once GS sene sonunda ilk 5te olacak kimseyi yenemez demekten cekinmistim. Artik cok net. Bu agir aksak oyunla bile sampiyon olabiliriz.

carlito dedi ki...

G.saray'ın puan alamayacağından yüzde yüz emindim ama emre'siz bir Başakşehir'in bu skoru alacağını elbette düşünmemiştim.. bu kadar ağır bir tokat yemeleri iyi olmadı aslında, asıl tokadı biz derbide atabilsek daha iyi olurdu, kendilerine geldi adamlar!

şu Adebayor'un önceki ay yaptığı açıklamaları hatırlar mısınız bilmem.. Beşiktaş'tan teklif aldığını ama belki 6 ay yedek kalabilirim diye düşündüğü için Başakşehir'in teklifini kabul ettiğini söyledi! geçen sezon başında paramızı yetmeyeceği belli olan Aboubakar'ı kiralık olarak getireceğimize Adebayor'u bonservisiyle alsaymışız keşke.. Eto'o sonrası ikinci büyük kaçan balık.. adam tek başına sürklase etti Gs savunmasını, tam ihtiyacımız olan santrafor tipi.. umarım Cenk'i okutmayı başarırsak yerine bu tip bir adam bulabiliriz..

Barreto dedi ki...

Türkiye liginde kuvvetli, çevik, hayvan(beast) santrforun kıymeti bir başka.

beagle dedi ki...

@Kuzeyfo
Her 2 günde bir golcü lazım dediğimden ayni fikirde oldugumuzu biliyorsundur.
Negredo yerine Gignac istedigimden, hakaret eden olmuştu, o derece.

Olgun oyunculardan kariyerinde her 2 sezondan 1ini 20 golle gecirmemis olan kimseye bakmamak lazim.

turkkant dedi ki...

Tudor Biliç'i hangi açıdan benzetiyorsunuz?

Biliç 4-3-2-1'e son derece bağlı, sistemde gayet muhazafakar bir hocaydı. Tudor habigayret her maça farlı dizilişle çıkmaya başladı.

Barreto dedi ki...

Biliç ile Tudor loser olma hususunda birbiriyle yarışır, Tudor 1 adım önde gibi.

Huzeyfe dedi ki...

Bilic Besiktasta teknik direktorluk yaparken 3-4-3 henuz yayginlasmamisti, West Ham'i 3-4-3'le oynatmaya calisti.

M.Pektemekli 4-4-2 deneyimleri de vardi ikinci yilin sonunda. O da Tudor gibi bu tarz denemelerinin hepsinde maglup oldu. Ornegin Club Brugge maci, ligin sondan ucuncu maci olan Konyaspor maci.

Ikisi de populist, PR'ci, "adam" ve loser.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Negredo yerine Gignac'i istedigini hatirliyorum.
Ben Negredo'nun en cok Oguzhan'la oynayabilecekleri ikili oyunlari merak ediyordum. Beraber pek oynayamadiklari icin birsey diyemiyorum.
Ama sen hakli ciktin.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Malimun ilanı çok net belliyken büyük fırsat kaçırdık. Takıma zaten zarar veriyorsun bari penaltıyı at be adam!

Basar dedi ki...

Sen kalk 24luk adamı sat, 34luk egoistin ayagina bak. Adam her buyuk takima gol atiyor. Bizim pasanin içeri hirmeye niyeti bile yok. Mossoronun adebayora asist yaptigi pozisyon bizim paşamıza gelse o top Eski açıktan Üsküdar'a giderdi! Modern futbol Kerim diyor, Olcay diyor (beğenmiyorsan muafilini alırsın) biz hala paşaya dayalı sistemle gitmeye çalışıyoruz... olmuyor, olmuyor, olmayacak!

Sadece hoca degil yönetimde de sorun var. Yonetim Kurdugu düzene, hoca da sistemine bağlı kalmadı.

EC dedi ki...

Basar ile ay i fi,irdeyim.. Son yorum.. Senol Gunes de her ne hikmetse hemen Negredo ya kement atiyor. Oguzhan Tolgay yerine girmis olsa 2.ci yari basinda biz alirdik maci.. Tolgay kaldi diyelim, Atiba ile degisse 3 atardik Akshisar a.. Tolgay & Oguzhan bize sampiyonluk getirdi gecen yil.. Ona donmeli takim..

Yorum Gönder

Ara