.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Nisan 2017 Salı

Karne: Beşiktaş 3 - 2 Adanaspor

Goller: Vincent Aboubakar (11'), Anderson Talisca (52'), Dusko Tosic (80')
En iyi üç: Anderson Talisca, Tolgay Arslan, Gökhan Gönül
En kötü üç: Atınç Nukan, Atiba Hutchinson, Fabricio Agosto

Karne:

Şenol Güneş6.9
Beşiktaş6.3
Adanaspor6.7
Halil Umut Meler6.5


Fabricio Agosto5.6
Atınç Nukan (72')4.1
Marcelo Guedes6.3
Dusko Tosic6.7
Gökhan Gönül6.9
Atiba Hutchinson (46')5.6
Tolgay Arslan7.5
Oğuzhan Özyakup6.3
Anderson Talisca7.5
Ryan Babel6.0
Vincent Aboubakar (82')6.8


Ricardo Quaresma (46')6.1
Adriano Correia (72')6.8
Necip Uysal (82')6.9


Takım Ortalaması6.3

Anket: 20 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

16 Yorum:

Armagan dedi ki...

28. hafta itibariyle: puan-atılan gol-yenen gol--averaj
2015/16 : 66 - 61 - 28 - 33
2016/17 : 64 - 57 - 25 - 32

Sezonun yarısına kadar kadronun oturmaması, istenmeyen sakatlıklar, Avrupa'da oynanan maç sayısının 6'dan 12'ye çıkması vs.birçok olumsuz etken sayılabilir. Kosacası geçen sezonu üst çıta olarak düşünürsek bu sezon da gayet iyi gidiyoruz.

Şu son birkaç maçı kazasız belasız geçip erkenden transfer sezonuna odaklansak süper olacak.

turkkant dedi ki...

Sezon mucize olmazsa bitti. Senenin genel değerlendirmesi ve önümüzdeki senenin planlarını yapabiliriz.

Şenol Güneş farkı ve rakiplerin kötülüğü ile bu sene kolay bir şampiyonluk aldık. Seneye daha zor olabilir. Bu sene yaptığımız kadro planlama hatalarını umarım seneye yapmayız.

FFP yüzünden yine zor bir transfer dönemi bizi bekliyor. Yine oyuncu satma uğraşına girişecekler. Elde Oğuzhan-Cenk dışında pek piyasası olabilecek oyuncu da yok. Eldeki ilk 11 seneyi zor götürür. Ön liberon ve sol açığın 34, beklerin 33… Zor iş, mutlaka takviye lazım.

Ben Lucas Leiva’nın ne yapılıp edilip mutlaka alınması taraftarıyım. Kontratı bitiyor. Hem stoper hem ön libero oynuyor. Sert, kesici, çabuk ve ayağı temiz. Hem sol stoper oynatırsın, hem seneye Atiba’nın olası form düşüklüğüne göre onu yedeklersin. Eksik halkayı kapatır. 30 yaşında 3 yıl temiz oynar.

turgay dedi ki...

arada kayseri beraberliği veya kasımpaşa mağlubiyeti olmasa geçen yıl kadar puan toplamış olurduk. oyun geçen yıla göre dominant şekilde ilerlemese de sezon genelinde istediklerimizi hep aldık. benim fikret orman ve umut güner ikilisinden pek bi beklentim yok. transfer aklımız yok bence bizi çok uzun ve sert bir transfer dönemi bekliyor

Bence Fener maçından önce Şampiyonluk belli olmaz . Öyle veya böyle Başakşehir'e çok da dokunulamadığını gördük . Olayları başlatan adam Emre ceza bile almadı . Hayvan gibi adam döven Volkan Babacan bizim maça dönüyor .

Bu maç özelinde konuşulacak çok birşey yok . 120 dakikalık epik maçtan sonra akımın zorlanacağı zaten belliydi . İşin enteresan tarafı Tolgay-Oğuzhan-Talisca orta sahasıyla 2 gol yediğimiz bir maçı kazanabiliyor olmamız . Bence fantastik bir olay .

planck dedi ki...

yanlız rıdvan tek başına savaş açtı başakşehire. gümüşdağ'ı tff başkanlığı için rakip görüyor kendine herhalde. şampiyonluk için fener de potada değilken bizim işimize gelicek savaşı yapabiliyor. dünya ne acaip..

turgay dedi ki...

Eskiden ülke futbolunu Aziz yıldırım yönetirdi şimdi de bu ciğerci göksel çok değişik ülkeyiz vesselam. Şeytan Rıdvan da bu ciğerciye rakip. Muhtemelen arkasında da Aziz yıldırım var yoksa böyle reis destekli birine dümdüz gidemezdi. Adamın yazdığı senaryoyu tvde açık açık anlatıp sonrada istifa etmeliler dediğini duyunca paralel evrendeyim zannettim bi an. Bunlar böyle birbirini yerken biz umarım sıvamayız transferde de geriye düşmeyiz

Unknown dedi ki...

@ Övünç

Emre'nin ceza almamasını anlarım. Küfür hakaret dümdüz gitmiştir kendisine laf atanlara. Ortalık karıştığında meydanda da bile yok. Burada paçayı sıyıran Volkan Babacan. Çünkü basını engelleyip tartaklamaya başlayan ve olayları başlatan kişi o. 2 kaleciye birden 4-5 maç ceza verecek kadar cesaret gösteremediler. Bu durumun en karlı ismi ise Fenerbahçe. Kupaya doğru dev bir adım. 3cü kaleci gelen topu alır artık :) Kupaları hayırlı olsun.

Rıdvan esti gürledi ama arkasında Aziz Yıldırım desteği ile TFF başkanlığı zor. herkes Demirören'den memnun gibi gözüküyor. Bu yayın ihalesi de mevcut yönetimi güçlendirdi. Kim verir bizim lige düşük kurdan bile olsa yıllık 500 milyon dolar + KDV. Demirören'den sonra da Gümüşdağ veya Gökçek başkan olur sürpriz ötesi bir kulis çalışması olmazsa.

Maça gelirsek yorgunluk + rakibin Adana olması kaynaklı gevşeklik + rotasyon sonucunda adamlara 2 kere puan rüyası gösterdik. Adana antrenörü de benzer şeyler söylemiş zaten. Adana nasılsa puan alamayacağız biraz cesur oynayalım belki gol atarız modunda top oynadı. Q7, Adriano ile mevcut dizilişe geçince iş bitti.

@ turkkant

Para edecek oyuncu listesine Cenk'i koyma. 4-5 maçını izleyen hiçbir takım onu almaz. Alırsa yüzyılın kazığı olur. Oğuzhan, Marcelo, Adriano, belki Tolgay ve Beck'ten para kazanılabilir. Miloseviç'in de iyi kötü bir piyasası olabilir.

QuaresmA dedi ki...

Bu Gökhan Töre'yi Rusya'da mafya vuracaktı, o yüzden Türkiye'ye kaçtı. Aptal herifin kaç kere başına bu tip iş geldi, hala mafyanın peşinde dolanıyor.

planck dedi ki...

demirkol sinirden kızarmış bugün ya rıdvan gibi ayak oyunu olsun diye söylemiyor gibi geldi bana: https://youtu.be/TUE4_qM53qA?t=2088

dominic molise dedi ki...

ufak bir arastirma yaptim ve transfer haberini paylasiyorum

besiktas sign asamoah gyan, tunay torun, deniz turuc

abu bence geri doner ya da cenk gider.
defansa kim gelir bilemedim.

turkkant dedi ki...

Gyan en son 5 sene önce Avrupa'da oynamış :-) Umarım, böyle maceralara girmezler.

Şu anda aynı geçen sene gibi önce kimi satabilecekler ona göre şekillenecek tüm işler.

Şu anda verimi yetersiz görülen oyuncular şunlar: Mitroviç, Rhodolfo, Veli, G. İnler, Aras. Bu oyunculardan belki G. İnler'den ismi nedeniyle ufak bir bonservis alabiliriz, oyuncu Avrupa şampiyonasına gidebilmek için kendine bir kulüp bulur; belki de Mitroviç. Diğerlerinin kontratlarından çıkmak bile başarı olur. Rhodolfo'ya, Veli'ye kim risk alıp beş kuruş verir?

Kiralıktan dönecek kontratlılar: Boyko, Franco, Miloseviç, M. Pektemek
Burada da, bir ihtimal M. Pektemek'e Başakşehir 1m euro filan verir. Orada da adama yılda 1,6 m. euro verdiğimizden Pektemek sorun çıkarır. O iş de zor yani. Diğerleri zaten iyi performans göstermediler.

Bu durumda tek çare kariyerli Adriano-Quaresma'ya doğudan bir teklif -ya da Oğuzhan-Tolga-Cenk, Marcelo'yu satmak. Zor bir transfer dönemi bizi bekliyor. Hayalim Quaresma'yı 5-6'ya satmak, ama yabancı sayısı da kısıtlandı Çin'de o iş de zor.

Zaten söylenene göre Oğuzhan kontrat uzatmıyormuş, sanki sene sonu Oğuzhan'ı kaybedeceğiz gibi duruyor.

nathan dedi ki...

Gyan macerasına girilmemesi gerekir ama Gyan ya da benzeri başka bir eski zaman starı golcü için bunun yapılacağı kesin gibi.

Muhtemelen 3 transfer hakkımız olacak, bu da en büyük ihtimalle. Akıllı iş yapacak olursak bir stoper, bir orta saha bir de forvet almamız gerekir. Golcü transferinde yürütülen mantık diğer bölgeler için de transfer planlarımızın özeti gibi olacak. Çünkü Mitroviç gibi saçma bir hamleyle başka alternatiflerin şansı kalmadı. Şaka gibi, kendi hatan nedeniyle yani yanlış yaparak bu yolda bir doğru olamayacağını kabullenmek. Bu şekilde mentalite olarak bir kısır döngü içindeyiz. Ya isim yapmış ve nerede oynuyorsa oynasın yaşını başını henüz 33-34’lere dayamamış birini düşünüyoruz ya da genç ve yetenekli görünüp kiralayabileceklerimizi. İlk gruptakileri sıksan 10’a zor çıkarırsın ve ne yapabilecekleri belirsiz. İkinci gruptakilerse genellikle ya sorunlu ya da bir yanı eksik oyuncular. Peki niye bu ikilem.

Yanıt basit. Transferi yöneticiler yapmaya başladı. Şenol Güneş’in en büyük eksiği transfer için iç-dış oyuncu profilinin olmaması. O zaman ortaya şu soru çıkıyor: oyun planı ne? Serpil Hamdi Tüzün’ün oyun anlayışı basit bir şekilde 3 duruma endeskli olmuş. Top sendeyken, rakipteyken ve korakor hızlı şekilde akarken. Geldiğimiz durumu benzetirsek belirli bir taktik formasyonumuz olmadığı için top rakipteyken yapabildiklerimiz sınırlı (hemen her maç gol yememiz), korakorken ya tutarsa halinde oynamamız hali belirginleşti (ligde tuttu ama Avrupa’daki ilk ciddi rakipte meleklerin yardımlarıyla biraz zorladık) ve top bizdeyken bireysel performansların işlemesi cereyan etti. Atiba hep kale gibi durarak istisna oldu. Onun da yaşı başı geldi.

Hücumda en azından ligde başarılı olabilmemiz birden fazla oyuncunun bireysel patlama yapabilmesine kalmış durumda. Q7 kötü olduğunda Oğuzhan ortaya çıkıyor, Oğuzhan döküldüğünde Q7 iyi bindirmeler yapabiliyor, bazen Babel iyi ve etkili bazen hiç yok, Cenk ise ya tutarsa. İnler ve Tolgay’ın tukaka olması tesadüf değil çünkü bu adamlar takım oyuncuları.

Kişisel olarak transferde bu halin dışına çıkacak ciddi değişimler beklemiyorum. Hem birileri çekirdek alıp görüşme yapmaya gidebiliyor hem de teknik taraf yap-boz edebiliyor. En büyük dezavantajıysa oyuncu fazlalığı. Kısa vadede alacaklarına karşılık laflarını sıkça duyarsak pek şaşırmayalım.

beagle dedi ki...

@Turkkant
Transfermarktta oynamiyor gözüküyor ama birkaç gün önce Millonaris başkanı "Pedro sürekli 11 oynuyor, formunu kazandi. Bjk ile gelecegini konuşacağız" dedi şeklinde bir haber okumuştum. Haber mi balon lig verisi mi girilmiyor bilemiyorum.

Mitroyu kiralayip şenol hoca ile küsüşmedilerse Rodolfoyu rotasyona sokmaliyiz.
Cenk paraya cevirilme sezonunda. Pektemek yedeklik işini görür.

Biraz umut olan oyuncularimizi forma sokacak kadar oynatip bu darbogazdan cikabiliriz.

Zaitsev dedi ki...

Pedro Franco bu sene 7 maça çıkmış. Transfermarkt'ta o ligin verileri yok şimdilik. Sanırım 11 hafta oynanmış ligde.

Oğuzhan sözleşme imzalamıyorsa gitmek istiyordur ama oyunu da öyle piyasa yapmak isteyen oyuncu gibi değil. O zaman 2 seçenek var. Ya birisiyle zaten anlaştı ya da verilen parayı yukarılara çekmek için olayı yokuşa sürüyor.

Miloseviç, Boyko, Franco, Rhodolfo, Aras. Bunlardan sürpriz çıkabilir. Öyle uçurmaz ama bir forvet için bütçe yaratabilirler. Bazı oyuncular için gerekirse arka kapılar yaratılabilir. Rhodolfo, Veli gibi.

Mesela Rhodolfo'nun piyasası vardır Brezilya'da ama bizden aldığı ücreti ödeyecek takım çıkmaz. Sözleşmesi 2018de bitiyor. Bu sene ücretini biz ödemeye devam edip bonservis/kira getirisi almak gibi bir durum düşünülebilir.

Miloseviç 1.5 senedir Almanyada. Yeni antrenör oynatmasa da 30 civarı maçı var Bundesliga'da. Verdiğimizi kurtaracak kadar gideri olabilir.

Pektemek'i İBB almak isterse hemen verip U21de kim varsa onu kadroya alalım. Form tutacakmış, yedek olacakmış hiç sinir bozmaya gerek yok :)

Bu G. İnler mevzusu birazda Atiba-Oğuzhan'a bağlı. İnler bunlarla 2li olamıyor. O bölgede farklı birşey lazım onu oynatacaksak. Necip-İnler gibi alternatif bir 2li düşünülebilirdi bazı maçlarda. Bazen İnler'i ofansif orta saha gibi de deneyebiliriz. Oğuzhan'ın durumuna göre İnler'in geleceği de netleşir.

planck dedi ki...

Rodolfo zaten yavaştı, sakatlıktan iyice yavaş döndü ve devamlı oynamadıkça ilerleyemez. Yani yedek bekleyemez. Marcelo ile yanyana da oynayamazlar. Geçen sene ilk devre iyi gibi gözükse de yenilen birçok golde payı vardı. Bence lig maçlarında mitro özgüven kazanırsa rodolfodan çok daha işe yarar.

Bu sene de transfer işi tamamen satılacaklara göre belirleneceği için çok çile çekicez gibi.

fidddas dedi ki...

başakşehir maçında rakibin stoperlerinden hiçbiri oynamayacak bekir, egemen sakat. yalçın, eupreanu cezalı. tandemden biri attamah olacak ki ön libero, diğeri mahmut olur diyordum burnu kırıldı. bu durumda eğer mahmut oynamazsa bu durumda U21 den oyuncuları da olmadığı için bekler ile 3 lü deneyebilir ya da beklerden birini tandeme koyabilir.
biz de abou da hafif sakatlık var. sakar bir defansa karşı çok iş yapabilir. takım başakşehir maçını ciddiyetle oynarsa rakibin bize direnmeye çok şansı yok çünkü orta sahaları da zayıf olacak. iyi kapanıp kontra ya da doğrudan en iyi savunma hucümdur diye başlayabilirler.

her durumda o maçı ciddiyetle oynayıp almamız lazım. başakşehir antalya maçını kaybederse fener ile kupa maçının rövanşı yerini bulmuş olur.

transfer meselesinde ise marcelo, adriano, taslisca, aboubakar'dan ikisini kaybedecekmişiz gibi geliyor.

Çin ligi ve premier ligden gözden düşmüş kiralik ya da sözleşmesi bitenlere bakıcaz. önümüzdeki yıl da kiralıklar takımda çok olur gibi. talisca gibi bir sürpriz daha yaparlar mı bilmem ama daha önce de yazıldığı gibi yönetim ne yaparsa yapsın ağustos başında ilk 11 oyuncularının hepsi beraber antrenman yapıyor olsun.

çünkü rakiplerin ikisi de hoca değiştirecek ve bizden daha fazla transfer yapacaklar. süper kupa ile başlayıp yeni sezonun mesajını vermeliyiz.


Yorum Gönder

Ara