.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ekim 2017 Pazartesi

UCL 03 Monaco - Beşiktaş



Tarih:  17 Ekim 2017 Salı , 21.45

Stadyum: Stade Louis II

Hakem Hakkında Bilgi: Milorad Mazic (SRB)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Stevan Jovetic , Gabriel Boschilia / Orkan Çınar

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

40 Yorum:

diope dedi ki...

ilk post benden. umarım net bir skorla maçı alırız.

YSY dedi ki...

Valla yenelim yenmesine de isterse tekrar 8 tane yesinler pek umrumda değil. Şl keyfimizin de için ettiler sağolsunlar.

Adet yerini bulsun diye yazıyrum. Şu kadroyu deneyelim bari belki birşeyler ortaya çıkar

Gg77 Pepe Tosic Adri

Q7 Tolgay Atiba Ozzy

Cenk Negro

Ekrem35 dedi ki...

Valla benim aklım başakşehir maçında. Hiç de bu maçın havasında değilim girebileceğimi de sanmıyorum. @ysy'nin dediği gibi içine ettiler keyfimizin. Bunu kazansan ne olacak pazartesi başakşehir yenerse? 9. Hafta itibari ile ne şampiyonluk ne ikincilik iddiası bulunan son iki senenin şampiyonu?! Nasıl motive etcen sonra futbolcuyu ki şu an bile motive değiller. Cl'yi alıyorux beyler mi dicez ne dicez? O yüzden bu maçta uçan kaçan hattrick yapan iyi oynayan vs umrumda değil ben pazartesi günkü maça bakacağım.

Emrah dedi ki...

Ligde devre arasına kadarki 9 maçta sadece 3 puan kaybı marjımız kaldı. Şampiyon olacak takımın 9'da 8 yapması lazım. Kolay mı? Değil. Futbolcular ve Şenol Gümeş akıllarını başlarına devşirir ve sakatlık olmazsa imkansız da değil. Yarınki maçı bir şekilde alalım da ŞL gruptan çıkma garanti olsun en azından lige konsantre olunsun istiyorum.

carlito dedi ki...

Yarın bir beraberliğe razıyım, gruptan çıkmayı hemen hemen garantilememizi sağlar.. Başakşehir maçı şu aşamada çok önemli, beraberlik bile kesin olarak kopmamızı sağlar.. Bizim 14. hafta gs maçına maksimum 5-6 puan geride çıkmamız lazım.. derbiyi evimizde kazanıp kazanamayacağımız şampiyonluk yarışında olup olmayacağımızı belirler..

Yarın Adriano-Babel / G.Gönül-Quaresma kanatlarıyla oynamamız dışında bir dileğim yok.. Görünen o ki şu aşamada bu adamlardan birinin bile yokluğunu kaldıramıyoruz..

EC dedi ki...

iyi oynayacagiz.. Talisca yine dokturecek, orta sahaya gelip yardim edecek, bosa cikacak, press yapacak.. ama sadece CL de..

CL baska arena, kabul.
Hakemler adil, gordugunu calan ve futbol oynatan.. (Bizde maci her 50 sn de durduran, yere cizgi cizen, her kornerde uyari yapan ama hic penalti calamayan itis kakislara.. ozellikle BJK maclarinda oyunu rakip defanslardan daha cok sogutan macin hakemleri!) o nedenle guzel mac olur..

Besiktas in Avrupa daki popularitesine katki saglar pozitif oyunumuz fakat bir yerde kafamiz Mars a yaklasirken, Tr de medya TFF MHK Siyaset ile ortacag yasatilmaya calisiliyor bizi durdurmak icin Futbol Evreninde..



Talisca dan devam edersek; Kesinlikle bonservisi alinmamali..

Avrupa ya gidemedigimiz ilk sezonda kocaman bir TALISCA BOMBA miz olur kucagimizda..

Takim Lig e de toparlarnir neredeyse 6 gun var iki mac arasinda fakat, hakemler toparlanmamiza izin verir mi?

Cuneyt Cakir i verirler bizim mac a..

Palabiyik yada Meler de Derbiye..

Cuneyt de dograr bizi..


EC dedi ki...

ben ligde kalan 9 macta 8 galibiyet alabilecegimize inaniyorum... Oyun , Futbolcu ve TD ucgeniyle..

Aldirmayacak faktorleri de ustte siraladim..

Gecen 2 sampiyonlukta da etkenlerdi kabul ama bu yil cok daha sert ve acikca!

BurkayJK dedi ki...

Beraberliğe ben de tavım. Gruptan çıkmayı büyük ölçüde kolaylaştırır. Galip gelirsek kesin çıkarız diyebilirim.

Benim de aklım daha çok Başakşehir maçında ama takımın ligdeki oyundan sonra Monaco maçında nasıl bir tepki vereceğini çok merak ediyorum. Başakşehir'den iki gün daha fazla dinlenmemiz artı olabilir. Daha büyük artı, içeride oynayacak olmamız olur. Tribünler maçı izlemez umarım.
(Tribünler de ayrı bir tartışma konusu)

Basar dedi ki...

Umutsuzum!

Evet Avrupa'da farklı oynuyoruz...

ama bu maç o efsane de sona erebilir.

Yanılmak, morarmak, yazdığımı yutmak ve bilimum döt olma dileği ile...

yilmaz dedi ki...

her fener maçı bi travma yapıyor bizde. 2015'teki galibiyetten beri bu böyle. Bu girdaptan kurulmanın yolu monaco'dan istediğimiz skoru almak, GS'nin Fener'e yenilmesi ve bizim Başakşehir'i yenmemiz.

Başakşehir'in hep böyle kader anlarında karşımıza lavuk gibi dikilmesinden de bıktım artık. Şu adamlarla keşke hep ligin ilk maçında oynasak da 3-0 yenseler bizi.

Ben ligdeki gibi kötü bir oyun beklemiyorum. Ama umarım ligdeki mağlubiyetleri unutturmak için ilk dakikadan itibaren saldırmayız. Monaco bildiğim kadarıyla ŞL'nin en az topla oynayan takımlarından biri. İşi bu değil zaten. Dikine 2-3 pasta kaleye gidiyor. Bu yüzden mümkün olduğunca risksiz oynamalıyız. Arkadaşlar beraberliğe tav olmuş, ben tek farklı yenilgiye bile tavım. Bu maçın telafisi var.

sports guy dedi ki...

Valla ben yenilgiye tav falan degilim sahsen. Takim kazanmayi unuttu beyler, bir buyuk takim icin en buyuk risklerden biridir bu.

Kafa kafaya oynayip futbol sansiyla falan da olsa bir sekilde kazanmamiz lazim yarin. Monaco arkada acik birakabilen takimlardan, q7 babel talisca uclusu akli basinda oynarsa surprizlere yenisini ekleyebiliriz.

Ha sonra da avci yine senol hocama taktisyenlik dersi verir inonude tirnak yeriz pazartesi o ayri. Ama o maci su an dusunmek bile istemiyorum.

Armagan dedi ki...

Podcasti dinliyorum da şöyle garip bir durum var: q7sakatlansa biz direkt şampiyonluğu bırakacak noktadayız. Üzücü.

cochise dedi ki...

@esat armağan korkmaz
belki de hocanın yedek plan yapması gerektiği aklına gelir öyle bir senaryoda. Bu takım X ya da Y herhangi bir oyuncuya bağlı kalmayacak kadar geniş ve iyi bir kadro ama hocanın buna inanması lazım önce.

Mayor dedi ki...

Yorumlar beni sasirtti acikcasi.
Tek derdimiz , afedersiniz sidik yarisi olmus.
Ya GS sampiyon olursa?
Olursa Dursun baskanlariyla, toplama kadrolariyla, berbat futbollariyla olacaklar dunyanin en bayat, takoz liglerinden birinde, avrupaya gidip rezil olup geri donecekler. Sil bastan eski hallerine donecekler. Vizyon yok, planlama yok, gecen sene bileklik satip futbolcu maasi odemeye calisan bir kulupten bahsediyoruz.
Yok bilmem kac defa sampiyon olduk falan filan, gecmise mazi gelecege niyazi.

Sampiyonlar ligindeyiz biz. Grup birincisiyiz, Turkiye futbol tarihinde belki ilk defa birinci cikicak bir takim. Kulup gorunurlugu artiyor, uzun vadeli plan BJK'yi global bir takim haline getirmekse yarinki mac cok ama cok onemli.
Elindeki Cenk'i, Oguzhan'i, Tolgay'i, Quresma'yi seneye 10'ar milyonlara okutmak istiyorsan bu mac cok onemli.
Buradan galibiyet basina alacagin, gruptan cikinca alacagin paralar cok onemli.
Herseyden once Tr liginin ne kadar boktan oldugunu bilen ve bizim yerimizde olmak isteyenlere, "ohoo biz Besiktasin daha cok uzagindayiz" dedirtmek cok onemli.
Yemisim Bassaksehiri.




yilmaz dedi ki...

@sports guy takım kazanmayı ligde unuttu. Yoksa ŞL'de gayet iyi gidiyoruz. Tek yenilgilik kredimiz var bence. Ama ligde liderle aramızdaki farkın çift hanelere çıkma durumu var. Bu daha kritik.

Gerçi bu postun amacından çıkmış oluyorum lig muhabbetini dahil ederek. Haklısınız.

fidddas dedi ki...

bu maç ligi de etkiler. kötü oyunla alacağımız farklı yenilgi başakşehir maçını da doğrudan etkileyecektir.
bu sebeple öncelikli olarak her şekilde galibiyet, sonra iyi oyunla beraberlik ve sonrasında ise iyi oyunla tek farklı bir mağlubiyet benim açımdan kabul edilebilir olur.
umarım gençlerbirliği maçındaki oyunu bundan sonra bir daha uzun süre görmeyiz.

gençlere iyi oyunla bile kaybetseydik bu bir sorundu. çünkü şampiyonluk için temel kriter 3 puan diye deftere yazdığın maçlarda sorun yaşamamak. yoksa fener deplasmanı, trabzona evde puan kaybetmek gibi sonuçlar rakiplerin için de geçerli olabilecek işler.
lig için son cümle gençler maçından sonra başakşehir maçını kazanmaktan başka çare kalmadı.

ayrıca bu maçı da en azında kaybetmeden dönmeliyiz. takım bi kendine gelsin artık.

Cok ağlak besiktasli var maalesef piyasada. Devler liginde gruptan çikmaya tarihimizde ilk defa bu kadar yakiniz. Bunun heyecani baş döndurmeliyken aksine bu maç onemsiz diyen tipler var. Bu adamlar futbolsever degil emin olun. Sadece kazanmayi seviyorlar.
Şans bizimle olsun.

Ekrem35 dedi ki...

@mayor

İşte o saydıklarının devam edebilmesi için seneye de clde olmamız gerekiyor. Senin tabirinle yemişim başakşehiri yaparsak seneye cl'ye katılamayacağız çok çok büyük olasılıkla. O yüzden başakşehir maçı bu maçtan daha önemlidir çünkü bu maçın telafisi istambuldaki maçta olur ama başakşehir maçının telafisi yok.

@mustafa yıldırım
Ben yazdıklarını üstüme aldım biraz çünkü üstte yazdıklarım sebebiyle başakşehir maçının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ama ne ağlak biriyim ne de tip ;)

hayalet dedi ki...

Bu maçtan beraberlik. Başakşehirden 3 puan ve gs nin fb ye puan kaybetmesi, bizi bu formül mutlu eder. Gs nin zorlu maçları başladı fb, başak, Trabzon maçlarından muhakkak kayıpla çıkacaklar. Şanslı bi takım gs. Hiç sakatlık vermediler. Ama bu gs ikinci yarı biter kanaatindeyim. Bakıp göreceğiz. Ama biz başakşehire kaybedersek lig biter bizim için.

cochise dedi ki...


@mayor
ŞL çeyrek final ama lig ikinciliği deseler direk kabul ederim.

Ama birincisi monaco maçı pek hedef maçımız değil bence; puan kaybının en az üzeceği maç olacaktır grupta. İkincisi ŞL ve lig arasında bir tercih durumu yaratmayacak genişlikte bir kadro kuruldu ama bunun hakkını veremiyoruz beni bu rahatsız ediyor. Bir de derbi maçlarından da farklı bir yeri var başakşehir maçının. Bu takıma karşı Sürekli aynı şeyi yapıp olumsuz sonuç alma meselesine bir çözümümüz olacak mı bunu merak ediyorum.

Bugün Monaco'yu yenersek bu büyük bir galibiyet olur; ama kaybedersek hiçbirşey kaybetmeyiz. Belki de bu rahatlıkla galibiyet alma şansımız artar.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Monaco ile Salı, Başakşehir ile Pazartesi oynanıyor, arada neredeyse 1 hafta var. İki maçta önemli. Öyleki aynı 11 iki maça da başlayabilir. Ya Avrupa ya lig ikilemi yok bu maçlar için. İki maç arasında 3 gün olsaydı sizi anlardım.

yilmaz dedi ki...

bugün de ağlak olduk iyi mi?

Hesap ortada. ŞL'de 2'de 2 yapmışsın. Yenilsen bile -muhtemelen- liderliğin devam ediyor. Daha evinde iki maç var. Dolayısıyla Başakşehir maçı bu maçtan daha kritik diyoruz. Ağlak oluyoruz.

carlito dedi ki...

@Ekrem35 dostum, haklısın ligi boşverirsek seneye cl'de olamayız, ama bizim tek derdimiz Cl'de olmak mı, yoksa katılmışken başarılı olmak mı? ülke içindeki iki rakibimiz de bu ligde gruplardan çıkma başarısını çok önceleri göstermiş ve biz bunu halen başaramamışken, ama ilk kez bu kadar yaklaşmışken, öncelikli hedef bu başarıyı kazanmaktır.. seneye katılıp katılmayacağımız daha sonraki problemdir.. seneye de olalım diye bu sene gruplardan çıkma şansımızı riske atmak çok anlamsız olur, ee madem önem vermiyorsun seneye neden katılmaya çalışıyorsun diye sorarlar! :)

başakşehir maçının ne kadar hayati bir önem kazandığı noktasında hepimiz hemfikiriz zaten, beraberliğe dahi tahammül olmayan bir maç (ki ligde lider bile olsaydık bu maçı kesin olarak kazanmamızı bekliyor olurdum, geçen sezon bizi madara etmelerinden dolayı)
ama bu durum monaco maçından daha önemli olduğu anlamına gelmiyor.. zaten barreto'nun dediği gibi iki maç arasında bayağı zaman farkı varken neden hangisine önem vermeliyiz konusu gündem oluyor ki?

Ekrem35 dedi ki...

@carlito

Sana katılıyorum. Ben de zaten bugün oynanacak maçı boşverelim lige odaklanalım demiyorum. Elbette gruptan çıkmaya bu kadar yakınken bu sene bunu başarmalıyız ama bunun illa bu maç sonucu alınacak galibiyetle olması zorunluluğu yok. Pazartesi oynanacak başakşehir maçının ise kesinlikle kazanılması gerekiyor. Ben de kesinlikle clden çıkma hedefinin gerçekleşmesini istiyorum tekrar söylüyorum buna hiç şüphe yok. Ama bu hafta monaco'ya yenilsek 2 hafta sonra yensek de sorun yok. Yine o hedefe ulaşıyoruz. Ancak başakşehir maçında böyle bir telafi şansımız yok maalesef anlatmaya çalıştığım bu sadece.

Ekrem35 dedi ki...

Bir de bu maç oyuncular uçup kaçar mücadeleden kaçınmazsa aynı şeyi başakşehir maçında da görmek isterim. Cl maçı öncesi toptan mücadeleden kaçan futbolcuları bir daha hiçbir lig maçında görnek istemiyorum.

YSY dedi ki...

@carlito

Hedef her sene ŞL nde olmak olmalı. Bunun için zaten otomatik olarak ligi ilk ikide bitirmen gerekiyor. Yani sürekli yarışın içinde olman lazım. Bizimde istediğimiz bu zaten. O yüzden araya 8 puan fark girince kıyamet kopuyor :)

Erhan dedi ki...

Çok karamsarsınız. Takım CL'de başka oynuyor. Alıcaz bu maçı da.

BJK4EVER dedi ki...

Karamsar degilim bu aksamla ilgili, ama ligi siktiretmek bana bu asamada dogru gelmiyor. CL arenasinda o oyuncularimizi parlatip 10'a milyon euroya satsak ne gececek elimize? Takimi bosaltmis olacagiz ve seneye GS sirf CL'ye girdigi icin bizim satis gelirimizi bir bok yemeden elde edecek biz takimi bosaltmisken. Su an maddi acidan CL'ye girmek takimimiz icin o kadar onemli ki, bunu riske edemeyiz.
CL'ye girdigimiz halde anca sampiyonluk gelirleriyle vs anca break-even result aliyoruz, 1 sene giremezsek direkt agir eksidesin iste.
Tabii ben de isterim hem CL hem lig ayni anda gitsin, ama hem oyuncular hem Senol Gunes buna mental olarak hazir mi tam bir soru isareti son haftalara bakarsak. Secim yapmak gerekirse agirlik lig olmali, ama arada 6 gun varken secimden falan bahsedemeyiz. Monaco macinda 1 puan icin olumune oynayip pazartesi gunu cikip Basaksehir'i catir catir yeneceksin, bu kadar basit. FB-Leipzig-Trabzon uclusunden bu sekilde cikmamizi kabul edebilirim, ama G.Birligi-Monaco-Basaksehir'i etmem.

ozan dedi ki...

Ilk yari yemeden atsak 2-3 olucak mac. Biraz daha hizli oynasak gol gelicek.

carlito dedi ki...

Klasik bir Beşiktaş golü.. Ligde çözüldük ama dışarda fazla tanımıyorlar bizi neyse ki.. Babwl'in ofsayt diye verilmeyen golünde topun gerisindeydi gibi geldi bana, fransız tv'si de tekrar göstermedi.. Çok salak bir gol yedik iki kişiyle beş adam arasında golü attılar.. Neyse ki çabuk cevap verdik yoksa maç elden giderdi.. Öne geçerse kesinlikle kazanırız.. Umarım başka gol yemeyiz de burada biter bu iş..

Ayrıca Tolgay riskli oynuyor sarısı da var çok beklemeden değiştirmek lazım..

Armagan dedi ki...

Dengeli güzel maç oluyor. Onların 2-3 pozisyonu var, bizim de öyle. İlk girdiğimiz ofsayt değildi bence bu arada.
Arkaya derin top deniyorlar devamlı ama çok az hata yapıyoruz Pepe faktörüyle.
Keşke galibiyet alsak da bir tarafta kafamız rahatlasa.

cochise dedi ki...

Talisca ve Cenk beyler sizi lig arenasında da böyle görmek isteriz.
Yok olmaz diyordum ama ilk yarı gösteriyor resmen maç seçiyo bazı oyuncular.

Görünüm ve görüşüm biz bunları iki maçta da yenebiliriz ama diğer taraftan çok kolay fırsat yakalıyorlar yani iki maçta da yenilebiliriz. Uyutmak lazım; uyumaya müsaitler; bizim de son zamanlarda en iyi yaptığımız şey.

LAkin Tosiç zaten ezber ama Caner de epey sıkıntı. Gökhan girse yerine kabülüm. Bir de Tolgay'ın sarı kartı korkutuyor.

QuaresmA dedi ki...

Aşşırı dikine oynuyoruz. Bu tip bir maçta standardın üzerinde dikine oynamaya lafım yok ama Avrupa'da kontraya en iyi çıkan takımlardan birine karşı bu durum olması gerekenden fazla top kaybetmemize sebep oluyor. Tolgay'ın cesaretini takdir ediyorum ama hazır 45. dakikada skor da lehimizeyken topu biraz daha tutup ayağa paslarla oynamamız lazım.

Huzeyfe dedi ki...

Bir Quaresma "hater"i olarak itiraf etmeliyim ki oynamadigi son 3 lig macinin da acikca gosterdigi birsey, bu adam hucum gucumuzun yarisi. En kotu oynadigi macta bile rakip defansi genislettigi icin belki de gereginden cok elestirdigim "tac cizgisine basmasi" sayesinde bu golleri tekrar tekrar atabiliyoruz.

QuaresmA dedi ki...

Bu takımın as forveti kim olmalı diye biz tartışaduralım, Cenk Tosun devre arasında çok acil forvet alması gereken bir Premier Lig takımı için bonservisini çok acayip bir seviyeye çekiyor.

drblackeagle dedi ki...

Mutlu bir uyku çekme vakti..

ozan dedi ki...

@quaresma

Cenk Tosunu sadece burasi tartisiyor zaten.

9 pun oldu, 15 puan yaparsak kimse sasirmasin.

Hocanin da gencler macinda yaptigi sacma kadro tercihleri yuzunden ikinci yarida 3-4 oyuncu geberdi.

Mac secen oyunculara da selam olsun. Umarim lige de biraz konsantre olurlar.

Ekrem35 dedi ki...

Tebrikler takıma. Büyük iş. Tolgay çok iyi maç çıkardı. Atiba özellikle ikinci yarı çok iyiydi. Adriano ilk yarı hafif aksadı ikinci yarı toparladı. Özlemişim kendisini epey. Solbek yada sağbek yazılıp aynı zamanda ortasaha oynayan müthiş bir adam. Babel çok akıllı çok soğukkanlı. Cenk bonservisini 20 milyon üstüne taşıyor her maç. Q7 şımarmasa 4 olurdu ama bu takımın en büyük kozu. Yine kilidi açtı. Tosic ve pepe de gayet iyi gözüktü. Caner maçın en kötüsüydü bana göre. Yediğimiz golde hatası büyük. Aynı odaklanmayı aynı performansı başakşehir maçında da görmek nasip olur inş. Herkese mutlu güzel bir uyku diliyorum :)

sports guy dedi ki...

Mac oncesi yazmistim buyuk takim icin en buyuk risk kazanmayi unutmaktir almamiz lazim bu maci diye.

Gayet rahat bir galibiyet aldik, yenik dusunce bile paniklemedim sahsen, kazanacagimizdan emindim.

Basaksehir de ifademizi alir muhtemelen, sene boyu cl konusur dururuz :)

Yorum Gönder

Ara