.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Karne: Galatasaray 2 - 0 Beşiktaş


Goller: -
En iyi üç: Jose Sosa, Tolgay Arslan, Atınç Nukan
En kötü üç: Mustafa Pektemek, Daniel Opare, Serdar Kurtuluş

Karne:

Slaven Bilic4.9
Beşiktaş6.0
Galatasaray5.0
Hüseyin Göçek3.7


Günay Güvenç5.6
Atınç Nukan6.4
Tomas Sivok5.4
Daniel Opare3.7
Serdar Kurtuluş (46')4.5
Necip Uysal4.6
Atiba Hutchinson5.2
Tolgay Arslan (77')6.6
Jose Sosa7.2
Kerim Frei6.2
Demba Ba (83')5.4


Oğuzhan Özyakup (46')6.0
Mustafa Pektemek (77')2.8
Cenk Tosun (83')4.8


Takım Ortalaması5.3


Anket:



69 Yorum:

turkkant dedi ki...

Maçın özeti basit. GS'de Melo golden sonra stoperleri üçlediğinden, Hamit-Selçuk bizim orta sahaya üstünlük sağlayamadı, oyunu bize verdiler. Bizim ilk yarı stratejimiz ise oyunu daha çok tutmaya yönelik olduğundan iyi oynuyor görünsek de pek pozisyona giremedik.

İkinci yarı biliç doğru bir değişiklikle 70'e kadar pozisyon zenginliğini sağladı. Sonrasında Tolgay yoruldu, M. Pektemek kumarı yine sonuç vermedi. Usta Sneijder işi bitirdi. GS Muslera-Sneijder ile şampiyon oldu.

İşin içinde Fener de olunca H. Göcek gayet adil maç yönetti.

GS kazanmayı istedi, Beşiktaş iyi oynayabildiğini göstermek istedi. İki tarafta istediğini aldı.

turkkant dedi ki...

Bu maçın daha çok çıkarımlarına odaklanalım. Biliç defteri zaten kapandı.

Kaleci, kaleci, kaleci... Muslera-Beşiktaş kalecilerini değiştirin, beraberinde şampiyonluk da değişir. Beşiktaş’ın ilk yapması gereken Tolga (ve mümkünse Cenk’ten) kurtulmak, üst düzey bir kaleci almak. Ucuz kontratıyla Günay iyi bir ikinci kaleci olur.

Mutlaka Töre’yi, hazır piyasası varken, elden çıkarmak. Ondan alacağımız, artık 7-8-10 ne olursa, onunla transfer bütçesini oluşturabiliriz. Töre satıp Ba-Sosa kombosunu 10’a alabiliyorsun düşün ki... K. Frei bence orta vadede daha düşük egosu, daha takım oyuncusu kimliğiyle %70 Töre katkısı verir.

Sosa-Ba bence son yıllardaki en isabetli transferler oldu. İkisi de görevlerini yaptılar. Özellikle Sosa’nın ligin sonuna doğru kişilikli oyununa şapka çıkartılır. Bu iki oyuncu yaş itibariyle bu performansı 1-2 yıl daha verebilirler. Bu araya bir şampiyonluk sıkıştırabiliriz umarım.

İkinci yarıdaki Tolgay-Oğuzhan’ın iç oynadığı orta saha kurgusu Beşiktaş’ın geleceği olabilir. Arkalarına Necip yerine G. İnler, Mbiaye gibi kaliteli bir oyuncu koyabilirsek hem yaratıcı hem de dengeli bir orta sahaya sahip olabiliriz.

Atınç maça kötü başladı, golde de hatalıydı, yine de önümüzdeki sezon pozisyon bilgisini geliştirirse, usta bir stoperin yanında iyi bir hamle stoperi olabilir. Sivok maalesef fizikman çok düşmüş. Bu fizik kaliteyle aradığımız “esas adam” ne Sivok ve Franco.

Son olarak, şaka maka derbilerin hepsinde yenildik ve tek bir gol dahi atamadık. Bu Beşiktaş tarihinde ilktir herhalde.

Coolio dedi ki...

Bilic çok karmaşık duygular yaşattı hepimize. Arsenal, Tottenham, Liverpool maçlarında hangimiz gurur duyup gözleri yaşarmadı ama aynı şekilde FB, GS maçlarında hangimiz Bilic'e gıcık olmadık. Herşeyiyle özel bir adamdı. 2 sene boyunca bir tane futbolcuyla kavga yaşamadı. Rakip oyuncular tarafından bile sevilen mütavazi, kültürlü, sempatik, dik durabilen özel bir adamdı. Kendisi gelmeden önce onun bu takıma çok yakışacağı düşünülürdü hatırlarsanız ve de öyle oldu.

Kalmalıydı veya gitmeliydi muhabbetine girmeyeceğim çünkü zaten karar alınmış. Bu andan itibaren yönetimin elini çabuk tutup hemen birini bulması gerek ve transferlere başlaması gerek.

@turkkant'ın transfer konularında tüm dediklerine katılıyorum. dolayısıyla aynılarını tekrarlamaycağım. Sadece ek olarak iyi teklif gelmesi durumunda Ba'da satılabilir (genel görüşüm iyi teklif geldiğinde herkes satılmalıdır).

Bazı oyuncular kan değişikliği nedeniyle gönderilmeli. Mesela yeni antranör Pektemek'i 3. santrafor olarak kullansa bile (yani zaten olması gerektiği gibi) olurda süre aldığında herkesin gözünde geçmiş birikimler olacağı için en ufak beceriksizlikleri karşısnda homurtular takıma protestoya bile dönüşebilir. Bu nedenle Pektemek, İsmail, Tolga, Cenk Gönen direkt gönderilmeli. Necip altyapıdan olmasaydı o da gönderilmeliydi. Bi de geçen sene kiralık verilen oyuncuların hepsi tekrar gönderilmeli.

Ama bunlardan önce teknik adam seçimi daha önemli ama hiç umudum yok. Yönetimi kendi haline bıraktığında Samet Aybabayı seçmişti hatıralarsanız. Evet maddi imkansızlıklar vardı ama Feyyaz Uçar veya Şifo düşünülmemişti mesela. Bilic bildiğiniz üzere Özen'in tercihiydi. Dolayısıyla yönetimin Sezer, Gökhan Süzen transferlerini de düşününce kendi başlarına verecekleri kararlardan çekiniyorum. Çünkü bu konuda sınıfta kaldılar hep (gerçekleşmeyen Ronaldinho transferi de buna örnektir). Ama Ba, Sosa, Tolgay transferleri Bilic'in değil yönetimin tercihiydi o zaman yönetim ders almış veya iyi bir danışman bulmuş deyip tekrar umutlanabilirim.

Coolio dedi ki...

Düzeltme:

Ama Ba, Sosa, Tolgay transferleri Bilic'in değil yönetimin tercihiydi "denilirse" o zaman yönetim ders almış veya iyi bir danışman bulmuş deyip tekrar umutlanabilirim.

Ben bu maç özelinde de strateji hatası olduğunu kabul etmiyorum.

Plan yine işledi ama Beşiktaş'ın sorunu hiç bir zaman strateji olmadı ki .

Beşiktaş'ın kaliteli olarak addedilen ileri 4'lüsü aslında iş görmüyorlar. Bu kadar basit. Son pasları veremiyorlar , ceza yayı çevresinden şut atamıyorlar , çizgiye indikten sonra içerideki adamın kafasına o topu gönderemiyorlar. Hücum verimsizliğinin temelinde bu yatıyor. Bu kadar güvensiz bir savunma prensibiyle oynuyorsan daha çok gol atacaksın .

Son 4 maçta 22/70 şut , 34/144 orta , 2 gol .

Böyle bir tablo olmaz. Bu seviyede hiç olmaz. Ortaya böyle birşey çıkıyorsa fatura sadece teknik direktöre kesilemez. Bu verimsizlik taktiksel olduğu kadar oyuncu bazlı aynı zamanda .

Gittiği her yerde oyunculara seviye atlatan Şenol Güneş'in gelmesi bence Beşiktaş'ta sorunun aslında nerede olduğunu görmek açısından da çok önemli doneler getirir.

Bu arada mali kongrede Başkan " Yönetime sorup seçim kararı alabiliriz" dedi fakat sonradan iş bir sonraki kongrede seçim tarihi belirlenire dönmüş . Acayip bir oy çokluğu ilke yönetim ibra edildi . Fikret Orman'ın , kulüp tarihinin amatör branşlarda en başarısız sezonlarından birini geçirmiş , borç 1 milyar tl'te yanaşmış olmasına rağmen erken seçimden rahat şekilde çıkacağını düşünüyorum . Bu arada sene sonu süpriz oyuncu satışları olacağı kesin. Töre ve Ba muhtemelen yolcu gibi görünüyor.

Basar dedi ki...

Benim de görüşlerim şunlar, zaten her transfer döneminde ortak akıl oluyor:

Gökhan'ı mutlaka satalım. Zamanında elden çıkartılmayan oyuncu, ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratıyor. CL'ye kalsaydık 1 yıl daha parlatıp öyle satalım derdim ama o tren kaçtı...

Mustafa Pektemek bedavaya verilmeli. Takas yapan olursa ona bile razıyım. Ondan bize yar olmaz. Hele hele Vodafone Arena açıldıktan sonra sürekli küfür yer.

Mutlaka kaleci, defansa sağlam bir stoper ve Atiba Kasımpaşa'ya gittiğine göre Atiba'nın biraz daha üstü ve çift yönlü oynayabilen ön libero alınmalı. Alınacak oyuncular lider özellikli olursa başarı kendiliğinden gelecektir.

Şu anda takımı sahiplenen lider özellikli ve soğukkanlı oyuncumuz yok. Biraz Sosa biraz da Tolgay, o kadar. Derbi maçlarında da aynı sıkıntı gözüktü, sıkışan maçlarda da...

Basar dedi ki...

Şenol Hoca, Biliç'in bıraktığı yerden bayrağı taşır. Ben artık olduk diye bakıyordum ama birkaç seneye daha ihtiyaç olabilir gibi gözüküyor.

Töre'nin satışının takımı inanılmaz etkileyeceğini düşünmüyorum. Özellikle Oğuzhan'ı tekrar kazanacak bir hoca olursa Tolgay ile birlikte oyun hem akışkanlık hem de sakinlik kazanır.

Coolio dedi ki...

Bu arada bizim Kerim Yasin'den daha az yeteneklimi? bence net olarak hayır ama karar verme mekanizması doğru. Ne zaman çalım atması gerktiğini, ne zaman pas vereceğini, ne zaman şut çekeceğini süper olmasada Kerim'den daha iyi beceriyor. Töre'de de aynı sorun var. Töre hepsinden yetenekli ama karar mekanizmasını iyi çalıştıramıyor. Bunların öğretilmesi için (kendilerinin bunları öğrenme isteği olması koşulu ile) en iyi seçim birçoğunuzun dediği gibi Şenol Güneş. Alt yaşlardaki Eslem ve benzeri oyuncuları da takıma monte edecektir. İlla Türk olmak zorunda değil, Şenol Güneş'in yabancı muadilleri de seçileiblir. Ama yönetim önce istediği tarzdaki hocayı belirlemeli. Sonra alternatifleriyle masaya oturmalı. Yani genç oyuncuları yoğurarak kısa sürede iyi bir takım yaratabilenn hocamı yoksa tecrübesiyle takımı idare eden ve mental olarak takımı lider yapan hocamı yoksa uzun vadede sistem oturtup onun ekmeğini yediren hocamı? Son seçenek Türkiye'de uygulanabilir değil. İkinci seçenekteki yabancı antranörler çok pahalılar. Yerlisini (Denizli) ise ben istemem. Geriye birinci seçenek kalıyor sanki. Veya biraz ondan biraz bundan barındıran hocalarda olabilir.

Teknik adam seçiminden bağımsız olarak herkes yerli bir idari menejer, yardımcı antranör veya adı ne olursa artık, o kişinin varlığını istiyor sanırım. Ben Feyyaz Uçar'ın bir şekilde görev almasından yanayım. Oyuncuların bireysel gelişimlerine de katkı yapar, rakip takımların analizine de katkı yapar, büyük maçlarda veya önemli virajlarda takımın mental olarak hazırlanmasına da katkı yapar, yönetimle ilişkileride yönetir.

cochise dedi ki...

Oğuzhan-Tolgay-Sosa'nın aynı anda sahada olduğu denklemi oynatmaya çalışacak her hoca kabulümdür.

Olcay'ın önemi dün ortaya çıktı. O sürekli forveti ikilediği için Demba yalnız kalmıyor. Oynayamacak kadar formsuzsa başka formül bulunmalı zira dünkü çizgi ilerde yalnızları oynatıyor. Ancak sağlam baskı kurduğumuzda rakip ceza sahasında çoğalabildik.

Sosa müthiş bir oyuncu ama forveti ikileyen tipteki AMC'lerden değil. Keza Oğuzhan da. O tip bir AMC yoksa kenarlardan biri o role bürünmeli ya da çift forvet oynanmalı. Çift forveti hiç sevmem zira Secondary Striker yapısında adam çok azdır. Aslında Pektemek bu rol için iyi bir örnektir. Ama bu roldeki en iyi oyuncumuzun Pektemek olması işi zorlaştıran temel sebeptir. Ama ben Pektemek'ten bile verim alabilecek birileri olduğunu düşünüyorum.


Öbür posta yazığım şeyleri de aşağı yapıştırayım kimse değerli fikirlerimden mahrum kalmasın :)
(Not: Yazar burada kendisiyle dalga geçmektedir)

1) Ne zaman oğuzhan desem ne arakdaşlarımdan ne de buradan destek gördüm. İkinci yarı Tolgay çıkana kadar ne kadar müthiş bir orta saha kurgusu oluştu umarım anlaşılmıştır (Necip hariç tabii ki)

2) Modern Futbol = Orta saha gücü. Bunu değerli hocamızın çok idrak edebildiğini düşünmüyorum.

3) Bu kadar defolu adamla iyi futbol oynamak da zor elbet. Yediğimiz golde Serdar, Necip, Atınç, Sivok combo yaptı. Hadi atınç tecrübesiz. Ya diğerleri.

4)Modern futbolun bir diğer temel direği bekler. Kötü stoper gol yedirir ama oyun anlayışına etki bekler kadar olmaz. Bizim bu ve bütün maçlarda oyunumuzun temel tıkanıklık sebebi beklerimiz. Ne kadar sevsem de Serdar akıcı bir oyunun parçası o-la-maz. Atiba gibi bek'i pek de iyi oyayamayan bir adam bile fark yaratıyor. Neden? Çünkü topu kontrol etmeyi becerebiliyor (bizim bekler için üst düzey bir meziyet) , önündeki adama pas atabiliyor vs.

5)Sosa hem büyük oyuncu hem de iyi topçu. Ayrıca ruh katacak adam da bu. Sert faulü aldığında o hareketi yapmasa yasin sarı kart da yemezdi. Ayrıca o pozisyonda Oğuzhan da Yasini iteledi; salakça aralamadı. İşte bir kez daha gözüme girdi. Bunlar birçoğuna önemsiz detay gibi gelebilir ama takımın sinmesine yol açar bu tip pozisyonlarda uysal koyun olmak.

6) Frei'nin oynamasına olumlu bakmamıştım. Hani çok da hata yaptı ve pas vermezzi gerekez zamanları çok kaçırdı. Ama bu kadar kolay çalım atan bir adam üzerine düşülmeli. Bir şekilde doğru futbol oynamaya ikna edilmeli. Çok başka bir yeteneğe sahip ama bu haliyle bir işe yaramaz. İnşallah kafaca kendini geliştirir ve özel bir oyuncuya sahip oluruz.

7) İlk yarıları çöpe atmamız artık ön kabul. İkinci yarı gol yiyene ya da Tolgay çıkana kadarki oyun anlayışını tüm sezon oynasak çok farklı olurduk. O oyunu çok sevdim ama sonuç çıkmadı işte. O da biraz şansızlık biraz beceriksizlik.

8)Bu kadar kötü hakem nasıl bir derbi yönetibilir inanılır gibi değil. Bizim 2 GS'nin bir penaltısı yendi sanıyorum. Onun dışında da inanılmaz faul hataları yaptı. Bir çoğunu da aklınca dengeleme amaçlı çaldı.
Yalnız GS maçında iyi bir hakemlik de zor; adamlar hem çirkef hem sürekli atlıyorlar. Bir çoğunu iyi çalmadı -özellikle Burak'ın atlayışlarını- bu kadarını da beklemiyordum.

9) Yenilginin iyi tarafı Biliç kalmalı diyen arkadaşların sesi gür çıkmaz artık. Şunu anlayın Biliç kaliteli bir insan ve modern/komapkt bir futbol anlayışına sahip olabilir. Ama bunlar yetmiyor. Esi kötüleri örnek gösterip; ölümü/sıtma işine girmeyin. Biliç Beşiktaş için yetersiz bir hoca. 2-2;4. Tek suç onun mu derseniz o ayrı bir tartışma. Ama biz bir tık ileri gideceksek takımı taşıyacak hoca lazım. En iyi 3. kadroyu 3. yapacak değil. Evet 3. kadroyu 5. yapanlar da gördük ama bu bizi ürkütmemeli. İstikrar illa ki iyi bir şey değildir. Biliç kalırsa işte istikrarlı olarak 3. oluruz (TFF, MHK falan filan hepsine katılıyorum ama onlar değişken değil ne yazık ki...)

BJK4EVER dedi ki...

Transferler konusunda Basar'a katiliyorum. Iyi bir kaleci, tecrubeli sert bir stoper ve kaliteli bir on libero takima level atlatir.
Seneye mutlaka cift forvet oynamaliyiz. O acidan bakarsak Ba'nin yanina iyi bir gezen forvet faydali olur.
Bekler modern futbolda onemli elbette, ama transfer onceligimiz takimin omurgasi olmali. Ali Tandogan'la, Ekrem Dag'la, Serkan Balci'yla sampiyon olan takimlar oldu ama takimin omurgasi vasatken sampiyon olan olmadi.

Sivok-Atiba gitmeli, misyonlari dolmustur. Atiba cok cuzi bir ucreti kabul ederse joker olarak kalabilir, ama kabul edecegini sanmam.

Normal sartlar altinda M.Pektemek, T.Zengin vs gonderilmeli ama bu maasla onlari kimsenin alacagini zannetmiyorum. Eger Senol Gunes gelirse bu oyunculardan tabii performans alabilir, o ayri konu.

Transfer onerilerim:

Sergio Romero
N'Koulou
Nigel de Jong
Andre Ayew

Son 2 isim zor ve pahali olur, ama 4 bonservissiz oyuncuyla takim cok net tecruve ve kalite olarak ciddi seviye atlayabilir.

Tore ve Ba bence dogru teklif gelirse (>8 milyon euro) satilmali. Gecmiste hangi oyuncu icin 1 sene daha dursun sonra satariz dediysek patladi. Bobo, Pancu, Quaresma, Fernandes, say say bitmez. Iyi teklif varsa dusunmeden gonderirsin.

turkkant dedi ki...

Risk almak istemiyorsan, Lucescu en garanti isim. Alternatifler içinde şampiyon yapma olasılığı en yüksek hoca. Riski pahalı kontratı ve yaşı (70).

Ş. Güneş en iyi yerli alternatif. Süreci devam ettirmek istiyorsan ideal seçim, ama Beşiktaş camiasının ezikliğini, hafifliğini tek başına kaldıracak güçte bir hoca mı? Sanki karizmatik, hafif alaturka bir sportif direktörle iyi bir seçim olabilir.

yilmaz dedi ki...

Luce ve Güneş diyen arkadaşlar, bu iki td de Türkiye'de gs-fb dışında bir şampiyon çıkmasının olanaksız olduğunu "kendi dilleriyle" söylemediler mi? Sizin inanmanız mühim değil, kendileri inanacaklar mı şampiyon yapacaklarına? Ben gelip oynattıklarını filan geçtim, bu şartlarda ligin dinamiğini, kirlenmişliğini en iyi bilen, sürekli bu konudan şikayetçi olmuş adamları nasıl ikna edeceksiniz takımın başına getirmeye? Luce'yi getirmek Ancelotti'yi getirmekten daha zor şu şartlarda.

Ayrıca, takım yapılanmasını henüz tamamlamadı. Ve en az 2-3 sene daha oyuncu standartımız eldekilerin üzerinde olmayacak, bu malum. Dolayısıyla anlık başarı getirecek bir hoca bence bizi daha dipsiz bir kuyuya götürecek. Örnek vermek gerekirse; Bizim 2009 şampiyonluğumuz, GS'nin bu yılki şampiyonluğu.

cochise dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Günay'dan kesinlikle as kaleci olmaz. İyi niyetliliğine lafım yok ama GS'den yediğimiz ikinci golde aslında kendisinin byük bir hatası var. Sneijder'in şutundan önceki Selçuk'un şutunu yapması gerektiği gibi taca veya kornere doğru çelse o golü yemezdik. Bu kaleciler için çok temel bir nokta. Halı saha kalecileri elleri acımasın diye gelen şutu rastgele bir yerlere yumruklar ama profesyonel kaleciler topu cepheye değil, kenara doğru çelmelidir yakalayamıyorsa. Hakan Arıkan'ın Liverpool'dan yediği gollerin en az yarısı da bu şekilde olmuştu, şimdi de Günay'ın çelme başarısızlığı gole sebep oldu. İkinci veya üçüncü kaleci olmasına okey ama gelecek senelerde birinci kaleci olarak düşünülürse Tolga ve Cenk kadar tepki çeker. Sağlam yabancı kaleci şart.

Lucescu nerden çıktı anlamadım adam daha geçen hafta 1 yıl daha buradayım diye açıklama yaptı.

Şenol Güneş'e günü kurtarma gözüyle bakmak çok sağlıklı değil. Kariyerinde şampiyonluğu olmayan adamla günü nasıl kurtarıyoruz anlamadım.

Bence Senol Güneş ilk gün de Biliç'ten daha iyi bir adaydı Beşiktaş projesi için. Önder Özen kriterlerinin (Takımla büyüyecek ya da kariyerli ) tam ortasında kaldığı için tercih edilmedi belki bilemiyorum fakat transfer yapma ihtimalimizin düşük olduğu bir sezonda eldeki malzemeden daha fazla verim almak gibi bir mevzumuz varsa bu konuda Şenol Güneş'ten az maliyetle bulmamız zor görünüyor.


Basar dedi ki...

@yılmaz

"Ayrıca, takım yapılanmasını henüz tamamlamadı. Ve en az 2-3 sene daha oyuncu standartımız eldekilerin üzerinde olmayacak, bu malum." Ben de bu minvalde yazdım. Bu yüzden Şenol Güneş bizim için iyi bir hoca alternatifi.

Not: kötü takım kadrosu diye birşey yoktur. Bizim kadro bu yıl şampiyon olabilirdi. Lucescu bize ilk geldiğinde hazırlık maçında AEK'dan 5 yemiştik, forumlarda bu kadrodan cacık olmaz yazılıyordu...

yilmaz dedi ki...

@cochise senin oyun görüşün olabilir ama takım buna müsait mi, bunu düşünmek lazım. Bilic dengeli bir oyunu tercih eden hoca. Kadrosu da bu şekilde kuruldu. Takım hücum ettiğinde de hep attığından fazla yedi. Oyuncu havuzumuz üç aşağı beş yukarı bundan farklı olmayacak önümüzdeki yıllarda.

Güneş'in Denizli gibi olmadığını kabul ediyorum, ama nihayetinde Bilic'e yapıştırılan "looser" etiketi ona da yapıştı. En büyük başarısı Bilic'de olduğu gibi milli takımda. Bir de trabzonun kaçan (ya da alınan) şampiyonluğu var. Ama Güneş bir "yapılanma" hocası olsaydı, Trabzon sonraki yıllarda bunun örneklerini göstermeliydi. Ayrıca Güneş Türkiye'deki futbol kirliliğinden en çok dert yanan ve bunu dillendiren hocaların başında geliyor. Birinci sorun, Güneş kendisi Beşiktaş'ı şampiyon yapabileceğine kendisi ikna edilebilir mi?

Aslında bu "winner" hoca geyiği ihtimalleri o kadar azaltıyor ki, gelecek hocaya nasıl bir kötülük ettiğimizin farkında değiliz.

Daha önce de defalarca söyledim. Hiç bir hocaya önyargım yok. Kim gelirse gelsin takımımın hocasıdır, hiç biri için "inşallah sakatlanır, ölür, geberir" diye beddua etmem.

theotheo dedi ki...

kenara hareket heyecan gelmeli. bilic gibi poz kesen hoca değil. beşiktaş için kalbi çarpan heyecanlı genç gerçek bir futbol rol modeli gelmeli. bu kişinin adı da sergen yalçın.

ağırlığı olan biri gelmeli. ulan adam bizi her maç ezdiriyor ya. akhisarla 3.3 kalmışız iyi sonuç diyor. büyük maçlarda kalite farkı ortaya çıktı diyor falan. ulan davar 2 senedir burdasın elinde bi ton bütçe vardı kapatsaydın ya dandik adamları takıma dolduracağına. 8 derbi oynamışın 2 beraberlik 6 yenilgi almışsın. barcelona ile oynasan ancak bu kadar olurdu be.

şampiyonluk demek maddi olarak 50 milyon dolar. maddiyat dışında ise paha biçilemez.

sen harca 50 milyon dolar sonra ol şampiyon formül basit birader basit.

BJK4EVER dedi ki...

Abi harbiden cok sacma ve basit konusuyorsun. 50 milyon harca sampiyon ol diye formul mu olur amk. FB ve GS de o kadar para harciyor hatta daha fazlasini, o kafayla yine yetisemeyeceksin.

3 takim da 50 milyon dolar harciyor, sonucta 2 tanesi sampiyon olamiyor birader. Yani senin formulun zaten bastan sacma.

Kaldi ki 50 milyon dolar harcayabilmen icin o paranin olmasi lazim, ama yok maalesef.


Senol Gunes'in en buyuk sikintisi hala winner kimliginin olmamasi. Bence Trabzon'daki yapilanma basarisiz oldu denemez, ki o oyuncular sonraki takimlarinda basaril oldu, hatta kismen GS'nin omurgasini olusturdular. Senol Gunes gelirse bazi oyunculara net seviye attirir. Frei, Pektemek, Oguzhan gibi oyunculardan maksimum verim alir, ama kritik haftalarda Bilic'ten iyi bir performans gosterip sampiyon yapabilir mi mechul. Kariyerinde sampiyonlugu olmayan, FB'ye neredeyse her mac yenilen adamdan bahsediyoruz.

GeceGezgini dedi ki...

@theotheo;

Ulan davar kısmından sonrasını okumadım :)

Aslında kafam çok karışık Bilic'ten sonra, allak bullak etti. Fakat içimden bir his Ertuğrul gelecek diyor. Bursaspor başarısı ile "winner" eksikliği kapatılabilir, öyle bir ihtiyacı olan varsa eğer. Ertuğrul' dan emin olamadığım kısımlar; oyuncu havuzu nasıl, altyapıya önem veriyor mu vs. Yoksa iyi bir taktisyen olduğunu Bursa örneği ile kanıtladı bence.

Sergen 'in iyi bir oyuncu havusu vs olmadığından ise adım gibi eminim. Kendisi Draxler' i Gs-schalke eşleşmesi ile tanıyan hocalardan :)

cochise dedi ki...

bu arada yazdığım yorumda bir harf hatasından dolayı küfür var anlamı çıkmış sanırım. O yüzden de silinmiş. Öyle bir niyetim olmadığıne belirtir ve yanlış anlamaya mahal verdiğim için özür dilerim.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

ya birader çünkü bu iş gerçekten basit. para harcarsan başarılı olursun aga bu kadar net. harcamazsan olamazsın. arsenal harcamıyor olamıyor. tam 10 senedir. öyle bir kurulu düzen yine parasız işlemiyor birader. bunu anlatmaya çalışıyorum.

fener final foura çıktı. nasıl çıktı. takım ruhuyla mı. hayır arkadaş parayla çıktı. parayı verdi final fouru aldı. bu kadar basit.

işler böyle yürüyor. barcelona çok mu iyi neden? ulan suarez ve neymarı sen de alsan sen de iyi olursun. adam 100 milyon euro para veriyo bırakta iyi olsun senden.

sen de gidip milosevic, opare, franco vs vs gibi bir ton saçma adamı takıma doldurup iş yapmaya çalışıyorsun. tabi ki başarısız olursun. extra başarısızlık ayrı bir konu ama bu kadronun başarılı olma ihtimali düşük.

derbi mağlubiyetleri ayrı bir yer tutar. onun bununla bir ilgisi yok. çünkü 4 maç madrid ile 4 maç barca ile maç yapsan şu istatistikten daha iyisini elde edersin orası başka.

ben diyorum ki sergen yalçın gelsin 2.3 tane gerçekten star isim gelsin. bu takım bir oynamaya başlasın. sergenin hazır cevaplığı ve sempatikliğinin yanında futbolculuğunun kalitesi de çok önemli. bunu bir deneyelim birader. yabancı çok denedik olmuyor yani herif anlamıyor. kazkafa. olmuyo yani. bizim çocuğumuzdur gelsin yapsın.

samet aybaba çok kötüydü. bilic ondan 10 kat iyiydi. işte o zamanki kadroyla adam yine 3.yaptı yani. bazı şeylere geniş bakın beyler. boş bakmayın.

parayı veren düdüğü çalar. gs borç içine girmiş. 3 şampiyonluğu koydu cebine o kadar. galatasaray batar mı ak fenerbahçe batar mı?

pazarlamayı iyi biliceksin. takımı satıcaksın. siktiri boktan firmaların reklamını almıcaksın. git koç grubuyla konuş anlaş. git gsm le konuş anlaş. devlere git hacı devlere.

ama vizyon küçük, beşiktaşın ismini de küçülttüler. stadı halen bitiremediler. borç olmuş devlet borcu bu paralar nereye gitti bilen yok.

berthelemy dedi ki...

Bence bu maç gelecek hoca hakkında bize çok net bir mesaj verdi.

Ben büyük maçlarda oyun iyi olmuş, kötü olmuş ona bakmıyorum artık. Çünkü çok net görüldü ki, iyi oynasan da YENİLİYORSUN, kötü oynasan da YENİLİYORSUN. Sürekli YENİLİYORSUN ulan, bir değil, iki değil.
Nasıl daha iyi oynarız diye sormayı bırakalım. neden yeniliyoruz? diye sormamız lazım. Ben sebebini biliyorum.

Beşiktaş, Demirören dönemi yüzünden GS-FB'nin bir tık altına düşmüş durumda. Büyüklüğü bile kuşkulu hale geldi. Derbilerde galibiyete lütuf gözüyle bakan bir takım oluştu. Kaleye şut çekerken bile hissediyor bunu oyuncular. Yeni gelecek hocanın bu atmosferi değiştirecek biri olması lazım.

Kim gelirse gelsin, hiçbiri teknik taktik yönünden kusursuz olmayacak. Hepsinin Biliç gibi bazı kusurları olacak. Ve malesef bu kaybetme odaklı zihniyette, bu kusurlar daha da büyür, senin iyi yanlarına baskın çıkar, sonunda da hep kaybedersin. Eğer winner ruhluysan ise, bu kusurlara rağmen kazanırsın. GS ile Beşiktaş'ın farkı burda ortaya çıkıyor. Biliç'le Hamza'yı yer değiştirin, GS yine 10 puan fark atardı bize.

Bu kafayı değiştirecek adam kim olabilir bilemiyorum. Önerilerinizi merak ediyorum. Bence elimizde çok güzel bir kadro var. Şenol Güneş takımdaki gençleri adam eder, verim alır ona lafım yok ama Bu takımı sadece iyi oynatacak değil, herşeye rağmen 34. haftanın sonunda şampiyonluğa inandıracak bir lider lazım. Yoksa, seneye 25. hafta 3-5 puan geriye düşünce yine, yeni hocanın defans kurgusu bilmediğinden, oyuncu tercihlerinin yanlışlığından falan konuşmaya devam ederiz.

Bu şampiyonluğun kaçacağı, 2. yarının ortalarında belli olmuştu. Biliç de oyuncular da kafa olarak dağılmıştı. Karabük maçından önce son 7 maçta 1 galibiyet alırız demiştim. 7'de 2'ye doğru gidiyoruz. Bunu yaşatmayacak birisi lazım.

@cochise

hocam ben bir tane sildim fakat aynı içerik iki defa gönderilmiş olduğu için birini silmiştim , ikisi de kayıplara karışmış :)

alper dedi ki...

Sanırım Türkiye'de fitbolu bilen 3-5 kişilik ekip içerisindeyim.

Yok oyuncu havuzuymuş yok Draxler'i eşleşmede tanımış vs anlamam ben.Ki zaten Beşiktaş'ın sorunu da.Uzun boylu beylik laflara taktiklere havuzlara gerek yok.Futbol şubesinden sorumlu S.Engin takımdan Sergen Yalçın sorumlu olsa seneye bu kadroyla şampiyon olurmusun olmazmısın?Gözünüzü kapayın düşünün Hamza'nın oyuncu havuzunu Arap İsmail'in gençlere verdiği değeri vs.Bırakın bu işleri gençler yav.

alper dedi ki...

Hala daha aynı safsatalar aynı boş inançlar.Yok saha kenarında karizması varmış yok rakip takım oyuncuları taraftarları bile saygı duymuş vs vs.

Winner vs gibi Frenkçe tabirlere gerek duymadan meramı düzgün anlatmak lazım.Rakip takım futbolcusu ve taraftarı sevmesin bize yeni gelecek hocayı,sövsün.Ve yeni gelecek hoca da kenarda maç sonunda rakip takım fitbolcularıyla tokalaşmasın bizimkide sövsün.Başarı böyle gelir.Sen BJK sın.Bunu bilmen lazım buna göre hareket etmen lazım.Bu açıdan FB ve GS ile para pul stat olarak baş edemiyorsan edemeyeceksen öyle yada böyle kendi taraftarını R.T.E ve AKP gibi tek bir amaca konsolide etmen lazım.Onun yolu da karşılıklı sövüşmekten geçer.

alper dedi ki...

4 fb -gs maçı =Sıfır puan.
2 ts maçı=4 puan
14 iç saha maçı Anadolu takımlarıyla=37 puan..(burada 1 beraberlik bir yenilgi alıcaksın ama yenilir ve berabere kalırken öyle bir söveceksinki rakibe ve hakeme sonraki haftadaki deplasman maçını garatiye alacaksın)
14 deplasman maçı Anadolu takımlarıyla =30 puan

Eder minimum 71 puan.Oda garanti ikincilik demektir bazı sezonlar direk şampiyon yapar.4 fb-gs maçından da seni hedefe kitleyen ağız dolusu galiz küfürler ile maça gelmiş hedefe kitlenmiş bir taraftar gurubuyla alacağın 1 puan seni rahat rahat şampiyon yapar.

alper dedi ki...

Velhasılı kelam uzun lafın kısası ısa lafın hülasası oyuncu havuzları,forvet ikilemesi,alan daraltması,bek bindirmesi vs işin tırı vırı kısmı.Atacaksın topu rakp ceza sahasına sonra oraya koşup basacaksın rakibin gırtlağına.Şampiyonluğun yolu Anadolu takımlarıyla olan maçlarda bu basit taktikten geçer.Mesut bakkalla hikmet karamanla maç başlarken uzun uzun tokalaşıp sohbet etmeye benzemez bu iş.Torje'ye kenarda Türkçe söveceksin Torje anlamayacak H.Kabze duyacak o küfürü A.Kocaman duyacak o küfürü ki ben kimle oynuyorum desin oturduğu yerde.

alper dedi ki...

Ben Deniz Ateş'im Özgür Yankaya'yım.Yusuf Namoğlundan mı korkarım Zekeriya Alp'ten mi korkarım Terziç'ten mi korkarım Biliç'ten mi korkarım kenara bakınca S.Engin vs gibilerinden mi korkarım.

Unknown dedi ki...

Ölü halimizle şampiyon olup 4.yıldızı taktık, kupayı da alırsak ballı kaymak olur. Beşiktaş'ı tutanlara ise Allah sabır versin, seneye Uefa'da başarılar

sherlockholmes dedi ki...

neyse beyler yılların bahisçisi olarak bu rezil galatasaray'ın şampiyonlar ligine doğrudan gitmesi benim açımdan iyi oldu. bu sene epey yüklü para kazanmıştım g4l4lt4s4r4y sayesinde.

avrupa'da kaldıkları yerden yemeye devam edeceklerine adım gibi eminim.

siz de fazla sıkmayın canınızı. avrupa liginde güzel maçlar çıkarırız yine. şu bok çukuru ligimizi fazla takmayın kafaya.

bu arada bizim yönetim aptallık edip şenol hoca'yı kaçırmaz umarım.

Şu winner muhabbetine en uygun adam Mustafa Denizli. Adam bilmem kaç puan gerideyken önce futbolculara şampiyonluğa inanmayan var mı? diye soruyor. Ali Tandoğan inanmadığını söylediğinde takımdan şutluyor, üstüne lider olacağı haftanın tarihini verip milletin ayarlarını bozuyor.

Bilic, futbolcularla daha iyi anlaşabilir, dünya futboluna daha hakim olabilir, daha çalışkan olabilir ama Denizli'nin yaptığını yapamaz.

Bilic ile ilgili düşüncelerim Şenol Güneş için de geçerli. Şenol Güneş gelirse yine sezonun en iyi oynayan takımı ilan edilip, 3. oluruz.

Denizli sevilen bir adam değil ama Bilic'i sevdik de ne oldu? Denizli zor günde gelmemiş falan filan geçsin yönetim bu işleri. Artık sonuç almaya odaklanmalıyız, tren kaçıyor.

gs li skor yorumcuları damlamış yine

yilmaz dedi ki...

teşekkürler @Barkın BAĞCI biz de büyük bir merakla avrupayı sallayacağınız günleri bekliyoruz.

Dünkü maç da gösterdi ki GS Türkiye'yi avrupada başarıyla temsil edecek tek takım. Bu takım ve teknik heyetin sonuna kadar arkasında durmanız lazım. Ben en az bi çeyrek final bekliyorum.

nuri mu dedi ki...

@Alper
Hocam senin bu dediğin bu yönetimin fıtratına ters..
gs maçından önce yarıştan koptuğumuz üç dört maç hakemler bizi doğrarken tek kelime laf çıkmadı kimseden. Yanlışsam düzeltin ama f.orman'ın ''ben hakkımızı başka şekilde ve zeminde aradım'' tarzı bir demecini okumuştum. (Nasıl oluyorsa artık..?)
Ya bırak hakem hatalarında ortalığı ayağa kaldırmayı farz edelim hiç hata olmadan puan kayıpları geliyor, takım ve teknik heyet dağılma sinyali verirken bir Allahın kulu da demedi ki lan size ne oluyor diye.. Takım göz göre göre kendi fişini çekti. Hadi biz buradan kendi kendimize konuşmaktan başka bir şey yapamıyoruz bu yönetim ne halt yedi o dönem...
Şampiyonluk virajında teknik heyetin yanına yavşak a.albayrak ve a.öztürk tarzında bari bir adam koyabilseydik çok farklı olurdu diye düşünüyorum...

nuri mu dedi ki...

Düzeltme: yavşak a.albayrak ve a.dürüst olacaktı..

Zaitsev dedi ki...

İş para harcamaysa para harcayınca ne olduğunu gördük. Quaresma, Guti, Simao, Fernandez, Almedia,Ferrari geldiler ne oldu unutmayalım. 2010-11 5., 2011-12 4.cüyüz. 2012-2013 3.cüyüz. mali olarak sonuç iflas. bu süreçte %5 %5 satılan kulüp hisselerini, UEFA'dan alınan men cezasını ve ayrıca +1 yıl men cezasından da kurtardığımızı unutmayalım.

Arsenal 2 senedir dünya para harcadı yine 3-4 farkeden birşey yok. Liverpool'un harcadığı parayı kimse harcamadı; 6cı bu sene. MANU keza öyle. M.City harcıyor senelerdir tek şampiyonluk. Mourinho geldi eline kolunu sallaya sallaya aldı top oynamadan şampiyonluğu.

Kaynağın ve paran varsa harcarsın. bir önceki postta söylediğim gibi FB gibi topçu hediye eden iş adamlarımız yok. FB ve GS gibi bir kombine desteğimiz hiç olmadı en iyi zamanda bile. 30binden fazla kombinesi olan FB 20 bin ortalama ile oynuyor. Adamların kombinesi Real'den pahalı diye haberler yapılıyor. 50 milyon avro harcarsan kayyumda soluğu alırsın.

Fenerbahçe senelerdir bu parayı harcıyor baskette. en sonunda Final Four yaptılar. Obradovic olmasa o iş de zordu.

Mustafa Denizli bizim gibi bir takımı çalıştıramaz ve çalıştırmaz. Tecrübeli oyuncu çok genç oyuncu az olacak onun takımlarında. FB gibi GS gibi. Bizi şampiyon yaptığı sene de zar zor son 2-3 haftada Sivası geçtiğimizi, FB ve GS'nin o sezon süründüğünü unutmayalım. Hepsini geçtim bu sene yaptığı yorumlardan sonra zaten gelmesin. Sezon başından beri FB bayraktarlığı yapıyorlar.

Bursa kontrat önerirse Şenol Güneş anlaşacaktır. Bize gelirse genç oyuncular için iyi olur. Hepsini parlatır. Bitmiş Burak'ın Volkan Şen'in ne hale geldikleri ortada. Tarz olarak gençlerle çalışabilecek onları motive edebilecek ve korkmayacak birisi lazım. Şenol olur Sergen olur orasını bilemem.

Basar dedi ki...

@theo "siktiri boktan firmaların reklamını almıcaksın. git koç grubuyla konuş anlaş. git gsm le konuş anlaş. devlere git hacı devlere."

!!!!!

aslanım ne diyorsun sen ? Kısa devre mi yaptın? Formada önce Vodafone arkada Beko reklamı var.

Coolio dedi ki...

@basar sen benden önce davranmışsın.

@theo bari klübünü tanı da öyle eleştir. bu kadarmı isabetsiz eleştiri olur?

@zaitsev Beşiktaş'ın kadrosu öyle aman aman genç değil. Ba, Sosa, Veli, Olcay, Serdar, Ersan, Motta mı genç? Töre geldi 23'e Necip geldi 24'e. Atınç bile 22 yaşında. Normal standartlarda Beşiktaş'ın yaş ortalaması. Ayrıca Denizli'nin yorumları batıyor da Şenol Güneş'in "Beşiktaş kollanıyor." demesi batmıyor mu?

Adam şampiyon yaptı mı? Yaptı. 71 puan aldı mı? Aldı. Ondan sonra gelen teknik direktörler ilk 2'ye girebildi mi? Giremedi. Yemişim Fb'nin de Gs'nin de kötülüğünü. Fenerle Gs bu sene de kötüydü. Olimpiyatta iki derbiyi de kazansak 2009 yılındaki gibi lige erkenden havlu atacaklar ve bugünleri göremeyeceklerdi. Ama ne oldu? Adamlar için motivasyon kaynağı olduk.

Denizli'nin yöneticilerle arası iyidir, hakemlerle arası iyidir, rakip takım teknik direktörleriyle arası iyidir, basınla arası iyidir. Bizim esas ihtiyacımız bu anlatabiliyor muyum? Bunlar olmadan seni şampiyon yapmazlar.

Yoruq dedi ki...

Şenol Güneş haricinde hiçbir Türk hocanın başarılı olma şansı yok bana göre. Sözleşmesi bittiğine göre onu getirmek de çok zor olmasa gerek.

Gelecek yıl yapılacak ilk hamle Oğuzhan'ın takımın önemli parçası haline getirilmesi. Orta saha düzeni ona göre kurulmalı. Tolgay uygun bir teklifle elden çıkarılabilir aynı şekilde Gökhan da. Belluschi'nin sözleşmesi bitiyor, Tolgay yerine monte edilebilir. Franco da Copa America sonrası en azından maliyetine elden çıkarılırsa toplamda 10-12 milyon gelir elde edilmiş oluyor. O paraya stoper, kaliteli-cüsseli ön libero ve asist-gol sayısı yüksek bir sol kenar oyuncusu alınabilir. Sola Tosic hiç olmazsa şimdikilerden daha fazla katkı verir. Sağ bek için Şener zorlanabilir ama muhtemelen o kadar maddi kaynak üretmek zor.

nuri mu dedi ki...

beşiktaşın kadrosu öyle aman aman genç değil ama şampiyonluk yaşamış kaç kişi var futbolcular arasında. Dahası teknik heyet ve yönetim arasında.
Sene sonu yarışın kızıştığı haftalarda baskıyı kaldırabilmek önemli.. Bunun için takım içinde en az bir kaç tane tecrübeli ve lider oyuncu olması lazım bana göre..
hazır futbolcu satmadan transfer yapamıyorken ve seneye yeni yabancı kuralı geliyorken sezon sonu serbest kalacak olan tecrübeli oyuncalara sıkı markaj uygulamak lazım bence..
devre arasında adı geçen maxi pereira serbest kalıyormuş son dakika bir değişiklik olmazsa durumunda..
ayrıca sol bek için de schalke de Christian Fuchs serbest kalıyormuş. 86 doğumlu istikrarlı ve defans hücum hattında dengeli bir oyuncu bence. üstüne düşülürse ikna edilebilir bence..
Defansif orta saha içinde sevilla dan mbia sezon sonu serbest kalıyormuş. defansın merkezinde de oynayabiliyor. ama bir nigel de jong, Gökhan inler ayarında bir oyuncu olup olmadığı hakkında net bilgim yok.. veya bize yararlı olur mu? bilen varsa söylesin...

nuri mu dedi ki...

@yoruq

Tolgay bence sosa ile beraber orta sahada eli ayağı düzgün iki adamdan biri bence (iyi bir Oğuzhan bu sayıyı üçe çıkartır)..
hele bir de şenol güneş gelirse çok daha farklı olacaktır..
Ki Oğuzhan dan da ciddi verim alır şenol hoca..

Zaitsev dedi ki...

Şenol Güneş takım çalıştırıyor. o tarz açıklamalar yapacak tabi ki. Tv'de yorumcu olarak Topal-Demba pozisyonuna penaltı değil demek için kıvranırsa istemem onu da.
O Mustafa Denizli 2009-2010 da kendi kurduğu kadro ile ne yaptı. 4.cü oldu.Bursa şampiyon oldu. neyse gelirse görürüz.

Bizim sorunumuz zaten skor bulamamak . Orta saha oyuncularımız skora yatkın değil . En iyileri de değil. Sosa-Tolgay-Oğuzhan. Bunlardan herhangi ikisini kullansan bile İleri üçlünün muazzam skor yapması gerekir. Bizde o da yok maalesef .

Böyle bir orta saha düzeni ile çıkacaksan çok daha skorer bir ileri üçlü kurman şart.

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce mbia süper olur ama yedirmezler bize. Çoktan yapılmıştır anlaşması (gerçi bizimkiler de görüşmüş olabilirler :))

Ortasaha sosa-atiba-togay şeklinde kurulup, kanatlarda töre ve frei da kullanılırsa çok teknik bir ortasahamız olur. ama tabii bu kadro reel değil, çünkü böyle oynadığımız sürece ceza sahasında tek adam oynarız. Bu oyuncuların hiç biri box'a girmiyor.

ozzie'nin bu sene oynatılmamasının bir yönetim stratejisi olduğu şeklinde -saçma sapan- bir komplo teorim var. Oynadığı dönemde çok tepki görüyordu taraftardan. Morali daha fazla bozulmasın diye bence arka planda tutup, hem fiziksel hem zihinsel destek verdiler.

Daha önce de söylemiştim; Sosa bu takımın bugünü olabilir, onsuz takım 2. sınıf kalabilir ama bize o özlediğimiz başarıları getirecek oyuncu ozzie olacak. Not alın :D

yilmaz dedi ki...

üstteki yorumumda sosa-atiba-tolgay yazmışım :D sosa-ozzie-tolgay olacak o.

planck dedi ki...

takımın son haftalarda skor üretememesinin başlıca nedeni veli sakatlandığından beri bilmediğimiz bir oyun şablo ile maça çıkıyoruz: topa sahip olma ve set hücumu. biz bekleyen, şok presle top kapıp 10sn.de gol bulan bir takım olarak geldik buralara kadar. tolgay kalite olarak veliden üstün, set oyunu için de daha uygun bir oyuncu fakat aslında takımın bildiği oyunu oynayabilen bir adam değil. gökhanla olcay da normal seviyelerinin çok altında form durumların olunca gol atamadık kısacası. son maçtan sonra yeni sezon planlamasına girmeden güzel bir biliç ve sezon değerlendirmesi yaparız umarım.

Coolio dedi ki...

@planck
kesinlikle katılıyorum. Veli sadece bir oyuncu değil, bir sistemi temsil ediyordu. Onun yokluğu aynen çok güzel vurguladığın gibi bilmediğimiz bir oyuna yöneltti bizi ve puan kayıpları başladı. Sağolsun Töre'de eş zamanlı düşüş gösterince bu hale geldik. Mevcut kadronun oynayabilceği en iyi oyunu Bilic seçmişti zaten. Bu kadroyla bu oynanır diye gördü aslında. Başka kadro olsaydı başka oynatırdı. Ama yaptığı hataları (oyunu çevirememe, yanlış değşiklikler, inatçılık vs.) yapmaya devam ederdi yine tabiki.

cochise dedi ki...

@planck
@coolio
Benim Biliç eleştirimin temelini de bu oluşturuyor işte. Koca takım tek bir anlayışa mahkum edilir mi? Hadi ettin bunun tedbiri alınmaz mı? Yırtındık sezon başı; a kilte olmasa da kiralık falan da olsa Veli-Atiba tarzı bir oyuncu mutlaka alınsın diye. NTV'de gerekirse orada, Necip, Oğuzhan, Franco oynatırım dedi. Üstelik Serdar'ı orada bi hazırlık maçında bile denemedi ki eksiklerine rağmen epey ısırıcı bir oyuncuydu. Ali Ece ısrarla sormuştu; no, no ,no demişti.. Bu da böyle bir anı işte ...

Coolio dedi ki...

Anlıyorum dediğini ama gerekli yedek oyuncu bulundurulmaması tek başına antranöre yüklenmemeli çünkü arka planda yönetim transfer için neler söylüyor hocaya bilemiyoruz. Belki para yok almam diyorlar veya sadece anlaşmalı menejerlerin elindeki listeden seçmek zorunda bırakıyorlar ve orda da uygun oyuncu olmadıysa filan falan.
Ayrıca Veli benzeri bir oyuncu benim bildiğim bir Gattuso vardı bi de Suat vardı. Mübarek türünün tek örneği kaldı.
Not: Jones kiralandığında nerdeyse herkes başarılı bir transfer dedi ama sakatlık, uyum vs derken sahaya o başarı yansımadı.

Coolio dedi ki...

Ek:
Koca takım tek bir anlayışa mahkum edilir maalesef. Birden fazla anlayışa uygun kadro derinliği bugün nerdeyse hiç bir takımda yok. Barcelona'ya pas oyunu oynama artık eski usül İngiliz taktiği uzun top oyna desen yapabilirlermi? Mesela geçen seneki Fb kadrosuyla Ersun Yanal önde baskı, hızlı hücum taktiği yaptı çünkü kadro ona müsaitti. Bu sene İsmail Kartal başka bişey yapmaya çalışınca sapıttılar. Dolayısıyla evet koca takımlar bir oyun anlayışına mahkumlar, ikincisi çok lüks gelir. Bir elin parmağını geçemez dediğini yapan takımlar.

alper dedi ki...

Beyler hatırlatayım Hüseyin Cimşir ile Sercan Yıldırım'ın şampiyonluk yüzüğü var bu ülkede.Kadro derinliği oyuncu kalitesi vs elbet iyidir hoştur da elzem değildir.Ve elde ki kadro tu kaka değildir.

alper dedi ki...

33. NILS MATTIAS JOACIM ASPER
3. TAYFUR HAVUTCU
4. AHMET YILDIRIM
11. BAYRAM KADİR BEKTAŞ
14. ÜMİT BOZKURT
18. ERMAN GÜRAÇAR
19. İBRAHİM ÜZÜLMEZ
20. TÜMER METİN
17. TAMER TUNA
26. İLHAN MANSIZ
25. ALİ EREN BEŞERLER

1. THOMAS MYHRE
21. MEHMET AKSU
23. TURAN TUNÇ KİP
24. İLHAN ŞAHİN
29. ALİCANSUN BEGEÇARSLAN
9. ARILO STAVRUM

2001-2002 sezonu son maç kadrosu.Topladığımız puan 62.

Eldeki kadro iyi kadro.Hocayı ve stratejiyi iyi seçmemiz lazım.Şikeyse şike teşvikse teşvik.Rezillik gelip geçer Allah can sağlığı versin.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

Şerefsizsin Galatasaray..

Unknown dedi ki...

Şenol Güneş’in gelmesi durumunda kaleci transferine ihtiyaç duymayız, hoca kendisinin de kaleci olması ve eski yardımcılarından Alper Boğuşlu'yu getirecektir ki gerek Onur'un potansiyeline erişmesinde gerekse de Tolga'nın level atlamasında büyük pay sahibidir. Bu durumda Sambadeye yol verilir. Ayrıca Şota da Biliç sonrası için bazılarımızın önerdiği Sergen'e göre çok daha güzel bir alternatif. Gerek oyuncu havuzu, gerek takım çalıştırma tecrübesi, gerekse de ligi tanıması büyük avantajları.

Uefa ile yaptığımız anlaşma neticesinde transfere harcayabilecek paramız tek kuruşumuz dahi yok. Yani 50 milyonu geçtim 50 lira bonservis ödeyemiyoruz. Bu gerçeğe göre hareket etmemiz lazım. Ayrıca sanırım Uefa maaş bütçesi ile ilgili bir uygulamayı da getirmiş. Yani elimizdeki artıkları da elden çıkarmamız, masrafları düşürmemiz şart. Mesela Toraman, Holosko, Eneramo, Gökhan Süzen, Sezer Öztürk gibi ıskartaları en kısa zamanda elden çıkarmalıyız ki maaş bütçesinde yer açabilelim. Yine bütçeye yük oluşturan ve verim alamadığımız Uğur Boral, İsmail, Pektemek gibi değersizleri de bir şekilde uzaklaştırmamız gerekiyor.

Bence serbest kalacak oyuncu listesi o kadar kötü değil. Maxi Pereira, Vlaar, Christopher Samba, Miguel Britos, Prödl, Ciani, de Jong, Mavuba, Mbia, Barnetta, m Bastos, Dzusdzak, İlsinho ve Luiz Adriano gibi malum isimlere rağbet çok olacaktır. Bunlardan bir kaçını alabilirsek cidden sınıf atlarız.

Benim dikkat çekmek istediğim nokta; Kasımpaşanın serbest bıraktığı Tabare Viudez ve sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Başakşehirli Doka. Gözümüzün önündeki bu iki adamı kaçırmayalım, her ikisi de skora katkı yapabilen ve sol tarafa alternatif yaratabilecek serbest statüsündeki iyi oyuncular. fb ya da gs duruma uyanmadan adamlara çöreklenmek lazım.

Chelsea ile bir anlaşmamız varsa Zouma ve diğer potansiyel kiralık oyuncularda önemli bir seçenek olarak düşünülmeli.

Unknown dedi ki...

Emir eri; zouma işine ben de katılıyorum ama bir kaç maçını izlediğim kadarıyla hocası onu bırakmayacaktır, adam stoper sağ bek ön libero her yerde oynayabiliyor ve oldukça hızlı, keşke gelse arka tarafı toparlar.

nuri mu dedi ki...

sezon sonu serbest kalacak Oyuncuların bazılarını almamız zor ama alabileceklerimizin arasında işimize yarayabilecek oyuncular da var.. Bazıları hariç çoğunun yaşı +-2 30 yaş civarı Türkiye şartları anlatılıp kariyer sonu imzalayabileceği muhtemelen son büyük kontrat için ikna edilebilir..
-Sağ Bek-
Maxi Pereira
İgnazio Abate
Glen Johnson
-Stoper-
Emir Spahic
Philippe mexes
Ron Vlaar
-Sol Bek-
Christian Fuchs
-Ön Libero-
Stéphane Mbia
Rio Mavuba
Nigel De Jong
Stefan Reinartz
-O O Saha-
Yunus Mallı
Yoann Gourcuff
(Bryan Ruiz)
---
Gael Kakuta
Bryan Ruiz
---
Andre Ayew
Evgen Konoplyanka
---
Luiz Adriano
Andre-Pierre Gignac

sherlockholmes dedi ki...

rahmetli seba sezonunda şampiyonluklarını çalan takım yine çala çırpa şampiyon oldu. beşiktaşlıya mezarında bile rahat yok beyler.

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce

Marsilya zamanlarından beri Mbia diye ağlıyorum ama theo ne der bilemedim.

hadi inşallah.

Adsız dedi ki...

@theotheo,

Sergen'in oynayıp para kaldıracağı daha çok 1'den 2 veya 2'den 1 olarak bitecek maç var sivas'ta. Hayırlı traşlar.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kokocambo dedi ki...

Ümit beyin açıklamalarına şöyle bir hatırlatma eklersek; gs'nin stadını eren talu yapıyordu hatırlarsanız, ancak işi yürütemedi ve battı, bir sürelik sürüncemenin ardından tokiye pasladılar. Ve devlet eliyle hızla bitti ama bildiğiniz üzere kapanır çatıya izin verilmedi ya da yapamadılar. Bilenler düzeltebilirler yanlışımı. Stad konusunda zaten, yönetime sallayan kişinin çok iyi değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum. R.s. Denen beyefendinin hal ve hareketlerinden zerre hoşlanmadım, eleştirilerinde haklılığı olsa da...

Unknown dedi ki...

Stadyum konusunda eleştirilecek bir nokta varsa o da sürekli tarih verilmesidir. Motive amaçlı olduğunu düşünüyorum ama inşaat ile yakından ilgilenmeyen çoğu taraftar beklenti içine giriyor ve homurdanmalar başlıyor.

Son bir haftadır fotoğraflarda, çatı konusunda herhangi bir ilerleme yok. Ödeme konularında sıkıntı olduğu söyleniyor. Finans durumları biraz iyi olsa söylenen tarihte (Ekim) açılacağını düşünüyorum. Elimiz kolumuz bağlı, eleştirmek yerine destek olmamız lazım. Bu stat bizim tam anlamıyla geleceğimiz.

yilmaz dedi ki...

zaten şu var. hiç tarih olayına filan girmeden; avrupadan herhangi bir kulüp stadını yenileyecek ve bu inşaat 2 sene denildiğinde, "çok uzun süre" der miyiz? Ben şahsen demem. Kaldı ki inşaat yapılan bölgenin zorlukları, finansal durum vs. 'yi katmıyorum bile. 2 yıl bir stat inşaatı için "her koşulda" kabul edilebilir bir süredir bence.

Unknown dedi ki...

Tosiç ile ilgili haberler çıktı, 2 yıllık kontrat ve yıllık 850 bin euro diyorlar.. bence stoperlerden biri tamam, hem sol beki yedekler, sol stoperde devamlılık sağlar, sol bek oynarken yerine de ersan oynar. yanına bir adam daha şart..

Unknown dedi ki...

bu arada bobo'nun da sözleşmesi bitiyormuş, pektemekten daha bir golcüydü sanki.. yine geçtiğimiz sezon abdullah durak keşke alınsaydı demiştim, halen aynı fikirdeyim.

Yorum Gönder

Ara