.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Eylül 2016 Pazartesi

UCL 01 Benfica - Beşiktaş






Tarih:  13 Eylul 2016 Sali, 21.45

Stadyum: Estadio Da Luz

Hakem Hakkında Bilgi: Milorad Mazic

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Raul Jimenez,Jonas,Kostas Mitroglou(Belirsiz),Jardel / -

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

65 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

Ben olsam böyle çıkardım bu maça:

Fabri
Beck - Marcelo - Tosiç - Caner
-------- Atiba ----- Gökhan ------
Q7 ------- Oğuzhan ---- Adriano
----------- Aboubakar -------------

Cenk de olabilir, sonuçta o da her maçta gol atıyor ama danki bu ligde Aboubakar daha uygun bir topçu gibime geliyor. Sağda bence Beck başlamalı, hatta CL deplasmanlarımızda hep Beck başlamalı. Solda iki sol bek kökenli oyuncu ile nispeten defans güvenliği sağlarız. Ortada ise mutlaka Atiba - Gökhan - Oğuzhan üçlüsüyle oynamalıyız. Talisca falan bu maç için değil, başka zaman.

planck dedi ki...

ben adrianoyu beke çeker olcayı ileri atardım. caner olunca takım başka birşey oynuyor ona hazır değiliz henüz. üstelik savunma da dengesiz kalabiliyor caner ve son maç 60dan sonra düştü oyundan. ebubekir bu maç cenkin yerine başlayabilir, önde oynayan savunmalara karşı daha çok iş yapabilir ofsayta dikkat ettiği takdirde.

Hoca hem kendini hem Tolga'yi hem de Besiktas'i atese atacak son derece gereksiz bir sekilde . Bu tercihin surdurulebilirligi yok . Cunku Besiktas ile Tolga arasindaki guven bagi artik zedelendi ve onarilmasi mumkun olmayan yerlere gidiyor.

Taraftarla ego catismasina donecek bu is . Elbette Hoca'dan iyi bilecek degiliz ama bu durum Denizli'ye kenardan sunu sok oyuna diyen polis olayi degil . Buradan kimseye hayirli bir sey cikmaz hepimiz kaybederiz . Hocanin bunu anlamasi gerekiyor . Hicbir buyuk kulupte taraftarla catisarak basarili olmassin . Buna taraftarin her istedigini hocaya dayatmasi gibi bakmiyorum ben bu olaya farkli bir sekilde ele alinmasi gerek . Adamin hatasi olmasa bile yenen goller Tolga'ya yazar bundan sonra tipki Konya macinda oldugu gibi .

hayalet dedi ki...

Hocanın kaleci konusunda bu kadar baskıya karşı durabileceğini zannetmiyorum. Bununla birlikte Atiba-İnler tercihi direnç açısından çok önemli. Talisca-Oğuzhan ikilisi özellikle böyle deplasmanlarda helva olmamıza neden olur.

QuaresmA dedi ki...

Tolga yine kaçar bu arada bu maçta, sakat ayağına yatıp kaçar. Çünkü gruptaki birinci torba takımının deplasmanındayız, olası yenecek bir fark Tolga'nın Beşiktaş kariyerini bitirir artık, yine kulüpte kalır ama Türkiye Kupası topçusu olur. O yenecek farkı Fabri'ye paslamaya çalışacak.

Bu arada fark da yemeyeceğiz, tahminimce iyi mücadele edip 1 farkla yeniliriz. Beraberlik de mümkün ve harika bir sonuç olur şu yakın grup için. Fabri bugüne kadar çerez maçlarda oynadı, ilk defa ciddi bir rakibe karşı oynayacak. İnşallah kurtarışlar yapıp kaleyi artık kesin devralır.

Emre Toraman dedi ki...

Aslında grup bu kadar yakın olunca maç öncesi şu sonuç iyi diyemiyorsun. Ben diyemiyorum şahsen. Takımların maç anındaki form durumlarına bağlayacağım ben yeter sonucu. Zira Dinamo Kiev'e İstanbul'da yenilip, Napoli'yi deplasmanda yenmek futbol mucizesi sayılmaz.

Maç öncesi son durumlara bakınca gruptan çıkacaksak beraberliğin bile yetmeyebileceği bir maç. Bu kadar sakatlıkla boğuşurlarken ve takımları oturmamışken affetmememiz lazım. O zamanki form durumları ve sakatlıklar neler gösterir bilemiyorum ama İstanbul'daki maçı kazanma ihtimalimiz daha az olabilir.

beagle dedi ki...

Abuyu ne kadar gordun ki sildin dediniz, savrukluktan başka gösterdiği birşey yokken CL 11 e yaziyoruz. Hoş zaten bu maçlari domine edemiyecegiz diyorsak da, bundan kazma gördüğüm az oyuncudan biri olan Dominic Iorfa tarzi adam lazimdi.
Ikinci konu şu, elimizdeki tek gol atabilecek kenar ve destek forvet Ömer niye liste dışı?
Oynasin da Abunun ofsayt rekorlarini sa konusuruz.

Oguzhan Talisca Cenk Omer her maç net oynamali.
Fabrinin de kisa boyu hava toplarinda cok eksik olmasina sebep. Asla ideal BJK kalecisi değil. Ust direğe kicini yirtarak yetişen adam kaleye geçince hasta oluyorum. Istanbulda Anadolu tk maclari icin Fabri olur da derbilerde ve CLde havadan kevgir olur. Tolga oynayacak mecburen.

Kadromuza ne kadar cabuk realist bakarsak o kadar iyi. Misal Q7, Oguzhan 10 numarada, Caner ve onlerinde Abu dortlusu isimler olarak normalken, stil ve yetenekler acisindan cikabilecek en kötü takim olur. Tolgayi santrafor koy daha iyi.

Basar dedi ki...

Fabri
Beck - Marcelo - Tosiç - Adriano
-------- Atiba ----- Gökhan ------
Q7 ------- Oğuzhan ---- Olcay
----------- Aboubakar -------------

6-4 alırız

QuaresmA dedi ki...

Aslında Aboubakar falan yazıyoruz kadroya da onun da Cenk'e açıklamasını yapmak zor iş, adam ne dese haklı. Teşbihte hata olmaz, geçen seneden beri İlhan Mansız gibi oynuyor, neredeyse her maç gol atıyor veya maça etki ediyor ama şu maça çıkmasını çoğunluk beklemiyor. Şu takımda en çok ona üzülüyorum.

ozkankaya35 dedi ki...

Abubakar anadolu takimlarinin 500 bin euroya aldiklari tip bi adam...insallah faydali olur ama cenk ten sokup almasi lazim formayi.bu arada fenerde dislanan ozan ve salih bedava gibi alinabilir devre arasi,yada tolgay a karsilik.gunesin elinde parlarlar.

sports guy dedi ki...

Yok abi genc adam transfer etmek bize gore degil belli. Adami sahada toplam gordugumuz dakika sayisi 100 falan, ama ne bidonlugu kaldi ne 500 bin eurolugu.

Yahu bu takimin forvetinde kac sene almeida oynadi be. Sezon ortasini gectim, ilk 90 dakikasini gorene kadar sabredin bari sallamadan once ya.

Cenk karabuk macinin hemen arkasina bu maca 11 cikmamali bence, keza gokhan gonul de oyle.

Atiba quaresma banko gozukuyor zaten hafta sonu secimlerine bakilirsa. Ben solda olcay isterim sahsen.

Bu arada talisca korkutuyor beni. Arada cok fena kopuyor mactan ve burada bas bas bagirdigim gibi kendisi mc falan degil. Daha baskili oynamasi lazim senol hoca'dan forma alacaksa.

Bu durumda hocanin Tolga'yi da bu maca sakladigini dusunursek sahaya

Tolga
Beck marcelo tosic adriano
Atiba inler
Quaresma ozzy olcay
Aboubakar

Tarzi bir 11 cikmali. Ben caner'den ucl'de cekinirim defansif performansi sagolsun. Umarim gung-ho denemeye kalkmaz hoca, ucl'ye uel muamelesi yaparsa 4 yer doneriz cunku.

Benfica'nin olusu o statta tas gibi top oynar. Bozmaya oynamamiz lazim.

beagle dedi ki...

Yav biz adami begenmedik ondan sayiyoruz. Sahsen baktigim bazi özellikler icin 90 dakika gormeme gerek yok. Ha ben sevmem adam Enenike gibi yürü ya kulum bir sezon da gecirebilir. Ama golcu ozellikleri yetersizse takim icin hala bombadir.
Sen bu gol serisi devam ederken Cenki niye kesiyorsun asil hocam? Yok yok bu taraftara gol atan adam getirmemek lazim diyelim mi biz de?

the sports guy dedi ki...

ne alakası var? ben yorgun olduğu için yazmam cenk'i bu maç 11'e o kadar. yoksa daha iki hafta falan cenk 11 çıksın forvette isterim. sonra da kanat forvet olarak yararlanmayı da isterim. isterim de isterim yani.

cenk,olcay, oğuzhan ve hatta necip benim bu takımda istediğim adamlar. bunlar beşiktaşlı adamlar, ateşleyen adamlar.

ben yeni transfer edilmiş adamın saniyesinde gömülmesine karşıyım. bırakın adam oynasın bi topunu hep beraber gömelim.

bu benim cenk sevgimden bir şey götürmez.

beagle geçen sezon da her yorumunda sosa'ya sallardın sen. adam efsane sezon geçirip gol ve asistleriyle şampiyonluğa büyük katkı verdi. neredeyse 30 trilyon da para kazandırıp gitti. şahsen futboldan anlamayan bir arkadaş olduğunu düşünüyorum. aboubakar'ın ligde atacağı gol sayısı soru işareti olsa da şampiyonlar ligi deplasmanları için ihtiyaç duyulan özelliklerde bir forvet. cenk bu arena için çok çok ağır kalır. beşiktaş'ı izleyen adam bunu görür zaten. tabi çok bilmişlik yapacağım gibi bir derdi yoksa.

QuaresmA dedi ki...

Tolga ve Beck oynayacak deniyor, forvete de Aboubakar'ı yazıyorlar genelde ama 100% seçim gibime gelmedi bakalım.

Daha sezon başlamadan adam gömmeyi çok seviyorsunuz. Tamam Aboubakar belki gerçekten de aradığımız forvet çıkmayacak ama sırf eleştirmek için eleştiriyorsunuz şu an, daha ne oynadı ki? Var işte belli özellikler. Lukaku da çıkabilir, Eneramo da. İzleyelim görelim. Geçen sezon da Qımıl aşağı, Qımıl yukarı konuşuyordunuz; adam kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi, üstüne Avrupa şampiyonu da olan takımda 12. Topçu olarak neredeyse her maça etki etti. Dediklerinizin tersi çıkıyor, yine böyle olacaksa devam edin Aboubakar eleştirilerine. :)

hayalet dedi ki...

Görünüşe göre Tolga ile başlayacağız, hocanın bu seçimi futbolun hangi dogrusuyla bağdaşıyor anlayamıyorum. Bu arkadaşın kredisi falan yok artık, 2. kaleci olarak bile görmek istemiyorum.

hayalet dedi ki...

Her maç oluşan Tolga korkusunu yaşamak istemiyorum. Karabükspor'un kalecisi bile daha güven veriyor. Tolga bırakın şampiyonlar ligini, süper ligde bile oynayamaz. Ptt 1. lig seviyesidir ancak.

the sports guy dedi ki...

Popüler olmayan fikir olarak Tolga'ya ilişkin şunu yazayım, bu maçta kalede onu görmek isterim eğer oyunu geride kabul edeceksek.

Bence çizgi oyununda Fabri'den daha başarılı kaleci.

Ha nedir, domine ettiğimiz ama maç başı 2-3 kontra yediğimiz maçlarda Fabri olur. Kaleden çıkma zamanlaması çok başarılı gördüğüm kadarıyla, ayağı da çok daha iyi.


Geçen sene hiç bir uel maçında oyunu geride kabul etmedik. Hep başa baş oyun oynadık, siz büyükseniz biz daha büyüğüz dedik. Bu tarz maçlar Tolga için kabus oldu/oluyor/olacak.

Yani Tolga tercihini hocanın oyun tercihi üzerinden yorumlarım ben maç esnasında.

planck dedi ki...

Hoca yerinde olsam ve kaleyi uzun süreliğine tolgaya vermek istiyor olsam kaleye fabriyi koyardım ki fabri de çok iyi kaleci değil hatalı goller yiyecek sonuçta ve bunun ihtimali böyle deplasmanlarda daha fazla. sonunda da fabri de tolga da aynı kafasına getirmek olabilirdi taraftarı. şimdi tolga hatalı gol yemese bile suçlanmaya aday olacak duracak. gitgide yokuşa sürüyor hoca işi.

yilmaz dedi ki...

Millet 5 saat kaldı karın ağrısından ölmek üzereyim sizde durum nasıl?

beagle dedi ki...

Mustafa yildirim, Sosanin Beşiktaş maç/gol istatistiklerine, derbi performanslarina bakarsan 10 numara/2.forvet için ne kadar yetersiz olduğunu anlarsin. Konu adamin kazma olmasi değildi. Sosa sayesinde değil arkadan inanilmaz skor veren Oguzhan sayesinde isler iyi oldu. Ayni Oguzhan ilk geldiginde fernandez satilip oguzhan 8 oynatilmali yazmistim. Tebrik ettin mi 2 3 sene önce soyledigimi? Yoook..yaziyorum da hic sanmiyorum anlama kapasitenin yetecegini. He he Veli Kavlak'in askerleriyik...

Gün Gılnış ve Beşiktaş günü. Abubakar hat trick yapsin kutlayayim amk...

BurkayJK dedi ki...

Talisca hakkında acaba diyenler olmuş. Kesin konuşmayı sevmem fakat bu çocuk iyi oynayacak. Sadece biraz zaman gerekiyor. Hatta sene sonu Benfica'ya döndüğünde veya başka bir yere transfer olduğunda Gomez/Sosa etkisi yapacak. Biraz iddialı oldu ama yanılmam umarım. :)

Benfica'nın önemli hücum silahlarının olmamasından dolayı maç bana berabere biter gibi geliyor. Dediğiniz gibi Benfica'yı hücumda bu kadar eksik bulmuşken yenilmememiz lazım.

YSY dedi ki...

Benficayı hallaç pamuğu gibi atarız.

QuaresmA dedi ki...

@ yilmaz

İnşallah bir mucize olur da Tolga ısınmada sakatlanır diye dua ediyorum.
Olay artık kalecilik değil, Fabri de bir Muslera değil. Artık taraftar iyi günde de, kötü günde de Tolga'yı sahada görmek istemiyor. Utku oynasa da olur, Fabri de olur, çıkıp gelip Bako, Aumann, Runje falan oynasa da eyvallah.

hastati dedi ki...

4-4-2 oynicaksa rakip, oguzhan yardirir gobekten, aboubakar oynasin araya kacar, olcay da iyi olur, ortadan haldir haldir deneriz olcay oguzhanla iyi anlasiyor, inlerde uzun toplarla ters kanattaki quaresmaya calisirsa bu is tamamdir. hop hop

sports guy dedi ki...

Bi tek caner-olcayda yanilmisim. Senol hocada surpriz yok. Bakalim nasil yayilicaz sahaya..

alper dedi ki...

1-Demek ki EbuBekir Benfica maçında 11 oynayacak.Son 7 dakika oyuna alınması onu gösterir.GG77 yerini Beck'e ,Tolgay Atiba'ya Talisca Oğuzhan'a Ömer de Q7 ye bırakacak demek ki yerini Benfica maçında.Caner Adriano değişmesi Olcay'a göre .değişri.Tahminim Arkada Adriano önde Olcay oynar o maçta

Şenol Güneş'i tanımışım.:)) Aferin bana..Skor tahmini 1-2...hazırlayın bayrakları.

alper dedi ki...

@sports Guy .:)) Aynı şeyleri düşünüyoruz ama sen daha kibar ve sabırlı bir kartalsın.

QuaresmA dedi ki...

Güncel bahis oranlarına bakarsak eğer; Benfica'nın kazanma ihtimalini ve bizim yenilmeme ihtimalimizi aşağı yukarı eşit fiyatlamış piyasa.

yilmaz dedi ki...

@Quaresma Beşiktaş'ın herhangi bir oyuncusunun sakatlanması temennisi içeren hiçbir yorumu ciddiye almıyorum sana da yakıştıramadım, ayıp ettin

hayalet dedi ki...

Yeter artık cidden yeter. Bir kerede kalecilik yap.

du, levande dedi ki...

Neden bütün duran topları Quaresma kullanıyor acaba?

QuaresmA dedi ki...

Şu iyi, şu kötü muhabbetine girmeden: Bu sistemle gol atmamız çok zor.

Adriano - Caner aynı anda sahada olacaksa ya 442 oynayacaksın ya da karşıdaki kanat Q7 olmayacak, forvet nitelikli biri olacak. Şu an sahada gol atacak adam yok. Ömer kadroda olsa girerdi, Q7 de sola geçerdi ve daha dişe dokunur bir görüntü oluşurdu.

65 gibi hala gerideysek de Talisca lazım, ortasahadan hücum katkısı yok.

planck dedi ki...

q7 çok gaz, sahada titremeden duran iki oyuncumuzdan biri. diğeri gökhan. takım ne oynadığını bilmiyor şu anda. caner açık alan bulamayınca etkisiz kalıyor. duran topları da q7 bırakmıyor ona haliyle canerin bi olayı kalmıyor. ozzy hiç yok, 3. bölgede hata yapıp durdu. abuda da bi olay yok. adriano da beklediğimin altında. bence caner veya adriano vs olcay ve abu vs cenk değişikliği yaparsak en azından bildiğimiz birşeyi oynamaya çalışırız. bu arada atiba gökhan da baya uyumsuz, çok başka şeyler oynamaya çalışıyorlar.

hayalet dedi ki...

Daha 12. dakikada tüm hevesimi kırdı o gol. Ya topu al yada tokatla bu kadar. Halı sahada bile bilinen bir olguyu şu seviyede yapamıyorsan git.

BJK4EVER dedi ki...

- Tolga sasirtmadi, ilk topta yine yedirdi golu. Onun disinda 1 geri pasinda vurusu kisa dustu, Allah'tan Benfica'liya gelmedi. Yine ilk yarinin sonlarina dogru rakibin uzun topunda Tosic Tolga'nin gelmesini beklerken gelmedi ve topu uzaklastirmak zorunda kaldi. O da macin ozeti zaten. Adam kaleden cikmaya korkuyor. Bu oyuncuyu Besiktas taraftari ve yonetimi kaleden zorla indirmezse yaziklar olsun.

- Beck inanilmaz kotu. 2 defa bile bile ofsayttayken pas atti Quaresma'ya. Bu kadar oyun zekasi dusuk Alman nasil olur hayret ediyorum. Ama hoca oyuncu degisikligi hakkini back'te kullanmaz bence.

- Oguzhan 10'da zor oluyor, olmuyor iste. Atiba-Inler ikisi de kotu, fazla risk aliyorlar. Birini cikartip Talisca'yi almak mantikli olur.

- Aboubakar'in Allah'tan bonservisini almamisiz. Birakin Gomez'i, Cenk'ten iyi mi supheliyim. Emenike v2. Yerini Cenk'e birakir umarim.

Rakibin 3 forveti ve defanstaki en onemli oyuncusu yokken buradan puan cikartamayacaksak (sebep ne olursa olsun) bence 2. tura cikmayi hak etmiyoruz. En fazla 3. olup yolumuza devam edelim, cunku bu arena bize fazla demektir bu.

Tolga konusunda hala ofkeliyim ve abartiyorum. Tolga meselesi artik kesilip atilacak mesele degil. F.Orman ve S.Gunes hala ayni sekilde bakiyorsa olaya taraftar gerekirse kufur edip, en agir protestoyu yapip bu adami zorla kaleden cikartmali. Gerekirse kulubu telefon yagmuruna tutsun, maclarda koro halinde kufur edilsin, sosyal medyada kampanya baslatilsin, bir sekilde adama hayati zehir edip o formadan sogutmali. Pektemek Olympiakos macinda isliklandi kurtulduk, Tolga'dan da umarim en kisa zamanda kurtuluruz.

Bu sistemle gol atarsın da seneye atarsın ancak.

Şenol Güneş'in 1 senedir oturttuğu Beşiktaş ile alakası yok bu takımın oynadığı şeyin . Takımın bir oyunu yok zaten. Uzun toplarla soldan sağa çevirilmeye çalışılan veya dönen toparı kovalamak üzerine tam bir beraberlik oyunu .

Oğuzhan'ın sırtı dönük oyunu yok . Forvet arkası filan değil çocuk orada oynadığı her dakika kayıp .

Yapılacak iş belli , Talisca-İnler / Olcay-Adriano değişir , Oğuzhan mevkisine geçer , ha 1-0 ha 3-0 diyip kendi oyununa bakar çata çat dönersin.Beşiktaş'ın başka türlü gol atma , gol atmayı geçtim şut atma ihtimali yok .

QuaresmA dedi ki...

@ BJK4EVER

Beck'in ilk pası ofsayt değildi ki, yan hakem de son defansla aynı hizada bile değildi. Kafasına göre emin olmadan bayrak kaldırdı.

Emrah dedi ki...

Kendi bilinen oyunumuzu oynamayınca sinir oluyorum. İki ön libero ve Oğuzhan'ın önde olması ezberimizi bozdu. Tolga da şaşırtmadı sağolsun.

hastati dedi ki...

4-3-3 un iki kanadi da cizgici olmaz. 4-4-2 nin olur. bi kanatta q7 varken oteki kanatta caner tercihini hicbir hocaya yakistiramam, senol gunese de yakismadi, ters top-uzun top tamam da orta da aboubakar yanliz, olcay hemen lazim orayi ikilemek icin.
aboubakar da tam bir (iyi manada) hayvan. aboubakarli sistemde talisca sart. arkasini supuren.
adriano cok akilli.
ya inler ya oguzhan olacak bu sene onemli maclarda, cevap oguzhan tabiki.
cok geri pas yapiyoruz. tosic akilli oyuncu ama, yavas oldugundan hep kosu mesafesi birakiyor, rakip akiyor.
caner-olcay + inler-talisca degisiklikleri olsun
cenk girmesin, yorulduk cenk ve aboubakardan donen toplari alamayiz, rakip akar gider ortadan

beagle dedi ki...

Övünçün de dediği gibi Talisca-Inler/ Olcay-Adriano(Caner)

Değişirse biraz işler değişebilir. Ama değişikliklerden önce bu kadro, sistem ve oyunculardan umutlu olup hakaretvari noktaya varan arkadaşlar vardı. Bu ilk yarıda hangi tespitler tutmuş bir analiz yapın ortada buluşalım vakit varken... Tabiki şimdi yazmayın sonra konuşuruz :)

sports guy dedi ki...

Suraya bi TALISCAAA yazalim bari :)

planck dedi ki...

haleti ruhiyem https://twitter.com/heisenbergbey/status/775798989979549696

BJK4EVER dedi ki...

Bence skor hic de o kadar iyi degil. Grubun en guclu takimina karsi deplasmanda 1 puan, hele ki 90+3'te gelen golle iyi gibi gozukebilir, ama rakip bu kadar eksik ve kotuyken 3 puani alabilirdik, almaliydik. Senol Gunes Fabri'yi oynatip Oguzhan yerine Gokhan'i cikarsaydi alirdik bu maci.
Bu arada Benfica'nin kalecisi bile bizim kalecinin yaninda Neuer gibi duruyor arkadas.
Bence mactan cikartilacak dersler:

1 Tolga oynamamali, yeter artik. Kurtardigi (daha dogrusu rakibin kotu kullandigi) karsi karsiya pozisyon da umrumda degil. Kaleye gelen ilk topu iceri alarak takimin yine dengesini bozup macin seyrini negatif anlamda degistirdi.
2 Beck fundamental olarak zayif. G.Gonul umarim en kisa zamanda hazirlanir. O yoksa Adriano sagbek olabilir (Adriano yerine Beck'in cikmasi cok daha mantikli olurdu).
3 Oguzhan tamamen skoru korumaya yonelik durumlar disinda 10 numara oynamamali, olmuyor iste. Iki onliberomuz ve ozellikle Gokhan bu kadar kotuyken cikmamaliydi. Herseyi gectim; Oguzhan takimin merkezi, o olmayinca Olcay, Cenk vs de otomatikman olmuyor. Senol Gunes Oguzhan'i sahada tutup 3 puana oynamaliydi bence.
4 Talisca her halukarda oynamali.
5 Herkes stoper derken ben forvet transferindeki hataya dikkat cekmistim. Cenk ligde 15 golu gecer, ligin acik ara en iyi 12. adami, Karabuk'e Alanya'ya her hafta atar, ama winner degil, Gomez degil. Aboubakar da harbiden cok cok vasat bir oyuncu. Ikisini toplasan Gomez etmez maalesef. Bir sekilde idare edecegiz, yapacak birsey yok.
6 Senol Gunes'in oyuncu degisikliklerini hic begenmedim dogrusu.
7 Benfica'yi kucumsememek lazim. Jonas, Mitroglu, Jimenez, Jardel olunca bu kafayla yenemeyiz bunlari. Altin firsat teptik bence.

YSY dedi ki...

Talisca formayı aldı. Sadece gol attı diye değil oynadığı oyunda iyiydi. Umarım bunu sürekli halde devam ettirir.

Oğuzhan yerini yadırgıyor en iyi atiba'nın yanında. O yüzden bizim orta göbek atiba-oğuzhan önde talisca olmalı. Ayrıca oğuzhan oynayacaksa olcay da kanatta oynamalı pas trafiği açısından.

Caner iyi hoş ama o varken eski kanatlardan tiki-taka ile yürüme işimiz bitmiş. Direk içeriye doldura döndük. Bence eskisi daha iyiydi.

Q7 yaşlanmış o kaptırdığı top girseydi çok kötü linç edilirdi tolgaya dua etsin. O yüzden tolga verdi tolga aldı maçı diyebiliriz.

İnlerin zamana ihtiyacı var. Fiziği henüz hazır değil dk 80 den sonra düştü.

Aboubakar ve adriano hakkında çok birşey söyleyemiyorum özellikle aboubakar hakkında çünkü doğru dürüst top gelmedi ama positioning açısından gomez ile alakası yok. Tarzı başka bir golcü hala bekleyip görelim derim. Cenk girdikten sonra sanki biraz daha iyi oynadı gibi. Adriano ise belki yapılan transferler içinde kimsenin itiraz etmediği tek isimdi ama kötü. Acaba talisca aboubakar derken transferlerden patlak çıkan adriano mu olacak ?

Maçın adamı tosic, beni çok şaşırttı ama rakiptede 5 eksik olduğunu hatırlatırım.

Unknown dedi ki...

Quaresma fabrika ayarlarına dönmüş, kendisine oynayan adam geri dönmüş, resmen maçı satıyordu. Egoistliği ile bütün duran topları kullanmak istedi, yaptığı sorumluluk almak değil, takımı satmak! Allah aşkına artık duran top kullanmasın ziyan etmesin ve mümkünse sorumluluk almasın, takım olgusu içinde oynasın, takımın iyice içine etmesin!

Oğuzhan 10 üzerinden 3 yada 4 puanlık oynadı, keza Gökhan İnler ikinci yarıda ilk yarıdaki Oğuzhan'ı aratmadı. Ortasahada biraz daha etkili olsaydık bugünkü maçı alırdık.

Fikret Orman Tosiç'in görüntülerini montajlayarak sezon sonunda onu da bir yere iteler bu gidişle!

Yediğimiz gol ise Marcelo&Tolga ortak yapımı oldu..
Yemediğimiz golü ise Tolga kurtardı, Quaresma'nın asisti boşa gitti!

QuaresmA dedi ki...

Maçın hakkı beraberlikti bence, denk bir maçtı. Skordan ziyade Benfica deplasmanında maçın hakkı beraberlik olacak şekilde oynayabiliyorsak gruptan çıkabiliriz demektir, umut var.

Şöyle geriden başlayalım:

- Tolga bence hatasız oynadı ve bizi yanılttı. :) Kendi standartlarında çok iyi oynadığı söylenebilir. Yediği golü hata yaptığından değil, kötü bir kaleci olduğundan yedi. Bu iki konuyu birbirinden ayıralım. İyi bir kaleci o topu ya tutardı ya da yanlara çelerdi, kötü bir kaleci olduğundan cepheye çeldi, bireysel bir hata diyemem. 1 puanı getirdi de denebilir.

- Stoper ikilimizi çok beğendim ama malesef yediğimiz golü o ikisine yazarım.

- Bekler; eh işte. En azından karşılarındaki kanatlar paspas etmedi, ayakta kalmayı başardılar.

- Ortasaha üçlüsüne gelirsek; Oğuzhan 10 numara olmazmış bu artık net bir biçimde ortaya çıktı. Yine de Şenol Hoca'nın Oğuzhan'ı devrede oyundan alması çok cesur bir karardı, tebrik ediyorum. Herkes Gökhan'ı almasını bekliyordu. Demek ki hoca Gökhan İnler'i gelir gelmez çok tuttu. Tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında Atiba - Gökhan ikilisini, önlerinde de Talisca'yı görmeye herkes hazır olsun. Oğuzhan takımın prensi ama en dengeli ortasaha bu şekilde olabilir. Bakalım.

- Kanatlar; Quaresma bence vasat altı kaldı ama rakip yarı sahada top tutan tek adamdı maç boyu. Benfica'yı iyi tanıyor dedik ama Benfica Quaresma'yı daha iyi tanıyordu. Her topu aldığında eğer çok açık alan değilse double team geldi ve etkinliği kısıtlandı. Karşı kanatta ise Caner olduğunda da, Adriano olduğunda da hiçbir olumlu katkı gelmedi. Hatta bizim Abu bile sağ kanatta oynadığı kısıtlı sürede maça daha çok etki etti.

- Veee Abu. :) Abu'nun olumlu/olumsuz özelliklerini daha net görme fırsatı bulduk. Olumlu özellikleri; rakip stoperleri çok çok yoruyor, defans arkasına koşu yapabiliyor (ama kontrol edemiyor), atletik sayılır, genelde çoğu topa da kafasını mafasını sokabiliyor her ne kadar iyi servisçi diyemesem de. Olumsuz özellikleri ise; top tekniği olarak epey kötü, bu cüssede arada sırada pivot olmasını beklediğimiz bir forvet için kafası yavaş çalışıyor ve son olarak da sahada ne yaptığını bilmiyor gibiydi. Yani ya hakikaten forvet ne yapmalı hiç bilmiyor ya da ciddi uyum sorunu yaşıyor. Umarım ikincisidir. İlk yarıda gerçekten felaketti AMA o ilk yarının tüm günahını Abu'ya yazmam çünkü gerçekten ileride yapayalnız kaldı. Kime servis yapsın? En yakın topçu 25 metre ötesindeydi bir devre boyunca. Evet devre boyunca felaketti ama mesela yerinde Lukaku olsa da ilk devre felaket oynardı eminim ki. Porto boş adamı sezonda 40 küsür maç oynatmaz. Enteresan bir topçu, notunu şimdilik veremem ama şimdilik Cenk oynar. :)

Ben de maç başlığında bu sistemde oynamamız gerektiğini düşünüyordum ama yanılmışım. Futbol demek, gol demek. Takımın en önemli yıldızlarını cümbür cemaat kadroya koymaktansa golü bulacak kombinasyonlar üzerinde kafa yormak lazım.

Unknown dedi ki...

Ama çok da iyi koydu hee.. :)

beagle dedi ki...

Talisca vurmadan Q7 topa yaklaşınca ettiğim söz " Ulan o topa da vurursan, üşenmem Portekizce küfür öğrenip sülalene öyle sayarım..."

Ne çaktı beaaa :)

YSY dedi ki...

Oğuzhanı 10 numarada oynatma işini terimde denemişti euro 2016 da. Denenmişi bir daha niye zorladık onu anlamadım.

Rakip eksikti ama bizde yarım kadro sezon kampını kaçırmış uyum sorunu varken oynadık

QuaresmA dedi ki...

Q7 frikiklerini beğenmeyenlerin tam olarak neyi beğenmediğini ve alternatiflerini duymak isterim.

Sol frikik ve sağ kornerleri Caner'in atması gerektiği konusunda hemfikiriz ama kaleye uzak cepheden olanları veya kaleye uzak orta yapılcakları Oğuzhan yetiştiremiyor. Talisca sahadayken şut frikiklerini o atmalı elbette ama onun sahada olmadığı anlarda daha iyi bir alternatif yoktu bence. Nitekim o kadar da kötü kullanmadı bu maçta.

Tolga muhabbetini bir geri plana atabilsek cok lezzetli, cok keyifli kadro tartismalari, formasyon onerileri vs. konusabilecegimiz derinlikte bir kadromuz var. Lakin eksimik suratli beyefendi uzerimizde Demokles'in kilici gibi sallaniyor, bunlarin hicbirini konusamiyoruz.

Su an ilginc bir durumdayiz: Ortasahayi saglam tutalim dersek Atiba - Inler yapacagiz, Oguzhan taca cikacak, Talisca ile 4-4-1-1 deneyecegiz. O zaman Adriano-Caner de isler. Yok bildigimiz oyunu oynayalim dersek Atiba(Inler)- Oguzhan ortasahasi olacak ama kenarlardan biri Olcay/Omer olmak zorunda. Ya da Talisca'yi kenara koyacagiz ama orada nasil olur bilmiyoruz henuz.

Yalniz sol tarafa Caner gelince Fenerbahce'nin ite kaka 90+'da gol atma ozelligini de devsirmisiz caktirmadan ahahah.

planck dedi ki...

karabük ve antep maçları zaten ersunun fener maçları gibiydi. +90da gol gelince benim aklıma şifo geldi daha çok :)

"Şampiyonlar Ligi'nde gecenin en fazla (68) ve en yüksek başarıyla ikili mücadele kazanan (%58,1) takımı @Besiktas oldu."

"Dusko Tosic has won more duels than any other player in the @ChampionsLeague tonight (13 of 15 contested)."

orman seneye tosici 5M'a chelseaya satar :))

Zaitsev dedi ki...

Maç kadrosunu görünce dedim ki geçmiş olsun. Kalede Tolga, solda Caner+Adriano ileride Aboubakar.. Bu fantezi Karabük maçında yapılır bugün değil be hocam. Resmen eşeğimizi kaybedip bulduk maç esnasında.

Oğuzhan sakatsa beklet kulübede. niye riske atıyorsun.

Tolga zaten Allah'a emanet.

Kerim niye kulübede bile yok.

Talisca'ya saygılar. Elimizdeki sol açıklara bakınca; sol açık oynar bu adam taş gibi yer aramaya gerek yok.

Tosic'in opsiyonu var seneye(2+1). Belirli maç sayısı oynamazsa serbest kalabiliyor.

hastati dedi ki...

aboubakar tam bir hayvan, amma yanliz birakmamak lazim. "kebap sevmiyorum saglikli yiyorum" diyince anlamistim tam bir hayvan... topu "fm tabiriyle" ofsayt kirmaya calisarak oynuyor,defansin arasindan kosu umarak, aslinda kolaya kacmak bence,burak yilmaz misali, ama burak fiziken mecburdu boyle oynamaya, bizim izbandut bu oyunundan vazgecerse(fm'de vazgeciriyorduk oyunculari) topla alisverisi iyi, kalcasi donuyor, yanindakiler fiziken ufak kaliyor.topu tutmada cok faydali olur. amma ofsayta dusmeden gol atacam derse, arkasina ona yakin oynayan talisca sart, talisca olmiyacaksa eger ve de uzun toplarla posizyona girmeye calisacaksak; oguzhan kendine yakin oynayan,al ver yapacagi oyuncu arasin dursun. olmuyor cunku.
senol hocanin en sevdigimiz yani -olumlu manada- "ofansif olarak tahmin edilebilir" olmasiydi, bu son transferlerle -defansif manada- yanlislarini yukarida tahmin eden 2 kisi olmasi fena derecede olumsuz. sports guy ve alper galiba ve niceleri...
cenk daha hala genc.(baska nasil anlatilir (bu seviyede 2 sene felan lazim belki)
olcay'in ...nun kiliyim topsuz oyunda. varsin pas hatasi yapsin, ama onemli bolgelerde bulundugu icin yapsin.
caner bek ya da hic. ileride olmiyacagini senol hoca nasil suzemedi ve de israrla defansif manada denemeler yapti gereksiz yere(inler dahil)
ikinci yarida kanatlardan ceza sahasina-iceriye giren- oyuncularimiz adriano ve q7 ise taktiksel bir dokunus yanlis oyuncularla yapildi demektir.
tolga olayini hic anlamadim zaten, hala anlamiyorum. ne bakimdan kotu ya da iyi? yenecek golleri yiyor iste. bugunku gol ise tolga'nin yarattigi bi gol oldu.soyle anlatayim: piknikte kucuklerle top oynarken, yas farkindan dolayi, 10-13 yas arasi erkek yegenlerim topa abaniyorlar(mangalin ve proteinin etkisiyle), biz buyukler olarak olmadik yerlerimize gelen toplari yumusatarak daha kucuk kiz yegenlerimizin ustune gelmeyecek sekilde celiyoruz. benim sahsen ellerim cok agriyor, o aciyi yaratmak icin. yani simdi kirik acilari degistirmek daha zor, karsidan gelen topu geldigi yere celmek kolay. iste bizim kalecimiz tolga'ya karsidan aci vermeyice kafasi karisiyor; kirik aci verdiginde karsidan geliyormuscasina celmesi kaleciligini eleveriyor.
arada celalleniyor iyi oynuyor. bence de iyi kaleci, ama iyi oynamasi icin kotu biseyler yapmasi, salterin atmasi gerekiyor. salter atinca da gec kaliyoruz malesef. bence de genel yorumlar hakli gibi.



Unknown dedi ki...

Bugün sağ taraftan kullandığımız kornerlerin tamamını nedense quaresma kullandı. Yine ilk yarı da (aslında fena da vurmadı) ceza sahasının sağ köşesine yakın bir yerden Caner'in net bir vuruş yapabileceği bölgeden egoistlik yapıp kendi vurdu. Enerjisini gereksiz şekilde harcamadığı zaman çok faydalı olduğunu geçen yıl gördük, gereğinden fazla sorumluluk aldığı ve kendini takımın üstünde görüp ukalalık yaptığı zamanlarda ise hiç bir faydası olmadığı gibi, kalemizde pozisyonlar yarattığını da gördük. Kariyerinin sonunda hala mental gelişimini tamamlayamamış bir adam.

Diğer taraftan, geçtiğimiz hafta sonu Olcay'a gol kaçırdığı için söven taraftar ile bu gece kendi kalesine yaptığı asist boşa giden Quaresma'ya sövmeyen/görmezden gelen taraftarın olması da oldukça ilginç.

Özetle, Olcay Şahan 5 maç 371 dakika 2 gol, 0 asist, Quaresma 4 maç 337 dakika 0 gol 0 asist. Takım oyununa katkıları ise karşılaştırılamaz. Sonra quaresma olcay'dan daha iyi.. Quaresma net bir şekilde hamle oyuncusu, yada Şenol Hoca geçen yıl yaptığı gibi ona bir şeyleri hatırlatmalı.

yilmaz dedi ki...

yorumlamalarım:

1. Yediğimiz gol tam bir beşiktaş golü. Arkaya uzaydan atılan tehlikesiz bir top, müdahele etmeyen defans, ilk hamlede topu alamayan kaleci ve devamı. Bu golde marcelo, tolga ve tosic hepsi hatalı. Hiçbiri ön plana çıkmaz. ama son hamleyi yapamayan tosic'i bir adım öne alırım.

2. Beck'i beğenmeyenler olmuş saygı duyarım ama bence defansif olarak kusursuz bir maç çıkardı tek hatası son dakikalarda bir adamı kaçırmasıydı, onu da nispeten tehlikesiz bir yerde düşürerek telafi etti. Ofansif olarak da kendi standardının altında oynamadı.

3. Oğuzhan'ın sakatlanıp çıkmasına bu kadar sevineceğimi tahmin etmezdim. Bir an ana planımızdan Ozzie'yi çıkardık sandım meğerse koçumun performansını etkileyen hafif bir sakatlığı varmış. Atiba - Ozzie - Talisca en iyisi olacak gibi.

4. Ben sadece bu blogda yorum yazıyorum. Bu yüzden burası için değerlendirme yapacağım. Şöyle bir tutumumuz var. Herkes bir oyuncu mimlemiş, pozitif ya da negatif. Her maç onun üzerine yürüyor. Tolga herkesin üstünde uzlaştığı bir isim. Ama gördük ki taraftarın büyük bir bölümünün sevdiği Q7 öyle bir hata yaptı ki, onu da kurtarmak ona kaldı. Futbol takım oyunu. Biri hata yapınca diğerinin kurtarması gerekir. Hatasız bir takım olması mümkün değil. Kalecinin hatasının telafisi yok denir ama vardır. 70. dakikada kaleci gol yediyse ve o skor bile takıma yetiyorsa ve takım bırak gol atmayı üstüne 2 tane daha yiyorsa takım arkadaşları kalecisinin hatasını telafi edememiş demektir.

5. Aldığımız puan küçümsenebilir ama birazcık bu takımın tarihini bilmek gerek. Bu bizim şl tarihinde açılış maçlarındaki ilk puanımız, talisca'nın golü de 2. golümüz. Turnuvaya hep uzun aralıklarla katıldığımız için her açılış maçında ışık görmüş tavşana dönüyoruz. Benfica ise kendi liginde oynadığı kadar bu ligde oynuyor. Aldığımız deplasman puanının anlamlı olması için rakibin Barcelona olmasına gerek yok. Ayrıca Benfica'nın eksikleri var ama bizim de dezavantajlarımız var. Forvetimiz ilk kez 11'de başlıyor, yeni transferlerimizin hiçbiri henüz takımın parçası olamadı. Biz Dördüncü torba takımıyız onlar ise birinci. Eski statü olsa da birinci torbada yer alacaklar. Çünkü Uefa'da 6. sıradalar.

6. Bence yediğimiz gol öncesi bir kaç dakika, devre sonu 10 dakika, Q7'nin saçmaladığı son 5 dakika hariç gayet orta seviye bir şl (Porto, Zenit, Basel, Roma, Shakthar) takımı gibi oynadık. Atak devamlılığımız oldu, dönen topları aldık. Hiç öyle "bu oyunla bizden bi cacık olmaz" takımı değildik. Ha bu oyunla Napoli bizi yener mi yener, daha usta ayakları var ama bu gerçek bizim "doğruya yakın şl oyunu" oynadığımız gerçeğini değiştirmez.

7. Olum talisca sen neymişsin beeee :D

Emre Toraman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emre Toraman dedi ki...

Atiba, G.İnler, Oğuzhan, Talisca dörtlüsünü aynı anda oynatabilme formülüm Oğuzhan sol açık. Arsenal dönemindeki Nasri'den esintiler sunabilir gibi geliyor. Talisca'yla da iyi düetler çıkarırlar diye tahmin ediyorum. Geçtiğimiz sene de özellikle baskının arttığı zamanlarda Olcay içeri, Atiba last man standing, Oğuzhan sol oynadığımız bölümler olmuştu, fena değildik diye hatırlıyorum.

Gol planları:

Caner/Adriano-G.Gönül-Quaresma keser, Aboubakar/Cenk-Talisca çakar,
Oğuzhan-Talisca-G.İnler araya bırakır, Aboubakar/Cenk-Talisca-G.Gönül kaçar,
Oğuzhan solo süzülür,
Talisca-G.İnler gömçürür.

Simdi soyle bir muhim nokta var.

Kura cekildiginde Benfica deplasmanina maksimum kac puan yazdik? Muhtemelen 1. 0 yazmis olan bile olabilir.

Peki daha mac baslayana kadar, hadi biraz daha genisleteyim, Benfica'nin maca cikacagi kadro belli olana kadar "abi size 1 puan verelim maci oynamayin" deseler reddeden olur muydu? Sanmam.

Ha, ama iste butun bunlar, sahada oynanan, daha dogrusu bizim ilk yarida oynamadigimiz ve halbuki kendi oyunumuz olan oyunla birlikte dusununce biraz manasizlasiyor.

Besiktas'in ve Besiktaslinin vizyonu adina bunlar guzel gelismeler. "Benfica'yi elinden kacirmis" bir takimin sonraki maclar icin motivasyonu daha da mukemmel olur, guveni yerine gelir. Tabii ki bu haliyle bile bu skor guzel.

Ama iste 3 puan alabilirdik cidden. Umarim 6. hafta gelince bu haftanin sonucunu hatirlamayiz.

Yani donuyorum dolasiyorum, Benfica'nin iki tane gol pozisyonu buldugunu, ikisini de sifirdan bizim ellerimizle hediye ettigimiz gercegini gormezden gelemiyorum. Bu pozisyonlarin ana sebebinin de Tolga ve Q7 gibi o dakikada oynuyor olmalari tartismali secimler olan iki futbolcu olmasi daha da uzuyor. Yapacak bir sey yok.

Abi bazi seyleri de karistirmamak gerekiyor .

Adamlar Fizik olarak bizden daha hazir , daha atlet ve daha organizeler . Zaten baska turlu istikrarli bicimde Avrupa'da yari final-ceyrek final yapamassin .

Benfica , Besiktas'tan bariz ustun bir takim . Takim diyorum zira en az 5 oyuncumuz Benfica'daki meslektaslarindan daha iyi topcu ama mesele takim olmak zaten .

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ya iste mesele o. Benfica bizden daha ustun takim. O yuzden Inonu'de gelip bize iki tane kilitleyip gidebilirler. Inonu'deki macta bile favori biz olmayacagiz muhtemelen. O yuzden bu maci arayabiliriz sonra.

Yorum Gönder

Ara