.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Temmuz 2017 Salı

2017/18 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler Vol1




GELENLER :

Atınç Nukan
Pepe
Caner Erkin
Gökhan Töre ( Geri Döndü)
Orkan Çınar

GİDENLER :

Demba Ba    ( Geri Döndü)                                     
Ersan Gülüm ( Geri Döndü)
Ömer Şişmanoğlu
Vincent Aboubakar ( Geri Döndü)   
Gökhan İnler
Marcelo

DEDİKODULAR :

Olivier Giroud
Pierre Gignac
Adil Rami
Domagoj Vida
Alexander Kolarov
Deniz Türüç
Jeremein Lens
Nani
Joao Moutinho
Sebastian Corchia
Burak Yılmaz
Thomas Vermaalen
Arda Turan
Jose Sosa
Mario Gomez
Diego Costa ( Şaka değil :)
Nani
Fernando
Kurt Zouma
Khouma Babacar
Alvaro Negredo
Elaquim Mangala

308 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 308 / 308   Yeni›   En yeni»
beagle dedi ki...

@Sports
2+ patlayanlar Pedro, Kerim, Boyko, Mitro biraz da sakatliktan sebep Rodolfo

Ama toplamda 2+ israflar Sezer, Milosevic, Dentinho, Pektemek, Aras hatta İnler ve Abunun acayip kontrati (1 yilligi vergiler ve primlerle 7.5-8 milyon Euro etti)

Bunlar benim hatirladiklarim.

Zaitsev dedi ki...

Bugüne kadar yapılan transferlerde Gökhan Süzen ve Sezer Öztürk harici olanlar bakıldığında yapılabilecek transferler. Pektemek'in kontrat yenilemesi de ayrı bir boşluk anı olarak görmek lazım :)
Alınan oyuncular tecrübeli veya potansiyelli oyuncular ve Ya milli takım oyuncuları ya da U21 oyuncuları.

Oyuncu dayanışma payı transfer bedelinin %5 imiş. 375 bin avro eder Marcelo transferinde.

@Basar
Hocam kimse Olcaya 1.5-2 milyon avro bonservis bedeli vermezdi. O kadar bonservis ver, yıllık 1.6 milyon avro ücret. Avrupaya gidemez bu paralara. Ülke içi de Hangi takım bunu karşılar. Ancak düşük bonservisle giderdi.

Marcelo gidince de orta sahanın efektifliği düşmez.

Yusuf Erdoğan ile Deniz türüç ofansif oyuncular ama biri net kanat öteki ise forvet arkası ağırlıklı oynuyor. Yusuf dikine hızlı çıkması ile bile sadece transferi üzerine net düşünülmesi gereken bir oyuncu.

Zaitsev dedi ki...

Hem Q7 hemde Adriano bu yaştan sonra para için transfer yapacak oyuncular değiller. Paraları zaten var. Rahatları iyi. El üstünde tutuluyorlar. Q7 zaten Katara gidip 3 ayda geri kaçtı. Aynı hatayı yapmaz. Bence uydurma transferler.

Ayrıca kulübe teklif gelmesi demek oyuncunun menajeri ile iş bitmiş demektir. Öyle bir teklif gelse affetmeden satar bizim Başkan.

beagle dedi ki...

Ben Babacar için update yüklüyorum.
2014, 15 ve 16 yi ayri ayri izleyince bariz bir gelişme ve ceza alani içinde artan etkinlik görünüyor. Bizde çabuk bir değer artışı çok daha olası görünüyor. Ama baskida ezilmemesi icin mutlaka Demba Etoo tarzi bir mentor oyuncu ile beraber alinmali.

sports guy dedi ki...

@beagle boyko'ya ok, ama alinirken kac kisi itiraz etti tartisilir. Ben kaleciligini cokca begeniyordum mesela, hala nasil bu kadar coktugunu anlayabilmis degilim.

Kerim genc yatirimdi, su an o tarz bir oyuncuyu o yasta alsak alkislar buradaki bir cok insan.

Pedro tam patladi, argumanim yok :) gencti falan ama yok yani kotu oyuncu.

Zaten 2+dan kastim bonservis oldugu icin diger dediklerine pek yorum yapmama gerek yok zaten. Abou'yu israf olarak hic gormuyorum, onun kiralama bedeli bonservisinden dusulecekti guya. Alamamasi yonetimin daha buyuk ayip gozumde.

Sanirim yuzde 80 civari bi basari orani var bu yonetimin transferde. Su minimum hata payli ortamda o yuzden edecegim laf yok pek, ki elestirmeyi severim huyumdur. Bugunku GS'yi gorenler daha bi kiymet bilmistir umarim hocasina da yonetimine de. Izledigim sey saka olmali cunku benim.

Fb'den daha saglam isler bekliyorum cunku onlarin derdi anadolu takimlarini yenmekti, aykut orayi toparlar gibi. Onlari da gorucez ama bakalim napacaklar sezonu temmuzda acinca. Vs vs.

can dedi ki...

Cenk'le Abubakar'i karsilastirirken Cenk'in penalti gollerini hesaptan dusmek nasil bir mantiktir arkadaslar. Abu atsaydi penaltilari madem o kadar onemsiz bir yetenek penalti atmak, atsaydi da kacirdigi 2-3 penaltidan sonra gorseydik kendisini. Benim iddiam Abu'nun gecen sene kariyer zirvesini gordugu ve bundan sonrasinda daha iyisini gormeyecegi. Derseniz neye dayanarak soyluyorsun bunu, futbol sezgileri disinda cok bir dayanagim yok. Genelde tutarlar, tutmayinca da tutmazlar :)

can dedi ki...

Yukaridaki Marcelo tartismasinda iki tarafin da hakli oldugu noktalar var. Marcelo'nun gitmesinin etkisini sezon baslayinca gorecegiz. Eger defansta isler iyi gitmezse simdi elestirenler ben soylemistim diyecek, yok eger yerine koydugumuz ikili iyi is cikarirsa bu sefer iyi ki sattik diyenler gordunuz mu diyecek. Ben eger bir stoper almadan sezona baslarsak eldeki tandem opsiyonlariyla Marcelo'yu cok arariz diye dusunenlerdenim. Mirkovic'e guvenelim, sans verelim filan diyenler var ki, dusuncesi bile tuylerimi diken diken ediyor. Odedigimiz bonservis bedeliyle adam zaten bir semsiye, semsiyeyi bir de acmaya hic gerek yok. Bkz. Boyko

Zaitsev dedi ki...

@ can

* Penaltıyı ayırırım çünkü esas olan oyuncunun akan oyundaki katkısıdır. Top oyundayken ne katkı veriyor kaç gol atıyor. Penaltı verilmeyen sezonlar oluyor. O zaman ne yapacak Cenk. Ayrıca Aboubakar'ın kötü penaltıcı olduğunu nereden biliyoruz. Kamerun maçlarının birinde gayet net bir penaltı atışını izlemiştim.

* Cenk akan oyunda sadece ligde 2500 dakikada 14 gol atmış. Abobakar 1500 dakikada 12 gol.

* Abobakar'ın geçen sezon toplam 38 maçta oynadığı toplam dakika 2400. Bu bile Cenk'in lig süresinden az. (Cenk-47 maç 3286 dakika)

* Abobakar penaltısız 127 dakikada bir gol atıyor. Cenk ise penaltılarla 136 dakikada bir(penaltısız 181 dakikada bir).

* Penaltıları Q7 atarsa, Q7 için gol atamayan kanat oyuncusu söyleminden vazgeçeceğiz o zaman ? 10 golü filan olacak çünkü :)

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Aboubakar kiralandığında muhtemelen FFP'den 2017de kurtulacağımız planlanıyordu. Anlaşmaya göre işler yolunda gitseydi bu yaz bonservisli oyuncu transfer edebilecektik. Başkan o yüzden bonservisin ilk taksiti gibi bir açıklama yapmış olabilir. FFP patlayınca işin rengi değişti. Aboubakar transferi yattı.

turgay dedi ki...

yavaştan yıldırım demirören-jorge mendes ilişkisnin fikret orman-jorge mendes arasında da olmaya başladığını seziyorum. o yollar tehlikeli yollar. aynı derede iki kere yıkanılmaz. umarım geçmişten ders çıkarmışızdır.

drblackeagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@turgay

Bence ikili arasında fark var .

Demirören'in ki çok bariz bir rant işiydi . Julio Regufe Alves'ler , Bebe'ler filan Mendes o dönem Beşiktaş'a hortumlanacak keriz gözüyle bakıyordu.

Belki şimdi de öyle bakıyordur bilemem ama bana Beşiktaş'ı Benfica gibi , Atletico Madrid gibi düşünüyormuş hissi veriyor . Beşiktaş oyuncuları için bir ara durak olabilir . Beğeniriz beğenmeyiz orası ayrı ama Türkiye Ligi'nin Avrupa için artık bir pazar olmaya başladığı ortada . Cengiz transferi ligimizin aslında iyi takip edildiğinin net göstergesi bence .

b.b.king dedi ki...

Alakasız bir mevzu ama basın toplantısındaki kılık kıyafet formalardan çok daha iyi..

planck dedi ki...

yd döneminde mendez elindeki çöpleri boşaltıyordu klübe, para etmeyecek adamdan para çıkartıyordu. şimdi değerlenebilecek oyuncuları getirip hem bize satarken kazanıyor hem bizden giderken kazanıyor. bence klüp,oyuncu,mendez için win-win-win durumu var teorikte.

QuaresmA dedi ki...

Şimdilik öyle. Geçmişte yıldızları getirmek için çöpleri de alma şartı koşuyordu muhtemelen. Eğer yine öyle şeyler yaşanmazsa Mendes ile seviyeli bir ilişkide sıkıntı yok.

Hidayet dedi ki...

başakşehir g .inler'den sonra , kerim frei ile de görüşmelere başlamış . fırat gunayer kaynak . ulan bişey diyecem de diyemiyorum . şimdi hocamız kanatta volkan şen'e razı ve atiba'nın sezon sonundaki bitik hali de gözönüne alınırsa dm olarak tek alternatif necip . bir tek biz biliyoruz ya ! enayi başakşehir !

turgay dedi ki...

Mendes konusunda ihtiyatlı davranmanızı anlayabiliyorum ama bu adam Porto'ya FFP cezası aldıran başlıca adamlardan biri. Ben yoğurdu üfleyerek yeme taraftarıyım. Ha futbol aklımız yok Ahmet buluta verin yetkileri bari dedim hep ama adamı transfer komitesi başkanı yaptık bakalım neler olacak.

Yahu Mitrovic'e 4.2 milyon verdik diye uzulunuyor ve direkt zarar olarak yaziliyor da, bu adami ileride 0 liraya satacagimiza dair bir sozlesme mi imzaladik? Adam Hakk'in rahmetine mi kavustu? Ulkeyi mi terk etti? Ne bu yani?

Kar-zarar hesaplarinda ekseriyetle karisiyor isler hep. Her oyuncu kendi icinde degerlendirilir. Onu suna aldiysak bunu buna sattiysak isi FFP icin, ya da ayni sezon icin gecerli ama boyle defter karistirmakla kar-zarar isi hesaplanmaz.

Mitrovic elimizde patlarsa, bedavaya giderse ve hic katki alamazsak vs. tamam, haklisiniz. Ama bir durun yahu adam yarim sezon ancak gecirdi takimla.

beagle dedi ki...

@Semioticus
Hocam Pedro ve Milosevic'in gosterdikleri muazzam aşama ve temassiz uyduruk savunma hali bizi umutsuzluğa götürdü. Savruk, isiran savunmaci biraz duzelebiliyor da böylesi pek umutsuz oluyor. Umarim yaniltir, içinden Lugano cikmaz da Ronaldo cikar belki. Ayaği düzgün ama ;)

Forvette sanki Gignac olacak hissi geldi bugün. Kafada 25 olur da 30 olur mu hayalleri. Belliki Marcelo acısını dindirmek için vücut ver ediyor endorfini...

carlito dedi ki...

Gignac olursa bütün sıkıntımı atıcam üzerimden, o kesin..

Ama bizim o paranın bir kısmını da stoper almak için kullanmamız şart.. Pepe'ye bir şey olsa yanarız..

beagle dedi ki...

Erol Kaynar Mangala'yi kiraliyoruz diye kirmizi verdirtti. Bakalim boş mu dolu mu konuşuyor.

sports guy dedi ki...

Gignac olmaz. Tigres'in satacagina zerre inanmiyorum, satsa da maasi cok yuksek boyutta. Keske olsa, zaten gelecegimiz dinamit altindayken minimum bir sene sampiyon yapar o adam kadronun kalanina dokunulmazsa.

Acayip acayip transfer hedeflerinden sonra Babacar'a falan kalir bu is, kesin. Tek derdim var, o da forvet transferinin agustos ortasina sarkmamasi. Takimla duzgun bi antreman gorsun iki hafta bari. Diger pozisyonlar zerre umrumda degil su an.

beagle dedi ki...

İçini rahatlatir mi bilmem ama Enner Valencia'yi aldi Tigres. Avrupa icin ideal santrafor degilse de meksika geçmişi 23 maç 18 gol. Yerel efsane yani.
Gignac'in yedek oturacagini hic sanmiyorum. Meksikadaki güvenlik harcamasoni düşerse kalanini biz öderiz. Bizden çok daha riskli bir ülkeden geleceginden bana olabilir o iş gibi geliyor.

nathan dedi ki...

Burada 4,2 milyonluk Mitrovic transferini savunan yorumları da gördü bu gözler artık gam yemeyelim.

Birader kazık, yani bildiğin kazık. Hem FFP nedeniyle Marcelo'nun gidişine OK diyeceksin (ki tam da bu nedenle OK diyenlerdenim) hem de Mitrovic'in kazık olduğunu kabul etmeyeceksin. Gülerler adama.

20 küsür yaşında kendini geliştirecek stoper mi olur Allah aşkına. Bu öyle bir bölge ki ya var ya yok kimse kusura bakmasın.

Skywalker dedi ki...

Stoperin yasli ve tecrubelisi mi makbul, yoksa 20 yasindan sonra gelisemiyo mu stoperler ona bi karar verelim once:)

QuaresmA dedi ki...

Kanat ihtiyacımız varken Emre Mor neden bizim hiç gündemimize gelmez, anlamıyorum doğrusu. Dortmund eğer kiralık vermek istiyorsa ve kiralamak isteyen biz olursak Dortmund hiç Fener ile falan uğraşmaz, direk paketleyip kurdelalayıp bize yollar Emre'yi. Beşiktaş'ın son birkaç yıldır nasıl bir gelişim ortamı ve pazar olduğu ortada.

Geçen yazki Emre Mor'un ise Beşiktaş'ta kesemeyeceği hiçbir futbolcu yok.

QuaresmA dedi ki...

Yalnız Emre Mor'un o oto galerici kılıklı gerizekalı menajerinden kurtulması gerekiyor.

Unknown dedi ki...

Su anki ismi gecenlerden defansa kiralik Mangala ya da Zouma, kanat forvete Emre Mor kiralik, kalan para da Gignac'a gomulur 5'e falan alinir sanki.

@beagle

Pedro Franco'yu San Lorenzo'ya verdigimiz parayi cikaracak bir satin alma opsiyonuyla kiralamistik. Almadilar, o ayri. Milosevic ha keza. Bu transferler muhtemelen nihai zarar olarak yazilacak, fakat halen daha vakit var.

beagle dedi ki...

@Semioticus
Kiralayamadigimiz zaman sadece yabancı kontenjaninda doldurduklari yerden sebep ödedigimiz ekstra harçlar yillik 1.5 - 2 milyon TL. Kulliyen zarar ettik.

Pedro için umutluydum ama resmen geriye gitti buralarda. Milosevicten ise max Championship oyuncusu olur. O baştan belliydi.

Stoperlere scouting yapan abinin kesinlikle işi birakmasi lazim.

turgay dedi ki...

İnlerden para kazanamamak bana mantıklı gelmiyor. Hele hele bizim gibi 1 liraya bile muhtaç durumda olan bir takımın alacaklarına karşılık oyuncu göndermesi hiç mantıklı gelmiyor. Gökhan'a sen git bi takımla anlaş bonserviste kolaylık sağlarız diyemedik mi acaba ? Çünkü ayrıldığının saniyesinde Başakşehir haberi çıkmıştı. Trabzon'a Olcay da yapılan kıyak Başakşehire de Gökhan'a da mı yapıldı diye soru geliyor aklıma. Umarım bu kuruntular boşunadır. Çünkü bizim yaptığımız kıyaklar bize iyi yansımıyor. Bu konuda acabalar hep gelecek aklıma. Bunun dışında Pedro-Miloseviç-Veli-boyko 4lüsünden kurtulmak bedava olmamalı. Hepsinden 500alsak 2 milyon artı demek oluyor. Bu da transfer bütçesi için bira daha genişleme demek. Bunun yanında benim Avrupa hayalim yok bu FFP nedeniyle. Ligi pepe-tosic-mitrovic-atınç 4lüsüyle götürürüz diyorum

nkonrat dedi ki...

Guardiola kaldığı sürece City'den bizim lige kiralık oyuncu gelmez, boşuna heveslenmeyin. Geçen sene Nasri'nin bize, Denayer'in GS'ye kiralanmasına da o engel olmuştu.

Armagan dedi ki...

Bu seneki en önemli rakibimiz Fenerbahçe olacak bence, takım kimyası oluştururlarsa sorun olur.

Bu arada geçmiş transferleri bu transfer dönemi bitmemişken neden konuşıüuyoruz hiç anlamış değilim? Ara dönemde çıkardığım liste vardı bonservis ve bedellerini oyuncu özelinde yazdığım, bir ara atarım olmadı güncelleyip. Ancak bu mesele bardağın boş mu dolu kısmına mı bakmak durumu gibi. Mitroviç biraz fırsat verdi ancak bu yıl çıkış yapacaktır eğer o vurdumduymaz tavırlarınj atlatırsa.

@turgay bizim hedef hep avrupa olmalı, bu yıl özelinde de gruptan çıkmak. Ha bu biraz da şans işi, hayvani bir grup çıkarsa yapacak bir şey yok. Ancak 3. torbaya girersek neden olmasın?

turgay dedi ki...

@esat

Bu yaşlı kadronun hem ligi hem de Avrupa'yı kaldıracak durumu yok bence. Lyon'a elenmeyip devam etsek bence ligi alamazdık. Gelecek yıl eldeki tüm yaşlı yani 33+ oyuncuları pazarlayıp yerlerine aynı verimi verecek veya verme potansiyeli olan daha genç 25-30 arası oyuncular alarak Avrupa ve ligi götürebiliriz. Bu kadro ligi almak hedefiyle korunuyor bence ve kaotik ekonomik ortamda hedefte bu olmalı.

nathan dedi ki...

Medel lafları dolaşıyor. Genele göre elzem olan stoper, kanat ve golcü bölgeleri hariç 4. elzem gördüğüm bu bölge için Medel alınırsa (stoper olarak değil bi zahmet) büyük iş yapılmış olur. Zira Atiba hem yaşlı hem de ısıran adam değil. Tolgay bile son 3-4 haftada zorunlu olarak oynadığı o bölgede Atiba'dan daha fazla ısırdı. Fakat bize orta alanda kafaya göze dalacak bir dangoz lazım ki Medel oraya cuk oturur. Ondan sonra tekrar stoper kanat ve golcü bakmaya devam.

BJK4EVER dedi ki...

Norsjaelland'da parlayip Dortmund alinca ben de acaba dedim, ama bu cocugu milli takimda 2-3 mac seyredince, sosyal medyadaki tavirlarini gorunce, Dortmund'da yedek kaldigini gorunce bundan bir sey olmayacagini anladim zaten. Kendisi tam civik simarik beyinsiz bir futbolcu. Bu kadar az bir oyun zekasi ve simariklikla bundan birsey olmaz. Fenerbahce'ye gelirse de Volkan Sen'den farksiz olur. Dortmund'da genc yetenek olarak sivrilemediysen kendini cope at zaten.

Trabzon Yusuf Erdogan icin bonservis bedeli istemis. Herkes akilli bir biz mi keriziz yahu?
Olcay'i jest olsun diye bedava denecek paraya verdik. G. Inler'i jest olsun diye bonservissiz serbest biraktik.
Bir biz mi seviyoruz oyuncularimizi? Trabzon niye jest olsun diye oyuncularina yol vermiyor mesela? Cok pis gicik oldum bu Trabzon'a, kimse kusura bakmasin.
Yusuf'u ayartim sozlesme yenilemesini engelleyip bedavaya cokelim arkadas. Bu nedir yahu? Trabzon'a para kazandirip keriz duruma dusecegimize Volkan'i alalim daha iyi. Gokhan donene kadar rahatlikla idare eder, hem yerli hem bedava. Kendini kanitlamak icin ayrica kopek gibi calisacagini dusunuyorum, ki Senol Gunes kendisine kariyer sezonunu yasatmisti zaten.

Onliberoda acikcasi net bir bosluk olustu mu olusmadi mi emin degilim. Gokhan olsaydi oraya kesin transfer lazimdi derim, ama simdi emin olamiyorum. Diger yandan hoca'nin stoper kalitesinin yukselmesiyle gecen sezonun son haftalarindaki gibi Tolgay-Oguzhan'i kullanacagini da dusunuyorum. Atiba'nin yanina sertlik gerektiginde de Necip var zaten. Onun disinda oraya ucuza bir cozum olabilir mi bilmiyorum. Butce harcamak cok gereksiz olur, bedava olarak aklima Lucas Leiva disinda oyuncu gelmiyor. Medel falan cok gereksiz olur bence. Epi topu 5.5 milyon euro harcayacak butcemiz var zaten. Ilk etapta forvet, sonra stoper ve kanat daha acil.

beagle dedi ki...

1.60lik önlibero buldog da olsa alinmamali. Kafa toplarında savunma yapması çok önemli.

Geçmişte yaşadığımız duran top, yan top savunma problemini bir daha yaratmayalım.

QuaresmA dedi ki...

Emre Mor sıradışı bir yetenek, bunu 10 dakika izleyen herkes fark edebilir. Özetle büyük patlama yapma potansiyeli var. Dortmund'da bu sene birşey yapamadı da mevkisindeki rakipleri de çok iyiydi. Bu aralar beyinsiz gibi hareket ediyor ama o yaşta olağan. Ayrıca malesef rol modelleri de iyi rol modeller değil. Biz 1 sene kiralayacağız zaten. Büyük topçu olmuş veya unutulmuş gitmiş, bu bizi çok da bağlamaz. 1 sene gelip iş yaparsa yapacak. İş yaparsa da lige Ribery etkisi yapma potansiyeli var zaten.

nathan dedi ki...

Emre Mor'dan bir şey olmaz, 2 yıl sonra herkes görecek zaten. Adamın şöyle tehlikeli bir yapısı var, derdi topu aldığında pas bekleyenler varken kendim yapabilirimi düşünmesi değil, her halukarda topu aldığımda ben giderim olayı. Her nerede oynuyor ve oynatılacaksa başarılar diler uzak durmasını temenni ederiz.

Medel olayındaki denklemi anlamadım. İnler varken mantıklı gelebiliyorken İnler gidince gelmemesi? Tersine orta alanda sürekli ısıran bir oyuncumuz yok. Tolgay son birkaç hafta bu işi elinden geldiğince yapmaya çalıştı ama bu kısıtlı sürede bile bir ara kırmızı görmeye yaklaştı. Tolgay niye zorunluluktan oynadı, Atiba artık pilim biti diye bağırıyor. Necip sert ama ısıran değil. Lyon maçlarında rakibin ortadan nasıl yardırarak gelebildiğini görebilen herkes ne dediğimi anlar.

Bu bölgedeki adamların boy işlerine girersek size Gattuso, Leiva, formda olduğu zamanlardaki De Jong ve istenirse daha bir sürü bilimum isim verebilirim. Hiçbiri 1,80 üstü değil, hatta sayılanların en uzunu 1,77. Yani neyi bekliyoruz ortanın ortasında kafaya çıkıp bu şekilde rakip ceza alanına kadar über pas göndermesini mi yoksa rtadan hızla gelebilecek rakip atakları henüz olgunlaşmadan kesebilmesini mi.

nathan dedi ki...

Bu arada Emre Mor 1,69 bizi Lyon maçlarında delip geçen Valbuena 1,67 boyunda. Ha Valbuena bunu FB'de yapabilir mi? Takım arkadaşları olan kanat oyuncularıyla zor, herbişey nihai pasta sonuçta. Bu yıl ceza alanı önüne daha fazla gidebilen ama bu oranda üretken olamayan bir FB izleyeceğiz. Set yapmaya kalkarlarsa ki böyle bir kapasiteleri henüz yok, arkaya tavşan kaçırmakla meşgul her Anadolu takımı en az 1 yazar.

BJK4EVER dedi ki...

@nathan,

Orada yanlis yazdim. G.Inler varken onlibero tamamen gereksizdi, sadece simdi tartisilabilir demek istiyorum.
Emre Mor icin Dortmund hazirlik macinda mesela parladi diyorlar, seyrettim maci. Ilk golu cok guzel atti, ama Bundesliga'da veya CL'de oyle 3 kisiyi biraz zor ipe dizersin. Attigi ikinci golde auta gidecek top savunmaya carpip gol oluyor. 3. golde yaptigi asist aslinda berbat bir pas, ama rakip topu asirtinca resmen asist oluyor. Zayif bir rakibe karsi inanilmaz sansli bir mactan sonra bu kadar pohpohlaniyorsa diyecek soz yok. Arda Turan'da kahraman yaratma sevdamizin ne kadar sacma oldugunu gorduk, ama hala akillanamamisiz.

Onlibero konusunda katiliyorum. Bence boy onemli degil, sertlik onemli. Harbiden yumusak bir orta sahamiz var, buna Atiba da dahil. Ligde bizim icin buyuk avantaj sagliyor, ama skoru korumamiz gerekince veya Avrupa'da oynayinca basimiza is aciyor. Lyon maclarinda bu sikintiyi baya yasadik. Bruma ve Benfica macinda yedigimiz gol en guzel ornek iste, 3-4 kisiyi ipe dizip elini kolunu sallaya sallaya gol attilar. Bize orada o adami dusunmeden indirip sari alacak onlibero lazim Sampiyonlar Ligi icin. Tolgay lig icin guzel cozum, ama CL icin degil.

QuaresmA dedi ki...

Yapmayın beyler Allah aşkına, sırf 1 hazırlık maçıyla değerlendirmiyoruz Emre Mor'u. Sıfır uluslararası tecrübe olmasına rağmen geçen yaz oynadığı top da ortada. Kesinlikle üzerinde durulması gereken bir oyuncu. Bazen Messi'nin onun yaşındayken oynadığı futboldan esintiler sunuyor.

beagle dedi ki...

Boy önemli degil diye diye Liverpool faciası oldu. Yillar once Bayernle oynuyoruz, Jancker ceza cizgisinden kafa golü atiyordu bize. Keza Halilagic sakatlaninca avrupa maçları. Mesela 6lik Leeds maçı.

Takimda kafa topu savunmasinda başarılı en az 3-4 uzun oyuncu, Gökhan Gönül gibi de net kafa vurdurmamayi bilen 3 oyuncu daha olacak.
Atiba,Rodolfo,Marcelo,Gönül ile gelen şampiyonluklar tesadüf değil.
Medel iyi ama yillar önce ayni kumaştan Amaral gelmişti.
Iyi savunma yapan cüce orta saha, denenmiş ve çalışmamış bir model.

Onlibero => 1.80-85

Ayni dersleri, yeniden 7 sene sampiyon olmayıp, Avrupada fark yiyip almamız gerekmiyor.

Barreto dedi ki...

Takımın uzun olması önemli bence de. 1.79'luk Toraman (bana sanki daha da kısa gibi geliyordu) marifetmiş gibi çok uzun süre görev yaptı. Bir ara Zapo, Sivok ve Ferari vardı en uzunu 1.84 Sivok idi. Atletizm azalabiliyor ama cüsse ve boy kaybolmuyor.

Gollerin kabaca üçte biri duran top veya yan toptan oluyor. Takımın kısa ise 1-0 yenik başlıyorsun demek oluyor. Geçen seneki GS güzel örnek. Sahada biri stoper olmak üzere en az 2 çok iyi hava topu kazanan oyuncu olması gerekiyor.

Ön libero mevzusunda ise Capello'nun dediği temel prensip bence. "Eğer Claude Makalele'ye sahip değilseniz ön liberonuz cüsseli olmalı". Marcel Desailly gibi. Biz de bir Kante veya Gattuso bulamayacağımıza göre, 1.85'lik Edouard Cisse veya 1.87'lik Atiba daha doğru bir kurgu sağlıyor.

can dedi ki...

NTVsporun haberine gore son 5 yilda Orman yonetimleri 51,5 milyon euroluk futbolcu satisi gerceklestirip 62,4 milyon bonservis harcamasi yapmis. 5 yil boyunca 11 milyon euro harcayip nerdeyse sifirdan gelip iki kez ustuste sampiyon olan bir takim kurmak kolay degil. Bu yonetimin basarisi ve gonulden alkisliyorum. Ama neler olabilirdi ve olmadi, ve de su andaki trendler devam ettigi surece ufukta ne gorunuyor, onlari dusununce alkisim havada buz kesiyor. Bugun kazandirdigini yarin kaybettirebilecek, menajerlerin kucaginda oturan, hic bir futbol akli, kurumsal hafizasi ve kolektif is becerisi olmayan, gunubirlik basarilara endeksli bir yonetim anlasiyisi.

Oysa oyle bir tarihsel firsatin esigindeyiz ki, Fener'in Cimbom'un yonetim zafiyetleri, yonetim-taraftar catiskisi, teknik direktor sorunlari nedeniyle toplanamadan dagilma ihtimali mevcut. Onumuzdeki yillar icin Basaksehir (ve hatta Trabzon) en ciddi rakibimiz olarak kalabilir. Ama bu firsati degerlendirebilecek miyiz?

nathan dedi ki...

Orman yönetimi @can'ın verdiği rakamlar, ortadaki sportif sonuçlar ve yeni stadyum nedeniyle "totalde" gayet başarılı bana göre. Çevremde bunu söylediğimde YD'den sonra Stockholm sendromu diyen Beşiktaşlılar da oldu fakat durum bu. Eğerki FFP bittikten sonra bu kiralık işleri vs bariz azalır da uzun vadeli akıllı işler yapılmaya başlanılırsa bu başarı başka bir boyuta geçer ve katlanır. Devam ederse kötü bir yola girmiş oluruz ki eninde sonunda tökezleme kaçınılmaz olur. Dolayısıyla 1-1,5 yıl sonraki hamlelerine göre de Seba'dan sonra en başarılı yönetim olarak adlandırıp adlandırmayacağımı göreceğim. Herşeyden bağımsız olarak tekrar ve yeniden, önümüzdeki sezonda şampiyonluk çok çok önemli.

nathan dedi ki...

Çin hamlesini gayet başarılı bulan biri olarak bu nasıl program diyorum:

http://dha.com.tr/8/cin-yolculugu-basliyor/haber-1537316

Birileri jetlag ve basınç altında hareketsizlik sendromu gibi kavramları anlatsaydı keşke. Umarım gereksiz sakatlık vs yaşanmaz.

Basar dedi ki...

http://haber1903.com/n-35325-zafer-algoz-yazdi-severken-oldurmeyelim.html

nuri mu dedi ki...

asker yolu bekler gibi forvet transferi bekliyoruz yine amk.

transfermarkta baktım demba 18 temmuz, gomez 30 temmuz, aboubakar 29 ağustosta gelmiş.
pepe transferi için aylar öncesinden çalışmalara başlamışlar da ne diye bu forvet transferini her sene yumurta deliğin ağzına gelince yapmaya çalışırlar.

geçen yıl gomezi beklemenin cezasını yüksek paralara el mahkum aboubakarı alarak çektik.
bu yılda aboubakarla vakit kaybettik..

şu forvet transferi ispanya kampına yetişir inşallah..

beagle dedi ki...

Yetismesini geçtim isimler kotulesiyor.
Anlik borsamız: Negredo, Remy, Martial... Babacarı da alamiyorsun ama zaten çömez dersen Bir tane net santrafor yok. Mandzukiclerden başlamıştı hikayemiz. Gignac derken sonumuz konyak...

sports guy dedi ki...

@nathan

Stoper ya var ya yok demissin, marcelo'ya iliskin psv taraftarlarinin hatiralarini bi sor istersen :) ben sordum, "hata yapmasi muhtemel", "ortalama stoper, adam kaciriyor" diyenler cogunluktaydi. Ki kariyeri de psv sonrasi dususe gecmisti zaten hannover transferiyle, baya ucuza gitti adam hollanda'dan almanya'ya.

Mitrovic kazik olabilir, belki de berbat bir futbolcu cikar, hic birine lafim yok. Ama bu sene icin simdiden gommeye baslamak bence mantikli degil. Sag stoperde 4-5 mac izlesek de oyle karar versek en azindan. Derbiye atincla cikmis, as stoperi satip yerine adamlar kiralayarak sampiyon olmus takimiz.

Tamam ilk macinda 2 hatasiyla gol yedirir yine kizaga cekelim ok, ama bir oynasin ya adam. Maicon kotu stoper mi? Degil. Ama östersunds'a madara oldu. Napcak simdi gs oynatmayacak mi 8 milyon verdigi adami?

Ki mitro'nun maasi da cok uygun. Ben once kazanmayi denerim, olmuyorsa yapacak bir sey yok. Ama once denensin, kazik deyip gecilmesin.

cochise dedi ki...

Şu anda ilk önceliğimiz Forvet, ikinci sırada defans var. Orta sahaya ve kanada alternatif de diğer gereklilikler. Yani 4 pozisyon ihtiyacımız var gibi görünüyor. Bu transfer döneminde kimseyi almasak devre arası takviyesi ile bile ben şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Geçen sene de ilk bir iki haftadan sonra bir an bile şüphe etmemiştim. Elbette önce bir görmek lazım. Diğer taraftan takviyeler olmazsa uygun bir kura çeksek bile gruptan çıkamayız.

Aslında 'yeri geldiğinde formatta küçük değişiklikler yaparız' gibi bir anlayışla ihtiyaç sayısı azaltılabilir. Ama genel anlamda çok tuttuğum hocamız ya en gerektiği yerde bile format değiştirmiyor ya da inanmadan değiştiriyor; hemen geri dönmeye çalışıyor. Misal Lyon deplasmanında zorunda kalarak ortayı üçlediğinde çok iyi bir sonuç alsa da dönüşte 3 canavarın kucağına ikili orta saha atmıştı. Bu durumda onun kafasına en uygun transferi yapmak en doğrusu.

4 oyuncu fazla olacaksa belki çok yönlü 1-2 oyuncu ile çözüm aranabilir ama bizim yönetimin transfer mantığı (iyi örneklerde dahi) oyuncunun kalitesine odaklanmaya çalışıyor; oyun tarzına değil. X'i alacakken bir aksilik olup Y aldığımızda aynı pozisyonda oynayan ama bambaşka oyuncu tipleri ile karşılaşabiliyoruz.

Forvet: İsmi geçenlerden hiçbiri olmayacak diye düşünüyorum her yıl olduğu gibi. Doğrusu da bu. (Gerçi Demba önceden konuşulmuştu. Ama tek hedefti zaten.) Çok fazla ve birbirine hiç benzemeyen oyuncuların adı geçiyor. Ben Gignac gibi 'golcü' yerine aynı kalitede atletik ve fizikli oyuncuyu tercih ederim (bu iri yarı hava topçu, stoper bayıltan tip de olabilir çok hızlı da olabilir).

Defans: Tosiç'i bir sezon daha ilk 11'de görmek kabus gibi olsa da bu olasılık var. Umarım olmaz ama yine yüksek hedeflere gidilip açıkta kalmak ya da douglas falan gibi Tosiç'i kesemeyecek adamlar alınabilir gibi bir endişem var. Mitroviç ise yanına ancak çok hızlı adamlarla olabilir gibi görünüyor. Pepe seri olsa da o adam değil. Tabii Mitroviç Pedro'nun yapmadığını yapıp sıkı -çok sıkı- çalışarak daha (kabul edilebilir seviyede en azından) atletik hale gelebilir. Küçük bir ihtimal ama bir umut.

Kanat: 2 +30 oyuncumuz ile bir sezon götürmek epey güç. Bunun formsuzluğu var sakatlığı var. Caner'i önde oynatma denemeleri de anca gün kurtarır. Buradaki sıkıntı da eldekilerle aynı ayar alırsan ciddi para verdiğin adamlardan hangisini kesebileceksin. Potansiyelli alsan işe yaramayabilir. Daha iyisini almak da bu bütçeyle anca scouting işi ki o bizde yok. Arada bir Nani adı geçiyor; gerçekliği var mı bilmiyorum ama Türkiye'de en değeri bilinememiş oyuncu olabilir. Avrupa kupasında 1-2 maç hariç Portekiz'in Ronaldo dahil en iyisiydi. Karakter olarak biraz soğuk bir tip galiba ama takıma çoklu pozisyon yeteneğini de hesaba katarsak muazzam katkı sağlar. Bir de Emre Mor denmiş. Denenebilir ama bir yerde Dortmund kiralarsa ilk 11 oynamayı önemsiyor gibi bir şey okumuştum. Bizde en azından ilk etapta zor. O nedenle o iş yaş. Fener'in geçen yılki yapısıyla gerçekten ne kadar iyi olup olmadığını anlayamadık Lens sanki adı geçen adaylardan fayda/maliyet ve gelme olasılığı açısından en uygunu

Orta saha: Arkadaşların dediği gibi buraya da bir oyuncu gerekiyor. Atiba yine bir süre götürür ama bu yıl geçen yılkinden de erken düşebilir. Tolgay-Ozzie modelini ligde daha çok kullanırsak diri kalabilir ve buraya transferi erteleyebiliriz. Ama ertelersek alacağımız adam yavaş yavaş adapte olacak değil, net adam olmalı. 2018-2019'da da Atiba'ya güvenemeyiz artık (insan emin de olamıyor gerçi: Uzaylı Atiba)

cochise dedi ki...

Not: Gökhan İnler ve Olcay transferlerinde kıyak olduğunu düşünmüyorum. Olcay kendi gitmeyi istedi zira Trabzon'un teklifi onun başka hiç bir yerde bulmayacağı kadar iyiydi. artı bir miktar da alacağını bıraktı. 2. dönem maaşı da katarsak maddi olarak bizim açımızdan sorunlu bir durum değil (Kerim'in de aynı anda gitmesi ve Babelle birlikte bir oyuncu daha alınmaması bir sorundu elbette). İnler'in ise çok yüksek bir maaşı vardı. O da alacağını bıraktı mı bilmiyorum ama mümkündür. Bizim takımda oynama umudunu kaybettiyse onun da gitmeyi istemesi ve bırakılması bence normal. Bonservis gelme durumu olsa yönetimin de öylesine bırakacağını hiç sanmıyorum. Özetle sportif olarak tartışması ayrı ama her iki oyuncuda da ekonomik anlamda bir kıyak olduğuna inanmıyorum.

nathan dedi ki...

@sports guy. Biliç şöyle demişti: "savunmayı kurarsın ama hücumu satın alırsın". Eğer o modele döneceksek stoperler bağlamında çok sorun yok, fakat biliyoruz ki hoca asla öyle oynatmaz. Yani kısacası eğer bu modelde oynayacaksak ki öyle, bizim 10 üzerinden 5 oynayacak stoper lüksümüz yok bu en az 6 hatta 7 olmalı.

Ve evet stoper bölgesi maalesef kaleciyle birlikte gelişmeye en uzak bölge. PSV taraftarının yorumlarını yazarken neden o dönemde bizim dışımızda isteklisinin de olmadığını sorgulasaydık keşke. Demek ki background zaten varmış ve uygun ortamı bekliyormuş. Neden Tosiç hala tam olamıyorun yanıtı belki de bu, adam Sırp milli sonuçta ama sonuç ortada (Züper Ligimizde 130 maç).

Mitroviç konusu karmaşık. Siz hem Altınsay ve Özen'i gönderip mevcut şartlara göre işler yapacaksınız hem de FFP varken böyle bir stopere 4,2 gömeceksiniz. Açık ve net söyleyeyim. Fikret Orman ilk geldiğinde bizden 3 hatta 4 sezonu unutun dese tepki vermez hatta doğru adımlar atılınca desteklerdim. Eleştirmiyorum, yöneldikleri durum ortada. O halde bu ne perhiz diyorum ve gayet net.

Huzeyfe dedi ki...

@nathan

Bilic halt etmis afedersin. Demba'si Sosa'si Oguzhan'i vardi, ne hucumu becerebildi ne savunmayi. Bir de filozofluk yapip insanin tepesini attiriyor. Bilic model kursa n'olur allasen.

Besiktas'ta oynadigi bir bucuk yil icinde takim bir iki mac haricinde sallanmadigindan ve karsilastirildigi adam Tosic oldugundan Marcelo uzayli gibiydi. Ben Tosic kadar olmasa da kritik hata potansiyeli oldugunu dusunuyorum.
Ornek: Icerdeki Lyon macinda verdigi kisa dusen geri pas. Lacazette atsa maci bitirebilirdi, atamadi.
Amacim Marcelo gitti itin seysine sokalim degil ama her ne kadar katilmasam da PSV taraftarini anlayabiliyorum.

beagle dedi ki...

Takimlarin oynadığı futbola uygunluk da önemli. Ne dedik kafa vuramayan santrafor bize uygun değil, ama bir sürü pirpir veya kontraci forvet bir yerlerde iş yapiyor. Marcelo da savunmamizda eksik olan boy ve zeka işini çözmüştü. Bize göre 10 Numara adamdi.

Misal şu andaki topumuzda Negredo=Almeida olur. "Don't come to Beşiktaş Gülüm" Bize net santrafor laziiiim.

turgay dedi ki...

mendes-kulüp ilişkisine güzel bir bakış var aşağıdaki linkte. kaygılarım bu floodda tam olarak yazılmış. bakmanızı tavsiye ederim

https://twitter.com/mertelam/status/887406333728829440

sports guy dedi ki...

Senin istedigin net santrafor degil abi bundan eminim artik :) ya da cok farkli tanimliyoruz santrafor kavramini, o da olur. Babacar hakkinda olumlu yazip negredo'ya almeida muamelesi yapmak muthis is cunku :)

Gerci sana gore abou da almeida ayarindaydi gecen sene tahminim :)

Bak soyle diyeyim sana, bence su anki kadroya almeida sahane forvet olurdu senin tanimlamanla. Adamin gollerinin yuzde 80i kafa goluydu zaten, e caner q7 falan var orta bombaliycaz, almeida'dan iyisini mi bulacaktik?

QuaresmA dedi ki...

Negredo yetenekleri itibariyle iş yapmasını geçtim, aslında tam aradığımız bir tipte santrafor. Gignac falan yanında hikaye aslında.

Ama Negredo'yu getirebileceğimizi sanmam.

beagle dedi ki...

@Sports
Ya benim yorumları azicik takilayim diye esnetiyorsun ya da kusura bakma "santrafor" mevkisi senin en ideal çözdügün mevkin olmayabilir. Misal ben de kaleci icin iddiali degilim.her zaman tutmayabiliyor.

Gol atmak için, sırık olmak yeterli değil. Orta gelirken dogru yere koşacak akıl, risk alacak yürek de gerek. Bunlar Almeida da koca birer sıfır. Arka direkte armut bana düşerse santraforu.

Abubakar 6-12 sıralama takimlarinin ideal santraforu olabilir. Herkes ayni seyi gördü. "Muhteşem" CL gol istatistiği ile hala kimse 6-7 milyon verip almiyor. Yani öyle ahim sahim bir oyuncu değil. Gecen sene bize maliyeti 7.5 M euro. Bu kazıgı ben sindiremedim.

Almeida ile Abu arasindaki fark, tek kalinca Almeida'nin taç cizgisine kaçıp içeri anlamsiz orta kesmesidir. Abu ise bir şekilde varlik gosteriyor. O sebeple Cenki kessin dedik gecen sene zaten.

Abu sevenin Negredo sevmesini de anliyorum. Negredo da acayip goller atan adam. Ama Negredo da yan ortalarla az ve arkada buluşuyor. Orta mesafe golleri yakinlardan fazla. Kariyeri 0.6 gol değil 0.4lerde dolaşıyor. Middlesbro kismini atla zaten 0.2 mi ne.

Adi geçen oyunculardan Mandzukic, Bacca ve Gignac benim kafamda ihtiyacimiza uyguladı.

Babacar yorumum ise Abu'dan daha kaliteli değil ama stili bize daha uygun idi. Babacar gelip 11 oynayip 25 gol atar mı? %10-15 ihtimal. Abu 25 atar mi? %0.0000001

Basar dedi ki...

Mangala (2 gün içinde), Antony Martial (2 hafta içinde), Diego Costa (2 ay içinde)

Bunlardan 1'ini bekliyorum. 2'si gücümüze güç katar. zaten 3'ü gelirse evi arabayı satıp UEFA şampiyonluğuna yatırın. :)


Yukarıdakiler olur mu bilemem ama çok şaşıracağımız transferler geliyor. Az kaldı.

Not: Yönetim istifa :) (Marcelo'ya laf edenleri hayretler içerisinde okuyorum. Adam CL'de opta değerlemesine göre en iyi 3-5 savunmacıdan biri oldu)

sports guy dedi ki...

@beagle hocam sakayla karisik takiliyorum biraz sana, zaten ikimizin aradigi ozellikler genel olarak farkli santrforda orasi kesin. Ben su "kafa vuramayan" muhabbetine gicigim biraz da ondan :)

Su schalke maci bahane olaydi keske yeni posta, yine 10 kez yeni yorumlari yukle tusuna basiyoruz. Yetis ya ovunc, yetis ya yonetim!

Mitro iyi gozukuyor, kilo vermis biraz. Ayagi zaten duzgundu, temasa da girmeye baslamis. Yanindaki stoperle iyi anlasirsa umut var.

Bir de futbol akli yuksek oyuncuyla olmayan oyuncu hemen belli oluyor. Caner'e guvenip adriano'yu satmamis olmamiza seviniyorum ben. Marcelo'nun gidisi tabii ki uzucu ama adriano kaybiyla yasayacagimiz zeka kaybi cok daha buyuk olacakti bence. Adam mac icinde part time sol bek sol acik ve 8 oynuyor ya, izlerken hayran kalmamak mumkun degil.

beagle dedi ki...

Takilmada sorun yok. Ama bak Gignac gelsin, çok seveceksin Ekmeleddini.

Schalke maçı bilinenlerin yeni sezon tekrarı:
- Maç kurtaracak kalecimiz yok
- Tolgay Atiba Oguzhan 3lusu çalışmıyor. Hem Tolgay hem Oguzhan kitleniyor. Oğuzhan orta cizgiye dönünce ise takim açıldı. Yani 8 Oguzhan sabit. 6da Atiba veya Tolgayla çikmaliyiz.
- Maç zordayken Cenk yok, ikinci forvet girince, boşlardan atıyor. Beşiktaş'ın nöbetçi golcüsüdür. Kabulse 5 sene daha yedek kulubesinde iyi seçenek olur. İlk 11i, tek forveti çok sikintili.
- Tosic (Atinc), Adriano, Caner çokluktan maraz doğuyor. 3 gol de buradan geldi. Caner+Adriano takimi eksik birakan bir kurgu. Orta istiyorsan Caner, akil ve savunma istiyorsan Adriano.
- Babel maç çevirmez, hele sağdan hiç.
- Isler kotuyse sahada sadece Oguzhan+Santrafor kombinesi calisiyor.
- Onliberolar azalinca Mitrovic tam teşrifatçıya dönüyor, topla gelene kaleye kadar eşlik ediyor. Bu yuzden altyapidan çocuklar oynamalı. Bundan daha korkak,etkisiz savunna yapmak pek mümkün değil. Artik titrediginden ayağı da pek iyi görünmüyor. Elde ağır patlamadan 2- 2.5 a acil sat kurtul.

Basar dedi ki...

@beagle Martial kiralansa Ribéry etkisi yapar. Forvet degil kanat forvet olarak gelecek.

Zaitsev dedi ki...

Maçı izlemedim ama sorunlar standart.
@ beagle
* Oğuzhan ve Tolgay temaslı oyun sevmiyorlar. O yüzden 2si de 10 numara oynamak istemiyorlar. Arkadan topla oyunu yönetmek, topla oynamak 2sinin de işine ve kolayına geliyor. 10 numara oynamıyorlar ama 8 içinde yumuşak kalıyorlar. O yüzden Atiba-Oğuzhan-Tolgay 3lüsünden kabız bir oyun çıkar.
* Ön libero diye oynattığın adamlar defansif olarak zayıflarsa ya stoperin 10uncu dakikada kırmızı görür ya da rakibe eşlik eder. Mitroviç'i savunması değil bu. bariz birşey.
* Babel tek başına maş çeviremez. Babel'in veya herhangi bir açığın iyi oynaması için 6-8 pozisyonlarının topa hakim olmaları ve topu hızlı çevirmeleri gerekir. Geçen seneki gibi orta sahamız gevşek gevşek oynarsa yine bütün sezon burada Q7 tartışırız.

- - - - - - - - - -

Forumda işimize gelen oyuncunun en iyi yönlerini, gelmeyenin en vasat yönlerini alarak yorum yapmaktan vazgeçelim.

* Marcelo bizi iyi uyan bir defans oyuncusuydu. Potansiyeli olmasaydı zaten PSV yatırım yapmazdı. Geçen 2 sezonda yan toplarda etkiliydi ve istasyon görevini iyi yaptı. Özet olarak takıma güzel oturdu. Ama burada bazı arkadaşların inandıkları seviyede bir oyuncu olsa ne bize ne de Hannover'a kalırdı. Teklif iyiyse vereceksin oyuncuyu. Önemli olan yerine ikame edebilmek.

* Ayrıca Marcelo bir defans oyuncusunun zaman içinde gelişebileceğine de bir örnektir.

* Forvet / Santrfor konusunda beklentiniz ne arkadaşlar? Santrfor arıyorsanız net santrfor diyebileceğimiz adamlar Zlatan, Lewandovski, Gomez, biraz Lukaku ve belki Morata. Bunları kenara koyunca Negredo iyi santrfordur. Aboubakardan iyidir ki bence Aboubakar forvet sınıfına daha yakın bir oyuncu. Almedia ile karşılaştırılmaz bile. Negredo gelir mi çok zor.

* Bu sene de oyun Q7ye yıkılacaksa Llorente veya Negredo gibi hava hakimiyeti ve pozisyon bilgisi olan birini almalıyız.

beagle dedi ki...

@Başar
Kiralik Martial başım üstüne bir transfer olur. Talisca ve Martiallı anlar acayip problem yaratir rakiplere

@Zaitsev
10 numaralar zaten teması sevseler 9 oynar arabayla gol atarlar :)
Oğuzhan da sert şut, omuz omuza gücü, ani hizlanma yok. Zaten bunlar biraz olsa 10 numara oynardı, bize de 500bine vermezlerdi. Wegnerin 10 oynatamadigini biz yapamayiz. 8 için kendini gelistirdi, gereken 11 kmyi koşuyor, pas kanalı kapıyor, orta uzun pasları ve yaratıcılığı çok iyi.

Ben 2 onliberoya inanmiyorum. Kaleci +4 savunmaci +2 onlibero... Bir futbol zevkimiz var, içine etmesinler. Aslinda tek yönlü 1 onlibero bile fazla. Atiba, Tolgay gibi adamlar oynasın, 5-10 milyon Euro bonservisle dolaşan stoper bozuntulari bir zahmet kiclarini kaldirip kademeli savunma yapsinlar. Mitrovic oynayacagina Necip oynasin en azindan 2 topa yetişir.
Bugun bir adam kacti arkaya. Ofsayt dedik durduk. Sonra bir baktim Necip uçtu, adami biraz bozdu, sonra adam sutu çekti, Mitro daha yeni geliyor. Boyle uyuz adamdan savunmaci olmaz. Boyu posu var diye oynatirlar milli de beni baglamaz. Sonuçta Köybaşı da milli.

Ben santrafora Falcao, Suarez, Bacca tarzi adamlari da ekleyerek düşünüyorum. En uçta oynayabilecek, kafadan yerden yan toplara vurabilecek, gol için pozisyona girmeyi, topun kaleye girme grometrisini, markajcidan kurtulup vurnayi bilen adamdir santrafor.

Mutlaka pivot olmak zorunda değil. Ama tan ortalarla oynayan bir takımda, ortalari gole çevirme portföyü olan biri gerekir.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Hocam Oğuzhan koşuyor da nereye koşuyor. Modriç'i izliyorum. 10-10.5 km koşuyor adam ama sahanın her yerinde. Al-ver yapıyor, pres yapıyor, adam kovalıyor. Bizimkiler 11 km koşuyorlar ama bir tek top ayaklarına geldiğinde görüyoruz. Şenol hoca da bundan şikayetçi ki basın toplantısında bunu dile getirdi sezon sonu. Böyle oynadıkları sürece de futbolu bizde bırakırlar. Benim işime gelir ama bir defansif orta saha transferi lazım.

Savunma öncelikle 3 kişiyle yapılır. 2 stoper ve önlerinde bir defansif orta saha. Bu 3lü iyiyse istediğin ofansif beklerle de ofansif bir 8 numarayla da oynarsın. Bakınız Melo Galatasaray'ı.
Koşan ve hızlı pas yapan rakiplere karşı bizim orta sahamız düşüyor. Ortadan hızlı ve paslı gelen rakibe karşı 2 stoperin ne kadar iyi olurlarsa olsunlar iş yapamazlar. 2 Lyon ve İBB maçlarında orta sahanın nasıl düştüğünü gördük.

İşin özü; Atiba-Tolgay-Oğuzhandan 2sinin oynadığı bir orta blok ve önlerinde Talisca ile biz her derbide, her İBB maçında ve her Avrupa maçında stoperlerimiz kim olursa olsun sorun yaşamaya mahkumuz. Onun dışında kalan maçlarda güzel top oynarız ;) Bu orta saha düzeni ile de stoper konuşmak veya o bölgeye transfer yapmak kendimizi yormaktır.

Santrfor tanımın golcü tanımı olmuş :) Forvette bunları yapacak/bilecek ki gol atacak :) Falcao da az biraz o listeye girer. Costa da o listenin adamıdır. Neyse Negredo veya Llorente iş yapar bizde :)

planck dedi ki...

The Black Eagles president, Fikret Orman, tells the Guardian of his plans to make the club a global brand in an era when the Super Lig is finally about to get some TV coverage abroad:
https://www.theguardian.com/football/2017/jul/20/besiktas-going-global-turkish-chelsea?CMP=share_btn_tw

sports guy dedi ki...

Fenerbahce'nin isla transferini nasil yaptigini asiri merak ediyorum. Bu gidisle onlar da seneye bonservis yasagini kaldiramayacak, hatta daha agir yaptirim bile alabilirler.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Aslında transfer yasağına uymayarak FFP'yi götürme şansın var. Sen bütçeni ve belirlenen zararı düzgün tutturabilirsen aldığın oyuncuları Avrupa kupalarında oynatmayarak devam edebilirsin. Zaten daha önce de yazmıştım FB muhtemelen lig kadrosu kuruyor diye. FB şu an sadece Valbuena'yı oynatabiliyor Avrupada. Bilinmeyen bir katarlı gelip Van der Wiel'e 20 milyon filan verirse iş değişir :)

QuaresmA dedi ki...

Isla'yı bonservissiz almadılar mı?
İşin kısası transfer yapan yapıyor kardeşim, öyle oturduğun yerden olmuyor bu transferler. Proaktif olmayana, ağlamayana meme yok bu transfer piyasasında.

sports guy dedi ki...

Iste nasil bonservissiz aldilar onu soruyorum. Gecen sene cagliari 4 milyon euro bonservis vererek almisti adami. Ne oldu da bonservissiz serbest kaldi bu adam?

Fenerbahce kap'a en az detayli aciklama yapan takim, o yuzden merak ediyorum isin uefa nezdinde nasil yansiyacagini sene sonunda.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Yıl sonu Uefa'nın verdiği zararı tutturabileceksen bonservis vererek oyuncu transfer edilebilir ama al-sat dengesini tutturamazsan Uefa organizasyonunda oynatamazsın. Sadece ligde oynar oyuncu.

Bizim gelirler hala temlikli oldugundan bu tarz aksiyonlardan uzak duruyoruz diye düşünüyorum.

Mayor dedi ki...

FB'nin su an 1 milyon euro transfer dengesizligi var FFP'ye gore.
Eger en az 1 milyonluk oyuncu satmazsa Valbuena veya diger transferleri neydi unuttum ondan birini UEFA'da oynatamiyor.

nathan dedi ki...

Ciciş kardeşlerden biri tırt bunu hep beraber gördük. Aslında Belhanda'yı iyi ki almamışız diyorum Sosa'nın sol bacağı etmez o derece. GS'nin sorunu büyük çünkü sorunu teknik yönetiminde. Biz bu yönden çok daha iyiyiz.

Genel söylem şöyleydi: GS'nin aldığı adamlar iyi ama teknik yönetimi tırt, FB'nin kadrosu zayıf ama yeni teknik yönetimi iyi. GS'deki oyuncuların da fazla abartılmaması gerektiğini görmüş olduk. Bakalım FB ne yapacak. Ben daha iyi performans bekleyenlerdenim.

Transfer konusunda acele edilmemesini doğru buluyorum. Az sabırla güzel işler çıkabilir.

nathan dedi ki...

Sosa demişken bir oyuncunun 360 derece oynayabilmesinin ne derece önemli olduğunu GS-Östersunds maçında gördük. Eğer tüm takım 90 derece oynarsa yandı gülüm ketan helva. Sosa bir de bunu defansif özellikleriyle yapıyordu. İsim vermeyeyim bugün GS orta alanında oynayan iki isim toplamda Sosa kadardı o derece.

Zaitsev dedi ki...

@ Mayor

Dirar'a 3.5 milyon avro ödediler haberlere göre. 3 milyon avro açıkları var şu an FFP açısından.

ideal 11 dedi ki...

uefa nın bu bonservis cezasını hiç anlamadım.ne yani şimdi boşta olan ibrahimoviçi yıllık 7 milyon avro verip alabiliyorsun ama misal 2 milyon x bir oyuncuya bonservis veremiyorsan yada verirsen oynatamıyorsun.

arkadaş kulüplerde asıl sıkıntı bonservis değil ki.yüksek maaştan kulüpler batıyor genelde.tabi bide indiragandi olayları var manager oyuncu yönetici üçgeninde.

hatta günümüzde bonservisli oyuncu almak kulüpler için daha avantajlı ekonomik açıdan.çünkü bonservisli genç oyuncu alıp düşük maaş verirsen ve bonservis satışı yaparsan yemede yanında yat.

ama bonservissiz ve sadece yüksek maaş verirsen oyuncu elde patlıyor.uefa kulüplere daha fazla zarar vermiş oluyor bu şekilde.uefa nın en saçma cezalarından biri bu bonservis yasağı.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

UEFA sana zarar hedefi de veriyor. Sen yüksek kontrat verebilirsin ama futbol gelir giderinin de belli bir sınırda olması lazım. Sadece bonservis değil kısıtlama. Maaş bütçesi tarafı da sorunlu.

beagle dedi ki...

Gomis... Yıllardır yeterince gol atmamis pahalı yaşlı adamdan patlama beklersen ne olacağının canlı örneği.

Basar dedi ki...

Negredo da benzer istatistiğe sahip. Geçen sene 9 ondan önce 5 gol ile sezon kapatmış.

3 sezondur şaşmadı, Demba gelirken 20 bandında atacağını, Gomez'in 25 atacağını, Abubakarın 13-15'de kalacağını biliyorduk. Negredo ancak 10 gol atar ve eğer golcü bir kanat almazsak sıkıntı yaşarız.

sports guy dedi ki...

Takimlarin hucum planlamalarina bakmadan oyuncuya x gol atar demek yanlis bence. Gecen sene middlesbrough ligin en kisir en yavas futbolunu oynayan takimdi. 4-5 maclarini izledim, cogunda sonuna kadar dayanamadan kapattim. 27 gol atti zaten takim butun sene, negredo 20 gol mu atacakti o takimda?

Omuz sakatligi problem yaratti, onu inkar etmem. Ama mac da kacirmiyor adam, o anlamda iron man.

"Aboubakar'in 13 15 atacagini biliyorduk" da enteresan soylem, cunku adam oynamadan atti o kadar golu. Koca sezonda sadece 16 macta 11 cikmis adama gol sayisindan vurmak degil, ovmek gerekir. Ha tabi senol hocanin o kadar oynatacagini onceden tahmin ettiyseniz bravo.

Kiyas icin sunlari verelim, Gomez ligde 31 mac 11 cikmis, gol sayisi 26.

Demba ligde 27 mac 11 cikmis, gol sayisi 18. Demba da Bilic'in kisir sisteminde atti gerci o kadar golu, hakkini teslim etmem gerek. Ama bu iki adam da dakika bazinda abou'yu katladilar resmen.


Gomis kotu oyuncu degil, ama su anki galatasaray sistemine, daha dogrusu sistemsizligine kimi koysan siritir. 15-16 Mario Gomez'i koysan su iki macta heralde butun takimi kufur ede ede kovalardi stattan. Iki duzgun pas yapamayan orta saha, yani 2 milyon euroluk cop tolga cigerci, 4 milyon euroluk yan pas ustasi selcuk inan'la olmaz.

Gomis'i gel bize koy 20+ gorme ihtimali vardir. Cunku orta saha akici, kanatlar daha yaratici.

Negredo pres forvetidir, onde basan takimda daha cok is yapar middlesbrough gibi cakili takimlardan. 28 mac 11 ciksin gol sayisi bu takimda 10'da kalirsa bir daha buraya yorum falan yazmam :) 18 gorur minimum.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Oyuncu kaç dakika oynamış, kaç penaltı atmış, kaç maça 11 çıkmış, kaç maçta 5-10 dakika oynamış. Akan oyunda kaç gol atmış. bunları dikkate almadan yorum yapmayalım. Aşağıda dakika gol çalışması yaptım ki daha net görülsün forvetlerimizin performansı.

Diğerlerinin yarı süresi oynamış bir adama bakın gol atamadı demek acımasız bir yaklaşım. Zaten o kadar sürede 20-25 gol atabilecek birisi olsa Abubakar 25 değil 33 yaşında belki getirebilirdin Türkiye'ye. Dakika/gol 80-85 dakikalara kadar düşecek çünkü. O oranda gol atan adamlar Real ve Barcelonada oynuyorlar şu an.

Aşağıdaki istatistiklere bakarsan Gomez'in bariz şekilde dakika/gol oranı en yüksek. Gomez'den sonraki akan oyundaki en efektif forvetimiz Abubakar çıkıyor. Demba ile Cenk'in ise paralel verileri var.

Diğer bir istatistik ise Aboubakar'ın diğer 3 forvetimizden maç başı yaklaşık 20 dakika az oynaması.

Demba Ba Lig 29 maç 2235 dakika 18 gol (5 penaltı) 124 dakikada bir gol(penaltısız 172 dakikada 1 gol)

Abobakar Lig 27 maç 1587 dakika 12 gol( penaltı yok) 132 dakikada bir gol..

Cenk (2016-2017) Lig 33 maç 2534 dakika 20 gol (6 penaltı) 126 dakikada 1 gol (penaltısız 181 dakika)

--------Avrupa kupalarını katarsak

Demba 37 maç 2963 dakika 23 gol (7 penaltı) 129 dakikada 1 gol(penaltısız 185)

Aboubakar 36 maç 2279 dakika 18 gol (penaltı yok).. 126 dakikada 1 gol.

Cenk (2016-2017) 45 maç 3076 dakika 24 gol (6 penaltı) 128 dakikada 1 gol (penaltısız 170 dakika)

Gomez Lig + Avrupa 38 maç 3089 dakika 28 gol (1 penaltı) 110 dakika da 1 gol.

Son olarak 90 dakikanın kaçında oynayabilmiş bu oyuncular

Demba Ligde ortalama 77 dakika toplamda ise 37 maç 80 dakika ortalama

Cenk ligde ortalama 77 dakika toplamda ise 45 maç 68 dakika ortalama

Aboubakar ligde ortalama 59 dakika toplamda ise 36 maç 63 dakika ortalama

Gomez toplamda 38 maç 82 dakika ortalama

QuaresmA dedi ki...

Kimle oynadıklarına da bakmak lazım. Demba Ba'nın arkası o kadar da sağlam değildi. Şu anda kada vurabilen bir forvet için Beşiktaş forvetliğinden kolay birşey yok. Gomez'in arkasında hem Q7, hem Ozzy, hem de Sosa vardı. Baktığında bunların hepsi ligde asist kralı olabilecek oyuncular. Forvet de kaliteli olunca atar.

Negredo'nun geçen sene attığı 10 gol gayet iyi rakam. Açın bakın Boro kadrosunu, kaç oyuncuyu tanıyacaksınız? Ligin en zayıf kadrosuydular.

Zaitsev dedi ki...

Fenerbahçe yine yaptı yapacağını. Ertuğrul Taşkıran 1 milyon avroya Bolusporda. UEFAya böyle ayak oyunu yapıyorlarsa bu sene işimiz var.

planck dedi ki...

antalyanın fb kongresi üyesi başkanı da 500e alabilecekleri atıf'a 3.5M verecekmiş diyorlar.

carlito dedi ki...

kaleci ertuğrul'u bolu'ya 1 milyona, aatıf'ı antalyaspor'a 3,5 milyona verme haberleri doğruysa, yani gerçekten kap'a bu şekilde bildirilecekse çarşı karışır hemşerim! kimse aptal değil, yemeyiz bunları.. boluspor dediğin takım bugüne kadar hiçbir transferine 100bin eurodan fazla vermiş mi acaba, bir kaleciye 1 milyon versin? antalyaspor eto'o için dökmediği paraları aatıf için mi dökecek? (o fanatik fenerli başkanlarının kulaklarını ligin ilk haftası çok fena çınlatmazsak içimde kalır!)

velhasıl fenerbahçe yönetimi ciddi kumar oynuyor, ateşle oynuyorlar.. bunun şikeden hiçbir farkı yok -alışık olmadıkları şey de değil- akıllarını başlarına toplamaları gerek.. biz her kurala bu kadar harfiyen uyarken, bu uğurda birçok oyuncumuza veda etmek zorunda kalırken (bkz. marcelo, aboubakar) başka takımlar dalga geçer gibi esnetemez kuralları bu şekilde.. bu iş ciddiye binerse bizim yönetim de, kamuoyu da sessiz kalmamalı..

Emrah dedi ki...

Bir sene önce 4 milyona alınan Isla da Fenerel'e bedelsiz gelmiş hesapta?!? Başarısız veya yüksek maaşlı oyuncu olsa belki diyeceğim...

ideal 11 dedi ki...

burda uefa nın verdiği saçma ceza sistemini yukarda yazdım.haliyle bu saçma cezayıda hülle ile delmek işten bile olmuyor.çünkü mantıksız cezalar bunlar.pepe ye iki yılda 12 milyon avro verilmesine izin veren uefa neden 2 milyon bonservis parasına itiraz eder?sonuçta para kasadan çıkmıyor mu?yani pepe nin maaşını uefa mı veriyor.yok.şöyle düşün.pepe ye 2 milyon bonservis istediler.3 milyonda maaş.böyle yapınca izin yok 5 milyon maaş verince yapabilirsin.böyle saçmalık olmaz.

forvetlerin gol sayılarına gelirsek.en önemli kriterlerden biri takımın attığı toplam gol sayısı ve forvetin attığı golün buna oranıdır.bursaspor da fernandao gol kralı oldu.ama takım zaten 69 gol üretmişti.ne yani fernandao negroda dan daha mı?değil tabi.

haliyle şenol güneşin sisteminde forvetlerin gol sayıları ile başka sistemlerde attığı gol sayılarını karıştırmamak lazım.

ceza olayına tekrar dönersek.ideal ve yapıcı ceza sistemi maaş + bonservisin yıla bölünüp (kaç yıllık sözleşme ise) takımın toplam bütçesi şu kadar olmalı şeklinde olmalı.misal mitrovic 4 milyon bonservis yıllık 1 milyon avro maaşran 4 yıllık anlaşma ise ne yapar 8 milyon avro.böl 4 e 2 milyon avro mitrovicin senelik kulübü maliyeti çıkar.uefa derki senin yıllık bonservis + maaş bütçen 40 milyon avro.onu geçemezsin.gerçek yapıcı ve düzeltici ceza budur.bonservis cezası ise saçmalıktan başka bişey değil.haliyle delen olursa da fazla bişey diyemem.çünkü saçma ceza.manası yok.ibrahimoviçi sırf bonservisi olmadığı için almaya izin veriyorsun ama 2 milyon avro bonservisli oyuncuya izin vermiyorsun.böyle saçmalık olmaz.

bonservis + maaş bölü sözleşme süresi = yıllık 1 oyuncunun gideri.bütün oyuncuları bu şekilde hesaplayıp şu kadar en fazla olur dersen o gerçek ve yapıcı bir ceza olur.

muhtemelen bunu yapmamalarının nedeni maaşların şeffaf şekilde açıklanmamasıda olabilir.aslında bütün kulüplerde maaşlar şeffaf şekilde açıklanmalı.çünkü en büyük gider ve indiragandi buralarda oluyor.tff isterne bunu zorunlu hale getirir.

ideal 11 dedi ki...

bu arada demba ba şenol güneşin takımında olsaydı kaç gol atardı? tahminim 30 u çok rahat bulurdu.şenol güneş te zaten kendisi söyledi.en beğendiği forvet tiplemesi.çok özellikli.hem pivot hemde defansın arkasına sarkıyor.hemde pasör.

beagle dedi ki...

MO 2000 tarihinde ben master yaparken profesörüm "bilgisayar(arti Excel) kaç para? Sen kaç para maaş isteyeceksin? Bilgisayarin yapamayacağı birşey yapmadan bu parayi isteyemezsin" derdi.

Golcü için çeşitli tanimlar yaptik, çeşitli göstergeler kullandık. Ama hiçbiri ayni kosullar altinda bir karşilaştirma değil. Tecrübi yorumlar yapip tartisiyoruz. O sebeple tek bir gostergeden sonuca ulaşmadan diğer gözlere saygi gostermek de lazım.

Abu yu benim gözüm hic tutmamişti, bin kere açıkladım. Tahminim seviyesinde gol attı. Ama tahminimden az dakikada atti bir de Trabzona dönerek sans mans kritik gol attı. Buradaki kendini asmasini ise Övünç, Sports gibi arkadaşların tecrubelerinden belirttigi Afrikalilarin 25ten sonra gelismesi faktorune baglayabiliriz. Bence kabuldur. Ama 2-3 milyondan fazla baglamam çünkü bence 11de oynaması Beşiktaşın potansiyelini düşürüyor. Dakika/Gol oraninda ise Gomezden sonra en iyi adam görünüyor. Ama oyle değil. En iyi oynadığın dakikalarda Abudan gol yok, hangi mac perisansin, afam kontra montra gil buluyor. Issizken aldigin min ödül çıkan kazi kazan tadinda adam.

Başar bu sıra ekstrem ornekle dillendiriyor, ama ayni histeyiz. 32 yasina gelmis Negredo'nun karnesi 1 sezon hariç BJK santraforundan istedigimiz yerde değil. Niye risk ediyoruz abi? Hic ucuz olmayacak Negredo. 1-2 fazla ver Gignaci al, devre arası gene g.tumuz kalksin, seneye de olacağız diye :)

nathan dedi ki...

Negredo gelecek gibi. 20+ yapar bunda şüphem yok. Avrupa'da ne yapar olayı ise -eğer yönetimin gündeminde var ise- ortada ısıran bir vatandaşın varlığına bağlı. Onun tüyü bunun boyu diyenlere sadece şunu söyleyeceğim: Benim de yetersiz bulduğum Biliç zamanlarından farklı daha bireysel oynuyoruz. Siz hala tutmuşsunuz ön liberonun boyunu tartışıyorsunuz. Melekler erkek mi dişi mi bilemem ama az biraz gerçekçi olun. Atiba artık yarım sezon. Ki tam sezon haliyle bile bu sistemde daha ileri gidebilir miydik tartışılır. Alamet ve kıyamet. Atiba-Necip'le akıl fikir.

Huzeyfe dedi ki...

90'lardan kalma oldugumdan midir bilmem ama ben Weah ekolu forvetleri cok seviyorum. Tamamen kisisel zevk ile ilgili bir durum. Amokachi de biraz o tarzdi, Abou da oyle. Bu adamlar attiklari golleri genelde (tabiri caizse) yoktan var ettiklerinden hicbir zaman senede 20-25 gol goremezler. Ama attiklari golleri de yillarca unutmazsin. Amokachi'nin Trabzon'a attigi gol ornegin. Abou'nun da sezonun sonlarindaki yukselen performansi oyun tarzini degistirmesiyle oldu ki bunu Oguzhan'la oynadiklari ikili oyunlardan anlayabilirsiniz. Olmayacak golleri atan Abou'dan karsi karsiyalari klas bitiren Abou'ya dogru evriliyordu. Ama yine de en ust seviye forvetleri yakalamasi icin gidecek cok yolu var. Yolu acik olsun. Acikcasi Besiktas'ta izlemektense Premier lige giderse orada izlemeyi tercih ederim.

Negredo bence inanilmaz olur. Ozellikle orta sahalarla iliskilerine, dar alandaki oyunda duvar olarak orta sahayi rahatlatmasina filan bakarsaniz bence Oguzhan kariyer sezonunu yasar Negredo'yla.
Gignac bence Negredo'nun bir tik ustu degil. Farkli bir adam. Daha net bitirici ama orta sahayla iliskisi daha az. Daha bireysel, tekte gol atan bi adam. Bence bizim oyun cesitliligini artirmamiz gerek, 34 yasindaki Quaresma uzerine sezonu kurgulamak cok mantikli degil. Negredo hem kenar ortalara fena vurmayan hem de gerisindeki oyuncularla ikiye birleri cok iyi yapabilen bir adam. Bir de Gignac'in gobegi beni korkutuyor acikcasi. Salma potansiyeli olan bir adammis gibi geliyor.

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo. Tevellütümüz benzer ve aynı tarz adamlar demek ki. Ben yapı olarak pivottan daha çok Inzaghi tarzı adamları sevenlerdenim. Fakat söz konusu olan taktik tercihler olunca elbette diğerlerine de OK derim. Değişmeyen tek konu var: ortada ortalığı dağıtacak bir pitbull ihtiyacı.

beagle dedi ki...

@Kuzeyfo
Weah'in 30 yaş civarı oyunu Ronaldo Nazario ayarindadir. Ben de leblebici sevmeme rağmen Weah gördüğüm en iyilerdendir.
Amokachi rakibi sirtinda taşıyan, oyunu rakip sahaya yığan 2. Forvet gibi kullanmak dogru olan bir adamdı. Beklerin kötü, yaraticiligin azsa tam ihtiyaç olan buldozer. Yaninda Rasheed Yekini ile olan futbolu müthişti. 94 civarı. Santrafor olarak degerlendirmek biraz haksizlik olur.

Negredo için şunlara katilirim, duvar yönü ve Kafa vuruşta iyi. Zaten kariyerli de adam. Ayagi titremeyecektir. Yani Gignac olmuyorsa unknown adam alacagimiza o olsun. 15-20 bandina varabilir. Talisca artisi ile yetecektir.
Ah biraz da ön direk yapsa. Şenol hoca gelistirir mi :)

nuri mu dedi ki...

malaga gsnin 2. kalecisini 200 bin euroya alırken

2. ligin bolu beyi fenerin 3. kalecisine 1 milyon euro sayıyor

vay amk yaa

nuri mu dedi ki...

ve amk medyası üç maymunu oynuyor bu durum karşısında..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Ovunc bey lutfen yeni post acin artik gercekten kafayi kiriyoruz yeni yazilanlari okumaya calisirken :)

can dedi ki...

@ Sports Guy
Lafi agzimdan aldin. Yeni bir post acabilir miyiz arkadaslar?

Armagan dedi ki...

Negredo+ Lens + Miranda imkansız değil, tek isteğim forvet işi biraz erken bitsin bu sefer. Bir de baya yaşlı bir kadro olacağız, hocayı kolay maçlarda rotasyona ikna etmek gerek.

BurkayJK dedi ki...

Hazırlık maçları adıyla yeni bir başlık açılabilir. Başlığa da maç tarihleri ve maç sonu bilgileri girilebilir.

nathan dedi ki...

Yahu dert başlık olsun. Beşiktaş Yeni Sezon V2 der olur biter.

Kusura bakmayın beyler bu aralar işler çok yoğun transfer postu filan taslak hazırlıyorum yazmaya vakit bulamıyorum .

Biraz transferlerin netleşmesini bekleyeyim dedim yeni bir post için . En kısa sürede birşeyler ekleyeceğim .

Basar dedi ki...

Anladığım kadarı ile Orkan ve Negredo ile anlaştık. Detaylı analiz paylaşabilecek bir arkadaş var mı? Ne yaparlar, katkıları ne olur... Negredo'nun istatistikleri beni düşündürüyor, son 3 yıl 5, 5, 9 gol ile geçmiş. Bizde 20 bandına gelir mi? Hatta Abuobakar kadar bile atabilir mi? Orkan'da da keza bir önceki yıla göre düşüş var. Sıkıntı Antep ile mi ilgili yoksa çocukta mı bir sıkıntı var?

Bu transferler doğru ise geriye sadece stoper hedefi kalıyor. Bana kalsa (ve para olsa) Atiba'nın yerine de adam alırım (misal Malatya'nın Okechukwu)

Son olarak, fb'nin Boluspor hamlesini kutluyorum. Öyle Uefa'ya böyle davranacaksın. Bonservisi ile alamadığın her adam takımın maaş giderini arttırıyor. Piyasada 222 milyon € gibi abuk bonservis rakamları dolaşıyor. (Bu paraya şirket alsan daha fala kara geçersin) Menejerler piyasanın içine etmiş. Uefa efendi bunlara girmiyor, ıvır zıvır 1 milyon altta kaldın şak transfer yasağı modunda takılıyor.

Bizim de satılması gereken oyuncularımız var. Boyko, Miloseviç, Franco, vb. Bizim de gerekiyorsa benzer mod ile ilerlememiz lazım.

«En Eski ‹Eski   201 – 308 / 308   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara