.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Temmuz 2017 Pazartesi

2017/18 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler Vol2



GELENLER :

Atınç Nukan
Pepe
Caner Erkin
Gökhan Töre ( Geri Döndü)
Orkan Çınar
Alvaro Negredo
Jeremain Lens
Gary Medel

GİDENLER :

Demba Ba    ( Geri Döndü)                                     
Ersan Gülüm ( Geri Döndü)
Ömer Şişmanoğlu
Vincent Aboubakar ( Geri Döndü)   
Gökhan İnler
Marcelo

DEDİKODULAR :

Olivier Giroud
Pierre Gignac
Adil Rami
Domagoj Vida
Alexander Kolarov
Deniz Türüç
Nani
Joao Moutinho
Sebastian Corchia
Burak Yılmaz
Thomas Vermaalen
Arda Turan
Jose Sosa
Mario Gomez
Diego Costa ( Şaka değil :)
Nani
Fernando
Kurt Zouma
Khouma Babacar
Elaquim Mangala
Miranda
Aymen Abdennour

247 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 247 / 247   Yeni›   En yeni»
Hidayet dedi ki...

ilk şampiyonluta da oğuzhan, sosa ile birlikte oyunu genelde sola yıktığı için quaresma ile etkileşimi çok azdı hatta hatırlanırsa , oğzuhan'ın quaresma'ya bilerek pas vermediğinden konuşulurdu sosyal medyada . onun için oğuzhan'ın önceden yaptığı ,şimdi yapamadığı şeylerde q7 etkisinden çok , adriano (köybaşı ) , babel (olcay) ve talisca (sosa ) etkisi ön plana çıkıyor . burada babel ve adriano 'nun hertürlü ,olcay-köybaşı ikilisinden daha tercih edilir ikili olduğuna şüphe yok . işin asıl önemli kısmı talisca . solak olduğu için ve sürekli şut atmayı düşündüğü için kendini genellikle q7'ye yakın konulandırıyor .zaten pas bağlantıları kurmada sosa'nın yanına yaklaşamadığı için , oğzuhan'da en iyi yaptığı şeyi yapamıyor .fakat ingiltere'de ,bir ortasaha'da bu fiziği ve temposu ile falan hayal. inşallah olur tabi.

hayalet dedi ki...

Şenol Güneş gidecek millî takıma galiba. Tam işler yolunda giderken bu olmadı.

Bu planlı bir alt oyma görevi olsa hocanın sözleşme sıkıntısı varken zaten halledip alırlardı .

Fatih Terim'in denyoluğunun ceremesini biz çekeceğiz muhtemelen .

Emir en tepeden diyip duruyorlar da öyle bir mevzu olsa Fikret Orman çoktan yan çizip ' hocamızın milli takımın başına geçmesi bize onur verir ' derdi . Bir dalavere var bu işte ama bilemiyorum .

Herkesin ligin en iyisidi dediği Abdullah Avcı niye hiç konuşulmuyor acaba ? Enteresan işler .

Hidayet dedi ki...

şenol hoca eğer anlaştıysa ve bunu rıdvan dilemen ,başkan'dan önce öğrendiyse , zaten skandal ,mümkünse şimdi gitsin . (ihtimal vermek istemiyorum )

türkiye gibi ülkelerde , başkan bilir demek ,başkan'ı ateşe atmaktır , özellikle milli konularda . "istemiyorum" diyeceksin kardeşim ,istemiyorum . klup takımı çalıştırmak istiyorum , eğer beşiktaş'tan ayrılırsam , başka bir klup takımı çalıştırırım ,milli takım istemiyorum . fakat kimse kapıları tamamen kapamak istemiyor . abdullah avcı düşünmezler ,çünkü şenol hoca'dan umudu tam kesmediler .bu iş hoca'da biter .

Skywalker dedi ki...

Senol hocayi sok severim, ama o kadar filozof filozof salladiktan sonra baskana sormadan gidip Yildirim Demiroren itiyle gorusmeye gittiyse ekime kadar. Buyuk kaypaklik olur yaptigi. YD'nin derdinin milli takim olmadigini, Besiktas'i karistirmak icin bunlari yaptigini, butun tezgahin arkasinda da tum Fener camiasi oldugunu anlayamiyosa ve evet derse, daha da besiktas semtine ayak basmasin bi zahmet. Ne karaktersiz insanlar var arkadas elim ayagim titriyo ya.

Hidayet dedi ki...

umarım ,her ne olursa olsun , başkan 4 maçı kabul etmiyoruz ,ya biz ,ya onlar demiştir . ulan böyle böyle nefretettirdiler milli takımdan . şimdi gel de rakip takımı tutma ! bir an önce ,açıklama yapmazlarsa , ne olursa olsun . vız gelir tırıs gider , yine ananızı s .......nasıl olsa

Ekrem35 dedi ki...

Stoper,forvet arıyorken hoca aramak zorunda kalmak hele ki şu saatten sonra intihar olur. Akşam akşam sinirler bozuldu yine. Net bir açıklamayla bütün herkesi susturmak gerek. Takım yıpranacak bu spekülasyonlardan eğer bu iş sürüncemede kalırsa.

QuaresmA dedi ki...

Tamam açıklama yapıldı, sıkıntı yok. Hoca da tüpçü ile başkanın bilgisi dahilinde görüşmüş.

beagle dedi ki...

Sakin. Şampiyonlar Ligi vb diyip teşekkür ettik teklife.
Toplumun gazını almak için once Şenol hocaya gelmişlerdir. Şimdi lucescu, avcı falan devam ederler.

Ekrem35 dedi ki...

Açıklamayla birlikte rahatladım. Şimdi tekrar stoper ve forvete dönebiliriz :)

Hidayet dedi ki...

ben hala bu sürecin bittiğine inanmıyorum . nasıl oldu da rıdvan o kadar emin bir şekilde 4 maç anlaşıldı diyebiliyor . rıdvan milli takım hakkında yanlış istihbarat mı aldı ? oktay değil bu yahu rıdvan ,şeytan rıdvan.

truant dedi ki...

Demba Ba'nın durumu netleşinceye kadar transfer işi sürüncemede kalacak gibi görünüyor. En iyisi eldeki oyuncuların aslında ne kadar da kötü ve işe yaramaz olduklarını, verilen paraların boşa gittiğini falan yazıp durmaya devam etmek. Belki de ayağı düzgün olmayan bir stoper bile bulur yönetim. Ali Günçarları, Mercimekleri, Toramanları özledik amk. Bitsin bu hasret!

cochise dedi ki...

@beagle
eyvallah hocam, bu ay da kaçak güreşip Eylül'den itibaren bir önceki yıldaki formuma kavuşacağım :)

Milli takım mevzuu umarım kapanmıştır artık.

Hazırlık maçlarını izleyemiyorum ama hazırlık maçıyla adam gömme geleneğimizin devam ettiğini görüyorum. Hani defansı gömelim ama bildiğimiz, kendini kanıtlamş ya da yeni oyuncuları ölçemeyiz bu maçlarla. Hele bizim gibi ağır sezon öncesi çalışması yapan bir takımda. Ancak kendini göstermesi gereken adamları elbette gömme hakkına sahibiz çünkü bu maçlar en çok onların işine yarayacak. Burada da yapamayan ... diye düşünülmesi makul. Bu açıdan Tolgay anladığım kadarıyla formda. Sevindirici. Oğuzhan'ı kesecek kadar formda olursa Oğuzhan-Tolgay orta sahası görürüz sertliği çok yüksek 3-5 maç haricinde. Ki geçen sene sonu gördük çok da etkili oldu. Oğuzhan'dan daha iyi oynasa da Oğuzhan'ı kesebilecek adam Tolgay değil çünkü takımın aklını yükseltemiyor. Oğuzhan ise kendi iyi oynamasa bile sadece varlığıyla takımın yerleşmesine katkısıyla takmın aklını yükseltiyor. Onu kesecek takımda daha fazla Adriano gibi aklıyla oynayan oyuncu lazım. Geçen sene takımı sertleştirmek adına Oğuzhan'ın oyundan çıktığı 10 maçın 9'u daha kötü oldu. İnanmayan geri dönsün maçları bi karıştırsın. Ben Olympiakos maçında sonradan oyuna girince takımın değişen çehresi köz gözün parmağına şeklinde değişince herhalde bu tartışma bitmiştir demiştim. Bitmemiş belli ki. Sakatlık yaşamasın Talisca olmasına rağmen (ki alıştıkları için artık rağmen de diyemeyebileceğiz bence) bir önceki yıldan daha iyi bir sezon geçirecek. Tabii iyi bir forvet de geleceğini umuyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ cochise

* Oğuzhan'ın kesilmesiyle ilgili bir tartışma yok. Ben en çok eleştirenlerden biriyim ama yapabileceklerini yapmadığı için, kaçak dövüştüğü için eleştiriyorum.

* Şampiyonlar ligi ve FB,GS, İBB maçları haricindeki maçları Oğuzhan-Tolgay 2lisi ile çok rahat götürürüz. Kalan maçlar için Oğuzhan'ı o bölgede tolere edebilecek, onun defansif yükünü hafifletecek bir M. Topal lazım. Tolgay veya Atiba olmaz yanında. Forvetten sonra yapılacak ilk transfer bu olmalı.

* Tolgay'ın daha direk ve riskli bir oyunu var. Oğuzhan'ın ise daha sakin ve akılcı. Hatta biraz fazla sakin. Oğuzhan'ın maçtan kafa olarak koptuğu anlar oluyor ve Atiba'nın oyunu bu dakikalarda farklılık yaratmıyor ve baskı yiyoruz. Tolgay bu sıkışıklığı açabiliyor bu dakikalarda. Baskı geldiğinde topla çıkmayı denemekten çekinmiyor. Bunlar sıkıştığımızda önemli destekler oyunumuz için.

* 2015-16 için tika taka, Olcay-Sosa-Gomez etkisi önemli ama en önemlisi 2015-16da topla hızlı çıkıyorduk. Topu iyi koşturuyorduk.Burada Sosa'nın katkısı çok büyüktü. 2016-17de kadro değişikliği ve seri gelen sakatlıklar sebebiyle bu akıcılık sekteye uğradı. Ayrıca Sosa/Gomez sonrası, sezon başı gelen sakatlığında etkisiyle, üzerine binen yükü mental olarak kaldıramadığını düşünüyorum Oğuzhan'ın. Temas sevmemesi harici fiziksel bir sorunu yok çok şükür.

* 2 tane iyi ofansif bekimiz var. Hızlı oynarsak EĞER 2 tane dikine iyi gidebilecek, karşısında sadece bek oyuncusu yakaladığı zaman onu rahatlıkla geçebilecek kanadımız var. Burada oyunun ana belirleyicisi Oğuzhan. O isteyecek, karar verecek ve oynayacak. 2ci faktör ise transferler.

* Forvet konusunda Demba Ba'nın beklendiğini düşünmüyorum. O gelse dahi bir forvet kovalanacaktır. Piyasa beklemede şu an. Kadrosu geniş takımlar hangi oyuncularını yollayacak? Henüz net kararlar verilemedi? Bu konuda takımında istenmediği kesin adamlar üzerinden haberler çıkıyor. Negredo gibi. Allah'tan Cenk sezonlara iyi giriyor:) Yoksa Marcelo'nun parasıyla ilk 18 oyuncusu ne alabiliriz ne kiralayabiliriz.. İngilizler piyasayı allak bullak etti.

nathan dedi ki...

Lyon ve Betis gibi ortadan yardırarak delip geçenler yerine Alanya'yı sayarsak eleştirilecek bir kadro göremiyorum. Hedef Alanya ve Konya olduğu sürece sorun yok.

Zaitsev dedi ki...

@ nathan

Hocam Soldado'ya müzmin sakat demiştin üşenmedim son 7-8 sezona baktım. 35 maçın altına düştüğü tek sezon geçen sezon. Nasıl bir müzmin sakatlık bu :) Bizim aradığımız tarz golcü müdür? o ayrı bir tartışma.

nathan dedi ki...

@Zaitsev. Son sezon sakatlıklarını incelersen görürsün: https://www.transfermarkt.com.tr/roberto-soldado/verletzungen/spieler/34870

Ha risk alalım dersen Soldado biçilmiş kaftan. O risk de sözleşme ücreti olmadan yıllık max. 2,5 milyon eder. Ben her daim Negredo diyenlerdenim.

sports guy dedi ki...

Soldado muzmin sakat olmayabilir de muzmin kazma oldugu kesin. Middlesbrough'da negredo'nun gol rakamlarini elestirenler soldado ile cok eglenecek veriler elde edebilirler :)

Adam tottenham'a transfer oldugu gibi gol atmayi unuttu, aman diyeyim. Sirf orada kacirdigi gollerden hakkari'ye falan yol olur. Cenk tercihimdir.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ nathan

* Ön çapraz bağ yırtmış. 6 ay normal. İyileştikten sonra 3 ayda 10 maçta oynamış. Demek ki sağlam dönmüş sakatlıktan.
* Tekrarlayan sakatlığı yok. Her sene sakatlıktan sebep 2-3 ay kaybetmemiş. Geçen sene yaşadığı ağır sakatlık harici kariyeri boyunca doğru belli sakatlanmamış, en uzun sakatlığı 1.5 ay sürmüş bir oyuncuya müzmin sakat demek biraz ağır kaçıyor. Ön çapraz bağı bir daha yırtarsa o zaman müzmin olma yolunda ilerler.

Aradığımız adam Soldado mudur? Esas soru bu. Akan bir oyun oynayabilirsek bizde iş yapar. Yavaş oynarsak zor.

@ sports guy

İngiltere her babayiğidin harcı değil :) Fizik/Akıl 2lisinden biri üst seviyede değilse mundar ederler adamı. Hollanda da 35 gol atan biri vardı. O da Middlesbrough'a transfer olup heder olmuştu :) Afonso Alves'ti sanırım :)

sports guy dedi ki...

Seni temin ederim ki bunu istatistik kagidina bakarak soylemiyorum. Haddinden fazla Soldado izlemis olabilirim ciddi bir PL izleyicisi olarak. Herif bos kalelere kacirdi, karsi karsiyalarda daglara taslara vurdu. Aboubakar'a kolay gol kacirdigi icin sovenler Soldado'yu saha ortasinda linc eder.

Ha biri buyu yapar da Valencia formuna geri dondururse neden olmasin :) oradaki formuyla dunya futboluna goz kirpiyordu zaten eleman. 2013 uzerinden 4 sene gectigini hatirlamakta fayda var ama, ki hadi PL etkisiyle yavaslamis olsun dondugunden beri Villareal'de 56 macta 13 atti. Yok ben almayayim. Negredo'dan Soldado'ya dusmek Demba'dan Pektemek'e dusmek gibi bir sey gozumde. Tamam hafif mubalaga var ama cok da degil.

nathan dedi ki...

@Zaitsev. Villareal'in sembolü bir adamdan son yıl yaşadıkları ciddi eksikleri nedeniyle kurtulmasından daha doğrusu kurtulmaya çalışmasından bahsediyoruz.

Öte yandan akan oyundan bahsetmişsin. Maalesef bu konuda konuşamayacağım zira birilerinin kutsallarına dokunmak istemiyorum. Sezon sonunu beklemeyi tercih edenlerdenim.

Huzeyfe dedi ki...

Lens'i bonservisiyle (4 milyon avro civari) aldigimiza dair ciddi iddialar var. Umarim gercek degildir. Stoper-Forvet kesinlesmediyse cok mantiksiz.

can dedi ki...

Ispanyolca sitelerde Medel icin 2 milyon euro teklif yaptigimiza ve Medel'in gelmek istedigine dair cok ciddi iddialar var. Aslinda ilerde oynamak isteyen ve DOS'u yedekleyebilecek stoper ihtiyaci olan cok ideal bir secim de 1,71'lik stoper mi olur ya? Inter ilk 11'inden gelen adami begenmeme luksumuz yok gerci ama. Eger Medel, Lens, Negredo gibi bir kombin olursa aslinda cok dengeli bir takima donusuruz.

sports guy dedi ki...

@nathan Soldado Villareal'in sembol ismi falan olamaz. Ya Valencia'yla karistirdin ya da komple oyunculari karistirdin :)

Basar dedi ki...

Bugün 1 Ağustos! İlk maçımız 12 gün sonra, daha forvetimiz gelmedi. Gelse de lige hazır girsek.

cochise dedi ki...

Medel'i çok izlemedim ama bence yapısı bize çok uygun. 1.71'lik stoper makul durmasa da herhalde iyi kıvırmış bu işi. Savunmadaki çabukluk sorunumuzu bitirir. Ayrıca kariyerinde daha çok defansif orta saha oynamş bir adam. Yani gerektiğinde ya da bir mucize olup Mitroviç ilk 11 seviyesine geldiğinde orta saha sertliğini artıracak bir alternatif. Umarım olur. Hatta ek olarak tüm çöp defanslardan kurtuluruz da bir dengeli ve yedek kalabilecek orta karar bir defans daha alırız.

QuaresmA dedi ki...

1.71'lik stoper mi? İlginç gerçekten. "Siz Miranda'yı boşverin ama eliniz de boş göndermeyelim." diyerek bu kardeşimizi önerdiler herhalde.

Yani hızlı ve ayağı temizdir herhalde boyu kısa olduğuna göre. 3'lü defansta sırıtmaz aslında ki eminim Şili milli takımında da 3'lüden biridir. Ama 1.71 ya. Zıplayınca Adebayor'un omzuna gelir.

Hidayet dedi ki...

ffp 'nin kalkıp kalkmayacağı hangi ay belli oluyor bilen var mı ? geçen yılın haberlerine baktım mart-nisan gibi açıklanmış yine aynı mı? dün ilk defa uğur karakullukçu ,beşiktaş'ın seneye ffp derdi olmayacak yorumuna "aceba mı ,geçen yıl da öyle deniyordu "dedi . sattığımız kadar oyuncu aldığımıza göre bunun sebebi transfer bütçesi değil . peki bu neye göre belirleniyor ? geçen yıl düzeltemediğimiz neyi bu yıl yapabileceğiz ? yaw bu gs bu kadar parayı nereden buluyor ,niye bunlara necisin diyen yok ?

planck dedi ki...

medel akan oyunda ilaç olur duran top savunmasında kabus olur :/

sports guy dedi ki...

Ffp ile ilgili bir kez daha yazayim, etrafta yine ciddi bir bilgi kirliligi var.

Bizim ffp'nin bitis tarihi 2018 degil, 2019. Eger uefa'nin kriterlerine uyarsak bonservis yasaginin kalkma ihtimali mevcut onumuzdeki yaz icin sadece. Gozetimde kalmaya devam edecegimiz icin bu yazdan daha farkli bir yaz yasamayacagiz pek.

Fenerbahce'nin FFP gozetimi 2020 yilinda bitiyor. Bizle bire bir ayni anlasmayi imzaladilar ve bu sene 10 milyon euro max acik verme sartlari var. Tahminim nisan ayi aciklamasinda onlarin da bonservis yasaginin devam ettigi belirtilecek.

Galatasaray'in FFP anlasmasi su an icin sona erdi. Su an istedikleri parayi harcayabilecek durumdalar. Ha tabii sene sonunda uefa kapilarini tekrar calar mi? Bence calar, hele hele sampiyon olmazlarsa. Feghouli ve fernando'ya 5er milyon bonservis verdilerse eger bu seneki bonservis hesabina -20 milyon civari yazacaklar, ve maaslari da ucacak yine. Semih, sabri, bruma podolski ve sneijder'in maaslarindan yirtmis olabilirler ama yerlerine aldiklari adamlar da hayvan gibi para alacak. Ciddi bir kumar oynuyorlar kisacasi.

Iki opsiyon var burada. Ya riva satisini uefa'ya rapor ettiler ve onay aldilar, gozetim disinda kalacaklarini biliyorlar. Ya da dursun "seneye nasilsa bi ffp daha imzaliycaz, vur gitsin bu sene harcayalim harcayabildigimiz kadar" diyor, aziz yildirim'in 2015 2016 sezonu icin yaptigi gibi.

Sene sonu goruruz artik.

turkkant dedi ki...

Buradaki yorumlara ben şunu ilave edeyim.

Futbol piyasasında en kolay ikame edilen oyuncular kanat forvetler. Neden bilmiyorum, ama o kadar bol ki o mevkinin oyuncusu. Quaresma gitse, aynı özelliklerle olmasa bile o kontrata onu ikame edecek oyuncu bulmak o kadar zor değil. Artısıyla eksisiyle toplamda benzer performans alırsın.

Zor olan oyunu açan, hareketli merkez oyuncu bulmak. Fener Emre Bel. gittiğinden beri zorlanıyor, GS Selçuk düşünce ikama edemedi bir türlü. Barca bile Xavi'nin yerini dolduramadı. Real Kroos-Modric'i kurana kadar Kaka-Ronaldo'larla nal topluyordu. O nedenle, Oğuzhan (ve hatta Tolgay) nimettir, giderlerse yerini doldurmak öyle kanat gibi, santrafor gibi kolay değil.

QuaresmA dedi ki...

Bugüne kadar UEFA'nın GS aleyhine bir karar aldığı pek görülmemiştir. Biz ve Fener'i ise son birkaç yıldır her fırsatta doğruyorlar. Fransız sevgisi muhtemelen.

Sevr antlaşması benzeri FFP, 2 yıl Avrupa'dan men, taraftarların kavga etti diye bir kez daha men edilme riski ve en bombası da Avrupa'dan men edildiğin yılda aldığın (veya alamadığın) puanların takım puanında sayılıyor olması. Bir tarafları sadece bize kalkıyor. Mesela ben PSG'nin gelirlerinin giderlerini karşıladığını hiç sanmıyorum. Avrupa futbolu 5'ten büyüktür.

QuaresmA dedi ki...

Dinamo Kiev maçındaki hakem katliamını da ekliyorum.

Basar dedi ki...

ffp'de şu iş aklıma hiç yatmıyor. Neden sattığım kadarını alıyorum?

Bir kulübün kabaca gelirlerini TV yayını + Forma + Stadyum gelirleri + futbolcu satışı + müsabaka gelirleri oluşturur, giderlerini ise bonservis ücreti + kiralama ücretleri + menejerlik hizmetleri + maaşlar oluşturur. FFP işin bu kısmına girmeyip sattığın kadar al diyor.

Bunun sürdürülebilir bir yanı yok. İşte örneği ortada, takım yaş ortalaması yüksek, kiralık ve maaşı daha yüksek bonservissiz oyuncularla doldu. Ama evet sattığım kadarını harcadım!

Ciddi şekilde sıktı artık uefa ve ffp. Futbolcu fiyatları 200 m € çıktığı yerde yanlış odaklanma yapıyor. Bu çılgın fiyatlamalar ile tüm futbolcuların fiyatları yükseldi. Bu balon böyle devam edecek ve neredeyse hiçbir kulübün kriteri tutturma olasılığı yok.

Son olarak gs bu hali ile yırtıyorsa ne yaptığını incelemek lazım. Ortada çok enteresan bir durum söz konusu. Gelirleri düşük, başarı endeksli geliri olmayan (Ligde 5., CL yok, EL yok, TR kupası yok...) bir kulübün bu kadar transfer yapabilmesi başarıdır! Ya bu ffp kuralları takımdan takıma değişiyor ya da bizim bilmediğimiz parametreler yüzünden bu durumdayız.

Not: eğer bizim ffp 2019'da bitiyorsa seneye daha da yaşlı daha da kiralık oyunculu bir döneme gideriz ki bu yolun sonu karanlık.

Basar dedi ki...

Not: fenerin Bolu'ya yaptığı transfer uefaya atılmış efsane bir tokattır! Açıkcası ben takdire şayan buldum.

sports guy dedi ki...

"Uefa GS aleyhine karar almaz" da iyiymis :) adamlar ffp'den dolayi 1+1 sene katilim cezasi aldi yahu, daha ne yapacaklardi acaba :)

Ayrica cok ucmadigi surece bizim takimlarin da eli FFP acisindan rahatlayacak onumuzdeki yildan itibaren, cunku yeni yayin ihalesi giriyor devreye. Sirf oradaki gelir iki katina cikacak minimum.

Ayrica FFP'nin hangi senelerde bittigini ogrenmek icin resmi anlasmalar pdf olarak nette mevcut. Tekrarliyorum, bizimki 2019 FB 2020. GS ilk anlasmayi yillar once imzalamisti, kriterleri tutturamayinca yasak yediler ve ikinci anlasmayi imzaladilar, o da bu sene bitti.

yilmaz dedi ki...

Beşiktaş'a ikinci torbadan city çıkabilir.

Bir tarafta FFP'nin kısıtlamaları sebebiyle eldeki kiralık oyuncuları bile takıma katabilmek için oyuncu satması gereken, bunun için de elindeki en iyi stoperi satmak zorunda olan bir Beşiktaş, diğer tarafta sadece savunmaya 200m€ gibi absürt bir bonservis parası harcayan City

Şimdi bunun nesi fair? Bu iki takım nasıl denk güçlerin mücadelesine çıkacak? Madem bi kısıtlama var City de veremesin o kadar bonservis. Gerçi onun da olunu buluyorlar. Avrupanın büyük liglerinin takımları kendi aralarında 20'den aşağı oyuncu transferi yapmıyorlar. Al gülüm ver gülüm. Bizim savunmamızın en iyi adamını 7m€'ya alan takım 100m€'ya oyuncu satıyor. UEFA'da bunu izliyor, çekiç'i bize vuruyor.

Yönetimlerinin ne kadar işbilmez, vurdumduymaz olduğunu anlatmaya gerek yok. Bu kısıtlamaların sebebi de bu yöneticilerimiz. Ama her ne olursa olsun, bir transfer sezonunda 200m€'luk harcama yapan bir takımla iyi de yönetilsek kötü de yönetilsek başedemeyiz, kimse edemez.

Tolisso'nun ederi 10 olsa Beşiktaş da devreye girip, "bak İstanbul şöyle bi yer, sana şu kadar maaş veriririz, şöyle planlarımız var" diyerek oyuncuyu ikna edebilir belki, ama Bayern gidiyor 40m€'u masaya koyuyor. Hadi şimdi rekabet et. Benfica'nın bir sene oynatmadığı Renato Sanchez'e 35m€ veriyor. hadi erken davrandı aldı adamı diyelim, ama öyle bir fiyat veriyor ki bundan sonra Benfica herhangi bir oyuncuyu 5'e satar mı Beşiktaş'a? Orada hiç oynamayan bir adama 35 veren Bayern var. Onu da oynatmıyor, o da işin başka bi tarafı.

turgay dedi ki...

şuan kadroda genç oyuncular hariç 27 oyuncu bulunuyor. bunlardan boyko-milosevic-pedro kesin gidecek olanlar. bunun yanında veli-aras kadroda düşünülmeyenler. 5 kişi çıktığımızda 22 oyuncu kalıyor. bunların 6sı türkiye alt yapılı ( tolga-utku-gökhan-caner-necip-pektemek) gelecek forvet-stoper-kanatla beraber 25 kişilik kadroda alt yapıdan uefa listesine yazılacak 1 tane necip kalıyor. ülke alt yapısını kurtarıyoruz ama kendi alt yapımızdan yine gol yiyeceğiz. FFP kadroya müdahale ettiği sürece şu alt yapıdan en azından 2 tane yedek olabilecek oyuncu çıkarmamız lazım. ayrıca 21 kişiye çıkan maç kadrosu olayında türk oyuncu sayısı sabit mi kaldı yoksa arttı mı onunla ilgili bir bilgi bulamadım. bilgisi olan paylaşırsa aydınlanalım.

cochise dedi ki...

FFP işi akllara yatmıyor belli ki. NBA benzer bir düzen kurulabilir gerçekten fair olması için. yani takımların para harcama limitlerinin aşrı katı olmasa da belirli sınırlandırdığı bir yapı. Elbette sınırlamalar aynı olmaz; daha da esnek olabilir ama gerçekten yukardaki City örneğinde olduğu gibi şu anda adil bir yarış yok. Ama dert gerçekten fair play mi yoksa başka hikayeler var da bu kılıf mı bilemiyorum tabii.

QuaresmA dedi ki...

@ sports guy

GS Avrupa'dan men cezasını yediğinde işi çok abartmıştı. O kadar abartmıştı ki o dönem kulüp gelirleri = oyuncu maaşları idi tam olarak. Peki bu durum değişmiş gözüküyor mu? Hayır. Şimdi bu Riva mevzusunu kulüp gelirine nasıl yansıttılar bilmiyorum ama GS'nin transferlerine bakınca 2.5 milyon Euro'dan aşağı maaş basmıyorlar. Kısacası herhangi bir cezayı umursuyor gibi değiller. Belki de güvendikleri birşey var.

Hani City diyoruz ya; 2-3 yıl bize FFP anlaşması olsun, GS de 3 yıl boyunca bu yaz gibi transfer harcamaları yapsın, zaten City ile rekabet ediyor gibi oluruz. Hem de kendi ligimizde. Adam gidiyor alelade bir iş gibi N'diaye'ye 7 mio Euro ve altyapıdan 3 oyuncu veriyor, sen Trabzon'dan Yusuf Erdoğan gibi vasat bir oyuncuyu 1.5 mio Euro'ya alamıyorsun. İstiyorsan 4 sene üst üste şampiyon ol, sponsorluk gelirlerin, stadyum gelirlerin, Avrupa gelirlerin epey yükselmiş olsun. Mal UEFA'nın gözünde bizim durum GS'den beter.

Biz eğer 2 yıl üst üste şampiyon olmamış olsaydık şu anki satışları da yapamazdık, düşünsenize. Bildiğin baş altı takım olurduk, hala transfer yapamazdık ve UEFA FFP ayağına resmen kolumuzu kırıp bizi boks maçlarına çıkarıyor olurdu. Aklı sıra finansal durumumuzu düzeltecek. Fikret Orman falan da kalmazdı çünkü 5 yıl boyunca hiçbir sportif başarı elde edememiş bir yönetim olurdu.

Bu GS taraftarı yıllardır Avrupa deplasmanlarında olay çıkarır, hatta (İstanbul'da oldu gerçi) adam bıçaklayıp öldürür. Hiç ciddi bir ceza aldıklarını görmedim. Aynısı bizim başımıza gelse 2 yıl men edip transferde 2 sene +20 milyon yaz, yoksa 2 yıl daha almam diyip o senelerin puanlarını da ekleyip en alt torbalara çekerler.

GS'nin Avrupa'da hakem katliamına uğradığını da hiç hatırlamıyorum. Bakın vardır ama ilk fırsatta öyle akla gelen bir maç yok. Bizim ve FB'nin ise çok sıradışı 2 maçı var: bizim Kiev, Fener'in Braga. Hani kötü maç yönetilir ama kasten ancak bu kadar kötü yönetilir diyebileceğin maçlar. "Siz bu kupalarda buraya kadar tamam iyi geldiniz ama bunlar AVRUPA kupaları ve artık AVRUPA takımlarıyla devam etmek istiyoruz" dercesine katledilmiş 2 maç.

BurkayJK dedi ki...

Negredo ve Lens bitti galiba. Lens'i Quaresma'nın gitmesi halinde çok istiyordum ama şu durumda ikisi de aynı bölgenin adamı olduğu için rekabet iyi mi olur kötü mü olur emin değilim. Umarım olumlu yansır. Medel olursa, defanstan ziyade orta saha bölgesi için çok sevinirim.

Huzeyfe dedi ki...

Sadece UEFA'nin gozunde degil, finanstan az bucuk anlayan herkesin gozunde batmaktan (kayyuma devredilmek, iflas etmek, vs.) kil payi kurtulmus bir takimiz biz. 2004-2012 arasinda her sene zarar etmis bir takimdan bahsediyoruz. Iki sene sampiyon olunca bir anda hersey degisecek mi zannediyordunuz? O donemde ustlenilen borclardan bu borclarin ve faizlerin ilerleyen yillara nasil yansidigindan hic haberi olmayan biri ancak UEFA'nin tarafli oldugunu dusunur.

GS'nin bu yilki savurganligini Demiroren baskanliginda yaptik biz. Malum tesislerin satisi ile savurgan duzen devam etti ve sonunda satacak tasinmaz degerimiz de kalmadi. Bunlar kisa vadeli cozumler. GS bu sene sonunda CL'ye katilamazsa yine ayni durumlara dusecek.

FFP guzel birsey. Yonetimler transfer bagimlisi taraftarlari mutlu etmek icin para sacmamali. Onemli olan finansal bir planiniz olmasi ve buna uymaniz. FFP bunu dikte ettigi icin bugun geldigimiz noktadayiz ve eminim ki 3-4 yil once UEFA bu zorlamayi yapmasaydi ne stat yapilabilirdi ne de sampiyonluklar gelirdi.

Ben sahsen UEFA'nin verdigi taraftar cezalarina da yuzdeyuz katiliyorum. Adam sana kibarca soyluyor once, taraftarlarin medeni insanlar gibi statta mac izlesin diyor. Sen yonetmeyi beceremiyorsan, yada taraftarin medeni olamiyorsa bunun bir bedeli olur onu da odersin. Yine verdikleri ceza cok yerinde. Senin taraftarin yine olay cikarmasin 2 sene, hic problem yok. Butun bunlarin sonunda belki etrafindakilere saygi duymayi becerebilen medeni bir seyirci kitlen, finansal prensipleri olan bir kulubun, genc oyuncu yetistirerek ulkesine hizmet eden basarili bir futbol takimin olacak. Harika bence.

Zaitsev dedi ki...

FFPde adam seni alt yapıya yöneltmeye çalışıyor ama biz bedava adamlara paraları basıp arka kapılardan dolanıyoruz.

GS CL çemberinden çıkınca patladı. Fener 20ci şampiyonluk gazına gelmese muhtemelen FFP yemezdi.

Bizim son 1-2 seneye kadar sponsor desteğimiz hiç bir zaman Fener ve Gs kadar kuvvetli olmadı. Bunun yanında Fenerin zengin yönetici, Gs'nin ise sürekli bir CL geliri oldu. Bi taraftakiler gittiler takıma Meireles hediye ettiler. Stadın tribünlerini yaptırdılar. Öteki gitti stadın yerinden vazgeçti bedava stada kondular. Bu sene de Riva ile borçları ciddi şekilde yapılandırdılar. Gs Riva satışıyla aslında FFPnin elinden kurtuluyor.

Bizimkiler ne stad ne arsa direk borç hediye ettiler. Yani buradan da gol yedik hep. Bu da yetmezmiş gibi sürekli borçlandık. İleriye dönük alacakları kırdırdık. Ferrariye, Del bosque'ye saçma sapan cezalar ödedik. Hatta bunları da Orman yönetimi ödedi galiba.

Geliri kısıtlı gelecek alacakları temlikli bir takımın bir anda bu işleri çözmesi zor. Mecburen yeni kalemler yaratılıncaya kadar temlikler devam etti. Bizim sıkışıklığımız 2019 yılı yeni loca satışına kadar devam edecek. FFP biterse 2019da loca satışıyla bir bütçe yapılıp yenilenmiş bir kadronun alt yapısı atılabilir tabi birisi gidip senetlerini tahsil etmeye kalkmazsa.

QuaresmA dedi ki...

Kuzeyfo

Taraftar kavgaları tek başına yapılmıyor. Bizim taraftar doğudaki Avrupa deplasmanlarına gitmeyi seviyor. Kiev'de hem tribünde hem de sokaklarda bizim taraftar dayak yedi. Kiev maçında tribünlerde olanları izleyin, rezalet resmen. Lokomotif Moskva maçı esnasında ben Rusya'da çalışıyordum, o maça da gittim. O maçtan önce ve sonra da sokakta dayak yedi bizim taraftar. Ve bu dediğim iki olayda da organize holigan kavgası söz konusu değildi. Sokakta yalnız yakaladıkları Beşiktaş formalı kişileri veya grupları sebepsiz yere avlıyorlardı. Bu kulüplerin bizimki kadar ciddi cezalar aldığını hatırlamıyorum.

Son Avrupa şampiyonasında Marsilya'da Ruslar ve İngilizler ortalığı birbirine kattılar.

Ama tuhaf tuhaf cezalara biz maruz kalıyoruz. Bunları gördükten sonra UEFA'nın tarafsız kararlar verdiğini düşünmek zor.

Zaitsev dedi ki...

Saha dışındaki sorun adli meseledir. Dışarıda olan bir olaydan sebep takıma ceza verilemez. Tribünde kavga ve meşale yakma gibi standart sorunların cezasını para ile veriyor genelde Uefa.

Bizim maçta sahaya tribün indi. Fener ise meşale sebebiyle seyircisiz oynama cezası aldığı maçta sahaya meşale attı. Ayrıca deplasmandaki maçta devre arası biletsiz bir grubun kapıyı açma girişimi gibi bir aksiyonda varmış. Bizdeki aksiyon maalesef kimsede yok.

SyS dedi ki...

İlk 11 in yas ortalaması neden konuşulmuyor, geçen sezon şampiyonalar liginin en az koşan takımıydık. Bu sene bu en az koşanın yanında en yaşlı takım unvanını da alacağız gibi duruyor.

«En Eski ‹Eski   201 – 247 / 247   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara