.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Temmuz 2017 Pazartesi

2017/18 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler Vol2



GELENLER :

Atınç Nukan
Pepe
Caner Erkin
Gökhan Töre ( Geri Döndü)
Orkan Çınar
Alvaro Negredo
Jeremain Lens
Gary Medel

GİDENLER :

Demba Ba    ( Geri Döndü)                                     
Ersan Gülüm ( Geri Döndü)
Ömer Şişmanoğlu
Vincent Aboubakar ( Geri Döndü)   
Gökhan İnler
Marcelo

DEDİKODULAR :

Olivier Giroud
Pierre Gignac
Adil Rami
Domagoj Vida
Alexander Kolarov
Deniz Türüç
Nani
Joao Moutinho
Sebastian Corchia
Burak Yılmaz
Thomas Vermaalen
Arda Turan
Jose Sosa
Mario Gomez
Diego Costa ( Şaka değil :)
Nani
Fernando
Kurt Zouma
Khouma Babacar
Elaquim Mangala
Miranda
Aymen Abdennour

247 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 247   Yeni›   En yeni»
planck dedi ki...

Orkan sağlık kontrolünden geçmiş. 450k bonservis deniyor, ts yusufta bu rakamlara inmedi herhalde o yüzden orkanda karar kılındı. orkandan 1 yaş küçük muhammed enes göztepeye gitmiş sanırım, tffnin sitesinde birşey görünmese de en azından kampına katılmış. beagle yapsın yorumu :)

negredo abuştan çok sevilebilecek bir adam. öküz gibi güçlü spektaküler gol atmayı seven, hatta kolay atacağı pozisyonlarda bazen riske giren falan bir adam. ortadaha ile pas alışverişini de bizimkilere kıyasla çok çok daha iyi yapar, ozzy ile iyi anlaşırlar. ama tabi öyle patlamalı akıp giden bir adam değil. gignacdan daha yararlı olabilir. gelirse büyük ihtimal marcelodan gelecek olan para başka bir kanat transferine gidecek, lens ihtimali büyük deniyor. stopere de miranda gelirse geçen senekinden sağlam kadro olur. fakat hala atibanın yerine genç bir appiah bakılırsa fena olmaz. taliscanın mevkisi de sıkıntılı ama oraya seneye bakılır artık.

bu ffp olayının suyunu çıkardı fener. ama uefa da yanlışını görmüştür herhalde. yani olay futbol takımı bütçesi olmalı, transfer veya maaş, imza parası ayrı ayrı olunca bir anlamı olmuyor. abuyu durumunu fener yaşasaydı 6 milyon imza parası verip oyuncu da bunu bonservis olarak klübe verip işi bitirirlerdi. ama mesela bu değil tabi, mesele abu 6 eder mi etmez mi.

Basar dedi ki...

Öbür taraftan yorumumu taşıyayım.

Anladığım kadarı ile Orkan ve Negredo ile anlaştık. Detaylı analiz paylaşabilecek bir arkadaş var mı? Ne yaparlar, katkıları ne olur... Negredo'nun istatistikleri beni düşündürüyor, son 3 yıl 5, 5, 9 gol ile geçmiş. Bizde 20 bandına gelir mi? Hatta Abuobakar kadar bile atabilir mi? Orkan'da da keza bir önceki yıla göre düşüş var. Sıkıntı Antep ile mi ilgili yoksa çocukta mı bir sıkıntı var?

Bu transferler doğru ise geriye sadece stoper hedefi kalıyor. Bana kalsa (ve para olsa) Atiba'nın yerine de adam alırım (misal Malatya'nın Okechukwu)

Son olarak, fb'nin Boluspor hamlesini kutluyorum. Öyle Uefa'ya böyle davranacaksın. Bonservisi ile alamadığın her adam takımın maaş giderini arttırıyor. Piyasada 222 milyon € gibi abuk bonservis rakamları dolaşıyor. (Bu paraya şirket alsan daha fala kara geçersin) Menejerler piyasanın içine etmiş. Uefa efendi bunlara girmiyor, ıvır zıvır 1 milyon altta kaldın şak transfer yasağı modunda takılıyor.

Bizim de satılması gereken oyuncularımız var. Boyko, Miloseviç, Franco, vb. Bizim de gerekiyorsa benzer mod ile ilerlememiz lazım.

Basar dedi ki...

Şu oyunculara teşekkür etmek gerekiyor:
Boyko, Pedro, Milsoviç, sol stoper alınırsa Tosic veya Atınç, Veli Kavlak, Töre döndüğü zaman Aras

3'e 5'e bakmadan bu oyuncuları vermek lazım. İyi kötü 100 k değerleri bile yoksa yazık bize. Bu oyuncuların çoğu ligde iş yapar. Olmuyorsa kiralık, o da olmuyorsa bedelsiz bonservis ile başka takıma gitmesine izin verilmesi... Hiç yoksa 4-5 milyon maaş yüküne girmemiş oluruz.

sports guy dedi ki...

Oh be, yeni post! Tesekkurler ovunc bey :)

Icimden bir ses hala stoper alinmayacagini soyluyor, bakalim onumuzdeki gunler neler gosterecek.

Orkan cok iyi transfer. Teknik oyuncu bir kere, senol hoca icin bicilmis kaftan. Teknik ogretemezsin, ama diger ozellikleri -dayaniklilik, sprint vb- gelisebilecek ozellikler. Iki senedir istiyordur bence hoca bu cocugu, sevinmistir. Problemi ciddi bir sakatlik atlatmis olmasi. Su an fit gozukuyor, fiziksel problem yasamazsa net katki verir. Genc transfer de ozlemisim ayrica. 18e yazilip yas ortalamasini dusurse yeter :)


Negredo azman forvet. Gecen sene cok iyi sezon gecirdi, rakamlari aldatmasin. Mac basina 0.2 gol pozisyonuna giren(mubalaga) bir takimda 9 gole ulasmak buyuk is. Hucumcu takimda 20den asagi dusmez, 28 29 mac 11 cikarsa sayet ligde.

Ben abou'yu tercih ederdim cunku bizle buyumesini isterdim. Tek yil ozelinde bakiyorsak negredo'nun daha iyi golcu oldugunu tartismam ama, o baska konu. Negredo gol becerisi acisindan Gomez ile kiyas tutturur abou ile falan degil. Arti rakip bogar, presi vardir vb. Futbol oynamayi bilen adamdir yani. Bu takimla yukselir.

Kafamda negredo ile ilgili tek suphe var, o da motivasyon sorunu. Son donemde aldigimiz oyuncular milli olduklari ve turnuva oncesinde geldikleri icin ekstra motive oldular hep. Veya talisca orneginde oldugu gibi piyasa kasan oyuncular. Negredo'da bunlar olmayacak, yani hocaya ekstra is dusecek takim entegrasyonu konusunda.

ideal 11 dedi ki...

https://www.transfermarkt.de/alvaro-negredo/detaillierteleistungsdaten/spieler/18644

negredo nun istatistikleri çok iyi .hücumcu sevillada 20 ve 25 golü bulmuş.birde 19 gollük bir almeria sezonu var.city ve valencia sezonlarında dakika olarak yarım sezonluk oynamış ve ona göre de gayet iyi istatistik yapmış.asist sayılarıda fena değil.tam sezon oynadığı boro da ise 9 gol 4 asist yapmış.burdaki gol sayısının biraz düşük olması takımla ilgili.

özetlersek negredo nun iyi takımlarda tam sezon gol ortalaması 20 gol 5 asist

tarzı fiziği biraz gomezi andırıyor.kişisel görüşüm bence gomezden daha iyi bir golcü.

Basar dedi ki...

Sevgili Malatyalı yöneticimiz bir el atsa da Şu Malatya'dan Okechucwu'yu alsak. Atiba'yı yedeklemiş oluruz. Genç bir transfer daha yapmış oluruz.

QuaresmA dedi ki...

Negredo dakikaya vurduğumuzda Demba, Cenk, Gomez veya Abu kadar gol atamayabilir. Dördünden de geri kalacağını düşünüyorum. Ama gol+asist+asist pası rakamlarında hepsinden önde olacaktır.

Talisca daha çok gol atabilir mesela.

Hidayet dedi ki...

son yıllarını dikkatli izleyen arkadaşlar daha iyi bilirler ancak , gollerini izlediğimizde , vuruş kalitesi ile abou ve cenk'in asla gerisinde kalmaz . yani bu adam cenk'in yaptığı neyi yapamaz da gerisinde kalır bilmiyorum . penaltıları attrımazlarsa belki . adamın topla birlikte bileşik hareketleri mükemmel , top kontrolü çok iyi , zaten güzel asistlere sahip olmasının sebepleri bunlar .

tek endişem , hoca'nın geçen yıl abou'ya çektiği muameleyi çekmesi , yani lig'de cenk oynar, cenk'le başlarım gibi . bunlara girerse , bir abou bulmaz karşısında . onun için eğer cenk sana yetmiyorsa ,ki yetmiyor diyorsun , ondan daha iyi olduğuna inandığın adamı 11'e yazacaksın . yani abou -cenk götürdü sezonu ,fakat negredo -cenk götürmez , ki geçen yıl bile cl-uefa ve lig finalinde abou formayı söke söke almıştı.

Hidayet dedi ki...

ben yine de negredo ile birlikte , kendinden güçlü , seni kendi sahana iten takımlara karşı , özellikle cl -uefa maçları düşünüldüğünde , abou gibi adamın kadroda olmasını isterim . şahsen seneye cenk'in mümkünse satılıp , daha genç , umut vadedecek, enes gibi mesela ,genç bir oyuncunun takıma katılmasını isterim . cenk o bölgenin birinci oyuncusu olamıyor , o ihtiyacı kapatamıyor ve kapatamayacak gibi üstelik her yıl kıdemi artıyor . bu kadar kıdemli yedek profili hoşuma gitmiyor açıkçası.

beagle dedi ki...

@planck
Valla Kerim Frei a dünya kadar para ve dakika veren takimin 1-2 sezon a takimda düzenli dakika vermeden M.Enesi gondermesini hic anlamam. Daha güçlü, daha hızlı, topa daha düzgün vurabilen bir oyuncu adayı idi. Yeni yükselen takimlarda büyük kaos oluyor. Hem Tamer Tuna hem de Enese peşinen üzüldüm. Tek pozitif olay Izmir taraftar desteği olabilir.

Orkan başka tip oyuncu. Kenarda 10 numaramsilardan. Çok tıfıl olmadığı ve duran topa vurabildiğinden umutluyum da, Q ile çok kel alaka bi adam. Enesi Q'nun arkasinda pişirtsek oyun uyumu/devamlılığı açısından daha iyiydi.

turgay dedi ki...

hakikaten enes'i nasıl kaybederiz çok şaşırtıcı. sedat mesela ona göre daha geride olmasına rağmen kaldı kadroda. enes umarım bizim kafaları duvara vurdurmaz bir kaç sene sonra.

bence atibanın arkasına değil önüne adam almak lazım. genç yabancı alamıyoruz bari atibanın bi 5 yaş civarında gencini bulalım. ahmet bulut'a söyleyelim uydurur bize birilerini diye düşünüyorum.

Zaitsev dedi ki...

* Genç oyuncularla ilgili hep aynı sorun var. Genç oyuncunun gelişmesi için potansiyel yetmez. Oynatmak zorundasın. Işık varsa 18 yaşında takıma koyman ve ısrar etmen gerekli. Bu ülkenin futbol ve taraftar düzeni ise sonuç odaklı ve bu sebeple genç oyuncular için gelişime kapalı bir düzenimiz var. Bu çocuklar U21de kendilerini eğlendiriyorlar kadroya giremedikleri için ve köreliyorlar.
* Oğuzhan Beşiktaş feda demeseydi büyük ihtimal bu aşamayı kaydetmeyecekti.
* Arda Manisa'ya kiralık gitmese bugünlere gelemezdi.
* Bruma gibi bir yetenek bile tukaka oldu üzerine 1 gr koyamadan gitti. Leipzig'de uçar bu sene tahminim.

* Trabzonspor, 1461 takımı ile Reşit Akçay zamanı piyasaya oyuncular verdi ama orada takılı kaldılar. Devamını getiremediler, sonrada küme düştüler zaten.

* Bizim 1 veya 2ci ligden bir takım alıp bu çocukları orada pişirmemiz gerekli. Yoksa bu düzende genç oyuncu yetiştiremeyiz.
* Bunu Türkiye'de aşmanın bir yoluda 18 yaşında oyunculara zorunlu ilk 11 kontenjanı açılması olabilir.

* M.Enes, Sedat'tan daha yetenekli olabilir ama hazırlık maçlarında gördüğüm Sedat daha bir takım oyuncusu. Sedat'ın hazırlık/kupa maçlarında ara sıra attığı goller varken Enes'in sürekli kaybolması gibi bir veri var elimizde.

Zaitsev dedi ki...

Bu FFP olayında başabaş zarar şartı da var arkadaşlar. Sadece transfer yasağına indirgemeyelim. Fener'in geçen sene max. 20 milyon avro, bu sene de max. 10 milyon avro zarar etmesi gerekiyor mesela. Futbol takımının yıl sonu kar zarar durumuna göre anlaşma devam ediyor. Biz geçen sene o şartı yerine getirebilsek transfer yasağımız kalkacaktı. Oyuncu satmak gibi bir önceliğimiz olmayacaktı. Aldığın kadar sat şartı transferde uçma diye var ama tabiki biz onun da suyunu çıkarıyoruz. Fener'in yaptığından sonra herhalde direk transfer yasağı gelir bundan sonraki anlaşmalarda.

Bu Negredo konusunda ise oyuncunun oynama isteği önemli faktör. Bu adam isterse tek başına takımı önde tutar. Rakip stoperleri aşırı sıkıntıya sokacaktır. Kendisi çok gol atamazsa bile Talisca ve Babel'e 15er tane belki de daha fazla attırabilir.
Şenol hoca Aboubakar muamelesi çekemez. Negredo 25 yaşında geç olsa da parlama noktasında bir adam değil. City transferi yapmış kariyerli biri. Gomez gibi alır formayı. Cenk'te kanat opsiyonu olur veya 4-4-2 çift forvet oynarız ara sıra.

Ben bu Orkan'ı ne zaman izlesem beğeniyordum, ama çok da oynamadığına göre bazı eksikleri de var. Gene de Almanya altyapılı futbolcunun ölüsü bizim ligde iş yapar burası net. 450k Euro da para bile değil. Fenerbahçe'nin 3. kalecisi 1 milyon Euro ediyor ajdsahdjkahkjd.

can dedi ki...

Oh be, nihayet yeni post!

Su transfer donemini Pepe, Negredo, Orkan + stoper (mesela Miranda) bitirebilirsek hic bir kurumsal futbol akli olmaksizin tarihimizin en planli transfer sezonunu geride birakmis olacagiz. (Hele bir de uzerine bir de direk 11'de oynayabilecek bir sag kanat alabilirsek) Sans mi diyeyim, baskana uyup FFP bereketi mi diyeyim?

nathan dedi ki...

Abartmayayım ama Negredo biçilmiş kaftan. Ben pivot santrafor sevmeyenlerdenim. Beşiktaş gibi hücumu düşünen bir takımda Inzaghi tarzını daha çok sevmişimdir. Negredo Şenol Güneş'in istediği pivot özellikleri de olan, golcü olarak her bişeyden 10 üzerinden 7-8'e çıkabilecek bir adam. Gomez'le kıyaslanıyor ama Gomez çok güzel işler yapmasına karşın misal 2 metre yanındaki takım arkadaşına pas atmakta zorlanabiliyordu. Negredo'da bu gayet iyi seviyede ve katılıyorum Oğuzhan'la çok iyi anlaşır, hazır olun duvar paslarına aralara kaçmalara vs. Asist özelliği de gayet iyi. Tek soru işareti bence de uyum sorunu olabilir, İspanyol oyuncular biraz zorlanıyor dışarıda. Ama takımda öyle bir hava var ki Şenol Güneş faktörünü de ekleyince 2 haftada sürekli takım arkadaşlarıyla şakalaşıp sırıtan bir Negredo görebiliriz. Özeti: Gignac'ı burun farkıyla geçerek adı geçenler arasında en iyisi. Bir iyi özelliğini daha ekleyeyim müthiş bir profesyonel. Maçta koluna basarlar ağrı içinde oynar gol atar. Bu açıdan Vodafone'daki taraftarın sevgilisi olacağına emin olabilirsiniz.

Planlamaya göre galiba Demba sağlam raporu getirirse takımıyla işlerini halledip gelebilirmiş. Negredo-Cenk-Demba Ba tadından yenmez. Hangisi iyi ve maçına uygunsa onun oynaması kaydıyla. Negredo ve Demba Ba olursa bu taraftar bünyesi kötü olduğu halde oynatılmaya devam edecek bir Cenk'i bir daha kaldıramaz zira.

Söylenildiği gibi Lens ve Miranda da olursa bu sezonu atlayıp bir sonraki sezonu düşünmeye başlayın derim o derece.

Tek derdim hala eldekileri göndermede sorun yaşanması. Bu tabii gelenlerin geç gelmesiyle de alakalı ama bu planlamaları biraz önden yapmakta fayda var. Nasıl ki yönetimde transfer için yöneticiler, ekipler vs var bu konu için de önceden planlama yapacak adamları belirlemeliyiz. Madem futbol direktörümüz yok bu gereklilik oldu resmen.

nathan dedi ki...

Ancak şu da var. Bahsettiğim kadro lig için. Avrupa'da başarı istiyorsanız kiralayabileceğiniz bir Medel kesin şart. Şunu anlamıyorum. FFP çerçevesinde kiralamaya kısıtlama yok. Al kardeşim Medel'i ve istersen sadece Avrupa maçlarında oynat, gerekirse Medel-Oğuzhan-Talisca ya da Atiba-Medel-Oğuzhan ya da Atiba-Medel-Talisca da yap. Avrupa'da başarı önemli çünkü cukka geliyor.

nathan dedi ki...

Sadece futbolcu değil "adam" da almışız ne güzel:

"Beşiktaş'ta olmak benim için bir şans, bu şansı bana tanıdıkları ve beni aralarına kabul ettikleri için herkese teşekkür ederim. En önemlisi burada iyi karşılanmamdı. Hem kulüp hem takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladı."

"Beşiktaş için çok sıkı çalışacağım. Fizik olarak şu anda takımla aramda bir fark var. Bu hafta tek başına çalışacağım. Önümüzdeki hafta takıma katılmayı hedefliyorum."

"Bana bu dönemde şans verdiği için Beşiktaş'a teşekkür ediyorum. Hayatımda yeni bir sayfa açıyorum, yeni bir kültür tanıyacağım."

"Beşiktaş'ın hedefleri doğrultusunda her gün sıkı çalışıp, bu hedefleri gerçekleştirmek için çalışacağım."

beagle dedi ki...

1988-90 arası FB bizden geri kaldıkça transfere yüklenirdi. Metin Aşık ne çekti be.

Şu anda hem cincon hem fenev önlerine geleni 3-4 milyon maaşla alıyor. Bir hata yapmadan Santrafor ve Stoper transferlerini bitirirsek bunlarin burnu 5 sene pislikten çıkmaz. Gömü buldu sanki manyaklar. Zaten zarar ediyorlardi.

fidddas dedi ki...

bu akşam oynanacak olan
partizan-olympiakos
ve yarın oynanacak olan
nice-ajax, Dynamo Kiev-Young Boys maçları bizim için önemli.

olympiakos, ajax ve dynamo kiev 3. torba takımları. bu turda en az birisi elenirse, play-off turunda biri daha elenir diye bekleyeceğiz.
önüzümüdeki takımlardan ikisi elenirse 3. torba takımı olacağız.
Ntvspor mucizelere bağlı falan diye saçma sapan yazıyor ama nice-ajax eşlemesinde nice'in çıkması veya olympiakosun bu turda olmasa bile sonraki turda elenmesi çok sürpriz olmayacaktır.

Basar dedi ki...

10 kişi ile madara ettiğimiz, 100 maç oynasak havada karada mundar edeceğimiz Olly'nin 3. torba olması manidardır! Benzer şekilde grupta bizi hakem şikesi ile yenen ama buna rağmen puan tablosunda altımızda kalan Kiev'i de listeye alabiliriz. Bence bu yıl da uefa (en az yarı) oynamamız önemli. Defansa bir takviye (Marcelo'nun gidişine bu yüzden bu kadar kızdım) ve bence Atiba yerine bir adam (Lyon ve Başakşehir maçlarında sahada neredeyse yok oldu) lazım.

Üzülerek Cenk ile ilgili negatif bir algı oluştuğunu görüyorum. Cenk ilk 11 oyuncusu değil hepimiz hemfikiriz ama Türkiye'nin ve hatta Avrupa'nın oyuna yedekten girip oyuna etki edecek nadir oyunculardan birisi. Bu açıdan çok değerli. Sonuçta oyunu bir bütün olarak düşünmek zorundayız, bazen farkı açmak bazen kötü giden maçı çevirmek için Cenk tarzı oyuncuya ihtiyaç var. Bunu Pektemek ile yapamayız.

sports guy dedi ki...

@Basar hocam sana cok takiliyormusum gibi gozukuyor biliyorum da, su oly muhabbetin komik biraz :) adamlar koklu bir futbol ekolu, ve gecen sene kadrolarinin icini bosalttilar komple. 4 oyuncu satisindan bir sene icinde 40 milyon euro koydular kasalarina. Bence asil manidar olan 3 sene once SL gruplarinda bayern munich arsenal dinamo zagreb'li grupta 9 puan toplayarak 3. Olan olympiakos'tan daha az puana sahip olmak degil, yunanistan gibi batik ekonomili bir ulke takiminin senin 4 senede yaptigin satisi bir senede yapabilmesi.

Olympiakos'un tam kabuk degistirdigi doneme denk geldik, yoksa o tur cok daha zor gecerdi. Ama tabii ki gunumuz onemli, ve gunumuzdeki olympiakos zaten cl gruplarina zor kalir. Nice de ajax karsisinda favori gozumde, yani 3. Torba ihtimalimiz aslinda gayet kuvvetli.

Ha tabii biz en son 3. Torbadan kura gordugumuzde alman sampiyonu wolfsburg'u 4. Torbadan cekmis takimiz. Simdi de gider o torbadan almanya ikincisi leipzig'i cekersek hic sasirmam :)

fidddas dedi ki...

bizim iki sene ard arda men edilmemiz o senelerden bize 2.5 puan falan verdi. bu yıl o senelerden biri gidiyor, bu yıl şu anda 45 puan civarındayız, alacağımız puanlar ile 60 bandına yaklaşabilirsek CL de 3 torba veya elemelerde seri başı olmak garanti olacak.
keza fenerbahçe ve galatasaray 24 puan aldıkları sezondan bu sene itibariyle mahrum kaliyorlar. galatasaray bu yıl 2-2.5 puan ile falan kapatacak. 33-34 puanlarda kalıyorlar ki bu onlar için kötü. (dolaylı olarak bizim içinde kötü.)
yeni formatta direkt katılım için ülke puanı ilk 12 de olan ülkeler direkt takım verecek(12 konusunda emin değilim ama Türkiye sınırda onu biliyorum)
ayrıca fenerbahçe, galatasaray ve başakşehirin avrupa ligi gruplarında olması hem puan olarak hem de takımlarının yıpranması için bizim için önemli. östersundsa elenmelerine tamamen yukarıdaki sebepler ile üzüldüm açıkçası.

gelelim 4. torbadan güçlü takım meselesine;
oly ve ajax elendi dersek ve şampiyonlar grubundan elemeden hep seri başları gelecek diye hesaplarsak 4. torba takımları ;
Celtic, Salzburg, Kopenhag, Ludogorets, Feyenord, Leipzig, Varsova(?) ve Nice(?) gibi oluyor.

burada bize Nice ve Leipzig sorun çıkarabilir. Genç ve dinamik takımlar.
ikinci torbadan dortmund çekersek Leipzigten kurtuluruz, nice çekmeyecek kadar da kura şansımız olsun :)


Zaitsev dedi ki...

Bu sene geçen seneki Avrupa performansını sergilersek seneye Uefa sıralamasında 20 civarı bir noktaya gelebiliriz. Tabi bizim kura şansımızla biz son torbadan gider maç başı 150 km koşan takımı buluruz o ayrı :)

@ Basar

Hocam Avrupa'da başarı önemli ama bu seneki birincil hedefimiz ligde şampiyonluk olmalı. Avrupa başarısı ikincil hedeftir. Avrupa da bir şeyler yapmak için geçen seneki gibi sallanırsak Fener affetmeyebilir.

Bende isterim bir kupa veya en azından yarı final ama önceliğimiz bu değil. Ligde şampiyonluk + şampiyonlar ligi direk katılım ile bu borç sarmalını biraz hafifletebiliriz. Daha işlevsel bir ekonomiye doğru adım atmamız hızlanır.

Cenk iyi bir yedek. Bence çabalarsa iyi bir birinci forvette olabilir ama çabalamayacak ve mevcut durumunun üstüne yatacak muhtemelen. Ben Cenk'i Fenerle oynadığımız kupa maçında sildim defterden. Özellikle takım 10 kişi kaldıktan sonra bile Cenk ilerde pres yapmadı ve maç sonuna kadar yürüdü. o gün ileriye dönük bütün defterini kapattım :)

Transferde forvetten sonra ortaya Oğuzhan-Tolgay-Talisca 3lüsünden 2sini maç içinde taşıyabilecek bir adam bulmalıyız. Bu tarz bir oyuncu bulursak stoper sıkıntılı konular listesinde önemini kaybedebilir.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Bugün ailede gidilecek biraz yeşil bölgede güvenlik endişesinden şort giyilmemesi çekişmesi yaşadik. Ülkemizin şartlarindan sebep hiçbir zaman gelirimiz avrupa kulüpleri gibi olmayacak. Gelecek oyuncu 2 kat maaş isteyecek, koşa koşa da gidecek. Stadimizin önünde bomba patlayali ... gün oldu daha. Dün orada o gün ölen gencin adini taşıyan park gördüm.

Yönetime yuklenirim ama bu koşulları unutmamak lazım. Oyuncu yetiştirmedigimiz (altyapi veya 16-21 yas arasi toplama) hicbir modelde artiya gecemeyiz biz. Cin hayalleri falan hikaye.

sports guy dedi ki...

Ffp yasagin olmazsa yine artiya gececek yapiyi kurabilirsin, her sene iki tane oguzhan aydogan/orkan cinar ayari transfer yapip oynatarak veya ciddi kuluplere kiralayarak.

Ama tabii bunun icin ciddi bir planlama yapmak, surekli almanya/hollanda altyapilarini falan kovalamak lazim, oradaki cift pasaportlu futbolculari.

Pepe transferine vb karsi degilim, asiri sevindim hatta. Ama ne kadar cok iyi is yapmis olsa ve cok benimsemis olsam da Babel siritiyor bu planlamada. Veya quaresmanin takimda kalmasi. Vs vs, cok gider daha bu liste.

Tamam kimse senden bi benfica falan olmani beklemiyor, ama mesela olympiakos'un oyuncu sattigi yerler meksika cin falan. Sadece bir tane premier lig ihracati var gecen sene. Bunlar networking isleri, ve cin seferini birincil destekleme sebebim benim.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Feda tarzı bir aksiyona girmemişsen oguzhan aydogan/orkan cinar gibi genç oyuncuları ilk 11e zor sokarsın. bunların ritim bulması bile 4-5 maç sürer ki o sürede taraftar ve basın kötü sonuçta çökerler üzerilerine. Tamamen bitirirler.

Biliç zamanı bu treni kaçırdık. Oğuzhan dışı kazanım yok elimizde. O da düzgün çalışmıyor maalesef. Biliç devşirme stoper ve bekler yaratarak gençlerin önünü kapadı. Sağ bek yoksa al U21den oynat Necip'in orada ne işi var :)

Ön tarafta kaliteli fakat sürekliliği olmayan bir kadromuz var. Oğuzhan, Talisca, Tolgay bunlar yetenekli ama süreklilik yok. Cenk hiç yok. Geçen sene Aboubakar da oynadığı kadar vardı. Neyse bu denklemde her zaman iyisiyle kötüsüyle her maç yapacağı işi standart yapan Q7 şimdilik takımda kalır. 2018 kupası sebebiyle bu sene iyi verim verecektir. Sonra belki arzulanan transferini bile yapar.

Babel 2ci yarı 8 gol yapmış. Ön tarafta ağırlığı olan/yer kaplayan Negredo/Gomez tarzı bir adamla çok daha farklı ve efektif olacaktır. bu sene beklentim çok ondan çünkü 2 sene sonra son kontratını kovalayacak.

Huzeyfe dedi ki...

Pepe, Negredo transferleriyle uzun vadede de kazanabilirsin. Bu oyunculari veteran olarak kullanir etrafina ve arkasina genclerle takviye yaparsan veteranlarla kurguladigin bir oyun ekolun olur ve o gencler bu oyun ekolunde yetisebilirler.
Pepe ornegin hangi genc stoperimizin yetismesini saglayacak? Mitrovic mi? Bence hayir. Oyle bir planimiz var mi? Yok. Uzun vadede kazanamamizin nedeni bu. Gecici cozumler ulkesiyiz.

Basar dedi ki...

@sports guy
Sorun değil, fikrini belirtiyorsun. Her şeyin doğrusunu ben söylüyorum gibi bir iddiam yok.

beagle dedi ki...

Atinç'a 3 milyon geri vermeyecegimize göre Fatih'i Pepe'nin emir eri yapip yetistirmeliyiz. Burada Mitrovic iyi oynadı diyenler olacak kadar tolerans varsa Fatih'ten sabirla Baresi çıkarabiliriz.

Rakiplerin abartili transfer taarruzu en sonunda düzgün adamlara yöneldi. Durum biraz riskli. Stoper ve santrafor işini vasatla çözemeyiz.
Mangala+Negredo/Gignac klasmaninda vurup kafalarini ezmeliyiz. Yedeğe de Demba Ba dönerse yaşlı ama iyi oluruz.

can dedi ki...

Bu mac isi gucu birakip oyundan cikana kadar gozumu ayirmadan Mitrovic'i izledim. Berbat bir mac cikardigini, ve daha da onemlisi zerre kadar isik vermedigini rahatlikla soyleyebilirim. Bir kere bu kadar pasif ve vurdumduymaz bir stoper olmaz. Cok agir ve hantal. Pozisyon almayi bilmiyor. Cezasahasi icinde kendi golgesini marke ediyor, hic bir adama yanasmiyor. Hava toplarinda sifir...

Stoper almamiz sartoglu sart. Isin komigi bugunki macta oyuna giren ve kendilerine 8 milyon uzerinde bonservis gomdugumuz 5 stoperden Mirkovic, Pedro ve Milosevic'in altyapimizdan yetisen Atinc ve Fatih'ten ustun tek yanini gormememiz oldu. Gecen gunlerde blogda yaptigimiz altyapi tartismasina istinaden suraya ekleyeyim.

beagle dedi ki...

Valladolid maçı 2-2

- Rakibin 25 Miguel ve 7 Jose 20-21 yaşında iki canavar oyuncusu var. Biri transfermarktta bile yok. kapabiliyorsan 1-2şer milyona hemen kapayacaksın.

- Her koşulda maçta dağılmıyoruz, şampiyonluktan gelen bu takım özgüveni büyük şans, ama geçmişten bildiğimiz üzere 3-4 kötü maçta kaybedilebiliyor.

- İlk yarı yedeklerleydik, ikinci yarı kanatsız daha çok asla oynadık. Diamond hesabı.

- Oğuzhan sahada yokken hücum falan yok. Ancak ver Talisca'ya, abansın.

- Cenk, Pektemek'ten 2 kat yetenekli, 4 kat akılsız. Hiçbir sistemin net oyuncusu değil, kulübeden etki adamı.

- Mitroviç kendince iyiydi. Ama en iyi maçında bile çok ağır, müdaheleye gönülsüz, top kapma vb inanılmaz sınırlı. Düzgün ayaklı alan savunucusu da, alan savununca rakip pat diye arkasına top ortalıyor, biri koşup vuruyor.

- 10 dk kadar oynayan Miloseviç çok farklı göründü. Ağır değil ve mücadeleye gönüllüydü.

- Aras kadar ne yaptığı belirsiz adam zor. Hoca haklı anında şut. Küçük takımlarda 10 numara falan oynamalı.

- Caner orta yaptı, gole dönüştü. Arkasına da gollük 2-3 top kaçırdı. Caner+Adriano dakikaları ise takım eksik kalıyor. Orada sıkıntı çıkacak. Bu haliyle kesin yedek. Ama hücum hattı berbatken canerin ortaları da gerekiyor.

- Sedat fiziken bizde oynayamaz. en önce kiralayacağımız genci ısrarla tutuyoruz. Fatih oyun kurarken hata yapabiliyor ama çevik, pas arası yapabiliyor. Sanki biraz oynasa 3-4 maç sonra Necip katkısı verebilecek.

- Fabri çizgide top kurtarıyor, ama kalede gittikçe küçülüyor. Kale alanına düşen yavaş/armut ortalarda bile yok. 1. golde epey vakit varken forvete doğru çıkmaması da acayip, açı kapamada falan da sıkıntılı. Devre arasını ilk 11'de zor görür. Toparlanmazsa Tolga'dan farkı kalmamak üzere üstelik boyu, kolu vb kısa diğeri en azından armutları topluyor, imkansız birkaç top çıkarıyordu.

Hidayet dedi ki...

beşiktaşa , kamp dönemi bitmeden stoper -forvet lazım . marcelo gideli 15- 20 gün olmuştur herhalde , para da koyduk cebimize , hala zamanımız var deniyor . anlayamıyorum . hadi diyelim öyle , en iyisini düşünyorsun , peki , g .inler'i nasıl bu kadar erken bırakabiliyorsun . o da bekleseydi transfer dönemi sonunu , senin oyuncun değil mi nasıl olsa ? ne acelesi vardı ? hiç kandırmayalım kendimizi , pepe'nin yanına bir pepe daha koysak atiba-ozzy-talisca ortasahası ile cl'de işimiz çok zor . ben atiba'nın fiziksel olarak yükü kaldırabileceğine inanmıyorum . fakat ortasaha transferini konuşan bile yok.

beşiktaş yine "bulabilirisek stoper, şartlar uygun olursa " havasına girmiş . bir iki demece baktım da . valla helal olsun ne diyim . üçüncü seneye de herhalde bir iyi stoperin yanında bir el bombası ile girecez. stoperlerin hepsi , pepe hariç kayıtsız -şartsız genç -yaşlı altyapı -üstyapı demeden kesinlikle çöp . başkan lens transfer haberlerinin fener ile rekabet olsun diye basın tarafından çıkarıldığını söyledi . şaştım kaldım . sezon sonu lens bizi çok istiyor diyen kendisi değil gibi. o kadar çok lens hakkında konuşmuştu ki , sözleşme cebinde başkanın diyordu herkes

Ekrem35 dedi ki...

Mitroviç'ten hala belki olur diye umutla bekleyen güzel kardeşlerim, abilerim boşuna beklemeyin bu oyuncudan hiçbir halt olmaz. Geçen sene de yazdım birkaç kez; şu milosevic'in mitrovic'ten aşağı kalır hiçbir yanı yok. Biri 250k biri 4.2 m.avro. cem dizdar atınç transferi yerine burayla uğraşsa bence burdan ekmek çıkar

ideal 11 dedi ki...

fiddas

https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/AccessList2018.html

yeni sistemde ilk 10 da olman lazım şampiyonun direk katılması için.11. sırada ki ülke ise eğer cl şampiyonu ligdeki sıralamada cl gruplarına gidecek şekilde olursa 11. sıradaki ülke şampiyonuda katılıyor.

yeni sistemde şampiyon olmayan takımlara 2 kontenjan vermişler.5 idi bu.ama artık 5 büyük ligden rakipler olmayacak elemelerde.süper lig ikincisinin şansı biraz artmış olabilir.

10. sıra ile 9. sıra arasında bir fark var. o da 9. sıra ülke ikincisi 2 ön eleme oynarken 10. sıradaki ülke ikincisi 3 ön eleme yapacak cl ye girebilmek için.

https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/crank2018.html

bu sezon bizi hollanda sıkıştırıyor 10. luk için.diğerlerinin geçeceğini sanmıyorum.kötü senaryo ise fenerin ve başakşehirin gruplara kalamaması.bu durum gelecek adına oldukça sıkıntı yaratır.

15. sıraya kadar senaryo çok kötü değil.ama 16. sıraya düştümü sıkıntı var.tek takımla cl elemelerine girip 3 ön eleme maçı yapıyorsun.

Hidayet dedi ki...

mitroviç fizik olarak bile acayip gözüküyor . takımın en fit iki oyuncusu 34 'lük pepe -quaresma . miloseviç ve atınç'ı sırf fizikleri için bile mitroviç -pedro'ya tercih ederim . hele pedro , o nasıl futbolcu fiziği ? nasıl bir sihirli değnek değecek te , rakibin yanında antreman temposuyla koşan mitroviç canavar olacak ? adam en büyük ilizyonunu top ayağındayken yaratıyor , aceba mı diyorsun , fakat çok geçmeden foyası dökülüyor.

bir de babel nerelerde bilen var mı ? sakat mı , nedir ? adam ortadan yok oldu gibi . klübün paylaştığı fotolarda bile görünmüyor

yilmaz dedi ki...

pedro ve milosevic'e bildiğin mobbing uyguluyor takım. Yani kiralık göndereceğin belli bu adamları. Ama kadroya alıyorsun, fakat nolur nolmaz iyi filan oynarlar diye sadece son 5 dakika oyuna alıyorsun. Onda da ikisini birden oyuna alıyorsun. Bu iki oyunuyu tek bi oyuncu gibi düşünüyor hoca. Bir farkları olabileceğini hiç düşünmüyor. İsimlerini de hep beraber anıyor.

Milosevic'in o 5 dakikada bu takımda kalabilmek için yapabileceği tek şey, o videolarında attığı golden 3 tane daha atması heralde.

Hoca'nın belli potansiyeli olan oyuncuları parlattığı konusunda hemfikir olmakla beraber, bir oyuncuya güvenmiyorsa o adamın burnundan fitil fitil getirdiği de bir gerçek. Bonservisi ile, gelecek planı yaparak aldığımız bu iki oyuncu göz göre göre bedavaya şutluyoruz, aynı kader Mitrovic'i de bekliyor.

Milo ile aynı milli takımda oynayan Lindelöff de Benfica'da tam bir sezon geçirdikten sonra United'a gitti. Bu da muhtemelen tesadüftür.

beagle dedi ki...

@Yılmaz
Milosevic o kısa sürede bir şans istiyorum dedi bence.
Pedro, Aras falan bunlar Jübile yapmış.

yilmaz dedi ki...

@beagle bence de. Aras o treni geçen sene kaçırdı. Pedro'nun bu oyun sisteminde pek şansı yok, kabul ediyorum. Ama stoper hattında haddinden fazla sirkülasyon oluyor. Halen daha bir stoper gelecek. Ben burada bir hata olduğunu düşünüyorum.

can dedi ki...

@ yilmaz
Orada bir degil pek cok hata var. Ama gecmiste yapilan hatalarin uzerine yeni bir hata ekleyerek sezona guvenilir iki stoper olmadan baslayamayiz.

yilmaz dedi ki...

@can Pepe varken bir de 4.2m€ bonservis ücreti verdiğimiz Mitrovic varken tekrar stoper arayacak lükse sahip bir takım olduğumuzu düşünmüyorum. Alacağımız oyuncu tartışmasız biri olacaksa min 2.5m€ maaşla gelecek. Mangala, Miranda, Vermealen filan düşünülüyor. Bunlar avrupa'nın elit takımlarının oyuncuları. Bu adamları 2m€'ya filan ikna edemeyiz. E bu fiyatın altında ücretleri kabul eden oyuncularda yaklaşık eldekilerin ayarında olacak.

Bence Mitrovic'i satmadan yeni bir stoper almak onu da 0 bonservis'le göndermek demek. Mitrovic 0 bonservisle gidecek adam değil. 3-5 piyasası var, onu pazarda tutarsak zarar etmeyiz bence.

QuaresmA dedi ki...

Dünkü maçı izleyenler Mustafa Pektemek'i objektif olarak nasıl buldular? Üçüncü forvet olarak tutulabilir mi? Başakşehir'de oynadığını oynasa yeter aslında.

sports guy dedi ki...

Pektemek'i yorumlamak icin ideal bir mac degildi. Sacmasapan bir 4 4 2 ile basladik maca, ama talisca forvet olarak sahaya suruldugunu biraz gec farkedince pektemek inanilmaz yalniz kaldi. Zaten tek forvet oynama huviyeti yok adamin, destek de alamayinca ilk yari dokuldu haliyle.

Sunu soyleyeyim, kanat rotasyonu yetersizliginde gecen seneki cenk-abou muhabbetinin 2 tik altini gerceklestirebilir cenk-pektemek. Tabii sezonda maksimum 2 kere olmak kaydiyla(omer sismanoglu-cenk tosun'un aldigi karabuk maci gibi).

Yani benim gorusum evet kalsin pektemek. Daha olgun da gordum adami, hem CL icin turk homegrown oyuncu, verdigimiz para da bi ise yarasin bari :)

beagle dedi ki...

Pektemek'in sağ çapraza boşa kaçtığı ve Cenkin ısrarla vermeyip iki kişi arasından şut zorlayıp, auta attığı pozisyonda pas gitseydi, Pektemek için bir şey söyleyebilirdik. Yalnız her halukarda tek santrafor başlayacaksan cenk değil Pektemek. En azından futbol oynama niyeti var.

planck dedi ki...

dün ara ara bizim maça baktım, biraz da roma maçına baktım. fizik kalite olarak çok fark var. pepenin hazır olmadan gelmiş hali bile bizimkilerin üstünde. kendi yaş sınıfındaki a kalite oyuncu normlarına uyan bir atiba bir adriano var. cengiz de kişisel antreman işlerine girmezse geri döner birkaç yıla. umarım kendini geliştirir de ardanın cakası iner biraz.

Basar dedi ki...

"yönetim istifa" derken herkes bana haklı serzenişte bulunmuştu. Yazdığım tabi ki de yönetim istifa etsin anlamında değildi ama stoper işine acayip kızdım.

Senelerdir o stoper senin bu benim geliyor. Tam ideal ikili oluşmuşken satıp uymayan adamlar ile başbaşa kalmak (Pedro, Milo, Mitro) gerçekten sinir bozucu. Marcelo gibi bir adamı 7'ye (evet yanlış okumadınız 7'ye gitti) sattığın piyasada Mitroviç'e 4,2 vermiş olmak faciadır! Eğer 1 stoper daha alırsak muhtemelen Marcelo'nun yerini doldurmak için totalde 7'den fazla vermiş olacağız. Ben hiç Shelby gibi Mitro'yu iyi bir fiyata satacağımıza inanmıyorum.

Birde şu var, bir stoper daha alırsak Pepe-yeni stoper ilk 11 oynayacak. Tosiç-Atınç sol stoper yedeği olacak, Mitroviç de sağ stoper yedeği olacak. Kısaca toplam hesapta da yine fazla adam var.

Yönetim bir çok iyi işe imza atmış olabilir ama buradaki planlama gerçekten çok kötü. Zaten takımın turnover oranı en yüksek bölgesi (Santrafor ile birlikte) Bu yüzden bana kalırsa Marcelo'nun satılması gerçekten çok büyük hatadır.

cochise dedi ki...

Öncelikle stoper mevzu çoğunluğun da dediği gibi bu stoperlerden bi cacık olması zor. Kimse alınmazsa Tosiç başlar sezona. Ayağı iyi ama fizik gücü, hızı yetersiz oyuncu serisindense Necip’i stoperde tercih ederim. Mitroviç iyi kötü adı olduğu için görece az bir zararla kurtulabileceğimiz bir oyuncu. Ama iki yıl daha kalırsa bizde komple zarara dönüşebilir. Onun tek bir oluru çok sıkı çalışmak ama bunu henüz yapmadı. Hırvat milli olmasına tav olanlar var ama stoperleri ile meşhur bir takım değil. İlk 11 oyuncusu değil. Gordon o takımın ilk 11’iydi vs. Ayağının düzgünlüğüne tav olanlar var ama bu da Almeida gol atma harici özelliklerinin fena olmamasına ya da Sicok’un kafa golü atma potansiyeline benziyor. Ana özellikler yetersiz. Ama 4-3-3’te çapa oynar mı bence oynar. Burada oluru daha fazla gibi.

Orkan Çınar uzun zamandır ilk 11 harici yapılan transferler arasında umutlandığım tek oyuncu. Bir fırsat bulursa zamanla ilk 11’e bile yerleşecek potansiyeli var. Onun atletizmi yetersiz. Ama topu biliyor. Kafası çalışıyor. Artı tutmasa zararı olmayacak transfer. Ama tutacak, inanıyorum. Sadece hemen değil, biraz zamana ihtiyacı var.

Babel gol açısından fena katkı vermedi ama oyuna kimi zaman verdiği dinamizm/atletiktik katkısı dışında çok az etkisi oldu. İyi koşuyor, orta sahanın pas alışverişine destek oluyor. Ama bunlar yıllık 2 milyon Euro kazanan oyuncu için yetmez. Bu yıl daha fazlasını yapmalı.

Mustafa’nın maaş yükünü karşılayacak bir takım olmadığı sürece 3. Forvet kalması bence uygun. Yeri geliyor ortalık karıştıracak adama ihtiyaç oluyor. Bir de nadir de olsa yeteneklerini sergilediği ‘an’lar oluyor. Top tutma, hava topu özelliği var. Kafası çalışmadığı için (futbol aklı demiyorum genel olarak anlama/algılama kapasitesinin düşük bence) ana opsiyon asla olamaz ama sözleşme bitene kadar yar maaş karşılayarak millete artı katacağımıza dursun kenarda.

Negredo vs. bir kesinleşsin öyle konuşalım. Ben hala başka bir isim olacak diye düşünüyorum ama arada Cenk’i gömmeyi de çok yanlış buluyorum. Sevdiğim bir karakter değil bu kadar iyi bir yedek golcüsü olan çok çok az takım vardır. İlk 11’i çıkaramaz ama her şeyden azar azar da olsa yapabilen ve golün her türlüsünü atabilen bir adam. Tabii ki esas forvet olarak takımı taşıyamaz ama misal geçen sezon esas forvet olarak alınan adamın aşırı duygusal olup adaptasyonunun çok uzun sürmesi, 3 kırmızı kart görmüş olması, Afrika kupasına gitmiş olması Cenk’in suçu değil. Cenk, Gomez gibi 1. Sınıf bir forvetin arkasında da gayet iyi bir iş çıkarmıştı. İyi bir forvet alınsın o yine katkısını verir.

cochise dedi ki...

Ve Terim milli takımı bıraktı. Umarım korktuğum gibi Şenol Güneş'e ekşimezler de Şenol hocanın katkısını küçümseyen arkadaşlar durumu yeniden değerlendirmek zorunda kalmaz.
Kimse kulüp izin vermez falan da demesin, yukarılardan bir karar verilirse kimse direnemez ..

planck dedi ki...

yukarıdan gelen karara da direnebilecek tek isim güneş. o yüzden o ne isterse o olacak, gitmek isterse yukardakilerin aklında başka biri olsa bile gider. fakat yd federasyonu ile çalışmak isteyeceğini sanmıyorum. ayrıca zaten milli takım bazında en büyük başarı onun ve dünya üçüncülüğünü geçme ihtimali yok ama takımlar bazında daha terimin altında, bunu geçmek en azından ortak olmak isteyecektir. hatta terim gsye gelirse onu ligde sürklase etmek isteyecektir. milli takıma ancak beşiktaştan ayrılmadan gidebilir ki bu terime bile tanınmayan bir lüks idi, sırf bu fors için böyle bir duruma ok verebilir. bu durumda en azından ilk başlarda medya da arkasında durabilir bkz demirkol bunu geçen sene söylüyordu, nasıl en forma oyuncular oraya gidiyorsa en ligdeki en formda td gitmeli diye.

Hidayet dedi ki...

şenol hoca istemezse , gitmez . şenol hoca gitmek ister ,klubümle anlaşın derse , fiko 'yu , dün , kapanmış burak konusunda kendi taraftarına yaptığı gibi bir konuşma yapmaya davet ediyorum , yerse ! Kendisinin olmayan , taraftarının sevmediği oyuncuya sahip çıkan , kendisinin sözleşme uzattığı , taraftarının sevdiği hoca'sını göndermesin.

fakaaat, ya fiko , uzun vadede şenol hoca'yı düşünmüyorsa , geçen yıl sonundaki söylentiler braz olsun doğruysa, fakat iki yıl şampiyonluktan sonra düzeni değiştirmek istememişse ,lucescu boşsa , kimse fiko'yu bu durumda suçlamazsa ... o zaman fiko 'dan hamle beklerim işte

asla kabullenilmemesi gereken şey ,iki takımı da idaredir . herkes seçimini yapsın, sonucuna katlansın . yine de kişisel beklentim , şenol hoca'ya yakışan , en yakın zamanda , beşiktaş'ta hedefleri olduğunu , ayrılmayı düşünmediğini deklare etmesidir.

beagle dedi ki...

Lucescu milli takimaaa

Hidayet dedi ki...


bravo başkan , erkenden önünü kesmek lazım ;

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/70545/

beagle dedi ki...

Sviatschenko

Pedro dahil eldeki bütün stoperler bundan iyi. Gene bir scouting harikası olmadan önünü keselim.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Abi, Şenol Güneş ile 2-3 sezon daha şunlara gün yüzü göstermesek içimin yağları iyice erir. (Tabi kendimizi kaybetmeden, üslup olarak onlara benzemeden.)

O sürede Cengiz Ünder, Enes Ünal, Emre Mor, Yusuf Yazıcı, Yunus Mallı ve Bilal Başacıkoğlu gibi isimler pişsin ve Şenol Güneş milli takımın başına geçsin. Kaptanları da Oğuzhan Özyakup tabiki. :)

QuaresmA dedi ki...

Lucescu'yu getirirler milli takıma. Hatta Luce hem GS futbol direktörü, hem de milli takım hocası olabilir gibime geliyor. İkisini toplasan tek iş etmez ama 2 işlik paradan fazlasını da kazanır.

Basar dedi ki...

Bir Salvo da Şenol Hocadan. Güneş, "Beşiktaş'ta yapacak çok işim var" dedi.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Biri başkanı uyarsın, Clichy ve Elia da eklenince Başakşehir gayet guçlenmiş. Ucuzculuk maskesi ile Mitrovic Abubakar gibi yolsuzluk şüpheli transferleri bu sezon kaldirmaz.

Elde hem bonservis hem maaş bütçen var, yuklen, Gignaci al alabiliyorsan. Negredo belli ki emeklilik peşinde. Lensden önce de kariyerli stoper lazım. Önce 11e transfer yapilir, kulubeye degil.
Bu sezon geçen yil gibi kötü oynayip kazanamayiz. Abuya dönüş falan facia olur.

turgay dedi ki...

başakşehir'e karşı futbol oynama derdiniz varsa sizinle kafa kafaya oynarlar. çünkü antrenörleri rakibi ölümüne çalışmışlardır. bizim geçen yıl içimizden geçmelerinin sebebi de budur. çünkü biz top oynamaya çıkıyoruz sahaya. rakibi durdurmak için önlem almıyoruz. kendimizin oyununun en iyi olduğunu düşünüp buna göre oynuyoruz. o zamanda sana çalışan takımlar senin içinden geçiyor. tudor'un karabük takımı avcı'nın başakşehir takımı gibi.

şimdi brüj maçın başında biraz etkiliydi başakşehir kendine gelene kadar 2 tane yasladı. ama sonra işler değişti top sürekli başakşehirde kaldı bunun sonucunda da cezalandırdı bunu. bu sene başakşehir hep tecrübe aldı takımına ama çeçcunun sakatlığı bozdu işleri. oraya ekleme yapamazlarsa hızlı adamları olan takımlara karşı zorlanacaklardır. avrupada kalmalarını tercih ederim. keşke gs elenmeseydi. onların oralarda geçirecekleri vakitler önemli. biz çok yıpranacağız çünkü avrupada.

ayrıca bu transfer işini çok uzatıyoruz. paramız kısıtlı eyvallah ama fırsat transferi beklerken geçiyor zaman. planımızı doğru düzgün yapmadığımız için paramızın olmamasını bahane ederek sürekli bekliyoruz. halbuki Q7 ve adrianonun gitmesi üzerine kurulu transfer bütçesi düşüncemizin bir B planı olmadığını şimdi görüyoruz. bu planlamanın mayısta değil aralıkta yapılması gerektiğini ocak ayı ile birlikte taarruza geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. biz ise ağustos sonuna kadar adam kovalıyoruz. 2 senedir güzel sıçradık ama bakalım bu sene başımıza neler gelecek.

son olarak tüm türkiyenin spor ve siyaset kamuoyunun yapamadığını 1 tane kebapçının yapmasını tam bu ülkenin dinamiklerine uygun görüyorum. topçusuna prim üzerinden çakan mr.ego'nun gider ayak 3,5 milyon avroyu cukkalaması da tam bize uygun bir davranış.

Skywalker dedi ki...

Yav bos bos atmayi ne kadar seviyosunuz arkadas. Negredo emeklilik pesindeymis ama ne hikmetse para icin Meksika'ya giden Gignac dede tarafindan Turk oldugu icin burada kicini yirtmaya gelecek. Abu'yu zaten direk gom, adamin ozellikle gecen sene ikinci yari (yani takima alisinca) dakika/gol orani Gignac'in da Negredo'nun da hayatlarinda degil ancak ruyalarinda gorebilecekleri oranlar, ama tabi istatistigi falan kim takar, sallamasi bedava.

Bunlara kalsa baskan 35'likleri doldursun takima, sonra da kulupte gelecege yatirim yapacak transfer akli yok yeaaa

beagle dedi ki...

Az haberleri takip et. Ya da geçen sene 9 gol atmış adama yillik 9M ver, dolu konuşan adam görsün meydanlar. Ya da Yoda iki civatani sıksın, sallanmasin bingildak.

Emrah dedi ki...

Cenk Tosun'u aldığımız gibi onceden sözleşme imzalamak çok mu zor? Abuyu kafala devre arasında yap 2018-2019 sezonu için sözleşmeyi. Larin denen kanadalıyla şimdiden imzala aralıkta gelsin başlasın. Vidayla ha keza. Oyuncuyu şampiyonlar ligi ile kafala 3-5 imza parası ile hallet önceden. Mitroya biz 4.2 vermeden önceki yaz kulübüyle sözleşme yenilendiğini hatırlatayım. 1 sene önceden takip ediliyor olsa bedava alınabilirdi.

turgay dedi ki...

emrah

sana katılıyorum. bizim amacımız para harcamadan transfer yapmaksa bunları takip etmemiz gerek. ama biz ne yapıyoruz mayısta transfere başlayıp transferin son saniyesine kadar oyuncu kovalıyoruz. bu yüzden de marcelo gibi adamları elimizden çıkarıyoruz. pepe bir fırsat transferiyken elimizdekileri göndererek bu fırsatı işlevsel hale getiremiyoruz. çünkü menajerlerle iş yapmaya alışmısız. scout ekibi dediğimiz ekip faydasız. e çarelerde çaresiz olduğuna göre böyle bekliyoruz. bizim artık oyuncu izlememiz potansiyel almamız lazım. yoksa FFP'den kurtulmak imkansız. senede 2 oyuncu satıp 10 milyon kar yapalım sonra 4-5 milyon mitrovic gibi eşeklere gömelim. kafamızı değiştirmemiz lazım çok acil.

sports guy dedi ki...

Tek istedigim sey forvet transferinin kampa yetismesiydi, digerleri umrumda degildi. Bravo yonetim. Helal. Tebrikler.

Bir tek abou kovalanip alinacaksa kizmam, o en azindan takimi biliyor. Onun disinda her turlu transfer yine senol hocanin kucagina bomba birakip kacmak, iyi aliskanlik.

Skywalker dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Skywalker dedi ki...

@beagle

istatistik falan hepsine super cevaplar vermissin. aferin kocum benim boyle devam. en iyisini sen biliyosun.

bonservis falan herseyi yilik veriyoruz diye goster ki argumanin tutuyo gibi gorunsun. Gignac zaten bonservissiz geliyo, bi de benim necip'ten ne farkim var ben de besiktasin cocuguyum 1 milyona oynarim demis.

Benim ikisini de istemedigimi, Abou istedigimi bilen bilir. Sebebini sorarsan git bir iki istatistik bak, yasina falan bak anlarsin.

sports guy dedi ki...

@turgay tespitine katiliyorum, ama hoca bunu avrupa'da kiriyor. Sanirim basaksehir'i ve abdullah avci'yi hala kucumsuyor kendi kafasinda veya ekstra gurur yapiyor bilmiyorum. Sonuctan bagimsiz iki senedir basaksehir'in bizi oyun anlaminda suya dokmesini baska turlu anlamlandirmam mumkun degil. En azinda su clichy elia gibi transferleri sonrasi ciddiye alir da derbi gibi cikar su maclara artik besiktas. Fenerbahce kadikoy'de bu sekilde cikti, basaksehir'e alan daraltip hayati zindan ederek balli bi golle goturdu 3 puani.

Basaksehir senin kendi oyununu kabul ettirecegin bir takim degil su sablonda, bunu kabul etmek gercekcilik olur kucukluk degil. Gerekirse 0-0 a kilitleyip son yarim saat acmaya calis, ama bunu futbol gercekleriyle yap. Haldir huldur gidersen yine 3luk olursun bu takima.

beagle dedi ki...

@Sky
Aşkınıza ben karışmam. Sizin aranizda.

Skywalker dedi ki...

bu zeka kokan argumanlardan sonra pes ediyorum. bence de kesinlikle cinyak gelmeli

QuaresmA dedi ki...

Dünkü Başakşehir maçını 90 dakika izledim. Gerçekten iğrenç bir kulüpler ama aynı zamanda çok da iyi yönetilen bir futbol takımı.

Başakşehir ile bu sene de işimiz var. Tarihlerindeki ilk CL maçı olduğunu düşünürsek epey iyi oynadılar. 2-0 geriye düştüklerinde bile daha iyi oynayan Başakşehir idi. Kısacası bu sene de şampiyonluk mücadelesinde olacaklar ve daha da tehlikeli olacaklar. Umarım Avrupa'da iyi ilerleyip hem ülke puan kazanırlar, hem de yorulurlar.

Bu sene şüphesiz ki Fener de geri dönüyor. Avrupa'dan elenmiş GS başına Terim veya Luce'yi getirirse onlar da toparlaabilirler. Daha kötüye gidemezler en azından. :) Trabzon & Ersun Yanal da iyi. Zevkli bir sezon olacak. Geçtiğimiz sezona kıyasla epey zorlanacağız bu sene ligde.

Negredo'nun 9-10 gol atmış olmasını ya istatistikleri kötü okumak ya da işine geldiği gibi yorumlamak olarak görüyorum ve Negredo'yu Gignac'tan bize daha uygun olan forvet gibi değerlendiriyorum ama çok gecikmeden hangisi gelecekse gelsin. Atiba'nın önerdiği Kanadalı forvet de gelebilir ama tek başına olmaz. Yine de Atiba referansı değerlidir.

beagle dedi ki...

Şu dönemde Fırat Gunayer en düzgün bilgilendirme yapiyor Şafak Malatya da içeriye en yakın onayları veriyor. Basının genel halini düşünürsek Twitter en doğru bilgi kaynağı.Seçici olmak kaydıyla.
Negredonun para işini çok öne çıkardığı dünün duyumuydu. Bugün red etti şeklinde haberlere düştü.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş 11 oynayacak iki adamını ikinci kampa bile yetiştiremeyerek yanlış yapıyor . o zaman satmayı düşündüklerini de bekletmeliydi . madem marcelo'yu sattın , hemen stoper -santrfor bitireceksin .çöp oyuncularımızın çokluğu da sıktı artık . gs , takımda istemediği emre çolak , cenk gönen , hatta konuşulan sinan gümüş'e bile hem de yurtdışında takım bulabilirken bizimkilere gelince yaprak kıpırdamıyor . aras , veli ,pektemek , pedro , mitroviç ,miloseviç .. şimdi bu adamların kadroyu zorlama ihtimali var mı ? töre'yi de düşününce kanat oyuncusundan önce defansın önüne sağlam bir adam gerekiyor fakat onu da konuşan yok

Hidayet dedi ki...

mitroviç seni takıma kazandıran derin ,üst aklın amk .. tabi canım , bi adam boşuna hırvat milli takımında oynamaz , valla öyle , hemen gömmeyelim , pepe öğretir o'na maç içerisinde. bu adam beşiktaş'ta yedek oturamaz.

Hidayet dedi ki...

marcelo effect neymiş anlaşıldı . stoper almayan haindir , ortasaha'ya 11 'de oynayabilecek adam almayan haindir. kanat rekabetini düşünüp ortasaha'yı es geçen haindir .forvet , söylememe bile gerek yok. bugün bir fener'de de souza'ya bakıyorum , bir bizim ortasahaya , sanki 0,5 x'de falan oynatılıyor gibi oynuyoruz. şu mitroviç'e bonservis vereceğime , 34'lük valbuena'ya verir , 2 yıl oynatırım . hiç olmazsa futbol seyrederim. zerre kadar da acımam.

Armagan dedi ki...

Mitrovic gayet de yedek olabilecek bir oyuncu. Atınç kazmasından iyidir. Attığı paslar da gayet sağlam. Sadece bu vurdumduymazlığını çözmek için bir psikolojik desteğe ihtiyaç var.

Bir işkence türü olarak "Cenk'in diri savunmaya hücum yapmasını bekleme"ye maruz kaldım.

Hücum ve forvette aksadığımız bariz.orta sahayı paslarla iyi geçiyoruz gerisi yok. Veya arka bir uzun top atıyorlar, bizimkiler adam paylaşıp tutana kadar rakip forvet çoktan alıp gitmiş oluyor.

Ağustos geldi piyasayada Q7, Pepe falan yok. Bari bi 10 dk.görsek.

Takıma forvet alıp ısınacak, tandem oturacak... geç kalmaya başladık yavaştan. 12-13 Eylül ilk şl maçı, 24 eylül fb deplasman.

18-19 senesi Atiba ve Talisca olmayacak muhtemelen, şimdiden efkarlandım. En diri adamlarımızdan biriydi bu maçta Atiba.

Hidayet dedi ki...

atınç kazma falan doğru da hiç olmazsa hamlesi var ,ikinci hamlesi yok ama , tek bir hamlesi var , hiç yapamazsa , tosic'den öğrendiği (malesef ) kayarak yatma hamlesi var, kafası var.. miloseviç olur , mitroviç yine olmaz . ha verilen para yüzünden zorunlu olursa ,onu bilemem

QuaresmA dedi ki...

Hadi ayağı fena değil diye çapaya evriltsek bile; Necip'ten iyi olabilir mi ki?

Hidayet dedi ki...

@QuaresmA

bir anti-necip ve necipgiller olarak söylüyorum , o-la-maz . çünkü adam haplanmış gibi , çevresinde olup bitenin farkında , ayrımında değil . ne kullanıyor bilmiyorum . bir insanın en büyük gereksinimi nedir ? çevrede olup bitenin farkında olmak , kendisinin menfaatine olan şeyleri kazanmaya , kötülüğüne olacak şeyleri def etmeye /uzaklaştımaya çalışmak . farkındalık , irade ,güç.. hiçbiri yok bu adamda

beagle dedi ki...

Of ki ne of. Çile maçı

-İlk not hocaya. İyi ihtimal transferler gelsin diye, çalışmadığı bilinen ne varsa yapiyor. Kasıtlı yapmiyorsa bir daha gecen seneki gibi salak rakipler bulamayiz, bu gemi böyle yürümez.

-Neler mi çalışmıyor, ne olmalıydı?

1. Atiba, Tolgay, Ozzie 3lusu. A ve T ayni alana ayak basiyorlar O da ileride kaybolunca yanlarina geliyor. Kulliyen israf. A ve T dönüşümlü olmali. Taliscayi kullanmayacaksan Pektemek+Cenki kullanacaksin.

2. Adriano+Caner solda hem ofansif eksik doguruyor hem de Babeli saga atinca ceza alanı içi etkinlik 0. Gol bir anligina Caner sagda Babel soldayken geldi. Babelle oynamayacaksin. Şu anda hucum gucunun yarısı.

3. Mitrovic+Atinç tandemi. Yuhluk bir olay. Mitrovicin sadece vucudu değil, beyni bile ağır, Atinç da malum. Amatör takim bir devrede 3 gol atar bu tandeme.

4. Tek forvet Cenk. Maçın baglanti dusmedigi anlarda 85dksini izlemisimdir. 0 şut, 0 kafa, 0 verkaç başarısı. Cenk Tosun bir merkez santrafor değil. Olsa olsa destek forvet, SSdir. Hele arkasinda Oğuzhan, sağda Babel ile hücum hattimiz pozisyon uretmeden devre bitiriyor.

Pepe var dersek Stoper, Santrafor 1 tane gol atabilen kenar forvet acil ve zorunlu transferler.

Mitro daha da oynarsa Milo'ya çok ayıp. Para ederken Mitroyu 2-3e basimizdan atip Miloyu tutmak daha makul.

can dedi ki...

@ Cochise

Yukarida soylediklerinin hepsine +1. Ellerine saglik.

Eksikler ciddi sekilde giderilmezse bu sezonun arkasindan cok aglariz. Daha onceden de soyledigim gibi Marcelo'nun satisi bir kirilma noktasi. O 7 milyon iyi kullanilip dogru stoper, dogru santrafor ve de kadroya derinlik katacak bir (orta saha veya kanat) yedek alinirsa sampiyonluk getirir. Yoksa, sezon sonunda Marcelo'nun satilmasi basarisizligin ilk adimiydi diye hayiflanacagiz. Sonucta 7 milyonu kazanmak zor, harcamak kolay: Bir Boyko+Mitrovic kombosu menajer ucretleri haric 7,5 milyon euro.

nathan dedi ki...

Tekrar söyleyeyim. Stoper bölgesi ne zamanla beceri kazanılacak ne de 16'sından sonra gelişebilecek bir bölge. Terli örneği bugün FB maçında yaşandı. Graz'ın 17'lik stoperi resmen kendi kalesine yolladı. Mitrovic bu nedenle çok zor. Bunu da geçsek bile hani bazı oyuncular vardır çabalar ama beceremez eli ayağı birbirine dolanır. Bu adamda bu bile yok. Ruhu güzel diyebilirsiniz ama biz de ruhlar aleminde yaşamıyoruz. Bu gereksiz klişeyi de yaparak Mitrovic olayını kapatayım.

Negredo konusunda olay para anladığımız kadarıyla. 4,5 alıyormuş orada kemiksiz eline 2,5 bilemedin 3 geçer. Yap 1+1 anlaşma hatta 2 yıllık ver 4 bitir. Adamın her türlü gideri var ama Jackson Martinez bitik bir oyuncu.

Orta sahaya ısıran adam şart. Azubuike Nijerya milli olmaya başlayan 20 yaşında bir adam. TV'lere Beşiktaş demiş. Bastır 2 milyonu sende. Yok illa menajer kazığı yemek istiyorum demek istersen başka. Atiba halen 34 ve ilk defa geçen sezon bir yılı tamamlayamadı. Başka bir şey demiyorum.

Kanat arıyorsun ve öyle görünüyor ki en azından bu yıl takım yaş ortalamasına filan bakmıyorsun. Honda 31 yaşında boşa düştü ama yüzüne bile bakmadın. Yine menajerli işler peşindeyiz demek ki yoksa başka açıklaması yok.

Az kaldı, Atınç ve Mitrovic'le tandem kurup hücumda Pektemek'le goller arayıp bulacağız. Bu arada ayan beyan gönderilecek dediğin kimseyi gönderememek de cabası.

Babel konusu geçmiş. Kendisi işleyen bir takımda son derece yararlı (bu yüzden 25 yaş altı delisi Ajax bile kendisini bonservis sorarak istiyor) ama ne idüğü belirsiz futbol oynayan bir takımda (bugünkü Las Palmas maçı gibi) sırıtabilecek bir oyuncu. Özelliği takımdaki hücum boşluklarını görüp über olmasa da vasat üstü yetenekleriyle oraları kapamak. Bu nedenle hep aynı işi yapan Q7'li takımda gayet başarılı oldu. Mevcut kadroda doğrudan 11 yazacağım ilk 3 oyuncudan biri. Tukaka team beğenmiyorsa yapacak bir şey yok gerçi.

Bu yıl transferde garip şeyler oluyor. Anlaşılan 1 ay geçmeden anlayamayacağız.

Basar dedi ki...

Her geçen gün Marcelo'yu daha çok arayacağız!

Yapılan hataları gördükçe iyi yönetildiğimize inancım azalıyor. Bu sene şampiyon olmama olasılığımız şampiyon olma olasılığımızdan daha yüksek.

yilmaz dedi ki...

sezon başı "çükü tuttuk" şenlikleri başlamış. Her sene aynı terane. Demek ki sezon sonu yine şampiyonuz.

kapgan dedi ki...

Geçen sene Trabzonspor bütün hazırlık maçlarını kazanmıştı sonra lig başladı cortladı. Eleştiriyi anlıyorum da karamsarlığı anlayamıyorum .

Ekrem35 dedi ki...

Hepimiz iyi kötü halı saha maçı yaptık, yapıyoruz. O maçlardaki herkes bizim mitroviç'ten daha hırslıdır daha çok rakibiyle temasa giriyordur. Ben bu kadar uyuşuk, vurdumduymaz bir futbolcu görmedim. Takıntılı gibi sürekli geldiği günden beri bu adamı eleştiriyorum ama gerçekten bu transferi aklım almıyor. Hazırlık maçlarında hoca milosevic'e şans verse eminim mitrodan kötü olmadığını anlar. Hatta şu an necip mitronun yanında miranda, hummels gibi geliyor gözüme. Çok kazık yemişizdir transferde ama bu başka boyutta. Çok eleştirdiğimiz pedro ile bile yine başarılı maçlar geçirdik ve kiralamalarla zararımızı en aza indirdik. Mitroviç'i bırakın satmayı kimseye kiralayamayız bile.

Basar dedi ki...

@yılmaz

1) Takımım yaş ortalaması yüksek. Sezon sonu pil bitme olasılığı var.

2) Takımın tandemi bozuldu, oturacaksa zaman alacak. 1 iyi stoper gitti yerine 1 iyi stoper geldi. Hala ideal ikili yok, olacak mı belli değil.

3) Ağustos oldu, forvet gelmedi. Gelenin yine adaptasyon süreci olacak.

4) Transferi bir menejerin ellerine bırakmış durumdayız. Ancak O iyi bir proje çıkartırsa olumlu sonuçlar alabileceğiz.

5) Başakşehir biraz daha üstüne koydu, fener geçen yılki fenerden daha iyi ihtiyaç duyulan bölgelere olabildiğince doğru dokunuşlarda bulundu, Trabzon biraz daha zorlu olur fakat 1. sınıf değil, gs'den ise pek bir cacık olmaz. Bu noktadan bakınca bizi geçen seneye kıyasla daha sert bir sezon bekliyor.

Orayı burayı tuttuk şenliği filan yapmıyoruz, bunlar analiz edilmesi gereken noktalar. İvmeyi yakalamışken devam ettirmek lazım. Şu anki gidişat ile bunu devam ettirememekten kaygı duyanlarımız var.

Ben bu sene geçen seneye göre daha fazla zorlanacağımızı öngörüyorum. Yönetimin tavrı geçen seneden pekte farklı değil. Transfer için son an bekleniyor. Geçen sene 1 Eylül zarı tuttu çünkü rakipler iyi değildi. Bu sene daha sert sezon olacaksa riskimiz yüksek olacak.

turgay dedi ki...

madem ağustosa kadar bekleyecektin neden marceloyu sattın derler adama?

madem en ucuzu alma derdindeydin ağustosa kadar beklerim diyordun elindeki çöpleri pazarlamak yerine neden marceloyu sattın derler adama?

yönetim marceloyu sattıktan 10 gün içinde stoper ve forvet işini çözmeliydi. ya da marceloyu satmamalıydı. fırsat kovalayacağım derken ahengi bozmaya gerek yoktu. sen transferde başkasıyla anlaşmadan elindekini çıkardığında sıkıntıya düşeceğin geçen yıldan tecrübe edilmişken tekrar tekrar aynı hatayı yapmamalıydın. rakiplerin yukarıda yazıldığı gibi güçlenmişken daha transferin bitmesine 55 gün var demek rahatlıktır. evet transferin bitmesine bu kadar zaman var ama o gelenlerin de takıma alışması var. lig fikstürü başlangıç için zor. takımın dün akşamki durumuna çok takılmıyorum çünkü sabah idman yiyip akşam maç yapmak kolay değildir. ancak gelecek adamların takıma ve ortama adaptasyonu da kolay değildir. beklemek fırsat kovalamak şu zamanda işimize ne kadar yarıyor şüpheliyim.

Basar dedi ki...

Birde işin şu tarafı var, bekleyip ucuza kapatırım düşüncen olabilir ama karşı tarafta bunların adama (forvete) ihtiyacı var, pahallıya satayım deme olasılığı da var.

Eldeki çer çöp isimlerin de halen elden çıkartılmamış olması bize yük olan bir konu. ffp gözlüğü ile bakmazsak bu da transferin önünü kapatan bir dert.

Şu anda dışarıdan bakınca rotadan çıkmış gözüküyoruz, umuyorum ki yönetim ne yaptığını biliyordur.

Not: ben defansa adam alacağımızı sanmıyorum. Solda Tosic-Atınç, sağda ise Pepe-Mitroviç (veya Miloseviç) ile ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Muhtemelen bir forvet belki birde Lens gibi bir isim ile transferi kapatacağız.

Basar dedi ki...

Elimi dikeyim!

Atınç'ın çapraz bağları kopmuş! Bu nedir arkadaş, kara büyü var adeta! Her sene takımdan biri en az 6 ay sakatlanmazsa olmuyor! Yazık günah bu güzel çocuklara

Hidayet dedi ki...

geçen yıl da "çükü" tutabilirdik . opsiyonu 10 milyon (abou) ile 25 milyon (talisca) olan , benfica , porto gibi cl grubunda rakibin olsa çok da korkmayacağın takımların bile kadroda istemediği iki adamı eylül başında , son dakikada kiralayarak almak bir kumardı , rakibin başakşehir olunca kazandın . kazandın da iki maçta da canına okudu , o ayrı. bu mu transfer başarısı ? gomez'den daha iyisini alırız diye kasım kasım dolaşan başkan , gomez'in daha iyisini , abou'yu buldu. oradan artan , zor kazanılmış parayla da mitroviç 'i hediye etti . taraftarına hem ffp ile ilgili hem de abou'nun alındığıyla ilgili de yalan söyledi .kamuoyunun ittifakıyla da geçen yıl , bir önceki yıla oranla futbol olarak geri gitti beşiktaş. bu sene daha ileri götürecek ne var ?

şu burak olayı ne iş anlamıyorum . muhabir başkan'a soruyor ispanya'da , gökhan gönül röportaj veriyor , hürriyet haber yapıyor , başkan-hoca burak'ı görüştü diye , trabzon'a da bir türlü imza atmıyor . gitse de rahatlasak.

Basar dedi ki...

@hidayet

Sana tek katılmadığım nokta şu: ligin ikinci yarısında bir önceki yılın seviyesine geldik, hatta üstüne çıktık (yenilen gol, gol ortalaması)

Zaten bu da adaptasyonun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu takım 5 senedir forvet hattını ve defans hattını değiştiriyor. Geçen sene sektik ama bu sene yırtamayabiliriz.

Hidayet dedi ki...

@Basar

istatistik verilerinden çok özellikle kollektif -kompakt oyun , hücum kalitesi olarak söyledim ki bence bu konuda yanına yaklaşamadı. tabi senin görüşüne de saygı duyarım

beagle dedi ki...

@Başar
2015-6 zorlu rakipleri genelde yendik.(Gomez ve BJK tiki taka)

2016-7 zorlu rakiplere genelde yenildik. Ama armutlari iyi topladik (Adriano + Talisca)

Bu sene zorlu rakiplerin sayisi ve derecesi artti.

Huzeyfe dedi ki...

Yalniz ben Mitro'yu bu kadar dikkatli izlememistim hic. Ne kadar kotu yav. Futbolcu gommeye karsiyim ama Quaresma'yi defansa koysan Mitro'dan kotu oynamaz. Onun da ayagi duzgun. Hayretler icinde izledim. Bu adam 2.ligde orta sahada belki oynar.

emruli dedi ki...

Kaç zamandır siteye girmiyordum. "yine öldük bittik" şenlikleri başlamış. Bence gecen sene bu zaman yazılanları okuyalım ve biraz rahatlayalım. Şampiyon oluyoruz, ertesi gün transfer stresi basliyor.

Adına şans diyebiliriz ama gecen seneki on birimiz 5-10 milyon bonservis bedeliyle kuruldu. Yipransa da bir sekilde verim alabilen bir teknik direktörümüz var. Gecen seneye göre Marcelo'yu kaybettik ama daha iyisini aldık. Bir de klasik forvet konusu var. Hazırlık kampı tabi ki cok cok onemli ama en yakındaki kritik faaliyet şampiyonlar liginde oynanacak ilk grup maçı.

Hayatını bu işe adamış, bu işten para kazanan kişilerin bizim kadar düşünemediğini iddia etmek biraz haksızlık olmuyor mu? Marcelo'yu niye sattık? Çünkü para lazımdı ve piyasa degerinin uzerinde teklif geldi. Niye simdi sattık? Belki lyon verirseniz verin yoksa vazgececegim dedi ve baska ciddi bir teklif yoktu. Niye önce çöpleri satmadık? Belki mevcut sozlesme sartlarinda hiçbir alıcıları yok. Niye transferde gecikiyoruz? Çünkü çok kısıtlı paramız var ve olabilecek en iyisini almak zorundayız. Belki bir forvetle anlaştık ama aklımız Diego Costa'da. Niye bir menajerin arkasına takildik gidiyoruz? Belki biz adami seciyoruz o sadece teması kuruyor ve bizden daha iyi pazarlik yapıyor, oyuncu ve klüpleri ikna ediyor.

Mitrovic transferi bir skandal. Masum bir hata olduğunu düşünmüyorum. Ama onun disinda son 2-3 yıldır bariz, buyuk bir transferi yanlışı yapmadık. Buna şans da diyebiliriz, başarı da. Bir de Türkiye'de olduğumuzu unutmayın. Transfer başarısını bir de rakiplerle karşılaştırın. Tabi en iyisi icin rakibi daha ust duzey belirlemeliyiz ama ulke sartlarindan bu kadar bağımsız dusunemeyiz.

Biraz sabretmek iyidir. Sevgiler..

carlito dedi ki...

Öncelikle Atınç'ın sakatlığı için çok üzgünüm.. Sol çapraz bağları kopmuş.. Aynı sakatlık benim de futbol hayatımı bitirmişti.. Kim olursa olsun kahroluyorum bu tarz sakatlık haberlerini duyunca, ama maalesef bu sporun bir parçası bu da..

Bu sakatlıktan sonra artık yönetimin stoper almama gibi bir şansı kalmadı.. Önceleri bonservis için kaynak yok diye elleri kolları bağlıydı anlayabiliyorduk, ama Marcelo'dan gelen para sonrasında bile neden hala kiralıkların peşinden koşuluyor anlamıyorum! o para doğru kullanılırsa forvetin de stoperin de iyisini almak mümkün.. kanat alacaklarsa da (ki bence gerek yok, Orkan'ı değerlendirelim Aras gibi çürütmeyelim) onu bonservissiz halletsinler.. ön libero falan da artık devre arasından önce düşünülemez sanırım..

Pepe'nin yanında eldekilerden daha üst düzey bir adam yerleştirip, Tosic ile Mitrovic'i de yedekleri yapıp, sonra da bir sakatlık yaşanmamasını dileyeceğiz, başka yapacak bir şey yok..
şahsen hazırlık maçlarından karamsarlık duymuyorum, bunlara aldanmayacak kadar taraftarlık tecrübemiz var.. rakiplerin de başakşehir dışında çok güçlendiğini düşünmüyorum (fener'in daha çook yolu var) biz güç kaybetmeyelim yeter.. bunun da yolu sağlam bir golcüden geçiyor.. gignac veya negredo gelse bütün havamız değişir.. stopere ise vida'ya razıyım..

hayalet dedi ki...

Fb iyi paraya satmış kjaeri. Onlarda farkına vardı bu lig için orta halli stoper hattının yeterli olduğunu. Orta saha ve iyi bir forvetle bizi zorlarlar. Tabi Aykut un oyun görüşünde değişme olduysa. Açıkçası bu sene işimiz epey zor. Las palmas maçındaki ilk golde yediği çalımdan sonra mitro dan umudu kestim açıkçası. Rotasyon için idare eder işte. Musa çağıran olursa iyi olur aslında. Atiba konusunda endişeliyim. Düşüş var belli. Kenar forvet rotasyonu yeterli bence. Adriano var elinde, adam pozisyon bilgisiyke bile çözer o sorunu. Stoper, santrafor ve yedekleme için dmc şart.

beagle dedi ki...

Yeni sezonu değerlendirmeden önce ilk konu:
-Geçen sene zaten cok iyi miydik? Bursa da hakettigimiz kirmiziyi gorseydik sezon iyi biter miydi mesela?

Geçen yilki transfer rahatlığı yillik 5 Maliyetli Gomez yerine 7 maliyetli Abu ile sonlandı. %40 fazla maliyet, %50 az gol.

Hidayet dedi ki...

iyi yönetim ,iyi takım diyince ,insan rakiplerin transferle arayı kapayamadığı bir sistem ,düzen ,planlama bekliyor. iki yıl üstüste şampiyon , cl , uel hedefi olunca bu beklenti de artıyor haliyle . tedirginlik doğal . genelde bir " rakibi övme , kendi takımını eleştirme" tavrı var , tam tersinden bakan biri olarak "kendi takımını gözünde fazla büyütme ,rakibini de küçümseme " tavrı bana daha uygun .

fener'in maçının bir kısmını izledim . 2 transferle iyi takım olma yolunda ilerlediklerini düşünüyorum . valbuena'yı çok beğendim . rakipler de bizim gibi birkaç dokunuşla kendilerini düzeltirler .sürekli yaşlanarak ve her sene ilk 11 de en az 3 mevki değiştirerek rakiplerinle oyun farkını açamazsın . düşünelim, beşiktaş geçen yıl cl'de karşılaştığı aynı takımların karşısına daha iyi bir takım olarak çıkabilecek mi ? her bir bölge itibariyle. ya da aynı lyon'un karşısına atletik-fizik kapasitesini artırmış olarak çıkabilecek mi ? eğer marcelo satılmasaydı ,söyleyebileceğimiz tek şey tandeminin daha iyi olduğu olurdu . şimdi o da yok.

şu "herhalde yönetenler bizden çok düşünüyordur " olayı da "hükümet senden çok düşünüyordur " tavrına benziyor . rekabetin olduğu yerde benden değil , rakiplerinden daha iyi düşünmeleri gerekiyor

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Bazen sayilari zorluyorsun :)

emruli dedi ki...

@hidayet
Aslında tam aynı şey değil. Ben transfer işinin planla, planlandığı gibi gerçekleşsin şeklinde olmadığını söylüyorum. Mesela "eldeki ise yaramayan oyuncuları bonservisle sat Marcelo'yu elinde tut" fikri herhalde ilk defa bizim aklımıza gelmemiştir. Ama bir de hayatın gerçekleri var.

Gomez duşeşti ve kalmak istese bir yil daha bedelsiz kalacaktı. O anlaşmayı yapan da bu yönetimdi ama kalmak istemedi. Bildigim kadarıyla 6 civari bir ücret alıyordu. Beagle sen sevmiyorsun biliyorum ama Abou da toplamda o maliyete geldi. O once hep yekti ama sonra bayağı toparladı. Ikinci yarı coğu maçın kilidini çözdü. Abuk kırmızı kartlarını bir kenara koysak cok kötü bir transfer oldugunu söyleyemem. Bu sene de sampiyonlar liginde ve uefa'da başarı bence gercekci degil. Ligi dusununce de Sota, Burak Yilmaz, Fernandao, Mario Gomez ve neredeyse Cenk Tosun'u gol krali yapan bir hocamız var. Ben forvet transferinden pek korkmuyorum. Saglikli olursa bu sene Talisca gol krali olabilir mesela.

Tabi ki ustune koyarak devam etmeliyiz ama FFP varken bu cok cok zor. Q7 gideydi belki bir fırsat doğabilirdi.

beagle dedi ki...

@Emruli, Kuzeyfo
Gomez kap bildirimi 3.5 milyon maaş. Bonusu çoktur falan diye 5 dedim. Başka bir özel bilgim yok. Sizin varsa soyleyin nasil 6 aliyordu?

Maaslar yaklaşık aynı. Üzerine Abu'nun 2.5M Euro kira bedeli var. Insafli davranip maliyet farki 2 demisim.

Gomez Lig golu 26 / Abu 12

Bu rakamlar gayet tutarlı.

Ha Avrupa Kupasi Turkiye kupasi goller vb derseniz fark cikar haklisiniz. Ama o şampiyonalar açıkçası hiç umrumda değil şu anda. Rakip ve ortamlarin farki itibariyle o goller kiyasa pek uygun degil. Misal Podolski geçen sene ligde butun sezon 7, gol 5 kupa macinda 10 gol attı.

can dedi ki...

Zamaninda, Ozen'in basi Yalcin transferi yuzunden yanmisti -kaldi ki Yalcin sonrasinda alinan butun -ic soyadli stoperlere 5 basacak bir adamdi. Simdiyse Mitrovic skandalindan kimse sorunlu degil. Bu transfer ilgili en cok kizdigim sey de bu. Kim izleyip begendi, kim almaya karar verdi bu oyuncuyu? Orman, secilmeden once kurumsallasma, profesyonellesme, ve seffaflik vaad etmisti. Bu vaadlarin arkasinda durmadigi icin Agustos basinda hala zar atiyoruz, yek mi gelecek ses mi belli degil.

Hidayet dedi ki...

@emruli

benim dediğim o değil , şu ; "eğer marcelo'yu satıyorsan , çok önemli bir mevkide (santrfor) ,çok istediğin bir oyuncuyu almak üzere olduğunu falan anlarım. onu takıma kazandırmak için acele etmek zorundasın . fakat sen marcelo'yu satıyor , kiralık negredo ile görüşüyorsun . peki o zaman marcelo'dan eline geçen parayı nereye kullanacaksın . kanat alternatifi için mi ! yoksa ,marcelo'yu satıp, stopere adam bakacak kadar geniş vizyonlu biri misin ? sonra ,bir de çıkıyorsun ,vakit çok diyorsun . neye çok ? ikinci kampın bitmek üzere ,ağustos ayı geldi . hem stoper (marcelo dolayısıyla ) hem ileri uca adam almak zorundasın . stoperin uyumundan falan bahsetmiyorum bile . yoksa yine transfer'den artan parayı devre arası kimsenin bilmediği adamlara mı bayılacaksın (mitroviç) . şunu anlayalım , beşiktaş , aras ,pektemek,veli ,pedro ,miloseviç ,mitroviç... bunlara takım falan bulamaz. bunları almaz kimse .sürekli kredi kartından çeken fakat ödemeyeceğini sanan adam pozisyonuna düşmeyelim , kiralayarak . seneye yine talisca+ minimum 2 oyuncu gidecek , yerine adam bakılacak . fener bu yıl aldıklarının hepsinin tapusunu aldı şimdiye kadar .

bu arada söylentilere göre aziz yıldırım , abou'yu istiyormuş . bak buna üzülürüm işte .

QuaresmA dedi ki...

Beagle; geçen sezon Q7'nin gol rakamları tartışmasında anlamını bile bilmediğim bir dolu istatistiksel terim saymıştın ama şimdi gelip de Gomez ile Abu'nun gol rakamlarını kafa kafaya kıyaslamana anlam veremiyorum.

Abu'yu ben de ideal bulmuyorum ama Abu'da eleştiremeyeceğimiz tek birşey varsa o da dakika başına attığı gol rakamı. Abu 12 gol attı da ligde sezonun yaklaşık yarısında yedek forvetti bu bir. Bir miktar kanatta oynadı bu iki. Gomez'in arkasında Sosa vardı bu da üç. Abu'nun da arkası çok sağlamdı ama Sosa gibi bir asistçi yoktu. Gomez elbette ki Abu'dan aşağı yukarı 2-3 gömlek üstün ama yiğidi öldür, hakkını ver. Abu'nun dakika başına gol rakamları Demba Ba'dan bile yüksek. (Tabi Demba daha az besleyen bir ortasaha ile oynadı)

Bunları Abu Afrika Kupası'na gitmeden önce ön liberoda değerlendirilmesi gerektiğini düşünen biri olarak yazıyorum.

Lig harici turnuvaları umursamıyorum diyorsun da para Şampiyonlar Ligi'nde. Abu'nun getirilme şartları biraz ağırdı ama sırf Şampiyonlar Ligi'nde attığı goller ile maliyetinin önemli kısmını çıkarmakla kalmadı, çok değerli UEFA takım puanları da kazandırdı.

Abu'yu alacağıma Cenk Tosun ile oynarım bu ayrı ama adam iyi gol attı beyler, ve çoğu kritikti.

QuaresmA dedi ki...

Yukarıda Kjaer'i Fener'in iyi paraya sattığı yazılıyor ama bu senenin transfer piyasası uçmuş durumda. Bu piyasada Kjaer'i 10'a satmak iyi değil. Marcelo'nun 7'ye gittiği yerde aynı seviyede, 2 yaş genç ve uluslararası bilinirliği daha yüksek oyuncunun ederi 12 falan.

Biz aslında Fener'in bu karanlık dönemlerinde Alper Potuk'u kapatacaktık, ona üzülüyorum. Bu seneyle birlikte tekrardan yükselişe geçer.

Hidayet dedi ki...

@ QuaresmA

o fiyatlara satılmasının sebebi ,biraz da satmak zorunda olmak , malesef. bu arada gustava gomez için milan ile satın alma opsiyonlu anlaşmışlar . biz hala "mitroviç'i pepe eğitecek " kafalarındayız .

beagle dedi ki...

@Quaresma
Istatistik açisindan icin gene en yakın ornekleri kiyasladik, sorunu anlamadim?

Şoyle netlestireyim, CL de italya deplasmaninda Abu türü lazim, FB,GS,Adana,Karabük maclarinda Gomez türü.

Neyse konu surdan geldi, 15 de iyiydik sampiyon olduk. 16 da daha iyiydik gene sampiyon olduk gibi bir söyleme dogruldu. Ben de diyorum ki
2015-16 da gayet iyi sinyaller vardi. Bekler, 1 stoper ve destek golcü eksikti.
16-17 de bekler ve destek golcunun ekstra katkisi ile biraz da rakipsizlikten sampiyon olduk. Çünkü forveti bozduk.

17-18 de şu anda 34 yaşlı epey oyuncu ve golcü eksigiyleyiz. Ustelik rakipler bariz sekilde gelişiyor ve ligi bilen teknik direktirlere dönüyor.
Artik bütçeleri zorlamali, görüşme kaprislerini birakmali ve en az 2 sistemimize cuk oturacak world class ilk 11 almaliyiz.
Biraz daha acarsam Talisca ile merkez delinmiyor, Q ve Caner malum ilk is orta kesiyorlar. Beklerimiz ileri cikiyor, merkezimiz oyunu ileri itebiliyor.
Kesinlikle Abunun oyunu degil bu. Gomez>Gignac>Negredo>Llorente>Burak>Abu gibi bir aday uyum listesi var. Kisisel tercihlere göre 1-2 si yer degistirebilir ama benim tercih listem bu. + Mangala/Miranda klasinda birisi ve bunlar acil.




nathan dedi ki...

beagle'ın golcü listesinde Burak'la Abu yer değiştirirse bence de böyle.

Atınç'a büyük geçmiş olsun. Genç atletler için zordur böyle sakatlıklar. Umarım kuyruğu dik tutabilir. Stoper işi artık iyice garipleşti. Bu yılki transfer politikasında benim gördüğüm şöyle bir farklılık var. Geçtiğimiz 2 yıl FFP nedeniyle kıvranırken yıllık 4-5 verip kaliteli adamları alıyorduk. Şimdi bu konuda da direnç var. Ancak herhalde yönetim de biliyordur ki bu 2 sezon limitleri zorlamıştık. Artık beleşe adam bakıyorsan yıllık ücretinde biraz kesenin ağzını açmak gerekli.

Bundan sonrası şöyle. Yönetim ciddi bir psikolojik iş yapıyor ve teklif ettiği oyuncular üst perdeden konuşunca sen bilirsin ben de diğer alternatiflere yönelirim diyor. Bu nedenle iş Ağustos'un ikinci yarısına kadar kalır gibi. Adaptasyon vs işlerine gelirsek. Ben tüm yerli teknik direktörlerin bu konuda merak etmeyin bana bırakın modunda takıldığına adım gibi eminim. Eh Şenol Güneş'in bu konuda bir repütasyonu da var. Fakat ben bu adaptasyon işinden o kadar da emin değilim.

GS'den zerre çekinmiyorum. Luce gelse bile çekinmem. Beni biraz Kocaman tedirgin ediyor o kadar. Başakşehir iyi görünse de lig maratonunda süreklilikleri olacak mı görürüz.

QuaresmA dedi ki...

@ beagle

- Demba Ba: 3386 dakika 28 gol (Nispeten zayıf bir ortasaha ile)
- Cenk Tosun: 5837 dakika 50 gol (Çok az miktar kanatta, sık sık yorulmuş defansa)
- Mario Gomez: 3328 dakika 28 gol (En iyi ortasaha ile oynadı, kritik goller de attı)
- Aboubakar: 2423 dakika 19 gol (Bir miktar kanatta)

Şimdi sırf bu rakamlara göre diğer her faktörü unutup sadece gol verimliliği sıralaması yaparsak şu çıkıyor:
Cenk > Gomez > Demba > Abu (Abu'nun dakika başına golü Demba'dan iyi diye aklımda kalmıştı, değilmiş. Ama Demba ve Abu çok yakın)

Şimdi parantez içinde yazdığım faktörleri de bu sıralamaya katarsam sıralama şöyle değişiyor:
Demba >= Abu > Gomez > Cenk

Subjektif bir sıralama oldu biliyorum ama olaya Abu 12 attı, Gomez 26 attı diye bakmak doğru olmaz. Abu'nun süresini Gomez'e oranlayınca Abu'nun golü Gomez'e epey yakın oluyor. Abu'nun kanatta oynadığı süreyi ve Sosa faktörünü de eklediğinde Gomez'i geçiyor da.

Tabi sırf dakika başına gol bazına bu. Ama Abu işini yaptı yani bu sezon. Diğer dediklerine katılıyorum.

QuaresmA dedi ki...

Benim dünya futbolu açısından değil de Beşiktaş açısından sıralamam ise bu:

Gomez > Negredo = Llorente > Gignac > Abu >= Cenk > Burak

beagle dedi ki...

Abunun az dakikasi var:
1-Afrika kupasindan kayip. Suçu degil ama kalirsa gene sorun bu kupa.
2-Merkez santraforda net şekilde Cenk'i kesememesinden. Dakika başı gol değil oyun stili/golculuk yetenegi vb konusu

Sonuç FB ve Basaksehir ile 5 maç 0 galibiyet. Adana vb kolay macları da koparamama. Bence işini yapamadı. Talisca olmasa gol sorunumuz olacaktı.

emruli dedi ki...

Abou konusu Q7'ye dönmesin daha uzatmayayım :) Forvetin birinci gorevi gol atmak dogru ama Abou stoperleri cok yoruyordu ve kendi de dahil olmak üzere yapacağı hareketleri kimse öngöremiyordu. Bunlar bence onemli özellikler.

Fener transferleri konusunda haklisiniz ama Isla, Ertugrul transferlerinde uckagit yap, takımın açık ara en iyi oyuncusunu sat... Ne kadar iyi sonuclanacak bilmiyorum.

Marcelo'yu satmasak 1 forvet, 2 kanat, 1 defansif orta saha almak zorundaydik. Talisca+Caner'den dolayi zaten eksideydik. Oyuncu satmak dışında pek bir seçeneğimiz yoktu. Dedigim gibi keske Q7 olsaydi ama olmadi maalesef.

Hidayet dedi ki...

abou -cenk kıyaslamasında bir şey de ben söyleyim :) abou takımda varsa ,ikinci adamı ararsın , cenk her zaman birinci adamı aratır . cenk varsa birinci adam arayışı hiç bitmez . yatsın kalksın şenol hoca'sına şükretsin . abou -cenk konusunda şenol hoca faktörü göz önüne alınmadan hiçbir şey açıklanamaz. ha birde mesela geçen yılın fenerbahçesinde oynasalardı , cenk gol yüzü göremezdi . cenk'te yüzünü kaleye dönünce güçlü santrforun oluşturduğu rüzgar yok , abou'da var . adam ortasaha'da topu sürmeye başlayınca stoperler geri geri kaçıyor . cenk 3. sınıf jardel . topu o bölgeye getiremezsen , "0" yazar , kendini atar , ağlar ..gömdüm cenk'i :)

Erhan dedi ki...

@ beagle
Afrika Uluslar Kupası yazları oynanıcak artık.
Abubakar olmaz artık zaten.
Babacar, Demba Ba, Cenk güzel bi' üçlü olabilirdi.
Q7, Babel, Orkan, Adriano, Caner, Töre... Kanata gerçekten gerek var mı?
Atiba'nın yerine de Necip olmadı hadi diyelim Eslem olmaz mı dicem...
Bi' defans, bi' forvete fitim ben.
Geçmiyo' günler.

Erhan dedi ki...

Hoca mümkün olduğunca politik konuşuyo.
Hem Beşiktaş'ı hem milli takımı çalıştırsa ne güzel olurdu!
Enes Göztepe'ye gitmiş hoca dedi.
Benim aklıma takılan o ilerdeki çocuk neydi adı?
şu ilerdeki hızlı çocuk...

QuaresmA dedi ki...

Sedat Şahintürk mü?

Erhan dedi ki...

aynen
o çocuk hızlı ve geçen sene iş yapmadı mı ya?
hafiften nihat kahveci tarzı..?

Erhan dedi ki...

Bu arada hoca Mitroviç yedek olcak diyo. Hepimizin düşündüğü gibi madem o kadar verdik yedek takılsın... Tosiç, Mitroviç yedek. Stoper ve forvet ve orta saha en son.

nathan dedi ki...

Aslında bize defansif yönü de olan bir orta saha ile kanat lazım. Bu iki özelliğe sahip ve daha dün kulübe beni geri alın diyen kim?

nathan dedi ki...

Bu bünyeler Burak'ı kabul ediyor da beni geri alın diyen Sosa'yı nasıl etmiyor ilginç. Öte yandan Olcay beni bırakın dedi tamam dediler neredeyse bedelsiz yolladılar. Adam Milan'a gitti ve kulübe +5,5 milyon yazdırdı.

Erhan dedi ki...

ya bişi' diyim mi bi' forvet, bi' defans, sakatlık olmazsa hoca öttürür bu ligi

beagle dedi ki...

Hoca umutsuzlar haricinde Milo ve Pektemek'i de gömdü. Abu da sisteme uymuyor aslinda da hareketli dedi.
Pivot santrafor-Demba olsaydı bir Babel tipi daha isterdim dedi.

Bizden biri gibi konusmasi çok eğlenceli aslinda ama ne genç yetistirmeye ne de tecrubesiz adama tahammülü yok gibi. Yillardir beklenen yarışmacı TD tam anlamiyla.

Ayristigimiz ana konu, sistemde eksilen adam yerine, mevkisi uygun genç değil, güvendiği baska mevki adamini veya formsuz yedeği tercih etmesi.

nathan dedi ki...

Hoca Mitrovic'i de gömerdi ama ne yapsın adam elde bir tek o kaldı ve 4,2 milyon 90'da duruyor.

Şenol Güneş'in TD kariyerinde 17-18'lik alıp parlattığı biri yok zaten. Bir de şampiyonluk ve CL baskısıyla bu işlere hiç gir(e)mez. Babel'in değerini camiada Babel konusunda pozitif düşünen azınlık dışında (naçizane bir tanesi de benim) o da iyi biliyor ve bir tane daha olsa demiş.

Beşiktaş's takip eden tivitırlı ve duyumlu gazeteciler Negredo Gignac hedef saptırma çok büyük isimlerle görüşülüyor deniyor. Bu bünye bir kuruyemiş fantezisini daha kaldırmaz da hayırlısı olsun inşallah başarılı olurlar diyelim.

QuaresmA dedi ki...

Maç kadrosunun 21'e çıkarılmasına sevindim. Umarım oyuncu değişikliğini de maksimum 4'e çekerler.

beagle dedi ki...

İbra ile Tevezin buzlu resimlerini koymuş adam oyalıyorlar. Pazarlık güzel ama Aniden Gökhan inlere 2 milyon maaş, Mitroya 4.2M falan çıkabilen bütçeden Negredo ve Gignac'dan birini bitirecek para çıkmaması ilginç. Hayır bari hazırlık kampına götürüp maç yaptırma takıma. İstanbulda takılsınlar U21 ile.

Kolu kırık Llorente ile ayağı kırık Demba'ya razıyım an itibariyle. Biri yatarken biri oynar.

Hidayet dedi ki...

niye sadece bizim beşiktş'ın transferleri, neredeyse her yıl sürekli , mitolojik bir kahraman bekler gibi , "geldiğinde yeri yerinden oynatacak kimliği belirsiz büyük oyuncu " üzerine kurulu . bunları servis eden muhabirler bir de sürekli zamanı öteleyerek ,sonsuz bir döngü yaratıyorlar . şöyle ki " öyle büyük bir transfer ki gelmezse ümitsizliğe kapılmayın ,daha bunun devre arası var, gelecek yazı var , başkan büyük oynuyor " adama ulan abou nerede dediğinde , bilmiyormusun para yok diyor ,fakat benzema, ibra pazarlıyor . ne iş anlamadım . bir de , sadece bizim beşiktaş muhabirlerine özgü bir durum var ki, o da "ben ismi yazarım , fakat yazarsam transfer bozulur , gelmez" olayı . niye lan ? fener valbuena diyor , 10 gün sonra geliyor , ısla diyor ,dırar diyor ,geliyor . hiç bozulmuyor . gs keza . sürekli yönetim büyük oynuyor diyerek , transfer bilinmezliğini , hedefsizliği örtüyorlar . bir de şenol hoca ,bugün stoper istiyorum dediğinde ,yönetici olsam , başımı öne eğerdim . 2 yıldır adam aynı şeyi istiyor. utanmak lazım . adam diyor ki , önce hayati ihtiyaçlarımı karşıla ,sonra uyuma ,durumlarına bakalım , belki ortasahaya da adam gerekir . peki ne zaman görecek bu uyumu , zaman mı bıraktınız adam . sonra aynı terane , "devre arası beşiktaş ....'yı kiralamak istiyor. "

sports guy dedi ki...

@hidayet bence yonetim ile muhabirlerin arasi cok iyi genel olarak, ondan sizdirilmiyor pek bir sey.

Nba'den ornek vericem ama denk ornek oldugu icin soyluyorum, Oklahoma City Thunder'in takaslarini olmadan once cok nadir duyar medya. Ama bir gece yarisi bakmissin ki takas gerceklesmis, kimse beklemezken. Orada da ayni terane, yonetim olmasini beklemediyse bir olayi kesinlikle sizdirmaz.

Ben bu olayi dogru buluyorum. Duyum acligim yok, sonuclarla ilgim var. Su an haberlerde donmuyor olan ama yarin takima katilacak a- veya b+ sinifi forvete itiraz etmem. Itiraz ettigim nokta zamanlama. Artik sezon acmadan forvet almayi ogrensek iyi olacak, yonetim bildigin senol hoca'nin arkasina yaslanmis durumda cunku su an.

Bi sampiyon olamazsak gorurum ama, bonservis yasagi da bitmisken hocanin eline haziran'da forvet veriyolar mi vermiyolar mi :)

Armagan dedi ki...

Hic konusulmuyor, not olarak bırakıyorum:
https://twitter.com/kartalanalizcom/status/891243677762420737

nathan dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz. Ben yazdım bugün. Takımı tanıyan hem hücum defansif orta saha oynayabilen ve kanatta da görev alabilen böyle bir adamı niye tersliyorlar anlamak mümkün değil. Hani elinde bir sürü hazır isim olur da bakmazsın anlarım. Elinde 8 var. Sosa için 3 versen kalan 5'i stoperle forvetten birine gömersin diğeri de kiralık olur biter. Kanadalı için önerilen para bile az bulunmuş.

nathan dedi ki...

Ha bir de Soldado lafı geçiyor ki gerçekse evlere şenlik. Kaza raporu bakımından 2. Eneramo vakası.

QuaresmA dedi ki...

Sosa'dan defansif ortasaha olmaz. Oynayabileceği en defansif rol bu sene Oğuzhan'ın oynadığı rol.

Ama Sosa'yı alırsak kanat almamıza gerek kalmaz. Ya Sosa orayı yedekler ya da Talisca sağa kayar, Sosa 10 numarada oynamaya devam eder. Çok fantezi istenirse en uçtaki adam Talisca olacak şekilde 460 da oynatabilir. Kısacası kadroya derinlik katar.

Tekrar gelmeli mi? Tartışılır. Her yaz yarattığı drama baydı aslında.

beagle dedi ki...

Sosa maç içinde keyfi gelince idare eder 10 numara, 60 dk ise yatan 8 numarayı oynuyor. Talisca sağda berbat oynuyor. Dokunmazsan yerinde birakirsan (10-SS) ise büyük yuzdeyle gol yaratiyor.

Sosanin gelmesi Tolgay, Talisca ve Oguzhan grubuna sorun cikarmaktan başka ise yaramayacaktir. Tolgay yeterince oynamazsa kontrat imzalamayacak ve bedava gidecek gibi.

beagle dedi ki...

Şu adam oturmaz abi :) : https://mobile.twitter.com/firatgunayer/status/891371358004928517/video/1

nathan dedi ki...

Sosa'nın 60'dan sonra yatacağı olayına sadece karnımdan gülerim. Gittiği sezon ligde 7 gol 12 asist tüm sezonda 9 gol 14 asist üretmiş bir oyuncu 60'dan sonra yatıyorsa bırakın yatsın bi zahmet. FB almaya çalıştı alamadı TS transfere yaklaştım dedi olmadı. Ama adam bu haliyle bir tek Beşiktaş taraftarının tamamına yaranamadı nedense. DOS oynar mı oynamaz mı bilmem ama defansif özelliklerini Oğuzhan'ın en iyi haliyle bile kıyaslamak gözümüzle gördüğümüz futbolunu bilerek ya da bilmeyerek açıkça yadsımaktır. Takım oyunundan uzaklaştığımız malum. Doğal olarak şimdi de antrenman videolarından Orkan nasıl çaktı Talisca nasıl yazdı diye mutlu oluyoruz. Tıpkı geçtiğimiz sezon hücumda Babel dışında takım adına ne yaptığını bilmeyen ama bireysel parlamalarıyla şampiyonluğu getirenlerin sahada gezindiği maçları unuttuğumuz gibi. FFP sezonu olduğu için elbette hepsinin vurduğu gol olsun derim. Ama bu sezondan sonra hala yıldız getirelim 1 sezon bizi göklere taşısın sonra ne yaparsa yapsın mantığı devam ederse ben buna sadece acı acı gülerim. Çünkü bu sezon da şampiyon olursak gerçek hamlelerle önümüzdeki 5 değil belki 10 yılı domine etmek varken bahsettiğim şekil devam ederse her sezonu riske atarız.

QuaresmA dedi ki...

Sosa transferinde kritik olan nokta şu: Biz almazsak Fener veya TS alabilir gibi gözüküyor. İkisi de alırsa Sosa iki takımı da çok yükseltir, başımıza bela eder.

Talisca yetenekleri itibariyle sağda oynayabilir. Top sürebiliyor, hızı vasat üstü, ortaları bence gayet iyi, şutu harika, soldan gelen ortaya kafa da vurur. Genç ve koşabilir. Kısacası teknik açıdan Talisca'nın sağda oynamasına engel olacak bir durum yok ama sorun şu ki Talisca kanatta oynarsa gol atmak dışında bazı şeyler yapması artık şart olur. :) Bunu yapmamak gibi bir tercihi var mı? Sanki var gibi. Beni 10 numaraya koyun, epey gol atarım ama fazlasını beklemeyin der gibi bir hali var. Defansa yardım konusunda Q7'yi bile aratır. Halbuki aratmak istemese aratmaz. Sonuçta Q7'den 8-10 yaş daha genç.

QuaresmA dedi ki...

Ozzy - Atiba
Talisca - Sosa - Babel
Negredo/Llorente

Değişiklikler: Q7, Tolgay, Cenk, iyileşince Töre

Gomez'in gelme ihtimali olmadığını düşünürsek bu kadro 3 yılın all-starı olur. Hem 2 sene önceki tiki taka var, hem 2 tane ofansif bek ile kanat oyunu var, hem de sahada 3 tane forvet var. Üff yani.

Ama... işte kağıt üstünde hep.

planck dedi ki...

sosa bonservissiz gelebiliyorsa kiralık fln gelsin. illa 11de başlayacak diye birşey de yok. maç içinde taliscayla bölge de değişebilirler. ayrıca negredo gelirse acaip anlaşırlar. 2 sene önceki tiki taka üçgenlerini bolca görürüz, adri,babel,ozzy,sosa,negredo arasında. ama bizim ortasahanın öncelikli ihtiyacı atibanın yedeği, hatta iyisi. kadronun öncelikli ihtiyacı forvet ve stoper. bunlar halledilmeden para verilecekse sosaya verilmesin. elimizde 5.5M var, anca .5ini sosaya veririm.

Zaitsev dedi ki...

Sosa bir kumardır. Oynamak isterse yukarıda yazılan istatistiği yapar. Açıp bakın, o yazılı olan istatistik verisini 2ci yarı yaptı. İlk yarı gitmek istiyordu yine. İlk 15 maçta 1 gol 1 asist mi ne vardı elde.
-- Sosanın gelmesi defansın önünde oynayan gruba sorun olmaz. Bir tek Talisca için sorun olur.
-- Talisca kanat filan oynamaz. CM/FM de oynabiliyorsa o ayrı mesele.
-- Llorente için 20 milyon sterlin Chelsea ihtimalini duydum ama nerede? Ligtv transferde olabilir.
-- Gomez 5.5 milyon avro almış. Şampiyonluk primi filan var mı meçhul? Neyse 4.5-5 Negredoya verilir her türlü.
-- Soldado nere Eneramo nere?
-- Aboubakar Cenk mevzusunda hoca açıkça Cenk'i tercih ettim dedi. Hoca yerli tercih edebiliyorsa eder. Gomez veya Negredo varken o tercih olmaz.

@ nathan
-- Strum graz'ın kendi kalesine attığı golü her defans oyuncusu atabilir. Bunun yaşla alakası yok. Genç oyuncuyu oynatmazsan olmaz. Ya oynatacaksın, kendini akan oyunda geliştirecek ya hiç almayacaksın, kaşarlanmış 30 yaşında adamlarla devam edeceksin. Bizde genç oyuncu geyiğini bir kenara bırakacağız artık.

nathan dedi ki...

@Zaitsev. Soldado müzmin sakat. Öyle böyle değil adam isim kontenjanından oynadı geçen sezon. İşte böyle bir Eneramo.

Sturm Graz'ın oyuncusu o golü atar da benim demek istediğim o attığı gol + maç boyuncaki defansif hali. iyi bir defans oyuncusu, kimse kendini kandırmasın, 17'sinde bile kendini belli eder.

Bizim genç oyuncu işini kenara bırakmamıza gerek yok. Ama ya herru ya merru. Ben her yazdığımda FFP işini miat kabul ettim. Bittiğinde hala bu yolda kuruyemiş işlerinde olursak çok vahim demektir.

beagle dedi ki...

@Nathan
Yanlış anladın. Maçın 2/3 ünde saklanmaya yakın bir oyun oynuyor diyorum. Oynamiyor dersen ben gülerim.@Zaitsev de benzer tespit yapmıs. Yoksa sazı eline aldığı maclar var ama Demba Ba ile bile yetmedi. Gomez gerekti Sosa'nin idare etmesi icin.

Sosa kanatta da kötü oynadi.Olcayi keser umuyorduk, boşa cikti. Ceza alanina pek girmiyor yani Q, Caner senesi uygunluk da soru isareti.
Negredo, Babel, Adriano, Sosa, Ozzy olur ama Caner, Q, Talisca, Tolgay falan ne yapacaksin bu adamlari?

Tolgayi oynatip sözleşme uzattirmayi kritik buluyorum. Hatta Vodafone Park maclarinda Atibasiz, Tolgay Ozzie merkezini biraz daha da gormeliyiz diyorum.
Tolgayi satiyorsak kesin gelsin ama :)

nathan dedi ki...

@beagle. Ceza sahasına girmiyor dediğin adamın yerinde kadroda olanlar: Q7, Talisca (ceza sahasına giriyor diyen çarpılır), Tolgay.

Gerçi size Caner lazım, ha gayret muz orta. Zira Sosa'nın işini muz ortaya bağlayan Rıza fantezili adamlar çoğunlukta. Takım olayına girmek hak getire. Talisca bi yazsa yav yer gök siyah beyaz.

beagle dedi ki...

@Nathan
https://m.youtube.com/watch?v=3WUNXekHleA

Sadece ceza alani içinden attigi goller Sosa'nin sezon toplami eder.

Bambaşka adamlar. Mevcut kadroda Talisca oynar.

Bjk tiki taka günlerini ben de özledim. Çirkinlesmeye gerek yok:)

cochise dedi ki...

@beagle
hocanın sakatlık-ceza durumunda o yerde oynatmasa da güvendiği oyuncu oynatma çabası en büyük defosu benim gözümde. Hep örnek verdiğim lyon maçında Adriano'yu önde eksiği kapatmak için kullanacam diye Tosiç'i sol bek oynatıp 15 dakika takımı maymun etmişti. Çok mecbur kalmayınca Beck'i sol bek düşünmedi ama mecbur kaldığında Tosiç'ten çok daha güvenli oynadı. Böyle inatları var. Bir inadı da sisteme ilişkin ama oyuncu yönetimindeki üst düzey başarısı bu defoları göz ardı etmemizi sağlıyor.

Hocanın söyledikleri bizim defansa ilişkin yorumları teyit etmiş oldu. Keza Aboubakar da istisnai atletizmi olmasa bizim gibi bir takımın oyun yapısına uyan forvet değil. Forvet gelince yorumlamak doğru ama ben Gignac'a hiç sıcak bakmyorum; elbette gelirse ilk 11 oynar ve faydalı olur ama bizim ihtiyacmız teknik golcü değil. Temposu da düşük bir oyuncu. Daha bize uyanını almalıyız.

Sosa ise bu takımda her türlü iş yapar. Kanatlar yaşlı, Talisca kesilemez ama formsuz dönemleri olacak vs. Bu takımın yılda 50 maçı var. Free-kiralık geliyorsa bana uyar. Ama pozisyon olarak hiç önceliğimiz değil. Eksikleri tamamlayalım daha sonra bakalım. Stoper transferi -iyisinden- %100 şart ama bir ilave ortalama stoperle bile şampiyon olabiliriz de forvetsiz o iş zor. Cenk'i 10 numara yedek golcü. Ama yedek golcü. Eğer uyum sorunu yaşayacak ya da fiziksel olarak yetersiz olup da zaman tanınması gerekecek ya da duygusal vs. bir topçu daha alırsak elimizdeki oturmuş takım fırsatını heba edebiliriz. Yani forvet transferinde yeni bir aboubakar (saha içi özelliklerinden bağımsız) alınmamalı.

cochise dedi ki...

Ek olarak Türkiye gibi bir ülkede şampiyonluğa oynarken genç/deneyimsiz oyuncu işine girmek ne yazık ki pek mümkün değil. Aslında iki şampiyonluk sonrası biraz baskı azalması lazımdı ama azalmıyor yahu. Tabii ki ilk şampiyonluğa göre biraz daha rahatladık sonrasında fakat yine de bu iş zor. Genç oyuncuyu anca kiralıklarla pişirebiliriz ama beklentimiz olmayanlar haricinde pek kullandığımız bir model değil.
Feda ve sonrası dönemi müthiş bir fırsattı ama yeterince iyi kullanamadık. Kulübü rebuild etmek için iyi kullandık ama genç kazanma konusunda pek başarılı olamadık.

QuaresmA dedi ki...

FFP'nin varlığından memnun olanlar var ama takımda gençleştirme yönünde rebuild yapamamanın sebeplerinden birincisi de FFP. Transfer yasaklarımız başlamadan önce yer yer bonservis ödeyerek Türkiye'nin en iyi yerli genç çekirdeğini kurabilmiştik. Ozzy, Olcay, Kerim, Gökhan, Veli gibi. Haliyle bu işi yapabilmek için para harcamak gerekiyor.

FFP ise sana para harcatmadığından dolayı bonservisi daha düşük yaşlı oyunculara zorluyor. Takımın finansal durumunu düzeltme kisvesi altında aslında sadece günü kurtarıyor. Geleceğe yatırım yapmana engel oluyor. Millet bu yaz 50 milyonlara bek alıyor, dünkü boklara 200 küsür döküyor, sen 3'ün 5'in hesabını yapmak zorunda kalıyorsun. Abu için 2-3 milyon Euro teklif etmek zorunda kalıyorsun. Bu FFP sanki bir bize var, sanki Avrupa'daki borçlu tek kulüp biziz amk. O yüzden Fener'in yaptığı transfer yolsuzluğuna birşey demiyorum, iyi yapmışlar.

Hidayet dedi ki...

sanki ffp bizim yönetimin de işine geliyor . klubun ekonomisinden anlamam .fakat aynı anda bizden ve fener 'den ffp kalksa ,biz yine kjaer ayarında 10 milyon e verip bir stoper alamayız , almayız değil alamayız . bunu daha önce de söylemiştim . nakit akışıyla mı ilgili , batık olmakla mı ilgili , muhasebe -ekonomi-mali yapı neyse işte bilmiyorum ,fakat hakikaten bizim ffp bir farklı . bilmediğimiz bazı gerçekleri örtüyor gibi . ffp işte kardeşim , denip geçiliyor . seneye de kalkacağına inanmıyorum , yöneticiler bile röportajlarda kendilerine "işte efendim biliyoruz ffp seneye kalkıyor" diye başlayan muhabirlere bir "inşallah" deyişleri var , sanki "zor kalkar ya neyse" , der gibiler..

nathan dedi ki...

Koskoca dünyada başka adam yokmuş gibi Lens'te takılıp kaldılar. En kötü ihtimalle Lens'e toplam vereceğin paraya Navas'ı al bitir bu işi. Elalem Elia'yı 1,1 milyona aldı oynatıyor bile. Yönetime tüyo: Bakary Sako'nun Crystal Palace'la olan sözleşmesi bitiyor. Ciddi sakatlığı vs de yokken geçen sezon PL'de sadece 135 dakika süre alabilmiş. Hesaplı bir paraya alınabilir.

Yok ismi Lens değil ama olmaz.

nathan dedi ki...

Not: Bakary Sako'nun sözleşmesi bitiyor derken bu sezon sonrasında bitiyor.

Hidayet dedi ki...

@nathan

beşiktaş taraftarını mutlu edecek transfer ,öncelikle eksik bölgeye yapılacak transferdir . fener'in oyuncusunu aldık demek için mi yapıyorlar anlamadım . biz geçtik o günleri . ilk 11 de oynayacak çok önemli iki bölgen eksikken , atiba'ya bir şey olsa arkadında necip beklerken lens transferine bu kadar önem vermek niye . ha paramız varsa yine yap , fakat öncelikli eksiklerini bi gider.

bir de olcay -kerim bile yedek kalmayı sorun etti , ayrıldılar , töre 'nin de döndüğünü varsayarsak nasıl olacak bilemedim .q7 -babel'den biri gidecekse olabilir .fakat şenol hoca sırf oradaki sesi kesmek için sayıyı azalttı geçen yıl ,bu yıl nasıl halledecek ?

QuaresmA dedi ki...

En başından beri Lens'in geleceğini düşünmüyorum. Diego, Ozan Tufan, van Persie gibi Fener'e her sene geçirdiğimiz transferlerin bu sezonki versiyonu olacak sanıyorum ki.

Kanat ihtiyacımız yok değil aslında, var. Sonuçta 50 civarı maç oynayacağız. Ama o bölgeyi o kadar yüksek maliyetle dolduramayız.

Adriano'dan hem çok iyi sağ açık, hem de çok iyi sol açık olabilir bence mesela. Caner'i de bekten ziyade kanada daha çok yakıştırıyorum. Orayı onlar alternatifleyebilir. Lens Fener'e hayırlı olsun.

Hidayet dedi ki...

burak gitmiş trabzona diyorlar . umarım doğrudur . darısı volkan şen'in başına . yallah trabzon'a

nathan dedi ki...

Betis maçında Pepe farkı bariz belli oluyor. Yanına misal Miranda'yı koyabilsek orta delinmez olur gibi. Pepe sadece savunmada çok iyi değil topu oyuna sokması da muhteşem.

can dedi ki...

Real Betis macini izliyorum. Savunmada orta saha kaynakli feci bir sikinti halindeyiz. Orta sahamizda hic direnc yok, adamlar cok rahat kaleye kadar gelip surekli pozisyon buluyorlar. Acaba stoperi birakip defansif orta saha mi alsak? Zaitsev'in kulaklari cinlasin.

Hidayet dedi ki...

@nathan

hocam , miranda koyabilsek tamam da , sanki ortasaha çabuk deliniyor gibi, ve bütün ortasaha oyuncuları seken toplarda sakar . sanki pepe'nin önüne bir pepe lazım gibi. top bizdeyken ,ligde çoğu maçta , bizim ortasaha bizi tatmin eder de , zorluk derecesi yüksek maçlarda , temaslı maçlarda ,çok üzer bizi gibime geliyor .

bu arada andreas beck kardeşim , sen nasıl bir vasatsın . unutmuşuz seni . yine poponu taç çizgisine dönerek oynamaya devam mı ? özlemişiz kardeşim ...

can dedi ki...

Pardon, bir seyi soylemeyi unuttum. Bir de dusunun butun bunlar Talisca orta sahada degil santrafordayken, yani orta sahada normalden 0,75 kisi daha kalabalikken oluyor. Gerci Talisca'nin santraforlugu ilerde hic top tutamamizi da sagliyor. Su eksikleri gorunce Negredo hem pres hem de top tutma acisindan en iyi secenek gibi duruyor.

Hidayet dedi ki...

@can

ben olsam hem stoper , hem dmc oynayabilecek bir adam ararım , eğer imkanlar sınırlıysa . eminim o zaman tosic bile daha az aksar

Hidayet dedi ki...

rakibin seni kendi sahana itebildiği maçlarda , lens tipi direk kaleye gidebilecek kontra kanat oyuncusu önemliymiş ,bunu anladım . çünkü iki kanat oyuncusu da bu durumlarda yavaş .

bir de takımın topu ilerigötürmekte zorlandığı durumlarda ,abou 'yu arıyor benim gözlerim malesef..

nathan dedi ki...

@hidayet. O konuda can'la birlikte haklısın. Bu nedenle ortaya kesici bir adam alınsın dedik çoğunluk gerek yok dedi. Ki Betis öyle aman aman sert bir orta sahaya sahip değil. Beck gerçekten garip halde. Oğuzhan da henüz yok çünkü oynayabilmesi için rakibin alan bırakması lazım fakat öyle bir alan yok. Şunu söylemek lazım ligimizdeki takımlar da artık bu işi iyi becermeye başladı yani ortayı kapama ve hücum ederken delme işini. Ya Vidal gibi azgın bir adamınız olur ya da Sosa gibi pas trafiğini yönlendirecek biri. Artık ne Avrupa'da ne de ligde rahat pas yaptırmıyorlar adama. İşin diğer tarafı ne Atiba ne de Talisca öyle pasla oyunu yönlendirebilecek adamlar değiller. Oğuzhan'ı söyledik (ki hücum bölgesi dışında takımı pasla yönlendirebilen bir adam değil zaten) geriye Tolgay kalıyor. O da rakip orta alanıyla boğuşmaktan kafasını kaldıramıyor. Bir akord sorunu var.

nathan dedi ki...

Yan bilgi: Betis Guardado'yu geçen ay PSV'den 2,5 milyona almış.

QuaresmA dedi ki...

Yahu tamam kelepir transfer yapmışlar da UEFA sağ olsun o para bizim transfer bütçesinin yarısı.

nathan dedi ki...

@QuaresmA. Gelecek vaadeden oyuncuya yatırım yaptık 4'e. Guardado en fazla 2 yıl daha böyle iyi oynar.

Hidayet dedi ki...

tolgay ,ikinci yarı çok iyi . o kadar rahat ,özgüvenli ki . helal olsun . adam girdiği her maçta istekli , gazonuna bile olsa

fabri ?

nathan dedi ki...

Maçı izleyenlere soru. Orta alanımız şöyle olsaydı nasıl olurdu: Tolgay-Guardado-Oğuzhan. Daha geride 2 tane mücadele eden ama aynı zamanda kısa-uzun başarılı toplar atabilen, pozisyonuna göre ileri çıkan orta saha, önlerinde hücumda istediği kısa bölgede oynayabilecek bir Oğuzhan.

Hidayet dedi ki...

@nathan

tolgay-guardado-sosa olsun hocam mümkünse . oyuncu eleştirmeyelim daha sezonun başında diyoruz da ,ehhh yani

nathan dedi ki...

Bahsettiğim orta alan modeli yani 2 box-to-box ve 1 daha hücumsal oyunculu orta saha çoğu Premier Lig ekibinin oynadığı format. Hücum oynamak isteyen her takıma da uygun.

nathan dedi ki...

@hidayet. Aman diyeyim fanları çok o bakımdan :)

Hidayet dedi ki...

https://twitter.com/kartalanalizcom/status/891745444698652672

"niye 100.000 euro değil ya " f .orman

Hidayet dedi ki...

https://twitter.com/kartalanalizcom/status/891738723414671361

"oyuncuyu aldık biz, ondan kira bedeli yüksek . ffp olduğu için , onun için öyle şey ettik " f. orman

Armagan dedi ki...

Su forveti 10 gun icinde alin, gerisini ay sonunda halledin, o bile tamam. Bu hafta kritik. Su Negredo paragozune katlanacagiz bu sene ama pozisyonlari gole cevirme orani yuksek olacaktir diye tahmin ediyorum.

Bu arada sirayla Tolgay(gecen sene 2. yari bariz sekilde),Pektemek,Mitrovic olumlu anlamda degisiyorlar, rotasyon icin guzel haber.

QuaresmA dedi ki...

Bu hazırlık maçlarındaki kötü sonuçlar aslında çok sevindirici.

Eğer ki iyi bir görüntü verseydik takım üzerine pek bir takviye yapmadan da idare edebileceğimiz algısı olurdu. Takım transfer diye bas bas bağırıyor. Rakipler de transfer yap diye bas bas bağırıyor. Yönetimin elini hızlandıracak durumlar bunlar.

Şenol Hoca bile seviniyordur şu alınan sonuçlara.

nathan dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz. Negredo'nun Premier Lig'den talipleri çıktı. Valencia zaten sözleşme parası olmadan bırakmaya hazır olduğu için ciddi rakipler türedi. Futbolda bir kural var. Her türlü gideri olan oyuncular blöf yapmazlar. İkinci gruptakiler menajerlerle köpürtürler. Son gruptakilerin hali zaten malum.

Mitrovic'te ben de gelişme gördüm ama kendi kapasitesi içinde. Yine çok durağan ama yer tutması biraz daha iyi olduğu için hamle yapabildi. Yoksa ilk 11 olması hala zor.

Pektemek'in gelişmesi hakkında neye göre değerlendireceğiz diyeyim. Mücadele ediyor mu ediyor. Fakat formasının arkasında 11 yazıyor o bakımdan.

can dedi ki...

Tolgay'dan da, Pektemek'ten de, Mitrovic'den de su anda olduklari (ya da beklenen transferlerden sonra olacaklari) seyin otesinde hic bir beklentim yok. Tolgay ilk 18'de hamle oyuncusu, Pektemek 3. santrafor, Mitrovic mecburiyetten 4. stoper.

QuaresmA dedi ki...

Mustafa Pektemek'i ben şu açıdan biraz beğeniyorum: Şimdi bizim takımda Cenk var. Tipik beleşçi forvet. Transfer olarak geriyle oynayabilen, kafa vurabilen, bulduğunda da yazacak olan kalıplı hedef santrafor getirilmek isteniyor.

Ömer aslında Cenk'in 2 gömlek altı bir forvetti. Cenk varken Ömer'in marjinal faydası azalıyordu.

Mustafa ise dünya futbolunda nadir bulunan ve bizde hiç olmayan defansif forvetlerden biri. Hani basıyor, çabalıyor, mücadele ediyor diyoruz ya; olayı o zaten. Vardy gibi biraz o açıdan. Gücünü ekonomik de kullanmaya çalışarak 90 dakika basıyor Vardy. Mustafa bizde 20-25 dakikadan fazla oynamayacak, o sürede de rakibe önde basacak, pres yapacak ve çıkarmayacak. Savunma zaafiyetlerimize olumlu etki etmesi olası çünkü savunmayı rakip ceza sahasından başlatacak.

Türkiye'deki örnekleri ise Umut Bulut ve 2000'e kadar Hakan Şükür idi. Bakın Mustafa da, bu ikisi de aslında hep kazmalıkları yüzünden küfür yemiş adamlar ama yıllarca üst düzeyde her zaman hocaları tarafından tercih edildiler.

Varsa değerlendireceksin, oyuncu silmek en kolayı. Deliğe süpürmeyelim, kullanmaya çalışalım. :P

nathan dedi ki...

@can. Tolgay bugün iyiydi. Ama sanırım 3 ay önce de yazmıştım, organize bir orta alanda çok şey yapar. Takımın orta sahasında ciddi organizasyon eksikliği var. Özellikle orta alanda bazı 2 oyuncuyu alıp birleştirsek bu işleri tek başına yapabilecek yığınla oyuncu var futbol piyasasında. Bu ortamda çok yönlü iş yapabilen ve ölü toprağı dökülmüş gibi oynayan diğerlerinin yanında mücadele eden Tolgay bana göre bu kadroda ilk 11 yazılır. Sorun şu. Geçtiğimiz sezon asimetrik bir kadroyla ve serbest oynayan oyuncuların kişisel becerileriyle şampiyon olduk. Bu yıl bu asimetrik adamlardan golcü bölgesinde olan artık yok ve geriye kalanların sezon boyunca ne yapabilecekleri de garanti değil. Atiba 1 yıl daha yaşlı. Q7 bunca yaşına ve tecrübesine karşın hala her maç bana halı saha formatında söyleminin sinyallerini vermeye devam ediyor. Takım oyununu önemsediğim için Talisca'dan zaten çok hazzetmesem de skora katkısı var diyordum ama sanırsam maç seçiyor. Oğuzhan standart sıcaklık ve basınç ortamı olmadığında malum şekilde yok oluyor. Babel takım oynayınca gayet etkiliyken takım oynamayınca kayboluyor vs vs (yine de orta alanda Tolgay'dan sonra defansa en çok katkıyı yapan adamdı). Pektemek konusunda ise: her an stres kırığı yaşaması % 50 orana sahip bir Demba Ba bile Pektemek'ten daha iyi bir 3. hatta 2. golcüdür bana göre. Şunu cidden anlamıyorum. "Oturmuş kadro" deniyor da, bu adamlar takım oyunu oynayarak kadroyu oturtmadı ki. Yine de Negredo gibi adam akıllı bir golcü ve sağlam bir stoperle bir şans var.

nathan dedi ki...

Çünkü ne yazık ki bu şans yine diğerlerinden cacık olmayacağı için.

Hidayet dedi ki...

bu form durumu devam ederse , eylül ayındaki ilk cl maçına , ortasahadan yazılacak ilk adam tolgay olacak . neden cl dedim de lig demedim ? çünkü orada hoca farklı davranabiliyor .fakat cl 'de sıkar o iş. ben tolgay'ın oynamadığı takdirde imza atmayacağını düşünüyorum . çok sıkı çalışıyor ,tatil de bile ,çok da hırslı . eğer bu sene formayı alamazsa (verilmezse) , yeri garanti edilmezse ,yeni kontrat imzalayacağını düşünmüyorum transfer sezonu bitmeden ilginç gelişmeler yaşanabilr mi ,bakacağız.

ozkankaya35 dedi ki...

Negredo hayiŕli olsun.

nathan dedi ki...

Çok konuştum bir şeyi daha ekleyip bu geceyi kendi adıma bitireyim. Guardado'nun transferini yazmamın nedeni bu maç özelinde de görüldüğü üzere (ki bizim her maçımız için geçerli, takımı bilmiyor muyuz) adamın Atiba+Oğuzhan'dan hem defansif hem de hücumsal anlamda daha fazla iş yapmış olmasıydı. Betis. Guardado. 2,5 milyon. İyi geceler.

beagle dedi ki...

-Pepe hazirlik macinda bile savunma işine cok ciddi bakiyor. Duvar tipi stoper değil, hareketli hamleli.

-Fabri orta seviye 3 şutun 2sini buyur ediyor. Boyko 1 dk bile oynatilmadi. Kale sanki süper oturdugundan hocamiz risk almiyor.

- ATO beraber oynamaz. Oğuzhan hep kötü kaliyor adam kalabaliginda. Ama o cikinca Tolgayla bir halt olmuyor hucumda. Atiba veya Tolgay'dan birini oturtmak lazim. 120.kez falan gördük.

ozan dedi ki...

Sezon baslamadan adam yemeler baslamis. Eksibesiktasa hayirli ugurlu olsun.

nathan dedi ki...

Sadece şunu soracağım. Oğuzhan çıkınca Tolgay'la hücumda bir halt olmuyormuş. Bu maçta Oğuzhan varken ne hücumunu gördünüz bir zahmet bunu anlatıverin. Onca dakika boyunca Talisca'ya verdiği topuk pasını mı. Rasyonel futbol konuşulan ortama bak bir de. Hiç kusura bakmayın. Gerçekler sizi rahatsız ediyorsa önce kendinizi değerlendirin. Size uymayan formatı bırakalım madem:

eeee bizim için kartallll. aynalarda gördüğümsün. Beşiktaş'ım oley. gidilecek çok deplasman var. sen benim..

sports guy dedi ki...

Oguzhan bir takimi b seviyesinden a seviyesine cikarmaz, oyle bir oyuncu olmadi hic. Ama eger ben bir takim kuracaksam onun etrafina kurmayi tercih ederim, olay bu. Tolgay oyle bir oyuncu degil, her sistemde idare eder o, farkli ozellikleri var cunku.

Oguzhan 8 olmasina ragmen rakip ceza sahasina yaklasmayi seven oyuncu, ama oraya pas oyunuyla gitmesi lazim. Onun icin de o pas oyununu yapacak adamlara ihtiyaci var. Onundeki tek forvet talisca, sag kanadi quaresmayken falan oguzhan oguzhan olmaktan cikar, sahada mehmet topal'dan hallice bi goruntu cizer.

Oguzhan'in 15/16da kariyer performansini yasamasi normaldi. Solunda olcay yaninda sosa onunde gomez varken istedigi oyunu istedigi sekilde oynadi cunku. Bu adamlar tek pas seven hareketli oyuncular.

Talisca riskli pas denemeyi zaten pek sevmiyor, uzun topla kanat degistirmeyi tercih ediyor. Babel de bireysel adam, kat edip sut cekmeyi tercih ediyor. E quaresma zaten statik oyuncu.

Takim plani uzerinden degerlendirmek lazim oyunculari. Eger bu plan uzun paslari on plana cikarip kanatlarda bireysel oyunla orta kafa gol tarzi bir sey olacaksa evet oguzhan oyunda gozukmez pek. En fazla gecen sene alanya deplasmaninda yaptigi gibi quaresma'ya 30 metrelik pas atar arada, o da asistin asisti olur oyle kalir.

Quaresma'nin gitmesini bundan dolayi istiyordum ben. Gecen sene cok faydalandik kendisinden kabul, iyi de oynadi ona da tamam, ama o oynayince takimin oyun plani quaresma eksenli oluyor ve bu beni tatmin etmiyor. Onun yerine tek pas oyununu seven ve sutu olan bir adam oynasa daha oguzhan eksenli bir oyun koyabiliriz ortaya. Quaresma oguzhanli a plani tutmadigi zaman sahaya surulecek bir b planidir benim gozumde.


Tolgay farkli oyuncu, surekli carpisiyor ve top saklama becerisi oguzhan'dan daha fazla. Gereksiz top kaybi yapmadigi surece Barcelona'ya da koysan siritmaz Eskisehirspor'a da. Sadece sunu merak ediyorum, acaba Liverpool'a attigi golden sonra "tamam bi daha bu golu gecemem o yuzden sut denemeyeyim ben bundan sonra" mi dedi? Yoksa yasadigi sakatliktan sonra sut cekmekten korkmaya mi basladi acaba, bilemiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Yani benim anladığım Oğuzhan'ın iş yapması için 50 tane parametreyi bir araya getirip, bir de üstüne yanında önünde arkasında oynayacak oyuncuları da Oğuzhan'a göre belirlememiz gerekiyor.

Biz Oğuzhan tam verim verecek diye tüm takımı ona göre dizmek zorunda mıyız? Yoksa Oğuzhan kendini geri kalan 10 kişiye adapte etmek zorunda olduğunu artık anlamalı mı?

sports guy dedi ki...

Oguzhan gibi oyuncudan tam verim almak icin bunu yapmak gerekiyor, evet. Yaptigin da tum takimi ona gore dizmekten ziyade takimi 2017 yilina gore kurmak oluyor. Kanatlara topu atip bire birde adam gecerek bir seyler uretmek eski zamanlarda kaldi.

O yuzden atiyorum arsenal'in merkezine koysan oguzhan'i "yau bizde niye boyle oynamadi bu adam" dersin, cunku o sistem ozzy'i oynatir.

Ben diger plana karsi degilim bu arada, bu bir secimdir. Quaresma eksenli plan seciliyorsa ve onumuzdeki yillar da buna gore insa edilecekse satilsin oguzhan, tolgay kalsin. O parayla da tolgay tarzi ikinci bir orta saha alinsin. Forvet olarak da llorente tarzi yerden aksiyonu dusuk ama ortaya kafa vurma konusunda world class bir adam alinsin, hucum aksiyonu boyle olussun.

Ben oguzhan'in bizim bu sisteme adapte olmasini istemem. O kendi oyunuyla guzel oyuncu, oyle kalsin.

Biz neyi sectigimizi bilelim yeter.

Skywalker dedi ki...

Hangi class takim olmak istedigine gore degisir. A+ ya da A sinifi takim olacagim, sampiyonlar liginde yer edecegim dersen Oguzhan'a gore takim kurarsin. Napoli'de statik, pas oyunu oynayamayan adam oynar mi, oynayamaz. Modern futbolda en onemli futbolcu parametrelerinden biri futbolcunun kafasi yukarda oynayabilmesi ve bir sonraki pas tercihini top kendisine gelmeden dusunebilmesidir. hizli oyun boyle oynanir. Ust duzey takim futbolcusu budur. (Bu demek degil ki gerektiginde bu adamlar egzantrik isler yapamaz) Fizik gucunun tavan yaptigi, futbolcularin 12km'ler kostugu donemde sen topu ayagana her aldiginda 2 sn beklersen, karsi takimin 7 oyuncusu yerine gecmis olur. Ama sen ben UEFA'da ceyreklerde takilirim, oralarda sapkadan tavsan cikararak tur getirebilirim bazen dersen o zaman statik ama ekstra ozellikleri olan adamlar is yapar.

O degil de Abu 7 hazirlik macinda 8 gol atti amk. Eysan 2.0 loading...

Skywalker dedi ki...

@sports guy ++

turgay dedi ki...

lens haberlerinin maksatlı çıkarıldığını düşünüyorum. 4 milyon euro isteyen sunderland'e o parayı veremeyeceğimiz ve de transferde önceliğimizin kanat olmadığı aşikarken inatla bu oyuncunun pompalanması maksatlıdır. ya bizimkiler taraftarın gazını almak için yaptırıyor ya da menajeri fb işi çözsün hazır kayer gitmişken diye uğrasıyor. her iki durumda bence yüksek olasılık. basındaki kiralık kalemler de işin suyunu ısıtıyor.

Zaitsev dedi ki...

@ can
Benimle aynı noktada birini görmek güzel :)

* Oğuzhan mevzusu yumurta-tavuk / tavuk yumurta olayına döndü burada. Oğuzhan etrafında takım kurulabilecek bir oyuncu. O potansiyeli var ama devamlılığı yok. Gücü yok. Q7 yüzünden mi Oğuzhan oynamıyor yoksa Oğuzhan oynamadığı için mi Q7 bu kadar ön plana çıkıyor?

* Oğuzhan 8 numarada arkadan topu dağıtarak gelmeyi seviyor ve bunu oynadığı/istediği zaman çok iyi yapıyor ama defansif görevlerini sevmiyor ve az yapıyor. Kendine 8 ila 10 numara arası bir mevki yaratmış. 8.5 diyebiliriz. Ne tam olarak önde ne de tam olarak arkada. Denkleme önünde Talisca da girince koşan takımlara karşı Atiba ve stoperler sorun yaşıyorlar.(Hocanın kızdığı mevzu)

* Defanstan topu çok yavaş çıkardık geçen sene. Defanstan hızlı çıkamazsan açık oyuncuların o kadar göze batar. Ya top ayaklarında patlar ya da geri oynarlar. Takım zor gol atar. Her maç sorun yaşarız. 15/16da Sosa yeri geldiği zaman kendi gelip oyunu hızlandırıyordu. Dikine veya yana doğru hızlıca oyunu açıyordu. O yüzden o sezon damağımızda kaldı. Geçen sene kahveden çay söylesen gelirdi defanstaki paslaşmalar arasında.

* 2015-16da Oğuzhan'ın parlamasının yan sebepleri var. Ayağına bakılan ilk oyuncu değildi o sene. İlk yarıyı Töre sürükledi. 2ci yarıyı Sosa ve yarım porsiyon Q17. Gomez zaten bayraktardı takımda. Oğuzhan da bundan faydalandı ve öne çıktı. Geçen sene bir tık daha atabilseydi kendini ileri 20 milyonluk bir transfer yapmıştı bu yaz.
Bunun yanında önde Gomez ve Sosa 2lisi göbekten gelene buyur geç demedikleri için defansif sıkıntılarda göze batmıyordu.

* Oğuzhan oyunun içinde ne kadar kalabilirse bizim için o kadar iyi. Oğuzhan kopuk kopuk oynuyor. Tolgay-Oğuzhan beraber oynayınca Oğuzhan'ın düştüğü anlarda Tolgay dikine aksiyonlarla takımı sürükleyebiliyor. Ama 2si beraber oynayacaksa 10 numara Talisca ve forvet Cenk olmaz. En azından forvetin isim olarak ağır birisi(Negredo/Gomez) veya Abobuakar gibi ayarsız birisi olması lazım ki rakip defans topla çıkamasın.

* Sosa varken topu fazla gevelemediğimiz için daha efektif oynuyorduk. Geçen sene arkada al gülüm ver gülüm paslaşmalar. En son ver sağ kanada Q7 tavşan çıkarsın. At sol kanada Adriano bindirme yapsın.

* Oğuzhan kaçak dövüştüğü için Q7 ön plana çıkıyor. Ne kadar çok Oğuzhan o kadar az Q7.

* Oğuzhan'a günde 2 saat Modriç kaseti izletmek gerekli. Maç başına 10-10.5 km koşup nasıl sahanın her yerinde olunabiliyor. Güzel bir ders olur.

* Bu arada Aboubakar'ı oynatmamamıza rağmen o kadar gol attı. Oynadığı zaman gol atmasına şaşırmamak lazım :) Hazırlık maçıdır bunlar. Ligde biraz daha az atar. Gitti zaten çok kafaya takmamak lazım.

* İçimizde Eyşan Cenk'tir bu arada.

beagle dedi ki...

Gerçek 2013'de sahasinda 2 kişi eksik anadolu takimindan 2 gol yiyen halden 2015'e Oguzhan artisi ile gectigindir.

Adam etrafinda 2 onlibero koydugunda oynayamiyor. Kusura bakma. Messi'ye de orta sisirirsen oynayamayacak. Kötü demek mi? Istemiyorsan gidip Vatiba ile 3.luklerde oynasirsin. Gözün görmüyorsa mışlı göndermeleri birakican. Begenmediysen başkasının fikrini bekleme yapmadan bulaşmadan devam edeceksin.

Skywalker dedi ki...

@zaitsev

abi 15-16'da ucgenlerdeki en onemli adamlardan biri de Olcay'di. Yetenegi sabaha kadar tartisilir ama hareketlilik ve tek pas oyununu tartismam. Topu 10'da 1 ihtimalle geri alabilecegin adamla top yapmazsin, verdikten sonra bos alan kovalamazsin, cunku bosuna enerjini harcarsin. Hali sahada bile boyledir bu. Bunu sadece Quaresma ozelinde soylemiyorum, mesela Talisca da bir pas oyuncusu degil, O yuzden Oguzhan - Olcay - Sosa - Gomez oyunu Oguzhan - Q7 - Talisca - Abu oyununa gore cok daha hizli ve goze cok daha hos gelir. (Abu'yla da Gomez kadar olmasa da pas oyunu oynayabilirsin, sirtini defansa dayayip duvar da olabilen bi oyuncu) Benim fikrim tabi bu, tartisilir.

QuaresmA dedi ki...

Sırf Oğzuhan değil, orta sahanın ortasında oynayan herhangi bir oyuncunun üzerine takım kurulmaz. Forvetin üzerine kurarsın, kanadın üzerine kurarsın veya forvet arkasının da üzerine kurarsın ama merkez ortasaha oyuncusunun üzerine takım kurmazsın. Çünkü merkez ortasaha oyuncusunun hücum anlamında yapabileceği işler kaleye uzak olması itibariyle limitli. İşler kötü giderken seni ipten alma ihtimali, ileride oynayanlara göre düşük. Pirlo, Gerrard, Xavi gibilerin bile etrafına kurulmadı takımlar. Pirlo'nun önüne yanına 40 çeşit adam geldi-gitti ama değişen birşey oldu mu?

Oğuzhan'ın etrafına takım kurmak istiyorsan Oğuzhan önce 10 numaraya geçip naz etmeden orayı kotaracak. 8.5 diye bir mevki icat edildi denmiş. Doğru ama komik. Ben defanslarla en az düzeyde mücadele etmek için geride oynayayım ama defansif görevlerimi de en fazla vasati düzeyde yapayım. Oldu canım.

beagle dedi ki...

@Cochise
Arada yazı yazabildigine göre biraz uyku uyumaya başlanmış :) Saglikla.

Tosicin solbek işi super örnek. Güven çemberindeki adamları oynatmak için 2-3 yer bozuluyor bazen. Benim itiraz ettiğim orta 3lü de aynı mantık. Belki oynayan mutsuz olmuyor ama takım tıkanıyor.

Skywalker dedi ki...

Gerard, Xavi gibilerin yaninda hareket etmeyen ayagina top bekleyen, pasi verip alamadigi Talisca ve Quaresma'yi koy Xavi'ye de bok atarsin. Bana Oguzhan elestrisi yaparken bana benim dedigim seyleri en iyi yapan takimdan ornek gosteriyosun. Xavi'nin yaninda oynayan adamlarin hepsi ayagina top gelmeden pas opsiyonlarini ezbere bilen adamlar. Xavi muhtesem fizik gucu, 10 gol 10 asist ortalamasi ile oynuyodu da benim mi haberim yok?
Birinin uzerine takim kurma diye bi kavram yok, hizli ve kompakt futbol oynamak icin gereken bazi seyler var, Oguzhan, Sosa gibi adamlar bunlari yapabilen oyuncular. Bu kadar basit.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

Tolgay farkli tarz Oguzhan farkli tarz iki oyuncu. Tolgayi ovemk icin Oguzhani germek bide bunu sacmasapan takim oyunu vs diye nedenlere baglamak ayri komedi. Takim oyununu bozan Oguzhan degil takim zaten takim oyunu oynamiyor.Tolgay dahil olunca takimin oyun sekli degiscekmis gibi utopik teoriler de ayri guzel. Talisca-Caner-Cenk-Abou-Quaresma gibi oyuncularin hucumda asil rol ustlendigi takimda Oguzhandan takimi oyunu beklemek hayalcilik, one cikmasini beklemek sacmalik cikamiyor diye de elestirmek art niyet. Sosa-Oguzhan kiyasi bile yapan arkadas vardi burda sonra yok ben demedim sen dedin oldu.

Tolgay degerli oyuncu , Ozzie de degerli oyuncu. Sosayi illah yapip takimdan bahsedenler Sosanin gitmek icin antremanlara cikmadigini unutmasin. Derbi performani yeterli degilmis Ozzinin, Demba derbilerde ucmustu yada Sosa ucmustu sanki. Geciniz bu isleri. Gomez haric derbilerde buyuk oynayan hucum oyuncumuz oldumu son 3 senedir? Ne anlatiyorsun derler adama.

Begenilmeyen Ozzie 11e monte edildiginden beri 2 sene ust uste sampiyon olduk. Tolgayla olabilirmiydik. Bence olurduk ama belki de olamazdik.

Tolgayin Ozziden guclu olmasi Ozziyi tukaka yapmaz. Tolgayin ligi golsuz bitirmesi de Tolgayi tukaka yapmaz. Ozzie mucadeleden kacar savunma yapmaz vurdumduymaz olur anlarim , cocuk ugrasiyor onunde cenk-talisca-q , hayir bu adamdan ne bekleniyor. Ileri 4 luyu yavas yavas degisirip Ozzie-Tolgay uzerine takim yapilmali. Yok olmuyorsa Ozzie gitsin Tolgay oynasin, Onu da bir iki seneye yersiniz zaten.

Basar dedi ki...

Oğuzhan şenlikleri başlamış! Peşin peşin söyleyeyim, Oğuzhan'ı yedirmeyiz :)

Basar dedi ki...

Quaresma lobisi olarak Olcay'ı astınız, Sosa'yı zehirlediniz, Oğuzhan'ı yedirmeyiz :)

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 247   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara