.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Haziran 2017 Pazar

2017-18 Transfer Dönemi Mini Anket





Transfer Dönemini mini anketle açıyoruz . Gelişmeleri bu postta tartışalım ilerleyen süreçte biraz daha şekillendikten sonra klasik ilk 11 tahmini anketimizden devam ederiz .

Bu arada anketin ikinci sorusunda birden fazla şık işaretlenebiliyor . Şimdiye kadar gelen cevaplardan bunun çok anlaşılamadığını düşündüm :)


İlk sorumuzda stoper ezici üstünlükle kazanmış görünüyor . Transfer için en önemli kısım olduğunu düşünürken Marcelo'nun gidişine genel olarak sıcak bakılmaması normal sonuç . 


İkinci soruyu sağlıklı yorumlamak zor zira anketin ilk döneminde epeyce tek şıklı cevap var ve ne derece bilinçli şekilde tek cevap verildiğinden emin değilim ama sonuç birinci soru ile uyum içerisinde görünüyor . Kişisel tahminimce 1. sırada olmasını beklediğim Yusuf Yazıcı'nın geride kalmış olmasında Talisca etkeni ve belirttiğim tekil seçenek işaretleme sıkıntısı etken olmuş . Bunun dışında Deniz , Orkan , Lens gibi kanat oyuncularına da temkinli yaklaştığımızı gösteriyor . Quaresma tartışmasını sonlandıracak isimler olarak göze batmıyorlar muhtemelen . 


291 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 291 / 291   Yeni›   En yeni»
BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ne yalan soyleyim burada altyapidaki oyuncular hakkinda yazilanlari okuyunca kahkahalarla guluyorum her seferinde. Furkan, Hasan Turk, Eslem vs hepsi hakkinda yazilanlar aklimda hala. Okusan hepsi bir Sergen, Nihat sanirsin ama gercekte hepsi kocaman bir sifir. Bir de Onur Bayramoglu vardi bak, o da efsane.

Besiktas'ta kadroya girecek genc oyuncu Bursa, Antalya'yi falan gectim, en azindan Akhisar seviyesinde takimda kadroya girip katki saglayacak adam olmali. Akhisar'i genc, bizimkiler anca PTT ligine gidiyor orada da ne yaptiklari belli degil. O seviyedeki topculardan ne beklersin arkadas? Harbiden birsey bekleyen var mi? En iyileri son senelerde Atinc iste, onun hakkinda da 5. stoper alsak mi diye tartisiliyor. Seviye bu.

Gidenlerden siyrilip bizi pisman eden biri var mi diye dusunuyorum. En fazla Adem Buyuk vardir mesela. Onu da parayla bile almazsin, gelse takimda 3. forvet olur anca.

O yuzden altyapi falan bos isler bunlar. Oyuncuyu kazanmak falan bos terimler. Kaliteli oyuncu formayi alir, ilk macta catir catir oynayip bir daha birakmaz. Oguzhan gibi. O yuzden genc oyuncuyu kazanmak falan bos isler. Bu oyunculari Super Lig takimlari bile istemiyor yahu, ne isi var bu adamlarin Besiktas'ta? Birakin bu romantikligi.....

beagle dedi ki...

Iyi niyetle, top oynamadigin icin anlamadigini düşünüyorum. Çok özel birkaç adam dışında futbolcularin "kendi formayi almasi" diye birşey yoktur.
Futboldaki en büyük yalanlardan biri bu boş laftır.
Takimin sana saygi duyması,alişması işin pisliklerini kavramak, sahada saglam durabilmek, seyircili maça, deplasmana alışmak... Futbol izleyip bu kadar faktörü atlayamazsin.

Genç oyuncu adaylarinin bir kısmı saha ici şans, sakin mizac, dogru takim ve hocaya düşmek gibi faktorlerle çabuk is yapar bazilari da yillarca sonra one cikar. Taner Gülleri (Eski golculerden), Zafer Biryol, Bilal Kisa, Volkan Babacan Bir sürü örnek var. Gokhan Gönül bile epey geç oynatilmistir.

Super ligde 198 ilk 11 kontenjani var. Her halde 200 uzerinde de yabanci. 1. Lig de aynı, 2. Ligde de sadece 2 grup var. Yabanci oyuncuları, transferle gelenleri, gurbetcileri düşünürsen "genç ve tecrubesiz" bir oyuncu ancak 2.ligde biraz yer bulabilir.

Eslem bu lige gider gitmez forma bulup dakika aldı,playofflarda bile. Yillar önce aldigimiz Dişlekinho 5 dk goremezdi. Hasan Türkle Eslemin karsilastirilir bir durumu yok. Eslem psikolojik bariyeri neredeyse asmak üzere.
Merak edenler alt liglerde kac tane BJK altyapidan oyuncu oynadigina bakabilir. En cok oyuncu verenlerden oldugumuz gordukten sonra bir daha konuşalım.

Hazir olmayan oyuncu sevmeyebilirsiniz ama Beşiktaş ruhunda gençler onem taşır. Altyapimizi hor gormeyin

Huzeyfe dedi ki...

Altyapida bir plan olmamasi cok kotu bir durum. Cocuklarin gelisebilecegi bir platform gercekten yok.
Fiziksel gelisimin 18-19 yaslarinda tamamlandigini dusunursen, mental gelisim icin 22-23 yasina kadar beklenmesi cok ciddi bir zaman kaybi.
Belki alt yaslarda bu gelisimi cok daha hizli kaydedecek oyuncularin var. Yillarca U21'lerde surunen cocuklar birsey ogrenemiyorlar ki. Yurtdisinda bir takim satin alma isi vardi bir ara, yine baskanin bos vaatlerinden biri olarak kaldi.

Butun cocuklara ayni muameleyi yapmak da anlamsiz tabi. Eslem gider gitmez Erzurum'da sure aldi. Iyi isler de yapti. Ama Aralik'ta 20 yasini dolduracak. Bir sene daha kiralik gidebilir belki ama dondugunde mutlaka takima girebilmeli. Malesef butun sorumluluk cocuklarin uzerinde. Kendi gelisimleri icin ekstra seyler yapmak zorundalar.

yilmaz dedi ki...

bahsi geçen altyapı oyuncularını eleştirirken şunu düşünmek lazım.

Beşiktaş gibi bir takımın, tek bir oyuncusunun bile A takıma çıkamıyor olması normal mi? Hep oyuncuların suçu mudur bu? Beşiktaş gibi ülkenin en elit kulüplerinden birinin herhangi bir süper lig takımında 11'e girecek tek bir oyuncusunun bile olmaması gibi bir ihtimal olabilir mi?

Oyuncuların olup olmayacağını göremiyoruz çünkü oynamıyorlar. Hadi Nihat'ı Sergen'i geçtim, bi Necip bile de mi yok bu oyuncular arasında, buna inanıyor musunuz gerçekten?

BurkayJK dedi ki...

Pepe iddiaları ciddileşti ama ben bu adama ısınamıyorum. Kendisi sertliği ile nam salmış bir stoper ve gerçekten de bazı hareketleri sportmenliğe aykırı. Sanmıyorum da hadi geldi diyelim, sözleşmesine bu konuyla ilgili bir şeyler koyulmalı. Hakemler görmezden gelirse (Quaresma'da olduğu gibi) milletin ağzına malzeme veririz.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Yazdiklarina kendin inaniyormusun harbiden? Heee, oyuncular super yetenek ama biz kullanamiyoruz. Bu arkadaslar sadece PTT lige gonderilmiyor ki. Oyuncular kupa maclarinda da, tarla yerine Vodafone Arena'da seyircilerin onunde Carsamba Belediyespora karsi bile sans buluyor. Ama gel gor ki bu ideal ortamda bile birsey gosteremiyorlar yahu. Harbiden hepsi mazaret.

Bak, bizim altyapimiz oyunculardan maksimum verim alacak seviyede taktik, fizik, mental destegi vermiyor. Orasi kesin bak. Ama bu Turkiye'nin global sorunu. Ama yetenek sorununu oldugunu da kabul etmemiz lazim. Zira yetenekli oyunculari Avrupa kulupleri bile gelip aliyor buluyor. Enes, Caglar, Atinc ornekler iste. Bu oyuncular harbiden cok yetenekli olsa ve bizde dogru sekilde destek verilmedigi icin parlayamamis olsa baska yerde kendilerini gosterir. Ama yok iste, yok.

Altyapinin Besiktas ruhundaki yeri falan hikaye. O 20 sene evveldi; endustriyel futbolda altyapi diye birsey kalmadi artik. Bu isin ustalarindan Barcelona bile altyapi sonuc vermeyince gozunun yasina bakmadam gonderiyor. En son ornek Munir El Haddadi iste. Bu isin dunya uzerindeki en buyugu belki Ajax; onlar bile altyapiyi zorlamiyor artik. Altyapidan bir bok olmadigini anlayinca kabuk degistirdiler ve bu sene hucum hattinda tam 4 tane baska takimlardan bulduklari gencle final oynadilar (Ziyech, Dolberg, Traore, Younes). Yetenek yoksa yoktur iste. Altyapidan oyuncuya hak ettigi anda forma sansi veriyor, gerisi bos. Son 2 sene catir catir top oynayip sampiyon olduk. Altyapidan neredeyse hic destek almadik. Hani altyapi onemi, ruhu? Bos isler bunlar. Yeterli olan formayi alir ve birakmaz, bu kadar basit.

BJK4EVER dedi ki...

Medyanin Pepe saldirilari, yonlendirmesi de harbiden tam tipik yahu.
Pepe cok sert stoper ama nasilsa son 5 senede sadece 1 kirmizi kart gormus, hay Allah. Pepe'nin sert hareketlerini arasan belki 2-3 tane anca bulursun kirmizi kartlik. Bu da her sene 30-40 mac oynadigi bilmemkac senelik kariyerinde. Ama medyamiza sorsan Pepe her mac kirmizi kartlik hareket yapiyor, yersen.
Algi operasyonlarina kanmayin arkadaslar. Lugano, Emre Belozoglu ve Melo kac sene oynadi bu ligde. Ve hak ettilerinin belki 10'da 1'ini anca gorduler. Bunlar tartisilmadi da Avrupa'da 5 senede 1 kirmizi kart gormus Pepe mi tartisilacak? Gecin bunlari.
Pepe gelirse efsane olur, defans sorununu tek basina cozer. Pepe yahu bu. Kac yasinda olursa olsun, gecen sene dunyanin en iyi takiminda 20 maca cikmis bir arkadas. Ondan 1 sene evvel dunyadaki en iyi stoper performansini sergilemis arkadas (R.Madrid+Avrupa kupasi). Senelik 4 milyon euro ve 2 yillik kontrat bu arkadas icin harbiden abarti degil. Bu sekilde bonservis bedeli odemeden bu sorunu cozebiliyorsan cozmelisin. Benim istedigim cozum de tam olarak buydu. Takimi koru, copleri satarak Caner ve Talisca icin butce yarat. Bulabilecegin bonservissiz en iyi stoper, forvet ve olursa kanat oyuncusunu al. Olmadi Babel-Quaresma-Tore idare edersin, 4. de Aras, Orkan vs olur.
Gecen seneki takim -Aboubakar+Pepe+Balotelli kulaga hos gelmiyor mu?

QuaresmA dedi ki...

Pepe neyse de Balotelli kulağıma pek hoş gelmedi. :)

ozkankaya35 dedi ki...

Balotelli 10 tane Abu yapar

BurkayJK dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam, Pepe'nin oynadığı çok maç izledim diyemem ama bu adamın böyle sert/çirkef bir yönü var. Rakibe tekme sallıyor, basmaya çalışıyor falan. Böyle sahneler göreceksek istemem şahsen. İstatistiklerine baktığımda kırmızı kart sayısına ben de şaşırdım fakat hakemlerin biraz esnek davranıyor olabileceğini düşündüm. Diğer anlamda Pepe'ye kimsenin itirazı olamaz. Bayramdan sonra transferlerde daha net hamleler olur diye düşünüyorum.

ozkankaya35 dedi ki...

Pepe taransferi bitti.konfederasyon kupasi sonrasi imza atacak muhtemelen.Lucas Leiva sozlesmeliyken yalvardik alamadik,simdi boşta ama talip degiliz,mantigi ne bunun

planck dedi ki...

pepe'nin tarz olarak zagodan çok bir farkı yok, zagoyu seven pepeyi de sever. bir melo veya belözoğlu değil. tr'deki algının bence nedeni madridin sadece barça maçlarının seyrediliyor oluşu ve özellikle mou döneminde pepenin sadece messiyi durdurmaya yönelik görevlendirilmesi. haliyle messi severlerde antipati oluşturdu. 2 yıllık, bonuslarla 5Ma tamamlayacak sözleşme ile gelirse baya iyi transfer olur.

ozkankaya35 dedi ki...

Vodafone daha önce ülker in Delgado da yaptigi gibi bir futbolcuyu alip Beşiktaş ta oynatamiyormu.Hukuksal ne sıkınti olabilir bunda.ffp aşılamazmı bu sekilde.

nuri mu dedi ki...

@BJK4EVER

+bir milyon
bonservis ödemeden defansa pepe, aboubakar yerine forvete balotelli (bonservisi yok dimi?) hele bir de kanat oyuncusu bulursak (bunlara benzer isimler) on numara olur..

seneye ffp kalkarsa (lafta bu yıl kalkacaktı) kadroyu gençleştirme işini o zaman yaparız..
bu yıl da tecrübeli kadroyla şampiyon olurak mali çarkı döndürüp ligde de hegomonya kurmalıyız..

beagle dedi ki...

@Forever

Zidane sonrası Real bile altyapıya bakmaya başladı.

Sorun sen değilsin, senin bu görüşünü yayginlastiracak uygulamalari yapanlarin bin türlü belasini dilerim.
3 ayda Del Bosque gibi adami gonderirsen sonra bütün teknik direktörler goygoycu olur. Oyuncu ister. G.te 1.5 Milyar TL girer. T shirt satip odemeye calisirsin.
Bjk storelarin %2-3 kâr edebildigini unutup forma cirosu hesabiyla Pepelere yillik 20 milyon TL maas onerirsin.

Furkan Yaman'in gonderildikten sonra karsimizda oynadigi ilk macta ilk vuruşta caktigi gol de tum sorumlulara girsin. Oynatsan Pektemek, Edu, Sismanoglu vb den ne kadar daha kötü oynayabilirdi ki?

Futbol sevdadir. Mehmet Akgün,Fahri Tatan profesyonel oldukları için sahada siritmadan 90 dk tamamlayabilirler ama kolunda pazubandla yetişen Eslem veya caylakken aldığın Oguzhan seni büyük takim ve sampiyon yaparlar.
Bakmazsan gormezsin. Oğuzhan oynayamaz diyen bin tane süzme transfer hastası taniyorum.
Bilic yerine yurekli bir hoca olsa alindiginin 3. ayinda yildizdi.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Altyapiya bakmaya basladi diyorsun ama Asensio, Lima dururken Mbappe'ye 135 milyon teklif ediyorlar, hayirdir? Ellerinde potansiyelli Carvajal, Arbeloa, Morata varken gozunun yasina bakmayip gonderiyorlar. Olgunlasinca parayi basip aliyorlar. Eeee, hani altyapi falan?

Buyuk takim altyapi ustyapi vs bakmaz, iyi olan oynar. Barcelona Pedro gibi hic de fena katki saglamayan oyuncuyu gozunun yasina bakmayip Alexis Sanchez'i aldi pat diye.

Senin bahsettigin hatalarin altyapiyla ne alakasi var anlamadim. Altyapiya onem vermeyince gidip Tabata'ya 8 milyon vermek mi gerekiyor? Ne alaka? Takimi genclestirmek istiyorsan gidersin Oguzhan, Tolgay bulursun o sekilde genclestirirsin.

Neymis, Furkan Yaman gol atmis. Cok da sikimdeydi. Bu takim Furkan Yaman'siz sampiyon oldu? Furkan Yaman nerede? Nazilli Belediyespordaymis (breh breh breh). Inanilmaz soktayim, uzuldum. Nazilli Belediyesporun muthis yetenegi Furkan'i kacirmamiz harbiden affedilmez bir hata. Soktayim.

planck dedi ki...

10Mluk oyuncu almak için altyapıdan yetiştirdiğimizi 5Ma satmanın nesi fena ben anlamadım? türkiyedeki altyapıya zırva denmesi anlaşılabilir de reale barçaya laf atınca işin mantığı kalmıyor.

Pheaglix dedi ki...

mesele ilk onbirin yarısı altyapıdan gelsin, her sene böyle iki üç oyuncuyu 5+ milyon euroya satalım değil ki. bizim seviyemizde bir takımın altyapısından 10 senede bir tane yıldız çıkması kabul edilebilir, 2-3 senede bir tane necip çıkması kabul edilebilir, ama 10 senede bir tane necip çıkması kabul edilemez. takım iyi yolda, ama hala iyileştirilmesi gereken çok şey var, altyapı da bunlardan birisi. en azından veli, pektemek, ömer gibi oyuncuları altyapıdan çıkarabilmemiz gerekiyor.

turgay dedi ki...

Anlamadığım konu kulüp politakamız mı var da altyapıdan oyuncu çıkmıyor diye eleştiri yapıyoruz? Çıkmadığını nereden biliyoruz ? Şans alamıyorlarsa sadece kendileri mi suçlu oluyor ? Sen kapasitesiz adam yerine altyapıdan gelen adamı koymazsan o güveni vermezsen zaten çalışmayan Türk oyuncusu parayı da görünce neden çalışsın ?

Bu durum sadece bizimle alakalı değil bugün Bursa Kubilay denen çam yarmasına 2 seneden 1 milyon liralık kontrat yapmış. Bu adama 1 milyon verirsen bu adam zaten çalışmaz. Okulda eğitim almıyor evde eğitim almıyor sokak desen zaten çürümüş altyapıda yetiştirmek amaç olmaktan çıkmış durumda oyuncu nasıl gelişecek. Barca Real denmişte senin ekonomik gücün o kadar olursa sende uğraşmazsın alt tarafla. O ekonomiye rağmen morata asensio son monacoya giden barcanın alt yapısından bir oyuncu da çıkabiliyor. O ekonomiye gidene kadar bizim altyapıya ihtiyacımız vardır çıkan oyuncular pektemek veli şişmanoğlu kadar oynarlar oynuyorlar da zaten ama bizim hocalarımız olmuşla olacak olana bakışlar aynı olmadığından süre alamıyorlar. Alt yapı siktir edilecek bir yer değildir bu ekonomik durumlarda ama iyi planlanmış alt yapıdan bahsediyoruz.

Huzeyfe dedi ki...

Bence de altyapi konusu cok anlamsiz bir noktaya gitti.
Takima 19 yasinda transfer ettigin cocukla amatorken bulup getirdigin cocuk arasinda temelde buyuk bir fark yok. Sonucta Fulya'da bebek uretim merkezi yok bu cocuklari bir yerlerden bulup getiriyorsun.

Eminim secilen cocuklar kendi yas gruplarinda one cikan cocuklardir. Problem yetenekte degil, gelisimde. Fiziksel ve esas mental gelisimde.

Beagle yukarida Furkan Yaman'in golunden bahsetmis. Ben daha acisini soyleyeyim, A takima almayip Antep'e gonderdigimiz Orhan Gulle. Yanilmiyorsam bize 90.dk golu atmisti ceza sahasi disindan. Lig maciydi ve kaybettik o golle.
Ama bugun kariyeri hangi noktada Orhan'in? Ankaragucunde. Oynuyor mu oynamiyor mu belli degil. Ustelik 4 yillik Antep-Super Lig macerasindan sonra. 25 yasinda.
Yetenek miydi problem? Hayir. Potansiyeli ortadaydi. Hedef, kariyer planlamasi, motivasyon, hayattan beklentisi, vs. olarak gelisemedigi icin bu halde.
Genelde fiziksel olarak, teknik olarak 20 yasinda zimba gibi olsa da kafa olarak 15 yasinda bu cocuklar ve bir tik oteye gidemiyorlar.
Cok ornekleri var, hepiniz hatirlarsiniz. Serdar Ozkan, Batuhan, Muhammed, Ali Kucik, Cumali, Hasan Turk, Erkan Kas. Bu cocuklar alt liglerde yada super ligde oynuyorlar diye altyapinin ise yaradigini dusunmek biraz saflik olur bence. Acaba Besiktas altyapisindan geldikleri icin o takimlarda sans buluyor olabilirler mi? Cunku 25 yasindan sonra istikrarli bir kariyeri olan altyapi oyuncusu hatirlamiyorum ben. Muhammed'e ha bire bir yigin takimin sans vermesi gibi. 30 yasini goremeyecek futbolcu olarak.

Necip bir istisna. Muhtemelen gelisimine ailesinin ciddi katkisi var. Benzeri bir durum Atinc icin de gecerli. Nihat'i da altyapi yillarindan bizzat taniyan biri olarak cevresinin gelisimine ciddi katkisi oldugunu biliyorum.
Problem altyapidan oyuncu cikmamasi degil. Problem oradaki cocuklarin bu gelisimlerini gerceklestirecekleri bir platform olmamasi. Daha kotusu model olarak onlerinde duran hocalarinin kapasitesizligi.
Boyle bir ortamda bence yapilmasi gereken cocuklarin sahadaki yetenegi kadar aile yapilarini, sosyal iliskilerini, statulerini ve de dikkate almak.

Huzeyfe dedi ki...

Son soz olarak: Altyapidan futbolcu yetistirmek Gokhan Keskin'lerin Yasin Sulun'lerin yapacagi isler degil.
80'lerdeki ozkaynak kimin eseriydi bir dusunmek lazim.
Sergen Yalcin demisti beagle, Sergen'e bir Serpil Hamdi Tuzun'u sormak lazim.

beagle dedi ki...

Gordon Milne'i de sormak lazim. Önce stressiz maçlara/dakikalara soktu. Sonra kadro planlamasina aldi ve "aslinda %100 hazır degilken" ilk 11ler verdi. Adam yetişti/gelişti.

M.Demirci'yi, psikolojik deformasyonunu bir kenara birakirsak, maçlara kurtarıcı olarak sokarak kaybettik. Forvet hatti Hilbert/Holosko Almeida Olcay arkasinda veli ile nasıl pas yapacağını kimse sormadı. Oguzhan bile aynı durumda (etrafinda kazmalarla) oynayamiyordum aciklamasi yapti.

Bir atlanan nokta da "Başkanlar mali acidan sorumlu olmadigi sürece" genclerin durumu. Yabanci transfer bolluğunda herkes payini alıyor. Gülle de Erkut da bu sisteme BJKden kaçıp giremediler.

Huzeyfe dedi ki...

Mutlaka Gordon Milne'in de katkisi vardir. Bahsettigin sekilde kullanmak gencleri kazanmak acisindan onemli. Ama tek basina yeterli degil. Kocaman bir yapbozun kucucuk bir parcasi bu. Diger parcalar eksikken sorumlulugu sadece teknik direktorde gormek dogru degil diye dusunuyorum.

Serpil Hamdi Tuzun-Sergen iliskisini bilen bilir. Meshurdur Sergen'e verdigi ev odevi, deftere degisik gol atma sekillerini cizmesi olayi. Soylemeye calistigim, boyle egitimciler lazim altyapida. Yarisma degil. Ama malesef hicbiri yok. Bu yuzden de butun sorumluluk cocuklarin uzerinde. Onun icin aileden filan bahsettim. Bu sartlarda devam edeceksek eger, yapilacak sey cocuklari beklemek degil. Cok aci belki ama ilk firsatta kendilerini gostermek zorundalar. Herkesten (ozellikle yabanci oyunculardan) cok calisip herkesten az beklenti icinde olmalilar.
Baska sanslari yok.

Unknown dedi ki...

Kulübün mevcut borç yükü ile gelecek yıl yeni bir F.F.P. anlaşması olmadan masadan kalkacağını düşünmek de bence çocukluk oluyor. Ortada çok iyi bildiğimiz, bakkal hesabı çıkardığım, aşağıdaki tablo var ve bu tablo, uzunca bir zamandır, eksi hanesine yazmaya devam ediyor:

10.06.2012 tarihinde 581 milyon lira(o günün kuruna göre 254,8 milyon euro)
27.10.2013 tarihinde 545 milyon lira(200,0 milyon euro)
30.09.2014 tarihinde 831 milyon lira(289 milyon euro)
15.11.2015 tarihinde 926 milyon lira(299 milyon euro)
30.10.2016 tarihinde 1,52 milyar lira(449 milyon euro)
28.02.2017 tarihinde 1,76 milyar lira(460 milyon euro)

Memur kafasıyla bakınca ben burada bir gelişim göremiyorum. Borcumuz allah ne verdiyse artmış, hala gelecekten yemeye devam ediyoruz ve UEFA bu tablonun da izahını bugün veya yarın bir yerde soracaktır.Bu tablo pek tabi başkanın ve yönetimin suçu diyemeyeceğim, çünkü atılabilecek adımları oldukça cesur bir şekilde atabildiler (mesela yeni stat yapımı). Attıkları olumlu adımlar sayesinde, kulübü ödemelerini zamanında yapabildiği bir noktaya getirdiler ama bu sezon sonunda UEFA ile yeniden masaya oturduğumuzda hem bu tabloyu gösterip, hem de yeniden transfer özgürlüğüne kavuşmayı beklemek doğru değil. Yönetimde bunu bugünden çıkıp bir yerlerde anlatmalı ki insanlar boş yere beklentiye girmesin. Muhtemelen biraz daha esnek yeni bir anlaşma yaparız ama transfer sezonu çılgınlığı yapmadan ancak bu sınırlarda tutabildiğimiz tablo, eğer taraftarın beklentisindeki gibi "çıldırdığımız transfer sezonu geldiği zaman" ne hale gelir bilemiyorum.

Bu tabloyu düzeltmenin tek ayağı altyapı değil tabi ki ama artık altyapıdan da bir şeyler üretmeye başlamamız lazım, en azından mesela Beck'in verimliliğinde ve onun aldığı ücretin belki 4'te 5'te birine oynayan bir adamı yetiştirebilmemiz lazım veya Pektemek'in, Tolga'nın. Bu adamların kalibresinde dahi oyuncu çıkartamıyorsak altyapının açık olmasının pek bir anlamı kalmıyor. O zaman altyapı takımı da safi zarar yazıyor..

beagle dedi ki...

Arda Turan haberleri ile ilgili kızgınlık derecemi anlatamam. Sadece ifade başlangıcı ile bir fikir verebilirim:
Düşüneni, görüşeni, getireni, uçağı süren pilotu, inis izni veren kuleyi, karsilayani, getiren arabayi sureni, arabayı imal edeni, icat edeni, gelmislerini, gecmislerini...

carlito dedi ki...

Arda haberlerinin gündem kıtlığı nedeniyle Beşiktaş sayfalarını doldurmakta zorlanan sözde gazetecilerin uydurması olduğu çok bariz bence, o yüzden hiç kızmadım bile.. Yönetim Burak konusuyla dersini aldı oturdu aşağı, rahat olun ;)

QuaresmA dedi ki...

"Gündem kıtlığı" var çünkü yine transfer işlerini çok ağırdan alıyoruz. Rakipler kadrolarına işe yarar takviyeler yapmaya devam ediyorlar. Pahalı mahalı ama Gomis, Valbuena falan hep rakiplerde olmasını istemeyeceğin adamlar. Biz anca şampiyonluk rehavetiyle izleyelim. Ligin üçüncü maçına yetişir yine bizim transferler.

Huzeyfe dedi ki...

@ Emir

Ayni yillar icin gelirleri gormeden bu sayilardan yapacagin anlamli bir cikarim yok.

Huzeyfe dedi ki...

"Beşiktaş accepts, for the duration of the settlement agreement, a calculated limitation on the number of new registrations it may include within their “A” List for the purposes of participation in UEFA competitions. This calculation is based on the clubs net transfer position in each respective registration period covered by the agreement. Such restriction will be lifted as from season 2017/18 if the clubs fulfils the operational and financial measures agreed with the UEFA CFCB. "

Turkcesi: Transferde net olarak pozitifte olmak zorundasin.

Bahsi gecen kisitlama bu sezon icin de gecerli. Kulup acele de etse yavas da davransa satmadan alamaz. Satacagi garanti olmadan transfer yapip riske giremez. Mecburen transfer sezonunun sonuna kadar beklemek zorundasin hamle yapmak icin.

QuaresmA dedi ki...

2 yıldır transferlerin yarısı kiralık veya bonservissiz oyuncular. Bunların bu anlaşmaya artı veya eksi bir etkisi yok.

İlla böyle transferler bitirsinler demiyorum ama hiçbir aktivite yok. Mesela Emre Mor'un menajeri mi Fener ile görüştü, tut kolundan sen de kulüp binasına getir almayacaksan bile. Sırf Fener'e ibnelik olsun. Birşeyler yap yani, oturma öyle. Taraftarı heyecanlandır. Kulübün transfer aklına dair ümit ver. Sanki oyuncu satabilecekmiş gibi bazı oyuncularla veya menajerleriyle masaya otur. B, C planları oluştur.

Ama saçma bir rehavet var.

can dedi ki...

@ Kuzeyfo

Gelir tablolari hakkinda soyledigin dogru. Ben muhasebeden hic anlamam ama Besiktas sitesindeki mali tablolardaki resmi rakamlara gore sadece 1 Aralik 2015-28 Subat 2017 arasinda 94 milyon TL zarar etmisiz. Kar ettigimiz tek donem 1 Haziran 2016-28 Subat 2017 donemi, onda da toplam kar sadece 3 milyon TL. Dolayisiyla gelir gider tablosu ekside seyretmeye devam ediyor ve borclar yalnizca buyuyor.

Bir takimin her sene sampiyon olup sampiyonlar ligine katilarak bu borcu cevirmesi mumkun olmadigina gore farkli bir seyler yapilmasi zorunlu. O yuzden kimse kusura bakmasin, altyapi konusunda atip tutan arkadaslar sacmaliyorlar. Mevcut halindeki sekliyle altyapiyi kimse savunmuyor elbette. Ama altyapi ve scouting (ki scouting olmadan altyapi olmaz, cunku genc yetenekleri toplayabilmek de ciddi bir bilgi ve vizyon ister) gelistirilip kulup iyi oyunculari ucuza alip pahaliya satmadigi surece bu is donmez. Biri Beck ornegini vermis, ben de ekleyeyim: Her sene Sergen ciksin bekleyecek kadar aptal degiliz ama her sene Beck, Franco, Milosevic, Mitrovic, Veli potansiyelinde adamlar cikabilir altyapidan. Iyisini, olgunsabileni kullanir, olmayani satar, serbest birakirsin. Kusura bakmayin da tarihte sikca dunyanin en zengin kulubu olarak anilan Real Madrid'in altyapisinin adinin "La Fabrica" (fabrika), Barcelona'ninkinin La Masia (ciftlik) olmasi bosa degil. Bos bos konusmanin anlami yok. Son donemde Arap sermayesiyle kurulan ve yakin donem basari mazisi bir kac yil olan kulupler disinda dunyanin en buyuk kulupleri en basarili zamanlarini altyapilardan cikardiklari oyuncularin liderliklerinde yasamislardir. Kaldi ki Manchester CIty ve Chelsea gibi kuluplerin bile olaganustu altyapilari var. O yuzden yol belli, iz belli.

can dedi ki...

Bu arada "Arap sermayesi" lafi da cok irkci geldi kulaga. Korfez ulkelerinin belirli bir neoliberal yatirim mantigi var, ona referansla kullandim bu lafi, kimse kucumseme cikarmasin burdan.

sports guy dedi ki...

Once bi babel yorumu yapayim, rio vlog'unu da izledim de.. adam tam hayal ettigim hayati yasiyor arkadas. Sezon boyunca yirtindi etti simdi de dunyayi geziyor, belli ki profesyonel bir editing adami/tayfasi da baglamis kendine, muthis cekimler yapiyor. Ani yasamayip akilli telefonlarla takilan adamlara uyuzumdur ama Babel buyuk istisna buna. Gitmeden rio gormus kadar oldum, iceride olmadan soyunma odasinda sampiyonluk kutlarmis gibi hissettigim gibi. Umarim salmaz ve kontratini guzelce tamamlar bizimle.

FFP konusuna gelince.. iktisatci olmadigim icin ahkam kesmekten hoslandigim bir konu degil, sadece bildigim kadariyla borcun artmasindan dolayi ek FFP anlasmasi yiyecegimizi dusunmuyorum. Burada onemli olan borcun cevrilebilmesi daha cok. 2015 incelemesinde en cok borca sahip takim ManU idi mesela, ama gelirleri de bir o kadar fazla oldugu icin sorun yasamiyorlar. Yani eger bir yil icinde borc 10 milyon euro artiyorsa ama gelir de 20 milyon artiyorsa OK. Bizim tek cikar yolumuz da bu zaten. Yoksa realistik olarak su an Turkiye'den hic bir takim "milyarder hibesi" olmadan borcunu 0layamaz. Gayrimenkulleri ile bir tek GS olabilir olsa olsa, ki o da zor ihtimal.

Yani FFP ile yasamaya alismaliyiz evet, ama bu anlasma bittikten sonra asiri bir gevseklik icine girmezsek 2-3 sene rahat olacagimizi dusunuyorum. Yeni ihale ile gelecek TV geliri, en cok tribun gelirinin su periyotta bizde olmasi vs. Onemli etkenler.

Ben galatasarayli olsam cildirirdim mesela, dusunsene takimin hic bonservis kisitlamasi gormemis, ona ragmen iki senedir bu kisitlamayla bogusam takima sampiyonluk veriyorsun. Onu gectim ilk uce bile giremiyorsun.

Transfer konusunda yavas davranmamiz da artik aliskin olmamiz gereken bir durum. Gecen sene bu donemler gokhan gonul oyalamisti bizi, bu sene ikinci defa adami alamayacagimiza gore cok sikayete gerek yok :) ayrica valbuena'yi rakip takimda istemem dogru, ama gomis icin ayni seyi soyleyemem. 15 golu gorurse iyidir ligde gomis, burada abou'ya laf edenler sirf iki gram daha iyi kafa vurusu var diye gomis guzellemesi yapmasinlar :) gol kacirma uzmanidir kendisi cunku. Kariyer sezonunu oynadi gecen sene ve hemen 3.5lari kovalayip guzelce son kontratini aldi. Cok kufur yer buralarda.

Huzeyfe dedi ki...

@ Can

Gecenlerde de bu mali durumlar konusuldugunda bakmistim, hatirladigim kadariyla iki yildir en buyuk gelir kaynagimiz CL ve CL'ye gidemedigimiz ilk senede yeniden iflasin esigine gelecegiz. Zarar ettigimiz kesin de ben stat kaynakli giderlerin bu tablolara girdigini ama gelirlerin tablolara yansimasinin gec olacagini saniyorum. 2016'daki ziplama o yuzden.

Altyapi konusuna gelince de, egitimci yok, cocuklarda vizyon yok, hocanin zamani yok, fiziksel imkanlar bile yok. Benim de zerre kadar umudum yok. Tamamen random process. Cocuklar kendi kendilerine olurlarsa oluyorlar.
Senin dedigini yapan altyapilarin onlarca yillik tecrubesi, ekolu var. Bizim yaptigimiz gibi derme catma tesislerde, halisahalarda olacak isler degil. Besiktas altyapisinin son yirmi yilinda altyapidan cikan oyuncular arasinda Necip, Atinc, Serdar Ozkan ve Erkan Kas'tan baska Super Ligde oynayan oyuncu yok. Istedigin kadar scouting yap. Egitemiyorsun iste. Altyapiya soktugun cocuk ciktiktan sonra daha beter halde oluyor. Sen de satmaktan filan bahsediyorsun. Nasil olacak ben bilemiyorum vallahi.

QuaresmA dedi ki...

Serdar Özkan bu ilk Ertuğrul Sağlamlı sezonda ne çıkış yapmıştı be. O da kendi kendini bitirdi işte kulüpten bağımsız olarak. İlk çıktığı seviyede devam edebilseydi tek onun çıkışı bize 10 yıl yeterdi.

beagle dedi ki...

Nihat Kahveci, Adem buyuk, korcan celikay, Yalçın ayhan (ucundan :), Kenan özer, Tigananin solbeki mehmet, sezer ozmen ilk aklima gelenler
Bilmediğim 10-20 tane de oynamıştır 20 senede.
Altyapimizin her şey gibi demiroren döneminde berbat oldugundan eminim ama Şu anda hiç öyle görünmüyor. Sorun oyunculara saha tecrübesini verecek modelimiz olmaması.
Çaylakları kimse büyük kuluplere yaranmak icin yetistirmiyor artik. Ya pilotun olacak ya da kar paylaşımı ile kiralayacaksin. Sorun bu aşamada. Eslem, Muhammed Enes, Fatih, Beytullah fizik ve yetenek olarak geniş kadro için yeterliler ama caylaklar. Sedat, Hamza, M.Öztürk, Şamil gibi de yasitlarindan iyi oynayan sınırda oyuncular var. Bu altyapi tifil çakma maradonalarla dolu gunlerden çok çok ileride. Yasin surekli yildizlarini kiralik veriyor, gene de rekabetçi tutabiliyor takimi.

beagle dedi ki...

Gomis işinde ben sogugum. 3 sene önce de golculugu yetersiz demistim. Kariyerinde 20 gollü sezon gormeyenlerden. Umut'dan az daha iyisi. Derdiyoktan iyi demek zor. Beklenmedik golü cikar ama.

Belhanda ilginç olacak. Modern liglerde is yapamiyor ama bizim ligde sıkı sarilirsa anadolusporlara çok kart gostertir, parsayi toplar.

Valbuena bence en sakat transfer. FByi silkindirebilir. Umarım Alper gibi birkac adam gonderir, savunmayi da kjaeri volkani satip dagitirlar.

sports guy dedi ki...

Valla digerlerine bir sey diyemem de muhammed enes'i biz oynatmazsak ileride bize gol attiginda uzuluruz bence. O tayfada ben futbolcuyum diye bagiran tek futbolcu benim gozumde. Pas, kosu, dayaniklilik mevcut. Ligde bile rotasyona alirim ben o adami. Yeni arda falan olmaz ama biraz oynatip satmak icin ideal opsiyon varsa o adamdir.

ideal 11 dedi ki...

borç niye artmış onu çözümleyemedim.cl geliri tribün geliri tv geliri sponsporluk geliri. toplasan oldukça yüksek bir rakam ortaya çıkar.

giderler ne peki? yıllık maaş.zaten bonserviste kar bile ediliyor.yıllık maaşta en fazla 40 milyon avro . 30 milyon avro neredeyse sadece cl den geliyor.

başka bir gider kalemi ise yıllık borç faizi.ne kadar olduğunu bilmiyorum.galatasarayda yıllık borç faizi 120 milyon lira imiş.yani 30 milyon avro.

beşiktaşta 20 milyon avro olsa 40 milyon maaş 20 milyon faiz 60 milyon avro yapar.

gelirleri hesaplarsak en az 100 milyon avro falan gelir var.

10.06.2012 tarihinde 581 milyon lira(o günün kuruna göre 254,8 milyon euro)
27.10.2013 tarihinde 545 milyon lira(200,0 milyon euro)
30.09.2014 tarihinde 831 milyon lira(289 milyon euro)
15.11.2015 tarihinde 926 milyon lira(299 milyon euro)
30.10.2016 tarihinde 1,52 milyar lira(449 milyon euro)
28.02.2017 tarihinde 1,76 milyar lira(460 milyon euro)

son iki açılanan borçta 220 milyon lira nasıl artış oluyor ilginç.

daha da ilginç olan 926 dan 1.52 ye yani 600 milyon lira borç artmış.o bir senede ne oldu acaba?ronaldo mu geldi.

kulüpler yasası olmadığından gelirlerin nereye gittiği soru işareti oluyor.sanki gelirlerin için kara bir delik var.giderler borç olarak kulübü yazılıyor.

hatta şu tabloda demirören sanki daha borçsuz bırakmış gibi kulübü.çoh enteresan

dernekler yasası değişmeli.net

ideal 11 dedi ki...

bir yerde okudum naklen yayından beşiktaş 106 milyon lira kazanmış.25 milyon avro yapıyor.30 milyon cl geliri. 55 milyon avro.sadece iki kalemden.

bunun tribün geliri var.sponsor geliri var.vodofone ve başka sponsorlar.

dursun özbek geçende tv de açıklamıştı.100 milyon avro gelirimiz var diye.faizler olmasa falan diyordu.son 2 sezondur dibe vurmuş bir kulüp.

yıllık 30 milyon avro faizde versen bu bütçelerle pepe falan rahat alınır.70 milyon avro var ortada.

normalde borçların bu gelirlerle artmaması lazım.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

* Eski yönetim gelecek senelerin alacaklarına temlik koydurarak, bunları kırdırarak işleri yürüttü. Bu geleceğe dönük harcanan paralar Orman zamanı bilançoya borç olarak yazıldığı için borç Orman zamanı patladı. Demirören daha borçsuz bıraktı demek haksızlık.

* Gelirin temlikliyse, yeni kaynak yaratıncaya kadar sende mevcut sistemi devam ettirmek zorunda kalırsın. Alacağının olmadığı veya çok az olduğu bir durumda yönetiliyor kulüp.

* GS ve FB bu temlik konusunda bizden iyi durumdalar. Onlar 400-500 milyon TL alacak gösterebilirken biz ancak 200 milyon seviyesine gelebildik.

* Gelirde soru işareti olmaz. Giderde olur. Sponsor olan firma bunu kendi bilançosunda reklam olarak gösterip gelir vergisinde düşeceği için faturasını alır verdiği paranın.

* Stad bitince localar 3 yıllık satıldı ve parası harcandı. Bu da gelecek alacakların kullanılması durumu. Bir nevi temlik. 2017-18 ve 18-19 için kullanılan bu paralarda borç hanesine yazılmış olmalı.

* Yakın zamanda İnşaat A.Ş.'nin borcunun şirkete devri ile ilgili bir aksiyon oldu. 2016 sonu borcun artmasının sebepleri bunlar olabilir.

* Yeni yayın ihalesi futbol takımının masraflarını karşılayabilecek düzeyde. Bundan sonra bilet gelirleri + forma ve stad isim geliri ve UEFA gelirleri gibi yan gelirler kalacak. Temlik durumlarına göre borçlar zamanla azalacaktır.

* 2018de temlikler ya bitecek ya da ciddi oranda azalacak. Bu tarz bir yazı okumuştum. 2019da ise yeni loca satışı var. Biraz daha zaman lazım.

Emrah dedi ki...

Aha Gomis'in KAP açıklaması geldi. Mal GS 32 yaşındaki adam için 5 milyon (2.500.000.EUR bonservis, 2.500.000.-EUR imza parası) + yıllık 3.350.000.-EUR para vermiş. Maç kaçırmadan oynarsa ve penaltıları kullanırsa atacağı gol sayısı 14-18 bandında olur tahminim. Bir de 3 yıllık sözleşme yapmışlar. Misss.

planck dedi ki...

seneye forma sponsorluk anlaşması da bitiyor. bu sene 5M alıyorduk, tekrar şampiyon olursak fb ve gsnin aldığı 10M barajını geçebiliriz.

beagle dedi ki...

Kamp günü geliyor. Altyapi olmasaydi kampa Cenk ve gidici Pektemek ile gidecektik. Bir sakatlik olsa idman maçı yapacak forvet yok. Haydi Mustafa Apardi ve Muhammed Öztürk diyorum.

ideal 11 dedi ki...

zaitsev

5 sezon geçmiş aradan.1 aybaba 2 biliç 2 de şenol güneş

feda sezonlarında maaş bütçesi oldukça düşürüldü.en büyük gider kalemi olan maaşlar düşürüldü.ayrıca o dönemde ödenen yıllak banka faizininde çok yüksek olmadığını tahmin ediyorum.borcun ana parasına bakarak.

en önemli soru ne kadar bankalardan kredi çekildi?çünkü borcun artmasının ana nedeni bu.borcun faizini ödersen haliyle ana borç sabit kalır.

5 yıl içinde borcun 1 milyar lira artması ilginç.niye feda sezonları yaşandı o zaman?sadece tv gelirleri ve düşük bütçeli sponsorlar ve stad gelirleri (stad olmasada seyirci geldi genelde maçlara) ile banka faizi ve oyuncu maaşlarını ödemek işten bile olmazdı.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

* Herşeyin euro-dolar üzerinden döndüğü bir sektörde borcu da aynı şekilde değerlendirmek gerekir. Stad inşaatına kadar borç euro bazında aynı kalmış. Borç 1 milyar TL artmış demek bardağın istediğim tarafını görmek istiyorum demek.
* borcu ödeyeceğin gelir kullanılmışsa mecburen sende borçlanırsın. Öyle pat diye olmaz bu işler.
* Temlikleri kaldır, şampiyon kadro kur, stad yap. katarlı patron istiyorsunuz.
* Demirören 2010da 75 milyon dolar kredi çekmiş 6 sene vadeli borç ödemek için. Ödemesi 100 milyon dolar. Gitmiş Q7yi almış. 2 senede 27 milyon avro transfere vermişler.
* Ferrarinin 8 milyonluk cezası bile bu yönetim zamanına düştü.
* Başka stadlarda bedava maç yapmadı bu takım. Maç başı kira ödendi o stadların hak sahiplerine.

drblackeagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
czeslaw dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

200de ek sayfaya geçer. Altta yükle linkini kullanmalisin.

Unknown dedi ki...

Bugün kerem akbaş twitterda paylaşmış, 13 ocak tarihli as'ın haberi:

Top 20 clubs by net debt

1. Manchester United - ?536m

2. Benfica - ?336m

3. Inter Milan - ?306m

4. Valencia - ?285m

5. QPR - ?279m

6. AC Milan - ?249m

7. CSKA Moscow - ?224m

8. Galatasaray - ?222m

9. Juventus - ?209m

10. Roma - ?208m

11. Sunderland - ?208m

12. PSG - ?186m

13. Fenerbahçe - ?166m

İlk 20de yokuz, bakalım bu yıl kaçıncı sıradan gireceğiz.
Borçları tek başına ele almak tabi ki bişey ifade etmiyor. Gelirler de baya katlandı bu dönemde ama borç bizim dışımızdaki etkenler ve stat yapımı nedeniyle 3e katlanmış durumda.
Durum böyleyken stat yapmanın sırası mıydı yada stat kaç yılda kendini amorti edecek veya statın tapusunu alabilecek miyiz gibi sorular akıllara geliyor.
Altyapı olmadan, Beck pektemek tolga gibi adamlara 1,5 milyon euro ödemeye devam ederiz. Oraya eğilmemiz lazım, o çocuklar 2 3 tanesi yetişmeli ve ona buna milyon euro dağıtmaktan kurtulmalıyız. O zaman pepe'ye yılda 5 milyon verirsin.

can dedi ki...

@ Emir oem
Abi o zaman da bir zahmet Pepe'ye 5 milyon euro vermeyelim.

dominic molise dedi ki...

@emrah, ben de onu okuyordum simdi.
yillik ortalama 5 milyona geliyor.
aboubakar'a biz 3.3+2.5=6 ml euro civari odemisiz bir sene icin.
rvp yillik en az 5 aliyor. bonservisle beraber o da 6-7 civari ediyor senelik.

forvetlerin ortalama gideri bu heralde.

nuri mu dedi ki...

Yuh belhandanın bonservisine 8+2 M bonservis vermişler
Kendisiyle 4 yıllık 3350+pirimlerden oluşan kontrat imzalamışlar
Yok anasının nikahı
Kim lan bu gomisle belhanda iyi futbolcu olabilirler de ne yapmışlar şimdiye kadar.. bu mallar bu paraları bunlara veriyorlar
Bunların yanında bizim yönetim abdurrahman çelebi valla..

Unknown dedi ki...

@can

zaten bende şu an vermeyelim diyorum :) beck'in, tolga'nın, boyko'nun, miloseviç'in, gökhan inler'in, mustafa pektemek'in yerine altyapıdan adam koyabiliyorsak ve koyduğumuz adamları senelik 200-300 bin euro'ya oynatabiliyorsak alalım diyorum.

yoksa ben pepe'ye 3 yıl için 15 milyon euro gömeceğimize, misal enes ünal'a veya cengiz ünder'e 3 yılda ödenecek 10 milyon bonservis ve yıllık 1-1,5 arası maaş ödemeyi daha mantıklı buluyorum. 3 yıl sonra pepe'ye verdiğimiz para zaten çöpe gidecek, geri dönüşü yok da bu çocukları en azından aldığın paraya satma ihtimalin var..

QuaresmA dedi ki...

Geçen sene de böyleydiler, bugüne kadar çok birşey yapmamış Tolga Ciğerci'ye de yıllık 2 milyon Euro verdiler. Tolga Ciğerci ile Q7 aynı paraya oynuyor. De Jong 2.5 milyon Euro. Müzmin sakat stoper Serdar Aziz garanti 2 milyon Euro. :) Hiç pazarlık yapmadan menajerin kendilerine söylediği ilk rakamı ödemeyi kabul ediyorlar herhalde. Taraftar baskısı yüzünden hızlıca transfer yapmak istiyorlar ve futboldan anlamadıkları için hatalı kontratlar yapıyorlar.

Galatasaray'a birşey olmaz ama. Devletin GS'ye geçtiği kıyaklar buradan Pensilvanya'ya yol olur.

Unknown dedi ki...

yani özetle şunu demek istiyorum, şenol hoca üç aşağı beş yukarı sezonu 14 oyuncu ile tamamlıyor. biz eline 30 kişilik kadro versek de yine bildiğini yapacak, standart kadrosunu 14 kişi haline getirecek. geri kalanlar kupa maçları ve ligde belki sonradan oyuna girecek.

bu durumda kadroda tuttuğumuz diğer oyunculara ödediğimiz para genelde boşa harcanmış kaynak oluyor. bunun yerine adama kamp dönemi öncesinde 15-16 istediği oyuncuyu verelim, sezon içinde faydalanmayacağı adamları kamp dönemi sonunda kiralık verelim ve geri kalanı gençlerden oluşturalım. çok mu zor şu planlama?

mevcut durum şu şekilde;

fabri'nin (1 mil €) yedeği boyko ve tolga'nın maaşları toplamı: 1+1,3= 2,3 mil € (+utku da var)
gökhan gönül'ün (1,75 mil €) yedeği: beck'in maaşı 1,3 mil €
marcelo'nun (1,4 mil €) yedeği: miloseviç, mitroviç ve franco 0,5+1,2+0,5= 2,2 mil €
tosiç'in (1,25 mil €) yedeği:
adriano'nun (2,35 mil €) yedeği: caner'in maaşı 1,75 mil €
atiba'nın (1,5 mil €) yedeği: gökhan inler ve veli'nin maaş toplamı 1,8+1,4= 3,2 mil €
oğuzhan-tolgay'ın (1,4 ve 1,3 mil €)
talisca (1,5 mil €)
babel'in (2,1 mil €) yedeği: aras özbiliz'in maaşı 1 mil €
quaresma'nın (2,1 mil €) yedeği: gökhan töre'nin maaşı: 1,7 mil €
cenk tosun'un (1,5 mil €) yedeği: mustafa pektemek ve ömer şişmanoğlu'nun maaşları toplamı: 1,7+1= 2,7 mil €


yukarıdaki maaşların hepsini tek tek kontrol etmedim, sözlük'de bir entry'de toplu vardı, oradan aldım, bazıları güncel bazıları geçen sezona ait rakamlar. ayrıca giden rhodolfo 1,4 milyon € maaş alıyordu. altyapıdan gelen necip'in bile maaşı 1 mil €. fabri'ye yedek olsun diye kadroda tuttuğumuz adamların maaşı fabri'nin maaşının 2,3 katı :) atiba'ya yedek olur diye kadroda duran adamların toplam maaşı atiba'nn maaşının en az 2 katı. üstelik necip hariç. gerçi biz yine daha iyi durumdayız adamlar belhanda'ya en az 8 milyon euro bonservis, 3,3 milyon maaş verecek.

üç aşağı beş yukarı, geçen sezon sonunda yakaladığımız ilk 11'de yer alan oyuncuları sahaya çıkarttığımız durumda (gelecek sezon mevcut kontratları devam ettiği var sayılarak) toplam (maç başı ücretleri hariç) 17,8 milyon euro maaş(oğuzhan-tolgay'ın ortalama maaşı 1,35 mil € alındı), 11 dışında kadroya giremeyen oyunculara toplam 17,5 milyon euro maaş ödemiş oluyoruz. yedek oyunculara ödeyeceğimiz maaş ile 11'e ödeyeceğimiz maaş hemen hemen aynı ve bence bu çok mantıklı değil.

kadroya yazılmayan adamlardan caner, tolgay ve gökhan töre dışındakilerin ilk 11'i zorlama şansı hemen hemen yok gibi bir şey ve bu adamlar gelecek yıl kadroda olmasa kimse aramaz. kaldı ki (ilk 11'de) bazı pozisyonlarda hala eksik durumdayız ve onların da geliştirilmesi gerekiyor. yedek kadrodaki adamlardan ise hiçbiri yetenek ve gelecek sahibi adamlar değiller. bildiğin çöp olmuş durumdalar. önce bunları elde çıkartıp, sonra yeni geleceklerle kadroyu 15-16'ya fiksleyip üstünü altyapıdan takviye etmek lazım. oynatmadığımız oyunculara bu kadar çok para ödememeliyiz.




yilmaz dedi ki...

bonservissiz max. 1.2 - 1.5m€ maaşla bir stoper,
bonservissiz max. 2.5 - 3.5m€ maaşla bir forvet al olsun bitsin.

Stoper'e 5m€ maaş, efendime söyleyim 10m€ bonservis filan psg'nin city'nin işleri.

sports guy dedi ki...

10m € bonservis city'nin psg'nin isi mi? 100 demek istedin abi heralde :) ingiltere'de kume dusmus takim veriyo 10 milyon euro bonservis artik.

Bizim icin de imkansiz degil de mantikli degil o ayri.

yilmaz dedi ki...

@sports guy

:) gözü kapalı biz veremeyiz abi o parayı. Onlar çerez niyetine veriyor bu paraları. Söylemek istediğim o.

beagle dedi ki...

@Emir
Gecen yil Abu, Tolgay, Necip, Beck, Atinc, Mitrovic, Tolga, Adriano (Canerin yedegi) kritik maçlarda mecburi sürelerde oynadilar. Plan 18-19 as adam, arti her pozisyonun 3. adami olarak gençler olmali.

ideal 11 dedi ki...

transferde mantık genelde şöyle işler.ya kalitesini ispatlamış oyuncu alırsın maaşı yüksek olur.yada ya tutarsa deyip genç oyuncu alırsın maaşı düşük olur.

genelde kendini ispatlamış oyuncu için kariyerine verirsin maaşı.verim açısından garanti transferlerdir bunlar.maliyet maaş yüksek tabi.

genç oyuncu için düşük maaş ve yüksek bonservis verebilirsin ama elde patlama ihtimali her zaman vardır.misal pedro franco ve milosevicin toplam maliyeti eğer satılamazlarsa en az pepe nin 2 yıllık maliyeti kadardır.

franco : 2.4 milyon avro bonservis.pedroya 5 sezon için 3 milyon avro.ne etti?5.4 milyon avro

mitrovic ise 4.2 bonservis 4 milyon avroda 3,5 yılda ödenen maaş.toplam 8.2 milyon avro.ya tutarsa diye alındı.8.2+5.4 =13.6 milyon avro. ya tutarsaya gitti.

bu arada rodolfo dan da 2 milyon avroya yakın bonserviste zarar edildi.

işte bundan dolayı dünya futbol piyasasında kalitesini ispatlamış oyuncuların maaşları oldukça yüksek.

3-4 yıl önce bonservis piyasası bu kadar yüksek değildi dünyada.2012 de giroud 21 gol 12 asistle montpeiller i adeta tek başına şampiyon yaptıktan sonra arsenale 12 milyon avroya transfer oldu.2017 de böyle bişey olsa 50 milyon avrodan kapı açılırdı.ama o dönem için iyi paraydı 12 milyon avro.

belhanda avrupa piyasasında 8 milyon avro bonservis çerez parası.bize fazla geliyor.galatasaraya gelme nedeni bonservise ödenen 8 milyon avro değil.oyuncuya ödenen kemiksiz 3,5 milyon avro.bu kemiksiz maaşı avrupada birçok kulüp karşılayamaz.kalitesini ispatlamış oyuncuların maaşlarında da artış söz konusu tabi.

QuaresmA dedi ki...

Giroud 12'ye gitti çünkü kontratında o paraya serbest kalma maddesi vardı. O sezon da patlama yapınca kontratındaki o madde sayesinde çerez parasına gitmiş gibi oldu. 2012 yılında Giroud gibi Fransa'da zayıf bir takımı şampiyon yapmış pivot santrafor 30-40'a okutulurdu Premier Lig takımına, kontratı yüzünden olmadı.

Kontratında 2-3 senesi kalmış Belhanda'ya 8 milyon ödenmesi kabul edilebilir belki ama onun da kontratı bitecekti. O yüzden bonservise 8 ödemek enayilik çünkü uğraşsalar daha ucuza da halledebilirlerdi. Yeni transferlerine ödedikleri maaşlar da enayilik. Ama bunlardan bağımsız olarak aldıkları oyuncular iyi bence. Ve beni bir futbol izleyicisi olarak rakibimin kadrosunun güçlenmesi ilgilendiriyor, transferlerinde rasyonel hareket etmeleri değil. Bu yüzden transfer döneminde boş boş duruyor olmamız sinir bozucu.

ideal 11 dedi ki...

3-4 yıl önceki transfer piyasasına bakmak yeterli bazı şeyleri görebilmek için.sadece giroud özelinde değil.genelde benzerdir.3 sene önce 30 milyon avroluk oyuncu dikkat çeken transferdi.bugün öyle değil.iyi oyuncuların fiyatı 50 milyon avrodan başlıyor.onunçün 8 milyon avro bonservis dünya futbol ekonomisinde risk değil.çerez parası kıvamında.

türk kulüplerininde gelirleri yükselmiş durumda.bugün 100 milyon avro yıllık gelir elde edilebiliyor cl geliri dahil.bir kulübün hiç borcu olmadığını düşün.20 oyuncuya 3 milyon avro kemiksiz yıllık verse(verilsin demiyorum) 60 milyon yapıyor.40 milyon avroda bonservis harcama parası kalabiliyor.

ama kulüplerde genelde indiragandi işleri 2 türlü yapılır.ya bol harcayarak yani transferde yapılır.yada harcamayarak.harcamayarak nasıl olur?kulübün geliri var ama harcamıyor.gelirin nereye gittiği muamma.sonra övünülür.gençlerle düşük bütçeli takım kurdum vs. eee gelen gelir nerde?misal konyaspor.oldukça düşük bütçeli bir takım.lig üçüncüsü oldu.avrupa kupalarına katıldı.1 puan da kaldı.doğru dürüst transfer yapmadı.bu övünülecek bişey mi?sonraki sezonda ligde orta sıralarda dolaştı.

beşiktaşı biraz buna benzetiyorum.2 yıldır çok iyi gelir var ama o gelire göre bence transfer harcaması bonservis olarak yok hatta artıda maaş olarakta rakiplerin en az 20 milyon altında.şenol güneşin kanatları altında kazanılmış başarılar olarak görüyorum.

onunçün bu maaşların verilmesinde anormal bir durum yok aslında.asıl mesele bu biriken parayı kimlere verme meselesi birazda.

imdi beşiktaşa bakıyorum yukarda arkadaş borç rakamlarını yazmış.feda demişsin transfer yapmamışsın gelirinde fenal değil.nasıl bu borç artıyor insanın aklı mantığı almıyor.kulüplerde maalesef denetim yok ve kulübe giren gelirlerin nerelere gittiği muamma.anadolu kulüpleri benzer.ya maaşları vermiyorlar yada çok düşük maaş verip artanı indiragandi yapıyorlar.

hasılı özetle biz az para veriyoruz demek aslında doğru yönetildiğini göstermez.böyle bi yanılgı yada klişe vardır.az veriyorsun iyi güzel gelen gelirler nerede?borçta azalmıyor aksine artıyor.belkide dünyanın en sağlıksız kulüpler yasası ile yönetiliyor maalesef kulüpler.

beagle dedi ki...

Mandzukicten beri adı geçenlerden sonunda olabilir, gol de atabilir biri cikti. Benedetto. Nasil aliriz bilmem ama yazayim dursun.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Portekiz ile Meksika arasındaki 3.lük maçını izliyorum an itibariyle.. Şu izlediğim Pepe bizim ligin tozunu attırır, cl'de de maç kazandırır.. Gomez'in yarattığı etkiyi savunmada yaratacağı çok açık, karakter koyuyor sahaya.. (Son dakika Q7 asistiyle gol attığı için yazmıyorum bunları tabii ki)
Özetle Pepe için 2 yıllık 10 milyon, getirileriyle hesap edilirse verilmesi mantıksız bir para değil, cl'de birkaç puan alsan çıkartıyorsun o parayı.. hele bir de elalemin hiç değmeyecek adamlara verdiği bonservis+imza parası+maaşları düşününce daha da mantıklı geliyor.. tabii bu transfer Marcelo gönderilmeden gerçekleşirse anlamlı olacaktır benim için, o ayrı..

sonuçta bizim için şu aşamada en önemli hususun bonservis ödeyememek olduğu aşikar.. para eden oyuncularımızın hepsine ihtiyacımız olduğu noktasında da çoğumuz hemfikiriz (Q7 hariç, onu da satamıyoruz) zaten hu nedenle Aboubakar işi de çözülemiyor.. bence en mantıklısı stoperi Pepe ile çözüp transfercilerin gazını almak ve santrafor işini de bonservissiz bir tek vuruş ustasıyla hallederek geri kalan kadroyu korumak.. (tabii fazlalıklardan olabildiğince para kazanıp kurtulmak suretiyle)

tüm bunlar yapılsın, sonrasında "hareketsiz bir transfer dönemi geçirdik yeaa" diyenlerin ağzına kürekle vurmak için ben hazırım

QuaresmA dedi ki...

@ carlito

Allah Allah transfer isteyenlere de mi taktınız şimdi de? 2 sene üst üste şampiyon olup hala menemen stayla takılmak esas mantıksızlık.

Bu arada ben Pepe'yi prensipte isterim ama senelik 5 milyon Euro'ya değil.

beagle dedi ki...

Marcelo dursun, Pepe de gelsin madem bonservissiz. Arka kapi gibi olursa Talisca Babel falan atarız.

Aslinda Adriano satışı olursa bonservissiz Pepe ve kelepire Kolarov ile santrafora da para çıkar.
Yalniz Ligde Persie, Love, Gyan, Gomis, Adebayor oynayacak. Biz Cenkleyiz. Bu forvet işine odaklanmak gerek.

QuaresmA dedi ki...

Sözleşme imzalamayacaksa bu yaz Oğuzhan'ın satılması gerekiyor. Yine romantizm kasılır muhtemelen de Oğuzhan piyasa değeri en yüksek olan oyuncu, değerinin daha yükselmesi soru işareti + yerine oynayacak, piyasasını arttıracak oyuncu hazır. Sözleşme yenilemeyecekse bedavaya gitmesi riskine girmeye de hiç gerek yok.

Bir diğer opsiyon da Adriano'nun satılması evet. Onun da yerine oynayacak adam hazır, aratır tabi.

Q7 gitmek istemiyor, zaten satılırsa gelecek kim olursa büyük ihtimal aratır. Mesela o iş yatsa da Lens Q7'nin kramponunun bağcığı etmez. Gökhan Töre zaten Allah'a emanet.

Tolgay'ın daha değeri artacak. Satmak rasyonel değil.

Armagan dedi ki...

Bizim 4 farkli konumda eksigimiz var su kadroyla, herkes biliyor ama sirayla sayarsak: forvet-stoper- kanat(Gokhan'a bağlı) - atiba'nin veliahti. Bunlarin hepsini 1 yilda halledebilmemiz su scout grubuyla mumkun gozukmuyor (ornek: abou yerine gonalons alinsa, forvete kiralik birisi gelse+ stopere bonservissiz birisi gelse ben yine tamamdim ama belli isimlere takilmis durumdayiz su anda, adil rami haric) neyse kisacasi bu yil muhtemelen 2 pozisyonu halledebilecegiz. Stoper ve forvet. Su ana kadar kiraliklar- rhodolfo bonservis ile 2 milyon icerdeyiz. Bu 2 pozisyon 5 milyona tamamlansa bize 7-8 milyonluk bonservis geliri gerekiyor.

Gonul isterdi ki Q7 + Adriano'yu 15'e yakın gelirle satalım Kolarov ve genc bir oyuncuyla bu 2 yeri doldurup, ustune stoperfforveti halledelim. Hatta ustune Atiba'nın yerine olabilecek A sınıfı bir oyuncu kiralayalım.

yabancıların bir sözü var biraz uyuyor buraya: you can't win 'em all... o yüzden yazın keyfini çıkartın ve her şeyin yolunda gitmesi için dua edin veya hangi ritüeli yapıyorsanız onu yapın ;) bize minimum 1 ay gerekiyor şu durumda...

beagle dedi ki...

Oguzhan bu takimin X factoru. Atiba-Oguzhan olur. Tolgay-Oguzhan olur. Atiba-Tolgay yeterli olmaz. Başlarız Atiba kesici değil, Tolgay pasör degil diye.

Yalnız 12km kosamaz hale geldiginde siradanlasabilir. Yasliliginda bir Hagi-Sergen cikmaz icinden. 28 yaş civarinda nakite çevirmek dusunulebilir.

QuaresmA dedi ki...

Sözleşmesi uzatılmazsa biz 28'ini göremeden, hiç paraya çevirmeden de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bu free transfer işi bir süreç ve sözleşmesinde tam 1 yıl kaldığı günden itibaren bu süreç başlıyor denebilir. Futbolcular psikolojik olarak gitmeyi kafaya koyduysa sözleşmesini doldurup gitmeyi tercih eder daha fazla imza parası alabilmek için.

Haliyle Oğuzhan eğer ki gitmeyi kafaya koyduysa bu yaz sattık sattık, yoksa gelecek yaz bedavaya gider. Yok kalmak istiyorsa veya henüz kararını vermediyse de şu sözleşmeyi uzatalım ve bu iş huzur içinde çözülsün. Madem transfer namına ortaya zerre birşey konamıyor, şu sözleşme işi çözülsün. Yarım sezon kadar geç bile kalındı. Gerçi amaaan yeni şampiyon olmuşuz, havalar da 40 derece, Ramazan ve bayramı da yeni geçmiş, kim uğraşacak şimdi transferle Oğuzhan ile falan...

GeceGezgini dedi ki...

her ne kadar satilmasini istemesem de adriano satilip kolarov+forvet alinmasini ben de mantikli buluyorum. Nedense hoca caner''i tercih edecek gibi hissediyorum ve adriano oynamayip formdan dusecek ,piyasasi dusecek, gitmek istiycek vsvs. Gerci kolarov gelse de Caner tercihi yapabilir hoca, yine ayni hesap ama elimizde forvet olmus olacak en azindan..

Caner'i oynatmazsak da kulubede huzursuzluk cikarir mi acaba bir de o var.

Bugun Caner'e takasim geldi sebepsiz:)

ideal 11 dedi ki...

kolarov u guardiola sol stoper olarakta oynattı.bence kolarov u stoper alternetifi olarak düşünüyorlar transferde.yoksa sol bek adriano ve caner varken alınmaz.

nuri mu dedi ki...

atınçın transferiyle ilgili hatırlayamadığım bir arkadaşın geçmiş postlarda bir iddiası veya duyumu vardı.
acaba sahte bir sözleşme olabilir mi tarzında.
hatta görürsünüz yine kiralanacak böyle böyle sözleşmesi bitecek falan mı ne demişti..

ve şimdi atınç tekrar kiralandı diye haberler çıkıyor..

bizim bile beklemeyeceğimiz miktarda bonservis ver
sonra doğru dürüst oynatma
sonra bundesliga veya alman 2.ligine değilde bize kiralık gönder
e biz doğru dürüst oynatmadığımız halde tekrar yine bize gönder..
mantıklı olan verirsin kendi liginde veya bir alt ligde bir takıma kiralık
ülkeye, diline ve lige uyum sağlamasını beklersin
ilginç gerçekten..

beagle dedi ki...

Benzer düşünce Mitroviçin yuh bonservisinin, bu sezona bütçe kaydırmak için ödenmiş olabileceğinde de vardı.4.2'den 3.8 bile geri geldiği yok.

Atınç işi aynadaki baklava fotoğrafının başarısıdır. Terminatör çıkar mı içinden diye denediler. Çıkmadı.

Yalnız Atınç'a çok aşırı laf ediliyor. Escude,Diatta,Mitroviç,Alexis,Miloseviç ve Pedro'dan daha iyi oynuyor. Bir sürü de para kazandırdı. Biraz daha tecrübe kazandığında hava savunması gereken dönemlerde gayet kritik rol oynayabilir. Düzenli 11 oynaması zor da olsa, kadro oyuncusu bulmak da önemli. Necip gibi yeri geldiğinde işe yarayacaktır.

turgay dedi ki...

kendi evlatlarımıza ben de dahil gelişine vuruyoruz. ağzımızın ayarı yok bu adamlara. yazık ediyoruz diye düşünüyorum

QuaresmA dedi ki...

Atınç'ın bu hantallıkla Süper Lig'de herhangi bir takımda değişmez 11 oyuncusu olabileceğine inanan var mı?

Ama şuna katılırım; hiçbir stoperi 7-8 maç üst üste 11 başlamadan tam değerlendirmemek lazım. Aynısı Mitroviç için de geçerli aslında. O penaltı başına bela oldu.

nuri mu dedi ki...

atınç ilk 11 değil ama kadroda yedek olarak bulunabilir bence
bu postta altyapıdan yıldız veya ilk 11 olmasa bile veli pektemek tolga ayarı adamları bari çıkartmalıyız diyorduk
atınç ve necip bunu destekliyor aslında tabi uçuk maaşlar olmamak kaydıyla

Basar dedi ki...

Ümitsizim...

Bu postta altyapıya kadar giriyoruz ama eski bir virüs dönüp dolaşıp tekrardan bünyeye girdi. Şöyle aktarayım:

Abu'ya verilen maaş (3,3 sadece kendisi mi aldı?)
Mitroviç'in bonservisi? (Franco, Milo ayarı topçuya 4,2 bonservis. Yahu biz o bonservisi Sosa'ya vermiştik)
Q7 ve Tosiç'in sözleşme yenilemeleri ile daha fazla kazanmaları (1,2 oynayan Q neden yaşlandıkça daha fazla para alıyor? Şarap mı bu? Eğer şampiyon takım vb. muhabbetine gireceksek, o zaman sözleşmesine şampiyon olursa şu kadar ekstra yazarsın olur biter)
Anladığım kadarı ile en son Necip'in maaşı arttırılmış, as oyuncudan fazla kazanacakmış (Yanlış bilgiyse lütfen düzeltin)

Bu mantığın benzeri bizi Feda'ya sürükledi. Sanıyorum bu Türk futboluna bulaşmış bir illet. Birileri zenginleşirken milyonların sevgilisi takımlar büyük sıkıntılar çekiyor. 2. Fedanın gelmeyeceğini düşünenlere daha birkaç yıl önce bugün GS'nin son haline bakmalarını öneririm. O da yetmiyorsa daha geçen hafta amatör şubeleri kapatma kararı aldığımızı hatırlatırım.

Halbuki kendi yöntemimizi bulmuş, doğru yolda ilerliyorduk. Başta yazdığımı sonda da kullanarak bitireyim. Umutsuz ve ümitsizim.

Basar dedi ki...

Bu arada unuttum, Talisca'ya da zam yapıldı :)

Pepe diyince aklıma gelen tek görüntü 2009'daki Getafe maçında yaptığı hayvanlıktı . Oradan beri adam duruldu o tarihten sonra 3 kırmızı daha gördü , son 5 senede kırmızısı yok . Tam ihtiyacımız olan stoper tipi . Baskıdan çıkış konusunda emsalsiz oyunculardan . Marcelo ile rüya gibi bir ikili olur

Adriano'yu inanılmaz seviyorum , müthiş karakter , çok çok iyi bir futbolcu muhtemelen Carlos'tan sonra ülkenin görüp görebileceği en iyi sol bek ama takımın forveti yok , kendisi ekimde 33 yaşına girecek ve yedeği ülkenin yetiştirdiği en iyi sol beklerden biriyken teklif varsa vedalaşmak gerekiyor.

Aynısı Marcelo için de geçerli . Bizim bu tarz tekliflere hayır deme lüksümüz yok bence . Fernandes'ten canımız yandı . Gerek yok böyle şeylere.

Öbür taraftan bakarsak , transfer işi elbet kolay değil kimin ne vereceği çok belirsiz ve yukarıda arkadaşların yazdığı gibi oyuncuların fiyat etiketini belirleyen şeyler arasında en önemlilerinden biri onlardan ne alabileceğiniz hangi ölçüde stabil olduğudur . Bu bağlamda stabil performans veren oyuncuları göndermek de yarışmacı bir takım için elbette istenmeyen bir seçenek . Bizim için yarışmacılık da önemli borç/gelir dengesi de önemli. Başarının garantisi yok , borç / gelir dengesi başarıya daha bağımlı.

Zor kararlar bunlar .

sports guy dedi ki...

@basar talisca'ya yapilan zam icin kaynak rica edebilir miyim? Bildigim kadariyla spekulasyon olarak kaldi o, henuz herhangi bir kap bildirimi de yapilmadi buna iliskin. Ki 2.5 milyon euro olacagi konusuluyordu alacagi total paranin, oyleyse beni cok da rahatsiz etmez. Ama benfica'da aldigi paradan daha fazlasini kiralikken biz nasil veriyoruz o kafami kurcaliyor benim.

Porto'nun maas bilgilerine ulasmak da cok zor, ayni soru kafamda abou icin de gecerli. Porto'dayken daha mi az kazaniyordu abou acaba? Orada 1.5 aliyordu da biz mi kendisine 3.3 verdik? Bunlar cevap bulmasi zor sorular maalesef.

Quaresma konusundaysa sorun quaresma'nin aldigi paradan ziyade transfer edilirken babel'e verilen para. Ona 2.2 verirsen quaresma da 2.2 ister zaten, bu gayet normal. Hele bir de bu sene oyun plani kendisi uzerine kurulmusken. Ki yonetimin asil plani kendisini satmakti bence ama quaresma yuzunden patladi, o ayri konu.

Mitrovic soru isareti hepimizin gozunde evet. Ama maasi dusuk. Normal sartlarda olmasi gereken transfer boyle olmali bence, yasi kucuk, bonservisi nispeten yuksek ama dusuk maasli. Umarim bu sene gosterebilir kendisini, ne diyeyim.

2 sene sampiyon olunca maas skalasinin hafif yukselmesi normal benim gozumde. Onemli olan bu yukselisle dogru orantili olarak takimin kalitesi de artiyor mu? Kisa vadede evet gibi gozukuyor bunun cevabi. Orta ve uzun vadeyi dusunen uc buyuklerden bir takim varsa zaten soyleyin de bileyim :)

Pepe konusunda da ben hala geleceginden emin degilim, ama gelirse "pedrolara milolara verilecek parayla bi tane net adam alin" diyenler icin susma vakti olur heralde. Pepe'den daha net adam olmaz sanirm.

3-4 milyon euro bonservis alabilecegimiz bir adam olsa takimdan can acitmadan yollayabilecegimiz, bonservissiz veya kiralik bir forvetle tum transferi kapatabilirdik bu donemi. Orta sahamiz ve beklerimiz konusunda endisesi olan yoktur herhalde?

Forvet halledilirse olur bu is, de nasil olacak acaba :)

QuaresmA dedi ki...

Talisca'nın zam isteme haberleri spekülasyon seviyesinde kaldığı için birşey yazmak istemedim ama ben de sports guy'ın diyeceğini diyeceğim: Talisca zam istiyorsa bu zammı nasıl oluyor da bizden isteyebilir ki? Maaşında zammı ancak Benfica'dan isteyebilir, daha sonra biz de o rakamı ödemeyi kabul edersek mümkün olabilir - ki bu da kiralık anlaşmaların fıtratına aykırı. 2 yıllık kiralanan oyuncunun satılma ihtimali de kiralamanın fıtratına aykırı da hadi o konuda özel bir madde var gibi.

Q7 1.2'ye oynamıyordu, 1.7'ye oynuyordu. Babel ile aynı rakama yükseltildi, bunda anormal bir durum yok. Az bile paraya oynuyor. Millet garanti 2 milyona Serdar Aziz, Tolga Ciğerci, stoper Maicon falan oynatıyor.

Toşiç'in de maaş zammı yıllık 1.250 milyon Euro'ya geliyor. Takımın zayıf halkalarından olabilir ama iyi kötü sezonda 30-40 maç oynayan bir oyuncu için eski sözleşmesi anormal düşük kalıyordu.

QuaresmA dedi ki...

Doğru mudur, yalan mıdır bilmem ama tekrardan Sosa haberleri de çıktı. Sosa'nın futboluna lafım yok ama açıkçası Sosa'nın bitmeyen sorunlarından, kaprislerinden bıktım ben. Sadece Talisca gidecekse gelmesini isterim. Yoksa Sosa da bıraksın artık Avrupa futbolunu, dönsün ülkesine. Dünyalığını kazandı zaten. Onun kafa da huzurlu olsun, bizimki de.

dominic molise dedi ki...

kadronun korunmasi ve sadece kilit yerlere (forvet ve stoper) transfer yapilmasi fikrine aslinda ekonomik sebeplerden ziyade baska sebeplerle de karsi cikiyorum aslinda ben. bu sene gelen talisca mesela cok "ac" bir adamdi, aboubakar da oyle. kendilerini gostermek icin cirpindilar -ozellikle avrupa maclarinda- cunku kendilerini gostermek zorundalar.

bu dogrultuda bence oguzhan, quaresma ve adriano gelecek sene takimda olmazsa acikcasi hic uzulmem. clichy'i bedavaya getiriyorsa basaksehir, biz de getirebilirdik. quaresma'nin yerine tum sezon gokhan tore oynasa cok sevinirim. ya da oguzhan'in yerine tolgay. keza marcelo.

madem uzun suredir "transferlerden para kazaniyoruz, stadin gelirleri de cok artti ama kulup hala zararda", satin gitsin abi o zaman. madem ki "takimin yas ortalamasi cok artti, genclestirmek gerek" sat abi zaman.

bence burada sorun senol gunes oldu bu sene. yonetim benim gibi dusunuyorken, senol gunes tersini istedi. "satmayin, sikerim yapacaginiz isi. her sene yeni takim kurmak istemiyorum" dedi. bana sorarsaniz senol gunes meselesinin uzamasi da bu fikir ayriligindan kaynaklandi.

yonetimin kadrosu yeniydi, senol gunes'inki gecen senenin kadrosu + 1-2 yama.

fabri
gonul-pepe-titi-caner
musa-tolgay
tore, turuc, babel
esnek

ki ben bu kadronun daha basarili olacagini dusunuyorum senol gunes'in kurmak istedigi kadrodan.
hem de oguzhan 15+marcelo 9+adriano 10+quaresma 8 ml euro ekstradan olacak yonetim. 40-50 ml euro paradan bahsediyoruz, hic de azimsanamaz.

benim kafamdaki besiktas her sene oyuncu satip, borclarini da indirebilmeli avrupa ligi ve sampiyonlugun yaninda. derseniz ki abi bu adamlari satarsan avrupa ligi ve sampiyonlugu unut. sizde katilmadigimi soylerim.

dominic molise dedi ki...

bir baska nuans da tamer tuna ilgili soylenebilir. aciklamalarinda "yonetim sozunu tutmadi, basa ben gecicegim sozunu vermislerdi" dedi. orada da tam olarak neyin dondugunu bilmememe ragmen yonetim ortada kaldi. senol gunes ile devam edip takimi korumak mi yoksa tuna'yi basa getirip oyuncu satmak mi? ben kesin bir fikir sahibi olmamakla beraber tuna'li yeni kadroyu secerdim.

carlito dedi ki...

@dominic molise

söyleyeceğim tek şey, yazdığın tek bir kelimeye bile katılmıyorum dostum :) dediklerin olsa feda döneminden beter bir hale ışık hızıyla dönerdik!

planck dedi ki...

valla vidayı da alsak tekrar satamayacaktık büyük ihtimal o yüzden böyle bir insanoğlunun defansta olmasının rahatlığını bu sene doya doya yaşamak lazım: http://t24.com.tr/video/besiktasin-anlasma-sagladigi-portekizli-yildiz-pepenin-en-iyi-mudahaleleri,7496

sosa ve gomez haberleri türedi tekrar, talisca varken sosa zor sanki ama gomez bedavaya gelirse yönetim hayır demez sanki. tabi eski aldığı maaşı da alamaz bu sefer bence.

bu sene de şampiyon olup ffpden kurtulmamız lazım ki artık seneye uzun vaadeli takım kurmaya başlayabilelim. hoca kaldıktan sonra takım çok değişse de koymuyor belki ama ona bel bağlamamak lazım.

dominic molise dedi ki...

@carlito, anlayisli yorumun icin tesekkur ederim

«En Eski ‹Eski   201 – 291 / 291   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara