.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Eylül 2017 Cumartesi

STSL 05 Beşiktaş - Atiker Konyaspor


Tarih: 18 Eylül 2017 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar (BJK 9g 1b 0m - AKS 2g 7b 5m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Atınç Nukan , Gökhan Gönül , Gökhan Töre  / Abdou Traore

Cezalı Oyuncular : Dusko Tosiç / Ali Çamdalı


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

51 Yorum:

carlito dedi ki...

İlk hafta seyircisiz cezası ve 3. hafta da bir düğün nedeniyle gidememiştim mabede, bu hafta tekrar kavuşacağız sevgiliyle.. Sensiz geçen günlerin...!

Tosic'in yerine kim oynayacak bakalım.. Medel'i bir de orada izleyelim isterdim ama Şenol hoca onu asıl mevkiisi olan orta saha dışında pek düşünmüyor sanki.. Belki de doğru olanı yapıyor, zamanla anlayacağız.. Mitrovic'in forma giyeceğini tahmin ediyorum ben..

Porto'da oynayanların bir kısmı yedeğe geçebilir.. Negredo'nun 11'de başlaması dışında bir dileğim yok, başlarsa eğer gollerine de bu hafta başlayacağını hissediyorum..
CL coşkusu ve taraftar desteğiyle rakibi boğacağımız bir maç beklentim var, geçen sezonki maça benzemesi dileğiyle ;)

fidddas dedi ki...

oğuzhanın sakatlık haberi sonrası tahmini kadrom ;
fabri
necip mitrovic pepe caner
atiba medel
babel talisca cenk
negredo

tolgay ve adrianonun fener maçı için dinlendirilmesini bekliyorum(kadroda olurlar ama oyun istediğimiz gibi giderse girmezler gibi). lens ve querasma ile de hamle yapılabilir, oyun rahatlarsa orkanı da görmek güzel olur.
skoru erken alırsak babel ve cenk de 60dan sonra alınabilir.

dominic molise dedi ki...

medel bence yedek baslar.

necip-pepe-mitro-caner
tolgay-atiba
q7, talisca, babel
negredo

tahmini kadrom budur.

ikinci yari cenk, lens, medel girer.
daha gg, adriano, oguzhan ve tore var. bu nasil bir kadro yahu?
3 kulvari da sonuna dek goturmemiz gerekiyor yoksa yedekler kazan kaldirir.

EC dedi ki...

Maci takan Yok ! Zamansiz yazilan yazi gundemi caldi... Milli Mac arasi yapsaydik keske

beagle dedi ki...

@dominic molise
Mac sonu Lensin asik yüzünü görüp el ense çekti hoca. Lens 11 çıkar bence. Q sampiyonlar ligine 11 çıkmış yeter ona.

Tolgay idman aksatmadiysa oynar. Medel oyuna ilk girecek yedege terfi edebilir.

Cenk/Babel den de biri oynar.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

mutlaka kazanmamız gereken bir maç bu. Fener'in rezil gidişatını düşünürsek, kolay kolay kadiköy'de bize yenilmelerine izin vereceğini sanmıyorum futbol tanrılarının. o yüzden bu haftayı kayıpsız geçmemiz önemli. oynayacağımız oyunu çok merak ediyorum.

nathan dedi ki...

Konya'nın feci puana ihtiyacı var. TD'leri bu nedenle ikilem içindedir sanırsam. Saldırıp 3 puanı da hedefleyebilir kupa maçındaki hali düşünüp yine aynını da deneyebilir. Umarım ikincisini yapar. Çünkü asla bir daha böyle kötü bir orta alan halinde olmayız ve teknik ekip de bunu düşünüyordur zaten. Doğrudan saldırırsa olacak olan belliyken ikincisini istememin nedeni diğer takımların bunu görmesi. İlk çıkan 11'le ilk yarı 1-0 gibi biter. Kimlerin değiştiği önemli değil değişikliklerle 2 ya da 3 atabiliriz.

Mustafa Akçay ligimizde pek sıklıkla görmediğimiz şekilde orta alan önceliği olan bir adam. Derdi, önde buna uyacak hücumcularının pek olmaması. Bu nedenle Medel'li ama elbette Oğuzhan'lı bir orta saha bekliyorum. Medel yerine Atiba çıkarsa da şaşırmam. Fakat Atiba'nın alan kontrolü kondisyonuna bağlı, bana göre kadrodaki en büyük risk burada.

Ekrem35 dedi ki...

Oğuzhan'da hafif sakatlık var ve riske edilmeyecek büyük ihtimal. Tolgay medel görür müyüz bilemiyorum. Hoca boy konusundan yorgun da olsa atibayla çıkabilir. Defansta kesin mitroviç oynar çünkü hoca medel'i net olarak ortasaha oyuncusu gibi düşünüyor. Gölü erken bulamazsak zorluk seviyesi artabilecek maç. İlk 15 dakika geçen seneki maç gibi başlayıp fişi çekmek bizim için en iyisi. Böylece aktif dinlenmeye geçebiliriz maç içinde. Vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun.

turgay dedi ki...

Kupadaki maç gibi olmaz bence. Nedense Konya ile içerde oynadığımız maçlar hep yüksek skorlu bitiyor son zamanlarda. İlk golü ne kadar erken atarsak o kadar çabuk biter bizim için maç. Negredonun havaya gireceği bir maç olur umarım. Vurduğumuz gol olsun

YSY dedi ki...

Kafaya pepe medel negredo caner yazarım gerisini kafana göre yaz.

beagle dedi ki...

Buraya yazmalik notlar cikti bugün:

-Emre Bol FB-BJK macini büyük derbi olarak adlandirdi
- Erman Portoyu yendiniz de, sonucu göreceğiz dedi.

Quaresmanin yedegi olmayan, Adriano sol açık, Forvet Abu, sert libero Necip senesi ile Lens, Babel, Negredo, Medel eklenmiş kadroyu bir tutuyorsun.3 gol attigimiz kaleci Casillas, yaşar değil...

EC dedi ki...

Gercekler sadece Besiktas sahaya ciktiginda belirecek.. Sikebahce , Fetosaray ve Fetonun Tasaksehiri aslinda rakip bile olamayacak takimlar.. Ersun Yanal orta sahasini revize edip canlandirabilseydi 65dk sonra yemezlerdi o golu.. Alanya ptt ligi icin bile fazla yumusak, kasimpasa yi da Ccakir frenledi.. Hepsi mutlu oldu..

Besiktas Konyayi cok ustun oyunla parcalamali ki gozdagi versin ama bein sport tff mhk hepsi bizim fazla arayi acmamizi, bu gruptan ayrilmamizi istemiyor, uzun solukta kadro derinligi acisindan en guclu olan biziz, o nedenle kesin firtina estirecegiz bu nedenle bize vurabildikleri kadar darbe vurmaya calisacaklardir Seyircisiz Bursa maciyla baslayan surec de isaret fisegiydi..

Biz kendi icimizdeki renklileri dizginleyelim kafi...

Konya TD sinde biraz Senol Gunes e karsi sidik yaristirma hevesi var, kimin daha iyi TD oldugunu ispatlama acisindan 2 Trabzonlu arasinda.. Ciddiye alip kafalarini kaldirtmadan ilk yari 3 lemeliyiz YobazAtikeri

Basar dedi ki...

Biz süper kupa finaline göre çok daha seviyeyi arttırmış durumdayız. Konya da sanki seviye geriye gitti gibi. Avrupa maçının Konya üzerinde yansıması mutlaka olacaktır. Bu yüzden eğer erken gol bulursak maç yine geçen senelerdeki gibi farka gidebilir.

Bu maçta Negredo'nun siftah yapmasını umuyorum/bekliyorum.

Kupa finalinde, Konya seyircisi büyük terbiyesizlik ve hadsizlik yaptı. Hangi birini yazayım? Atatürk'ü ıslıklamak mı, Beşiktaşlılara "PKK dışarı" diye bağirmak mı, Quaresma'ya bıçak fırlatmak mı, maçtan sonra sahaya inip oyuncularımızı tartaklamak mı...

Biz zeki, çevik ve ahlaklı bir kulübüz. Bunu bugün bir kere daha öğrenecekler.

sports guy dedi ki...

Sunu tekrar hatirlatmak gerekiyor bazen bence:

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar.

Burası onun yeri değil.

Burası Ekşi Beşiktaş."

Veya bu uyari yazisi omrunu doldurduysa degistirelim artik, o da olur.

beagle dedi ki...

Gazetelerden cikardigim kadarıyla
Mitrovic Medel Lens ve Negredo oynayacak, Oguzhan, Atiba, Q ve Cenk yedek bekleyecek.
Bu durumda havadis 11i

Fabri
Necip(Adriano) Pepe Mitro Caner
Tolgay Medel
Lens Talisca Babel
Negredo

Tolgay maça hukmederse iyi 11 ama bence Atiba kontrol acisindan gerekir.

carlito dedi ki...

Düşünlen rotasyonların hepsi mantıklı ve gerekli ama sağ bekte Adriano yerine Necip'e hiç gerek yok.. Adriano olmasa Porto'da sezonun en iyi oyununu oynayamazdık.. Zaten Gökhan'ın dönüşüne az kaldı, o zamana kadar bekleri bozmadan devam.. (Bu arada Caner'in asist sayısı 4 oldu!)

Konya bizden daha yorgun olduğu için handikaplı bir galibiyet bekliyorum.. İki saat sonra güney üstte görüşmek üzere ;)

cochise dedi ki...

Necip sağ bek oynayana kadar üçlü oynayalım daha iyi :) Ama Adriano'nun da zorlanmaması gerekir. Necip sağbekken 10 tane eksi katıyor ama 4-5 de artı katıyor. O kadar olumsuz etkilemez bence.

Negredo ve Medel oynarsa Oğuzhan'ın olmaması da eskisi kadar önemli olmaz; çünkü bu ikisi de çok akıllı oyuncular.

Az pozisyon veririz. Orta düzeyde buluruz. Pozisyonların gole çevrilmesi makul bir biçimde seyrederse; özellikle ilk yarı gol bulursak rahat maç olur.

Skor tahminim 2-0 ya da gollü versiyonu olan 6-4 :)

planck dedi ki...

maç havasına giremedik herhalde, bir fotoğrafla yardımcı olmaya çalışayim :)
https://goo.gl/doDhPN

Hidayet dedi ki...

heyhat ! lens -negredo falan daha çok bekleriz . demek ki karabük maçındaki kadro porto maçı öncesi içinmiş . bu adamlar artık kadrolu yedek , zor değişir . be arkadaş niye temmuz ayında santrfor diye yırttın kendini o zaman . alsaydık cenk'in arkasına demba ba'yı da bitseydi . bu adamları hazırlamak için içerideki konya maçından uygun maç var mı ? karabük'ün patates tarlasına mı layık görüyorsun , anlamıyorum ki. tosic cezalı olmasaydı , medel de oynayamazdı .

beagle dedi ki...

Bu maç bu gereksiz kadro ile kötü giderse, sezonluk sonuçları olur. Buldugumuz gelişme Medelin stoperligi oldugunda, son mac iyi olan Mitrovice de baybay demek bu.

Minostaurus dedi ki...

Senol Hoca hamleli stoper istiyor sanirim ya da onde baski yapacagini dusunuyor Konya'nin; baska turlu stoper rotasyonunu anlayamiyorum. Negredo sure alacaktir cok takilmiyorum. Lens'in son hallerini gorunce 11'de baslamamasini "kendine ceki duzen ver" mesaji olarak algilamak mi gerekiyor ? Annem boyle pasta yapmayi nereden ogrendi ? Kafamda deli sorular!

planck dedi ki...

bu maç herhalde leipzig maçı kadrosu oldu, kadıköyde negredo lens oynayabilir. hoş her maç kadrosunu gördüğümüzde lens negredo herhalde bir sonraki maçta oynar diyoruz 4 maçtır falan.

planck dedi ki...

rıza kovulmuş bu arada :)

beagle dedi ki...

Rıza kimdi ki?

Ben Cenk'in formu böyleyken Negredo işine takılmıyorum artık çok fazla, morali bozulmuyorsa sıkıntı yok.

Öte yandan bakın çok net bir şey görüyoruz: Medel'in 20 dakikalık stoper performansı Tosic'in 5 maçlık performansından iyi. Tosic kırmızı kart cezalısı olmasa bu maç Medel oynayacak mıydı stoperde? Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin.

Sonra Şenol Hoca eleştirimizde art niyetli oluyoruz.

beagle dedi ki...

Bence net gozuken 20 dkda sadece 2 şut cekebilmis olmak. Yuzdemiz yuksek gidiyor ama bu forvet hatti maçı ileri tasimiyor.

Bkz Jansen FB etkisi. Ölü takimi canlandirdi adam.

Hidayet dedi ki...

babel 'in ortadan delme teşebbüslerine bakın ,hepsi talisca ile etkisiz de olsa .peki nerede cenk ? oyunda yok hani m. demirkol diyor ya, "cenk kıpır kıpır ,negredo daha hareketli olmalı diye " sktrsn . ha cenk atıyor mu atıyor . fener'in yeni aldığı jansen de atardı oynasa , m .battal da atardı . beşiktaşta oraya odun koysan atar sürekli kenar orta yaparız , vurabildiğimize de vururuz . bu oyun quaresmayı kral yapar abi ,hiç kızmayalım !

YSY dedi ki...

Çok yavaş oynuyoruz yav. Uykum geldi valla.

GeceGezgini dedi ki...

Maçi yanlis bir yerimle izlemiyorsam Cenk gol disinda çok etkisiz bence. Medel konusu ise biraz garip; hizina guvendigi icin Tosic gibi rakibe onde basmayip geriye cekilerek karsiliyor ve defans formatimiz Ersan'li yillardan bu yana ilk defa biraz farkli bir hale burunuyor. Bu olumlu mu olumsuz mu olacak henuz bir etkisini goremedim ama bariz bir defans durusu farkliligimiz var.

Quaresma ise firikik dahil en paylasimci oyununu oynuyor, tebrikler:))

EC dedi ki...

2ci yariya Quaresmayi cikararak baslardim..

beagle dedi ki...

Birazdan bi sacmalik yapip puan kaybetme riskine girecek şekilde oynuyoruz.

Tolgay hep geç pas veriyor, forvet hattinin cacikligi dışındaki en sinsi eksiklik bu.

GeceGezgini dedi ki...

@beagle; abi benim saydigim 6 sutumuz var ve Tolgay hep tek pas ve hizli oynadi. Niye bu kadar ters dustuk peki anlamadim:))

EC dedi ki...

Cenk de yorgun.. 2ci yari direk Negredo yu alirdim..

Hücum hattında gene orta-kafa-gol işlerine kapıldık orada bir yeni akıl yüklemesine ihtiyaç var. Negredo doğru isim ikinci yarı için. Sağ bek Necip iken 4-4-2'ye evrilmek de pek akıl kârı olmaz gerçi.

Hidayet dedi ki...

vay be ! az once necip 70 m den orta yaptı .

planck dedi ki...

takımın boyu çok uzadı yaw tolgay düştü.

beagle dedi ki...

@Gecegezgini

Ikinci yari ilk 15den sonra ayni fikirde misin? Uzlastik mi?

Ilk yarinin ikinci yarisinda biraz daha sut cektik de pozisyon var mi? Top kaliyor mu rakip cezaalaninda?
Babeli cektik kontra oynuyoruz... pamuk ipliginde puanlar.Ne gerek var abi? Karabuk kadrosu bugün ezerdi yorgun rakibi.

GeceGezgini dedi ki...

haha evet o pozisyonda direk aklima geldin:)) 1 pozisyon ama abi ya,bence baya iyi oynuyor tolgay yine de.

planck dedi ki...

q7 2 senedir atmaya çalıştığı golü attı, efso :) zamanında töre tehditinin işe yaradığı gibi lens tehditi de işe yarıyor gibi, ilk golde de payı var.

GeceGezgini dedi ki...

abi su babel'in saha görüsü, karar alma hizi ve dogrulugu vs niye bu kadar kötü anlam veremiyorum,gül gibi atagi yedi yine.. Negredo'ya da gol attiramiyoruz bir turlu, adama acilen gol lazim

beagle dedi ki...

"Kötü oynuyor" demiyorum Tolgay için. Ama 1 snligine açık kalan aralardan ileri pas atmiyor. Daha garantisi yana geri gidiyor. Iste 6-8 numaradan beklenti farkı.

beagle dedi ki...

Yalniz abi Pepe varken, durduk yere gol yeme, kaleciyle karşı karsiya olayi bitiyormuş. Yanina Vida geldiginde umarim yarismslarda iyi durumda oluruz da keyifle taş gibi savunna izleriz.

Huzeyfe dedi ki...

@ planck

Lens'in tehdit olarak ise yaramasi guzel baska bir ise yaramiyor cunku.

Maca en azindan Porto macindan bir iki (Medel haric) degisiklikle baslasaydi ikinci yarida hamle sansi olurdu. Atiba-Tolgay-Talisca-Babel 65'ten sonra butun gun findik toplayip aksam maca cikmis gibilerdi.
Negredo'yu oyun almak hic almamaktan daha kotu bu durumda. Talisca'nin Tolgay'in beynine kan gitmedigi yerde Negredo'nun tek gol atma ihtimali defanstan topu calarak olurdu. Olmadi.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ta negredo'nun oyun aklına yaklaşabilecek tek adam yok . belki biraz babel . yazık oluyor . cidden şu duruma üzüldüğüm kadar başka birşey beni üzmüyor.

geçen yıl 16/17'de oynanan futbolu eleştirirken , transferlerin geç yapılması , hoca'nın elinde başka kenar oyuncu alternatifi olmaması ..gibi mazeretler ileri sürdük . bu yıl oyunumuza level atlatacak transferlere rağmen , o oyun tarzında ısrar ediyoruz. demek ki geçen yılın mazeretleri doğru değilmiş . aslında doğruymuş fakat hocamız bildiği yoğurdu ,bilmediği ayrana değişmiyormuş . sonuç aldığı ,ezberlediği , kolayına gelen oyunu oynatıyor . bireysel becerili oyuncularımızla işi götürdük , götürüyoruz. bireysel performanslar yükseldiği kadar oyunumuz yükselir ,düştüğü kadar düşer .

Hidayet dedi ki...

bir de bu oyuncuları (negredo -lens-medel) oyuna sonradan sokarak küstürmemek ya da form durumunu sabit tutmak mümkün değil . er yada geç aradaki fark açılacak . lens geldiğinden kötü durumda . negredo stresli . negredo'yu kullandığı dakikalarda takım kontra dışında hücum şalterini indirmiş durumda oluyor zaten
bunu yapmak için negredo'ya gerek yok . bu dakikalar altyapıda oynayan çocuğun formaya alışacağı dakikalar. hoca negredo'yu iki yıl önce cenk'i aldığı dakikalarda alıyor .

turgay dedi ki...

Gelecek haftanın ileri üçlüsü Babel-negredo-Cenk olmalı. Bu akşam Oğuzhan veya sosa olsa negredo 2 tane atmıştı. Talisca tüm maç gezinirken ezber değişiklik yapıldı yine. Biz de öndeyken ihtiyaca göre değişiklik yapılmıyor. galibiyet iyi hoş da kendi sahanda bu kadar etkisiz olmak keyif vermemek olmadı

cochise dedi ki...

birazdan youtube'da başlayacağız; müsait olanları bekleriz; yorum falan interaktif ve keyifli oluyor.

nathan dedi ki...

Fabri bugün iyiydi, zaten pek iş de düşmedi. Medel Pikachu gibi, bıdı bıdı sürekli hareket halinde ve beklediğimden temiz hamleler yaptı. Yediği sarı kartı da hiçbir hakem renklilere veremez, topa yönelik hamle faulle sonuçlandı o kadar. Vatandaş güçlü yanlarını biliyor ve ona göre oynuyor, hızlı, ilk hamleleri ve oyunu okuyuşu iyi. Tabii bu halde stoperde iyi ama orta alanda parlar, Porto maçında gördüğümüz gibi.

Pepe beceri ve tecrübesiyle otomatik vitese bağlamış gidiyor. Her zaman doğru yerde adam. Caner gol dışında pek bir iş yapamadı, özellikle defansta vasattı. Adriano çıkana kadar yine Porto maçındaki gibi müthişti.

Atiba yorgundu ama yine de sahada Porto maçında oynayanların içinde Adriano'dan sonra en ayakta kalan isimdi. Tolgay set oyunu yoksa etkisiz kalıyor. Bizim bu anlayışla set yapmamız da mümkün değil. Q7 golü atmasa yine herkes sallardı burada. O da Beşiktaş taraftarıın bug'ını çözmüş 5-6 maçta bir spektaküler gol atınca olayı hallediyor. Babel çok efor sarfediyor ancak yanında arkasında önünde olanlar tırt kalınca sahada topla dolaşıp duruyor. Talisca efendi de gitgide Q7 olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Spektaküler gol, durumu kurtar. Bugün atamadı sahada varlığı yokluğu attığı 2 güzel uzun pas kadardı. Kaç topu ezdi kaç hatalı pas attı sayamadım.

Cenk ilk yarı hırsıyla yorgunluğunu kapattı ve güzel gol attı. Fakat saha içinde çok stresli görünüyor. Oynanan oyun büyük oranda onun beceriyle gol atmasına bağlı. Bu nedenle aşırı stresleniyor.

Cenk'in bu hali dmeişken takımda giderek yükselen bir kezbanlığa da değinmek gerek. Oğuzhan penaltıyı ben atacağım diyerek muhtemel bir Negredo golünü kesmişti. Bugün de Tolgay bomboş kaleyle karşı karşıya durumda bekleyen kendisine pas atmayıp kaleye abandı. Daha sonraki birkaç pozisyonda da yine Tolgay Babel vs Negredo'ya Casper muamelesi yaptı. Yahu vatandaşlar adamın gol atmaya ihtiyacı var. Aslında Negredo bunun farkında gibi, sürekli kendi başına pozisyon aradı durdu. Yine de bencil olmadığını paslarıyla göstermeye çalıştı.

Oyun teknik taktik konularına girmeyeceğim. Taraftar artık kazanan her zaman haklıdır moduna girmiş durumda. Oysa ikinci yarının ilk yarısı takım çok kötü yaslandı. Konya'nın hem ileri tarafı iyi değil hem de yoruldu da değişikliklerine rağmen etkisiz kaldı.

planck dedi ki...

Oyun bizim sahaya yıkılınca caner vs babel ile talisca vs ozzy yer değiştirsinler. Lens de biraz toparlasa kendini sağlam çıkarız kontralara.

Basar dedi ki...

Cenk iyiyken, istim üzerindeyken, gol atiyorken yazayım... Neden Negredo ile oynamıyoruz? Net bir şekilde takıma katkısı daha iyi olacak.

Evet lens quaresmayi bu hali ile kesemez ama orada kenar forvet çok rahat kullanılır. Cenk'i oraya kaydırıp farklı bir oyun düzenine gecelim. Orta yapan hatta daha efektif orta yapan Caner var nasıl olsa.

Yorum Gönder

Ara