.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Ağustos 2017 Çarşamba

EkşiBeşiktaş Mini Podcast : Cenk Tosun Transferi


EkşiBeşiktaş podcast serilerinde yeni bir format denemesi . Bugün gündeme bomba gibi düşen Cenk Tosun Transferi hakkında ufak bir söyleşi yaptık . 

İyi seyirler :






161 Yorum:

Emrah D dedi ki...

video youtubedan kayboldu

Videonun sonu uçmuş, Övünç tekrar yüklüyor şimdi.

De biraz daha bekleseymişiz Beck'i de konuşurmuşuz, kısmet.

planck dedi ki...

beck kesin mi yahu

Cenk'ten daha kesin en azından :P

Bilmem, bütün taraftar vs. hesapları "yolun açık olsun" demeye başlamış epey bilinen gerçekmiş gibi geldi bana.

planck dedi ki...

valla hoca kadro yine son hafta şekillencek zaten hoca su kaynatmaya yakın tam olacak artık. cenk giderse altınorduya çökelim bari.

nathan dedi ki...

Beck kesin gibi. 2 milyon da fena para değil 1,75'e almışız 2 yıl önce. Kadroda bu bölge için alternatif Medel de var.

Bu hamleyle açılan kontenjandan Sosa ya da Demba Ba da gelecekmiş gibi göründü. Ben Demba Ba'nın geleceğini zannediyorum. Mitroviç'i de bir takıma kiralarlarsa filan bilemem tabii. Fakat TS devredeyken Milan paranın ucunu bırakmaz.

Cenk'in satılıp satılmaması tercihi dışında sadece rakam yorumunda bulunayım. Bahsedilen miktar Cenk için makul bir para. İlerleyen zamanda bu rakamın üstüne çıkması pek muhtemel değil. Transfer konusunda ise; giderse yerine koyulacak adam da yaşı ilerlemiş Demba Ba değil. Bize her bölgede 1-2 yıldan ötede kadroda kalacak adam gerekli. Cenk 1. yedek olarak golcü bölgesi için çok iyi. Bir de zaten gerilen yönetim TD ilişkileri bu satış olursa inanılmaz boyuta ulaşacak. Teklif gerçekse Cenk'in kafası da çok karışmıştır bunu tahmin edebiliriz, boru değil PL. Bakalım ne olacak.

nathan dedi ki...

Ekleme: Demba Ba'nın gelmesini her türlü savunan biri olarak "yerine koyulacak adam da yaşı ilerlemiş Demba Ba değil" derken Negredo-Cenk-Demba Ba üçlününü düşünerek Ba gelmeli demiştim. Transferin bitmesine bu kadar az kalmışken yeni bir golcü bulabileceklrini de sanmam.

aslında güncel piyasada dembele 105 ediyorsa cenk 13 mü eder orası da biraz enteresan . Bence Cenk'in tarzı Premier League'e pek uygun değik . Gökhan gibi kiralık filan gitse vasat bir performansla geri döner bu bağlamda değerlendirmek lazım .

Şenol Güneş veto etmeyecek söylentileri başladı .

planck dedi ki...

cenk gidecem derse hoca yönetime birşey diyemez herhalde.

nathan dedi ki...

@Övünç

Cenk PL'de şöyle iş yapabilir: kolay pozisyonlarda bocalayan ancak zor golleri atabilen bir oyuncu ve PL'de kolay gol imkanı yok. Bir de kafa hakimiyeti vasatın üstünde.

@planck

Tam onu diyecektim, Şenol Güneş'in veto etmeyeceği gerçekse Cenk çok istiyor demektir.

planck dedi ki...

yanlız CL için uefaya kadro bildirimi deadlineı 1 eylül gecesi deniyor?

beagle dedi ki...

1. Cenk kalsa iyi bir ufuk var mi? Hayır. Ya Negredo'nun yedeği olacak ya da berbat bir sezonun mimari,hatta Negredonun olasi berbat performansinin, günah kecisi olacak.

2. Cenk "vasat"lik çözümü. Kötü bir merkez forvet, vasat bir golcü. Vuruşu cok kotu degil ama az pozisyona giriyor, düşük oranla gole ceviriyor.

Bu sene penaltilar ile şişmiş skoru büyük pazarlama aracı. Bir daha yarisi bile etmez.

3. Demba Ba, Bodrumda bugünü bekliyordu. Cenk giderse kesin gelir.

4. Pektemek feci bir mixer. Stres yaptığında pozisyon degerleme orani guvenilmez. Ama sahada oldugunda yakalanan gol pozisyonu cok daha yuksek. Ve ölene kadar oyunda saklanmadan kalıyor. Bu kadar asılması haksizlikti. Bjknin merkez forveti tabiki değil. Maliyeti tabiki korkunç. Ama Demba Ba ile 442 de en iyi uyum saglayan adamdı. Sirf bu yuzden bile Ba dönerse, bu sene idare ederiz. (Acayip bir laf etmek isteyen, Pektemekin gecen yil dakika/gol oranina baksin.)

5. 13M Euro... FFP icin iyi para ama reelde Negredo, Pepe, Medel 1 senelik maaş. BJK bu maaslari verirse, satisla kurtulmaz. 1M Euroluk maaş ortalamasi ile devam etmeliyiz. Vida,Cenk gibi kontrat sonlari kovalamaliyiz. Musa, Lawal, Titi, NDiaye falan hepsi bu yoldan alinabilirdi.

6. Cenki gönderirken Negredocu gozukmek istemem. Ben pek tanimiyorum ve limitli izledigim kadariyla stilini %80 Almeida olarak görüyorum. Umarim iddiali konuşanlar hakli çıkar.
Her şekilde 1. forvetimiz Cenk olamaz.
Yoklukta Ba-Negredo-Pektemek ile devre arasina kadar gidip, eldeki 13M ile iyi forvet avina cikilabilir.

planck dedi ki...

fıratın dediğine göre pzrtesi 10.5M gelmiş teklif şimdi 12.5a çıkmış. gitti gidiyor.

nathan dedi ki...

Ne son dakikacı takımız efsane olacağız bu konuda.

Serdar Sarıdağ Fırat Günayer hesapları coşmuş durumda şu an. Cenk için teklif 12,5 milyon pound'a çıkmış bu arada, kulüpler anlaşmış son söz Cenk'te diyorlar. Öyleyse hayırlı olsun diyorum kendi adıma. Beck de 2,2 milyonmuş.

@beagle

Negredo 3 maç ilk 11 çıksın farkını belli eder diye düşünüyorum. Adamlara "Come to Beşiktaş" mesajı yağdırıp videolarını çektikten ve dünyaya servis ettikten sonra şampiyon takımı bozamam diyerek yedek bırakmanın psikolojik şaşkınlığı bile sağlam bir etki. Bu kalkınca görürüz.

12.5'u hoca veto ederse ben hocayı da satarım valla kusura bakmasın. Böyle bir pazar oluşturma fırsatı kaçırılmaz. Futbol piyasasının bu yazki deliliğinde kalıp kalmayacağı da belli değil neticede.

can dedi ki...

Beck gittigine gore ben sag bekte Atiba'nin denenmesini istiyorum. Boylece Medel'i ortaya monte etme sansimiz da olur.

planck dedi ki...

tolgaya da teklif varmış lan noluyor? hoca istifa edecek valla..

nathan dedi ki...

Ortalıkta ciddi ciddi Gomez imalarında bulunuluyor. Lan.

sports guy dedi ki...

Bir gun gundemden uzak kalayim dedim neler olmus arkadas.

Oncelikle 1 eylul mevzusuna uefa'nin resmi sitesinden baktim, maalesef dogru haber. CLde adam oynatacaksak iki gunumuz var transfer edecegimiz adami listeye yazmak icin.

Gomez isi buyuk kolpadir sanmam. Sosa gelebilir belki, sonucta herif zaten kulup ariyor.

Ben cenk'i transfer sezonunun bitmesine iki gun kala satmazdim, satan yonetimin de cl listesine bildirilecek cenk kalitesinde adami almasini beklerim. Bu isler boyle.

Umarim yas tahtaya basmiyoruzdur su an. Umarim.

planck dedi ki...

gomezin geçen haftaki videosu da onunla alakalıymış falan. sosa gelsin tamam da negredodan sonra gomez olmaz artık hem tarz hem ego hem maaş açısından. madem abuş gelsin en azından bambaşka bir tür bir forvet. sağ bek için de ahmet oğuz deniyor.

beagle dedi ki...

Ben Beck, Cenk ve Tolgaydan önce bir sürü adam satilsin isterdim. Ama özellikle Medel alimi ve en geç 6 aya gelecek Vida ile "çokluktan" maraz doğacak hale geldik. Ustelik Ba hatta Sosa gerekli deniyordu.

Ilk 11de yer edinemeyen, edinse de mevki dolduramayan degerli oyuncularin büyük paraya gidişi, huzur ve şampiyonluk getirir. Hepsine OK. Hatta sat sat sat amg...

nathan dedi ki...

Gomez Sosa ve Demba'nın gelmesi durumunda yaş ortalaması olarak 2 sezon önceki Betis olmaya doğru yelken açacağız resmen.

carlito dedi ki...

Cenk'in satışı gerçekleşmeden yorum yapmak istemem ama madem bu 1 eylül olayı doğru, işin kritik noktası burası. Bu durumda cuma gecesine kadar Negredo ve Pektemek ikilisine ilaveten 3. bir forveti Cl listesine sokmak zorundayız, ki bu kadar kısa sürede Demba Ba dışında birini getirmemiz zor.. Beck dışında Milosevic, Boyko vs. falan da gönderilebilirse Ba ile birlikte Vida ve Sosa da mümkün olabilir bu parayla.. Ama tüm bunlar iki günde nasıl yetişir bilemiyorum, ah be madem bu kadar para verecektiniz Cenk'e, 1 hafta önce vereydiniz ya! Ayrıca Cl listesindeki yerli kontenjanını doldurabilmemiz için Pektemek artık mecburen kalmak zorunda olur ki,bu da benim için yeterince can sıkıcı.. Negredo'nun bir an önce formayı almasını ve sakatlık falan görmemesini diliyorum, ama Ba iyileşmiş şekilde gelirse hoca onu seçebilir..
Off çok kafam karıştı!

Pheaglix dedi ki...

cenk'i satarız gibi geliyor o para kolay kolay reddedilecek para değil. içimden şöyle 1-2 haftalık ufak bir sakatlık geçirse de negredo ilk 11'e geçse diye geçiriyordum ama bu kadarını beklememiştim. bence önemli bir kayıp olur giderse, sonuçta negredo ideal bir şekilde 11'e yerleşseydi yeniden ligdeki en iyi yedek forvete sahip olacaktık. yerine de olursa demba ba olur, olmazsa da başkası alınmaz bence. bu saatten sonra yeni birisinin peşine düşmek gereksiz para harcamak olur. sosa 1-2 milyonun altında bonservis, 2 milyonun altında yıllık ücretle gelirse gelir, gelmezse yönetimin alacağını sanmıyorum.

yalnız beck'in gitmesine üzüldüm. ne vereceği belli olan, ideal yedek oyuncuydu. şimdi bek bölgemiz iki sakatlığa fazlasıyla meyilli oyuncu, bir geçen sene ağır sakatlık yaşamış oyuncu, bir ilk 11 stoperi, ve iki asıl bölgesi bek olmayan orta saha oyuncusundan oluşuyor. pek sağlıklı bir bek rotasyonu denemez bence.

hayaller

------------fabri------------
gg------pepe----tosic--------
-----------medel-----caner/adriano
-------oğuzhan--tolgay-------
lens------------sosa---------
--------gomez----negredo-----

gerçekler

-------------fabri--------------
gg/adriano--pepe---tosic---caner
----------atiba/medel-----------
------oğuzhan----talisca--------
lens--------------------quaresma
-----------negredo--------------


YSY dedi ki...

Beck 2.2 milyon a gitti kesin.
Milosevic çok çok büyük ihtimal 2.1 milyona göztepeye gitti.

Bunları düşünürsek şuan için elimizde 4.3 milyon euro para var. Eğer cenk işide olursa yaklaşık 19 milyon euro gibi bir paramız olacak.

Panik etmeden sakince nereye ne gerekiyorsa o transfer yapılsın. Ben olsam sağ beke genç yedeğe yine 25 yaş civarı genç + sosa yada benzerini alır transferi kaparım.

Gomez hayalim ama gomez dediğin adam en yıllık 4 milyon ister. Bunuda klüp kaldırabilir mi wolfsburg bakalım verecek mi bilemiyoruz. He birde negredo-gomez yapabilecekmisin ? Bunlardan birini klübede oturtsan o da olmaz. Bana gomez işi biraz sıkıntılı geliyor bu dakikada. Baştan olsaydı ok di

Hidayet dedi ki...

allah'ım bi uyudum uyandım , beck gitmiş ,cenk gidiyormuş . yemin ediyorum ekrana defalarca baktım sabah uyandıktan sonra rüyamı diye . hadi be oğlum be ,git be git .

BJK4EVER dedi ki...

Ederini bulan her oyuncu gitmeli bence. Cenk icin 12 ustu beck icin de 2 milyon yeterli bence. Gomez ve sosayi ayrilis sekillerinden dolayi istemem. Aboubakar allah korusun. Gignac gibi yuksek profilli oyuncu bence negredodan sonra luks kacar. Forvet icin en mantiklisi demba ba arti kenan karaman. Back bolgesi icin ise yabanci kontenjani harcamak yerine gokhanin yetistirecegi yerli daha mantikli geliyor. Altinordudan kerim cuk oturur, hatta butce varken paket halinde yusuf ve berke ile paket halinde alinsa daha iyi olur. Uzun vadede kale ve solbek de dolmus olur.


Hidayet dedi ki...

bu arada , cenk gerçekten satılırsa , yerine potansiyelli , satıp para kazanabileceğimiz genç oyuncular alınması koşuluyla sevindirir beni . gelecek yıl mecburen yapılacak gençleştirme hamlesini kısmen bir sezon erkene alabiliriz . yoksa , sosa -gomez falan ,yazık olur negredo'ya verilen paralara . ya da gomez'e . hadi sosa'ya gerçekten ihtiyacımız var .fakat forvet mevkisine genç, potansiyelli ve eldeki santrfor'dan farklı profilde oyuncuya ihtiyaç var . aynısı sağ bek mevkisi için de geçerli.

ayrıca tolgay söylentileri de var . bence o'nun için erken . fakat kendi gitmek istiyorsa bilmiyorum tabi .

Basar dedi ki...

Bir kaç fikir:

1) Cenk sadece TR degil tüm Avrupa'da oyuna sonradan girip muazzam katkı veren en iyi 3-5 forvetten biri. Gitmesi ciddi güç kaybı.

2) negredo iyi mi kötü mü bilmiyoruz. (Van Persie gibi de olabilir)

3) Cenk açısından cyrstal palace çokta kariyer yapılacak bir kulüp mü bilmiyorum

4) teklif edilen para transferin bitmeye yaklaşması ile yüksek. Fakat ben cenkin seneye de bu paraya satılabilir olduğuna inaniyorum.

5) Ersan'ı satan şampiyonluğu satmaz ama İlhan Mansiz ornegi de var. İlie o sezon is yapmamıştı. Ersan yerine Marcelo alındı su an zaman o kadar dar ki ikamesi mümkün degil.

6) 10 milyon pound iyi para ama sezon sonu şampiyonluk çok daha iyi para getiriyor.

Sözün özü, her futbolcu satılır ama böyle plansız programsız degil. Yapılan planda ikamesi yapıldıysa satılsın. Yok Acar topar yangından mal kaçırıyorsak seneye satalım. 10a degil 9a satarsın ama yanında şampiyonluk gelirin de olur.

Basar dedi ki...

Yazı huzursuz geçirdik bu Bayram da bize huzur yok. Ya arkadaş bu ne 3 oyuncu gidebilir 5 oyuncu gelebilir :)

YSY dedi ki...

Şu açıdan da bak. Cenki crystal palace harici arsenal mi alır totenham mı alır ? Bu paralara birde ? Öyle çokda önünde kuyruk talibi olan bir oyuncu değil. Bana kalırsa bizde gelişimini tamamladı ki önünde hatırı sayılır 3 tane forvet oynamasına rağmen hala ben buradayım negredoya gerek yok dedirttiremedi bize. Yolu açık olsun crystal palace da seviye atlar umarım

Basar dedi ki...

İngiltere'den bir arkadaşımın yorumu: Crystal palace, Brighton sanırım lafı geçen takımlar, bunlar ligde kalmaya oynayacak takımlar... Bizim gibi possession değil de kontratak ve set piece den daha çok pozisyon bulacak takımlar...

ben Cenk'in o yapıda başarılı olacağına inanmıyorum. Çokta umurumda diyenler var gibi ama bu takımdan gidenin iyi performans vermesi de bizim icin olumlu bir şey.

Basar dedi ki...

Bir de su acıdan bakın.

CL'de gruptan çıkmanın getirisi nedir? Burada çok olumsuz hava var ama bence anacımız bu olmalı.

Herşey getiri götürü. Gruptan çıkacaksak illa Cenk'in katkısı olacaktır. Misal geçen sene benficaya yedekten girip attığı gol o macın moral olarak bize donmesini sağladı. İlk 11 çıktığında böyle bir etkisi yok ama CL'de oyunu döndürmemize muhakkak etkisi olacaktır.

Evet her şey getiri götürü ve risk almak üzerine kurulu hayatta, Cenk'in gidişinin parasal getirisi ile CL ve ligdeki parasal götürüsünü hesaplamak lazım.

Tekrardan yazıyorum, Avrupa'da yedekten girip senede 15 gol katkısı verecek başka bir forvet var mi? Gidişi bu seneki duzen ve planlama içerisinde bize daha çok zarar yazacak gibi gözüküyor. Seneye de aşağı yukarı bu civara satarız. (Fernandesin sözleşmesi bitmişti)

Erhan dedi ki...

12.5 teklif varsa satilmali bir daha bu paralara teklif gelmez. Ozzie de gider seneye bizim taraftarın saracağı başka oyuncu kalmadi. Ersan olcay cenk ozzie bir devrin sonu...

beagle dedi ki...

@Basar
Yalnız yedekten 15 gol atmadi. Bayagi ilk 11 oynadı gecen sene. Yedek kaldığı sene attigi gol 8. Bu dakikadan sonra o kadar yedek oturmak da istemez.

Ekrem35 dedi ki...

Cenk bu paraya satılsın eyvallah ama eğer yerine 1 günde yeni bir golcü yazamazsak cl'de mustafa ve negredo kalıyor elde. Bunun sonucu ağır olur. Bir de düşünsenize cenk gidiyor ve karabük maçında ilk 11de mustafa pektemek var.

Hidayet dedi ki...

cenk geçen yıl beşiktaş'ın yedek forveti değildi .birinci forvetiydi. belki cl'de hiç ilk 11 başlamadığı için , abou ile paylaşmış gibi göründü . ligde 29 maç ilk 11 çıkmış adamdan bahsediyoruz . 6 sı penaltıdan 20 gol . peki neden hiç cl ilk 11 maçı yok , hocası bu kadar sevmesine rağmen ? neden lyon maçında herkes "abou olsaydı farklı olurdu " dedi ? kabul ,cenk iyi bir yedek satrfor . fakat şenol güneş varken asla sadece yedek değil .

diyelim kadroda 2 yıl öncesinin gomez'i var. sakatlandı . uefa çeyrek finali . rakip , lyon ,napoli ,lazio ,manchester, benfica ,porto... yedek oyuncumuz cenk mi olsun abou mu ? sizce hangisi bu rakiplerin stoperleriyle boğuşur ,top sürer ,dribling yapar ,çalım atar ? gomez'i , abou'yu örnek olarak verdim . cenk benim gözümde klasik bir türkiye ligi , iç saha oyuncusudur .

planck dedi ki...

Katılıyorum, ideal beşiktaşta cenk +15 gol atacak kadar süre alamaz haliyle bu bonservisi de göremez. Yerine 7-8e abuş alınıp seneye 15e satılabilir. Zira şu anda gelecek adamın takımı tanıyor olması büyük avantaj olur. Demba da olur ama hem sakatlığı riskli hem de abunun skill seti çok başka, daha farklı oyunlar sunar.

Armagan dedi ki...

Abu alınacaksa tamam ama Porto'nun bize satacağını hiç sanmıyorum.

nuri mu dedi ki...

--------------- fabri ---------------

---- medel ---- pepe ---- tosic ----
(mitro) (vida) (adriano)

-lens --- atiba --- tolgay --- babel-
(g.gönül) (caner-adri)
------------ oğuzhan ----------------

--------talisca -- negredo ----------
(q7)

fidddas dedi ki...

@Nurettin Ince

oyuncular bazında bazı değişiklikler olmak kaydıyla bu 3-4-1-2 yi ya da 3-4-2-1 ben de bir süredir düşünüyorum ama hoca 4-2-3-1 den kısa vadede vazgeçmez diye düşünüyorum.

turgay dedi ki...

Cenk kalsa da gitse de biz o şampiyonlar ligi grubundan çıkamayız. Çok iyi para verilen ve sonrasında satılmayan oyuncuların ne hale geldiklerini tarih sayfalarından bulabilirsiniz. O paralara çıkıldıktan sonra oyuncuyu göndermeme gibi bir durum Türkiye şartlarında yoktur bence. Burada en önemli sorun türk oyuncu kontenjanı olacak ligde. Benim için şampiyonlar liginde başarı güzel bir hayaldir. Lig daha önemli ve Türkiye'de transferin bitmesine daha çok var. YSYnin dediği gibi Miloseviç'i 2.1e Göztepe'ye itelediysek beck ve Cenk gittiğinde büyük havuzumuz olacak.

ozan dedi ki...

Dusunmeden satmali. Cenk Ingilterede bence ise de yarar, C.Palace dusmemeye oynar falan da oyle kontraci takim degil, 1.forveti zaten Benteke olan takimi kontra oynatiyorlarsa zaten duserler. Hatta Benteke ile beraber oynarsa tahmin edilenden fazla is yapar fazla gol atar.

Biz Cenki begenmiyoruz ama faydali oyuncu, beklentinin dusuk oldugu takimlarda daha da fazla begenilir daha da faydali olur. Gecen sene toplamda 24 gol , 6 asist yapmis bence cok iyi istatistik. Penaltilari da yuksek yuzdeyle atabilmek bir hunerdir.

Bence hem Cenk hem bizim icin iyi firsat.

Birde su Cl, Uefa maclarini baz almasak Cenki elestirmek icin. Abou ile kiyas falan gereksiz, farkli tarz da iki oyuncu.


Bu arada Cenki 10 ustune satabiliyorsak, Tolgaydan da 15-20 ustu bekleyebilirz. Para Ispanya da olsa Oziden 20-25 ustu beklenir aslinda ama iste Ingiltere de Ozi paramparca olur.

ozan dedi ki...

Yunus Malli adi da gecmeye basladi. Ilginc seyler oluyor.

drblackeagle dedi ki...

Cenk bizim takım için iyi bir yedek forvet ama hocada Türk oyuncuyu gol kralı yapmak gibi bir saplantı var. Korkum gidip Volkan Şen'i almaları. Bugünün haberlerini kokutan haberlerden biriydi. Musa çağıran ise gelsin özellikle Atibanin seneye iyice düşeceğini düşünürsek Musa gibi bir çapa ya ihtiyacımız var henüz 24 yaşında olması da ayrı bir avantaj. Demba ba erken dönecekse Negredo Demba ve Pektemek forvet rotasyonu için bence yeterli. Sağ bek içinde Beck kadar düz oynayabilecek bir altyapı oyuncumuz yoksa bence direk altyapıyı feshedelim. Beckin gidişine o kadar takılmamak lazım.

Zaitsev dedi ki...

Cidden bu paralar varsa Cenk satılmalı. Ligimizde Türk oyuncuların üretebileceği max bonservislerden biri. Demba + yerli bir forvet şart olur.
Bence Osmanlıda oynayan Umut Nayır yedek forvet olarak düşünülmeli. Geçen sene Göztepe de iyi işler yaptı. Ayrıca Beck yerine de Gençlerden Ahmet Oğuz alınmalı. GG için Beckten daha iyi bir alternatif olacaktır.

YSY dedi ki...

Cenk gitti ve yerine adam alınmadı diyelim. Taliscayı oraya koyabiliriz. Zaten adam yarı forvet gibi oynuyor. Eldeki parayla zayıf halka olan ortasaha ve sağ bek güçlendirmelerini yaparız. Sadece fikir.

He bu arada talisca geçici lisansla oynadığı için uefaya bildiremiyoruz. Benficanın parası ödenmemiş. Beckten gelen para yetiştirilir benficada evrakları yetiştirirse şl nde oynayabilecek. Yoksa yok.

planck dedi ki...

şu saate kadar olmadıysa bu iş olmaz beyler. CLye 1.5 forvetle gidecek değiliz.

sports guy dedi ki...

Talisca lisans muhabbeti icin kaynak rica edebilir miyim acaba? Cok kesin konusmussunuz da, herhalde saglamdir bilgi.

nathan dedi ki...

Daha önce GS Drogba'yı geçici Fifa lisansıyla Schalke ile olan CL maçı öncesi kaydettirmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Schalke laf etmişti ama Drogba maçta oynamıştı.

nuri mu dedi ki...

........babacan
şener-ömer-çağlar-caner
.......nuri-emre
.........yunus
çalhanoğlu.........cengiz
.........burak(cenk)

bence milli takımın ilk onbiri bir iki değişiklik hariç performansa bakılırsa böyle olmalı

ancak takımı menajerler yönettiği için bakalım kimleri göreceğiz..

nuri mu dedi ki...

........babacan
şener-ömer-çağlar-caner
.......nuri-emre
.........yunus
çalhanoğlu.........cengiz
.........burak(cenk)

bence milli takımın ilk onbiri bir iki değişiklik hariç performansa bakılırsa böyle olmalı

ancak takımı menajerler yönettiği için bakalım kimleri göreceğiz..

turgay dedi ki...

İbrahim seten Cenk transferinin olmadığını yazmış.

drblackeagle dedi ki...

Cyrstal palace niasse ı almış. Cenkten kurtulma ümidimiz başka bahara kaldı.

Basar dedi ki...

Cenk'ten kurtulmak mı? Avrupa'nın en iyi yedek forvetinden kurtulmak... iyi paraya satmayı çok net anlıyorum da "kurtulmak" kelimesini anlayamıyorum.

fidddas dedi ki...

transfere harcayacak paramız kaldı mı bilmiyorum ama boyko, pedro, milosevic ve aras sayılmaz ise kadroda şu anda 12 yabancı var.
ya yönetim yeni transfer yapacak ya da uefaya bildirilen liste baz alınacak esas kadro olarak.
daha önce de çok söylendiği gibi klupte ve ülkede yetişmemiz 17 oyuncu yazabiliyoruz.

carlito dedi ki...

Bir an heyecan yaptık, itiraf edelim!

Vida ve Demba'yı bitirelim de bu iş huzur içinde çözülsün bari..

fidddas dedi ki...

bu arada eğer 14 yabancıya çıkarsak bu durumda her lig maçında toplamda 12 isim yazılabildiği için 2 yabancının tribünde olması gerekecek vida gelirse birisi mitroviç olur dersek oluyor da ben ikinci oyuncuyu bulamadım açıkçası.

drblackeagle dedi ki...

Kurtulmaları kastım hocanın yerli gol kralı takıntısından kurtulmaktı. Yoksa yedekten giren oyuncu olarak Cenk gibisini bulmak çok zor.

beagle dedi ki...

@fiddas
Vida gelirse Tosiç. Ayrica ayni maçta Tolgay Atiba Medel +Necipe gerek yok. Onliberoya 3 yedek fazla.
Başından beri Medel transferi hic aklima yatmiyor. Oynasin bakalim ama sorun transfer ettik sanki.

ozan dedi ki...

@Beagle

Medel transferi bence cok mantikli ortasaha-sagbek-stoper oynuyor her turlu kadroda yer bulur ama hoca rotasyonu nasil yapicak. Oyuncu da biraz sorunlu cikti gibi, hemen kustu. Hoca ile Medel arasinda sorun olmassa bence Atiba yedek bu sene ama bakalim iste hoca ile nasil anlasicaklar.

turgay dedi ki...

@beagle

Medel transferi neden sorun olsun anlamadım. Gökhan inler gidince oraya oyuncu isteyen hocaydı uluslararası tecrübesi olan birden fazla pozisyonda oynayan oyuncu alındı o pozisyona. Atiba-medel yaparsın Tolgay-medel yaparsın Oğuzhan-medel yaparsın illa stoper oynatmayacaksan. Takıntılı hoca olmasa medel-pepe-tosic 3lü bile oynatırsın bu denli elastik bir adam varken bunun sorun çıkarıyor denmesi şaşırtıcı. Asıl sorun fizik olarak hazır olmayan Atiba ve Oğuzhan da ısrar edilmesi bence

beagle dedi ki...

@Ozan
Hocam o boyla stoper olmaz. Kisa stoper oynatan 1-2 takimin kendi hatasi da medel stoperde tutsa zaten 2 milyona bize vermezlerdi.

Sagbekte veya onlibero da bile boya itiraz ederim. Duran top savunmasi iki senedir bizde fark yaratti.

6 numarada Atiba veya Tolgay varken Medel parasiz bir takim için büyük sacmalik oldu. Bence kalemiz ve santraforumuz orta sahamizdan çok daha zayifti.

Medelden maç başına 8-10 top kapma fala görürsek ancak mantik dengelenir. Az birşey paramiz varsa niye daha formda/garanti bir santrafor almadik... (Gignac vb.)

CL için Medel ihtiyacini kabul ederim ama o da senede 6 maç.

Atiba olmasa son maç gene puani tutamazdik. Medelin topa basma gibi bir meziyeti yok. Dinamik oyunu yavaslatmayacak bir tarzi var gibi. O takim da simdiki Besiktas degil.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

En az 6 CL maçı, 2 ibb, 2 gs, deplasman fb. Min 11 maç Medel eder. Avrupada tur, kupada derbi filan dersek 15 maç eder. 6 maç diye kestirip atmayalım.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

@Beagle

Stoperde ben de kisa adam olmaz diyenlerdenim ama ozellikle ic saha da kontraci takimlara karsi stoperi Medel kotarir bence.

Yalniz ortasaha konusunda sana katilmiyorum bence bu sene onu 11e yazariz, Atibayi seviyoruz da yaslandi be abi. Clsi var, ligi var kaldiramaz Atiba o tempoyu.

Nathanin dedigi gibi ihtiyac gidermek icin gittiyse ozaman basinin gazina geldim adam kusmemis.

@Nathan

Abi bu asabiyet neden?

beagle dedi ki...

@Nathan
-2 hafta önce senin onerdigin Brondby kalecisine 2.5 milyon Euro istiyor kulübü yaziyordu gazeteler mesela.

- Negredo en son 2013'de "golcü" rakami yapti. Konu bu sene değil.
http://www.mackolik.com/Futbolcu/26670/Alvaro-Negredo

-Tolgay'dan 6'dan başka bir cacik olmaz. Kendi daha yeni söyledi 6 oynamak istediğini.

-Atiba'nin önemi takimin kalani bölük pörçük oynamadiğinda azalıyor. Ben yerine Tolgay oynasindan yanayim. Ama bu daginik halde o olmadığında topa hakim olamiyoruz. Hele bir Qımıl sahadan çıksın, 11 kisi oynayalim, sonra Atiba'ya bakarız.

Sanırım Medelden bir Vieira çıkacağı düşünülüyor. Ben daha çok Hurriyet Göçer'e benzetiyorum. Oynasın görelim sonra daha net konuşuruz.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Ozan
Eyvallah dostum. Kontra savunmada olur da, tam mactan çok, bazi maclarin 30 dakikasinda.
Oyun biraz degişti.Anadolu takimlari izbandut gibi adam doldurdu, duran top golü atiyor. Son kontracı Ahmet İlhan geçen korner atiyordu :)

@Zaitsev
CL için başka sey konusmak lazim. Biz orada Alanyasporuz. Deplasmanlar icin özellikle, farkli 11ler olabilir.

Ben İnönü V. Parkta kendi oyunumuzu oynamaktan yanayım. Gs bu sene güçlü diye pısıp oturamam. Avrupa'da da ne zaman sahamizda temkinli olsak, cezasini gördük. Saldir olmasin abi. Bir gün olmaya başlar. Şimdiki hakemler olsa Gordon doneminde PSV, Dortmund gibi takimlari elemistik. Rasim Kara sezonu Avrupa Maçları gayet iyidir mesela. Scala sezonu da Halilagiç sakatlanana kadar efsanedir.

Yani bana Medelli ilk 11, ligdeki zorlu drplasmanlar dahil yilda 5-10 maç lazim. Tabi bu tercihtir. Daum ve Lucescu futbollarindan hiç haz etmem dersem bu fikir verebilir.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Maçlara Medel Necip ile çıkalım diyen yok. Geçen sene avrupa maçlarını bırak 2 ibb maçında da içimizden geçtiler göbekten. O yüzden Atibadan biraz daha dirençli bir oyuncu ile çıkmak pısmak değildir.
Tolgay ise ancak 8 oynar. Bize Oğuzhan ve Taliscayı taşıyacak bir 6 lazım. Tolgay bunu yapamaz. Atiba bile tükendi yıl sonuna doğru.

sports guy dedi ki...

Atiba'nin tukenmesinin tek sebebi Talisca degil. Atiba hem orta sahayi toparlayayim hem de quaresma'nin sag kanat kademesine gireyim derken helak oldu gecen sene.

Ilerde bu kadar basmayan adam fazla. Quaresma'nin her mac isi haritasinda hedef santrformuscasina en onde cikmasi bununla ilgili yeterli fikri veriyor olmali.

GG Quaresma rahat etsin diye hucum bek olarak bilinmesine karsin kariyerinin en defansif oyunlarindan birini oynadi gecen sene.

Isin kotusu lens o konuda bizi ne kadar toparlar ondan da emin degilim. Gecen sene o da cok saldi bu konuda FB maclarinda ozellikle ikinci yari, umarim bu motivasyon probleminden kaynaklidir sadece.

Murat dedi ki...

gs in copleri sevilla standart liege e fln gidiyor biz bozuk para gibi bile kullanamiyoruz anasini satayim...bu kdt yarrak adamlar mi aliyoruz..pazarlamayi mi beceremiyoruz..bence senol hocaya haksizlik var hem de buyuk.her sezon basinda sapkadan tavsan cikart diyoruz adama..sonra surati neden eksiyor neden negatif ya da inatcilik yapiyor diye vuruyoruz..insaf lazim..

Mayor dedi ki...

Ben konudan tamamen koptum da, ya Beck niye gonderildi biri izah edebilir mi?
Tamam 2 milyon para aldik ama GG sakatken ne yapicaz?
Ya Adriano da sakatlanirsa? Deger mi sizce?

beagle dedi ki...

@Mayor
Underrated bir adam daha. Kadroda yedek olarak çok temizdi, sorunsuzdu. Kadro şişkinliği yanlış yerden budandı.

Basar dedi ki...

Mayıs ve beagle katılıyorum. Beck sorunsuz bir adamdı. Kademesi filan da fena değildi. Franco, boyko, Aras, milo ve hatta mitro varken sonradan düşünülecek bir adamdı.

Herkes alınan paraya odaklanıyor. Ticaret kadar kadro da önemli. İki kanatta sık sakatlanan 3 adamlayiz. Beck öyle alt yapıdan adam koysak ayni seviyesi bir adam değildi.

Dün Portekiz maçında pepe 90 beyimiz 30 dk. Oynadi. Portekiz hocası bize net mesaj veriyor.

sports guy dedi ki...

Quaresma yillardir portekiz'de 30 dakika oynuyor. Mesaj verilmeye baslanali baya oldu, istanbul lizbon arasi hatlarda sorun olsa gerek :)

hayalet dedi ki...

Artık atletik takımlar var. Güçlü,sert ve orada oynayan rakibe mesaj verecek oyuncuya ihtiyacımız var.. Atiba zaten geldiğinde bile orası için sert bir oyuncu değildi ki. Artık yaşı da var. Medel uluslararası tecrübesi ve pas bilgisiyle orayı çok rahat kotarır. Atina'nın bursa maçında tabela değiştirmesi fikrimi değiştirmedi. Artık en iyi olduğu konu, yani pas arasını bile yapamıyor. Medel çok geçmeden monte edilmeli.

hayalet dedi ki...

Gs dünya para harcayarak, takımı Tudor gibi ne yapacağı kestirilemez bir hocaya verdi. Tekrardan o şaşalı günlere döneceklerini düşünüyorlar. Ostersund maçlarını unuttular. Bir ay önce kombine yırtan, 5 bin kişi stada gelmeyen adamlar şimdi 3 maçta şampiyonluk şarkısı söyler oldu. Yedek kulübeleri zayıf, takımları erken form tuttu, 60 dan sonra nefesleri tükeniyir. Antalya maçı ne oynadıklarını gösterecek. Son barutlarını Tudor'a emanet etmek bence anlamsız bir tercihti.gs den çekinmiyirum bile. İstifa demeye başlarlar merak etmeyin.

carlito dedi ki...

Hayalet'in gs konusunda yazdıklarına aynen katılıyorum.. Aynı düşünceleri ben de savunmuş ve en iyi 3. olabileceklerini söylemiştim, iddiamın da arkasındayım.. Önceki iki sezon kadar iyi olabilmemiz şampiyonluğa yeter, ancak avrupada başarı için çok daha iyisini oynamamız gerek.. Bu da yeni isimleri bir an önce 11'e adapte edip maksimum verim almakla mümkün olabilir..

Hidayet dedi ki...

aceba , lucescu oğuzhan hakkında bize ne mesaj veriyor ,onu da bi okuyalım mı ? yok ,en iyisi okumayalım . portekiz milli takımında 34 'lük quaresma yarım saat oynarken alınan mesaj , 25 'lik maestro türk milli takımına zorla çağırılırken , 37 'lik emre'nin gerisindeyken de alınır mı ?

Pheaglix dedi ki...

@hidayet

türk milli takımının herhangi birine mesaj verme vasfı yok maalesef. selçuk ve ozan'ın çağrıldığı ortamda oğuzhan'ın zorla çağrılması birşey ifade etmez.

ama öbür tarafta quaresma'yı neredeyse her maç son yarım saat oyuna alan portekiz milli takımından gayet de mesaj alınır. adamlar q'dan maksimum verim almanın yolunu bulmuşlar, o da gıkını çıkarmadan oynuyor bu şekilde.

ozan dedi ki...

@hidayet

Ozi dusmanligimi Q fanatikligimi , hangisi?

Hidayet dedi ki...

@ ozan

q düşmanlığı mı , ozi fanatikliği mi , hangisi ?

bu tür fikir yürütmenin hatalı olduğunu belirtiyorum , ne alakası var düşmanlıkla . neden düşmanlık olarak algıladın ? küfür mü ettim oyuncuya ,sakatlansın kurtulalım falan mı dedim ? bunları quaresma için söyleyenler , dileyenler var . neden onları umursamıyorsun da , oğuzhan sözkonusu olduğunda tetiktesin ?

böyle fikir yürüteceksek , hollanda milli takımına ,değil sonradan oyuna alınmak , kadroya bile çağırılmayan babel'e ,lens'e nasıl bakacağız ?

ozan dedi ki...

@hidayet

Neden basit. Q elestirisine neden Ozi elestirisi ile cevap veriyorsun? Baska arkadas vardi bunu Olcayla yapardi, sonra Ozi.

Oziye laf soylenince tetikte degilim de anlamiyorum yani Qyu savunmak icin birini karalamalimiyiz.

Bir de Q sakatlansin vs diyenlerden farkli durum o yuzden ona yorum yapmiyorum.

Abi mesela adam q soyle boyle dediginde hayir arkadasim q boyle faydali diyenler var yada takim oynamiyor o yuzden boyle diyenler de var mesela onlara bu tarz bir soru sormuyorum. Hatta son iki hafta en cok burda ozi elestirildi herhangi bir cikisim olmadi hatta nerdeyse kimsenin olmadi ama iste birini ovmek icin birini karalamak bana mantikli gelmiyor.

hayalet dedi ki...

Carlito, ayrıca bir ekleme daha yapayım..Asamoah işleri yattı, plansız bir şekilde ellerindeki Carole'u verdiler. Ellerinde sol bek dahi kalmadı. Sağ bekin yedeği sol bek oynuyor zaten. 11'i haricinde hiçbir oyuncunun yedeği yok, kulübeleri çok zayıf. Uzun vadede dökülürler.

Zaitsev dedi ki...

Atiba mı kademeye giriyor, GG ileri mi çıkmıyor bir karar verelim. Dipsiz kuyu mu orası. Aynı metinde geçince bu 2si daha da ilginç oluyor. O yüzden Atiba Q7 kademesine giriyor ezberini bozalım.

Atiba'yı patlatan mevzu. Sosa'nın yerine Talisca'nın gelmesi ve Gomez sonrası Cenk inadıdır. Göbekteki 4 adamdan (Cenk-Talisca-Oğuzhan/Tolgay-Atiba ) sadece Atiba savunma yaptığı için Atiba beyaz bayrağı çekmiştir. Bunu söylemek yerine Q7'nin arkasını topluyor edebiyatı yapmayalım. Bunu söylemek ne Q7 taraftarlığıdır ne de başka oyuncularının düşmanlığı.

Q7 kesilip Lens takıma monte olunca da birşey değişmeyecek. Keşke hoca kesse de görsek. Bu oyun hızıyla olmaz. Oyunu başlatan oyuncularımız dikine adam eksilterek çıkmadıkları veya hızlı, dikine ve isabetli pas yapmadıkları sürece bu beklentiler nafile. 1-2 haftaya Q7 sola Lens sağa geçer. Forvet arkası Babel'i görürsek çok şaşırmam doğrusu.

Beck konusunda ise her transferdeki görüşümü söyleyeceğim. Eğer kulübe teklif geliyorsa telep eden takım ile oyuncunun menajeri belli çerçevelerde anlaşmışlardır. Bu fikir birlikteliği sonrası teklif gelir. Beck muhtemelen bizde aldığı paranın altına bir paraya gitmiştir. U21de potansiyelli bir arkadaşın orayı yedeklemesi tercihimdir. Hoca bile GG yokken Adriano'yu orada düşünüyorsa Beck'in gitmesi/gitmek istemesi normaldir.

Hidayet dedi ki...

@ozan

neyse hocam polemik olmasın . ben bu mantığın yanlışlığı üzerine yazdım . dediğim gibi , ozzy'yi geç quaresma sonradan girsin en fazla ,hem milli takımda da öyle ,peki babel -lens , onlar nasıl milli takımda, yoklar .söylemek istediğim bu .

ha bu arada ,yahu burada , tribunde olcay ıslıklanınca "quaresmasporlular" diye inliyordu buralar . burada oğzuhanı eleştirmek , quaresma'cı yaftası yemek için yeterli sebep. bundan sonra oğuzhan eleştirilerine , quaresma cevabı alınca ,seni yardıma çağıracağım .

son olarak şunu ekleyim , beşiktaş'ın quaresma'nın oynamayacağı bir oyun düzenine geçmesini istiyorum . beşiktaş'ın oyun planını bireysel oyuncu tercihlerine kurban etmeyen bir sistem takımı olmasını istiyorum. fakat bunu şenol güneş'in becerebileceğini düşünmüyorum . tek umudum lens'in bu profili bozan bir oyuncu çıkması . o'nu da henüz göremedik . yoksa at topu q7 'ye yerine , at topu lens'e olacaksa bir şey farketmeyecek.

sports guy dedi ki...

Quaresma geriye kos mu yor. Atiba orta sahada q7 kademesine giriyor evet, cunku sag orta saha savunmasinda adam yok. Gokhan da daha az ileri cikiyor cunku her an orasi s.o.s verebilir. Bu dediklerimin hangisini bozdunuz anlayamadim :)

Ha lens gecince de fazla bir sey degismeyecegini dusundugumu belirttim zaten yazimda o ayri. Lens de orayi canli tutacak adam degil motive olmazsa. Kili nokta motivasyon, cunku sene basinda iyi pres yapiyordu fener'de.

ozan dedi ki...

@hidayet

Ok anlastik ozaman yardimina gelirim:)

QuaresmA dedi ki...

@ Aaah ozan ah

Cevap hakkı verilmediği sürece bloga daha yazmayı düşünmüyordum ve yazmıyordum da ama sırf haklı çıkabilmek adına beni kast edip şu şekilde iftira atıyor olmak kendini kandırmaktan ibarettir:

"Neden basit. Q elestirisine neden Ozi elestirisi ile cevap veriyorsun? Baska arkadas vardi bunu Olcayla yapardi, sonra Ozi."

Q7 eleştirisine Ozzy eleştirisiyle mi cevap vermişim? El insaf. Sırf sezon başında herkes gibi kendi kadromu yazarken maestromuzu değil de Tolgay'ı yazdım diye herkes sızlanmadı mı Q şöyle Q böyle diye? Kişi kendinden bilir işi. Geçen seneki Lyon maçlarından itibaren Ozzy'nin yetersiz olduğu konulardan bahsedildiği an Q şöyle Q böyle diye atlanmadı mı? Bal gibi de atlandı.

He bana kalsa bu sene ikisi de berbat başladı ve ikisi de kesilmeli ama iftira atmak yerine bunu kabullenebilseniz keşke. Ama zor. Çünkü suçluluk psikolojisi ile milleti Quaresmasporlu olmakla itham ederken aynısını yapanlar var. Niye? Suçluluk psikolojisi işte.

Q7'yi Olcay ile Töre ile kıyaslamayalım da kimle kıyaslayalım? Q7'yi eleştirirsen alternatifinin ne kadar zayıf olduğuyla ilgili, o yüzden Q7'nin devam edeceğiyle ilgili cevabı da alırsın. Niye? Çünkü Q7 kesilecekse yerine oynayacak olanın daha iyi olduğunu iddia ediyorsun demektir. Olcay veya Töre o dönemde de, bugün de Q7'ye alternatif değiller. Farklı sınıfın oyuncuları. Bunlar kıyaslanacak tabi.

Q7'nin ayağı kırılsın, Pektemek'in bir tarafı kırılsın, Cenk'ten kurtulalım, Beck kazmaydı şeklindeki Neo-Beşiktaşlı algısına ise üzülmemek elde değil. Gerçi 2 yıl üst üste şampiyon olunca her kulüpte böyle ne oldum delileri oluşuyor sanırım. GS'de de öyleydi.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca hazır yazmışken Cenk konusunda da satılmamasına sevindim.

1) Cenk'i illa satmak istersen zaten ileride de iyi fiyatlara satabilirsin. Piyasası oluştu artık. Ama transferin kapanmasından 2 gün önce satmak ve yerine birini alamayacağın zaman satmak kötü bir fikir. Ağustos ortasında satılabilirdi illa satılacaksa.

2) Premier Lig takımları 10-12 mio GBP'yi Championship forvetlerine döküyorlar. Bu senenin piyasasında ederi daha fazla. Bize önerilen ise 1-2 sene öncesinin forvet piyasasının rakamları. Ederi şu piyasada biraz daha yüksek.

Diyor ve cevap hakkı doğmadığı sürece tekrardan iyi muhabbetler ve iyi bayramlar dileyip kaçıyorum. :)

ozan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

Hosgeldin Quaresma, sen geri gel diye yazdim zaten, ozlendin:)

Abi yaptin , valla usenmesem tek tek bakip bulurum ama useniyorum.

Bence Q olcayla kiyaslanmaz, tore ile kiyaslanir.

Neyse yazmana sevindim sana cevap hakki yaraticam bol bol, iyi bayramlar:)

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Q7'nin hücumda yapıp yapamadıkları tartışılır tamam da takımın göbeğinde kocaman bir delik varken ihaleye %50 Q7yi dahil etmek bana haksızlık olarak geliyor.

Sağ açıkta kim oynarsa oynasın, göbekteki defansif zaafiyet/umursamazlık devam ettiği sürece yarım porsiyon Atiba ile aynı defansif sorunlar devam edecektir.

Ayrıca geçen sene Q7 Lyon maçında sakatlanıncaya kadar vasatın üzerinde bir defansif performans gösterdi. En azından adamı takip etti, geri geldi. Sakatlık sonrası ise defansif aksiyonları tamamen bıraktı hatta yürüdü sakatlık sonrası çıktığı ilk 2-3 maç.

Atiba'nın da tükenmesi de aynı Lyon maçlarına denk gelmektedir. O zaman sağ açığı kapatırken tükendi düşüncesi benim açımdan boşa çıkmaktadır.

sports guy dedi ki...

Ah favori adamim gelmis, hazir bir 70lik gommusken cevap vermemek olmaz, hosgeldin QuaresmA :)

Cenk yorumlarina bastan asagi katiliyorum once, ordan bi sey cikaramadim tartisacak, beagle'in bana zamaninda dedigi gibi mazur gor :)

Quaresma konusunda ise benim derdim daha "iyi oyuncu" olmasi degil. Quaresma daha hala bu takimin en yetenekli oyuncusu muhtemelen, o konuda kendisiyle kapisabilecek tek adam olsa olsa Talisca olur.

Bence iki tane safi yetenek fazla takima. Cunku bu yeteneklerin ikisi de sadece bu iste, yetenek. Hadi talisca gencliginin verdigi enerjiyle bi seyler yapmaya calisiyor yine. Yeterli degil kesinlikle o ayri.

Quaresma baska bi kategori. Yerine koydugum adamin daha yetenekli olmasi sartini aramam su an. Cunku dedigim gibi zaten takim Talisca'yi tasimakla yukumlu, su sablonda quaresma iyice siritiyor. Su isi haritasi muhabbetini cok tasiyorum gundeme ama tekrar belirteyim, adam son bursa macinda cenk'in bir metre onunde cikti ortalama sahada kaldigi yerde. Ne diyeyim ki daha.

Talisca'yi birakip atiba medel tolgay tarzi bi orta saha yaratsak quaresma o kadar goze batmaz belki, ama ikisi beraber goz yoruyor, takim akmiyor, tuylerim cekiliyor. Frikik muhabbetine girmiyorum bile.

Yani isin ozu besiktas'in ve tum takimlarin tahammul edebilecegi tek "yildiz" olmali bence. Sayi arttikca sahada oyun namina gorduklerimiz azaliyor. Mesela quaresma'yi en begendigim an bursa macinda kanattan iceri kacan adamina(adriano) verdigi pasti. O pas disardaki adama gitti(cenk), o da hemen arkasindakine birakti(talisca), ve muthis bi pozisyona ulasti takim. Bunlar daha fazla olmali eger q'nun savunma zaafiyetlerini tolere edeceksek.

Olgun atak, iyi futbol olsun. Quaresma da o futbolun "kremasi" olsun. Futbolun kendisi olunca onlem alinmasi kolay ve statik bir takim oluyoruz, lutfen olmayalim, lutfen.

Bence yasi itibariyle zaten son yarim saat oynamaya ikna edilebilir hale gelmis olmali. Bu olsun, hakkinda negatif tek kelime soylememeye soz veriyorum.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

@Zaitsev

10 ya da 11. haftalarda yorum yazacağım konusu baki, bunu tek bir istisna için bozacağım, çünkü böylece bu haftalara beklememin gerekçeleri de ortaya çıkar.

- Anlatamazsın kardeşim, çünkü ben artık mantık aramıyorum. Şimdi de birileri Atiba'nın sağ kanada destek verdiğinden dolayı performans düşüklüğü yaşadığından bahsetmiş (keşke podcast'e çıksa da daha iyi anlasak). Neye göre kime göre hangi gerçeğe göre. Çünkü gayet trajikomik. Ahaliyi böyle yazınca ikna etmiş mi oluyorlar anlamak mümkün değil. Arkadaşım, geçen sezon Lyon'la oynadığımız Atiba'lı 2 maçta da delik deşik oldu orta alan ve daha da ötesi bu sezon bu bug'ı çözen çok daha takım var. Gerçi neyi anlatıyoruz.

- Diğer konuysa; bu afilli arkadaşların ne yardan ne de serden geçmesi. Önerin bir sistem, önerin buna göre oyuncu, dolayısıyla buna göre transfer. Önerebildikleri tek ismin 20 dakikalık net aramamla bulduğum olması ayrı bir konu zaten.

Neyse, bundan sonrası gerçekten 10. hafta. Zira ötesi çekilmez. Byes

Basar dedi ki...

@hidayet ben açık ve net olarak şu mesajı alıyorum: Oğlum menajerini değiştir de gel!

Maalesef milli takım msj verme kapasitesine sahip degil. Selçuk Ozan alınırken almamaları ayrı fecahat, "son hafta oynadığı oyun(!) ile sonradan çağırılması ayrı fecahat.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Topla korner çizgisine kadar inmeye çalışan ve sürekli korner kullanan bir oyuncunun ısı haritası doğal olarak bir forvetten ileride çıkacaktır :) Cenk'ten ise fazlasıyla ileri çıkacaktır.

Bu takım iddia ettiğin gibi sadece Talisca'yı veya ara sıra Q7'yi taşımıyor. Bu takımda Cenk defans yapmıyor, Talisca defans yapmıyor, Oğuzhan ise göstermelik gölge defans yapıyor. Oğuzhan'ın temaslı, tempolu bir savunması yok. Bu adamların 3ü de ortada oynuyorlar.

Geçen sene sakatlanıncaya kadar Q7'nin savunma performansı hepsinden iyiydi. Ayrıca bu adamlar Q7'den ortalama 10 yaş küçükler ve fizik olarak ondan üstün değiller. İşin özü bu takım savunmada 2 kişiden fazlasını taşıyor ve Q7 olağan şüpheli olduğu için sadece onu görmeyelim ve gömmeyelim.

Hoca birazda bu yüzden Oğuzhan veya Tolgay'ın 10 numara oynamasını istiyor. Hem yetenekleri var bunun için (özellikle Oğuzhan'ın) hemde savunma ve pres tempoları o bölge için daha kabul edilebilir.

QuaresmA dedi ki...

@ sports guy selam hocam,

Talisca'nın yetenek konusunda Q7 ile birlikte başı çektiği görüşüne katılmıyorum çünkü baktığımız zaman Talisca'nın 3 teknik özelliği dışında diğer teknik özellikleri en fazla vasat. O 3 özellik ne? Şut, bitiricilik ve kafa vuruşları.

Ama bunlar için taşıyoruz, evet. Taşımak zorundayız da zaten. Talisca'nın gol katkısına muhtacız.

Yine Q7 eleştirisine başka oyuncu eleştirisiyle cevap veriyormuşum gibi olacak ama; Lens takıma girerse defansa Q7'den daha gözle görülür bir katkı vereceğini zannetmiyorum. Overall olarak daha yüksek performans verebilir, hatta şu anki form durumları itibariyle Lens'in 11'e girmesi gerekir Babel veya Q7 yerine. Ama Lens girince de onu taşımaya devam edeceğiz.

Bir de önceki geldiği dönemde de olmuştu; Q7 bir süre sonra takımı kendine çok bağlıyor. Er ya da geç kendini takımın birinci hücum opsiyonu konumuna sokuyor. Ama Q7 ile Lens'i değiştirmek çözüm mü acaba? Şimdi Bursa maçının özet görüntülerini açarsanız özetlere giren neredeyse her atak Q7 üzerinden. Diğer maçların özet görüntüleri de öyledir tahminimce. Bir anda Q7'yi kesip Lens'i koysan takım yine gelene geçene 4-5 atan takım mı olacak? Yoksa bu tek farklı galibiyetleri bile alamama riskimiz var mı?

sports guy dedi ki...

"Topla surekli korner cizgisine inmeye calisan oyuncunun isi haritasi ileride cikacaktir".

Hucumla ilgili birincil elestirim bu zaten. Hem caner hem q7 oynadiginda 50 orta aciyor bu takim. Ben 4 4 2 zamanlarindan beri hic bir buyuk takimin bu kadar orta bazli oynadigini gormedim.

Orta actiktan sonra orada kaliyor adam ama, kalmasa bu fark olusmaz. Ya da baska sey izliyoruz biz sahada, bilmiyorum.

Bu kadar orta bazli oynayacaksak(sene basinda da dedim, bu tercihtir), o zaman ceza sahasi her daim kalabalik olmali. Henuz o konuda da iyi degiliz.

Bu arada @nathan ben atiba apolojistligi yapmiyorum. Coktan keserdim ben sene basinda kendisini ve medel'i oynatirdim. Gecen sene neden yoruldugunu soylemeye calistim, adama karsi platonik bir asik olma durumum yok.

Ayrica lyon gibi deli atlet takima karsi o takimin bu kadar ayakta kalmasi bile buyuk basariydi gozumde. Bu sene zaten daha net gorecegiz atlet takimlara karsi neler yapabilecegimizi, daha dogrusu yapamayacagimizi.

ozan dedi ki...

@Quaresma

Bana yazdigin cevaplarda kabullenseniz, yapmadiniz mi vs demeni biraz anlamsiz buluyorum, sanki bir grubun parcasiyim gibi. Direk bana soyle , baskasi dediyse ben ne yapiyim, hesabini bana niye soruyorsun? Ben sana Qyu cok sevdigini soyledim ama sen Maestrospor dedin bana:) Kimsenin ayagi kirilsin vs demedim, yani yanlis kisiye hesabini soruyorsun ve igneliyici laflarda bulunuyorsun.

Takip ediyorsun buraya hala belli, ozaman suan takimda en cok kimlerin elestirildigini de goruyorsundur, Ozi-Atiba. Biri Ozi zayif dedi de ben yok guclu demedim. O yuzden biraz daha art niyetsiz okumani tavsiye ederim.

Boyle de oynaya devam ediceksek ciddi ciddi Ozinin satilmasini isterim,bana gore hala takimin en ozel oyuncusu ama buysa oyunumuz Oziye gerek kalmiyor, tukaka oluyor.

Soyle de bir durum var. Ozi-Atibayi Medel-Tolgay ile degistirdigimiz de o ikilinin orta sahayi ve oyunu degistiricegini dusunmek bence hayal, ileri 4lu ( sadece q demiyorum) komple 4lu oraya yardimici olmazsa ne bizim oyunumuz sertlesir, ne topu daha cabuk kazaniriz ne de daha hizli oynariz.

Cenk konusunda da sana katilmiyorum bence satmaliydik. Cenk bu sene 20li golleri gormezse + milli takimda yedek kalirsa ki kalir, piyasasi duser. Belki devre arasi ona yakin bir teklifle gelirler, sene sonu o paralari veren olmaz sanmiyorum. Bu ucan transfer ucretleri de boyle devam etmez. Biraz Cin gibi oldu, yakinda bir duzenleme yaparlar.

sports guy dedi ki...

@QuaresmA

Q yerine Lens girince savunma anlaminda cok bi sey degismeyebilecegine iliskin endiselerimi bu baslikta yazdim zaten iki kere, tekrara dusmeyeyim hic.

Hucum anlaminda aralarinda soyle bir fark var, Lens surati ve fizigiyle adam gecmeyi seviyor. Bu da takima tempo katabilecek bir ozellik oldugu icin gormek istiyorum. Maclari da 4 5 farkla kazanmaktansa oyunun caner q7 ekseninden ciktigini gormek benim kafamdaki.

Tam senin dedigin sey iste benim elestirimin odak noktasi: "hucumda tek adama bagli kalmak". Takimi tembellestiriyor bu.

hayalet dedi ki...

Medel-lens-negredo üçlüsüne bunu anlatmak zor bence. Bekleyin sıra gelecek demek ne kadar doğru bilmiyorum. Şenol hocanın bu konuda doğru yaptığını düşünmüyorum. 85. dakikada alacaksan bu adamları alma daha iyi. Bunların yerine oynayanlar ne kadar efektif tartışılır.

Basar dedi ki...

Ben Caner yerine Adriano, Atiba yerine Medel, Q yerine Lens, Cenk yerine Negredo ile oynasak nasıl oynariz diye düşünüyorum. Takım çok daha baskılı ve çok daha ayağa oynayan bir takım haline gelir. Quaresma'yi 60da sokarsak yorulmuş rakibe gönlünce darbe indirme lüksü olur.

CL'de ise deplasmanda Ozzy yerine Tolgay oynayıp daha uzun kilit pas açabilir.

Basar dedi ki...

Ayni şekilde Cenk'te sonradan oyuna girerek rahat rahat 12-15'i bulur.

carlito dedi ki...

Sonradan girip en iyi katkı verecek adamlarımız Caner, Q7 ve Cenk zaten.. Hadi GG dönene kadar Caner oynar diyelim, ama daha sonrası için aynen katılıyorum..

sports guy dedi ki...

Bastan sona katiliyorum.

hayalet dedi ki...

Zaten Adriano eksikliği ortasaha pas trafiğinde kabak gibi belli oluyor. İçeri girerek oynadığı için ekstra pas opsiyonu seçeneği oluşturuyor. Caner bambaşka bir oyuncu. İhtiyacımız olan pasör bek, yani Adriano. O yüzden Adriano-gokhan olmazsa olmazlarımız bizim.

Basar dedi ki...

cl deplasman icin fantazim ise klasik 4lu onu Caner Atiba Medel Lens
Babel
Negredo

turgay dedi ki...

10 numara yorum olmuş

Yalnız lensin kilolar fena seviyede Kayseri maçında Q7den farklı ekstra bişey göremedim kendi adıma. Şiray ve Fatih kalıp olarak stoper olamazlar ama oyun görüşleri fena değil. Necip sağ beki kotarır gibi. Talisca 4-6-0 taktiğinde iş yapar düşüncesindeyim. Monaco ve leipzig deplasmanlarında kalabalık orta sahayla 4-6-0 oynayabiliriz diye düşünüyorum

Ekrem35 dedi ki...

Kayseri maçı dk 66 ilk yarı at lens'e ikinci yarı şu dakikaya kadar ise takılın kafanıza göre şeklinde oynuyoruz. Hiçbir oyunumuz yok orta açmaktan başka. Umut olacak tek şey yok ne lens ne negredo katkı veremiyorlar şu an için.

Hidayet dedi ki...

3 hafta önce gs'nin karşılaştığı kayseri . burada küme düşme adayı olarak gösterilmişti . haklılardır da , bilmiyorum bütün takımların durumunu . fakat buradan bizim takımın durumuyla ilgili veriler de çıkıyor . bir tane organize atağımız yok . organize press yok . rakibin oyun kurmasına hem ileride hem de orta alanımızda müsade ediyoruz . sahada birşeyleri yapıyor , yapmaya çalışıyoruz gibi de görünmüyoruz . lens , negredo formsuzluğun ,uyum sorununun üzerine maç eksiği de eklemişler . o da hocamızın sorunu , kendi tercih etti. beşiktaş maçlarını izlemek sıkıntı olmaya başladı.

sports guy dedi ki...

Oy oy lens fici olmus :) yine begendigim isleri vardi arada o ayri, ama su haliyle kimseyi kesemez.

Babel ve pektemek hazir, necip zaten hazir olmasa sasarim. Takimin kalaniyla ilgili pek olumlu seyler soyleyemem.

Ekrem35 dedi ki...

@hidayet nurügengi

Ben de iddaa ediyorum ki gs'nin çok rahat yendiği ve burda senin de belirttiğin gibi küme düşme adayı gösterilen kayseri'yi biz ya zorla yeneriz ya da yenemeyiz. Gs'nin oynadığı takımlar kötü olabilir ama bu bizim en az onlar kadar kötü olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Kağıt üstünde mükemmele yakın kadromuz var ancak oyun olarak kayseri, osmanlı seviyesindeyiz. Bizde oyuncular daha kaliteli olduğu için bir şekilde kazanıyoruz ama oyun olarak hiçbir umut yok bu konunun düzeleceğini de düşünmüyorum bu sene.

Mayor dedi ki...

Senol hoca'nin %50 si megersem Tamer Tunaymis. Saka bi yana Goztepe'nin 3 macini da izledim 3-2 ondeyken Trabzonu kendi sahasinda bunaltan, onde pres yapan, hep dikine oynayan bir takim yaratmis orda.
Bizim basarimizdaki payini hesap etmeden duramiyorum. Herkes yeni takim kurdu, adapte oldu...

Hidayet dedi ki...

ben de şöyle bir iddiada bulunayım .şu takımda hoca'nın tahtaya ilk yazacağı isimlerden biri quaresma olur . bu takımın planı yok . bu takımı kaleye quaresma'dan başkası götüremez. medel 'in oynayıp , oynamaması hariç porto maçı kadrosunu da yazabilirim . bence atiba- medel -ozzy olur . ileride babel -q7-cenk . beşiktaş'ı q7'den başkası ileri taşıyamaz .çünkü doğaçlama oynuyoruz . öyle de devam edecek . 3 hafta sonra şampiyonluk favorimi de söylerim. işte meşhur milli maç arası . bir de geçen yıl yine ilk milli maç arası g. antep maçını düşünelim . oooffffff farka bak amk !

Zaitsev dedi ki...

Luce döktürmüş. Muhteşem kadro. Hemen kovulup tazminat mı almayı planlıyor acaba?

ozan dedi ki...

Tamer Tuna olayina ben de takigim, hocaya yardimci sart ama hic oyle yardimci kabul edicek gibi gozukmuyor.

@Zaitsev

Milli takimdan ve Luceden bir beklentisi olan var mi acaba? Bu arada 2 oldu.

Bir de Emre B. cok ovuluyor burda hatta kiyas yapiliyor vs. yasina gore verdigi performansa saygi duymakla beraber , takim sistemsiz ve bok gibi olunca Emrenin de bok gibi oynadigini gormus oluyoruz.

QuaresmA dedi ki...

@ ozan

Hocam yukarıda sana yazdığım cevap tamamen direk sana değil. Şöyle yapıyorsunuz, böyle yapıyorsunuz diye yazdığım şeyler blogda kimi zaman karşılaşılan şeyler diye o şekilde yazdım ama mesajı @ şeklinde sana yazdığımdan dolayı hatalı bir anlatım olmuş haklısın. Q'nun ayağı kırılsın, Pektemek'in bir tarafı kırılsın gibisinden şeyleri senin yazdığını da belirtmedim zaten. Kim yazdı hatırlamıyorum bile, genelde mesajlara cevap yazmayacaksam mesajların üstündeki nicklere dikkat etmemeye çalışıyorum zaten.

Ozi'ye her zaman ihtiyaç var. Takımın en yaratıcı oyuncularından birisi. Ozzy olmadığında veya kaybolduğunda orta sahadan alabileceğimiz aksiyonların en az 30%'unu alamıyoruz. Ama oyun doğaçlama şekilde Q7 üzerinden dönse bile bu kadar kaybolmasını, kaleye bu kadar uzak oynamayı kabullenmesini ben şahsen kabullenemiyorum. Ama futbol gerçeği bu: Her kim kendinin vazgeçilmez olduğunu hissediyorsa verebileceğinin 100%'ünü vermiyor. Alternatifsiz de değil ki. Çek birkaç hafta kulübeye, koy Tolgay'ı, tabanca gibi dönebilir yine. Tolgay mı formayı bırakmadı? O da iyi. Aynısı Q7 için de geçerli. Hadi geçen sene vazgeçilmezdi de bu sene öyle değil. Oyundan çıkardığında olay çıkarırsa çıkarsın, çek 1-2 hafta kulübeye. Hala mı olay çıkarıyor? Alma kadroya 1-2 hafta. En fazla ne yapabilir ki? Dünya Kupası var sezon sonunda. Nereye kadar trip atacak? Artık takımda alternatif bol. Bunlar lütfedip de oynayacaklar diye eline ayağına bakmak zorunda değiliz. Rotasyonda tabanca gibi adamlar var. Lens kiloluysa en kötü koyarsın Orkan'ı, puan kaybetsen bile genç bir oyuncu kazanırsın.

Ha bunun dışında Ozzy'nin sözleşmesi mevzusu hala kıllandırıyor.

Ozi-Atiba'yı Medel-Tolgay ile değiştirdiğimizde sahada kopukluk olsa bile işi 4-2-4'e bağlayıp çirkin ve kopuk bir futbolla da işimizi görebiliriz belki. En azından orta ikilide en dirençli formül bence o. Hatta Medel'i "olmazsa olmaz" gibi görmeye başladım ama Jermaine Jones da çıkabilir tabi. :)

Ama çok geniş bir kadromuz var. Tarihin en iyi Beşiktaş kadrosu. Buradan da bir kazanan formül çıkmalı artık. Çıkmıyorsa da alabiliyorsak Sosa'yı alalım gitsin. Kazanan formül için şartsa illa... Bu kadar yatırım boşa gitmesin.

Cenk mevzusunda ise; hani Abu için deniyordu ya Premier Lig'in orta sıra takımlarına satmalık topçu diye. Cenk de küme düşme hattına satmalık topçu. Abuk sabuk, PL'de 6-7 gol atacak tiplere bile ne paralar döküyor o takımlar. Transfer piyasasındaki suni büyüme ise biraz Çin, biraz PSG, biraz da PSG'nin al-sat yaptığı takımlar kaynaklı. PL transfer piyasası ise yayın gelirleri ile alakalı, o pek suni değil. Yani Cenk çok büyük düşüş yaşamazsa bunlar her daim almak istiyorlarsa o paraları ceplerinde olur diye tahmin ediyorum. Ama alacaklarsa transfer sezonunun bitmesine 36 saat kala değil de, en azından 1 hafta kala verelim. Devre arası da olur. Zaten CL'den eleniriz.

QuaresmA dedi ki...

Kaleye çekilecek frikiklere salça olması konusunda ise Q7 ne kadar hatalıysa hoca da o kadar hatalı.

Şunun takım içerisinde netleştirilmesi bu kadar zor olmamalı:
- Orta yapılacak uzak frikik (sol): Sahadaysa Caner
- Orta yapılacak uzak frikik (sağ): Q7
- Kaleye vurulacak uzaklıktaysa: Talisca
- Sağ korner: Q7
- Sol korner: Sahadaysa Caner
- Penaltı: Sahadaysa Cenk

Yani bu olayı takım içerisinde netleştirmesi gereken oyuncular değil de hoca bence. 2 sene üst üste şampiyon olmuş hoca bunu netleştirecek otoritede değil mi?

Huzeyfe dedi ki...

Olur mu oyle sey?! Quaresma'nin hatali olmasi mumkun degil.
Yalniz emin misin hoca olduguna? Baskan da olabilir, yada Divan kurulu baskani?

Her oyundan cikisinda trip atan atarli 37'lik bir ergeni idare ediyor adam. Otorite yazmis bir de, hey Allahim.

ozan dedi ki...

Gecen sene ben sadece Q ve Taliscanin frikik calisirken videolarini gordum, belki digerleri de vardir ama sanmiyorum. Bu sene de Caner dahil olmus o ikiliye. Bence hoca ikiniz de calisiyorsunuz size birakiyorum aranizda anlasin diyor. Yani Quaresmanin dedigi gibi bence bizim frikikcimiz belli degil ve bu da kismen hocanin sucu.

Ama kisi de kendini bilecek, Talisca topun basina gecince salca olmak sadece Qnun yapabilecegi birsey.

Penalticimiz da enteresan , ligde Cenk atti clde Quaresma. Penalticimiz demek q ama hoca ligde birak Cenk atsin demistir yada kendi aralarinda oyle anlastilar.

Basar dedi ki...

Şenol Hocanın ne kadar akıllı bir adam olduğu dün tekrar kanıtlandı.

Bu ne büyük rezalettir Alman liginde haftanın topçusu kenarda Türk liginde haftanın şişmanı içeride! Gs'nin itelemeye çalıştığı Selçuk yedekte, Trabzon'un adı Porto olsa 45-50ye satacağı Yusuf yazici tribünde.

Sözüne bile sadık kalmayan gazeteci dövücüler kadroda, parmak sallayıp tehdit edenler kadroda...

Bu kadro icin Lucescuya bu kadar para vermeye gerek yoktu. Bunu her hangi bir menajer de kurardı.

Evet evet sorun yabancı oyuncu sınırında!

Basar dedi ki...

Bu arada yazmayı unuttum, Beşiktaş'ı neredeyse şike belasına bulaştıran daha telefonda bir oyuncu ile ne konuşulur bilmeyen Tayfur efendi de Luce'nin yardımcısı.

Ne yalan söyleyeyim, gelen gideni aratır!

QuaresmA dedi ki...

Kuzeyfo hala bıraktığım gibi kalmışın kardeş, bir gram ilerleme yok. Algıda hala sıkıntı var. Bu açıdan tebrik ediyorum.

Divan kurulu başkanı falan yazmış bir de, hey Allah'ım. Takımın duran top mevzusunu hoca belirleyecek ve çözecek tabi, kim çözsün istersin?

Hidayet dedi ki...

kayseri maçı gösterdi ki , yeni oyuncuların hazır olamama durumu , antremanla değil oyun ile alakalı . negredo 4 ağustosta imza attı , 6 ağustosta konya maçına çıktı ve adam konya maçının gerisinde . lens de kasımpaşa maçının gerisinde . adamların bariz maç eksiklikleri var . peki bu oynatmadan nasıl giderilecek ? özellikle negredo da umursamaz , kırgın bir tavır da var . ilk 11 oynamazsam pek bir şey bekleme benden ,gibi . hak vermiyor da değilim. bu adam cl'de de oynamazsa iyice kaybolacak. bu formuyla nasıl oynar, geçen yıl hiç ilk 11 oynatmadığın , güçlü takımlara karşı sahadan silinen cenk'ten ne bekleyeceksin ? hoca bu adamları hazırlamayarak büyük hata yaptı .

hayret , "hoca milli takım arasında halleder... şampiyon takımı bozmaz, prensip meselesi, niye bu kadar sabırsızsınız...kayseri zaten küme düşecek ,çok kötü takım ,ortasahası bomboş..." diyen arkadaşlardan pek ses yok . gelin bi anlatın bize . bişey kalmadı , 10 gün sonra porto maçı var haberiniz olsun :)

Basar dedi ki...

Hidayet İlk paragrafta zaten kendi fikrini yazmışsın, ikinci paragrafa gerek yok.

geçen yıl Benfica maçı öncesi de pek farklı bir tablo yoktu. Takım baya baya top oynamisti deplasmanda. Benzerini umuyoruz.

Not: futbolcu uyumu Ağustos'tan Eylül'e olacak süreç degil sanırım. Bazısı pat ertesi gün oynamaya başlıyor, bazısı ise (Abubakar) yâri sezonu buluyor.

Hidayet dedi ki...

hımm tamam ,bundan sonra sen redakte edersin . allah'ım yarabbim ya :)

Skywalker dedi ki...

Bu Lens Q kadar savunma yapar ancak gibi fikirler ortaya atilirken futbolun kompakt bi takim oyunu oldugu unutuluyo bazen. sadece takim savunma yaparken adamini kovaliyo mu kovalamiyo mu noktasinda tartisiliyo bu defans mevzusu. Sen abuk subuk yerlerde abuk subuk seyler deneyerek mac basi 20 tane top kaptirip butun takimin dizilisini bozup, geri kosturarak enerjisini somurdukten sonra istedigin kadar adamini kovala defansin iyi olmus olmaz. ki Q7'nin adamini da kovalamadigi pek tartisilacak bisey degil.

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Redakte nedir nasıl edilir biliyorum.

İlk paragrafın fikriini gayet güzel anlatırken ikincisi sağa sola sataşıyor. EGO'lar degil fikirler tartışsa daha iyi olur. selametle...

fidddas dedi ki...

benim dünden notlarım
-- necipin sağ bekte gökhan gelene kadar nasıl olacağını görmek istedi
-- kalan kısım için ise zaten bir plan yoktu. negredonun isteğini, lensin maç performansını, pektemek için ise ikinci forvet olarak neler yapacağını gördü.

değerlendirirken şunları görmek gerek;
-- ikini yarı geri dörtlü necip, şiyar, fatih ve babeldi. bu bile ikinci yarıyı takım adına değerlendirmemek için veridir benim gözümde
-- orta saha bir ara tolgay lens falan gibi oynuyordu.
-- tolgay sakatlanıp çıkınca zaten değerlendirecek bişey kalmadı.
-- pektemek bazen ben burada olabilirim dedi bazen ise burada ne işim var dedi. mental olarak düzelse opsiyon olabilir. biz bu adamı zamanında 4 milyon euroya geleceğin yeteneği olarak aldık.

eleştirilerim ;
-- orta sahaya tolgay talisca ile başladık. U21 de var olanları saymaz isek o bölgeye iki tane 18 yaşında gurbetçi transferi oldu marlon ve gani. eğer milli takıma gitmedilerse bunları görmek istememek mantıksız görünüyor.
-- sol bek için gereksiz babel hamlesi yerine U21 de hiç mi oyuncu yok.
-- negredo isteksiz ama 4.5 M euro alan bir adamı yedek bırakarak kazanmak mümkün değil, krasic gibi olmadan monte etmek gerekiyor. spektaküler bir gol atıp aidiyetini hissetmesi gerekiyor. futbol oyuncuların mental yapılarını göz önüne almadan değerlendirilemez. geçen yıl ilk yarı boyunca aboubakarın arkasında duran yorumlarım da bundan kaynaklanıyordu.
-- lens neden 11 de olmadığını gösterdi, kilosu fazla. çalışması gerekiyor. onun adaptasyon mazareti yok, bildiği bir şehire geldi.

olumlu buldukarım
-- necip o bölgeyi lig seviyesinde idare edebileceğini gösterdi. necip konusunda hiç olumsuz düşünmedim. bana göre zaten kadro planlamasında mevkilerin 1. yedekleri ve 2. yedeklerinden en az 5-6 tanesi mutlaka bu şekilde ne alacağınız belli olan alt yapı oyuncularından olmak zorunda, yoksa şl listesinde 20-21 oyuncuda kalırsınız.
-- fatih en azından kumaşı olduğunu gösterdi. kalıplanıp, sertleşmesi gerekiyor.
-- pektemek ondan artık birşey beklenmiyorken skor 2-0 falan iken ikinci forvet olarak iş görebileceğini gösterdi. özellikle kendi evimizde atacağı gol yapacağı asist ya da serseri bir topa koşması bile onu taraftar gözünde yükseltir. pektemek yerine statüsünü dolduracağımız ülkede yetişmiş tek forvet umut nayır ya da muhammet demir (ama o futbola küstü artık sanırım). başka yok.

ama temel konu karabük maçı asıl değerlendirme maçı olacak. eleştirilerinizi o maça saklayın bence. bir de portoyu yeneceğimizi düşünüyorum. takım ne zaman bu kadar eleştiri altında olsa kendine gelip silkiniyor.






turgay dedi ki...

Güzel bir leipzig değerlendirmesi olmuş

https://twitter.com/kanat_forvet/status/904403940560822272

Zaitsev dedi ki...

Maçın 2ci yarısını izledim. 2 takıma da zarar bir maç oldu sakatlanıp çıkan oyunculardan sebep. Umarım kimsede ciddi bir durum yoktur.
-Stoperlerimiz en azından yedek olarak bizi düşünün mesajı verdiler.
-Necip sağ bekte idare etti ama Adriano ile devam ederiz GG dönünceye kadar. Hoca Necip'in alternatifliğini kontrol etti.
-Maçın geri kalanı fasa fisoydu. Lens ve Negredo hazırlık maçıyla olmaz. Bu adamlar oynayacak başka yolu yok.
-------------------------------------------
@ Skywalker
Cenk savunma yapmaz, Talisca savunma yapmaz. Hadi Oğuzhan'ın seveni çok o yüzden bir tık üstten yalandan savunma yapar diyelim. Aut kullanan takımın bile 2 pasla direk Atiba ile karşı karşıya kaldığı bir ortamda Q7'ye savunma ihalesi yıkmaya çalışmak yanlış.
Ayrıca Q7'ye bu kadar top indirilmesi de yanlış. Bütün hücumun dönüp dolaşıp ona yıkılması da yanlış.

Topu geçen sene Q7nin ayağına bıraktık/patlattık. Takım attı topu ona sonra izledi. Bu adam geri adım atmayan bir karakter. Topu aldı mı dikine gidecek, çalım orta deneyecek. Geçen sene önüm kapalı diye geri verse topu herhalde kaleye 25 metre mesafede top çevirirdik. Ara sıra Talisca şut çekerdi hakkını yemeyelim. Ozzy'de çalım-ara pas denemesi yapardı her maç 1-2 kez.

Topu Q7'ye bırakıp şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceksen top kaybı yaptığında da arkayı sağlam tutacaksın. GG babasının hayrına en defansif sezonunu oynamadı. Q7 çizgiye basıyor o yüzden GG çıkmıyor işleri hikaye. Hoca bu riski aldı, GGyi de arkada az çıkararak sigorta yaptı.

Q7 yerine Lens'i koyar ve aynı oyunu oynarsan ki öyle gözüküyor aynı şeyler olacak. Lens biraz daha az zorlayacak o kadar. Artık Barcelona gibi pas rekorları kırarız.
Q7, 3-4 hafta oynatılmasında bakalım ne oynayacağız. Umarım buradaki beklenti gibi olur da bu gevşek oyundan kurtuluruz, savunma sıkıntılarımız bir anda biter.
--------------------------------------

Q7'den veya herhangi bir kanat oyuncusundan verim almak istiyorsan hızlı oynayacaksın. Kanat oyuncusu topu aldığında karşısında sadece bek olacak. O yüzden Fener maçında Tolgay'ın attığı veya Konya maçında Oğuzhan'ın attığı gibi paslar ve hızlı oyun gerekli. Aslında öyle hızlı çıkabilsek her kanat oyuncusu birşeyler yapar ya neyse işte.

Esas sorunumuz neden bu kadar durağan oynuyoruz? neden mevsimler bile bizim ortasahayı geçişimizden hızlı değişmeye başladı?

2015-16da Sosa çok iyi bir katalizördü. Oyunu hızlandırıyordu. Defansif olarakta katkı veriyordu ayrıca. O gidince hoca o işi Oğuzhan'a verdi ama olmadı. Talisca ise bir Sosa değil. Sonuçta oyun mecburen değişti, yavaşladı ve giderek sağ kanada yıkıldı. Olcay'ın bu kadar göze batmasının sebebi bile oyunun yavaşlaması. Oyun yavaşlayınca bu sefer bireysel işler ön plana çıktı ve bu konuda zayıf olan Olcay patladı ve tepki gördü.

Neyse işin özü; Oyunu hızlandıran, yönlendiren yeni bir katalizör oyuncu bulamadığımız sürece tika-taka, pas oyunu filan unutun. Bu tempoyla zaten tika-taka da olmaz.

Skywalker dedi ki...

@zaitsev,

zaten savunma yapmadigini bildigimiz 3-3.5 oyuncun var. Bunu zaten tolere etmen imkansiza yakin da hadi ettin diyelim. Bunun uzerine olmayacak yerlerde olmayacak toplar kaptiriyosan, senin ortasahanin posasi cikar (atiba'nin ciktigi gibi), ileriye fazla cikmaya macasi yemez, cunku geri kosacak biliyo. Ha bu kadar Q'ya bagli oyun Q'nun sucu mu degil, 2015-2016'da ona bagli olmadigin zaman iyi top oynuyodu adam. Ama gecen sene tek pas atip senin istedigin gibi oyunu hizlandirabilecegi, ama ayaginda geveleyip pic edip defansin yerlesmesine neden oldugu o kadar cok top var ki, ekran basinda kafayi duvarlara vurduruyo yani. Quaresma'yi daha once bi arkadasin dedigi gibi Portekiz nasi oynatiyosa oyle oynatacaksin. Tabi onun icinde takiminin asil yildizinin tartismasiz baska biri olmasi lazim, o da bizde yok su an.

Hidayet dedi ki...

@zaitsev

dediklerinin hepsine katılıyorum . fakat beşiktaş o ortasahayı bu oyuncularla hızlı geçemez . neden ? çünkü 1 yıldır bunu halledemeyen bu yıl da halledemez . şenol güneş bunu transfer olmadan , takım içi hamlelerle halledemez. belki mümkün de değil . işin kötüsü , oynanan resmi maçlarda, yazın bu problemin halledilmesine dair çalışıldığının kanıtları da yok . belki kasımpaşa maçında birşeyler denendi fakat bursa maçında görüldü ki takımın alışkanlıkları en ufak bir sıkıntıda topu oraya zorluyor . biz bu yıl topu yine q7'ye atarız . farklı ne olur ? biraz da caner'e atacağız gibi görünüyor .

şenol hoca'nın genellikle yeni oyunculara güven eşiği düşük . bir mevkide çok güvendiği bir adam varsa ,o'nu takımdan bir müddet kesse bile yerine oynattığı oyuncunun en ufak hatasında hemen eskiye dönüyor bu oyun şekli, formatı ,sistem konusunda da böyle . şuna bağlıyacağım , medel'in sert oyunu ve kırmızı karta yakınlığı da düşünüldüğünde atiba'ya göre nisbeten riskli oyunu tercih edilmesini zorlaştırıyor . buna geçen hafta klubedeki tavrını da ekleyelim . stoper olarak hoca'nın tosic'i öncelediği de düşünüldüğünde , keşke medel yerine ndiaye tipi bir adam alsaydık diyorum . sadece kesici olmayan ,sertlikten yılmayan driblingle ileri çıkan , sürekli öne oynamayı düşünen , press yapan..vs. bu benim medel hakkında kişisel görüşüm değil ,fakat şenol hoca 'nın alışkanlıkları için zor adam .

beşiktaş eğer olur da talisca'nın bonservisini alırsa, ortasahasını değiştirmek zorunda . atiba zaten değişecek yaşından dolayı fakat oğuzhan da değişir o'nun varlığında . ya da oğuzhan kendini duruma adapte edecek . fakat o emareler yok .


Zaitsev dedi ki...

@ Skywalker

* Hızlı oyun için topu açık oyuncusuna da hızlı indirmen gerekir. Ben bunu anlatamıyorum kimseye. Topu açık oyuncusuna kadar yavaş getiriyoruz. Top açıklara geldiğinde rakip yerleşmiş oluyor. Sonra açık oyuncusuna ezberden kızıyoruz.

* Bizim açık oyuncularımıza top geldiğinde etraflarında ; bek oyuncusu + orta saha desteği + rakip takımın açık oyuncusu oluyor hali hazırda. Bu durumda bir açık oyuncusu ya geri pas yapacak ya da zorlayacak.

* Q7 topla buluştuğunda büyük oranda rakip defansif pozisyonunu tamamlamış oluyor. O zaman;
** Bu ülkede topu kaptığında paslı çıkan takım sayısı kaç?
** Q7 bizim kaleye 80-85 metre mesafede abukluk yapınca topu şişirmeden kaç takım topu orta sahasına pasla geçirebiliyor? herkes topu alınca topu ileri şişiriyor. Atiba'nın değil Marcelo'nun pertinin çıkması gerekiyor.

* Ortadan çıkarken de en az kanatlar kadar top kaptırıyoruz. Talisca ve Cenk'in hücuma çıkarken ve arkadan atlılar gelirken kaptırdığı toplara bakılmalı. bu topların dönüşü yok.

* Geçen sene bizi İBB ve Lyon ortadan deldi. Kanattan değil. Dersini çalışan ve potansiyeli olan takımlar nereden geleceğini biliyor.

* Ayrıca karşısında sadece bek oyuncusu ve ortada müsait adam veya bindirme varsa Q7 burada kızılan işleri daha az yapıyor. Babel de böyle yakalayınca ya çizgiye iniyor ya da ortaya kat edip şut çekiyor.

* Takımın yıldızı da istediği zaman oynuyor, defansın önünde jogging yapıyor. Artık ön plana çıkıp sazı eline almalı. Kendini göstermeli. Sürekli oyunun içinde olmalı. Yeni kontrat alıncaya kadar mızmızlanmamalı.

* Portekiz Milli takımında Joao Mario oynuyor. Onların oyunu 4-3-3e dönen bir oyun. Joao Mario ortaya yakın oynuyor. O yüzden de böyle bir tercih var. Aynı oyunu oynamıyoruz işin aslı.

ozan dedi ki...

@Hidayet

Besiktas oyunu hizlandiramaz ayrica bence hocanin da boyle bir istedigi yok, denemiyor da cunku olmaz biliyor. Bu hizli oyun da sadece orta ikiliye bagli degil. Orta ikiliye bagli kismi ters toplar, bunu orta ikili yapar. Diger faktorleri butun takim yapar. Takim bunu yapamadigi icin top kanatlara gidiyor surekli ve yavas gitmesi de normal zaten hizli oynayabilsek ortadan da deleriz.


Qye kiziyoruz vs ama gecen burda bir arkadas soyledi daha dikatli izlemeye basladim, Babel 3-4 kere durtmenden topu ayagindan cikarmiyor. Talisca durtup sut. Ozi zayif ama daha kotu olan topla kosusu yavas. Q zaten biliyoruz, Atiba yaslandi, Cenk dogru duzgun duvar olamaz yaptigi dogru kosular da parmakla sayilir.

Yani o hizli oyunu, pasli oyunu unutmak lazim. Umarim Taliscanin bonservisini falan almayiz. Qnun yasi geldi zaten yakinda birakir futbolu bir de Taliscayi beklemiyelim. Bana kalsa ileri 4luyu sene sonun direk satarim, Cenkin satilmasini da bu yuzden cok istemisim.

Tolgay-Medel yapip Qye ters top atalim, Negredo-Cenk-Babel-Talisca kafa vursun.

Hidayet dedi ki...

@ozan

sadece ortaikili 'ye bağılı değil ,biliyorum .fakat ben ortaikili'nin bireysel olarak topu hızlı oynamasından bahsediyorum . mesela atiba'nın hiç q7'nin "önüne " top attığını gördük mü ? atamaz , çünkü atiba önce topu bacaklarının arasına alacak ,üzerine yatacak ,sonra oynayacak . bu oyuncu karakteridir . oyuncuyu değiştirince değişir . gs'de ndiaye'nin yaptığı işi ,selçuk yapabilir mi ? oyuncu değişti , ortasaha'nın karakteri değişti , dolayısyla oyun da değişti. yoksa gs' ın kanatlarında geçen yıldan farklı kimse yok.

mesela yine oğuzhan'ın hızlı dikine dribling'ini kaç maçta bir görürüz. o da genellikle ağır ağır sola çeken araba gibi sola çeker . sertlikten çabuk yılar . rakip önde basıyorsa ve baskı oğuzhan'ın topu alması için rakibe sırtını dönmesini gerektirecek kadar yoğunsa genellikle topu almaktan çekinir , saklanır . oğuzhan defanstan topu yüzü rakip kaleye dönükken rahat alır . kasımpaşa maçında iyi gözüktü . hatta oyundan alınmaz denildi . çünkü önde baskı yoktu. bunlar da oyuncu karakteri . ya değişmesi ya değiştirilmesi gereken .

geçen yıl gibi orta -kafa yapalım diyince de işte önlem alınması en kolay takım oluveriyorsunuz . bir de abou faktörünü unutmayalım . kendi başına birşeyler yapabilen , ekmeğini taştan çıkaran bir kardeşimizdi. iş zora düştüğünde o ortalara kafa vuran cenk'i değil de hep abou'yu oynattık . neden aceba ?

fidddas dedi ki...

ben yayın ihalesi ve yayıncı kuruluş sebebiyle yabancı kuralına dokunamazlar diyordum ama sağlı sollu girişiyorlar

bakalım bu işin sonu nereye gidecek, her ihtimale karşı iş yapar yerli ve gurbetçileri boş bırakmamak gerekiyor.
kalburüstü oyuncuları planda tutmak gerekiyor. nasıl bir salaklığa imza atacakları belli değil.

beagle dedi ki...

Gs kadroyu doldurdu bizde 35likler dolu. Şimdi değişecek kurala başlarim.

Önce milli takima yabanci teknik direktör yasaklansin he mi?

Hidayet dedi ki...

şöyle önerilerim var , yabancı oyuncudan kaptan olmasın , yerli oyuncu oyundan çıkıyorsa yerine yerli oyuncu girsin , yabancı oyuncu'nun alacağı ücret , yerli oyuncuyu geçemesin ,yerli oyuncular yemeğe gelmeden yabancı oyuncular yemeğe oturamasın...

amk ..deliler ülkesi . sıktınız ,bıktırdınız

önce lucescu defolup gitsin . yerli teknik direktörlerin başı kel mi ?

hayalet dedi ki...

Yabancı kuralına beinsportun olumlu bakacağını düşünmüyorum. Adamlar o kadar para verdiler, kalite isterler. Açıkçası bu durum bizi net geri götürür.

carlito dedi ki...

Yabancı kuralı değişecek bile olsa 3-4 sene değişmesi mümkün değil.. Ki o kadar sürede zaten tekrardan aksi yönde fikir değişir.. Ayrıca kulüpler birliği de mevcut sistemin sürmesinden yana.. Velhasıl, bu konu kısa sürede gündemden düşer, hele ki başarısız olup kısa sürede gitmesi muhtemel Lucescu'nun lafıyla hiçbir şey değişmez..

Huzeyfe dedi ki...

@ Quaresma

Haksizlik etmis olabilirim sana. Tamam, hocada da kabahat vardir.
Ama gercekten Quaresma'nin top oynayamamasina ragmen triplerine, takim oyununa verdigi zarara dayanamiyorum artik. Bende net nefret var bu adama karsi. Sen de nasibini aliyorsun arada.

Halbuki ilk geldiginde o kadar heyecanlanmistim ki, kapalida kutuya yakin duran arkadaslarimi birakip cizgide Quaresma izlemeye inmistim. Sonra tabi hayal kirikligi.

GeceGezgini dedi ki...

@zaitsev ne güzel anlatmışsın, eline sağlık.

Basar dedi ki...

İki tane pozisyon var. Buyurun:

Birinde Quaresma ve Oğuzhan başrollerde.
https://twitter.com/umex/status/902613698795233280

Diğerinde ise Caner ve Quaresma-Beck
https://twitter.com/umex/status/903570710647508992

Görüldüğü üzere Oğuzhan öldürücü pas atabiliyor, Quaresma topsuz oyun, alan boşaltma bekine pas açma olayını yapabiliyor, Caner hızlı oyun yönünü değişirebiliyor.

Elimizdeki oyuncu kitlesi bunu yapabilecek kapasitede. Hatta buna ilaveler de olacak (Negredo, Medel, Lens) Bunların hepsi organizasyon ve çalışma istiyor. Elimizdeki oyunculardan mutlaka güzel bir yemek çıkacaktır.

Not: "Quaresma'ya gelene kadar karşı takım defansı oturmuş oluyor" yorumu gelmiş. Tamam hızlı oynayalım ana fikri var ama oturmuş defanslara karşı da yapılabilecek aksiyonlar var. Bir videoda görüldüğü üzere Quaresma alan boşaltıp defansın dengesini bozmuş, beki boşa çıkmış. Diğerinde ise beki ile pas opsiyonunu kullanmış. Doldur boşalta gerek yok, kendisinden basit oynamasını ve her duran topa atlamamasını bekliyoruz.

Hidayet dedi ki...

https://twitter.com/evrenmanchester/status/904936861470216193

şu fotoya bakınca gerçekten lens hakkında da soru işaretlerim artıyor . kötü oyun umrumda değil , adamın iyi hallerini biliyoruz . fakat şu fizik ! hem de yeni geldiğin bir camiada . bu nedir birader ya . fener'de sezonun ikinci yarısındaki lens'i mi aldık yoksa .

Basar dedi ki...

Geçen gün 1e1 idmanında seyrettim, dökülüyordu. Göbeği net şekilde etki ediyor.
Bu arada, sevmem filan ama quaresma eşşek gibi antrenman dışı ekstra çalışma yapıyor.

BurkayJK dedi ki...

https://i.hizliresim.com/5QA2BM.jpg

Bu diziliş bize gider mi? Artıları eksileri neler olur, düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Verdiğin 2 linkte çok güzel örnekler.

Oğuzhan verdiğin ilk linkteki aksiyonları sürekli yapsa zaten bu kadar hücum aksiyonu tartışmamız olmayacak. Oğuzhan oyunun içinde kalmadığı zaman top dönüp dolaşıp Q7'nin ayağında patlıyor. Sonra burası tartışıyor.

2ci linkteki pas bile hızlı oyun için güzel bir örnek. Q7 topu aldığında karşısında sadece bek oyuncusu var. Bu tip ters topları kanatlara indirebilmemiz, daha sık denememiz lazım.

Bu tip aksiyonları takımımız çok denemiyor, yapmıyor. Bunların sayısını arttırırsak açıklarımız daha az topla oynayıp daha çok iş yaparlar.

@ BurkayJK

4-1-4-1'in farklı bir rengi bu :) GG ve Adriano'yu açık oynatmayı düşünüyorsan 2 ambulans hazır bulundur ekstradan :)

carlito dedi ki...

@BurkayJK bu sistemde kanat oyuncuları çok önemli, Zaitsev'in dediği gibi GG ve Adriano bu tempoyu 40 maç kaldırabilirler mi, muamma.. Sanki Tosic yerine Adriano'yu kullanıp, Caner'i öne almak daha iyi olabilir.. Hatta Pepe ve Medel de yer değiştirebilir.. Tabii Q ve Talisca'nın denklem dışı kalması sorunu var burada, o da ayrı bir sıkıntı, ama ben isterdim doğrusu böyle bir sistem.. çünkü zaten her halükarda birileri küsecek, bu sezon kaçınılmaz bir şey bu..

fidddas dedi ki...

@burkayJK
carlitonun söylediklerine ek olarak lens yerine talisca kullanıp ileriyi negredo ve babel diye çiftlemek de mümkün olabilir.

fidddas dedi ki...

@burkayJK

bunun yanında eğer medel-pepe-adriano olursa bu durumda tolgay-oguzhan ortasahası ile birlikte takım boyu çok kısalmış olur. stoperlerden birinin boyunu uzatamıyorsak eğer bu durumda orta ikilinin boyunu uzatmamız gerekiyor.

QuaresmA dedi ki...

@ Kuzeyfo

İlk geldiğinde ben de çok heyecanlanmıştım. Hatta bu hesapla olmasa da yine de bloglarda takılırdım, daha Q7 gelmeden bile nickim buydu.

Her ne kadar çok sevsem ve o dönemdeki başarısızlıkların sorumlusu olarak görmesem de (Q7 ortaladığında Almeida atamıyorsa, takım yapısı gol atamayacak şekilde kurulmuşsa ne yapsın?) karakter olarak o dönemin Feda çizgisine uymadığı ve yüksek maaşı yüzünden gitmesini istemiştim. Bu blogda bu çizgide yorumlarım da vardı.

İkinci gelişine ise ilk zamandaki kadar sevinmesem de geldikten sonra herkes gibi o da Beşiktaş'ın oyuncusudur. Daha imzayı atar atmaz yerin dibine sokulunca insan şeytanın avukatlığına soyunuyor. "Şeytan" dediğime bakma, 2 yıllık performansından memnunum. Geçen sene Q7 olmasa şampiyon olabilir miydik, bu soru işareti. Belki oyun o tarafa yıkıldığı için şampiyon olduk, belki de Q7 olmasa ve oyun o tarafa yıkılmasa da şampiyon olacaktık. Bunun net cevabını bilemeyiz.

Kaleye vurulacak frikiklere salça olmasına ben de uyuz oluyorum.

Q7'den nefret ediyorsan ben niye nefretten nasibimi alıyorum yahu? :) Bu gerçekten çok tuhaf bir psikoloji. Yukarıda dediğim gibi Q7 gelmeden önce de benim nickim Quaresma idi ve o dönem Q7'yi transfer ettiren tüm taraftarlar gibi o malum Porto maçından sonra Q7 hastası olmuştum. Ulan hepiniz oradaydınız be. :) Amaan neyse.

turgay dedi ki...

@burkay

Aklımdaki formatta buna yakın. topu yere indirerek oynayıp top yapan kaliteli oyuncularla özellikle iç sahada büyük baskı kurabiliriz. İlla boysa problem geriyi atiba-pepe-adriano ile kurup Babel-medel-Tolgay-caner ileride de lens-negredo-talisca ile 11i tamamlayabiliriz kenardan Q7-Cenk-Oğuzhan ile oynayabiliriz. Hele hele lichtsteiner falan doğruysa 3-4-3 çok rahat oynanır. Tabi burada talisca ve lensin takım ve pas oyununa adapte olmaları gerek. Birkaç maç bu dizilişi denemek lazım diye düşünüyorum

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Burkay
Oyuncularin alıştığı oyun şekilleri, istemsiz kararlari, sahada ayaklarinin götürdüğü bölgeler vardir. Tahtaya yazdigin yerler ve oklar ancak istemli hareketlerini belirler. Bunlarin orani maç içinde ilk kisimdan az kalıyor.

Yani Medel, tolgay, pepe, tosic, adriano, gokhan gönül yazarsan 6 savunmaci edecek. İşler kötü gittikçe, Atiba da girer 6/7 defans+1 kaleci olur. Biz optimumu 1 onlibero ve en az 1 hucum seven bek ile yakaladık. Hucumdan adam eksiltmek yerine Talisca ile 4411 mi yoksa Cenk ile 442 mi gibi bir seçim yapmamiz gerekiyor

Yorum Gönder

Ara