.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ekim 2017 Perşembe

STSL 09 Beşiktaş - Medipol Başakşehir


Tarih: 23 Ekim 2017 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan (BJK 13g 4b 3m - MBŞ 3g 6b 4m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Atınç Nukan  , Gökhan Töre , Orkan Çınar / Aurelien Chedjou , Egemen Korkmaz , Manuel Da Costa

Cezalı Oyuncular : Ryan Babel / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

67 Yorum:

Armagan dedi ki...

Gs maçına kadar kazanılması gereken maçlar serisinin ilk adımı.

carlito dedi ki...

bu maç Talisca'yı yedeğe çekmemiz gereken maç diye düşünüyorum.. vazgeçilmez olmadığını anlaması için en az bir maç kulübede durması gerekiyor.. bu maçta az koşan kontenjanını Q7 ile sınırlı tutup, Atiba-Tolgay-Ozzy orta sahası denemeliyiz.. Babel'in yokluğunu Lens ile mi doldurmak daha mantıklı, yoksa Cenk ve Negredo'yu beraber oynatmak mı, o noktada ben de kararsızım.. Cenk'in kanat oynaması Gençler maçında çok iyi sonuç vermedi, ama o gün sahada yoktuk zaten, içerde oynayacağımız maçta farklı olabilir.. ayrıca Negredo'nun ilk kez Q7 ile beraber oynayıp onun yapacağı ortalarda faydalanmasıyla bir başlangıç yapması da mümkün olabilir..
Lens tercih edilirse ne yapar onu çok kestiremiyorum, Ts maçında çoğunluğun aksine ben çok memnun kalmamıştım performansından.. umarım oynarsa daha iyisini yapabilir..

Basar dedi ki...

Medel'i de kullanmak gerekebilir mi?

Geçen sene bize çok baskı uygulamışlardı, Atiba-Oğuzhan orta sahası baya bozulmuştu.

Son maç Cengiz faktörü ile birlikte çok hızlı hücum etmişlerdi, maç başında kapalı bir oyun oynamak silahlarını geri teptirebilir.

Mayor dedi ki...

- Mustafa Pektemek Basaksehir'e karsi oynadigi 9 macta 7 gol atmis.
- Basaksehir'in en son yenildigi takim 2 hafta once Genclerbirligi.
- Senol Gunes'in 2014'den beri Abdullah Avci'ya karsi 4 Beraberligi, Bursa ve Besiktas ile birer galibiyeti ve Besiktas ile gecen sezon 3-1 yenilgisi var.

Gecen sezon 3-1 Yenildigimiz macin kadrosu.
1 Fabri
3 Adriano
6 Dusko Tosic
30 Marcelo
77 Gökhan Gönül
7 Ricardo Quaresma
13 Atiba Hutchinson
15 Oğuzhan Özyakup
49 Ryan Babel
94 Anderson Talisca
23 Cenk Tosun

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

forvet arkasında biri oynadığı sürece taliscayı oynatmamak çözüm değil. tolgay ve ozzy sağ ve sol iç, atiba ortada hafif sarkık oynarsa olabilir fakat 1 sene falan oldu böyle bir diziliş denemeyeli. ozzy ve atibaya baskı yapınca takımın çözüleceğini düşünen avcı için de sürpriz olur aslında bir ekstra adam ve baskı yapmaları gereken alan da artar. bu durumda solda cenk oynayabilir, negredo az daha geride oynar duvar olmak top almak için.

yilmaz dedi ki...

real madrid'i yenme ihtimalimiz bu adamları yenme ihtimalimizden fazla :) Heriflerin sanki varoluş gayesi bize çelme atmak. Neyse bu maçta güzel oyun filan beklemiyorum. Talisca, Quaresma, Tolgay, Tosic! Allah ne verdiyse vurabildikleri kadar vursunlar, oynamadan kazanalım maçı. Hatta bana kalsa 3 ön libero ile çıkarım. Gitmiyom amk geliyosanız siz gelin derim. Forvet'e de Lensi koyarım oooh kafa rahat. Mustafa denizli taktiği :P

fidddas dedi ki...

Benim kadro tercihim
Fabri
Gg pepe tosic adriano
Medel
Tolgay oguzhan
Q7 negredo cenk(lens)

Atibayi dinlendirmek hem de emreye biraz temas edip sinirlendirmek icin medel, caner biraz dinlensin ve oyuna akil gelsin diye gg ve adriano, abdullah avci oyun planini atiba ozi ve taliscaya gore kuracagindan ve mahmut emre mossoro uclusunden orta sahayi almak icin ve dis gostermek icin tolgay, gecen hafta tutmadi diye hemen vazgecilmemesi gereken ve babel yokken denebilecek en iyi sey oldugu icin negredo cenk diyorum

Kadro ne olursa olsun 1-0 olsun 90 da olsun ama kazanalim.

carlito dedi ki...

değinilmesi gereken bir diğer konu da stattaki atmosfer.. pazartesi oynanacağı için full dolar mı stat emin değilim ama orada olanlar Leipzig maçındaki gibi destek vermeli, bu maçı taraftarla kazanmalıyız.. gs derbiyi kazanırsa zaten ya tamam ya devam maçı haline gelecek, vaziyet bu iken tribünler de dahil herkes işi çok ciddiye almalı..

cochise dedi ki...

adamlar ciddi ciddi yedek kadro çıkmışlar kritik maça. Yuh, bu kadarı da fazla.

ORta sahayı kalabalıklaştırma önerisine katılıyorum. 6-8-8 düzeninin etkili olacağını düşünüyorum. Cenk kanat forvet oynayacaksa ya baskılı oynayacağız ya da rakip savunma yapmayaca ve alan verecek. Aksi takdirde çok spesifik anlar dışında verimsiz olur. Haa 2 forvet oynayalım denirse denenebilir. Lens de kaçak güreşen bir oyuncu olduğu için Babel'in eksikliğini aratır ama yine de en uygunu o gibi. Enteresandır (aslında değil belki de çok yakın oynayarak alan kapattıkları için muhtemelen) Quaresma da Başakşehir maçlarında etkisiz oluyor -sonradan girdiği bir maç haricinde-. Farklı birşeyler denemek gerekebilir. O yüzden En klasik kadromuzla klasik 4-2-3-1 haricinde hiçbirşey rahatsız etmez ama her zaman denediğimizi deneyip sonuç alamazsak şaşırmamak gerekir.

nathan dedi ki...

Atiba-Oğuzhan-Talisca çıkar. Belki Atiba yerine Tolgay. 60'a kadar tırnaklarımızı yeriz sonra kim çıkacak kim girecek diye toto oynarız. İstikrar bunu gerektirir!

Mayor dedi ki...

Bu Abdullah Avci denen kukla kime hizmet ediyor, Basaksehir'e mi? Turk futboluna mi?
Yoksa "sen UEFA'yi bosver Besiktas'i kes" diye buna talimat veren bazi akil hocalarina mi?

Hayir bizi yense ne olacak? Ligin ikinci yarisinda bile degiliz neyin hesabi bu?
Oynatmadigi oyuncularina ayip be.

Ben orada olamayacagim ama umarim Besiktas taraftari buna zehir eder orayi pazartesi.

turgay dedi ki...

avıcıya kızamıyorum açıkçası. reşit akçay geçen sene gruptan lider çıktıktan sonra ayrıldı osmanlıdan kazanan kimse olmadı. avrupa ligi bu takımlara lüks bana kalırsa. adınız beşiktaş-fenerbahçe-galatasaray değilse ben olsam edirneden dışarıya çıkarmam takımlarımı. geçmişte gençler-denizli gibi örnekler var ama sonrasında hep hocalar gitmiş. ha avcı muhtemelen belediye desteğini çekmediği müddetçe orada kalır ama hedef avrupa liginde devam etmek değildir orada. avcının amacı ligde büyükleri yenip bir hafta tv kanallarında egosunu yükseltmek. bunu yıllardır görüyoruz.

ben gençler maçından sonrada yazmıştım. avcının en büyük başarısı beşiktaşı nasıl yenileceğini göstermektir. atiba ve oğuzhana baskı yapıp onlarn topla oynamasını engellemeyi ilk avcı yaptı. sonuçlarını da alıyor daha galibiyetimiz yok şenol güneş geldiğinden beri. bu yüzden farklı oynamamız gerektiğini söylemiştim. yukarıda güzel kadrolar verilmiş. bence medel-tolgay-oğuzhan ile başlamak daha doğru olur. ama medelin işi top dağıtmak değil emreye oynamak olmalı. bütün maç kudurtsun onu ki maça konsantre olamasın.

burada önemli olan nokta yakaladığımız pozisyonları ne kadar yüzdeli atacağız. son maçlarda pozisyon zenginliğimiz çok yüksek değil. bu yüzden yakaladığımızı atmamız lazım. trabzon maçında lensin vermediği top gibi pozisyonlarda cömert olmalı oyuncular. yoksa gol yiyeceğimiz garanti çünkü. vurduğumuz gol olsun

yilmaz dedi ki...

büyümüş de manchester united olmuş minnoşa bak sen. Yedek kadro filan çıkarıyor almanya deplasmanına. Aferin sana.

3 yıldır avrupadasın, halen daha 4. torbanın alt kısmındasın, daha avrupa maçı beğenmiyorsun. Bu adamların varoluş gayesi istanbul takımlarına maraz çıkartmaktan başka bir şey değil. Halen daha şöyle istikrarlı böyle istikrarlı diye övülüyor, insan gerçekten hayret ediyor yani.

YSY dedi ki...

Geçmiş haftalarda avrupa sonrası puan bıraktığı için aslında durumumuz benzer başakla. Belliki haftada iki maçı kaldıramıyorlar. Onlarında puan kaybına tahammülleri yok. Aynı şeyi yaşamamak için bu sefer yedek kadroyu sürdü.

He başkanın avcıyı beğendiğini hatta şenol hoca sonrası avcıyı düşündüğünü zannediyorum ama dün yapmış olduğu hareket kariyerine artı mi ekşi mi yazdı bilemiyorum.

turgay dedi ki...

ben ülkede bu hoca avrupa kupalarında çok başarılı diye hoca alındığını görmedim daha yaşım 30lu yaşların ortasına gelmişken. ülkedeki en iyi hocanın bile tercih edilme sebebi ligde gösterdiği performanstır. çok takılmayalım avcının söylediklerine. söylediklerine değil yaptıklarına bakalım bu çapta olan adamların.

Ekrem35 dedi ki...

Aynı maddeden sevk edip birine ayrı diğerine ayrı veren tffsine, beşiktaşla maçı olduğu için yedek kadroyla avrupa ligine çıkan hocasına, beşiktaş cl maçını 1 gün güç bela konuşup dünya derbisine! Dönenlere inat pazartesi o stadyumda 11 aç futbolcu ile sahayı dar etmek farz oldu. İnşşallah takım ve hoca yüzümüzü kara çıkartmaz. Ayağa kalkıp güneşe yürüme vaktidir tekrar.

Basar dedi ki...

Medel-Tolgay
Oğuzhan

Benimde kafama yatıyor. Tolgay sanki baskıdan Oğuzhan yılmıyor. Oğuzhan'da Talisca'ya göre daha iyi pas dağıtıyor. Talisca ikinci yarı yedek kuvvet olur.

Biraz Trabzon kadrosu gibi olacak ama maça yine Negredo ile başlamak, kanatlarda Lens-Quaresma ile oynamak Cenk ve Talisca'yı fişi çekmek için kullanabiliriz.

Geçen yıl 3 yediğimiz maçta sağda GG dağılmış. Nadir dağıldığı maçlardan. Hoş Atiba da dağılmıştı o maçta. Hoca bu noktaları hepimizden fazla düşünüyordur.

Son olarak vergilerimizle kurulup, ülke puanını arttırmak yerine Beşiktaş'ı yenmeyi hedef olan bu yapay camiaya büyük bir ders vermek gerekiyor.

Ben vergilerimin ülke puanını düşünmeyen bir yapay camiaya değil genç sporcu yetiştiren kurumlara destek olarak verilmesini diliyorum. Hakkımı da Türk futboluna katkı yapmak yerine Beşiktaş'a zarar vermeyi seçenlere helal etmiyorum!

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@truant ne de güzel yazmışsın vallahi, eline sağlık :)

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@truant

Derbi ozelinde Turkiye yakin tarihinin ozeti olmus :)

turgay dedi ki...

@truant

saygılar. gömmek budur işte :)

beagle dedi ki...

El Beslemo! :) Güzel geldi bu karamsar günlerde.

Abdullah Avcı istediği rotasyonu yapmakta özgür. Ama kaleciyi bile rotasyona sokuyorsan burada verdiğin mesaj bellidir.

Yahu sen Avrupa Ligi'ne yetecek kadro kuramıyorsan o zaman şampiyon olup ne yapacaksın? Vizyonuna tükürdüklerim ya. Ülke puanının içine edin anca.

Beşiktaşlı olmaktan falan bağımsız olarak, eğer ilahî adalet diye bir şey varsa Başakşehir'e 5 atarız Pazartesi günü. Aşırı sinirlendim.

Barreto dedi ki...

Bu maçı kazanmak her bakımdan zaruret artık.

nathan dedi ki...

Kazanacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=MfaBaASdVec

nathan dedi ki...

Objektif bir yorum: Halen bilinen liglerdeki aktif golcüler içinde "sadece" kaleye son vuruş bakımından Cenk ilk 3'te. Bunu tartışmam bile. Elbette diğer faktörlere girmeden söyledim ve girmiyorum da.

sports guy dedi ki...

@turgay

Hayret kimse duzeltmemis, Senol hocanin ilk Basaksehir macinda 2-0lik galibiyeti var Avci'ya karsi. Gomez x2.

Maca iliskin yorum yapmiyorum, ligde en karamsar oldugum mac derbiler dahil. Umarim kazaniriz diyorum sadece.

drblackeagle dedi ki...

Pazartesi günü en az 4 atarak kazanacağımızı düşünüyorum. Gençler maçında sıkıntı takımın nasıl olsa kazandırır havasında olması idi. Ama gördüler ki lig sonuncusu takım sana iki tane çaktı geçti. Bundan sonra ders aldılar. Ciddi oynadıktan sonrada korkacak birşey Yok

BurkayJK dedi ki...

Tam bir kırılma haftası. Galatasaray galip gelir ve biz puan kaybedersek, GS şampiyonluğu hayırlı olsun moduna girerim. Sonra bizimkiler Şampiyonlar Ligi'nde istediği kadar maç seçsin. Şayet bu sene ligde şampiyonluk gelmezse, ŞL'de çeyrek final yapmak dışında başarılı bir sezon geçirdik diyemeyiz. Önceliğim lig ve Başakşehir maçında -ligdeki son haftalara göre- farklı bir Beşiktaş göreceğimize eminim. Pazartesi günü sahada o hırsı ve mücadeleyi göremezsek taraftar da homurdanır artık, hele de derbiden GS'nin galip çıkması halinde.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

@truant

Kupa maçı var önce o yüzden ikisi de gs maçında oynar. Mas oynayamaz bir tek gs maçında sarı kart cezalısı çünkü.

drblackeagle dedi ki...

Galatasaray taraftarından Telekom da Fenerbahçe taraftarına alkış gelmiş. Ulan Beşiktaş sen ne büyüksün 100 yıllık düşmanı bile dost ettin ya ne diyim


ozan dedi ki...

Bakalim kac mac ceza verebilcekler Gsye. Fener sunlara koysa da tam olsa.

carlito dedi ki...

Tam istediğim sonuç oldu fener kazansa gereksiz havaya girerlerdi, ikisi de birşey oynamadan boktan bir maç izlettiler, ne dünya derbisiymiş be :)
Artık bize düşen yarın iyi futbol ve hakedilmiş bir galibiyet almak.. Sonrası emin olun ipler elimize geçecek, 14. haftadaki gs derbisine kadar fark erimiş olacak..

BurkayJK dedi ki...

Bunların dünya derbisi dediği olay tamamen saha dışı faktörlerle ilgili şeyler. Ekşi'de bir yazar, bu konuda güzel yazmıştı. Ne izledik şimdi biz? Son yıllarda Beşiktaş derbileri de çok zevkli olmuyor, ülke futboluyla alakalı biraz. Gerçi derbilerde Şampiyonlar Ligi standartlarında hakem yönetimi sergilense, bizim açımızdan farklı olacağına eminim. Neyse, yarından itibaren galibiyet serisi bekliyoruz.

YSY dedi ki...

Fener kazansaydı daha iyiydi. Fenerin havaya girmesi çok önemli değilde gs henüz mağlubiyet almadı o iş önemli. Bugün fb beklediğimden iyi oynadı sadece son 10 dk ne yapmaya çalıştıklarını anlayamadım. Biz olsak yumuşak ortasahamızla fb kadar direnç gösterebilirmiydik bilmiyorum. Tahmin ediyorum daha fazla pozisyon verirdik.

Haftayaysa gs ts nin içinden geçer. Mağlubiyet alabilecekleri bir maçtan iyi sıyırdılar çünkü bu oyunla ligde her takımı yenebilir yada en kötü beraberlikle ayrılırlar. Presleri baya boğucu

yilmaz dedi ki...

Ulan "Beşiktaşlılar derbi görsün" diyorlardı. Gördük :)

Açıyorum, kapatıyorum, sayfayı yeniliyorum, bakıyorum hala daha 0-0 maç. :D

carlito dedi ki...

@YSY ben katılmıyorum, eğer fener kazansaydı medyanın da desteğiyle muhakkak gaza gelir ve bir çıkış yakalardı, en iyi sonuç bu oldu.. gs'nin yenilmezliğini ilk biz kıralım isterim ama 4 hafta daha var bize gelene kadar bozulur bile belki.. haftaya ts maçında bile olabilir, hiç de öyle içinden geçeceklerini sanmıyorum.. trabzon geçen hafta rezil okduğu maç dışında hiçbir maçta ezik bir oyun oynamadı aslında ama ersun yanal'ın sıfır savunma anlayışlı futbolu bu duruma gelmelerine sebep oldu.. Rıza hocanın modernlikten uzak rakibe oynatmayan futbol anlayışı gs'ye puan kaybı olarak bize avantaj sağlayabilir, antalyabile bunu başarmıştı 4.haftada..

iş tamamen bizim elimizde, yeter ki yarından itibaren derbiye kadar bir seri yapalım, o durumda devreyi lider bitirmek bile mümkün olabilir..

hastati dedi ki...

senol gunes cikti bu mactan.
top surebilen(adam gecerekten) oyuncular = valbuena(fb) + ndiaye(gs)
pas yapabilen(1 sonraki pozisyonu gorebilen) oyuncular = yok gibi, olacak gibi:) ama olmuyor.
top surebilenler :babel, quaresma, talisca
pas yapabilenler :adriano, oguzhan, hatta tolgay
bunlar israrla senol gunesin 11'inde varsa futbol oynaniyor, toplamda 5 ediyor, 2 rakibimizin toplaminin 2 katindan 1 fazla:)

EC dedi ki...

Valla TFF nin ne ceza vereceginden ziyade nasil en az siyrikla GS yi kurtaririm telasi vardir su an. Hakemler bizim macta ayni olay olsa kacmislardi soyunma odasina ve 3-0 da hukmen maglup olmustuk.. F Harfi ile baslayan organizasyon hala etkili olmali ki, fazla feryat figan olmadi Fenerbahce bile..

Bize karsi agresif ve faullerle oyun oynatmayacak bir maca hazir olalim.. Tribun, kulube ve saha ici sakin kalmali, hizli oynamali ve isi ilk yarida bitirmaliyiz..

Fabri
GG Pepe Tosic Adriano

Atiba Medel
Oguzhan

Cenk Quaresma
Negredo

Nasil olur?
Orta sahada EmreB itine sertlikse sertlik verebilecek.. Gerekirse ayagini da eline verebilecek bir sertlik..


turgay dedi ki...

@sports guy

haklısın bak ben atlamışım o maçı. teşekkürler düzeltme için.

dün akşamki maç aslında bizim için gs'yi yenme anlamında çok güzel veri oldu da hangi hakem fener'i koruduğu kadar bizi korur bilemiyorum. ozan'ın daha 1.dk da yaptığı net sarılık faulü atlayıp feneri ilk yarı boyunca hiç ezdirmemesi cücü'nün aslında maçı 0-0 veya fener alsın diye çıktığının göstergesiydi. ben daha fazla kırmızı ve saha olayı beklerdim. beklentim karşılanmadı açıkçası. fernando'nun etkinliğinin azaltıldığından ne hale geldiği görüldü gs'nin. onun kullandığı top adetini azaltmak 1 puanı cebe koymak demek bence.

neyse elin renklilerinden vazgeçip kendimize bakalım. avcı belliki takımı baya motive etmiş. sosyal medyadan paylaşılan videolar falan bunun göstergesi. ben de çok isterim 4-5 falan atalım ama bu yıl attığımız gol sayısı malumunuz. bir maçta o kadar gol zor hele babel de yokken. açık konuşmak gerekirse 1 olsun bizim olsun kafasındayım. gs maçına kadar puan kaybetmeyelim çünkü gs gerçekten yavaştan bitme emralerini gösteriyor.

Basar dedi ki...

Bir şey soracağım. Bu akşam hakemin performansını beğenmezsek kafasına yabancı madde yağdırabiliyor muyuz? Dün böyle bir izlenime kapıldım da ben! Benim bildiğim normalde maç tatil edilir böyle durumlarda, yanlış mı biliyorum?

Zaitsev dedi ki...

Beraberlik sipariş edilmiş bir maç oynandı dün akşam. Bizim FB maçı gibi oldu. FB artık ne uzak ne yakın. Güvenli mesafede. Dün akşam hesapta olmayan şey GS tribününün cezayı yardımcıya kesmesi oldu. O penaltı pozisyonu kafalarına vurulmayacak olsa içeri bir girip çıkarlardı. Hakemler haklı pozisyona geçmek için sahada kaldılar.

Bu akşam göbek 3lümüz ve forvetimiz diri oynarsa yeneriz. Geçen seneki 3-1lik maç güzel bir referans bize. O maçta nasıl oynamamamız gerektiği görülüyor.

yilmaz dedi ki...

@Basar atabiliriz. Ama bizde cezalar biraz farklı. 5 maç saha kapatma ve 3-0 hükmen yenilgi :)

Siz yine de karanfil atın, bekli o zaman ceza yemeyiz :P

Basar dedi ki...

@yılmaz

Zamanında yardım amaçlı atkı attığımız için sahamız kapanmıştı!

Mayor dedi ki...

Bu aksamki taktigimiz şu olmali.

İşyerindeyseniz dikkatli açın.

Ekrem35 dedi ki...

@mayor

Napoli teknik direktörünün "sahada 11 s..kici futbolcu görmek istiyorum" açıklamasındaki gibi bir takım görmek istiyorum ben de :)

cochise dedi ki...

Hala ligin çok başındayız; kaybetsek bile teknik olarak çok büyük bir sorun yok. Ama sayısal hesaplar kadar önemlisi moral/motivasyon, diğer takımlara verilecek mesaj gibi hususlar açısından önemli maç. Bu maçı alırsak gerisi gelir diyorum. Hep iddiam bizim en büyük rakibimiz yine biziz şeklinde idi. GS öne çıkmış olabilir ama hala buna inanıyorum.

Başakşehir'in Avrupa maçında yedeklerle çıkması o kadar sinir bozucuydu ki benim bu maçı alma isteğim iki kat arttı. Umarım futbolcular da aynı şekildedir. Başakşehir geçen seneye göre daha fazla sayıda iyi oyuncuya sahip ama oyuna bu ölçüde yansımadı şimdilik; bizi zorlayan 'yakın oynama' konusunda yine şimdilik geçen seneki kadar iyi değiller. Sol bekleri Clichy isim ve cisim arasında makasın en açık olduğu oyunculardan. Orayı işleriz umarım.

Verilen kadro oyunu alma konusunda bana ümit vermedi. Normalden bile daha fazla kenar oyunculu bi hale geliyor bu 11. Caner olmasaydı en azından ama kadro bu. Elbette fırsatlar da yakalarız; ilk yarıda şanslı olursak lehimize dönebilir ama "oyun karşılığı skor" şeklinde gelişirse yine 2. yarıda çözmeye çalışacağımız bir maç gibi.

Hayırlısı

Ekrem35 dedi ki...

İlk yarıyı 10 kişi oynayarak berabere bitirdik güzel. Şimdi ikinci yarı talisca'nın çıkmasıyla 11e 11 maçta öne geçip maçı alıyoruz.

Ekrem35 dedi ki...

Hatta 9 kişi oynadık diyebiliriz zira lens diye bir adet sahada dolanan hayalet var.

ozan dedi ki...

@Ekrem35

Cenk var, 8.5 kisi saydim ben.

Armagan dedi ki...

Savunma iyi, orta saha normal, hücum kötü. Talisca’yı çıkarıp formatı değiştirmeliyiz bence.

nathan dedi ki...

Şenol Güneş basit ama etkili bir defansif kadro kurmuş. Takımın defansı rakibin geri çekilmesine göre ortaya yanaştığında Atiba ve Tolgay birlikte hücuma destek verirken rakip orta alana yakın durduğunda pozisyona göre Atiba-Tolgay'dan biri defansa yakın durup çıkmıyor.

Sorun hücumda. Yazıldığı gibi Talisca casper. 60'dan önce pek değişmez ama Talisca-Oğuzhan fark yaratır.

Bu arada Başakşehir bariz fizik üstünlük kurmaya odaklanmış; ilk yarı yaslandılar, ikinci yarı üstümüze gelecekler.

nathan dedi ki...

Bu arada nazar değmesin Tolgay über oynuyor.

Mayor dedi ki...

Bu Lens Oğuzhan değişikliği çok manasız oldu.

beagle dedi ki...

0-0 bize yariyor sanki 2 değişiklik hakki sakliyoruz 80lere. Toptan yanık Güneşte devreler...

beagle dedi ki...

TD ve kadronun kullanım süresi dolmuştur. Medel ve ancak ozel kullanimli Negredo fiyasko transferleri kadar kadronun kötü yönetimi ile Güneş de sorumlu. Lens Oguzhan drgisikligi nedir ya? Atiba bütün topları ezip geri verirken neye yariyordu mesela?

Son olarak bizi bedava çöp peşinde koşmaya mahkum bırakan tüpçü, bin türlü belanı her gün dilemeye devam ediyorum.

QuaresmA dedi ki...

Aboubakar'dan kendi adıma özür diliyorum, değerini bilememişiz koçum.

Ekrem35 dedi ki...

Şu an sinirden ne yazacağımı bilmiyorum ellerim titriyor. Cldeki 3te 3ün nesine sevineyim ya şu tabloda. Bir kere şu takımı yen artık. Hele eline farkı indirme fırsatı geçmişken kendi evindeyken ne yap et yen ya. Allah kahretsin ulan. Bütün haftayı ilk gün skib bıraktınız.

Son olarak lens-oğuzhan ne abi? Hangi kafayla bu değişiklik yapılabilir ya? Ulan zaten hayalete bağlamış talisca bir de kanada koyup kanadı yol geçen hanı yapıyosun. Lens bu haldeyken orkan kesinlikle forma şansını hakediyor.

Armagan dedi ki...

80 yaşında gibi oynayan Talisca’ya 75 dk katlandık. İsterse Tsubasa golü atsın, bu adama bu kadar tolerans veriyorsan hiç ağlamayacaksın.

Sonra bu tskım neden gol bulamıyor diye kahroluruz,

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes harbiden siktirsin gitsin artik. Su takimi hazirlamiyor, kac aydir bok gibi hazirliyor takimi.
Atiba'nin bir boka yaramayacagini bile bile oynatti bok varmis gibi. Cik iste Oguzhan-Tolgay'la su siktigimin Basaksehir'inden mi korkuyorsun. Korkudan takima tempo bile yaptirmadi yenilecegiz diye. Koskoca Besiktas kendi evinde Basaksehir'e karsi beraberlige razi resmen. Gol yedikten sonra kaybedecek birsey olmayinca kipirdadik, aninda acildi adamlar. Su tempoyu ve istegi mac icerisinde 20 dakika yapsak yetecekti zaten. Ayrica su mactan sonra Talisca ve Caner'i sampiyonlar liginde oynatanin da anasini sikeyim.
Orospu cocuguklugunun masterini tamamlamis Basaksehir 3 puani alsa buyuk adaletsizlik olurdu, biz de bu kaypaklikla alsak adaletsizlik olurdu. Beraberlik adil oldu.
Umarim Sampiyonlar Liginden 3 macta 0 puan alip en aci sekilde eleniriz. Sonra alsinlar gotlerine soksunlar 10 puan fark ve Avrupa ligini. Bazi oyuncular ve su beceriksik korkak hocaya o kadar ofkelendim ki, olacak gibi degil....

Unknown dedi ki...

Peri masalı sona erdi.yok 3 şampiyonluk,yok 5 şampiyonluk hepsi hikaye.takım ve TD mum gibi eriyor.başakşehir i 3 yıldır yenemiyorsun.ayıp,ayıp! Hemde çok ayıp.karaktersizler.11 taraftar çıkar trübünden ibb ye olan hınçlarından ezer geçer be.!

sports guy dedi ki...

Takim oynamamayi secerse ilerde gomez de kotu gozukur. Ben olayi forvete falan baglamiyorum artik. Tempo yapinca pozisyona girmeye basladik nedense(!).

Futbol oynamadan mac kazanilmaz. Basaksehir gibi bi takima karsi 85 dakka hayalet gibi gezersen ilk organize hucumda kerim bile gelir cakar sana.

Eskiden ilk 25 dakka tempo yapar sonra dinlenirdik, ikinci yari da bi 10 dakka yapardik o arada pozisyonlar bulur hop oturup hop kalkardik.

Bu besiktas heyecanlandirmiyor. Cunku sahada futbol oynamiyor. Kor dovusu kasiyor. Bilic besiktasindan esintiler var sahada.

Kanatlar yalniz, beklerle pas alisverisi yok. Herkes statik, herkes bekliyor. Organize hucum diye bir konsept yok. Bu da yapilAmadigi icin degil, yapilmadigi icin yok. Cunku clde goruyoruz aktif oynandiginda ne oldugunu. Bugun de son 5 dakikada gorduk.

5 dakika ya. 5 dakika vites arttirinca 90 dakikalik adrenalin ihtiyacini 5 dakikada verdi takim.

Gercekten ayip. Yazik. Gunah.

nathan dedi ki...

Biz buradan diyoruz ki adamlar yorgun takımın düşmesini bekleyecek ŞG göremiyor. Yediğimiz golde takım yorgunluktan dondu kaldı. Koca 80 dakika çöpe gitti resmen. Tolgay ve Adriano'ya cidden üzüldüm. Geleneksel anti-Q7'ci olarak ona da üzüldüm ayrıyeten, adam bu 2 oyuncuyla beraber sahada ayakta kalan tek isimdi.

Talisca bir virüs gibi. Oyun anlayışı ŞG'nin kafasında afyon etkisi yapıyor, bir türlü vazgeçemiyor vatandaştan. Bir an önce kurtulmak gerekiyor.

Hakemin uzatmalar dahil son 10 dakikalık performansı da takdire şayan. Uyduruk faule isyana bir de 2 sarı kart. Yer mi Kadıköy'de TT'de? Yemez tabii. Sezonun puzzle'ı yavaş yavaş ortaya çıkıyor gibi. Bu noktada çekirdeksever taraftarımıza da parantez açmak lazım. Ben ömrümde böyle etkisiz tribün görmedim. Bir ara rakip korner kullanıyor tribünden "kartal gol gol gol" tezahüratı gelmeye başladı ki evlere şenlik. Ne içtiniz olum siz.

nathan dedi ki...

@sports guy

Bilic Beşiktaş'ı etkisizdi ama bugünkü performansı o dönemle eşdeğer tutmak o zamanlara haksızlık etmek demek. Olcay'lı Töre'li ceza alanı dışı ve içi varyasyonlardan sadece ve sadece bir tek emare gördük bu sezon o da Babel'in pasıyla Talisca'nın yazdığı.

Yorum Gönder

Ara