.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Aralık 2016 Pazar

Karne: Kasımpaşa 2 - 1 Beşiktaş


Goller: Cenk Tosun (31')
En iyi üç: Fabricio Agosto, Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Atınç Nukan, Kerim Frei, Vincent Aboubakar

Karne:

Şenol Güneş3.0
Beşiktaş3.7
Kasımpaşa5.6
Halil Umut Meler5.9


Fabricio Agosto5.5
Dusko Tosic4.2
Luiz Rhodolfo (86')4.3
Adriano Correia4.7
Gökhan Gönül5.3
Atiba Hutchinson5.3
Tolgay Arslan (78')5.3
Oğuzhan Özyakup4.2
Ricardo Quaresma4.3
Vincent Aboubakar (72')3.7
Cenk Tosun3.8


Kerim Frei (72')3.7
Atınç Nukan (78')3.2
Olcay Şahan (86')4.1


Takım Ortalaması4.4

Anket: 26 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


43 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

İhtiyacımız olan lig mağlubiyeti maalesef biraz geç geldi. Ne zamandır böyle bir tokat bekliyordum. Bunun gibi 1 tokat daha yersek Şenol hoca da biraz kendine gelir.

2ci yarı Oğuzhan Kerim değiştirse bile çok şey farkederdi. Dakika 70den sonra Kerim'i filan sokuyor oyuna. Hoca yenilmeyince fantastik değişiklikler yapmayı adet edinmişti. Al sana Atınç-Tolgay.

Cenk önde tek olmuyor. Abu kanatta hiç olmuyor. Abu önde, Cenk kanatta eh işte oluyor. Bunları sezon başından beri zorlayan hoca, kanatlarda Kerim/Aras/yeteneksiz Olcay'ı denememek için 4 tane göbek orta saha ile maça çıkıyor. Talisca gelinceye kadar işler ortaya karışık devam. O zamanda 4-3-3 oynarız herhalde.

Oğuzhan bu sene rezalet, Atiba sözleşmeden sonra yatışta. Selçuk inan gibi yan top yapmaktan hiç sıkılmıyorlar. Pas atıncaya kadar yazdan kışa geliyoruz.

Gökhan İnler-Tolgay 2lisini denemeli. Dikini oynayan adamlar lazım. Böyle yana yayarak yavaş yavaş oynayarak bir halt olmaz. Uçan bir kadromuz yok ama bu kadar kötü oynayacak bir kadromuz da yok.

Unknown dedi ki...

Geçen hafta ki Bursa maçında rakibi abluka altına alıp yarı sahayı geçirmememizin sebebi necip atiba orta sahasıydı.kasımpaşa maçında 1-0 dan sonra dikkat ettiyseniz rakip topu uzun süre ayağında tutabildi ceza sahamıza kadar gelebildiler.hemde bu takım kasımpaşa! Marcello nun olmayışı rakibin siyahi forvetini premier lig klasmanına kadar çıkardı maalesef.her topu aldı,tuttu,faul aldı,korner yaptı.demotive halimize,transfer,forvet sorunlarına değinmek diğer yazıların tekrarı olur.

BurkayJK dedi ki...

https://twitter.com/bztka/status/810185176047292418

Cenk Tosun artık fazla olmaya başladı. Kendisi Beşiktaş'ın sporcusu olduğunu unutmasın, taraftar hatırlatırsa üzülür.

Hidayet dedi ki...

umarım hoca talisca'yı oynatacağı mevki konusunda nettir. talisca kanatta, talisca forvet arkası, talisca defanstan top çıkarırken , talisca sirkte berber fil'e tıraş olurken... gibi fantastik denemeleri bitirmiştir kafasında. ön libero marcelo, sol bek olcay, kanat abou.. sıkıldık artık. cm/fm oynarken oyundan sıkılıp , anlamsız yaptığımız hamleler gibi hamleler yapmaya başladı hoca. sıkıldı mı nedir.

EC dedi ki...

Senol hoca hata yapti.. Futbolcular da isteksizdi ve 3 dk 2 gol yiyip dagildik..
ilk yarida 3 lemeliydik biz bu takimi..
Avrupa kupa maclari sonrasi, ritm tutmamasi, bosvermislik, Christmas in yaklasiyor olusu bence hepsi etken..

bazen "you take a step back to leap / jump forward"

oyle olacagini umit ediyorum, namagluplugun getirdigi stress kirilmasi da bitti.

biz isteyerek ve yardimlasarak oynarsak bu kazma Cenk i bile gol krali yapar bu takim..

devre arasi is bitirici bir golcu ile ben Sampiyon olacagimizi dusunuyorum..

Dun Gokhan Gonul e uzuldum, bence Oguzhan ile beraber en cok kazanmayi isteyenlerden biriydi sahada...

Kerim deki vurdumduymazlik, Quaresma daki lakayitlik ise olduruyor beni.. Quaresma ilk yari biterken bombos topla kaleye dogru gidecegine ve defans da arkasindaydi.. durdursalar kirmizi gorecekti rakip, gotu yemedi, durdu dondu ve topu kaptirdi.. depar atacak/kosu yapacak gucu yok sanirim Quaresma nin..

Merry Christmas to Quaresma All other Foreign Besiktas Players

YSY dedi ki...

Açıkçası yenilmek üzdü ama böyle bir rakibe karşı kaybetmek ayrıca koydu. Her şerde bir hayır vardır diye düşünüyorum. Umarım teknik ekip ve yönetim bu işlerden bir ders çıkarırlar. Her sene başakşehir ve kasımpaşa maçlarına puan kaybı yazmaktan da artık gına geldi. Bu işi halletmemiz lazım. Kazansaydık ligi koparmıştık bu hafta.

Ayrıca ben başkanın futbolcu izlemeye başladığından beri transferlerdeki başarı oranımızın ciddi düştüğünü düşünüyorum. Bilic dönemi transferler daha başarılıydı. Umut günerinde bu başarısızlıkta payı var bana kalırsa. Tutan iki tane transfer var onlarda caner ve talisca oldu. Onlardanda faydalanamadık ve birinden bu sezon hiç faydalanamayacağız.

Şimdilik büyük oranda ömer ve kerim gidecekler babel ise gelecekler listesinde. Umarım gomez geri döner ama bu olaylardan sonra ondan ümidi kestim tekrar.

Xell Sonic dedi ki...

+1'ledim :) süper..paylaşımınız için teşekkürler..kaliteli bir blogunuz var.. http://pvatukallar.blogspot.com/ ekibi olarak destekciniz.. :)

Basar dedi ki...

Birçoğumuz gibi ben de bu yenilginin hayırlı olacağını umuyorum. Geçen hafta Bursa karşısında izlediğimiz takım ile bu maçtaki takım arasında dağlar kadar fark vardı.

Kadromuz malesef kaliteli değil. Buna bu maçta hocanın formsuzluğu ve boşvermişlik de eklendi. Kasımpaşa bizi 1-0'dan 2-1 yenecek bir takım değil ama son yıllarda onlar da belalımız oldu.

Devre arası transferini iple çekiyorum diyeceğim ama artık yönetimin yapacağı transferden pek emin değilim. Babel'den ümitsizim. Stoperden önce forvet almamız gerektiğini düşünüyorum. Samet Kılıç adı geçiyor, heyecan verici bir isim. Bunun dışında Fransa pazarına bakıyoruz, buradan gelen oyuncular bizim ligde genelde tutuyor. Hayırlısı bakalım...

planck dedi ki...

Valla ben sanmıyorum ki bu yenilgi hayırlı olsun. Bu sene bu kadro ile düşekalka gidicez artık. Bu maç hocaya yazar tabi ama hocanın karaiplere fln gidip soft format atması lazım. Yönetiminde hocaya güvenmeyi bırakıp trabzon mantalitesinde transfler yapmaktan vazgeçmesi lazım. Babele yıllık 1.7M vermek ne demek. Yazın iyi oyuncuları yanlış teşhisle aldılar, şimdi teşhisi doğru koyup çöp adam alacaklar. Artık 6-7M basıp 5 sene yeri garanti adam almayı öğrenmeleri gerekiyor yoksa zor bu işler.

yilmaz dedi ki...

halen daha stoper arıyor olmamız beni delirtiyor. hakikaten şu stoper fetişizmi takımda pik yapmış durumda. Eldeki stoper rotasyonu gayet yeterli. Her sene 5 stoper gönderip 10 stoper alıyoruz değişen bişey yok. Sorun oyuncuda değil. Oynadığımız oyun stoperleri defolu gösteriyor. Bu ön kabulle yola çıkarsak bulduğumuz pozisyonları gole çevirecek forvet ve kanat forvet eksikliklerini gidersek yetecek.

Yeni sezonda, mourinho gibi defansif oynamayı seven bi hoca getirirsek o zaman bakarız stoper/defansif orta saha işine. Mevcut teknik direktörümüzün ne bi stoperi parlatma ihtimali var, ne de 10m€ bonservis verip alacağımız stoperle güvenli bir oyun oynatma garantisi var. Napoli'ye karşı, Napoli'de öndeyken kontra atak veren takıma istersen juve'nin geri dörtlüsünü getir, nafile.

@planck

Ben takımın kötü olduğunu düşünmüyorum bence gayet iyi bir kadro var . Babel konusunda maaş hariç bence gideri var . Hoca Cenk'i solda mecburiyetten oynattığına dair mesajı veriyor bir süredir. Abou'nun oynatılmasına dair bir baskı da var muhtemelen . Hoca Cenk'i de kesmek istemiyor bu da bütün sistemin aksamasına neden oluyor .

Oyun tek kanada ve merkezden zorlamalara kalıyor . Ortadan delmeye çalıştıkça akın bitiremiyoruz , çünkü sürekli ara paslar deneniyor ve bu ara paslar bir şekilde top kaybına dönüştükçe takım enerjisini topu geri almaya daha fazla harcamaya başlıyor . Bu da akın sürekliliğini sekteye uğratıyor . Orta saha oyuncuları daha geniş mesafede oynamaya çalışıyor . Kasımpaşa gibi kötü takımlara bile topla oynama imkanı vermeye başlıyorsunuz .

Bununla birlikte orta saha oyuncu özellikleri bakımından biraz fakir . Oğuzhan'ın kreatif ama defansif görevlerini çok aksatıyor , Atiba çok iyi alan kapatarak defanstan çıkmaya katkı veriyor ama pas menzili çok kısa ve uzaktan tehdidi yok , Tolgay açık ara takımda en iyi top taşıyan adam ( geçen sene Oğuzhan'ın mükemmele yakın yaptığı gibi) ama çok fazla pas hatası yapıyor ve ceza sahası çevresinde şutu olsa da tehdidi yok şimdiye kadar .

Sezon başında zaten konuşmuştuk golü kim atacak diye . Kanatlar atmıyor , forvet atmıyor , orta 3'lü atmıyor ee ? 2. olmamız büyük mucize şu anda .

Uzun süredir söylüyorum Talisca ve Aboubakar çok enteresan birbirlerini tamamlayan 2 oyuncu . Büyük resmi gören Beşiktaş taraftarı olarak bir plan dahilinde beraber alındıklarına hala inanmak istiyorum . Talisca ve Caner'in aynı anda devre dışı kalmasının hücum gücüne yaptığı etkiyi başka hiç bir ikili ile kıyaslayamassınız . Yani Oğzuhan ve Tolgay'ın aynı anda olmamasına eş değer bence . Zira bu sezonun planlarında ciddi faktör olacağını kanıtlamıştı ikisi de. Hücum sisteminin yenilenmesinde en önemli etkendiler. Şimdi arada sıkışmış Beşiktaş var . Direkt de oynayamıyor , ortadan da delemiyor . Doğaçlama opsiyonları azalıp üzerine Hocanın formsuzluğu eklenince ortaya çıkan sonuç bence görünenden çok daha iyi .

Neyse devre arası detaylı bir analiz yazarım fırsat olunca . Basket takımı da epey iyi gidiyor onlarla da ilgilenemedik :)

planck dedi ki...

Kadro isim olarak gayet iyi olsa da takım oturamadı abi. Talisca ve Caner olsa belki gruptan çıkmıştık belki liderdik vs ama geçen sene tad aldığımız ne oynadığını bilen takım yine olamayacaktık büyük ihtimalle. Kasıma kadar yeni hücum opsiyonları deneniyor, verkaçla ortadan delmek dışında c-d-e planları yapılıyor diye düşünmüştüm fakat aralık sonundayız ve a-b planlarımız dahi çalışmıyor. yeni plan üretememeyi yeni gelen oyuncuların sakatlıklarına bağlayabiliriz fakat geçen seneki planları kaybetmeyi buna bağlayamayız. işleyen plandaki 2 adamı kaybedip yerine muadili olmayan başka adamlar alınmasından kaynaklı bu. bir de biliçin çimento dökerek yaptığı takım formasyonunun artık erozyona uğramasıyla da alakalı sanırım. biliç zamanı da set oyunda hücum edemiyorduk yegane silahımız ön alanda baskı ile kapılan toplarda direk hücum idi. geçen sene bu plana tek pas verkaçla delme planı da eklendi. fakat bu sene 11den sosa-gomez-olcay ve hatta iso çıkınca bu planları göremez olduk. belki enerjiyi daha efektif kullanmak adına, belki yeni oyunlara uygun olması nedeniyle yeni plana geçildi ve içerde dışarda rakip fark etmeksizin her maç %60-65 topla oynayan bir takım olmak istedik ama bu planın santrofu abu mu olmalı?

hastati dedi ki...

aboubakar 2 gol atti, gomez de 3 gol atti...koca gomez...
sosa takiminda oynayamiyor...
ligimiz mi kotu...
gecen sene iceri dalan tore vardi,iyi kotu
sosa vardi, 10 numara diyor herkes ama; hep kaleden uzak, kacak yerllerde takiliyordu, ama dikine daliyordu tore gibi, rakip kaleyle ve rakiple mesafeyi acip hizlaniyordu; aniden tak tak, faul felan aliyorduk.
olcay vardi, al gulum ver gulum olcay. hep dogru yerde aslinda. duvarla paslasmak gibi olcayla paslasmak, topun nereye gidecegini pas atarken hesaplaman lazim.
bu sene ne oldu?
calimla karsiya giden Q7 var birtek, anladik, ama daha olumlusu nedir?
talisca buldumu atiyor(kacak sosa'dan ote), aboubakar hareketli, agresif (gomez baskaydi be abi...)
toplamda degisen tek sey kaleye callimla gidememek aslinda, fazladan faul alamamak gereken yerlerde.
topsuz oyunda ayniyiz aslinda, sampiyonlar liginde anladik aslinda; daha topsuz daha da iyiyiz. iyiyken gol yedik, haldir haldir(guya toplu) gol attik.
saglam talisca saglam sosa'dan daha etkili bence. aboubakar da gomez etkisi yapamaz ama heyecanlanmayan varmi izlerken, rakibi itiyor adam, zorluyor.
babel istememekte nedir? umarim gelir, kale arkasi sosa'dan daha iyi faul alir. ataklari da baglar birbirine bence. sadece kanat olmaz. Q7 olcay arasi bi adam almis oluruz.

QuaresmA dedi ki...

Bu takımda Bank Asya düzeyinde birkaç oyuncu var. Necip, Olcay, belki Kerim, nasıl döneceğine(?) bağlı olarak Veli. Ama bugün Bank Asya seviyesinde bile olmadığını, Bank Asya takımına karşı bile aksayarak gösteren bir futbolcu oldu: Abu.

Şenol Güneş bunu ne diye her maç 11 oynatıyor, anlamak mümkün değil. Hem bok gibi oynuyor, hem de madem geçen sene Quaresma'ya ayar vermek için yedek bırakıyordu; Dinamo Kiev maçında aptalca kırmızı gören Abu ne demeye kupa maçında bile 11'de?

planck dedi ki...

Fundamental eksikliğini yönetimin gözüne iyice sokmak içindir belki :) Bşr de q7 gibi egolu değil, ordaki olay q7nin kıçını yere indirmek içindi hazır elinde başka alternatifler varken.

beagle dedi ki...

Bence başkanın talebi. Kendini transfer komitesi başkanı da ilan ettiğinden 7 milyon euro ve belki sezonu batirdigini kabul etmek istemiyor. Oynattiriyor.

Bu gereksiz oynatilislardan tirsiyorum. Bonservisin alınmış adamla 3.3 arti prim arti vergiden 4 yil daha sözleşme imzalanmis olma ihtimali var. Böyle bir durumda anlaşma toplam maliyeti 30 35 milyon euroya yaklaşıyor. Sonrasinda arap milyarder kapisinda yatmayiz umarim.

Armagan dedi ki...

Sorun yeterince bir arada oynamamakta ve temel nedeni forvetlerin yetersizliği. Cenk'e kasımpaşa maçında çok sinir oldum, Abu zaten Allah'a emanet. Ya bir insan takımı top kapınca hiç bakmadan kaleye gider mi, en azından dön bir bak kontrol et. Bir ara 20-30 metre oldu çıkmaya çalışırken. Gorende hızlı hücumda top gelse atacak sanar. Oturmuş hücumda zaten stoperin arkasına saklanıyorsun bir bok yaptığın yok affedersin, hadi gelen hava toplarını gole çevirsen o da yok. Rakiplerinden daha fazla orta yapıp bir şey yapamamak teknik ekibi rahatsız etmiyor mu?(en basiti bu hafta fenerin 2 katı orta yapmışız,18-36ydı yanlış değilsem). Fabri olmasa bu yıl birkaç maçta net madara olmuştuk yani o haldeyiz.

Oyunu hala geçmişten gelen alışkanlıkla çok güzel yığabiliyoruz ancak bal yapamayan arı gibi o top ceza sahasına etkili giremiyor veya girse bile rahatlıkla kaçırılabiliyoruz. Ki daha bunlar rahat zamanlar, rakiplerin 3-5 puan gerinde sabitlenmiş,kafan rahat. Son haftalarda ayaklar titreyince bu plansızlıkla ne olacak acaba? 2 maçta hakem eyyam yapsa yamulcak haldeyiz, psikolojik olarak da demotive haldeyiz.

Şunu da diyeyim bize oyuncudan çok plan lazım. Yılmaz'in dediği gibi savunma kadrosu son zamanların en iyilerinden, sağ bek olmayan sezonlardan geldik. Alınacaksa pivot forvet al, Talisca'yı koy yanına. Sola da idareten,altını çiziyorum idareten çünkü seneye ne oynacağımız da belli değil, esas mevkisi sol açık olan, geçmişte üst düzey ligde oynamış, baskıyı kaldırabilecek birisini al (Tahminim Aras olsa bu kadar hissedilmezdi, sakatlık olmayan bir 2017 dileğiyle..)Haydi hayırlı tıraşlar.

Dipnot: Gonul isterdi ki sol kanadı çözelim, forvet işini halletmiş olalım gelecek senenin kadrosunu yapalım yavaştan. Hem şansızlıklar hem bazı garip transferler önümüzü kapadı. Başka sezona artık.

Zaitsev dedi ki...

** Böyle al gülüm ver gülüm orta sahada kendimizi eğlendirdiğimiz sürece bir halt olmaz. O kadar nazlı pas atıyoruz ki rakip pası atmadan pasın atılacağı bölgeyi kapatabiliyor.

** Bu takımın şu halinde her türlü Kerim oynamalı.

** Her türlü gol yiyoruz. O yüzden hocanın oyuncu tercihlerini gözden geçirmesi lazım. Bu sene top kesmeyi de unutan pas özürlü Atiba, Kara Murat gibi tek başına 10 kişinin üzerine giden Cenk, uykucu Oğuzhan ve kazma Aboubakar'ı sayı olarak azaltmalıyız.

Defans önünde dikine oynama potansiyeli yüksek Gökhan İnler ve Tolgay(Oğuzhan) denenebilir. Kanatlarda da Q7+Kerim ile daha kreatif ve dikine giden bir orta saha denenmeli. Önde de Talisca Aboubakar ile kadro tamamlanabilir.

** Forumda Aboubakar mevzusu geçen seneki Q7 mevzusuna döndü. Geçen seneki yorumları al Q7yi sil Aboubakar yaz ana fikir aynı neredeyse. Neden alındı faydasız falan filan.
Oyuncu sene sonuna kadar bizimle, yaşı genç, kazma filan ama bakınca da eldeki en iyi forvet. Bu oyun yapısıyla Gomez'de bir halt yapamazdı.

Bu adamı derin topla koşturacaksın. Hızlı oynayacaksın. 26 gol atamaz ama (Babel alınır ve Talisca dönüp oynamaya başladığı zaman) arkasında oynayanlar çok gol atarlar onun boşalttığı yerlerde.

**Cenk önde tek oynadığı zaman kayboluyor. Duvar olamıyor. Direk ve boş koşuları yok seviyesinde. O zaman ileri giden her top geri dönüyor. Cenk şu ana kadar 5 penaltıyla 10 gol bulmuş. 2ci yarı savunmalar sertleşip kapanınca Cenk penaltı harici attığı o golleri de atamaz. Hamle oyuncusu rolüne geri dönmeli.

** Genç oyuncuları da düşünmeliyiz. Bence sol beke Tosiç'i zorlayacağımıza Sedat'ı orada oynatabiliriz. Çok daha faydalı olacaktır. Eslem'de ortada Necip'e oranla daha iyi bir tercih.

beagle dedi ki...

Gomez, Canerle başlanmış sezonda 20 golü şimdiden bulmuştu. Santraforun ne kadar önemli mevki olduğu ve oyunda çok etkili olduğunu anladığımızda çözüme daha yaklaşacağız. Oyunun şekline, rakibin seni ne kadar yıprattığına, diğer adamlarının hücuma katılımına vb.
Misal Almeida korkuluktu Gomez santrafor...

Bir de bu adamı Beşiktaş'dan gönderenden çok razıyım. Sopayı gördüğündeki gibi tez çıksın futbol dünyamızdan:
http://www.hurriyet.com.tr/burak-yilmaz-bu-kez-de-kaza-yapti-40313132

QuaresmA dedi ki...

@ Zaitsev

Abi biz Adanaspor muyuz da derin topla Abu'yu koşturabilelim? Türkiye'deki maçların 80-90%'ında rakipler çok defansif oynuyor, defansı da mümkün olduğunca kaleye yakın kuruyor. Abu sırf oynasın diye o kadar dar alana derin top mu deneyelim illa? Ayrıca Abu kısa mesafede o kadar da çabuk değil bence.

Hadi diyelim derin topla karşı karşıya bıraktık, onları da eline yüzüne bulaştırıyor genelde, atamıyor.

Beşiktaş'ın birinci forveti olan topçudan şu özellikler beklenir: Sırtı dönük oynama, ayakla ve/veya kafayla duvar olabilme ve oyun içine gerekirse geriye gelerek girme, beleş golleri atabilme ve hücum pres. Burak Yılmaz'lık (derin toplarla aralara kaçma) ana amaç olarak beklenmez çünkü o alanı Beşiktaş forveti bulamıyor. Elbette bir forvet bunların hepsini yapamaz ama Beşiktaş'ın birinci forveti bunların en az yarısını yapabilmeli. Abu hücum pres dışında hiçbirini yapamıyor. Maliyeti eleştirilen Mustafa Pektemek de yarı maliyetle aynısını yapardı.

Hidayet dedi ki...

@ zaitsev

bütün yorumların katılıyorum. özellikle abou konusunda. bu adamı ilk resmi maçına benfica karşısında çıkardı şenol güneş. benfica maçında oynayan adam geldi ligde yedek başladı ,83 .dk larda oyuna girdi . napoli maçındaki golleri olmasa yine zor oynatırdı. bu paraya beşiktaş'ın birinci golcüsü olur mu ? geçen yıl gomez gibi biri varken olmaz. fakat cenk hiç olmaz. bu adam daha bu yıl geldi ? peki diyelim ki ,oğuzhan da bu yıl gelmiş olsun , ne düşünürdük. ya olcay hakkında ? adam (oğuzhan ) sağdan sola uzun top atarken, yetiştiremiyor, kornerler keza. yetiştirmeye çalıştıklarında da kalecinin aut vuruşu gibi iki ayağı yerden kesiliyor. niye bu abounun cl de attığı goller yok sayılıyor anlamıyorum . sezon başında oğuzhan'ı ,berbat oyunu sonucu oyundan aldığı zaman eleştiriliyordu , hoca ? hani ne veriyor oğuzhan. olcay berbat oynarken , "ne yapalım daha iyisi elimizde yok , topsuz oyun...." bla bla deniyordu. e peki aboubakar'ın daha iyisi elimizde var mı ? sezon sonu yönetim daha iyisini alırsa çeker gider. hiç olmazsa cenk gibi palavradan penaltı almaya çalışmıyor. adam adımızı çıkardı bu sene. millet dalga geçiyor. adamın penaltı golleri, diğer gollerini geçti . insan atmaya utanır.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Bu oyun hızıyla sen öne kimi koyarsan koy 20 gol atamaz.

@ QuaresmA

Burak Yılmaz Galatasaray'da da o koşuları yapıp o golleri atıyordu. Topu hızlı oynarsan o pozisyonları bulursun ki geçen senede herkes kapanıyordu ama kaptığımız toplarla hızlı çıkarak goller buluyorduk/bulabiliyorduk. Bu sene ne o hız var ne de paslaşma ritmi. Pas atıncaya kadar mevsimler değişiyor orta sahada. Top yay civarı birisine gelince herkes duruyor.

Aboubakar bu arada senin saydığın işlerin çoğunu da yapabiliyor. Bir Gomez mi değil ama her zaman Gomez bulamazsın. Zaten sayılı var onlardan.

Ben Aboubakar muhteşem bir forvettir demiyorum ama eldekilerin en iyisidir. Takımın arka tarafı ve hocası dökülürken bütün ihale forvete yıkılmaz.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Hay agzini opeyim be abi. Hizli oynamanin sadece anadolu kontralarindan olusmadigini sahane ozetlemissin.

Abou'ya ben de cok kufur ediyorum da oynamasi gereken de o. Gerekirse her mac 90 oynamali. Ki sene basinda da Abou'nun oldugu yerde Talisca ondan cok atar ve gol totalimizi arttirir demisligim var, hala sonuna kadar arkasindayim.

Huzeyfe dedi ki...

@Zaitsev
Ben mevcut diziliste Atiba'dan vazgecmek gerektigini dusunuyorum. G.Inler-Necip-Oguzhan/Tolgay orta sahasi denenebilir. Ama boyle oynamak icin iki kanatla oynamak lazim. Oyunu genisletip orta/uzun mesafeli paslarla hizli cikmayi denemeliyiz bence artik. Ortadan yapamiyoruz cunku.

sadrazam dedi ki...

Aboubakar a kötü dememek için cenk ile mukayese ediyorsunuz.Ayıptır, yapmayın. Hem ayrıca o paraya öküz alınırdı.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Hocam Abu boştaki adama ayak içi pas bile atamiyor. Kafa vuramiyor, boştaki adama top indiremez, top istopu yok, boş kaleye de vurmasi şüpheli. Yok dediğim herşeyi %10 falan ihtimalle yapabiliyor. Bir arkadaşın aktardığı benzetmeyle Zar atışı gibi.

Yapabildiği tek şey savunma arasinda toptan kaybolmamasi. Gomezin Gsi değil biraz benzetirsen dribling falanla Bobo'dan ışık bulabilirsin. Daha uzagi zorlarsan Suleyman Youla'ya da biraz dersin.
Aslinda taa eskilerden FBli Oulare en çok benzediği oyuncu. Iorfa'dan bir çıt daha iyi.

Konusuyoruz ama Gomez'in ceza alani yerleşimi, arkadaslarina servisi, ortadan bir saniye öncesinde markajcidan kurtuluşu... abi hiç alakasi yok, zorlamayalim burayi.

Kontraatak oynayacak bir takim olsaydik, Gomez'den bile daha gerekliyi tartisabilirdik. Bambaşka tipler ve bize uygun olmayani Abu.

QuaresmA dedi ki...

@ Zaitsev

Burak golleri atıyordu ama eldeki forvetleri o olduğu için ve başka türlü gol atamayacağını bildikleri için takım öyle oynuyordu, Burak da tek opsiyon olduğundan bir miktar gol atıyordu. Ama varlığı başka gol opsiyonlarını yok ettiğinden dolayı genele vurduğunda takımı aşağıya çekiyor ve taraftarı çıldırtıyordu.

Takımın paslaşma hızının düştüğü konusuna katılıyorum. Ama takım tıkır tıkır top yapsa bile Abu'dan başka, daha olumlu bir sonuç çıkmaz. Abu girdiği pozisyonların 20%'sini gol yapıyorsa, hala 20%'sini yapardı. Attığı gol sayısı da, kaçırdığı gol sayısı da artardı.

Abu saydıklarımı nasıl yapıyor yahu? Beleş golleri atamıyor, hava topu alamıyor. Hava topunda temel sıkıntıları var. Orta yapılıyor, izliyor veya erken/geç zıplyor. Hava topu konusunda Nobre bile Abu'nun yanında Jan Koller kalır. Sırtı dönük oyunu yok diyemem ama pas tercihleri iyi değil, kısacası kara delik vazifesi görüyor.

Eldekilere bakında eğer transfer gelmeyecekse Cenk oynar, lamı cimi yok. En azından hiçbir şey yapmasa bile gol atabiliyor.

can dedi ki...

1- Abu'nun transferi bir yonetim hatasiydi.
2- Besiktas'in verili oyununda Abu faydali olamiyor. Bkz 1
3- Abu'ya verilen ucret fahis seviyede. Bkz 1
4- Oyundan ve harcanan paradan bagimsiz olarak da cok acik ki anahtar nitelikteki bazi ozellikleri Besiktas gibi bir takimin golcusu olmasini saglayabilecek seviyede degil. Bkz 1
5- Cenk, tek forvet oynadigi maclarda Abu'yu bile aratti. Gunes'in Abu'da israri bundan. Dogru cozum devre arasinda iyi bir santrafor almak ama elinde 3,5 milyon euro arti puan basi alan adam varken nasil kimi alacaksin? Bkz 1

beagle
Youla tamam da, Abu'yu Bobo'yla kiyaslamani eski bir Bobo sever olarak hakaret kabul ediyorum. Acikcasi Brezilya kendin pisir kendin yelerinde asiri kilo almadan onceki tay gibi Brezilya U21 Bobo'su Abu ve Cenk'in toplamini cebinden cikarirdi. Bu arada Bobo'nun su anda 31 yasinda olduguna inanabiliyor musunuz? Saka gibi!

carlito dedi ki...

Bobo brezilya değil de avrupa'lı olsaydı, yani avrupa mantalitesiyle yetişmiş, kendine bakan bir oyuncu olsaydı belki gene Beşiktaş'tan ayrılır, ama çok daha büyük yerlere giderdi.. o derece büyük golcülük yeteneklerine sahipti.. daha 30una gelmeden sürünmeye başlaması çok yazık gerçekten :( aboubakar ile kıyaslanamayacağı konusunda ben de hemfikirim..

şu an tartışmaya kapalı olması gereken bir şey varsa, o da en büyük özelliği skorerliği olan bir santrafor alınması gerektiğidir.. bize bitirici lazım yani.. mümkünse kafa toplarına da hakim olmalı, zira kanatları da az kullanan bir takım değiliz, Q7'nin onca ortası boşa gidiyor..
evet Abu'ya dünya para gömüldü ama olan oldu artık.. o verilen 3,5 milyonu bu sezonun zayiatı olarak görüp, eldeki bütçeyle alabileceğimizin en iyisini devre arasında almak zorundayız, yoksa şampiyonluk gittiği takdirde bunun mali hasarı çok daha yüksek olur.. gerekirse diğer transferlerde tasarrufa gidilebilir.. (bu arada babel bitmiş sanırım, hayırlı olması dileğiyle)

BJK4EVER dedi ki...

Medyadaki cikan haberlere bakarsak transfer konusunda hic dogru adimlari attigimizi dusunmuyorum.
Gecen transfer doneminde transferlerden cok memnun kalmistim cogu kisinin aksine (gecikmis olmasi elbette ortada, ama bu ffp kiskacinda rahat hareket etmek imkansiz, aksam pazarina kaliyorsun).
En buyuk sikinti bence Aboubakar olacakti; hem kalitesi, hem maliyeti hem oyuncu karakteri itibariyle takimimiza hic uymayacagini dusunuyordum. Hatta o gunlerde keske Bony, Huntelaar, Luiz Adriano, Eto'o gibi oyunculara yonelseydik diyordum, ama olmadi. En buyuk karavana da maalesef Aboubakar oldu bekledigim gibi.

Simdi devre arasi cikan transfer haberlerine bakiyorum; daha da dehsete kapiliyorum.
Bence net 3 transfere ihtiyacimiz var:

1 Kaliteli ve gol vurusu iyi bir santrfor.
2 Iceri kat eden ve gol vurusu iyi, kaliteli bir sol forvet.
3 Alternatif solbek.

Bunlarin disindaki tum transferler bence gereksiz olur. Ha, gelelim yonetimin dusunduklerine (haberlerden ve aciklamalardan yola cikiyorum):

1 Stoper. Fahis hata olur bence. Stoper ikilimiz Tosic-Marcelo. Ikisi de ilk yarida iyi bir performans sergilediler ve uyumlular. Gecen senenin sonundan itibaren beraber oynamalari tesaduf degil. Ha, buraya net kalite arttiracak, CL seviyesinde lider bir oyuncu alalim dersek bu dusunceyi anlarim ve hatta desteklerim. Ama baska bolgelerde acil ihtiyac varken, hala ffp elimizi baglarken ve elimizde sadece lig ve Avrupa Ligi kalmisken boyle bir transfer simdi olmaz, anca sezon sonu olur. Adi gecen oyuncu Manoel Messias. Bonservis bedeli sanirim az olmayacak (en azindan 1 milyon degil) ve uzun sureli bir sozlesmeye imza atacak. Hem takima birsey katmayacak, hem ilerideki transferler icin kadro siskinligi yaratip elimizi kolumuzu baglayacak. Adami aldik, sampiyon olduk. CL'ye Manoel-Rhodolfo-Marcelo-Tosic ile mi gitmek istersin? Istemezsin. Transfer yapmak istersen yer var mi? Yok. Neden? Cunku salak gibi Manoel'i aldin devre arasinda. Ki not olarak duseyim; seneye FFP kalkacak (maksimum zarar barajini gececegimizi var sayiyorum) ve olasi CL+sampiyonluk gelirleriyle cok iyi bir transfer butcesine sahip olacagiz. En azindan planlama boyle olmali.
Kaldi ki stoper transferi sanki savunmadaki sorunlari cozecekmis gibi geliyor nedense yonetime, ama oyle birsey yok. Her mac gol yememizin nedeni bence oyun tarzimiz ve maclarda asgari 20 dakika yasadigimiz inanilmaz konsantrasyon kaybi. Golleri de cogunlukla berbat oynadigimiz bu donemlerde yiyoruz. Tezimi dogrulayacak mac FB maci; 90 dakika konsantrasyon, defansif bir oyun anlayisi ve verilmemis 1 net pozisyon yok neredeyse. O zaman sorun stoper kalitesinde degil net olarak.

2 Babel deniyor. Oyuncu tarzi olarak dogru oyuncu, dogru mevki ve serbest su anda. Mantikli gozukuyor. Ama uzun vadeli sozlesmeyle alinacaksa ve soylenildigi gibi 2 milyon euro vs maas alacaksa hata olur. Seneye CL'ye Olcay-Babel-Frei ile mi gideceksin? Olmaz. Hadi direkt o kalitede bir adam alacak bir butcemiz yok dersek anlarim. O zaman kiralik bir oyuncu bakmak gerekir. Kadroyu yine gereksiz oyuncularla sisiriyoruz ve maas butcesini eritiyoruz. Ama serbest oldugu icin ve tam ihtiyacimiz olan tipte, ustelik formda oldugu icin burada cok buyuk bir sorun gormuyorum bile (diger noktalara nazaran).

BJK4EVER dedi ki...

3 Nedense solbek hic gecmiyor. Adriano sakatlansa bittik resmen. Beck orada idare bile edemez, hakikaten cozum degil. Tosic ise solbekte rezil ve oraya kaydirsan bile stoperde bosluk yaratip uyumu bozuyorsun. Olcay vs gibi cozumlere deginmeyecegim bile. Buraya kiralik gecici bir cozum sart, cunku herseyden once sayisal eksiklik var.

4 Forvet konusu cok muhim. Bence gol vurusu iyi, kaliteli bir golcumuz olsa su an bambaska bir konumda olurduk. Aboubakar patladi, yapacak birsey yok. Ama mutlaka bir oyuncu sart oraya, cunku boyle sezon gitmez. Kritik derbilere cikacagiz ve o maclarda oyle 8-10 pozisyona giremezsin. Dusme hatti 2. yarida karisacak, olumune savunma yapacak takimlar. Gecen sene bu tur maclari Gomez sayesinde cogunlukla kayipsiz atlattik. 1 tane kacirsa 2.sini atiyordu ve mac cozuluyordu. Aboubakar'la olmayacak iste. Ama buraya alinacak oyuncu mutlaka Cenk ve Aboubakar'in net ustunde, geldigi an formayi kapacak bir oyuncu olmali. Tartisilacak oyuncu gelse zaten huzursuz olan ve zorla oynatilan Cenk daha buyuk sikinti olacak. Kaldi ki Omer'e de harbiden yazik. Aboubakar yerine o oynamis olsaydi ilk yari boyunca ve ayni performansi sergilemis olsaydi coktan bir Anadolu takiminda bulmustu kendini. Soylemeden edemedim. Eto'o veya Luiz Adriano gelse formayi kaparlar ve iyi bir performans gosterirler bence.

5 Bazi yerlerde orta saha/general ihtiyaci vs dillendirilmis, ama hala elde Tolgay ve Oguzhan varken ve Talisca donecekken luks olur bence. Orta saha rotasyonu en azindan ligi kaldiracak kadar yeterli bence.

Zaitsev dedi ki...

@ QuaresmA

Galatasaray Burak ile 2 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper kupa kazanmış 3.5 senede. 1 tane de lig 2ciliği var. Epey aşağı çekmiş takımı. 3.5 sezonda ligde atılan 228 golün 65'ini atmış, 21 tane de asist yapmış. Aboubakar'ı gömmek için Burak'ı gömmeyelim. Galatasaray'daki Burak'ın da dahil olduğu sorun Trabzon'dan gelen topçuların gruplaşmasıydı.

Cenk 22 maç 11 gol 2 asist(5 penaltı). Aboubakar 19 maç 5 gol 1 asist(penaltı yok).

Ben hala elimizdeki en iyi uç oyuncusunun Abu olduğunu düşünüyorum. Takımın orta sahası geçen seneki gibi oynarsa işler değişir. Hızlı oynamadığımız sürece öne Messi'yi koysanız farketmez. Geçen sene takımın oyunu Gomez'e 26 gol attırdı. Benim dediğim budur. Yoksa Aboubakar çok kötü diyerek hemen yönetime faturayı kesmek kolay ;)

Babel transferi bitmiş sanırım. Forvet arkası Babel/Kerim + Talisca + Quaresma'yı bozmadan oynamalıyız 2ci yarı. Zaten her türlü gol yediğimiz için efektif oyuncu sayımızı arttırmalıyız ön bölgede.


planck dedi ki...

Stoperi hoxa istiyor mayıstan beri istiyorum almadınız artk alın ulan diyor. caner döneceği için solbekte şişkinlik olmasın diyorlar solbek düşünmüyorlar. Stoper konusunda katılıyorum, ivanoviç ismi geçiyor sadece ona fit olabilirim. Genç isim alınacaksa kanata alınması gerekir, stopere her zaman tecrübeli avrupanın 5 büyük liginde iyi istatistik yapmış adamları almak lazım. Marcelo küme düşen takımdaydı mesela ama havatopu ve uzuntop konularında lig 1.siydi. Forvet kesin alınmalı eto ile 1+1 bence en mantıklısı olur. Abu afrika kupasına gidecek kaç hafta olmayacak lig uefa kupa cenk ömer ikilisiyle geçmez.

beagle dedi ki...

Yorumlari bazen net cümlelere baglamak lazim

@Can ve Carlito
Bobonun savunmaci sirtindayken oyuna devam edebilme meziyetini benzettim. Yoksa ilk devreyi 2 golle bitirmek uzere olan durumunu değil. Bobo cok daha ilerideydi haklisiniz. Ama onun limiti de 15 goldü.

@Zaitsev
Elestirmenin dışında adamin oynaması gerektigine de katılıyorum. Talisca sakatlanmasaydi Q7 Abu Talisca ilginç olacakti.

@Planck
Bilinsede uzerine bastirmak gereken çok önemli tespit: Cenk ve Ömerle ikinci yari geçmez. Santrafor lazim!!!

turgay dedi ki...

İrfancan gibi potansiyeli yüksek bir oyuncun Başakşehire gidiyor oluşu bizimse 33 yaşındaki Q7ye 2+1 yıllık kontrat veriyor oluşumuz gerçekten enteresan. İlk aklıma gelenler gönül-inler-adriano-Q7-Tolga-atiba gibi oyuncuların 30yaş üstünde ve minimum 3yıllık kontratları var. Şimdi Babel gelecek deniyor ona da 2,5 yıllık kontrat verilecekmiş. Gün geçtikçe yaşlanan kadromuz var. Bence transfer politikasını gözden geçirmek lazım

can dedi ki...

Bugun yonetimden yapilan aciklamalar bu transfer doneminde de kadroyu guclendirmeyen transferlerle kulubun 10 milyon eurosunun cope atilmasi politikasinin istikrarli bir bicimde surdurulecegini mustuluyor.

Orman'in, Besiktas'a muthis katki veren Sezer'den beri surdurdugu, Boyko ile zirveye vardigi yetenek avciligini surdurmesi en buyuk guvencemiz. En azindan Ukrayna'ya filan giden THY business koltuklarindaki doluluk oranlari dusmuyor.

Babel'le anlasma buyuk basari. Her ne kadar imza parasi filan deve yuku para dokecek olsak da Kasimpasa'da buyuk basarilara imza atmis bir futbolcuyu takimda gormek kim istemez?

33 yasindaki Q7 ile 2,5 sene sozlesme icin anlasmak ise adeta dusman catlatiyor. Umarim maasini da arttirmayi ve 15 sene de opsiyon koydurmayi da basaririz.

Scouting ekibimiz de Kolombiya'ya kamp kurmus. Yeni Pedro Francolar da yolda. Umarim bu sefer 1.70'in altinda stoper buluruz da savunmamiz onlarca yil guvencede olur.

...

Kac kisinin emek vererek yaptigi kadroyu gotuyle bozmak, scout'miscasina kulubun parasiyla ulke ulke futbolcu izlemek icin gezmek, sabah aksam tuyu bitmemis yetim edebiyati yapip, kulubun parasini kendi egosunu tatmin etmek icin carcur etmek... Neyse ki bunlar bizim yonetimde yok.

Basar dedi ki...

Yazması üzücü ama Başakşehir'in transfer politikası bizden daha iyi. Cengiz'i, İrfancan'ı alacağımız paraların çok üstüne ya futbol hayatının sonuna gelmiş oyunculardan 4-5 adet alıyoruz ya da Abu gibi faydasız adamlara korkunç paralar yağdırıyoruz.

Bu işler neden bu kadar zor anlayamıyorum. Menemen sezonundan şampiyonluğa kadar kan, ter ve gözyaşı ile elde ettiğimiz bütün kazanımları bir sezonda heba etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Halbuki ivmeyi yakalamışken 10 yıl üste koya koya gitmemiz gerekiyordu. Fahiş fiyatlı sözleşmeler ile düşük performanslı emekli oyuncuların sayısı artıyor. Tecrübesinden faydalanacağın böyle bir adamın olur, hadi bilemedin 2 adamın olur ama sayı artarsa takıma faydası olmaz. Dikkat etmezsek kendimizi bir anda bir Demirören sezonunda buluruz! Bu sene öyle böyle gidecek ama önümüzdeki yıldan gerçekten endişeliyim.

yilmaz dedi ki...

gol sıkıntısı çeken takım, irfan can gibi adam 2 m€'ya başakşehir'e giderken kimleri izliyordu hakikaten merak içindeyim. Cengiz'i geçtim, o tip oyuncuları kapacak kadar vizyonumuz zaten yok da, yıllardır süper lig'de gelli bi standartın üstünde top oynayan genç bir futbolcu üstelik de 2m€ bonservisi varken nasıl düşünülmez?

İşin demirören sezonlarına kadar gideceğini düşünmüyorum (ya da öyle diliyorum) ama şenol güneş dönemiyle beraber transferde çok ciddi bir politika değişikliğine gidildi. Oyuncuların iyi/kötü olmalarından ziyade, geri dönüşü olmayan adamlar alındı takıma. Tekrar paraya çevrilebilecek iki adam alındı, ikisi de kiralık zaten (Abou, Talisca)

Şu transfer haberleri ve mevcut kadro ile gelecek adına plan kurmak çok hayalperestlik gibi geliyor bana. Elimizde tek bi silah var o da bu sezon şampiyon olmak, sendeleye sendeleye de olsa bu sezon şampiyonluk şart.

yilmaz dedi ki...

bu arada, ülke olarak öyle bi gündemimiz var ki keşke tek derdimiz aboubakar olsa, babel olsa, kiev'den yediğimiz 6 gol olsa.

Şunca kıyamet arasında, hükümet işi gücü bırakmış maç organizatörlüğüne soyunuyor. Gerekçesi de zaten bakmakla yükümlü olduğu şehit ailelerine bağış toplamak. Ama ne hikmetse organizasyona nasıl bilet alınacağını kimse bilmiyor.

dominic molise dedi ki...

tek napoli taktigini denesek mi diyorum.

fabri-
gg-marcelo-tosic-adri
ati-tolgay-ozi
babel-etoo-talis

ne dersiniz?

sadrazam dedi ki...

@Yılmaz
Amaç zaten sen ben bilet alıp organizasyona destek olalım değil.
Amaç ölen kişiler üzerinden siyasi rant elde etmek. Maalesef Beşiktaş yönetimi de bunun için biçilmiş kaftan. Yoksa sen hiç geliri hayır cemiyetlerine bağışlanacak bir organizasyon biletlerinin ücretsiz dağıtıldığını gördün mü?

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

İBB talip olursa bonservisi 2 milyon avro, yıllık ücreti 500-600 bin avro olur. 3 büyük isterse bonservisi 5-6 milyon avro, yıllık ücreti 1.2-1.5 milyon avro civarı olur. Bknz Ozan Tufan. Valencia 3 milyon avro verdi, Fenere 7ye gazladılar.

Türkiye yerli oyuncu piyasası böyle maalesef. Gurbetçi piyasasını da bozdu renkliler. Tolga Ciğerci Almanya'da muhtemelen aldığının 4-5 katına imza attı GS'ye. Türkiye içi ancak sözleşmesi biten topçu alınır.

Vasatın üstünde bir yabancı oyuncuyu tapusuyla beraber ya 28-29 yaşından sonra ya da 17-18 yaşında getirirsin bu ülkeye. Genç oyuncuya sabır yok bu ülkede. Bruma'yı tefe koyup yolluyorlardı az daha. Kiralık filan kotardılar işi. O zaman kalıyoruz 30 yaş civarı topçulara. Onları da bonservissiz alıp 2-3 sene verim alırsan ne ala.
Fener 31 yaşındaki Skrtel'e 5.5 milyon avro, 32 yaşındaki RVP'ye 6.5 milyon avro bonservis verdi. Allah'tan öyle paralar vermiyoruz o yaş grubuna.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev haklısın, ama önceleri yapabiliyorduk bunu. Oğuzhan, töre, kerim'in aldığı ücretler, cenk'i bedavaya alabilmemiz gibi. Mesele sadece ücret değil de sanki böyle bir çalışma hiç yapılmıyormuş gibi gözüküyor.

Yorum Gönder

Ara