.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Haziran 2017 Pazar

2017-18 Transfer Dönemi Mini Anket





Transfer Dönemini mini anketle açıyoruz . Gelişmeleri bu postta tartışalım ilerleyen süreçte biraz daha şekillendikten sonra klasik ilk 11 tahmini anketimizden devam ederiz .

Bu arada anketin ikinci sorusunda birden fazla şık işaretlenebiliyor . Şimdiye kadar gelen cevaplardan bunun çok anlaşılamadığını düşündüm :)


İlk sorumuzda stoper ezici üstünlükle kazanmış görünüyor . Transfer için en önemli kısım olduğunu düşünürken Marcelo'nun gidişine genel olarak sıcak bakılmaması normal sonuç . 


İkinci soruyu sağlıklı yorumlamak zor zira anketin ilk döneminde epeyce tek şıklı cevap var ve ne derece bilinçli şekilde tek cevap verildiğinden emin değilim ama sonuç birinci soru ile uyum içerisinde görünüyor . Kişisel tahminimce 1. sırada olmasını beklediğim Yusuf Yazıcı'nın geride kalmış olmasında Talisca etkeni ve belirttiğim tekil seçenek işaretleme sıkıntısı etken olmuş . Bunun dışında Deniz , Orkan , Lens gibi kanat oyuncularına da temkinli yaklaştığımızı gösteriyor . Quaresma tartışmasını sonlandıracak isimler olarak göze batmıyorlar muhtemelen . 


291 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 291   Yeni›   En yeni»
can dedi ki...

Sozlesmesi tamamlanmis veya opsiyonlu oyuncularimiz da (Aboubakar, Talisca) bu listeye konulabilir. Bir de bu listeyi hangi kistaslarla hazirliyoruz? Mesela Ibra'nin da adi geciyor. Gignac'in transferi de Ibra'dan daha olasi mi emin degilim. Resmi olarak 1 milyon euro aliyor olsa da toplam maasi 4 milyonmus Tigres'te, ayriyetten kuluple aralarinda bir ask var, asla ayrilmak istemedigini, orda emekli olacagini defalarca soyledi gectigimiz aylarda.

yilmaz dedi ki...

@can gignac her transfer sezonu düzenli olarak gelir bize. Ayrıca, Jackson Martinez, Eder Balanta bunlar da yakında kaptanlığa yükselebilir.

carlito dedi ki...

Sanırım Vida ve Titi transferleriyle stoper mevzusunu kapatacaklar.. Eğer Marcelo kalacaksa benim için sıkıntı yok, Vida ile partner olurlar.. Titi, Tosic ve diğer takımda kalacaklar da rotasyonda alternatif olarak yer alırlar.. Lakin Vida hangi parayla alınacak mesele o.. Kaynağı Marcelo'yu satarak yaratmayı düşünüyorlarsa o durumda ancak Mangala gitmek beni sakinleştirir (bu espriyi benim de yaptığıma inanamıyorum!) zaten ankette de oyumu stoper önceliğine ve Mangala'ya verdim.. tabii sadece Marcelo'dan gelecek parayla hem Vida hem Mangala'yı getirmek çok zor, ancak kiralık formülleriyle olabilir.. bence en iyisi fazla maceraya girmeden Marcelo'yu elde tutup Vida'yı farklı bir şekilde almanın yolunu bulsunlar.. nasıl yapacaklarını da ben mi söyleyeceğim canım, ben kombinemi aldım üstüme düşeni yaptım, geri kalanı da yönetim düşünsün ;)

dominic molise dedi ki...

arkadaslar toplanin, milli takim mevzusunu cozdum.
olay turkiye'de geciyor jajajaaj

bence acun medya vs demiroren medya kavgasi yasaniyor. bir tarafta demiroren, fatih terim ve takimin buyuk cogunlugu; diger tarafta ridvan dilmen ve acun medyali sporcular -isimleri vermeme bile gerek yok-

spoiler veriyorum, kazanan her turlu terim olur. neden mi? cunku adam kaostan besleniyor. dunku konusmasini izledim ve adamin sakin durusuna, detayli ve dikkatli cevap vermesine bayildim. arda turan'in telefonla baglanmasi resmen liselilik.

ama tabii bir de su var; terim zaten yildirim demiroren'le beraber gidiciydi. acun medyacilar neden suyu bulandiriyorlar ki? cevap basit, ego savasi. yani basarisiz olduklarinda hem demiroren hem terim zaten gidecekler ki cok omurleri kalmadi.

ama arda ve grubu buyuk ihtimal oynamayacaklar bir daha. sonrasinda da basarisizlik geldiginde (ki her turlu gelecekti zaten) masum olacaklar. ki zaten en fazla 1 yil icerisinde yeni basarisizlik hikayeleri gorecegiz.

eyyorlamam bitti.

yeni gelen yonetim ridvan'li olacak bence. ilk isi de zaten yabanci siniri ile oynamak olur bence. teknik direktor olarak da abdullah avci olur diyorum. hukumette iyi destek bulur.

beagle dedi ki...

Oturmuş savunma liderini gönderip ayni paraya ulkemize uyumu en zor Slav cinsinden oyuncu almak açiklanamaz bir risk olur. Kiev başkanı ruh hastası abi zaten aynı paraya oyuncu vermez.
Plan Marcelo'dan cash gelsin bonservissiz Vermalen ve Titi ile savunmayı doldurup, Abu'ya para gömmek ise yapmayin gözünüzü seveyim... Cenk-Abu arasinda karar verememisken savunma bozulmaz. Sezon sonu net gördükki Atibasiz oluyor da Marcelosuz olmuyor!

Şu anda sakin olup bonservissiz Titiyi alip, santrafor icin pusuya yatma ve yedeklilerden birini paraya vevirme zamani. Sırasıyla Q, Tolgay, Adriano grubundan birini satmaliyiz. Marceloyu değil. Tolgay kontrat isinde de buyuk problem olur. Oyunundan cok, karakter itibariyle paraya cevirilmesi en dogru adamlardan.

sports guy dedi ki...

Transferde en cok gormek istediginiz oyuncu anketinde burak yilmaz'in adini gorunce krize girdim, bilgisayar otomatik shut down komutu verdi.

Ridvan Terim savasini ridvan kazanir uzun vadede. Adam yillardir bunun yolunu yapiyor, er ya da gec amacina ulasir. Zaten o baskan olana kadar elimizden geleni yapmamiz lazim, sonra yine eski duzene donus yapilir :) quaresmaya kirmizi gosteremeyenler delgado sarilari gostererek on kisi birakmaya baslarlar bizi, sonrasini biliyosunuz zaten.

Olan demirkol'a oldu, iki gundur yedigi fircalarla 100 kisinin yillik sac bakimi yapilirdi valla.

QuaresmA dedi ki...

Tolgay nereye giderse gitsin büyük ihtimalle değerini arttıracaktır. Satışı gündemde olan tüm oyuncularımız muhtemelen tavan fiyatlarındalar şu anda. Bu açıdan bakınca satmaktansa parlatmanın en uygun olduğu oyuncu Tolgay.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Titi'nin +1 opsiyonu var. Kullanılmasıyla ilgili haber görmedim. Bonservissiz transfer işi zor olabilir.

Q7 Katar'a gitti koşarak geri kaçtı. Yüklü kontratını bırakıp aldığı paranın 5te belki 10da birine Portoya geri döndü. Bu adamın para için Çin'e gideceğini düşünmek iyimser bir yaklaşım ki kontenjan muhabbetine o işler de zor. Ayrıca Dünya Kupası için bu sene kalmayı seçecektir.
Para gelmesi için ibre Tolgay, Marcelo, Adriano üçgenine doğruluyor. Ederi olan adamlar bunlar.

Eğer iki - üç kez oy kullanılmıyorsa , ilginç bir şekilde yorum olayına pek girmeyen epey takipçimiz var demek oluyor :)

Aramızda şu Raskolnikov isimli şaklabana benzer düşünen var mı diye koydum Burak Yılmaz 'ı :D . Trollerimiz olsa da kendisine oy çıkmadı . Neyse ki o kadar düşmemişiz :)

turgay dedi ki...

titi mali düşüncede iyi ancak marcelo gidecek diye alınıyorsa sağ da oynayamıyor sol ayaklı. rotasyon diyorsak tosic-atınç varken titi de geliyor. tosic sol bek rotasyonuna da kayacak diyorsa caner-adriano var. adriano ileride oynayacak diyorsak deniz ve orkan diyorlar töre gelecek lens yazılıyor birde. benim kafam almadı bu kadar denklemi

yilmaz dedi ki...

ben de marcelo-titi şeklindeki bir defans'a fitim. Yedekler de mitrovic, tosic atınç olacak bu durumda. Bu kadar yeter, hoca dar rotasyonu seviyor. Zaten uefa'ya 22 oyuncu verebiliyoruz.

Vida işini hiç sevemedim başından beri. Yani bu adam birden neden bu kadar popüler oldu anlamıyorum. Bu adam buraya 2'den aşağı maaş alarak gelmez muhtemelen. Ukrayna Rusya takımlarından bonservissiz oyuncu almak da çok kolay değil. Baya külfetli bi transfer olacak, bence hiç gerek yok.

Futbolumuzdan Ukrayna - Rusya'yı çıkartmamız lazım. Gruplarda da gelmesinler, oyuncularını da almayalım lütfen.

Şampiyonlar liginde gruptan çıkacak takımın stoperi tosic olmaz diyoruz, ama şampiyonlar liginde Tosic'in takımının olduğu grupta 4. olup elenen takımın stoperi için yanıp tutuşuyoruz. Gerçekten garip bir milletiz.

BurkayJK dedi ki...

Bir takımda üç sol ayaklı stoper çok fazla. Millet bir tanesini zor buluyor. Tosic'i sol bek yedeğine yazmayalım hiç, çok rahatsız ediyor beni. Titi geldiyse Atınç geri dönsün. Buralarda olacağı yok, olacaksa Almanya'da olur o çocuk. Titi'yi izlemedim ama burada ısrarla isteyen arkadaşlar vardı sanırım. Onlara güvenerek ben de Marcelo-Titi ikilisine olabilir diyorum. Yalnız Marcelo giderse oraya bir "yıldız" alınmalı.

Huzeyfe dedi ki...

Marcelo'yu satmadan once eger bonservissiz veya kelepir fiyatina ayni kalitede sag stoper bulduysan 8-10 neyse sat. Yoksa sattiktan sonra arayacaksak isimiz var.

emruli dedi ki...

Marcelo, en son satılacaklar listesinde ilk sıradadır benim gözümde veya Oğuzhan ile çekişir. Ama söylenildiği gibi bonuslarla birlikte 9 milyon kazanacaksak hiç düşünmem. Tabi düşünmem derken yedek bir planım varsa dusunmem. Umarım vida'dan daha iyi bir yedek planımız vardır.

Son 2-3 senedir bizim icin hayal sayılabilecek bonservis bedelleri kazanıyoruz. Ufak hatalar haric, zamanlamayı da bir kenara bırakırsak, takviyelerin fayda/maliyet oranları gayet iyi. Bakalım önümüzdeki gunler neler gösterecek. Transferin son gunu yine bayağı hareketli gecer :)

fidddas dedi ki...

-- mevcut durumda bonservisi bizde olan forvetler cenk ve pektemek...
-- temmuz 15'e kadar iyi bir hatta iki forvet almak zorundayız...
-- oyun tarzımız gereği defansa kimi alsak bize 2-3 sınıf atlatmayacak.
-- vida'nın bize sınıf atlatacak bir defans olduğunu düşünmüyorum. marcelo satıp vida'ya kaynak yaratmak dünyanın en saçma transfer politikası olur sanırım...
-- bana kalırsa bizim için stoper : basit hatası düşük pozisyon bilgisi marcelo kadar olanı
-- bundan fazlası için biz eğer adriano, tolgay, marcelo, oğuzhan satacaksak o zaman bu kez başka pozisyonlarda sorun yaşayacağız.
-- marcelo, mitrovic, tosic, transfer ve alt yapıdan genç bize defans rotasyonunda yeterli olur. burada yapılan tramsfer bence vida olmamalı. en azından sözleşmesinde 6 ay kalmış oyuncuya 5-6 milyon euro bonservis vermemeliyiz. o paraya öküz gibi forvet alırız.
-- şl de ilk iki torbadan bayern ve barcelona çekince zaten defans ikilin yukarıdaki gibi olsa bile orta sahan çökerse bir şey değişmeyecek.
-- ama şl de ilk iki torbadan spartak moskova ve porto çekersen bu durumda defansta yaptığın basit hatalar sana maç kaybettiriyor ama iyi bir forvetin varsa bunu zatne telafi edebiliyorsun.
-- q7 kalacağına göre ve hocanın açıklamalarına göre biz talisca varken benzer oyunu oynayacağımıza göre forveti bu yapıya uygun almalıyız.
-- önde talisca, babel, q7 oynarken temassız 6 numara ile biz her zaman defanstan şikayet ederiz diye düşünüyorum ben.
-- talisca, oğuzhan, atiba bunlar iyi oyuncular ama biz oyunu dikte edecek üst seviye (şl için) takım değiliz bu sebeple temaslı adam lazım bize en azında şl için. yoksa adamlar topu koşturmaya başladığında adamlara sertlik uygulamayınca deli gibi koşuyoruz.
-- umarım şenol hoca lyon maçlarını bir kaç kez izlemiştir.

Emrah dedi ki...

Bu seneyi hiç oyuncu satmadan geçirmemiz imkansız. Minimum 6-7 milyon Euro gerekecek gibi görünüyor. Bence en satılabilir oyuncumuz Quaresma ama maalesef gitmek istemiyor. Onu satıp Lens'i alsak harika iş olurdu. Onu geçiyoruz. Benim ikinci sıra için adayım Adriano. Beşiktaş'a gelmiş geçmiş en iyi sol bek. Harika oynadı. Stattan izlemesi ayrı keyif ama Ekimde 33 yaşında olacak ve Caner'i yedek oturtmak bizim seviyemizdeki bir takım için büyük lüks. Para ediyorken satılması en uygun ikinci aday. 3. adayım pek para etmez ama Atiba. 1-2 milyona bile talibi varsa gidebilir. Adamın hakkı ödenmez ama temaslı oyunu hiç olmadığı için büyük maçlarda zayıf kalıyoruz. Gökhan Keskin artık genç bir Appiah adayı bulsun takıma. 4. adayım Gökhan İnler. Şenol hoca niye oynatmıyor diye yakınıp duruyorduk. Son maç oynattı. Bu adam bitmiş dedik. Hoca oynatmıyorsa bir bildiği varmış. Bizde olmadı. Bayağı da maaş alıyor. Kızanlar olacaktır ama ben Necip'i daha bir beğenmeye başladım bu sene. Kendisi de yedek kalmak istemiyordur. Bedava bile verilebilir. 5. adayım Mitrovic. İzlediğim kadarıyla hiçbir açıdan ümit vermedi. Havadan zayıf, kademe yaramaz. Sert değil, hızlı değil. Ben mi anlamıyorum futboldan bilmiyorum ama bana bu adamı bedelsiz almayı düşünüyoruz ne dersin deseler düşünürdüm. Hala milli takıma seçilirken ve piyasası varken zararın neresinden dönülse kardır diye düşünüyorum. Geriye zaten para edebilecek Oğuzhan, Tolgay ve Cenk Tosun kalıyor. Bunlardan Oğuzhan takım için çok önemli ama piyasasını yaptı gibi. Ben 12-14 milyona falan gönderirsek 1-2 sene sonra bize bedelsiz geri geleceğini düşünüyorum:) Tolgay daha tam değerini bulmadı. Bu sene de kampta sakatlanmazsa seneye epey prim yapar. Aboubakar takıma dönerim seneye Beşiktaş'a bedelsiz giderim diye rest çekse tam süper olur. Devre arasında temsili bir ücrete basarız imzayı. Marcelo takımdan gitmesi gereken son adam. En sorunlu bölgemizde bana göre Beşiktaş tarihinin belki de en iyi stoperi. Daha 3-5 sene de verimli oynar. Adam Türkiye liginde açık ara hava hakimiyeti en iyi stoper diyordum. Şampiyonlar ligi ve Uefa'da da hava topu başarısı en yüksek oyuncu olmuş bu sene. Yani Avrupa çapında iyi bu konuda. Porto, Benfica olsa 20'den aşağı okutmazdı. Kafa golü yemiyoruz. Acayip önemli bir olay. Mal GS devre arasında bir tane uzun stoper almadığından en az 10 puan kaybetti.

hayalet dedi ki...

En çok sevindiğim nokta fb nin aynı transfer mantığıyla devam etmesi. Valbuena gibi bir oyuncuya bonservis+maaş toplamı 15 milyon euro gibi bir parayı vermek ancak onların yapacağı iştir. Kuyt gibi olur düşünceside sadece romantizmden öteye gitmez.
Ben açıkçası yine rakipsiz olacağımızı düşünüyorum. Zaten yapılacak transferler cl odaklı olacak, bu belli. Özetle yine basketbol izleyecekler. :)

nuri mu dedi ki...

Başakşehir elia yı istanbula getirmiş alırlarsa mantıklı işler yapmaya devam edecekler.
Babelin muadili bir adam bence aşağı kalır yanı yok..

@hayalet
Valbuena transferi maliyet açısından bilemem ama saha içinde doğru transfer
Alexten sonra on numarayı ersundan sonrada t.direktör koltuğunu dolduramadılar bir türlü
Aykut Kocaman yıllar sonra doğru hamle hoca için
Mehmet ekici ve valbuena transferleri de bence doğru transfer en azından ihtiyaca yönelik

Lens (veya yerine oyuncu) + bir forvet aldıkları zaman bizden aşağı kalır yanları yok
Bölge bölge bakıldığında sadece beklerde bizden geri gibi görünüyorlar ama a.kocamanın oyun sisteminde onlarda fazla sırıtmazlar zaten..

Bence bu yıl son iki yıla göre çok daha zor geçecek
Onun için marceloyu satmayın lan
Para veren varsa q7 veya Adrianoyu satalım
Onlar olmazsa da tolgay gitsin bence
Marceloya nazaran yokluğunu daha az hissederiz..

nuri mu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Quaresma'nin satilabilmesi duses olurdu ama yasi ve Cin'e gitmek istememesi yuzunden imkan vermiyorum. Bu durumda para edebilecek oyunculardan satilmasinin en az koyacagi adam ilk 11 oyuncusu olmayan Tolgay, sonrasinda ise icim aciyarak Adriano. Marcelo'nun, Oguzhan'in filan satilmasi soz konusu bile olmamali. Acikcasi, transfer yapmak kadroda boyle onemli kayiplara neden olacaksa, ben transfer yapmasak da olur derim. Tosic (Atinc) -Marcelo (Mitrovic) defansi, Quaresma, Tore, Babel, Adriano/Caner kanatlari filan rahat rahat goturur. Beklerimiz super. Orta sahada buyuk sikintimiz yok zaten, belki Inler de biraz topa girer. Forvete de Cenk'le donuserek oynayacak bir kiralik oyuncu, Pektemek muzmin yedek...Ohh mis gibi kadro! Yeniden defans, orta saha kurgusu yapmak, gelen oyuncu alisti mi alismadi mi dertleri yok. Walla hic gereksiz islere girmeye gerek yok.

can dedi ki...

@ Nurettin

Bence de Fener zorlu rakip olacak seneye. Kotu hocalar ve yonetim bu takimi buralara getirdi ama Kocaman'in toplamasi hic zor olmayacaktir. Kale, defans gobegi, defansif orta sahada sorunlari zaten yoktu; Valbuena ve Ekici transferleriyle ciddi eksiklerini giderdiler. Sag kanat alternatifi, yedek kaleci, ve yedek forvetle transferi kapatabilirler.

Basaksehir gene akillica stratejiler izliyor ama ne olur seneye halleri kestiremiyorum. Asil sinav onlari bekliyor. GS ise kapali kutu. Ne hocalarinin ne yapacagi konusunda bir fikrim var ne de kuracaklari kadro.

Basar dedi ki...

Bende @can'a katılıyorum. Adam alacağız diye kadroyu bozmak çok yanlış. Oyuncular da gitmeye pek gönüllü değil.

Veli, Pedro, Milo, Aras, Peksimet, Rhodolfo, Boyko 3-5 ne ediyorsa satalım. Abu'yu alabiliyorsak alalım yoksa 1 sene daha benzer kiralık ile işi götürmek durumundayız. Forvet transferi ile transferi kapatalım gitsin.

Bu arada, bu ffp kıtlığında Olcay'ı resmen bedavaya vermişiz. Olcay 200 k'dan net bir şekilde fazla eder. Tanınmayan Alman 2. liginden gelen bir adamken bile maliyeti bundan daha fazlaydı. Milli takım oyuncusu olmuş, şampiyonluk kazanmış bir adam 200 k etmez.

Bu arada rakipler borç batağındayken nasıl oluyor ffp'ye takılmıyorlar anlamak mümkün değil. Bence biz de takmayalım, bir defans bir forveti çıkıp geçelim. Şuraya bak, sanki satranç oynuyoruz, onu satarsak şu kadar gelir o parayla bunu alabiliriz... Kahrolsun uefa!

carlito dedi ki...

Olcay konusu beni de halen kahrediyor.. Müzmin yedek dahi olsa daha çook faydasını görebileceğimiz, fedadan sefaya sürecinin sembollerinden biri olan bir adamımızı kaybetmek bir yana, bu işten para bile kazanamamak tam bir facia! 200bin euro nedir ya, bedavaya hibe ettiler desenize şuna!
Söylendiği gibi sırf Mehmet Ekici transferini engellemek için yapıldıysa hiçbir akıllıca tarafı yok bu işin.. Ekici gelse nolurdu yahu, şu fenerde ne bok yapabilirdi? aksine daha iyi olurdu, şimdi yıldızı sönmüş ve yeni sezon için heyecan yaratmayan bir oyuncu konumundaydı.. biz ise Olcay'ı satacaksak bile en az 2 milyon kazanabilirdik.. Hep sezon sonu ortaya çıkacak gizli bir anlaşma olduğunu düşünmek istedim ama tık yok, eğer onların kadrosundan değerli bir oyuncuyu aynı şekilde beleşe getirmezsek kazıklandık sayacağım...

nuri mu dedi ki...

@can
aynen öyle
volkan
kjaer - skrtel
topal - josef - ozan (ozanı aykutun disiplini toparlayacaktır diye düşünüyorum)
valbuena - ekici
as forvet ve van persie

bu haliyle sağlam bir omurgaları var
kanat transferi ile kenarlar tamam olur
beklere gelince ersun veya türevi bir hocaya yetersiz gelsede aykutta pek sıkıntı olmaz..

benim tahminim birincilik için beşiktaş ve fener
üçüncülük içinde gs ve başakşehir çekişir..

QuaresmA dedi ki...

Bu kadar dış müdahalenin olduğu bir ligde artık herhangi bir takım için üst üste 3 şampiyonluk imkansız sayılır. 2 senedir domine ettiğimizden diğer 2 renklinin stadları bomboş, Digiturk de satamıyorlardır. Futbolun ekonomisi bu ikisi meydanda olmayınca dönmüyor. Biz Avrupa'ya bakalım, bu seneyi bize yedirmezler.

Zaitsev dedi ki...

* Olcay 200 binden fazlası eder mi? Eder. 2 milyon eder mi? geçin bu işleri. Kim Avrupa'da Olcay'a 2 milyon verir? Kimse. Türkiye'de? yine kimse.

* Yedekten girip 2 pas hatası yapınca yuhalanan eleştirilen bir adam haline geldi Olcay. Mutsuz gözüküyordu haftalardır. Seneye de kontrat yenileme durumunda piyasası da düşeceği için az maaş yerine iyi maaşı tercih etti. Gitmek isteyen bir oyuncuyu da çok kullanmıyorsan ve ilerisi için planın yoksa ederinin altına verirsin. Vereceğin maaşlar yanına kar kalır. TS'den aldığı kontrat yüksek olduğu için içeride alacaklarını bıraktığını da düşünüyorum.

* Trabzonspor imkanı ve parası varsa Fener'e oyuncu satmaz. Bursa'nın bize satmayacağı gibi. Olcay transferini bağlamayın Ekici mevzusuna.

* Potansiyel bir Yusuf Erdoğan transferi bekliyorum hala. Olcay transferinden Yusuf çıkarsa şaşırmam.

* Ekici'den Selçuk etkisi çıkmaz. Frikik golü atar mı atar ama tempolu bir oyuncu değil. Aykut 10 hafta sonra koşmuyor diye çekirdeği eline de verebilir.

* Fener kontratlı oyuncu peşinde koşuyor sürekli. bu da transferleri Avrupa'da oynatmayacaklar anlamına geliyor. Oyuncu satmıyorlar ve para eden adamları yok gibi. Hedefe ligi koymuşlar. Cezaya fit olup 4cü yıldıza gidecekler.
* Kadro olarak transfer yapmadan da bazı oyun sistemleri için iyi kadroları var. Pereira ve Aykut tarzı için güzel kadroları var. Pereira kalsaydı 32-33cü haftaya kadar zorlarlardı bizi.

* Transfere gelirsek; bu orta saha + hücum tarzıyla oynayacaksak stoper almaya gerek yok. Boşa para vermiş oluruz. Forvet alıp transferi bitirmeliyiz.

* Çebi Asporda 10 milyon avro teklif gelse başkana Marcelo'yu satalım derim dedi. Marcelo konusunda bir aksiyon olabilir.

planck dedi ki...

marcelo vs vida: https://twitter.com/OptaCan/status/806158769612791809

şampiyon olmuşuz adamlara +10 puan fark atmışız niye fener konuşuluyor blogda anlamadım yaw.

Hidayet dedi ki...

açık söyleyim , bu ffp ile ilgili bize özel koşullar olduğunu , fakat bilmediğimizi , ya da yanlış bilgilendirildiğimizi düşünüyorum . aklı başında insanların olduğu burada bile geçen yıl bu zamanlar , ffp 'nin sözde bu sezon sonu (2016-2017 ) biteceğini söylüyordu herkez, istisnasız . sonra 4-5 ay önce başkan bir çıktı , konuştu , meğer bir yıl daha varmış ! fener aldığı oyuncuları çatır çatır avrupa'da falan da oynatır , ceza falan da almaz . başakşehir yine , yeni bir oyuncuyla imzalamış . bizim spor muhabirleri bile "büyük transfer var , yazarsam bozulur " palavrası peşindeler . yönetim bize yalan söylemez demeyin, geçen yıl abou ile 4 yıllık anlaşma sağlandığını , hatta ilk taksitin kira bedeli gibi ödendiğini, o yüzden yüksek olduğunu bizzat başkan söylemişti , elde abou falan yok . "beyaz yalan" ları seviyorlar ,kendileri söylemişlerdi. yani diğer takımlar için de ffp varsa da bizimki gibi değil , ya da bizi eksik bilgilendiriyorlar

sports guy dedi ki...

@hidayet hocam bu kadar komplo teorisi bunyeye zarar :)

Takimlarin ffp anlasmalari sir degil bir sey degil, resmi siteden aciklaniyor uefa tarafindan.

Ffp her sene agirlasan bir mevzu, fenerbahce de kesinlikle oyuncu satacaktir bu arada avrupa'yi riske atamazlar. Kjaer gitti bile bence, transferleri yaptiktan sonra aciklayacaklar diye dusunuyorum ben. Yoksa 4. Yildizi taktiklari sene uefa'dan ban yemeyi kaldiramazlar.

Ayrica o herkes, istisnasiz'in icinde ben yoktum. Ffp'nin sonunun ne zaman oldugu dedigim gibi uefa'nin resmi sitesinde yaziyor. Oradaki problem su, bizim bu sene bonservis kisitlamasinin kalkmasi ihtimali vardi. Ama gozetim her halukarda devam edecekti.

Ha yeri gelmisken sunu da belirteyim, ffp bitince de her yazi boyle gecirmek durumundayiz artik. Her sene transfere - 15 20 bonservis hic bir kulup yazamaz, yazarsa yeni anlasmayi yer oturur.

Hemen yapmazlr ama iki seneye tekrar cokerler kafamiza. Mantikli davranmak sart. GS podolski arti bruma gonderdi daha yerine adam koyabilmis degil. FB ekiciyi bonservissiz aldi, valbuena'ya bonservis odeyecek o da ne kadar belli degil. 4 milyon olsa 4 milyonluk satis yaparsa bonservis kisitlamasina uymus olacak.

Hemen duygusallasip gaza gelmeyin, su an sadece soylentiler var ortada. Biz neyi cekiyorsak diger takimlar da cekiyor diye kac kere soyledim burada. Ingilizceniz varsa acin okuyun anlasmalari, yoksa da biz yardimci oluruz zaten.

Hidayet dedi ki...

@sports guy

oruçluyum . "burak yılmaz adım adım beşiktaş'a " haberini okuyunca kan beynime sıçradı . kan şekerim de düşmüştür , düzelir :)

fakat aboubakar yalanına ne diyeceksin merak ediyorum . hani 4 yıllık anlaşmıştık , ondan yüksekti kira bedeli. kimse sen böyle demiştin , nerede kardeşim aboubakar demiyor .

neyse , sırf şu stoper açığının bile 2 yıldır çözülememesi basiretsizlik göstergesi . şimdi de o bölgenin en iyi adamını göndererek bir açık daha kapanacak ya da yaratılacak . biraz daha bilinçli işler beklerdim . mesela bonservisi elinde bi adamın daha önce anlaşılarak sezon biter bitmez anlaşılması ya da defalarca izlenilen genç bir transferin açıklanması . para kazanabileceğimiz transferler . böyle kiralamaya devam edersek , sanki elimizde iki yıl sonra ozzy -tolgay'dan başka birşey kalmaycak

turkkant dedi ki...

Transfer sezonu bitmeden yorum yapmak doğru olmaz. Öte yandan, doğru planlama demek aslında, şirketlerdeki gibi pozisyonlar için back-up'ının planlanmış olması. Beşiktaş çok planlı programlı gidiyor gibi bir algı var. Bu doğru değil.

- Sosa gidince yerine alınan oyuncu Talisca. İki oyuncunun birbirleriyle alakası yok.

- Gomez gitti; Abubakaar geldi. Keza aynı şekilde çok farklı tipte oyuncular.

Farzedin ki,Nişantaşı'nda eviniz var (Sosa). Biz o evi satıp yerine, 2 ev kiraladık (Talisca-Abu), 1 de bağdat caddesi fiyatına Pendik'ten 2+1 aldık (Mitro). Sonuç evin parasını kiralarla yedik, Pendik 2+1 de satsan para etmiyor. Şimdi mecburen diğer evlerimizi satmaya çalışıyoruz.

Beşiktaş başarılı taktik manevralarla transfer sürecini götüren bir takım. Ancak çok iyi kurgulanmış genel bir strateji filan olduğunu ben düşünmüyorum. Bu da genelde sürdürülebilir bir durum değil.

planck dedi ki...

ormanın yönetim tarzı günü birlik hamlelerle göz boyamak şeklinde. fakat hamleleri sağlam oluyor. gomez sosa talisca abuş hep yaz sonunda alınan oyuncular. marcelo atiba gibi oyuncuların olduğu bir oyuncu portolyosu yok klübün. hoş madem öyle psv'nin oyuncuları takip etsek o da yeter :) daha göz önünde olan sıkıntı ise transfer döneminde kimi ne kadara satılacağını bilmediğimizden kimse ile anlaşamıyoruz. haziranda elimizdeki para belli olsa temmuzda kampına oyuncular yetişseler falan bunlar hayal gibi malesef, anca bonservissiz isimlere maaş basıp getirebiliriz :/

turgay dedi ki...

Tamer Tuna'nın osmanlıspora gitmiş bakalım kaç hafta antrenörlük yapacak orada. Yerine şenol hocadan sonra devam edecek biri gelsin isterim ama o kapasitede kaç tane adam var piyasada tartışılır.

planck dedi ki...

Tamerin yerine yasin gelsin altyapıdan fakat şenol güneş gidince yerine avcı veya ersun gelir anca

planck dedi ki...

Hoca 3.5M yıllık maaş ve yardımcı olarak da tugayı istemiş diye dedikodular çıkmış.. Bilemedim.

Hidayet dedi ki...

yahu o değil de sezon bitmeden duyumcu arkadaşlar vardı burada , klüpten , yönetimden haber alırlardı , yok mu bişey ,daha netleşmesi gerekirken herşey hiç tık yok . quaresma ertesi gün gidiyordu falan :)

sports guy dedi ki...

Valla hocanin istedigi paraya degil de bunu sizdirana catarim ben. Ne bu abi? Hocanin hakki bence, ki hakki olmasa bile ayip ya. Galatasaray mi olucaz, onlarin taktigi cunku bu, hocayi medyaya yedirmek.

Anlasmazsaniz anlasmazsiniz ya. Kilif hazirlamayin ekstra bunun icin, ne gerek var? Sirf iki sene ustuste sampiyon yapan hocayi gonderirken laf yemeyelim diye yapilan algi operasyonu, cok ucuz, cok.

"Kimse besiktas'tan buyuk degil" derler, sonra marcelo q7 satisina laf ederler ama hocaya sallarlar. Cok acayip ya. Tutarli olun ya. Sinirim zipladi yine gece gece.

beagle dedi ki...

Transfer haberlerini bir karistirdim, akşam akşam dumur... Q şişirmesine teklif falan gelmediginden Besiktaşin 3 senede 7 milyon Eurosunu yiyecek. Tek ciddi teklifi alan Marcelo'yu da belliki sirtindan iterek gonderiyoruz... kac paraya? 7-8 e. Neyi çözecek? Mitrovicle mi oynayacagiz?

nathan dedi ki...

Bazı Beşiktaşlı haber siteleri de 3,5 milyon işini yazmış. Şenol Güneş'i zaman zaman ciddi eleştirenlerdenim. Ancak, birincisi ben hocanın bu rakamı istediğini sanmıyorum. Velev ki istemiş olsun. Öyleyse tek nedeni gerçekten ayrılmak istiyor olmasıdır ve parayı gerekçe gösteriyordur. Tamer Tuna'nın ayrılışı da bunun bir göstergesi olabilir.

nathan dedi ki...

Bir de golcü için arada Llorente ve Gignac lafları dolaşıyor. İkisinden hangisi denirse elbette Gignac.

planck dedi ki...

gignac zaten ankette var :)

adriano için teklif lafları var yine 6M diye yazmışlar. antepten falan da bi çocuğu yazıyorlar 1.5M bonservise anlaşımız falan. bence hocanın sözleşme detayları dahil ortalığı karıştırma amaçlı/menejer kaynaklı haberler. ha hoca ilk başta şakayla karışık 3.5 demiştir 2.5a anlaşmak için, anca öyle olabilir. bakınca adam beşiktaşta puan ortalaması en yüksek teknik adam. ligte de en çok galibiyet alan hoca. aykuta fener en 2 verecektir. umarım milletin diline düşürmeyecek bir rakamda anlaşırlar, bir maç kaybedince doberman ya bu şenol 3M almıyo mu arkadaş diye havlamasın.

nathan dedi ki...

@planck. Medya hala Burak-Beşiktaş diye bağırıyor. Umarım Şenol Güneş'le ilgili yaşanan kriz bununla ilgili değildir. Zira Beşiktaş taraftarının tavrı net. Burak'ı istemiyoruz! Bu durumu ilgili "her kesimin" anlayışla karşılaması gerekir. Durduk yere krize hiç gerek yok. İmkanlar elvermedi o şu bu oldu vs. Sonuçta ekstrem şekilde mecbur kalırsak Cenk-Pektemek-Altyapıdan golcü üçlüsüyle dahi devam edebiliriz. Ki Pektemek konusunda bu olaydan bağımsız düşüncem yolların ayrılması yönünde.

Gaip dedi ki...

Bu takım Seneyede Acık Ara Sampiyon olur Eğer olmasın Chat Odalari nı gezmeyi bırakırım

dominic molise dedi ki...

sevgili renktaslar;

burak yilmaz'dan falan onemli bir sorunumuz var bence: tolgay.
bana sorarsaniz su an takimdaki en paragoz adam. buyuk karakter sikintilari var ve sozlesmesi 1 yil sonra bitiyor. ve italya'dan kendisini isteyen takimlar var.
bence yonetim acilen bu oyuncu ile kararini netlestirmelidir.
hoca ile oturup tolgay'in onemi sorulmali, ona gore bir kontrat onerilmeli, kabul etmiyorsa da elden cikarilmalidir. yoksa bu adam bence bas belasi olacak. acikcasi oguzhan gidiyorsa kac para istiyorsa verilsin kontrat yenilensin, oguzhan kaliyorsa da turkiye disina satilmali. hatta mumkunse ek madde koydurarak (turkiye'ye donecekse besiktas oncelik olmali).

bir diger sorun da caner arkadasimiz olacak. bu adam oynamadigi zaman cok fena huzursuzluk yaratabilecek bir oyuncu. babel'i de kesemeyecegine gore seneye sol bekin 1. adami olmali. baska secenek yok. zaten karakter sorunlari var, bir de oynatilmazsa cok fena karistiracak gibi duruyor takimi. dolayisiyla adriano gitmeli diyorum ben, takimda en begendigim adam olmasina ragmen.

q7 efendimizin de son para ettigi transfer sezonu bence bu. dunya kupasi motivasyonuyla bu sene gosterdigine benzer bir performans gosterebilir belki ama 7-8 milyon euro zarara sokmus olacaktir bizi yine, cunku neredeyse emeklilik donemine girmis olacak gelecek yaz. kaldi ki ben bu sene de cok iyi bir sezon gecirdigini dusunmuyorum.

bu uc oyuncudan yaklasik 22 milyon euro para girebilir su an kasamiza. marcelo illa satilmak istiyorsa bile bence oncelik o olmamali. hatta tolgay bile kontrat uzatiyorsa kalabilir bence cunku oguzhan bu sene olmasa da seneye her turlu gidecek, orasi kesin.

adri+q7 bence eksikligi en az hissedilecek futbolcular olurdu. ffp olmasa bile ikisini de satardim ben para ediyorlarken. senol hocanin da acikcasi bu satislara karsi cikacagini sanmiyorum. q7 ile arasi belli. adriano'yu da dedigim gibi caner'i daha kolay idare etmek adina elinden cikarabilir.

15 milyon euro para ile transfer donemini bence kapatabiliriz ki hala veli, pektemek, boyko, franco, milosevic, beck, aras gibi adamlardan da az cok para kazanabilir, takasta kullanabiliriz.

deniz turuc, azubuike, stingl, titi, aboubakar, yusuf erdogan, lens, vida (para yeterse)

vida=5
abou+lens=10 ml
stingl, titi=0
turuc, azubuike, erdogan, sobol=takas (aras, boyko, pektemek, milosevic, franco, kavlak, beck, tosic)

gg/stingl,
marcelo/mitrovic
vida/titi ya da titi/tosic
caner/sobol
oguzhan/tolgay
atiba/azubuike
lens/tore
talisca/turuc
babel/yusuf
abu/cenk

lens, yusuf erdogan, stingl, sobol, azubuike, deniz turuc hepsinin ortak bir yani var bence. hepsi hem basariya cok aclar (takim biraz doygunluga ulasti), hem de gencler. gencten kastim bir transfer daha rahat yapabilirler.


dominic molise dedi ki...

bu arada sag bek icin alper babacan da bosta. kontrati bitmis, simdi gozden gecirdim. yerli statusu icin iyi olablir stingl'a kiyasla.

yilmaz dedi ki...

@dominic molise

Hoca senin planlamana ya da ileride sana para getirip getirmeyeceğine bakarak vermez kararını. O performansa bakar, oynatmak istediği sisteme uyar mı uymaz mı ona bakar. Kariyeri yükselişteki oyuncular teknik direktör kararıyla gönderilemez, gönderilmemelidir.

dominic molise dedi ki...

@yilmaz, kariyer yukselisteki oyuncudan kastin nedir tam anlam veremedim.
besiktas 2 senedir sampiyon oluyor, dolayisiyla ilk 18'deki herkes icin neredeyse kariyeri yukseliste diyebiliriz o ya da bu sekilde. e 18'e giremeyen adamlardan alabilecegin para zaten belli. veli, aras, boyko inler'den 10 milyon euro alamayacagina gore bir sekilde birilerini elden cikarabilmen lazim ki kadroyu koruyabilesin. aboubakar kalsin istiyor kesin senol hoca, e caner, talisca da kalsin istiyor. bu uc ismin maliyeti zaten 10 ml civari olacak. yani anlayacagin kadronun korunmasi gibi bir hususun ffp dolayisiyla mantigi yok. yukaridaki postun amaci da kadroyu ne sekilde "koruyabiliriz" sorusuna cevap vermekti aslinda. o yuzden de marcelo'nun gitmemesi taraftariyim zaten. ama bir cozum bulunmali su asamada, o yuzdendir ki nacizane cozumumu yukarida belirttim.

yoksa hoca benim planlamama bakmasin zaten, yok bakiyorsa da scout yapsin beni maas versin. zaten issizim .o( ama kastin futbolcunun planlamasina hoca bakmaz ise burada yaniliyorsun. futbolcunun planlamasina bakmazsan fernandes 5-8 ml paraya satilabilecekken boyle bedavaya gider. tolgay da karakter olarak tam bir fernandes. seneye devre arasinda kadro disi kalir, sezon bitince de +2 ml imza parasi ile baska takima gider bedavaya. sen de futbolcunun planlamasina bakmadan ffp kiskacindan neden cikamiyor bu takim, borclar neden hic azalmiyor dediginle kalirsin.

turkkant dedi ki...

@dominic

Burada seninle çoğumuz hemfikir oluruz zaten. Q7'nin altenatifi Töre, Adriano'nun Caner... 3 aşağı beş yukarı benzer performans alırsın hiç oyuncu transfer etmesen de... Ancak, Marcelo gönderirsen Mitroviç'e düşüyorsun ki, iki oyuncu arasında 3 gömlek fark var, haliyle oraya benzer nitelikte bir oyuncu almaya kalksan dünya para eder. Rhodolfo bu kadar düşmese, onunla idare edersin, ama o da sakatlıktan dönemedi. Vida aldın diyelim 4 verdin, adam senelik 2,5 civarı istiyormuş.

Tolgay'ı satmanın ise uzun vadede riski var. Zira, senin de dediğin gibi, bizim Oğuzhan'ı 3-4 sezon daha elimizde tutabilme ihtimalimiz düşük. E o zaman fark yaratan tüm orta saha oyuncularımızı 2 sene içinde kaybetmiş olabiliriz. Görüyoruz GS ve Fener kaç yıldır o pozisyona adam bulamıyor adam akıllı.

Umarım Adriano ve Q7'ye teklif gelir de satabiliriz. Ancak gerçekten teklif var mı, yoksa basın mı şişiriyor?

planck dedi ki...

@dominic, tolgay ve adri caner değerlendirmene katılıyorum. fakat q7, adri ve ozzynin durumları tam belli olmadan yönetim hamle yapamayacak büyük ihtimal. bu 3lüden ikisi giderse tolgay marcelo vs hamleleri yapılacaktır. ama giden olmazsa temmuz sonuna kadar büyük sıkıntı.

Hidayet dedi ki...

burak-beşiktaş diye bağıran medya değil ki , bağırtan beşiktaş'ın başkanı. yolunu yapmaya çalışıyor . şenol güneş'e ver aboubakar -cenk'i tamam der . fakat ,eğer alamazsan /almayacaksan aboubakar'ı , o zaman burak olsun demiştir , o da hoca'nın o.tufan-s.aziz , e.derdiyok... defosu gibi defo işte . oyuncu izlememesi. açıkça aboubakar konusununda sadece maddi koşullar mı var , yoksa uğraştık ama olmadı demek için mi yapılıyor bilmiyorum.

hakikaten her kim isterse istesin, nasıl bir öngörü , nasıl bir vizyon anlamak güç . bir de işin içine taraftarla inatlaşma girecek ki hangi akıllı yönetim yapar bu işi anlamak zor . evet, transfer yaparken taraftara sorulmaz, taraftarın sevdiği oyuncu da menfaat icabı satılabilir de , modası geçmiş , posası çıkmış, üstelik bir de taraftarın nefret ettiği adamı, demba ba -gomez, abou'dan sonra oraya koymayı nasıl düşünürsün. beşiktaş taraftarı adamı ağlatır lan orada . youla geldi aklıma , "ne bijim taraftar bu abijim oynayamıyom " diye diye gitti. ne kadar yetersiz bulsam da ,kim bu burak için cenk'in yedek kalmasına razı olur ?

"caner'i nasıl kabullendiniz bunu da kabullenirsiniz" deniyor. ulan caner saha içinde rahatsız , herkese , her rakibe aynı . kendi arkadaşlarına bile rahatsız . fakat, caner, rakibinde görünce , keşke bende olsa diyeceğin , kıskanacağın adam . inter'den geldi . burak kim ? gs'lıların bile topu her ayağına alışında ıslıkladıkları , kuyruğuna teneke takıp çin'e gönderdikleri bir adam . bir tane bile gs'lı görmedim , burak'ın gidişine üzülen . ağlaya ağlaya gitti .şimdi iki yıl üstüste şampiyon olan , cl'de direk oynayan takıma dönecek . siktir lan !

dominic molise dedi ki...

@turkkant, "hatta tolgay bile kontrat uzatiyorsa kalabilir bence cunku oguzhan bu sene olmasa da seneye her turlu gidecek, orasi kesin."

"acikcasi oguzhan gidiyorsa kac para istiyorsa verilsin kontrat yenilensin, oguzhan kaliyorsa da turkiye disina satilmali. hatta mumkunse ek madde koydurarak (turkiye'ye donecekse besiktas oncelik olmali). "

tam olarak bundan bahsediyordum ben de. ama dedigim gibi simdi kontrat uzatti uzatti, yoksa elde tutulmasina imkan yok tolgay'in. hem avrupa hedeflerinden dolayi, hem takima bagliliginin dusuklugunden dolayi, hem de paragoz olusu ve karakter sorunlarindan dolayi. uzun vadede tolgay'i cok arayacagimiz kismina ben de katiliyorum, o yuzdendir ki kac para istiyorsa verin gitsin dedim abartarak. ama yineliyorum simdi imza atilmazsa sezon baslayana kadar bu adam devre arasi kadro disi kalir. en iyimser ihtimalle kendini zorlamaz, sezon sonu da kosarak uzaklasir +2 ml imza parasini da cebe atarak.

adriano'ya 3 tane cin takiminin teklifi oldugu cok uzun suredir yaziliyor. q7'ye de var ama gitmek istemiyor deniyor. ikna etmek yonetime ve hocaya dusuyor sanirim.

dominic molise dedi ki...

@planck, adriano-caner, tore-q7 degisikliginin bir mantigi daha var bana kalirsa.
q7 ile caner, ikisi de orta acmayi seven futbolcular. caner'in orta yapip q7'nin topa vurdugu pozisyon sayisi 50 maclik sezonda 1-2'den fazla kesinlikle olmaz. ya da q7'nin ortalayip caner'in vurdugu. dolayisiyla ikisi de ayni fonksiyonu goruyor atak gucu olarak. ikisinin de ilk 11 oldugu bir kadronun forvetinde aboubakar olursa adama gulerler. ben gulerim en azindan.

sozun ozu; birbirlerini atak gucu olarak bir sekilde notrler bu degisiklik. ha ikisi de 11 olacaksa forvet fernandao'vari bir adam olmali. o zaman da abou'ya para dokmeye gerek yok.

Başakşehir Elia'dan sonra Tunay'ı da almış . Visca gidici sanırım . Tam bize lazım adım aslında . Ceza sahasına girmeyi seven kanat oyuncusu Quaresma ile bu kadar farklı stile sahip bir adam büyük çeşitlilik katar takıma .

Keşke Pektemek+Gökhan Töre çakıp Cengiz'i alsak o da olur :)

Bu arada ben Abdullah Avcı'yı baya beğeniyorum . Burak Yılmaz olayıyla aynı kefeye konmaz . Bence Şenol Hoca'dan sonra en büyük aday olması lazım . Hem coaching olarak hem taktiksel olarak her sene üstüne koyuyor adam . Bu sene Bu sene oyunu rakibe verdikleri dakika sayısı bizden azdır . Taktiksel çeşitlilik konusunda da epey boyut atladı . İyi de bir Beşiktaşlıdır .

yilmaz dedi ki...

@dominic şunu söylemek istedim: Tolgay, Oğuzhan ve Cenk gibi oyuncular, üzerine uzun vadeli planlar kurulabilecek oyuncular. Gerek takımda tutar yararlanırsın, nereyedeyse sıfır risk. Verecekleri verim belli. Ya da 2-3 yıl gibi planlarla satışlarından para geleceğini öngörürsün, ki bu üç oyuncuda da bu beklenti var. Şimdi bu oyuncuları satmaya ya da takasta kullanmaya şenol hoca karar vermemeli. Çünkü şenol hoca vereceği kararı kendi oyun sistemine uyup uymaması ile, uyuyorsa da yeterli performansı verip vermemesine göre verir. Bunu anlatmak istedim. Diğer oyuncular üzerine bir plan tesis edilecek oyuncular değil. Bu oyuncular konusunda hocadan görüş almak daha mantıklı.

Tabii benim bu söylediklerim olması gereken, yoksa Türkiye'de planların günübirlik yapıldığının ben de farkındayım.

yilmaz dedi ki...

@dominic, "senin" derken senden bahsetmedim aslında, kulübün planlarından bahsettim. Başka bir paragraf daha yazmıştım onu silince biraz anlamsız olmuş, pardon. :)

dominic molise dedi ki...

@yilmaz, cok haklisin da tolgay uzerine kriket takimi bile insa edemezsin. takima bir aidiyeti yok, kaldi ki bence gittigi hicbir takimda takimin uzerine kurulabilecek kadar sahiplenebilecegi bir karakteri de yok. oguzhan'i da bu sene bile elimizde tutamayabiliriz, seneye bence imkansiz olacak iyi bir sezon gecirirse. cenk de acikcasi su an 8 ml euroya satilsa hic kimse uzulmez, buna bence sen bile dahilsin.

sozun ozu, besiktas su anki dunya futbolunda konumu itibariyla anca teknik direktor uzerine takim insa edebilir ya da necip'in. kaldi ki senol hoca da maalesef "su oyuncu kesin satilmasin" diyebilecek pozisyonda degil su anda. baskanin da acikladigi uzere "herkes satilik, yeter ki degeri verilsin". gecen sene de benzeri oldu bildiginiz uzere; sosa ile gomez'i senol gunes'in gonderilmelerine izin vermis olamaz. oyuncu gitmek istiyorum derse napabilirsin ki? tolgay ben avrupa'ya gidecegim, yeni kontrat imzalamam derse napabilirsin?

bahsettigimiz takimimiz hala sampiyonlar liginde gruptan cikamamis bir takim, kendimizi dev aynasinda gormenin pek bir anlami yok. oyuncu satislari ve sampiyonlar ligi katilimini devamli halde tutmadan da duzluge cikamayiz. kaldi ki oyuncu satisi bir taraftan cok onemli yeni gelenler icin. ingiltere'den bir forvet demba ba gitti besiktas'a orda cok basarili oldu, ben de olabilirim der. marcelo, lyon'a gider. fransa'dan gelmesi muhtemel oyuncular icin guzel bir ornek olur. oguzhan arsenal'e gider, tolgay inter'e vs...sattikca vitrinde besiktas'in ismini yukseltebiliriz. son donemlerde fenerbahce, galatasaray ile besiktas'in transferleri ve verilen ucretler arasinda ucurum olmasi buyuk bir surpriz olmasa gerek. bu sadece iyi oyunculari iyi pazarlikla almakla aciklanamaz. futbolcular icin de cazip bir takim artik besiktas. ve bunu futbolcularin degerlenmesi, tekrardan elit pazardan teklif almasindan bagimsiz degerlendirmek sacma olacaktir.

burada tek husus senol gunes'i fazla sarsmamak olacaktir. marcelo mesela onlardan biri olabilir bugun. hoca satilmasin istiyor, oyuncu gitmek istemiyor ama iyi para verdiler. burada hoca ile dengeleri gozeterek satmazdim ben. ama oyuncu gitmek istiyor+iyi para verdiler durumunda senol hocanin soz hakki maalesef olmayacaktir.

hoca, oyuncu, para= 1+1+1
hoca+oyuncu > para
oyuncu+para >hoca
oyuncu >hoca+para

nuri mu dedi ki...

@övünç
abdullah avcıya +1

Severiz sevmeyiz ama Türkiyede gazla, aslanım koçumla takım yönetmeyen, kendini yetiştirmiş ve gelişime açık olan ve eldeki malzemeden en fazla verimi almayı bilen iki üç hocadan biridir abdullah avcı.
diğeri m.reşit akçay..

Hidayet dedi ki...

abdullah avcı'ya +1 de benden

ayrıca rakibi taktik olarak analiz ve bunu uygulama kabiliyetini bize karşı oynadığı iki maçta da açıkça sergilemiş , nakavt etmiştir .

turkkant dedi ki...

Abdullah Avcı konusunda iki soru işaretim var.

Birincisi, şu ana kadar hep iyi götürüp kötü bitirdi. İki kupa finali kaybetti. Ligi kaybetmesini kıstas almıyorum, oraya getirmesi bile başarıdır. Milli takımda da işin psikolojisini yönetemedi.

İkincisi, ilk defa bu sene büyük takımdan beklenebilecek bir futbol oynattı. Bu zamana kadar hep iyi bir defansif hocaydı. Ş. Güneş seyir zevki yüksek futbolunda sonra Abdullah Avcı futbolu, kusura bakmayın, keçi boynuzu tadı verir. Benim seyretmekten çok zevk almadığım bir futbol anlayışı var. Ama bu zevk meselesi -seveni de vardır elbet.

Bunu yanında, bir de seneler boyunca, kendini yere atan vakit geçiren oyuncuları filan mevzuları var. Çok eskiden GS'nin genç takımın başındayken, Arda kendini haksız yere yere atıp hakemi kandırıp Beşiktaşlı'ya kırmızı aldırırıken kenardan nasıl da deliler gibi alkışladığı sevindiği anı gözümün ucunda. Yere yatsana Abdullah Avcı'yı ben duygusal açıdan Beşiktaş'ın başında çok istemem. Bu sene her açıdan daha şirin gözükse de...

İşin oluru var mı, derseniz, Fikret Orman'ın Abdullah Avcı sevdası olduğu uzun zamandır dile getirilmekte...

turkkant dedi ki...

@Övünç

Bu arada, bu habere göre, "Beşiktaş'ta futbola başladım, ama Galatasaray'lıyım" demiş.

turkkant dedi ki...

http://spor.internethaber.com/avci-hangi-takimi-tuttugunu-acikladi-1331848h.htm

QuaresmA dedi ki...

Üçüncüsü, Başakşehir dışında hiçbir şey yapmışlığı yok. Şenol Güneş bile kariyeri tıkandığında Kore'ye gitti geldi. Abdullah Avcı kariyeri tıkanınca gerisin geri Başakşehir'e gidip ilk 5 mücadelesine devam.

Şenol Hoca giderse Biliç ve Önder Özen gelsin yine. :)
5 yıllık kalkınma planı yaparlar.

carlito dedi ki...

bence transferler, gelecekteki hocamız falan bir yana, sadece İbrahim Altınsay yönetime geri döndürülse (ama tam yetkiyle, başkan bile işine karışmayacak şekilde) o zaman çok daha büyük başarılar kazanabilirdik.. adam kısacık bir dönem işini rahat yapabildi feda döneminde, onda da Oğuzhan gibi son döneme damgasını vuran bir adamı bedavaya getirdi.. düşünün birkaç sezon transferin başında olsa neler olurdu..

tabii başımızda böyle her geçen gün ego patlaması yaşayan bir başkan dururken tüm bu söylediklerimin hayal olduğunun ben de farkındayım, o ayrı...

nuri mu dedi ki...

He he bu sene şampiyon olmak için ilk beş mücadelesi veren başakşehirle çekiştin

İkincisi ben olsam ben de geri başakşehire dönerim
Futboldan anlamayan yönetici ve başkanı olan, gelecekle ilgili hiçbir yapılanma derdi olmayan, günü kurtarma derdindeki kulüplere gitmektense diğerlerine nazaran daha çok kurumsallaşmış kulübe koşa koşa giderim.
Elia nın başakşehire geliş nedenine bak
https://www.google.com.tr/amp/www.fanatik.com.tr/amp/2017/06/13/eljero-elia-medipol-basaksehir-de-1300515

Ayrıca fatih terimin gs nin başına geçmeden önce kaç kupası veya başarısı var
Aykut fenere gelmeden önce ne hangi takımda ne yaptı
Keza ersun yanalda aşağı yukarı öyle

Fırıldak gibi anadoluyu dolanması daha evlaymış demekki...

nuri mu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Avcı Başakşehir'e döndüğünde Başakşehir şampiyonluk mücadelesi mi veriyordu?

Futbolu 2010 yılından itibaren falan takip etmeye başladın herhalde Ersun Yanal Fenerbahçe'den önce ne yapmış dediğine göre. Aç bak bizim 100. yıl şampiyonluğu senesinde hangi Anadolu takımı ve hocası şampiyonluk mücadelesindeymiş, UEFA Kupası'nda çatır çatır tur atlıyormuş. Aykut Kocaman'ın da kaç sene farklı farklı takımda tecrübesi var. Farklı yapılarda bulunmuş. Avcı gibi etrafında sistem namına değişen pek birşeyin olmadığı takımın hocası değil. İşler yolunda gitmediğinde Avcı efendinin beğenmediği Anadolu'ya gidip başarılı olup dönmüş.

Takılsın dursun o zaman Başakşehir'de. Abdullah Avcı 3 büyüklerin o politik yapısını kaldıramaz milli takım deneyiminden de görüldüğü üzere. Milli takımda buna Abdo diye seslenenler vardı be.

Kötü hoca mı? Değil. Ama bizde 1 seneyi zor doldurur.

QuaresmA dedi ki...

Abdullah Avcı birgün Beşiktaş'ın başına geçerse yaşanacakların anlatıldığı çok güzel bir film var: The Damned United

Huzeyfe dedi ki...

Sacmalamayin Allah askina ya.
Farkli yerlerde calismak basari kriteri degildir. Yazilim muhendisligi degil ki bu git biraz Microsoftta biraz Google sonra Facebookta calis.
Boyle mantik mi olur? Totti'yi ne yapacaksin o zaman? Messi'yi? Gordon Milne'i?
Senol hoca da finalde kaybetti daha once, onu ne yapacaksin? O da mi basarisiz?

Bizim Anadolu hocalari uzun vadeli planlari olmadigindan dolanirlar Anadolu'yu.
Uzun vadeli plan yapabilen durdugu yerde durur.
Seversiniz sevmezsiniz ayri mesele. Ama boyle kriter uydurmasi olmaz.

Gerci kime diyorum. Neyse.

nuri mu dedi ki...

100. yılda gençlerbirliği iyi sezon geçirmiş olmakla beraber şampiyonluk mücadelesini onlarla değil lobici gs yle yaptık
asıl sen neyin kafasını yaşıyon sezonu biz - 85 - adamlar - 66 - puanla bitirmiş neyin yarışı :) :)
ikincilik için gsyle çekişti desem onlardan 11 puan gerideler.. :)

konudan bağımsız 3-4 elendiğimiz gençlerbirliğini maçı efsaneydi i.mansızın 3 gol attığı
maçtan sonra sahanın içine üstü başı çamur olmuş beyaz formayla çöktüğü bir fotoğrafı vardı alıp dolabıma asmıştım. hey gidi asi ruh...

neyse benim anlatmak, senin anlamak istemediğin bugün avcı herhangi bir büyük takımın başına geçse ersun gibi ortalama geçirdiği (birisi uefada turlar atlamış, birisi şampiyonluğa oynamış) sezonlar ve iyi bitmeyen bir milli takım kariyeri olur..

beagle dedi ki...

Liste uzuyor:
Altinsay, Özen, Torunogullari, Albayrak.
Hizlandirilmiş Aziz Yıldırım kariyeri gibi...
Daha geç olmadan bir Beşiktaş ayarı yüklenmeli.

QuaresmA dedi ki...

Benim de anlatmak istediğim, ama anlamak istemediğiniz mevzu Abdullah Avcı'nın bugüne kadar elde ettiği tüm başarıların sistem takımı, rahat Başakşehir'de elde etmiş olmasının soru işaretleri doğurduğu. Üstte bir arkadaş buna karşıt görüş olarak tüm başarılarını tek kulüpte yaşamış kişileri yazmış. La ilahe illallah ya. :)) Ben de onu diyorum zaten. Gerçi sonra o arkadaşın nickine bakınca şaşırmadım.

Efes Pilsen ve F. Ülker yakın geçmişte habire Avrupa'nın sistem takımlarında parlamış oyuncuları alıp, aynı performansı vereceğini umarak başarısız sezonlar geçirirdi. Avcı'yı takımın başına getirecek 3 büyüklerden biri de bunu yaşayacak. 1 sene o takımda, 2 sene bu takımda olan hocaları veya futbolcuları beğenmiyorsunuz da bu kişiler habire ortam değiştirdiklerinden dolayı yeni ortamlara çok daha rahat uyum sağlıyorlar. Örnek İbrahimoviç. Kime gitse büyük ihtimalle takımı şampiyon, büyük ihtimal kendi de gol kralı. Garantili bir paralı asker. Bu futbolun değil, hayatın gerçeği.

Neyse zaten Avcı asla bu takımın başına geçmeyecek. Asla. O yüzden yine vardayımlqr üzerinden, pratikte anlamı olmayan bir tartışma.

carlito dedi ki...

Şenol hoca ile 2 yıl uzatılıyor haberleri var.. Oh be, ne kadar leş kargası varsa çenelerini kaparlar artık.. Ah bir de şu Marcelo'nun satılmayacağı haberlerini görsek, valla transfer falan istemiyorum, bunlar yeter bana!

Anlaşılan Burak işi de bitmiş . Baya tanıdığım bildiğim bütün kongre üyeleri sevmiyorum ama Beşiktaş forması giyen oyuncuya sahip çıkmak gerek tarzı paylaşımlarda bulunmaya başlamış . Ben net olarak hocanın isteği olduğunu düşünüyorum . Gerçekten güzelim ortamı daha nasıl dinamitleriz bilemiyorum . 1 ay sonra 32 olacak . Temiz bir de 3 yıllık kontrat verirler 3m €'dan ondan sonra uğraş bakalım kurtulabiliyor musun ...

İçeriden yabancı sayısı azalacak diye istihbarat aldılar diye düşünüyorum artık . Yoksa Orkan , Deniz Türüç , Musa Çağıran filan baya anlamsız işler ...

yilmaz dedi ki...

taraftarı bu kadar duymazdan gelirsen sonucuna katlanırsın. Artık her maç sonu "Burak pırlanta gibi çocuktur" demeçlerini duyarız. Yani Mario Mandzukic olmayınca rotayı Burak'a kırmak harika bi fikir, bu fikri verenleri tebrik ediyorum.

Ben Övünç kadar iyi niyetli değilim. Sadece yabancı sayısı duyumu değil, direk siyasi bir rica olduğunu düşünüyorum. Çok kıymetli bir devlet büyüğümüz "bu çocuğu alın oynatın" demediyse ben de bişey bilmiyorum.

Taraftarın bu kadar tepkisine rağmen Şenol hoca da ısrarla istediyse ona da helal olsun. Şimdi neyi kanıtlamış oldular acaba? Daha transfer sezonu açılmadan elimizdeki tuzlukla hıyara koşar gibi Burak'a koşuyoruz, Allah müstehakımızı versin.

turkkant dedi ki...

Beyler Burak olayının çok basit bir sebebi var:

Abubakaar'ın bonservisine 6-10m. euro vermek şansımız yok FFP'den dolayı. Diğer bir deyişle Abu'yu almak için kalbur üstü bir oyuncumuzu satmamız lazım. Keza, benzer bir oyuncuyu kiralamaya kalksan 2-3 m. euro kira bedeli vereceksin, onun için dahi oyuncu satman lazım. Haliyle, kafalarındaki plan şu: Çinliler kontenjan boşaltmak istiyor; Burak'ı 0 bedelle kiralarız, Çin'deki maaşının bir kısmını karşılarız (2-3 m.), böylece FFP'ye takılmadan santrafor işinden 1 sene daha yırtmış oluruz. Seneye de artık FFP'den kurtulursak, bonservisiyle oraya oyuncu bakarız. İş bu kadar basit.

turkkant dedi ki...

Ş. Güneş ile yönetim arasında muhtemelen şu diyalog geçmiştir.

Hoca, demişlerdir, hem Abu hem stoper öyle bir bütçe yok, eldekileri ssatacağız filan. Ama istersen Burak var 0'a... O da, tamam ben Burak'la da idare ederim, siz olduğunca as kadroyu elde tutun demiştir.

Hidayet dedi ki...

yönetim yalamayı falan bırakalım da. bu bitik pislik tarihimizin belki de en zirve döneminde , bizim 3 yıl ayrı kaldıktan sonra , müthiş sinerjiyle girdiğimiz stadımızda , en ileri uçta oynayacak . katılıyorum , siyasi yönleri de vardır . fakat bunu niye fener'e , gs'ye yapamıyorlar ? niye bu a.. gidip yuvam dediği ts'da gs'de değil de bizde oynayacak ?

tek temennim var ,eğer gelirse ,tek gelip ,seneye iki kişi olarak defolup gitmesidir . tranzon'a hoca olursan, e. belozoğlu'nu getiremezsin , oynatamazsın . bunu bilirsin , bileceksin , sana bunu "öğreteceğiz" .

eğer maddi durumun yoksa, abou'yu alamıyorsan , cenk'i oynat . bu adam , bu yıllık ücretlere nasıl oluyorda geliyor ? niye başka kiralama seçenekleri düşünülmüyor .

çin'e türkiye'den gidenler niye bize dönüyor amk , anlayan var mı ? komplo mu ? bu yıl beşiktaş'ın kadrosunda bu varsa , takımın kaybı-kazancı benim açımdan müsavidir . en rahat yılımı geçiririm.

Hidayet dedi ki...

hiçbir siyasi , bunu alın oynatın diye söylemez . cl'ye direk katılacak bir takımdan bahsediyoruz. fakat, senin bunlara teşne , bu işlere yatkın yönetici -başkan'ın varsa ,durum değişir . ya da hocan istiyor .

eğer sorun para olsaydı , kapanın elinde mi kalıyor burak , neden haziran ayında burak'a yöneliyorsun. hani çok uzun transfer dönemi var ya . sonuna kadar tırmalarsın . abou'yu kiraladığın gibi , başka adam kiralayamıyor musun ? ama olmaz , o çin'den buraya gelecek değil mi ? taraftarı karşına almak istemezsin ama , gelecek mecbur değil mi ? şöyle zorlu bir fikstür çek , cl ile beraber de , gör bakalım o sezonun sonu gelir mi ?

planck dedi ki...

burak gelirse havalaanına karşılamaya değil yuhlamaya gidilir. statta da oynatamazlar anca deplasman maçlarında oynar. yere kendini her atışını önce bizim taraftar tivitler. tolgadan kurtulduk derken beterin en beteri gelmiş olur. yaratacağı bu kaos ortamını göremeyecek yönetime de şunu söylemek isterim:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/93/60/d7/9360d7c105afd16618a89ea02f61d63b.jpg

Hidayet dedi ki...

@planck

malesef geldi bile , abou görüşmeleri falan palavraydı. bu çok önceden geldi . 4 yıldır ağzıma sigara koymuyorum ,ilk kez o yoksunluk sendromunu hissettirdi bana . sosyal medyadan bile malum hesaplar tarafından ," kudurun " başlıklarıyla şenol güneş-burak fotoları paylaşılıyor . daha 15 gün önce herşeyini borçlu olduğu taraftarına bu muameleyi hangi yönetim layık görür .

seni yuhalamak için ekstra deplasmanlara gideceğim , beşiktaş taraftarı seni yuhalatmazsa, rakip tribununden yuhalayacağım seni . gel , gel . eceli gelen it gibi gel

Basar dedi ki...

Bobo ile burak ayni yasta. Burak geleceğine Bobo gelsin!

Quaresmaya laf ettiğimiz icin Allah bu belayı basımıza sardı! :)

Batı tribünündeyim her maç buraka kufretmezsem namertim!

Basar dedi ki...

Bugünün en güzel haberi hoca ile iki yıl sözleşme uzattığımızı duymamdı. Radyoda duydum inşallah doğrudur.

Bu arada benim duyumların alayı yalan çıktı! İstemeden trolledigim icin özür dilerim. Allahım su burakı musallat etme bize!

Hidayet dedi ki...

@ Basar

ha ha . ben de quaresma konusunda empati yaptım . demek bir oyuncudan nefret etmek böyle bişey diye . cenk bile gözüme ibrahimoviç göründü :))

fakat quaresma'yı seven de büyük bir kitle var . bu adam nefrette "1" numara . 1 numarayı giysin . nefrette
"1 " numara . tek gel , tek gitme !

inşallah cl 'de m.city ,madrid , barcelona vb gibi gruba düşeriz diye dua ediyorum . ilk derbilerin hepsi deplasmanda ve mümkünse ilk 10 haftada olsun . içimden kendimi kınasam da , inceden bir başarızlık isteği var . o ffp de bitmez , bitmeyecek ben söyleyim

Hidayet dedi ki...

fener'in o meşhur saraçoğlu'su nasıl boşaldı , iyi düşünsünler . istediğimi yaparım dersin , bir tek taraftarın soğumasına bakar , olmaz deme , öyle başlar her şey

nathan dedi ki...

Burak olayı resmen takımı dolayısıyla kulübü dinamitlemekle eşdeğer. Cicişlerin renkli medya 5 yıl tüm enerjisini Beşiktaş'ı didiklemeye ayırsa bunun kadar zarar veremezlerdi. Kişisel olarak olayın nasıl cereyan ettiği ya da arkasında bir mantık olup olmadığı, o mantığın da nasıl düzgün olduğu vs beni ilgilendirmiyor. Ayrıca herşeyden bağımsız golcü olarak etkisiz bir elemandır ama gelip sadece ligde 40 gol atsa dahi alakadar etmiyor. Önce "Feda" dediler taraftar arkasında durdu. Sonra "Efendi Beşiktaş" dediler yine taraftar bu söylemi sahiplendi. Şimdi bu transferi o efendiliğin neresine nasıl monteleyebilecekler çok merak ediyorum. Yazık sezon gitti. Daha da önemlisi taraftar bitti. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler(!)

Ekrem35 dedi ki...

Ben burak transferinin olmayacağını düşünüyorum. Niyetleri vardı ama bence vazgeçecekler.

Pedro franco'nun 1m€ satıldığı duyumu çıktı en son. Kaldı geriye aras, milo, pektemek ve boyko. Pektemek'i bu maaşla kim kiralar bilmiyorum yine bir kısmını biz ödersek ancak olur o iş.

nathan dedi ki...

Hayır, deniyor ki sadece taraftarın arası soğuk:

https://youtu.be/iHzgg5Hw0xE?t=60

Bu nedir o zaman:

https://youtu.be/KE-ZLwp75d8?t=56

Umarım olmaz bu transfer. İlla ki Süper Lig'de oynamak istiyorsa bir sürü başka kulüp ve takım var gidebilir.

Hidayet dedi ki...

@nathan

hocam , o günler geride kaldı . güçsüzken başarısızlığa kılıf olarak kullanmışlar demek ki , artık geçerliliği kalmadı .

fakat hiç üzerinde tartışıldığını duymadığım birşey var. yeterlilik . biz ne diye şampiyon olduk ? burak cl-lig için yeterli mi ? cenk'in yapamayıp , aboubakar'ın yaptığı şeyleri yapabilir mi ? en iyi performansını ne zaman göstermiş ? kaç yıl geçmiş üzerinden ? gs ile nasıl ayrılmış ?

türkiye'de iki yıl üstüste şampiyon olup forvetine 33 yaşında çin'den burak'ı alacak takım var mı ? fener -gs , bu başarıyı yakalasa ,seyircisiyle böyle bir bağ kursa , böyle bir transfer gerçekleştirir mi ? defansa oyuncu kiralamayı düşünürken , neden golcü'ye verecek kira paramız yokmuş ?

geçen söylemiştim . bu çin olayında birşey var . biz bilmiyoruz .çünkü gelmesi taraftarı takımdan soğutma pahasına savunuluyor. madem senin taraftara vefan yok , bundan sonra bizim de sana yok . kim başarısızsa defolsun gitsin bunda sonra .

nathan dedi ki...

@hidayet. Sen yazınca kıllanmaya başladım ben de. Bu Çin işinde garip bir olay var gibi.

Anlamadığımsa madem kılıf FFP o halde Marcelo niye gidiyor. Madem kaynak yok Al Titi'yi Marcelo'nun yanına olsun bitsin. O değil de Titi'yi beklemeye almışlar. Uçup giderse görürüz devamını. Bir de stoper bölgesi oyuncuların "anlaşma"ya en çok ihtiyacı olan yer. İstisna olarak profesyonelliklerine güvenerek Vida-Mangala ikilisine fitim dedim ama biraz hayal gibi.

Umarım Burak işi Porto-Lorient şeytan ikilisine ayar çekmek içindir. Porto zaten oynatmayacak. Aboubakar da Lorient'e asla dönmez. O halde neden kasıyorlar ki hala. Ne çektik bu Portekizlilerden be. Bu arada Porto dünyanın oyuncusunu kakaladı buna rağmen onlar da FFP'ye girmiş. Avrupa'daki bir futbol kulübünde iki sezon abuk yönetim yetiyor. Bizdeki cicişlerdeyse biri cebinden karşılar diğeri de eldekileri rezidans eder. Bu nedenle önümüzdeki sezon çok ama çok önemli. Bir defa daha şampiyon olursak bu saadet zinciri bozulur hepten beter olurlar.

Emrah dedi ki...

Galatasaray 32 yaşındaki Batefembi Gomis'i bonservis ve dünya kadar maaş vererek alır inşallah. Adam bildiğin Almeida ile kapışır golcülük istatistiğinde. Yıllardır hiç maç kaçırmamasına rağmen ortalaması 12 gol falan.
Son 10 yılda ligde oynadığı maç sayısı-gol-asist aşağıdaki gibi
31-20-3
33-6-0
31-7-1
33-14-2
37-16-4
36-14-2
35-10-3
37-10-5
36-10-6
35-16-6

nathan dedi ki...

@Emrah. Gomis bana göre Love ve Adebayor gibi bizim ligde yazma oranını artırma kapasitesine sahip. Ancak GS'nin oyun anlayışında çuvallayacağını ben de düşünüyorum. Bizde ise gelinen duruma bakınca arızalı Balotelli mesih gibi görünüyor. Umarım vatandaşın biri yerine o olur. Beşiktaş'ta uçamazsa başka hiçbir yerde uçamaz çünkü.

planck dedi ki...

gomis fernandaonun siyah versiyonu, love ve adebdeki teknik onlarda ne gezer.
bu arada hocayla sözleşme imzalanmış 2.5ten. artı lig, CL ve EL primleri var ki mantıklı.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Blogdaki genel sesle ilk defa bu kadar ters dusecegim ama maksat cok seslilik olsun. Ben Burak transferine cok olumsuz bakmiyorum. Kendisini ilk defa Kezman’in attigi golle Fener’in bizi 1-0 yendigi macta canli izlemistim. Kanatta beceremedigi islerle eski acikta hepimizin sacini basini yoldurtmustu. Ama sonrasinda Gunes’in elinde olaganustu ilerleme kaydetti; bir kac sezon ustuste Tanju’dan beri ulasilamayan gol sayilarina ulasti. Bence Turkiye’de defans arkasina kosu yapmayi, ustelik de bunu dar alanda yapmayi en iyi bilen golcu. Su anda aktif futbolcular arasindaki ondan daha kariyerli Turkiyeli golcu yok. Son milli macta attigi gollerle de milli takim tarihinin en skorer ikinci oyuncusu oldu. Aileden Besiktasli oldugunu, gencecikken ne umutlarla Besiktas’a gelip gonderildigini de ekleyin. Kaldi ki paramiz yok ve bonservissiz alinabilecek daha iyi, ustelik de Turkiye ligini taniyan, bir santrafor ben bilmiyorum. Bence Oguzhan ve Tolgay’in onunde leblebi gibi de gol atar.

Gelelim resmin oteki tarafina: Karaktersiz mi? Alasi! Suratinda meymenet yok. Kendini yere atisini unutmak mumkun degil. Caner’den daha mi karaktersiz? Hic sanmam!

Benim bu transferle ilgili uc buyuk kaygim var. 1) Taraftarin ariza cikarmasi 2) Cenk’in onunun kapanip kusmesi 3) Sacma derecede yuksek masala uzun bir sozlesme imzalatilip astari yuzunden pahaliya gelmesi. Ilk ikisi hallolur. Taraftar Burak’in ilk hattrick’inden sonra susar. Aboubakar’in arkasinda bile beklemis Cenk Burak konusunda cok sorun cikarmaz, devrecilik cok kuvvetlidir Turk futbolunda. Maas ve sozlesme konusu da yonetimin halletmesi gereken konular. Eger bunlar halledilirse gelsin. Ha denirse ki elimizde iyi baska olasiliklar var, elbette ki direk onlari tercih ederim. Ama bu mali durumda da cok muskulpesent olamayacagim. Marcelo’yu satip Aboubakar’i alacaklarina Marcelo kalsin ve Burak gelsin derim ben.

Hadi saydirin bana simdi :)))

beagle dedi ki...

@Can
Günahım kadar sevmem adami. Aileden Beşiktaşlı olduğu için Volkan Demirel kadar nefret edemedim o kadar.
Ama söylediklerine katilirim. Q gereksizi satilamadiysa, Marcelo'yu da satmayalim. Aşağı yukarı 20-25 golü olacak Buraki beleşe alip devam.

Bütçe acigiyla ilgili de şöyle bir konu var. Ben Tolgay'i az tanidiysam Fikret Ormanın şalterini attiracak ve 3-5 e satilacak bu yaz zaten.

Burak transferinin olumsuzluğu saha içinde olmaz gibi görünüyor . Birinci Problem kulübün yakaladığı ahengin bozulması olur . Şu an taraftarın Başkan ve Hocaya güveni tam ama Burak gelir ve işler biraz kötü giderse , Burak olmadan olacak gürültüden fazlası kopar. İkinci problem hali hazırda milli takımı bile içeriden çökerten çetemsi oluşumun bir parçası olması ve bir gruplaşma yaratma ihtimali .

Beşiktaş şu an var olma savaşı veriyor . Şampiyonlar Ligi'ne giremediğimiz ilk sezonda 2. feda vakası gelme ihtimali yüksek . Sürdürülebilirliğimiz Uefa gelirlerine fazlasıyla bağlı . Bu sürdürülebilirlik de olabildiğince takım havasını korumaktan geçiyor bence.

Onun dışında ben de Burak'ın temiz 25 tane atacağını düşünüyorum . Hatta kuvvetle muhtemel gol kralı da olur . Ama işte aması var .

Basar dedi ki...

@can fikirlerine saygı duyuyorum ve farklı bir bakış açısı geçirdiğin için teşekkürler fakat bir hassasiyetim var.

"Türkiyeli golcü" yoktur Türk golcü vardır.

Basar dedi ki...

3 milyon € + paç başı prim (Allah bilir ne kadar) + Bonus. 32 yaşındaki adama harika bir emeklilik kapısı. Yok mu başka emekliye ayrılacak futbolcu, gelin Beşiktaş'a sizi ihya etsin!

YÖNETİM İSTİFA!

sports guy dedi ki...

Abou'dan hala vazgecmememiz guzel. %30 satis payi istemis galiba lorient sonraki transferden, valla 20 olsa sahane olur ama sirf 30 istediler diye de vazgecmeyiz umarim. Benim hala umudum var.

yilmaz dedi ki...

boyko'ya 2m€ civarında teklif olduğu söyleniyor.

Let the Halay begin :D

sports guy dedi ki...

Dun boyko 1.9a paok yazildi zaten bazi yerlerden, ama aciklamayi beklemek lazim. Iyi olur tabi, caner ve tali muhabbeti halledilmis olur. Benim gozumde tek eksik abou kalir bundan sonra, eger 5 milyon arti satistan paya ikna edilirse +5 yazacak bir satis yeterli olur, guzel olur. Nerden gelcek tabi onu da bilmiyoruz ya neyse :) isin sonu burak olmasin da nolursa olsun.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Talisca'nın lisansı 2 yıllık çıkartılmıştı 2016da. Onun kiralık uzatması bu seneye vurmayacak. Transfer sezonu başlamadan opsiyonun kullanılmasının sebebi de o zaten. Yeni lisans yok yeni transfer yok. Bir tek Canerden -750 yazar. Başka yazmaz bu seneye.

@ Basar

Burak zaten Çinde 8 milyon avro alıyor. Vergileri filan düşsen bile burada yazılan tutara düşmez onun eline geçen maaş. Neyse Boyko + Franco satılırsa Aboubakar alınır da Burak derdi filan kalmaz :)

Hidayet dedi ki...

burak yılmaz cl'de ne yapmış ,şöyle bir baktım geçmişe doğru 13/14 'Den başlayarak ;

13/14 , 6 maç , 486 dk , 0 gol

14/15 , 6 maç, 410 dk , 2gol

15/16 , 4 maç , 267 dk , 0 gol (gs'den ayrıldığı sezon )

super lig performansı ; son

13/14 , 32 maç , 2754 dk , 16 gol

14//15 , 28 maç , 2281 dk , 16 gol

15/16 , 15 maç , 1054 dk , 9 gol (gs'den ayrıldığı sezon )

hakikaten şaştım kaldım , ne kralmış be abi , gomez, demba ba gördük de böyle kral görmedik . herhalde bu kral olur olmasına da fernandao gibi olur . peki ,hani hayaller cl'ydi , cl'yi hedefleyen takım/taraftar nasıl şu performansı yeterli bulur . adam kariyerinin en verimli dönemlerini ,üstüste gs ile cl dönemlerini ,en olgun yaşında böyle geçirmiş . peki ya lig ? yahu bu bildiğin kısır dönemlerinde beşiktaşlı bobo performansı..

bu yıl abou , 1580 dk oynayarak , ligde tam 12 gol attı , cl'de geriye doğru son 3 sezonda ,bjk ve porto'da 3'er golü var, yani son 3 yılında , 22 yaşından itibaren , düzenli 3'er gol atmış . daha fazla oynayamadı , hocası yüzünden . cenk, herhalde bu yıl , avrupalı olmayı hedefleyen , m united'ın gelirlerine, taraftar profiline sahip olmak isteyen klubünde , "devrecilik" sebebiyle , daha rahat , kolay oturur. nerden nereye geldik , devreci beşiktaş . cenk'in oturması gerekirken razı olmadığı , fakat milli abilik mevhumuna binaen oturduğu beşiktaş . beyler silkinelim mi aceba ? ya da selçuk falan da gelsin !

BurkayJK dedi ki...

Ağzına sağlık, ben diyecektim. :)

planck dedi ki...

maç başı 6 ofsayt gibi bir istatistiği de vardır burakın herhalde.

GeceGezgini dedi ki...

Ben yanlis yerleri mi takip ediyorum acaba ya, bu burak muhabbeti niye bu kadar alevli, geldi mi acaba :)?

Bu arada Antalya sosa'yi ikna edebiliyorken biz nasil edemiyoruz, Sosa muhabbetinde devreye girip yarida kalan isi bitirebiliriz bence

nathan dedi ki...

@GeceGezgini. O konuda halen uygun psikolojik ortam arıyor birileri. Fifty-fifty durumu var ve henüz karar verilmediği belli.

Antalya yıllık en az trink 4-5 milyon vermedikçe Sosa'yı getiremez. İşin bir de mental boyutu var. Adam Milan'dan gelirse CL'de oynamaya şampiyonluğa gelir. Sosa'nın bizde bu kadar başarılı olmasının nedeni mutlu olmasıydı. Antalyaspor bayağı yüksekten uçuyor. Ama şunu hatırlatmakta fayda var. Eto'o gibi 1 bilemedin 2 adamı getirir verim alırsın. Futbol tarihi isim yapmış adamlarla toplama takım yapanların başarısızlıklarıyla dolu. O ancak Ardiles ve Pele'nin oynadığı filmdeki takım gibi fantezi ortamlarda olur.

nathan dedi ki...

Gerçi Sosa Beşiktaş'a dönse ve Abubakar da kalsa o pas oyununda bu ikiliye eklenecek Babel'le neler yapılırdı neler orası ayrı konu. Orta alan hem hücum hem de defansta toparlanır top çıkarmada çok az sorun yaşardık. Kısacası takımın akordu ciddi yükselirdi diyelim. Adam rakip orta alanı ısırmada Atiba'dan daha iyiydi resmen.

met1903 dedi ki...

burası ne ara bu kadar kalitesizleşti,halbuki eskiden ne kaliteli yorumlar okurduk. milliyet,fanatik gibi birkaç trolü kaynak alıp haber yapan paçavraları okuyup kelle isteyen ergenlerden geçilmiyor, gerçi onların da yeni nesil trol oldukları çok belli ya, neyse. trolleri beslemesek de elde kalan birkaç güzel ortamdan biri olan ekşibeşiktaş da bozulmasa.

beagle dedi ki...

Sosa Gomez gibi adamla bile ceza alanina girmiyordu. Talisca'nin gol katkısı çıkarsa Abu'yla Sosa cildirtir adamı.
Gerek yok bu işlere, Bacca gelsin, Kruse gelsin bütçe varsa. Demba-Bacca olur ara ara mesela.

Barreto dedi ki...

Ahmet Nur Çebi'nin Beinsports'a bağlanıp söylediklerine bakılırsa A planı kadroyu koruyup 1 stoper almak şeklinde. Yani Abu ve Demba yı tutmaya çalışacaklar. Vida olmazsa Titi'yi alacaklar. Bu kadar. Lyon Marcelo'ya 10 milyon verirse tabi işler biraz karışabilir.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@ Beagle

Bacca isi tamamen bizim medyanin uydurmasi sanirim. Adami cok talibi var ve menajeri defalarca Bacca'nin seneye birinci seviyede bir ligde oynayacagini belirtti, bu da bizim zupper ligimiz degil elbette.

beagle dedi ki...

Bacca da kendinin Falcao olmadığını çözememişse gelmesin zaten :)

BJK4EVER dedi ki...

Ben genel transfer politikasina hic anlam veremiyorum acikcasi. Genel kani, dusunce Marcelo'yu satip o parayla Aboubakar'i almak ve artan butceyle diger transferleri yapmak.
Bunun ne kadar sacma oldugunu goren ben miyim acaba?
Takimin en sorunlu bolgesi hangi bolge? Herkes stoper der herhalde. O bolgedeki en iyi oyuncumuz kim? Tartismasiz Marcelo. Yani sen zaten sorunlu olan, kalite anlaminda yetersiz olan bir bolgedeki en iyi oyuncunu satmayi dusunuyorsun. Bunun getirisi ne?
Aboubakar. 10 kisiye sorsak Aboubakar onumuzdeki 3 sene Besiktas'in 9 numarasindaki lider, klas adam olma capinda mi diye; en az 5 kisi ciddi tereddut eder (ben net hayir diyorum). Hele Premier League'e buyuk paraya satariz sacmaligini soyleyen arkadaslara guluyorum acikcasi; o kadar kiymetliyse neden su an 1 takim bile talip olmuyor arkadas? Premier League takimlari 6 milyon basip alamiyor mu bu adami? Simdi hicbir takim istemeyecek, biz 6 milyon verip alacagiz. Seneye bu arkadasin futbol zekasi gelisecek, gol vuruslarini daha sakin, iyi yapacak, sacma sapan kirmizi kartlar gormeyecek, savruk hali gidecek ve Premier League takimlarina 20 milyona satilacak adama donusecek? Bir gulme tuttu beni.

Boyko, Rhodolfo, Franco'dan para gelecek deniyor. O parayla takimi korumak cok daha mantikli. Stoper bulamiyorsan (6 ay sonra sozlesmesi bitecek Vida'ya bonservis vermek tam aptallik) Titi''ti al mesela oraya yama yap, idare et. Forvette de bulabilecegin en iyi adama bas maasi al getir. Balotelli'ye teklif et senelik net 4 milyon 2 senelik sozlesme bekle iste. Senelik 3.3 milyon euro alan Aboubakar (3 milyon da kiralik ucretiydi sanirim) kadar oynayamaz mi? Tutarsa asil o zaman buyuk paraya satabilecegin bir adam olur. O olmuyora git Doumbia, Bony, Bacca, Jackson Martinez gibi oyunculari kiralamayi dene. Marcelo-Aboubakar takasi kadar sacma bir dusunce olamaz.

planck dedi ki...

nilay yılmaz sağlam yazmış: http://www.fanatik.com.tr/yazarlar/nilay-yilmaz/seref-inle-oyna-hakki-nla-kazan/1301314

QuaresmA dedi ki...

Talisca ile ilgili haberler neyin nesi? Her gün yeni yeni, doğru yanlış birşeyler geliyor o taraftan da.

Şimdi Jose Mourinho, Talisca'yı almaz. Bunu kim medyaya yayıyorsa onu bir geçsin, çünkü buna kargalar bile güler. Talisca iyi topçu, hoş topçu ama oyunundaki defolar arasında bizim bile zaman zaman görmezden zor geldiğimiz noktalar var. Talisca'nın gol atmak dışındaki oyuna dair diğer meziyetleri en fazla vasat. Oyuna gol harici etkisi bu derece sıkıntılı bir oyuncuyu hayatta almaz Mourinho.

En son bir de maaş arttırım isteği mevzusu çıktı. Henüz spekülasyon seviyesinde olduğundan dolayı şimdilik birşey yazmak boş.

QuaresmA dedi ki...

Biraz iddialı olmuş ama biraz daha açıklık getirmek adına; Talisca olur da önümüzdeki 1-2 sene içerisinde oyununa çeşitlilik ve saha içi bir takım aktiviteler katmadığı sürece Mourinho almaz. Katabilirse alır, niye almasın?

planck dedi ki...

valla talisca sıkışan maçlarda oyuna sokmak için en iyi yedeklerden biri olabilir. gidip manu'da 11 oynayamaz tabii ki ama kadroda bulunmasını isteyebilirler. ayrıca menejerlerle mou'nun çok iyidir, ben şaşırmam transferine. yanlız satılırsa geçen seneki de dahil kira ücretlerini geri alacakmışız. ve hedef sanırım mata olacak o bölge için.

QuaresmA dedi ki...

İyi hadi diyelim ki hamle oyuncusu olarak aldı, oynatamıyor ki bir süre. Çünkü çalışma izni şartlarını karşılamıyor. Bir yerlere kiralayıp milli takıma seçilmesini bekleyecek daha. Tamam bunu yapıyor İngiliz takımları ama 23 yaş bunun için biraz geç.

Ben inanmıyorum açıkçası bu Manu haberlerine. Talisca ve/veya menajeri birşeyler kovalıyor da hayırlısı.

ozan dedi ki...

Sl de 15 mac civar oynamis Portekizde 50i maci falan var, itiraz edip bir sekilde calisma iznini alabilir Talisca. Tek kistas vatandaslik var milli mac sayisi degil calisma izni icin. Talisca kesin alir mi bilmem yada Man utd o riski alirmi oda ayri konu ama kesin calisma iznini alamaz diye birsey yok.

Huzeyfe dedi ki...

Futbolsuzluktan ve transfer varsayimlarindan sikilanlar icin Zonal Marking'den Michael Cox'un bir podcast'i var.
Son 25 yila damga vuran futbolcularin oynadiklari pozisyonlara ve tum dunya uzerindeki taktiksel evrime katkilarinin konusuldugu bir podcast. 4 bolum oldu ve her bolum yarim saat kadar suruyor. The Mixer Podcast: http://www.zonalmarking.net/the-mixer-podcast/

Orta saha oyunculariyla ilgili olan bolumde, 2000'lerin basinda 4-4-2'lerden 4-3-3 varyasyonlarina evrilen taktik anlayisa Makalele'nin etkisini konusuyorlardi. Roy Keane gibi standart box-to-box orta sahalardan ilk defansif orta sahalara gecisin oncusu olmasinin yaninda Makalele Mourinho'nun o yillara damga vuran taktiksel anlayisin da bir nevi simgesi olmus.

Michael Cox taktik anlayislarin dongusel oldugunu savunur. Dunya kupalari, sampiyonlar ligi finalleri ve Avrupa sampiyonalarina bakildiginda ornegin 2000'lerin basindaki defansif anlayistan (2004-Yunanistan, 2004-Porto) anti-tez olarak tiki-takanin turemesi ve arkasindan gelen iki Ispanya sampiyonlugu ve kulup bazinda Barcelona'nin yukselisi. Arkasindan yeniden Mourinho'nun defansif kurgusunun Inter'le kazanmasi, vs.

Belki Turkiye'de de benzer bir durum var son 6-7 yildir. Hemen her takimin en azindan bir, genelde iki "on liberoyla" oynadigi ligde iki tane iki yonlu orta sahayla oynayan Gs'nin son iki sampiyonlugu ve bizim son iki yildir Atiba-Veli yerine Atiba-Oguzhan'la kazaniyor olmamiz bence ilginc.
"Anadolu takimlarini iki forvetle yenersin" klisesini bir tarafa birakirsak, Turkiye'de taktik anlayislari degistiren futbolculari siralayacak olsak orta sahalar icin muhtemelen Selcuk, Colman, Melo, Atiba, Oguzhan diye devam ederiz.
Bence Turkiye'deki hocalar duruma uyanmadigi muddetce bu orta sahalar oyunlari kazanmaya devam edecek.

Ozetle, podcast bence cok guzel. Tavsiye ederim.

QuaresmA dedi ki...

@ hidayet

Şimdi yukarıda gördüm, Burak'ın CL rakamlarını yazmışsın da 12/13 sezonunda da 9 maçta 8 golü varmış CL'de.

Olay Burak'ın gol atıp atmaması değil. Yukarıda yazıldığı gibi ben de Burak'ın bize gelirse büyük ihtimalle gol kralı olabileceğini düşünüyorum. Ozzy-Tolgay'ın kilit pasları falan tam sevdiği şeyler. Olay performanstan başka. Kaldı ki benim transfer edilmeyeceğine dair içim rahat. Başkan mı Burak ile trolleyip Abu'nun fiyatını indirmeye çalışıyor, menajerler mi Burak'ın piyasasını yapıyor (sırf Beşiktaş'a değil) bilmiyorum ama Burak transferi olmaz, merak etmeyin yani.

Hidayet dedi ki...

@QuaresmA

özellikle seçmedim , türkiye'deki son 3 yıla bakayım dedim , son yıl yarım sezon olunca , hem belirttim , hem de tek tek maç sayısı , dakika yazdım . istersen "galu bela " ya kadar giderim hocam , sorun değil. peki iki yıl 6 maçta "0" gol , 4 maçta 2 gol ,, ligde 16'şar gol dikkatinizi çekmedi mi ? istatistik olarak önünüze bu tablo gelse , ve mesela 3 gol'ün cluj'a atıldığını görseniz , sonraki yıllar karavanayı görseniz , nasıl değerlendirirsiniz. beşiktaş'ta oraya eşek'i koyun ,kral olamazsa , eşekliğinden olamaz . dediğim gibi , fernandao , z biryol ,okan bla bla... falan da kral oldu . bana cl'de gol atamayacak adam yaramaz . yani sözün özü , bu adam , en verimli yıllarında bile , ne lig'de ,ne de haşa cl'de ahım şahım bir performans sergileyen adam değil . zaten tabloya baktığımızda , gs taraftarının , neden ağlata ağlata , kuyruğuna teneke bağlayarak , kendisini postaladığını anlayabiliriz.

BurkayJK dedi ki...

Serdar Sarıdağ twitter'da üstü kapalı ciddi şeyler yazıyor. Son birkaç günkü tweetlerini okudum, öyle boşa sallayan biri değil sanırım. Hatta Benzema ile temas olduğuna dair imaları var. İmkansız bir transfer ama insan yine de heyecan yapıyor. Başka yazdığı bir sürü şey var. Mesela sezon başında Sneijder ve Van Persie'nin bize gelmek istediğinden bahsetmiş. Doğruysa tuhaf işler gerçekten. Bir oyuncumuza 15 Milyonluk teklif geldiğini söylemiş. Oğuzhan'dan başkası olduğunu düşünmüyorum. O değilse Quaresma veya Adriano ama sanmam.

QuaresmA dedi ki...

İmkanı olan en "imkansız" transfer hamlesi olarak aklıma Diego Costa geliyor. Chelsea göndermek istiyor, adam Atletico'ya gitmek istiyor ama Atletico'nun yarım sezon transfer yasağı var.

Fikret başkan Atletico'ya gidip oyuncuyu transfer etmesini ve yarım sezon kendine kiralamasını söyleyecek. Maaşının da en az yarısını Atletico'ya ödetecek. Yarım sezon sonunda Atletico CL'de oynamış ve fit tutulmuş golcüsüne kavuşacak, Diego Costa Atletico'suna kavuşacak, biz de en azından yarım sezonluğuna golcü sorununu en ideal şekilde çözmüş olacağız.

beagle dedi ki...

Serdar Sarıdağ'ın saçmalamasyon twit serisine kaldığımız gecenin sabahında kumsalda uçurtma şenliği düzenlendi. Ters rüzgar çıktı. Bütün renkliler çakıldı Sitah Beyaz gururla uçuyordu.
Buradan Balotelli bizde yorumu çıkardım. 16:30a kadar whatsappdan bişey gelmezse seneye de şampiyonuz...

GeceGezgini dedi ki...

@quaresma;

ben de diego costa & chelsea & atletico madrid haberlerini duyduğum an aklıma senin dediğin senaryo gelmişti. Bizim aklımıza gelmişse Fikret Orman 'ın kesin gelmiştir zaten :D Bence 6 ay değil de 1 yıl olsa çok temiz olur ama Diego Costa sağlam kırmızı kart görür bence bizim ligde.

turkkant dedi ki...

İlgilenenlere: KPMG'nin futbol şirketleri değerleme raporunu göre listeye ilk defa bu sene 30. sıradan girmişiz. Öte yandan, GS ve FB bizim 1,5 katımız değerleniyor halen. Burada da sanırım en temel sebepler alacak/borç oranımızın rakiplerimizden daha kötü olması. Bir de tabi, değerleme yapılırken son bilmemkaç senenin değerlerine bakoıyorlar. Biz bu seviyede devam edebilirsek yükseliriz.

https://www.footballbenchmark.com/documents/files/public/KPMG_Football_Clubs_Valuation_Report_31_05_2017.pdf

carlito dedi ki...

Forvet konusunda Aboubakar alınamıyorsa eğer, bu sezonu Demba Ba'yı bir şekilde bir yıllığına daha elde tutarak atlatmamızın mantıklı olacağını düşünüyorum.. Arkasında Cenk Tosun ve 3. bir yedek forvetle bu iş çözülür bence.. (Tabii bu fikri Ba'nın sağlıklı olduğunu varsayarak ileri sürüyorum..)
Demba Ba Beşiktaş'ta ve özellikle yeni statta yapmayı hayal ettiklerini henüz yapabilmiş değil ve bu konuda oldukça aç durumda bence.. Şampiyonlar Ligi ve ligde geçireceği ve ciddi katkı sunacağı bir veya iki sezon ile kariyerini taçlandırmak isteyecektir.. Açıkçası ben Cl gibi üst düzey organizasyonlarda Demba gibi, Eto'o veya Drogba gibi sahaya karakter koyacak star oyuncuların, genç ve gelecek vaadeden oyunculardan daha çok fayda sağlayacağını düşünüyorum.. Ba konusunu bonservissiz çözersek, belki Pektemek ve Ömer de satılarak yeni bir genç golcü rotasyonu sokulabilir ve en azından bir sonraki yaza kadar santrfora bonservis parası dökmekten kurtuluruz, o para stopere ayrılır..

dominic molise dedi ki...

@carlito, omer'in kontrati sona erdi.

beagle dedi ki...

Fb'de Kjaer için 13+Gustavo Gomez teklifi iddia ediliyor. 8e Avrupadan aldıkları zaten milli oyuncu, yaşlanıp, kumbara bir takimda sezon geçirip, net maaşı tavan yapıp değeri nasıl 2.5 kata çıkar pek anlamadım ama önemli bir boyutu var işin. Okocha, Balic, Emenike, Sow hep fahiş fiyata sattılar. Ederi gelmeyeni de gerekirse kenarda tutuyorlar.

Marcelo+Oguzhan 22M lafı dolaşıyor. 2 yıl üstüste sampiyon olmuş, yarı finalin dibinden dönmüş takimin 24 yaşındaki kaptanı bu fiyatlara satilamaz. Kendimize gelelim, FFPden böyle çikamayız. Sonraki yildiz 8 numara ve Savunma liderini alip oturtmak kaç paradır? İyi ihtimal 15 bonservis ve gelecek 1-2 sezonun sampiyonlukları gider...
Oguzhan 25M Marcelo 15M dir şu durumda. Bu paraları vermeyen s... gitsin. Tolisso 40M a satıldı dün.

QuaresmA dedi ki...

Fener'in bu yaz dönemindeki transferlerini iyi takip edin. Piyasası olan oyuncularında saçma sapan satışlar yapabilirler. Mesela Ozan Tufan çok eleştirilse de piyasası olan, Avrupa'da biraz bilinen bir oyuncu. Menajeri de Ahmet Bulut, Mendes'in Türkiye'deki iş ortağı. Bu tip piyasası olan oyuncuları Mendes'in yakından çalıştığı takımlara çakıp Fener'in FFP kotasında yer açıp, yerine açılan FFP'de Mendes'in menajerliğini yaptığı oyuncularından birini aldırabilirler. Böylece menajerler kendi lehlerine bir ticaret hacmi yaratır. Ozan Tufan satışı mevzusu ilk ortaya çıktığında aklıma bu geldi.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Zaitsev'di sanirim talisca'nin lisansi iki yillik cikti bu seneki bedeli ffpyi etkilemez diye. Zaten sacma gelmisti acikcasi, sonucta kasadan ekstra para cikiyor malum bu sene de. Baskan bu konuya aciklik getirmis: https://twitter.com/igdirBJK/status/873306212695199745

Ozet: bu sene icin de talisca takir takir - yazacak haliyle.

Ayni videoda talisca icin 2 milyon da diyor kiralama bedeli. Ne kadar inanirsiniz o ayri mesele ama 2.5 yonundeki haberlerin kaynagindan daha inandirici buldum ben birinci agizdan gelen bu aciklamayi.

Zaitsev dedi ki...

* Basın uydurması haberlere takılmayın arkadaşlar. Ozan iyi oynarken Valencia 3 milyon avro verdi şimdi kaç verecekler. Milan zaten 36 milyon avro defansa harcamışken de gidip üstüne bir stoper daha almaz.

* Fener hülle transferi yaratmazsa ancak Kjaer'i satmayı dener onu da o yıllık ücretle İngiltere harici zor satar. Bir zengin Fenerli bir takıma sponsor olup bir transfer yaratırlar mı? O ayrı bir olay.

* Ben Oğuzhan haberlerinin de balon olduğunu düşünüyorum. Oğuzhan gibi temas sevmediği aşikar bir adamı aklı başında hiçbir İtalyan takımı almaz. İspanya tam onun ligi ama onun şu fiziksel oyun tarzıyla İngiltere, İtalya harcı değil.

@ sports guy

* Talisca olayında yeni lisans çıkmadığı ve uzatma da Mayıs ayında yapıldığı için olabilecek bir durumdu. Yapılabilecek ve yapılması gereken bir aksiyondu elde bütçe varken harcamak. ödemeyi yeni döneme bıraktılarsa yapacak birşey yok.

* Zaten Talisca mevzusunda bir kazık yiyebiliriz gibi gözüküyor. Mevzunun altını ısıtıyorlar. Bizim basın olsa sallanacak tarafı olmaz haberin ama Daily mail- mirror da haber yapmışlar.

* Marcelo gidici gözüküyor. Mevzut 6-8-10 numara tercihleriyle arkada hep sorun yaşayacağız. Bu sebeple iyi paraya alıcı varsa hayırlısı olsun.

can dedi ki...

Tupcunun biraktigi enkazi iyi yonettigi icin yonetimi ovuyoruz ama gecen yaz da 10 numara, santrafor, ve stopper transferi gerektigini konusuyorduk, simdi de. Arada gecen surede sampiyon olduk ama borclar da artti. Bu kisir dongu nasil kirilacak?

turgay dedi ki...

Bu kısır döngü bence ya tekrar feda denerek kırılacak. Çünkü gidişat sürekli her yıl aynı sorunların ortaya çıktığı sürekli halının altına süpürülen sorunların git gide büyüdüğü bir hale dönüşüyor. Hocası transfere karışmaz yönetimi menajere para yedirmenin derdinde sürekli aynı adamların peşinde koşar nasıl kırılsın bu kısır döngü ? Devrim lazım ama bizde devrim yapacak kimse yok. Bu yıl bakalım nasıl zıplayacağız merak ediyorum ve heyecanla izliyorum gelişmeleri

Hidayet dedi ki...

bu adam nereye bakıyor :)) . tam benlik , tam sevdiğim tip oyuncu , tipini sevdiğim

https://twitter.com/erdemulus/status/876910367410188288

Hidayet dedi ki...

futbolcuyu sattıktan sonra , aldığın parayla yerine kontralı , gelecekte değerlendireceğin, kolay satacağın oyuncu alabileceksin ki , döngü biraz değişsin . sürekli sattığınla , kiralama yoluna gitmek , yanlış . geçenlerde bir arkadaş örnek üzerinden anlatmıştı . sürekli daire satıyor , fakat onunla kötü , geliri az bir daire alıyor (mitroviç) ve kalanıyla lüks daire kiralıyorsun gibi.. beşiktaş'ın bonservissiz alacağı , lig biter bitmez getirteceği adamlar getirteceği bir sezon bekliyordum . geçen yıldan akıllanmışızdır diye .fakat hoca'sı oyuncu izlemeyince , oyuncu takip edecek adam sayısı da azalınca (g. keskin demeyin sakın) o konuda da geriden gidiyoruz. iki yıldan beri stoper diye bas bas bağıran takımın 10 tane stoper adayı olmaz , şampiyonluğunu kutladığının ertesi oraya adam gelir. pek önemsenmiyor, fakat , stoper başarısızlığı da bu kan kaybına sebep oluyor . zaten çok sınırlı bütçen var , fakat sürekli o bölge eksik . devre arası 4.5 mil. euro harcıyorsun , 4 ay sonra, haydi yine stoper . halletmen lazımdı orayı, oyuncu izleseledi gerçekten , hallederlerdi .

can dedi ki...

Stadin bitirilmesi ve arka arkaya gelen iki sampiyonluk su anda Orman'i dokunulmaz gosteriyor ama bu seneki olasi basarisizliklikta hemen eski defterler acilacaktir. Ben sahsen icinde oldugumuz kisir donguye su anda katkida bulunan en onemli etmenin Orman'in en onemli secim vaadlerinden hic birini yerine getirmemesi oldugunu dusunuyorum: Hesap sorma, seffaflik, profesyonellesme filan hani. Hazir su anda sampiyonluk kafasi dagimis transferler gozumuzu boyamamasis, gergin sekilde beklerken gundeme getireyim dedim.

Huzeyfe dedi ki...

@can

Orman'in bu klubu normal, legal, etik, vs (adina ne derseniz) yollardan toparlama imkani yoktu. Hala yok. Vergi borclarini devletle, eski borclari Demiroren'le, bankalardaki borclari yine devletin destegiyle ancak halledebilirsin. Kayyuma gitmeyi hemen hemen garantilemisti cunku canimiz gibi sevdigimiz takimimiz 2010'larin basinda. Butun bu problemleri cozmek, ustune stat yapmak devlet babanin destegi olmadan olmazdi. Bu illaki maddi destek degil. Anliyorsunuz umarim. Haliyle, ekonominin kara parayla ayakta tutuldugu ulkede Orman Besiktas'tan Altinordu uretecek kapasitede olmadigindan yaptiklarini yapti ve yapmaya devam edecek. Muhtemelen her gecen gun daha cok rant, menajer, vs isleri donecek. 2-3 sene icinde yeniden yenilik lazim. Profesyonellesme, seffaflik filan beklememek lazim Orman'dan. Cunku muhtemelen bir yigin karisik isleri var.

beagle dedi ki...

@Can
42bin kişilik çok güzel olduğu söylenen konya stadı 60, bizimki (kongre verilerine göre yaklaşık ) 150 milyon Euro maliyetle yapılmış.

Yer zor, Istanbul pahalı falan da inşaatte küsürat oynar. Beton, çimento, yapı bloğu vb Istanbulda en ucuzdur. Ithalat ve imalat merkezi olduğundan. Diğer bazi artışları dengeler.
Açıkçası bu yoklukta emsaller itibariyle 70-75 Milyon Euro geçilmemeliydi. Yapabiliyorsak aşamalı proje ile önce 40-50 de durmaliydik.

Elestirilmeyecek bir harcama değil bu. Temliklerin kalkması ile asıl durumu bilecegiz ama çok riskli olduğu kesin.

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş ile sözleşme imzalandığı anda kısa vadede başarı geleceği açıktı. Zaten onunla beraber kadro bilinçli olarak yaşlandırıldı. Sonuçta Güneş vaad ettiklerini başardı, Orman da kısmen öyle. Ama planlı bir yapılanmadan vazgeçildiği aşikar. Çünkü başarının kısa vadeli planlarla geldiğine ikna olmuş durumda yönetim.

Önümüzdeki yıllarda da bu şekilde eğrisi aşağıda doğru yönelmiş futbolcular almaya devam edeceğiz. Bir Vida için 2 yıldır kodumun Kiev'inin kapısında yatıyoruz çünkü eldeki 30 stopere rağmen halen daha stoper isteyen garip bir futbol iklimimiz var.

QuaresmA dedi ki...

Benfica, Porto falan olmadığımız sürece kulübün borçları oyuncu satarak kapanmaz. Başımıza tüpçü gibileri gelmediği sürece ise transferden zarar ederek kulüp de batmaz. Çünkü bu kalemler kulübün borcunun yanında devede kulak. 8-10 milyon Euro'ya oyuncu sata sata 450 milyon Euro'luk borç erimez.

Türkiye'de insanlar yoksul ama yiyecek yemeği olmasa bile Digiturk, forma, bilet vs alıyor. Bu yüzden çok büyük bir futbol ekonomisi var. Bizim de bu tip kalemlerle borcu eritmemiz, veya çevirebilmemiz gerekiyor. Çünkü başka seçenek yok. 450 milyon Euro'luk borcu sadece uzun vadeli kulüp başarılarıyla, stad, ürün satış ve sponsorluk gelirleriyle kapatabiliriz.

8-10 milyon Euro'ya en iyi stoperini satarak 450 milyon Euro'luk borcun yüzde 2'lik kısmını mı kapatıyoruz, yoksa gelecekteki başarılarımızı ve onların gelirlerini de mi satıyoruz yanında?

FFP aslında iyi oldu, bir harcama disiplini getiriyor ve tüpçü gibilerinin gelmesi durumuna karşı denetim mekanizması sağlıyor. Ama şu anki şartları çok ağır. Transferden biraz zarar edebilmeliyiz.

sports guy dedi ki...

Ntvspor vida'yi bize getirmis. Sayet dogruysa marcelo satildi herhalde, cunku obur turlu abou yerine kiralik burak yilmaz falan aliriz anca. Hesap tutmuyor baska turlu. Vida-mitrovic ile sezon basi yapariz artik :) bence ligi goturur bu ikili de cl'de nolur onu bilemem.

Hem marcelo satilip hem de abou alinmazsa cok agir kufur ederim yalniz o ayri.

beagle dedi ki...

Marcelo satilip parasıyla Abu alinirsa da ben edebilirim :) 8-10 milyona çok başka adamlar bulursun.

QuaresmA dedi ki...

Kafa vuruşları en azından vasat üstü, güvenilir olan biri olmalı birinci forvetimiz. Abu yerden ortalarda bile pozisyon alamıyor.

planck dedi ki...

lyon mangalayı bağlamış marceloyu da alırlarsa trajikomik olur yaf. onların boşa çıkan defansı da biz kiralayalım bari :(

sports guy dedi ki...

@beagle 8-10 milyon olmuyor o hesapta.

Eksiler
2 milyon talisca
750 bin caner
2.5 milyon vida

Artilar
1.4m rodolfo

Esittir -3.85 milyon.

Marcelodan 9 alsan arti 5.15desin. O tarz bi paraya ikna etmeye calisiyolar zaten heralde lorient'i abou konusunda.

8-10 milyon nerden geliyor?

Su takimin birinci forveti nasil abou olamaz hala anlamiyorum ben ya. Besiktas tarihinde bu kadar genc ve ilerde daha da piyasa yapmasi mumkun bi yabanci forveti bonservisiyle tutmadi elinde bildigim kadariyla. Ne yapalim abou'yu salip 32lik llorente'ye mi duselim?

Son oynadigi 10 lig macinin 8inde gol atti. Alistikca acildi, uyum da sagladi takima. Kimi buluyoruz 5-6 verip? Ki buldugumuz adam da kesin agustos sonu gelir tekrar uyum sureci vs. yasar.

Evet hava toplarinda eksik kabul. Iyi de cenk var takimda zaten isin o yonunu iyi yapan. Farkli tarzda iki forvet takimda tutulsun iste daha ne?

Bence abou'yu cok arariz giderse. En azindan ben ararim. Neyse.

can dedi ki...

@ beagle
Konya stadi devlet butcesinden yapildigi icin pek cok sey subvanse edilmis olabilir mi diyecegim ama gene de bu kadar fark olmasini klim almiyor. Rakamlarin kaynagi ne?

beagle dedi ki...

Can hem uluslarası hem de yerli kaynaklarda ayni rakam var. Başka orneklerle de tutarlı. Başakşehir FAtih Terim std.

@Sportsguy
Abi yan topa vuramayan, aptalca kartları olan, sezonda 26 yasinda olacak bir santraforu çok abartiyorsun. İkinci forvet işlerini bazen iyi yapsa da çok fundamental eksiği var. Biraz idman videosunu falan izle derim. Çok sasiriyorsun yapamadiklarina.

Llorente'yi 100 kere fazla isterim. Canerle Q orta kesecek seneye. Bask karakteri de saglam. Bir isinirsa 3 sene gol krali olur.

sports guy dedi ki...

Aptalca kartlari olan? Olympiakos aptalcaydi eyvallah da antalya macindaki kirmizi bile degildi, hakem verdi atti. Ligde tek kirmizisi var adamin, baska macta sari bile gormedi :)

Sezonda 26 yas olacak da iyiymis. Adam ocak 92 dogumlu. Sezon sonunda 26 olacak elbet, normal. Ama su an 25 yasinda. 4 yillik anlasma imzalanirsa biterken 29 olacak, 30 degil.

Evet yan topa vuramamak eksikligi, o da havadan gelen toplarda olan timing sikintisindan. E ben zaten ozzy ve tolgay'in oldugu takimda yerden de top oynansin istiyorum? Q7 ve caner bombalayacaklarsa ortalari cenk'e bombalasinlar. Bize yerden de oynayacak adam lazim. Ha yok butun taktik orta kafa bam bam olacaksa zaten ozzy de gitsin bari yazik cocuga. Tolgay da gokhan inler de sag sola kanat topu atar.

Sirf yan topa vuramiyor diye besiktasin birinci forveti olamaz demek cok enteresan ya. Keske peter crouch falan da alsak bari.

beagle dedi ki...

@Sports
Dinamo kiev maçında takimi 45 dk 9 kişi oynatmak, sanat eseri bir geri zekaliliktir. 6 yiyerek ucuz kurtulduk. 9 yeseydik ölene kadar kurtulamazdik dillerden.

Kafayı Cenk vursun diyorsun, 442 oynayacagiz eminsin herhalde. Gelsin o zaman. Pektemekle daha iyi ikili olurlar.

Yalnız santrafor işi nazik konu. Kafa vuruyor diye premier lig'den emekli yaşta ekstrem örnek vereceksen Shearer ile gel bana. Abu'nun eksiği var diye başka yarım adam isteyecek değilim. Tartisilsin istersen Andy Carrol dersin olur mu olmaz mi arada kaliriz.

sports guy dedi ki...

442 ile ne alakasi var? 11 cenk ciksin bazen, bazen abou ciksin. Veya abou quaresma cenk ayni anda oynasin arada vs. Ki bu dediklerim bu sene oldu zaten, 4 4 2 oynamadan.

Abou'nun eksigi var diye baska yarim adam istemem diyorsun, llorente tam adam mi? Tamam hirsli adamdir eyvallah, begenirim de. Ama onun da yan top harici cogu isi yarim?

Zaitsev dedi ki...

Stad konusunda yeni Sakarya stadını örnek vereyim bende.
Kapasite 25000
Arazi boş mısır tarlası
Ulaşım çalışma imkanı: 24 saat rahat rahat
Baslangıc 2014 ortası
Süre 36 ay
Yazılı maliyet 137 milyon tl (2014 parasıyla)
1 Temmuz 2014 dolar kuru 2,11
İnşaat daha bitmedi. Çevre düzenlemesi koltuk zemin yapılıyor.

Bu stad dolar kurumdaki artısla en az 180-200 milyona çıkmıştır. O da Toki'nin imkanlarıyla ve desteğiyle.

Yıkım maliyeti yok. Kapasitesi bizimkinin % 60ı.
Bizim maliyeti arttıran unsurlarımız çok. Devletin bir inşaatı yapması farklı, özel bir kurumun yapması farklı.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle @sports guy

Ingiliz medyasina bakilirsa sizi Aboubakar tartismasindan Newcastle kurtaracak.
Ben daha once de soylemistim. Tipik orta sira Premier Lig golcusu Abou. Oralarda epey de is yapar.

beagle dedi ki...

@Sports
İyi de dostum deli gibi orta yapiyoruz. O yüzden ısrarla "yan orta"lara pozisyon alacak birini istiyoruz. (Sadece kafa da degil)

26 yaşa da şu açıdan değindim, piyasasının oluşması icin çok zamanı yok. Bazı arkadasların 25 milyonluk adam yetiştirme sevkini anliyorum ama bu adam o değil.
Sene içinde söylemiştim, biz kotuyken Abu iyi, biz iyi oynarken, yani bastirirken, skorda pek yok. Bu stil uyumsuzluğu. Ligde 25-30 maçı zaten üstün oynayacagiz. Santrafor üstunluk anlarinda işi çözmeli bize.

Takimin döküldüğü ikinci yarıda epey gol attı. Başüstüne. Ama 1. Plan bu değil. Rakipler kapanacak ve ortadan delemeyecegiz. Seneye,zaten bizim olmayan,Talisca kalmazsa tarifsiz acılar çekeriz.

sports guy dedi ki...

Ligin son 10 haftasinda takim komple kotuydu yani? E iyiymis. Dediklerinde yan top muhabbeti haric hicbir seye katilmiyorum.

Ben bi daha abou tartismayacagim burada, hep diyorum bunu da bu sefer hakkaten son :)

Hayirlisi olsun.

Skywalker dedi ki...

devrim yapip kisir donguden kurtulmak lazim takimda abi. Devrimin yolu da CL'de 18 macta 9 gol atmis, ligde dogru duzgun oynatilmamis 25'lik abou'yu 5-6'ya almayip, kic killari kunefe kivamina gelmis Llorente, Gomez falan kiralamaktan geciyor. Vizyonumuz gunu kurtarmak degil ya hani:)

beagle dedi ki...

Millet Hagi, Alex ile oynarken bir vizyoner devrimci Tabataya 8.5 milyon euro gömmüştü. Kılların kara olduğu umuduyla aynen devam.

sports guy dedi ki...

Hahaha abi ciddi olamazsin ya. Aboubakar'a 5-6 milyon vermek = tabata'ya 8.5 vermek ha?

Var mi daha boyle orneklerin cok merak ettim :)

beagle dedi ki...

Gomezle Abu kıyaslaması için verdim o örneği. Sen de anlamamış olamazsın ama bugün mood kaydı belli.

Son notum 5-6 ya falan zaten alamadiginiz, ve adamın 3.3+mac basi naasla oynadigi ve Cenk'i net bir şekilde kesemedigi.

Icinde Weah gizli inancinda oldugunuzdan da takıldık zaten. İnşallah siz hakli cikarsiniz ne diyeyim.

sports guy dedi ki...

Gomezle abu'yu niye kiyasliyoruz onu anlamadim. Ikinci bi gomez bulabiliyorsak gelsin alalim tabii. Ha eger llorente'ye falan gomez muamelesi cekeceksek o is farkli.

Cenk'i net bir sekilde kesip kesemedigini kalirsa goruruz. Malum adam tum CL maclarinda 11 cikti. Kaldi ki buradaki durum Cenk'i kesmek de degil bence, hocanin Cenk'i de cok oynatmak istemesiyle alakali. Yarin istediginiz forveti getirin Cenk tam anlamiyla kesilemeyecek gecen seneden sonra.

Ben Weah gibi abartmalara girmiyorum. Adamda star isigi goruyorum sadece, uzerinde durulursa parlayabilir diyorum.

3.3+ mac basi muhabbeti icin de sunu soylemek durumundayim, abou yerine alacagimiz forvet su an dame ndoye olsa yine o mevki icin 3 veririz yabanci forvete. Ki oyle olacak zaten.

Ben arayacagimizi dusunuyorum adami evet. Bakalim, giderse umarim siz hakli cikarsiniz da gelen forvet hem yan toplari kotaracak, pivot santrfor kabiliyetleri olacak, hem de ozzy-tolgayin paslarini ezmeyecek ve gol vurusu olacak, basit golleri de kacirmayacak biri olur.

@beagle

Hocam 2. bir Gomez olmayacak . Bu kadar şans eseri bir tranferin daha olması mümkün değil . 2 yılını yatarak geçirmiş 30 yaşında a klas bir forveti getirip ondan verim alma ihtimali koca bir sıfır .

Stilimize uygun santrafor işte 33 yaşında LLronte var . Geri dönüşü olmayan bir paraya ne vereceği belirsiz bir adam almaktansa Marcelo'yu satar , geçen sezonun üzerine koyacağı %1000 olan Aboubakar'ı alırım . Şu adam Abou'dan iyi diyebileceğin bir adam benim aklıma gelmiyor . Vasat Gomis'e bile 4-5 m bonservis verecekler . Adama en az 3 verecekler . En azından kötü seneryoda adamı satar paranı geri alırsın .

Ayrıca adamlar Epreanu ile , Yalçın ile , Bekir ile hem de savunma derinliği senden daha ilerideyken şampiyonluk mücadelesi veriyor sen Marcelo'nun yerini dolduramıyorsun öyle mi ? Saçmalık ...

beagle dedi ki...

@Övünç

Son 10-15 stoper transferinde isabet oranimiz sebebiyle Marcelo'nun yeri dolmaz endişesi bence makuldur.

Adriano'nun satilma ihtimalinin yüksekliği düşünülürse de Caner ve Q ile oynayan bir takimda santraforun "olması gereken en önemli özelliği" de diğer konumuz. Buradaki sikinti da Abu'nun gelişmesi değil eldeki "şu an zaten olmayan" 1 atimlik barutla Abu mu alırsın Yoksa mac basina 20-30 orta ile oynayacak bir takima sampiyonluk getirebilecek biri mi alirsin?

Hele Talisca kalmaz Ozzy, Tolgay, Atiba merkeziyle oynarsak, Abu ile yeterli gol sayisi problemini çözemeyiz. Merkezi kapayan takimlara duvara top atar gibi orta sallarız. Risk büyük olur.

Skywalker dedi ki...

bu sene sampiyon olduk takimda santrafor kim vardi abi? Abu ile Cenk. Abu'yu ilk forvetin olarak oynat seneye 20'yi gecer zaten, dakika basina gol ortalamasina bakin adamin bi ya.
3.3 mio verilmis, e adamin CL aldigi puanlar bile o parayi karsiliyo arkadasim. bi onceki sene o hani super takimla ne yaptin EL'de? CL'de Besiktas seviyesindeki bi takima Abu gibi adam lazim. Oyunu domine edip, bunu da maca yayacak seviyede degiliz malesef.

beagle dedi ki...

Bu sene takimin en oturmayan/11 oyuncusu sürekli yer değiştiren 45-60da çıkan pozisyonu neresiydi? Santrafor tabiki.

Talisca'nin da oyun içinde oturmadigini soyleyebiliriz. Ama gol katkısı ile çok eksik kapattı.

5 derbi maçı isi bitmiş GS'den barajdan seken topla aldigimiz tek galibiyetle kapattık. Yolunda gitmeyen işleri 3-5 maçta unutmayalım. Küme düşmüş Adana'yı yenemiyorduk neredeyse...

carlito dedi ki...

Seneye gol konusu ne olacak diye konuşacaksak işin dönüp dolaşıp bağlanacağı nokta Talisca olur.. Bir sezon daha kalır ve sakatlık da yaşamazsa eğer, forvete kim alınırsa alınsın (bir kez daha soruyorum, neden Demba Ba tartışılmıyor abi? adamın tekrar ayağı kırıldı da ben mi bilmiyorum?) gol sıkıntısı çekmeyiz.. zira Abu da olsa, Cenk veya bir başkası da olsa mutlaka Talisca ile beraber 30 gol barajını bulurlar, bu da şampiyonluğa yeter..

ama hedefimiz CL'de başarıysa o zaman Abu'yu almak için Marcelo'yu satmak intihar olur.. tam aksine Marcelo'nun yanına ona yakın kalitede bir stoperi şartlara uygun olarak (gerekirse kiralık) almak önceliğimiz olmalıdır.. forvet konusu da ya Ba ve Cenk ile, ya da Cenk'in önüne bir başka bonservissiz düşeş bularak bir yıl daha idare edilebilir..

sports guy dedi ki...

2015 2016 sezonunda icerde ite kaka aldigimiz 3 mac vardi 1-0la ikinci yari, biri de kume dusecegi belli mersin'e karsi.

Her takim olmadik maclarda zorlanabilir, onemli olan zorlandigin maci da kazanmaktir zaten. Bu sene kume dustuler belki sonunda ama yillardir sunderland tepedeki takimlara celme taka taka son anda ligde kaldi mesela.

Ayni mantikla son 4 macta 14 atip 2 yedi bu takim, bu tarz bir seriyi en son ne zaman yakaladik acaba?

Cimbizla cekip tek mac uzerinden yorum yapmak kolay. Bence basaksehir macinda o performansi gosteren takimin sampiyon da olmamasi gerekiyordu zaten ama oldu. 15/16daki kasimpasa maci icin de aynisi gecerli.

Derbilere gelince, icerdeki GS maci haric takimin performansindan sikayetci degilim. Deplasmanda nasil oynanacaksa oyle oynadik, icerdeki FB macini da futbol tanrilarina havale ediyorum. 15/16da van persie'nin topu direge carpti girmedi, sonra maci aldik. Ayni sekilde gs deplasmaninda yuzde yuzluk golu kacirdi gs donusunde gol attik.

Ben oyuna bakiyorum. Icerdeki fb macindaki oyunun kendisiyle ilgili sikayetim yok. Butun ic saha derbilerini oyle oynarsan uzun vadede kazanirsin.

Takimin eksigi elbette var. Ama bunu aboubakar uzerinden degil de baska oyuncular uzerinden tartisirim ben ana hatlariyla. Talisca ve quaresma daha oncelikli problem benim gozumde mesela isin hucum tarafinda.

Ama bu bakis acisi biraz. A plan orta kafa olacaksa ve b plansiz hareket edeceksek tamam abou gitsin biz de caner ve q7nin bam gum ortalarina kafa atacak forvet alalim. Ben bunun b plani olmasi gerektigine inaniyorum, yedekten cenk'i sokarak gerceklestirilebilecek bir plan bu.

Modern futbol yer agirlikli isliyor. Ve kapanan takimlarin sadece ortayla acildigini dusunmek bana sacma geliyor.

Dedigim gibi, futbola bakis acisi bu olay gunun sonunda. Ben ozzy uzerine kurulu takim istiyorum, bu da yerden oyunu dikte ettirir.

beagle dedi ki...

Önceki sezon için söylediğin, FB maci direkten dönen top falan akilda yer etmiş güzel ornek. O sene için de elestirim, Sosa ve Q'nun skorer yanlarinin eksiği, Gomezin ceza alanı içinde çok yalniz kalmasiydi zaten.
Senin örneklerinin benim tezimi destekledigi nokta genelde üstün oynadigimiz sene de bazı maclarda epey zorlanmiş olmamiz. Ama bu Gomezden çok gol noktasini zorlamayan diğer forvetimsilerden kaynakliydi. Talisca ve Babel ile bu nokta iyileşti mesela.
Gomez'in derbi maçları karnesi,şapka cikarmalikti.

En önemli farkımız şurada ben bütün derbiler, basaksehir maclari ve CL iç saha maclarindan şikayetçiyim. Ya defansa yattik, ya da iyi oynadigimiz donemlerde bitiricilik (Benfica mucizesi haric) eksikti. Sonucta zorlu maçları içeride galibiyetsiz kapattik. Benim için Beşiktaş oncelikle iyi oynadiginda skor bulacağına güvendiğim bir takım olmalı. Sonra ekstrem senaryoları çözecek iyileşmeler eklenmeli.

sports guy dedi ki...

Tamam genel hatlariyla bu dedigine katiliyorum. Oyun plani konusundaki dediklerime iliskin de iki kelam etmeni beklerdim yalniz :) mesela orta a plani ile bu istedigine ulasilir mi pratikte?

Talisca'nin gozumdeki artisi q7nin skorsuzluguna care olmasiydi benim. Ama oyun ici kayiplari da sac bas yolduracak cinsten. Acilen kanata evrilmesi gerek 2017 futboluna ayak uydurabilmesi icin. Orta saha bu haliyle onun kalemi degil. Onun hakkinda cok yorum yapmiyorum cunku gidici zaten. Ama iyi ki de gidiyor, cunku kisa vadede izlemesi keyifli falan da ona verilecek cift haneli para ile abou'ya verilecek parayi kiyaslamam bile. Asil dinamit onun bonservisini almak olur.

planck dedi ki...

Avrupada çekişmek için abuş, ligi garantilemek için llorente.

beagle dedi ki...

Hah bak planck tek cümleyle ozetledi.

Yav oyun mevzusuna katilmaz olur muyum? Crouchu alsak bile habire orta yapip tek yonlu oynamayalim :)

Ya neyse aslinda Tolgay-Ozzy 1 sene kalacak gibiler. Talisca da kalirsa her türlü çok tehlikeli takimiz. Ah ulan 7-8 milyon serbest butcemiz olsaydi bir de...

fidddas dedi ki...

takimin 11 i konusunda son transfer gelismelerini de degerlendirirsem benim bazi kesin yargilarim var :
-- hoca kaldigina gore butun degerlendirmeleri son 2 yila ve aslinda inatci olmasina ragmen hocanin ogrenebilir ve degisen kadrolara uyum saglamasina gore degerlendirmek gerekiyor
-- bana kalirsa gecen sene kadrosu ve oyun planini korumayacagiz daha once de soylemistim tahmin etmedigimiz oyuncular ayrilacak.butun bunlar isiginda
-- cl de gruptan cikmak veya uefa liginde ceyrek/yari final bizim icin mantikli hedefler fazlasi kendimizi kandirmak olur.
-- lig icin tek kriter sampiyon olmak. bundan sonra ikincilik bizi mali olarak kurtaracak bir seviye degil
-- bazi basit hatalarina ragmen fabri bir sure daha bizimle kalacak gibi. zaten temel oyun felsefemizi de uyum sagliyor. su anki seviyemiz icin bence yeterli. zaten yerli alternatifler kisitli yabanci alternatifler ise butceyi zorlar
-- kanar bekler icin sol tarafta ligin cok ustunde cl gruptan cikma seviyesinde rotasyounumuz sag icin ise lig seviyesine yetecek cl icin yetersiz rotasyonumuz var ki bu bize su anda yeterli
-- stoper ikilisi icin herhangi bir kosulda marcelonun satilmasini dusunmem bile. kaynak yaratilacaksa bu kisi marcelo degil. sol stoper icin ise vida tosicin ustunde olsa bile daha once belirttigim gibi marcelodan gelecek kaynak ile alinacak stoper degil. menajer gazlamasi bir durum gibi geliyor bana. savasci stoper icin oluyorsa daha ucuz bir opsiyonu degerlendirmek gerekiyor. q7 satilip vida alinsa tamam derim ama marcelo satilip vida alinmaz. burada upgrade gerekiyor ama upgrade kosullari degerlendirilmeli.
-- onceden beri atibanin yerine kendi kafamda adam ariyorum :). tabi bunu talisca kalirsa istiyorum. ama sanki talisca gidici gibi. eger o giderse necip ile yarisacak bir genc olsa da yeter ama eger kalacaksa buraya mutlaka kemik kiran gerekiyor
-- 8 icin oguzhan ve tolgay bizim seviyemizde yeterli. zaten para yok. oyle oguhani satalim yerine yenisini alalim hele hele kiralayalim ile takim buyumez. besiktas oguzhan tarzi bir oyuncuyu yerli statusunde onumuzde 5=10 yil icinde bu-la-maz.
-- abou, llorente, mitrovic(newcastle) forvetin tarzini q7 ile talisca belirler. bu ikisi bizde kalacaksa abou icin ya 433 ya 442 oynayacagiz ya da gecen yil yasadigimiz sorunlar devam edecek.
-- bu ikisinden biri giderse o zaman cizgiye basma isini beklerimize verecegiz ve abou ile oynayacagiz. o zaman hem oguzhan hem tolgaydan daha fazla performans alacagiz.
-- hepimiz beklerin stoperlerdan top aldigi sonrasinda orta saha ile iletisim kurdugu ve yerine gore gobekten yerine gore kanat forvetlerden faydalandigi bir sisteme ulasmaya calisiyoruz ama butce, yonetim, hoca derken farkli noktalara ulasiyoruz.
-- ozet talisca ve q7 varken abou tam istedigimiz adam olamaz ama taslica ve q7 yoksa bu durumda oguzhan ve tolgaya iyi bir yedek ve ayrica lensten daha iyi bir kanat forvet gerekir ama konusulan isimlerde bu isaretler gelmiyor.
-- 20-25 temmuza kadar seneye ne oynayacagimiz belli oolur. manu da taliscayi alir gibi geliyor bana.

can dedi ki...

Abu mu Llorente mi? Elbette ki Giroud!

Huzeyfe dedi ki...

Ben diyorum ki varsayimlar uzerinden bosuna kafa yormayalim.

Gelin taktiklerin evrimi ve pozisyonlarinin onemini degistiren futbolcular uzerine kafa patlatalim: http://www.zonalmarking.net/the-mixer-podcast/
Burada konusulan Premier Lig ozelinde, biz Turkiye ozeline yansitabiliriz.

Ingilizce sorun olursa isteyenler icin cevirebilirim.

turkkant dedi ki...

Bu transfer döneminde mevcut FFP ile şampiyonlar ligi seviyesinde bir takım kurma şansımız yok. Önce bunu kabul edip boş hayallere kapılmayalım.

Bence tek şansımız vardı. Quaresma'nın iyi formu ve şovmen oyuncu olması nedeniyle Çin'den, gerçek değerinin üzerine 8-10 m. euroluk bir teklif gelmesi. Bizim de bu parayla ve eldeki oynamayalardan gelecek 3-5'le Abubakaar (ya da muadili bir santrafor), kiralık kanat ve kiralık stoper ile kadroyu kurmamızdı.

Bu olmadı. Belli ki Quaresma'ya ciddi teklif yok. Oyuncuyu zaten Avrupa'da satışa çıkarsan bu yaşta bonservis ederi sıfır.

Bu durumda, eğer ki oyuncu satmazsak, maaşı yüksek 30+ bir santraforu, "Oynatmıyoruz, bari maaşından kurtaralım sizi" söylemiyle almaya çalışacağız. Aynen Başakşehir'in bizden Pektemeği aldığı gibi. Eh biz nasıl Pektemek'i satmak için 2 ay uğraşıp son kertede vereceğimiz gibi, onlar da başta satmak isteyeceklerdir.

Özetle yine bizi akşam pazarı bekliyor.

QuaresmA dedi ki...

Benim Beşiktaş'ın birinci forvetinden beklentilerim:

- Yan toplarda gol yüzdesi süper olmasa bile en azından iyi olması. İlla hava topundan bahsetmiyorum, yerden ortalarda bile belli bir pozisyon alma ve gelişine vurabilme yeteneği gerekiyor. Mesela Abu'nun Fener'e attığı gol bile şansına girdi aslında. Çünkü koşuyu, duracağı yeri, vuracağı yeri ayarlayamıyor. Bu yaşta da bunu zor öğrenir ve bu olay bir forvetin en temel yeteneklerinden biri.

Q7 gitmeyecek gibi görünüyor. Bu durumda yan toplarda etkisiz bir forvet tercihi çok saçma olur.

- Elbette ki ceza sahasındaki bitiriciliğinin en az vasat üstü olması lazım. Abu bunu karşılıyor ama üst seviyede karşılamıyor.

- Sahaya gol dışında başka şeyler de koymalı. Sahaya koymasını istediğim ilk özellik geriyle oynayabilme, havadan/yerden servis yapabilme ve hedef santrafor olabilme. Talisca ve Babel gibi gole yakın isimlerin yanında bu sene içeri kat eden kanat olarak Gökhan Töre de dönüyor. Bu kişilere havadan/yerden servis yaparak epey gol pozisyonuna sokabilmeli Beşiktaş'ın forveti. Gerekiyorsa kendi gol kralı olmamalı ama Talisca'yı gol kralı yapabilmeli.

Abu hava toplarında zayıf olduğundan onların servisinde sıkıntılı. İyi bir pasör sayılmaz, saha görüşü öyle çok açık değil. Topu aldığında sadece kaleyi düşünüyor. Diğer opsiyonları da düşünmesi gerekiyor.

- Sahaya gol dışında koymasını istediğim ikinci özellik ise; mümkün olduğunca pres yapmalı, güçlü olmalı, rakip defanslarla mücadele ederken onları yormalı. Abu bunu yapıyor hakkını yemeyelim.


Transferde ismi geçen Llorente de, Giroud da bu profili karşılayan oyuncular. GS'nin alacağı Gomis de karşılıyor. Maliyeti uygun olsa onu da alabilirdik, uygun olurdu yani.

YSY dedi ki...

Akşam pazarı doğru tabir oldu. Q7 kaynak açısından bir umuttu ve açıkçası gönderelim diyebileceğiniz adamların içerisinde en mantıklı duranıydı ama kendisi gitmek istemiyor. Bizim işimizi zora soktu. Ben geçen senelerden daha zor bir transfer dönemi görüyorum ufukta. Yine kampı kaçıracak oyuncular olacaktır.

Benim sadece şahsım olarak duyduğum Marcelo'nun kalacağı, Ozzy'nin ise gideceği yönünde. Ozzy'nin kendisi de gitmek istiyormuş. Olursa bir açıdan kayıp gibi görünebilir ama yaşı 25'e gelmiş bundan sonra Avrupa'nın elit klüpleri gözünde yaşı geçmiş statüye düşmeden son şansı Ozzy'nin. Onun yerini Tolgay dolduracak, kaldı ki zaten hoca iki sezon önce esas orada Tolgay'ı düşünüyordu malum sakatlık sonrası Ozzy yerleşti oraya. Klüp ozzy'yi satarsa da nasıl bulduysa tekrar aynısını bulabilmeli. El alem nasıl yapıyorsa bizimde yapmamız lazım. Çarkın dönmesi gerek.

beagle dedi ki...

Ozzy giderse Töre'nin döve döve iç pozisyonlarda oynatilmasi lazım. Bix to box potansiyeli, kanat oyunculuğundan iyi.

sports guy dedi ki...

Umarim ozzy gitmez. Forvette cenk pektemek ikilisine raziyim ozzy kalacaksa :)

Bu arada soyle bi dusundum de, iyi ki ffp var. Yoksa bu cl paralari oyle bi carcur edilirdi ki aman aman. Hep endiseliyim takimla ilgili haliyle, ama bazen sakin kafayla dusununce sansli sayiyorum kendimi su donemde. 3 sene ust uste ayni hoca olacak, yani en azindan istikrarimiz o konuda mevcut. Eksikleri olsa da kaleci konusunda kafamiz rahat artik. Ligin en iyi bekleri hala bizde. Babel gibi "takmaz buralari umursamaz" denen bir adam tank mode acti, ligde pozisyonunun en iyilerinden. Takim da muhtemelen keyif verici futbol oynayacak yine.

Bazen kalani onemli degil diye dusunmek de gerek, bu stresli yapi saglikli degil.

YSY dedi ki...

Şuanda görünen en mantıklı senaryo eldeki kiralıkların yine kiralık olarak devam etmesi. Sağda solda fazlalık olan oyuncuları maks şartlarda satarak gelir oluşturup bir tane adam gibi stoper alınması. Başkanında dediğine geliyor zaten bu iş. En fazla 1 yada 2 oyuncu transferi. Bu şekilde girersek sezona ve kadroya uygun mantıklı bir oyun sistemi kurulursa yine favori oluruz lakin avrupada yine aynı yerde sayıklarız gibi geliyor bana. Aslında aynı yerde sayıklamakta başarı olur bu kadro için

JimmyLue dedi ki...

Biraz fazla negativite pompalanmıyor mu?. FFP var, belirsizlik çok; (Abou,Talisca, Marcelo ve hatta Ozzy) fakat Mitrovic dahil yapılan transferler ve planlamalar Tr ortalamalarının üzerinde -ki geri dönüşünü şampiyonluklarla alıyosun. Sattıklarının yerlerini şimdiye kadar bir şekilde doldurmuşsun ve bu başta istisna sayılsa da bence var olan bir planın sonucu.

Sene başı Abou için yazılıp söylenenler ile Mitro penaltı kaçırdıktan sonra tavan olan eleştiriler benzeşiyordu. Ben Mitro'nun yeteri kadar şans bulmadığını, şans bulduğunda sırıtmadığını ve hatta kesin yargıya varabilmek için kamp sonrasını beklemek gerektiğini düşünüyorum. Marcelo'nun BJK kariyerindeki neredeyse tüm iç saha maçlarını ve hatta Napoli deplasmanındaki R. Ferdinand performansını çıplak gözle izlemiş biri olarak arkaya adam kaçırdığı, yerini kaybettiği, hızlı adamlara karşı fena durumlara düştüğü birçok maç hafızamda yer edinir. Bunları Marcelo gitsin istediğim için yazmıyorum. Hatta kalsın, Vida ile birbirlerini tamamlasınlar ama eğer giderse de Mitro sağ stoperde şans alsın, sorumluluk alsın, 8-10 maç yapsın o zaman değerlendirelim. Marcelo giderse çare kesinlikle Vida değil ki bunu yönetim de biliyor.
Quaresma kalırsa alınacak forvet profilinin o'nun kalışına göre belirlenmesi gerek. Quaresma giderse Liorente ya da Giroud gibi adamlar iş yapamayıp transfer başarısızlığı gibi görünebilir. Bkz. Fenerbahçe transferleri.
Mesela Q7 ve Talisca kalacaksa ve Cenk bu takımın key player'ı ise Abou'nun yerine pivot santrafordan ziyade daha patlayıcı, hızlı ve güçlü bir striker bulunabilir. Bu bir şekilde kiralık çözülür, Marcelo kalır, Vida konuşulduğu gibi 2.5k + Boyko ya karşılık gelirse tadından yenmez.
Bu takımın omurgası Atiba-Ozzy'dir onlara bir şey olmasın. Şenol Güneş takımında her daim gol atacak adam çıkar.
Dikkat edilmesi gereken şey ise takımın yaş ortalamasının çok yükseldiği ve aşağı çekilmesi gerektiği..

Zaitsev dedi ki...

* Q7'den para gelmeyeceği netti arkadaşlar. Bir hayal yaşanıyor burada :) Q7 zaten para için Katar'a gitmiş ve 2-3 ayda geri kaçmış bir oyuncu. Bu adam para için Çin'e gider mi?

* Marcelo ve Tolgay. Satışı en potansiyel oyuncular. Adriano da buradaki rahatı gördükten sonra Çin filan düşünmez. Ben Oğuzhan/İtalya haberlerinin de balon olduğunu düşünüyorum.

* Franco, Boyko, Aras, Miloseviç. Bu gruptan 3-4 milyon avro çıkartabilirsek ne ala.

* @ Jimmy Lue
Marcelo ve Mitroviç konusunda sana katılıyorum. Marcelo'nun 1.5 senedir genel katkısı yüksek ama eksiklerini de yok saymak olmaz.
Marcelo'nun bazı maçlarda umursamaz oynadığını da düşünüyorum. Aynı hatayı Marcelo ve Mitroviç yapsa Marcelo'nun ki görmezden gelinip Mitroviç'i gömeriz :)

* Kimse kusura bakmasın Marcelo bu forumun gözündeki potansiyelde bir oyuncu olsa PSV'den sonra ne Hannover'a kalırdı ne de bize.

* 6-8-10 tercihlerimiz değişmeyeceğine göre stopere para harcamak saçmalık. Düşünmeden Marcelo'yu satar Mehmet Topal tarzı bir adam alırım. Defans sorunlarını daha az konuşulur hale gelir.

* Aboubakar konusunda adamın ilk yarı yaşadığı sıkıntılara takılıp kalmışsınız. 2ci yarı oynadığı maçlar için yapılacak eleştiri hava toplarında zamanlamasının iyi olmaması. Farklı tahmin edilemeyen bir oyuncu. Eksikleri olan bir oyuncu ama Gomez'in de eksikleri vardı Demba'nın da. Gomez 10 metre top süremiyordu mesela.

* Llorente eğer gelmeyi kabul ediyorsa ve bonservis yoksa hemen gelsin. 1-2 sene işimizi görür her türlü.

yilmaz dedi ki...

Mitrovic'de Tabata sendromu var bence. Tabata aşırı yüksek bir bonservisle alınıp bekleneni yerine getiremediği için tefe konulmuştu. Adamın kaçırdığı her golde her yanlış topta 8m€ lafını yapıştırıyordu medya ve taraftar. Mitro da aşırı yüksek bedelle alındığı için daha doğru dürüst yarım sezon bile geçirmeden her falsosunda itin şeysine sokuluyor. Bu algıyı değiştirebileceğini pek sanmıyorum ama gömdüğümüz kadar kötü bi oyuncu olmadığına adım gibi eminim.

Barreto dedi ki...

Marcelo'yu biraz abartıyoruz gibi geliyor bana. Zago'dan bu yana en iyi stoperimiz olduğu doğru. Fakat Atiba'sız orta alan olunca veya takım savunması kötü olunca Marcelo'nun kusursuz olmadığı ortaya çıkıyor. Hava toplarına yükselişi, zamanlaması ve pas yeteneği fevkalade. Diğer özellikleri ise yeteri kadar. Atiba ve takım savunması Tosiç'i de parlattı, Ismail ve Serdar'ı da idare etti. 1,5 yıl önce Rhodolfo ve Ersan ikilisi de çok uyumlu ve başarılıydı. Savunmadaki esas mesele uyum ve takım oyunu. Nitekim o uyum sayesinde zago-ronaldo-a.yıldırım üçlüsü kağnı gibi olmasına rağmen yıkılmaz duvar olmuştu. Aynı şekilde efsane takımda düz adamlar Ulvi ve Kadir özellikli savunmacılar Recep ve Gökhan ile mükemmel uyum yakalamış uzun süre birlikte oynamış çalışkan ve inatçı bir savunma hattı oluşturmuşlardı. Ulvi ve Kadir extra özellikleri olmayan hatta milli takıma bile en iyi zamanlarında seçilemeyen düz adamlardı,fakat takım oyunu, çalışkanlıkları ve azimleri mükemmeldi. Hülasa Mitroviç'e biraz sabretmeliyiz. Tam olarak uyum sağlarsa bambaşka şeyler konuşuruz.

turgay dedi ki...

Avrupa kupalarında başarı çok mantıklı gelmiyor şuan için tüm gücümüzle lige asılmalı ve buna göre planlarımızı yapmalıyız diye düşünenlerdenim. Çünkü maddi olarak zor durumdayız ve şu ekonomik ortamda kurtulmamız düşük yıllık ücretli oyuncu grubu, bol özkaynak destekli kadro planlaması ve sürekli bonservissiz kalite kazandıracak oyuncu seçimleri ve bunların bileşimiyle gelecek şampiyonluklar. Hepsinin olması çok zor tabiki. Ancak kadro planlamasını lige göre yaparsan özellikle boşta olan oyuncular ile erkenden yapılacak anlaşmalar ve özkaynaktan çıkarıp takıma yerleştirebileceğimiz oyuncular bence yapılabilir işler.

Siz de fark etmişsinizdir geçen yıl olduğu gibi yine lig bitmeden gelen üst düzey bir stoper haberi ( glik-mangala ) belirsiz oyuncuları bekleme ( sosa-gomez-talisca-abou ) bunun sonucu olarak doğru adımların atılmaması, hocanın transfere ben karışmam demesi. Sürekli aynı şeyleri yaşamak bana sıkıntı veriyor. Bu yıl çok muhtemel Q7nin gidişi üzerine konumlandırılan transfer bütçesi Oğuzhan'ın gidişiyle olacak gibi. Ben buna karşıyım işte. Sezon biterken elindeki oyuncuların ne olduğunu bilmene rağmen buna göre politika belirlememek be sürekli belirsizliği beklemek çok saçma. Abouya o kadar para yok verecek ama bekliyoruz. işte bunlar hep bir futbol aklımızın olmamasıyla alakalı. 2 senedir vida peşinde koşmak ne kadar saçmaysa bu kadar borç içinde olup hala Avrupa hayali koymakta bir o kadar saçma. Ligi koyalım ligi sözü var ya o işte bizimle alakalı söylenmiş bence. Biz ligi 3-5 sene domine edecek bir yapı kurmalıyız. Yüksek Bonservis ile oyuncu alacak mali yapımız yok bence bizim bu yüzden adriano bize nasıl geldiyse böyle işlere girmemiz lazım bunu da aklımız olmadığından Ahmet Buluta vereceğiz. Eminim umut günerden 10kat daha yararlı işler yapacaktır. Velhasıl planı programı sezon içinde değilde temmuzda yapmaya devam edersek böyle kabız günler bizi beklemeye devam eder

beagle dedi ki...

Uzunca yazmıştim, nette yitti. Özeti mudahelesiz stoper tutmaz bizde. Mitroviç kimseye carpmadan nazikce maç bitiriyor.

Hidayet dedi ki...

anlamadığım , başkan'ın lens ile ilgili iddialı sözlerine ne oldu . bize gelmeye çok istekli diyordu , herkes ,fikret orman koydu sözleşmeyi cebine diyordu ,şimdi , transfer'de acele etmeye gerek yok , bayramdan sonra diyor . türkiye piyasası bizi kesmiyor , çin'e gideceğiz , uzakdoğu'ya açılacağız deniyordu , şimdi , o mevsimlerde oralar çok sıcakmış , birkaç günlüğüne gidip dönecez , olmuş . bu kadar spontane , bu kadar planlamadan yoksun , biraz müşteri görünce, heryere şube açmaya çalışan küçük esnaf şımarıklığı , ahmaklığı.

beagle dedi ki...

Pepe... oynar mi oynar. Ama bir KOÇ'un Bjk'de 3-4 milyon Euro maaşla oynamasini istiyor muyuz? Tosic iyidir baba. Uzak olsun.

QuaresmA dedi ki...

Ya biri gelsin de artık Vida mı geliyor, Gustavo Lopez mi geliyor, Pepe mi geliyorsa gelsin. Defansımızda Toşiç, Mitroviç, Atınç falan oynuyorken Pepe beğenmeyecek hali yok taraftarın.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca 3-4 milyon Euro maaş biraz abartı olur. Adriano ne alıyorsa onu alır. Defans oyuncusuna o paralar da çok bence de transferlerimizde 2 senedir pek bir akılcılık kalmadığından sırf ona takılmam. Nasıl olsa yarın öbür gün akıl dışı başka bir transfer daha yapılır. O işin 2 senedir pek bir standardı kalmadı.

İşin mantıksal boyutu 3-4 sene önce güzel oturtulmuştu. Tavan maaş 1.7 milyon Euro, istisna dünya çapında forvete bunun aşağı yukarı 2 katı. Hadi başarılar gelince tavan maaş 2'ye çıksın da böyle belirli bir standardın dışında hareket etmeye bir başlayınca tüm takım maaş zamları istemeye kalkıyor. Sonra al sana Feda öncesi Mendesspor.

carlito dedi ki...

benim gördüğüm çoğu Beşiktaşlı mutlu değilken, 3 transfere 200 milyon tl harcamaya hazırlanan G.saraylılar ise gayet mutlu :)
biz kusursuz yönetildiğimiz için değil ama rakiplerin tüpçü dönemi Beşiktaş'ı benzerinde zihniyetlerle yönetilmesinden dolayı ligde önümüzdeki sezon da en büyük favori olduğumuzu düşünüyorum.. avrupa'daki beklentilerimi ise sezona gireceğimiz kadro netleşince yazmak daha doğru olacak..

Marcelo'yu değerli yapan şey ortama çok çabuk adapte olmuş olması ve nispeten düzgün bir ayağa sahip olması . Gerçi yanında Tosiç olunca hemen herkes düzgün ayaklı stoper gibi görünüyor .

Fikrimi yazmıştım zaten yukarıda . Başakşehir Bekir , Epreanu , Yalçın ile bizden daha ileride defans hattı kurarak oynayıp üstüne Chedjou'yu alarak bu oyunu geliştirebileceğini düşünüyorsa , 8 m €'ya bu ligde stoper satmamak bana makul gelmiyor.

GS'nin Maicon'a 9 verdiği ortamda Marcelo'nun bu paralara gitmesi de gayet normal olur .

turkkant dedi ki...

Övünç'le aynı fikirdeyim. Marcelo benim de çok beğendiğim oyuncu, ancak 30+ her oyuncu değerini buldu mu satılmalı.

Pepe meselesinde de çok iyi oyuncu da... Da'sı var. Sağ bekin 33, sol bekin 34, ön liberon 35, sağ açığın 35... Bizim takımın yaşı sınıra dayandı zaten, mümkünse daha da yaşlandırmasınlar.

Bir sene sonra Atiba'nın pozisyonunu doldurman gerekecek, haydi Adriano'yu Caner doldurdu diyelim, Quaresma'nın yerine adam lazım... Keza Gökhan Gönül... Bir takım bu kadar çok yaşlı oyuncu kaldırmaz...

turkkant dedi ki...

Beşiktaş'ın kesinlikle 21 yaş altı potansiyel yetenekler bulup transfer edip kiralaması lazım. Örneğin al Orkan Çınar'ı, gerekiyorsa Antep'te bir sene daha oynamasına müsade et, ya da Süper Lig'den bir takıma kirala...

Zaitsev dedi ki...

@ turkkant

Biz önce Fatih Aksoy, Sedat Şahintürk gibi gençlerimizi kazanalım, değerlenmelerini sağlayalım.

Huzeyfe dedi ki...

@ Zaitsev

Neden bu adamlari kazanmak zorundayiz ben anlamiyorum.
Niye ayni isimlerle yillarca ugrasiyoruz? 20-22 yaslarina gelmis adamlarin hala ne diye gelismelerini bekliyoruz? Saka gibi ya, Sedat 21 yasina! 21! Hala bu adamin altyapida ne isi var. Ya takima girecek, ya kiralik gidecek. Gittigi yerde oynayamiyorsa zaten bosuna beklemeye gerek yok. Gerideki cocuklarin onunu kapatmaktan baska bir ise yaradiklari yok.
Su romantizmden kurtulalim artik. 18-19 yasinda A takimdaki oyunculari yedekleyemiyorsa, kiralik gidip iyi isler yapamiyorsa, bir isik gostermiyorsa olmayacak demektir. Zorlamaya gerek yok. Cabucak bu adamlardan kurtulup 16-17 yasindaki cocuklara bakmak lazim. Altyapilarda cok ciddi potansiyel gozukmedikce beklemek cok anlamsiz. Orada sirkulasyon cabuk olmali. "Ustunde durulursa olur" laflarindan da cok sikildim ben. Kim duracak ustunde? Yasin Sulun mu?
Ayrica, eger yoksa potansiyelli oyuncun disarda bulursun. Feyyaz, Metin, Ali uclusunun tamami 18-19 yas bandinda cevre il ve ilcelerde kesfedilmis oyunculardi. Hicbiri altyapidan gelmedi.
Ozetle, dogrusu turkkant'in soyledigi.

beagle dedi ki...

Nihatla Sergen nereden geldi? Messi Barcelona da mi futbola başladı? Emre Belozoglu Zeytinburnundan GS altyapiya gitti...

Altyapi takimi bebekten yetistirmek zorunda değildir. Yok pahasına topkanan eksik yetenekleri bazen 1 bazen 5 senede profesyonel yapacak son aşamanın verildiği yerdir.
Cengiz Under bile Altınordu kökenli degil.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 291   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara