.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Temmuz 2017 Salı

2017/18 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler Vol1




GELENLER :

Atınç Nukan
Pepe
Caner Erkin
Gökhan Töre ( Geri Döndü)
Orkan Çınar

GİDENLER :

Demba Ba    ( Geri Döndü)                                     
Ersan Gülüm ( Geri Döndü)
Ömer Şişmanoğlu
Vincent Aboubakar ( Geri Döndü)   
Gökhan İnler
Marcelo

DEDİKODULAR :

Olivier Giroud
Pierre Gignac
Adil Rami
Domagoj Vida
Alexander Kolarov
Deniz Türüç
Jeremein Lens
Nani
Joao Moutinho
Sebastian Corchia
Burak Yılmaz
Thomas Vermaalen
Arda Turan
Jose Sosa
Mario Gomez
Diego Costa ( Şaka değil :)
Nani
Fernando
Kurt Zouma
Khouma Babacar
Alvaro Negredo
Elaquim Mangala

308 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 308   Yeni›   En yeni»
sports guy dedi ki...

O kadar alismisim ki eski posta, bunu kacirmisim gozden :) iyi oldu, android'de surekli digerlerini yukle tusuna basmaktan gina gelmisti.

Evet sanirim su an gundem maddemiz pepe. Ikinci bir nasri vakasi cikar mi cikmaz mi gorecegiz. O zaman da tum muhabirler ortaklasa geldi yaziyordu malum.

turkkant dedi ki...

Söylentisi başladığında Pepe'ye olumsuzdum, ama düşünüp taşınınca karar değiştirdim. Kısa dönemli olsa da gayet isabetli transfer. Stoper işini oyuncu satmadan çözmüş oluyoruz. Ve bu seneki üst seviye maçlarda bir lider kazanmış olduk. Pepe, Kiev, Lyon ve ligdeki derbilerde bu sene aşamadığımız kritik eşiği aşmamızda merdivenin eksik parçası olur. 1 belki 2 sene...

Zararı maaş dengemiz muhtemelen bozulacak, ve gelecekte çoğu oyuncu %10-15 üstten pazarlık edecek. Ama zaten 2 sene şampiyonluk sonrası mevcut maaş seviyesini tutturmamız çok zordu. Muhtemelen Oğuzhan'ın yeni sözleşmesi de 2'nin altında değildir. Bu durumu az zararla atlatmanın yolu, Pektemek, G. İnler, Tolga Z gibi maaş-fayda sorunlu oyuncuları azaltmak ve Aras, Boyko, Miloseviç, Franco, Veli gibi sıfır katkı sadece maaş oyunculardan kurtulmak.

beagle dedi ki...

Pepe'de duruşum ayni Turkkant gibi. Marcelo satilmadan geldiği için olurundayım. Bir sene de kapı gibi tandemle oynayalım bakalim nasilmiş :)

Geriye Adrianoyla öpe koklaşa vedalaşip kalan işi çozmek kaldı.
Kafa da vurabilen, golcü = Kariyerinde 20 üstü sezonlar olan biri.

Kulağa golcü zor gelse de lige bakalim Etoo, Love, Adebayor, Persie... Herkese var da bize mi kalmadı?

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Bu arada nazar degdirmis olmayayim da Pepe gelirse ve Marcelo kalirsa ilk defa ligdeki gol hesabina stoperlere toplam 7-8 gol yazabiliriz :) duran top savunmasini bilmeyen bir ulkede iki tane timing'i kuvvetli oyuncuyu savunmayi zor basarir bizim anadolu takimlari.

carlito dedi ki...

valla ben kap gelmeden Pepe transferiyle ilgili ağzımı bile açmaya cesaret edemiyorum.. Nasri olayından çok fena yandı dilimiz..
turkkant'ın dediği gibi şu kritik eşiği aşma noktasında çok ihtiyacımız var Pepe gibi adamlara.. geçen sezon Gomez olsa belki Kiev ve Lyon maçları farklı olabilirdi.. burada mesele hangi mevkii olduğu değil, lider ruhlu ve tek başına takım hüviyetine sahip oyuncuya sahip olmak..
ayrıca sports guy'ın dediği gibi Pepe gelirse Marcelo'nun varlığıyla beraber gol katkısı anlamında da büyük beklentilere girebiliriz..

şu Pektemek, Milosevic, Franco, Boyko gibilerden de biraz gelir elde edip kurtulabilsek en az transfer yapmışız kadar sevineceğim!

emruli dedi ki...

Merhaba Övünç, gelenlere Caner'i de ekleyebilir misin? Eksik kalmasın :) Hatta Töre bile olabilir sanki.

Barreto dedi ki...

Olur da Pepe gelirse kadroda toplam 6 şampiyonlar ligi şampiyonluğu görmüş 3 adam olacak: Pepe(3) Adriano(2) Q7(1). Bu önemli. Bu üçlüyü etiketlerinin yanı sıra hırs ve azim olarak da dikkate almalıyız.

GeceGezgini dedi ki...

adriano'yu satmaya gerek kalmadan, milosevic+pedro+boyko satisindan bir abunakar, veya kiralik bir forver ile .. uff, cok tarli olur

sports guy dedi ki...

Boyko ve pedro ayri ayri max 1.5. Milosevic'in piyasasi var mi emin degilim. Pektemek de satilsa 1.5 da ondan alsak sahane olur aslinda da ruyalar, ruyalar..

Huzeyfe dedi ki...

Pepe transferi bir vakum icerisinde dogru bir transfer olabilir. Takimin kisa vadede eksiklerini kapatmasi ve hatta seviye atlamasi icin de cok onemli ve faydali bir transfer olarak gorulebilir. Ama bence hepsinden daha onemlisi uzun vadede ne dusunuldugu. Ozellikle stoperde oynayan oyuncular partnerini daha ust seviyelere tasiyabilir veya kotu gosterebilir. Pepe'nin esas katkisi takim icindeki genc stoperleri bir seviye yukariya cikarmasiyla olur. Tabi ki oyuncunun boyle bir zorunlulugu yok ama eger boyle bir katki verecekse Pepe'ye ne kadar maas verdiginin hicbir onemi yok.
Transfer bu kafayla yapilirsa aslinda bir acidan altyapiya yatirim olur. Pepe icin bir iddiam yada fikrim yok bu konuda ama transferde bunlar da dikkate alinmali bence.

turkkant dedi ki...

Şunu da eklemek lazım:

İlk 11'de 34 üstü Adriano, Pepe, Atiba, Quaresma... Bence bir takımda 4 tane 34+ pek sağlıklı değil. Bu nedenle, Töre ve Caner'in alacağı dakikalar çok kritik. Artı, santraforun 30+ olmaması lazım artık...

GeceGezgini dedi ki...

geldi valla pepe, cok garip duygulae
icindeyim:)

Ekrem35 dedi ki...

Pepe dedikoduları çıktığından beri sessizce takip ettim her gün muhabir hesapları arasında gezindim durdum sonunda bugün resmileşti ve bir şeyler yazabiliyorum. Çok çok önemli bir.transfer hamlesi oyuncunun kalitesinin yanında psikolojik olarak takıma katkısı, rakiplerde yarattığı etki ve takımımızın dünyada duyulmasına reklamının yapılmasına yaptığı katkı inanılmaz. Camiamıza hayırlı olsun.

Güzel bir forvet ile nokta koyarsak tadından yenmez bir transfer sezonu olmuş olacak.

sports guy dedi ki...

Yas ortalamasina takiliyorsak eger, bence abou iyice sart oldu. Da yok oglu yok iste :)

Bu arada pepe marcelo beraber oynayacaksa CL haric atiba'yi 11 disi rahatlikla yazarim. Pepe marcelo onunde tolgay ozzy ligdeki 34 macin minimum 28inde ortaligi darmaduman eder.

Stoperde oyuncu da kendine baktiysa hele yasa hic ama hic takilmam ayrica. Ki pepe'nin o konuda bi sorunu yok.

QuaresmA dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun. Yönetim transferde uyuyor dedik ama tam gerekli yere neredeyse nokta atışı hamle geldi. Devamını da bekliyoruz, uğraşınca oluyor.

Maliyeti açısından bakarsak ise; Pepe imza parası dahil yıllık 4.8 milyon Euro'ya geldi. Az değil açıkçası. Şimdi sanırım Van Persie'den sonra ligin en çok kazanan oyuncusu oluyor. 2 yıl üst üste şampiyon olan takım bu maliyetin altından kalkar mı? Kalkar. Ama neyse, artık transfer yapıldı ve bundan sonra beğenerek izlemek düşer. Yok Tabata 8 mio Euro, yok Ayhan 6 mio Mark diye diye top oynyamadı bu adamlar. Bu sene Dünya Kupası'nın da etkisiyle Pepe şov var.

BurkayJK dedi ki...

Pepe'yi bu ücretle getirmek transfer başarısıdır. Konuşulanlara göre, imza parası ve iki yıl alacağı ücretler toplamı 10 milyonu geçmiyor. Çok iyi çok.

Yaşa falan hiç takılmıyorum. İki sezon çok rahat oynar. Daha geçtiğimiz günlerde 120 dakika maç oynadı.

planck dedi ki...

valla vidayı da alsak tekrar satamayacaktık büyük ihtimal o yüzden böyle bir insanoğlunun defansta olmasının rahatlığını bu sene doya doya yaşamak lazım: http://t24.com.tr/video/besiktasin-anlasma-sagladigi-portekizli-yildiz-pepenin-en-iyi-mudahaleleri,7496

sosa ve gomez haberleri türedi tekrar, talisca varken sosa zor sanki ama gomez bedavaya gelirse yönetim hayır demez sanki. tabi eski aldığı maaşı da alamaz bu sefer bence.

bu sene de şampiyon olup ffpden kurtulmamız lazım ki artık seneye uzun vaadeli takım kurmaya başlayabilelim. hoca kaldıktan sonra takım çok değişse de koymuyor belki ama ona bel bağlamamak lazım.

Unknown dedi ki...

Tarihimizin en önemli ve iyi stoper transferi desem abartmış olmam herhalde.

Tek çekincem maaş bütçesinin artması olacaktı, ki bu kadar yerel başarının ardından oyuncuların beklentisi de her halde bu yöndedir. İster istemez zam beklentisi oluşmuştur. Bu konuda turkkant ile hem fikirim, maaş çıtasını koyduğumuz nokta illa ki yeni sözleşmeler için referans olacaktır. Umarım gs'nin düştüğü hataya düşmeyiz ve belirli bir seviyede tutmayı başarırız.

Savunma hattı bambaşka bir noktaya geldi artık, sanırım avrupa ligi finali/kupası hayali için eksik olan popescumuzu bulduk..

Vizyon reyiz Gomez ile ilgili de söylentiler başladı, bence o da olur. Veya başka bir tane leblebici bulursak, tadından yenmez.

beagle dedi ki...

@Quaresma
Sneijder, Kjaer ve Muslera da acayip paralara oynuyorlar. Fb de elini sallasan 3 üstü adama carparsin. 2 yillik bonuslar, imza deeken 12-13 bekliyordum, 9larda bitmiş. İyi gibi.

Bu arada FB van persieye Man Utd den haketmek üzere olduğu bir 10M euro bonusu da kesin verdi ilk sene.o şemsiye Azizede feci açıldı.

Basar dedi ki...

Geri dörtlü yaşlı ama tarihimizin en iyi geri dörtlüsü oldu. Ayrıca 3u ayni dili konuşuyor. Artık orta sahada rahatlıkla Ozzy Tolgay oynariz.

Basar dedi ki...

Pepe reis bize Van Persie'nin ayağını getir! :)

carlito dedi ki...

Pepe'nin toplam 9.6 milyonluk maliyetinin 3 milyonluk kısmının imza parası olup peşin ödenmesi kritik nokta bence, ikna edilmesini kolaylaştırmıştır.. zaten böylesi çok daha iyi oldu, Pepe'nin yıllık maaşı Aboubakar'ın aldığıyla aynı olacak (3.3 milyon) eğer 5 milyoeğeracak olsa aşırı dengesizlik sözkonusu olacaktı, bundan yırttık..
gerçekten büyük iş başarıldı, emeği geçenlere teşekkürler..
şimdiden söyleyeyim, Pepe'nin Beşiktaş kariyeri iki yılla sınırlı kalmazsa da kimse şaşırmasın ;)

şimdi geriye kaldı santrafor işi.. bana kalırsa Abou alınacak diye Adriano veya Marcelo falan satılacaksa hiç gerek yok, almayalım daha iyi.. ben Abu kalsın isterim ama bu şekilde değil, onun yerini az veya hiç bonservis ile bir stricker bularak doldurmamız hiç de zor değil.. (Gomez haberlerini hala tüylerim diken diken izliyorum, ahh keşke)

bir de pektemek-boyko-milo-pedro dörtlüsünden en az 3-4 milyon kazanmak hiç de hayal değil bence.. yönetim iyi çalışırsa bunu da becerebilir..

planck dedi ki...

Şu anda yapılabilecek en büyük fantezi sanırım mata ve yarım sezon için diego costa :))

carlito dedi ki...

@Övünç dostum gidenler içinde Ba'nın ismi (geri döndü) olarak geçiyor ama bu kesin bilgi midir? yani kalma ihtimali yok, kesin olarak yollar ayrıldı gibi algılanıyor, ondan soruyorum..
bir de şu taraftarın hatırına gündemde olan isimler arasından burak ve arda'yı çıkartsak :) evet gündeme geldikleri yalan değil ama orda isimlerini görmek bile sinir bozucu, en azından bizim blogun gündeminde olmasın!

beagle dedi ki...

Ezik basın Pepenin maaşını 35 maç oynama ve şampiyonluk bonuslari ekleyerek konuşuyor. Psikolojik olarak 1-0 ondeyiz :)
Ve Persie Tosice yaptigini Pepe de denesin bakayim. Hem duserken tasaklarini eline verir. Hem de kirmizi gostertir.

BJK4EVER dedi ki...

Su ortamda yapilabilecek en iyi transfer bence. Bonservissiz, tecrube ve kalite olarak ust duzey (ulkemize bundan iyisi gelemez) ve oyuncu tipi olarak tam ihtiyacimiz olan stoper. Solak falan diyenlere sasiriyorum, zira top level takimlarda bile solak stoper bulamiyorsun. Sol stoper-sag stoper tartismalari inanilmaz anlamsiz. Iyi stopersen sagda da oynarsin solda da, beckle ve yanindakiyle uyumlu oldugun surece.
Simdi forvet transferi kaldi. Aboubakar umarim zorlanmaz, bonservissiz olsa bile istemeyecegim bir oyuncu, ama ciddi bonservis bedelleri konusuluyor kendisi icin. Talisca, Caner ve Atinc'in parasini coplerden cikarip forvette bedelsiz Balotelli'yi alsak bence 10 numara transfer donemi olurdu, ama o tren kacti. Piyasada bonservissiz kaliteli forvet kalmadi, kiraliklardan bulacagiz birini bakalim.

QuaresmA dedi ki...

Pepe'nin 100% nokta atışı olmamasının sebebi zaten Marcelo ile benzer tip oyuncular olmaları. Pepe yaşına göre hızlı bir oyuncu ama yaşı sebebiyle artık çok da hızlı sayılmaz tabi. Bu açıdan 2 stoperimiz için de maksimum vasat hızdalar diyebiliriz. Solak stoper alabilsek iyiydi eyvallah; AMA Pepe teknik kapasite itibariyle orta saha da oynayabilen bir oyuncu. Real'de iken kimi kritik maçta çapa olarak kullanılmışlığı var. Bize Euro 2008'de attığı gol de epey teknik bir gol sayılır bir stoper için. Haliyle sol stoper olarak Pepe oynayacaktır ve bu kadar yıllık tecrübe itibariyle rahatça kotarır da.

Atiba'nın yokluğunda kimi maçlarda Pepe çapa olarak da kullanılabilir. Mesela Pepe'yi çapa olarak Sneijder ile adam adama oynatarak Messi'ye yaptıklarını ona da yapmasını izlemek keyifli olurdu. (Sneijder kalırsa)

@Carlito

Demba ve Ersan'ın kiralık kontratları bitti . Atınç için yeni bir anlaşma söz konusu . Bu sebeple üç futbolcuyu farklı yerlere yazdım . Demba'nın kalıp kalmayacağı ile ilgili bir bilgi yok .

Tepkiyi dile getirmek bakımından isimlerin orda olması da lazım . En azından Arda'yı , Burak'ı istemiyoruz diyebiliyoruz gördükçe :)

Basar dedi ki...

Forvet için bir ara Bacca ismi geçiyordu ki gelirse yeni fenomenimiz olur! Listede adını göremedim.

BJK4EVER dedi ki...

Acikcasi adi gecenlerden ve olabilecegini dusundugum, icime sinen isim Gignac.
Forvete almamiz gereken adam pivot ozellikleri olan, ceza sahasinda etkili, iyi pozisyon alan ve bitiriciligi yuksek, sogukkanli bir forvet.
Aboubakar Avrupa maclarinda iyi oynasa bile lig icin dogru tiplemede oyuncu degil kesinlikle. O kadar ovdugumuz adam ligi 12 golle bitirdi. 3,3 milyon euro alan bir oyuncu icin cok kotu bir rakam. Bence ne olursa olsun lig on planda tutulmali ve bitirici bir pivot forvet alinmali.

Diego Costa olabilirse muthis olur, ama olamayacak bir transfer. Pepe vs gibi de degil, olmaz yani. Haddimizi bilmek gerekir.
Remy kesinlikle olmaz. Performans, oyuncu tipi olarak uymuyor. Maliyet olarak uyar, ama gerisi bos.
Gomez sportif acidan mukemmel olur, ama bu sekilde ayrilmis ve o laflari etmis bir oyuncunun bir daha bu kulube herhangi bir rolde donmesini istemem. Cocuk oyuncagi degil, agirligi olan bir kulup olmaliyiz.
Gignac bence oyuncu tiplemesi olarak cuk oturuyor, ama Meksika kulubunde baya iyi para aliyor. Ki adamlar niye gondersin onu da bilmiyorum. Gelirse 30 mac oynadigi surece 25'ten asagi atmaz ama maliyet olarak bizi asar gibi duruyor.
Aboubakar oyuncu tipi olarak uymuyor, pahali da. Bu kadar zorlanmasi cok anlamsiz geliyor. Ki 2 sene sonra 25-30 milyona satabilecegin bir oyuncu olsa zaten Porto bu kadar kolay birakmaz ve su an baska takimlar talip olurdu zaten. Gereksiz bir oyuncu olur bence.
Bacca oyuncu tipi olarak uyuyor, gelirse kesinlikle hayir demem. Gelir catir catir gollerini atar. Milan Belotti'yi aldiktan sonra kiralik birakabilir, zira ciddi bonservis verecek bir takim cikar mi emin degilim.

Benim kafamdaki ideal forvet hattinda kaliteli, bitirici bir pivot, arkasinda Cenk yedek olarak ve 3. forvet olarak Afrika'dan bulacagimiz ucuz patlama yapmaya hazir sprinter bir Afrikali (M'Billa, Niasse, Emenike tipinde) var.

planck dedi ki...

twitterda hatırlatma yapanlar olmuş,
2 sene önceki defans beck-rhodolfo-ersan-ismeail
şu anki defans hattı gökhan-marcelo-pepe-adriano
katsayıları yazılıyorum : 5x 5x 25x ∞x
vay arkadaş..

bir de ahmet bulut ile yapılan transferler listelenmiş:
• Gomez
• Gökhan Gönül
• Tolgay
• Gökhan Töre
• Ba
• Adriano
• Talisca
• Pepe

toplam verilen bonservis bedeli de herhalde 7yi geçmez. sanırım toplam sözleşme miktarının %10unu alıyormuş. pepeden 1M falan alacak mesela. herhalde yönetim altyapıya para döküp sabret belki çıkarsa diye bekleyeceğime 2-3 kat parayı menejere veririm olmuşunu alırım kafasında. bir de ba nın ersanın atınçın transferlerini de ahmet yaptı sanırım. hem getirip hem satacaksa yönetimin stratejisi yanlış görünmüyor şimdilik.

sports guy dedi ki...

Su kap bildirimi nedir ya? Imza parasi kesin var, umarim bu 9.5 milyonun icindedir. Sayet icindeyse niye ayri kalem olarak belirtilmiyor aciklama yapilirken?

Yillik 4.75 milyon garanti para ile 3 milyon imza parasi ve 3.25 milyon yillik maas arasinda devasa fark var cunku.

planck dedi ki...

bir muhabir imza parasının ffp konusunda sıkıntı yaratabileceğini yazmıştı, yönetimden o şekilde görüş almış. o yüzden detay vermeden KAPa bildirilmiş sanırım.

sports guy dedi ki...

Evet benim de tek aklima gelen o. Imza parasi bonservisten sayiliyorsa onu toplam paranin icine yedirerek etrafindan donmusler muhtemelen.

turgay dedi ki...

pepe'nin maliyetini sakız yapan renklilere aldıkları oyuncuların kazandıkları kupaları ve toplam maliyetlerini söyleyerek başınızdan atabilirsiniz. denendi ve başarılı oldu :)

eksik yerimize 10 numara transfer yaptık. 9,5'un içinde imza parası da varsa daha ne isteyebiliriz bilmiyorum.

Basar dedi ki...

Diego COsta olursa, onu buraya yazan arkadaşı omzumda taşırım :)

sports guy dedi ki...

Valla costa isine cok guldum ilk gordugumde ama asiri mantiksiz degil aslinda. Atletico Madrid'in sirf transfer yasagindan kacmak icin Las Palmas ile yaptigi abuk anlasmayi gordukten sonra, Chelsea ile oyuncu icin anlasma yapip bize bir yil kiralik yollamalari olasi. Ki adamla 6 yil onceden kalma bi gecmisimiz de var yanlis hatirlamiyosam. Duygusal futbolcu, bu tarz seyleri unutmaz.

Tabii ki yuzde on'dan fazla degil gelme ihtimali, ama dalga gecilecek seviyede de degil.

turgay dedi ki...

şöyle bir kap açıklaması var. krediler yapılandırılıyor anladığım kadarıyla

https://twitter.com/sporekonomi/status/882581475346010115

Ruşenaliduran dedi ki...

Benzema da listede olmalıydı Serdar sarıdağ a göre Beşiktaş'a gelebilir

sports guy dedi ki...

Hah kimi unuttum diyordum, Benzema dalga gecilecek seviyede iste :)

planck dedi ki...

yapılandırma ile ilgili kısa flood
https://twitter.com/kakbas/status/882595936635154432

BurkayJK dedi ki...

Hocam Benzema işi biraz kendini bilmezlik. Bizim yönetim Benzema peşinde zaman harcıyorsa yazık yani. Serdar Sarıdağ üstü kapalı peşinde olduğumuzu falan ima ediyor gibi, garip valla. Benzema en verimli çağında neden bize gelsin, gelmek istese bile maliyetini karşılamamız imkansız. Benzema gelirse blog'dan birine Benzema forması hediye edeceğim diyeyim bari.

planck dedi ki...

benzema istanbula fatih belediyesinin iftarına gelmiş müslüman bir ülkede yaşamak isterdim falan demiş. belki 2 seneye falan gelir de şimdi costa işi çok daha olası duruyor atletinin durumundan dolayı.

planck dedi ki...

forvet bakarken göz altılacak liste https://twitter.com/1DavidWall/status/881198656048820224

GeceGezgini dedi ki...

Sizce adriano veya marcelo takimda
kalacak mi ? Pepe ile beraber oynayabilecekler mi acaba..

Bir de soyle bir sey var galiba; Talisca dönmezse(satilirsa) 4m €'yu geri aliyoruz galiba (2m ilk sene kiralama bedeli, 2m bu sene kiralama bedeli). Bu parayla bir forvet(abou belki) ve sosa kiralik alinabilir gibi.

Zaitsev dedi ki...

* 3 aydır Pepe ile görüşülüyormuş. Takdir ettim. Muazzam bir efor ve başarı. 3 milyon imza parası + 3.350 yıllık ücret. Başarılı bir çalışma.

* Bu sol ayaklı stoper fantezi bitsin artık. Kaç takımda sol ayaklı stoper var. Real'de bile yok. Hepsi sağ ayaklı.

* Maaş bütçemiz doğal olarak yukarı doğru gidecek çünkü 2 senedir şampiyon oluyoruz. Maaş dengemize ise birşey olmaz. Pepe gibi kariyerin olur da o paraları istersin. Ayrıca Adriano ve Q7'nin referans kontratları var.

* Kalacaklarsa eğer Marcelo, Tolgay ve Oğuzhan'ın sözleşmelerinin hızlıca yenilenmesi lazım. Bu grup halledilirse 2019a kadar kafamız rahat olur.

* Talisca sorun olma yolunda ilerliyor. Hala dönmedi ve görünüşe göre takvimi belli değil. Sadece forvet değil bir ofansif orta saha ihtiyacı da büyüyerek geliyor.

* Takım yaşlanıyor ama bu adamlar tecrübeleri ile ve geçmişten gelen tempoları ile bu ligi götürürler. Mantıklı dinlendirmeler ile sorun olmaz. Özellikle Atiba ve GG'yi ara ara dinlendirmek lazım.

* Kısa vadeli borçlarımız sıkıntılı durumdaydı. Bu 100 milyonluk kredi ile bu sıkışıklığın aşılması için iyi bir hamle.

* Demba'nın Çinde sözleşmesinin son senesi. Bonservissiz bir transfer işi zor.

* Gignac zaten iyi teklifler varken bastı gitti Meksika'ya. Bence Gignac, Benzema ütopik transferler. Bir Zlatan patlatsak efsane olur. Cenk'le idare ederiz o iyileşinceye kadar :)

bekkenbaver dedi ki...

Pepe sol stoper oynuyor mu? Geçen yıl Real'de oynadığı maçlara baktım maçkolik'ten, Ramos'un oynadığı maçlarda dahi Pepe sağ stoper, Ramos sol stoper olarak oynamış görünüyor dizilimlerinde (maçkolik dizilimleri bu anlamda doğru mu emin değilim tabii).



turgay dedi ki...

yusuf erdoğan için muharrem usta'dan söz alınmış

https://twitter.com/hyesilkavak/status/882880622192144384

BurkayJK dedi ki...

Yeni sezon formalarının tanıtımına az bir süre kala, üçüncü yıldızın iki yıldız üzerine konumlandırılacağı bilgisi geldi. Yani yıldızlar üçgen gibi duracak. Yeni antrenman tişörtlerinde görüldüğü gibi. (http://www.bjk.com.tr/media/photos/980X902_1595d1827d790f.jpg)

Yıldızın o şekilde basılması, yeni sezon formalarının lig oynanırken basılmaya başlamasından dolayıymış. Galatasaray ile dalga geçtiğim durum başımıza geliyor. Madem bu formalar sezon oynanırken basılıyor, bari yıldızları hiç basmayın. Nasılsa formaları lig biter bitmez değil bir ay sonra tanıtıyoruz. Ufak tefek de olsa can sıkıyor.

planck dedi ki...

balo da baya efsane oluyor ya adri ve marcelo inanılmazlar valla. hoca da acaip keyifli. yarım saattir sırıtarak ekrana bakıyorum :)

beagle dedi ki...

Cenk halayda futboldan iyiymiş :)

beagle dedi ki...

Servis edilen fotoğraflar ve yorumlara bakinca bu balo işinin çok bünyeye uymadığını, dolayli sekilde takima sempati kaybettirdigini dusunuyorum.
Bir gelir kapısı olduysa, ölçeği yeterliyse belki değer.

Önemli bir gelir yoksa daha çok basına sınırlı açık bir klup gecesi, tekne gezisi, stadda eğlence,konser falan daha sempatik organizasyonlar. Onlara odaklanılmalı.
(Bkz dans edenlere internette gezen 'abi iyi avuclamis' yorumlari)

QuaresmA dedi ki...

Fener Volkan Şen'i yollamış. Biz almayız umarım. Çok net konuşuyorum; Fener'in en kötü topçusuydu. Kötü karakterli diyemem ama karakteri de profesyonel futbolcu olmaya uygun değil.

QuaresmA dedi ki...

Transfermarkt ne de güzel diyor. Rakamlarına biraz bakmak için Volkan Şen'in Transfermarkt sayfasına giriyorum, yanda benzer oyuncularda Adem Büyük'ü öneriyor.

İkisi de bu sene aynı mevkilerde oynadılar, işte Türkiye Kupası hariç rakamları:

- Volkan Şen: 1654 dakika, çoğu ilk 11'de 31 maç, 0 gol, 4 asist.
- Adem Büyük: 1958 dakika, hepsi 11'de 24 maç, 9 gol, 6 asist.

Hem de bu rakamlar daha az hücum eden takımda.

İlla Babel'i yedekleyecek bonservissiz oyuncu lazımsa Adem Büyük >>> Volkan Şen. Hem de home-grown.

Basar dedi ki...

Enteresan balo işleri, twitterdaki esas yıldızlar sadece Beşiktaş'a geldi yorumları, en büyük biziz havaları... bunlar bizim mayamız degil. Biz işimize gücümüze topumuza odaklanalım. Artık eğlence degil Yeni sezona hazırlanma zamanı.

planck dedi ki...

volkan iki sezon önce güneşin bursasında ligde 12 gol 10 asistle oynamış bir adam malesef. o tekrar güneşle çalışmak isteyecektir, hocanın da bildiği oyuncuyu istemesi normal olacaktır. burda iş yönetime düşüyor. 1.2M civarına 1+1 yıllık sözleşme yaparlarsa birşey diyemem kadro derinliği açısından. diğer aday yusuf erdoğanı yaşından dolayı isterim ama onda da karakter sıkıntısı olması olası ve henüz volkan gibi istatistik kağıdına döktüğü bir yeteneği yok. orkanın adı geçiyor devamlı, almanya altyapılı olması 21 yaşında olması iyi ama o da henüz birşey göstermiş değil. daha elimizde aras var hiç kullanmadığımız, oğuzhan aydoğdu var, altyapıdan gelen çocuklar var. hoca beğendiği adamı alıp çok güzel parlatıyor beğenmezse forma vermiyor, haliyle arasın durumuna düşmeyecek olan gelsin. marcelo için de 8.5M cash vermiş lyon, o efsane 4lü savunmayı göremeyeceğiz büyük ihtimalle. ya vida ya kolarov gelir herhalde.

beagle dedi ki...

Takimda kontraatakta koşacak sadece Babel var. Öne gectigimizde, takim da gununde degilse, Quaresmanin yana çekip orta açması cok riskli oluyor. Yusuf, Edomwonyi vb 1-0 a uygun biri kadroda gerekli.

QuaresmA dedi ki...

@ planck

Volkan karakter olarak profesyonel futbolculuk yapabilecek biri değil. Çünkü sahada futbola odaklanmak yerine habire kavga edecek birşeyler bulabiliyor. Topu kaptırıyor, kendiyle kavga ediyor. Yere düşüyor, hakemle kavga ediyor. Tribünden küfrediyorlar, ağlayıp çıkıyor. Dünya sadece kendi etrafında dönüyor sanıyor ve suçlu asla kendisi değil, hep dışarıdaki bir faktör. Ve aşırı reaktif bir insan, habire başkaları ne düşünür diyerek futbol oynuyor. Kötü oynayıp taraftar gürültü çıkardığında millet onu beğensin diye daha fazla kendine oynuyor. İyi oynadığında taraftar daha çok alkışlasın diye yine kendine oynamaya devam ediyor. Taraftar onu sevsin diye hakemi hafifçe dürtükleyip Avrupa'dan ciddi ceza alıyor. Ya hiçbir şey yapma, ya da çak ağzının ortasına ve cezanın hakkını ver. Sırf bir futbolcu değil, bir insan bu kadar reaktif bir karaktere sahip olmamalı. Çık topunu oyna, kim ne konuşuyorsa konuşsun. Advocaat gibi relax karakterli bir adam bile dayanamadı oyuna soktuktan 10 dakika sonra çıkardı bunu.

Ayrıca bir futbolcu olarak da "bozuk" bir futbolcu. Sağlak ama sağ kanatta oynatayım desen ortaları iyi değil. Solda oynatsan bitiriciliği berbat. En son Bursa'da birşeyler yaptı ama o sezon Bursa'nın hücum hattı toptan parladı.

Volkan Şen'in başarılı olabilmesi için taraftarı olmayan küçük bir takımın yıldızı olması lazım. Başka türlü olmaz. Bize gelirse Babel'i yedekleyecek ama az dakika bulacağından dolayı her oyuna girdiğinde taraftara ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu göstermek için kendine oynayacak, topu kaptırınca kendini yere atacak ve Küçük Emrah bakışlarıyla hakeme bakarak söylenecek, veya topu alıp yardırıp auta çıkacak ve sanki her maç 3-4 kere yapmadığı şeymiş gibi kendi kendine söylenecek. Gelmemeli. Şampiyon takım Fener'in en kötü futbolcusunu almamalı.

planck dedi ki...

Abi söyledikleri doğru. Volkanın 5 yaşındakş çocuktan farkı yok. Ama yine de hoca ister ve düşük maliyetle gelirse gelmesin diyemem. Zira maliyet ve potansiyel olarak alternatifleri parlak değil. Ve Burak gibi bilinçli şerefsizlik yapan bir futbolcu değil. Tabi bu hiç bilinci olmamasından kaynaklı olabilir :) ama bu haliyle bile ismailden kötü topçu değildir ya :))

yilmaz dedi ki...

Yusuf'un patlama yapacağı takım bizmişiz gibi hissediyorum. Sanki bizde olacak gibi. Bu adam ts'de kadroya giremeyecek adam değil bence.

carlito dedi ki...

Volkan Şen denen ezik geleceğine ben de tartışmasız Yusuf Erdoğan'ı tercih ederim.. Yetenekleri Beşiktaş'ı kaldırmayacak düzeyde değil, ihtiyacı olan tek şey başında Şenol hoca gibi bir baba figürünün olması.. onu alıp kanat rotasyonuna sokarsak uzun vadede Olcay Şahan'dan aldığımız verimden daha da fazlasını almamızı olası görüyorum.. hem Olcay'ı bedavaya bırakmamızın acısını çıkartmamız için de Yusuf gibi bir yeteneği ucuza kapatmamız şart..

Hidayet dedi ki...

volkan şen gelirse ne olur ? oynayamaz .. beşiktaş'ta , çizgide , maça giden taraftarın sevmediği adam oynayamaz . ısınamadığı adam oynayamaz . yetenekli olmasa da olur ama illa ki taraftar sevecek . tarih bunun örnekleriyle doludur. öyle 7000 kişinin maça geldiği stadlarda oynamaya benzemez bizimki , adamın elini ayağına dolaştırır. şenol hoca'nın istemesine gelince.. eğer doğruysa , şükürler olsun ki , transfer işlerini hoca'sına bırakmayan bir yönetim anlayışımız var . ohooo , yoksa kimler gelmişti kimler , tekrar saymayalım . yönetimin transfer vizyonu , tecrubesi , hoca'sına fark atar . gitmezlerse babel _q7 oynar, olmazsa töre oynar mis gibi . bizim kerim frei'ımız oynayamayacağı için gitti , volkan şen hangi başarısıyla gelecek cl'de direkt oynayacak , şampiyon takıma . fener'in çıkması.. bu "hoca'nın bidiği oyuncu" tanımlaması da sıktı . selçuk inan'ı isteyen var mı ? emeklilikleri geldi adamların , hala , hoca'mızın öğrencisi ! hoca'mız ,türkiye'de başarıyı son iki yıldaki kadrosuyla kazandı , birşey varsa onlarda var, yoksa , aradığı şeyi daha yukarıda arasın . aşağıda bize yarar birşey yok , bulamaz

planck dedi ki...

yazmış olmak için yazıp beni volkanı istiyor konuma getirme hido..
aşağıdaki bize yarar birşey yok -> caner, gg..
neyse yönetim istemiyormuş volkanı iyi bari. hemn orkan hem yusuf beraber gelebilir deniyor hadi bakalım.

sports guy dedi ki...

Yusuf'a ben de okeyim, beagle'in dedigi "kontra topcusu" tanimina iyi uyuyor hakkaten. Babel'de hafif var o ozellik ama tam degil. Bizde parlama sansi var rotasyonda bile olsa.

Orkan'i bedelsiz birakmaz heralde antep, ben onu nasil alicaz onu anlamadim. Hadi yusuf'ta diyet oder trabzon olcay+o kadar adam transferi ustune de.

Orkan cok begendigim topcu valla. Umarim aliriz, yolunu kafamda cizemesem de.

beagle dedi ki...

@sports
Orkan'da 10 numara, veya kenar forvet potansiyeli var. Duran topu da iyi. Ben de istiyorum gelmesini. Sakatlikları riskli, Furkani çapraz bağdan kaybettigimiz gibi o da birşeyler kaybetmiş olabilir. Yoksa zaten bu fiyatlara alamazdik.

Ben Musa Çağıran isini cok istiyorum.Ozan Tufanin daha iyisi.

Bir de Hamburgdan Yusuf Altintaş ve/veya TS U21'den Sergen Yakupcebioglunu kuluplerinden ucuzken calmak lazim.

Hidayet dedi ki...

@planck

yazmış olmak için yazmak ! herkes ne için yazıyor aceba ? volkan şen konusunda , görüşlerimi belirttim , ve inan , ne senin ne de başkasının, burada yazan herhangi birinin , volkan şen'i isteyeceğini aklımdan bile geçirmedim . sadece , "hoca'nın eski öğrencisi, çalışmak ister.." görüşü bana saçma geliyor onu belirttim. burada bir şey okuduğumda eğer katılmadığım bir görüş varsa ,onun yanlışlığını belirtmek isterim sadece . yoksa , "dur şu planck'ı volkan'ı ister duruma düşürüyüm hehehe " gibi bir düşüncem yok

caner ve g. gönül fener'in en iyi iki futbolcusuydu , ve fener'den üst düzey takımlarda da rahatça oynarlardı malum , caner , bize inter'den geldi . bunlarla volkan şen'i bir tutman , olacak iş değil . seviye olarak , takımı değil , oyuncuyu işaret ettim . ne yani , şimdi beşiktaş bedelsiz ya da az bir bedelle kjaer'i alsa karşı mı çıkacağım ? hoca'mızın bursa'daki öğrencisi , bursa'da işine yaradı , transfer oldu büyük takıma , beceremedi , yaşı ilerledi , fiziksel kapasitesi berbat, atletik değil , zaten karakter sorunu da var, bizim takımda yeri yok . hocamız bize üst düzey bir takımdan gelmedi, geldiği takımdaki (bursa) öğrencilerinin en parlakları da büyük takımlara transfer yaptılar . sonuç malum .

sports guy dedi ki...

Musa cagiran kafasi rahat osmanli'nin topcusu. Uc buyuklere satis yapmaz o adamlar kolay kolay, melih gokcek butun istanbul takimlarina kin guduyor biliyorum(amcaoglumdur kendisi).

Yoksa bence de cok iyi topcu. Bulent uygun'un elinde olecegine bizde parlasa muthis olur.

Bulent uygun demisken, su zamana kadar iyi yonetilmis bi kulup nasil bulent uygun gibi bi hata yapar anlamak mumkun degil ya :) resmen "bize bu kadar super lig yeter, artik dusmemiz lazim" demis adamlar. Iyi demisler gerci o ayri tabii de :)

turgay dedi ki...

İnlerle yollar ayrılmış. Şöyle bir haber var ki umarım doğru değildir Belözoğlu fenere inler de başakşehire geçecek diye. Böyle bir transfere yol açacak bir ayrılık değildir umarım bu. Hocanın yararlanamadığını bir adamı direk rakiplerimizin işine yarayacak şekilde göndermiyoruzdur inşallah

QuaresmA dedi ki...

Gökhan İnler gibi bir oyuncudan 1 sene boyunca zerre katkı alamamış olmak da ayrı bir başarı.

can dedi ki...

@ Quaresma
Dogru ama o basarida Gokhan Inler'in de payi buyuk. Her kosulda ben hayal kirikligina ugradim; hem Gokhan'in bu sene daha iyi performans gosterecegini dusundugum icin, hem de bedavaya gondermis olmamizdan. Ote yandan faydalanamadigin bir adamin 1.8 milyon euroluk maas yuku manasiz elbette, ama en azindan talipleriyle takasta kullanilabilirdi.

carlito dedi ki...

Ffp nedeniyle deli gibi oyuncu satışına ihtiyacımız olduğu bir dönemde neden İnler'den para kazanmak yerine böyle bir şey yapıldı anlayamadım.. oyuncunun zorluk çıkarttığı da yok, teklifler de illaki geliyordur, bir tanesi zerinde uzlaşılabilirdi.. 1 milyon kazansan kardır.. o da olmadı takasta kullanılabilirdi denildiği gibi..

planck dedi ki...

son iki senede toplasana belki 15 maç 11e çıkmamış 33 yaşındaki adama bonservis veren olmaz diyerek, gökhanın da iyi bir insan ve iyi bir beşiktaşlı olmasından dolayı realist bir jest yapılmış. 30metreden bi golünü izleyemeden gitmesine üzülüyorum ama gerçekten yeterli direnci gösteremedi ortasahada. benfica maçını çevirirken katkı yapabildi takıma sadece. ondan kalacak maaşı tolgayın ve ozzynin sözleşme yenilemesine harcasınlar. aslında tabi marcelonun da seneye sözleşmesi bitiyor satılmayacaksa onu da yenilemeleri lazım, büyük ihtimalle maaşı arttırarak.

beagle dedi ki...

5 km/h hizla top oynayan orta saha devri kapandı. Inler fiziğine daha uygun bir mevki secmeliymiş.

Yararlanamadik değil, oynadigimiz futbolda hic yeri olmayan bir adamdi. Beşiktaşlı olmasindan sebep biraz buruldum ama şu anda ancak genç bir ptt 1.lig takimina liderlik edecek kivamda topcu

beagle dedi ki...

5 km/h hizla top oynayan orta saha devri kapandı. Inler fiziğine daha uygun bir mevki secmeliymiş.

Yararlanamadik değil, oynadigimiz futbolda hic yeri olmayan bir adamdi. Beşiktaşlı olmasindan sebep biraz buruldum ama şu anda ancak genç bir ptt 1.lig takimina liderlik edecek kivamda topcu

Basar dedi ki...

Trabzon'dan Olcayin yedeğini almaya hayır! Yusuf Erdoğan kim? Çok istiyorsak Okay Yokuşlu ile Yusuf Yazıcıyı alalım

carlito dedi ki...

Yusuf Erdoğan için 1,5-2 milyon euro civarı bonservis bedeli ödenmesinden sözediliyor! Yahu kimi sattık ki hangi parayı harcıyoruz? Kaldı ki daha forvet işi çözülmüş değil.. Bence İnler'i Yusuf için takasta vermeliydik, herkesin de işine gelirdi.. Olcay kıyağının karşılığında bişey beklerken bir de Yusuf için para ödeyeceksek resmen Trabzon tarafından kerizleniyoruz demektir!

QuaresmA dedi ki...

Henüz somut birşey yok ama hani öyle hamleler gündeme geliyor ki, sanki Trabzonspor'u beslemek gibi Beşiktaş'ın bir yan amacı varmışçasına şeyler gündeme geliyor. Şimdi Gökhan İnler de gidip 2 gün sonra Trabzon'a imza atarsa şaşırmayacağım.

sports guy dedi ki...

Haah töre de dizini patlatmis. Transfer sart oldu simdi oraya.

carlito dedi ki...

töre'yi zaten hiç kabullenemiyordum, taraftarın önemli bir kesimiyle sorun yaşayacağı da aşikardı.. belki de kendisi için daha hayırlı olmuştur.. sakatlığı uzun süreliyse sözleşme dondurma (bana kalırsa feshetme) mantıklı olur.. gelecekse yusuf erdoğan ve bir kanat oyuncusu daha (aras da kalıcı olmaz gibi) şart oldu..

beagle dedi ki...

Töre ve Yusuf çok farklı adamlar. Set oyununda topa saklayıp vücut koyabilen hatta adam eksiltebilen Töre lazim. Kontrada veya gelisirse Q yerine oyun genisletmede ise Yusuf.

Töre gönüllerden düştü ama paraya cevirmek lazim bu FFP dunyasinda.

QuaresmA dedi ki...

Geçen sezonun ortasından itibaren Töre'nin futbol olarak düşüşe geçeceği belliydi. Ciddi talip var mıydı bilmiyorum ama geçen sezonun sonunda 3'e 5'e çok bakmadan satabilseydik iyiydi. Artık Gökhan Töre'nin daha iyiye gidebileceğinden şüpheliyim.

ideal 11 dedi ki...

şenol güneşin sistemin kanatların birinde mutlaka hızlı bir kanat forvet tipinde bir oyuncu vardır.bakambu en güzel örnek.en önde fernandao sol kanatta bakambu vardı.

haliyle yusuf erdoğan bu profile uyan bir oyuncu.ama bu durumda talisca ile oynamak biraz pas oyununda sıkıntı yaratabilir.şenol güneş genelde 2 on numara vari orta saha 1 cm yada dm (ama genelde ayağı iyi cm) bir kanatta dar alanda iş yapan pasör kanat diğer kanatta ise kanat forvet.babel bu konuda oldukça iyi skor üretti.

yalnız geçen sezon sistemde biraz değişiklik oldu.kanat forvet rolünde bu kez orta forvet diye yeni bir profil yarattı.talisca dan.birazda zorunluluk.

aslında şenol güneş in sisteminde taliscaya fazla yer yok.ve gelecek sezon gene sistemde en büyük sıkıntıyı talisca yaratabilir.akışkan pas oyununda orta üçlüden en az ikisi on numara vari iyi pasör oyuncular olmak zorunda.oğuzhan sosa gibi.

Zaitsev dedi ki...

Gökhan İnler'in KAP bildirimi hala yapılmadı. Trabzonspor ile Yusuf Erdoğan takası mı yapılacak acaba? Eş zamanla haberler çıkmaya başladı.

Yusuf elimizde olmayan bir oyuncu profili. Top tutan, çalım atan oyuncularımız var ama dikine bu kadar hızlı giden kontra atak oyuncumuz yok. 60dan sonra veya skoru bulduktan sonra faydasını görebileceğimiz bir oyuncu. Hızlı ve top tekniği iyi. Bitiricilik sorunlu ama tekniği olan oyuncu için geliştirebilecek bir özellik.

Ayrıca İnler gitmek istiyorsa ve para istemiyorsa ses etmemek lazım. Türkiye dışında vergiler sonrası belki 1 milyon avro kazanır. 1.8 milyonluk kontratı bırakması için sebep yok. Yatıp parasına da bakabilir. Kontratının farkını da isteyebilir.

Hidayet dedi ki...

yine şenol hoca'dan volkan -burak güzellemeleri geldi , aboubakar kafa atmasına rağmen herkes gelsin istiyormuş , ama burak'ın yaptığı geçmişteki hatalar affedilmiyormuş . katlanamıyorum , yemin ediyum katlanamıyorum . ayrıca hoca'nın transfer anlayışına göre , her takımın m .city ,united, real madrid gibi oyuncuya istenen parayı çaattt diye çıkarıp masaya vurması ya da hiç bulaşmaması ,vazgeçmesi gerekiyormuş
adam talisca'nın yetersizliklerinden , öyle olmasaydı benfica'nın bırakmayacağından bahsederken , volkan'a neden fener'in tekmeyi bastığını ,iki senedir ne başarısı olduğunu , neden bedelsiz bıraktığını , burak yılmaz'ın gs'den neden çin'e şutlandığını , gs taraftarının burak gittiğinde nasıl zil takıp oynadığını da anlatsa ya . onlara toz konduramıyor . eski öğrencileri çünkü . avrupa kupaları falan kaldırdı onlarla . öyle değerliler

turgay dedi ki...

abou swensea işi hakaten olacak gibi. kendini bir şekilde ingiltere ligine atmasını takdir ettim.

bizde de muhtemelen bugünden sonra burak ve volkan gelişmeleri hızlıca olur. hocanın ben isterim demesinden sonra her türlü bu adamlar gelir muhtemelen bize. ben de kendimce bu arkadaşlar takımdan ayrılana kadar futbol takımı ile arama mesafe koyarım.

yilmaz dedi ki...

şu şenol hocanın sezon öncesi basın toplantılarını artık kiev maçındaki karambolden daha fazla tedirginlikle ve gerginlikle izliyorum.

Bi taraftan bizim olmayan Burak'ı Volkan'ı Arda'yı övmeler, bi taraftan bizim oyuncularımız Mitro'yu, Milo'yu, Pedro'yu gömmeler. Hakikaten Şenol hoca'nın konuşmaları hep daha kötüye gidiyor.

Yahu çık de ki önümüzde 2-3 hafta var. Bu süre içinde kanat forvet ve santrafor almamız gerekiyor, bunu yönetime ilettim, aksiyon bekliyorum. oldu bitti. Sana ne Burak'ın daha önce yaptıklarından, taraftarın tepkisinden? Sen bizimle Burak'ın aramızı düzeltmek gibi bir görevi niye üstüne almaya çalışıyorsun ki? Taraftar istemiyor işte bu kadar basit. Dünyada milyon tane forvet var, tutun getirin bi tanesini, niye Burak da Burak?

Hidayet dedi ki...

@yilmaz

aynen katılıyorum , gökhan inler'i şunlar kadar övmedi ,kariyeri italya'da geçmiş adamı. ne abi bu burak -volkan ? niye şampiyon takım bu tür adamlarla anılıyor . "süper kupa maçında cenk oynar mı oynar, ama sonra zor dönem başlayınca... diyor. eee , ne olacak zor dönemde , cenk değil burak mı sırtlanacak zor dönemi . senin öğrenciler tırt çıktı , fernandao , serdar aziz , o tufan , volkan şen . yeter artık , her yıl birini getirmeye çalışma , yeter abi be. başakşehir 'de clichy vizyonu var , yeter hoca yeter .

Ekrem35 dedi ki...

Bu açıklamalardan sonra volkan burak hayırlı olsun demeye gelmiştim ama daha önce değinmiş arkadaşlar. Pepe transferine fazla sevinmeyin burnunuzdan getireceğiz adlı filmin fragmanı gibiydi basın toplantısı.

sports guy dedi ki...

Bence senol hoca'nin kafasinda bir gun tekrar milli takimi calistirmak var. Volkan burak falan onlari gectim arda'yi yuceltmesi direk beni oraya goturdu.

Genel olarak butun turk futbolculara mesaj verdi adam toplanti boyunca, en azindan benim yorumum o.

Taa mart ayinda demistim, en sikintili yaz sezonuna giriyoruz diye. Daha neler gorecegiz kim bilir. Bonservis yasagi olunca hoca volkan da ister burak da ister. Sen alternatifini onune koydun da hoca mi hayir dedi? Adam satiyorsan sat da cikar ver bonservis, adam al. Yoksa da volkanlara falan kalirsin boyle, ya da trabzon'dan yusuf icin "olcay kolayligi" istersin. Etki-tepki meselesi.

yilmaz dedi ki...

@sports guy abi hadi volkan'ı anladım da, burak free bir oyuncu değil ki?

Önüne başka seçenek konuldu mu konulmadı mı bilmiyorum, oyuncu havuzumuz o kadar dar ki gerçekten de başka bir isim sunamamış olabilirler.

Zaten koca kulübün Mandzukic olmadı Burak kafasını aklım sırım almıyor. Pepe'yi de alamasaydık muhtemelen Serdar Taşçı'yı alacaktık.

Hakikaten şu anda piyasada dolaşan isimlerden midem bulanıyor. Avusturya ikinci liginden 26 yaşında bir forvet bulup getirsinler, formamın adına onun ismini yazdıracağım, bu da benim adağım olsun ne diyim (Tarif ettiğim oyuncunun yaş, milliyet ve ligi temsili olup, kimsenin aklına gelmeyen bir oyuncuyu betimlemektedir. Dönemin Bobo'su gibi)

Basar dedi ki...

Transfer sezonlarını hiç sevmiyorum. Yorumum duygusal muygusal...

Net şekilde söyleyeyim, Burak ve Volkan gelmesin! 2 tane alt yapıdan aynı mevkide çömez adamı izlemeye razıyım. Beşiktaş biraz da karakter demek, 2 adamda da bu nosyon zayıf.

beagle dedi ki...

Bugünü yorumlamadan başkan 3 gün önce ne diye Lucescuyu getirmiş gezdiriyordu diye sormak lazım. Bence hocanın son sezonu demek olabilir bu.

Ayrica biz davali Fiorentina ilr nasil kiralık oyuncu görüşürüz, yalandir herhalde. Yalansa gene oyuncu yok ortada.

Bence Demba Ba'yi bonservissiz al, kapat. En hayirlisi.

Basar dedi ki...

Hocaya çatanlar şu ihtimali de göz önüne almalı. Bu oyuncular ile yönetim anlaşmış olabilir, hocanın da haliyle ortamı yumuşatması ve oyuncuları sahiplenmesi gerekiyordur.

Olur mu olur...

yilmaz dedi ki...

Maç oynanırken taraftar tepki gösterince ağlarayak oyundan çıkmaya çalışan bi adam volkan yaşı da 30. Üstelik 2 senedir ezeli rakibimizde. Oradan kadro dışı bırakılarak gönderilmiş. Şimdi şampiyon bir takım free diye bu adamı almalı mı? Altyapımız bu durumdaysa zaten kapatalım o altyapıyı, bari ümit etmeyiz oradan da biri gelir diye.

Hidayet dedi ki...

çarşı , hoca'nın açıklamasını da vererek , aksi açıklama yapmış , "unutmayız , uzlaşmayız ,affetmeyiz "diye . hoca'nın önüne alternatif mi koyduk , deniyor . pepe nasıl geldi o zaman . eylül başına kadar zaman var, ön eleme oynamıyorsun , niye sana "milli dökük" leri alsın yönetim. geçen yıl bu zamanlar , en iyi transferi gs yaptı , eren, serdar , biz bunları alamadık diye açıklama yapıyordu . ne oldu ? nerede , eren, serdar . taraftar nefret ediyor işte zorla değil ya . sırf çarşının şu açıklaması bile olası transferde ilişkilerin ne kadar gerileceğinin işareti . tolga çok iyi kaleci, volkan , burak , milli değer , serdar ,eren , müthiş transferler. hocam niye bıraktın sen bursa'yı ?

planck dedi ki...

hocanın herhangi bir türk oyuncu hakkında hele ki basın önünde kötü konuşma istemiyorum deme ihtimali yok. basın önünde bu adamları istemiyorum diyecek türk td bulamazsınız. bizim hocanın yapacağı tek şey hiç konuşmamak olur. . eğer ağustos sonuna kadar kimse ile anlaşılmazsa ancak volkanla burak ihtimali doğar. bir de basında geçen isimlerin hepsi için gelsin diyor hoca, yerli yabancı ayırt etmeksiniz kaç tane isim sordular hepsine gelsin dedi. ndoye'ye giderken gomezle gelen, 3 aydır vida derken pepeyi alan da bir yönetim var. piyasada isimler dönsün konuşulsun diye inkar etmiyor olmaları çok normal. dobra dobra politika yapmadan konuşan tek çebi var ama basına malzeme çıkmadığı için adam dediğiyle kalıyor ertesi gün ilgilenmiyoruz dediği isimler tekrar yazılıyor.

BurkayJK dedi ki...

Babacar biraz kumar olur ama eğer Diego Costa, Gignac veya Bony falan alamayacaksak isterim. Burak'ı görmekten iyidir. Babacar'ı az çok biliyorum, fena golcü değil. Hatta Aboubakar ilk geldiğinde bu futbolcu ile karıştırmıştım ve biraz sevinmiştim. Oysa ki Aboubakar'ı hiç bilmiyordum. :)

Hidayet dedi ki...


hoca'mızın , kerim frei hakında, bizzat basın önünde, geçen sezon sonu, defalarca , olumsuz konuşmalarına şahit olduk ki , ya da bir kere bile olsun olumlu konuşmadıklarına . hoca'nın gözüne komşudaki güzel görünüyor herhalde. şu anda öyle bir çalışmamız yok demek bu kadar kolayken , alınırsa olumlu düşünürüm , demek , al demek zaten.

sports guy dedi ki...

@yilmaz burak meselesi kulubuyle alakali. Bedelsiz kiralik yolluyorlarlarsa free statusunde yorumlanabilir.

Temmuz ortasinda ortaligi yakip yikmaya gerek yok, hocanin tarzini artik ogrendik biliyoruz. 40 yildir antrenorluk yapan adama FFP ogrettik yoktan yere, her konusmasinda da ondan dem vuruyor zaten. Bu durumu bile bole uzatti sozlesmeyi de.

Ilk 11imiz tek pozisyon harici hazir zaten, bu lukse sahip olan baska takim yok su an turkiye'de bildigim kadariyla. Belki basaksehir?

beagle dedi ki...

Ts de Muhammet Demir'i serbest birakti. 3 sene önce en iyi yerli forvetlerdendi. Bizdeki kadar top geldiginde parlayabilir. 1+1 senelik deneme kontrati düşünmek lazim.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Demba Ba'nin bir daha futbol oynayamama ihtimali var. Agustos'ta belli olacak sanirim. Eger doktor raporu olumlu olursa kalacak sanirim. Ama yine en azindan bir iki ayi bulur geri donmesi.

Sakatlik olmasa bence de en mantikli secim Ba.

ideal 11 dedi ki...

şenol güneş aslında kendini anlatıyor konuşmalarında.o da şu: daha yakın dönemde arda turan içinde benzer mantıkla konuşmuştu.şenol güneş türkiyede var olan değerlerin medya sosyal medya ve toplum tarafından yıpratılıp yok edildiğini söylüyor.ortada bir hata varsa bu hatada herkesin payı olduğunu ve değerlerin (oyuncuların) kazanılması için birşeyler yapılması gerektiğini söylüyor.

zaten şenol güneşin çalıştırdığı takımlarda bazı oyuncuların birden yukarıya doğru çıktığını görürüz.işte şenol güneşin mantığında oyuncu kazanmak hatalarını en aza indirmek mantığı vardır.başka bir teknik adam olsa kü7 buralara gelirmiydi?

özetle burak yılmaz geçmişte hata yapmış olabilir ama önemli olan bugün o hatalarını düzeltip yeniden değerli hale getirmek şenol güneşin futbola bakışını özetliyor.ayrıca şunuda söylüyor.o hatalarda sadece burak yılmazın hatası yok toplumun her kesiminin hatasıda vardır diyor.arda turan içinde benzer şeyler söyledi yakın zamandaki röportajında.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şenol güneşin en beğendiği forvetin demba ba olduğunu öğrenmiş olduk.neden? çünkü hem top saklar hem duvar olur hem de defansın arkasına sarkabilir.çok yönlü olduğundan.

Hidayet dedi ki...

şüphesiz , beşiktaş'a geldiği yıl bayern ile çeyrek final maçında , porto'lu quaresma'ya iki gol attıran da , şenol güneş'in ta kendisidir . daha gelmeden etkisini göstermiştir . öyle bir hoca'dır. kendisiyle son çalıştığı yıl, lise 1 'e giden öğrencinin , bu yıl üniversite'den mezun olduğu burak'ı da tekrar diriltecek , topluma kazandıracak , bize hediye edecek . keşke selçuk inan da gelse ,hazır gs bütün safralarından kurtuluyorken..

sahi hocamız hepsi de milli olan , g.inler , tolga , olcay ,kerim frei , gökhan töre gibi oyunculara bir el dokunduramamış mı ? ya da miloseviç ,mitroviç ,pedro franco gibilere .

ezcümle , sorun oyuncu karakterinden çok ,yeterliliktir. şenol hoca'yı quaresma'ya mecbur bırakan şey , yokluktur. şenol hoca , porto'nun hocası olsaydı , o kaliteli /genç oyuncu bolluğu olsaydı , quaresma'yı falan çekmezdi . ne q7'nin isabetli ortalarını o öğretti, ne gomez'in bitirici vuruşunu , ne talisca'ya topa vurmayı . bu oyunculardan birkaçı başakşehir'de olsaydı , onlar şampiyondu , net . beşiktaş'a , taraftarının nefret ettiği (sevmediği demiyorum ) adamları getiremezsiniz. adı geçen bu oyuncular beşiktaş için ye-ter-siz-dir . burak hataları için çin'de pişmanık çeksin , orada düzeltsin , volkan , devamlı oynayacağı bir anadolu takımında , gidebilirse dünya kupası için form tutsun. beşiktaş , bitik adamları , topluma kazandırma yeri değil. taraftarlarının , takımdan gönderirken göbek attığı adamlar bunlar. "ya karakteri sorunlu ama , bize gelirse çok güçleniriz " adamları değil . şu konu niye burak'ın karakterine takıldı kaldı anlamadım .

Skywalker dedi ki...

senin derdin bence burak'la volkan'la falan degil direk hocayla. Tabi kesinlikle besiktas'i aglak Serdar Kurtulus, zamanin vitaminsizi Oguzhan, siradan Atiba falan sampiyon yapti. Ver bunlari tarihinin en iyi kadrolu fener'ine fener sampiyon olurdu. Bi de fener'in stadi yoktu. Biraz vefa olur be kardesim.

sports guy dedi ki...

Iki sene ust uste sampiyon olan hocanin bile kredisi yok anladigim kadariyla. Ben oynatmaya calistigi futbolu gordukten sonra omur boyu sozlesme isterim kendisiyle mesela. Derbide joker olarak Ekrem Dag'i on libero oynatmis, butun sezon bizi atiba-veli ile sinamis teknik direktorler gordu bu gozler.

Tamam elestirelim, hepimiz elestiriyoruz zaten. Her yerde soylerim, futbol tahammulsuzluklerin sahasidir. Ama carsi'nin yaptigi da buradaki bazi yorumlar da kantarin topuzunu kacirmak.

Bu bir takim isi. Yonetim hocaya ligde kafaya oynayacak kadro veriyor, hoca da eldeki malzemelerden A kalite olmasa da minimum B kalite corba yapiyor. Bizim lige de bu yetiyor zaten. Su FFP doneminde daha ne isteniyor anlayabilmis degilim.

Hoca da diyor zaten transfer yonetimin isi diye. Burak'tan da Volkan'dan da nefret ederim, ama eski ogrencilerine iliskin soru soruldugunda onlari savunmasi bana hic anormal gelmedi.

Bize transfer sezonu yaramiyor arkadas taraftar olarak. Futbol baslayinca kenetleniyoruz bi sekilde de, iki senedir yaz donemi tam kabus geciyor.


Neyse ki takim iyi yonetiliyor da kazan kaynamiyor hic. Galatasaray tarzi bi yonetim olsa neler olurdu tahayyul edemiyorum su an.

beagle dedi ki...

Bizim yapmak istedigimiz hataları Fiorentina yapmış. Izleyip yapmamak lazım.

Arkada 1.80lik sözde çok güçlü, hizli stoper var,Carlos. Set halinde savunmada rakip orta boylu santrafora derin pas atiliyor, koşup, omuz vuruyor Carlos. Tık yok, gol kalede. 1.80lik stoperin krali stoper değilmiş demek...

Sonrasi topa sahip olduklarinda hepsi vasat ve risksiz oynayan adamların yana yana pasları. Sahada topu yarim saniye önce, ayağa değil, hareketlenilebilecek yere atan Oguzhan olmadığında bir sürü fena olmayan oyuncudan koca bir vasatlik çıkıyor. Zamanin Lyonu herkesi satip, Juninhoyu satmazdi. Hep güçlü kalirdi.

carlito dedi ki...

yeni formalar istediğim düzeyde olmamakla birlikte geçen sezondan daha iyi.. en azından bordo forma gibi bir skandal yok bu kez, alternatif olan gri forma olmuş..
beyaz forma da geçen yıldan iyi.. yalnız şu çubuklu formayı neden Juventus formaları gibi kollar, sırt falan komple çubuklu yapmazlar anlamıyorum, gene sadece ön taraf çubuklu ve reklamı da kırmızı yazmışlar.. istediğim gibi olmadı kısacası..
3 yıldızın da yanyana değil üstüste olması çok kötü duruyor, umarım denildiği gibi bu sezonla sınırlı kalır..
velhasıl çok daha kötülerini gördüğümüz için bu yılki formalara şükrediyorum...

sports guy dedi ki...

Bir cubuklu asigi olarak o parlak kirmizi beni cok uzdu. Bu sene alip giyilecek tek forma beyaz gibi duruyor.

planck dedi ki...

beyaz forma 90ların beyazını hatırlatıyor güzel bence. çubukluyu görünce gözüm içinde ilhan ve pancuyu aradı. yani yakın dönemde aynısı olduğu için çok sarmadı. griyi de kadınlar beğenmiş, bana laf düşmez :)

Choupo-Moting lafları dolaşıyor bonservissiz olmasından dolayı. var mı izleyen bilen?

beagle dedi ki...

Beyazla Gri güzel. Ben cubuklu yerine All Blacks tarzı formaları daha çok seviyorum. 90 civarinda süper polo yaka bir siyah forma vardı.

BurkayJK dedi ki...

Formalar sezon oynanırken iki yıldızlı basıldığı için üçüncü yıldız sonradan o şekilde konumlandırıldı. Aslında şu haliyle çok abes durmuyor ama dördüncü yıldızda sıkıntı olur. :)

Beyaz: Defalarca söyledik ama yine söyleyelim. Tek isteğimiz desensiz/çizgisiz düz bir beyaz forma. Mesela şu an tanıtılan formanın desensiz hali on numara olurdu ama yine de fena değil. Siyah şortla çok güzel gider. Onun dışında, Vodafone yazısının siyah yazılması gerekirdi. Bu şekilde çıksa kimsenin itirazı olmazdı.

Çubuklu: Çubukların kollarda devam etmemesi formadaki bütünlüğü bozuyor. (Çubukların kollarda devam etmesi ekstra bir maliyet mi doğuruyor? Neden yapılmıyor anlaması güç.) Sponsor ismi konusu burada da karşımıza çıkıyor. Beyaz yazılmalıydı ya da siyah yazılıp, çubuklar sponsor isminin geldiği yerde kesilebilirdi. Madem kırmızı yazıyorsun, bari Adidas logosunu ve arkadaki oyuncu numaralarını kırmızı detaylı yaz da bir uyum/bütünlük olsun.

Gri: Pek bir şey diyemiyorum. Şortuyla çorabıyla giyince sahada güzel görünebilir.

Herkes imkanı dahilinde formasını almalı. Beğenmeyen de durumu olmayan sevdiklerine hediye ederek sevindirebilir. Ne kadar çok satarsak forma üzerinde söz hakkımız o kadar artıyor. Tabi forma seçim konusunda kulüpte çalışan mevcut kişileri güncellemezsek bu sorunlar devam edecek.

Şahsen, beyaz forma aralarında en iyisi diyorum. Alabilirsem onu alacağım. Diğer formalar da güzel ancak bahsettiğimiz eksikler can sıkıcı. Bu eksikler olmasa, eminim hepsi şahane görünecekti.

Barreto dedi ki...

Beyaz formanın baklava deseni pek belli olmuyor. Yeterli ışıkta düz beyaz gibi duruyor. Ben beğendim. 1965-66 ve 1974-75 formalarına çok benziyor. Bkz:

http://tugrulyenidoganarsivi.blogspot.com.tr/2015/02/besiktas-1974-1975-tugrul-yenidogan.html?m=1

http://tugrulyenidoganarsivi.blogspot.com.tr/2015/02/blog-post.html?m=1

Çubuklu ve gri ise idare eder. Takım kazandıkça forma göze hoş görünür.

b.b.king dedi ki...

Yıllardır süren düz siyah, beyaz detayları olan forma özlemim bu sene de dinmedi.. Kara Kartalız neticede.. İnsan bekliyor.. Bir de Marcelo'nun gidişi çok dillendirildi bu gün.. Sanırım pepe- mitroviç devam eder. Belki devre arasında Vida olur... Bilemedim..

sports guy dedi ki...

Gule gule marcelo.. sevdik be abi.

Huzeyfe dedi ki...

Bu FFP sartlarindayken bile Cengiz Under'i bulup parlatan kulup olamamamiz, hatta Cengiz'e yakin tek bir tane futbolcu cikaramamis olmamiz bu yonetim icin kocaman bir soru isareti. FFP kalkinca biz yine eski hesap devam edecekmisiz gibi geliyor bana.

beagle dedi ki...

Ya başlarım FFPsine. Vermeyin abi Marceloyu. Hele 8e falan hic. Gs ile FB hicbir hedefi tutturamiyor devam ediyorlar. Yazarsin bu sene oyuncu satamadim diye. Ersandan falan bir sürü artmışın var.

Marcelonun yerini Pepe dahil dolduramazsin. Vida Mida dolaşır bir sürü kazik yersin. Esası bu mu şimdi FFPnin?

turgay dedi ki...

marcelo bence de gitmesin. fikrimi bu söylentiler ilk çıktığında da söylemiştim. ha biz marceloyu satmayız 2. hafta bağlarını kopartır. çünkü beşiktaşlılık bunu gerektirir.

yilmaz dedi ki...

Marcelo satılmasın, satılırsa da tüm para forvete gömülsün, stoper alınmasın. Yeter yaa, dünya üzerindeki stoper transferlerinin %75'i bizim üzerimizden dönüyor

sports guy dedi ki...

@beagle GS ve FB hangi hedefi tutturamamis hocam? Gs'nin 65 milyon euro maas butcesi hedefi vardi tutturdular. Keza fener de bonservis yasaklarina gecen sene uydu, 8.5 milyona nani'yi satip 6 milyona skrtel aldilar. Muhtemelen 2 milyon euro da lens'i kiralama bedeli falan vardir, hesap cikiyor.

Ersan'dan falan artanlarin da bu sene hesabina dahil edilmiyor tabii ki, bunu biliyosundur da marcelo'nun gidisinin sinirine veriyorum :)

beagle dedi ki...

@Sports
Hocam GS bu işler icin Sneijdere falan yalandan Milyon Eurolar ceza kesti.
Bu tip bariz yalanlarla gidiyorlar yıllardır. FB de zarar hedefi için yapmıştı bir numara.

İtirazım "esas"tan. Kulüp iyiye gitsin diye bir model uygulanıyor, ama şantaja dönüştü aleyhimize. Paraya sıkışık oldugumuzu bilen herkes 500 500 artirarak gidiyor.
Bu tip durumda futbol şirketi faiz dışı gelir gider dengesi gibi bir faktörle joker hakkı sunulmalı. Gelirleri artmış, başarali bir klübe süreli 5-10 milyon bir şans taninmali.
İstemeyene mama vermezler. Çağır adamlari acilen, anlat.

sports guy dedi ki...

O sneijder'e kestikleri yalandan ceza avrupadan men edilmelerine engel olamadi hocam. Gecen sene icin de net 65 milyon butce denildi, onu da tutturdular.

Fener guya kapisinda yatti uefa'nin doviz kuru farkindan dolayi magduruz :( diye. Sonuc? Yok.

Tamam git anlat derdini tabii ki. Ama millet de yol falan bulabilmis degil, onu soyleyeyim.

beagle dedi ki...

Gomez'in bonservisi 1M, hazırlık maçı 10 milyon Euro dünyasında yaşıyoruz. GS bir sürü şeyden yırttı o numara ile. 1 sene meni zaten aspirin gibi her kulübe geçiriyorlar. Bizle kıyaslarsan o tip bir sahtekarlık ile 5 sene men yemeleri gerekti.

beagle dedi ki...

Zaten b.ku yemişiz. Vida takarız artık. http://www.milliyet.com.tr/marcelo-saglik-kontrolu-icin-besiktas-2483539-skorerhaber/

QuaresmA dedi ki...

Marcelo ucuza gitti malesef. O parayla Vida ve Abu gelir herhalde.

Hidayet dedi ki...

sürekli geçmişe dönmek uygun değil belki ama ,işte bu kadar kıpırdama imkanı yokken ,devre arasında 4.2 milyon euro'yu çöpe atan adama (kimse o ) gel de sövme . sonra pepe'nin yanında boy boy fotoğraf çekiniyor , öyle ya , büyük başarı , al sana imza parası koçum , al sana başkalarının vermediği 2 yıl kontrat , oynama garantisi ,istanbul , iki yıl şampiyon klüp , cl'ye direkt bilet..devre arası mitroviç yerine eto'yu bari alsaydık , şimdi marcelo elimizde olurdu. yazık

QuaresmA dedi ki...

Mitroviç geçen senenin artık FFP'si ile alındı. Bu senenin transferlerine FFP açısından etkisi yok. Mitroviç'i almamış olsak da gidecekti yani Marcelo.

Mitroviç homesick olduğundan dolayı Vida'nın gelmesiyle 1 taşla 2 kuş vurup yatırımımızı kurtarabiliriz belki diye umuyorum.

yilmaz dedi ki...

Pepe - Mitroviç

beagle dedi ki...

Adamlarda cash 100 milyon falan var. En iyi 2-3 oyuncumuzdan birini mecburen 8 milyona verdik. Başlarim FFPsine.
O parayi da sakin kafa Abu skimsonigine yatirmasinlar. Bu sene kaç atacak 13 gol mü? Görüldüğü üzere kimse almadı bu süreçte.

Madem FFP son senesinde bize sokuyor, biz de günü kurtaracak garanti veteran golcü alalım.
Gider Llorente ve Toivonene para gömerdim mesela. Q ve Caner orta çeksin yazarlar.

sports guy dedi ki...

Gelen paranin bi kismi umarim lens'e gomulmez ya. Cok huylanmaya basladim o adamdan ben, sanki son sozlesmesini alip yatacakmis gibi geliyor.

Bana kalsa ben abouyu alirdim, savunmada pepe mitrovic oynatirdim, para artiyosa bonservisli, artmiyosa da bonservissiz kanat alip transferi kapatirdim.

planck dedi ki...

Törenin sakatlığı satışı tetikledi deniyor. Adam 27-28 yaşında olsa hadi bi sene daha satmayalım derdik ama bu sene satamazsak hiç satamayız, fernandes gibi olur. 30 yaşındaki adamı aldığının 4 katına satabiliyosan buna pek ses çıkaramayız. Zaten önemli olan marcelonun satılması değil yerine adam alınması. Zouma falan gelirse herkes memnun olur herhalde.

Hidayet dedi ki...

@ QuaresmA

demek istediğim ,stoper işinin o parayla halledilmesiydi . geçen senenin ffp'si ile ilgili olduğunu biliyorum. madem ffp devam edecekti , her kuruşun hakkı verilmeliydi. bugün , marcelo gitti ama mitroviç var , diyebiliyormuyuz ?

Basar dedi ki...

4,2'ye Mitroviç'i alıp 8,5'a Marcelo'yu satmak başarı değildir. Mitroviç'e gömmediğin para ile adam alırdın. Marcelo dediğin adam bu sene CL'deki en iyi 5 stoperden biriydi. 34 yaşına gelen Pepe'ye yakın bir adamdı ve çok sağlam tandemimiz olacaktı.

Marcelo - tosic yerine Pepe- Tosic oldu. Değişen ne oldu? Hiç Pepe'yi almasaydık o zaman. Pepe ile yükselen sabit maaş + 4,2 Mitroviç zaten Marcelo'nun parasını badem etti. Pepe-Marcelo yaptığında evet bir para gömüyorsun ama geri dönüşü var. Daha az gol yeme, daha başarılı CL maç sonuçları gibi bir planlamaya gidiyorsun. Pepe - Tosiç'te ne oluyor? Aynı tas aynı hamam.

İki yıldır takımı tut bir stoper al sloganı var. o bir stoperi alıyorsun, diğerini niye satıyorsun?

İlla bir şey yapıp hevesi kursakta bırakacaklar. Gidin üstüne bonservisi ile Burak ve Volkan'ı da alın...

Yönetim istifa!


sports guy dedi ki...

Yonetim istifa mi :) oldu.

Su bizdeki stoper takintisina sahip baska taraftar yoktur heralde ya. Oguzhan satilsa yonetim istifa demeyecek insanlar marcelo gitti diye kelle istiyor.

Neyse. Bekledigim bir seydi zaten benim marcelo'nun gidisi, onemli olan o paranin nasil kullanilacagi su an gozumde. Kalburustu forvet yine sampiyon yapar, oradan para artarsa kalanina bakariz.

clutch dedi ki...

Marcelonun gidişine inanılmaz üzüldüm. Süre olarak belki çok uzun süre kalmadı ama; maliyeti(bonservis+yıllık), karakteri, takıma kazandırdığı para, sahaya koyduğu oyun, takımla olan uyumu gibi faktörleri bir arada değerlendirdiğimizde benim beşiktaşta gördüğüm en faydalı stoperdi. Ayrıyeten Pepe-Marcelo tandemini hayal ediyorken bunun kursağımızda kalması da hiç hoş olmadı. Eğer yerine kaliteli bir stoper almıcaksak ki gözüken o; bu sene de CL'de çok başarı beklemeyelim, 3.olup kendimizi Avrupaya atmanın yollarına bakalım. Tosicle mitrovicle olmuyor bu işler malesef. Madem satıldı, lamı cimi olmayan bulduğunu atan net bir forvet istemek hakkımız artık. Rica ediyorum soru işareti yaratacak adam alınmasın.

Formalarla ilgili de ben de içimi dökeyim izninizle, açıkcası rezalet. Şampiyonluk hasreti bitti şimdi de forma hasreti başladı, bilicin son senesinden beri dogru düzgün forma çıkmıyor, bu adidasla anlaşmamız ne zaman bitiyor? Ben adidas-nike gibi firmaların bizi önemsemediğini düşünüyorum. İsim yapmış firmalar yerine bence piyasada daha düşük pazarı olan ama büyümeye aç firmalara yönelmeliyiz. Örneğin Under Armour müthiş tasarımlar yapıyor vey New Balance. Bir de şu 3.yıldız rezaleti, söyleneni hepimiz biliyoruz, formalar sezon devam ederken üretiliyor dolayısıyla 3.yıldız sonradan eklendi. Peki abi pardon da madem sonradan yıldız ekleyebiliyosunuz, hiç yıldız koymayın en başta formalara? Şampiyon olamazsak iki yıldız, olursak da üç yıldız düzenli bir şekilde konurdu ben anlamıyorum bu işleri gerçekten. Milyonlarca taraftar var, yüzbinlerce forma satılcak, takılınan kısıtlara bak şaka gibi.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Fikret Orman yönetimine transfer konusunda çok kızmıyorum. Geçen yönetimlere göre daha başarılılar. Biraz kredileri var. Burada senden yanayım.

Stoper konusunda ise yanlışın var. Türkiye'de şampiyonluk stoperle daha alakalıdır. Biz Kuntz, Amokachi, Carew, Nouma, Demba Ba gibi forvetlerle şampiyon olamadık. Marcelo ile 1.5 sezonda 2 şampiyonluk gördük. 2.sinde forvet hattımız evlere şenlikti.

Endişem şu ki kevgir Sivok'u savunmacı diye 6-7 sezon tutan bir geçmişi ve kısa boylu stoper takıntılı hocası ile bu mevkide çok yanlış beklentileri olan bir takımız. Scoutlarımızın da stoper bulmadaki muhteşemliğini düşünürsek bizi daha ne acılar bekliyor kim bilir...

BJK4EVER dedi ki...

Ben acikcasi yonetime kizamiyorum. Bence hepimizin tercihi Marcelo'nun kalmasi, eldeki copleri satmak ve artan parayla oldugu kadar bonservissiz veya kiralik bir forvet+kanat ile lige girmek. Boyle takimdan kimse ayrilmamis olurdu ve cok saglam bir tandemimiz olurdu.
Ama sanirim eldekiler icin teklif gelmeyince ve o sartlara uygun forvet+kanat bulunamayinca ve ustune G.Tore sakatlaninca baska care kalmadi.
Acikcasi Marcelo'nun satisinin hayirli mi hayirsiz mi olacagini bundan sonraki hamleler belirleyecek. Insallah kiralik forvet almayiz, 2 senedir kiraliklardan belimiz dogrulmadi. Ucuz giri bir alternatif gibi gozukuyor, ama o da degil. Talisca icin 2 seneligine maas haric 4 milyon euro odedik, Sosa'nin bonservisinden az. 2 sene sonra elin bos. Aboubakar'in bize gecen yilki maliyeti 6.3 milyon euro idi. O paraya Brezilya'dan gelecek vaad edecen 500 bin-1 milyon euro'ya oynayacak yetenekli forvet alirsin. Ve ertesi sene kara kara dusunmezsin.
Marcelo'dan gelecek paranin 6-7 milyonu Aboubakar'a yatirilacaksa cok pis soverim bu duruma. Ama mesela o parayla Gignac gibi bir forvet alinacaksa ve artan parayla saglam bir kanat ve olursa bir stoper bulabilirsek gayet hayirli bir is yapmis oluruz.
Umarim yonetim Aboubakar kerestesinin bonservisini almak icin Marcelo'yu satmamistir.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Stoperden önce defansif orta sahaya bakar bu işler. Defansın önünde bir kalkanın yoksa istersen Ramos + Pepe oynat defansta bir halta yaramaz.
Eski şampiyonluklarımıza bakarsak:

2002-2003 şampiyonluğu : Tayfur + Giunti(devre arası transferi)
2008-2009 şampiyonluğu : Cisse + Ernst(devre arası transferi)

Keza Melo + Selçuk zamanı GS'nin şampiyonlukları.

Olimpic Lyon ve Başakşehir maçlarını oynadık. Bu 3 maçta da ortadan delik deşik ettiler bizi. Atiba + Oğuzhan + Talisca 3lüsünün arkasında kim oynarsa oynasın, koşan baskı yapan rakiplerin maçlarında rezil olacaktır. Bunların önüne bir de Cenk'i koydun mu zaten eller havaya.

Bu adamlardan bir tek Atiba efektif koşuyor. O da temas konusunda zayıf. Ayrıca çok koşarak bu işler olmuyor. Real Madrid maçlarında Modriç'i izleyin. Her yere basıyor adam. Toplam koşu mesafesi 10-10.5 km.

Daha önce de yazdım. Bizim stopere değil defansif orta sahaya ihtiyacımız var. Necip + Atiba karışımı bir oyuncu lazım bize.

nuri mu dedi ki...


http://haber1903.com/n-35150-bulent-bilirgen-yazdi-pollyanna.html

musa çağıran kısmı biraz soru işareti olsa da yazının kalan tüm kısmı beşiktaş taraftarının hislerine tercüman olmuş...

sports guy dedi ki...

@beagle hocam oyle bir teke tek karsilastirma yapmissin ki, sana yakistiramadim hic.

Sana kalsa ronaldo ve zago'yu koysan ilhan-ahmet dursun-sergen-tumer'i cikarsan 100. Yil yine sampiyon muyduk yani?

Amokachi bence zaten overrated forvet o ayri da, diger yazdigin adamlarin etrafindaki orta saha kurgusunu bir olcseydik once topu direk stopere baglayana kadar :)

Total kadro kalitesi onemli elbet, ama benim "kalburustu forvet sampiyon yapar" lafim bu kadroya iliskindi. Bu orta saha kurgusu ve kanatlarin ustune duzgun forvet eklersen sampiyon olursun diyorum.

Bu arada marcelo'nun yerine orada oynayacak adam da schildenfeld degil ha, Pepe. Eger marcelo takimi sampiyon yaptiysa ve Pepe yapamiyorsa biz bambaska oyuncular izlemisiz demektir :)

Zaitsev dedi ki...

* Bir de Marcelo'yu zorla mı sattık arkadaş ya. Zaten biz satmaya zorlasak 8.5 milyon avroluk bir teklif göremezdik.
* Lyon bize teklif getiriyorsa Marcelo'nun menajeri ile anlaşmışlardır. CM-FM değil bu önce takım sonra oyuncu anlaşsın.
* 8.5 milyon avro çok iyi para. Abartmayalım. Bir forvet ve kanat aldırırsa bize süper olur.

nuri mu dedi ki...

ne sadece stoper ne ön libero ne de forvet tek başına şampiyon yapar. (bazı istisna haller hariç)

sadece stoper veya ön liberoyla olsa kjaer-skrtel ve topal-souza ile fener şampiyon olmalıydı geçen yıl

işin esası kaleci-stoper-ön libero-forvet hattında sağlam bir omurga olmalı..

ayrıca bizim iki yıldır rakiplerden farkımız orta sahamızın defanstan daha çok ofansif özelliği..

carlito dedi ki...

Bu satışın hayırlı olup olmayacağını önümüzdeki 1 ay belirler.. 8,5 milyonu doğru lullanırsan bence hem istediğimiz tarzda bitirici forvet alınır, hem Pepe'ye partner olarak Marcelo ayarında stoper alınır, hatta bir de golcü kanat oyuncusu alınabilir.. yeterki önceki sezonlar gibi nokta atışları yapılabilsin..
Marcelo konusunda üzgünüm tabii ama ateş püskürmeyeceğim şimdilik.. Ama eğer lig başlamadan bu parayla gereken adımlar atılmazsa çok pis bozarım ağzımı, Pepe falan da durduramaz!

beagle dedi ki...

@Sports
Yav abartma dostum. Kalani önemli de
Ahmet Dursun yerine o zamanlar bir yerlerde sürünen Zafer Biryol koysak olurdu. Ama Gökhan keskin yerine, Ali Guncar, Rahim Zafer vb koyunca Şifo Mehmet arti Sergen bile kesmiyor.

Stoper hijyen faktördür. Yani iyisi olmazsa kalanı hikaye. Uğraşıp gol atiyorsun. 3 kornerde 2 kafa golü yiyince bi daha o takim iflah olmaz.
Bkz Halilagiç sakatlaninca olanlar...

Pepenin size'inin Marcelodan düşük oldugunu hatirlatip, Pepe-Tosic tandemi ile merhaba duran toptan kafa golleri diyorum.

Nurettin in omurga soylemini stoperin agirligi yuksek olmak kaidesiyle desteklerim

Onlibero onemli ama stopersiz yetmiyor. Amaral,Karhan,Lechkov(!),Yankov hatta Ernst yetmedi. Bence Atiba,Tolgay gibi iş yapan adamları,süper stoperler ile desteklemek en dogrusu.

BJK4EVER dedi ki...

Kolarov/Mangala bonservissiz
Lens- 2 milyon euro kiralam bedeli
Gignac- 5 milyon euro bonservissiz

Cok mu uctum?

Üç şey diyeceğim.

1. "Ersan'ı satan şampiyonluğu satar." muhabbetini hatırlıyor musunuz? Gördük ki satmıyormuş.

2. Beşiktaş 30 yaşındaki futbolcusuna 8 milyon Euro verilince "yok almıyim cınım" diyebilecek bir kulüp değil.

3. Schildenfeld'i 5 maçta teneke bağlayıp kovmuştuk, adam Hırvat millî takımına kadar çıktı. Mitrovic daha 23 yaşında. Bırakalım biraz oynasın. Necip'in geçen seneki yükselişine bakın. Oyuncular bazen mental bariyerleri aşamaz. Bu çocuk bu yaşında millî olmuşsa vardır bir olayı.

QuaresmA dedi ki...

30 yaşındaki, sözleşmesinde de 1 yılı kalmış, geçmişinde çok büyük başarıları olmayan bir stoperin 8.5 milyon Euro'ya satılması fena gözükmüyor gibi ama Lyon'dan daha fazlasını koparmak mümkündü diye düşünüyorum. Transfer piyasasında oyuncuların normal değerleri vardır, sıradan Premier Lig takımlarına göre bedelleri vardır (normal değerin 1.5 katı), Real Madrid/Barcelona/Man Utd/Man City gibileri için biçilen değerler vardır (normal değerin 2 katından fazlası).

Lyon bu yaz iyi satış yaptığından dolayı kasaları dolu. Ayrıca şüphesiz ki Marcelo'yu deplasmandaki ilk maçta izledikten sonra mutlaka transfer etme kararı almışlar. O maçta efsane oynamıştı ve ucuz bir sarı kart yüzünden rövanşı kaçırmıştı. Yani Lyon daha fazlasını da ödemeye hazırdı bence. O yüzden ucuza gitti. Yoksa satılmayacak hiçbir oyuncu yok. HİÇBİR OYUNCU.

Barreto dedi ki...

Yönetim doğru olanı yapmıştır. Marcelo için 8,5 gayet iyi bir rakam. Lig için Pepe-Mitroviç ikilisi yeterlidir ve Marcelo-Tosiç ikilisinden daha iyidir. Şampiyonlar Ligine gelince durum farklı tabi, çok üst seviye.

Fakat;
-Arsenal'i elinden kaçıran takımın geri dörtlüsünün Motta-Ersan-Pedro-İsmail olduğunu,
-Liverpool'u eleyen takımın geri dörtlüsünün Opare-Necip-Pedro-Serdar olduğunu
-2015-16'da üç maçta Marcelo'nun yerine Necip merkezde Tosiç'le oynamış olduğunu ve bu maçlarda Trabzon ve Mersin'i gol yemeden yendiğimizi Başakşehir ile 2-2 berabere kaldığımızı,
-Aynı sezon Marcelo'nun olmadığı ilk 19 haftada 2 derbi kazanan, lider olan ve toplam 18 gol yiyen geri dörtlünün İsmail-Ersan-Rhodolfo-Beck ten oluştuğunu,
-Marcelo geldikten sonra 20. haftadan itibaren 15 maçta 15 gol yediğimizi,

hesaba katınca Adriano-Pepe-Mitroviç-Gökhan dörtlüsünün fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum.

Esasen takım savunması oturursa Marcelo'yu çabuk unuturuz, bir bakarsın Mitroviç gözümüze 10 milyon €luk gözüküyor.

Biliç'in alıntı yaptığı İngiliz deyişinde olduğu gibi, "defansı yaparsın, hücumu satın alırsın", parayı evvela klas bir santrafora harcamak lazım. Gignac veya benzeri alınacaksa Miloseviç'i bile takımda tutsalar olur.

Basar dedi ki...

@sports guy
"Oguzhan satilsa yonetim istifa demeyecek insanlar marcelo gitti diye kelle istiyor."

Bir kere insanlar değil, bu cümleyi tekil birey olarak ben yazdım. Oğuzhan hakkında fikrim de senelerdir belli. Beni eleştirebilirsin ama yanlış bir cümle ile eleştiriyorsun.

turkkant dedi ki...

Mesele Marcelo'nun satılması değil, Mitroviç'e ödenen saçma sapan para. Hırvat milli olmuşsa vardır bir sebebi görüşlerini açıkçası tuhaf buluyorum. Menejerlerin oyuncular zaten böyle bir algı yaratmak için milli takım kamplarında yatıp kalkıp oyuncularını milli yapmaya uğraşıyorlar. Zamanında Ricardinho'yu da bize böyle kakalamışlardı. Bence milli olmasına hiç bakmayın, kendi gözünüzle oyuncuyu değerlendirin -göreceksiniz ki, açık alanda oynayan bir takım için, pozisyon alma becerisi, atletizm, sürat, çeviklik, yüksek top hakimiyeti, güç vs. hiçbir özelliği vasatın üstü değil. Belki ayağı temiz diyebiliriz -Miloseviç'in de ayağı temiz, Franco'nun da... Çok büyük ihtimal oyuncu transferi değil para transferiydi.

Basar yukarıda Pepe-Marcelo takası ne oldu, sıfıra sıfır elde var sıfır diyor, yanılıyor. Pepe transferini yapan yöneticilerin kişisel imaj çalışmalarını, attıkları havayı unutuyor.

turkkant dedi ki...

Önceki Mitroviç yorumuma ilave edeyim. Oyuncunun çıplak özelliklerini Beşiktaş'ın bütçe konusunda nasıl da dar boğazda olduğu gerçeğiyle, başka transferleri nasıl da ince eleyip sık dokuduğuyla, cimri davrandığı gerçeğiyle birleştirin. Sonra kendinize sorun: bu oyuncuyu Beşiktaş'ın gerçekten 4,2 m. euro verip transfer etmiş olma ihtimali var mıdır?

Beşiktaş'ta vizyon filan yok, akıllı-kurnaz tüccar kıvraklığıyla gemi yürüyor. Genç oyuncu almak-yetiştirmek yok -feda bir projeden çok mecburiyetti. Proje olsaydı ertesi seneler devamı gelirdi -ilk iki seneden sonra genç oyunculara yatırım rafa kaldırıldı hep hazır oyuncu peşine düştük. Ş. Ligi parası tek senelik, geleceği olmayan spot işlere gömülüyor -talisca, pepe, abu... İyi de bir hoca bulduk hasbelkader bindik sırtına, o parlatır, o yapar mantığıyla gittiğimiz yere kadar. :) O iş de ne kadar sürer, muhtemelen ilk kaçırılan şampiyonlukta o taraf da patlayacak, sonrasında elimizdeki malzemeyle bakalım yeni gelen nasıl bir yemek çıkaracak onu da göreceğiz.

sports guy dedi ki...

@basar

Hocam senden baska insanlarda da gordum bu yorumu, ondan oyle yazdim. Ayrica kusura bakma ama marcelo gittigi icin yonetim istifa dersen de elestiririm her zaman. Bedavaya kacirmadik elimizden adami, 30+ adamdan 8 civari bonservis aldik.

@turkkant

Bu dediklerine katilmamak elde degil. Ama mitro konusunda aceleci davrandigimizi dusunuyorum komple. Eger o 4 milyon euro her halukarda kullanilacaksa keske baska bir adam bulunsaydi o ayri. FFP varken hata luksu minimum maalesef transferde. Yoksa bizim takimdaki cop sayisiyla fb-gsninki kiyaslanacak seviyede degil. GS iki senedir ugrasiyor daha hala kimler var takimda.

Ben kendi yorumumu yapayim, yonetimin en buyuk hatasi pektemek ile sozlesme yenilemektir, hem de o maaslara. Transferde hata olur, oyuncudan baska bir beklentin vardir, hocana guvenirsin oyuncuyu gelistirmek icin vb. Ama elindeki bildigin oyuncuya o parayi vermenin aciklamasi olamaz.

Benim merak ettigim nokta, FFP sonrasi her sene maksimum ne kadar bonservis odeyerek transfer yapabilecegimiz. Transfere yilda -10 milyon yazacak duruma gelebileceksek ok. Yoksa bu sefer 5 yillik falan feda gelebilir eldeki kadroyla :)

@BJK4EVER bildigim kadariyla lens'in sozlesmesi seneye bitiyor(kontrol edemedim su an), kiralamak mumkun degil o yuzden.


Ha bir de 1.5 milyon euroya yusuf erdogan dedikodusu var, olcay muhabbetinden sonra boyle bir bonservis odenirse iste o zaman cingar cikar kulupte, benden soylemesi :)

QuaresmA dedi ki...

Kulüpte Trabzon menşeili başka herhangi bir ekstra personel daha olursa artık tüpçünün Antep'ten yaptığı transferlere dönecek bu iş. Yusuf Erdoğan'a dünyada hiçbir kulüp 500 bin Euro'dan fazla vermez. Bize ise fiyatı Olcay kıyağından sonra 200 bin Euro. Ona kaç verdilerse Yusuf Erdoğan'a da o. Takas malzemesi olarak kullanmak istiyorlar zaten. Her yere o şekilde öneriyorlar.

Trabzonspor kadrosunda Beşiktaş'a layık oyuncular Yusuf Yazıcı ve Okay Yokuşlu. Bunların transferine lafım yok. Ama bu derece bonservis ödeyip Yusuf Erdoğan'ın alınması Mitro transferinden bile daha fazla soru işaretleri oluşturur. Olcay'ı 3 kuruşa ver, eski yedek kalecilerini satın al, üstüne uzun bir kontrat uzat, teknik direktör Trabzonlu, ikinci başka Trabzonlu. Hayırdır ne oluyor? Bu kulübün personelinin Trabzonspor'u da kalkındırmak gibi ek bir amacı mı var? Her yerde kadrolaştınız, şimdi sıra Beşiktaş'a mı geldi?

YSY dedi ki...

Ele geçen para önemli bir miktar. Ortada bir sürü bonservissiz iyi oyuncu var dikkatli şekilde harcanırsa iyi kadro kurulur. Tr ligi için aslına bakarsanız çok uçmaya gerekte yok ama avrupa için elit adamlar şart tabi. Geçen sene başakşehiri gördük adamlar 19 luk cengizle az daha şampiyon oluyorlardı.

Basar dedi ki...

19luk Cengiz Romaya transfer oldu. Al sat yapacaksan böyle yap. Vizyonsuz yönetim!

nathan dedi ki...

Bu ffp şartlarında ya Marcelo satılacaktı ya da Adriano. Bu nedenle fazla tepki gösteremiyorum. İşin detayı Marcelo gibi bir stoperi yine 2-3 milyona bulabilmekte. Bu yapılırsa golcü için de hatta bunlardan biri bedelsiz olursa kanat için de bütçe yeterli olur, ki kanat transferi şart oldu artık.

Şu bir gerçek, dünyada genel olarak kaliteli futbolcuların azlığının yaşandığı bir dönemdeyiz. Bunda İtalyan futbolunun gerilemesi, Brezilya-Arjantin-Uruguay üçlemesindeki durağanlık ve İngiliz futbolunun neredeyse tamamen transferlerle yürümeye başlamasının büyük etkisi var. Almanya'da dahi artık eskisi kadar futbolcu çıkmıyor. Ancak bu gelişmelerin tersine futbol endüstrileri giderek daha cebi şişkin hele gelince durum normal. Belki de bu ikisi birbirlerini tetikliyor.

Bu şartlarda Marcelo'ya 8 veren de çıkıyor işte. Dediğim gibi, zor ama yine 2'ye böyle bir adam bulsak sorun kalmaz. Ben de Pepe-Marcelo ikilisini heyecanla bekliyordum ama bu ffp belimizi kırdı. Neyse ki seneye bitiyor.

Bu sezon çok ama çok önemli. Yine şampiyon olursak renklilerdeki durum fecaat olur.

Basar dedi ki...

@sports guy
Eleştiriye ok, Oğuzhan'ı kullanarak (konu gereksiz ve amaçsız noktaya gidiyor) eleştiriye hayır.

Yönetim sonuna kadar istifa :)

nathan dedi ki...

Bir de şu scout ekibi konusunu yeniden düzenlemeli. Ve Demba inşallah sağlam döner. Zira sanırsam golcü için onun doktor raporu bekleniyor.

Basar dedi ki...

Marcelo come to Beşiktaş!

sports guy dedi ki...

O 19luk cengizi satan yonetimin kellesi de istenirdi ama :) ayrica o transferde net bi oyun dondu, butun buyuk kluplerin istedigi adam basaksehire 500 bin euro civarina gitti. Saka gibi.

beagle dedi ki...

Vida'nin da tipi tam ayyaş. FB'nin elinde patlayan Slavlar gibi.
Almayin kimseyi amk. Fatih Aksoy oynasin. Stoper de onemsiz bolge nasılsa.

Hidayet dedi ki...

cengiz'in roma'ya transferi , öyle cl'de falan boy göstermeden ,1-2 yıllık lig performansıyla da , büyük kluplere transfer olunabileceğini gösteriyor . keza marcelo da öyle , yaşına falan bakmadılar , lyon ile oynanan ikinci maçta bile yoktu . bizim yönetimin , özellikle başkan'ın şişinmeleri geliyor da aklıma , "oyuncumu ancak şu klübe veririm " , "....15 ederse oğuzhan 30 eder" . tıpkı babel'in zamanında gittiği gibi , q7'nin zamanında gittiği gibi , iyi oyuncuyu hemen buluyorlar ve kapıyorlar , buna da mani olamazsın . cengiz'in ayakları yere basmıyordur şimdi. ne yapsın üç büyükleri , el sikko'ları , bilmemneleri. geçen cenk tosun , transfer şartlarını saymış . yahu seni alırlar mı be gülüm oralara . marcelo'yu izleyen seni de izledi ,notunu verdi . yapma ,etme ,şişinme bari .
x maaşla oynatmaya başladığın oyuncuya , sonra yıllarca 2x , 3x maaş ödediğin zaman , eğer satabilirsen, en fazla verdiğin parayı geri alabiliyorsun . bu mu kar ? seneye yine " arsene wenger'in gözü eski öğrencisinde , bla bla kesenin ağzını açtı " masşetleini bol bol okuruz.

planck dedi ki...

Bizde 19luk oyuncu alıp 5 maç üstüste 11de oynatacak mantelite ve sabır yok ki cengizi alsak nolacaktı.

Yukarda başarılı sonuçlar alınan kötü defans 4lüleri verilmiş. O stoperlerden ikisi bizde son 2 sene 30 maç üstü 11 oynasalardı şampiyon olamazdık. Güneşin oyunu daha komple stoper istiyor, hücumcuların hatalarını örtüyor. Biliçte tam tersiysi. Oyunu sahanın hangi tarafında oynuyorsan diğer uçtaki oyuncuların fundamental olarak sağlam olması lazım.

Duran top konusu çok önemli, marcelo almanyada da burda da ligin en iyisiydi bu konuda. Pepe kolarovla o iş olmaz, zouma fln lazım.

nathan dedi ki...

İnler'in ayrılış mesajı çok ama çok güzel. İki taraf için de en iyisi oldu. Oynaması gereken bir oyuncu sonuçta.

Vida hakkında zaten alkol sorunları yazılıyor; da, Drpic'in arkası Nouma'nın şortu derken piyasa da ortada (Schildenfeld lafı geçmiş, ekşide "Drpic'in g... sayesinde Beşiktaş'a transfer olan oyuncu" entry'si efsanedir). Keş filan olmamışsa stoper için en kötü Caceres'i alıp performansa dayalı bir kontrat dayatsınlar olsun bitsin.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

* Genç oyuncu güzellemesi yapmayalım. Bursa, İBB, Trabzon tarzı takımlar genç oyuncuları oynatabilir ve onları geliştirip yurt dışına satabilirler ama bizim artık öyle lükslerimiz yok. Cengiz, Enes gibi adamlar 18-19 yaşlarındayken bizde ilk 11de 3 maç dayanamazlar. Genç oyuncu sürekli oynayarak gelişir. Kulübede suyunu, gübresini vererek geliştiremezsin. Biraz gerçekçi olalım. Abartmayalım.
* FFP kuralları belli. Cenk-Pektemek ile şampiyon olamayız. Ayrıca hücum tarafını geçtim. Forvette Cenk, arkasında Talisca-Oğuzhan-Atiba oynadıktan sonra Pepe-Marcelo oynasa ne yazar. Ön tarafta ismi olan forvet lazım. Gignac filan uçmaya gerek yok. Aboubakar iş görür.
* Marcelo’nun kariyerinin tepe noktasına ulaştığı takım Beşiktaş. Yaş olmuş 30-31. Bugüne kadar en yüksek transferi 3.8 milyon avro. Bu şartlarda 8.5 milyon avro çok iyi para.
* Demba’nın kontratının son senesi. Kiralık işi zor. Bonservis almak için epey zorlayacaklardır.
* Bedava stoper bulursak alalım. Bonservis vermeye gerek yok.
* Bu dakikadan sonra Oğuzhan ve Tolgay’a hızlıca imza attırılmalı

Armagan dedi ki...

Madem savunma zayıflayabilir, atanı sağlamlaştırmak lazım:

Balotelli yüksek ihtimalle şl'de gruplara kalamayacak olan nice ile oynuyor, bony var, oumar niasse var, hızlı oyuncu desen Welbeck var ve "come to Costa" var.kısacası var oğlu var. Ki bence bir yıl daha bir forvet kiralayıp, parayı daha çok genç bir kanat oyuncusuna vermeliyiz (bkz. Acheampong, Sisto vs. vs.) Bir de o Leiva buraya gelecek!

Armagan dedi ki...

Unutmadan Gignac,Babacar diye liste uzuyor. Bunların bir kısmı alınabilir bir kısmı ancak kiralanır ama ligde 1 yılda muhtemelen hepsi iş yapar en kötü Aboubakar kadar.

carlito dedi ki...

Bence forvette Edinson Cavani, kanatta da Dimitri Payet iyi seçimler olur!

BJK4EVER dedi ki...

Balotelli bildigim kadariyla Nice'le imzaladi zaten.
Bence fazla aramaya gerek yok, bonservissiz veya kiralik fazla alternatif yok maalesef. Bony'den baska isim aklima gelmiyor. Remy, Babacar bence Aboubakar'dan farksiz olur, yeterli gelmez.
Aradigimiz adam tam olarak Gignac.

Gignac'in Tigres'te attigi goller.
https://www.youtube.com/watch?v=9tEdsGUb0fc&feature=youtu.be

Skills videolarina hic onem vermem, ama golculerin gol videolari cok sey anlatir. Aboubakar'i fazla izlememistim, ama attigi gollerin videosunu gordugum an bizde 15'i mumkun degil gecemez demistim, golcu vurusu denilen vurusla attigi gol sayisi bir elin parmagini gecmez.
Gignac'a bakiyorum, adam her turlu gol atiyor. Uzaktan sut, sert sut, plase, kafa, sag ayak, sol ayak, Inzaghi golu, her turlu gol atiyor adam.
Belki fiziksel olarak zayif, rakiple hic mucadele etmez, dripling fazla yapamaz ama bildigin ayi gibi golcu.
Gomez'in bir alt modeli gibi, hatta su form durumuyla Gomez'den farksiz.
Sampiyonlar ligi icin ideal tipte golcu degil bizim icin, ama bizim asil hedefimiz lig olmali.
Ve lig icin bildigin ideal golcu herif. Saglikli kalip ciddi bir sayida mac oynayabilirse bizim takimda 25'ten asagi mumkun degil atmaz, 30'u gecebilir.

beagle dedi ki...

Gol videosunda bol bol renk geçişli animasyonlar ve aynı golün 2 den fazla tekrarı varsa o oyuncu golcü değildir :)

nathan dedi ki...

Demba sağlam çıkarsa en büyük kazanımımız olur bu kadar net. Adam son 10 dakika girdiği an yazdı bir sonraki maçta son 15 dakika girdi direkten döndü. Kabul edelim Gignac'ı kulübü vermez, Costa hayal, belki benim sevmediğim tipte de olsa Llorente ama o da muamma.

Normalde Balotelli kumarına girmeliydik derdim ama Şenol Hoca bile olumsuz baktıysa bir nedeni vardır.

Demba diyorum başka da bir şey demiyorum. Gomis'le vs kıyaslanmaz adam.

nathan dedi ki...

videoysa video:

https://www.youtube.com/watch?v=4wv0IumyhJ8

Mesele biraz da o pasları atan Sosa ama o konuya hiç girmeyeyim :)

planck dedi ki...

gignac bana cenkin 2 tık üstü gibi geliyor ama gomez ile farklı stildeler. gomez o pasları kendi alıyordu resmen durduğu yer ve timingleri ile, gignac cenk gibi kendine istiyor topu. gelsin tabi birşey demem ama abuş stilinde ama daha güvenilir bir adam bize daha çok lazım kadro çeşitliliği açısından.

sports guy dedi ki...

Valla olay kadro cesitliligiyse abou-cenk-pektemek muthis bi 3lu bence, abou 18 cenk 15 peksimet 6 golle falan lig bitirebilir(peksimete basaksehirdeki rolu verdigimizi ve onun da yine orasini burasini kirmadigini varsayiyorum).

Ama bu olmayacak tabii :) gignac'a laf edemem, ama maliyet maliyet diye yirtiniyorsak gignac icin muhtemelen marcelo parasinin tamamini vermek gerekecek. Meksika takimlari genel olarak tok saticidir, ve gignac'in bonuslarla total maasini alan bizde oyuncu yok. Adamin buraya gelmeyi asiri istemesi lazim, o da pek gercekci degil :)


O degil de agüero icin nabiz yoklamisiz :)) gerci besiktas'in forveti olamaz o da, q7li canerli takima kafa vuramayan forvet olmaz cunku :))

Skywalker dedi ki...

Ersani satan sampiyonlugu satarcilarla, marcelo'yu satan istifa etsinciler ayni kisiler mi?:) Abi 1.5 sene once bu adami Almanya dusme hattindan aldik farkinda misiniz? Tamam havadan kusursuz bi adam, cok severiz, gitmesini ben de istemezdim de, Marcelo'yu gonderdik Pepe'yi aldik ne degisti ne demek, adama gulerler be abi. Marcelo kim Pepe'nin yaninda? Cengiz'in karsisinda dustugu durumlari hatirlayin bi derim. Marcelo'nun sampiyon yaptigi takimi Pepe de yapar rahat olun. Sadece tandemle sampiyon olunsaydi Kjaer'le Skrtel sampyion olurdu. Pepe sol, Mitrovic sag guzel tandem. Genc stoper'i 3 macla gommeyelim, oynasin 10 mac bakariz. Olmadi yine Tosic oynar, TR liginde nedir yani.

Yusuf Erdogan'la Olcay'in bonservisini karsilastirirken bir zahmet birinin 30, birinin 24 yasinda oldugunu unutmayalim. Olcay'i gonderirken de kicina teneke baglanacakti hatirlarsaniz. Besiktas o durumdaki Olcay'i Trabzon'dan aliyo olsaydi kac para verirdiniz?? Yusuf Erdogan hocayla patlama yapabilecek bi adam. Birakin 1-2 tane de genc adam olsun kadroda yahu.

Ben olsam gelen paranin 5-6'lik kismiyla alabiliyosam direk Abu'yu alirim, yasi genc, faydali olabilecegini kanitladi, Avrupa'da bomba. Meksika'da oynayan Gignac falan geciniz. Al Abu'yu daha yuksek fiyata satabilecegin kesin gibi bisey, satmasan da 3 sene kafan rahat. Takim iyice dedelere dondu.

turgay dedi ki...

rachid ghezzal'ın sıkıntısı nedir acaba merak ediyorum ? lyon tedrisatından geçmiş bir kanat oyuncusunun 25 yaşında teklif alamaması beni sıkıntısı noktasında merak ettiriyor. biz alsak faydalanabilir miyiz diye düşünüyorum adama lyon bile kontrat teklif etmemiş diye düşününce bi dur diyorum kendime.

nuri mu dedi ki...

babacar nasıl bir adam.. izleyen var mı...

BJK4EVER dedi ki...

@skywalker

Bu adami daha yuksege satabilecegimize inaniyorsun da su an neden kimse istemiyor? Adam en iyi sezonunu gecirdi ama hala kimse istemiyor. Oyun zekasi 0, sogukkanliligi 0, bildigin klasik Afrika'li forvet iste.
Zaten bunlara oyun zekasi ve teknik yukleyince Eto'o, Drogba oluyorlar, o da yok iste, yoksa coktan buyuk bir takimin yolunu tutmustu.
Aboubakar'i alirsak yine CL'de 1-2 beklenmedik gol atar, ama ligde kabiz eder bizi. Biz dua edelim Talisca'nin ve Cenk'in attigi gollere, yoksa Aboubakar'in kazmaligiyla ligde sampiyon olacak gol sayisina zor ulastirdik.
Besiktas'in forveti Cenk'i kesecek ve ligde 25 gol atacak saglikli oldugu surece. Aboubakar daha adam akilli Cenk'i kesemiyorken adamin nesi tartisiliyor yahu. Kimse Senol Gunes'in yerli sevdasi falan da demesin, Gomez'den alabildi mi formayi Cenk?

Talisca>Sosa
M.Pektemek<Aboubakar=Cenk=Babacar<saglikli Demba Ba<Gomez=Gignac

beagle dedi ki...

Babacar totalde Abu'dan daha iyi oyuncu demek zor. Başaltı takimlarda Abu daha çok iş yapar.

Ama ayağı daha temiz, daha çok gençken anormal sağ plaseleri vardı. Arkası dönük oynamaya çalışıyor. Boyu posu uygun ve güçlendi biraz. Bayagi da pres yapiyor. Aslinda pres yaparken, toplu oyundan daha hizli görünüyor.

Şenol Hoca forvet parlatir inanci varsa Babacar tam 3e 5e alip 15e satmalik aday.
Ha kafa toplari da çok iyi değil. Ama vurmak için koşu yapiyor. Gelirse bizi şampiyon yapar demek de zor, yedekten girip Cenkten çok gol atar demek de.

Skywalker dedi ki...

@BJK4EVER

abi neden alisma sureci gibi faktorleri hic hesaba katmiyosun? Adamin 2.yari nasil acildigini gorduk hepimiz. Gomez'in alisma sureci boyle mi oldu deme lutfen, Bayern'lerde oynamis bir adam o. 5'lik maclarda 2ser tane sallayan, bilmem kac tane de penalti atan Cenk'le Abu'yu karsilastirma bi zahmet. Cok net farki soyleyeyim sana, Abu olsa Lyon'u gecerdik. Abu'da teknik yok diyeni Allah carpar. Eto, Drogba diyosun da abi sen Chelsea misin Barcelona misin? Yerli sevdasi Abu'ya isler, Gomez'e islemez. Az once soyledigim sebepten dolayi. Abu'yu ilk 10 mac oynatmayan hocaya kimse bisey demez, Gomez'i oynatmasin bakalim noluyo.

Cenk = Abu demissin. Buna pes artik. O yuzden ligde oynatmadigi Abu'yu sampiyonlar liginde direk 11 oynatiyodu hoca.

Barreto dedi ki...


M.Pektemek<Aboubakar=Cenk=Babacar<saglikli Demba Ba<Gomez=Gignac karşılaştırmasına katılıyorum.

İlave olarak Babacar'ın oyun stilinin Cenk ve Abu'ya göre bize daha uygun olduğunu, 1 yaş daha genç olmasının da olumlu olduğunu, makul bir satın alma opsiyonu ile kiralanırsa başarılı bir transfer olacağını düşünüyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Gomez kariyerindeki bir oyuncu kadronda varsa Cenk filan düşünemez paşa paşa oynatırsın. 10 maç gol atamazsa ancak kesersin Gomez'i.

Aboubakar ve Cenk ise aynı yaştalar. Sıçrama yapma aşamasındalar. Hoca önceliği Cenk'e vermiştir ki zaten kendisi bile bunu söylüyor. Aynı Abuobakar Porto değil Bayern'den gelseydi Cenk yedek oturmaya devam ederdi.

Transfermarkt'ı açar ve istatistik verilerini incelemeden bakarsan Cenk oynar(33 maç 20 gol) ama Abobakar'ın 10-15 dakika oynadığı ve doğal olarak boş geçtiği çok maç var.

Ligde, Cenk'in attığı penaltıları da hesaptan çıkarırsak Cenk akan oyunda Aboubakar'dan 1000 dakika fazla oynayıp sadece 2 gol fazla atmıştır.

* Stoperlerle boğuşma ve rakibi çıkarmama konularına zaten hiç girmiyorum.

***Yani sonuç olarak; burada bariz şekilde hoca tercihi vardır.

** Aboubakar'dan daha iyisini bulursak alalım ama Babacar'ı alacağımıza Abuobakar gelsin daha iyi. En azından takımı ve sistemi biliyor.

@ Skywalker +1 tamamen katılıyorum.

planck dedi ki...

marcelo giderken çok üzgün yahu seneye kiralık gelir gibi duruyo bu psikolojiyle oynarsa orda :)

QuaresmA dedi ki...

Özet görüntüler itibariyle bu Babacar adlı arkadaş bizde iş yapar gibi geldi. Abu'nun kopyası gibi ama hava toplarında daha iyi deniyor.

Bence en büyük falsosu yıllardır orta sıra/baş altı takımda oynuyor olması. Şampiyonluğa oynayan takımın forveti olmaya adapte olması gerekecek. Gollerinin önemli kısmı ara pas, kontra. Bizde onları ancak Şampiyonlar Ligi'nde veya derbi deplasmanlarda yakalayabilecek.

Yazılıp çizildiği gibi 5 mio Euro'luk satın alma bedeliyle kiralanacaksa olumlu bir transfer olur. Yaşı da 24.

planck dedi ki...

q7ye 8M adrianoya 9Mluk teklif ulaştı klübe diyen bir muhabir var. pepe transferinin detaylarını baya iyi bilmişti.
https://twitter.com/SafakSina1903/status/885435412650622976

fiyat yaş olarak bakınca aslında ikisinin de satılması gerekiyor ama bu sefer yine takım dağılacak. q7yi banko gönderirdim de marcelodan sonra adrianoyu da satmak çok akıllıca olmayabilir. kolarov gelecekse adriye de ok verebilirim belki. ama kolarov hariç alınacak 2 kanat 1 forvetin 26-28 yaş bandında olması lazım. hoş +30 alınca da 8-9a satıyoruz xd

Basar dedi ki...

Evet @skywalkera da cevap verme zamanı gelmiş:)

Ersani satan sampiyonlugu satarcilarla, marcelo'yu satan istifa etsinciler ayni kisiler mi?:) Hayır, değil.

"Abi 1.5 sene once bu adami Almanya dusme hattindan aldik farkinda misiniz?" Evet, bize gelirken Almanya'da havadan geçit vermeyen 1 numaralı stoperdi. Hocaya dalmasa biraz zor alırdık Marcelo'yu...

"Marcelo'yu gonderdik Pepe'yi aldik ne degisti ne demek, adama gulerler be abi." Derdimi anlatamamışım.
1) Sağ stoper gitti, sağ stoper geldi. Eşleştiği oyuncu Tosic. Kısaca değişen bir şey yok. Tosiç'in her hatasını Pepe mi kapatacak, istediği kadar iyi olsun mümkün mü böyle bir şey? (Mitrovic için de aynı şeyler geçerli)
2) Sadece oyuncu ismi değil adaptasyonu da çok önemli. Marcelo-Pepe iki Brezilyalı eşleşecekti, aynı dili konuşuyorlardı.
3) Pepe-Marcelo ile UEFA finalini zorlarsın, Pepe-Tosic ile zor.

Marcelo kim Pepe'nin yaninda? Cengiz'in karsisinda dustugu durumlari hatirlayin bi derim. Marcelo'nun sampiyon yaptigi takimi Pepe de yapar rahat olun. Eyvallah ama yukarıda da yazdığım gibi mevcut tandemle Avrupa'da başarı gelmez.

Sadece tandemle sampiyon olunsaydi Kjaer'le Skrtel sampyion olurdu. Fener ne yapar umurumda değil ama Pepe-Marcelo ile Atiba'sız bir oyun mümkündü, şimdi zor. Bu yüzden Marcelo'nun gitmesi direk orta sahanın yaratıcılığını düşürecek.

Genç adam istiyorsak Yusuf Erdoğn ile aynı yaşta aynı mevkide Deniz Türüç var, istatistikleri çok daha iyi. Daha sorunsuz bir oyuncu. Genç adam çok istiyorum, keşke Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Musa Çağıran'ı alsak. Özellikle Altay ve Altınordu altyapılı adamlardan hiç korkma. Hem Okay hem de Musa Altay çıkışlı. Ayrıca 23 kişilik UEFA listesinde 4 TR yetişme oyuncuya ihtiyaç var, bunu sağlamak için de çırpınıp duruyoruz. Bunu da bertaraf etmiş oluruz.

Not: Olcay'ı 1,5-2 civarı rahat satarsın. 200 k olsa olsa kıyak olur.Yusuf Erdoğan, Trabzon'un genç, sorunlu yedeği. Beğenmediğimiz Olcay'ın olmamışı. 200 k'dan yukarı para vermezdim. İlla bize gelecekse Gökhan İnler'in bonservisini eline aldığı gibi gelmesi lazım. 1,5-2 milyon büyük kıyak olur.

Skywalker dedi ki...

@basar

Hem FFP olsun, hem Marcelo olsun, hem hem forvet olsun, hem kanat olsun, olmuyo iste. Bundan bir ay once Real Madrid gelse, dese ki Pepe'yi alin bi de uzerine 8.5 mio euro verelim, bize Marcelo'yu verin. Ne derdin?
Pepe Mitro ile de TR'de cogu takima karsi Atiba'siz oynarsin. Avrupa'da sikinti olur. Bizim defansimizin siritmasina neden olan bence o kadar da isimler degil, orta sahamizin yumusak karinli olusu. Lyon gibi Napoli gibi yaldir yaldir gelen takimlara karsi Pepe Marcelo olsa da ortada bi Appiah olmadigi surece eninde sonunda yersin.

Genc adam istiyorsak konusundaki paragrafina yuzde 200 katiliyorum. Keske alabilsek o dediklerini.

Bence de 1.5-2 cok su durumda Yusuf icin, baskan 1'e alabilirse bence neden olmasin.

Unknown dedi ki...

q7 ve adriano'ya da teklifler varsa satılsınlar.

q7 yerine nani veya lens rahatlıkla alınabilir, hatta orkan ve yusuf'un bonservisleri bile çıkar.

adriano yerine de kolarov alınır veya caner oynar. arkasına da başka biri bakılabilir, mesela ibb'nin bıraktığı ferhat falan.

ba'nın son durumu ne acaba, çinde transfer kapanmadan beleşe kapatsak iyi olurdu..

turkkant dedi ki...

Beyler Q7-Adriano'yo o teklifler gelse başkan oyuncuları sırtında havalanına taşır :) Yalan haber... Size önerim @baskabuyukyok'i takip edin, sanırım başkanın yakın bir arkadaşı, ya da kulüp içinde kamuflaj bir çalışan -eski yorumarına bakarsanız gayet tutarlı haberler veriyor -canı istediğinde...

Skywalker dedi ki...

Bu arada su flood'da Leblebici Gignac'i taniyalim.

https://twitter.com/WE_ARE_BESIKTAS/status/885469533548535810

carlito dedi ki...

Marcelo için yazıldığı gibi 8,5 milyon almayacağımızı adım gibi biliyor ve detaylı kap bekliyordum ve an itibariyle geldi: 7 milyon euro (+500bin performansa bağlı bonus) hiç şaşırmadım!
haftalardır 8 milyonu reddedip 10 istiyorduk sözde!

bir önceki mesajımda yerinin doldurulup doldurulmayacağını görmeden kin kusmayacağımı söylemiştim, ama bu 7 milyonu sadece forvet ve kanat için kullanıp defanstaki doğan boşluğu tosic mitrovic atınç ile idare etmeyi düşünüyorlarsa tüküreyim öyle işin içine! 7 milyona anca abu'yu alırsın, yok eğer bonservissiz alacaklarsa niye oyuncu sattık?
özetle, çekirge bu yaz da sıçrayabilecek mi ben emin değilim beyler...

beagle dedi ki...

Gignac Cenk benzerligine şu acidan katilmam, Gignac arka direge veya ceza cizgisine kacsa da en azindan golü arıyor. Cenk maçı izlerken uyuyor.

Gomez=Gignac da olmadı. Gomez doneminde dunyanin en iyi 5 santraforuna girer. Sanssizligi Barca etkisi ile santraforsuz oyunlar denendi ve Italya ligi gibi berbat bir secim yapti. Cocukken izliyordum ama artik dayanamiyorum Italya futboluna. Juventus sempatim olmasa hic cekilmez. Italyada sezonda 10 üzeri gol atan her adam bizde 20 atar :)

sports guy dedi ki...

Gignac isi yas, olmaz o. Babacar'i hic bilmiyorum yorum yapamam, abou daha keyifli bir ligden geliyordu benim icin ve izledigim maclari vardi, uyum problemini atlatirsa ligi sallar demistim.

Keske daha iyisi olsa, ama olmayacak gibi maalesef. Bakalim.

Bu arada abou ile ilgili defalarca kez soyledigim seyleri @Zaitsev daha okunabilir bir sekle sokup itinayla anlatmis. Tebrik ederim.

Basar dedi ki...

4,2'ye Mitroviç'i alıp, 7,5'a Marcelo'yu satmak büyük yönetim başarısı...

Yönetim istifa!

QuaresmA dedi ki...

Ciddi ciddi mi yönetim istifa yazıyorsun, yoksa ironi mi gerçekten anlamıyorum. Yani bu anlayış ya dönemin Serdal Adalı'cı anlayışı ya da günahını almak istemem ama şu anda ciddi ciddi Beşiktaş yönetiminin değişmesini sadece renkliler isteyebilirler.

Bugün Fikret Orman yerine gelecek HERHANGİ BİRİ ile işler kesinlikle daha kötü olur.

sports guy dedi ki...

Elestiri ok, ama istifa demek bambaska bir is hakkaten. Turkiye ligi tarihinde 30+ oyuncudan 5+ bonservisi kac kere alabilmis takimlar cok merak ediyorum.

Elestirilecek isleri yok mu yonetimin? Tabii ki var. Ama iki sene ust uste sampiyon olmus takimin yonetimine istifa demek baya buyuk is ya. Tarihte ornegi oldugunu sanmam.

Neyse, basar bey zaten tekil konustugunu soyluyor o yuzden daha fazla ciddi cevap vermeye gerek yok sanirim.

Bu takim tek forvet transferiyle yine 75 puan gorur zaten, sikinti o forvetin kim olacagi ve diger takimlarin ne kadar gelisme gosterecegi. Gerisine bu sene ozelinde cok takilmiyorum, cunku durumumuz maalesef bu.

Yonetimin yaptigi 2+ milyonluk transferlerden tek patlayani mitro. Ki o da patladi mi hala emin degilim, sans verilmesinden yanayim. Sonsuz yillik demiroren yonetimine gosterilen tahammulum yuzde 500u su yonetime gosterilmeli, ki o da minimum sayi.

Iste bunlar hep sosyal medya.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 308   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara