.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Eylül 2015 Cuma

STSL 05 Gençlerbirliği - Beşiktaş


Tarih: 21 Eylül 2015 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Ankara 19 Mayıs

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus ( Geçen sezon : BJK 5g 1m / G.S. 1b 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Michel Landel , Nemenja Tomic , Bogdan Stancu / Tolgay Arslan , Veli Kavlak , Oğuzhan Özyakup

Cezalı Oyuncular :  - / -

71 Yorum:

beagle dedi ki...

Bazı seneler bazı takımlar lige kötü başlar sonra düzeltir. O arada onlarla oynayan takımlar da dpğal şanslılardır. Biz geçmişte hep bu takımların dişli halleriyle oynuyorduk. Ligin dibinde olmasından sebep bir direnç muhakkak beklenmeli, Oğuzhan da büyük eksik ama az birşey Olcay destekli Töre, Sosa, Gomez grubu direnci kırar, bu maçı alır umudundayım.

An itibariyle MIY'ye kötü dediğim için mutsuz olan arkadaşlara da selam ederim. %65-70 topa sahip olup bir araba gol yediler.

Sezonda gözüme takılanlar Osmanlı'dan Torje, Ndiaye ve Umar bir de Ahmed Hassan sevenler için Edin Visca'yı belli oranda benzetiyorum.

Osmanlı ile iyi ilişkiler olduğundan bekletmeden sezon sonu için arap oğlanları makul fiyata isterdim. Torje ise Udinese'nin malı sanırsam.
Ben Fiko'yu tanıyorsam, sezon sonu Töre satılır, yerine Fani Madida'yı yada Engin Baytar'ı transfer eder. Boşlamadan bastıralım.

not: Engin'i hatırlatıp karpuz kabuğu mu düşürdük acep...

ideal 11 dedi ki...

irfan can kahveci yi izleyin derim.müthiş bir yetenek.bence arda dan sonra ortaya çıkan en yetenekli yerli oyuncu.

Ekrem35 dedi ki...

Öncelikle etiketi görmedim ve hemen diyorum ki 6-4 alırız.
Uefa maçını sakatlık olmadan atlatmış olmamız büyük şans. Maçın başından beri berisha denen tip beck, kerim, q17 ve sosa'ya çok sert müdahaleler yaptı. Bizim çocuklar da hep iyi niyetle " biraz daha yavaş be kardeşim" diyip devam ettiler. En sonunda sosa taç çizgisi kenarında aynı sertlikle faulü yapınca kendisine biraz aklı başına geldi.
Bu maç için şifo çok iddiaalı konuşmuş ama ben şansları olduğunu düşünmüyorum. Bu maçta töre'ye çok güveniyorum.
Üç puan olsun bizim olsun inşallah.

lig deki bu 2 hafta, sezon boyunca neler yapabileceğimizi ve sampiyonluk ta ne kadar iddialı olduğumuzu gösterebilecek 2 mac oynayacağız.özellikle bu macı kazasız,cezasız,sakatsız geçelim.

freshold dedi ki...

Şuursuz hakem kararları kisvesi altında ince ince doğranmayız umarım.

planck dedi ki...

atiba ve(ya) rodolfoya bir şekilde kırmızı çıkarsa şaşırmam. hakem kararları güneşi de çok etkileyebiliyor üstelik.

yilmaz dedi ki...

@planck benim de favorim rhodolfo. Ama sonuç ne olursa olsun takım demotive olmaz umarım. Bu maç, bu maçta kalır haftaya taşınmazsa yeter bize.

freshold dedi ki...

Önce Arsenal sonra Liverpool şimdi de Manchester City. Türkiye'de derbi galibiyeti olmayan Bilic önüne gelen İngiliz devini yeniyor. Daha ilk derbisinde Bilic'i durduk yerde sahadan atan, geçen sezonki maçlarda da Melo'nun kolunu onun omzuna atarak taciz etmesine, Emre'in ağız dolusu küfürlerle üstüne yürümesine seyirci kalan, derbi maçlarımızın öncesindeki haftalarda en ucuz kartlarla bizi doğrayan hakemlerimizin kulakları çınlar mı acaba? Sezon başlamadan şampiyonu belli olan şu uyduruk ligimizi yönetenler biraz utanırlar mı acaba? Hiç sanmıyorum. Bakalım Şenol Güneş'i ne tür kumpaslar bekliyor. Bekleyelim, görelim.

Zaitsev dedi ki...

West ham ile bu takımlara yenildiğin zaman kimse niye yenildin demez yendiğin zaman ise büyük başarı olur. O yüzden rahatsındır kulubede. Türkiye'de maçlarda olanlar aleyhimize ama Biliç'in oyun taktikleri ve psikolojisi de derbilerde maç kazanmaya uygun değildi. her derbiye yenilmemek için çıktı. beraberlik iyidir havasındaydı. Beşiktaş'ın değil Bursa'nın antrenörü olsa ne BJK, ne GS ne FB bırakırdı ama büyük takım farklı.

freshold dedi ki...

Zaitsev'in mantığına göre Aston Villa, Stoke City, Watford gibi diğer sıradan takımların çalıştıcıları da kulübelerinde rahat olmalıdırlar. Ama rahat olmak nedense onların bu tür başarılar kazanmalarına yetmiyor.

Zaitsev dedi ki...

@freshold

Sezon başı saydığın sınıf takımların antrenörleri büyük maçlarda rahat olurlar çünkü rakipleri üst sınıf takımlar değil kendi sınıfındakilerdir. büyük maçlara ya kazanmak için çıkarlar ya da kapanarak beraberlik için. kontradan bir tane atıp maçı kazanırlarsa yanlarına kar kalır. Biliç ile 2 sezon boyunca bizim derbi taktiğimizdi bu. çıktığı 8 derbinin hangisine kazanmak için çıktı. karşında Real Madrid filan yoksa Beşiktaş'ta bunu yapamazsın kimse kusura bakmasın. o zaman takımı GS FB seviyesinden alıp Es-Es konya seviyesine getirirsin.

Biliç sezonun 2. yarısı da bu takımları yenerse başarı olur. ama sonuç takibi yaparak bunlar başarı kabul edilemez çünkü Westham kendi evinde bu sene Bournemouth ve Leicester City'e yenildi. kendi evinde avcı av oldu aynı şekilde.

Hakem performansı bu akşamki FB maçına bağlı. FB yenilirse bizi de doğrarlar. yenerse işimizi haftaya bitirirler :) Sarı kart sınırında topçumuz yok. mecburen kırmızı lazım. Motta olmadığı için defans bloğu biraz güvende. Atiba'yı sakin tutmak lazım.

Basar dedi ki...

Şifo Hoca'nın Takımları hep açık oynar. Bu yuzden zevkli ve bol gollü bir maç bekliyorum. Bu sefer 6-4 olabilir sanki :)

Derbiye Cezalı oyuncumuz olmadan çıkacağımızı düşünüyorum.

beagle dedi ki...

Bu Ndoye'ye sene başında Youla demiştim ya. E bu daha da kötüymüş. Almeida'yı işletim sistemi olarak yüklemiş bir zenci çıktı. Arkadaş gol atamıyorsun, bari Marin'in golünü niye çıkarıyorsun? Ofsaytları da alem. Verilmiş sadakamız varmış da bunu öneren scout'u, getiren menejeri bir daha semte sokmamak lazım.

cochise dedi ki...

"ideal 11" gibi İrfan Can benim de beğendiğim bir oyuncu ama test edilmedi sanki. A seviye potansiyeli var ama biraz daha bakmak lazım. Testi bizim maçta geçmez inşallah. Onun yanında El Kabir ters/pis bir oyuncu. Takımında istemeyeceğin tarzda bir taktik disiplin eksikliği var ama rakibindeyse dikkat edilmesi gerekir. Djalma da artık ligin gediklisi oldu. Bu üçüne dikkat edersek sorunsuz bir maç olur.

yani dünkü maçı Westham maçı izleıip de burada Biliç övgüsü yapılmıyordur umarım . Hani izlemeyip iyi sonuçlar diye yorum yapıldıysa eyvallah ama izlenip beğeniliyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Ha, konu sadece hakem meselesini hatırlatmak için kullanıldıysa %100 katılırım ama bunun göstergesi bu olamaz. O işin asıl göstergesi elediğimiz liverpool'dur ya da Elimizden kaçırdığımız Arsenal'in U-17'sinden 4 yiyen GS'nin şampiyon olmasıdır. Zaitsev'in haklı olarak söyledikleri bir tarafa; dünkü maç öyle beşikteş-liverpool/arsenal maçları gibi de olmadı. Westham kaleye otobüs değil tır çekti tır. İzlerken futbol adına utandım ya. (Bu arada westham değer olarak PL'de 9. sırada ama bu yıl transfer bilançosunda gelen-giden farkı en çok olan 3 takımdan biri; yani bu yıl kendi standartlarında para harcadılar)



@beagle
ndoye Youla'nın hava topuna biraz hakim olanı diyebiliriz. Ama bu çok kötü bir şey de değil; kendisini yedek forvet olarak değerlendirmek şartıyla. Bize ana opsyion gelseydi gerçekten mahvolurduk ama Cenk'in beklenmeyen çıkışı da olmasaydı yedek forvetsiz kalacaktık açıkçası.

beagle dedi ki...

@Cochise
Gerçekten ben de maçlarını izledikçe Premiere League'in Abdullah Avcısı olacak izlenimi doğuruyor. Elinde bize göre daha fizikli savunma bilen oyuncular ve Payet, Moses silahları var. Sıkıntı bir futbol katili takım kurdu. Ayrıca adaya gider gitmez yardımcıları ile açtığı mesafe de büyük soru işareti. Bir miktar samimiyetsiz buluyorum.

Beşiktaş için teşekkür edeceğim noktası, her yönüyle dağılmış bir takımı en azından hatlarını yaklaştırıp, takım savunması yapan ve Liverpool, Tottenham gibi galibiyetlerle moralini düzeltmiş olarak bıraktı. Fiko Önder Özen'i harcamamış olsa belki biraz daha büyük takım gibi yönetilebilirdik.

freshold dedi ki...

Amacım Bilic övgüsü yapmak değildi ama ısrarla konuyu o tarafa çekmeye çalışanlar var. Çünkü bazı arkadaşlar bir kez “Biliç kötü hocadır” etiketini yapıştırdıkları için adam artık ağzıyla kuş tutsa takdir etmeyeceklerdir. Tamam, takdir etmesinler, bu onların sorunu. Ama bu “Ya birisi çıkar da Biliç’i över gibi yaparsa” diye pusuya yatmalara, kendileri gibi düşünenlere hemen koltuk çıkıp farklı düşünenleri susturmaya çalışmalara, bu linç sevdasına ne demeli? Dünkü maçı ben de izledim. Manchester City gibi bir takıma karşı deplasmanda 2-0 öne geçtikten sonra savunmaya çekilmeyecek kaç takım vardır, Barcelona haricinde bunu yapabilecek kaç takım sayabilirsiniz? Haddini bilerek, futbol kuralları içinde puan savaşı yapan bir takımın oynadığı futboldan utanmak da neyin nesidir. O kulübün yönetimi var, taraftarı var; utanacaksa onlar utanır ve adamın işine son verirler. Siz niye bu kadar tasalanıyorsunuz, anlamıyorum.
Eğer utanılması gereken bir durum arıyorsanız aynı gün Chelsea’nin Arsenal’i yendiği maça bakabilirsiniz. Diego Costa her türlü pisliği yapmasına rağmen sahada kalırken ona tepki gösteren Gabriel anında atıldı. Suratına tokat yediği halde tepki göstermemeyi başaran Koscielny kırmızıdan kurtulsa da maçı kaybetmelerine engel olamadı. Orada ara sıra yaşanan bu türden haksızlıklar Beşiktaş’ımız için vaka-i adiyeden sayılıyor artık. Herkes kanıksadı, hatta burada yorum yazanlar bile. O kadar kanıksadık ki kendimize eleştirecek farklı hedefler, yeni utanç nesneleri arıyoruz.
Burada yorum yazan arkadaşlardan daha fazla futboldan anladığım iddiasında değilim ve bu postu gereğinden fazla işgal etmek, böyle tali tartışmalara daha fazla zaman ayırmak istemiyorum. Ezcümle, etik değerlerin estetik kaygılardan daha önemli olduğunu düşünüyorum.

cochise dedi ki...

@freshold
değerli kardeşim neden pusuya yatmış olayım; neden linç sevdasında olmuş olayım. Bir çok ortamdada gereksiz bir Biliç övgüsü görünce kızmıştım, burada da ilk dikkatsiz okuyuşumda Biliç övgüsü diye gördüm ama tekrar baktığımda asıl derdinin TFF/hakemler vs. olma ihtimalini de görünce şartlı yazdım hatta. Ayrıca Biliç'in iyi bir takım savunması yaratmasına, geometrisinin harikalığına; kendinden güçlü takımlara oynarken (Totenham, Liverpool, Arsenal maçları) başarısına zaten diyecek yoktu. Ki bunları da geçmişte dedik. Ama Westham orada bir kaç maç kazanınca da (ya da kaybedince) burada Biliç lafı açılmasına üzülürüm. Maçı izlememiş olsa lafa da girmezdim. Savunma futbolu oynamakla tır çekmek başka şeyler bu arada bunu karıştırmayalım. Aynı beagle gibi bizim whatsup grubunda da PL'nin Abdullah Avcısı yorumları yapmıştık.

Neyse Biliç ile ilgili çok gereksiz vakit kaybetmenin alemi yok. Ama en azından şu kalıptan çıkmak isterim; Biliç'in Beşiktaş için yetersiz olduğunu düşündüm; Westham şampiyon da olsa bu görüşüm değişmeyecek. O nedenle maçlarını kaybetsin diye izlemem. Umrumda olmaz, o defteri kapattım ben, şahsen. Ayrıca geçen Ocak ayından itibaren anlaştı söylentileri çıktığında Westham'da çok başarılı olacağını düşünmüştüm. Zira orası onun oyun anlayışına çok uygun görünüyordu. Neyse umarım, bu blogda Biliçle ilgili son kez birşeyler yazmışımdır...

Not1: "Futbol adına utandım" lafına karşılık "O kulübün yönetimi var, taraftarı var" çıkışının da rasyonel olduğu düşünmüyorum açıkçası. Zira benim cümlemdeki yazdığım açıkça yazdığım gibi maçtan hoşlanmama sebebim "futbol adına".


Not2: Diego Costa meselesine gelince orada da çok söyleyecek bir şey yok. Yaptığı çirkeflikleri göstermeden de yapmadı ki. Aynı Melo gibi Belöz gibi cezasını görmedi. Ben de sinir oldum ama daha çok hakeme. Zira kırmızı öncesi muhabbetlerde 3-4 tane sarı'lık çirkeflik yaptı. O adamla ilgili futbol adına değil insanlık adına utandım, ne diyim :)

planck dedi ki...

biliç aynı takımları ikinci yarıda da yenebilir ama aynı taktikle kendine denk olan takımlara karşı da oynar ve kazanamaz. bizde de yaşadığı budur. kadro değeri ligte 10. olan takımla 4. 5. olursa şaşırtmaz ama 1. takımla 3. olursa da şaşırtmaz.

Mete dedi ki...

Oğuzhan'ın yerine Necip'le başlayıp, ekstra bir sakatlık veya k.kart olmadığı sürece Kerim, Quaresma ve Cenk ile değişiklikleri ön taraftan yapacağını düşünüyorum

Adsız dedi ki...

Haftaya karşılaşacağımızdan mütevellit FB maçını merakla izledim. Bana göre Vaşakşehir maçı gibi oynarsak ibre tamamen bizden yana.

FB'yi orta alanda Meireles taşıdı. Bunda ise en önemli etken Bursa orta alanının gofrettin tadında kalmasıydı. Ön liberoya bir Jap almışlar; çocuk Bundesliga patentli ve gayretli ama kapasite bir yere kadar. Josue ise defans anlamında fazla var olamadı. Ligimizde birçok Anadolu takımının oynadığı kendi yarı alanına kapanan, sonra 2 tavşanla hızla saldıran moddaki bir rakip olaydı, sabit Topal'a rağmen ağır Alves faktörüyle birlikte fecaat yaşayabilirlerdi. Zira 3 defansif yönü güçlü orta alanla filan çözüm bulunamıyor bu işlere. Ama Ertuğrul kendi çapında pozitif oynamaya çalıştı. Eldekilerle bu kadar yapabildi o ayrı. En önemli soru ise: elinde De Sutter var kardeşim; tamam Necid gayet formda ama mesele sadece gol pozisyonu ve vuruşu değil ki. De Sutter 2 maçta pek bir şey sunamamış olabilir, ama bu 2 maçlarda henüz alışık olmadığı tipik ligimiz futbolu oynandı. FB maçı çok daha başka olabilirdi. Merakla izlediğimiz Cucak etkisizdi. Hem düzgün pas trafiği olamadı, hem de karşısındaki Hasan Ali bugün kendini aştı.

FB'ye dönersek; bu maçtaki o 1 CM + 2 DM tadındaki orta alanlarına karşın takım defansları kötü. En büyük etkenin Pereira olduğunu düşünüyorum. Böyle yeni kurulmuş bir takımın defans kurgusunu TD yapar. Ama Pereira'da böyle bir özelliğin olmadığı belli. Hücum bağlamında ise tamamen emprovize oynuyorlar. Oyuncular da bunu istiyor gibi aslen. Portekiz'in suyundan mıdır nedir Nani pozisyon yerleşimi bakımından tıpkı Q17 gibi oynuyor. Farkı, saçma işlere girmeyecek kadar biraz daha derli toplu ve henüz fiziken onun kadar çökmemiş. Ama ciddi takım defansında kaybolur gider. Markovic'i ilk defa izledim ve beğendim. Ancak maçları düzgün yöneten hakemlerle çok kart yer bu ligde (söz konusu FB ise bunun olmayacağı belli gerçi), savunma anlayışı tamamen kırıp dökme üzerine kurulu. Çok uzatmadan, en önemli özelliği olan orta alanı hızla geçebilen bir Beşiktaş FB maçında çok iş yapar. Oğuzhan yetişecek deniyor. İyi bir Oğuzhan ve Atiba-Sosa'lı orta alan gayetten iş yapar. Geçen sezon olsaydı stoperlerden bahsederdim, şimdiyse beklerin performansı daha önemli. Beck'ten şüphem yok, sol tarafta ise bence Tosic olmalı. FB henüz orta alandan organize ve ciddi hücum edebilecek halde değil çünkü.

Bir de, Pereira'nın bizim maçta da orta alanı bu 3'lü ile çıkaracağını sanıyorum. İyi olur.

Adsız dedi ki...

Yarınki maçta muhtemelen defansta kapanan ama bunu iyi başaramayan bir takımla oynayacağız. Bu yüzden topun sürekli hareket halinde olması lazım gelecek. Demek ki Sosa kilit olacak. Stoperleri kötü, orta alan dirençleri ise düşük. Bu şekilde ligin en çok gol yiyen 4. takımı zaten. Hücumda tehlikeli olmaları ise bazı ayaklar yüzünden; işte yazılmış olan İrfan Kahveci ve El Kabir gibi isimler. Söz konusu isimlere dayalı olaylarsa önlemler daha iyi işler.

Bence de hoca Necip'le başlar ve Oğuzhan riske edilmemeli. Eğer hazırsa kadroda yer alır, ama 1-0 olsun bizim olun tadındaki bir maç bu. Turşusu kurulmasın ama gelecek haftaki maç için de riske atılmasın. Kartlar konusunda ben de kötümserim ve yine malum asabi vatandaşı hakem olarak verdiler bize. Ama Şifo'dan da bağımsız olarak, GB öyle pek çirkefe yatacak bir takım değil neyse ki. Bu vesileyle Barış Şimşek'i de tebrik etmek lazım. "3,5 yıl sonra bir ilk, Kadıköy'de istenmeyen hakemi FB maçına verdiler" manşet aforizmasının arkasındaki nedene rağmen tribünden filan hiç etkilenmedi adam. Tek bir istisnası var:

http://spor.internethaber.com/spor/super-lig/markovicten-hakeme-kufur-iddiasi-233848.html

Bana göre sarı kart bile başarıdır bu tür bir pozisyonda. Malum, bilmem kaç dakika uzatılıp fasafiso pozisyondan frikikle gol attırılan bir takımın maçından sonra aynı takımın yöneticisinin hakem hakkında zehir zemberek konuşup algı işi yaptığı bir ortamdan bahsediyoruz.

Not: En güldüğümse FB'lilerin nette "takımdaki fiziksel düşüş devam ediyor" tadındaki yorumları. Takım defansı kurgusu işte bu yüzden var vatandaş. Eğer bir sistem veya kurgu derdimiz olmayaydı al sana en güzel defans: "tüm oyuncular rakibe maç sonuna kadar sürekli baskı yapsın". Var mı böyle bir olay? Bunun doğru bir şekilde nasıl yapılacağının en güzel örneğini Simeone GS maçında gösterdi. Adamlar amiyane tabirle 90 dakika ter attılar resmen. Gerçi aman hep böyle kalın rica ederim.

Ben Fenerbahçe'nin ne yaptığını hiç anlamıyorum. Tamamen Nani'nin yaratıcılığına bırakılmış abuk sabuk bir futbol oynuyorlar . Eyyamsız hiç şansları yok diyeceğim ama bizim takımın da genel algı oyunlarının etkisiyle kendini küçük görmesi işi sıkıntıya sokar .

Bir galibiyet bu eziklik psikolojisini kırmamıza yeter . Bu ekibin bir derby galibiyetine çok ihtiyacı var.

Coolio dedi ki...

Övünç +1

Şu derbiyi alsak yılların toprağını üzerimizden atıcaz. Şenol Hoca büyük takım hissiyatını maçtan önce oyunculara verecektir ama o düdük çaldığı anda bizimkiler yılların alışılmış ezikliğine geri dönebilirler. Maç başlar başlamaz hücumda her topu eveleyip gevelemeden Gomez'e aktarmak şart. Gomez'in FB kim ulan deyip her topu kaleye göndermesi bizimkilere güven verecektir. Ama tabiki hakemin maça etkisi çok önemli.

GB maçına gelirsek; çok da söylenecek bişey yok. Q7 sirke döndürmesse oyunu Gomez ve artık daha çok ceza sahasına giren Sosa golleri yazabilir. Sarı kimseyi cezalı yapmayacağı için benim kırmızı adayım ise Ersan ve Q7. Ersan hakem destekli Q7 ise beyinsizlik destekli olabilir.

teahead dedi ki...

Derbi icin ne yapmalıyız,

*oncelikle biz fenerden daha iyi bir takımız,yani yenebiliriz onları
*Sahada mutlaka ozguveni yuksek ve ne yaptıgını bilen oyuncular oynamalıdır
*Psikolokik savas icin Sosa,gomez,quarezma ve oguzhan mutlaka oynamalıdır.

Son olarak gol at ve kendini rahatlat.Eger gol kacırmaya devam edersek fener uzerimize gelir,kart goruruz,macı kaybedebilirz ve bilindik besiktas kırılması baslar.

Adsız dedi ki...

Haha. Birilerinin zoruna gitmiş ana sayfadan "Büyük Sürpriz" şeklinde giriş vermişler:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/30133222.asp

Olum para işi bu, o yüzden objektif olmak durumundalar. Sizin aforizmalarınıza benzemez tabii.

planck dedi ki...

q17 başlıyor 11de. q17 sağda gökhan ortada olsa bari. olcay sosa gökhan gomez verkaçla giderler, top sağa gelirse de q17 takılır. en azından bir kanatta düzgün futbol oynansın.

Ekrem35 dedi ki...

@planck
Q17 nin sağda veya ortada oynaması çok önemli değil bence. Bu maçta şenol hocanın necip yerine sosa'yı oraya çekmesi maç
Öncesi en önemli hamle gibi gözüküyor bana göre.

QuaresmA dedi ki...

Bence ortada Olcay oynasa daha uygun olur. Göbekteki defansif zaafiyeti bir nebze kapatır.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca 3000. golü Q17 atarsa ne gülerim :)

planck dedi ki...

Necip oynasaydı o atar derdim 3000.yi. Şimdi q17 atabilir valla :)

beagle dedi ki...

8. Dakika kaşınmaya basladi. 3000. Gol zor ama 30. Dk kirmizi gorebilir

planck dedi ki...

atiba q17ye pas vermemek için çalım denerken topu kaybetti.. insan bu kadar mı sevilmez.. zamanında da en sağlam tepkiyi ernst koyuyordu.

Adsız dedi ki...

Necip'i sahaya alıp Sosa'yı ileriye çekmesi lazım.

planck dedi ki...

olcay sağa çekiyo hep, sağda oynayınca çizgiden ayrılmıyo ceza alanına giremiyor. sosa göbekte oynayınca da takımın ağırlık merkezi geriye kayıyor, gomez yanlız kalıyor.

Adsız dedi ki...

Koskoca takımda Rholdofo, Beck ve Atiba dışında herkes rakip atakları sadece izliyor.

beagle dedi ki...

Qimil, Töre, olcay yanyana super oldu. The three stooges :)

Pheaglix dedi ki...

yine o hücumda hep bir kişi eksik kalan takıma döndük. orta saha ile hücumu bağlayamazsak 1 puan bile mucize olur bu maçta. tek çare quaresma - gökhan ikilisinden birinin yerine necip'in girmesi gibi.

Emrah dedi ki...

Querasma dışarı Necip içeri

cochise dedi ki...

ara ara kıvılcımlar hariç kötü geçti ilk yarı. ileri üçlünün sürekli yer değiştirme stratejisi bize zarar verdi. Sosa 8 numarada oğuzhan kadar etkili olamadı. Hatta baya etkisiz oldu diyebiliriz. Söylemesi acı ama quaresma çıkıp necip girerse oyuna çok daha iyi olacak...

Massaro dedi ki...

Maçın tartışılmazları Tosic ve Beck. Beck şampiyon bir takımda oynayacak ayarda topçu değil, Beşiktaş'ın topçusu da değil.

Tosiç zaten topçu bile değil

beagle dedi ki...

1000 sekerbegodan gelmis. 1984 85 civari oynuyordu. Bi de Arnautovic vardi. Neyse 2000 baba Amokachiden gelmis. 94 de begendik kendini demekki 95 96 gibi atmisizdir. 10 11 senede 1000 atmisiz. Sonra 20 sene gecmis, hala kasiyoruz...

cochise dedi ki...

@ massaro Beck'i nasıl bir gözle izleyip bu sonuca vardın acaba. Açıkçası bence de tam tersine şampiyon takımda oynayacak ilk oyunculardan olduğunu bu maç da gösterdi. Tosiç içinse aynı görüşteyim;diğer ikisi rezil olduğu için idare ediyor ama nereye kadar..

olcay çok kötü oynuyordu onun çıkması da hayırdır. genel olarak 4-4-2'ye karşıyım ama bu maç için icazetim var. bu maçta böyle bir hamle gerekiyordu..

QuaresmA dedi ki...

Beyler Gomez'den tek forvet olmaz. Bu sisemde, bizim takımda olmaz. Alternatif aramaya başlayın ve o alternatiflerde Cenk Tosun da yer alsın.

Adsız dedi ki...

Kart konusunda tereddütlerimiz vardı ama tüm görülenler kendi ahmaklıklarından. Hatta hakemin niyeti kötü olsa çok kolay basabilirdi kırmızıyı.

planck dedi ki...

3000 tane töreeee

planck dedi ki...

ofsayttan da ne güzel kaçmış helal valla

Adsız dedi ki...

Ta defansın önünden başlayan mükemmel paslar, mükemmel bir atak ve gol oldu. Bu ligde fark yapacaksak sadece ve sadece bununla yapacağız, hızlı ve tek pasla.

Adsız dedi ki...

2. Yarı Tosic'in içine ne kaçtı acaba. Fırça olabilir mi?

Adsız dedi ki...

Bize karşı her rakip kaleci panter antoni kuin. Hem de 1-2 yıl değil onlarca yıldır böyle. Böyle futbol adaletini seveyim. Bir de Gomez'e pas attırmayın plz.

planck dedi ki...

binlerce duran top kazandık arkadaş, bu kadar mı boşa harcanır?

Massaro dedi ki...

Bu Tosic ve Beck Fenerde yedek olabilir mi, 18 'e girebilir mi? Beck, Gokhan Gonul veya Sener'i, Tosic, Caner veya Hasan Ali'yi kesebilir mi? İkinci yari Gokhan bindirmeye gelmesine ragmen Tosic'e vermedi,

Ya da söyle sorayım, Beck'in Serdar'dan, Tosic'in İsmail'den bir artisi var mi, daha iyi diyebilir misiniz? Ne diye alindi, ikisinin yerine bari bir tane duzgun bir bek alınsaydı

QuaresmA dedi ki...

Bu futbolla 1 puan normal. Hala taktik oturmadı takımda alternatif bolluğundan. Benim çözemediğim mevzu Şenol Güneş neye göre Töre'yi değil de Quaresma'yı çıkardı devrede çünkü ilk yarıda bu ikisi arasında Q17 daha iyiydi net. Yok Töre ne kadar kötü oynasa da o ikisinden Töre'ye güveniyorsa ne düşünüp de Q17 ile başladı? Futbol içindeki Trabzonlular habire futbol harici şeyler ispatlama peşindeler. Kimsenin eleştirisini takmaz Q17 ile başlarım, kafama göre devrede de çıkarırım. Töre bugün attığı gol hariç safi zarardı. Ankara 19 Mayıs çimlerinde Hurşut'u tekrar izler gibiydim.

Ama ondan daha kötüsü de vardı: Mario Gomez. Şu anki performansına bakarsak Mario Gomez'in başlangıcı Almeida'dan bile şu anda kötü. Bu sistemde böyle de devam eder. Cenk Tosun sadece 45 dakikada Mario Gomez'in yarattığı tehlikelerin 3 katını yarattı. Bunda sistemin suçu olduğu kadar Gomez'in de payı var.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca Töre bir zahmet şu kornerlere salça olmasın arkadaş, takımda Sosa var. İlla kurtarıcı rolünü biçmek zorunda mısın kendine?

cochise dedi ki...

Şu maça çok yazık oldu;yalnız bu maça 4 dakika uzatma veren o hakemi allah bildiği gibi yapsın. uzatma 94'te pas yapmaya çalışıp da içeri süre dolmadan top şişirememiz takdire şayandı.

İlk yarıyı çöpe atan şenol hocaya teessüflerimi iletiyorum.

Quaresma'nın kendisine bir şey demiyorum. Ama bu transferin yanlışlığına çok kızıyorum elimde değil. Oynatsan dert oynatmasan dert olacak bir adamı neden alıyoruz hala inanamıyorum. Quaresma bencilliğine falan rağmen Gökhan Töre kadar bile efektif olsa eleştiriler yarı yarıya azalırdı. Aynı mantaliteteye sahip iki adamdan sadece oyuna bakarak hangisi genç desen quaresmayı seçersin. Bu arada quaresma elinden geleni yapmadı demiyorum. Kendi standartlarında epey mücadele etti ama oyun anlayışı ile takımın devamı o kadar uyumsuz ki...

Necip gayet efektif oynadı.

Gerektiğinde 4-4-2'yi iyi oynayabilecek bir format görmeye sevindimr. olcay ve quaresmanın yeri yok bu düzende ama.

Cenk kendini her maç geliştiriyor.
Tosiç ikinci yarı biraz daha toparlandı. Atiba kadar futbolu iyi bilen tecrübeli bir oyuncunun rakip ceza sahasına yaklaştığında başı kesik tavuk gibi olmasını anlamlandıramıyorum.

Sosa da ikinci yarı çok iyi oynadı. 8 numara oynayamayacak sanırım. yani atiba-necip-oğuzhan'dan ikisi ceza-sakat olsa yandık ..

Adsız dedi ki...

Avrupa maçından sonraki lig maçları zordur. Yine de bahsetmemiz gereken şeyler var.

- Şenol hocaya inanmak istiyorum. Ancak hafta içi maç yapmış bir takımı hele ki bu kadar sakatsal eksik varken hücumsal anlamda orta alanı böyle boş bırakarak ve Sosa'yı geriye itmek pahasına Q17-Töre-Olcay'lı fantezi denemesi neydi hocam. Sosa CM oynar, ki oynayabileceğini düşünüyorum da zaten. Ama önde pas yapacak adam yok ki. Eldekiler belli, olay belli. Niye sürekli orta alana transfer eksik dedik?

- Q17 ısrarı yalnızca boş bir iş olmakla kalacak. Hadi başkan tamamen kişisel hesap yapıp seçim için aldı, sen daha niye ilk 11'e sokarsın. QuaresmA dedi ya, herkes iyiydi o mu kötüydü. Evet, bu maçta ilk yarı "bombok"tu. Söz konusu Beşiktaş ise gerisi teferruattır. Biz ne zaman kötüye kötü diyemeyecek hale geldik, hele ki söz konusu ipimle kuşağım formatında takılan bir dangoz ise. Sürekli kötü işte, Beşiktaş mı Q17 mi önce buna karar verin.

- Gomez'in oyununu değil, henüz gelmeden taktiksel anlamdaki transfer tercihini eleştirmiştim (bireysel fan'ı olduğumu da ekleyerek). Çok ama çok büyük golcüdür. Ama Real'de, PSG'de ya da ManCity'de full iş yapacak şekilde. Onlar niye mi almadı? Uygun olmak başka bir konu, seviye başka. Ama bizim gibi zipper lick tarlasında oynuyorsan çok daha hareketlisini beklemek gerekli-ydi. Yine de 10-15 yazar o ayrı. Ama bu maç gibi örnekler sıkıntı.

- Hocanın acilen takımı tek pas yapan formata sokması lazım. Halihazırda buna uygun isimler Sosa, Beck, Olcay ve Tosun. Ama diğerleri eksik. Bu format niye mi önemli? Hem bu tür Anadolu takımları hem diğerleri hem de Avrupa için gayet işler de ondan. Tabii bu durumda Q17 aynen survivor ortamına tazyik.

- Son olarak, madem son dönemde gol için baskınlığı artıracaksın, bunun formülü Kerim değil hocam. Koyarsın Rhodolfo ve Ersan'ı geriye ve Necip'i ileriye, ortanın ortasını domine etmeye çalışırsın. Çünkü bu aşamadan sonra dert akıllı ön pas yapabilmekte. Sen ise defansın en iyisini çıkarıp Kerim'i alarak bu bağlantıyı toptan koparttın. Sosa zaten ileriye geçmiş, ortada Atiba dışında kim var?

Dediğim gibi inanmaya çalışsam da yerli TD'lerin hepsine orta alanın ne olduğunu anlatacak 2 haftalık ayrı bir seminer lazım.

Hayırlısı olsun. Şimdi derbi çok daha önem kazandı.

cochise dedi ki...

Beck'in serdar'dan ne artısı var diyen değerli arkadaşıımıza hayatta ve futbol seyirciliğinde başarılar diliyorum. Zira kendisiyle futbol adına konuşabileceğim tek bir cümle yok.
(Bu kişisel sataşma olarak algılanmasın. Yani futbola bakışta siyah ile beyaz kadar fark varken konuşulacak pek bir şey de yoktur)

teahead dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

@james
hoca ile ilgili eleştirilerine %100 katılıyorum. Bu hafta beni hayal kırıklığına uğrattı. Bence maçın en kötüsü oydu...

teahead dedi ki...

Töre golü attı sonrasında sacmaladı.2yi ve 3u atabilirdik.takım gol sonrası organize olamadı.nedeni oyuncu degil bence oyun da sorun vardı.Tosic bu takımda oynamamalı.bir de şu soyleniyor rakip te sener ve h ali kaldırım var bizdekiler neden boyle diye.Sen sener i alamazsın tıpkı ozan tufanı alamadıgın gibi.Biz once ismaili kazanmalıyız.

cochise dedi ki...

@tehead
ismail kazanılamaz hocam. O bölgeye iyi bir transfer yapıp; motta ve ismailden kurtularak tosiç'i yedeğe düşürmeliyiz.
Töre konusunda haklısın. Kimi oyuncu sorumluluktan kaçar Töre'de de tam tersi, kurtaracam diye iyice gaza gelip saçmaladı.

turkkant dedi ki...

Q7 maalesef hocanın kafasını çok karıştırıyor. Bu kafa karışıklığı da 5 puana maloldu. Q7 hiç alınmamış olsa, Trabzon-GB serisinden 2-3 puan fazla çıkarırdık. Takımın ahenkini bozuyor. K. Frei’in gelişimini bile sekteye uğratacak. Başkanın şımarıklığı nelere maloluyor, yazık. Buna vereceğimiz paraya erkenden orta saha işini bitirebilirlerdi. En azından son yirmi dakikalarda Yusuf performansı verse.

Ben bu sene Beşiktaş’ı ciddi bir şampiyonluk adayı olarak izlemiyorum. Stat bitmedi, Fener kadro olarak çok güçlendi ve iştahlı, transfer sezonunda gerekli yamalar yapılamadı. Bu sene öngörüm ligi uzun süre forse edip ikinci oluruz.

Adsız dedi ki...

@cochise

Sorun şu: Birini tek golcüyle CM oynatıyorsun ama yanında sadece bir DM var ama format 4-4-2 değil ve senin golcün gayet sabitken ayrıca pas trafiğinde de vasat (ki bu maçta vasatın da altında). Kanatlarından birisi ceza sahasına dalarak işler yapabilirken hem tek kaldığı hem de rakip kapandığı için çuvallıyor (dolayısıyla orta alana çok daha fazla yük biniyor; hem kapanacakları belli değil miydi zaten), diğeri ise bireysel iş yapmaya çalışırken hep çuvallıyor. Alışkın olmadığı bölge diyerek bir başkasını hiç yazmıyorum zaten. Beşiktaş ilk gollerin takımı, yani baskıyla ilk golü bulunca gerisini rahatça getiriveriyor. Bu ortamda gol çıkmayınca ve de üstüne yiyince yandı gülüm keten helva.

Tablo buyken üstüne o CM ile ilgili bir handikap daha var, onun dışında ileri bölgede pas yapabilen oyuncularımız eksik. Sağlam bir 4-4-2 oynasak amenna. Hoca nasıl ilk yarı malum 3'lü ile başlarken hata yaptıysa, Sosa'yı ileriye itecek ve geriye bir DM alacak şekilde çıkardıkları da fecaat. Çünkü bu yeni format da 4-4-2 değil. Olcay kötü olsun tamam. Ama halı saha maçı oynamıyoruz ki oyuncuların performanslarını takım formatından bağımsız şekilde değerlendirip karar verelim. Gol atman lazımken kaldın mı tek kanada, o da Töre bir de. Töre yine de kendinden beklenmeyen iş yapıp gol attı, ama bu tüm maç performansını etkilemez.

Artık her Beşiktaş TD'si için geleneksel hale gelen şekilde şapkadan yine davşan çıkmadı. Biz biliyorduk da bilmesi gerekenler biliyor muydu, orası ayrı.

Huzeyfe dedi ki...

Tore'ye kotu diyen var ya. Bir sakinlesin kuzum, yarin sabah yazin acelesi yok.

beagle dedi ki...

Valla Beck eleştirilerine katılmıyorum. Tamam adam hücumda Hilbert değil de, zaten sağ açıktan devşirme değil. Çok sağlam savunma yapıyor, ikinci yarı o olmasa kontralardan dağılabilirdik. Geçen maçta deli arnavutun kendinden hızlı olduğunu farkedince yakın alıp ilk toplara müdaheleye başladı. Bir kere geçildikten sonra adamı bitirdi. Aynı durumda Motta olsaydı sürekli geçilirdi :)

Tosiç'e de töre az pas verse kornerden 4-5 orta çıkaracaktı. Birini atiba kullanamadı. İsmailin formda zamanları hızlı olmasından sebep, zayıf takımlara karşı daha iyiydi. Tosiç ise ağır ama daha zor geçilecek biri. İsmaille dönüşerek kullanmak lazım.

Golü atmış olmasına rağmen Töre'ye hastayım. Yetenekli futbolcu kontenjanında olup da bu kadar boş iş yapılır mı? Matias delgado bu şekilde omurgası olan bir takımda olsaydı da az birşey öğrenseydi bunlar.

Ve son olarak Şenol Hoca eleştirilerine tam katılıyorum. Yedek kulübesinden başlamış şekilde formsuzdu. Yedek kulübesinde Serdar kurtuluş var Miloseviç yok. Gençler gibi kasap havası oynayacak takıma 3 ahmak çavuşla maça niye çıkarsın. 4-4-2 oynayacaksan da destek santraforun Pektemek olur. Tam böyle maçları karıştırıp gol yaratan adamdır. 4-3-3 oynayacaksan da Cenk'i Olcaya tercih edeceksin.

Oğuzhan olmadığında Sosayı 8 e çekip, oynatacağın adam net Pektemek'dir. Futbolculuk açısından alakaları yoksa da gol pozisyonuna sebep olma açısından skor benzerlikleri var.

Neyse FB maçlarına gaza gelmemiş şekilde çıkmaktan hoşlanırım. Yeneceğiz :)

Adsız dedi ki...

Bu arada hazretin biri 5 gün sonra 32 oluyormuş. Kimsenin savunmayacak hale geleceği yaşının 34 olduğu düşünülünce -ki muhtemelen öyle de olur- bana sadece 2 yıl sabır etmek düşer. Sonrasında her türlü yanki patentli yarışma, spor markası siponzorluğu ve de bilimum realiti şov için ortamda olması hiç komaz bunu da belirteyim. Emerson demiş ya "look at the bright side", zira düşünsene bir de 22-23 yaşında olduğunu. Gerçekten her işte bir hayır var.

Emrah dedi ki...

Cenk Tosun'a helal olsun yalnız. Sahaya çıkıp isyan etti, asistini yaptı, hakemi etki altına aldı ve takımı gazladı. Quaresma'nın oyuna 60-70ten önce alınması net hatadır. Gomez'in bu haliyle Cenk Tosun'u kesmesi tamamen ismine hürmeten. Vasat bekler yorumuna katılıyorum. Özellikle sol tarafta 3 sol bekin maaş alması yönetim hatasıdır. Transfer az ama öz olmalı. Rhodolfo gibi. Her sene 2 tane adam gibi transfer yapsak 3 seneye taş gibi takım olur. Adamlar Beck'i bize satıp genç Kaderabek'i aldılar. Gerçi yaldır yaldır bindiren bek de alsan Töre ve q7 adamı futboldan soğutur.

Unknown dedi ki...

Kesinlikle yorumuna katılıyorum

Adsız dedi ki...

@Emrah

Aynen coni vaynen. Fiyat/performans olaraktan Beck'ten memnunken Kaderabek gibi bir adamı o maliyetle almayanlar futbol yönetiminde ne bir direktör bulundurmayı düşünen, ne de tek yetkili yaptıkları Güneş'e danışmayan (zaten niye bunu yaptılar buradan belli) başta başkan olmak üzere yöneticilerin hepsidir. Kuruyemiş işlerine girmek yerine işi ehil olanlara bıraksalardı çok daha iyi olurdu. Dolayısıyla egodan kurtulmak Beşiktaş için de en makul çözümdür. Gerçi yakında üzerinde ego gösterilebilecek bir dünya da kalmayacak bu gidişle, malum eko-sistem bombok şekilde tam gaz gidiyor. Belki de ilahi adalet.

İçler acısı ama hepimiz Quaresma out / Necip in demedik mi ?

Başka söze gerek yok ...

beagle dedi ki...

Yönetim bu sene alamayacağı adamlar peşinde dolaşırken bariz saçmaladı.
Beluschi, Sener, Dszudszak, Mert Günok yok pahasına toplanabilirdi. Rahat %30-50 daha güçlü olurduk.

Bugün gene yok yere gol yedik. Bu kalecilerle vakit kaybedeceğime yan topları çok daha iyi olan Mert Günok'un 3-5 çıkış hatasına sabrederdim.

Fikoyu aklım almıyor, kızıyordum. Ben de @James gibi "bright side" a bakayım. Aynı fikirde olmak da vardı. Onun tedavisi çok daha zordu :)

Adsız dedi ki...

@beagle

Olayı çözmüşsün bilader keyfini çıkar :)

greetings to Thomas Gray, by the way.

Yorum Gönder

Ara