.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Nisan 2017 Cumartesi

STSL 28 Beşiktaş - Adanaspor


Tarih: 24 Nisan 2017 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler (BJK 0g 1b 1m - AS 0g 0b 2m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Adriano(Belirsiz)   / Halil İbrahim Pehlivan , Sami Can Keskin

Cezalı Oyuncular : Cenk Tosun / Cem Özdemir


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

47 Yorum:

EC dedi ki...

Avrupa da 12 mac - 5 galibiyet 5 beraberlik ve 2 yenilgi. Basarili bir sezon degistirilmis kadroya ragmen. Daha iyisi icin daha akilli transferler gerek. Senol Gunes i de kulupte tutarak..

IBFK Bulent -emrecim- Yildirim in son dakika suprizine ragmen yine de puan birakti! Hatali verdigi penalti baskisi ile Rize ye de vermek zorunda kaldi.!

7 puana cikarmak icin guzel bir firsat var.

Sampiyonluk ve Yeniden Sampiyonlar ligi.. Bize getirisinin yaninda Sarisinlardan (fetosaray ve sikebahce) goturusu de extrasi..

O zaman..

Saldir Kartal...

BurkayJK dedi ki...

Yarın ikinciyle fark muhtemelen 7 puan olacak. Artık haftaya Başakşehir'i yenip şampiyonluğu ilan edelim.

sports guy dedi ki...

Rize basaksehir'e celmeyi takar yazmistik onceki postta. Adana'yi soyle evire cevire parlatalim simdi. Hafta ici fenerle kupa macini yapsin basaksehir, orda da fener bi hirpalasin. Sonra da son rotusu biz haftaya yapalim.

Basaksehirin hala antalya ve trabzon deplasmanlari da var. Buyuk maclarda daha iyiler gerci ama, trabzon deplasmaninda biz sampiyonlugu ilan edebiliriz.

Bu arada bu ruzgar boyle giderse fb gs ikilisinden kim kipirdanma emareleri gosterirse alta alabilir basaksehiri. Gerci umarim olmaz oyle bi sey, CL'deki tek takim olmamiz onemli.

QuaresmA dedi ki...

Fener ikinci olsa da olur, ön elemeyi geçemezler.
Galatasaray geçebilir, defans hariç kadrosu iyi sayılır GS'nin. Ayrıca seri başı oluyorlar galiba.

Emrah dedi ki...

Bu arada yaptığım hesaplamalara göre önümüzdeki sene şampiyonlar ligine 3. torbadan giriyoruz.

fidddas dedi ki...

oncelikli olarak basaksehirin bugun aldigi beraberligin yaninda defanstan eupreanu cezali. bizim macta yok. ayrica bekir ve egemende uzun zamandir sakat. bu durumda bizim maca yalcin-attamah ile cikacaklar demektir. bunun yaninda cengiz-mossoro-visca uclusu 3 sari kart ile oynuyor.
besiktas-antalya-trabzon maclarinda bu ucluden ikisi oynayamaz. bu verilerle biz rahatladik. basaksehir ikinciligi verebilir, ben ikinci olmalarini tercih ederim. elemeyi gececek tecrubeleri yok.
bunun yaninda uefa siralamasina baktim, 5 ligin katilacak takimlari, 6-7-8 liglerin katilacak takimlarina bakinca 21-22-23 gibiyiz siralamada. 3. torba muhtemel , bunun anlami dorduncu torbadan bir dinamo zagrep falan cekmek olur (besiktas alman sampiyonu cekmistir 4. torbadan ama gecen yil kura sansimiz fena degildi.)

el-sikko derbisine gelirsek ben berabere bitmesini ve 2 hafta sonra bizimle oynayacak 6-7 oyuncusu sari kart ceza sinirinda olan fenerbahcenin biraz yipranmasini tercih ederim.
kendi suni gerilimli ortamlarinda galatasarayin kazanmasinin bizim isimize gelecegini dusunuyorum. fenerbahce bizim maca gelene kadar 2.lik umudunu yitirmeli, galatasaray kendi halinde zaten o umudu yitirecektir.

bizim maca gelirsek pazartesi aksam olmasi iyi oldu. 3 gun iyi dinlenir takim. 120 dakika ve eforlu bir mac oynadik sonucta. ama yine de sakatlik sebebiyle gokhan gonul, quaresma ve adriano oynatmayacagiz gibi duruyor.
rakip icin son sans ama bu aksam kayseri 3 puan alirsa sanslari %1 e duser. yine de dramatik bir mactan donuyoruz. ama takimin da taraftarin da havasi olumlu gozukuyor.
takimin tepkisine gore sonuc degisebilir. 1-0 gibi zor bir skor da alabiliriz 5-0 gibi rahat bir skor da. ben aboubakarin bu macta karakter koyacagini ve fark yaratacagini dusunuyorum(o farki lyon eslesmesinde yaratmasini bekliyorduk oysa) porto ile sozlemesi 2018 de bitiyor. yeniden kiralarsak bile satinalma gibi kiralariz ki ffp geregi seneye forvetimizin aboubakar olacagini dusunuyorum. buradaki 3.3 milyonu ingiltere dahil ona veren olmaz. seneye hem hoca onu iyice tanimis olacak hem o bize alisacak. bana kalirsa mandzukic benzeri bir yildiz almayacaksak(kiralamayacaksak) aboubakar iyi bir tercihtir.

kadro dersek :
fabri
beck marcelo atinc tosic
atiba tolgay
talisca oguzhan babel
aboubakar

sag forvet oynayacak adam olmadigi icin boyle bir kadro yazdim. durup dururken arasi sag forvet kullanmaz hoca. pek huyu degil boyle seyler.
ama yedeklerde aras, demba mutlaka olacaktir. bunun anlami su oluyor. 3 gun once avrupada yedek forvetsiz cikmak zorunda kaldik. cunku lig kadro planlamasi ile uefa kadro planlamasi birbiri uzerine ortusmuyor. hele 23 kisilik kadro kisitlamasi varken 14 yabancinin hepsinin uefaya bildirebilir yeterlilikte olmasi gerekiyor. aksi durumda atil ama pahali yabanci yedekleriniz oluyor(dembanin bedava oldugunu biliyorum ama faydasi yok)

hala fener macinda sampiyonluk ilan edecegimizi dusunuyorum...

planck dedi ki...

hükümet destekli takımın hükümet kanalı muhaberine saldırması ile lig bitti artık herhalde?

beagle dedi ki...

Trabzon maçının hakemi az önce combo yapti. Ts kalecisi ceza alani dışına cikip 2 el 1 taban ihlali yapmıştı, hepsi devam.
Yaşar Kemal Uğurlu ismini kazma hakemler listesine alalim. Tolga Ozkalfa gözü, Deniz Coban zekası karışımı.

turgay dedi ki...

1 otobüs adam meydan dayağı atıyor bizim o gruba koyduğumuz yasak kadar bahsi edilmiyor. Bu ülke bu insan müsvetteleri iktidardan düştüğünde 20sene temizlik yapmak zorunda kalacak. Yazıklar olsun böyle düzene

sports guy dedi ki...

@turgay

Kadrolasma.. it's a beautiful thing. Disardaydim haliyle cumartesi gecesi sagolsun, ama ozellikle kaydettim aksamki aspor yayinini. Hafif gecirdiler, sonra "ama bi bekleyelim" moduna girdiler. Baska takim olsa salyalar sacacak adamlarin "ama yani basaksehir" modunda kivranmalarini izlemek o kadar zevkliydi ki.. muhabir arkadasa da buyuk gecmis olsun tabii bu arada. Ne olursa olsun adam saglam dayak yemis.

Erman hocaya da adasim diye demiyorum, ayrica selam olsun. Adam yayina baglandigi gibi "eveleyip gevelemeyin beyler serefsizlik lan bu iste" diyerek kivranan aspor yorumcularini mezara yatirdi. Sev ya da sevme, adam delikanli be kardesim.

beagle dedi ki...

Fabri'nin santradan gol yemekten direkle kurtulmasından 1 hafta sonra Günay Güvenç'in santradan gol yemesi :)
Artık kadromuza afrikalı büyücü de koyma zamanı geldi. Maçtan önce şu kaleleri küçültsün biraz.

YSY dedi ki...

Ya ben şu ffp olayına takıldım. Gelirlerimiz artmış giderlerimiz düşmüş maaşların seviyesi düşmüş sponsor anlaşmaları ortada. Hadi biz gereğini hala yapamadık, bunların hiçbirini yapamayan üstüne boş tribünlere oynayıp tribün gelirlerinden de yoksun olan kurdan dünyanın golünü yiyen renkliler nasıl tutturuyor bu işi anlamıyorum. Ben miyim abi skertele 5 milyon veren ben miyim serdar azize 4 milyon veren. Anlamıyorum bu işi.

Unknown dedi ki...

vergi affı gibi kalemler sanırım adamları kurtarıyor. ödemeyecekleri daha doğrusu ödemekten kurtuldukları vergileri gelir kaleminde gösterdikleri gibi bir şeyler okumuştum geçenlerde...

hadi böyle kurnazlıklar bizde söker de uefa nasıl böyle bir durumda sessiz kaldı ve olayı kabullendi onu anlamadım.. neyse..

biz kendi işimize bakalım, bu zamana kadar zaten kıt imkanlarla kaynakları iyi kullanarak geldik, ki yağı bol bulunca sapıtabileceğimizi mitroviç örneğinde olduğu gibi görüyoruz. mecburiyetten doğruları yapmaya ve şampiyonluklara devam edelim o halde :)

planck dedi ki...

ffp anlaşmalarında ilk yıl 20M€dan fazla zarar etmemeyi biz geçen sene fener bu sene sağladı. anladığım kadarıyla 2. yılda istedikleri ilk iki yılın net zararının 10M€ olması. yani mesela bu sene fener 15M€ zarar ettiyse seneye 5M€ kar etmek zorunda. bizim kar/zarar dengemiz bu sene tam tutuyor ama geçen sene herhalde 10M€dan fazla zarar vardı. bundan Orman'nın ne zaman haberi oldu onu tam bilemiyorum zira haziranda demeç verirken seneye bu kısıtlama kalkacak diyordu fakat ocaktan beri anlaşma 3 yıllık ve devam edicek diyor. kimsenin doğru dürüst bildiği yok herhalde.

sports guy dedi ki...

Fener'in de seneye o hedefi tutturma ihtimali yok. Benzeri bi aciklamayi fener icin de okuruz seneye. Daha bu senenin CL gelirleri vb. Eklenmedi bizim icin bildigim kadariyla ffp incelenmesinde. Yirtacagimizi dusunuyorum onumuzdeki sezonun sonunda. Hayirlisi.

Huzeyfe dedi ki...

Niye FFP'yi kafaya takiyorsunuz anlamadim. FFP harika birsey. Bence Fb vs Gs icin hic uygulamasin UEFA, sadece bize uygulasin. Kurtulan biz oluruz.

beagle dedi ki...

Bence tam ortası. Maaş bütçemize kendi isteğimizle limit uygulayıp bazen bonservisle transfer yapabilmek en iyisi. Satmak zorunda olmak büyük açmaz yaratıyor.
Dünyada 2 milyon Beşiktaş Eurosu maaşa değecek adam çok fazla değil. Uzun vadeli planlama yapıp, 1 milyoncuk(!) net maaşa razı 7 milyar insan arasından 20 futbolcu bulabilmeliyiz.

turkkant dedi ki...

FFP anlaşması sanırım şöyleydi toplam ilk yıl max 20 m. euro zarar edebilirsin, ikinci yıl max 10 m. euro zarar edebilirsin, 3. yılda 3 yılın toplamı -5m euro olmalı. Yani ilk yıl -10, ikinci yıl -5 yaparsan 3. sene +10 m. euro kar etmelisin.

http://faiktribunu.com/yazi/cemfante/uc-buyuklerin-uefaffp-anlasmalari/

sports guy dedi ki...

Asil onemli olan, anlasmanin son senesinde 0a 0 elde var 0'i gormek. Break-even statusune ulasmak yani. Onu goremezsek katilim cezasi bile alabiliriz(en kotu ihtimal) veya benzer bi anlasma daha yapariz 3 yilligina. Ki bana sorarsaniz 3 takim arasinda break-even yakalayacak takim yok. Bir ihtimal biz yapabiliriz bunu anca, o da CL sayesinde olur.

Gs'de bruma, bizde ozzy harici satistan ciddi kar getirecek oyuncu yok koca super ligde. Ondan sonra ffp de ffp tabii.

Neyse. Hele bi su sezon sonunu gorelim de, sonrasina bakariz. Transfer harcamamiz zaten az iki senedir nispeten, ustune CL gelirleri eklenince toparlariz. Su stat gelirlerinin temligi ne zaman kalkacak acaba onu merak ediyorum ben. Hic net aciklama goremedim ona iliskin. Bir tek Berk Haciguzeller'in 31 Mayis 2018 hedefine iliskin aciklama okudum ben. Duzluk tarihi olarak o gosterilmis, ki uefa'nin istedigi tarih de o.

Yakindan takip etmek lazim yonetim kanadini ve aciklamalari onumuzdeki aylarda.

planck dedi ki...

https://twitter.com/kakbas/status/854282767110164480
bu trende göre yıllık zarar açıklayacağımız kesin ama 10M€yu geçmemiz zor görünüyor. eğer son iki yıla kümülatif bakılmıyorsa ben anlamıyorum sıkıntıyı. kur farkından dolayı masraflar arttı diyen de var. karışık işler valla, borsaya detaylı açıklama olursa belki birşeyler anlarız.

carlito dedi ki...

Bu akşam bir zahmet Atiba dinlendirilsin artık.. Adam 20 haftadır sarı kart sınırında! Başakşehir ve fener maçları öncesinde lig sonuncusuna karşı da alternatif isimler oynatılmayacaksa hepsini yollayalım gitsin!
Keşke Caner de hazır olsa da Adriano'yu da dinlendirsek, Tosic sol bekte çekilmiyor..
Demba Ba da bugün ilk kez süre alacak muhtemelen, hayırlısı.. Bol gollü bir galibiyet bekliyorum..

Basar dedi ki...

1-0 olsun bizim olsun.

Haftaya kapana kapana delirtelim ibb'yi. Senelerdir bize yaptıklarını yapalım, yere yatıp kalkmayalım, topu oyuna geç sokalım, delirte delirte futbol namına hiçbir şey yapmadan maçı uyutup bitirelim...


Her şey bir yana vergilerimizle bir futbol kulübünün olmasını bir türlü anlayamıyorum. Bu parayı alt yapıya yatırın lütfen. Ülkeye futbolcu yetişsin. Gerekirse Abdullah Avcı'ya aynı parayı verin ama ülke çapında alt yapıları idare etsin. Ha illa bir takıma destek olunacaksa bu bir şehir takımı olsun. Trabzon, Bursa, Eskişehir gibi futbol şehirleri var Türkiye'de. En azından rekabet artar, futbolun temposu artar, Lyon gibi takımlar olur ligde.

beagle dedi ki...

Bu sene 10M TL menejerlik gideri varmış. Geçen sene 3.3... Fiko, Umut hayirli işler beyler.

fidddas dedi ki...

@beagle

O zaman mandzukic hayirli olsun :)

Saka bir yana bu yaz bizi yine 31 agustosa kadar transfer konusunda delirtecek yonetim.
Talisca ve oguzhani kaybetmesek bari. Ozellikle oguzhan yerine yerli kontenjanda hazir oyuncu yok su anda.

sports guy dedi ki...

@beagle o menajerlik gideri meselesi bonservissiz transfer ile alakali degil mi? Gg'ye normalde 1.5 milyon euro bonservis verecekken onu menajere vermisizdir, o da zaten gunumuz kurundan 6 milyon tl falan yapiyor, menajer gideri kalemini sirf ordan aciklayabiliriz. Bonservisle oyuncu aliminda menajerler daha az para aliyor diye biliyorum ben. Yanlisim varsa duzeltin.

Maca gelelim. Adriano yok. 18de bile olmaz tahminimce. Quaresma da supheli. Cenk cezali oldugu icin 90 dakika abou gorucez. Adana savunmasi pek saglam degil, abou'yu duzgun beslersek golu olur bugun eminim.

Ibb maci hakkinda konusmak icin erken ama, haberler disiplin kurulu'nun rize maci sonrasi olaylari incelemeye aldigini soyluyor. Bu gercekse yalcin, babacan ve ufuk ceylan'a minimum 2 mac ceza gelecek demektir, ki ben 3-4 civari bekliyorum. Bu durumda epureanu'nun cezasi ve bekir irtegun'un sakatligini da hesaba katarsak haftaya ibb hem 3. Kalecisiyle oynayacak hem de stopersiz sahaya cikacak demektir. Bi egemen korkmaz kaldi sanirim ellerinde stoper, baska yok.

Yarin ceza bombalari dusmeye baslar, bakalim neler olacak.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
O tamamen pazarlikla, gönüllülükle ilgili. Zamaninda Demirören Nobre'nin sözleşmesini uzatirken bile milyon eurolar vermişti Figere.
Sonuçta Menejer futbolcunun gelirinden komisyon alir. Futbolcular kendilerine Beşiktaş gibi maaş verebilen kulüp zor bulacagindan bu işler fahiş paralar vermeden biter.
Ama sen futbolcuları kendin bulmaz menejerlete bana topçu bul dersen, o paraları gömersin.
Mesuliyetsiz imzalarda başka komisyonlar donmez mi? O da işin başka yanı.

beagle dedi ki...

Bişey daha ekleyeyim. O fahiş paraları bonservislere sahip olan "fon" tipi menejerler aliyordu. O is de pek yadal değil. Yasal olsa Ajax, Barcelona falan menejerlik şirketi kurup, altyapisindan cikan gencleri o sirket bunyesinde ömür boyu pazarlarlardi.

sports guy dedi ki...

Basaksehir yalcin ve ufuk'u kadrodisi birakmis. Volkan babacan icin topu tff'ye atmislar. Muhabirin twitter'da "bogazimdan tutuyordu nasil kufur edecektim" diye aciklama yapmasina ragmen goksel bey fiziksel mudahale olmadigi kanaatine varmis cunku :)

Bugun aciklama gelmez heralde tff'den, yarini bekler onlar. Nasil bir cambazlik var kafalarinda cok merak ediyorum valla.

Zaitsev dedi ki...

Menajer milletinin oyuncunun yaptığı sözleşmeden de pay alıyor olması lazım. Açıp okumak lazım.

Bu arada maçta gevşeklik seviyemiz yukarılarda. Golü yedik rahatladık çok şükür.

sports guy dedi ki...

Ikinci yari agirlik koyar aliriz gibi duruyor su haliyle. Bi gol daha atarsak gerisi gelir.

Pheaglix dedi ki...

takım kendine gelmezse puan kaybı gümbür gümbür geliyorum diyor. hayır güya ligin en iyi hücum takımıyız ama küme düşen takımlarla oynamaya gelince hep bir gevşeklik, hep bir bir sıfırı bulup sonra saçmalamalar...

bu arada ersan hariç kadrodaki tüm stoperleri toplasan marcelonun yarısı etmiyor. hele atınç apayrı birşey. bizde değil başkasında olup onlar altı milyon euroya satsalar almanya falan dinlemeden direk kara para aklama derdim, adamlar bize ne kadar laf etseler haklılar.

beagle dedi ki...

Hazmetmesi cok ilginç maç. Hakem vücut mudahelerine faul vermiyor, Talisca 5 seferdir anlamadi.
En iyi işleri yapan Tolgay ve Abubakar bir yandan da sorunlar. Abu 20 yan ortanin hicbirine yaklasamadi bile. Tolgay da iyi ama orada 3 adam bu maçta fazla. Kalsin diye Atibayi mi Oguzhani mi feda edicen?
Hoca da baklavayi bekledi bekledi, en alakasiz maçta kullandi.
15 dk Beşiktaş gibi oynarsak aliriz.

yilmaz dedi ki...

şu maçta Quaresma ve Adriano'yu yedekte bekletiyorsak, gelecek için endişelenmek gerekir. Şu anda (ilk yarı biti) işler kötü gidiyor ve muhtemelen hoca bunlardan birini ya da ikisini birden alacak oyuna.

Fakat Daha maç oynanmadan böyle gideceğini öngörmüş olamaz. Şu maçın seyri normal şartlarda 60'da rakibin teslim olduğu bir oyun olmalı. Hocanın da kadro tercihi bu yönde olmalı. Yanisi, Adriano ve Quaresma'nın yerine daha az süre alan ya da alt yapıdan bir - iki oyuncu olmalıydı yedek kulübesinde.

Bu arada, Marcelo gole giden adamı düşürmeyerek benden +1'i aldı. Yıllardır bu tarz zayıf rakiplere karşı son adamı düşürüp 10 kişi bitirdiğimiz maçlar olurdu ve kafayı yerdim.

Marcelo bize lazım.

Pheaglix dedi ki...

@yılmaz

pedro franco gittiğinden beri düşürmüyoruz sanırım son adamı.

bariz laubaliydi takım bugün. Hiç öyle lyon maçıyla falan açıklanabilir birşey değil. karşında lig sonuncusu varsa ilk golü attıktan sonra salmazsın ikinciyi atar bitirirsin maçı. neyse en azından puan kaybetmedik de haftaya ümit vermeden gidiyoruz başakşehire.

bu arada başakşehirin alacağı ceza da belli oldu sanırım. olayı tff ve başakşehire fazla zarar vermeden çözmenin yolunu biri yedek kaleci olan iki oyuncuya ceza verip diğerlerini raporda yok vs. diyip boş geçmek olarak buldular. hem tff güya gümüşdağın takımına bile ceza verebilmiş olacak, hem de başakşehir kendi oyuncularını cezadan önce kadro dışı bırakıp sempatik görünecek. haftaya adam gibi oynayıp ilk yarının başındaki konya maçı misali ezerek ligi bitirmek lazım.

sports guy dedi ki...

Zevkli bi macti bence. Hic 2-2yken de sinir stres olmadim, gol gelecegini biliyordum. En kotu zamaninda bile o isigi veriyor takim, karsidaki adana olunca hele :)

Neyse ki lyon sonrasi adanayla oynamisiz yalniz. Basaksehiri fbyi gectim, osmanli ayarinda bi takim olsa sepetleyip yollamisti bizi.

Iyidir iyi, haftada bir macla rahat gotururuz artik ligi. Her macta beklentim 3 puan olur artik en azindan. Kayserisi antalyasi bunlar hep fikstur kayiplariydi gozumde. Artik icim rahat.

Sampiyonluk hayirli olsun :)

hayalet dedi ki...

Her maçı sürklase edemeyiz. Dünya üzerinde böyle bir takım yok. İstediğimizi aldık ya bu yeter.
Yalnız eleştirilerim var. Atınç en temel hataları yapıyor maalesef. Adamı döndürdü ve gol pasını atmasına neden oldu. Yapışacaksın orda. Adam nefes alamayacak, o kadar yani. İnler mevzusuni anlayamadım, hoca kafasında bitirmiş sanki. Talisca çok büyük gol tehdidi gerçekten. Tolgay'ı​ beğendim, tam 18 oyuncusu gerçekten.

planck dedi ki...

rıdvan fena yardırmış: http://www.ntvspor.net/programlar/yalcin-ile-ufuk-a-yapiyorsaniz-digerlerini-de-temizleyin

QuaresmA dedi ki...

Beyler federasyona başvurmalıyız ve bu maç 2-2 sayılmalı!!
Diyelim ki; biz Q7'nin duran top asistlerini asistten saymıyorduk, o yüzden gol de sayılmasın.

Barreto dedi ki...

Mitroviç kötüydü, Atınç berbat.

turkkant dedi ki...

Bazı arkadaşlar menejerlik ödemelerindeki artışı sormuş. Finansal raporda şöyle bir bilgi var:

"Futbolcu Adriano Correira Claro’nun menajeri FPA Fairplay Agency Ltd. ile imzalanan temsilcilik sözleşmesi gereğince Şirket tarafından ödenmesi gereken 25 Ağustos 2016 vade tarihli 300.000 Avro bedelli ilk menajerlik ödenmemiş olması nedeniyle Şirket aleyhinde CAS nezdinde 31 Ekim 2016 tarihinde dava açılmıştır. Sözleşme gereği, ödemelerden birinin vade tarihinde ödenmemesi halinde bakiye bedelin derhal muaccel geleceği düzenlenmektedir. Bu nedenle davada menajer tüm sözleşme bedeli olan 740.000 Avro talep edilmektedir. Söz konusu borca ilişkin karşılık finansal tablolarda yer almaktadır."

Adama 600 b. euro bonservis verdik, menejerlik ücreti 740 bin euro :=)

Hidayet dedi ki...

@QuaresmA

napolideki son dakika asisti de tesadüftü ,bu da tesadüf . öyle yani . geçen yıl , yılsonu değerlendirmesi okunursa nasıl herkesin , "valla yanılmışız, ehehehe " dediği görülür. quaresmanın tartılmaya çalışıldığı kantarla tartılırsa, son dönem talisca hariç beşiktaşta adam falan kalmaz , belki bir de atiba. oğuzhan'ın falan esamesi okunmaz. kayseri ,lyon , adana ilk yarı.. ve birkaç maç daha quaresma'sız beşiktaş'ı yeterince izledik . niye şenol hoca'nın ziraat kupası maçında bile oynattığını gördük . yemişim içeri giren kanat oyuncusunu . bu da içeri girmeyiversin. adam tam silah , bu yaşına rağmen . fakat, lyon maçındaki yoktan varettiği , talisca'nın atamadığı topu , babel'in vuramadığı topu , ozzy'nin bugün sol çaprazdan karşıkarşıya atamadığı golü quaresma kaçırsaydı , yıkılırdı buralar . hani bir söz vardır , "iyilik olusa allah'tan kötülük olursa senden (quaresma) " .mesela olcay'da bu özelliklerin onda biri olsaydı , "sırf ortaları , duran topları için tutmalıyız takımda "diyecek , hiç oyunana falan bakmadan istatistik yağdıracak çok adam olurdu .

bu arada şenol hoca'nın aboubakar değerlendirmesine de sinir oldum . iki lyon maçı oynadık , cenk'e ağzını açmadı , aboubakar golden sonra sinik kalmış ! tama belki doğru da , ben mi kaçırdım , senin öz evladın cenk hocam ,iki eleştiri de o'na yap . 0 pozisyonla kapattı iki maçı.

emruli dedi ki...

Sene olmuş 2017, ikinci sampiyonlugumuza kosar adım ilerliyoruz ama hala aynı kısır tartışmanın icerisindeyiz.

Olcay, oyun zekası, is disiplini ve hırsıyla kollektif futbola ve pas oyununa çok uygun bir futbolcuydu, bize de önemli katkıları oldu. Bu sene artık pas oyunu oyna(ya)mıyoruz. Olcay da kısıtlı yetenekleri sebebiyle kendini yeni sisteme uyarlayamadıgi için hem taraftarın tepkisini çekti hem de oynayabildiği maclarda kendisine Şenol Hoca ancak 45 dakika tahammül edebildi. İyi paraya Trabzon'a gitti ve Trabzon'un başarısında da büyük pay sahibi oldu. Cok da mutlu görünüyor. Babel'in gelişi sonrası biz de mutluyuz.

Quaresma bugünkü oyun planımız ve kadro yapımız gereği maalesef takımın vazgecilmezidir. Maşallah kendine iyi de bakıyor. Bence bunu artık uzun uzadıya, sadece siyahlar veya beyazlar üzerinden konuşmanın anlamı yok. Bu kadroda Quaresma'nın önemini, yokluğunda anlıyoruz. Mevcut kadroda Quaresma'sız oynayabilmek için Gönül ve Adriano'nun 5 yaş genclesmesi gerekiyor.

Umarım seneye ideal 11'de Töre ve Quaresma'dan sadece birisi yer alır. Hatta daha da umarım ki Q7'nin yeteneklerinden gözünü alamayan bir Çin kulübü paraya kıyar da, hem transfer için bütçe oluşur hem de Lens'i alırız.

İstisnalar haricinde her maça gidiyorum.artık söylemeden olmaz durumuna geldim.
Ya arkadaş nedir bu her top kaptıran homurdanmalar, küfürler, arkadaş bu çocuklar 2 yıldır üst üste şampiyon yaa.
Neyin pesindesiniz artık Ricardo adam geçmeye korkar hala geldi, Toxic top ayağına geldiğinde ne yapayım da tepki almayayim derdinde.böyle taraftarlik olmaz hele ki Beşiktaş a hiç yakışmaz. Ne oldu Q7 ortaladı Toxic koydu.bütün homurdanmalar kufredenlere koydu.
Ben anlamam kardeşim buna bir çare bulmaliyiz.

dominic molise dedi ki...

basaksehir'de karsi yanilmiyorsam epureanu cezali, yalcin ayhan kadro disi.
defans gobegi yedeklerden olusacak.

turkkant dedi ki...

Sezon mucize olmazsa bitti. Senenin genel değerlendirmesi ve önümüzdeki senenin planlarını yapabiliriz.

Şenol Güneş farkı ve rakiplerin kötülüğü ile bu sene kolay bir şampiyonluk aldık. Seneye daha zor olabilir. Bu sene yaptığımız kadro planlama hatalarını umarım seneye yapmayız.

FFP yüzünden yine zor bir transfer dönemi bizi bekliyor. Yine oyuncu satma uğraşına girişecekler. Elde Oğuzhan-Cenk dışında pek piyasası olabilecek oyuncu da yok. Eldeki ilk 11 seneyi zor götürür. Ön liberon ve sol açığın 34, beklerin 33… Zor iş, mutlaka takviye lazım.

Ben Lucas Leiva’nın ne yapılıp edilip mutlaka alınması taraftarıyım. Kontratı bitiyor. Hem stoper hem ön libero oynuyor. Sert, kesici, çabuk ve ayağı temiz. Hem sol stoper oynatırsın, hem seneye Atiba’nın olası form düşüklüğüne göre onu yedeklersin. Eksik halkayı kapatır. 30 yaşında 3 yıl temiz oynar.

nathan dedi ki...

Uzun zamandır takip ettiğim bu platformda bu sezon sonucu artık belli olduktan sonra gelecek sezon ve sezonlar için daha fazla düşünce paylaşımında bulunulmasını görmeyi umuyorum.

emruli doğru yazıp artık pas oyunu oynamadığımızı söylemiş. Gerçek bu. Artık daha pragmatik bir kulüp yönetimimiz (bunda Uefa kriterleri de etkili oldu) ve teknik yönetimimiz var. İşin özeti belki şu, telefon kulübesinde bile çalım atanlarla gelen şampiyonluğun sadece bir tık ötesindeyiz. Çünkü Avrupa için de bunu yapmaya çalışıyoruz.

Şartlar şöyle böyle diyerek bu durumu haklı görebiliriz. Ancak kiralıklar ve idareyi maslahat oyuncularla yapılan ve ligde tutan bu işler ne kadar geleceğe sürekli taşınabilir orası bilinmez. Uzun yıllardan sonra transferlerden kar ettik diye benzeştirilmeye çalışılsa da bu bir Porto modeli değil orası kesin.

İş ve güç ileride oynayanların bireysel performansına kalınca eskiden yapılan transfer hataları da ara ara nüksediyor Mitroviç örneğinde gördüğümüz gibi. Futboldan sorumlu yöneticilerimiz var fakat herkes biliyor ki kadroya dokunan kişi başkan. Teknik direktörümüz başarılı ama futbolcu işiyle ve transferle pek uğraşmıyor. Elde ne varsa evdeki çoluk çocuk için 3-4 kap yemek yapmaya çalışanlar gibi.

Kısacası benim öngörüm tek atımlık barutla devam ediyoruz. Eğer Mitrovic örneğindeki hatalar 3 olursa çuvallarız. Oysa elimizde büyük bir fırsat var. Renkliler dağılmaya yakın durumda ve ligde alternatifsiz hale gelmişken bu durumu biraz boşa harcıyoruz. Çünkü sıralama belli, ligde bu şekilde iyiysen bunu sağlamlaştır biraz daha hamle yapıp Avrupa'ya yönel. Yoksa eldeki bulgurdan da olup 1-2 yıla ligde de geriye düşeceğiz.

Ondan sonra iş 3 büyük denilenlerin şaampiyon döngüsüyle açıklanır biz de içimizden doğru der dururuz.

Yorum Gönder

Ara