.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Nisan 2017 Cuma

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Olympique Lyon (Penaltılar: 6 - 7)


Goller: Anderson Talisca (27', 58')
En iyi üç: Anderson Talisca, Fabricio Agosto, Gökhan Gönül
En kötü üç: Matej Mitrovic, Cenk Tosun, Ricardo Quaresma

Karne:

Şenol Güneş6.8
Beşiktaş7.0
Olympique Lyon8.2
Milorad Mazic7.5


Fabricio Agosto8.8
Dusko Tosic6.2
Matej Mitrovic3.5
Adriano Correia (77')7.4
Gökhan Gönül7.4
Atiba Hutchinson6.0
Oğuzhan Özyakup (94')5.8
Anderson Talisca9.0
Ryan Babel7.3
Ricardo Quaresma (117')5.8
Cenk Tosun5.2


Andreas Beck (77')7.1
Necip Uysal (94')7.0
Tolgay Arslan (117')6.2


Takım Ortalaması6.6

Anket: 42 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


56 Yorum:

diope dedi ki...

dün bir şekilde bilet buldum saat tam 19:50 civarı passo nun internet sitesinden bilet alabildim. şaka gibi ama evet aldım :) neyse stadda çok az boşluk vardı. eski açık alttaydım, herşeyi canlı izledim, tek sıkıntım şu aptal penaltılar oldu, bu kadar mı basit penaltı kullanırız, bu kadar mı basit penaltı yeriz. fabri maçta muhteşem bir kaleci olabilir ama penaltılarda utku bile daha başarılı, ya adamın vuracağı yer gelişinden belli bi top kurtarsaydın. neyse ya üzüntüden ne yazdığımı da bilmiom. buraya kadarmış, canımız sağolsun. taliscanın bu maçtaki şovunu günlerce açıp açıp izlemek lazım, hele maç esnasında attığı uzun pasları görmeyeli epey olmuştu.

turgay dedi ki...

sakin kafayla düşünmeye başlayınca turun lyonun hakkı olduğunu düşünüyorum. adamlar fizik kaliteleriyle bizi çok yordular. lacazette denen azman kafa topu dahil her topu almasıyla bizim defansın tüm defolarını ortaya çıkardı 2 maçta. biraz daha becerikli olsa daha ilk maç turu almıştı bizden. dün de 89daki direği dahil 3 net pozisyon yakaladı 1ini atıp 2sini de direğe vurdu. ilk maçın 30dksı ve ikinci maçın 2.gole kadar olan kısmındaki oyunlarımız hariç -ki dün aksam 2.gole kadar gerçekten ciddi tempo yaptık- sadece savunmaya çalıştık.

ben şenol hocanın bu eşleşme de zayıf kaldığını düşünüyorum. adamların orta saha hükümdarlığına hiç cevap veremedik. inleri sezon boyunca takıma adapte edemeyip bizim sistemimize uymadı demek bana çok kolaycılık geliyor. bu eşleşmede bence çok işimize yarardı. taliscanın ters kanat toplarını orta sahada atabilecek tek oyuncumuz. maalesef onu adapte edememek düşünmemek büyük hata bence. oyunu okuyamamak ve zamanında değişilikler yapamamak takımı çok geriye itti. açıkçası bunlarda beklediğim şeylerdi.

sonuç olarak kendi ligimizde böyle 10 tane maç oynasak lyonu elerdik. çünkü fiziğimiz ve taktik anlayışımız gelişmiş olurdu. ama biz ligimizde 45dk şu maçların yarısı kadar tempo yapınca 2yi 4ü buluyoruz. aradaki en önemli fark bu bence. bugün fransanın 2 kupada 2 takımı yarı final oynarken bizim ligimizden sadece biz çeyrek finale kadar gelebildik. muhtemelen bu takımlar sezona 200+ milyon euro oyuncu satarak başlayacak. bizse mitrovic gibi bidonlara para verip umut güner gibi yiyicilere reklam yaptıracağız. bu yıl umarım ligi vermeyiz ve adam akıllı bir transfer dönemi geçiririz. yine de hepsinin eline koluna sağlık. ne olursa olsun kiev maçı hariç güzel bir avrupa sezonu geçirdik. mutlu ve gururluyum bu takımdan.

YSY dedi ki...

Lacazzete+Tolisso çok klas adamlar. Muhtemelen üst düzey bir takıma gider bu ikili.

En baba kurayı çektik elendik ama ezilmedik. Elenmenin bu yüzden negatif etki yaratmayacağı kanısındayım.

He biraz daha iyi br kadromuz olsa elerdik bunları ama açıkça ve dürüstçe de belirtmek lazım ki kalitemiz final oynamayı haketmiyor. Adamların üç topu direkten dönmüş fabri kaç tane top çıkarmış, bencede onların hakkıydı. Bu kadroyla bu kaliteyle ancak bu kadar ama tamda kupayı almanın senesiydi. Şuraya kadar gelip daha iyi bir kadroyla kupayı alabilirdik çünkü seneye şl nde gruptan çıksan bile final oynayamayacağına göre ne bileyim en azından uefa yı aldık derdik.

Seneye bir daha üçüncü mü olsak ne ? :))

Neyse asıl konuya odaklanalım şampiyon olalım bitirelim işi. Bu aralar zaten saçma sapan dereyi görmeden paçayı sıvamış açıklamalar duyuyorum yok 3 yıldızlı formalar şu tarihte satışa çıkıyor bilmem ne...gerek yok

Basar dedi ki...

Ben Şenol Hoca'ya yüklenilmesini hatalı buluyorum. Yukarıda lig kalitemizden, kadro kalitemizden bahsettikten sonra Şenol Hoca listeye bile girmez. Takımı, Avrupa'nın baş altı takımı seviyesinde oynattı. Kaldı ki kadroda ciddi eksiklikler var.

Birkaç arkadaşımın belirttiği gibi inşallah komisyonerlere değil düzgün adamlara odaklanırız. Mitroviç olur filan diyordum ama dün geceden sonra (penaltıdan gayrı) olmayacağı kanaatini getirdim.

Mayor dedi ki...

inaniyorum ki olcay'in oynadigi ve oynamadigi maclarla oguzhan'in performanisini karsilastirsak cok onemli bir cikarim elde ederiz. olcay kazmasi, oguzhan'i oynatan faktorlerden biriydi, sosa ve ardindan onun gitmesi onemli bir disliyi ve alternatifi eksiltti. bir de Talisca, aynen Sosa x Oguzhan cakismasinda oldugu gibi ayrica geriletici faktor oldu.

BurkayJK dedi ki...

Önümüzdeki birkaç sezonda hiçbir Türk takımı yarı final/final görecek düzeyde değil. Bunu sadece şimdi değil, oynadığımız turlar öncesinde de söylemiştim. Havaya girmek güzeldir falan ama biraz gerçekçi olup olumsuz sonuçta (taraftar olarak) yıkılmamak lazım. Gerçi takım yarı finale çok yaklaştı, hakkını yemeyelim.

Bu güzel Avrupa macerası için hepsine teşekkür ederiz. Bu seviyelerde böyle bir Beşiktaş'ı sanıyorum ilk defa izledik. Eksik yerler doldurulursa ve bazı bölgeler güncellenirse final hayal değil.

YSY dedi ki...

@BurkayJK

Katılıyorum. Önemli olan her sene avrupada rekabetçi kalabilmek ve bunu camiada sindirebilmek. Bana kalırsa ligimizin kurbanı olduk. OL fransa ligi 4. ve fiziklerini gördünüz. Bu adamlar birde bu haftasonu maç yaptılar.

yilmaz dedi ki...

Bir kaleciyi penaltılarla eleştirmek çok mantıklı gelmiyor bana. Fabri dün maçı uzatmaya götüren adamdı. Penaltılar şans işi. Adam topu köşeden çatala takarsa kaleci hiç bir şey yapamaz.

Rakip hakikaten istediği zaman pozisyon bulabilen bir takım. Bizim takımın da defolarını düşününce. Bu takıma iki fark atmak imkansız gibiydi. Ben uzatmada eleyebileceğimizi düşünüyordum, olmadı.

Dün Talisca bizdeki en iyi oyununu oynadı bence. Gol atması dışında sorumluluk aldı, fiziği ölçüsünde dripling yaptı, adam eksiltti, ter toplarla defalarca oyunun yönünü değiştirdi. Bizim için 25m€ büyük para ama büyük kulüplerden talipleri varsa şak diye çıkarıp verebilirler bu adama.

Şahsen ben çok mutsuz değilim. Sonuçta burada galip geldik, avrupa maçlarında ev sahibi olarak hiç kaybetmedik. Daha da önemlisi 3 puan aldık. Bu galibiyet önümüzdeki 5 sene avrupa puanımıza katkıda bulunacak. Rakibin bu kadar iyi oynadığı, en kilit oyuncularımızın kötü oynadığı, Defans ve forvet hattımızdaki birinci tercihlerimizin olmadığı bir maçta rakibin turu acı çekerek geçmiş olması bence önemlidir.

Ha şanslıymışız da, direkten dönmüş de, lacazette atamamış da... Atsaymış kardeşim bana ne, 40m€'luk oyuncu kaçırmış golü, kaçırmasaymış.

Bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ederim. Tek korkum, seneye geri gitmek. Gelecek sene ŞL'de 4. olursak bu tecrübenin hiçbir kıymeti kalmaz.

beagle dedi ki...

Turgay'ın dedigi gibi biraz da sakin bakip gerçekçi olmak lazim. Şampiyonlar Ligi'nde de gördük. Ligde de görüyoruz. İyi takimlara karşı zorlaniyoruz. Bu sene merkezin oturmasi+ tecrübeli klas bekler+ Marcelo + Fabri çok maçın icinde kaldik. Talisca da sapkadan tavşan çıkardı. Abu iyi oynamadigimiz maclara uygun falan... Ama olympiakos/Gençlerbirliği seviyesinin üstü ile durum bambaska oluyor.

İleri 3lü Babel eh iste digerleri olmaz. Yedekleri gönderip, mevcutları yedege atacak 3 adam lazim. Talisca gider. Yine yeniden 10 numara lazim. 2. Stoper de lazım. Rodolfoyu da Marceloya yedek edip sezonda 20 maç oynatmak lazim.
Kapsamli yenilemeye şimdi baslamadiysak çok zor bir gelecek yaz bekler bizi.

carlito dedi ki...

Gözden kaçırdığım bir yorum yoksa maçın uzatmalara, hatta penaltılara gideceğini yazan sadece ben olmuşum.. ama ben Fabri'nin penaltılarda kahraman olacağını hissettiğimi söylemiştim, sadece orda yanıldık.. ama maçın penaltılara kadar gelmesini sağlayan da onun harikalar yaratmasıydı..
aslında biz turu ilk maçta kaybettik.. kırk yılda bir olacak bir golle yenilince şansımız azaldı, o maç berabere bitmeliydi, hakkı oydu.. yine de lyon'u bu kadar zorlamak gurur verici.. şahsen benim çıplak gözle izlediğim en iyi pas trafiği yapan takımdı, daha iyisini tv'de guardiola'nın barça'sında görmüştüm! adamlar müthiş seri ve düzgün paslarla geldiler üstümüze, adeta rus boksör karşısında yumruk manyağı olan rocky gibiydik! lakin bunda bizim kötü defans merkezimizin de etkisi vardı tabii, misal bir Lucescu Beşiktaş'ının savunmasını bu kadar dövemezlerdi.. buna karşın biz de attığımızdan fazla net gol kaçırdık.. özellikle uzatmaların ikinci yarısında onların da yorulduğu anlarda Quaresma'nın sıfırdan çıkarttığı pasla kaçan gole kahroldum..

yorumların çoğuna katılıyorum, kadro mühendisliğinin kurbanıyız, kabahat hocada değil yönetimde.. 2-3 yıldır dilimizde tüy bitti stoper diye ama sürekli yamalarla kapatmaya çalıştılar böyle hayati bir mevkiiyi, bir kez olsun paraya kıymadılar.. bunun faturasını da avrupa'da ödeyeceğimizi defalarca söylemiştik blog olarak.. bu seviyede böyle iki kazma stoperle oynuyorsan, yedeklerde forvetin bile yoksa (olan da gerizekalı olduğu için cezalıysa) bu noktada olman bile büyük başarıdır..

yapılacak tek şey hocamıza ve oyunculara yaşattıkları gurur için teşekkür etmektir.. artık tek beklentim zaten avucumuzun içinde olan şampiyonluğu hem başakşehir hem fener'i eze eze yenerek ilan etmemizdir, yapacağımıza da eminim..

planck dedi ki...

ŞLdeki kura şansımız burada da yanımızda olsa tüm olumsuzluklara rağmen yine turu geçebilirdik. 7 takım arasından açık ara en tersi geldi, kuradan önce söylediğimiz gibi. Oyun hiçbir zaman alamadık ama biraz da şansın yardımıyla penaltılara kaldık. Orman anlamıştır umarım avrupada kupa almak için kurulması gereken takımın öyle aldım oldu oyuncularla olmayacağını. 3 göbek ortasaha yedeğin varken kanat ve forvet yoksa az susun da iş yapsın.

turkkant dedi ki...

Sağlık olsun, darısı seneye deyip yolumuza etmek gerekir.

Esas mesele bence şu. Ş. Ligi maçlarında hep daha kalabalık orta sahalarla denge oyunları oynamıştık. Talisca'nın formu ile hoca T. Ligindeki gibi oynamaya kalktı. E haliyle Talisca-Oğuzhan-Atiba üçlüsü ile bu seviye orta sahaları olan takımlara karşı oyunu almak pek mümkün değil. Bunu da görmüş olduk. Bunu skordan bağımsız söylüyorum, zira skoru aldık.

Rıdvan Dilmen güzel özetledi: "Marcelo Atiba'yı taşıyordu, Atiba Oğuzhan'ı taşıyordu. Marcelo olmayınca Atiba da çöktü".

Transferde yaptığımız bir iki hata işi buralara getirdi. Mitroviç kaderin cilvesi, rezalet oyunun yanında bir de penaltı kaçırdı; eğer yolsuzluk söylentileri doğruysa haram olsun.

Umarım bu maç Talisca'ya elveda maçı değildir. 23 yaşında en zor maçta en üst oyununu oynayan bu oyuncuyu elde tutabilirsek büyük iş olur. T. Ligi'nde haksız rekabet yaşatan zamanında Hagi vardı, bir dönem Alex vardı, Talisca 23-28 arası bizde oynarsa (çok zor ama) ligde denge bozar.

Zaten Marcelo gibi azman yok, üzerine Q7'nin de tek yönlü oyunu böyle maçlarda tabi oyun olarak sürklase oluyorsun. Rakibin santraforu bile orta saha gibi al ver yapabiliyor.

Bu kadroda Adriano-G. Gönül-Atiba üçlüsünün bir senelik daha barutu var. Seneye bir dünya al sat yerine, 2 en fazla 3 çok doğru transfer ile seneye A. Ligi'ne aday olabilirsin.

Tabi bunu yaparken ne yapıp edip ilk 11'in yaş ortalamasını düşürmemiz lazım. Şu anki 11'den seneye 30 ve üstü olan oyuncular: Adriano, Marcelo, G. Gönül, Tosiç, Atiba, Q7, Babbel... Böyle olmaz...

sports guy dedi ki...

@turkkant ya hocam dayanamadim kusura kalma. Boyle olmaz dedigin adamlardan biri Atiba, biri Marcelo. Oyunlarini tartismaya gerek yok.

Digerlerinden adriano, babel ve gokhan zaten bu sene yaptigin transferler. Tosic ve q7 ile de sozlesme uzattik daha yeni.

Boyle olmaz elestirine katiliyorum da, boyle olacak yani.

turkkant dedi ki...

@sportsguy

Şu anlamda söyledim. Eldeki 30+ oyunculardan birkaç tanesini daha genç oyuncularla ikame etmemiz lazım. Ba'yı aldın bir sene sonra sattın, yapılabilir. Kadro yaş olayına dikkat etmezsek sonumuz mevcut GS gibi olabilir.

İki takım arasındaki atletizm açısından ağır siklet farkı var . Bunu taktikle , teknikle kapatmak zor . İyi kötü organize bir takımlar zaten ne kadar fark yaratabileceksin . İşte bireysel olduğu kadar oluyor .

Yani Anthony Joshua ile dövüşüyorsun , adam boks için yaratılmış . Tamam organizasyonu filan ayrı mesele ama adamların 33 yaşındaki Valbuena'sı , Morel'i , Jalle'si uzatmaların ikinci yarısında 40 metre dribling yapıyor , sen bunlara arada yalandan pres yapmak dışında son derece statik Cenk , Quaresmaa ile cevap vermeye çalışıyorsun . Orta sahaları zaten full ciğersiz . Her pozisyonda 7'ye 7 hücum ediyorlar sen 3'e 7 hücum ediyorsun doğal olarak sürekli tehlikye yiyorsun .

Fizik olarak bu kadar ezilmemize rağmen maçı alabilmiş olmamız bile gelecek adına organizasyon kalitesi açısından ümit verici bence . Umut Güner isimli komisyoncudan kurtulup , Fikret Orman'ın pırlanta gibi çocuk kontenjan transferlerini azaltabilirsek önümüzdeki sene yine buralara rahat şekilde geliriz .

Üzüldüm Mitroviç'in durumuna açıkçası . Bu işlere alet olmuş olsa da potansiyelsiz bir adam normalde Hırvat milli takımına giremez . Miloseviç gibi büyük bir özgüven problemi var . 4m € verip alacağımız adam olmadığı kesin ...

Basar dedi ki...

Ben olaya şöyle bakıyorum. Adriano ve GG'nin ikameleri var (Caner ve Beck) Atiba'nın yok. Babel yeni 30 oluyor sıkıntı çekmez, Marcelo da keza. Tosiç yaşından bağımsız zaten mevkisine adam almamız gereken bir oyuncu.

En büyük sıkıntı q7'de, artık yaşı kaldırmıyor. Buraya net transfer istiyor. Forvet kiralık, buraya net transfer istiyor. Talisca kalırsa sıkıntı yok, giderse buraya da net adam lazım. Hoş dün efsane oynadı, ikinci yarı üste koya koya gitmeye devam ediyor. Seneye tutmak zor almak imkansız olacak.

beagle dedi ki...

@Övünç
Hele 4 milyon Beşiktaş Euro'su. 40 Milyon Euro gibi birşey demek o.

Armagan dedi ki...

Sakin kafayla yazayım.Hadi Tosic dediğin adam 3. sol bek, 5. stoper olacak birisi bu seviyelerde, f/p olarak yine fena değil. Ancak Mitrovic ilk 11 olmamalı.Sonuç, dünkü maç sonunda kabul ettim ki 4.5 m€ luk kazık. Çok yüksek gelirli takım olsak neyse de, ucuza en iyisini yapmaya çalışırken bu transfer olmadı. Geçen posttaki Ferguson'ın lafı cuk oturuyor. İskelet için ucuz alacak kadar zengin değiliz.

Seneye sol stoper,forvet,sağ açık,sol açık,mümkünse Atiba'nın veliahtı diyebileceğimiz birisi derken hareketli bir yaz bizi bekliyor olacak.
Rhodolfo, Veli,Gökhan İnler,Ba,Ersan,Atınç,Aras,Aboubakar vs vs gidecekler listesinde olacaklar. Bu arada 1.5 sene önce demiştim Guidetti Cenk'le yarışır diye, bonservissiz gitmişti Celta Vigo'ya. Şimdi de takip edilesi Sisto var aynı takımda.m2. maçtaki golü bir yana, ilk maçtaki koşuları beni benden aldı. Tam Babel ile birlikte sol kanadı tamamlayacak oyuncu. Yaşı gençken alınmalı.

Zaitsev dedi ki...

* Lyon maçları gösterdi ki süreklilik gösteren, koşan, sertlik oynayan, mücadele eden takımlar şimdilik bizim harcımız değil. Hocanın Lyon'u neden istemediği 2 maçta da net olarak ortaya çıktı.
* Adamları bizi iyi çalışmışlar. Kimi sıkıştıracaklarını, nereden geleceklerini iyice ezberlemişler. Penaltılara bile çalışılmış.

* İlk maçın aynısı oynandı dün. Adamlar hızlı geldiler pozisyon buldular. 2 maçta da bulduklarını atamadılar. Adamlar çatır çatır ortadan deldiler bizi. Öncelikle Cenk/Talisca/Oğuzhan/Atiba dörtlüsüne yazar bu. Adamlara gösterilen direnç üzerilerinde tül perde etkisi yaptı. İlk maç kafadan 1-0 olunca Mitroviç'le orayı kapattı hoca. Bu maçta 94te Neciple aynı işlemi yaptı.
* Bu yüzden, Marcelo Atiba'yı Atiba Oğuzhan'ı kapatıyor muhabbeti benim açımdan geyikten öte değildir. Sosa/Gomez bu 2liye binen yükü azaltıyorlardı. Cenk/Talisca yapamıyorlar. Abubakar/Talisca eh işte.
* Bizim için çok önemli oyuncu ama Atiba Beşiktaş kariyerinin belki de en kötü 2 maçını oynadı.
* Talisca muazzam oynadı, piyasasını yükseltti ama rakibin bizim ceza sahasında vurduğu bütün hava toplarını Talisca'nın adamı vurdu.

* Transferlerde hedef 2019. 2019 yılı UEFA'nın kontrolünden tamamen çıkacağımız ve 3 yıllık satılan locaların sürelerinin bittiği yıl. Bu localardan alınan ve kullanılan paralar şu an borç hanesinde yazılı duruyor. Hem borç düşecek hem de 2019da büyük bir taze para girişi olacak.
* O yüzden öyle abartılı bir transfer sezonu olmaz bu sene. Caner Erkin ve Forvet transferi harici kesin bir transferimiz olur mu emin değilim. Töre döneceği için açık transferi işi zor. Töre'den iyi katkı alırız çünkü piyasasını 1.5 senedir bitirdi. Yeniden yükselmek isteyecektir. Kontrat sezonu yaklaşıyor. Gideceğim diye tutturmayıp kalsaydı çok faydası olabilirdi.

* GG, Adriano, Tosiç, Q7, Atiba 2 sene daha öyle böyle idare ederler. Babel, Marcelo'nun daha 1 transferleri veya sözleşmeleri var önlerinde.

* Yaşlı oyuncuları gençleriyle ikame etme olayı ise tam muamma. Genç sınıfınız nedir? 19-24 sınıfını ilk 3-4 hatada gömeriz. 25-29 sınıfı ise pahalıdır ve öyle kolay bu ülkeye gelmez. Altyapı dersek zaten 18-20 bandında A takıma çıkıp oynamaya başlamazsa bir daha başlayamaz.

turkkant dedi ki...

@Zaitsev

Son yorumun zaten Türkiye'deki oturmuş takımlar için en büyük dilemma. Takımların gücü ve hedefleri büyüdüğünde genç oyuncu riski alamıyorsun, hep yaşlılara yöneliyorsun. Sonra da bir yerde takım çöküyor. Yine de Talisca-Abubakaar transferleri bu işin olurunu gösteriyor. Başaltı takımlarda değerini bulamamış, uyum sağlayamamış benzer oyuncuları kovalamak lazım.

Hidayet dedi ki...

gelecek yıl için sıkıntı olan şey, aboubakar'ın durumu, talisca'nın durumu , en az 2 iyi stoper ihtiyacı ,ileride kanatlarda oynayabilecek adam (q7 yerine) , ortasaha'nın yetersizliği. şöyle iki rütuş yapalım , eksikler giderilir, gibi bir durum yok.yine ciddi bir maliyet lazım ve başkan'ın dediğine göre ffp devam ediyormuş. (ersan ,demba ba, aras ,ömer ...bunlar zaten yok, yerlerine adam var mı ?)

bu maçların kazanıma dönüşmesi için , yetersizlikleri görmek ve değişimi bu yönde yapmak gerekiyor. artık atletik kapasitesi olmayan ,hımbıl ,ağır , sakar , heyecanını kontrol edemeyen adamlara yer olmamalı. q7 ile bu tür rakiplerin baskısına cevap vermek zor olduğu gibi,mevcut ortasahamızla , özellikle oğuzhan'la da zordur . eğer hakikaten oğuzhan'a , talisca için belirlenen fiyatı veren bir klüp varsa, hiç düşünmeyelim. burada hiç bahsedilmemiş , herhalde yine "muhteşem oynadı siz göremiyorsunuz" , ya da "oyun tarzı ona uymadı " ,ya da "başkasının açığı o'nu bu hale getirdi" sandım , ama hiç değinilmemiş, susulmuş, demek ki iyi oynamadı.

defolar ,eksikler bu tür maçlarda görülüp , giderilirse , gelecek için umut besleriz. bu mitroviç'i kim aldıysa derhal işine son verilsin . rıdvan akar'a bambaşka bir konuda gösterilen ani tepki ,o'na da gösterilsin. beşiktaş'ın sınırlı kaynaklarını heba eden böyle adamlara yer yok bu klüpte. eğer çok iyi ,işinin ehli scout'ların yoksa ,lyon gibi dişli takımlara karşı izlemediğin oyuncuları alma .faydadan geçtik, zarara sokma bari bizi

fidddas dedi ki...

bence bu maç bizim seviyemizi hocaya ve yönetime göstermesi açısından faydalı oldu. ama ders alırlar mı bilemem?
bu arada her ki maçı da izledim. (normalde izlemiyorum)
her 2 maçta da adamlarla aynı seviyeye gelemedik. bu maç için ise ilk yarı bir 10 dakika, ikinci yarının başında 10 dakika. uzatma devrelerinin başında olmak üzere çok kısa periyotlarda üzerilerine gidebildik. o anlarda dahi daha fazla üzerilerine gidebilecek gücümüz olsa daha iyisini yapabileceğimizi gördük ama gücümüz yetmedi.
bu rotasyon ve oyuncu grubu ile bu kadar oluyor. ligin seviyesi herkesi yanıltıyor. biz henüz Avrupa'nın ilk 20 takımı ile başa baş mücadele edebilecek seviyede değiliz. (napoli ve benfica maçlarında farklı etkenler vardı)
her iki maçta da çok şanslı idik.

bence kiralıklardan Caner ve Ersen biz de kalacak. diğerleri gidecek.
ayrıca gitmesin kalsın dediğimiz bazı oyuncuları göndermek zorunda kalabiliriz. (iyi teklif)
diğer takımlarda kiralık olanların hepsi ile yol ayrılacak.
yani toplamda bir transfer hareketliliği dersek kiraliklar dahil 9-10 oyuncu giderken, biz de en az 6-7 transfer yapacağız gibi görüyorum.

benim gitme adaylarım ;
Marcelo (iyi teklif gelebilir)
Adriano (çok laf çıktı devre arasında, yönetim para kazanmak isteyebilir)
Atınç (geri döner)
Mitroviç (bu adamın menejeri ile mandzukic'in de menejeri. bu transferde onun yolunu yaptılar gibi geliyor. yoksa 4.3'ün akıl alır yanı yok.)(aynı adam oyuncuyu ispanyaya satabilir gibi geliyor bana. )
rhodolfo (sakatlıktan dönemedi. brezilyaya döner gibi)
tolgay (trabzon alır)
inler (hocanın unuttuklarından gitme ihtimali var)
aras (kiralık veririz)
veli (avusturya ikinci ligine bedelsiz gider. futbola dönmesi bizim seviyede zor.)
aboubakar (yönetim ona 9-10 milyon vermez. bence kalsa iyi olur.)
Ömer (sözleşmesi bitiyor, daha genç bir yedek bulmalıyız. mümkünse uefa listesine yazılabilecek bir yerli yetiştirme)
Demba (şampiyonluk kutlamasına geldi, amerikaya falan gider gibi.)

bunların dışında talisca ve oğuzhan için yaz boyu haberler döner ama bizde kalırlar. ikinci yıl opsiyon şartlarını bilmiyorum ama bence ingiltere ve italya ligleri bir sene daha izlemek isteyecekler.


fidddas dedi ki...

şu gidenlere bakarsak pozisyonlar için gerekenler ;

kaleci : fabriye ispanyadan iyi bir teklif gelmez ise burada kalır. tolgaya burda jubile yaptırırlar

sağ bek : gg'nin kontratı yüksek daha oynar bence beck yedek için yeterli

sol bek : eğer adriano giderse canerin yedeği genç bir sol bek gerekir. muhtemelen yabancı olur.

sağ stoper : marceloya teklif geleceğinden emin gibiyim. orta-üst sıra bir alman takımından. mitrovic'i o menejer orta-alt sıra bir ispanyol takıma 2-3 milyona verir gibi.
rhodolfo da devam etmez (dediğim anlaşma var ise) o yüzden bir tane buraya transfer gerekir. yedeğin ise artık alt yapıdan karşılanması gerekiyor. iki tane orta seviye alınacağına bir tane çok üst seviye alınmalı

Sol Stoper : Tosic ile yürümeyeceği belli. Yedek stoper olarak tutulur gibi. Ersan Türk pasaportundan ve yine kiralık ile maliyetinin ucuz olmasından kalır. o yüzden artık buraya para harcanması gerekiyor. ya da iyi bir kiralık bulacaklar.

6 ve 8 numaralar : atiba,oğuzhan,tolgay,inler,necip, veli. adam çok ama 2 si dışında verim yok. atiba, oğuzhan (çok dedikodusu dönecek ama kalır) ve necip kalacak. diğerlerinin devam etmesi çok şüpheli. bir tane tecrübeli hatta olabilirse atibayı kesecek world classın bir altı ve bir tane genç transfer gerekir. (mesela okay yokuşlu)

10 numara : Talisca . bana kalır gibi geliyor. ama yedeği yok.

sağ forvet : aras, quaresma. aras kıralık gider. quaresma kalır ama onu kesecek bir adam kesin lazım.

sol forvet : babel. Gökhan gelecek ama ben ondan verim alabilir miyiz emin değilim. İngiltereye ikinci kez gitti ve şansını yine kötü kullandı. acaba hala motivasyonu kaldı mı? Babel 30 yaşında, gamsız ama 30 yaş bence ideal. artık buralara alt yapıdan oyuncu getirmeleri gerekiyor. yusuf erdoğan iyi yedek olur.

Forvet : Cenk, Aboubakar, Ömer, Demba. 3 ü gidecek Cenk kalacak. Cenk'in yedek forvet olması gerekiyor. Dün akşam ileride hiç top tutamadı. adamlar 30 saniyede bir hücum yenilediler. Aboubakar böyle durumlarda çok daha faydalı. Ben aboubakarın kalmasını ve yedek forvetliği cenk ile paylaşmasını ve forvete iyi bir tane alınmasını isterim. göreceğiz.

sports guy dedi ki...

@ovunc

Hocam hirvat futbol federasyonu dunyadaki en pis islerin dondugu futbol tuzel kisiliklerinden biri. Zdravko Mamic'in rusvet skandallari vs oyle bi hal aldi ki adamlar st. Etienne'i yakti euro 2016da.

Mamic'in iyi tarafinda yer almayanlar kadroya giremiyor falan. Adam oyle bir sistem oturtmus. Dunyanin en kazma adami da 11 cikabilir o takimda, en yeteneklisi 18e alinmayabilir.

Maca donersek, sahada mucadele eden herkese helal olsun. Kapasitelerinin tamamini ortaya koydu herkes efor olarak. Ben eslesme oncesi oldukca karamsardim, beni bile mac sonunda turun gelebilecegine ikna ettiler. Benim icin yeterli.

Rize basaksehir maci yarin 13.30da. Rize'den celme bekliyorum Hikmet hocam sag olsun. Biz adana'yi gecersek 7-8 puan farkla basaksehir karsisina cikabiliriz.

Ha bir de hafta ici basaksehir fb kupa maci var. Yipranmis bi basaksehirle oynariz yani haftaya, guzel olur. Bizim takim da dinlensin artik rahat rahat. Iyi yanindan bakalim, EL yarifinal ilk maci tam basaksehir ve fener maclarinin ortasina dusecekti. Zaten son donemde haftada iki maci zor kaldiriyordu takim, derbide hasat olabilirdik valla fizik olarak.

Dipnot: evet oynatmasi zor adam ama bu talisca'yi hakkaten ozleriz taratfar olarak. Kendi fanbase'ini yaratabilecek bi yildiz isigi var adamda. Nerede oynarsa oynasin takip ederim ben artik. Rakili gecelerde de "ya bu adam bizde top oynadi be.." diye guzelce nostalji kasariz. Selam olsun sana brezilyali cilgin cocuk.

fidddas dedi ki...

başakşehir ile ilgili ekleme şu olabilir ;
mossoro, visca ve cengiz 3er sarı kartlılar. rize'den galibiyetle dönseler bile 2 tanesi için 4. sarı kart işimizi kolaylaştırır.

clutch dedi ki...

Yeni yeni kendime geliyorum bende; aklımdakileri dökeyim kısaca,

-Maçın tüm gelişiminden, rakibin tüm fiziksel ve organizasyonel kalitesinden bağımsız; ordan oraya abuk sabuk atlayışlar yapan bir tosic ve tam zıttı bazal metabloizma takılan mitrovic tandemini 120 dakka izlemek acı vericiydi. Penaltılarda da gerekeni yaptılar saolsunlar.

-Fabri bütün bir hafta maça dedike olmuş belli, çok iyi hazırlanmış maça. İlk maçta yaptığı hata baya rahatsız etmiş belli ki. Yanlış hatırlamıyorsam ilk maç sonunda yeterliliği tartışılmıştı, kendi adıma şaka gibi buluyorum bu tartışmaları. Çok çok iyi bir kaleci ve bunun yanında çok çok iyi bir karakter, çok şanslıyız ona sahip oldugumuz için.

-Mitrovice değindim biraz yukarıda, kendi adıma yanıldığımı itiraf etmeliyim, fener maçında ümit vermişti bana, tosicin yerine monte edelim diyordum sürekli. Kiralık verilen stoperler kervanına mitrovici de katarız gözüken o.

-Net bir şekilde ortasahada hem kalite hem sayısal olarak eksik kaldık, topun hakimiyetini eline aldığımız 45-65 arası oyun dengeye geldi, 65-70 den sonra zaten kötü oynayan q7'nin pili tamamen bitti, bas bas bağırıyodu oyunuyla beni çıkar diye. Ah be şenol hocam ceset şeklinde mi çıkması gerekiyordu q7'nin? al tolgayı yerine at taliscayı sağ tarafa 70'de, oyun bize dönebilirdi.

-Stadda pek farkına varamadık maçın gerginliğiyle, maçın özetini izlediğimde tur bize de gelmiş birkaç defa, baya net pozisyonlar kaçmış. Q7'nin sağdan getirip taliscanın dışarı vurduğu pozisyonu 20 kere falan izlemişimdir :(

-Lyon çok kararlı gelmiş bu maça, inanılmaz konsantre ve disiplinli oynadılar. İki maçın sonunda diptoplamda turu bizden biraz daha fazla hakettiklerini söylemeliyiz.

-Abubakar sana ne kadar sövsek az. Gözünüzün önüne cenkin diakhaby ile köşelerde birebir kaldığı 6-7 pozisyonu getirin. Oralarda abubakarı düşünün, sadece uzatmalarda bile oynasa abubakarın varlığı bize turu getirebilirdi.

-Bu kadar olumsuzluğa, sakatlara cezalara rağmen, bizden daha kaliteli, takım değeri bizim iki katımız olan, fizik olarak bizden çok daha diri olan bir takıma karşı turu son penaltıya kadar getirmek, yarı finale sadece bir penaltı vuruşu kadar uzakta olmak alkışı hakediyor. Karakterli bir hocamız, karakterli bir oyuncu grubumuz var. Dün seyirci de mükemmeldi. Bu sinerjiyi kaybetmemek ve birkaç yıl daha devam ettirmek çok önemli, takımın defolarını az çok hepimiz görüyoruz hepimiz farkındayız. Umarım bu eksikler kapatılır ve seneye cl'de iyi bir kura ile önce gruptan çıkma olmazsa avrupa liginde devam ve bu yılın başarı olarak üstüne çıkılacak planlama yapılır.

planck dedi ki...

valla lyonu görünce gelecek için de karamsarlığa kapılıyorum. yani istediğin kadar iyi transfer yap, senede 3-4 tane şöyle maç oynayarak oyuncuları bu seviyede tutamayız. adamların kadro %90 fransız. bizim lig ve tr altyapılı oyuncular level atlamadıkça işimiz zor. ama bir taraftan kötümser olmamın sebebi fransızlarla oynamamız da olabilir. monaco bile neler yapıyor.

beagle dedi ki...

@Fiddas

Kadro mühendisliğimiz çok karışık unutulanlar oluyor:
- Pektemek forvet rotasyonuna dönüyor. 2019 sonuna kadar sözleşmesi var.
- Artık dönmeyecesice Gökhan Töre de sağ açık rotasyonuna döner.

Bence takımın her pozisyon için 1 yedekten sonrası tümüyle altyapıdan olmalı. Yani 2 stoper pozisyonu için 4 transfer menşeili futbolcu, 5. adam altyapıdan şeklinde. Altyapı oyuncuları ile ilgili en önemli kriter fizik olmalı. Fiziken profesyonellerle mücadele edebilenler artık A kadroda geleceğe bakmalı.

Eldeki U21 oyuncularından:
Sağbek 3. adam Beytullah Ayduvan (Gençlerin en güçlüsü)
Stoper 5. adam Fatih Aksoy
Sağ veya sol açık 3. alternatif Muhammed Enes
Defansif orta saha Şamil Başaran

fizik olarak hazırlar. Ofansif orta saha için de Sedat Şahintürk (şu Kayseriye gol atan arkadaş) teknik ve şutlardan bir şans hakediyor. İki senedir oynadığı A takım maçlarında hep birşeyler yaptı. Eslem de istendiğinde Erzurumdan getirilebilir.

Yani kadro için 5 oyuncumuz altyapıdan hazır. Problem para harcayacağımız ilk 20-22 oyuncuyu bir zahmet iyi seçmekte.

Talisca kalırsa 1 net Santrafor transferi şu anki asıl ihtiyacımız. Bence 1 tane de ciğerli kontraatak açığı lazım. Yusuf Erdoğan veya Edomwonye derim.

fidddas dedi ki...

@beagle

ben kiradan dönenlerin(franco, milosevic, pektemek, boyko,töre) gökhan hariç yeniden kiralık verileceğini ya da bonservisiyle verileceğini düşünüyorum.
pektemek gitmeden önce hoca açıkça oynayacağı bir yere gitmeli demişti ki öyle oldu.
gökhan için ise yazdığım gibi umutlu değilim. onu sahada tutacak bir motivasyonunun olmadığını düşünüyorum.
mecburiyetten sadece şu olabilir quaresma ve töre dönüşümlü oynar, biz de sadece babeli yedekleyip iyi bir golcü almak durumunda kalırız. (taliscanın gitmediği opsiyonda.)

ayrıca genç oyuncular hakkında katılıyorum. 3. opsiyon olarak 25 kişiyi tamamlarlar. Mutlaka fırsat gelecektir. Fırsat gelince iş onlara kalıyor. zaten aksi durumda kadronda uefaya bildiremediğin 7 tane oyuncun oluyor. hem maaş yükü hem de bu gençlerin önü kesiliyor.
hocanın gözünde rhodolfo ile fatih arasında fark yok gibi duruyor tercihlere bakarsak o zaman rhodolfoya kadroda ne gerek var.
aynı durum aras ve muhammed enes için de söylenebilir.

Huzeyfe dedi ki...

Turkkant da soylemis ama dunku macta oyunu alamamizin ana nedeni Mitrovic'in yetersizligi oldu. Yaptigi tek bir olumlu mudahale, top calma, pas, vs hatirlamiyorum. Atiba topla oyunda gercekten cok kotuydu. Cunku olaganustu caba harcadi Mitrovic'in arkasini toplamak icin. Ondan top alamayinca Oguzhan tamamen etkisiz hale geldi. Takimin boyu uzadi ve surekli geri kosmak zorunda kaldik.
Benim aklim almiyor ya bu Mitrovic nasil Hirvatistan milli takiminda direk 11 oynar?
Ya da bu Marcelo nasil olur da bunca yil Hannover 96'dan oteye gidemez?
Stoper konusunda yonetimi en cok elestiren adamlardan biri benim ama sanirim ciddi futbol bilgisi gerektiren bir is. Sasirmamak lazim belki de.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Kuzeyfo

* Stoperin önündeki adam önce kendi mevkisindeki görevini tam yapacak ki sonra stoperi tartışalım. Malum rakibi önce Atiba karşılıyor Mitroviç değil? Bizim defansın arkasına atılan toplarda da Atiba filan yoktu ortada.
* Atiba'nın rakip sahada kaptırdığı toplar, veremediği paslar veya kaçırdığı adamlar da mı Mitroviç yüzünden?
* Necip girdikten sonra ortadan gümbür gümbür gelen Lyon'a ne oldu? Herhalde arada çok su içip şişmediler?
* Normalde rakip takım bizim forvet hattımızdan kalemize doğru hücum etmesi gerekirken buralarda tam tersine rakibin hücumu bizim stoperlerin yanında başlıyor gibi bir düşünce tarzı var. Heyy oraya o top nasıl geldi diyen yok :)

* Adam süper oynadı demiyorum ama ortada oynayan herkes gelene geç derken, ayağında top tutamazken bir kurban seçilip ona yüklenilmesine karşıyım ben.

* Atiba özelinde gitti yazı ama doğrusu Cenk/Talisca/Oğuzhan ve Atiba göbeği kapatamadığı ve çok top kaybettikleri için defansımıza çok yük bindi 2 maçta da.

Skywalker dedi ki...

Dun sabah taa dubailerden geldim stubhub'dan fahis fiyata bilet alip Iskoc kis arkadasimla kapali alta girdik. Yeni stada ilk defa geliyorum, benfica deplasmanina falan da gitmistim, boyle bir atmosfer olamaz. Kiz arkadasimin agzi kulaklarinda bizimle tezahurat yapmaya calisiyordu. Emegi gecen yonetimin, teknik yonetimin, futbolcularin, malzemecisinin ellerine saglik. Hepsini kutluyorum. Seneye muhtemelen 3. torbadan girecegiz sampiyonlar ligi kurasina. Guzel gunler bekliyor beyler, ligdeki su durumumuza 5 senede geldik. Avrupa icin biraz daha sabir. Kupanin 2 favorisinden biriyle kafa kafaya oynayip elendik sonucta.

turkkant dedi ki...

@Zaitsev

Tam senin dediğin nedenle Mitroviç yanlış transfer diyoruz zaten. Önde Veli-Atiba oynayan takımın stoperi olmak farklı, Atiba-Oğuzhan oynayan takımın stoperi olmak farklı. Biz bu bu hücum gücüne erişmek için, defansif güçten fedakarlık yapıyoruz. Demirkol'ün ifadesiyle 2,5 savunmacıyla oynuyoruz. O nedenle bize, atletik, çata çat, güçlü, çabuk stoper lazımdı; Mitroviç değil...

Mitroviç'in takımı Başakşehir ekol, kapalı, kompakt oynayan bir takım. Önünde kalkan olan takım varsa sen arkayı süpürürsün, büyük takım stoperi bu değildir -eğer ki Biliç senelerine dönmek istemiyorsak. Bize 10 metrede Lacazetta'nın 5 metre arkasında kalmayacak stoper lazım.

ozan dedi ki...

Oguzhan-Atibanin gucu yetmedi ortasahayi tutmaya. Rakip hem daha diri hem daha kalabalikti. Ikinci yari Gokhan-Adriano ve Talisca ortahsaya daha cok destek oldu , Tosic-Mitrovic hatti biraz ileri cekti 10-15 dakika baski kurduk.

Mitrovice kalmaz falan demiyelim net Tosic-Mitrovice kalir bu mac. Boyle yavas hamleli suursuz stoper ben az hatirliyorum. Dan dun vurduklari haric her pozisyonda sicti. Lyon illaki gelicek Vidal-Gattuso falan olsa Atibi-Oguzhan yerine yine gelicek top bizim bolgeye.

Oyle yada boyle Lyonu zorladik, hakketik mi belki iki mactada toplam 60 dakika haketmisizdir. Aboubakar-Marcelo olsa belki farkli olurdu. Abi adamlarda yedekten Fekir giriyor bizde hucuma donuk tek yedek yok. Ezilmedik ama olmadi canlari sagolsun.

Seneye transfer islerine gelince de ben olsam Abouyu 4-5 kapatmaya calisirim. Talisca kalsin diye dua ederim, Marcelonun partneri stopere parayi gomup Ersan- Tosicle orayi yedeklerim, isvecli mitrovici de bir denerim hirvat mitrovicten daha iyi.

Adriano gider oraya bir yedek lazim.

Onun disinda Tolga Zengine-Quaresmaya-Tosice-Mitrovice-Pektemeke o sozlemeleri verenlere sabah aksam kufur edip Fabriyi alana da sabah aksam isi gucu rast gitsin diye dua ederim.

Unknown dedi ki...

Bir önceki postta dün yazdığım yorumu alıntılamak istiyorum. Burada tartışılanlara ilişkin yazmıştım esasen.

****

''...Taraftarlık hakkımı bu mücadeleyi gösteren takıma helal ediyorum ama turun buraya kadar gelip kaybedilmesinin yegane müsebbibi Fikret Orman ile Umut Güner'i oraya getiren Fikret Orman'dır. Kaçan penaltıları boşverin.

1) Mitrovic'in transferi açıkça komisyon işi. Umut Güner nakde sıkışmıştı.

2) Yetersiz/sakar bulduğumuz Ersan Gülüm neden geri gelir ve stoper bulduk diye kakalanmaya kalkışılır?

3) Bu yaştaki Tosic'le neden sözleşme uzatıldı? Hadi yedek kulübesi dedin, neden 3 senelik? Maaşı neden arttı? Benfica Napoli'de salaklaşmadığı için mi? Aynı Tosic, içerideki Benfica ve Kiev deplasmanında belini kırandır.

4) Rhodolfo-Marcelo-Tosic-Atınc varken Mitrovic ile Ersan transfer etmek? Rhodolfo/Atınç gidecek belli ki. Ersan kalırsa stoper rotasyonumuz doluyor :)

5) Olcay'ın son sözleşmesiydi; Kerim zaten mutsuzdu falan filan. Babel'i alıp ikisini birden yollamak, UEFA kupasını isteyen bir takımda kimin fikri? Yahu, Zidane bile kadrosuna bu kadar güvenmiyordur.

6) Sezer/Boyko/Aras... Fikret Orman her sene 'pırlanta gibi çocuk' diye şahsen transfer yapıyor. :) Sonra kiralık verecek takım bulamıyoruz adeta. Hadi Sezer kavga etti, Boyko alışamadı filan ama asıl bomba, güvenip Töre'ye yol verdiğin Aras. Nerede? Irkçlık yapıp yok mu sayıyor basınımız? :)

7) Gökhan İnler alındı da o kontrat ne lan? Sahi, Gökhan'ı kim istedi acaba? Atiba'yı yedekleyecek adam Gökhan mıydı? Ahh pardon, o da 'pırlanta gibi çocuk' nasılsa. Satış listesine koysana; talibi çıkacak mı acaba?

8) Atiba-Oğuzhan 11'de, Necip-Gökhan-Tolgay yedek kulübesinde :) Yanlarında titrek Tolga-Atınç-Mitrovic oluyor. Geniş kadroya bak :)

9) Takım (galiba bilinçli olarak) yaşlandırılıyor. Bunca gerzekçe hamlenin bir izahatı olmalıdır. GS sendromu yaşanabilir. Şampiyon kadrolarının çıkarana kadar ekmeğini yemek istediler ama kulübün posası çıktı.

10) Demba Ba? :)

11) Quresma'nın yıldız olduğu bir takımız. Bu bile başarılı denilebilir. Bu adamla bir takımın normal futbol oynaması mümkün değil. Quaresma ile hiçbir şey mümkün değil. Umarım Katar'da filan bir enayi bulunabilir. İyi futbolcu olduğunu düşünen varsa da, kusura bakmasın ama mesela Holanda Liginden tekrar başlasın futbol izlemeye. Bugün sakatlıktan çıktı filan tamam da yaptığı zırvalıklar yorgunluktan değil geri zekalılıktandı.

Transfer zırvalamasını asıl şimdi görün. Kanser bir yaz bizi bekliyor...''

Huzeyfe dedi ki...

@ Zaitsev

Turkkant'in soylediklerini daha da basitlestirerek soyleyeyim. Marcelo ve Atiba'nin uyumu sayesinde rakibi defans hattiyla orta saha arasina sikistirip topu kazanabiliyoruz. Bu topu Atiba hemen her zaman olumlu kullaniyor ve Oguzhan'in akliyla hucuma hizla cikabiliyoruz. Mitrovic o kadar yetersiz bi adam ki ne geride kalip arkaya supurebiliyor ne de basip mudaheleyle topu kazanabiliyor. Lyon her geldiginde ceza sahasina girdi bu yuzden. Atiba da oralarda Mitro'nun kademesinde kaldi ve topu kazansak bile oyuna hizla sokamadik ve Oguzhan'i dogru yerde dogru zamanda topla bulusturamadik.

Rakibi orta saha karsilar ama butun ust duzey takimlar topu orta saha ve defans oyuncularinin uyumu sayesinde ceza sahasi civarinda kazanmayi hedefler. Defans cizgisini one cekersin ve rakibi iki hat arasinda sikistirir, imkansiz paslara zorlarsin. O imkansiz paslari atan bir veya iki takima karsi da Juventus'un Barcelona'ya yaptigini denersin.
Rakibi once forvet karsilar, sonra orta saha karsilar filan bunlarin modern futbolda pek yeri yok. Takim ancak butun halinde hareket ederse hem savunma hem hucum ayni oranda gerceklestirilebilir. Tabi ki Cenk'in, Quaresma'nin rakibe oyun kurdurmama konusunda ciddi eksikleri var. Ama dun olan sey bu degildi.

turkkant dedi ki...

Bu arada, FFP'nin koşullarını tam yerine getiremediğimiz için "sattığın kadar al" ve "kısıtlı sayıda oyuncu bildirme" kurallarının bu sene kaldırılması geçersiz olmuş. Bu bence kötü oldu, Fener bu kuralın kıskacındayken seneye daha ferah bir şekilde kadro kurma şansımız vardı.

Pek satacak oyuncu da kalmadı, korktuğum zaten takım yaşlıyken, para ediyor diye, takımın yegane genç-kaliteli oyuncuları Oğuzhan-Cenk-Tolgay'ı filan satacaklar. Özellikle Oğuzhan, Beşiktal bildim bileli Fener-GS yetenekli orta sahalarla oynarken orada koşan, mücadele eden az yeteneklilerle oynamıştır. Oğuzhan'ın yerini ikame etmek çok zor olur.

turgay dedi ki...

MErak ettiğim hangi kriterleri yerine getiremedik de hala cezalıyız. Finansal tablolarımız ortada diğer rakiplerin ortada istenen neydi de yapamadık merak ediyorum bilen aydınlatırsa sevinirim

beagle dedi ki...

@Turkkant
Tolgay'i ve Tolga'yi satalim. Aslinda Pektemek kalacağından Cenki satmak da doğru. Bu sene para edecek.
Oguzhani satan takimi satar ama :)

Zaitsev dedi ki...

* Bu ceza 2019, 2020’ye kadar verilen kontratları açıklar. Zaten bekleniyormuş ceza demek ki. Yaz transferimiz forvetten ibaret hale geldi artık o da parayı ne zaman bulursak.
* Oğuzhan’ın 15-20 milyon avro bandında bir teklifle satılma ihtimali çok yüksek ki o para verilip de satılmazsa ondan artık hayır gelmez. Cenk’e kimse para vermez. Tolgay’ın da tek talibi Trabzon gibi gözüküyor ki onlarla da ancak takas olur.
* Tolga yerli kaleci kuralından dolayı kalacaktır.

@ turkkant

* Kim bu çata çat hızlı stoper? Kimse bana Kjaer demesin. O da Miloseviç ile Mitroviç'in kaşarlanmış versiyonu o kadar. Geçen seneki Fenerin oyununda yıldızlaşan adam bu sene önünde Topal-Souza'ya rağmen açık oyunda dökülüyor.

@ Kuzeyfo

* Modern futbolda savunma forvetten başlar.
* Adamlar kendi sahasında kaptıkları toplarla kontra ataklarla geldiler. Bu topların bir kısmını da Atiba kaybetti. Kademe diyorsanız öyle olsun.

@ ozan

* Benim anlatamadığım ilk maçta defansın önüne Mitroviç, son maçta da Necip geçtikten sonra rakibin göbekten gelişi duruyorsa defans oyuncusu öncelikli olarak konuşulmaz. İsimler önemli değil. Necip kesebiliyorsa bu adamları Gattuso içinden geçer ;)
* Dünkü gibi oynadığımız her maçta defansta kim olursa olsun farketmez. 2 maçı 3 gol yiyerek kapatmamız Lyon'un kazmalığı.

* Buradaki beklenti Sergio Ramos tarzı birisini Gomez/Marcelo gibi bedava düşüreceğiz de getireceğiz.
* Marcelo nasıl geldi buraya? Sırayla takımın 2 kaptanını da dövmeye kalktığı için adamı uzaklaştırdılar takımdan. Durduk yere satmadılar.

sports guy dedi ki...

Imzaladigimiz ffp antlasmasi zaten onumuzdeki seneyi de kapsiyordu. Bildigim kadariyla o cephede degisen bi sey yok.

Bizden istenen 18/19 sezonuna kadar kâra gecmeye baslamakti. Diger yaptirimlar da bunu destekleyici nitelikteydi.

Isteyen uefa'nin resmi sitesinden kararin orjinaline ulasabilir. Fenerbahce 19/20 sezonuna kadar gozetim altinda. Galatasarayinki bu sene bitecek gibi gozukuyor ama muhtemelen bizimkine benzer bir anlasma da onlar yapacak ve minimum 2021e kadar olacak diye tahmin ediyorum.

Yani durum zaten buydu. Bizim acimizdan onemli olan yakinda stad geliri temlikinin kalkacak olmasi ve takim basarisi sayesinde bilet fiyatlarinin yuksek kalmasi+uefa'dan elde edilen gelir.

O nedenle ligde sampiyon olundugu surece ffp ile ilgili sorunlar her turlu daha az olacaktir. Aziz ffp kirbacini yiyecegini bildigi halde bosa 60 milyon euro harcamadi gecen sene. Son kursunuydu o, tutmadi.

Biz laf ediyoruz yonetime falan ama hala diger iki takimla arasinda siklet farki var apacik. Hadi fb transfer yapmayi komple birakti. GS hala daha sacmasapan adamlar alip duruyor. Cok merak ediyorum sene sonunda uefa ile masaya oturduklarinda ne diyecekler. "Florya ve riva gitti" cumlesinden baska ortaya koyabilecekleri hic bi sey yok. Serdar rodriguez transferleri falan komik sadece. Cavanda'ya girmiyorum bile.

sports guy dedi ki...

Kararin orjinaline baktim simdi. 10 milyon euro acik kisminda problem yasadik muhtemelen, transfer yasaginin devam etmesi normal. Bu seneden sonra o konuda sikinti yasatacagimizi sanmiyorum.

Fener bu sene 20 milyon euro acik vermek zorundaydi, muhtemelen o yuzden yirttilar. Seneye onlar icin de zor olacak. Malum bir sene gerimizden geliyorlar.

YSY dedi ki...

Bize ffp bunları diyorsa diğerleri için ne diyecek acaba ? Bu haber gerçek mi ?

Ozzy ye 15 milyon euro falan veren varsa satmak mantıklı. Eyvallah ama başkanın dediği kadar 25 milyon edecek maharetide gösteremedi. Kaldı ki 15 milyonda iyi para bence.

Eğer afaroz edilmeyeceksem şunu demek istiyorum, ben talisca nın gönderilmesi taraftarıyım. Bu çocuğun önünde gomez oynasa daha al vere yakın oynar mı bilemem ama dünkü lyon gibi oynamak istiyorsan talisca olmaz yada bu haliyle olmaz diyelim. Tamam skora katkısı çok ama riskli yani. Yukarıda arkadaşın birisinin dediği gibi tavşan çıkardı. Bana kalırsa taraftarı afyonladı frikikleriyle falan :)

sports guy dedi ki...

Karar gercek. Orjinalini kopyaliyorum buraya:

The CFCB Investigatory Chamber further confirmed that AS Monaco FC (France), AS Roma (Italy) and Fenerbahçe SK (Turkey) have complied with the targets set for season 2016/17. The settlement regime will continue to apply for season 2017/18 for both AS Monaco FC and AS Roma; and up to and including season 2019/20 for Fenerbahçe SK, as originally foreseen.

The CFCB Investigatory Chamber also concluded that FC Internazionale Milano (Italy) Beşiktaş JK (Turkey), and Trabzonspor AŞ (Turkey) only partially fulfilled the targets set for season 2016/17. As a consequence, the foreseen conditional sporting measures, such as the limitation on the number of players that may be included in the List A and the transfer restrictions, will not be lifted and will continue to apply in the following seasons as specified in each respective agreement.

nathan dedi ki...

Her önemli maçta olduğu gibi bu maçta da bir şey ortaya koyamayan, hatta aldığı topları hatalı paslarla rakibe teslim eden Oğuzhan konusunda ciddi tek eleştiri getirme, sonra maçı yorumla oh ne güzel ortam.

Bir de internette şöyle bir yorum var: "Oğuzhan rakibin baskısından dolayı oyununu ortaya koyamadı". Nasıl bir ortam gerekiyordu bunun için? +40 kankaların oynadığı halı saha ortamı mı? Tolgay'a İnler'e çok yazık oluyor, cidden.

turkkant dedi ki...

@nathan

İlk maçta Oğuzhan gayet iyi oynadı. Geçen sene GS deplasmanında takımın en iyisiydi, gol de onun yaratıcı oyunuyla geldi. Keza 3-2'lik FB maçında da son golün incesini o yaptı. Bu adam 8 numara oynuyor, 10 değil. Biraz abartıyorsunuz.

Bu maç özelinde, evet, düşük performans gösterdi, ona katılıyorum.

nathan dedi ki...

@turkkant

Futbolda bir eşik var o eşiği gözetip haklı olarak Tosic'e Mitrovic'e eleştiri getiriyoruz. İşte o eşik bu maçlar. Ben bu Oğuzhan illüzyonunu halen anlayabilmiş değilim. Kayseri, Adana ve dahi Bursa maçları bu eşik demek değil. Daha 1 ay önce Tosic taraftarın sevgilisi oldu şimdi tukaka. Fakat madem seviyeye göre değerlendiriyoruz işte hendek işte maç. Sosa'ya alışmışım gitti o halde eldekine bakarım. Lyon maçının ikinci yarısı orta alan bakımından skandal. Neyse uzatmayayım fanlarına anlatmam çok zor bunu anladım. 15'e satılabilşiyorsa güzel iş olur.

ozan dedi ki...

@Zaitsev

Abi ben ona da pek katilmiyorum. Necip oyuna 94te girdi, iki takim da yorulmustu. Ilk macta girdi Necip pek etki etmedi gelmelerine.

Ilk macta Mitrovic savunma onune gecince rakibin gelmesini engledik mi yoksa Mitorvic stoperden cikinca tehlikeleri daha mi iyi savusturduk oda ayri muamma.

Rakip iki macta da geldi, oguzhan-atiba yumusak kaliyor kabul biz bu kadro ile gelmelerini engelleyemeyiz oda kabul ama bu Mitrovicin rezil oyunu ayrica kotu stoper oldugunu degistirmez.

Marcelo kalitesinde stoper bulmak cok zor olmamali bence adama 2mil bonservis verdik, 4e kaptan dovmeyen Marcelo alinir.

Zaitsev dedi ki...

@ ozan
Yorgunluk bir faktör ama adamlar 70-90 arası nefes aldırmadıktan sonra 10 dakika dinlenip su içince mi duruldular? İlk maçta göbek kapanınca kanatlardan özellikle Talisca üzerinden geldiler. Bu maçta yine Talisca+Oğuzhan+Atiba bölgesine yüklendiler. Dün ise kanatlarımız daha sağlam ve tehditkardı. Q7 en azından yalandan geri döndü ara ara. Talisca geçen maç kanattayken hiç dönmemişti.
Bu sene Mitroviç'in kaşarlanmış versiyonu olduğunu gösteren Kjaer'in bile 8 milyon avrodan gittiği bir piyasa da Marcelo düşeştir bizim için.
Beleş bir italyan bulursak ne ala ama bulamazsak rotasyon belli. FFPden sonra ancak forvet alırız. Belki de Demba/Ersan bu yüzden geri geldiler.

Mayor dedi ki...

escude > mitrovic


nasil kiyas ama.

beagle dedi ki...

Baki > Escude ;)

BurkayJK dedi ki...

Diatta > Baki

sports guy dedi ki...

Schildenfeld > Diatta

QuaresmA dedi ki...

Bence bu transfer dönemi başlar başlamaz ilk iş Okay, Yusuf Yazıcı, Yusuf Erdoğan üçlüsünü transfer etmeye çalışmak olmalı. Evet, paket halinde üçünü birden. Türkiye'den yetişme oyuncularda ciddi sıkıntımız var, üçünü birden alarak bu sıkıntıyı uzun bir müddet çözmekle kalmaz, gelecek senenin şampiyonluk adaylarından birini de saf dışı bırakmış oluruz. Bu oyuncuların Trabzon ile duygusal bağları var ama Şenol Güneş için bize gelmek isteyeceklerini düşünüyorum. Ha tabi bu iş ucuza mal olmaz. Kapıyı 15'ten açıp en son 20 ile bitirilebilir. Trabzon 20 milyon Euro'ya hayır demeyecektir.

Oğuzhan satılırsa da bir stoper daha alırız. :)

Fabri
GG Marcelo Stoper Caner/Adri
----- Atiba Okay
Töre/Q7 Talisca Babel/Y. Erdoğan
Forvet?

Sırf hamle olanakları bile heyecan verici olur şu kadro. Hamle oyuncusu olarak Q7, Cenk, 2 Yusuf birden.

BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan giderse yerini Tolgay alir veya transfer yapilir. Okay falan cok hafif kalir. Yusuf Erdogan kim? Trabzon'da bile adam gibi birseyler becerememis bir balon. Bizim yetersiz bulup gonderdigimiz Olcay'i kesemeyen adami alip bas taci mi yapacagiz? Yusuf Yazici'yi zaten birakmazlar, ki forse etmeye de gerek yok. Yerli oyunculara dunya kadar para gomulmez, hala ogrenemedik. Ha Genclerbirligi'nden almissin ha Trabzon'dan, hic fark yok. Bu 3'une 15 milyon vermek buyuk dangalaklik olur, ki verecek butcemiz zaten yok, kisitlama devam ediyor.
Kadromuzu koruruz, ustune stoper, forvet, acik ve bulabilirsek/butce kalirsa Atiba'ya alternatif aliriz tamamdir bu is. Baska transfer gerek yok. Kanat rotasyonunda bile zaten Babel, Quaresma var ve Tore donecek. Oraya 1 oyuncu daha alirsin tamam bu is.
Kadroyu yine asiri sisirmeye gerek yok.

Fabri
Tolga
Utku

G.Gonul
Beck
Marcelo
Mitrovic
Tosic
Transfer
Adriano
Caner

Atiba
G.Inler
Necip
Oguzhan
Tolgay

Quaresma
Babel
Transfer
Tore

Transfer
Cenk
Omer/Pektemek

Geri kalan 5. alternatifler de altyapidan cikar.
Senol hoca'nin acikca dusunmedigi Rhodolfo, Veli, Aras, Milosevic, P.Franco gibi oyuncularla yollar ayrilir artik. Duruma gore Pektemek veya Omer'den biri gider. Maliyeti uygun olursa Ersan, Ba, Atinc da alternatif olarak dusunulebilir. Ama 3 tane nokta transferle (stoper, forvet, kanat) isi bitiririz bence.

Yorum Gönder

Ara