.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ağustos 2017 Salı

Ekşi Beşiktaş Podcast Bölüm 3

Ekşi Beşiktaş Podcast 3. bölüm ile karşınızda .

Bursaspor maçı , Şampiyonlar Ligi grubu , Milli takım meselesi ve yine yeniden Quaresma .

İyi seyirler : 



23 Yorum:

turkkant dedi ki...

Tebrik ederim, güzel bir podcast olmuş. Elinize sağlık, dört arkadaş da gayet güzel yorumlar yapıyorlar.

Birkaç nacizane tavsiyem:

- İstatistiki bilgiler verme fikri güzel, biraz daha derli toplu olabilir. Daha net bilgiler verebilseniz güzel olur. Örneğin takımın topun geri kazanılması istatistiğinin önceki seneler ve farklı takımlara nazaran örneğinde yaptığınız gibi.

- Daha iyisi için eleştiri güzel, belki bardağın dolu-boş tarafı daha dengeli olabilir.

- Herkes kibar, bu da "counter argument" konusunda kişileri biraz çekingen yapmış, karşıt fikirler olabilir. Gerçi 4 kişi arasında çoğu konuda fazla mı konsensus var...

-Daldan dala atlama da bir tarz, serbest çağrışım yapıyor. Yine de tartışılacak bir iki temel soru ortaya atıp onu derinlemesine tartışmak da güzel olabilir. "Bu haftaki maç" gibi her programda zaten izlenilen genel gündemler değil de, "Takımın hücum veriminin geçmişe nazaran düşük olmasının sebebi", "Talisca'nın getirileri-götüreleri" gibi daha spesifik maddeler...

@turkkant

şahane tespitler . İnan programdan sonra biz de bunları konuştuk kendi aramızda .

Nasıl ileriye gideriz , nasıl farklı boyutlar ekleyebiliriz sorularını başladığımızdan beri kendimize soruyoruz . İşin garibi ben Gürcan'ın genelde çoğu argümanına katılmazdım ama uzun süredir paralel şeyler söylüyoruz , bir de itiraz edilebilecek argüman olmuyor aramızda . Belki de fazla objektif olma problemi olabilir :)

Daldan dala konusunda haklısın . Ben 2 sayfa not almışım o notlardan sadece bir kısmını söyleyebilmişim. Diğerleri de aynı şekildedir muhtemelen . Gelecek bölümlerde buna bir önlem almaya çalışacağız .

Emrah D dedi ki...

elinize sağlık güzel oluyor keyifle izliyoruz

o kadar keyifle izliyoruz ki arkadaşlarla biz de aynısından yapmaya karar verdik. teknik altyapı nedir google hangouts'da skype gibi görüntülü konferans ayarladıktan sonra bunu canlı yayına nasıl bağlıyorsunuz? ses formatında dosyayı manuel mi oluşturuyorsunuz kendi mi bir yerlerden çıkıyor?

teşekkürler :)

Hangouts on air diye aratırsan bütün sorulara derman olur . ses formatını online converter'lar ile yapabilirsin .

Emrah D dedi ki...

çok teşekkürler :)

ŞL grubunun kötü olduğu konusuna katılmıyorum Liverpool'unkinden sonra en iyi gruba düştük. 2 sağlam takım olsun birinden hasbelkader puan çıkarırsak şansımız doğar gibi bir piyango mantığındansa Napoli Benfica Lyon ayarında geçen sene içeride dışarıda yakın seviyede oynadığımız takımlardan bir demet çıksın vuruşalım puanları alalım mantığı daha güzel.

evet son takım maribor filan çıksa da 6 puanı cebe koysak diğer iki takımla vuruşsak daha iyi olurdu ama öyle tek grup liverpool grubu. uefaya devam garanti olsun ŞL üst tur piyango olsun grubu yerine uefaya devam ŞKye devam veya annemizin ligine devam seçeneklerinin aşağı yukarı kıyaslanabilir oranlarda olduğu bir grubu tercih ediyorum ben.

ayrıca acımasız bir takımla aynı gruba düşüp rekorumuzu geliştirme riski de daha az böyle.

ozan dedi ki...

Bu arada Liverpool Keitayi almis Leipzigden, iyi olmus sevindim :)

Emrah D dedi ki...

@övünç hocam peki yorumlar nereden görülüyor? youtubeda hiç yorum yok şu anda

Hidayet dedi ki...

mümkünse , program yapılmadan daha önce buradan sorular toplanıp , çeşitli başlıklarda kategorize edilip program bu sorulara göre yönlendirlebilirse daha derli toplu olur ve buradaki dinleyicilerin de aktif katılımı sağlanır diye düşünüyorum . mesela şu soruları sormak isterdim ;

1- sohbette konuşulan 4 4 2 'ye , beşiktaş maçın başında bilinçli mi geçiyor , yoksa klasik talisca karakteri , başka hücum planı olmaması ve ortasahanın çok formsuz olması dolayısıyla oyun içinde doğaçlama mı geçiyor

2- beşiktaş medel 'i olası vida transferini de düşünerek , planlayarak mı aldı , yoksa tosicin yerine mi aldı ? şenol güneş'in medel için atiba'dan vazgeçeceğini öngörüyormusunuz ? medel'in cl maçları dışında oynama olasılığı nedir ? ortasaha oyuncularının bu formsuzluğu kenarda bekleyen medel -tolgay üzerinde nasıl etki yaratır ?

3- beşiktaş'ta lens'in oyuna dahil olması sadece lens'in bireysel özellikleri /performansı kadar mı oyuna etki yapacak . yoksa beşiktaş'ın oyun tarzını , formatını tamamen değiştirecek mi ?

4- şenol hoca'nın , oyuncuyu , en iyi yaptığını düşündüğü konuda serbest bırakması (oyuncuya dayalı plansız teknik direktörlük ), yönetimin beşiktaş'ı dünya takımı yapma vizyonuyla örtüşür mü ? bu tür teknik direktörlük beşiktaş'a sınıf atlatabilir mi ?

planck dedi ki...

3. hafta üstüste yapabilmek bile başarı bence, tebrikler.

lafı geçmişken geçen sene de şakayla karışık söylemiştim biliç bir ara gelip takıma defansif duruş, pozisyon alma, birlikte hareket etme dersi verebilir :P topu hızlı geri kazanamamızın sebeplerinden biri sahaya düzgün yayılamamız bence. ve tek bir organizma olarak hareket edemiyoruz. bursanın attığı golde hücum pres yapalım dedik ama başı kesik tavuk gibi basınca herkes bir yere gitti caner sağ önde basarken 4 snye sonra soldan gol yedik. hadi ligte çok farkmıyor ama clde 1-2 metrelik yer kaybı bile çok daha atletik oyuncularla oynayacağımızı düşünürsek endirek olarak bizi baya etkiler.
sırf gürcana mualefet yapıp ortamı ateşlendirmek için arada katılabilirim programa :P

Basar dedi ki...

Öncelikle tekrardan teşekkürler.

Programda en sevdiğim husus paşamızla ilgili konsensüs. Sanıyorum blogda da benzer konsensus oluşmaya başladı. Zamanla stadyumda da homurtular çıkacak ok benim oturduğum yerde zaten gözlemim bu yönde.

İnşallah devre arası gider. Bu arada hem q hem Basel'e alternatif arıyorsak elimizde orkan olduğunu da unutmayalım. Bu çocuk da değerli bir çocuk. Oyuna dinamizm getirebilir. Umarım kanatta kaybettiğimiz oyuncular (Olcay, Aras, Oğuzhan) halkasına bir yenisi olarak eklenmez.

Ekrem35 dedi ki...

Elinize,emeğinize sağlık. Gayet keyifle izledim. Programdan önce burdan konu başlıkları toplanması fikrini beğendiğimi belirteyim. Faydalı olur diye düşğnüyorum.

Mehmet'in seste bir sorun mu vardı yayında yoksa sadece ben mi yaşadım bu sorunu? Bir çok cümlesinin sonlarını duyamadım kendisinin.

Gürcan'ın tespitler, burak'ın sorular çok güzel. Mehmet'in iyimser yorumları da arada yüzümüzü güldürüyor :) övünç de verileri bilgileri ekrana yansıtarak verirse tadından yenmez.

Soru ve yorum toplamak gibi bir niyetimiz var . Bunun için interaktif bir mecra mı yoksa kaydedilmiş soruları mı alalım diye düşünüyoruz . Ama burada böyle bir istek varsa blog öncelikli kaynak olur elbette . Bir sonraki programın duyurusunu yapar sizden yorumlarda soru isteriz .

Bu program normalde youtube'da canlı yayınlanıyor ve chat odasındaki sorulara cevap veriyoruz şimdilik .

İlerleyen dönemlerde blog'u takip eden arkadaşları da aktif olarak davet etme planımız var.

Ben verileri çok farklı yerlerden topladığım için genelde not defterime yazıyorum paylaşılacak durumda olmuyor :)

Herkese teşekkürler .

beagle dedi ki...

@Övünç
Kullandiginiz anahtar grafik/tablolari buraya döküman olarak falan yuklerseniz güzel bir arsiv olabilir.

nathan dedi ki...

Güzel değerlendirmeler oldu teşekkür ederiz. Herkes bir konuyu farklı yönlerinden ele alıyor ve kapsamlı analizler ortaya çıkıyor.

Not: Yine de Volkan Şen konusunda yeterince değinmediniz :)) Espri tabii. O olay kapandı.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

Crystal Palace'ın cenke 10M poundluk teklif yaptığı haberi düştü. Satsatsat yerine, parayla sosa-demba-vida-genco pırpır bir forvet al. 21 kişilik kadroda pektemek olmak zorunda kalıyor ama sanırım zira 14 + 7 türk : tolga ozzy gökhan caner orkan necip var şu an. töre sakatlanmasaydı elimiz rahat olacaktı. tolgayın türk statüsüne geçme işini hızlandırsalar keşke.

carlito dedi ki...

Ah bee ne güzel olurdu.. Ama sanmıyorum satılacağını, yerli oyuncu altından kıymetli an itibariyle.. Hoca da karşı çıkar eminim..

Hidayet dedi ki...

cenk haberi palavra büyük ihtimal . bizim medya tarafından uydurulmuş , ileride "bizim cenk çok değerli , ne takımlar istedi de vermedik" temalı haberlere kaynak teşkil etmesi için uydurulmuş haber . kaynak serdar sarıdağ'mış zaten . o kadar çok isterim ki gerçek olmasını ,o kadar... keşke gerçek olsa da gitse.

sports guy dedi ki...

@planck tolgay turk statusunde zaten. Onun problemi milli takima secilip secilememe mevzusu, yoksa ligde turk sayiliyor.

EC dedi ki...

Quaresma gidecek devre arasi kesin...

Baskandan duydum..

hem kulube para kazandiracak, hem kendisi kazanacak..

Selamlar

beagle dedi ki...

@EC
Keşke ama Amazonlarda ne olduğunu bilmeyen bir kabile kulübü lazım.

BurkayJK dedi ki...

Burada öyle çok duyum muhabbeti olmuyor ama birkaç defa denk geldim hiçbiri tutmadı. @EC'nin duyumunun doğru çıkmasını canı gönülden isterim. Başkandan duydum demek gayet yeterli bir kaynak, göreceğiz. Bu da gerçekleşmezse hiçbir söylenene inanmayacağım artık. :)

Sezon sonundan bu yana, Cenk'e 5 Milyon Euro ve üzeri teklif olursa satılmalı dedim. Doğruysa, bugün 10 Milyon Euro'dan fazla teklif gelmiş. Kadroya yerli oyuncu yazma muhabbetini etkilemeyecekse ve kalan sürede yedek bekleyebilecek bir forvet ayarlayabileceksek (gelen parayla Ba rahat olur sanırım) kesinlikle satmalıyız. Hatta o parayla hem forvet hem ofansif orta saha veya stoper alınabilir. Gerçi eldeki birkaç yabancıyı satmadan transfer yapmak zor ama satıldıklarını varsayarak konuşalım.

beagle dedi ki...

@Burkay
Burada Gokhan Gönül ve Lens duyumlari oldu. Gayet de tuttu. Hele Gönül.

Yorum Gönder

Ara