.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Eylül 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 3 - 1 Karabükspor


Goller: Cenk Tosun (26'), Ömer Şişmanoğlu (30'), Oğuzhan Özyakup (83' P)
En iyi üç: Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu, Fabricio Agosto
En kötü üç: Anderson Talisca, Olcay Şahan, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş7.6
Beşiktaş7.1
Karabükspor6.3
Serkan Çınar5.3


Fabricio Agosto7.6
Dusko Tosic6.3
Marcelo Guedes6.7
Caner Erkin7.5
Gökhan Gönül6.8
Gökhan İnler7.9
Tolgay Arslan6.8
Anderson Talisca (57')6.1
Olcay Şahan (83')6.3
Ömer Şişmanoğlu (60')7.7
Cenk Tosun7.5


Oğuzhan Özyakup (57')7.2
Adriano Correia (60')6.8
Vincent Aboubakar (83')6.4


Takım Ortalaması7.0

Anket: 55 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

13 Yorum:

diope dedi ki...

ömer ve cenk e 9 diğerlerine 7 8 verdim. dün eski açıkta izledim maçı. sanki takımın kondisyonu 90 dakikaya uygun değil yer yer kopmalar oldu. zaten o kopmalardan birinde gol yedik. ve yaklaşık 15 dakika boyunca sadece geriye top yaptık. takımı ileri taşıyacak adam sıkıntısı vardı. zaten bunu gördü şenol hoca oğuzhanı aldı geçte olsa. maçı genelinde güzel oyun havası vardı. 2-0 a kadar ise mükemmele yakın bir beşiktaş vardı. sizden ricam 2-0 dan sonraki inlerin top kayıplarına bakın, tolgayın koşmamamasına bakın. anlama veremiyorum çünkü.

truant dedi ki...

Klişe yorumların çöpe atıldığı bir maç oldu.

Gomez'siz ve Sosa'sız kalınca güç kaybetmiştik ya! Atiba ve Oğuzhan'a da bir şey olursa iyice sıradanlaşacaktık ya! Alın size bu dördünün de olmadığı bir takım, dedi hoca. İyi de yaptı.

Gökhan İnler'in müthiş oyun görüşüne, takıma kattığı deneyim, derinlik ve kaliteye hayran olmamak elde değil. Elbette Caner gibi lejyonerler de olacak bu takımda, yeter ki profesyonelce işlerini yapsınlar. Ama futbolcunun kalpten Beşiktaşlısını alkışlamanın tadı bir başka oluyor.

İnler gibi kanı siyah beyaz akan biri daha var. U-21 ile çıktığı ilk maçta 2 gol birden atıp oynadığı oyunla "Ben buralara fazlayım" diyen Oğuzhan Aydoğan'ın da bir an önce kazanılması gerekir. Sosa'dan da, Talisca'dan da fazlası var, eksiği yok.

YSY dedi ki...

Kondisyon olayını normal görürüm çünkü sahadaki adamların yarısı sezon başı kampını kaçırmış ama talisca beni çok endişelendiriyor. İnşallah bizi yanıltır. Ayrıca cenk böyleyken aboubakar yedek mi oturacak onu da çözebilmiş değilim.

turkkant dedi ki...

Bu kadar yeni oyuncuyla iyi bir takıma güzel maç, güzel galibiyet.
Maçla ilgili benim gözüme şunlar çarptı:

-Kırılma anı 4-4-2'ye geçiş: Ş. Güneş 25. dakika civarı Talisca'yı kanada alıp şişmanoğlu ile çift santrafora döndü. Karabük savunması olaya adapte olana kadar maç 2-0 oldu. Hocaya tebrik.

-Final pası iştahının artısı eksisi: G. İnler, Caner hatta Gökhan Gölül sürekli final pası denediler, önde pres ve taraftar coşkusuyla birleştiğinde bu çok boğucu bir taktik. Madalyonun diğer tarafı, 2-0'ı alıp psikololojik olarak gol atma iştahı azaldığında bu topların dönüşü acıtıyor :) 30'a kadarki baskıdan sonra takım pasla oyun temposunu düşürmeliydi, düşüremeyince devamında baskı yedik. Bunu yapabilecek yetenekte oyuncular var, sorun yetersizlik değil uygulama eksikliği.

-Tolgay-İnler 30-45 yorgunluğu: 30-45 arası yediğimiz iki pozisyonda özellikle Tolgay'ı izleyin... Belli ki, önceki 30 dakika onu çok yormuş. Tolgay'ın dili düşmüş, İnler adam kaçırıyor... Burada tabi eleştirilen Olcay etkisini de göz ardı etmemek lazım. Olcay o ara sağ önde, solda olsa o iki pozisyonda defansif aksiyonları mutlaka olurdu.

-Fabri'nin ayağı: Ne derece iyi kaleci olduğunu tem test edemedik. Ama ayağıgayet temiz, ikinci golde neredeyse sol ayakla asist yaptı.

-Duran toplarda Gomez'in aranması: Geçen sene bir ara duran toptan ligin en az gol yiyen takımıydık. Bu sene biliç senesine döndük. Burada bence en büyük etken M. Gomez. Ön direkte çoğu pozisyonu başlamadan bitiriyordu. Benzer etkiyi zamanında GS'de Drogba yapmıştı. Rhodolfo geldiğinde bu konuda rahatlarız.

-Talisca'nın defansif tembelliği: Kumaşı iyi, ama kirli işlerde hiç yok. Geçen sene Sosa'nın fiziki devamlılığı orta ikiliyi çok rahatlatıyordu. Talisca'nın bu yönde takıma katkı vermesi lazım. Genel olarak zaten pozisyonunu tam anlamamış bir görüntüdeydi. Henüz 22 yaşında ham oyuncu, bizim ligde böyle oyuncular mismatch yaratır. Haliyle iş yapar, ama takıma adaptesine daha var.




Hidayet dedi ki...

rakip karabük , lige yeni çıkmış, maç vodafone arena da, fakat takımın en fazla kazanan,porto'dan gelen, cl de goller atmış iki adamından biri (diğeri talisca), aboubakar, hem de gaziantep maçında güzel bir organizasyonla gol atmış, hiç sırıtmamış , ancak 83 de giriyor , 83 de genelde öndeyseniz skoru korumak için defans, bek , oyunu ve topu elinizde tutmak için ortasaha oyuncusu seçilebilirde 3-1 öndeyken santrafor neden alınır, daha doğrusu neden 83. dk da, senin benfica maçın var ve bu adam hiç resmi maça çıkmamış, ilk yarı skorun 2-0 iken 45 bilemedin 65 de falan alsan da oynasa... demek benfica maçında düşünmüyorsun, portekiz takımlarını tanıyan bilen bir adam.. e sonra zaten derbi dahil sıkışık takvimin var oralarda nasıl oynatacaksın, karabük maçı ,gerek maç, gerek ilk yarı skoru itibariyle tam maçıydı aboubakar'i takıma alıştırmanın

bundan bahsetme sebebim, hoca'nın geçen sene sürekli "yerli" oyunculara methiyeler düzmesi,mesela cenk'e, "onu oynatamadığım için üzülüyorum", "gözlerinin içine bakamıyorum"... gibi, herkes duymuştur çeşitli kanallarda, arkadaş sen hocasın, gomez'i oynattın adam 26 gol attı, şampiyon oldun, dilediğini seçersin, dilediğini bırakırsın, yabancı oyunculara "seçici benim" diyen hoca yerlilere sürekli özür beyan ediyor, aceba bu sezon da cenk'e "sen benim 1. santraforum sun dedi mi" dediyse aboubakar bize biraz pahalı kaçtı demekti, eğer demediyse karabükte 45 dk oynayacak form durumu yok mu ? ben şahsen gol atsa da cenk'le özellikle rakip takım güçlüyken, oyunun sahasına yıkılmasına çok izin vermiyorken, oynanan futbolu beğenmiyorum, beşiktaş'ta, vodafone arena da , rakibin kalesine çökmüşken orada kim olsa 1 gol atar, cl'de gruplardan çıkamazsa beşiktaş, kontrolu zor, homurtuların takım içinde yükseleceği bir kadrosu var

sports guy dedi ki...

Gecen sezon, gomez takima yeni katilmis.

Forvet cenk tosun, mersin deplasmani.

73'te olcay'in golu geliyor, skor 1-4 oluyor.

74'te giren oyuncu mario gomez oguzhan ozyakup yerine.

Sezonun kalani malumunuz..

Gercekten bayiliyorum su komplo teorilerine ya.

alper dedi ki...

1-Demek ki EbuBekir Benfica maçında 11 oynayacak.Son 7 dakika oyuna alınması onu gösterir.GG77 yerini Beck'e ,Tolgay Atiba'ya Talisca Oğuzhan'a Ömer de Q7 ye bırakacak demek ki yerini Benfica maçında.Caner Adriano değişmesi Olcay'a göre değişri.Tahminim Arkada Adriano önde Olcay oynar o maçta.

2-Talisca nın ayağı vs iyi ama çok kuvvetsiz,güçsüz ..Hazır değil.Yakışıklı bir zenci de değil üstelik.

3-Fabri etmi balıkmı anlamadım.Ayağım iyi diyerek gözümüze sokmaya çalıştı bizim ama ayağına sokayım ellerin nasıl onu test edemedik.Bakalım.

4-G.İnler temiz topçu,iyi transfer.Atiba ile orta alanı parseller.Önlerinde Oğuzhan..Orta üçlünün yakışığı bu.Tolgay bu mevkide bunların birinin yedeği olur.

5-Talisca mevkisiz vs denmiş.Bence mevki net belli.FB de Alex ne oynadı nerde oynadıysa orda oynar.4-4-1-1 sisteminde öndeki 1'in arkasında ki 1'in adıdır Talisca.O mevkinin bizim takımda yeri yok.Tüm sezon sol kanat sağ kanat orta üçlüde takılır durur seneye de o fitbolla Benfica'ya dönemez bizde kalır.

6-Caner'e üçlü çektirmeye çalışıp Olcay'ı yuhlayanlar.Hep dedim yine deyim.Bu statda bilet kombine fiyatları fahiş olmalı.Gariban insan o stada ayak basmamalı.Çnkü Gariban insan zekası=Q7 hayranı= Caner'e üçlü çektirmek isteyenler=Olcay'ı yuhalayanlar.Zengin adam,parası olupta uçuk fiyattan bilet alıp BJK maçını statda izleyen adam=Q7 yi topçu saymayan adam=nasıl ne ile kazanacağını bilen adam=BJK ya çağ atlatmak..

7-CL nin amk ligi koyup seneye tekrar CL garantisi almak= FB ve GS yi çukura yollamak.

8-EbuBekir konusunda karamsarım.Adamın koşuş stili İsaac Promise'den hallice.Sanırım çoğumuz yanılcaz onun hakkında.Gol atar atmasına bu takımda da fitbolculuğu çok tartışılır.

9-Akhisar ve GS yi yenersek ligi erken bitiririz.Benfica maçından alabilirsek 1 puan bizi uçurur.

alper dedi ki...

Haa birde not.Ben taraftarım bu hafta söverim bir topçuya haftaya alkışlarım bu belli olmaz.Ama Q7 konusunda hep her zaman heryerde söverim koca çingeneye.

Soru--Benfica maçından 1 yada 3 puan almak mı yoksa Akhisar ve GS maçlarından 6 puan almak mı?

QuaresmA dedi ki...

Alper yazındaki 6. Madde tam saçmalık.

Tam tersine gariban adam işlevsellik yerine ter akıtma, emek harcama gibi aslında netice vermeyen Olcay işlerini alkışlar. Gelir durumu iyi adam da Caner gibi, Q7 gibi klas topçuları izlemeyi ister, çünkü iyi futbol iyi futbolcularla oynanır düsturunu benimser. Gariban taraftar kendi topçusunu ıslıklamaz, FB stadı taraftarı gibi gelir düzeyi yüksek taraftar da kulübe çok para harcadığından topçu ıslıklama hakkını kendinde görür. Olcay bu sene fena başlamadı ama dün yine geçen seneden resitaller verdi. Ben Beşiktaş forması giyen hiçbir oyuncuyu ıslıklamayı bırak, küfür bile edemiyorum ama gelin kabul edelim; Tolga kesik yerse sıradaki sırıtan adam Olcay olacak.

sports guy dedi ki...

Bizim macla alakali "tamam besiktas iyi ama stoper?" Diyen adamlar su fenerbahce'yi de bi yorumlasalar ya hani :)

Iki vasat stoper sana yeri gelir mac kaybettirir, vasat orta saha ise sampiyonlugu elinden alir.

Bu takimin orta sahasina, coskusuna guvenin arkadaslar. Olcay'ina oguzhan'ina cenk'ine hatta omer'ine sahip cikin.

Takimin hem ruhu var hem kalitesi.

Sampiyon olamayabiliriz dunyanin sonu degil, ama ben diger takimlari izledikce kendi takimima daha cok guveniyorum, daha bi seviyorum besiktas'i.

Unknown dedi ki...

Basın çıkıp,"beşiktaş'ın bu ligde rakibi olabilecek bir tek takım yok,isterse kalecisiz(ki geçen sene öyle oldu) isterse stopersiz çıksın yine rakip olamazlar" demesini beklemek hata olur..geçen sene kanat bekleri stoperleri konuşuyorlardı,bu sene sadece stoper konuşuluyor..
Bir düşünsene fb veya gs karabük maçında ki bjk gibi bir performans sergileseydi (0-30 arası özellikle) ne methiyeler ne nameler ne başlıklar ne konuşmalar yapılırdı...bu durum beni çooook mutlu ediyor.!çaresizliklerini gördükçe yılların beklenen intikamını alıyoruz.(şu an için tabi ki)

hayalet dedi ki...

Dün ki fener maçını izleyenler iki takımın ne oynadığını, nasıl bir planla çıktıklarını açıklamakta zorlanırlar. Defansif anlamda (arkadaki 4'lünün tümü ve tabi kaleci hariç) zayıf gs'yi görünce bu ligi, rotasyon yapsakta, yapmasakta futbol doğrularıyla bakıldığında domine ederiz. Tek şart kalede Tolga olmasın.

Arda Gitmez dedi ki...

Bu macta takimin bir sezondur bildigimiz "Senol Gunes takimi" ezberinden sapmasinin temel sebebinin Gokhan Inler oldugunu dusunuyorum. Atiba'dan cok farkli bir futbol oynatiyor takima. Ilk mudahaleleri Atiba kadar "inceci" degil, pozisyon alip pas arasi yaparak degil fizik koyup top calarak top kazanmaya daha yakin. Ayrica bu macta sikca gordugumuz uzere top kazandiktan sonra Atiba gibi ilk pasi 8 numaraya (Oguzhan) ya da kendine yanasmis 10 numaraya (Sosa) oynamak yerine ileri cikmis iki beke/kanatlara uzun topla oynamaya daha meyilli. Bu da ister istemez topu kazaninca kisa paslarla gobekten kaleye yaklasmaya dayali pas oyununu sekteye ugratiyor.

Tabii bu yazdigim sadece bir tespit, normatif bir degerlendirme degil. Inler futbolunun Atiba futboluna tercih edilecegi senaryolar oldugu gibi, tercih edilmeyecegi senaryolar da mevcut. Ben kendi adima ic sahada Anadolu takimlarina karsi oynanan maclarda ve pek cok deplasmanda Atiba futbolunu tercih ederim. Gelgelelim Sampiyonlar Ligi seviyesinde maclar icin Inler futbolu bizim daha cok isimize gelebilir. Her halukarda Inler transferi bu takim icin, Atiba'yi yedeklemenin otesinde bir fayda sagladi: takimin futbol portfoyunu genisletti. Tabii bu durumun takimin ezberini bozma ihtimali de var, Senol Gunes'in durumu nasil yonetecegine bakar.

Benim merak ettigim, Sampiyonlar Ligi'nde kullanmamiz muhtemel Atiba (6 numara) - Inler (8 numara) - Oguzhan (10 numara) formasyonunun bu durumdan nasil etkilenecegi. Bu futbolu Atiba mi, Inler mi domine edecek? Gorecegiz.

Yorum Gönder

Ara