.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Aralık 2016 Perşembe

STSL 15 Kasımpaşa - Beşiktaş



Tarih:  17 Aralık 2016 Cumartesi 19.00

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler ( BJK -G 1B -M / KS -G -B -M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Franck Etoundi , Eray Birnican / Caner Erkin , Anderson Talisca , Aras Özbiliz

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

46 Yorum:

carlito dedi ki...

çıkacak 11 tahminimce böyle olacak, lakin bursa maçında olumlu bir görüntü vermesi nedeniyle diziliş şöyle olsa fena olmaz sanki:

---------------fabri----------------
--g.gönül--rhodolfo--tosic--adriano-
---------------atiba----------------
-------tolgay---------Oğuzhan-------
--------------quaresma--------------
--------aboubakar----cenk-----------

Q7 o pozisyonda ne yapar kestirmek zor tabii (talisca gelince tam onun yeri olur) ben çıkması muhtemel kadroyu düşünerek böyle yazdım, orada Kerim sürprizi de görebilir..
bana kalsa Q7'i ileri ikiliden bir tanesinin yerine kullanıp, orta sahaya Necip veya İnler'i eklerdim.. geçen hafta Necip-Atiba-Ozzy-Tolgay baklava dörtlüsüyle rakibe top göstermemiştik, hatta 2. yarıda Ozzy ilk defa önde de etkili görünmüştü..
bu sistemde önlü arkalı kanat oyuncularına da çok ihtiyaç olmuyor zaten, Gökhan Gönül sağ kulvarı tek başına kotarıyor, Adriano ise aynı enerjiye sahip olmasa da tecrübesiyle idare ediyor şimdilik.. tabii Quaresma benim yazdığım dizilişteki gibi oynatılırsa bu sistemi bozan adam olur mu, orası meçhul.. bu tip denemeler için belki biraz geç kaldık ama sonuçta en doğruyu bulmak için denemeye devam etmek zorundayız..

skor ne olursa olsun bir şekilde kazanmayı becermemiz gereken kritik bir maç.. haftaya içerideki maçın rahat geçeceğini düşünüyorum, o yüzden bu haftayı kayıpsız geçersek ocak ortasına kadar kafamız rahat demektir...

hayalet dedi ki...

Renkli ağlamaları başladı. Umarım doğrama olmaz. Adamlar bizimle alakası olmayan maçta bile bize laf söyleme telaşındalar. Ekranlardaki sözde futbol gurularıda gs'yi gazlama derdinde.

planck dedi ki...

tam tartışmaların ortasındaki hakemi vermişler maça. bu kadar erken fifa kokartını hak ediyor mu görücez.

son maçta q7 ortada kötü gözükmedi bana, baklava için ideal. 2-3-1 olacaksa son 20 dakika ati ozzy / q7 eslem olcay / cenk de görmek isterim, eslemin tek paslarıyla sol kanat işler hale gelebilir.

bu arada necip yine sakatmış sanırım.

Unknown dedi ki...

@planck
ben hakemi beğeniyorum.genç bi arkadaş.
hafta içi beyanatlar,kollanıyorlar yaftaları,mahmut uslu çıkışları,kokart meselesi vs.vs.birde tartışılan hakemin cüneyt çakır olması.belki cüneyt bu hakemin idolüdür bilemeyiz.
Bu baskılardan etkilenmez ise başarılı maç yönetir diye düşünüyorum.

İnşallah bu maçı hakem ile alakalı bir problem olmadan kazanırız.bu kollama lafları pek hoş olmuyor.!!

turgay dedi ki...

necip sakatmış. inler necipi keser unutturur derken tam tersi olmaya başladı. inler ve abou bizim sisteme oturtamadık.

kasımpaşa bu puanı nasıl aldı anlamış değilim. normalde çok rahat yenmemiz gereken bir takım. ilk golü ne kadar erken atarsak o kadar çabuk maçı bitiririz diyorum. marcelonun olmaması dezavantaj olabilir bizim için. frei ile bu maça başlasak çok daha güzel olur.

sports guy dedi ki...

Hakem fena degil yalniz cok kart sever bir arkadas. Sonlara dogru 10 kisi kalirsak sasirmam sahsen.

sports guy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Planck'ın Eslem önerisi önemli. Kupa maçında Şenol Hoca kenara çekip daha girişken/sağlam olması şeklinde haşladıktan sonra hem faul yaptı hem top oynadı. Özellikle PTT ligi kasaplığından geçmiş adamlarla kora kor mücadele etmesi süperdi. Hazır iyi oynamışken zinciri kırmamak lazım. Momentum yakalayınca durmayacaksın.

Maçlarını mümkün olduğunca izleyen biri olarak U21'de topu Oğuzhan Aydoğan'dan iyi kullandığını, o sebeple daha çok 6-8 oynadığını belirteyim. Selçuk İnan stiline en yakın adamımızdır. Atibanın yokluğunda ise savunmadan topu emanet alacak adamdır. 10 numara sevdasına yok etmeyelim lütfen.

@Carlito
Hocam orta saha sertliği/caydırıcılığı sağlamayıyoruz Atiba-Oğuzhan-Tolgay grubu ile. Neciple baklavanın olayı biraz da oydu. Onların yerine şu oynasın önerim de yok ama sistemin bu tip bir eksiğini bekliyorum. Belki Eslemi biraz daha yetiştirdiğimizde necip yerine kullanabiliriz.
Geçen yıllarda Gökhan Töre'nin, Belözoğlu tipi oynamaya başlayıp merkezde oynamasını ve bu sistemi istiyordum. Gol atmayan kenarlar yerine, bindiren bekler ve gerekirse kenara kaçabilecek merkez oyuncularla baklava ve tabi çift forvet.

planck dedi ki...

beagle, sence eslem belözoğlu fiziğine gelebilir mi? bu haliyle, hele ki bahsettiğin gibi ortasaha sertliğini sağlayamıyorken, göbekte oynamayı kaldırabilir gibi görünmüyor. çapraz bağ kopartmışlığı da var üstelik.

beagle dedi ki...

Planck
Eslem daha sert oynar mi dersen altyapida oynadigi rol itibariyle belli oranda defansif vizyonu var ve güçlü bir çocuk. Genelde yaninda daha fizikli bir kesiciyle oynayip topu ondan alip oyunu kuruyor, risk alinan anlarda tek onlibero da kalabiliyor.

Tolgay'dan aylar sonra kopartti. Cabuk döndü, pek izini taşımıyor. Ama Belozoglu tipi degil bence. Selçuk İnan a daha yakin tarzi.
En onemlisi kötü giden bir maça girdiğinde takimda olumlu birseyler degistirebiliyor. Misal çok yetenekli Mertcan Aktaş da bu etki yoktu.

Belizogluna donersek bence Töre de yildiz tozu var ve Belozoglu etkisi yaratacak oyun vizyonu ve kötü cocukluk da. Umarim bir hoca birkac ay onu iceri çeker de görürüz.

QuaresmA dedi ki...

Babel de gelirse eğer; elimizde Q7 hariç bir dolu rotasyon kanadı + forvetten devşirilen kanatlarımız olacak. Seneye Gökhan da dönünce inanılmaz bir sayısal fazlalık oluyor ama Gökhan'ın nasıl döneceğiyle de bağımlı olarak; hepsini toplasan 1 kanat ediyor mu tartışılır. Kerim, Olcay, Aras, Gökhan, Cenk, Ömer, Abu vs. Şu takıma kaç sezondur banko oynar diyebileceğimiz Lens çapında kanat almadılar gitti. Q7 de ilk alındığında rotasyon kanadı gibi alınmıştı üstelik. O da gelecek sezon 34 yaşında. Bu seneki kadar ayağına bakamayacağız. Belki bu sezonun ikinci yarısında bile su kaynatabilir.

sports guy dedi ki...

Bence orta sahaya bir adam daha alip baklava denilen ancak benim kanatsiz 4-2-2-2 olarak sahaya yansidigini dusundugum bursa macinin ikinci yarisindaki sistemi a plani haline getirebiliriz. O sistemin tek handikapi q7nin nerde oynayacagi olur, ki onu da hafif forvet arkasi oynatarak bir seyler denedi senol gunes kayseri macinda.

Talisca geldiginde ileri ucta talisca-abou ile arkalarinda atiba-inler-tolgay-ozzy, veya tolgay ozzy ikilisinden biri yerine q7 ile bu tarz varyasyonlar denenebilir.

Benim gordugum su ki, o unlu orta saha presini yikmak icin 3+1 orta saha oynamamiz gerekiyor bizim. Yoksa vitesi kuvvetli maclarda topu ileri tasimakta asiri zorlaniyoruz. Quaresma'yi bu sene cogumuz begeniyoruz mesela, ama sunu soylemeden gecemem, quaresma'nin bu kadar ovgu aldigi bi takimda derin problemler vardir.

Neyse, nasilsa senol hoca aksama yine sol acik cenk oynatir benim bu tum yazdiklarim da bos bi beyin firtinasi olarak kalir.

Kagit ustunde cok kolay mac aslinda, ama kolay kart cikaran hakem+duran top disinda gol uretememe sorunu hafif bir irkilme yaratiyor bende.

Bakicaz artik.

beagle dedi ki...

Halis ozkahya hakemlik ve Ndoye finishing 0 girmişler karakter oluştururken.

Trabzon yararlanamiyor ama Castillo çok acayip karistiriyor rakibi. Mehmet Ekiciyi de GSnin ucuza kapatmasina engel olmaliyiz.

Bir de Visca bugünün parasi ile 5-6 milyon Euro hak ediyor. Babele para varsa az kasip Kerim üzerine para ile zorlamak lazim.

Basar dedi ki...

@beagle tamamen Katılıyorum. Bir arkadas gurubumla 1,5 yıldır Ekiciyi allim diye yazisiyoruz.

Babel yerine Visca fikrine de benzer bakıyorum. Kerim + Pektemek + para

beagle dedi ki...

Bana kalsa Kerim + Pektemek + Olcay hatta Aras da olur. Maaş tasarrufundan kendini öder transfer :)

turgay dedi ki...

Süper Scout ekibi aman Başkan oyuncu seyrediyor vay efendim Metin Albayrak şu maçta bilmem ne sonra babel deniyor. Arkadaş madem paran yok dersin ki kardeşim biz makul adam arıyoruz paramız yok ama sen kalkıpta böyle reklam peşinde koşarsan babel hayal kırıklığı yaratır. Allah aşkına babel gibi adama 1 milyon imza 2,5 yıl sözleşme senelikte 1,5 milyon para teklif ediyorsan paran da var zamanında demektir. Babel gibi gamsız bir oyuncuyu alana kadar Kerim'e süre ver gençleri monte et. Fark yaratacak takımı sahiplenecek oyuncu alamıyorsan alma. Gözümüzün önünde oynadı adam takip de ediyoruz bu paralar sokağa atılacak paralar olur. Yarım sezon+1 yıllık 1milyonun altında bir kontrat ancak verilir babele deportivo da ne alıyor da bizden imza parası+2 milyon istiyor ? Fikret Başkan reklam peşinde koşmak yerine adam gibi sportif direktör getirsin planı programı olan o seyretsin oyuncuları. Önder Özen'i beğenmem ama o buradayken herşey planlı gidiyordu en azından. Bir tane adam şart oraya yoksa Başkan'ın kankileriyle hovardalığa gider gibi fotoğraf çektirip özel jetlerle adam seyretmeye gittiğini takip etmeye devam ederiz sonra da abou gibi babel gibi adamlara dünya para verildiğini görürürz

QuaresmA dedi ki...

Ekici bizim işimize yaramaz, gereksiz transfer olur. Gereksiz kalabalık yaratır ve ya süre alamaz ya da süre almayı hak eden başka bir oyuncunun süre alamamasına sebep olur.

Visca ise gerçekten üst düzey bir oyuncu. Sezon sonunda Oğuzhan satılırsa yerini doldurur.

BurkayJK dedi ki...

Baklava oynuyoruz ama Quaresma orada olmuyor. Bence uzatmadan kanatlı sisteme dönelim. Bu sayede farkı açabiliriz. Ayrıca orta sahada oynayıp da defanstan top almaya gelmeyen kalmadı.

Cenk'in rakip yarı sahadaki gereksiz faullerini ne yapacağız bilmiyorum.

beagle dedi ki...

Quaresmanin isimligi kirmizi yaniyor. Stamina %10, adami surunduruyoruz. O da bizi. Iki maçtır ondiregi geçmeyen kornerler mesela.

Baklava rakiplere ters gelip, bizim saçmalamalarimizi bir nebze örtüyor. Devreyi fazla cozulmeden kapariz da iyi kanatlari olan bir takim bizi çok feci eder.
Gerçekten rakip ceza alani etrafina kadar gelip, atağı çarçur etmemiz birkaç sezon önceki guçsüzlugumuze denk. Talisca yetmez bu zaafi çözmeye.

Hakem genç Cüneyt Çakır hallerinde. Bir anda cekiveriri kirmiziyi penaltiyi. Bu adamin maclarinda 1 farka yatilmaz. Saldirirsan hakem kararlari da lehine olur. Maçı koparirsin.

Armagan dedi ki...

Ceza sahasi onunden sonraki metreler tamamen dogaclama, at q7'ye orta acsin tarzinda geciyor.

carlito dedi ki...

Quaresma gene insanı fıtık eden maçlarından birini oynuyor! Takım geçen sezonki gibi çok güzel tik tak paslarla hızlı hücuma çıkacakken top ona geldi mi berbat ediyor herşeyi. Sanki tek derdi topu ayağında olabildiğince çok tutup rakibin kendisine yetişip faul yapmasını sağlamak! Sanki hangi takım çok faul alırsa o maçı kazanıyor sanıyor! Emin olun golü attığımız kontraatakta da top Quaresmaya gelse piç ederdi hücumu.. Umarım Kerim girer yerine.. Onun dışında takım hiç fena değil.. Özellikle uzaktan sık sık şut denemeleri görmemiz güzel.. bir aptallık yapmazsak alırız bu maçı..

Hidayet dedi ki...

abou denis berkamp gibi döndü :)) inişallah maç da döner

sports guy dedi ki...

Bunlar hep ben kolay mac olur dedim diye oluyor. Eminim artik.

Cavid Nazım dedi ki...

Bu takımdan bu yıl bir halt olmaz. Net forvetini verip yerine saatçi alırsan, sosanın yerini de idare etmeye kalkarsan olacağı bu.

Ekrem35 dedi ki...

Yenilmek değil de bu takıma yenilmek koyuyor. Oynadığımız en kötü rakip nerdeyse.

beagle dedi ki...

Kendi ceza alani önündeki skimsonik aşırtma çalımı ile oscar Abu sıçara gitti.

Takimi 10 kişi oynatmasindan ve yedekleri kötü sectiginden, skor donunce far görmüş tavşana dondugunden, mansiyon da Şenol Güneşin oldu.

Ense de kapkara. Bekleyenlerimiz oldugu üzere son 10 maç skor durumumuz evlere şenlik. Kapat kapat. TV8 de beyin yiyen bir reality bul. Bugün yorumlar çekilmez...

Şaka gibi maç.

Hocaya yazar bu başka bir açıklaması yok .

Ne yapmak istediğine dair en ufak bir fikri olduğunu da sanmıyorum zaten . Bu değişiklikler tamamen panik halinde yapılmış , ne kağıt üzerinde , ne sahada hiç bir mantığı yok . İleri top götürebilen tek adamını çıkarıyorsun , ceza sahasına girecek adamın yokken 3 tane kanat oyuncusu var , rakip kontraya dönmüşken dünyanın en ağır stoperini oyuna sokuyorsun filan nereden tutarsan tut elinde kalıyor . Bu kadar kötü bir takımdan 2 gol yemeyi başarmak zaten başlı başına ayrı bir yetenek .

İnşallah hayırlı yenilgi olur demekten başka birşey gelmiyor elden . Bu maçta oynadığımız gibi devam edersek kalan 2 maçta devreye 4. filan gireriz ancak .

glorfindel dedi ki...

Haftalar önce takım kazanırken ne oynuyoruz anlayamıyorum demiştim. Şimdi anladım takım hiçbir şey oynamıyor. En son set hücumdan ne zaman gol attık hatırlamıyorum. Bu kadar pozisyon üretmekten aciz bir takım olamaz. Bütün maç sağ kanat bomboştu. Resmen 2016 yılında, Şampiyonlar Ligi seviyesi görmüş bir takım sağ kanadı boş oynadı. Takımda ayağı top yapan tek adam Tolgay'dı, antrenörümüz onu da çıkarıp uzun boylu stoper aldı oyuna. Maçın çoğunluğunda gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Hidayet dedi ki...

hakikaten şu takıma yenimek olmadı. sen iyi başla , golü at, sonra oyunu ver.. niye ki. gol yemeden devre arasına gir. iki tane yiyiver. geçen yıl bu maçları sosa alıyordu. atıyordu frikiği bitiyordu iş. q7 -oğuzhan- tolgay-cenk-abou.. yapamıyorlar sosa'nın yaptığı işleri. belki talisca yapacaktı, o da yok malesef.

cenk-abou ikilisinin de hücum gücüne bi katkısını görmedim bu güne kadar. peki sonradan oyundan cenk mi çıkmalıydı abou mu ? cevap abou çıktıktan sonraki hücum gücünde. yahu hocam bu cenk tek başına olmuyor, stoperlerin arasına giremiyor. kayseri maçında abou'nun attığı golü hatırlıyalım. cenk oradaki stopere çarptığında yere inmişti. gol attı diye mi cenk çıkmıyor. yoksa penaltı olur da atar diye mi ? hakikaten formayı alacak direk giyecek transferlere ihtiyaç var.

turgay dedi ki...

‪Rakibi hoca küçümseyince sonuç normal. Takım gol atmasın diye yapılan değişiklikler gördük. Önce hocanın toparlanması lazım.‬

Unknown dedi ki...

Quaresma'nın artık kontak kapatmasıyla, pek fazla üretemedik ve hocanın anlamsız değişiklikleri ile ilk mağlubiyetimizi aldık. Ayrıca kazanmayı da hak etmedik. Her şeyden önemlisi kötü bir takıma karşı kötü futbol oynadık.

5 dakikada yediğimiz 2 golle maçı verdik ve oyuncular 20 - 25 dakika oyuna konsantre olamadılar. Adamlar da maç boyu kaleyi tutan tek şutları ile bizi 2-1 yenmeyi başardı, bu da çok enteresan oldu.

Kanat forvet Babel bizim sorunumuzu çözer mi, belki gol sayımızı arttırır ama oyunumuzu nasıl etkiler tartışılır, çünkü bence önceliğimiz takımın saha içi organizasyonunu sağlayacak bir lider. Geçtiğimiz yıllarda o liderliği birileri yükleniyordu ama bu sezon o yok. Mesela Benfica maçında 45 - 60 arasında goller gelinceye kadar Adriano o liderliği göstermiş, Cenk de eşlik edince takım uyanmıştı. Bu maçta da Adriano çabaladı ama eşlik eden maalesef yoktu.

Haybeden giden 3 puan. Umarım aramayız.


carlito dedi ki...

bir aptallık yapmazsak alırız maçı yazdım, 5 dk sonra 2-1 oldu, hay çenemin bağını... hele 2. gol evlere şenlik.. adamların 1 isabetli şutu 2 golü var, gel de çıldırma..

hocanın kabahatine ben de katılıyorum.. özellikle tüm dönen topları toplayan Tolgay'ı çıkartması anlaşılır gibi değil.. Atınç ne maksatla girdi anlamak zor..
aslında 2. golden sonra sağlam bir baskı da kurmadık değil.. bu dakikalarda orta sahayı geçen haftaki gibi Necip veya İnler ile dörtlemek düşünülemez miydi?
ama sonuç olarak ben bu yenilgiyi golcüsüzlüğe yazarım arkadaş.. geçen seneki 3-3lük kasımpaşa maçında 2-1 yenikken Sosa'nın asistiyle Gomez'in attığı golü hatırlarsınız.. işte o pozisyonu gene yaratabiliyoruz ama o golü ve benzerlerini atacak adam yok takımda.. bu maçta yeterince fırsat yakaladık ama takımdaki kalite bu kadar.. devre arası en acil gereken transfer forvet transferi, sonra da stoper.. kanatla falan hiç uğraşmasınlar.. tabii fikret orman'ın futbolcu seyrettiği bir ortamda gelecek oyuncuların da ne derece kaliteli olabileceği muamma.. sahi fikret orman hangi vasıfla oyuncu izliyor, ne gibi bir futbol geçmişi var pardon?

off of, iyi ki bir maç için bu haftayı atlatın sonra rahatız dedik, hemen patladınız be.. yenilmezlik bir yerde bitecekti de, şu dandik kasımpaşa'ya karşı, geçen sezonun kopyası bir maçla bitti ya, bunu sindiremiyor insan :(

iyi ki devreye erken giriliyor, biran önce içerideki son maçı da oynayıp lig arasına girelim, değişmesi gereken çok şey var..

czeslaw dedi ki...

bence mağlubiyet hayırlı oldu. hem baskı kalktı, hem de gerçekleri görmüş olduk. sinirlendim ama üzülmedim.

abou golcü değil, yetersiz, takımla uyumsuz; ama çıktığı dakikadan itibaren rakip yarı sahada kimse ne yapacağını bilmiyordu. takım kontağı kapattı resmen. bence sonra hoca da saçmaladığını anlayıp atınç'la duran toplardan medet ummaya çalıştı. sol tarafı felç etti, biraz sonra atiba'yı da geri çekip 3 kenar oyuncusuna dönüp merkezi bitirdi. değişiklikleri rakip hoca yapsa, en fazla bu olurdu herhalde. tekrarlamanın gereği var mı bilmiyorum da cenk bu kadar statikken tek forvet olmuyor. cümle alem gördü, hocam görmemiş olamaz.

eldeki takım buyken abou-cenk beraber oynamalı. başka türlü olmuyor. baklavadan başka şansımız yok, olmuyorsa gerekirse quaresma'dan vazgeçelim. bu yıl oynadığı oyuna kesinlikle saygı duyuyorum, ama devreyi bitirdik; ligde gol atamadı. cl golleri de duran top. bu kadar yetenekli oyuncunun golsüz devam etmesi akıl alır gibi değil. olcay'ın beğeneni var, beğenmeyeni var ama q7'nin yarım devrede giremediği pozisyona 5 dakikada girdi. bitiremedi tabii, farkındayım. acaba devre arasına kadar baklavanın ucunda olcay denenemez mi?


Senol Hoca bir iki hafta tatile ciksin. Hicbir sekilde futbol gormeyecegi, duymayacagi bir yere. Belli ki beyin yanmis artik.

Kura cekerek oyuncu degisikligi yapsa daha sacma degisiklik olmama ihtimali %50 falandi.

sports guy dedi ki...

Iki yillik senol gunes kariyerinde hocaya yazacagim ilk (ve umarim tek) maglubiyet bu maca yazar millet. Gercekten aboubakar'in yenikken cikmasini bana klopp tuchel mourinho ferguson conte hepsi beraber gelse aciklayamaz. Basit. Baska da yorumum yok.

Maglubiyet olur, ama Senol hocanin takimi boyle yenilmez, yenilmemeli.

Barreto dedi ki...

Rezalet bir yenilgi aldık. Marcelo'yu da aradik. Bu kadar kötü bir ikinci yarı hiç bekkemiyordum. Golcü yok. İttire kaktıra gol atiyoruz. Talisca'nın yokluğu büyük sıkıntı yaratıyor. Babel le de olacak iş değil. Vaziyet 2009-2010 sezonunu hatırlatıyor. Kısır bir oyunumuz ve Golcü sorunumuz var. Aboubakar bana maliyetli verimsiz Tabata transferini anımsatıyor. Golcü sorununu çozemezsek şampiyonluk imkansız. Devre arası transferi hayati önemde.

Hidayet dedi ki...

@czeslaw

hocam ,duran toplar, olcay'ın arka direkte boş pozisyonda tıkladığı gollerden daha mı kolay.? cl de 3 ,ligde 5 asisti var, 5 asist. geçen yıl toplamda ligde 8 asisti var, olcay'ın 6 . daha şimdiden 5 asist. bu şartlarda olcay olursa cenk'e alternatif olur, o da zor ya. quaresma'yı kesip olcay'ı oynatmak, hem de bu olcay'ı..

cenk tek başına bulamadığı madeni abou ile birlikteyken buluyor. fakat bu sefer abou kaybediyor, özellikle kanatta oynatıldığında. ikinci yarıya olcay veya kerim ile başlayabilirdi cenk yerine. abou zaten öne geçtiğin maçlarda parlaması daha kolay, özellikle açık alan bulduğunda. peki cenk'le oynanan oyunun getirdiği hücum zenginliği , pozisyon zenginliği, gol fazlalığı var mı ? yok . başlla ikinci yarı olcay ile , uzun çapraz paslarından, tek toplarından, defansından faydalan. rakip gollerden sonraki değişiklikler tam fecaat. çok çalışıyoruz, uykusuz kalıyoruz, öldük , bittik... diyor. geçen senenin hem oyun, hem skor olarak gerisinde. bu yorgunlukta hangi oyun gelişiyor. takım , haftalar ilerledikçe, savunmada ve hücumda , yapamadığı neyi yapabilir hale geliyor, neyi geliştiriyor..? cevap , hiç !

turkkant dedi ki...

Ş. Ligi öyle bir hedef ve konsantrasyon sağlıyordu ki, takımın aksamı bozuk olsa da sağlam gidiyorduk. Ş. Ligi'nden elendik, Bursa maçı reaksiyon maçı oldu... İş kritik, yoğunken hasta olmazsın, ilk boşlukta vücut koyverir. Bu maç da öyle oldu...

Geçen sene en iyi oyuncusu Volkan Şen olan bir takım şampiyon olamaz, diye düşünüp rahatlıyordum. Maalesef en iyi oyuncusu Q7 olan takım için de durum benzer. Geçen sene Q7 süslemeydi, bu sene tüm yük onun sırtında.

40 gol 20 asist yapan iki oyuncu verdik. Yerine gelenlerden biri 2 gol atabildi, diğeri çaylak hamle oyuncusu. Yerine dünya para saydığımız G. Gönül, İnler, Adriano filan idare ediyorlar... İşimiz kolay değil.

Görünen o ki, devre arasında doğru transferi yapan, devamında daha çok isteyen takım şampiyon olur.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'yi oynatmamak cozum degil, kisirligi daha cok arttirir.
Cenk-Aboubakar oynamali yorumlarina katilmiyorum acikcasi. Ilk basta bana da mantikli gelmisti, ama Aboubakar disinda tek forvet oynama ozelligi olan oyuncumuz yok. Cenk ise tam anlamiyla hamle oyuncusu; ilk 11 basladiginda hicbir sekilde olmuyor iste. Attigi gollerin neredeyse tamami penalti veya sonradan girdiginde. Mantiklisi sol kanada Olcay veya Frei'yi koyup devam etmek iste. Devre arasi transferine gelecek olursak;

stoper soylentileri var, ama bana gore anlamsiz olur. Tosic-Marcelo oturmus bir ikili ve hedefinde UEFA ve lig kalmis bir takim icin yeterli. Ama solbekte net bir sekilde sayisal eksiklik var. Solbeke alternatif kiralayip parayi forvete gommek gerekir (kaldigi kadariyla). Stoper almak sadece kadroyu sisirir ve paramizi sacma sekilde bosa harcamamiza neden olur.
Alacagimiz oyuncu da net santrfor mu olur kanat forvet mi olur bilemem. Ama oyun katkisi gerekirse 0 olsun, ama gol atan oyuncu olsun lutfen. Ittire kaktira gol atan forvetler olmuyor iste, yetmiyor.
Hicbirsey bulamadiysan git Luiz Adriano'yu kiralip; gelip catir catir atar golleri.

BurkayJK dedi ki...

Belki şiddetle karşı çıkanınız olacaktır ama bence ana sorun Aboubakar değil. Forvet veya kanattan çok orta sahaya ihtiyacımız var. Sürekli geçmişi anmak istemem fakat bana geçtiğimiz sezon sonu 'Gomez mi kalsın Sosa mı' diye sorsalar Sosa derdim sanırım. Atiba-Tolgay-Oğuzhan üçlüsü, Gürcan Ulusoy'un da değindiği gibi alan paylaşımı sorunu yaşıyor. Üç isim de içeri giren veya şut deneyen oyuncular değil. Kim ne derse desin Oğuzhan'ın yeri Atiba'nın yanıdır. Tolgay'ı çok severim, beğenerek izlerim ama şu an ancak Oğuzhan'ın yedeği olur. Ceza sahasına yaklaşınca ne şutu var ne kilit pası. Elimizde Talisca var, onu da tam form tutmuşken kaybettik. Devre arası takıma katılacağı için o bölgeye transfer olmayacaktır. Bakalım Talisca hazır olunca takım nasıl bir görüntü çizecek.

QuaresmA dedi ki...

Abu bir daha forvette veya kanatta 1 dakika dahi almamalı. Özellikleri itibariyle ön libero oynayabileceğini düşünüyorum. Nasıl Ertuğrul zamanında stopere çekildiyse Abu da ön liberoya çekilebilir. Pozisyona uyum sağlayabilirse fiziksel özelliklerinin yardımıyla iş de yapabilir. Yok eğer çekilmeyecekse devre arasında direk yollanmalı. Yollanmayacaksa oynatılmamalı artık. UEFA listesinden Abu çıkarılıp Ömer eklenmeli.

Beşiktaş tarihinde bir dolu kötü forvet gördük. Nartallo'nun saçları güzeldi, o dönem takım da iyi olduğundan kazmalığı çekilebiliyordu. Ohen pek çok açıdan çok kötü forvetti ama son vuruşta gerçekten iyiydi, gol atabiliyordu. Nobre iyi kötü savaşıyordu, formayı terletiyordu. Ertuğrul Sağlam'ın o kötü takımında 1-2 sene takımın 1 numaralı taktiği Nobre'ye şişirmekti ve Abu'nun aksine hava toplarında zamanlaması iyiydi. Almeida da iyi kötü 10-15 gol atıyordu her sezon, Abu atamıyor.

Abu Beşiktaş'ın benim görebildiğim tarihindeki en kötü forvetidir. Ya ön liberoda denenmeli, ya artık dakika verilmemeli, ya da devre arasında iade edilmeli.

beagle dedi ki...

En kötü forvetlerimiz konusu ilginç. Misal tekniği çok kötü olanlar vardı
Natallo, Edu hatta Sverisson, Madida...
Edu dışındakiler su yada bu sekilde ise yaradi

Ağır veya gol özürlüler Ohen, Stavrum, Radu, Dentinho
Stavrum bile hat trick falan yaptiydi giderayak. Radu hariç digerlerinden geride

Yerli fiyaskolar Veysel, Sinan kaloglu, Mehmet Akyuz... Çok genç gelenleri saymiyorum. Gokhan gulec, Sinan kurumus gibi.

Bitikler Ailton, Niang, Illie...

Portrelere bakınca toplam kötü forvetlikte Natallo, Dentinho, Radu, Edu falanla eşlerim. En kötüsü cikmaz belki ama yillik brut maliyeti 7 8 milyon euro olarak düşünüldüğünde Beşiktaş tarihinin en büyük kaziklari listesine girer.

Ayhan, Nihatin dönüşü, Tabata , Ferrari simdi de Abu...

can dedi ki...

@ Beagle

Cok cahil bir adam oldugun icin adamin kapasitesini anlayamiyorsun! Senin o gol kacirma, pozisyon alamama, top kontrol edememe, top kaptirma filan zannettigin seyler hep senin cahilliginden oyle gorunuyor. Senin kahvehane muhabbetinden baska bir seye basmayan kafan Kartezyen cografya ve Oklit geometrisinin otesine basmadigi icin Abu'nun ligde 2 gol atmasi gibi "basit" seylere takilip, alternatif bir futbol evreninde Abu'nun sov yaptigini farketmiyorsun! :)))))

Yalniz Dentinho bundan da kotuydu, o konudaki itirazimi koyayim kenara. Ayrica Ferrari oynarken degil, oynamazken aldigi paralar yuzunden kazik oldu, kiyaslanmaz. Son olarak Gokhan Gulec ilk geldigi zaman ligde yari sezonda Abu'nun attiginin 4 kati gol atmisti, o da haksizlik etmeme babinda kenarda dursun. Amannnn gene cahil cahil konusuyorum iste. Ben kahveye gideyim.

Barreto dedi ki...

Mümkünse ne Portekizli oyuncu getirsinler, ne de Portekiz liginden oyuncu getirsinler. Şu Portekiz meselesi ayrı bir Demirören fenomeni gibi. Her tarafı zarar.

beagle dedi ki...

@Can
Gel abi kahveye, tavla atarız yalnız. 6 maçlık 3 (bizim ligde olmayan şekilde güçlü) rakiplik bir örneklem uzaya doğru hipotez testi uygulayamadığımdan afaroz ettiler, Okey'e almıyorlar.

yilmaz dedi ki...

Geçen seneki kupadaki Konya maçıyla aynı maç oldu. Hocanın garip değişiklikleri ile giden maç. Her ne düşünürsen düşün, yenik durumdayken adam eksilten oyuncuyu kesip stoper oyuna sokmanın hiç bi mantığı yok.

Yorum Gönder

Ara