.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Gençlerbirliği


Goller: Cenk Tosun (42'), Oğuzhan Özyakup (83')
En iyi üç: Tomas Sivok, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun
En kötü üç: Mustafa Pektemek, Olcay Şahan, Necip Uysal

Karne:

Slaven Bilic6.8
Beşiktaş6.6
Gençlerbirliği5.2
Yunus Yıldırım5.4
Günay Güvenç7.0
Atınç Nukan7.4
Tomas Sivok (87')8.7
Daniel Opare6.2
Olcay Şahan5.4
Necip Uysal5.6
Tolgay Arslan7.5
Oğuzhan Özyakup8.2
Kerim Frei (77')6.8
Mustafa Pektemek (66')4.0
Cenk Tosun7.5
Uğur Boral (66')5.8
Serdar Kurtuluş (77')5.8
Alexander Milosevic (87')6.0
Takım Ortalaması6.6


Anket:



36 Yorum:

mit dedi ki...

Sivok ve Bilic'i özleyeceğim :( İkisi de çok karakterli insanlardı. Gerisi umurumda değil şu anda... Uğur Boral'a da teşekkürler hizmetleri için.

buzkan dedi ki...

gelsin veya gelmesin bir luce postu yakışır haydi kartallar.

Sivok'u nasıl seviyormuşum lan ben öyle? Tamam adamın futbolculuğunu falan beğeniyordum da resmen ağlama noktasına geldim şu an. Son yıllarda hiçbir futbolcu takımdan ayrılırken böyle hissetmemiştim. Sınırlama kalktı, transfer yasağı var ve Sivok'u yolluyoruz. Aferin!

turgay dedi ki...

bu yönetim sivok gibi her yönüyle bir adamı gönderip yerine ibrahim toraman'ı kaptan yapar. yolu bahtı açık olsun. gittiği her kulüpte başarılı olsun. aynı duygularım biliç içinde geçerli. biz de yaşadığı tecrübeleri umarım gittiği takımda da hatırlar. saha içinde yaptığı yanlışları iyi hatırlar. zaten saha dışında o da her yönüyle adamdır. ikisininde yolu açık olsun.

cochise dedi ki...

Sivok'un futbolunu hiç beğenmem. Herşeyden biraz yapan ama hücumdaki hava topu hakimiyeti dışı hiç bir spesifik özelliği bulunmayan, yumuşak bir stoper. Eskiden çevikti, diğer defolarınnı biraz kapatıyordu ama iki yıldır bu çeviklik de kalmamıştı. Ama bunlara rağmen hakkında bir kere kötü düşünmedim. Her zaman çok sevdim. Süper bir karakter olduğuna hiç şüphe yok. Keşke az maaşla da olsa takımda kalsaydı. Zira yabancı sınırı da yok. Gençlere örnek olacak böyle karakterli abilere ihtiyaç olduğu kesin. Abi dediğin Toraman gibi değil Sivok gibi olmalı. Sahada olduğunda yüreğini koyacağına emin olduğun, yedek kaldığında azla mızmızlanmayan bu tip adamlar saha içinde verdiklerinden çok daha azlasını verir takımlarına. NBA'den örnek verecek olursak San Antonio Spurs olsa Sivok gibi adamı asla bırakmazdı...

cochise dedi ki...

Bu arada sahadaki itiş kakışa önem verdiğimi hep belirtirim. Oralarda geri adım atmayan oyunda da atmaz. Önceki maçta olduğu gibi Cenk yine oradaydı; Atınç da büyük takım oyuncusu olduğunu biliyor. O da o itiş kakışta dik duranlardandı. Oğuzhan da ne dedi bilmiyorum ama iyi bir laf soktuğu kesin.
Maçın sadece son 20 dakikasını izleyebildiğim için puanlamaya giremedim ama özetlerden izlediğim kadarıyla Tolgay Oğuzhan iyi bir ikili olmuş gibi...

BJK4EVER dedi ki...

Maci izlemedim, ama Tolgay-Oguzhan GS macinda da oldukca basariliydi Sosa ile beraber. Acisiyla tatlisiyla bir sezonu geride biraktik, artik ileride ne yapmamiz lazim onu dusnmek gerek.
Herseye ragmen Bilic'in guzel bir sekilde ugurlanmasini izledim ve sevindim. Ayrilik olacaksa da boyle olmali. Umarim Vodafone Arena'daki ilk macta antrenor olarak olmasa da misafir olarak yer alir.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER,

Ranocchia bizi aşar mı yoksa gelebilir mi ? Inter'de 2.2 milyon euro geçiyormuş eline net.

raison dedi ki...

Aslında şu arada Şenol Güneş mi Lucescu mu topiği açılsa iyi olur. Taraftar hangisi olursa olsun mantığında olsa da çok farklı iki tipte teknik direktörler.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle Lucescu. Şenol Güneş ile ligin en iyi oynayan takımı ve en çok gol atan takımı oluruz fakat tabelada yine 3. oluruz. Hakemlerin ve federasyonun nefret ettiği birisi, bu şartlar arasında başarılı olamaz.

Zaitsev dedi ki...

Lucescu'nun gelişi bana pek inandırıcı gelmiyor. yaşını ve oradaki rahatını düşününce adam mazoşist mi Türkiye'ye gelsin :) sanki bir kamuflaj gibi kullanıyoruz ismini hocayı buluncaya kadar. hiç adı geçmeyen birileri çıkıp gelecek gibi bir his var içimde..

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
nuri mu dedi ki...

sivok gittiğine göre takımda şampiyonluk yaşamış kimse kaldı mı yaa..

yilmaz dedi ki...

@nurettin toraman var :-)

Adsız dedi ki...

http://www.61saat.com/m/?id=202273 artık De Jong'u almamız şart oğlu şart oldu. Ali ağaoğlu da iyi çalışıyor ha yalnız :/

acısıyla tatlısıyla bir sezonu geride bıraktık.benim gündem dışı bir önerim var,belki bana gülersiniz ama neyse.

ben derim ki madem bu kadar futbol profu :) burada toplanmış.ben de ekşi beşiktaş ailesi olarak bir halı saha organizasyonu tertipleyelim derim.ne dersiniz.

hadi bakalım klavyecilerle gerçek futbol sevdalıları ortaya cıksın :)

nuri mu dedi ki...

dominguez istanbulda
mbia trabzonda
ibrahimovic istanbulda
ne oluyor lan..

~Poseidon~ dedi ki...

Babel de bizde :) Olcay'a böyle bir alternatif fena olmaz ama şampiyonluk hedefi olan bir takım transferi mi bilemedim?

BJK4EVER dedi ki...

Babel karaktersizin teki. Futbolculugu da ahim sahim degil, Ajax'teyken de hic begenmezdim kendisini. Bu captaki bir oyuncu nasil yillarca Ingiltere'de oynadi o da ayri bir konu.

Keske Mbia'yi biz deneseydik. Dominguez gereksiz olur. Alternatif yerine 10 numara alacaksak saglam winner kaliteli bir adam gelmeli, yoksa gereksiz olur. Hadi Danny neyse de Dominguez'in Sosa'dan hicbir artisi yok. Gelirse bos gereksiz bir transfer olur.

Paramizi cok dikkatli harcamaliyiz. Bunu stoper transferine baglarsak; Ranocchia mesela gelebilir, ama gereksiz olur, Milosevic gibi. Ihtiyacimiz olan sey Franco'nun yanina sert tecrubeli sogukkanli bir stoper, Zago, Ujfalusi gibi. Orta yasli 2 stoperimiz var, ustune Atinc var. Bu sartlarda hala nispeten tecrubesiz bir stoper almak sacmalik. Kulubun maddi durumu kotu, hepimiz biliyoruz, ama bos yere para harcamaktan da kacinmaliyiz. Az gibi gelebilir ama mesela Milosevic transferiyle 1.5 milyon euro cope gitti.

Adsız dedi ki...

@Poseidon

Tosic, Babel gibi lokal tiplerle başarıya ulaşamayız. Yine üçüncü oluruz en fazla.

@BJK4EVER

Çok şükür dolaylı da olsa Ranocchia soruma cevap vermişsin be birader. 3 kere sormuştum :D

nuri mu dedi ki...

@BJK4EVER
Kardeşim bir karışıklık oldu zannedersem. Dominguez stoper olan dominguez.. Alvaro Dominguez..
bize gelmesi imkansız zaten sözleşmesi devam ediyor ve transfermarkta göre 8.5 mil Euro..

BJK4EVER dedi ki...

Ben forvet arkasi olan Dominguez zannettim, neyse.
Bence Tosic ile Babel'i ayri kefeye koyamayiz. Tosic elimizdeki solbeklerden iyi ve maliyeti uygun, bonservissiz.
Babel bir defa her sistemin oyuncusu degil. Anca 4231 oynarsan inside forward olur, 4-4-2'de ikinci forvet veya sol kanat olarak verimi duser. Antrenor onayi olmadan boyle bir transfer sacma olur. Ki Babel'in senelik 700-800 bin euro'ya evet diyecegini sanmam. Alternatif olarak Frei varken Babel'e o kadar para verilmez.

Seneye ne sistemle oynayacagimiz zaten tam merak konusu. Acikcasi 4-4-2 oynatacak bir antrenor beni mutlu eder. Gokhan Tore'nin iceri kat eden sag forvetten son cizgiye inen sol aciga evrilmesi bence dogru olur. Parayi basip bonservissiz De Jong, Ayew ve Gignac'i getirirsek bu forvet hattiyla kimse tutamaz bizi. Belki cok organize, goze hos gelen futbol oynamayiz, ama catir catir dove dove aliriz maclari.

cochise dedi ki...

Babel'in 1.5'tan aşağı oynaması imkansız. Bırakın maç seçmeyi, maç içinde bile canı istediği zaman oynayan bir adam. Tekniği, oyun bilgisi üst düzey. Küçük gölün müthiş bir büyük balığı ama bizim ihtiyacımız olan adam değil kesinlikle. Bütçen iyi olur; kadron yeterli olur; Yedekte dursun arada iş yapsın diye alınabilir ama şu şartlarda çok anlamsız olur..

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim Yarsuvat ve Aziz Yildirim'i tebrik etmis. Ben anlamiyorum abi. Bu herifler degil mi senin eledigin takima birkac hafta evvel koy takimi diyen, seninle dalga gecen? Digeri degil mi sana stadini vermeyen, siktiri ceken (ayni yonetim olmasa bile)?

Nedir bu yaranma cabasi anlamiyorum. Bu seneden sonra hala bizim dostumuzun olmadigini, rakiplerimizin pislik icinde yuzdugunu, bizim serefimizin ve centilmenligimizin karsiliksiz kaldigini anlayamadik mi?

ve beklenen gerçekleşti. gs maçından sonra futbolcularını karaktersizlikle suçlayan ve sezon bittiğinde görüşeceğiz diyen,o maçtan sonra basın toplantılarının büyük bölümüne yardımcılarını gönderen roberto carlos akhisar dan kovulmustur.

bilmem anlatabildim mi?

Coolio dedi ki...

Ama yoook!! şimdi gs'li arkadaş gelip bütün maçları nasıl alınlarının akıyla kazandıklarını, ne kadar zorlandıklarını ve attıkları golün helal olduğunu söyleyecek.. lütfen talipyeşiltepe.. bu şekilde gs'nin şampiyonluğunu lekelemeye çalışma.. melonun 16 bilek basma faaliyeti, son adamların düşürdükleri adamlar, tiyatral düşüşler sergileyen oyuncuların yaptıklarının hepsi oyun kuralları içindeydi. Rakip kalecilerin çektikleri eller, forvetlerin atamadıkları goller, orta sahaların yapmadığı presler gayet normal hareketlerdi. Zaten gs yönetimi de aksaraya bilerek gitmedi, anıtkabiri gezerlerken bir alana bir bedava gezi kampanyasından faydalandılar. lütfen kimse 4. yıldızı şerefli bir şekilde almadıklarını vurgulayıp algı operasyonu yapmasın!!

coolio

aynen katılıyorum kardeş.

bir de bir önceki attığım yorumda futbol maçından bahsetmiştim ama bizim blok futbol aşıgı değil,hepsi manager çıktı.:)durmadan adam alıp gönderiyorlar.

kokocambo dedi ki...

td arayışları tam gaz, sportif direktörümüze Allah kolaylık versin. yeni sezonda toraman, sezer ve süzen'le uçuşa geçeriz. Bu da şurada dursun; http://devrimderki.blogspot.com.tr/2015/06/bilgililer-yetkisiz-yetkililer-bilgisiz.html

Adsız dedi ki...

Sahi Roberto Carlos nasıl olur bizim teknik direktörlük için ? Ben oynattığı oyunu beğeniyorum. Düzgün kaleci ve defans takviyeleriyle uçurabilir bizi bence.

yilmaz dedi ki...

@kokocambo gönderdiğin linkteki yazıyı okudum, çok yerinde tesbitler. Bence Güntekin Onay'ın Beşiktaş taraftarı ve yönetimleri üzerinde tahmin edilenden fazla bir etkisi var.

Bilic'in Türkiye'deki futbol ikliminde devam etmesi zordu. Yönetim kolayı seçti. Zor olan onlar için de çok riskliydi çünkü.

@Orao carlos kısa süre de oynamış olsa, rakibimizle (fb) çok özdeşleşmiş bir isim. İlk başarısızlıkta buradan vurmaya başlarlar. Bence böyle bir maceraya gerek yok.

Keşke kulübümüzde bir futbol aklı olsaydı da, kimi getirebileceğimizi kestirebilseydik. Ortada dolanan isimler; Bielsa gibi deli-savruk bir hücumcu ve Lucescu gibi -bazen- aşırı kontrollü oynamayı seven bir skalada. Eldeki kadro birine "tam" uyarsa, diğerine "hiç" uymaz. E o zaman hangi kriterlere göre bunların ikisi de td adayımız olabiliyor?

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/51785416

özenle hazırlanmış bu entry deki biçilmeleri engelleseydik malumunuz şampiyonduk.
konu yeni td nin kim olacağından çok bunları nasıl durdurabiliriz olmalı,çünkü sen istersen en iyi ismi getir bu halde 1.lik için %100 oynamak gerekir, o da imkansız.

Basar dedi ki...

http://devrimderki.blogspot.com.tr/2015/06/bilgililer-yetkisiz-yetkililer-bilgisiz.html

Böyle de bir eleştiri var.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Merhaba, ben senin yazının tüm okuma zevk. Ben size destek için küçük bir yorum yazmak istiyorum.
Appartement à louer casablanca

Yorum Gönder

Ara