.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Aralık 2016 Cuma

STSL 16 Beşiktaş - Gaziantepspor


Tarih: 24 Aralık 2016 Cumartesi, 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar (BJK 6g 1b -m - GS 2g 7b 3m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin , Anderson Talisca  , Aras Özbiliz   / -

Cezalı Oyuncular : Adriano / Elyasa Süme , Alpay Kocakli

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

25 Yorum:

sports guy dedi ki...

6-4 aliriz.


Saka saka.

Gol atarsak opup basimizin ustune koyariz :)

carlito dedi ki...

bugün rahat kazanacağız telaşa lüzum yok.. umarım rakipler de puan kaybeder bu hafta, araya güzel bir giriş yaparız..

BurkayJK dedi ki...

Aboubakar'dan hattrick beklediğim maç.

yilmaz dedi ki...

@Burkay JK tek golüne fitim :)

beagle dedi ki...

Maçtan önce CL marşı çalarsak belki...

xiyar dedi ki...

abou, nartallo, yonetim, yetersiz, 3.5 milyon, kazma, nobre, transfer...

BurkayJK dedi ki...

Neden ısrarla soldan oynadığımızı anlamıyorum.

diope dedi ki...

saha içinde sanki çok komik yayılıyoruz. ya ceza sahası önünde kalabalıklaşıyoruz o yüzden orası çok yoğun oluyor. biraz daha akıllı oynamaları lazım. cenkin zamanlama hatası devam ediyor. abu bal yapmayan arı gibi. gol attığına bakmayın. tolgay olmadık yerde top kaptıryor. kronik oldu. oğuzhan gayet iyi. rdolfo dan bi cacık olmaz. q7 bildiğiniz gibi. neyse ilk yarı biterken yazdım bu yazıyı. benden sonrakiler ikinci yar ve maç ertesi zamanda yazarlar genel kanıyı.

planck dedi ki...

ilk yarı 17 orta 1 isabet.

hayalet dedi ki...

Rhodolfo dönene kadar mevsimler değişiyor. Rakip takımın forvetiyle koşuya başlıyor ve son vuruşu seyrediyor.

Mayor dedi ki...

Oguzhan bu sezon uzerine dusen gorevi en az yapan adam takimda tartismasiz.
17 mac, 2 gol, 1 asist, acayip kotu pas yuzdesi
ve penalti ozurlu.

Barreto dedi ki...

Bu takımı izlemek resmen işkenceye dönüşmeye başladı. Bi Oğuzhan'ın çıldırması eksikti o da bugün tamam oldu. Samet'in feda takımını izlerken daha çok keyif alıyorduk. Şu durumda takımın neresini tutsan elinde kalıyor, Fabri hariç. Kabız futbolu oynuyoruz. Devre arasında ne kadar düzelecek bakalım.

Unknown dedi ki...

Laubalilik,beceriksizlik ne ararsan vardı bu akşam.abartmıyorum 3 puan gerçekten mucize gibiydi...
Şenol hoca acaba disiplinsizlikle alakalı bir uyarı yapacak mı?

sports guy dedi ki...

Tepedeki ilk yorum bana ait, sanirim ustune de baska bi sey eklemeye gerek yok :)

delgado dedi ki...

Rezalet :) Kim ne anlatırsa anlatsın, bu sene şampiyonlar liginde rezil olmaktan (kısmen olduk da zaten) Barcelona'nın olduğu gruba düşmeyerek, Mitrouglu'nun 3-0'ken o golü kaçırmasıyla, Napoli deplasmanında da biraz ballı günümüzde olmamızla kurtulduk. Başkan, yönetici, teknik heyet görmüyorsa taraftar ne yapsın? Hoş zaten taraftarın insiyatifinde olsa Demirören gibi birini getirip her gün yıldız transfer yapalım diye bağırırlar. Hakettiğimiz ülkede hakettiğimiz gibi bir takım karşımızda, hatta daha bile iyisi diyebilirim.

czeslaw dedi ki...

@delgado

hocam söylediklerinin geneline katılmakla birlikte, ben bu 3-0'dan yapılan geri dönüşe saygı duyulmamasına pek anlam veremiyorum. mitroglou'nun kaçırdığı topun da etkisi var, ama bu geri dönüşün örneği beşiktaş tarihinde yok; tersten olanları saymazsak. hatırlayıp gülümsemek yerine, her kritik anda "ama mitroglou atsaydı..."ya bağlamak anlamsız.

bunun yanında taraftar takımın geldiği noktayı unutmuş gibi görünüyor. fabri'ye penaltı kullandırtmaya çalışan, hazırlık maçında futbolcu ıslıklayan güruhun sesi iyice yükselmeye başladı. yarın "çıldırt bizi başkan"ı duymaya başlarsak da şaşırmam.

penaltı meselesinde de oğuzhan ne düşündü bilmiyorum, ama cenk-quaresma'nın bu kadar abartması maçın tadını iyice kaçırdı. cenk bir nebze de, quaresma'nın o sıradaki tavırları beni çok rahatsız etti. 33 yaşında, takımın en kariyerli oyuncususun. neden taş koymaya çalışıyorsun ki? atmak istiyorsa bırak atsın. motive edip arkadaşlarını sakinleştirmesi gereken adam ortalığı velveleye veriyor. oğuzhan'ın hatalı olduğunu düşünüyorsan da soyunma odasında karşına al konuş, gerekirse hocaya şikayet et.

bu da geçen seneki antep maçı: http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/3/gaziantepspor-0-4-besiktas-mac-ozeti

özeti dk. 2'den itibaren izlemekte fayda var. oğuzhan form durumu olarak 3 maçtır alev alıyor, maçın en kritik anında frikikten de atmış ve skor da yine 1-0. sonra da penaltı oluyor. o takımla bu takımın arasındaki fark ne?

sanırım camia olarak şampiyonluğu çok abartmışız.

BurkayJK dedi ki...

Haftalardır penaltıları Cenk kullanırken bugün Oğuzhan'ın kullanmasının nedeni nedir? Nedir abi biri söylesin. Bir takımın penaltıcısı bellidir. Ne amatör işler ya... Bana göre tüm penaltıları Oğuzhan kullanmalı da neyse.

Penaltı kullanılmadan önce Fabri diye bağıran herkesin a..na koyayım!

(Bu blogda ilk defa küfür ediyorum sanırım, kusura bakmayın)

Zaitsev dedi ki...

Bu yapılan şımarıklıktan başka bir şey değil. Takımın penaltıcı sahadayken penaltıyı o atar. 2-0/3-0 öndeyken dakika 80 küsur de penaltı olur alırsın atarsın. Maç 1-0 ise gidip topu alıp penaltıyı ben atacağım diye tutturamazsın. Halı saha maçı yapmıyorlar. Profesyonel sporcu bunlar. Q7 ile Oğuzhan ters pozisyonlarda olsa forum/TV programları karışmıştı kesinlikle :)

İşin ilginci bu hareketleri kimin yapmasını beklersin? Q7'nin. Bu sene resmen roller değişmiş. Q7 akıllı uslu, Oğuzhan/Cenk/Olcay efendiler ayrı havalarda. Cenk'in 2 yarıda da kaçırdıklarının açıklaması yok. Resmen penaltı olsa da atsam derdinde adam :)

Bu karmaşa sayesinde maçın kötüleri de kendilerini kurtardılar yine. Rhodolfo rezalet bir oyun oynadı. Gol yemeden bunun olması iyi oldu. Marcelo tatile çıkmış kafa olarak. Rhodolfo o kadar kötüydü ki o hiç belli olmadı. Atiba yine kötüydü. Koşamadı kesemedi. Sevimli hayalet gibi gezinmeye devam etti. Tolgay yerine o çıkmalıydı.
Cenk hamle oyuncu olarak kullanılmalı. Olmuyor. 88 dakika oyunda kalması bence Kerim'e hakaretten başka birşey değil. Zamanlaması tek doğru değişiklik Beck'in oyuna girmesiydi.

Devre arası çok iyi zamanda geldi. Mental olarak iyice düştük. Bazı oyuncularımız fizik olarak da bitikler. Babel ve Talisca'nın gelişleri skor katkısı yaparak toparlanmamızı sağlayacak. En azından arka direğe orta yapıldığı zaman orada olabilecek adamlar bunlar.

Emrah dedi ki...

Vay arkadaş! Ondan sonra taraftar neden tribünlere gelmiyor. Bu soğuk havada, hastalıktan tam çıkmamış halimle iki saat yol tepip tribüne geliyorum. Bizim efendiler bütün maç boyu yan pas geri pas atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Cenk Tosun bir tane çapraz koşu yapmadan maçı bitirdi galiba. Herkes statik durup 3 metre ötesine yan pas yapıyor. Maçın adamı Aboubakar'dı. Böyle oynasın yeter. Maç boyu hareketliydi, top ezmedi, golünü attı. Atiba tamamen bitmiş. Eskiden de hücumda yoktu ama top kaybetmezdi bugün kaybettiği toplardan iki tane pozisyon verdik. Eee sen top da kaybedeceksen ne anlamın kaldı Atiba? Tolgay öyle iyi böyle iyi dedik. Koca bir ilk yarı bitti ne golü var ne asisti. Bal yapmayan arı diyeceğim arılığı da yok. Her maç kaptırdığı toplardan pozisyon veriyoruz. Rhodolfo ağırlıkta son raddeye gelmiş. Çok da hızlı olmayan 99 numara, her pozisyonda madara etti Rhodolfo'yu, sağından atıp solundan geçmeler, 5 metre geriden gelip geçmeler... Oğuzhan'ın şut 20 üzerinden 3 falan. Q7 hiçbirşey oynamadı. O da galiba ilk yarıyı sıfır golle kapatmış oldu. Sözde ofansif oyuncularımızın gol sayısı (aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum) Oğuzhan 2, Tolgay 0, Q7 0!!! Marcelo'nun daha çok golü var Tolgay'dan, Quaresma'dan. Şampiyonluğa oynayan takımın haline bak. Bir de penaltıda ben atıcam diye birbirlerine girdiler. Sanki 3-4 fark atmışız da ben de gol atayım derdindeler. Cenk ne güzel atıyor işte, bırak atsın adam. Penaltıyı bile kaleye yetiştiremiyorsun be adam.
Offf çok olumsuz konuştum galiba ama takımdaki laçkalığa sinir oldum kusura bakmayın.

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

@carlito

Hocam 3-0'dan maçı çevirmeye elbette saygı duyulur tabii ki, 20 yıl sonra bile mutlulukla yad edilir. Ama hocamız iki Benfica maçını da "ilk yarı kötü oynadık, ikinci yarı çok iyiydik" diye açıklarsa bundan sonra 3-0'ı da çevirmeye imkanımız olmaz, yeni 8-0'lar görürüz. Kiev gibi gelmeye hali olmayan ölü bir takımdan gol yer ikinci golde de ceza sahamızda hızlı oyuncularını bekimizle yalnız bırakıp bir şekilde golü yeriz, gerisi zaten yokuş aşağı. Bu ligde zaten olağanüstü bir durum olmazsa güle oynaya şampiyon olunur. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde bırakın başarıyı, düzenli bir şekilde katılmak hatta rezil olmamak için yenilgiden de galibiyetten de teknik heyet ve yönetim dersler çıkarmak zorunda. Bugün Başakşehir kadar bile kompakt oynayamıyorsak, futbolun doğrularını ortaya koyamıyorsak yazık bize. Başakşehir'in neden oyun olarak diğer takımlardan 3-4 kat önde, bizim ise 2 kata yakın üzerimizde olduğunu söyleyeyim. Hakem adamların yüzde 100 golünü yedi, Abdullah Avcı hakemi bile anmayarak geliştirmeleri gereken yönleri olduğunu, asıl hataların kendilerinde olduğunu söyledi. Sırf bu yüzden şampiyon olma olasılıklarını bizimkinden fazla görüyorum. Bizde aynı hatanın yarısı olsa, üç büyük takımın da hocaları, yönetimleri, taraftarları ağlamaktan bir hal olurdu. Aynı şekilde transfer yok hocadan/taraftardan şikayet, sakatlık var şikayet, hakemden fikstürden şikayet. Acaba yönetim ve teknik heyet kendilerini geliştirmek, futbol bilgilerini genişletmek ve sahaya yansıtmak, daha fazla oyuncu taramak adına neler yapıyorlar? Yani görevlerini ifa edebiliyorlar mı? Ben maalesef kuşkuluyum.

İlk yarıda bir pozisyon var, deliye döndüm. Yanılmıyorsam kaybedilen bir top sonrası kendi köşe gönderinde Antep'li oyuncu baskı görüyor, bir 5-10 saniye kadar topu ayağında tutuyor. Bizim oyuncular ise topu kapmak adına ciddi bir baskı yapmıyor, ancak duran oyun olduğu için takımın hücumdan savunmaya geçişi tamamlayıp pozisyona oturmasını bekleriz. Fakat Antep'li oyuncu baskıdan korkup topu öylesine şişiriyor, bombeli şekilde havalanan top defans ve ortasaha hattımızın arasındaki çelimsiz ve güçsüz İlhan'ın önüne düşüyor, çevresinde bir oyuncumuz bile yok.

Bunun gibi onlarca an sayarız. Dörtlü defans + iki önlibero ile oynayıp set oyununda bunların arasına 10-15 tane ara pası yemek Avrupa kupalarında gruplara kalmış herhangi bir takımın başına gelecek şeyler değildir. Şenol hocanın hücum anlayışı yaratıcı oyuncularını serbest bırakmak ve özgüvenlerini oluşturmak üzerine kurulu, bu bir yere kadar işe yarıyor tamam. Ancak onun dışında hücumda modern futbolun gereklerini yerine getirmede ve savunmada hocanın taktik bilgisinin çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu eksiklik maruz görülebilir. Ancak futbolda da Amerikan futbolundaki gibi savunma/hücum koordinatörü rolünde yardımcı antrenörlerin teknik kadroya katılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapan takımlar var. Ama kulübün bütün scouting/altyapı işlerini bir yöneticiye teslim eden, ben futboldan anlamam deyip maç izleme ve oyuncu tarama görevini kendisi yerine getiren, 4 yıl önce kurumsallaşma sözü verip bugün bunları unutan başkanın bunu yapmasını mümkün görmüyorum. Tabii Demirören'den sonra buna da şükür.

YSY dedi ki...

Ben penaltı olayında q7 nin psikolojik etkisi olduğunu düşünüyorum. O kadar ısrar edince ozzy nin üstünde baskı oluştu. Herneyse büyütmemek lazım. Aslında gönlümden abunun atması geçtiydi, bu maçta bana kalırsa da iyi oynadı.

Kanat işi tamam. Bir stoper birde forvetle toparlarız işi. Kafama tek takılan talisca 10 numara işini kurtabilecek mi ? Birde solda adriano tek kaldı, onun performasının sürekli iyi olması gerekiyor.

Tolgay sizcede iyi gibi görünen ama aslında iyi olmayan bir oyuncu izlenimi yaratmıyor mu ? Sürekli ağır kalıyor, motive değil, geç karar veriyor, delici araya pas pek yok, kritik yerlerde top kayıpları yapıyor ama buna rağmen ayağı yumuşak olduğundan ve birkaç çalım top kontrolüyle birşeyler yapıyormuş gibi görünüyor. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor, belki başka nazarla bakan arkadaşlar vardır.

Geçen hafta yenilmeseydik lider kapatıp geçen seneyle aynı puanı toplamış olacaktık. Hadi bu sene daha ağır maçlar oynadık geçen seneyle aynı sayılırız diyelim ama gol sayısı kötü. Bu forvet hattıyla lig bitmez.

YSY dedi ki...

Scouting mi ? Ne scouting i yahu ? :)

Beşiktaş'ta scouting=Fikret Orman ve private jet ile uçan kankileri :)

carlito dedi ki...

@delgado

czeslaw yerine bana cevap yazmışsın sanırım :)

Dualarim dedi ki...

Bende kendimce bir blog hazırladım inceleyip yorum yapmanız mümkün mü teşekkürler Dua

Yorum Gönder

Ara