.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Mayıs 2015 Perşembe

STSL33 / Galatasaray - Beşiktaş


Tarih: 24 Mayıs 2015 Pazar, 20.00

Stadyum: TT Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göcek

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolga Zengin ,  Veli Kavlak , Ersan Gülüm ( Belirsiz) , Oğuzhan Özyakup(Belirsiz) / Aurelien Chedjou , Selçuk İnan ( Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : -

90 Yorum:

Bu hafta Galatasaray sampiyonlugunu ilan eder herhalde. Huseyin Gocek ahdasjkhdajkda.

alper dedi ki...

Asker bavulu gibi kalın ortalıkta.1 don 1 atlet bir külot yeter.Geri kalan herşeyi GS galibiyetine(beraberliğine) basın geçin.

Armagan dedi ki...

yine bir hakem rezilliği bekliyorum, maçı izlemeyeceğim. derbi değerinin iyice düşmesini istiyorum. umarım saçma sapan sakatlık vs. olmaz.

keşke bir fırsatımız olsa da bu düzene karşı en azından tepkimizi koyabilsek ama o stat bitene kadar sabretmeli. genç ağırlıklı bir kadroyla başlayıp tiye alınabilir belki.

hüseyin göçek :) ne yorumu yapalım ki şimdi..

Yoruq dedi ki...

Bilic kalmalı diyenler bi el atın, belki işe yarar.

https://www.change.org/p/be%C5%9Fikta%C5%9F-jk-slaven-bilic-tak%C4%B1m%C4%B1n-ba%C5%9F%C4%B1nda-kals%C4%B1n-besiktas


ideal 11 dedi ki...

galatasarayın şampiyonluk maçına en önemli maçına fenerli göçekin atanması çok manidar.

bakın bu atamanın beşiktaşla hiçbir ilişkisi yok.direk feneri ilgilendiren bir atama oldu.son dakikada aziz bastırmış olabilir.

fenerin 20 maçını yönetmiş ve bu maçlarda fener sadece 1 mağlubiyet almış.

genelde şöyle birşey yapılır.bu çok bilinen bir taktik.tırnak içinde galatasaraylı hakemi galatasarayı doğraması için verirlerki kimse bişey diyemesin.ki bu göçekin galatasarayı doğradığı çok karşılaşma olmuştur.

aydınusada beşiktaşlı damgasını vurdurup beşiktaşı doğraması sağlanmıştır.kimsede bişey diyememiştir son döneme kadar.

şimdiden algı operasyonuna başladılar.hakem galatasaraylı olmadığı ispat edecek.neticede kazanan fener olacak aga.aynen aydınusun yaptığı gibi.

yıllardır süper ligi takip ederim.fifa kokartlı hakemler içinde son dönemde sadece göçek fenere çalışmıştır.sezon başı isimsiz hakemleri atayıp fenere beleş penaltılar verirler ve kariyerleri zaten yükselmez.anadolu hakemleri olarak kalırlar.fenere çalışıp kariyer yükselten son dönem sadece göçek olmuştur.bu çok net.
http://www.mackolik.com/Hakem/2148/Huseyin-Gocek

takım bazındaya tıklayın.sivas ve fener istatistiklerine bakın.fener-sivas ilişkilerini düşünün.

itiraf etmem lazım.bi dönemler galatasaray için kuddusi ne ise şimdilerde fener için göçek odur
http://www.mackolik.com/Hakem/4/Kuddusi-Muftuoglu

istatistiklere çok inanırım bu konuda.

galatasarayı doğraması için ''galatasaraylı'' hakem atadılar.net

ideal 11 dedi ki...

çok kötü beşiktaş maçlarıda yönetmiştir göçek.hatırladığım ernst in emre ile mücadelesinde ernst e kırmızı kart çıkarmıştı.o karşılaşmada zaten notunu vermiştim.

bu maçta beşiktaş lehine kararlar verirse şaşırmayın.verdiği kararların beşiktaştan çok feneri ilgilendirdiği için beşiktaş lehine düdük çalacağıdır.

bu arada yorum yaparken biraz istatistklere bakın aga.körü körüne yorum yapmayın.kim göçekle ne kadar galibiyet yüzdesi almış.araştırın aga.

demirören beşiktaşlı mı?aydınus beşiktaşlı mı?göçek galatasaraylı mı?değil tabi.en çok bunlardan zarara uğramışlardır.

Unknown dedi ki...

biliç kalacaksa şayet kendisinden ne kadar nefret etsem de yanında önder özenden sonra süleyman hurma'yı görmeyi isterim veya fuat çapa'yı.. hatta ikisi birden sportif danışman dahi olabilirler.

ideal 11 dedi ki...

beşiktaşın çıkış yolu şenol güneş tir bence.harika takımlar yaratıyor.hem trabzonda hem bursada takır takır futbol oynayan takımlar yarattı.

eskiden tek hatası konuşmuyordu sessizdi.fazla itiraz etmiyordu haksızlıklara.şimdilerde sesi oldukça gür çıkıyor.

QuaresmA dedi ki...

GS hiçbir şeyi şansa bırakmamış bu sene. Terim'in çırağına ilk senesinde kredi kazandıracak şampiyonluk için tüm ülke seferber olmuş neredeyse. Bundan sonra hiç gelip de siz şikecisiniz, siz bilmem nesiniz muhabbeti yapmasınlar, bu sene şikenin babasını döndürüyorlar.

ideal 11 dedi ki...

galatasaray maçlarının tamamını izledim.kolay maçımız neredeyse yoktur.gollerin tamamı temiz gol.penaltıyla attığımız gol yok.

nasıl ayarlanmış maçlar diyorsunuz çok enteresan.2 şeyden şüphe ederim ben.birincisi hakemlerin penaltı verip vermemesi.skoru direk etki eden unsurdur.fenerin maçlarını izleyin.en zor zamanda son dakikalarda penaltı golleri ile 3 puan yada 1 puan almıştır.

ikincisi ise rakiplerin oynamaması.top çevirmesi yada fazla hücuma çıkmaması.galatasaray maçlarında rakipler zorladılar maçları aga.son gençler maçında serbest vuruş gol olsa ne diyecektin.yatan ve dolayısıyla kolay galip geldiğimiz bir tane maç yok.ayarlanmış maçlar böyle mi olur aga.

mersin maçında muslera kurtardı bizi.

bütün maçlarımız diken üzerinde.

ideal 11 dedi ki...

insanlar önce bişeye inanırlar.sonra o inandıkları şeyin teorilerini üretirler.

ellerinde hiçbir gerçek veri olmamasına rağmen.

ha galatasaray beleş penaltılarla itilendi buralara fener gibi kimse diyemiyor.bu olsa zaten savunma falan yapmazdım.maçları gözlerinizle izleyin aga.

ben mesela göçek ve kuddusi ile yorumlar yaparken elde oldukça gerçek veriler var .istatistikler var.açın bakın aga hangi takım hangi hakemle ne galibiyet yüzdesine ulaşmış.

sadece istatistik değil.izlediğim maçlarda göçekin istatistiği ile sahadaki yönetimi oldukça paralel.

Adsız dedi ki...

Emeklilik modunda oynayan akhisar (sizin maçta) bizim maçta her nedense cengaver kesilip sürekli bizimkilerin ayağını kırmaya oynadılar buna ne diyeceksin ?

QuaresmA dedi ki...

8-10 örneklemlik maç geçmişi istatistiksel çıkarım yapabilmek için çok yetersiz. O yüzden Hüseyin Göçek'in maç geçmişi ve 3 büyüklerin bu maçlarda aldıkları puan sayısı rakamları hiçbir önem arz etmeyen veriler.

Böyle bir durumda yapılması gereken en mantıklı şey gözlerimizin gördüğüne inanmak olur. Süper finalli sezonda süper final maçlarında GS ile oynadığımız maçta Hüseyin Göçek o kadar taraflı maç yönetmişti ki, az kalsın hem kendi, hem de GS'li topçuları linç ettirecekti. O sezon GS normal sezonu 8-10 puan önde bitirdiğinden kazara süper finalde şampiyonluğu kaptırmasın diye tetikçi olarak kullanıldı. Yani kendisi tetikçi bir hakem. Bu durumda bizim maça atandığında kimin tetikçiliğini yapacağını ancak tahmin edebiliriz ama bence Fatih Terim ve Tayyip'in kuçusu GS yöneticilerinin özellikle bu maça kendisini istediği açık. Tüpçü de GS düşmanı olmasına rağmen federasyon başkanlığına devam edebilmek adına onayladı.

theotheo dedi ki...

dediğimiz şeyler gene çıktı. fikret orman yönetimi çok başarılı 3 tam sezonda. oynanılan 11 derbide sadece 1 galibiyet var o da son dakika fener :)

manisaspor da bile bu istatistik daha iyidir yani. yazık günah. bu takımı bu seviyeye düşürdüler.

sosa çok iyiymiş. ulan hangi büyük maçta varlar. demba ba çok iyiymiş. hani nerde lan gs ye çakabildi mi.

büyük oyuncu dediğin nouma, sergen, tümer vs onun dışında beşiktaşa gelmedi.

he quaresma gibi bir yıldız ayrı bir kefede zaten. geçen gün maç özetlerini veriyorlar adam sürekli gollük pozisyon hazırlıyor büyük maçlarda atan yok ak. işin ayrı bir boyutu.

pedro franco çok iyi diyenler vardı sustular. önder özenin transferlerinin tamamı fiyasko çıktı. gitti motta adlı kazmanın bonservisini aldırdı vs vs. şu defans hattının bugün böyle olma sebebi özen ve fantazileridir.

koskoca beşiktaşın sağ beki kurtuluş olur mu ak. önlibero da trabzonspor oyuncusu atiba ile pas atmayı bilmeyen veli var. çıt kırıldım oğuzhan ve cam adam sosa var.

birinizde bir derbide çıkıp adamlık yapın da oynayın ak. bu kadar rezillik görmedim. samet aybaba o kadroyla birşeyler yaptı. mehmet akgün falan vardı yani. adama denmeyen kalmadı. herif o kadroyla 3.oldu. şimdi de beşiktaş 3. ne farkı var.

franco denen adama 2.5 milyon bonservis takır takır sayıldı. hesabını kim veriyor. herif burayı basamak yaptı kendine fıstık gibi iş buldu valla bravo. seneye kasımpaşadan kovulur ntv sonra yine kulüp. beşiktaş yağlı kapı eyvallah.

beşiktaşın ihtiyacı olan kenarda gerçekten iletişim kurabilecek biri. ulan bilic dediğin adam hırvatistan denen türklerin alakası olmadığı bir ülkeden gelen bir lavuk. olmaz yani.

şu an tek çözüm sergen yalçın. onun üstüne de beşiktaşın abilerinden biri. ali gültiken olabilir. metin tekin olabilir. direktör olarak. ama kenarda poz kesen bir antrenör yerine gerçekten beşiktaş için üzülen ve sevinen oyuncuları ateşleyen bir antrenör olması gerekir.

bu isim de sergen yalçındır. tartışmasız.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

ben de merak ediyordum theo nerede diye, şampiyonluk ihtimali kaybolunca teşrif etmiş. Hadi yine iyisin, haklı çıktın.

ideal 11 dedi ki...

@talipyeşiltepe

melo kaç kez kırmızı kart görecekken görmedi.bu tartışılır.sarı kartları çatır çatır çıktı son maça kadar.ha kaç kez kırmızı kart görecekken sorusunun net cevabını veremeyiz.süper lig sert oynanan bir lig.bu ligde dm oyuncuları her zaman gaddardır ve genelde sarı kartla maçı tamamlarlar.veli,melo,hürriyet,emre,topal,egemen,alves vs.

algı operasyonu yapıldığı için melo nun her hareketini kırmızı kart olarak algılanıyor.ha hollanda ligi ve standartı olsa tabi bu ligde birçok oyuncu daha fazla kırmızı kart görür.melo bu ligin standartlarında oynuyor.

ersntin kırmızı kart gördüğü maçta dayak yemişti beşiktaşlı oyuncular.

keza bünyamin gezerin yönettiği fener-gs maçında cristian ın arkadan ardaya dalışı ve takımın tamamının dayak yemesi sertlik anlamında.

özetle bu ligde sertlik standartı farklı biraz.

ikincisi bence skora direk etki eden tek olay penaltıdır bence.melo kırmızı yediğinde illa puan kaybedilecek diye bişey yok.yada şöyle diyebiliriz.melo o ikinci sarı kartlık faulü yapmadığında takımın puan kaybetme olasılığı nedir?yani melo kırmızı kartlık oynamadığında takım kesin puan kaybeder diyemeyiz.

direk skora etki eden unsur değildir melo aga.

Armagan dedi ki...

maçı 10 kişi oynamakla 11 kişi oynamak arasında sonuca direkt etki etmese de önemli bir fark vardır, ki bu kartlar malum takımlara bir türlü çıkamamışken bizde de rakiplere çıkmamıştır.
ts maçındaki sivok'un pozisyonu dahil 4 maçtır çatır çatır doğranıyoruz ki son maçta zirveye çıktı bu (3 gol pozisyonu yendi,aynı şey gs ve fb'ye olsa şu anda yer yerinden oynuyordu).
derbiler diye ağlayanlar önce bu adaletsiz yönetimi konuşsunlar,ilk yarıdaki fb maçında 2 penaltı es geçilmiş sen nasıl kazancaksın o maçı?

bunları görmeyip takıma yüklenen insan da en iyi ihtimalle art niyetlidir.3 maçtaki 7 puanlık kayıp 2-3 puan olarak kalsaydı şu an apayrı şeyleri konuşuyorduk.
30. haftaya kadar dayanıp, birilerinin çenesini kapattığın için teşekkürler bilic.

yilmaz dedi ki...

@ideal 11 süper lig sert oynanan bi lig. o yüzden biz 10 kırmızı gördük bu sezon.

ideal 11 dedi ki...

yılmaz

cl finali yönetecek cüneyt bile geçen seneydi sanırım necip ikinci yarı oyuna girdi fener maçında.10 dakka içinde çift sarıdan atılmıştı.

bu konuda beşiktaşa haksızlık yapıldığı bir gerçek.

@ideal 11

Biraz insaf et be birader . Melo isimli kasap daha geçtiğimiz hafta sonu iki defa ayağa basmadı mı hem de topla hiç alakası olmayan biçimde ? Birincisinde kendisini uyaran Halis Özkazma ikincisi gözünün önünde olmuşken ne yaptı ?

Siz işte böyle böyle vicdanınızı kaybettiniz. Adalet umrunuzda değil sadece kazanmak umrunuzda. Ee böyle olunca da memleketin sokağından tepesine durumu ortada işte.

yok bu gs li arkadaş ya kör,ya da sabrımızı sınıyor.penaltıda golümüz yok diyor.:) olcan ın arenada sivas maçında aldırdığı penaltıyı unutmuş herhalde gs toplamda 3 penaltı golü atmış.fakat arkadaş penaltıdan golumuz yok diye ustune basa basa konusuyor.

melo konusuna gelince bjk 10 kırmızı aldı bu ligde arkadaş hangi sert ligden bahsediyorsun.sen bu yazdıklarınla ancak kendini tatmin edersin.

hadi melo ya algı operasyonu var diyelim.(iki de bir aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsun).peki ilk yarıda ki bjk gs maçından önce atıbaya verilen sarı kartla cezalı duruma düşmüştü.(olmayan penaltıda çizgiye basma mevzuu).

aynı hafta gs maçında sarı görse cezalı duruma düşecek olan selçuk inan ın yuzde on milyonluk sarı kartının verilmemesini hangi algıyla açıklarsın.

ve de cevap verirken kesinlikle artık fenerden örnek verme rica ediyorum.bırakın su senin ki benden kara edebiyatını

Coolio dedi ki...

@ideal 11

senin anlayacağın dilden anlatayım aga. bütün gollerinin temiz olduğunu nerden biliyorsun? maçlardan önceki haftayı karşı takımın kampındamı geçirdin? her futbolcunun telefonlarınımı dinledin? hakemlerle aynı evdemi yaşadın? hakemlerin beynine girip gizli korkularını mı taradın? seyirci olarak izlediğin maçtan ne dönüp ne dönmediğini nerden bileceksin aga? kendi kalsine goller, beleş penaltılar bundan 40 sene öncesinin işleriydi. dünya çok değişti aga. teknoloji ve bilgi çağı arttığı için, seyrantepedeki maçı ugandadaki köyden bile izleyebildikleri için taktikler değişti aga. artık verilmeyen taçlarla, verilmeyen kartlarla, avantaja bırakılmayan kontrataklarla, çifte standart ikili mücadelelerle bu işler dönüyor bilmiyormusun hala? nerede yaşıyorsun mağaradamı? haa onlar da yetmiyorsa milli güreşçimiz Mehmet Topal'ın tuş hamlesiyle yere indirilen Ba'ya verilmiyor penaltı ama kendini yere atan Yasin'e veriliyor aga. seni muhattap alanda hata aslında ama çevresindekileri objektifçe yorumlayaman, gördüklerini at gözlüğü ile gören, her yol mübahtır anlayışına sahip olduğun çok belli.

burasının kapısı herkese açık ama bir gs'li olarak gelip maç taktiği konuşacaksan, oyuncu performansı konuşacaksan eywallah ama yıllardır gördüğümüz ama bu sene tavan yapan hakem facialarından sonra gelip gs'yi aklamaya çalışman, fb'yi suçlu göstermen, bunu da bjk blogunda yapman komik ötesi bir durum. düşündüm de yaş kaçtı senin aga?

cochise dedi ki...

bence ideal 11 ve theo aynı kişiler. Yazı tarzları epey benziyor.
Çift kişilikli bir adam galiba; bir kişiliği GS'li diğeri sözde Beşiktaşlı. Aynı anda damlamaları tesadüf olabilir mi? İyice komplo manyağı olduk ülkecek :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kokocambo dedi ki...

yukarıdaki çift kişilikli troll arkadaşı daha önce çok konuştuk, o yüzden iki istirhamım olacak blog yönetiminden;

1) bu tarz troll yorumlara ve kişilere müsamaha gösterilmemesi

2) iktisatçı bir arkadaş vardı sanki diye hatırlıyorum, şu artan borç muhabbetinde bize verilerle bir aydınlatma yaparsa, borcun ne kadarı gerçek ne kadarı zahiri veya kurdan kaynaklı değişikliklerin etkisini ne ölçüde değerlendirmeliyiz, korkmalı mıyız, işin uzmanından bir öğrensek güzel olurdu diye düşünüyorum.

Bir tane son maçın ve oyuncu geçmedi kaç gündür yorumlarda ve o gitsin bu gelsin goygoyundan sıkıldım. ayrıca #slavenlebirsenedaha

sherlockholmes dedi ki...

yönetici kardeş lütfen şu çift kişilikli ergeni at blogdan. zaten tüm sene sinirlerimiz gerilmiş. ağır sövmemek için zor tutuyorum kendimi.

sherlockholmes dedi ki...

ligin ilk yarısında rize maçını katledip 3 penaltıyı vermeyen ve maçın 1-1 bitmesine neden olan hakem verilmiş maça. şaka gibi : )

Adsız dedi ki...

Adminim benim de bir ricam olacak; "edit" butonu. Yani birşeyi yanlış yazdığımızda veya istediğimiz gibi olmadığında edit butonu olmadığı için mecburen yorumu silip baştan yazmak zorunda kalıyoruz. Hem bize eziyet hem de 2-3 yorumda bir "Bu yorum yazar tarafından silindi." durumu görüntü kirliliği yaratıyor.

Basar dedi ki...

@ideal 11
bu ülkede şikenin teşvikin kitabını gs yazmıştır. Ta Malatya'ya giden arabalar ile başlar, Zaladlar ile ayrı boyut kazanır gözüne kar suyu kaçan Vahap Beyazlar Ahmet Çakarlar ile süre gelir bir süreçtir. Özellikle kaleciler ile arası iyidir gs'nin

Bir de oyunun sükseli aktörleri vardır... Arif gibi Burak Yılmaz gibi Yasin gibi...

Bu ufacık özet, yaz desen burada sonuna kadar okuyamazsın bile...!

Senin şu kırmızı kart meselene gelince, senin takımın son adamı indirdiğinde bile kırmızı görmezken, Atiba gs maçı öncesi 2 milim çizgiye bastı diye futbol tarihinin en komik kırmızı kartını görmüştür.

Basar dedi ki...

Beyler bence theo ve ideal 11 bize uygulanan sosyal bir deney :)

Eskiden bu şike işlerinin bir adabı vardı ya. Futbolcu filan kaçırırlardı kimsenin haberi olmazdı filan . Şimdi öyle mi ?

Adam açık açık maç garanti olsun diye Hüseyin Gocek'i maça atıyor , ne olur ne olmaz diye de Hikmet Karaman'ı Saray'a çağırıp talimat veriyor.

Vay be ...

Adsız dedi ki...

Bu forzabesiktas ve haber1903 nedir arkadaşlar, ilgisi bilgisi olan var mı? İyice cozuttular. Fikret Orman'ı bir kaşık suda boğacaklar. Tamam hataları vardır da bu ne nefrettir? Burası ve benzeri blogları takip etmesek, Beşiktaşı oralardan ibaret sanıcaz. İnsanın aklı havsalası almıyor gerçekten de, bazı koyrezmacı ergenler, ergenleri geçtim, eşek kadar adamlar ve bunların yorumları hayret verici.

ideal 11 dedi ki...

@basar

biz 14 yıl şampiyon olamadık şikenin tarihini yazarken???çoh enteresan

derwall in gelmesi falan hikaye değil mi??? olmamış şeyler bunlar öyle mi?

@övünç

ismail kartalın rizespora güveniyorum demesi enteresan değil mi?rıdvanın ve rizenin aksaraya çıkması.enteresan şeyler oluyor.ama bu galatasaray aleyhine işliyor şu anda.fırtına öncesi bir sessizlik var.

ideal 11 dedi ki...

sosyal medyaya ve tvlerdeki yorumlara bakın.her maçımız sonrası iftira kampanyaları yapıyorlar.

veysel sarı arkaya adam kaçırdı diye şikeci ile edildi aga.her maçta görülen olağan bişey şike karalaması yapıldı.

galatasaray aleyhine müthiş bir algı operasyonu yapıldı bu sezon.

ttarena nın metrosu bile yapılmadı.

ideal 11 dedi ki...

buralara gelmemiz biraz şans ama daha çok hücumdaki organizasyonumuzdur.2011 yılının kadrosu hala temel taşlar var.

birçok maçta puan kaybetmemiz işten bile değildi.bu bizim oldukça temiz ilerlediğimizi gösteriyor

Evet bir çok maçta puan kaybetmeniz gerekirdi , şu kırmızı kartı Muslera'nın görmemesinden sonraki 2 maç mesela değil mi ?

"http://i.fotomac.com.tr/2015/03/14/1426360124881.jpg"

Bu sezon Beşiktaş'a 3 tane son adam kırmızı kartı çıkaran sevgili hakemlerimizin " göremediği " bir başka pozisyon ...

Basar dedi ki...

@ideal 11

genelde tartışmalara girmem ama pek bir goygoycuymuşsun.

Sana Malatya diyorum bana Derwall diyorsun. Ne alaka hacı ne alaka? İstersen açık açık yazalım Malatyalı futbolculara Doğan arabalar gitti. Bunu kendileri söylüyor.

Derwall'in gelmesi veya 14 yıl şampiyon olamamış olmanız Malatya'ya giden arabaları veya Zalad'ın yediği golleri yok hükmüne koymuyor.

Neyse... Son antremanlarınızda iyi çalışın. Parende, havada uçma, vb. Bu maçta emek hırsızı Burak ile Yasin'e çok iş düşecek gibi gözüküyor. Tam Hüseyin Göcek'lik maç.


Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Töre ve Ramon da sakatmış. Bana göre maça çıkmamız gereken kadro:

------------------Cenk---------------

Serdar-------Sivok----Ersan----Opare

Sosa---------Tolgay---Atiba----Olcay

-------------Demba Ba-Pektemek-------

*Evet Günay buraya kadar iyi getirdi, şansını iyi değerlendirdi fakat çok tecrübesiz. 50 bin küsür seyirci önünde dizleri titreyeceği kesin. Bu yüzden Günay'dan daha tecrübeli ve zaten belirgin özelliklerinden biri ekstra soğukkanlılık olan Cenk kalede olmalı.
*Pektemek tam GS defansını bozabilecek bir oyuncu. Teknik kapasitesi inanılmaz denecek seviyede bir düşüklükte fakat biliyorsunuz deli dana gibi koşma meselesini iyi yapıyor. Chedjou yokken Semih-Balta ikilisini çok yıpratabilir bence.
*Skor tahminim 2-1 yeniliriz.

Yoruq dedi ki...

@orao
Hocam ne Cenk'i yapma etme ya. Cenk'in her yeri tecrübe olsa ne olur. Bu aralar en çok umutlandıran şey Günay'ın çıkışı bence.

Adsız dedi ki...

Dediğim gibi Günay buraya kadar iyi getirdi fakat dizlerinin titreyeceği kesin. Fahiş bir hata yaparsa bizim goygoycu taraftarın nasıl gömeceğini siz düşünün. 2.lik iddiamızın bile çok az olduğu şu dönemde bu risk alınmasın bence.

Umit dedi ki...

bence günay olacaksa bu ortamda olacak. tabii gs maçında başarılı olması için en önemli faktörler önünde oynayacak olan sivok ve muhtemelen ersan. günay üzerine gelen şutlarda ve genel yan toplarda iyi. tek zayıf yanı burnunun dibindeki pozisyonlarda aksayabiliyor. bir kaleci için hangi durumlar en kolay şekilde talimle halledilir dersek bu zaafı çerçevesinde günay'ın çalışmayla çok iyi bir kaleci olması gayet mümkün. bir de gördüğüm ilk yarım saati hasarsız geçince özgüveni acayip artıyor. stoperlere bakıyoruz kısacası. ayrı bir konu olarak sosa konusuna değinmek istiyorum. renklilerdeki eşdeğerleri olan diego ve sneijder ile karşılaştırınca hiç eksik kalmadığı görülürken hangi maliyetle oynadığını da hesaba katarsak nasıl faydalı olduğu daha bir ortaya çıkar diye düşünüyorum. muhtemelen bilic gidecek ve yeni gelecek hoca kim olursa olsun takımı yine sosa'nın üzerine kuracak. görünce dediydi dersiniz.

Umit dedi ki...

yönetim üzerindeki baskı inanılmaz boyutlara ulaştı. şimdi 3 hafta öncesine gidiyoruz böyle söylemler yok. tersine puan kaybeden takım havaalanında karşılanıyor ve destek marşları söyleniyor. ötesi, şu anda şiddetle yönetimi eleştirenlerin kendi argümanları uzun vadeli ve o 3 hafta öncesinde de aynen mevcutlar ama nedense takımın şampiyonluk şansı kalmadığında birden su yüzüne çıkıveriyor. yazılacak çok şey var da yazmadan, beşiktaş taraftarı bir daha tribünde "sevinmek için sevmedik" lafını ederse büyük hata yapar. yalan olur çünkü.

Umit dedi ki...

hala mali tablo diyenlere: beşiktaş jimnastik kulübü 3 yıl önce mali nedenlerle avrupa kupalarından men edildi. sezon 2014-2015. beşiktaş jimnastik kulübü avrupa kupalarına katılım vizesi aldı. elbette yorumsuz.

alper dedi ki...

Evet beyler napıyoruz bu hafta.Öncelikle GS ye özellile haram ve haksız bir penaltıyla koyup geçmeyi düşünüyoruz.Helalindne istemiyorum özellikle haram kazanç istiyorum bu hafta rakip GS diye.
Gerisini Aziz Başkan'a bırakıyoruz.V.Babacan ve S.Şentürk'ün tel numaralarını silmemiştir herhalde.

Kaldı son hafta.2 kez son hafta şampiyonluk vermiş Aziz Başkan o kadar da öküz değildir herhalde Rize'yi bir şekilde bağlar bu sene.

GS yi şampiyonluktan edelim yeter.En az şampiyonluk kadar değerli olur bu.Borç batağında ki GS yi CL gelirinden mahrum bırakmak BJK nın boynunun borcudur geçen yıl ki Konya -Jones faciasından sonra.

alper dedi ki...

Ve tabi Melo'nun ayağını kırmayı Sınayderin mezarına işemeyi unutmuyoruz.Ve TT Arena'da deprem olur göçük olur tribün çöker vs diye dua ediyoruz inşeAllah.

Adsız dedi ki...

@alper,
abi iyi hoşta gs ikinci olsa bile playoff turunda seri başı olacak yine de gidebilirler yani şamp. ligine.

alper dedi ki...

Beyler bilen biri beni aydınlatsın.

GS başkanlığını Dursun Özbek kazanmış durumda hemen hemen.Ya bu adam şuan ki benim yaşlarımda oto yedek parçacılığından şimdi ki konumuna oteller zinciri sahipliğine vs nasıl gelmiş.Ha keza T.Ciner Ha keza A.Doğan da bu oto yedek parçacılığı işiyle başlamışlar iş hayatına.

Açıkçası " teknik direktörsüz şampiyon yaparım " diyen bir başkanı olan kulübün şampiyon olmasını da istemem :)

Türk futbolunun hem Azizlerden hem Abdurrahimlerden kurtulması lazım ama öncelik hangisinin hiç bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

@Övünç

sizce seneye yabancı bir kaleci mi gelecek yoksa Günay ile mi devam edilecek ?

Gsli olduğunu iddia eden tipe cevap vermeyin. Adam Türkiye'nin bir numaralı şikecisi olan ve şikecilikte Avrupa'da da ilk 3'e kafadan girecek olan camiaya gönül vermiş. Malatyalıların itiraflarını, 8-0'ı falan kabullenmiş ve sırf teneke sayısı çok diye Galatasaray gibi ucube bir kulübün taraftarı olmuş. O yüzden Melo'nun her maç rakip oyuncunun bileğini kırmaya çalışmasına kart gösterilmemesine ses çıkarmayacak. Diğer takımların Gs'ye yattığını söylediğimizde "ama Fener'e de penaltı verildi." diyecek. Çünkü Galatasaraylı.

Neyse Fenerbahçe son dakika bir operasyon yapmazsa (maçın düdüğüne baktığımda yapamadığı sonucuna varıyorum) Gs bu maçı her türlü alır. Keşke kazansak da Fener şampiyon olsa. Bunu neden istiyorum? Bu sene bütün ülke el ele verip Gs'yi şampiyon yapmaya çabaladı. Şu futbolun içine edenlerin istediği olmasın arkadaş.

BJK4EVER dedi ki...

Abi bu sakatliklarin sacmaligi ve camiadaki genel isteksizlik birtek benim mi canimi sikiyor?

2.lik sansimiz dusse de cok onemli bir maca cikacagiz; kazanirsak hala sansimiz var. Isin ucunda belki de 20 milyon euro var, ama Gokhan Tore sakat mesela. Bilmiyorum abi, normal mi bu durum? GS'de olsa Sneijder'in bacagi kopsa bile ampute bacak takip oynatirlar. Bu isteksizlik nedir anlamiyorum.

Veli Kavlak 2 hafta yok dediler, sezonu kapatti resmen, kendisini goren yok. Ismail desen tamamen kayip. Cenk Tosun 2 hafta demislerdi koskoca devrenin yarisini kacirdi. Milosevic'in zaten yuzunu goren cennetlik. Harbiden anlamiyorum abi, normal mi bu durum?

Sezonun en kritik maclarindan birine cikiyoruz, ama Gokhan Tore de yok. Konya macindaki isteksizlik ve tukenmislik zaten ayri bir konu. Bilmiyorum abi, boktan futbol oynamalarina ragmen FB ve GS'de muthis bir azim ve inanc var, biz en ufak darbede hemen cokuyoruz, pes ediyoruz. Nasil bir olay bu anlamadim.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER oyuncuların sakatlığı için beddua eden sendin. Demek ki kalbin çok temizmiş.

alper dedi ki...

F.Orman mali kongrede konuşurken kendi kendine erken seçim kararı aldı az önce.Hayırlı olsun.Bir bu eksikti.

alper dedi ki...

Günay, Serdar, Sivok, Atınç, Opare, Necip, Atiba, Sosa, Tolgay, Kerim, Demba Ba kadromuz.
Sanırım 4-4-1-1 gbi oynucaz.Umutlandım kadroyla.Hayırlısı.

BJK4EVER dedi ki...

Su Bilic'in gitmesi harbiden isabet olacak be abi. Hala ayni mentalite, hala ayni takintilar. Yine tek forvet cikacagiz, yine Necip oynuyor, yine cift onlibero. Bir Olcay eksik kalmis o derece, Kerim yerine onu oynatsaymis tam olurmus.

alper dedi ki...

West Ham confirm they are on the lookout for a new manager after not renewing Sam Allardyce's contract...

Will Slaven Bilic be in charge at West Ham next season?

cochise dedi ki...

hiç beğenmedim kadroyu ama kadrodan önemlisi Beşiktaş'ın büyüklüğünün farkında mı değil mi bu çocuklar buna bakacaz. Yüreğini koy şu maçı kazan.

Güvendiğim adam Sosa.

Bu arada Kerim ilk 11 oynadığı tek derbi maçında kötü bile oynamamıştı. Zira sahada yoktu, sıfırdı. Bakalım beni utandıracak mı?

BJK4EVER dedi ki...

Tipik bir Slaven Bilic maci oluyor. Ikinci yari olacaklari da yazayim;

ne olursa olsun 60-65'ten evvel oyuncu degismeyecek. Degisecek oyuncular da Kerim-Pektemek ilk etapta (Pektemegin acik pozisyonundaki sicislarina hazir olun simdiden). Onun disinda 75 civari orta saha cikar orta girer.
Cenk Tosun'u alabilir mi bilemiyorum. Orta sahayi eksiltip almayacagi kesin. Demba Ba'yi da bu mac cikarmaz. Buyuk ihtimalle o riske girmez bilic ve Cenk'i kulubede bekletip maci 2 degisiklikle tamamlariz.

Koskoca Besiktas'in bu duruma dusmesi uzucu.

Umit dedi ki...

bilic'in west ham'a pektemekle birlikte gitmesini ümit ediyorum. bir hoca hiç mi akıllanmaz. tolgay'ın oyundaki rolünü görmek için az bir futbol aklı yeterli sonuçta.

Umit dedi ki...

dk.77 tolgay-pektemek. dk.80 sneijder gol. pektemek demek gerçekten gol demek.

cochise dedi ki...

ilk taşı günahsız olanınız atsın;
atış serbesttttt

can dedi ki...

Hakemlik olarak degil ama futbol olarak sezonun ozeti bir mac oldu. Galatasaray defansta sakin kalip, az pozisyondan 2 ustaca gol cikarmayi bildi. Bizse deli dana gibi debelenip gene gol atamamayi basardik. Onumuze bakicaz, kimseye fatura cikarma niyetim yok ama sunu soyleyeyim: Ba ve Sosa gibi takimi tasimasi beklenen futbolcular hic bir buyuk macta gorevlerini tam anlamiyla yapamadilar. Bu takimin cok onemli bir potansiyele sahip oldugunu dusundugumuz bir genc kadrosu var: Tore, Frei, Oguzhan, Cenk, Atinc, Gunay vs. vs. Bilic Tore disinda hic birini tam anlamiyla takima monte edemedi. Bunda mutlaka futbolcularin da performansi etkili olmustur ama ozellikle transfer kisitlamasina tabi olacagimiz onumuzdeki sezonlarda Besiktas basarili olacaksa bu genclerin potansiyelini aciga cikarabilecek bir teknik direktor sart.

Adsız dedi ki...

Bilic West Ham'a Tolga,Necip ve Pektemek'i de götürürse kendisine hakkımı helal edeceğim, hatta vücuduma ufak bir Bilic dövmesi bile yaptırabilirim. :P

can dedi ki...

@ Orao
Besiktas, Gordon Milne de dahil (hatta basta) olmak uzere takima cop dolduran bir suru teknik direktor gordu. Bilic'in Eneramo disinda copu yok Besiktas'ta. Saydigin futbolcularin hic birini Bilic getirmedi takima. Arti alt yapidan oyuncu zorunlulugu varken Necip'i kimse bir yere goturemez, goturmemeli.

cochise dedi ki...

1) Ne zaman oğuzhan desem ne arakdaşlarımdan ne de buradan destek gördüm. İkinci yarı Tolgay çıkana kadar ne kadar müthiş bir orta saha kurgusu oluştu umarım anlaşılmıştır (Necip hariç tabii ki)

2) Modern Futbol = Orta saha gücü. Bunu değerli hocamızın çok idrak edebildiğini düşünmüyorum.

3) Bu kadar defolu adamla iyi futbol oynamak da zor elbet. Yediğimiz golde Serdar, Necip, Atınç, Sivok combo yaptı. Hadi atınç tecrübesiz. Ya diğerleri.

4)Modern futbolun bir diğer temel direği bekler. Kötü stoper gol yedirir ama oyun anlayışına etki bekler kadar olmaz. Bizim bu ve bütün maçlarda oyunumuzun temel tıkanıklık sebebi beklerimiz. Ne kadar sevsem de Serdar akıcı bir oyunun parçası o-la-maz. Atiba gibi bek'i pek de iyi oyayamayan bir adam bile fark yaratıyor. Neden? Çünkü topu kontrol etmeyi becerebiliyor (bizim bekler için üst düzey bir meziyet) , önündeki adama pas atabiliyor vs.

5)Sosa hem büyük oyuncu hem de iyi topçu. Ayrıca ruh katacak adam da bu. Sert faulü aldığında o hareketi yapmasa yasin sarı kart da yemezdi. Ayrıca o pozisyonda Oğuzhan da Yasin iteledi; salakça aralamadı. İşte bir kez daha gözüme girdi. Bunlar birçoğuna önemsiz detay gibi gelebilir ama takımın sinmesine yol açar bu tip pozisyonlarda uysal koyun olmak.

6) Frei'nin oynamasına olumlu bakmamıştım. Hani çok da hata yaptı ve pas vermezzi gerekez zamanları çok kaçırdı. Ama bu kadar kolay çalım atan bir adam üzerine düşülmeli. Bir şekilde doğru futbol oynamaya ikna edilmeli. Çok başka bir yeteneğe sahip ama bu haliyle bir işe yaramaz. İnşallah kafaca kendini geliştirir ve özel bir oyuncuya sahip oluruz.

7) İlk yarıları çöpe atmamız artık ön kabul. İkinci yarı gol yiyene ya da Tolgay çıkana kadarki oyun anlayışını tüm sezon oynasak çok farklı olurduk. O oyunu çek sevdim ama socuç çıkmadı işte. O da biraz şansızlık biraz beceriksizlik.

8)Bu kadar kötü hakem nasıl bir derbi yönetibilir inanılır gibi değil. 2 penaltımız yendi. GS'nin bir penaltısı yendi sanıyorum. Onun dışında da inanılmaz faul hataları yaptı. Bir çoğunu da aklıınca dengeleme amaçlı çaldı.
Yalnız GS maçında iyi bir hakemlik de zor; adamlar hem çirkef hem sürekli atlıyorlar. Bir çoğuna iyi çalmadı; bu kadarınıd a beklemiyordum.

9) Yenilginin iyi tarafı Biliç kalmalı diyen arkadaşların sesi gür çıkmaz artık. Şunu anlayın Biliç kaliteli bir insan ve modern/komapkt bir futbol anlayışına sahip olabilir. Ama bunlar yetmiyor. Esi kötüleri örnek gösterip; ölümü/sıtma işine girmeyin. Biliç Beşiktaş için yetersiz bir hoca. 2-2;4. Tek suç onun mu derseniz o ayrı bir tartışma. Ama biz bir tık ileri gideceksek takımı taşıyacak hoca lazım. En iyi 3. kadroyu 3. yapacak değil. Evet 3. kadroyu 5. yapanlar da gördük ama bu bizi ürkütmemeli. İstikrar illa ki iyi bir şey değildir. Biliç kalırsa işte istikrarlı olarak 3. oluruz (TFF, MHK falan filan hepsine katılıyorum ama onlar değişken değil ne yazık ki...)

theotheo dedi ki...

ya birader eğri oturup doğru konuşalım da. 8 maç barcelona ile oynasan daha iyi istatistik yapardın. çok net. fikret orman yönetimindeki 3 sezonda takım 12 derbiden 1 ini kazanmış. bu istatistik olamaz kabul edilemez.

koskoca beşiktaşın ortasahasında tolgaydan vs umut bekliyoruz ya. nasıl birşey anlamadım. beşiktaş bir tane adam gibi 10 numara bir tane adam gibi kanat alamıyor mu bu nasıl iş birader. arsenalin paf takımında oynayan oyuncu takımın önemli oyuncusu oluyor.

ulan burası beşiktaş arsenalde direk oynayan bir oyuncu beşiktaşın önemli bir oyuncusu olmalı lan. siz kafayı mı yediniz.

beşiktaşı eninde sonunda trabzonspor ile aynı seviyeye getirdiniz. el birliğiyle.

kötülediğiniz borç içinde gsnin durumu ortada.

bu işin bilicle falan ilgisi de yok. mantalite bozuk. küçük düşünen bir mantık.

bu sene 10 milyon euro fazla harcasaydın şimdi şampiyondun belki. opare nedir ak ya

can dedi ki...

@ Cochise
Hepsine +1. Yalniz kotu stoper takim oyununa bal gibi etki eder, hatta bekten cok eder. Takimin boyundan, oyunun geriden kurulmasina kadar her seyi bozan adamdir kotu stoper. Bekte idare eden adam olur da stoper de olmuyor olamiyor. Eminim kontrati biten iyi ve tecrubeli stoper vardir piyasada ama biz yeni teknik heyeti olusturana kadar ati alan... Yeni gelecek hocanin Atinc'a daha cok sans vermesini dilerim.

Cavid Nazım dedi ki...

derbi merbi hikaye. derbiliği mi kalmış hem? şunu söyleyeyim. biraz kafası çalışan hiçbir çocuk beşktaşlı olmuyor. elli çocuktan üçü beşi en fazla. bence beşiktaşı bekleyen en büyük tehlike budur. ''sevinmek için sevmedik'' laflarının karşılığı otuz sene sonra sarıyerspor filan olmuş bir takımdır, kimse kusura bakmasın.

Unknown dedi ki...

Sezonu büyük bir rekorla kapatan TD sloven biliç'in yeni sezonda takımımızın başında görmek bu sezonun tekrarını görmekten başka bir şey değildir.derbiyi gol atmadan kapatan bir beşiktaş'ı yarattığı için O'nu hiç bir zaman unutmayacağım.(trabzon maçları benim neznimde derbi değildir)
bu durumda hala Biliç'in kalmasını desteklemek rakibimizin bursaspor olduğunu kabullenmek gibi.son 4 maçtır düzenli bir biçimde olcay'ı ve tolgay'ı ikinci yarılarda çıkararak ve saymadığım bir dünya hata ile şampiyonluğu adeta gs ye hediye etti Ve bu akşam ki atiba tercihini de(ilk yarıda ki) 70 yaşına gelince dahi torunlarıma anlatacağım.

cochise dedi ki...

@can
stoper mi bek mi meselesi tartışılır ama sorun bende; biraz derdimi kısa ifade etmişim. Stoperlik müessesi biraz da hocalara bakıyor; yani iyi hocalar orta bir kumaştan iyi stoper çıkartıyor ama beklik biraz daha doğal yetenek. Hepsinin defosu olsa da bizim 4 stoperden iyi bir ikili yaratılabilirdi. Ama Serdar'dan olamıyor be arkadaş. Bunu söyeleme çok üzülüyorum. İyi maçlar da çıkarttı. Çok yürekli ama acaip tıkıyor takımı. sol bekler de öyle..

Unknown dedi ki...

Sezonu büyük bir rekorla kapatan TD sloven biliç'in yeni sezonda takımımızın başında görmek bu sezonun tekrarını görmekten başka bir şey değildir.derbiyi gol atmadan kapatan bir beşiktaş'ı yarattığı için O'nu hiç bir zaman unutmayacağım.(trabzon maçları benim neznimde derbi değildir)
bu durumda hala Biliç'in kalmasını desteklemek rakibimizin bursaspor olduğunu kabullenmek gibi.son 4 maçtır düzenli bir biçimde olcay'ı ve tolgay'ı ikinci yarılarda çıkararak ve saymadığım bir dünya hata ile şampiyonluğu adeta gs ye hediye etti Ve bu akşam ki atiba tercihini de(ilk yarıda ki) 70 yaşına gelince dahi torunlarıma anlatacağım.

can dedi ki...

@ Faruk Yesiltepe

Bilic'in anlamsiz takintilarindan biri Atiba'nin hucumda onemli bir islevi oldugunu dusunmesi. Oysa Atiba'nin hucumda gercekten cok onemli katki yaptigi yegane maclar Ingiliz takimlarina karsi oynanan SL maclari. Orada, takimin top saklayip, geriden oyun kurmasi gereken maclarda bir kac Fernandes'in iyi gunlerini andiran 10'luk oyunlar ortaya koydu. Ama onun disinda ne zaman denense daha ileride top ezmekten baska bir ise yaramadi. Bence bu Bilic'in GS'yi ne kadar gozunde buyuttugunun bir gostergesi daha. Ikinci yaridaki hucumcu sistem GS'yi ezdi orta sahada. Ama her zamanki gibi bu ancak ilk yari cope gittikten ve mac elimizden kaydiktan sonra denendi. Neyse bir senede dort derbide dort maglubiyet, 0 gol ve -7 averaji kaldirabilecek bir takim degil Besiktas. Yaptigi her seyden sonra elindeki bu kadroyla Bilic'in tarihe bu sekilde gecmesi. Cok yazik.

theotheo dedi ki...

ya birader transferlere bak ya opare milosevic franco kurtuluş motta tolga atiba. bu adamların hepsi gaziantep ayarında oyuncular. bu adamlardan hiçbiri beşiktaşta oynamaz.

gs hangi oyuncuyu ister bizden ya. veli mi olcay mı oğuzhan mı sosa mı. kim ak?

takımın kalitesi yerlerde. bu adamlara bu kadar para saçan da bu yönetim. bu zihniyet değişmeli küçük zihniyet gitmeli.

gs çok para mı harcadı evet. gereksiz harcadı mı evet. 4 senede 3 şampiyonluk geldimi evet. sen hala 2 yıldızdasın. adamlar 4 ü taktı. sen neden bahsediyosun.

fener gitti baskette final four yaptı ak.

bütün branşlarda yerlerdeyiz ya. hala borç edebiyatını bırakın ak. gs de borç var. fb de devar.

takımı iyi pazarlayamıyosan koskoca beşiktaş ismini integrale 5 milyon tl ye veriyosan. sen bu işleri bırakıcaksın.

milyar dolarlık marka lan bu boru mu beşiktaş. dünyanın neresine gidersen git beşiktaş ismi vardır.

beşiktaşta oynayan oyuncu opare ismail kurtuluş motta. bunlar bek.

ben çok net söylüyorum. olcay-tolgay-sosa-veli ts ayarında oyuncular.

ba da bu fizik haliyle tsdir.

şu takımda beşiktaş ayarında bir tek oyuncu yoktur. varsa biraz töredir. onun dışında yoktur.

can dedi ki...

Neyse Bilic ayriligi acikladi, artik bu konuda spekulasyon yapmanin manasi kalmadi. Yolu acik, onu aydinlik olsun. Besiktas'a Avrupa'da oynattigi muthis maclarla, Liverpool zaferiyle, bu kadar yakinken kacirdigi sampiyonluklarla, derbi maglubiyetleriyle, bu zor donemde umudumuzu ayakta tutmasi ve sonra da kirmasiyla, insanligi ve karizmasiyla, futbolcularla verdigi guzel pozlarla hatirlayacagim onu. Aslolan Besiktas'tir. Yakinda stadimiza gececegiz ve eninde sonunda uyuyan dev uyanacak. Orman, Bilic, futbolcular, biz...hepimiz geciciyiz, Besiktas kalici.

BJK4EVER dedi ki...

Bence takimdaki vasat oyunculara suc bulunmamali. Bence hem Serdar, hem Pektemek ve Necip kalmasi gereken oyuncular. Ama antrenor rolleri dogru dagitamazsa durum degisiyor iste aga. Cenk bu takimin 2. santrforudur, Mustafa degil. Mustafa bu takimin 3. santrforudur, kanat hele hic degildir. Sen Mustafa'yi hem yanlis bolgede oynatiyorsun, hem hak ettiginden fazla forma sansi veriyorsun. Mustafa dogru kullanilirsa Webo, Hasan Kabze, Necati Ates rolunu ustlenir. Sen adamdan Umit Karan, Sow, Elmander yaratmaya calisirsan patlar. Ayni sey Necip icin gecerli. Necip bu takimda sagbek oynamaz tum sagbekler sakatlanmadigi surece, stoper de oynamaz tum stoperler sakatlanmadigi surece. Orta sahada da Veli, Atiba, Tolgay, Oguzhan'dan sonra 5. adamdir, otesi degil. Sen bu adami kac mac yanlis mevkide oynattin, ustelik zorluk derecesi yuksek maclarda adeta aslanlarin onune attin. Olmaz. Bugun pekala sakatliklara care bulabilrseydik solda Motta/Ismail sagda Opare, ortada Atiba-Tolga-Oguzhan gibi bir 11'le cikabilirdik. Ne Serdar kaliyor ne Necip iste, bu kadar basit.
Hadi bunlari gecim; haftalardir yuzunu goremedigimiz Frei ve Oguzhan'in bu mactaki oyuna katkisi ve oynadiklari futbol bile Bilic'in takimi ne kadar kotu yonettiginin kaniti.
Bugun oyuncularin istahi fazlasiyla memnun etti, ellerine yureklerine saglik. Bizi bitiren yine yanlis oyuncu tercihleri, koca bir ilk yariyi yine cope atmak, derbiye korkak baslamak ve Tolga'in yine yeniden 70'te cikip Mustafa'nin girmesi oldu.
Ikinci yaridaki cesur ve rakibine net ustunluk kuran Besiktas bile Bilic'in derbilerdeki korkak oyununun ne kadar yersiz oldugunun net gostergesiydi.

Unknown dedi ki...

Zaten biliç in aklıma gelen tek kritik galibiyeti Liverpool u 90 dakika da 1-0 yenmeai ve penaltılar ile elemesi.büyük teknik direktör ve büyük takım örneğin karabük e yenilebilir ama hayati maçları kazanmayı bilir.bunu 2 yıldır biliç de görmedim hatta Lucescu dan sonra görmedim.Dış etkenler bir yana ama gol dahi atamamak bence skandal.ben 5-0 lık 4-0 lık derbi galibiyetleri ile yoğrulmuş bir futbolseverim bir beşiktaş'lıyım.

planck dedi ki...

burdan sallamadan önce işin içinde olan, bizlerden binlerce kat daha fazla tecrübesi olan ve hatta şampiyon olan takımın en tecrübeli iki oyuncusunun 3. olan takım hakkında söylediklerine bir bakalım:

melo:
"Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. İlk maçta da 'Türkiye'nin en iyi takımını yendik' demiştim. Aynı düşüncedeyim. Çok iyi bir takım, çok iyi oyuncuları olan çok iyi bir teknik direktörü olan bir takımı yendik. ... Zafer kazandık. Türkiye'nin en iyi takımını yendik."

hamit:
"... Beşiktaş'ı içten tebrik ediyorum. Hemen her maçı deplasmanda oynadılar. Onların inişlerini çıkışlarını fazla görmemek lazım. Avrupada çok iyi maçlar çıkarttılar. ... Biz avrupada çok kötü sonuçlar aldık. ... "

Zaitsev dedi ki...

Demirören döneminde derbilerde 4te 4 yapıyorduk da Fikret Orman dönemi dert oldu. Yılda es keza 1 derbi kazanıyoruz senelerdir. Serdar Bilgili'den sonra tek şampiyonluk.

Paran kadar oyuncun olur uçmamak lazım. mevcut paraları harcamış gelecek senelerin paralarını da teminat gösterip kullanılmış bir durum vardı. Ferrari, Del bosque ile başlayan uzun bir liste. bu adamlar çözdü bunları. üzerine bir de stadı yaptılar. UEFAdan men almışsın mali durumdan ötürü. +1 cezadan zor sıyırmışsın. para verip topçu alamıyoruz bu sene ancak oyuncu satarsak. yapılacak şeyi yapıyoruz. maliyeti düşük potansiyelli gençler. araya da 1-2 tane tecrübeli adam(Demba Sosa Atiba filan).. Liverpool maçından sonra ip koptu. top oynamıyoruz haftalardır.

Realist olmak lazım. Takıma topçu hediye eden iş adamlarımız yok FB gibi. Fener ve GS gibi bir kombine desteğimiz hiç olmadı stad varken bile. FB için 30 bin üstü kombineden bahsediliyor ortalama 20 bin seyirciye oynuyorlar. GS gibi sponsor desteğini de bu yönetim buldu ancak. Stad yapılmasa onu da zor bulurduk.

Bu durumun sorumlusu Serdar Bilgili'yi istifaya sürükleyenlerdir. Stad projesini yapmıştı. Stad işini FB ve GSden önce çözecekti Beşiktaş. yediler adamı getirdiler Demirören'i sonuç ortada. yine bir Demirören faciası isteniyorsa bu kafa ile devam. bu sefer kayyum'a devredilir rahatlarız. ya da bulalım bir Suudi Malezyalı satalım klübü tam olsun :)

Bugünkü maçla ilgili de Beşiktaş baskıyı kurduğunda yanımdakiler gol geliyor dediğinde az sonra Tolgay Pektemek değiştirir baskıyı bitirir son 5 dakika da Cenki alır dedim. aynısını yaptı. haftalardır bunu yapıyor. hamleler sabit. Gökhan ve Olcay olsaydı bugün Oğuzhan'da 45te girmez yine Pektemek girerdi. Kattıkları için teşekkürler. Şenol Güneş tarzı bir adam lazım. Gençlerle çalışabilen ve onları geliştirebilen.

Unknown dedi ki...

Zaten biliç in aklıma gelen tek kritik galibiyeti Liverpool u 90 dakika da 1-0 yenmeai ve penaltılar ile elemesi.büyük teknik direktör ve büyük takım örneğin karabük e yenilebilir ama hayati maçları kazanmayı bilir.bunu 2 yıldır biliç de görmedim hatta Lucescu dan sonra görmedim.Dış etkenler bir yana ama gol dahi atamamak bence skandal.ben 5-0 lık 4-0 lık derbi galibiyetleri ile yoğrulmuş bir futbolseverim bir beşiktaş'lıyım.

Umit dedi ki...

şenol güneş ve yardımcıları olarak mansız ve üzülmez hayırlı olsun. Zaitsev'e katılıyorum genç oyuncular hakkında çok iyi olacak. bilic'e ise çok teşekkürler. 8 saçma yıldan sonra yeni yönetimin göreve geldiği belirsizliklerle dolu ortamın 2. yılında imza atıp kulübe ve taraftara ışık verdi, bu zor dönemin muhtemelen ilk bölümünde kenetlenmemizi sağladı. ligde ve dışarıda iyi giderken tüm ülkenin hatta avrupa'nın saygısını kazandık. yolu açık olsun. güzel fotoğraftı: http://www.gazetebilkent.com/wp-content/uploads/2013/09/ozen-bilic-ile-kavga-ettik-11096.jpg duygulandım lan.

@cochise Beklerle ilgili tespitlerine yüzde yüz katılıyorum. Bu sorun, bu senenin sorunu değil. Her sene beklerde birileri idareten oynuyor. 5-10 sene önceye kadar çoğu takım 4-4-2 oynardı. O sistemde beklerin önemi daha azdır. Önünde oynayan oyuncularla işi görürler. Ama 4-3-3 oynayan takımların bekleri kesinlikle oyun anlayışlarında belirleyici oluyor. Ve söylediğin gibi bek oynayan futbolcuların açığını belirli taktiklerle kapatamıyorsun, bireysel performanslarına bakıyor. Mesela yıllardır çoğu maçı elmize alamıyoruz. Bunun sebebi beklerin hücuma katkılarının sıfır olmasıdır.

Abate, Glen Johnson ve Uchida'nın sözleşmeleri bu sezon bitiyor. Yönetim akıllı davranıp da şu üçünden birisini alırsa güzel olur.

can dedi ki...

@ Cochise
Su anlamda sana katiliyorum. Serdar bir bek olarak ihtiyaci olan en temel fiziksel ozelliklerden yoksun, uzerine teknik kapasitesi de hic yok. Motta ise en fazla vasat. Dolayisiyla Fenerbahcenin hatta nispeten Cimbomun yaptigi gibi (Sabri 4 asist)kapanan takimlari acacak ekstra adami biz hic kullanamiyoruz. Yani iyi hucumcu bek alinmasini ben de cok isterim, sadece stoperde bir lider oyuncunun gelmesini elzem buluyorum, onu belirtmek istedim.

Zaitsev dedi ki...

Beklerimiz çok iyi değil ama FB harici kimin bekleri iyi.. Motta yerine İsmail olsa belki orta katkısı daha yüksek olabilir. Defans olarak 2si de tırt zaten. İsmail daha teknik bir oyuncu. Serdar'ın da biraz Gökhan kurbanı olduğunu düşünüyorum. Gökhan topu alıp önce sola sonra sağa çekip kendine 2 çalım atıp kafa kaldırıncaya kadar Serdar'ın bindirmeler yalan oluyor. Zaten sonra da ceza sahasına dalıyor topla pas vermeden ya neyse...

@zaitsev Galatasaray, Bursa ve Trabzon'un bekleri bizden iyi. Zaten oynadığımız lig Türkiye ligi. Hangi takım iyi?

Yorum Gönder

Ara