.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ekim 2017 Çarşamba

Karne: Monaco 1 - 2 Beşiktaş

Goller: Cenk Tosun (34',54')
En iyi üç: Cenk Tosun, Adriano, Ricardo Quaresma
En kötü üç: Caner Erkin, Anderson Talisca, Alvaro Negredo

Karne:

Şenol Güneş 8.7
Beşiktaş 8.7
Monaco 5.6
Milorad Mazic 7.8

Fabri 8.5
Dusko Tosic 8.3
Pepe 8.4
Caner Erkin 6.8
Adriano 8.8
Atiba Hutchinson 8.6
Tolgay Arslan (74')8.4
Anderson Talisca (74')7.1
Ryan Babel 8.6
Ricardo Quaresma 8.6
Cenk Tosun (89')9.7

Gary Medel (74') 7.3
Oğuzhan Özyakup (74') 7.7
Alvaro Negredo (89') 7.2

Takım Ortalaması 8.1

Anket: 50 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


36 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

10 puan 10 puan 10 puan

Huzeyfe dedi ki...

@Övünç

Monacoduk?

Armagan dedi ki...

İyi kurayla neden olması:
https://twitter.com/optacan/status/920388424657506304

Emeği geçen herkese teşekkürler!

Artık gerçekten lige odaklanma vakti.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada Monako'da bir halt yokmuş. Bence grubun en zayıf takımı. Allah izin verirse içeride de sıkıntı yaşamadan yeneriz bunları.

Mayor dedi ki...

Oguzhan'i ozlemisim oralarda oynarken gormeyi.
Girer girmez ceza sahasina daldi.
Talisca ise orta sahaya gelip top istiyor sonra da pas atamadigi icin topu rakibe hediye ediyor.
TR'de kenarda otursun artik bu adam.

Oguzhan, Medel degisikligi takimi tam istedigim kadroya gecirdi, bir de Adriano sol, GG sag tarafta oynasaydi daha iyi olurdu.

mit dedi ki...

30 yıldır Beşiktaşlıyım. Ne zaman rahat yeneriz desem takım beni kanser ediyor. Ne zaman hiç umudum olmasa muazzam bir oyunla beni şaşırtıyor. Anca FM'de görürüm dediğim bu günleri görmeyi de Allah nasip etti ya, ölsem de gam yemem artık :) Futbol yorumculuğundan istifa ediyor, sözü ve sazı Şenol Güneş'e bırakıyorum. Helal oksun hepsine!

nathan dedi ki...

Öncelikle tüm takıma çok büyük tebrikler!

Ve yine öncelikle: Babel Babel Babel. Cenk de çok iyiydi. Pepe de. Adriano da. Tolgay da. Aslında kötü olan yoktu, sadece Talisca ikinci yarı vasattı. Bu beşli ise diğerlerine göre daha ön plana çıktı.

Şenol Güneş bu sezon ilk defa ezber değişikliklere gitmeyip yedeklerle oyunu taktiksel olarak değiştirdi. Biz zaten bunu söylüyoruz sürekli. Sadece, son yarım saat iyice gol atacam olayına bağlayan Q7 yerine Lens girebilirdi ve arkayı boş bırakan rakibe karşı iyi işler yapabilirdi. Q7 iki defa % 70-80 gol olabilecek pozisyonlarda pas vereceği yerde ergene bağladı.

Gruptan çıktık, bundan sonra 1. ya da 2. olmuşuz ondan sonraki kuraya bakar. Gider diğer grupların ikincisi diye abuk bir takımla eşleşiriz bir şeye benzemez sonra. Şans bizimle olsun.

Dipnot: Avrupa'da rakipler bizi pek tanımıyor ondan diyordum ama bu maç iyice gösterdi ki maç seçiyorlar gibi görünüyor.

can dedi ki...

Valla ben anlayamiyorum CL ile lig arasindaki bu oyun farkini. Ben sorunun mac secme yuzunden oldugunu zannetmiyorum cunku mesela Talisca bu mac da takimin en kotusuydu. Eger mac secme diye bir olay varsa Gunes'in bunu yapanlara ligde forma vermemesi lazim ama daha derin bir teknik/taktik analiz yapmak lazim bu konuda. Belki mac secen Gunes'tir.

nathan dedi ki...

Şunu da ilave edeyim, iyi zamanda kötü zamanda meselesine bakmadan durumu yorumlamak lazım. Yoksa kötü zamanda ölücüler, iyi zamanda troller oluyoruz da bunun arası ne zaman çözebilmiş değilim. Sezon henüz bitmişken herkesin tatile gittiği yaz aylarında yazmak lazım belki.

Bazı konular baki, yani takım oyunu yerine zaten oyuncu bazlı oynuyoruz bunda hemfikiriz; buna bir de maç seçme konusu eklenince daha farklı bir konuma evriliyoruz. Ve benim için yine ve hala değişmeyen konu, yeni transferlerin yine ve yeniden takımla uyumunun sağlanmaması. Çünkü bazı oyuncular Avrupa'da çok daha iştahla oynuyorsa ben görmesem de bunu kendi düşüncenize göre maruz görebilirsiniz, ama sonuçta yine onların yerine ligde oynayacak alternatif bir kadro henüz yok.

Bana kontör göndermeyen manitaya atar yaparım demek bireysel de, işte bir sürü seveni olan takımın hali olunca biraz farklı oluyor o bakımdan.

Umarım Başakşehir maçıyla bu kısırdöngüyü hepten kırarız.

BurkayJK dedi ki...

Bu galibiyetler ve namağlup lider olmak falan harika işler. Avrupa'da ismin iyice ön plana çıkıyor, akıllara kazınıyor. Maddi getirisi de muazzam. Her sene buralarda olmalıyız, ancak bu şekilde düzlüğe çıkabiliriz.

Negredo'nun oyuna girerken ki vücut dili hoşuma gitti. İstekli görünüyordu ve küskün bir hali yoktu. Sanırım Cenk'i kesmesi gerektiğinin farkında. Yani; ben büyük liglerde oynamış adamım, forma direkt benim olmalı kafasında değil galiba.

Adriano, daha çok Adriano. :)

nathan dedi ki...

@can

Haklı olabilirsin çünkü misal ligden farklı bir Adriano effect vardı bugün. Ancak takımla birlikte oynayan ve yükselip düşüşe geçen Babel hariç 3-4 oyuncuda bu emareler vardı. Ama aynı zamanda GB maçı sonrasında yazdığım gibi Monaco bu kadar kapanmayacağı için GB maçı kadar sorun olmayacaktı belki.

Değişmeyen tek şey ise ligde kötü giderken yedektekilerle farklı bir kadro ve taktik oluşturamamış olmamız.

planck dedi ki...

abi diğer 3 takımın puanlarını toplasan bizim puan etmiyor, resmen 1. torbadan gelip süpüren takım modundayız. hakkaten anca pes'de fm'de göreceğimiz işler. helal olsun.

diğer konu ise bence herkes maç seçiyor. hoca maç seçiyor ve CL maçına hazırlandığının %20sine derbiler hariç hazırlanmıyor. talisca falan zaten bariz maç seçiyor. ama olay sadece maç seçmek değil. top 5 takım hariç hücum etme top oynama isteğiyle maça çıkan her takımı yenme şansımız var. ama karşımıza ilk 30 dışı doğu avrupa takımı koysan yine yenemeyebiliriz. önceliği bizi oynatmama üzerine olan takım iskeleti iyi olan şablonları oturmuş takımlar bizi her zaman zorlar. çünkü hızlı pas yapamıyoruz ve temaslı oyun sevmiyoruz. şuandaki oyunla CLde senkron bozuyoruz ama ligte de yavaş kalıyoruz. ideali ligte tempolu oynayıp CLde temposuz oyunu dikte etmek olur ama CLde başarı için seçilen yol lig maçlarının CL için hazırlık maçı olması yönünde gibi görünüyor. lig boyunca ezberlenen oyunu CLde full konstrasyon ile oynuyoruz. ligte tempolu oynayan takımı CLye gelince yavaşla dersen bilmediği oyunda tökezleme ihtimali var. hem zaten bizim kadro yapısının da tempolu pas oyununu ne kadar oynayabileceği de muamma.

planck dedi ki...

bir algoritmaya göre çeyrek final ihtimali %20.
https://twitter.com/canncall/status/920415946812125185

nathan dedi ki...

@planck

Özellikle lig için, oyunu yönlendirme, hız kazandırma ve rakip takım defansını dağıtmada iki seçenek var: ya Sosa'nın iyi olduğu zamanlardaki gibi fiziksel bakımdan ayakta kalır hızlı düşünüp pas dağıtırsınız ya da bunun ilk kısmı olan fiziksel direncin yerine tekniği koyarsınız. Sosa benzeri ve hala diri oyuncu bulmak zor ama bu vatandaş ikinci seçenek için gayet iyi görünüyor:

https://www.youtube.com/watch?v=EHda_lKgXKY

Sözleşmesi bu Aralık'ta son. Bazı medyada Beşiktaş ilgilendi hatta aldı yazanlar da oldu.

nathan dedi ki...

Not: Talisca'ya değil 25, 15 vereceğime bu elemanı bedelsiz yıllık 3 milyona alırdım. Madem matah neden kimse istemiyor diyenlere, Talisca'yı kim iştahla istiyor ki.

Ayrıca görünen mücadelesi ve defansif halleri Talisca'dan iyi.

planck dedi ki...

Fenerle de adı çok yazıldı, menejer işi belli. Benim aklımda kiralık olarak mata vardı orası için ama mou ile araları düzeldi artık zor olur.

nathan dedi ki...

Bana kalsa doğrudan box-to-box olur ama bu bölgede kıtlık dönemindeyiz resmen. Gidişat transfer olmadan çözülmeyecek gibi, ancak yine de herşey gruptan çıkmayı garantilediğimiz bu maçtan sonraki Başakşehir maçında belli olur.

turgay dedi ki...

trollük olacak ama portoyu monacoyu yenmek için gençleri kasımpaşayı falan yenmemiz lazım. bunları yenemezsek diğer takımları da yenemeyiz. haftasonu başakşehiri yenemezsek bu galibiyetin benım nazarımda değeri sadece 1,5 milyon eurodur. gruptan çıkalım sevelim sevilelim ama seneye buralarda olamazsak 32+ yaşındaki oyuncularımıza verdiğimiz kol gibi kontratlar başımızı ağrıtır. tüm takımı tebrik ederim caner hariç. kendine çekin düzen vermezse uğraşırız bu arkadaşla.

kemal dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Maçtan sonra Cenk "hemen bu maçı unutup Başakcity maçına odaklanacağız" dedi. Bence futbolcular da tehlikenin net bir şekilde farkında. Eğer devre arasına 4 puan fark ile girebilirsek sene sonu zirveyi zorlarız. Pazartesi günkü maç çok önemli.

Bu platformun oyuncususun fakat seneye buralarda oynayamama riskin var.

Maç ve grupla ilgili de şunu söylemek istiyorum. 1. maçı aldın şans oldu, 2. maçı aldın küçümsemişlerdir ondan oldu ama 3. maçı da kazanıyorsan bu iş şans, kısmet, bereket olmaktan çıkmıştır. Kendi evinde kazanamazsa neredeyse havlu atacak takım ile oynayıp kazanıyorsan artık eşik atlamışsın demektir. Maç seçme olayına katılıyorum. Hem takım daha istekli oynuyor hem de hoca çok daha doğru yerleşim ve değişiklikler yapıyor. Dikkat edin 3 maçta da ezber değişiklik yok. Hep oyunu elde tutan, söndüren vb. değişiklikler var.

Not: Sene başında Cenk'i satmayalım, ileride daha fazla fiyata daha farklı takıma gider diye yazmıştım. Sanırım yanıltmayacak. Bence Cenk için PL'de ufak takımlarda oynamak kariyer hatası olur. Böyle giderse 25-30'dan aşağı fiyata gitmez.

alper dedi ki...

Porto-Leipzig-Monaco...Üçünüde yendik.üçününde ortak özelliği 4-4-2 ile oynaması idi.Ne zaman 442 oynayan takım görsem asker bavulu gibi (2atlet,3külot) herşeyimi satar iddaaya basarım.

Herşeyi her zaman kazanamayız bu sene 2.oluruz vs vs .Herkese söveriz ama Ş.Güneş kalsın yeter .O bu sene yapamazsa seneye yine şampiyon yapar bizi.Onun için hoca ile irtibatı koparmayalım yeter.

Ben yazmıştım demeyi çok severim huyum kurusun.Babel iyi topçusun.Bu takımın göz bebeğisin nazarımda.

ozan dedi ki...

3 mac 9 puan, efsane bir Cl sezonu geciriyoruz. 15 puan ufukta goruluyor, iyi kura ile ceyrek final zor degil.

Takim mac seciyor bu cok net. Hocaya da sordular mactan sonra net cevap veremedi yine dolandira dolandira baska seyler anlatti. He oyuncular bizim gibi dusunmuyor. Banane borctan, seneye Clden gelicek paradan diyorlardir. Atiyorum Taliscanin Clde daha iyi oynamasi gayet normal adam seneye yok zaten, Cenk boyle piyasa yapmisken yine mac secmesi normal veya Q gecen seneden beri Clde daha efektik daha iyi oynuyor.

Muhtemelen burada herkesin rahatsiz oldugu konu kadro genis, mac secen varsa hoca da ligde yeni gelenleri oynasin fikri ama hoca da mac sectigi icin ligi hazirlik maci edeasinda Cenki, Taliscayi vs Clye hazirlama ile geciyor.

Hoca da kismen hakli. Iki sene yeni takim yaratmak ile ugrasti, bu sene ayni takimda israr ediyor, Clde de sonuclarini aliyor.

Cenk-Negredo mevzusu da kapanir umarim. Negredo bile 85de oyuna girerken afra tafra yapmiyor cunku Cenkten suan icin daha iyi olmadiginin farkinda ama biz hala Cenki begenmiyoruz. Clde 3 gol, 1 asist. Calim, servis , top indirme hepsini de yapiyor.

Devreye kadar ligde bir seri yaparsak. ikici yari Gsyi geceriz. 3-4 maca bakar hersey, ruzgar bir anda donuverir. Biran once Neegredounun gol atmasi lazim , Lensin form tutmasi lazim. Lige tutunmak istiyorsak bunlar sart.

cochise dedi ki...

Babel yeri doldurulamaz bir etki yapıyor bu yıl. Geçen sene hiç memnun değildim; skor katkısı dışında sorumluluk almıyordu; yeterince mücadele yoktu vs. Bi alışma devresi gerekiyormuş herhalde.

Maç sırasında da söyledim Caner gerçekten sıkıntı. O taraftan çok hücum yiyoruz. Gökhan Gönül bir an önce fiziksel olarak tam hale gelir de adriano sol beke geçer umarım. Adriano'nun varlığı inanılmaz katkı yapıyor.

Galibiyetten önemlisi belki de galibiyetin geliş şekli; o kadar rahattık ki.

Gelelim ligde niye bu kadar kötüyüz meselesine. Bi arkadaş yamzış; hakikatten oyuncular kadar Şenol Güneş de maç seçiyor sanırım. Maç seçme değil elbette ama konsantrasyonuna buraya vermiş. Zico Fenerbahçesine çok benziyoruz. O zaman da FB ligde farklı ŞL'de farklı oynuyordu. FB'li arkadaşlar takım maç seçiyor diye kızıyordu. Ben o zaman "bu takımın maç seçmesi tercih değil mecburi. Atletik olmayan ya da yaşlı ve çok görmüş geçirmiş adamlar hem fiziksel olarak hem de kafaca bu kadar çok maça yoğunlaşamazlar." Bizim takım için de aynısını düşünüyorum. Cenk 2 milli maç sonrası Gençler maçında da kendini parçalasaydı dün oynayamazdı. Yapısal olarak buna müsait değil. Misal Q7 yapısal olarak buna müsat ama o da yaştan dolayı üstüste maç oynadığı zamanlar hatırlayın çalım bile denemez hale geliyordu. Yani özetle aynı oyuncularla bunun çözümü yok. Çözüm çok açık bir biçimde kulübenin etkin kullanımı. Ve bu kullanımda ısrar etmek.

turkkant dedi ki...

Güzel bir galibiyet. Grupta tüm takımların oynadığı açık, rahat futbol da bizim sonuca gitmemizi kolaylaştırdı. Porto da Monaco da bize karşı aşırı önlem almadan çıktı. Leipzih maçı ise zaten seyirci, Leipzig'in deplasman deneyimsizliği derken ilk yarı bitti.

Tuhaf olacak ama, oynanan bu oyun lig için geçer akçe değil. Ligde bize kimse bu kadar rahat oynama imkanı vermedi, vermeyecek. Deneyimli oyuncularla oynadığımız çok yüksek tempoda olmayan bu oyunla ligde istediğimizi alamayız. GS ve FB çok aç...

Adriano-Quaresma-Atiba-Gökhan Gönül-Tosiç-Pepe ideal 11 oyuncusu olmalı gibi gözüküyor kağıt üzerinde, ama bir takımın ilk 11 oyunsunnun 6sı 33 ve üstü olursa 6 maçlık bir turnuvada belki işler, ama aç kurtlar gibi saldıran GS-FB'nin olduğu Türkiye liginde havlu atarız.

Mutlaka tempomuzu yükseltmemiz lazım, bunun tek yolu da Medel-Lens-Tolgay gibi 28-30 arası aslında fiziksel peak'lerinde olması gereken oyuncuları takıma monte etmekten geçiyor.

Bunun diğer yolu, Caner-Talisca gibi aşırı top kaybı yapan oyunculardan birini feda etmekten de geçiyor.

Ekrem35 dedi ki...

Maç postuna bi şeyler yazmıştım azcık buraya karalayım.

Adriano ile başlayıp adriano ile bitirebilirim bu yazıyı :) o derece hayranlıkla izliyorum kendisini. Bence takımdaki ortasaha oyuncularımıza sorsak " takımda en çok kiminle oynamayı tercih edersiniz" diye, adriano deme ihtimalleri bir hayli fazla gibi. Bek oynayıp da atiba'ya tolgay ya da oğuzhan'a bu kadar yardım edebilen birisi inanılmaz gerçekten. Dün kaç kere ortasahada ilk toplara müdahale etti bilmiyorum. Kaç kere pas istasyonu oldu sayamadım. Takımdaki mükemmel detaylardan birisi. Saygım sonsuz.

Biraz da babel yazmak lazım çünkü kendisinin yaşadığı kariyer düşüşünden bu seviyeye tekrar çıkması muazzam. Nereden döndü gerçekten bu durumda saygı duyulması gereken bir konu. Takımda oyun zekası en üst olan oyuncuların başında geliyor kendisi. Nerede neye ihtiyaç varsa sadece onu yapıyor ve takıma müthiş katkı veriyor. Top tutma becerisi de muazzam. Şu an böyle bir oyuncuyu almak için bir hayli para vermemiz gerekirdi. Tahminimce bizden sonra bir üst seviye takımlara transfer yapacaktır bu formuyla devam ederse.

hastati dedi ki...

cenk tosun'un pas istatistigi baska bisey soyluyor %67.6 (sampiyonlar ligi).
top indiriyor, hik demis vieri'den dusmus, sirti donuk harika, felan, rakibi sirtina alip gidiyor.
ben surekli pas hatasi goruyorum. usenmedim oteki forvetlere de baktim, birtek aboubakar ayni cenk ile.
cenk tosun ovgusu de biyere kadar.
kaleyi karsisina alinca harika bir bitirici, baska bisey yaratmayalim kafamizdan.
hucum pres yaparken yavasligindan "w" tusuna basasim geliyor. 5 metre onundeki topa vazgecip kosmayisindan da gina geldi. o hiziyla surekli defans arkasina kosu yapmaya calismasi da cabasi.
zaten avrupada max seviyede oynuyor, korkum ligde ipe un sermesin:) kos abicim kos, birde yanindakine pas ver, yeter yapistirma surekli. besiktasin forveti olmak bir luks, yoktan varolmuyor goller.

EC dedi ki...

@Turkkant iyi demis.. bizim Tr ligine ozel calismalar gelistirmeliyiz.. futbol oynanmiyor..
30 - 40 faul , 10 korner ( tum bu faullerde yer de yatiyorlar, hakem bakiyor saglik ekibi cogunda geliyor, baslatmak icin en az yarisinda hakem yere cizgi cekiyor, kornerleri frikikleri ceza sahasina dogru ise hakem geliyor itismeyin diyor.. vb derken 30 40 dk bu hemgamede harcanmis oluyor...)
Dikkat edin bu oyunu durdurma bence bilerek hakemler tarafindan bize karsi da yapiliyor..

Futbol oynayacak takim %60 ile top oynasa geri kalan 50 55 dk da eline kalan 30 dk var ve bu zamanda yan pas ile degil direk ve hizli golu dusunen ataklarla degerlendirilmeli..

Oguzhan Genclerbirligi macinda kendisiyle pas istaysonu olabilecek ileri uc tarafiyla baglanti kuramadi ve oyunu yana oynamak zorunda kaldi..

Tr ligi yabancilarimiz icinde biraz sert.. kafa goz daliyor hakemin bakmadigi yerde cimdikliyor, dirsekliyor, ayagina basiyor..

Turkiye de futbol kor dogusu..

bunlari gormeyen/goremeyen hakemle mac zaten bastan beraberlige kilitli... eger konsantrasyonu kaybedersek de yedigimiz golu ligde cikaramiyoruz..

Monaco macini tekrar izledim..
Cenk iyi beslendi ve firsatlari degerlendirdi.. fiyatini yukseltiyor.. sanrim Kulube iyi bonservis getirerek Avrupa ya yelken acacaktir yeni sezonda..

muthis bir gelisim.

bu gelisim yukarda da saydigim nedenlerle sonuca donusemiyor maalesef ligimizde...

Cenk Abou ile beraberken Abou dovuyordu defansi.. Gomez de alan aciyordu.. su ana kadar cift santrafor olarak oynayamadilar ve senkronize sorunu var Talisca ve Negredo ile..

Tavsan bulmak ve Lig icin onunla suprizler yapmak lazim..

Hirs olacak, istek olacak ama uretkenlik de yeni seyler deneyemezsek Fetocu Baskanli IBFK da bizi kilitler Ptesi gunu..

Tebrikler Samspiyonlar Liginde 3te3 yapan Kartallara..

Medya hala diger 3 mactan 0 - sifir- cekebilecegimizi soyluyorlar.. bizim su anda oldugumuz yerde Fbahce ( Sikebahce) ve Gsaray ( Fetosaray ) olsaydi bu medya cok baska telden calardi nagmeleri..

yilmaz dedi ki...

Kendi tarihimizi yazıyoruz resmen. Aldığımız galibiyetler hiç "ama onlar güçsüz, ama onlar genç, ama onlar düşüşte" diye açıklanamaz.

Şu lig olayına da bir an önce eğilmekte fayda var. Fener ve GS'yi tarihin tozlu sayfalarına göndermemize tek bir sezon kaldı. Lütfen çocuklar, az ciddiyet lütfen.

Ben meseleyi sadece maç seçme olarak görmüyorum. Yani Gençlerbirliği'ne karşı oynayan oyuncunun kafasında muhakkak Monaco maçı olur, bizimkiler biraz daha ekstrasını yaşıyordur belki ama rakip hüviyeti de önemli.

Şu ana kadar karşımıza futbol oynamaya çıkmış beş rakibimiz oldu. Üç ŞL maçı, Kasımpaşa, Bursaspor. Kasımpaşa maçındaki 100 defa oynasak 3 defa puan bırakırız senaryosunu bir yana koyarsak 5'te 5 yaptık. Sorun şu ki ligde karşımıza futbol oynamaya çıkacak takım sayısı az.

Burada iş hocaya düşüyor. "Derin kadro"yu şov amaçlı kurmadık nihayetinde. Motivasyonu az olan oyuncuyu ligde oynatma. Talisca'yı, Caner'i, Cenk'i dinlendir; yedekte 11 tane adam varken ilk oyuncu değişikliğini hep aynı oyuncular ile yapma. Taktiksel açılım geliştir, hücumda B planımız olsun. Zaten hep konuştuğumuz şeyler ama yüzümüze yüzümüze çarpılıyor sene başından beri, bu yönde bir ışık göremedik maalesef.

Hocaya/takıma en azından benim kızma sebebim, var olan kaynakları kullanmıyor oluşumuz. Hani B, C vs. planları üzerine uğraşırken puan kaybedelim zerre gıkımı çıkarmam yoksa.

carlito dedi ki...

Herşey rüya gibi.. Yıllardır beklediğim şeydi birgün Cl'de gruplardan çıkabilmek ama böyle bir başlangıcın hayalini dahi kurmamıştım! Daha önce 6 kez katılmışız ve 7 puanı aşmışlığımız yok, şimdi ise yolun yarısında 9 puan oldu! Artık hedef liderlik diyebiliriz, hatta umudunu yitirmiş bir Monaco'yu bir kez daha yenebilirsek o da garanti olur..

Adriano için ne söylense az, yazılanların altına imzamı atarım.. Onun dönüşünün çok çok şey değiştireceğine emindim zaten.. Umarım bir daha yoksun kalmayız sezon boyu.. Tolgay özellikle 2. yarı çok iyiydi, takdir ettim.. Caner dışında herkes iyiydi, Talisca tutuk kalsa da ilk golümüzü başlatan adam oldu.. Fabri'yi de alkışlıyorum, çok maçta ayakta tuttu bizi..

Pazartesi lige de geri dönüş yapacağımıza inancım tam, cuma günkü vaziyetin tesadüf olduğunu herkes gördü ve görmeye devam edecek..

YSY dedi ki...

Avcı veteranları götürmemiş almanyaya. (Adebayor belez da costa) Bu abi de ligi koyalım ligi kafasında :)

nathan dedi ki...

Hem zamansal hem de rakip bakımından bu haftaki maç kilit hale geldi. Sonuç ne olursa olsun lig için ciddi değişim gösterip oyunu kazanmak için oynarsak bir şansımız olabilir. Aksi durumda herşey bu sezon için yarım, bir sonraki için çok daha kötü olacak.

kemal dedi ki...

Türkiyeyi değiştirmeye çalışıyorum** bana destek olurmusunuz Zonguldak'ı kurtarmak.
Zonguldakın işsizlik ve yatırım sorunlarını çözmek için öneriler hazırladım. Zonguldaklı blog ve ve haber sayfalarına yorum olarak atıyorum. Çatalağzında 5000 mw güce sahip termik santraller vardır. Bu santrallerin atıl ısısı soğutma suyu ile doğaya salınmaktadır. Santraller kapalı futbol sahası kadar bir alanda toplanır. 100 metre uzunlukta 25 metre yükseklikte kapalı tesis içinde manzarayı bozmadan çalışırlar. Tesis yanında 1000 metre yükseklikte hava kulesi bulunur. Kule tabanında bakır borulardan yapılan basketbol sahası boyutta radyatörde soğutma suyu dolaştırılır. Radyatör üstünde alüminyum yelkenler ile soğutma suyunun ısısı 90 derece kule tabanına aktarılır. Taban ile tavan arasındaki ısı farkı ile rüzgar akımı oluşur ve rüzgar türbinlerinde elektirik üretilir- Kule maliyeti ile üretilen elektirik miktarını termik yatırımı ile elde etmek aynıdır - - Kule hava kirliliğini önler. Sülfür ve co2 oranını düşürür** Terası Zonguldakı görür kafeterya gözlemevi Kilimli ve Hisarönü sahillerine teleferik hizmeti sunar --- Zonguldak kömür yanında turist kenti olur*** Karabük ve Ereğli demir çelike ek olarak Bakır krom alüminyum sanayi için gerekli bol ve ucuz elektiriği üretir - Kulenin kapasitesi termik santral kapasitesi ile artar - Bakır krom alüminyum ile Bursa kadar değilsede Zonguldakın işsizlik göç sorunlarını çözecek kadar yatırım çeker **** "Çatalağzı cazibe merkezi olur Kaliteli villalar plazalar ile sektör canlanır " Karadeniz yayla turizmi ve hayvancılığı geliştirir Ankara Zonguldak arası hızlı tren ve Deniz üzeri tam kapasiteli havaalanı yapacak kadar hükümeti destekletir -- Çalışmalarımı newsienceway blogspot com ve enerjimerkezim blogspot com da sunuyorum Zonguldak çatalağzı Kemal beziroğlu

Basar dedi ki...

Şu ciddiyeti başakcity maçında da gösterelim bize yeter. Ben futbolcuların bu istekte olduğuna inanıyorum. Bize hep ligimizin sert, oynamaya uygun olmayan bir lig olduğu söyleniyor... Geçiniz, biz üst üste 2 yıl şampiyon olduk. Bu oyun geçer akçe olsa Konya, başakcity filan Avrupa'da şu an fırtınalar estiriyordu.

Şu an farkımız, istekli ve ısırgan oynamamak. Gençler maçındaki oyunu Monaco'da oynasak 5 yerdik. Bir yerden sonra futbol her yerde futbol. Her yerde koşarak, baskı yaparak, rakibi baskıya zorlayarak oynanan bir oyun.

Takımın deneyimi üst düzey, kalitesi de üst düzey, hocası da üst düzey. Zaten iç saha maçı kaybetmemek gibi bir avantajımız da var. Bunu kullanıp, biraz istek ve arzuyu arttırırsak ligin tekrardan canına okuruz. Bu konuda hem hocaya hem oyunculara hem de tribünlerde bizlere görev düşüyor. Artık silkinip CL'de olduğu gibi şampiyonluk havasına girmemiz lazım.

beagle dedi ki...

@Carlito
Adriano geçen senenin saha içi lideriydi bir bakıma. Bu sene ne eksik bu takimda derken akla ilk takilan adamdı. Çok şey farkettiriyormuş.

4 orta saha oyuncusuna dakika vermek de iyi sonuç verdi. Rakip dinçken Tolgaysiz 11 yapmamaliyiz demekki. Babel için de fikrim aynı.

Ligde favori olduğumuzdan markaja ve bize özel taktiklere uğruyoruz. Yakinilacak bir durum değil, asil işimiz de o zaten. ŞL parasinin çoğunu ligde sampiyon olunca oynamadan kazaniyorsun. Tabiki ligi koyalim ligi...

Bu hafta havlu atmamak için canimizi dişimize takmaliyiz. 11 puana çıkarsa gelecek sene için revizeye başlamak şart olur.

Yorum Gönder

Ara