.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Nisan 2017 Salı

UEL QF Beşiktaş - Olympique Lyon


Tarih:  20 Nisan 2017 Perşembe 22.05

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Milorad Mazic (Sırbistan)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Adriano ( Belirsiz) / Emmanuel Mammana

Cezalı Oyuncular : Vincent Aboubakar , Marcelo / Rafael


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

73 Yorum:

sports guy dedi ki...

Soyle bi tosic-atinc-mitrovic-gg 4lusuyle baslasak da gozlerimiz şenlense :)

fidddas dedi ki...

marcelo-mitrovic değişikliği ile çıkıyoruz diye bakalım... yukarıdaki gibi bakarsak üzülürüz :)))

daha önce dediğim gibi tosice sakarlık mitrovice acemilik fırsatı vermemek gerek.

Bende şöyle bir savunma dörtlüsü yapar kaçarım: G.gönül+Rhodolfo+Tosiç+A.Beck(Caner)

yilmaz dedi ki...

rhodolfo uefa listesinde olmadığından mecburen mitrovic oynayacak.
mitrovic-tosic ikilisiyle lyon'dan gol yemezsek uefa kupasının fahri sahibi oluruz zaten :D

2-1 altından kalkılabilecek bir skor fakat avrupa maçlarında yalnızca 2 galibiyetimiz var arena'da onlardan da sadece biri handikaplı.

Ben bizi tura götürecek tek skorun 1-0 ya da 2-1'in uzatması olduğunu düşünüyorum. Niyeyse handikaplı kazanamayacağız gibi bir his var içimde.

beagle dedi ki...

Mitrovic mal beyanı günü. Tek olabileceği mevki, sag stoperde savunma lideri oynayacak. Tosic kosturup girisecek.

Mitrovicten bişey umut eden kaldiysa iyi bakmali. Bu maç da forma kirlenmeden, temas etmeden bitirirse kapinin önündeki kiralik stoper mezarligina gider...

Yusuf erdoğan bize olur. Duz ayakli solacik da lazim, kontrada koşacak adam da. Şenol hoca 1 sezonda 10-15 gollük kontraatak uzmani olarak yetiştirirse de dehşet olur. Orhan Cikrikci v2017...

dominic molise dedi ki...

0-2 .o((((
ben adriano'nun ve q7'nin oynayacaklarini dusunuyorum
mitrovic de marcelo'nun yerine gecer, vasat bir mac cikarir.
ben sanki necip'i oynatirdim.

fidddas dedi ki...

eger adriano ve quaresma oynayamıyorsa
fabri
gg-mıtrovic-necip-tosic
tolgay-atiba-oguzhan
talisca
cenk-babel
4-3-1-2

ama ben oynacaklarını düşünüyorum
fabri
gg-mitrovic-tosic-adriano
atiba-oguzhan
qauresma-talisca-babel
cenk

planck dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=wrpinkflq8g

Mesele bizde kimin oynayacağı değil bu maç . Mesele topun kimde daha çok kalacağı olacak ve buna Lyon karar verecek . Silik deplasman maçlarından birini de oynayabilir , ilk maçtaki gibi tempoyu yükseltmeyi de deneyebilir . İyi kapanabilme ihtimalleri yok gibi birşey o stoperlerle .

Olmassa olmaz topa hakim olmak bu maçta . Ne kadar güçlü bir oyunumuz olursa olsun bu seviyede topu alamadığımız maçlar yaşadık İstanbul'da lakin onlar oyunu olgunluğuna erişmiş olmadığımız dönemlerdi . Bu bağlamda en net örnek kupadaki FB maçı . Maç net bize bakarken saçma sapan kaybetmiştik . Benzer bir maç olması olası .

hayalet dedi ki...

Adriano'nun oynaması önemli. Ters kademe bilgisi, kolay çalım yememesi, içeri girip pas istasyonu olması gibi o kadar faydası var ki. Tosic'e kalırsak bek pozisyonunda durum vahim.
Bu arada sağ bekleri rafael yok. Jallet oynayacak. Q7 ters kanatta oradaki hazineyi kullanırsak oradan ekmek çıkar bize.

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç +1

* Kimin oynayacağının önemi olmaması harici tamamen katılıyorum. Q7 ve Adriano 2si birlikte oynamazsa hem oyunu açma hem de tehdit unsuru olarak sıkıntıya düşeriz.
* Orta sahada topu iyi tutar ve kanatlara iyi taşıyıp oyunu yayabilirsek işimiz bir nebze daha kolay. Ama en önemlisi hızlı oyun. Gevşek gevşek pas yaparsak işimiz zor.
* Seyircinin de önemi büyük bu maçta. 0-0 süresi uzar, top rakipte kalırsa seyircimizin oyundan düşüp rakibe moral verme potansiyelimiz var maalesef.
* FB maçında takım hakemle ve rakiple uğraşmaktan top oynamaya fırsat bulamadı. O maçın milat olduğunu düşünüyorum bizim için. Takım oyununa bakıyor maç içinde.

@ dominic molise

Bende Necip'in hamle stoperine evrilebileceğini düşünüyorum ama öyle oynattım oldu şeklinde değil. Eğitmek lazım. Alıştırmak lazım.

Basar dedi ki...

@övünç yapma hocam Tosiç atılmasa sabaha kadar oynansa her maçı biz alırdık fenere karşı

planck dedi ki...

Necip'e taktik bilgisi verebilirsiniz ama sakarlık yapmamayı öğretemezsiniz malesef. Kaleye yakın olmasın bir zahmet.

hastati dedi ki...

abi herkes heyecanlanmis, noluyoz

QuaresmA dedi ki...

Rhodolfo UEFA listesinde yok da bari Ersan olsaydı.
Mitroviç - Tosiç defans ikilisinin oynadığı bir maçta turu geçen bir senaryo kurgulayamıyorum ben.

Tosiç - Mitroviç başlayacağıma 3'lü oynardım ben olsam. Sağ stoper Azpilicueta stayla Beck. Sol Tosiç, Mitro da yine ilk maçtaki gibi süpürücü rolünde.

Basar dedi ki...

Bu maçtan her şey çıkabilir. Eleyebiliriz ama fark da yiyebiliriz. Biraz topun sevmesine bağlı bir maç olacak gibi geliyor. Top sevmeyip gol yesek maçtan bir süre sonra kopma ihtimalimiz de var.

Avantajlarımız:
1) Rakip sert oynuyor, hakem iyiyse baskıyla kırmızı alma şansımız var.
2) Stadyumda Avrupa maçlarında gerçekten çok acayip bir baskı oluyor.
3) Sahamızda bizi fener dışında yenen takım yok. fener de oyun dışı taktiği tuttuğu için bizi yendi.
4) Bu sefer takım kurgusu karman çorman olmayacak.
5) Rakibin deplasman oyunu iç saha oyunu kadar iyi değil.

Dezavantaj:
1) Defansta eksiğimiz var.
2) Kontrada yakalanıp kart problemine girebiliriz.
3) İlk maç rakip maç sonu bariz fizik üstünlük kurmuştu (bu maç kurabilir mi emin değilim)

Sonuç her ne olursa olsun bu sene Avrupa'da oynadığımız maçların (Napoli deplasmanı, Benfica iç saha maçı, Kiev deplasmanı, Abubakar atıldıktan sonra Olly iç saha maçı, Lyon deplasmanı) bize ciddi tecrübe kattığına ve hepsinin ayrı ayrı öğretilerinin olduğuna inanıyorum. Bu kazanımları gs ve Trabzon deplasmanlarında kullandık. Eminim ki Başakşehir'e karşı da kullanacağız. Türkiye'de oynadığımız ders niteliğindeki tek maç fener ile yaptığımız kupa maçıydı. Sonuç ne olursa olsun takım seneye bu kazanımlar ile üstüne daha da fazla koyacaktır.

clutch dedi ki...

Biraz olumlu düşünme zamanı artık, liverpoolü 1-0 yenip penaltılarla elediğimiz maçın geri dörtlüsü ve kalecisini hatırlayan var mı?
Kalede Cenk,
Bekler; Opare ve Serdar Kurtulus
Stoperler:Necip-Pedro Franco

Yarın kale ve geri dörtlüde kim çıkarsa çıksın, şu yukarıdaki beşliden iyi olacağına kimsenin itirazı yok sanırım. O maç olimpiyatta bu maç vodafoneda. O maç liverpoola karşı bu maç lyona karşı. O beşiktaş büyüyen olgunlaşmaya çalışan genç dinamik heyecan verici takımdı, bu beşiktaş belli bir olgunluga ulaşmış, oyun gücüne sahip oturmuş bir takım artık.

Artık iş biraz taktik,teknik veya kimin oynayacağından ziyade takım olarak taraftarla birlikte gereken sinerjiyi yakalayıp kararlılıkla rakibin üzerine çökmek. Ben inanıyorum bu takıma takım ruhu olarak da inanıyorum, oyun gücü olarak da inanıyorum hep beraber inanalım :)

carlito dedi ki...

değerli bir ispanyol abimizin dediği gibi; "vamos a ganar" ;)

yilmaz dedi ki...

bu sene (hatta son bi kaç senedir) aslında kura şansı yanımızda. lyon da zaten avrupa ligi çeyrek finalinde gelmesi muhtemel güçte bir takım. ŞL'deki benfica napoli eşleşmeleri de fena değildi.

Fakat lyon eşleşmesi şöyle kötü oldu, şu anda bu kupayı en çok almak isteyen takım. Bizle oynadıkları/oynayacakları iki maçtan önce de rotasyon yaptılar. Konsantrasyon üst seviyede. Biz haftasonu oynanacak adanaspor maçını da düşünmek zorundayız, eminim onlar kimle oynayacaklarını bilmiyorlardır :)

Basar dedi ki...

@yilmaz

Adana maçı 4 gün sonra,iç sahada ve telafisi var. Kimsenin o maçı düşüneceğini sanmıyorum.

emruli dedi ki...

Merhaba;

Açıkçası maç öncesi skor tahminleri tutan birisi olduğumu söyleyemem. Sanırım genel problemim, kadro seçimi, dizilimi, taktikten ziyade; hocaların ikisinin birden oyun stratejilerini maç öncesinde tahmin edememem. Muhtemelen, yine tutmayacak ama düşüncemi paylaşayım.

Öncelikle umarım hem Q7 hem de Adriano oynar. Bu maçlar performans kadar tecrübeyle götürülecek maçlar. Bir kırmızı kart her şeyi değiştirebilir (gerçi konu Q7 olunca o kırmızı kartı alır mı aldırır mı tartışılır :)). Bence bizim bu maçta gol yemememiz imkansız. Stratejimizi 3 gol atma üzerine kurmalıyız. Ya da 2 gol atıp işi penaltılara götürmeye.

Lyon, motivasyonunu ve iç saha performansına rağmen bir Napoli değil, hatta bence Benfica da değil. Atletizmlerine karşılık verebildiğimiz ilk 60 dakika bunu çok net gördük. Ama sonrasında fizik güçleriyle bizi dövdüler resmen. Ee bir hafta da kondisyon değişmez ama stadın bize olumlu, onlara olumsuz etkisi mutlaka olacaktır. Sanki hızlı bir giriş yapabilsek iyi olur. Bu sene Fener deplasmanında bunu yapabildik ama bu maçta skoru uzun bir süre 0-0'a kilitleyebileceğimizi düşünmüyorum. 70'a kadar 0-0 gelip sonra 1 gol atmak, kulağa iyi geliyor ama son dönemki savunma performansıyla bunu yapamayız, hele de Marcelo'suz. Hatta fizik farkını düşünürsek 70'den sonra 2 tane yeriz. Birinciyi hızlı atabilirsek, arada yesek bile bir duran topta gol atabileceğimizi düşünüyorum. Kontraya iyi çıkamamamız bu seneki en büyük eksikliğimiz. Abou olduğunda bile bu durum değişmiyor.

İlla tutmayan bir tahmin gerekiyorsa bol kanserli 2-1 diyeyim. Uzatmada ne olur bilmiyorum.

Sevgiler...

QuaresmA dedi ki...

Adriano olmayacak deniyor, keşke Opare olsaydı da oynasaydı.

Emrah dedi ki...

Sen ne haysiyetsiz bir kurummuşsun Uefa! Adamların sahasında kendi taraftarları sahaya giriyor ve eşit ceza veriliyor!


Lyon - Beşiktaş maçının kararı açıklandı! UEFA, Beşiktaş ve Lyon'a 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası verdiğini açıkladı.
UEFA'dan yapılan açıklamada, her iki kulübün de 2 yıl içerisinde benzer olayların yaşanması halinde Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alacağı belirtildi.
UEFA, aynı zamanda Lyon - Beşiktaş maçından önce yaşananlar nedeniyle iki kulübe de 100 bin euro para cezası verdi.

Basar dedi ki...

Bu Lyon ne pislik bir kulüpmüş! Yemin ederim Aziz Yıldırım'ı görürsem öpüp sarılacağım!

Basar dedi ki...

Hocam da gereksiz gergin. Boşver hocam, o işler başkanın işi. Sen topunu oyna.

Huzeyfe dedi ki...

Isin bir UEFA yonu var. Verilen ceza sacma. Ama bir de sapkayi onumuze koyup dusunelim. Bu gurbetci taraftar ve/veya deplasman taraftar kitlesinin ciddi egitime ihtiyaci var. Her gittikleri yerde mesale, yabanci madde, vs islerine giren gereksiz yere kulubu sikintiya sokan adamlar bunlar. Hocanin biraz buna odaklanmasi endise verici ayrica.

planck dedi ki...

hocayı ilk defa bu kadar gergin, yaşlı ve yorgun gördüm. yarına yansırsa hiç oynamayalım daha iyi.

diope dedi ki...

gece çırağanda düğün yapmışız :D hem karadan hem denizden :)

turgay dedi ki...

hocanın gergin olduğu hiçbir maçta doğru düzgün oyun oynayamadık. umarım bu maça yansımaz dilekleri çok iyi niyetli çünkü hem taraftara hem de oyuna yansıyor hocanın gerginliği. fatih terim gibi takıma olumlu yansıtamıyor hoca gerginliği ve bize zarar veriyor. biz de çok kızdık bu yanlı karara ama hocanın tepkisi daha farklı olmalıydı.

beagle dedi ki...

Sonunda aradığımız kaleciyi buldum. 10 sene sorun cekmeyiz:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154395340722606&id=189882407605

GeceGezgini dedi ki...

Mitrovic'ten 1 duran top golü ve defansta baya sakarlıklar bekliyorum. Galiba handikaplı bir galibiyet olacak, Oly maçı gibi. Bu seferki maçta 60'tan sonra fizik olarak düşüş olacağını da sanmıyorum. Garip bir şekilde baya iyimserim, göreceğiz.

yilmaz dedi ki...

Ben 10. dakikada gol atıp kalan sürede lyon ataklarını izlemek yerine(2002-2003 alaves maçı) 70-80'de gol atıp, panikleyen lyonlu oyuncuları (2014-2015 liverpool maçı) görmeyi yeğlerim.

Bizim maçı boğma kabiliyetimiz hiç yok , beni en çok düşündüren mevzu bu .

Hapoel'e bile bir ara umut vermişliğimiz var . Lyon'a bunu hissettirdiğimiz anda maçı alır gider . Bu bağlamda hoca 1-0'a mı bağlamaya çalışır nasıl yapar çok kritik kararlar .

Benim de garip bir şekilde Mitro'nun yıldızlaşacağı rahat bir maç olacağına dair hissiyatım var , temeli yok :)

carlito dedi ki...

Maltepe'den düştük yollara mabede gidiyoruz.. Bu havada bu saatte bir maç oynuyorsa Beşiktaş o maç uzatmalara gider, gece 3te eve döneriz!
Hissiyat bu, temeli var :)

yilmaz dedi ki...

@övünç bendeki de temenni yoksa iki sezonda toplam 17 maçta sadece iki clean sheet'imiz var :-) onlar da iskender bey

xiyar dedi ki...

valla bunu yazmak hiç hoşuma gitmiyor ama biz bu turu gecemeyiz. lyon ciktiginda umutluydum ama ilk mac ve skoru, eksikler, uefa cezasi, senol gunes'in gerginligini filan ust uste koyunca galibiyet bile zor. neyse, insallah düşündüğümun tersi cikar. onun icin de ilk 25-30 dk gol bulmamiz lazim.

beagle dedi ki...

Talisca hat trick... Temel yok temenni var :)

Pheaglix dedi ki...

1-2 Lyon alır gibi geliyor. Hatta ilk golü ilk yarının başlarında yeriz, ikinci yarının ortalarında ya da sonlarında bir tane atıp umutlanırız, ama sonlara doğru fazla yüklenince kontra ile ikinciyi atarlar.

Yalnız yine yedekte forvet yok, hatta forveti bırak oyuna sokabileceğimiz en ofansif adam Tolgay. Hayır Ömer listede mi yok, üç orta saha iki bek ile yedek kulübesi doldurmak nedir?

cochise dedi ki...

- Aboubakar dışında (ah ulan ah) eksik yok görünüyor; olumlu. Takım öyle bir hale geldi ki bir oyuncunun yokluğunu kapatmak pek mümkün değil. Hele ki savunma bölgesi.
- Marcelo'nun yokluğunda işler baya sıkıntı. ORadan gidenin diğer oyuncuların ekstra performanslarıyla kapatmak lazım. Önemli her maçı batıran Tosiç bugün belki bir güzellik yapar.
-Seyirciye çok iş düşüyor, mental açıdan çok güçlü değiller ama fiziksel olarak o kadar güçlüler ki..
- Valbuena ilk maç çok ekstra oynadı; Kerem Öncel inatla 2. yarı yorulu falan dedi ama yorulmadı. Bugün o kadar oynar mı, sanmam.
-Bizim takımın en ayırıcı bölgesi olan Atiba-Oğuzhan hattı bu maçın en kritik bölgesi. İlk maç ilk yarı çok iyi oynamış olsalar da tempoya dayanamadılar 2. yarı. Oğuzhan'ın çıkması takımı daha da kötü hale getirmiş olsa da çok yorulmuş da olabilir. (aslında benim çılgın bir planım vardı; Ozzie'yi maçın başında oynatmayıp; maçın ilk yarısı kör dövüşü ile geçirip 2. yarı onu oyuna alarak baskı düzenine geçmek. hatta quaresmayı da bu plana dahil edip 2. yarı rakibi birden darmadağın edebilirdik. Diğer taraftan güven veren bir tek yedek olmadığı için çok zorlama bir plan, kabul)

- Talisca ilk maçta tamamen kendini göstermeye odaklanmıştı (tam hastalığını attı diyorduk). Atak oynadığımız dönemlerde ihtiraslı olabilir hatta olsun. ama savunmadan çıkarken, ya da oyunu henüz yığmadan, yığmaya çalışırken yaptığı bireysellikler çok can sıkıyor.
- Diğer taraftan Babel çok güzel bir gol atmış olsa da (takım savunması ile pas oyununa katkı sağlasa da) ondan beklenen performansın çok çok gerisinde. Kazandığı paranın performansını vermesini bekliyorum artık. (ya da her maç gol atacak)

- Dürüst olmak gerekirse beklentim düşük ama olmayacak iş de değil.. haydi bakalım hayırlısı ..

Huzeyfe dedi ki...

@Pheaglix

Omer sakat. Yedek kulubesini dolduran hocadan ziyade yonetim. Demba Ba yerine yedek oynatabilecegin forvetin olsaydi hoca da kulubede yer verirdi heralde.

Unknown dedi ki...

Fikret Orman'ın transfere (pazarlık hariç) karışmadığı, Umut Güner denilen iliştirilmiş tiplemenin komisyon/şan/şöhret peşinde koşmadığı, Şenol Hoca'nın 'idare ederiz' demediği daha güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle... :)

Seba'nın veliahtı filan diye övüyoruz da dostlar, kimse de hesabını sormuyor 'böyle rezil bir kadro mühendisliği olur mu?' diye.

EC dedi ki...

yensek de yenilsek de..

sakin kalmaliyiz..

amac 2017 - Eylulunde Sampiyonlar Ligi Sarkisini tekrar stadimizda dinletebilmek.

Cok farkli faktorler devreye girer, galip iken sahaya dalanlar olabilir, maglup iken sahaya katliam icin girmek isteyenler cikabilir.. ne olursa olsun sahaya girmeyelim..

Yemisim Lyon u.

Sampiyonluk ve Sampiyonlar Ligi... hepsinden daha onemli..

bilincli olalim..

maca kaldi 7 dk..

aman haa

beagle dedi ki...

@TibetKutman
Fikret Orman, Seba'nin değerler dünyası çember olsa teğet geçmez.
Bu devre uygunca başkan o kadar. Kulubeyi, transfer zamanlamasini, abartılmış ucuzculugu, isabetsiz stoper alimlarini, transfere aşırı mantar olmasini falan buradaki arkadaşlar gayet sıkı elestiriyor zaten.

beagle dedi ki...

Bu maçın ozetinde "Atiba Mitrovici tutmaya çalışırken orta saha eksik kaldı" yazacak. Bir savunma oyuncusunun bu kadar fiyaskosu üstelik bir de pahali...

hayalet dedi ki...

Bu Mitrovic-tosic ikilisiyle çok zor. Lacazette'in pozisyonunda herkes tur gitti demiştir. Bu kadar şanslı olacağımızı zannetmiyorum. Oğuzhan 'kafası kesilmiş tavuk gibi' ortada dolaşıyor. Talisca'ya mahkum bir hücum var elimizde sadece. Baklava düzenine geçebiliriz (Q7 ile zor).

Huzeyfe dedi ki...

Defans geriye yaslanmisken arkaya adam kacirmak da ayri bir marifet. Gokhan Zan/Toraman ikilisi cok yapardi bunu. Aklima Kezman'in Inonu'de attigi gol geldi.

Hidayet dedi ki...

one man show.. helal olsun talisca

Huzeyfe dedi ki...

Cok genis alanda oynuyoruz oyunu. Daraltmamiz lazim. Topla daha fazla oynayanin kazanacagi mac.

Hidayet dedi ki...

oynayabilecek durumdaysa , quaresma-caner değişikliği olabilir . cenk yerine ortasaha olabilir.

ozan dedi ki...

Mitrovicin duran topta Taliscaya tuttugunu gordum umarim yanlis gormusumdur.

Su stoper ikilisi ile buyuk basari uzatmalara kadar kalmak.

Biri Talisca hat trick demisti, tetikte bekliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Anasini avradini siktigimin orospu cocugu penaltiyi verse is bitmisti.
Senol Gunes neyi bekliyor anlamiyorum. Mitrovic agir kaliyor, Atiba dokuluyor bitti tukendi, koy Necip ve Inleri iste.
Beck girdi nasil dinamizm katti takima.

Hidayet dedi ki...

beyler oyunda mitroviç diye bir yok , bitti adam ,çöktü ,gölgesi bile düşmüyor yere.

Armagan dedi ki...

Fabri,Fabri...

ozan dedi ki...

Olur mu beyler?

Huzeyfe dedi ki...

Abi bi isimiz de fantastik olmasin ya, nasil bir ulkeyiz nasil bir takimiz ben anlamadim.

ozan dedi ki...

mitrovicin attigi panaltinin amina koyum, ulan topa gelisin falso zaten. Alana aldirana helal olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Alin Mitrovic'i de Tosic'i de gotunuze sokun. Ayagini siktigimin davarlari. Gittik hiyar gibi 4.5 milyon bayildik bu gerizekaliya. Bu gerizekaliyi alarak diger gerizekalinin onunu de acmis olduk. 3 senedir takim Ujfalusi, Zago diye bagiriyor almadik bir turlu. Defansin anasini siktileri gibi takimin da anasini siktiler.
Seneye yine adi sani bilinmeyen bir stoper alan yonetimin de Allah belasini versin. Gidin adam gibi bir stoper alin kurtarin bizi bu Allah'in belalarindan. Penalti meselesi de tuy dikti bu arada, tek neden degil. Mac boyunca adamlara gol attirmak icin ellerinden geleni yaptilar. Yazik arkadas....

BurkayJK dedi ki...

İlk maç başlamadan attığım tweet; "bu turda ilk maç yeniliyoruz ve rövanşta galip gelerek eleniyoruz. hadi bakalım."

Hidayet dedi ki...

mitroviç topa gelirken çok acayip , heyecanlı değil , takatsiz. sevgili başkan , yedi yetimin hakkını bi tarafımıza sooktun. yedi yetimin hakkı adana maçında değil , lyon maçında belli olur. 4.5 m euro da zarara soktun . mitroviç futbolcu falan değil. uel çeyrek final maçına tosic-mitroviç ikilisiyle çıkamazsın . geçmiş olsun. ha almadığı santrofor için de teşekkürler. aman cenk'in gelişimi engellenmesin. hocasının has adamı . penaltıların efendisi. tebrikler.

Armagan dedi ki...

Gg neden kullanmadı onu anlamadım?

Buraya kadarmış. Sizden tek ricam açın okuyun ilk Lyon'u çekildiğinde yazınlanları.

Herkesi tek tek ayaklarından öpmek lazım. Beşiktaş iyi ki var!

Hidayet dedi ki...

seneye talisca gider , bu amk mitroviç'i gidecek yer bulamaz. bunu izleriz yine. ulan rhodolfo vardı hoca , sildin lan adamı tek maçla . 10 tane mitroviç ederdi. sinirden delirecem.

turgay dedi ki...

Bu kadar teknik bir takımı penaltılara götürmemek lazımdı. Atamadık maalesef. Ellerine sağlık hepsinin. Şimdi asıl hedef olan ligi döve döve bitirmeliyiz

ozan dedi ki...

Rhodolfo da bitik Hidayet hoca ya falan yazmaz bu is, stoper bulamayan yonetime yazar. Adam tosicle yari final zorladi cl de gruptan cikariyordu.

Ulan Aboubakar mal mal yemesen kirmiziyi belki elimizi kolumuzu sallaya sallaya yenmistik su Lyonu.

Cani sagolsun hepsinin diyecek birsey yok. Yalniz bu Fabriyi alan ile Mitrovici alan ayni kafa olamaz, kim aldiysa Fabriyi ona da helal olsun.

Barreto dedi ki...

Alex Ferguson'un otobiyografisinden alıntıdır.
"Böylece Temmuz 2002'de Ferdinand'ı aldık. Bu benim defans göbeğini sağlam tutmayı adeta kutsallaştıran takım politikama uygun bir transferdi. Çok para ödemiştik ama bir stopere verilen bu ücreti on ila oniki yıla yaydığınızda aslında bu futbolcuyu bayağı ucuza kapatmış bile sayılabirsiniz. Buna karşılık yeterince iyi olmayan oyunculara bir sürü parayı boşuna harcayabilirsiniz de. O yüzden kalitesi tartışılmaz olan tek bir oyuncuya para harcamak her zaman daha iyidir."

Stoper konusunda rezil durumumuz bu prensibi 12 yıldır uygulamadığımızdan ileri geliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Onlarin teknik oyuncuulari atti, bizimkiler de. Sadece niye bizde stoperler backlerdeden once geldi anlamadim. Hadi teknik stoper olur neyse, ikisi de kalasin onde gideni. Beck neyse ama Gokhan Gonul'un ayagi temiz, mutlaka o atmaliydi once.
Neyse, saglik olsun. Buraya kadar getirdik ve cok guclu bir takima elendik. Seneye parayi tamamen forvet ve stopere gommek lazim, artik kacari yok. Oyle Aboubakar, Mitrovic falan kesmez. Gidip A klasinda 2 oyuncu alacaksin, baska care yok.

YSY dedi ki...

Eleneceksek böyle elenelim de...yazık oldu. Yenilmeyecek takım değilmiş.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

ilk 5 penaltıcı belirleniyor sonra gönüllü olan atıyormuş sanırım. ayrıca gg atmak istemediyse de şaşırmam. fizik ve atletik özellikleriyle bizi ezen bir takıma karşı taktik üretemememize rağmen penaltılara götürdük, hem de marcelo ve abuşsuz. işin özeti şu: https://pbs.twimg.com/media/C9448MaXcAAqPhs.jpg:large

Zaitsev dedi ki...

@Bjkever
Bende ona takıldım. Bekler varken niye stoperler attı penaltıları.

Adamlar resmen penaltı çalışmış. 1-2 tane hariç hep üst köşe.
Yan toplara da çalışmışlar. Talisca üzerinden vurdular sürekli. Cenk takozu ön direkte işini yapmaya başlayınca vurdurmadık pek.

Necip girene kadar maçın 2-1 devam etmesi mucize. Fabri muhteşem bir maç oynadı. Bu kadar hareketli adamlara karşı göbeğimiz yine tül perde gidiydi. Adamlar yine deldiler ortadan. Atiba da uzatmaya kadar kötüydü. çıkarken çok top kaybettik.

Umarım Adriano ve Q7nin durumları ciddi değildir.

Hayırlısı olsun. Ne diyelim. Lige konsantre olup işi bitirmeliyiz.

Basar dedi ki...

Beyler sakin, hayatimızda kaç kere çeyrek final gördük? Maçı da kazandık ayrıca. Roberto Baggio bile penaltı kaçırdı. Başımız dik. Oyuncularımıza helal olsun, canlarına sağlık!

QuaresmA dedi ki...

Fabri bile stoperlerden önce atmalıydı. Ayağı ikisinden de temiz.
Fabri'nin maç içinde ateş almasından ve rakibin tecrübesizliğinden dolayı penaltılarda maçı götürürüz diye düşünüyordum ama iyi attılar penaltıları. Biz de iyi attık ilk penaltıları ama onların kazmaları bizim kazmalardan daha iyiydi.

Neyse sağlık olsun, herkes iyi mücadele etti.

Unknown dedi ki...

@beagle
Dostum, Seba ile eş tutmuş filan değilim. Bahsettiğim ''veliahtı diye övüyoruz'' ifadesi de geneldir. Zaten veliaht görmüyorum. Düzelteyim :)

Taraftarlık hakkımı bu mücadeleyi gösteren takıma helal ediyorum ama turun buraya kadar gelip kaybedilmesinin yegane müsebbibi Fikret Orman ile Umut Güner'i oraya getiren Fikret Orman'dır. Kaçan penaltıları boşverin.

1) Mitrovic'in transferi açıkça komisyon işi. Umut Güner nakde sıkışmıştı.

2) Yetersiz/sakar bulduğumuz Ersan Gülüm neden geri gelir ve stoper bulduk diye kakalanmaya kalkışılır?

3) Bu yaştaki Tosic'le neden sözleşme uzatıldı? Hadi yedek kulübesi dedin, neden 3 senelik? Maaşı neden arttı? Benfica Napoli'de salaklaşmadığı için mi? Aynı Tosic, içerideki Benfica ve Kiev deplasmanında belini kırandır.

4) Rhodolfo-Marcelo-Tosic-Atınc varken Mitrovic ile Ersan transfer etmek? Rhodolfo/Atınç gidecek belli ki. Ersan kalırsa stoper rotasyonumuz doluyor :)

5) Olcay'ın son sözleşmesiydi; Kerim zaten mutsuzdu falan filan. Babel'i alıp ikisini birden yollamak, UEFA kupasını isteyen bir takımda kimin fikri? Yahu, Zidane bile kadrosuna bu kadar güvenmiyordur.

6) Sezer/Boyko/Aras... Fikret Orman her sene 'pırlanta gibi çocuk' diye şahsen transfer yapıyor. :) Sonra kiralık verecek takım bulamıyoruz adeta. Hadi Sezer kavga etti, Boyko alışamadı filan ama asıl bomba, güvenip Töre'ye yol verdiğin Aras. Nerede? Irkçlık yapıp yok mu sayıyor basınımız? :)

7) Gökhan İnler alındı da o kontrat ne lan? Sahi, Gökhan'ı kim istedi acaba? Atiba'yı yedekleyecek adam Gökhan mıydı? Ahh pardon, o da 'pırlanta gibi çocuk' nasılsa. Satış listesine koysana; talibi çıkacak mı acaba?

8) Atiba-Oğuzhan 11'de, Necip-Gökhan-Tolgay yedek kulübesinde :) Yanlarında titrek Tolga-Atınç-Mitrovic oluyor. Geniş kadroya bak :)

9) Takım (galiba bilinçli olarak) yaşlandırılıyor. Bunca gerzekçe hamlenin bir izahatı olmalıdır. GS sendromu yaşanabilir. Şampiyon kadrolarının çıkarana kadar ekmeğini yemek istediler ama kulübün posası çıktı.

10) Demba Ba? :)

11) Quresma'nın yıldız olduğu bir takımız. Bu bile başarılı denilebilir. Bu adamla bir takımın normal futbol oynaması mümkün değil. Quaresma ile hiçbir şey mümkün değil. Umarım Katar'da filan bir enayi bulunabilir. İyi futbolcu olduğunu düşünen varsa da, kusura bakmasın ama mesela Holanda Liginden tekrar başlasın futbol izlemeye. Bugün sakatlıktan çıktı filan tamam da yaptığı zırvalıklar yorgunluktan değil geri zekalılıktandı.

Transfer zırvalamasını asıl şimdi görün. Kanser bir yaz bizi bekliyor

EC dedi ki...

Tesekkurler Besiktas.. Tesekkurler Teknik Yonetim.. Tesekkurler Tum Futbolculara.. Burada, dunyanin her yaninda ve staddaki tum Besiktas taraftarina da Tesekkurler..

Ligi kazanip, 34milyon€ yu da alip, Sampiyonlar Ligine gitmek.. Eylul ayinda yenilenmis ve guclenmis kadroyla tam bir takim olmak.. Defolara ragmen buraya kadar gelmek basari..

Lutfen Besiktas ve Tum Ekibe sahip cikin.. Eniyisi onlar Turkiye nin..

Yorum Gönder

Ara