.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Nisan 2017 Perşembe

STSL 29 Medipol Başakşehir - Beşiktaş


Tarih:  30 Nisan 2017 Pazar 19.00

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( BJK 17G 10B 10M / MB 10G 6B 5M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Ömer Şişmanoğlu / Egemen Korkmaz , Bekir İrtegün , Doka Medureira

Cezalı Oyuncular : - / Ufuk Ceylan , Yalçın Ayhan , Alexandru Epureanu

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

86 Yorum:

Dün akşamki çakma derbide Başakşehir'in pili ikinci yarıda erken bitti. artı olarak bizim maçta sıfır stoper seçeneğiyle oynayacağını düşünürsek ve de çarşamba maçı yorgunluğuyla ibre her yönüyle bizden yana (hoş normal şartlarda da ibre bizden yana). hal böyleyken kanat oyunu ve bol bol ortalarla çok ekmek çıkarabileceğimiz bir maç olacak gibi. sonuçta her zamanki gibi ipler bizim elimizde, kendi oyunumuzu dayatırsak...aman aman....

EC dedi ki...

DoubleStandardCakir a dikkat.. gerisi kolay..

Zaitsev dedi ki...

Bizim maça Çakır, fenere ali palabıyık. Bülent yıldırım'ın ise bu hafta maçı yok. Eyyam kokan bir maç geliyor haftaya :)

Pheaglix dedi ki...

ne olursa olsun, hala şampiyonluk garanti değil. hatta bu maçı kaybedip haftaya fener maçını da kaybedersek (ki ikisi de öyle mucize olmaz) lige heyecan gelir. bu yüzden futbol tanrıları (!) başakşehirin yanında olacaktır bu maçta.

benim son haftalarda izlediğim beşiktaş maalesef umut vermiyor bu maç için. ne trabzon maçında, ne lyon maçlarında,ne de adanaspor maçlarında öyle şampiyon gibi oynamadık. lyon maçlarında herhalde toplam 210 dakikanın 190'ında bariz lyon üstünlüğü vardır, eğer biraz daha şanslı olsalardı o üstünlük skora da yansıdı. trabzon ve Adana maçlarında ise basit hatalarla ve biraz rehavetle eze eze kazanırız gibi görünen maçları rakiplerimize ikram ediyorduk, ama şanslıydık puan kaybı yapmadık. bu durum aslında geçen seneyi yok sayarsak son dört beş senemizi açıklıyor sanırım. hazır lafı açılmışken; ne zaman şu maçı koparma işini öğreniriz, o zaman ligi adam akıllı sürklase edebilir hale geliriz. ama onun yerine bir sıfırı bulup sonra bu maç tamam ya havasına girip saçmaladığımız sürece lig sonuncusuyla bile oynasak beşiktaş kanseri devam eder.

aynı standartta oynarsak başakşehir deplasmanından hiç beklemediğimiz moral bozucu bir skorla ayrılabiliriz, ne kadar hükümet destekli olurlarsa olsunlar oturmuş bir takım olacak bu kez karşımızda.

nathan dedi ki...

@Pheaglix. "ne zaman şu maçı koparma işini öğreniriz, o zaman ligi adam akıllı sürklase edebilir hale geliriz.". Herşeyin özeti bu zaten. Sence olay bu kadar basit mi yoksa öyle görmek istediğin için mi.

Pheaglix dedi ki...

@nathan

tespiti kolay ama çözümü zor. çözümünün zor olması da kaynağının belirsiz olmasından kaynaklanıyor. belki oyuncu kaynaklı (kalitesiz veya uyumsuz), belki tff kaynaklı (bu da geçerli mesela. belirgin bir hal yenme söz konusu bize karşı, ama hakemin çalmasını penaltı bu kadar çok maçın zora girmesini açıklayamaz bence), belki taraftar kaynaklı (iç saha maçlarında rehavet taraftarla açıklanabilir belki, ama çözümü olmayan olsa da kolay olmayan bir konu üzerine fazla eğilmektense daha oynanabilir değişkenlere odaklanmakta fayda var)...

dediğim gibi kaynak belirsiz ama sorun belli. geride kalan onbeş yirmi yıla baktığımda, özellikle son beş yılda tavan yapmış bir şekilde kalite farkını sahaya yansıtamayan, yansıtsa da sonuç alamayan bir beşiktaş görüyorum. yakın tarihten örnek vermek gerekirse (yd dönemi örnek vermek için pek iyi değil, o dönem bambaşka sorunlarımız da vardı) bilic dönemi bu sorunun arşa ulaştığı bir dönem olarak görünebilir. kaç kez öne geçtiğimiz maçlarda, ya da oyunu görüntüde domine edip skoru bulmakta zorlandığımız maçlarda puan kaybettik? o zaman da rakiplerimizden daha iyi takımdık, o zaman da "ligin en iyi oyununu beşiktaş oynuyor" geyikleri yapılıyordu, ama takım rakibe üç beş atak yaptıktan ya da biri attıktan sonra saçmalıyordu işte.

geçen sene de zaman zaman hortladı bu sorun, ama azaltma yönünde epey yol katetmiştik. bu sene ise maalesef geriye dönüş söz konusu. tabi ki her maçı dört beş farkla bitiremeyiz, tabi ki bazı maçlar ucu ucuna bitecek, belki beklenmedik puan kayıpları olacak, ama işte böyle dört beş maçın olur sezonda. bizim kafadan onbeş maçımız farka gidecekken riske giriyor, bunların yarısında puan kaybetsek zaten şampiyonluk gidiyor. bu sene şanalıydık mesela, o maçların çoğunda puan kaybetmedik. mesela Trabzonspor'a yenmemiz şans değil, bariz daha iyi takımız, ama deplasmanda fark atacakken gidip 2-3 geriye düştükten sonra son dakikada atiba'nın gol atmasıyla yenmemiz tamamen şans. aynı şekilde lig sonuncusunu kendi evimizde yenmemiz de şans değil, ama son on dakikasına 2-2 girilen maçı tosic'in attığı golle kazanmamız şans. böyle maçlarda puan bıraksaydık bu sezon şu an başakşehirin altıncı büyük olması konuşuluyordu.

belki sadece sürekli başarı kazanarak alabiliriz bu sorunu, belki hiç aşamayız bilmiyorum. ama yapılacak sol stoper transferi adana maçında (yakın tarihte olduğu için o maça yoğunlaşıyorum ama böyle birçok maçımız vardı sezon içinde) 1-0'dan sonra farkı yakalayamamamızı çözemez, gomez tipi forvet de aynı maçta yediğimiz ikinci goldeki rezilliği önleyemez (ne zaman karşıda çalım atabilen bir oyuncu olsa savunmamız maradona görmüş belçika'ya dönüyor). bizden daha kötü durumdayken rakiplerimiz maçı koparma işini bizden çok daha iyi yaptılar bu sezon. belki bizim kadar üstünlük sağlayamadılar rakiplerine, ama böyle koparılacak maçları daha net kopardılar şansa bırakmadan (veya şöyle söyleyeyim, oyun içinde bu maç farka gider denen maçları bizim kadar zora sokmadılar, onlar için bu maçların sayısı çok daha az olsa da).

bence malum trollerin sahip olduğu "beşiktaş fb, ve gs kötü olduğu için şampiyon oluyor" zihniyeti trollükten çok daha öte, takımın içine yerleşmiş bir anlayış. o anlayışı yok edip, trabzon maçında gökhanın ayağının altından o topun kaçmasını sağlayan, adana maçında ilk yarıda üçü dördü bulmamızı önleyen şeyi düzeltmeye çalışmadıkça kanser devam eder, ffpden gelen avantajı da elimizin tersiyle iteriz.

Başakşehir maçında olası futbol tanrılarının(!) etkisi olabileceği kaygısı tüm sezon boyunca kritik maçlardan önce hep bir kuşku içinde olmamıza neden oluyor. Elbette taraftar olarak bizlerin böyle düşünmesi doğal. Ancak bu maç özelinde düşünürsek, Başakşehir'in kadro derinliği (sıfır stoper seçeneği) çok sıkıntılı. Buna ilave olarak ortasaha oyuncusunun da fenev maçında burnu kırılınca A.Avcının iyiden iyiye alternetif yaratma olasılığı neredeyse kalmıyor.
Şimdi soru şu: A.Avcı savunmada kimleri tercih edecek? Öncelikle ve bence tek seçeneği (Bizim Maç için) orta alandaki savunma yönü ağrı basan oyuncular olacaktır. durum böyle olunca orta saha seçenekleri de ve hamle şansı da azalıyor. fener ile oynadıkları kupa maçında ikinci yarıda bölüm bölüm ortasaha oyundan düştü. enerjileri yetmedi. bizim maçta özellikle ikinci yarıda hafta içi kupa maçının yorgunluğunu kesinlikle yaşayacaklardır. biz ise ilk dakikadan itibaren baskıyı arttırarak oynamalıyız. hataya zorlamalıyız. ben açıkçası skor olarak gövde gösterisi yapabileceğimizi düşünüyorum. asıl kritik maç (kolay gibi gözükse de) adana maçıydı. lyon maçından sonra lige konsantre olabilmemiz için galip gelmemiz gereken kritik maçı öyle yada böyle kazandık. puan kaybı olsa bu maç daha farklı bir pskolojide geçerdi.

turkkant dedi ki...

Beyler bu arada şu yazıya göre Beşiktaş'ın finansal durumu hiç parlak değil. Üç kulüp arasında birikmiş zararı en yüksek kulübümüz. Senede 100 milyon TL civarı finansman giderimiz var (banka faizi vb.). E haliyle ne kadar iyi sezon geçirirsen geçir, finansman giderleri yüzünden toparlayamıyorsun.

http://www.futbolekonomi.com/index.php/haberler-makaleler/mali/110-tugrul-aksar/4114-2017-04-26-14-35-22.html

Bu seneye hiçbir şey yapmasak -2,5 m. euro (Adriano 1,5 m. euro + Caner 1 m. euro) ile başlıyoruz zaten. Talisca'yı tekrar kiralasan oluyor -4,5 m. euro. Yani 4,5 m. euroluk bir oyuncu satmadan mevcut kadroyu bile tutamıyoruz.

Burada işte başarılıyken bir şeyleri görmek lazım. Sosa'dan 8 m. euro bonservis elde ettin. Bu 8 m. euroyu nereye kullandık? İki kiralık oyuncuya 4,5 m. euro verdik. Devre arasında da 4,2'ye Mitroviç'i aldık. Yani günü kurtaracak sihirbazlıklarda iyiyiz, ama gelecekte satışa çevrilebilecek 8 m. euroluk yatırımı ikiye katlayabilecek bir yatırım yapabildik mi? Hayır. Aksine kiralıkların parası direkt buhar oldu, oyuncular da bizim değil.

Beşiktaş sürdürülebilir başarı istiyorsa bunun ancak iki yolu var:

1. Abubakaar'ı Porto'dan almayacaksın, Lorient'deyken bulacaksın. Porto 3 m. euroya almış, sırf bizden aldığı kiralıkla parasını çıkardı gibi. Yani 24 yaş altı, parlamamış oyuncuları scout edip 2-3 m. eurolara takıma kazandırmak lazım.

2. Altyapıdan oyuncu çıkaracaksın. Koca para babssı Real'de kaç tane altyapı oyuncusu oynuyor şu an. Biz de son 10 senenin özeti sadece Necip... Şu an altyapıdan 2 ilk 11 oyuncusu çıkartamıyorsan sorun var demektir.

planck dedi ki...

@pheaglix, hocam derdini anlıyorum fakat bir de şu açıdan bak: şans dediğin etmen gerçekten şans ise 50-50 dağılır. Bu kadar maçı şans ile kazanmış olamayız. Kazandığımız maçlarda rakip tdler Beşiktaş şanslıydı demiyorlar, ligin en iyi takıma karşı oynadık kaybettik diyorlar. Biz puan kaybettiğimizde kötü oynadıysak Beşiktaş bugün bildiğimiz Beşiktaş gibi oynamadı deniyor veya şanssızdı deniyor. Eğer fener maçı ile şampiyon olursak en erken ilan edilen şampiyonluk olacak, daha nası sürklase edelim :)

Ama dediğim gibi anlıyorum. Zira sezon başından beri benim de dile getirdiğim bir konu var ki bu sezon direk oyun ile kontradan attığımız gol var mı bilmiyorum. Geçen sene maçları böyle kopartıyorduk, olcay töre ve sosa bu iş için çok uygunlardı. Bu sene ise sadece topa sahip olma oyunu oynuyoruz, skordan bağımsız. Bu nedenle farklı eskisi kadar kolay açamıyoruz.

beagle dedi ki...

Geçen yazki transfer başarısızlığı hala tupcunun belasi, ülkenin bomba poligonu olmasi ve Fikret Ormanin işi aşırı ele almasindandi.

Satilabilir değer alamadik. O zaman su anda az verimlilerden gözden cikarma yapmaliyiz. Tolgay ve Cenk pazarlanmali. Başka stoper almayip Rodolfo ve Milosevici rotasyona katmali, alttan Fatih ile desteklemeliyiz. Umarim 1-2 neyse Mitrovic de bir paraya dönüşür.

Bütçe oluşturup 1 tartisilmaz golcü, Gomez veya Manddzukic gibi alip bedava veya ucuza kisa sürede para edebilecek yedekler toplamaliyiz.

2m maasla İnler, yillik 6M euroya Abubakar gibi transfer luksumuz kalmamistir. CL dahil Avrupa geliri 20M sadece. Faize yetmiyor...

Basar dedi ki...

Arkadaş 7 puan öndeyiz, 2. yarıda geçen seneki gol ortalamasını tutturmuşuz, 13 sene sonra uefa çeyrek finali oynamışız, bizi ezdi denilen Lyon'a penaltılarla elenmişiz (ki ilk maçta kalecimiz şansız saçma bir gol yemiş) Ne istiyoruz anlamıyorum. İkinci yarı başladığından beri 12 lig maçının 9'unu kazanmışsın. Bunun şansla filan alakası yok, bildiğin iyi olmak ile alakalı. Biraz iplerinizi gevşetin, biraz izlediğinizden zevk alın arkadaşlar.

Başakşehir maçında da amaç 3 sonuç da olmamalı, amaç bize senelerdir yaptıkları gibi yere yatmak, top oynamamak, futbolu çirkinleştirmek olmalı... Biz bu lige yakışmıyoruz, rakibe baksana hem sahada oyunu çirkinleştiriyor hem de saha dışında oyunu çirkinleştiriyor. 3-5 tane taraftarı var o da belediye işçilerini otobüse doldurarak birikiyor.

Ben bu rakibe saygı duymuyorum, milletin vergisi ile kurulan sonra da millet haber alsın diye uğraşan gariban basın emekçisine saldıran sportmenlikten uzak bir camia. Bin bir türlü hesapları, grift ilişkileri var. Bana kalırsa bu kulüp direk kapatılmalı. Trabzon gibi Bursa gibi Eskişehir gibi köklü şehir takımlarını izlemeyi, onlar ile rekabet etmeyi tercih ederim. Koca İzmir'in 90-100 yıllık camiaları alt liglerde süründürülürken bu hormonlu gereksiz yapıyı izlemekten mutsuzum. Her şeyden önemlisi, benim vergilerimle bir sportmenlikten uzak bir spor kulübü destekleneceğine binlerce sporcu yetiştirilsin. Hala Almanya'nın gurbetçi altyapısına muhtacız. Onun yerine burada sporcu yetiştirelim.

Noktayı şununla koyayım: İyi ki Beşiktaşlıyım. Hocasıyla, topçusuyla, taraftarı ve camiası ile Türkiye standardının üzerindeyiz.

Ben takımdan memnunum . Ne kadar ekmek o kadar köfte . 3 kuruşa Lyon'a üstünlük kuracak takım mı bekliyoruz nedir abi bu ? Bir Lacazette'e muhtemelen bütün Beşiktaş takımını alabilecek bir kulüpten bahsediyoruz .

Saha içinde elbet problem var ama bu hocanın stratejisinden çok oyuncuların kapasiteleri ile alakalı . Ortalama 105 km koşan takımla lige 7 puan fark attık Uefa'da çeyrek final oynadık . Geçen seneki direkt oyun felsefesi tamamen değişmiş , Sosa ve Gomez'in ikamelerinden uzun süre net fayda alamadan yaptık bunu . Abou ve Talisca şu anki formlarına sezonun ilk yarısında ulaşmış olsalar , lig çoktan bitmişti zaten .

Hocanın sözleşme olayını bu kadar sündürmesinin sebebi de bu . Geçen sene muhtemelen verilen sözlerin hiç biri tutulmadığı için bu sene ağırdan alıyor doğal olarak . Şimdi yine aynı sorun . Talisca gidebilir , Oğuzhan sözleşme uzatmıyor , Tolgay istikrarsız kafa gidip geliyor , Stoper rotasyonu şişti , hocanın istediği gibi stoper alma şansı da yok .

Şenol Hoca'yı tanıyorsak bu maçı beraberliğe bağlar en kötü ama defansif olarak bu kadar eksiklerken vurup geçmek lazım .

Hidayet dedi ki...

ulan şu bizim ffp çilesi de bitmedi gitti .şampiyon olacaz yine tadını çıkaramıyacaz.

ben bu başkanı anlamıyorum. sezon başı canlı yayında ,imza sırasında "aslında aboubakar'ı aldık ,ama ffp yüzünden kiralamış gibi görünüyoruz . onun için yüksek kirası " dedi . aynen bunu işitim. şimdi diyor ki (bugün) " abou'nun kalmasını isterim ,fakat ffp yüzünden zor görünüyor " . şimdi bu yalan değil de ne ? hani nerede ilke , duruş ,ahlak ? daha düne kadar , hemen hemen herkes (burası dahil ) bu yıl ffp'nin sonu olarak bilirken , son 1 ayda birden bir yıl daha uzayıverdi . şenol hoca haksız mı ? abobubakar , talisca gidecekse , yerlerine gelen kim olursa olsun , mecbur mu bu adam her yıl yeniden , baştan, takım yaratmaya ,uyum kurmaya . eğer gidecekleri belliyse ,yerlerine adamı çok önceden hazırlaman gerekirdi. başkan yine bugün "uzun transfer döneminden " bahsetmiş. açıkçası beklentim geçen yılın aksine ,lig biter bitmez , transfer olayının hızla çözülmesi. umarım şenol hoca bunu şart koşar . şenol hoca için korkum ise beş para etmez yerli transferlerin peşinde paramızı /zamanımızı harcatmasın (o. tufan, serdar aziz) . onun da en büyük hatası , ortasaha oyuncularını rotasyonda küstürmesi . g.inler, tolgay falan giderse , elinde neciple zor çıkarırsın cl-kupa-lig üçlüsünü . para da yok ,yerlerine adam da bulamazsın. aman ha ,yerlerine adam bulmadan verecek 1 tane bile oyuncumuz yok. tolgay/inler , trabzon/gs , sakın !

turkkant dedi ki...

@hidayet

Ş. Güneş'in de elinde değil ki, aslında ffp kementi de her sene daralıyor. 2018'de başabaş vermemiz lazım. Oyuncu satmadan bundan sonra artık zor.

İşin güzel tarafı Fener-GS bizden beter durumda.Fener Kjaer'i, RVP'yi satacağız diyorlar. Adamlar senelik 4-5 m. euro alıyorlar, aynı parayı kazanmaları için Avrupa'dan 7-8 m. euroluk kontratlar yapmaları lazım. Kim Kjaer'e 7-8 m. euro verir? Belki İngilizlerin ilk 5 kulübü o kadar.

EC dedi ki...

@Basar ALKISLAR sana gelsin..

Izmir in yuzyillik cinarlari iktidar/siyaset polemiginde cope indirgenirken, para aklamak ve para hortumlamak amacli kurulmus, ulke cenahinda TOP un etkisi fark edilince de uzerine fazla ca cullanilmis belediye.osmanli. vb takimlar stad yapiyorum ayagina sehrin gobeginde ele gecirilmis degerli araziler sadece bir kesime rant sagladi..
Futbolda yayin geliri, galibiyet geliri vb ile oldukca dolgun paralar giriyor kulup kasalarina..

zamaninda nasil FETO bu ise uyanip futbolculari , yoneticileri ve federasyonu ele gecirip sonuclar uzerinde etkili olduysa ( - bence Bursa Sampiyonlugunda Ertugrul Saglam in - bu arada cok basarili td ise niye hic takim calistirmiyor da araziye uydu!- FETO ile baglantilari sonucu gerceklestigine adim gibi eminim.. tum anadolu takimlari hatir sikesi yapti o yil Ocaefendilerine! ) bence su anda bu isi AKP grubu yapmakta.. pasta cok buyuk, pasta cok tatli ve sadece 3 buyuklere birakilamaz!

ne derseniz deyin.. Ulkenin civisi cikti ve belki bu son sampiyonluk olabilir.. yarin oburgun bizi kapattirabilirler bile.. cunku kanun, kural, kitap, hukuk, adalet, polis ve ordu hep tek kisinin elinde!

bu arada topa vurmayan bir first laydi kalmisti, o da bugun vurmus! Turkiyenin afyonu Fitbol Topu!

emruli dedi ki...

@beagle

Bireysel cevapları hiç sevmiyorum ama ortaya yazmak istemedim. Yazdıklarının biri hariç hepsine katiliyorum. Olayları bağlamında değerlendirmek gerekir. Gecen yazki transfere başarısızlık demek biraz insafsızca. Transfer gecikti haklisin ama senin de belirttigin gibi ülkenin durumu, gomez/sosa belirsizliği çok kritik etkenlerdi. Buna rağmen bedavaya Gonul, Caner (k), Fabri, Inler. Ustune tam maliyetleri hatirlamasam da 4 milyon civarına Adriano, Marcelo, Talisca (k) rüya gibi transfer donemi bence. Fazlası, fazla ideal olurdu. Bir tek Abou cok maliyetli ama o transferde bir pislik var. Bir de Töre'yi Westham'a kakaladigimiz fiyatı düşününce insan rahatlıyor.

Huzeyfe dedi ki...

@EC

Izmir'in cinarlari kendi kendilerini cope indirgediler dostum. Iyi yonetilen kulup her zaman basarili olur. Mesele sadece kupa degil. Basaksehir Avci'yla yonetildigi son 10 yilda butce/lig sonu siralamasinda her daim basarili oldu. Iktidarla bunun bire bir ilgisi falan yok. Planlamayla, "kadro muhendisligiyle" ilgisi var.
Izmir'in cinarlarini batiran kendi yoneticileri, plansizliklari, is bilmezlikleridir.

Su her uydurdugu komplo teorisine gercek gibi yapisan kafadan kurtulmak lazim.

Tamam iktidar/siyaset les gibi ama gerceklikten bu kadar uzaklasmamakta fayda var bence. Herseyi "ust akil"la aciklamaya calisirsaniz, akliniz kafanizin ustunden ucar gider.

Kafalar yanmis resmen. Yazik etmeyin kendinize.

EC dedi ki...

:) tamam @kuzeyfo

Basar dedi ki...

@kuzeyfo Altay'ın nasıl düşürüldüğü ortada!

Çok beğendiğin Avcı'nın takımı o kadro mühendisliği yapacak parayı nasıl bulmuş onu da yazıver bir zahmet...

nathan dedi ki...

@Pheaglix. Çok güzel özetlemişsin eline sağlık.

Aslında bana göre sorun futbolcuların kafalarındakinden çok takımın oyun yapısı ve oyuncuların bireysel oyun yapıları. Bir örnek olarak tek defansif orta saha ile oynamak elbette bir tercih ve severim bu tarz oyunu. Bunu seçince sonuç olarak da stoperlerin orta sahayla iletişiminin ve paslaşmasının en azından vasat düzeyde de olsa iyi işlemesini gerekiyor. Bu örnekle transfer işine gelelim. Kayseri maçında hızlı rakip hücumculara yetişebilmek için deparlar atan Marcelo bu şekilde sakatlandı mesela. Marcelo defansif olarak eldekilerin en iyisi. O halde yanıt basit. Yeni stoper alacaksan hızlı hamleli ve ayağı az biraz pas yapan olacak. Gittik tam tersini yapan Mitroviç'i aldık misal.

Kimse trollük yapıp bu sezon rakipler kötüydü ondan iyiyiz demiyor. Biliç'li sezonları savunmuyorum ama benim gördüğüm o sezonlar Lyon'dan çok daha sıkı takımlara karşı dişediş oynayabildik. Nedeni ne kadar eksikleri olsa da ortada bir takım şablonu olmasıydı. Olcay'ın gitme nedeni Q7'nin döktürüp bir maçta 10 isabetli orta atabilme şansının kendisinde olmayışıydı. Ama Q7 bir maç durursa o ortalar da olmuyor.

Özeti bu sezon 1-0'dan sonra 2 3 yapamıyorsak nedeni daha fazla bireysel işlere dayanmamız. Tasvip etmesem de bu bir tercih. Geçtiğimiz sezonlarda takım olarak şok pres dahil rakibi bozma adına örnekler sergiliyorduk. Bu sezon rakibe baskı anlamında daha durağan oynuyoruz. Fakat 30 ve 30+ oyuncuların varsa ve hücumdakilerin bazıları kiralıksa bu tercihe daha bir farklı bakarım orası kesin.

Çok zor değil ya. Alın 1. Lig'den topu dikmek üzere olan bir kulübü kafanızdaki ucuz ve genç adamları doldurup 2. takım yapın. Göze batan ve takıma girebilecek 2 oyuncu bile Mitroviç kumarından daha iyi sonuç verir. Hem bu 1. lig kulübü kritere filan da takılmayacak daha ne olsun.

Zaitsev dedi ki...

"Şirketimiz 01.06.2017 tarihine kadar yazılı bildirimde bulunmak kaydı ile sözleşmeyi bir sezon daha uzatma hakkına sahiptir. Bu durumda Şenol Güneş'e 2017-2018 sezonu için 1.500.000 avro ücret ödenecektir."

Benim şahsi kanaatim bu metin anlaşmada olduğu için Şenol hoca yeni sözleşmeyi çok mevzu etmiyor. Daha uzun sözleşme işi seneye de konuşulabilir. Şenol hoca da hakettiği şampiyonluğa bizimle ulaştı. İnşallah 2cisini de kazanacağız.

Kadroyu konusunda konuşmak nafile. Geçen sene Sosa + Gomez burada el üstünde tutulurken gitmek istediler. Gittikleri yerlerde aldıkları paraları burada da kolaylıkla alırlardı ama sonuç ortada. Keza Töre de gitmek için çok uğraştı. O yüzden sürecin ne getireceği belli değil. Bu dakikadan sonra elimizden geldiğince ana kadroyu koruyup bir forvet alabilirsek ne ala.

Oğuzhan ya para koparmak istiyor ya da çoktan anlaştı birileriyle. O yüzden imzalamıyor. Başka bir açıklaması yok bunun. Talisca da umarım kalmak ister.

@ Övünç

Hoca Aboubakar'ı ilk yarı CL maçları hariçte düzenli oynatsaydı belki form tutardı :) Yerli gol kralı çıkarma isteği ağır bastı diyelim.

Hocanın istediği stoperi de bulmak zor. Hem sol ayaklı olacak, hem hızlı olacak, biraz teknik olacak. Sol ayaklı orta saha bulmak meseleyken defans işi zor. Rhodolfo/Atınç/Ersan ve muhtemelen Miloseviç gider. Fatih rotasyona girer. 4lü rotasyonumuz olur arkada.

Emrah dedi ki...

Bu sene pek satacak oyuncu da kalmadığına göre Aboubakar'a bonservis vermemiz mümkün olmaz. Yine kiralık bir forvet alırız. Bir tane sol ayaklı hızlı stoper bulmak bu kadar zor mu yaw. Football Manager'ı olanlar hızı 15 üstü sol ayaklı ve sözleşmesinin dolmasına az kalmış stoperleri bir listelesin sevabına:) Bu arada neden herkes Rhodolfo'ya kesin gidecek gözüyle bakıyor hakikaten anlayamıyorum. Rhodolfo sakatlanmadan önce gayet güzel oynayan bir adamdı. Evet biraz ağırdı ama havadan gol yemiyorduk. Marcelo'yu en iyi yedekleyecek ve en son gitmesi gereken adam bence. Bu yaz kampında hız açığını kapatır.

nathan dedi ki...

@Zaitsev. Hocanın stoper konusunda sol ayaklı olsun diye tutturduğunu sanmıyorum. Ama madem sonuç odaklı bakacağız şöyle bakalım. Sol ayaklı istedi olmadı sağ ayaklı Mitroviç'i aldılar. Hoca ne yaptı oynattı hatta Lyon maçlarında. Mitroviç'in eksiklerinin sağ ayaklı olmasıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bakınız birçok PTT Lig takımlarında şöyle bir gerçek vardır. Henüz takımın kamp yaptığı otele tonla ne idüğü bilinmez ve nedense çoğunluğu Sırp vs bir yığın menajer çöker ve ellerinde USB stick (eskiden video kasetleydi bunlar) futbolcu videosu gösterir dururlar birini alsınlar diye. Yine ve yeniden madem sonuca bakıyoruz izleme komitesi gidip 4,2 milyona Mitroviç'i bulabildiyse samimiyetlerinden değil ama yeteneklerinden şüphe duyarım. Niye mi. USB'den bir farkı kalmadıkları için. Onlar transfer ettiyse bu böyle. Hoca izleyip OK dediyse o ayrı bilinmez zaten. Hepsinin ortasına tüy dikense bütün bunlara rağmen halen bilinmezlik yaşamamız. Transferi kşm yapıyor kim neye nasıl ne için karar veriyor.

Neyse biz biraz daha tabelaya bakalım. Ki bu transferdeki hata da önemli değil. Uefa tepemizde bu yüzden şöyle bu nedenle böyle denmeyecek olsaydı.

Unknown dedi ki...

Hali hazırda finansal fair play anlaşmamız ve incelenme durumumuz devam ediyorken, Şenol hocanın belirttiği özelliklerdeki stoperi almak içinde bulunduğumuz durumda hayalden öte bir şey değil. Hocanın istediği özelliklere belirli oranlarda sahip olan, alabildiğimiz hızlı stoperleri bir hatırlatayım: Erman Güraçar, Alexis Delgado ve Dany. Bu adamlardan bir iki gömlek daha üstün olan sol ayaklı, hamleli, çabuk bir stoper almak istediğimizde, Skrtel ve Kjaer gibi oyunculara ödenen bonservislere bakarak ne kadar bütçe ayırmamız gerektiğini kestirebiliriz. Eldeki olmamış Mitroviç’e bile 4,2 milyon verdiğimizi de unutmayalım tabi.
Bunun yerine pozisyon bilgisi ve büyük takım tecrübesi olan bir stoper ile orayı idare etmek daha mantıklı. Hızlı düşünüp, hızlı karar verme yeteneği olan ve yere sağlam basan bir stoper Marcelo, Adriano ve Gökhan Gönül ile birlikte iyi bir savunma kurgusu oluşturacaktır. Özetle aradığımız adam fiziksel hızdan, ziyade mental anlamda gelişmiş olsun yeter. Tabi şu adam da bizim istediğimiz gibi demek zor.
Neyse kasımpaşa'da sözleşmesi biten Titi'yi alarak stoper transferini kapatsak dahi ben ses etmem. Adam iki sezonda 60 maç oynamış, ligi ve oynadığımız oyunu biliyor. Yanında oynayacağı adamları da tanıyor. Gidip başka bir potansiyele olmayan milyon Eurolarımızı dökmeyi anlamsız buluyorum.


nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

Neyse Gargamel'lik yapmayayım. Daha 3 ay önce Beşiktaşlı eşe dosta tüpçüdeki borç hala dururken yönetime laf etmem dedim tutarlı olayım. Geçmişte her bir transfer sezonunda 4-5 defa yapılan yanlış bir defa yapılmış olsun. Fakat bu kiralık işleri de sürekli olmasın bir zahmet. Şampiyonuz tadını çıkarın.

nathan dedi ki...

@Emir oem. Yalçın Ayhan'ı transfer etmeme hatasını tekrar etmeme adına katılıyorum.

beagle dedi ki...

@Emruli
Yaz hocam ne olacak hakaret olmadiktan sonra. Töre'den gelen parayi hatirlattin mutlu oldum bilakis.

Benim eleştirim kâr saglayacak transferleri yapan kişilerin bir bir ekarte edilmesinden kaynaklı aslinda. Birşeyler dönüyor, hoş şeyler değil.

turgay dedi ki...

@basar

ağzına sağlık helal olsun. bu ülkenin paraları böyle hormonlu işlere aktarıldıkça bir yol olmaz bizden.

geçenlerde de yazdım. transfer aklımız yok. izleme komitesi nathan'ın da yazdığı gibi videodan oyuncu izliyor. yapamıyorsanız çok basit ahmet bulut'a yanaşıp onun bağlantılarını kullanarak talisca gibi adamları almak olacak. yapamıyoruz çünkü sonuç 4,2 milyonluk büyük kazık. mitrovic 1,2ye gelmiş olsa kimse büyük beklenti içine girmez marceloya yedek aldık derdik. ama bu paralara bu oyuncu çok acayip para yemenin olduğunu gösteriyor. neyse maçta çok uzaklaşmayalım bu transfer konusu daha çok konuşulacak buralarda.

bence abou-cenk-talisca 3lüsü ile ileride başlayıp döve döve yenmemiz lazım bu adamları. bu kadar eksik yakalamışken defansta yatmak bana mantıklı gelmiyor. takım 1 haftadır güzel dinlendi. ilk maçtaki yorgunluk olmayacak. ilk dakikadan defanstaki yerleşme sıkıntılarını kullanıp 2-3 yapmak lazım. vurduğumuz gol olsun

Buna tam olarak yapamamak denemez abi bunu yapmadan nasıl bileceksin .

Milosevic , Pedro Franco , Mitrovic hep uluslararası seviyeye çıkmış oyuncular . Bir şekilde milli olmuş adamlar . Yetenekli oyuncular . Mental olarak iyi scout edilmedikleri kesin . Mitro ile Pedro çok içine kapanık , gençler , dil bilmiyorlar ve ilk kez yurt dışına çıkıyorlar . Bu transferlerin tutmaması olağan karşılanabilir . Bu oyuncuların hepsi al sat adamlarıydı . En yaşlısı hala 25 yaşında . Elinde asset olarak duruyorlar hala .

Bizdeki bu kararsızlık problem . Yaşlı alıyorlar , biz niye Porto gibi olamıyoruz , gençken bulamıyoruz deniyor . Genç alıyorlar , bu paraya şu şu adam bedavaya alınır , niye fantazi yapıyoruz diyorlar . Ee nasıl olacak bu iş ?

Mitro'nun 4 etmeteceğinde hepimiz hem fikir olabiliriz lakin , Hırvat stoper piyasası bu . Corluka , Vida , Vrsaljko , Jedvaj hep 4-5 m € arasına çıktılar Hırvatistan'dan . Alavere dalavere olabilir işin içinde , komisyon olabilir ama bu kağıt üzerinde Mitro'nun asıl değerinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor .

Zamanlamasını tartışalım tabi . Bu kadar ağır yükümlülüklerin altındayken 4m € genç oyuncuya yatırım yapılır mı ? Yapılıyorduysa Cengiz'i , Çağlar Söğüncü'yü niye bıraktık başka takımlara ...

turkkant dedi ki...

@Övünç

Yalnız şöyle bir şey var. Franco ve Miloseviç bizden sonra kendi kültürlerine daha yakın ülkere gittiler; orada da muvakkaf olamıyorlar. Oyuncuların mental sıkıntılarından çok oyuncu yetersizliği daha önde bence. Miloseviç Almanya ligi sonuncusunda, Franco Arjantin liginde dahi doğru düzgün performans veremedi.

Mitroviç'e bakalım. Hoca solda oynayabilecek Marcelo'nun yanına adam bakıyorlar; aldıkları oyuncu Marcelo tarzı... Milli takımda da Vidal'le oynadı zaten. Yani Marcelo'yu satmazsan muhtemelen yedek kalacak, yedek kalan 23 yaşında bir oyuncu da ne derece kendini geliştirebilecek soru işareti.

Zaten senin dediğin gibi, her kuruşun hesabını yaparken bir anda oyuncuya 4+ m. euro bonservis vermeleri akla iki ihtimali getiriyor. Ya hayali transfer (ffp'de her senenin bütçesi sıfırdan başlayacağı için bu sene sonunda yakın bir paraya geri satıp geçen seneden kalan bonservisi bu seneye aktaracaklar -keşke); ya da yolsuzluk var.




drblackeagle dedi ki...

Eliaquim Mangala Valenciadan kesinlikle ayrılacağını söylemiş. Man City kiraya verirse satın alma opsiyonlu kiralayabileceğimiz sol ayaklı hızlı stoper sorununu çözebileceğimiz bir opsiyon olarak duruyor.

drblackeagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

@Övünç Şentürk. Bahsettiğin konu aklıma lisedeki bir diyaloğu getirdi. Fen dersi laboratuvarı alet edavatı berbat haldeydi ama okula Ölü Ozanlar Derneği'ndeki Robin Williams tarzı bir Fen öğretmeni geldi ve uğraşıp yeni deney setleri için para ayırtmayı başardı. Fakat unutulan Müdür Yardımcısının fen bilgisi düzeyinin üst(!) seviyede olmasıydı. Öğretmene danışmadan alıp getirdiği deney setleri kan testi ve olmayan mikroskopun lamel kitleriydi :) Kendisine yine şikayetler ulaşınca "almayınca sorun alınca yine sorun ben anlamadım bu işi" demişti.

Sorun Mitroviç'in "genç ve yetenekli Hırvat milli" formatına uyması da değil elbette. Busquets'i al koy Juventus'a bildiğin çuvallar. Çünkü Allegri catanaccio yaptırmıyor, tüm takım bildiğin cenk halinde. Eğer transfer bu şekilde olacaksa scout mcout hiç gerek yok. Aç transfermarkt'ı sırala stoperleri belirli ülkelerde genç ve 4-5 bandında olan herkesi listene al.

Neyse dediğim gibi şampiyonuz. Sorunumuz Uefa hala ensemizde.

Zaitsev dedi ki...

Bu aynı tarz stoper mevzusu nedir arkadaş ya? Elimizde 2 tane Marcelo olsa birini yedek mi oturtacağız aynı tarz oyuncu diye. Sol ayaklı oyuncu tercihini anlarım ama sol ayaklı orta saha zor bulunurken, stoper bulmak daha zor. 2 tane aynı tarz adam stoper oynar. Defans işi yetenekten ziyade çok çalışma işidir. Fazla idman koyarsın. Hazırlık maçı alırsın olur.

Ayrıca bu stoper mevzusuna fazla takılmamak lazım. Göbeği Talisca-Oğuzhan-Atiba olan ve ön tarafında Cenk ve Q7 bulunan bir takımın stoperleri Lyon tarzı maçlarda hep bu duruma düşeceklerdir kim olurlarsa olsunlar. 10 milyon avroya bir Marcelo daha getirirsin belki 1 kontra/pozisyon daha az verirsin. Çok koşuyor olabilirler ama iş fiziksele döndüğü zaman ön tarafımız tül perde gibi.

Bu FFP olayları filan 2 sene daha başımızı ağrıtacağına göre ligi 2 sene daha götürmek birincil hedefimiz olmalı. Mevcut stoperlerimiz de ligimizi düşe kalka götürürler.

Bir Marcelo daha beleş düşürürsek ne ala ama normalde o kalibrede bir oyuncuyu 8-10 milyon avro bandında alırsın. Türkiye'ye gelmeyi kabul ederse yıllıkta 3-4 milyon avro verirsin imza parası hariç. Bakınız FB ki bence Marcelo hem Kjaer'den hem de Skrtel'den iyi stoper.

@ turkkant

Pedro bu sene 14 maçın hepsinde oynamış. ilk maç harici hepsi ilk 11. Miloseviç antrenör değişinceye kadar 18 maçta oynamış bu sene. Kendilerini tercih eden adamlar tarafından ilk 11 oynatılmışlar. Bence başarılı bir gidişatları var. Takımların ligdeki durumları birincil olarak defans oyuncusuyla değişmez. Forvet atamaz, kaleci tutamaz ise defansın Ramos-David Luiz olsa ne yazar.

Hannover 2014/15'te 13cü bitirmiş ligi. Sonraki sene de düşmüş. Marcelo ile 14 o yokken 11 puan toplamışlar. O zaman Marcelo da başarısız oluyor ;)

Mitroviç mevzusundan senin dediğin gibi gizli bir hülle varsa önümüzdeki sezonun en güzel haberi olur :)

@ drblackeagle

Mangala zaten City'den almıştır sağlam bir kontrat. Gelmez bu taraflara.

drblackeagle dedi ki...

@Zaitsev Hocam Guardiola mangala ve denayeri gönderecek diye bir haber okudum. Beraberinde bugün mangalanın valenciadan ayrılacağım ifadesi olan bir haber daha okudum. İşte umut fakirin ekmeği neden olmasın. Şampiyonlar ligi faktörü ile gelebilir belki

nathan dedi ki...

Önümüzdeki sezon Töre nasıl döner bilinmez benim pek umudum yok. Başarısız da olsa sürekli kadroda kalsaydı belki ama sakatlık vs gibi durumlar bu tarz oyuncuların konsantrasyonunu bitirir. Geriye sağlam bir tek Babel kalıyor. İlk 11 olacak bir kanat şart. Talisca 1 sezon daha kalabilir. Bu dönemi orta sahaya Oğuzhan'a bel bağlamayan bir takıma Talisca-replacement olarak bakmak lazım. Yani 1 yıl sonrasının hazırlığı şimdi yapılmalı. Golcü konusunda Cenk her ne kadar ligde başarılı bir sezon geçirdiyse de mevcut yönetimin yüzde yüz desteklediğim tek transfer anlayışı olan şekilde tecrübeli ve iyi bir golcü şart. Gomez gelirse Alman aklıyla yeniden canlanır. Gelmezse yine transfer. Oğuzhan gidecek öyle görünüyor. Büyük kayıp değil. Yeter ki dişli şeklinde oynayan takım oyunu yerine bireysel işlerin ağzına bakan oyun anlayışı devam etmesin. Devam edeceğini varsayarak Tolgay da gitmek isteyecektir. Futbol böyle bir olay. Birilerinin "bam bam bam" dediği formatta ısrar ederseniz gözde oyuncunuz da bam bam bam olayına uymayan da gider açıkta kalırsınız. Yine de yönetim ne yapıp eder Oğuzhan'ı fahiş yıllık ücretle kadroda tutar gibime geliyor. Bu şekilde takımın futbol anlayışı da perçinlenmiş olacak.

Defans maalesef sadece çalışmayla olabilecek bir konu değil. Öyle olsaydı bunu ilk Anadolu takımları başarabilirdi. Golcü ve defans bölgeleri birçok açıdan birbirine benzer. Sezgi var yetenek var hız var vs. Kimse şapkadan Pepe beklemiyor ama en basiti 15 lira verdiğin Burger King hamburgerinin bozuk çıkmasını da istemiyor. Madem iş sadece çalışmayla oluyor o halde koy altyapıdan 2 genç stoperi sürekli çalışsın dursunlar. Bulamıyorsan bulamadın diye tepki verirler, ama elma aldım dediğinde armut çıkarsa o başka bir konu. Mitroviç yeteneksiz değil sadece takım oyuncusu. 2. Lyon maçında Atiba geriye dönük oynamak zorunda kaldığı için orta alandaki enerjisini kötü kullandıysa bunun arkasındaki nedene de iyi bakmak gerekli. Blokları elma keser gibi bölmeden yani. Atiba zaten defansif direnci zayıf orta alanı bu nedenle önemli miktarda boşaltınca özellikle 2. yarı topu ileriye taşımakta zorlandık ve daha da kötüsü her gelen Lyon atağı delip geçerek kalemizin dibinde bitiverdi. İsterseniz buna kelebek etkisi diyin isterseniz de futbol=hayat.

Lyon Lyon. Lig? Bakınız renkliler kötüydü bu nedenle şampiyon olduk demekteki abukluk başka, renkliler bu sezon kötüydü ama sonraki sezonları bilemiyoruz demek başka.

Şenol Güneş risk almayı sevmeyen bir teknik direktör. Bu nedenle zayıf lig rakipleri dışında hücum pres yapmayı asla düşünmüyor. Teknik bir tercih ve bence yanlış. Yine de bir tercih. O halde İnler'i Tolgay'ı daha fazla madara etmeden gönderelim. Oğuzhan'a yıllık 2,5 milyondan yeni kontrat yapalım. Defansif yapısı zaten tül olan ileri 5'limizle +1 gol atmaya çalışalım. Peki Talisca pat diye giderse, zaten artık yaş kemale erdiği için adam geçemeyen Q7 birden oyundan soğursa, Oğuzhan saha parsellemesine karşı zaafını yine gösterirse ve Cenk yeterince açık alan bulamazsa ne olacak?

Bekleyip görelim.

beagle dedi ki...

Oguzhan 2.4'den 5 yil imzalayacak deniyor. Maaş fazla ama sonuçta takimin yillarca oynayacak sembole ihtiyacı var. Maaş vereceksen sampiyonlukta pay sahibi olmuş kaptana vereceksin. Cebimden veriyormuş gibi Atibaya da 1 yillik zam veresim var.

TS maçındaki golünden sebep Abuya az isindiysam da vuramadigi kafa ve yan ortalarla kesinlikle bizim hedef santraforumuz olamaz. Parayi daha iyi kullanmak lazim.

"Bundan sonra her sene..." için "golcü" diyor ve kiralamali vb acayip bir Mandzukic anlaşması bekliyorum.

hastati dedi ki...

@beagle
abu'ya isindinmi sen, ay senin kedi canini:)
saskinliktan ne dicemi bilemedim

Huzeyfe dedi ki...

@ beagle

Seninle Abou konusunda sene basinda farkli dusunuyor olsak da bugun ben de senin gibi dusunuyorum. Ozellikle yan toplari gol yapmada Cenk'in bile gerisinde kalmis olmasi bu adamin kadroda kalabilmesi icin bonservissiz gelmesiyle filan ancak olur. Ama eger odedigimiz kiralik parasi bonservis icin bir indirim anlamina geliyorsa o zaman da belki almakta fayda olabilir.
Cunku ya 3 milyon euro kiralik parasini cope atacaksin, yada risk alip ustune 3-4 milyon euro daha verip 8-10'a satmayi planlayacaksin ki olmayacak sey degil. Piyasasi olan bir adam.

Basar dedi ki...

Transfer konuşulmaya başlandıysa bugün ligi bitirmemiz olasıdır!

Bu sezon icin tek dileğim kadı, önümüzdeki hafta feneri döve döve yenmek ve kupa macinin hesabini kapatmak.

nathan dedi ki...

İyi hamle:

https://www.kartalbakisi.com/gundem/besiktas-kulup-satin-aliyor-h17300.html

Bugünkü maçta Yalçın Ayhan'ın yerine defansif orta saha Attamah oynayacak yanında da Bekir İrtegün. Bekir İrtegün ağır bir stoper ve hava hakimiyeti vasat. Attamah'ın da havadan bir şey yapacağı yok. Yandan gelecek her top kalelerinde tehlike yaratacaktır. Ancak Şenol Güneş Aboubakar tercihi yapmış. Eksikleri nedeniyle orta sahaları Hakan Özmert ve Holmen'e emanet. Bu nedenle orta sahada fazla top yapmadan ileriye koşacak Mossoro ve Visca'ya top atıp duracaklar. Hem bu nedenle hem de onların kazanma ihtiyacı daha çok olduğundan kontrollü başlamak en iyisi. İlk yarı gol yemezsek top bir orada bu burada şeklinde didişir belki 1 tane atarız. Sonra Cenk'i de oyuna alır ileriyi ikilersek oyunu kopartırız. Zaten orta sahayı çok güçlü tutmanın bir esprisi yok bu maçta. Sonuçta kazanırız. Bir de Attamah'ın üzerine çok oynarlarsa hata yapma olasılığı yüksek bu şekilde erken bir penaltı bile alınabilir.

beagle dedi ki...

@kuzeyfo
Herhalde en doğru tanım kötü oynadigimiz dakikalarin adamı olabilir. Imkansiz işler yapsa da bize iyi oynarken golü atacak golcü gerekiyor.

@Hasta
Eyvallah gadasını aldıım :)

nathan dedi ki...

Belözoğlu oynuyormuş. Sorun yok. Sadece haftaya oynanacak FB için kartlara dikkat. Özellikle Atiba.

Pheaglix dedi ki...

buyrun burdan yakın. "beşiktaş savunması dengesiz yakalandı."

dakika sekiz, stopersiz takıma karşı oynuyoruz, rakip kazanmak zorunda, bizim kafamız rahat, dengesiz yakaladığımız pozisyon öncesinde doğru dürüst hücum etmiyorduk (öyle yüklendik de savunmaya dönemedik gibi bir durum yok).

adamlara sevdikleri kontra atak futbolunu oynama izni verdik resmen.

Hidayet dedi ki...

hezimete oğru gidiyor. ortasahamızın başakşehir ortasahası içinde "eridiği , yok olduğu " maç . keşke rakiplerin ileri uç oyuncularına , kenar oyuncularına özendiğimiz kadar, ortasaha'larına da özensek

Pheaglix dedi ki...

bir şampiyonluk nasıl kaybedilir ya da bir şampiyonluğun içi nasıl boşaltılır isimli bir çalışma izliyoruz şu an.

nathan dedi ki...

Top orta sahada oynanmıyor ki sorun burada. Belözoğlu bile ortadan dripling yapmıyor. Paso kanada atıyorlar ve bekler hücumcuların yardıma gelmeyişi ve stoperlerin etkisizliği karşısında çaresiz kalıyor. Marcelo süper formda bu arada. Ne diyelim eğitimle gelişir.

Armagan dedi ki...

Önde baskı nedeniyle kitlendik, şu maçta neden Cenk oynatılır hem de Abu geçen hafta yine yeniden atmışken akıl alır gibi değil?

YSY dedi ki...

Konsantrasyon eksikliği + dersine iyi çalışmamak. Bbq partisi işe yaramamış. Ders olsun.

nathan dedi ki...

O Ses Türkiye starı önce Babel'in sonra da Tosic'in pozisyonlarını iyi süzdü(!). Görevimiz Tehlike sonuçta.

Pheaglix dedi ki...

kafayı yemek üzereyim ya. biz bu kadar kötü bir takım mıyız? adamlar bütün takım duran topa geliyorlar, topu olabilecek en hızlı şekilde kapıp oyalanmadan kontraya çıkıyoruz, yine de rakip kaleye gittiğimizde on kişi duvar olmuş bizi bekliyor. aynısı bize olsa üç buçuk kişi vardı savunmada en fazla.

hayır bu maçı çeviremeyiz artık ama fener maçını da vermek üzereyiz. tosic gitti, mitrovic ve atınç arasından ölümlerden ölüm beğenmek zorunda kaldık. bu gidişle tek kaybımız tosic de olmaz.

drblackeagle dedi ki...

Atibada gitti. Kafayı yiyecem ya. Bu gidişle şampiyonluğu da verecez

BJK4EVER dedi ki...

Konsantrasyon eksikligi+sanssizlik+oyun tarzi olarak ters ekip=bu sonuc.
Benim anlamdigim nokta; neden 30. dakikada oyuncu degismiyor? Rakip seni on alan baskisiyla kitlemis iste. 3-0 olduktan sonra Atiba'nin islevi bu mac icin bitti, sifir. Defansif akli bir boka yaramaz, oyun kurmada da bir boka yaramiyor. Sari kart sinirindayken cikar 30. dakikada koy Tolgay'i iste, kaybedecek neyin var?
Keza hem Babel hem Cenk yerlerde surunuyor, Aboubakar diye bas bas bagiriyor mac.
Umarum 45'te Tolgay ve Aboubakar girer. Hoca artik bu durumda da Atiba'yi cikarmayacaksa onun yapacagi hocaliga tukureyim.

drblackeagle dedi ki...

İkinci yarı hocanın ne olursa olsun deyip abou ve demba ba yı alması lazım. Bundan sonrası ya herro ya merro

drblackeagle dedi ki...

Cenk salağının da sezon sonuna kadar bir daha oynatılmaması gerekiyor. Bu kadar durağan oynanmaz

drblackeagle dedi ki...

Atiba sakatlanarak çıktı. Ne yazık ki.

Ekrem35 dedi ki...

Şampiyon olduk havasına futbolcular bizden çok girmiş maşşallah. Kafa olarak maça başlamadılar. Geçen hafta abuş'u maçtan sonra hoca gömmüştü cenk güveninin karşılığını fazlasıyla veriyor!

Cüneyt çakır tosiç'in kartı ve 2.goldeki ofsayt ile maçın sonucuna etki eden kararlara ilk yarıdan imza attı devamını ikinci yarıda da bekliyoruz!

Zaitsev dedi ki...

* Atiba Marcelo ile iyiymiş. Mitroviç onu bozuyormuş. Buyrun buradan yakın. artık kendinizi kandırmayın.

* Ortada basan, pres yapan, hızlı gelen her takım böyle taktırır.

* Oğuzhan'a birisi 12-15 milyon avro bandında veriyorsa ki hiç sanmıyorum düşünmeden satalım.

* Atiba'nın çıkması yetmez. Oğuzhan + Cenk'in de çıkması lazım.

Basar dedi ki...

Mental olarak bitmişiz! Son 5 yıldır bu kadar mental olarak sahada olmadığımız bir maç daha olmadı!

Bu arada en beğendiğimiz Marcelo ve Atiba birkaç mactir dökülüyor. Quaresma da gitsin bu takimdan

Hidayet dedi ki...

@Zaitsev

tamamen katılıyorm hocam . uyduruk anadolu takımları bile vodafone arena'da önde basıyorlar. gençlerbirliği ,adana... fakat, kazandıkları topları başakşehir kadar hızlı ,isabetli ,ileri oynamadıkları için sonuç alamıyorlar . örn : gençlerbirliği maçı ilk yarı . beşiktaş'ın herkesin bildiği defoları/eksikleri var , fakat, o ortasahadaki kocaman delik hiç dile getirilmiyor . ve oranın bütün aksaklıklarının faturası diğer mevkilere kesiliyor .hiç şampiyonluk rehaveti falan değil , düpedüz ,taktik , teknik mağlubiyet . tabi ilk 60 dk itibariyle . bakalım nasıl gelişecek.

ha gayret hocam ,cenk kral olacak inşallah

ozan dedi ki...

Su takimda hala Oguzhana bok atiliyor.

Ilk yari da takimin en cok kosana adami, direkten donen topu var, atibaya asisti var hala Oguzhan deniyor. Cok sevdiginiz Qnun bir tane isabetli ortasi yok az adaletli olun.

Hayalinizde ki orta sahayi soyleyin de bizde bilelim.

nathan dedi ki...

Hayalimdeki orta saha Oğuzhan değil. Sosa vardı gitti. Farkı gördük. Demba Ba vardı gitti, geldi nasıl çaktı gördük. Olcay koşardı pres yapardı içeri kat ederdi. Şimdi Q7 nasıl dağlara taşlara gördük. Elbette birileri gelir birileri gider ama kör topal da olsa bir takım şablonu varken hepten sil baş yapıp oyuncuların ayağına bakan bir anlayışı anlamam mümkün değil. Dediğim gibi madem takım oyunu oynatmayacaksınız Tolgay'ı da İnler'i de gönderin kardeşim.

beagle dedi ki...

Yalniz Quaresmanin iskenderuna kestiği toplar asist haaa. 20 isabetsiz orta kesse 21. asist demi... takimi felc ediyor, 7 topta 1 de faul alamadiysa kizip geri dönüyor. Trivelanin ayarini yapana kadar karşı tarafin subyan sol açığı bize 2 maçta 3 tane tikadi.

Gönül'ün de ruhunu teslim etti, edecek haliyle sağ kanadimiz evlere şenlik. Sağdan döşedikleri gözden kacmasin ki ilerisi için konuşurken boşa didismeyelim...

YSY dedi ki...

İlk 20 dk paket yaptılar. Temiz yenildik. Helal olsun. Öyle lig bitti yok adamlar kavga etti falan dinlemez bu iş.

ozan dedi ki...

Oguzhan mi arkadas takim oyunu bozan. Sosa is yaptiysa gecen sene onun kadar Oguzhan da yapti.

Kanadinda Quaresma forvette Cenk sonra takim oyunu.

nathan dedi ki...

60 metrede oynayan Sosa ile 20 metrede oynama potansiyeli olan ama onda da ne yapacağı belli olmayan Oğuzhan aynı konumdaysa diyecek bir şey yok zaten. Üstüne takım defansına katkı, oyuna göre ortadan ceza alanı önünden ve kanattan pozisyon alma ve serbest vuruş becerisini de ekleyince benim için kıyaslama bitiyor.

ozan dedi ki...

Aynen kardes sen kiyaslama , hayalinde ki orta saha sosa diyip oguzhana giydir sonra biri cm bir amc olsun falan filan. Onune koy bakalim abubakari cenki kac asist yapiyor senin hayalinde ki Sosa. Bilicli Sosayi da unutma.

Unknown dedi ki...

Maç 3-0'a gelinceye kadar adamlar kadar istemedik, konsantre olamadık, oyunda değildik. Bizden daha fazla isteyen rakipti bir anda öne fırladılar zaten. Skor ile birlikte uyanırız, toparlanırız diye bekledik ama olmadı. Birisinin oyuna isyan etmesi gerekiyordu ama o birisi sahada değildi. Şenol hoca da bizimle birlikte bekledi, izledi. Neyi bekledi anlamadım, duran toplar dışında oyuna zerre kadar katkısı olmayan ve adamlar kanatlardan oluk oluk cümbür cemaat gelirken eli belinde bekleyen Quaresma, stopersiz oynayan rakipten bir tane bile hava topu alamayan Cenk ve orta sahadaki deliğin esas nedeni hayalet Talisca ile adamlara göre neredeyse 3 kişi eksik oynadık.

İkinci yarı takım biraz daha önde oynayınca (yada Başakşehir böyle oynamamıza izin verince) Quaresma nihayet oyuna dahil oldu, ondan daha istekli olan ama hiç bir şey üretmeyen Babel kenarı geldi, neden o tercih edildi anlamadım. Duran topların tamamını heba eden duran top canavarı neden sahada kaldı onu da anlamadım. Aboubakar oyuna girince rakip stoperleri biraz daha geri itebildik, oyunu daha da ileriye taşıyabildik. Tabi oyunu daha önde oynayabilmemizde Atiba'nın çıkmasının ve Tolgay'ın da driblingleri ile adam eksiltmesinin payı var.

Sağlık olsun diyemicem, yazık oldu, fişi çekme şansını elimizin tersi ile ittik. Çok yazık oldu hem de.

Bu tip takımlara karşı defolarımız net bir şekilde ortaya çıkıyor:
- Topla savunmamız üzerine yapılan her koşu mutlaka başımıza bela açıyor.
- Her iki kanat oyuncumuzun da topun rakipte olduğu anlarda beklerine yardımcı olmaması bizi ortada eksik bırakmaya devam ediyor.
- Atiba üzerine baskı yapan her takım bize sorun yaratıyor ve bunu çözemiyoruz (Gökhan İnler bu durumda bile oynamayacak da ne zaman oynayacak?)
- Talisca'nın orta sahada yarattığı defansif zaaf.

Bu arada birkaç önce Trabzon maçı öncesinde kayınpederini kaybettiğini söyleyen Cenk depresyona girmiş olabilir, doğrudur, insandır ama bugün gördüğümüz Demba'dan, hatta Ömer'den de şu haliyle daha iyi değil. Neden ısrarla hala Cenk oyunuyor, hoca açıklar umarım.

hayalet dedi ki...

1.76'lık attamah'ten top alamayan adam Beşiktaş'te oynamasın arkadaş. Rakibin iki stoperi yok, Abu'nun maçı olabilirdi. Hiç yoktan adamlara tekrar moral verdik. Cuma günü UEFA için Antalya oynarda beraberlik çıkarırsa işimiz kolaylaşır. Bu tip maçları oymayamıyoruz. Fb kupadaki futbolsuz futbolu oynayacak muhtemelen. İlk 20 dk'da şok bir gol bile yiyebiliriz, huyumuz bu.
İyi açıdan bakarsak Fb'ye kupadaki ilk 20 dk baskısı işi çözebilir. Abu oynamalı. Demba kenarda beklemeli birde. Artık Rhodolfo oynasın bi zahmet. Ghilas geçti diye adamı yediler resmen. Kjaer uçak sanki.

nathan dedi ki...

Uzatmadan söyleyeyim. Sosa-Olcay-Demba Ba'lı takımla asla bu şekilde bir oyun seyretmedim. Ama Tottenham Arsenal ve Liverpool maçlarını izledim. Hayalperest olsam sizin başarı olarak gösterdiğiniz Lyon maçlarında talihin yardım ettiğini (başka açıklaması yok) göz ardı eder ilk ciddi Avrupa maçlarında nasıl zaafiyet gösterdiğimizi unuturdum. Mesele o oyuncu bu oyuncu değil. Beşiktaş'ta takım oyunu oynayan oyuncular ya gitti ya da gönderildi. Performans yerlerine konulan x y z oyuncuların bireysel işlerine kalmış. Daha da ötesi kadroya hasbelkader alınan takım oyuncusu olanlar da süre alamıyor. Gerçi durum kiralık oyuncu furyasıyla birebir uyuşuyor. Ya tutarsa.

Zaitsev dedi ki...

* Çok ama çok iyi oldu bu mağlubiyet ve 3 gol. 1-0, 2-1 bu etkiyi göstermeyecekti. Çata çata ezdiler.
* Takım olarak berbat oynadık. Resmen fark 7 puan, şampiyon olduk havalarına girilmiş.
* 60dan sonra Başakşehir düştü ama bizde takımı ileri taşıyacak en önemli oyuncumuz jogging yaptığı için topla çok alakadar olmadı. Babel yerine Cenk veya Talisca çıkmalıydı.
* Daha önce de yazdım. Oğuzhan oynarsa bu takım oynar, oynamazsa oynamaz. Bu takım onun takımı. Oğuzhan 2 km az koşsun kaliteli koşsun. Sertlikten yılmasın, sertlik göstersin, yıkılmasın oyuna küsmesin. Oğuzhan Atibaya attığı pastan sonra 75 dakika sahada jogging modunda koştu. 2ci yarı olumlu hiç birşey yapmadı.
* İyiye iyi, kötüye kötü demeliyiz. Q7 hep kötü, Mitroviç herkesi bozuyor. Atiba on numara, Oğuzhan Maestro. Bunlar rutinlerimiz. Kim kötü oynarsa eleştirilir.
* Q7 çok isabetsiz orta yaptı. Bu da eleştirilmelidir ama sahada birşey üretilmediği/oyunun sıkıştığı zamanlar topu Q7'nin ayağına verip elde mısır kola maç izleyenler maç özelinde daha çok eleştirilmelidir.
* Başakşehir, Lyon, Fenerbahçe gibi baskılı orta saha ile oynayan takımlara karşı Atiba-Oğuzhan göbeği olmaz. Önlerine Talisca hiç olmaz. Bunu kabul edelim. Adamlar delip geçiyorlar. Lyon maçlarında Mitroviç kurban seçildi ezbere ama kral çıplak işte orada duruyor. Gerekirse bu maçlarda 2si de kesilmeli ve Necipli bir 2li yaratılmalı. Oğuzhan'ın öne atılması ve Talisca'nın ilk yarılar kesilmesi de düşünülebilir.

* Cenk nedir ya? Bu gidişle Cenk'in önümüzdeki senesini de kaybedeceğiz. Demba böyle topa vuracaksa seneye de kalsın.

turkkant dedi ki...

Çok üzücü yenilgi. Stoperleri olmayan, önliberosu olmayan takıma karşı bundan kötü oynanmazdı. O ikinci golde stoper göğsüyle önüne indirirken rakibi bozmak yerine aval aval bakan ikili kimse onları odunla dövmek lazım.

Yılın hedef maçı Lyon'du, o maçtan sonra fiziki ve mental düşüş çok net. Adanaspor-Başakşehir iki 90 dakikada çok düşük konanstrasyonla oynadık. İkinci sorun da, takım son 3 maçta 8 gol yedi, yuh yani!

Özellikle Atiba toparlanmazsa işimiz hakikaten çok zorlaşır. FB maçı üç ihtimalli maç, ardından Bursa deplasmanı, valla hayırlı olsun -son haftalar zor geçecek.

ozan dedi ki...

Olcay-Sosa-Demba ile seyretmediysen Oguzhani cikar Veliyi koy ligi de 3. 4. bitir.




nathan dedi ki...

Barça da favori zaten Juve'nin karşısında. İki maç için de bastım Barça'ya bi de üst verip Messi'ye 3'er gol Neymar'a asist yazdım.

turgay dedi ki...

Avcı yine mat etti Şenol Güneş'i. Şenol hoca maç 3-0 olmuş eli belinde maç seyrediyor. Sonra biz burada o kötü bu kötü diyoruz kötü kenarda kötü olan maça takımı mental olarak hazırlanamayan yanlış oyuncu tercihleri ile maça başlayan ve bunu rakip cezalandırırken seyreden Şenol Güneştir. Bu kadar kritik bir maça rakibe sıfır çalışarak başlamak takdir edilesi. Rakibin hocası seni ezdi sahada Şenol hoca ve bunu İnönü'de de yaptı kendi sahasında da. Oyun olarak mentalite olarak ezdi geçti. Sen elindeki oyuncuların kapasitesini bilmeden ben buyum istediğim gibi oynarım dedikçe böyle sana çalışan her rakibe kaybedeceksin. Haftaya da kazanamazsak lige heyecan getirme derdinde olan hocamıza teşekkür etmeliler tüm rakipler ve yayıncı kuruluş

ozan dedi ki...

Ya Nathan cidden ne sacmaliyorsun? Oguzhandan girip takim oyunu diye devam ettin, Sosa-Olcay-Dembadan bahsediyorsun. Arkadas Oguzhan bunlarin yerinde mi oynuyor? Taliscaya-Qye-Cenke sallasan anlarim da hakkikaten ne anlatiyorsun.

Arada ukalik yapip ben bildim siz hayalperestsiniz diye bosunu da yaptin da ben hala anlamadim. Oguzhan bu takim oyununu nasil bozuyor?

YSY dedi ki...

Abi takım nasıl havaya girmesin. Yok 3 yıldızlı formalar basılıyor yok 3 yıldızla pozlar vermeler bilmem neler...

İyi oldu iyi. Yok öyle beleşe şampiyonluk. Haftaya işi sıkılasınlar

Unknown dedi ki...

Bu maçın tek faili Beraberlik taktiğini bile düşünemeyen şenol güneş'tir.trabzon ve adana maçında futbol tanrılarının yarfımı ile alınan galibiyetler hocanın gözünü karartmış.ne diyeyim hala inat ederse 3.olur,bir 10 yıllık buhrana daha sürükleniriz.bu kadar rezil rüsva taktiğe ne ozzy'i ne atiba'yı ne babel'i konuşurum.taktik olarak may olmuşsun! Oyuna girememişsin,10 dk.hablu atmışsın...bu maçta hoca harici kimseyi tartışmam.fabri'de dahil.(3.yediği gol ve visca'nın direkten dönen şutunda ki pozisyon alışları felaketten öte)

Unknown dedi ki...

Ve bizi yenen takımın as liberosu ve 2 stoperi yok.!inanılır gibi değil.şenol hoca ile sözleşme konusunda acele etmeyen yönetimi kutlarım!!!

Unknown dedi ki...

İnler'in 18'de olmaması herşeyi açıklamıyor mu?

Unknown dedi ki...

2'yi aldık,3,4,5,6 hayalleri var!! Rezil olmayalım da 3'ü 4'ü istemez.!

YSY dedi ki...

Hocayada yazar tabi. Başakşehiri hiç mi izlemedin be adam. Bu kadar yumuşak ortasahayla elimize verdiler tabi. Hele hele baktın atiba dökülüyor 1-0 oldu hadi 2-0 oldu al inleri diyeceğim ama oda kadroda yokmuş. Al tolgayı yada hiç birini almıyorsan al abuyu herifleri ileri it biraz.

nathan dedi ki...

Oğuzhan takım oyununu bozmuyor. Takım oyunu oynamıyor sorun burada. Veli deyip Olcay deyip Oğuzhan'dan bahseden benim sanki. Allam ya.

nathan dedi ki...

Bu maça özel taktik derken cidden soruyorum. Şenol Güneş’in birden fazla taktik oynattığı maç örneklerini verebilirseniz mutlu olurum. Yani ilk 11 oyuncusu tercihi değil farklı taktik denediği maçları.

Basar dedi ki...

Bu yenilgi hocaya yazar, çok net! Hoca çalışmamış, konsantre edememiş ve herşeyden önemlisi 2002'de İlhan Mansız'ın oynatmayan tutuculuguna ve takıklığına devam ediyor.

Marcelo, Atiba, Adriano sinyal veriyor, q7 verimsizliğinin en üst noktasına ulaştı. Cenk zaten sahada değil (Oğuzhan'a gelene kadar) Talisca keza. Q7 efendinin yardimsizligi GG'yi sonunda bitirdi... hoca bütün bunları bizim gibi izledi.

Dün kombinemi yeniledim, acayip pişmanım. Bu sene şampiyonluk oluruz ama seneye bu kafa ile perişanları oynariz. Kadro çok yaşlı ve çok kiralık, hadi ffp kalkacak diyorduk o da kalkmıyormuş. Tribünlerde kahır çekeceğimiz bir sezona doğru yelken açıyoruz. Umarım yanılırım...

Not: haftaya fener fantezim vardı, o da artık tozlu raflara kalktı. Maalesef intikam macına değil oldukça gergin stresli bir maça gidiyoruz.

Yorum Gönder

Ara