.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mayıs 2015 Pazar

STSL32 / Beşiktaş - Torku Konyaspor



Tarih: 18 Mayıs 2015 Pazartesi, 20:00

Stadyum: Yenikent Asaş Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Mustafa Kamil Abitoğlu

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolga Zengin ,  Veli Kavlak , Alexander Milosevic / Mario Felgueiras , Jagos Vukovic , Ciprian Marica

Cezalı Oyuncular :  -

87 Yorum:

ilk yorumu ben yapayım.

bir zahmet galip gelelim bu hafta ..

yani zahmet olacak ama

can dedi ki...

Milosevic kadroda gozukuyor

ekozu1903 dedi ki...

tribunler de boş gözüküyor... doğru düzgün bilet satilmamis. kazaniriz insallah

Basar dedi ki...

Ulan ömrümden çaldınız be! Senin gibi hocaya da sizin gibi ruhsuz topçulara da lanet olsun!

Kazansanız ne yazar bu saatten sonra! 5 yersiniz inşallah!

Armagan dedi ki...

kanser ilaçlarımız hazır mı beyler?

neyse, kadrom şu şekilde:
------------------günay----------------
olcay - sivok - ersan(atınç) - motta vs.opare
---------atiba------------tolgay-------
töre---------------------------------sosa
-------------ba------------cenk--------

opare vs motta : mottanın yetersizliğine yeter,hangisi daha formdaysa o oynasın.
serdar --> olcay : serdar'ın kötü ortalarını izlememek için ve ayrıca hücumda verim alınmayan olcay'ı totalde sağ bekte daha yararlı olduğu için
gökhan -- frei : ayağında top tuttuğunda,bencillik yaptığında 60 gibi değiştirilir.yeter artık kaderimizle oynadığı, şapkadan o beklenen tavşan çıkmıyor bir türlü.
ba-cenk t. : çift forvet olayında uyum sağlamaları kritik, pektemek yerine cenk'i denemenin sırası geldi geçiyor.
(75-90 gibi gol olmuşsa ba-oğzuhan değişikliği yapılabilir.)
eğer bu riskler alınamayacaksa en azından ersan-atınç değişikliği yapılmalı ama bu en düşük ihtimalli olanı galiba
tolgay'ın çıkarılması yasak!

deli dana gibi saldırmak yok,rakibin üzerimize gelmesi beklenecek hücumda da savunma yaparken de(ki şu aylardır olmayan etkili kontraları yapalım).uzaktan etkili şut atsın sosa-töre-cenk-tolgay.

sınırdaki oyuncularda durum:
#kart - kişi
2 kart -atınç,gökhan,sivok,tolgay,sosa
1 kart - motta,ersan,olcay,frei,demba ba,tolga

Umit dedi ki...

sosa'lı bu kadro formatını ben de uygun görüyorum. lakin töre grip olduğu için ankara'ya götürülmedi. bu durumda bilic çerçevesinde olacaklar şunlar: 1) sağ bek pozisyonunda gayet olumlu işler çıkarmasına rağmen ısrarla orada oyuna başlatmadığı olcay töre'nin yokluğunda artık asla orada olamaz. ne idüğü belirsiz inadıyla serdar'ı oynatacaktır. 2) bence bilic yine tek golcüyle çıkıp kanatları olcay-kerim yapacak. hatta şapkasından kerim yerine pektemek'i çıkarmasını dahi bekliyorum. 3) gol gelmezse yine allah ne verdiyse fortmatında elindeki tüm golcüleri sahaya sürecek. orta sahadan çıkarmasını beklediğim isimse tolgay. özetle: bu adam değişmez arkadaşlar. kendine olan güvensizliği takıma oyun olarak aynen yansırken diğer bir yansıması ise ne yaparsam yapayım nasılsa oynarım diyen çalım cambazlarının gelişimini engellemesi. olansa cenk tosun'a ve kerim'e oluyor.

zago30 dedi ki...

Gökhan Töre, Oğuzhan, Ersan Ankara'ya götürülmedi.Keşke Atınç oynasa defansta ama Biliç Necip'i oynatacaktır.

Adsız dedi ki...

Milosevic ilk 11 oynamalı zaten kaybedeceğimizi kaybetmişiz, ekstra zarar gelmez. Ben gol yemeden kazanacağımızı düşünüyorum nedense. Bir de umarım sınırdakiler kart görmez, artık bu sezondan tek beklentim derbiyi kazanmak...

Adsız dedi ki...

Bu arada @BJK4EVER,
Nicolas N'koulou'nun sözleşmesi bu sezon sonu değil gelecek sezon sonu bitiyor diye biliyorum. Yani alabilmemiz için tuzlu bir bonservis önermemiz gerekir ki bu mümkün değil.

BJK4EVER dedi ki...

O zaman transfermarkt'ta kiralik sozlesmesine bakmisin. Ama sorun degil, piyasada bonservissiz veya kiralik yeterince oyuncu var, maksat onu aciklamakti zaten. Hele ki kontenjan yoksa.

Bu arada nasil hala bu kadar eksik oluyor anlamiyorum. Sezonun hala en kritik maclarindan birine cikacagiz; hooop bir bakmissin 3 as oyuncu bir anda eksik. Nasil oluyor hala cozemiyorum.

YSY dedi ki...

Bu maçı almamız lazım. Eğer alırda gidersek gs bizim 100. yılın intikamını almak isteyecektir. O yüzden bu sene şampiyon olamasak bile onlarda o kadar rahat şampiyon olamasınlar hevesleri kursaklarında kalsın.

YSY dedi ki...

Yani ne yapıp edip gs yi yenelim. Şu koca senenin tek avuntusu bu olsun bari. Ben futbolcu olsam en azından isyan eder sırf karakterim onurum için bu maçta yenilmem yenerim.

Armagan dedi ki...

------------------günay----------------
serdar - sivok - atınç - motta vs.opare
---------atiba------------tolgay-------
sosa---------------------------------olcay(frei)
-------------ba------------cenk--------

eğer olcay hücumda,serdar da bekte saçmalarsa 30.dkda frei sola,olcay beke
ba-cenk ikilisi uyumsuzsa,kötü oynayan yerine 55de frei sağa,sosa ortaya(frei girmişse devam)
herkes iyi oynuyorsa ama gol gelmemişse 70 civarı sağ bek veya sol bek hangisi daha kötüyse dışarı,frei sağa sosa ortaya,3-5-2
eğer serdar çıkmışsa ama gol bulamamışsak 80de olcay dışarı-pektemek içeri,3-4-3(kanser riski)
75-90 arası öndeysek ve frei girmemişse ba veya cenk yerine girer.girmişse ve ba yorulmuşsa pedro, cenk yorulmuşsa necip atiba'nın yanına.tolgay öne,sosayla değişmeli(4-2-3-1)

Arkadaşlar bu maçtan bağımsız olarak bir şeyden bahsetmek istiyorum. Önceki maçtan dolayı Bilic'e falan kızdık da esas konuşulması gereken olay farklı.

Saha dışında çok güçsüz bir camia haline geldik. Bu şekilde Fb ve Gs ile mücadele etme şansımız yok. Bu konuya ciddi ciddi kafa yormadığımız sürece, kafayı yemeğe devam edeceğiz. Adamlar Melo'nun atılmaması mevzusunu Emre'de atılmıyor diye savunuyor. Ulan biz figuran mıyız? Durumun saçmalığına bakın.

Mevcut yönetim saha dışı konularda oldukça güçsüz. Yönetimin kısa vadede değişmeyeceğini düşünürsek bizim bir şeyler yapmamız lazım. Öyle yalandan digiturk'u kapattıralım gibi değil. Tabii bu da yapılabilecek şeylerden birisi ama yeterli değil. Birçok öneri getirilebilir bu konuda. Yönetim-medya-taraftar üçgeninde birlik sağlamamız lazım. Bana kalırsa tek çıkış yolumuz bu. Yönetimin en büyük kusuru, güçsüz olduğu halde, taraftarları ve medyadaki Beşiktaşlıları adeta kulüpten uzaklaştırmaya çalışmasıdır. Bunun dışında çeşitli çözümler üretilebilir. Ali Ece, Donk'un pozisyonu yüzünden canlı yayında çıldırmasının Kasımpaşa maçının tekrar edilmesine neden olduğunun kendisine söylendiğini anlatmıştı. Tabii Ali Ece bunu doğaçlama yapmıştı. Ama artık yönetimin beşiktaşlı yorumcuların en azından bir kısmını bir şekilde bağlayıp bazı konularda gündem oluşturmak için kullanması gerekiyor. Tıpkı Aziz'in yaptığı gibi. Bunun dışında taraftarlar tarafından, yönetimin de alttan desteğiyle, hakemlerin her hafta bizim maçlarımızda ve rakiplerimizin maçlarında verdiği hatalı kararlar tek tek not edilip sosyal medyada örgütlü bir şekilde tartışılabilir. Bu şekilde hangi hakemin ne halt yediği herkesin suratına rahat bir şekilde vurulur. Ve hakemleri maçlarımızdan önce baskı altına alabiliriz. Ama bu söylediklerim sadece maç kaybedince değil, kazanırken de yapılmalı.

Bu önerilerimi şu an doğru düzgün kafa yormadan yazdım. Belki de saçma sapan şeylerdir. Ama bu konu hakkında ciddi bir hareketin başlaması gerektiğini düşünmekteyim.

sherlockholmes dedi ki...

lan bunlar işi garantiye almak için bu maçta bile katlederler takımı. iddaa'da 4.15 orandan konya yenilmez bahsini deneyeceğim. ne zaman beşiktaş'a oynasam yatırıyor belki bu kez fark falan atarız.

tetikçi hakemler yine skip attı koca sezonu.

Coolio dedi ki...

gençler kalecisinin hareketi yabancı kaynaklarda bile haber oldu. Ama işin ilginç yanı bizim medya bütün maçı sadece bir pozisyona bağladı! Goldeki ilginç hareketin dışında kalecinin açılıpta ıska geçtiği top, Umut'u boş bıraktıkları pozisyon ve Stancu'nun pozisyonu da var. bunlar en netleri. Bunlar hepsini sıralamayınca, sadece bir tanesini vurgulayınca olay küçük gözüküyor. Aynı şey bizim son maçtada oldu. Medya sadece Cenk'in sayılmayan golünde ofsayt varmı yokmuya takıldı. Ulan Olcay'a, Pektemek'e tabanla girdiler, kim bunu çıkıp anlattı? kimse.

Geçen radyoda biri bağlanmıştı renklilerden, ama BJK'ninde Eskişehir maçında Ersan'a gösterilmeyen kırmızısı var diyor. Ulan adamlardaki körlüğü, bencilliği, objektif olamamayı bir yana bırakıyorum, medya ve yönetim pozisyonların üzerinde durmassa elin kıçı kırık taraftarının aklında bu kalıyor işte. Ulan bu sezonki kadar doğrandığımızı, hakkımızın yendiğini, yanlış kararları, renklilerin kollanmalarını hatırlamıyorum ben. varsa hatırlayan söylesin..
batacak GS'yi kurtarmak için alenen her boku yediler. Boşuna maçlara çıkmasaydık, sezon başında kupayı verselerdi..

sherlockholmes dedi ki...

Coolio

abicim biz burada kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz. dediğin gibi bu sezon bize yapılanlar futbol tarihine geçecek nitelikte. buna rağmen ne yönetim ne futbolcular ne de teknik heyet çıkıp iki cümle bir şey söylemiyor.

galatasaraylılar bizden daha çok ağlıyor şaka gibi amk.

aç şu galatasaray sözlüğü oku. hayatımda bu kadar malı bir arada görmedim. hakeme rağmen bizi yeneceklerinden bahsediyorlar pazar günkü derbide. bunlar ne yüzsüz utanmaz arlanmaz adam amk.

Basar dedi ki...

Bu arada, buraya şaibeliler girip yorum yazıp duruyordu. Büyük şikecisiniz oğlum! Malatya, Ankaragücü filan derken şike serinize Gençler maçı da yazıldı!

Allah şampinlugunuzun getirisini yemeyi nasip etmesin inşallah!

Coolio dedi ki...

@basar, Akhisar'ı unutmuşsun..

@sherlockholmes, o nasıl bir laftır yaa?? hakeme rağmen mi yenecekler? ülkenin geldiği nokta bu. bencillik, yüzsüzlük tavan yapmış. vicdan, adalet, haysiyet ise yerlede sürünüyor. sadece futbol değil, her alanda.


mehmetozy dedi ki...

maalesef bizim goygoycu tribun kültürümüz değişmeden şampiyon olmamız çok zor. Oyunu okuma, tepki verme, rakibi baskı altına alma, hakemi sindirme gibi etki altına alabileceğin hiçbir taraftarlık olgusu yok. Hala arkasını stada dönüp marş söylemeyi büyüklük, 90 dk alakasız marşlar söylemeyi, yeni besteler yapmayı üstünlük sanan bir taraftar kitlemiz var.
Gittikçe Kocaeli, Eskişehir, Göztepe tribününe dönüyoruz. Basında yer kaplayan, bir kaç haber bülteninde görüntü vererek gazı alınan.
Hakemden, yönetimden, federasyondan ziyade öncelikle burayı düzeltmek için kafa yormamız gerek.
Hakemlerin bizim maçlarda rahat düdük çalmaları beşiktaş nefretinden değil. Kendimize sanal düşman yaratmakta üstümüze yok ülke olarak.
En holigan beşiktaşlıyı koy hakem diye arena'ya, kadıköy'e o da veremez emre'ye, melo'ya kırmızı kart.
Bu maça gelirsek; yense bir türlü yenilse bir türlü. her durumda tepki göstereceğimiz bir maç olacak.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER,
Ranocchia bize gelebilir mi sence ?

ideal 11 dedi ki...

galatasaray konusunda paranoyak olmuşsunuz aga.son dakikadaki serbest vuruş gol olsa ne diyecektiniz.bu nası şike ki müthiş bir serbest vuruş çıkarıyor oyuncu.rakipler takır takır oynuyor galatasaraya karşı.top çevirmiyorlar.şansımızda yanımızda.

meloya kart gösterilmemesi meselesi.ligin ilk yarısındaki fenere çalınan beleş penaltılar sonrası bırakında melo kart görmesin aga.

bu futbolu yöneten herkes biliyor ligin ilk yarısında neler olduğunu.o maçları yöneten hakemler şimdi maç almıyorlar.fenere beleş penaltılarla şampiyonluk şansı verenler işin içinden çıkamazlar fener şampiyon olursa.bu çok açık.

bu arada ferhatın pozisyonunu bide normal çekimde izleyin bakalım.slow motion izlediğin her video gerçeği yansıtmaz.zannedersin ki top süzüle süzüle gidiyor da ferhat elini uzatmıyor.adamı yanıltır slow motion.

bu arada galatasaraya hala penaltı çalmıyorlar farkındamısınız???ilk yarıdaki beleş penaltıları düşünün.hakemler takır takır penaltı çalarken fener lehine şimdi gerçek penaltı da çalamıyorlar galatasaray lehine.bırakında meloya kart göstermesinler.

futbolda skoru direk etki eden en önemli karar penaltıdır.diğerleri işin bahanesi.bazı beşiktaşlılar orta sahada hakem neden faul vermedi diye ağlıyor.tacı yanlış verdi diye sızlanıyor.bunlar hikaye aga.hedef 1 milyon penaltı ya doğru giderken bir takım kimse bu kadar patırtı çıkarmadı.kimse şikenin ş sini söylemedi.o zaman esip gürleyecektin aga.ligin sonlarına doğru değil.çünkü o dönemde fenerin aldığı beleş puanlar ligin kaderini çizmiştir.

şimdi birileri bu yaptığı rezilliğin katakullilerin açıklamasını nasıl yapacak fener şampiyon olursa merak ediyorum.meloya kart vermeyerek telafi ettiklerini sanıyorlar herhalde.bu arada melo da 10 sarı kart görmüş.

ideal 11 dedi ki...

Yorumunuzu bırakın

Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, İnsanlara kişisel saldırıda bulunan, fikre değil, fikir sahibine odaklanan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar.

Burası onun yeri değil.

Burası Ekşi Beşiktaş.

memleketin ana sorunu okumamak aga

ideal 11 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

ya ne içiyon aslanım sen burası ekşi beşiktaş gelmiş burada feneri anlatıyorsun.

melo ya gösterilemeyen kartları nerelere bağlıyorsun.yok ki birbirinizden farkınız.işte biz de tam bunu söylüyoruz.ne kadar sığ düşünceli,kokuşmuş fikriniz olduğunu burada ne de güzel açık ediyorsun.

yine de sana saygısızlık edilmiyor burada istersen bu yazdıklarını fener forumunda yaz.

ama gerçekten acınacak haldesiniz su an gs ve fb taraftarı olarak.aç sosyal medyayı fb liler gs nin pisliğini paylaşıyor.gs liler de fb linin.

bir akıllı da cıkıp demiyor ulan boklu çişliye mana buluyor diye.

bu türkiye bu iki takımın pisliklerinden arındığı zaman futboldan konuşulabilir.

ideal 11 dedi ki...

trabzon maçıyla başlayacaklardı algı operasyonuna.trabzon yenince hiçbirinden ses çıkmadı.

veysel sarı ile başladılar.hasan kabze ile devam ettiler.akhisarın tamamını suçladılar.son olarak ferhat.

biraz kafası çalışan insanın burada bilinçli bir algı operasyonu yapıldığını anlar.çamur at izi kalsın mantığı.

galatasaray buralara biraz şansıyla ama daha çok oturmuş bir hücum düzeniyle geldi.bizi beleş penaltılarla birileri zirvede tutmadı aga.her maçımız bıçak sırtında geçti.ve bu maçlarda kilidi çözen her gol temiz idi.böyle oluncada birileri çamur atmaya başladı.

bizim fenerden çok farkımız var aga.ama sizin sanırım saha dışı nedenlerden dolayı fenere karşı olan sempatiniz artmış durumda.onunçün beşiktaş olamazsa fener olsun diyorsunuz.oysa biz galatasaray olamazsa beşiktaş olsun diyoruz.

gerekirse hakem odası basarım diyeni ve bu sezonki beleş penaltıları görüpte feneri destekleyen sizlersiniz aga.

tek tutunduğunuz dal melo olmuş.o melo da bu sezon az oynamasına rağmen 10 sarı kart görmüş.mağdur edebiyatını meloya bağlamanız komik kaçıyor.

ha o beleş penaltılar galatasaray lehine çalınsaydı zaten burda savunmazdım.galatasaray bileğinin hakkıyla ve birazda şansıyla şu anda zirvede

Aynen dediğim gibi gelmiş birisi "ama fenere de beleşten penaltılar verildi." diyor. Biz aradan çekilelim siz iki takım oynayın abicim. Biz Beşiktaşlılar figüranız, futbolcularımız figüran, yönetim figüran, Bilic figüran. Siz "ama fb de şunu yaptı, ama gs de şunu yaptı." diyerek malı götürün. En büyük sizsiniz lan helal olsun!

sherlockholmes dedi ki...

ideal 11

kardeş ağır geri zekalısın sanırım. fenerbahçe'ye yapılan kıyaklar beşiktaş'ın doğranmasını haklı mı kılıyor.

saraya çıkıp bir ton yalakalık yaptıktan sonra şampiyonluğun üzerine kondunuz. hala car car konuşuyosun amk.

nedir abi bizim bu yüzsüz geri zekalılarla imtihanımız. sezon boyunca kırmızı kart görmemesine bahane olarak fenerbahçe'ye verilen penaltıları örnek gösteriyor dingil herif.

ne güzel sırayla bi galatasaray'ı bi feneri şampiyon yapsınlar. hem yayıncı kuruluş hem yöneticiler hem de sizin gibi beyinsiz fanatikler mutlu ne de olsa.

Unknown dedi ki...

maç postuna ait fotoğraf keşke şu olsaydı:

http://insta1903.com/uploads/insta/161328512e726a6015a4c636d4992beaa9466.jpg

ya abi 40 paragraf cevap yazayım demişsin üstte yazdıklarının aynısını tekrarlamışsın ne diyeyim ki şimdi sana.

ben sana soru soruyorum melonun atılması gereken ve atılmadığı maçlarda kaç defa haksız 3 puan aldınız.

çok basit bir soru.ama cevap verirken fener den bahsetme ne olur.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

@ideal 11

Evvela tasnif:En iyi GS li ölü GS li.

Saniyen tasrih:Sen ve sen gibi tüm GS lilerin ....... .

Salisen tavzih:Burası bir BJK bloğu iken o müstehrek fikirlerinle buraya gelmen en leş haliyle yüzsüzlüktür,onursuzluktur.

Armagan dedi ki...

madem fb ye verilen penaltılar rahatsız edici, bize yapılanlar da aynı olay.

soru çok net:
peki bu durumda 5-6 maç(3 tanesi derbi) bu olaylar olmasa (en son akhisar maçı aç bak nasıl verilmemiş kırmızı kart) ve buradan min.10 puan gelecekse,neden bunu söylemeyip "kaçak dövüyorsun?

anlamayanlar için bilal'e anlatır gibi söylüyorum bu yorum hem gs hem fb eleştirisidir.

schwadorf dedi ki...

@Esat

Bir Galatasaraylıdan mantıklı cevap bekleme bence.

a) Ama Emre'ye de gösterilmiyor.
b) Ama FB'ye sezon başında beleş penaltılar çalındı
c) FB-BJK 2011'de şike yaptı

Verecekleri cevap bunlardan biri olacaktır. Adamlar kendi lehlerine yapılan hatalar tartışıldığında bunları söyleyerek haklı olduklarına inanıyorlar. Bu zihniyetle nasıl medenice tartışacaksın?

cochise dedi ki...

Valla twitter'da falan GS'lilerin halini, yüzsüzlüğünü ve pişkinliğini gördüğüm için bu @ideal1'in yorumları hiç şaşırtmıyor.

3 Temmuz süreci ile ilgili gerekçeli CAS kararlarını okuduğum için Türkiye'de maç satma olayının kolaylığını gördüm. Ferhat'ın ilk ıskasını ya olur öyle şeyler diye savundum ama yediği golü görünce şimşek çaktı. Herkes zaten yetişemezdi diyor; 1) o top epey yavaştı, fileleri nasıl sarstığına bir bakı; yani gerçek bir kaleci gibi atlasa yetişebilirdi (elbette %100 bilemeyiz) 2) yetişemeyecek olsa bile bu, elini çektiği gerçeğini değiştirmez. Yerden bu tip bir top için elini çekmiş bir kaleci pozisyonu gösterin laflarımı yiyeyim (nadiren aut'a çıkıyor diye el çektikleri olur kalecilerin; ama bu tip bir pozisyonda hiç görmedim)

AMMAAA bu hasan kabzeymiş, Ferhat'mış, Stancu'ymuş. Bu isimlerin hiç önemi yok. Çok daha önemli bir olay var önümüzde: AKHİSAR. Akhisar'ın 10 gün ara ile oynadığı oyunu görüp de midesi bulanmay bilemedin en azından /işkillenmeyen insan benim gözümde şeref ve onura sahip değildir. Hemen buna "bir takımın iki maçı aynı olmayabili" de denecektir. Ama buradaki fark basitçe bir kötü oyun değil; açıkça 'farklı' oyun. Birinde her zamanki gibi iyi kötü topu oynamaya çalışan ama normaline göre bile epey yumuşak; diğerinde ise hiç tarzı olmadığı halde tekme tokat dalan bir Akhisar. Benim için yeterli gösterge budur!!!

alper dedi ki...

Bu arada gençler sanırım büyük ihtimal GS maçına A.Palabıyık denen hakem verilecek.Var mı bahse giren?

bence tetikçi cüno.
tabii sadece tahmin

yilmaz dedi ki...

akhisar, antep, gs neyse. Bunlar aralarında anlaşıp şike yapabilirler. Adam gibi bir ülkede bunlar orataya çıkartılır, cezalarını da alırlar.

Lakin oyunu iki takım teşvik-şike muhabbetine girdiğinde, hakem de olaylara çanak tutarsa o zaman organize bir iş vardır.

mesela; Özkahya melo'nun rakibin bileğine bastığı pozisyonda melo'yu uzun uzun uyardı. Karttan yırttı. Bak hala iyi niyetliyim.

Peki bu uyarı şu anlama gelmiyor mu? Gözüm üzerinde, aynısını yaparsan, kartı görürsün. E bu adam aynı hareketi bir daha yaptı ilerleyen dakikalarda. E hakem yine faul verdi. Abi nerde kart? Kart yoksa başta ne diye uyardın, ne anlattın? 3 olursa mı kart veririm dedin?

Bize sosyal medyada "taç verilmedi diye bla bla bla" diyorlar. E abi bak penaltı ofsayt filan değil, adam daha önündeki tacı bile vermiyor. İk maç arka arkaya bariz kornerlere aut veriyor hakemler. Buna normal diyorsan, ben de konuşmam, söz. Bu taç pozisyonu o kadar bariz ki, taraftarlar asıl verilmeyen buz gibi penaltıyı atladık antep maçında. Adam vuruş pozisyonunda bir ayağı havadayken itiliyor. Yani bunun nesinde biz sadece "hata" arayalım? Tek ayağının üstünde, diğer ayağı yere paralel vücudunu şuta hazırlamış bir adamı itersen düşer, lise 1 fizik'i mi anlatalım koca koca adamlara?

E tabi bu sacayağının bir de ligtv'si var. Yemin ediyorum o kadar saf bir şekilde izliyorum ki akhisar maçını. "Çizgi kamerası yok heralde" diyorum maçı seyrederken. Her pozisyonun cizgi kamerasını gösterdi, gol yediğimiz pozisyonu göstermedi. Neyin hesabıdır bu arkadaş. Biz pozisyon ofsayt desek de bi bok olmucak korkma, hakem vermiş golü zaten de, niye emin olmamıza izin vermiyosunuz?. Son dakikada cenk'in golündeki 13 cm ofsaytı şahin gibi yakaladılar maşallah. "Burdan da bak ofsayt, bak burdan da ofsayt."

Ben futbolcuların yedikleri ve atamadıkları gollerde hala iyi niyetli düşünmeye çalışıyorum. kalecilik için çok da geç sayılmayacak bir yaştaki kalecinin, kariyerini 200-300 bin€ para için çöpe atacağına inanmıyorum. Zaten futbolcuların şeref ve namuslarından da endişe edersek, bu oyunu hiç seyredip kendimizi üzmememiz lazım.

cochise dedi ki...

@yilmaz
bu akhisar maçındaki ofsayt meselesi hakikaten trajikomik. Yediğimiz golü doğru dürüst göstermeyince herhalde o açıda kamera yok demiştim. Cenk'in gole bir baktım; maşallah şahin gözü gibi kamera. Dediğin gibi işler sinir bozucu ..

cochise dedi ki...

Adalet duygumu yine de yitirmedim. Yediğimiz golü tekrar tekraz izledim; sanırım ofsayt değil.. (Yine de Lig TV'nin yaptığını örtmüyor bu)

yilmaz dedi ki...

@cochise haklısın ofsayt değil. Zaten sorun lig tv'nin panikle golün çizgi kamerası çekimini görüntüsü vermemesi.

alper dedi ki...

Delilin olmaması,yok olması,görünmemesi,butlan olması anlam bütünlüğünün'de yok olması kaybolması görünmemesi manasına gelmez.

Nasıl ki van hoydonk 17 maç üst üste sarı kart görmeyip cezalı duruma düşmeden FB 8 puan geriden gelip şampiyonluğu elimizden aldıysa GS takımı'Da bu sezon 32 maçtır kırmızı kart görmeden ve kendi kalesine tek bir penaltı dahi atılmadan gelmiştir.Bunlar delilsiz ispatı mümkün olmayan şikelerdir ama kendi içinde bir anlam bütünlüğü vardır.
GS bu sene şampiyon olup direk CL ye gitmese ne olur du?Cuma günleri cami çıkışında mendil açıp dilenirdi.O açıdan sezon başından beri GS de ki ekonomik kriz ayyuka çıktığından beri tek şampiyonluk adayım GS idi.
İktidarın eski düşmanı yeni ortağı Ergenekoncu D.Yarsuvat'ın başkan olması,saray ziyaretleri,Havuz medyasının bir numaralı destekçisi,ballı ihalelerin sahibi FB li yönetici Nihat Özdemir'in FB yönetimiden ayrılması,en son FB 'ye K.Evren Lisesi olayında atılan kazık.Bu minvalde bizim Çarşı grubunu ise hiç samıyorum bile..Bunlar puzzle'ın parçaları birleştirmek kolay.

Adsız dedi ki...

@alper,
Fikret Orman yönetiminden memnun musunuz ?

alper dedi ki...

F.Orman yönetimi konusunda çekimserim ben.Çünkü kendisi umreye gitmiş biri.Ve yönetim kurulunda yeterli sayıda bile diyemicem hiç o.çocuğu yok.Fitbol hacı hoca,düzgün konuşan,nezih konuşan adam işi değil.Ya da sen böyle konuşan konuşacak olan bir başkansan her hafta haklı yada haksız tv lere çıkıp hakemler,tff ,rakip takım hakkında ortalığı yangın yerine çevirecek açıklamalar yapan ve diğer rakip takım taraftarlarının büyük o. çocuğu diyeceği 3-5 yönetici bulundurman lazım.Bkz:M.Uslu,.Albayrak,H.Üstünel vs vs.Onun için daha ekmek yemesi lazım.Bu yönetici şekli büyük ihtimal klasik BJK taraftarına itici gelecektir ama 2 hakeme söven yönetici 3.maç sana lehine hakem hatası olarak dönecektir.
Başkan demek elinde puro önünde viski bardağı karşısında ayakta bekleyen en az 5 adam demektir Türk Futbolunda.Bunları yapamazsan takımın 3.olur.

Ugur dedi ki...

Mac 11'i harika yine.

Ya arkadas ne Mustafa Pektemekmiş. İsmail Kartal bile bir süre sonra Emenike'yi yedeğe çekti. Bu Mustafa inadı nedendir ? Olcay ligin 2. yarısında kayıp, Kerim hala yedek. Bilic'i hep savunuyorum ama dalga geçer gibi artık bu kadro tercihleri.

Yoruq dedi ki...

Feneri derbiden sonra oynatmak nedir yav? Alenen derbiyi kazansan bile şampiyonluk ihtimalini sıfırlayan bir karar. Bir Allahın kulu da çıkıp sesini çıkarmıyor.

alper dedi ki...

@Yoruq

Ses çıkaracak yönetici profilini yazdık bir üstte.Bu yönetimle bu kadar.

Adsız dedi ki...

@alper,
Seba döneminin oç yöneticisi kimdi ? (Yaşım 21) ve şimdi için aklınızda böyle bir isim var mı ?

alper dedi ki...

@Orao

Yaşın gençmiş hakketen.S.Bilgili,İhsan Kalkavan,A.Hamoğlu,T.Ciner,Z.Mutlu,H.Güreli,Uğur Ekşioğlu(rahmetli-Sergen'i İstanbulspor'a sattıran yönetici)vs vs.Ki Erdal Acar gibisi bu listeye giremez bile.Çaktın köfteyi.

Ki yukarıda ismini yazdığım bazılarının parasını tartacak kantar icat edilmedi henüz.

Umit dedi ki...

her zaman söylediğimi tekrar edeyim. biz ondan bundan önce kendimize bakmalıyız. beşiktaş taraftarı için en tehlikelisi "biz de onlar gibi olmalıyız" söylemidir. bu öncelikle kendi yanlışlarımızı görmeyi engeller, diğer taraftan da bu saçma ligden ötesini hem avrupa ligleri hem de milli takım düzeyinde bile göremeyen mevcut halde çakılı kalmaya yol açar. hala pektemek ısrarı hala kısır futbol. iyi niyetine rağmen fundamental sorunları bulunan opare bile bir pozisyonda takıma bağırıyor ben rakip tarafta topla birlikteyim ama siz neredesiniz diye. bilic yerine futbol taktikleri yüklenmiş, istatistik ve performans verilerini analiz eden bir bilgisayar programı koysaydık bile şu an hala liderdik. bunda şaka yapmıyorum. biz ne zaman onun eyyamı bunun lakırdısını konuşuyor oluruz o zaman artık beşiktaş olmaz biteriz. bildiğim tek şey var. ayan beyan görülen kayırmalara rağmen çok olmasa da gerçekten istikrarlı şekilde iyi futbol oynamaya devam etseydik bunları halen konuşmuyor olurduk. lütfen beşiktaş'ı "onu bitirmen lazım dedi" lafındaki özneler ve türevlerine "ancak bunlar baş eder" diyerek teslim etmeyin. önemli olan "beyaz" kalmak ve çalışmak. ben ptt 1. ligde altınordu realitesini izliyorum mesela. isteyince olur. yeter ki abuk sabuk iş yapmayalım.

alper dedi ki...

@Orao

Sen yüzüncü yılda Lucescu'mu şampiyon yaptı sanıyorsun BJK yı yoksa -korkma çal Kuddusi ben seni korurum- diyen S.Engin'mi.

GS'yi Eric Gerets mi şampiyon yaptı sanıyorsun yoksa H.Üstünel,A.Sezgin'mi.

Van Hoydonk'a 17 maç üst üste sarı kart göstermeyen hakemler mi sanıyorsun yoksa H.B.Kutlualp'mi.

Umit dedi ki...

evet. olcay çıkar demba ba çıkar ama pektemek muhakkak lazım. helal sana bilic.

Umit dedi ki...

bu arada cenk tosun 5 dakika içinde şu ana kadar oyunda olan pektemek'ten daha fazla iş yaptı; top taşıma, kaleye şut ve kafa topu dahil.

Adsız dedi ki...

@Umit,
Hocam inşaat mühendisiyim demiştin. Senin tahminin stad tam olarak ne zaman maç oynanacak duruma gelir ?

Adsız dedi ki...

@alper,
Vay anasını abi hakikaten.

alper dedi ki...

@Orao

Sen GS li değilsen tüm T.C siksin beni.

Torje attı.Biliç İstifa etme Allah aşkına kovalım.Döve döve kovalım.Söve söve kovalım yalvarırım.

ekozu1903 dedi ki...

vay ak kornerden direk gol yemek ne la..

Umit dedi ki...

Orao. stad işi normal bir inşaat değil. çok komplike. inşaat mühendislerinin ancak yüzde 1'i böyle bir şantiyeyi yaşayabilir. ama gidişata göre söylersem önümüzdeki sezonun yarısına ancak yetişir. daha önce kesinlikle olmaz bence. firmalarımızın uluslararası alanda başarıları daha çok şu anki gibi kaba işler bittikten sonraki ince işlerdeki hızlarıdır. ancak onların olayı yüksek değerli işlerde ortaya çıkar, tıpkı tav'ın yaptıkları gibi. çünkü herşey cukka ile ilgili. özetle dediğim gibi ocak'ta açılırsa mutlu oluruz.

Adsız dedi ki...

@alper,
Niye ya ne yanlışımı gördün de gsli yaptın beni abi gencim, seba dönemini görmediğim için bilen birinden öğrenmeye çalışıyorum nerden çıkardın gs filan allah korusun :)

Umit dedi ki...

biz önce kendi işimize bakalım derken şaka etmediğim ortaya çıktığı için sevinmiyorum elbette. daha 2 ay öncesine kadar desteklediğim bu td ile buraya kadar. zira yanlıştan dönmek de bir erdemdir. adam olan beşiktaş'tan sonra gittiği takıma pektemek'i de transfer ettirir. ama yapacağını hiç sanmam.

Adsız dedi ki...

Bu arada Bilic = Carvalhal.

Umit dedi ki...

bu arada ilgimi çektiği için kayıtlara geçsin diye söylüyorum. gs-konya: 1-0. gol 83. dakika selçuk inan. golden hemen sonraki oyuncu değişikliği: sağ kanat oynayan djalma çıkıyor ve ön libero oynayan uğur inceman oyuna giriyor. olabilir belki djalma sakatlanmıştır filan. oysa djalma'nın aynı bölgedeki yedeği kim? gabriel torje. aynı torje bizim maçta djalma ile birlikte ilk 11 ve golü çakıyor. fakat söylediğim gibi bunların hiçbir önemi yok. niye mi? neticede herbişey beşiktaş'ın konya'yı yenmesine bağlanır. yen kardeşim. yenemiyorsan da hiç kusura bakma.

alper dedi ki...

Yav amk 90 da gol atıyoruz beraberliğin bile yetmediği maçta hakem bir kıyak yapayım da golü vereyim en azından berabere olsun bile demiyor.Ki nizami gol üstelik.

Basar dedi ki...

Biliç'e West Ham kariyerinde başarılar dilerim.

Ugur dedi ki...

Son 3 maç değil, son 2 ayki durum ciddi ciddi sorgulanmalı. Gökhan Töre, Demba Ba, Olcay Brugge maçları ile birlikte fişi çektiler ortada yoklar. Oğuzhan zaten kayıplarda ne olduğu belli değil. Cenk ile Kerim'i oynatmama konusu da tamamen Bilic'in suçudur. Sezon sonu Pektemek, Necip, Tolga başta olmak üzere birçok oyuncu ile yolların ayrılması gerekiyor. Artık taraftarda sabır falan kalmadı. Proje teknik direktörü, proje futbol direktörü değil acilen takıma ve taraftara nefes aldıracak bir hoca ve başarılar lazım.

3 maç
96 orta
54 şut
2 gol

Dünya futbol tarihinde verimsizliğin kitabını yazdık resmen.

Bu kadar bariz şekilde gelen bir tablo için birbirimizi kırdığımızla kaldık ya o da ayrıca acı açıkçası .

Keşke sezonu ileri sarabilsek ...

En büyük sen değil misin
Aldırma Kartal Aldırma ...

Umit dedi ki...

benim için bu yönetimin futbol idaresi altınsay'ın işlerini yok sayıp 2 ayda göndermesiyle bitti zaten. hala istifa demememin tek sebebi diğer yaptıkları işler ve gerçek bir alternatiflerinin olmaması. şahsen şu dönem bu sezon hakkında tekrar en az 5 yöneticinin futbol hakkında konuşmasını bekliyorum. bir aziz olabilmek kolay değil arkadaşlar. haydin demeç başına.

alper dedi ki...

Bilic: Burada kalmak istiyordum. Ama bugünden sonra bu durum söz konusu gözükmüyor. Kalabilecegimi zannetmiyorum..

Umit dedi ki...

Övünç. bir soru sorayım. Özen'in Sampaoli ile anlaştık ama yönetim istemedi demesi gerçek mi yoksa bir söylenti mi.

Armagan dedi ki...

sezonun özeti gibi maç oldu:
(2.yarı ilk 10 dk kaçırdım)
-yönetim bu sezon sınıfta kaldı,senin 3 tane(ba'nın penaltı atma yüzdesini düşünerek)(2'si gözlerimle gördüm) golünü vermemişler.sen süt dökmüş kedi gibi sahada duracaksın.zaten çoktan isyan etmesi gereken yerde artık etsen nolcak. (bu konuya geri döneceğim)
-bilic sezon sonunda artık sınıfta kaldığını gösterdi. oynadığı taktik yanlış,karşı takımın üstüne gelmesini beklemiyorsun,kapanan takıma karşı hücum oyuncularını öne atıp 3 kişinin arasından çıkmasını bekliyorsun forvetlerin.başarılı orta oranı ortada,hala mı ortayla gol arıyoruz.oyuncu değişiklikleri zaten ayrı saçmalık, kısacası potansiyelli takımı harcadı
-taraftar fena değildi,evet olimpiyat boş kaldı,brugge maçında saçmaladık.ama avrupadaki özellikle liverpool ve tottenham maçlarına etkisi oldu.
-oyuncular verim açısından fena değille-iyi arasındaydı bence totalde.bu kadar doğrasınlar seni,bilic maçları yönetemesin bu kadarını yapabilirsin.

olması gerekenler:
-yönetim gs maçına çıkmaz! o maça çıkmayın amk, fb denilen takım şampiyonluğu kaçırsın, gs denilen takımda yüzsüzce şampiyon olsun. avrupa,dünyada yankılansın bu olay,zaten uefa'nın bilal'ın golüne soruşturma açma söylentileri var,iyice baskı olur. ligtv için de 2 maçlık kazancın olmaması sağlanır. maksat hepsine zora sokmak değil mi, mhk-lig tv-tff-sözde büyükler hepsini zora sok.

-bilic'le yolun sonuna geldik.belki elinden geleni bu kadarıydı ama yetmedi,bizi kaldırabilecek yapıda değil.hep aynı hataları yapması,taktik anlamda akışkan oyuna dahil olamaması çok puana mal oldu.

-verim alınamayan oyuncuların bir kısmını artık gönderme zamanı gelmiştir.pedro,atiba vs. tarzı transferler gayet uygun fiyatlara oldu sanırsam, bu tarz potansiyelli futbolcular uygun fiyata alınmaya çalışılmalı.

-denildiği gibi taraftarın sosyal medyada sesini duyurması lazım.

artık yeter!

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Benim anlam veremediğim 3 haftadır dökülen bir teknik direktörü olan takımın yönetiminden en ufak bir ültimatom veya açıklama gelmemesi.nihayetinde şampiyonluk ve 20m€ uçup gitti.stadyum yapılıyor diye futbol takımının bu kadar başıboş bırakılmasına anlam veremedim.son 3 maçtır(g.antep, akhisar, konya)hakemler tarafından doğranmış bir takımız hiç bir yönetici çıkıp da isyan etmiyor.33 yaşındayım 23 yıldır hep aynı.!

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@Ümit

Sampaoli meselesini dillendiren Özen değil , Altınsay . Geçen ayki Socrates dergide Bielsa ile ilgili yazısının son kısmında bahsediyor mevzudan . Özen'in de Bielsa peşinde koştuğunu biliyorum ama neden olmadığını bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

@alper,
Abi ligin tüm dinamiklerini zehir gibi biliyorsun sence seneye hangi teknik direktör bizi şampiyon yapar ? İsim olarak istiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Bilic'in aciklamarini okudum. Daha once Schuster doneminde tartistigim bir arkadasin aldigi kapak aklima geldi (kendisi Schuster manyagiydi, soyle proje antrenoru boyle proje falan sayikliyordu, istifa edince sustu kaldi). Aynisi Bilic'te oluyor. Istediginiz kadar uzun vade, proje vs diye kendinizi kandirin, Bilic acikca tazminatini alip siktirolup gitmek istiyor, bu acik.
Iste tam da bu yuzden bizim iyi bir antrenoru getirmemiz o kadar zor degil, transfer yasagi falan da hikaye. Parayi basarsan adam basin onunde 4 ayak durup havlar, o derece.
Yabanci antrenorlerin dini imani para, kafasi calisan tecrubeli adami getirip koyacaksin takimin basina. Bir de 3 tane tecrubeli, hirsli, isyankar oyuncu alacaksin, o zaman bak bakalim neler oluyor.
Hakem ve diger saha disi faktorleri de goz ardi etmedigimi sanmayin; onlar da yonetimin isi.
Herkes hata yapti, oyuncusundan tut antrenorune kadar, herkes sapkasini onune koyacak ve seneye bu takim nasil sampiyon olur dusunup gerekli kararlari korkmadan alacak.

GS macina gelecek olursak; orada yenip sampiyonluktan etmek muthis bir haz verir bana, ama bu sene gercekten cok fazla hakkimiz yendi ve buna tum dunyada manset olacak bir sekilde tepki koymak gerekir. Bu tepki de bence maca cikmamak degil, maca cikip santradan sonra hicbirsey yapmamak. Hakem eninde sonunda hukmen maglubiyeti verir; bu sezon tek oldugu icin bir bok olmaz, ama tum dunya konusur. Mactan sonra da soyle bir aciklama yaparsin:

Tum sezon elimiz kolumuz baglandi, hedeften sapana kadar Besiktas askiyla mucadele ettik, ancak mucadele edecek birsey kalmayinca biz de ligin dinamiklerine uymaya karar verdik ve birsey yapmamaya karar verdik. Serefli ucunculugumuz hayirli olsun camiamiza.

Boyle bir olay veya aciklama harbiden cok mu utopik?

Bilic sanki takımın içine ettim, biliyorum ama 500 bini indirmeden bir yere gitmem demek istiyor gibi.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER,
Ranocchia bize gelebilir mi yoksa bizi aşar mı ?

turkkant dedi ki...

Bu duruma geleceğimiz belliydi. Biliç'in şampiyon yapması çok düşük ihtimal dediğimizde söven, eleştiren arkadaşlar şu an farklı şeyler söylüyorlar.

Nedense işler iyi giderken olumsuz yorum yapılırsa, burası sanki kamuoyu yaratıp sonuca etki edecek bir mecraymış gibi, aman takımı baltalıyorsun, Beşiktaş düşmanı, naraları atılıyor. Biz de en az sizin kadar şampiyon olmanızı istiyorduk, ama gidişat o kadar belliydi ki...

Biliç neden yapamaz sorusunun cevabı, bu sene şampiyon olamamamızda değil, kritik döneme girdiğimizde takımın verdiği reaksiyonda. Son son maça kadar asıl mücadele et, Briegel senesindeki gibi topu ye, gerekiyorsa kaybet, kimse Briegel'i kötü anmaz...

3.000 metrede son yüz metreye lider girip, sprinte cevap veremeyen bir idare bizimkisi...

Stres arttığında finali yapamaz dedik o zaman, al daha zoru Arsenal, Spurs, Liverpool maçları dediler... Sonuç ortada kazanma zorunluluğunun stresi olmadan çıkılan maçla bu maçların psikokolojisi çok farklı...

Bir bakıma Allah bizi GS maçına iddialı girip trajik bir sezon sonundan korudu. Ona şükredelim...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

biliç iyi bir insandı, oyuncuları ile olan ilişkilerinde bunu görebildik,
biliç iyi bir taktisyendi, birçok maça çok iyi hazırlayarak çıkardı takımı,
biliç vasatın üzerinde bir kadro mühendisiydi, sezon başı planlamalarını, oyuncu seçimlerini planları ve bütçesi doğrultusunda fena yapmadı.

bunların yanında biliç oyun okuma ve oyunun gidişatına etki etme konusunda vasatın oldukça altında bir antrenör. oyuncu ve şablon değişimleri konusunda son derece katı. futbol gibi saha içi ve saha dışı birçok faktörün bulunduğu kendi dinamiklerine sahip oyunda bir sonraki hamleyi planlayamıyor. o yüzden de kaybediyor. son üç maçtır sürekli tolgay'ı oyundan alıyor, atiba veya bugün necip'i oyundan almamasının bir nedeni olamaz. bu kadar kazanmamız gereken maçta, necip orada dururken tolgay'ı çıkartıp atibayı almanın bir anlamı yok. veya pektemmek dururken olcayı çıkartıp kerim'i almanın. aşırı derecede şablon ve oyuncu takıntısı var! örneğin preudhomme kendisine karşı oynadığı her iki maçta da oyunu santranç gibi oynamıştı. biliç ise statükocu olarak onun hamlelerini izledi, cevap veremedi.
mustafa pektmek, sakat ve formsuz tolga, farklı bölgeler için necip tercihi gibi bariz hatalı oyuncu tercihleri sorgulanmalı. mesela oğuzhan'ın bu kadar zaman içerisinde oyununu hiç geliştirememesinin suçlularından biri biliç'tir, burak yılmaz'ın gol kralı olma potansiyelini açığa çıkartan şenol güneş'tir mesela. mental ve fizik olarak çok daha dipte aldığı burağı ligin en önemli oyuncularından biri haline getirdi. keza volkan şen.. yani eldeki bazı oyunculardan daha fazla verim almak biraz da antrenörün elinde. kerim, oğuzhan gibi oyuncularımız iki yıldır oyunlarına yeni birşey eklemediler. olcay geriledi. töre çıkış'ın ardından durdu, çünkü bu noktadan sonra töre'ye yeni bir şeyler söyleyecek bir adama ihtiyaç var.
benim adayım şenol güneş. yanına kulübeye sabıka dosyası kabarık bir idari menajer şart; adam kaçırma, şiddet gibi alanlarda mutlak ceza almış olmalı, ayrıca derin devlet bağlantıları da bulunmalı. sinan engin eski haliyle o işi iyi görüyordu, aziz yıldırım'ın karşısına çıkacak, albayrak'ın yaptığı pislikleri yapacak bir adam da lazım ya da bir seba lazım.
uzun lafın kısası bu ligde bu kadroyla üçüncü olmak için biliç'e gerek yok! kan değişimi iyidir.

Umit dedi ki...

Övünç. çünkü bielsa olmazdı ama sampaoli bal gibi de olurdu. muhtemelen bundandır. ama bizim dal gibi cep telefonu markası hocamız olacakken elin kel kafalı bücür arcantinlisi kim olaydı ki. sahi yönetimdekilere direk ismini sorsan biri bile bilirmi ki bu adamın kim olduğunu. netçe itibariyle bilic gidecek ama korkarım yerine md veya türevi biri gelecek. menecer de korkusuz eleman olsun tam olsun madem. sonra korksun tüm hakemler ve ey titre tefafe. böylece biz de tam girelim içine bu hisseli harikalar kumpanyasının da herkes huzura ersin. klopp topukluyormuş bu arada. niye olmasın. özel uçakla alınıp mis gibi dağ havasında 2 gün geçirip tekrar memleketine dönmeyi kim istemez lem.

czeslaw dedi ki...

ben hala hocayı gönderip göndermeme konusunda kararsızım. stad yokken +70 puanla ligi tamamlayan, iyi kötü kemik kadrosunu ve ekibini tamamlamış takımı bozmanın ya da yeni maceraya sürüklemenin anlamı var mı acaba? seneye yapılacak bi' kaç mantıklı takviyeyle(maç kazandıran kaleci, görmüş geçirmiş stoper, birileri satılabilirse alınabilecek iyiye yakın bi' orta saha) çok şey değiştirmez mi?

hem takımın bu kadar pasif kalmasının sebebinin hoca olduğunu düşünmüyorum-hocaya hatasız diyen çarpılır tabii- antep maçında rakiplerimizden daha kötü oynadık diyen biri çıkabilir mi acaba? o hakem kararlarından sonra, ismini hatırlayamadığım yönetici arkadaşlardan biri, hakem kararları için, ''sezon sonunda konuşucaz'' gibi bişeyler söylemişti. allah aşkına şu açıklama akıl işi mi? gs ya da fb olsa ortalık yangın yerine dönerdi, tff en abuk subuk kararları alır, hatta ''hakem hataları yüzünden x takımı futbolcularının psikolojisi bozuldu'' diyerek ligi ertelerdi. daha hemen antep maçından sonraki akhisar maçında, adam, 3 kırmızının hepsini es geçip, rakibin 11 kişi maçı tamamlamasına izin verdi mi, vermedi mi? pozisyonlara kırmızı değildi diyen varsa, beşiktaşlı ya da değil yazıklar olsun zaten. hangi yetkili çıkıp takımın hakkını aradı? dikkat ettiyseniz de zaten bugünkü hakem kararlarını konuşan bile olmamış, çünkü hepsini sonuna kadar hakettik. sen bursa maçından sonra kerim'i kendini bıraktı diye eleştirirsen, maçı haketmedik diye boş konuşursan(ki kerim kendini yere bırakmadı, maçı hakettik;pozisyon da buz gibi penaltıydı) son 4 maçında 5 penaltını çalmazlar. sonra bön bön ne oluyor diye izlersin.

ortalıkta bu kadar iş bilmez yönetici, saçma sapan taraftar ve kötü adam varken ne takım ne de hocan inanır şampiyonluğa. 21 yaşındaki atınç ve kerim'in, 23 yaşındaki töre'nin, şampiyonluk yaşamamış olcay'ın ve diğerlerinin bu kadar boktan faktör karşısında dimdik ayakta kalmasını bekliyosan, diyecek bişeyim yok tabii. mesela hocana maçtan sonra ''sizce kırmızı kart verilmeli miydi?'' sorusunu ısrarla sorma cesaretini nerden buluyor bu adamlar? hocan adamı ayar manyağı yapmışken bile bu adam hala abuk subuk sorular sormaya devam ediyor, hatta yine bugün hoca olabilecek en kötü haldeyken röportajı uzatıp, ''hata sizdeyse istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?'' sorusunu sorabilecek yüzü kim veriyor? neden hiç kimse bu adama haddini bildirip hocasına sahip çıkmıyor? aynı sorular neden ismail kartal'a ya da terim'e/hamzaoğlu'na sorulmuyor veya eskaza sorulduğunda ''hakem kararlarına saygı duymalıyız'', ''görmedik'' gibi saçma cevaplarla kestirip atmalarına izin veriyorlar. korktukları için mi acaba? korkuyorlarsa bizden neden korkmuyorlar bu amk yerinde ya da korkmaları için neden bişeyler yapmıyoruz?

hepiniz hatırlarsanız geçen yıl 5. haftada hakeme küfür etti diye 3 maç ceza verdiler hocaya, koca sezon çöpe gitti. önder hoca, ''bilic'le konuştum küfür etmediğini söyledi ve ona inanıyorum; haa ama iç savaş görmüş adam, etse en okkalısını ederdi.'' gibi bişeyler söyledi ya da bu anlama gelicek kelimeler kullandı. koskoca kulüpte önder özen hariç ''küfür etmedi'' diyen kimse çıkmadı. bu zaten futbol direktörünün işi, diğerleri ne karışır diyecek olursanız; yalçın'ı almak da önder özen'in işiydi ama her boka burnunu sokuyolarsa, burda da çıkıp ''hocamız küfür etmedi ve bunu doğruylayacak hiçbir kanıt yok, hocamızın arkasındayız'' demeleri lazım değil miydi? eğer hoca bu kadar sinikse, winner değilse sorumlusu tamamen bu iş bilmez adamlar ve ilk fırsatta ''siktir olsun gitsin'' diyen bizleriz.

czeslaw dedi ki...

bu arada özür dilerim, ligi +70 puanla tamamladığımızı söylemişim. çok doluyum , konya ve gbirliği maçlarından bir şekilde 6 puan çıkarıp, gs maçını da ''hayırlısı neyse o olura'' bırakmıştım. şu tablodan sonra büyük ihtimalle 2 de 0 çekip, 66 puanla tamamlarız ligi.

berthelemy dedi ki...

Bu Beşiktaşlıların ezikliği beni öldürecek ya. Gene başlanmış hakemler,federasyon,ligtv şu bu. Hep önümüz kesiliyor, hep mağduruz. Brugge'e hakem yüzünden ezildin dimi? Son 3 sezon avrupa ligi gruplarından sonraki turlarda 10 maç yapmışsın, 2 galibiyetin 8 mağlubiyetin var. Bu da uefa yüzünden mi?

Tarihsel olarak 3 büyükler içinde en çok hakkı yenilen takım biz olabiliriz ama o da senin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor. 100. yılda taş gibi takım vardı, söke söke şampiyon oldu, hakemler izin verdiği için olmadı. Sen iyi takım olursan kimse hakkını yemeye cesaret edemez.

Beşiktaş camia olarak kendinden korkuyor. Kazanmaya o kadar yabancılaşmış ki, kazanma ihtimali ortaya çıkınca mental olarak herkes saçmalamaya başlıyor. Ben her sene aynı bahaneleri duymaktan bıktım. Bi kendinize bakın önce.

Basar dedi ki...

Biliç iyi hocaydı, iyi bir takım kurdu (kuruldu), unuttuğumuz iddialı takım kimliğime bizi geri dondurdu. Ama sonunu getiremedi. Ne UEFA'da ne de ligde. Ikisinde de stresi kaldıramadı, potansiyelimizin altında maçlar çıkarttı. Hani satmak istese lig ancak bu sekilde satılır! Asırı kalıpçılığı ve stres yonetimini yapamaması sonu oldu. Bizim gibi kendisine güvenenleri bile kaybetti. Giderken bir zahmet Mustafa Pektemekini de yanında götürsün! Kendisine hersey icin teşekkür ederiz...

Yorum Gönder

Ara