.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Eylül 2017 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 0 Konyaspor

Goller: Cenk Tosun (10'), Ricardo Quaresma (66')
En iyi üç: Pepe, Atiba Hutchinson, Caner Erkin
En kötü üç: Jeremain Lens, Anderson Talisca, Necip Uysal

Karne:

Şenol Güneş 7.3
Beşiktaş 7.2
Konyaspor 4.6
Serkan Çınar 6.3

Fabri 7.3
Gary Medel 7.8
Pepe 8.3
Caner Erkin 7.9
Adriano (40')7.5
Tolgay Arslan 7.6
Atiba Hutchinson 7.9
Anderson Talisca 6.5
Ryan Babel 6.7
Ricardo Quaresma (81')7.8
Cenk Tosun (69')7.4

Necip Uysal (40') 6.7
Alvaro Negredo (69') 7.2
Jeremain Lens (81') 5.5

Takım Ortalaması 7.3

Anket: 38 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


62 Yorum:

Huzeyfe dedi ki...

Su mactaki performansiyla Medel'in Tosic'ten daha iyi bir tercih oldugu cikmaz, bunlar populist, klise yorumlar. Kayar top alir taraftar alkislar, dogrusu ayakta kalmaktir. Zaten oyunun devaminda gereksiz sari kart gordu. Tosic'i en cok elestirdigimiz seyi Medel yapinca alkisliyoruz, cok sacma yani.
Haftaya Jansen'in karsisina koyun bakalim kac tane kafa topu alabilecek. Anlattiginiz gibi olsa bu adam kariyerinin toplaminda ciktigi 230 macin sadece 23'unde mi stoper oynardi bi dusunun.
Vallahi podcast yavan agalar. Karsilikli fikirleri "entertain" etmiyorsunuz. Kendini konusurken dinlemekten zevk alan adamlardan cok var. Belki cok kibar degil ama benim izlenimim bu.

sports guy dedi ki...

Podcasti dinlemiyorum musait degilim su an ama medel'in stoper performansi icin "dogrusu ayakta kalmaktir" demek fiziksel bilgi eksikligi icerir. Genel olarak medel'i de bilmemektir ayrica.

Adam sili'de stoper oynarken de boyle oynuyor. Boyu kisa oldugu icin kaymayi tercih ediyor. Rakibe baski kurdugunuz zaman olasi kontra ihtimallerini kisa boyunun avantajiyla(evet!) bertaraf ediyor. Olayi bu zaten.

Kafa topu demisken, bugun 3/4 kafa topu almis medel. Konfederasyon kupasinda da Ronaldo'ya kafa topu vermeden mac tamamlamisti.

Demek ki her sey boy degilmis, ziplama kabiliyeti ve zamanlamasi da onemliymis.

Derbilerde baski yerken ben de medel'i stoper istemem, ama bu tarz maclarda oyun hakimiyeti 90in 80inde bende olacaksa stoper olarak kafadan 11 yazarim.

nathan dedi ki...

Haftaya Pepe-Tosic stoperde Medel orta alanda olacaksa Tosic gayet olabilir. Hatta Medel sadece 2. yarı bile girse bu denklem işleyebilir. Tabii klasik şekilde alakasız pozisyonda zart diye takıma sarı kartını çıkaracak bir hakem de karşımıza çıkabilir; Medel'in oyun yapısı, Oğuzhan'ın da kilit önemi nedeniyle bu ikiliyi agresifleştirmeye çalışabilirler vb. Zira şimdiden Janssen geldi takımın şekli şemali değişti aforizmaları başlamış. Ben ne bu adamda ne de geçen haftaki FB'de söyledikleri kadar bir numara göremedim. Valbuena bireysel işle gol atmasa Alanya maça gayet ortaktı hatta psikolojik olarak öndeydi.

Önümüzdeki hafta GS'nin yine puan kaybetme ihtimali yüksek bir hafta. FB'yi kayıpsız geçersek CL maçı öncesi müthiş olur. Stoperleri ve orta alanı esnek olmayan FB karşısında asimetrrik iş yapma ihtimali yüksek oyuncularla sahaya çıkmaş işe yarar (bknz Alanya'nın golü). Ör. Talisca'nın ligdeki halini eleştirsem de bu maçta parlayabilir.

Huzeyfe dedi ki...

Illaki birebir hava topu mucadelesi degil ki mesele, 3 defa on direkte top ustunden gecti Medel'in. Pepe toparladi arkasini. "Ayakta kalmak lazim" oyuncu analizi degil pozisyon analizi. Ben matah bir performans gormedim. Tekrar ediyorum, 230 mac toplam, 23 mac stoper. Toplamda 10'da bir. Sili bir turnuva takimi. Senede 10 mac ya oynar ya oynamaz. Milli mac performansiyla olmaz bu isler. Olsaydi Mitrovic olurdu.
Kendiniz soyluyorsunuz bertaraf ediyor diye. Bertaraf etmesine gerek yok, yerinde oynasin.

beagle dedi ki...

@kuzeyfo

%100 haklisin. Kafa topundaki 3/4 e güldüm cunku ben ön direkte en az 2 topu alamadigini gördüm. Zenci kardes omuz kafa vb vurdu.

Karsidan yari saha ortasina gelen gelen sisirme toplarla, yandan gelen ortalari ayni istatistikte ele almamak lazim.
Cenk de yan toplara kafa vurabiliyor ama uzun hava toplarini alamiyor mesela.

2 riskli mudahele, 1 gereksiz frikik(vucudla itmesi soz konusu olmadigindan yerden topa adama salliyor) ve ilk yarida sari görme...

Medel Kontralar icin iyi adam ama yan orta yiyecegimiz maclarda stoper olmasi kabus. Ayrica bugün duran toplarda daha az tehlikeliydik dogal olarak.

Medel'in ideal stoper olmaması ayrı bir konu , eldeki diğer stoperlerden iyi olması ayrı bir konu ki adam zaten stoper olarak transfer edilmedi .

Tosiç ile arasındaki en temel fark Medel'in baskı altında basit pas hatası yapmaması . Hamleli bir oyuncu olarak hamle etkinliği de Tosiç'in üzerinde .

Bu arada Tosiç'in kariyerinde 187 maç var bunun 87'si stoper , 47'si Beşiktaş ve Şenol Güneş ile . Yani stoperlik aslında 2. pozisyonu . Bu iş ihtiyaç meselesi . Gerekirse Mascherano stopere çekilebilir . Daha iyi bir opsiyon olsa gerek olmaz .

Adamın maç istatistiği topu karşılama , oyuna sokma ve hamle açısından Tosiç'den iyi olduğunu söylüyor ki net oyuna da yansıdı diye düşünüyorum . Direkt bir karşılaştırma yapabilmek için bir kaç maç ve daha etkili forvetlere karşı da görmek lazım .

planck dedi ki...

o "etkili forvet"in nasıl etkili olduğu ile ilişki biraz. belki neymarı durdurur ama lukaku ezer geçer mesela. kaçına göre seçmek lazım. ligde özellikle iç sahada baskı yemeyeceğimiz maçlarda eğer ortasahada ihtiyaç yoksa oynar. ama maçına göre stoper ikilisini değiştirmek ne kadar doğru emin değilim.

Yani ben de onu diyecektim. Tosic'in esas pozisyonu stoper olsa hani gene diyeceğim ki pozisyon bilgisi, tecrübe falan ön plana çıkıyor da; oynadıkları düzeylere de bakarsak Medel'in stoper tecrübesi Tosic'ten fazla bile olabilir.

Tosic'i Medel'e tercih etmenin sebebi, alan kapaması, hamle yeterliliği, pasla oyun açma, araya girme vs. konusundaki bariz eksikliği göz ardı edilerek sadece hava topları olacaksa bizim zaten çok daha ciddi bir sıkıntımız var.

Ivan Cordoba 1.73, Javier Mascherano 1.74, Fabio Cannavaro 1.76'lık boylarıyla senelerce üst seviyelerde stoper oynadılarsa Gary Medel de belli seviyelerde 1.71'lik boyuyla stoper oynayabilir.

Gary Medel'in kariyeri boyunca hava topu kazanma oranı %52.7. Dusko Tosic'in aynı istatistiği %64.5 (whoscored'a göre)

Maç başına belki bir hava topu daha kazanır diye Tosic'i tercih edecek bir takım değil Beşiktaş. Benim kanaatim budur. Bilakis Tosic'i hava topu sebebiyle tercih etmenin klişe olacağını düşünmekteyim.

nathan dedi ki...

2017 PES stats'a göre Medel DM, Tosic SB görünüyor. Özelliklerine göre ise Medel için en benzer oyuncu Ramos çıkarken Tosic için Kolarov yazılmış. Elbette bu istatistikler eşdeğer oyuncu anlamına gelmiyor, özelliklerine göre ayrı ayrı verilen puanlarla en çok eşleşen anlamında.

http://www.pesmaster.com/g-medel/pes-2017/player/39699/

http://www.pesmaster.com/d-tosic/pes-2017/player/33814/

sports guy dedi ki...

Medel'in hava topu istatistigi icin:

https://twitter.com/OptaCan/status/909866272699174913

8 pas arasi ve %95 pas isabeti de bonusu. Konya'nin kolay kolay kalemize gelememesinin bir sebebi vardi, yorgun olmalariyla birlikte.

Tekrar ediyorum derbi/CL maclarina cikmam Medel ile belki, ama anadolu takimlarina karsi rakipleri pes ettirir bu adam zamanla. Basan takimin arkasini toplar cunku.

Bu arada stoper istatistigi verirken medel'in kariyerinde stoper oynadigi maclarin buyuk cogunlugunun gecen sene oldugunu soylemek lazim. Cok uzak degil yani o 30 kusur stoper ciktigi zamanlar, bize gelmeden 5 ay once serie a'da o pozisyonu oynuyordu adam.

planck dedi ki...

tosiçle oynarken de takım gol yeme problemi olan bir takım değil zaten. ve ceza sahasında pek hata yapan bir adam da değil tosiç, çoğunlukla 1. 2. bölge arasında yapıyor hatayı bu yüzden ligde pek sıkıntı yaşamıyoruz. fakat medelin vuramadığı boyunun yetmediği yan toplar direk kaleye kafa şutu olarak gelicek, veya ceza sahasına düşecek. ben bu riski alırım takımın adamın artılarına daha fazla ihtiyacı var diyen hocayı da anlarım, tosiçle daha muhafazekar oynarım diyen hocayı da anlarım. tolga/fabri olayı gibi değil bence.

Huzeyfe dedi ki...

Anlamsiz istatistikler.

Ya abi istatistik kasmaniza gerek yok. Hava topu kazanmayla filan alakasi yok.
Ben gozumle gordum yani, sacmalamayin, on direkte 3 kere ustunden gecti top. Rakip vuramadi.
beagle da yazmis, karsidan gelen topu karsilamak baska birsey, yan topa vurdurmak baska birsey. Bunlar hava topu mucadelesi bile yazilmaz Medel'e.
Alan kapatmak filan yazmissiniz, onde basmiyor ki Medel hangi alani kapatmisiz?? Ikinci yariyi 80 metrede oynadik.
Rakibin solundan arka direge giden her orta pozisyon olur. Tosic'e tercih etmezmissin, hadi CL macinda Tosic'in yerine koy, Timo Werner kafayla hat-trick yapar.
Yeni transfer seviciligi, klisenin babasi iste.
Ayni hareketleri yapan adam Tosic olunca ikinci sinif olur, vidi vidi olur.
Istatistik uydurup Medel'i sevmeye calisiyorsunuz, hangi forveti yildirmis Medel bugun bi soylesenize. Konya atak bile yapmadi butun mac.
Tosic'in 5 macinin toplamindan daha iyi oynamis Medel, boyle diyorsunuz. Tosic'in golu, asisti, asist oncesi pasi, on alanda kaptigi toplar varken bunu soyluyorsunuz. Istatistik de top kapma. Anlamsiz istatistik.
Tosic patlamaya hazir bomba mi? Evet. Medel farkli mi? Pek degil. Ustelik standart alti stoper fizigi var.

Emrah D dedi ki...

medyanın da şenol güneş hayatında kadıköyde maç kazanamış safsatasına iki yıldır uyuz oluyorum. kadıköyde şenol hocanın son 3 sene 1 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyeti var attığı gol yediği golden 1 fazla.

göz göre göre yok sayıyorlar herkes de yok gibi düşünüyor resmen post truth

haftaya koyup geçelim de dilleri sindirim sistemlerinin diğer ucuna kaçsın

sports guy dedi ki...

Tosic'i burada baya savunmus bi insanim, "yeni transfer seviciligi" gibi laflara guluyorum sadece. Oyuncu almisken faydalanmak isterim o ayri, bu mitrovic icin de gecerli.

Bu kadar saldirgan dille yapilan tartismaya girmek de istemiyorum, sinirli bi mizacim var zaten dilimin ayari kacar falan gerek yok. Eyvallah.

Yani boşuna istatistik kasmayın ile, yeni transfer seviciliği gibi lâflar ile başlayan bir diyalog verimli olamaz zaten. Ben de cevaben "klasik kıdemli oyuncu seviciliği" falan diyeyim bari, konu kilit olsun.

Yani daha Porto maçında kafayla kendi kalesine net gol atmış, 4. haftada gereksiz iki sarı görüp takımını 10 kişi bırakmış bir stoperden bahsettiğimizi unutuyoruz galiba.

"on alanda kaptigi toplar varken bunu soyluyorsunuz. Istatistik de top kapma. Anlamsiz istatistik."

Gerçekten şu kelimeler nasıl bir bütünlük içerisinde arka arkaya dizilebilir anlayamıyorum aynı kişi yazmış olamaz yani.

EC dedi ki...

Feneri yenelim kaos a suruklensinler.. Senol Gunes dedi Adriano sakatligi olmasaydi Negredo ve Lens daha once girecekti diye.. Bence supriz yapip on alan presi icin Negredo ile baslayabilir Kadikoyde.. Tosic donecektir takima ve Medel de orta sahada Tolgay / Oguzhan a alternatif sertlik ve savunma katmak icin oyunlara dahil olur.. 5 hafta da 13 puan ve saglam defans.. Yedigimiz 2 gol dsndik kasimpasa sutlariyla.. SIKI duruyor takim geride..

Paniklemezse ilk 10-15 dk Kadikoy de veya bir hakem yikimi olmazsa Fenerbahce ye 3 atariz..

Devaminda da onlar dagilir gider..

Basar dedi ki...

Ben konuya şöyle nokta koyayım, iç saha maclarinda Medel oynar, deplasmanda Tosiç oynar. Zaten 6sar maç kaldı. Kimse birbirini üzmesin diye 12 maç sonra Vida oynar.

Not: ben medeli Porto maçındaki gibi orta sahada görmek isterim. Savunmada 10 üstünden 7 ise orta sahada 9 oynuyor.

turgay dedi ki...

medel kafa olarak bir kere tosicten daha üstün bir oyuncu. fizik olarak dezavantajlı olabilir ama yıllarca büyük takım seviyelerinde kalmak için ciddi artılarınızın olması gerek. ocakta vida gelene kadar basar'ın dediği gibi iç sahada medel dışarıda tosicle oynanır.

medelden bir şekilde yararlanılır da negredoyu kaybetmeyiz umarım. ona gol attırmak lazım. gerçekten haline üzülüyorum. kendini gösterebilmek için akşam kırmızıyı göze alarak kaleciye baskı yaptı. bu kadar hırslı bir adamı kaybetmemek lazım. cenk'in sol açık pozisyonunda da oynayabildiğini göz önüne alırsak maç postunda da yazdığım gibi babel-negredo-cenk 3lüsü ile başlayabiliriz. bu hem bize pozisyon zenginliği kazandırır hem de negredonun takıma adaptesini arttırır. ayrıca fb stoperlerini negredo cenkten daha fazla yorar alan açar bu da talisca gibi bir silahı devreye sokar.

beagle dedi ki...

Medel geçen sene SerieA da stoper oynadi. Nasıl bir etki biraktiysa ertesi yil daha 30 yasinda 2 milyona Turkiyeye gonderdiler ;)

turgay dedi ki...

aklıma gelmişken ekleyeyim. tolgay'ı çok seviyorum. hamburg'la çıktığı ilk maçlardan bu yana tanırım bilirim kendisini. ama şu 6-8-10 numara pozisyonlarında bir türlü tam olamayışı onu ileriye götüremiyor. 6 numarada çok iyi 8 numarada iyi 10 numarada vasat performans sergiliyor. akşam 8 numara gibi oynadı iyiydi ama ondan beklenen daha net oyunu açan forveti pozisyona sokan pasları verebilmesi. fizik olarak kendini o kadar yıpratıyor ki 70den sonra dili dışarıda dolandı. ben mitrovic-tolgay değişikliği bekliyordum çünkü bi ara yerde kaldığında caner değiştirin işareti yaptı gibi geldi bana ama hoca lens- Q7 değişikliği yaptı. tolgay'ın bu bollukta 6 numara oynaması zor o yuzden 8 oynarken daha yaratıcı olması lazım. eğer o da oğuzhan gibi yaratıcı olursa ozzy'nin fizik olarak yetmediği maçlarda tolgay daha güvenli yazılır. tolgay'ın fiziği ile birlikte potansiyeli çok yüksek bence. ama pozisyonuna göre performans dalgalanması yaşaması takımı da kendini de etkiliyor.

sports guy dedi ki...

Medel'in gonderilme sebebi maas yukunden kurtulmakti, inter'in de basi FFP ile belada. Interli arkadaslar da yaz sezonu boyunca cift haneli bonservis alabilecekletini dusunduler onun icin hatta vs vs.

GeceGezgini dedi ki...

Dün maç sirasinda da benzer bir yorum yapmistim; Medel-Pepe defans durusumuz, Ersan'li yillardan bu yana gormedigimiz bir defans durusu. Normalde Ersan da, Alexis Delgado da, Tosic de orta sahaya kadar çikip rakibi dondurmeden baski kurup top kazanmaya calisir ve takimin defansini öne cekiyordu. Fakat Medel durus itibariyle daha geriye cekilerek karsiliyor rakibi. Muhtemelen hizina güvendigi icin. Fakat bu bizim
icin avantaj mi dezavantaj mi onu dunku mac ozelinde anlayamadim.

turkkant dedi ki...

Medel hakikaten boyuyla filan o nasıl iş dedirtiyor, ama benim izlediğim uzun vadede Tosiç'ten çok daha fazla şey vadediyor stoperde.

Bir kere geriden oyun kurma açısından ayağı temiz ve ayağa kolay çıkıyor. En önemlisi top gelmeden ne yapacağı ile ilgili kafasında bir plan var, çoğu üst seviye oyuncuda olduğu gibi. Tosiç'ten arada sırada gördüğümüz, ayağımdaki bu topu şimdi ne yapacağım, ileri şöyle bir şişireyim biri koşar durumları yok. Bu orta vadede (belki Adriano'nun yarattığı kadar olmasa da), oyunumuzda bir fark yaratır.

Evet ilk yarı kaymaları filan yüzde yüz performans vermedi, ama insaf adam Beşiktaş'ta ilk defa 11 oynuyor. Tosiç'in ilk stoper oynadığı maçta Beşiktaş neler olmuştu neler. Takıma ve oyuna alıştıkça daha iyi olacaktır. Ki ikinci yarı daha iyiydi.

Boyu arada sırada sorun olur mu? yerine oynadığı oyuncu Marcelo olsaydı olurdu, ama Tosiç de hava topu çok üst seviye bir oyuncu değil. Ölü toplarda zamanlama hatasından sanırım üç gol yedik onunla. Medel belki vurmuyor, ama bozuyor rakibi öyle pozisyonlarda.

Orta vadede Medel ön libero olursa takımın boyunun daha da kısalacağını ve iç sahada Tolgay-Oğuzhan orta sahasına yol açılacağını düşünüyorum ki, o ikili Atiba'ya göre çok daah akışkan bir oyun hayal ettiriyor.

beagle dedi ki...

Medel'in stoper işi sikintili iki maça bakar. Bugün keyifli gelen şeyler hangi pir pir onlibero stoper oynasa olurdu.

Hucumda duran top etkinligin azalacak, izbandut gibi adamlari omuzla, göğüsle itemediginden tekme atip frikik verip kart gorecek. Aaaa amalar baslayacak. Ayrica son maça girdiginde iyi oynayan Mitrovice de yamuk oldu. Q gibi çetrefilli konu değil. Kendiliginden çözülür. Umarim büyük kayip olmadan tabi.

planck dedi ki...

Hoca maç sonunda aslında mitroviç hak ediyordu ama medeli orda bir görmek istedik stoperde de oynayabileceğini gösterdi dedi. Hocanın aklında bulunur özellikle 1.bölgede pres yiyeceğimiz belli maçlarda oynatabilir. Ama direk 11e yazacağını beklememek lazım. Taliscanın olmadığı bir maçta medel ozzy tolgay 3lüsünü görmek isterim.

sports guy dedi ki...

@planck

Abi ozzy tolgay ikilisinin sikismadigi bir mac hatirlamiyorum ben onlerinde adam yokken. Bunu boyle yaziyorsan atiba'nin vermedigi bazi seyleri medel'in verebilecegini dusunuyorsun demektir.

Nedir bu ekstra ozellikler merak ettim, yani medel ne katabilir o ikiliye ki alan paylasimi sorunlari kalkar?

Basar dedi ki...

Burada bir tezimi tartışmak istiyorum. Belki daha önce okumuşsunuzdur, bir süredir bizim takımın Porto maçının 62. dakikasından itibaren oynadığı 4-3-3 formasyonu (veya her ne formasyonuysa, rakamlara takılmayın) ile Cenk-Negredo-Babel oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Bunu da Quaresma'nın son iki maçtaki 1 asist ve 1 golünden sonra tartışmaya açmakta fayda var.

Şimdi gelelim ligde 5 maç sonundaki istatistiklere:
Cenk forvet oynamış 3 gol 1 asist
Babel solda 2 gol 0 asist (yanılmıyorsam birini sağdayken attı)
Quaresma 1 gol 0 asist

Quaresma'nın yerine Cenk-Babel kanat forvet ortada Negredo oynasa
a) Negredo gol atar mıydı? Bence atardı
b) Cenk 3 gol 1 asist yapar mıydı? Bence bu istatistik değişmezdi.
c) Babel zaten 2 gol atmış, değişeceğini sanmıyorum.

Bu üçlü en aşağı mevcut 3lü kadar gol atardı, hem fikir miyiz? Eğer hem fikirsek şu şekilde devam edeceğim.

Negredo'nu baskısından (hatta buna özellikle Babel'de destek olur) gol bulma şansımız olur muydu? Rakibin rahat çıkması engellenir miydi? Pas alışverişi ile Talisca, Babel, Oğuzhan ve Cenk'e ekstra pozisyon çıkar mıydı? TV'den çok gözükmüyor olabilir ama Quaresma çoğu pozisyonda geri de koşmuyor (taktiksel de olabilir), geri koşu kalitesi artar mıydı? Bence bunların hepsine evet.

Hoca sanırım bir orta kesen bir kaleye yanaşabilen kenar adamı ile oynamak istiyor. Özellikle GG ve Adriano pozisyonlarına döndüğünde orta kesen kanat forvete de çok ihtiyaç kalmayacaktır. (veya GG-Caner) Ben GG'nin dönüşü ile birlikte takım kurgusu ve kadrosunda değişim olmasını umuyorum. Olacağından şüpheliyim ama Porto maçı bize bu kurgunun da net bir şekilde çalıştığını gösterdi.

Geçen sene Quaresma'nın ayaklarına bakıyorduk ama bu sene çok daha fazla alternatifimiz var gibi gözüküyor.

Sizin de fikrinizi rica ederim.

planck dedi ki...

@sports guy
Önerdiğim 3lü amcsiz 2 box-to-box bir dmcli yerleşim. Ozzy solda tolgay sağda ortada sarkık medel. Dmc olarak atiba caydırıcı olamıyor, medel hem atiba kadar alan kapatır hem daha hızlı hem de daha sağlam durur. Yoksa haklısın ozzy veya tolgayın önde oynadığı dizilişte overlap oluyor.

Mayor dedi ki...

Cenk bence bu formuna ragmen hala kanat forvet oynamaz. Hatta kanat forvet Negredo olur ama Cenk olmaz diye dusunuyorum. Pas ve orta yapabilen Quaresma yerine pas veya orta yapamayan Cenk onun yaninda pas secimi berbat bir Talisca ile gol yollarinin acilmasi cok zor.
Beklerin hucuma katilmasi ile belki bu adamlara gol yollari acilir ama tum maci da o sekilde idare edemezsin.

Medel'in stoperde oynamasi israf. İlla biyere de sıkıştırmaya gerek yok adamı. Çok maç var önümüzde Atiba'nın da Medel'in de fresh kalması lazım. Ki Medel'in kart problemi olacaktır. O yüzden Medel sadece kendi yerinde oynasın, rakibe göre Atiba ile değişirler.

Basar dedi ki...

@Mayor

forumdaki tüm quaresmasız nasıl oynarcıları bitirmişsin :)

Kaldığın yerden devam edeyim. O zaman Talisca'yı da kes önde Oğuzhan arkada Medel-Tolgay veya Atiba-Tolgay ile oyna. Oyun sıkışırsa Talisca ve Quaresma'yı oyuna sok.

Hidayet dedi ki...

ben de kafama takılan şu soruları sormak isterim ;

ilk 5 haftada oynanan futbolu da göz önünde bulundurursanız , 16/17 deki futbol hoca’nın terchimiydi yoksa şartların zorlaması mı ? neden hala devam ediyor ?

negredo cenk’in yaptığı neyi yapamaz , allah aşkına bi söyleyin

babel’in porto maçında negredo ile yaptığı şeyi , 1 yıldır cenk ile hiç yapamaması tesadüf mü ?

bizi kenar ortalarına mecbur eden şey , quaresma ve caner’in oyun karakteri kadar ,cenk’in oyun karakteriyle de ilgili mi ? sırtı dönük oynayamaması , dribling özelliğinin vasat altı oluşu ve duvar olma , ikiye bir 'lerde etkisizliği , oyun zekasının azlığı ..adını koyamıyorum işte, anlayın..

fidddas dedi ki...

bu sezon taliscanın orta saha yardımının artmasını ve bunun hoca isteğiyle olmasını
medel(atiba)
oğuzhan(tolgay) - talisca(oğuzhan)

şeklinde bir orta saha dizilimine evrilmenin ilk aşamaları olarak görüyorum...
buradaki bir çok kişinin yorumuna (ben dahil) aksi yönde talisca ikinci forvet olmaktan çok sanki orta sahaya yaklaştırılacak gibi hissediyorum.

bunun altında da negredo - cenk - babel üçlüsünü ileride kullanabilmek yatıyor olabilir... hoca takımı yavaş yavaş buna hazırlıyor olabilir...

sadece fikir jimnastiği olarak yaklaşıyorum bu teorimde

ozan dedi ki...

@hidayet

15/16 sartlarin zorlamasi olamaz , Beck-Gomez haric kadro nerdeyse ayniydi.
Hoca Oziyi Veli yerine koydu bence bu bir tercih ve 15/16 oyunu cikti. Sartlarin zorlamasi olsa Bilicle de oynardik ayni oyunu. Bilicin o oyuna etkisi vardi ama o seviyeye tasiyan hocanin tercihleri olmali.

Bizi kenar ortalarina mecbur eden sey, Quaresma-Talisca-Cenk-Babelin beraber oynamasi. Burda surekli Ozi iste soyle boyle dendi de , Tolgayla da ayni oyunu oynyuoruz degisen birsey yok. Cenk yerine Negredo oynasa muhtelemen Talisca karabuk macinda oldugu gibi daha cok pozisyona girer vs. ama genel oyun seklimiz degismez. Takimda topu 3-4 kere durtmeden ayagindan cikaran 2-3 oyuncu var yok,takimda 30 ustu oyuncu zibille adam gibi pres yapamiyoruz sonra takim yavas oyuyor oluyor. Su kadro ile hizli oynamanin tek sekli uzun top, ters top onu da zaten kanatlardan oynarsin.

Ben Negredo oynasin istiyorum, dun takim da ayip etti. Takima santrafor gelmis golu yok. Tolgayi, Taliscasi, Babeli sut pesinde atin adama gol atsin iste, rahatlasin.

Negredo oynasin da Cenki kesmek adil olmaz. Yeterli yetersiz ayri konu ama gecen seneden ustune koyan bir o var takimda ve formda. Negredoyu sevelim de Cenki tukaka etmiyelim.

Bu arada Medelden stoper olmaz arkadaslar, aldigi kafa toplarina falan aldanmamak gerek. Yarin cikar biri vurur ustunden kafayi ozaman anlariz boyun onemini. Cannavaro, Macherano bunlar uc ornekler, Barcelona %70 topla oynuyor yaninda Pique gibi 193luk oyuncu ile oynadi. Ligde cogu maci Medel kotarir kotarmaya ama Cl macinda Tosici koyar hoca, stoper ikilisini de o kadar sik degistirmek ne kadar faydali olur bilemiyorum. Cok tartisilcak birsey de degil zaten devre arasi Vida geldidiginde Vida oynar , Tosic stoperi yedekler Medel de Atibayla rotasyona girer.

Hidayet dedi ki...

@ozan

15/16 yazmadım zaten , 16/17 yazdım . yani gerek 16/17'de transferlerin son anda gerçekleşmesi ,gerek abou/talisca'nın oyun karakterleri , bizi kanat oyununa yönlendirdi . yani dyorduk ki "hoca da tercih etmez bu oyunu fakat elinden birşey gelmiyor " . fakat ligde oynadığımız ilk 5 maç , q7'ye caner'in katılımı dışında hücum organizasyonunda 16/17 sezonuna göre pek fark olmadığını gösteriyor . o zaman hoca'nın bu konuda oyundan çok sonuça önem verdiği ortaya çıkıyor . ve gerek karabük , gerek porto maçında oyuna girdikten sonra görülüyor ki öyle çok oynamadan tek negredo ile bu problem giderilebilir .

Basar dedi ki...

Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok lakin Beşiktaş düşmanlığı yaparak ekmek kapısı edinmek terbizesizliktir! Beşiktaş düşmanlığı bir yere kadar işe yarar. Aldığın ahlar burdan Antalya'ya yol oldu, değdi mi yaptığına?

Son söz: Beşiktaş maçında penaltın verilse kovulmazdın...!

ozan dedi ki...

@Hidayet

Dogru, yanlis okumusum onu.

Katiliyorum, hoca iki sezondur oyundan ziyade skora onem veriyor. Hatta bu sezon peak yapti sanki skor disinda baska birsey dusunmuyor gibi. Konya kadrosu da skoru alalim kadrosu, butun sene boyle gider.

Hocanin tercihi mecburiyeten doguyor gibi ve sanki biraz da kolayina kaciyor isin ama takimi sampiyon yaptigi surece ve Clde puan almaya devam ettigi surece hocadan sikayetci olmayi da anlamsiz buluyorum.

yilmaz dedi ki...

Negredo için sabırsız olmaya gerek yok. Dünkü maçtaki haline açıkçası üzüldüm. Özellikle ilk dakikalarda baya gergindi. Kartlık faul de yaptı.

Tribünün Negredo'nun üstündeki gerginliği almaya çalışması bence çok iyiydi. Cenk başarılı bir dönem geçiriyor. Şu anda hoca Cenk'i kesip pat diye Negredo'yu koysa oyuna ikisine de haksızlık olur. Ağzını açıp bir hatasını bekleyen aç timsahlarla dolu medya, hemen Negredo'yu "bidon" olarak nitelendiriverir alimallah.

Negredo'nun oyunda olduğu dönemde yaptıkları da çok iyiydi. Caner'e yaptığı servis, vücut çalımıyla adam eksiltmesi filan. Bence küçük bir fragman gibi. Bence hoca da şu anda Cenk ve Negredo'yu beraber oynatacağı bir diziliş düşünüyordur.

Leipzig gibi tecrübesiz bir takıma karşı bence Negredo parlayabilir. Hatta gerçek anlamda performans göstereceği maç o olabilir.

carlito dedi ki...

maçta tribünden gözlemlediklerim;

- Medel konusunda taraftarın genel kanısı Tosic'ten daha güvenilir olduğu yönünde.. yüksek toplardaki boy dezavantajını bir şekilde tolere edebiliyor, bazen iyi zamanlama ile vuruyor, bazen de vuraması bile rakibe düzgün vuruş şansı tanımıyor.. asıl artısı ise bolca söylendiği gibi topu oyuna sokma becerisi, Tosic'te bu hiç yok malumunuz.. bizim gibi takımlar için de bu daha önemli.. elbette Medel'in stoper oynamasının riskli olacağı maçlar da olacaktır, bunları da hoca hesap eder, devamlı stoper oynasın diyen yok.. kaldı ki 3 ay sonra Vida'nın gelip tartışmasız şekilde formayı alacağı bir mevkii için gereğinden fazla tartışılmış bence, o süreçte durumu idare edebileceğimiz Medel gibi bir seçeneğe sahip olduğumuz için mutlu olmalıyız..

- tribünde Q7'nin golünden birkaç dk önce kendi aramızda yaptığımız muhabbet şöyleydi: "Oğlum bugün Quaresma bir değişik oynuyor lan, sadece orta açmıyor, çalım denemelerinin bile hepsi başarılı.. bir de gol atarmış hahah, yok artık :)" vs. biz bunları konuştuktan 3 dk sonra o nefis gol geldi zaten, eh haketmişti doğrusu.. bir de Q7'ye laf edersiniz, peki Ozzy ne yaptı dün? hiç :)

- Atiba artık bitti diyenlere inat enerjisinden hiçbir şey kaybetmiyor.. Tolgay ile uyumluydular, Oğuzhan'ı zaman zaman gözler arasa bile çok da ah vah edilecek seviyede değildi..

- takımın en kötüleri Talisca ve Necip'ti.. Necip'e kızmıyorum, hiç alakası olmadığı bir mevkiide kapasitesi oranında tırmalıyor, fazlasını bekleyemezsin.. ama Talisca'nın çok cıvıttığı maçlar var, bu da onlardan biriydi.. bazen illa frikik veya şut fırsatı yakalayayım diye heba ediyor pozisyonları..

- Negredo'nun bir an önce 11'e girmesi gerektiğini savunanlar kulübüne beni de ekleyebilirsiniz.. Cenk'in en azından şu anda yedek kalmayı haketmediğine ben de katılıyorum, hoca bu iki adamı bir şekilde beraber oynatmanın formülünü bulabilirse ligde ikisi toplamda 30 golü bulur bence.. dün çok istedi gol atmayı Negredo, aslında hiç yardımcı olunmadığına da katılmıyorum, sadece Tolgay pas vermemekle hata etti.. olmayınca olmuyor, ama maç sonu gelenekselleşen üçlüyü onun yaptırması çok güzel oldu, yeni isimler böyle böyle takımda benimsenecek..

- son olarak bana göre Gökhan Gönül'ün geri dönüp formunu bulmasıyla bu takım bir tık daha seviye atlar, sabırsızlıkla beklemekteyiz...

BJK4EVER dedi ki...

Ya arkadas ben de su 15/16 oyununun yuceltilmesini anlamiyorum. O oyunla Avrupa'da bir bok yapamadik, bir cogu kucuk macta riskli oynayip sadece Gomez'in hitmanligi sayesinde skoru aldik.
Takimin kanatlari kullanmasi, Quaresma ve Caner'in asist yapmasi kotu birsey mi? Takmis millet kafayi uzak forvete, ortadan tiki-taka futboluna. Allah Guardiola'nin belasini versin zaten, bu tek yonlu sacma sapan oyunu futbolumuza soktugu icin.
Takim son 2 senedir daha cok yonlu ve yetiskin bir oyun oynuyor. 15/16'daki takim o tempoyla o oyun formatiyla Porto'ya deplasmanda kok sokturemezdi arkadas. Yucelttiginiz Sosa o vasat Milan'dan kovulduysa, bizim 2-3 gomlek altimizdaki Trabzon'da oynuyorsa ve Talisca bizden sonra yuksek ihtimalle top-class bir takimda oynayacaksa bir sapkayi onumuze koyup dusunmek lazim.
Ben takimin oyunu genis tutmasindan, haldir haldir 5 saniyede hucum etmek yerine kontrollu pres yapip topu ayaginda tutmasindan, surekli oyunun yonunu degistirmesinden cok da memnunum. Su Porto macinda attigimiz 3. gol benim gozumde 2-3 pasla attigimiz tiki taka gollerden cok daha degerli.

Tosic-Medel tartismasi da niye bu kadar surdu anlamadim. Medel'in bazi artilari eksikleri var, Tosic'in keza oyle. Tosic stopere nispeten daha yatkin, ama tecrube ve kalite olarak Medel'in gerisinde. Zor maclarda Tosic oynar, ic sahada zayif rakiplere karsi Medel oynar, bu kadar basit. Tabii bu durum Vida gelene kadar surecek. Tartismanin pek anlami yok bence.

beagle dedi ki...

@Carlito

Dilim varmiyor ama Taliscanin bu hali, Kes beni, Negredo-Cenk oyna, bin kat iyi olur, diye bağırıyor.

Öte yandan Lyon,Porto,Benfica vb. Zor maçta atarim haaa da diyor. Bilemedim ben :)

Minostaurus dedi ki...

@ beagle,

Aynı şeyi düşünüyordum, Talisca'nın tabela yaptığı maçlara baktığımızda benzer işleri Negredo'nun da yapabileceğini düşünüyorum(Ceza sahasına koşu ile kafa vuruşu). Ayrıca pas istasyonu olarak da daha iyi işler yapacağının sinyallerini çok net verdi. Önde yaptığı pres arka tarafta Oğuzhan - Tolgay orta sahasına da imkan verebilir. Negredo zaten bu kadar eforla 90 dakika oynayamaz,Talisca süre bulacaktır.
Talisca özel bir oyuncu ancak aynı zamanda kiralık bir oyuncu. Önümüzdeki sene maliyeti düşünüldüğünde kadroda kalacağına inanmıyorum. Transfer piyasası bu kadar uçmuşken Benfica 25M'dan çok da fazla inmeyecektir. Bu sene Aboubakar'da aynı filmi izledik, üstelik çok daha düşük bir fiyat etiketi ile.
Bence ideal olan kalıcı futbolcularla bir sistem oluşturmak. Önümüzdeki sene de Talisca takımdan ayrıldığında "bu sene ne oynarız ?" diye düşünmek istemiyorum.

turkkant dedi ki...

Dünkü podcast güzel olmuş, şu maçın tekrar oynanması durumunda yüzde şu kadar ihtimalle şu kazanırdı enterasan bir istatistik gerçekten. Hangi uygulama veriyor onu?

Bunun dışında podcast'i yapan arkadaşlardan bir ricam olacak. Talisca konusu bence detaylı masaya yatırılması gereken bir konu. Zira oyunumuzu bence en çok etkileyen oyuncu. Övünç'ün yorumuna da katılıyorum, tamam savunma pozisyonu alması vb. gelişme var, ama ilk 5 hafta hücum etkinliği çok yetersiz. Oynadığı pozisyon asist-gol üzerinden değerlendirilecek bir pozisyon, 5 maçta 1 gol, 0 asist yetersiz bir performans.

Ben şunu merak ediyorum. Acaba Sosa-Talisca üzerinden şu istatistiklere ulaşılabilen var mı?

- İki oyuncunun maç bayı ortalama pas sayıları
- maç başı ortalama kilit pas sayıları
- maç başı ortalama top kaybı sayıları
- maç başı ortalama top kazanma sayıları (savunma performansı anlamında)

turkkant dedi ki...

Kastettiğim tabi Sosa'nın Beşiktaş'taki 2 sene önceki performansı ve Talisca'nın geçen sene performansı...

carlito dedi ki...

@beagle

en büyük sıkıntımız Talisca zaten, aynı zamanda en büyük kozlarımızdan biri.. ne onunla oluyor, ne onsuz.. hücum bölgesinde oyuncu bolluğu yoğun maç temposunda hocanın elini rahatlatacağı oranda, başını da ağrıtacak zaman zaman..
örneğin Negredo-Cenk-Babel ileri üçlüsü nasıl olur diye düşünüyoruz, çoğumuzun kafasına yatıyor.. ama bu Talisca, Q7 ve Lens'in dışarıda kalması demek! hadi bir iki tanesi idare edebilirsin de, o kadar çok yıldızı -hele ki formdalarken- dışarda bırakırsın problem yaşarsın, Şenol Güneş olsan bile.. Talisca'dan çokça şikayet ediyoruz, haklı sebeplerimiz de var, ama mesela Porto maçını izleyen renkliler eminim attığı golden sonra iç geçirmişlerdir, ulan biz neden kiralayamadık bu adamı diye yönetimlerine sövmüşlerdir!
Talisca gibi adamlar her ne kadar sık sık takımı 10 kişi bırakır gibi oynasalar da (ki artık daha fazla geriye gelmeye başladı) sadece skor katkılarıyla bile şampiyonlukların gelmesinde büyük katkı sağlıyorlar, o yüzden vazgeçmek mümkün olmuyor.. hocanın işi zor valla, bu bollukta kimseyi küstürmeden herkesten verim alabilmek de hiç kolay iş değil..

benim bildiğim bir şey varsa, Negredo bu takım ileri ucuna yerleştirilir arkadaş, formülünü bulmak hocaya kalmış artık..

@turkkant

Opta'nın "expected goals" datası var, podcast'te mi konuştuk öncesinde aramızda mı hatırlamıyorum tekrara girerse pardon ama 300 bin atılmış golü modelleyip "şu açıdan şöyle gelişen atakta şu kadar defans elemanı varken çekilen şut yüzde kaç ihtimalle gol olur? sorusuna göre her pozisyona bir değer veriyorlar. Maç 100 defa oynansa da o modele göre elde edilen bir sonuç. Altındaki varsayım o yani.

sports guy dedi ki...

Opta'nin o tahminlerinde Super Lig felaket fark koymus durumda bu arada tahmine.

Yani ya bir "regression to the mean" gorecegiz(normal sinira donmek) ya da bu yabanci kurali vs uygulamasiyla beraber yeni bir "normal" uretecek Turkiye Ligi bu sene, ki bu boyle giderse gercekten yabanci degisikligini yapmalari zor olacak.

Zaten siyasi demec en yuksek yerden gelmis olmasina ragmen alt taraftaki aciklamalar hala bir "direnis" oldugunu gosterir nitelikte. Ve zaten amac orayi ikna etmek olacak, bence butun kulup baskanlari tanidiklarini falan araya sokmus lobi icin ugrasiyordur. Bakalim oradan nasil bir kaos uretecek bu devlet..

planck dedi ki...

@shelbyl,
o modelin içinde defans oyuncularının ve takımın istatistikleri de var mı, yani mesela yan toptan dünya genelinde %15 gol ihtimali varsa, ama madrid %20 ortalamayla gol buluyor %7 ile yiyorsa veya beşiktaş %10 ihtimalle yiyiyor ama pepenin oynadığı takımlar %5 ile yiyiyor falan gibi. hata payını azaltmak için dünya ortalamasına ağırlık vermişlerdir belki ama takım ve oyuncu bazında bakmak bence mantıklı olan, 300bin gol bana çok şey ifade etmiyor.

Basar dedi ki...

Sosa da meşhur 15/16 sezonunda 1 gol 0 asist ile tamamlamıştı ilk yarıyı. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

Huzeyfe dedi ki...

Expected goals computational power goz onunde bulunduruldugunda emekleyen bir calisma.
Mevcut halinde training setler oyuncu profiline gore genisletilebilir. Hatta deep learning algoritmalari gollerin gelisim surecini genisleterek kullanilirsa gelecekte asagi yukari mac sonuclari tahmin edilebilir.
Acaba futboldaki "an"lari modellemek, sakatliklari ongormek mumkun olur da sampiyonluklar, vs estimate edilebilir mi merak ediyorum.

@planck

Rakibin gücü de var sanırım işin içinde ama futbol en az modellenebilen oyunlardan nihayetinde. Bu sadece bir fikir vermesi açısından. Yani bir takım denk getirir ve sezon boyu beklenenden fazla gol atabilir, ama bir sonraki sezon düşüş yaşayabilir vs. Sezonlar falan bunlar bizim arbitrary şekilde belirlediğimiz sınırlar.

Gene de mesela Gomis'in bu tempoda gol atması beklenemez. Elbet boş geçmeye başlayacak, o kadarını söyleyebiliyoruz.

@Kuzeyfo

Şampiyonluk tahmin eden modeller de var. Anlar, maçlar daha bilinmez bence zaten; futbol için uzun vadeli modellemeler daha isabetli olur. 538 sitesi Futbol Güç Endeksi diye bir modelleme kullanıyor ligler arası kıyaslama yapabilmek için. Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı %45 şu an. Ama mesela ŞL grup maçları başlamadan önce gruptan çıkma şansımız %20 civarındayken ilk maçtan sonra %53'e çıktı. Futbolun volatilitesi kısa vade için başarısızlığı normal kılıyor; en azından şimdilik.

Huzeyfe dedi ki...

@ shelby
Aslinda epey bilimsel makale de var ama biraz okuyunca makaleler datanin yetersizliginden sikayetci oldugu anlasiliyor genelde.
Ornegin, iki takimin macini analiz ederken gecmis maclari, futbolcularin pozisyonlarina gire birebir mucadelelerinin gecmisini, form durumunu, taktik anlayislari, oyuncularin fizyolojik ozelliklerini ve durumlarini, hakemleri, hava sartlarini, deplasman-ic saha faktorlerini bir data havuzunda toplayip sonra hepsini dikkate alan bir yazilim gelistirildigini sanmiyorum.
Butun bu veriler elinde olsa, bu tarz bir algoritmayi gelistirmek de cok zor degil. Onun icin computational power'i dusununce, 538'in hatta betting icin "machine learning" kullanan ucretli sitelerin dahi alacaklari cok yol var. Bence.
Ustelik mevcut algoritmalarin %70 gibi bir oranda mac skorlarini tahmin edebildigini goze alirsak aktif futbolcularin biraktiktan sonra iddia kuponu onerisiyle para kazanamayacaklari bir gelecegi ongormek cok zor degil.

nathan dedi ki...

Aslen takım hakkında teknik-taktik yorumda bulunmayanların yeni oyuncu yorumları hakkında "tipik yeni oyuncu övmesi" demesi karşısında hayretler içindeyim; tıpkı tek DM alternatifleri daha geçen sezonu yaş olarak doğal şekilde tamamlayamadığı halde bir de. Ne diyeyim Allah vizyon versin.

nathan dedi ki...

Bir de basitçe ve kimseye dokundurmadan sorum şu: takımın hangi oyun sistemine göre Atiba o sahalarda oynar olmazsa Medel bu sahalarda oynar, takımın oyun yapısına göre açıklayın bi zahmet.

planck dedi ki...

@nathan
hocam medeli ortasahada 3-5 maç 90dk izlemiş kaç kişi var ki blogda böyle bir soruya yeterli inputla cevap gelsin :) hocanın istediği kıvama gelince oynar biz de beğeniriz zaten. o kdr lens lens diyorduk gördük ki daha pişmemiş bekliyoruz. gerginliğe gerek yok bekleyelim görelim.

nathan dedi ki...

@planck

Ben de aynen bekleme taraftarıyım. Önyargılı olmayalım sadece.

Bu hafta ligdir CL'dir herbişey bizim inanın. Sonra dediydi dersiniz :) Geçen sezon Leipzig'in en az 10 maçını tam ya da yarım izlemiş biri olarak ve son görünenlere göre update edip ilk yarı 0 ikinci yarı 1 yatırın derim. Üst olmaz sanırsam, zor o bakımdan.

Huzeyfe dedi ki...

@ nathan

Neyin hangi baglamda soylendigini anlamadan tartismaya dahil olmamak lazim.
Bir yigin teknik-taktik acisindan yazdigim sey de var.
Medel'in Atiba'nin yerine oynayip oynamamasini konusmadim bile ben. Boyle birsey olsa gobek atarim o da ayri mesele.
Medel'in stoper oynamasina kendimce karsi veya taraftar olarak konusmuyorum. Burada Tosic-sever ilan edildim halbuki Tosic'in saatli bomba oldugunu da soyledim.
Anlatmaya calistigim sey su, 20 dakika Medel'i stoperde izleyip, Tosic'ten daha fazlasini verdi demek populist bir yorum ve dogru degil. Bu kadar yeni-ci olmayalim diyorum.

Eger anlamak isterseniz ne soylemeye calistigimi, bir ornek olarak, Porto deplasmanindaki golu Negredo'nun attigini bir dusunun. Burada kurulan "Cenk'in 40 yilda bir atacagi gol" ve benzeri cumlelerde Cenk'in yerinde Negredo olmayacakti. Ayni sekilde Negredo icin soylediklerimizi de Cenk icin soylemezdik. Sadece atilan gol baglaminda konussak bile!

Medel'e geri donersek, benim gordugum cok olaganustu bir stoper performansi degildi. Oyun kurmasini begenenler icin de zaten Konya'ya karsi geriden oyun kurmakta zorlanmadik. Ayrica Tosic'in yaptigi sakarliklari da aynen yapti.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Fener maçının postunu maç saatinde mi açmayı düşünüyorsunuz ?

Postları her zaman ama her zaman hakemler açıklandıktan sonra açıyoruz .Bu lig için perşembe , CL için ise pazartesiye takabül ediyor . Umarım bu açıklamamla herkesin kafasındaki bu örümceği temizleyebilmişimdir :)

YSY dedi ki...

Ohhh be rahatladım :)) Eyvallah bekliyoruz :)

Yorum Gönder

Ara