.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2014 Çarşamba

STSL33 / Elazığspor - Beşiktaş

Pazar / 19:00 / Tolga Özkalfa


169 Yorum:

onderizo dedi ki...

3 maç veriyorum beyler

Elazığspor-Beşiktaş 2

Gaziantep-Eskişehir 1

Trabzonspor-Galatasaray 0

Ordan da ver elini CL. Olmadı son hafta kadın ve çocuklara karşı Erciyes kendini ligde tutacak puanı alacaktır kimse ümidini kaybetmesin

Unknown dedi ki...

O degil de onumuzdeki sezon icin Gokhan olsa da olmasa da, Trabzon dunyalari istemezse Olcan'i alsak/alabilsek ne iyi olurdu. Daha 28 yasinda, cok tecrubeli ve inanilmaz istikrarli ve basarili... Transfermarkt datalarina gore son 4 sezonda 160 maca cikmis 45 gol 38 asist yapmis (ki bazi maclara sol bek bile basladi Trabzon'da)

yilmaz dedi ki...

ben hafta sonu iki takımın da kazanacağını tahmin ediyorum. trabzonun şimdiye kadar bi yaraya merhem olduğuna pek şahit olmadık. Biz ikincilik trenini sivas maçında malı masadı yere sererken kaçırdık.

YSY dedi ki...

Trabzon-merhem olayına bende katılıyorum. He bize karşı olsa barcelona gibi oynarlar orası ayrı.

Ben katılmıyorum.

Trabzon son dönemde çok formda.Galatasaray'ın penaltı-kırmızı kart gibi aksiyonlar olmadığı sürece 1 puandan fazla alamayacağını düşünüyorum.

Ha biz Elazığ'dan ne alırız orası da belirsiz.

Trabzonspor Avrupa kovaliyor, eger iddiasiz olsa gene neyse ama Kasimpasa ve Karabukspor ile ciddi bir rekabet icinde. Bir de "yenilmemek" icin oynayacak, "kazanmak" icin degil, ki bu da ev sahibi takim icin avantaj yaratan bir durum.

Ha, isimizi Trabzonspor'a birakmamiz yakismadi zaten, boyle hikayeler de cogunlukla olumsuz sonuclanir bizim icin, orasi ayri, umutlanmaya gerek yok. Sag alt kosedeki kucuk ekranda Sampiyonlar Ligi'nden elendik biz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Biz ikinciligi Sivas'ta degil aslinda Konya'da kaybettik. Sivas'ta o kadar eksikle kazanmamiz zaten zordu, ama Konya maci zaten bize gelmisti, zorla gelin bize gol atin dedik. Biz orada ikinciligi kaybettik, Gs de gecen hafta son dakika goluyle ikinciligi kazandi diyebiliriz.

yilmaz dedi ki...

@ekrem haklısın aslında

zaten 90 + 2.30'da o topu kaleye doğru değilde taç çizgisine götüren jones da onu oraya yönlendiren bilic de bu sezonun finalini orada yaptılar.

can dedi ki...

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama bir kulüp sürekli bu rezaletlerle gündeme geliyorsa suçu sadece medyaya vs. atmak kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil. Kavga sonucu kadro dışı bırakılan Toraman-Sezer, Sezer'in bıçaklanması, Gökhan'ın kurşunlanması, Fernandes'in bir kadını darp etmekten mahkemelik olması, sezonun en kritik dönemecinde antreman öncesi dokuz futbolcumuzun gece kulüplerinde sabahlaması, şimdi de Dany olayı! Demirören dönemini görmüş, kulübün genel kurulunda sıçanların cirit attığını bilen insanlar olarak o dönemin bıraktığı mali ve ahlaki enkazı temizlemeye uğraşan yönetime sahip çıkalım, Önder Özen'e Bilic'e hatalarına rağmen destek olalım diyoruz ama onlar hayır biz de beş para etmeyiz diye yırtınıyorlar. Allah aşkına şu Dany olayını nasıl açıklayabiliriz? Dany hakkında bir şey söylemeyeceğim; yaptığı alçaklık derdim ama prensipte haklı adam, parasının zamanı geldiyse ödenecek; hele hele bu adam kiraliksa, hele hele yönetim sabahtan akşama Ronaldinho Diego transferi sayıklıyorsa. Bu nasıl kulüp yönetmek, bu nasıl transfer yapmak, bu nasıl insan idare etmek! Bizdeki de nasıl patalojik bir futbol aşkıymış ki hiç bir şey koymuyor bize, yarın gene aynı kafayla devam edeceğiz.

Adsız dedi ki...

@can

Al benden de o kadar. Ekleme yapayım:

Sen elinde olan en az 5-6 maçta puanları bol keseden dağıtacaksın ve son 2 haftaya gelip TS-GS maçının skorunu bekleyeceksin; ki bu ikilinin arasındaki maçlarda GS'nin puana ihtiyaca olduğunda son 20 yıldır ne olduysa aynısının yine olacağı sonuna kadar aşikarken.

Mesele sadece bizim CL'ye doğrudan gidip cukkaları cebimize indirecek olmamız da değil(di). GS inanılmaz transfer hataları yaptı ve tonla borca girdi. Bu haldeyken bir de CL'ye gidemeseler resmen çökecekler(di). Beşiktaş aynı zamanda bunun olmasına da izin vermedi.

Destek-mestek-stad vs. Öyle böyle değil ben takımdan inanılmaz soğudum.

Sadece bu maçta bile; 60. dakikalar filan. 1-0 öndesin ve bu garanti bir skor değil. Gayet güzel bir kontra atakta Olcay hiçbir baskı görmezken önüne atılan topu ayağının altından kaçırıyor yahu, ötesi var mı bunun.

Hala Almeida ile anlaşmaya zemini arayanlara kapak olsun bu sezon. Yıllık 500bine oynatacağınız Gekas bile daha faydalı olurdu.

Özetle: Artık bir psikoloji deneyi olduğuna kesinkes inanmaya başladığım Beşiktaş stresini burada noktalıyorum. Bundan sonra "ben" önümdeki maçlara bakıyor olacağım. Güle güle züperlick. La Liga'da Barça, Premier Lig'de Liverpool, Bundesliga'da Dortmund ve Serie A'da Roma ile futbola devam. Size de iyi bloglar dilerim.

Her sey donup dolasip Konyaspor macina gelecek. Konya macina kadar da milyon tane ornek var (gerci benzer ornekler GS icin de var), ama o dakika bizim 1-2 sene ruyamiza girer, Jones'in ligde 100 pozisyonun 99'unda verilecek ama verilmemis faul karariyla birlikte.

Erciyes de ligde kalmayi garantiledi galiba. Gecmis olsun.

theotheo dedi ki...

@sneijder

burda sneijder şöyle kötü böyle kötü fiyat performans falan diye zırvalıyodun noldu? herif bi golüyle seni şampiyonlar liginde tur atlatıyo. 1 golüyle şampiyonlar ligine götürüyo falan.

bu işler böyle işte. senin özenin danysinin atibasının neler yaptığını gördük görüyoruz. hikaye anlatmayın. eğer şu kadar puan kaybeden gsnin üzerine çıkamıyosan artık sen bitmişsin demektir başka bir anlamı yok bunun.

devre arasında elinde fırsat vardı gittin dany ile jonesa para bayıldın. fikret orman kendi açıkladı transfere çok para harcadım diye. aldığın 14 oyuncunun 13 ü işe yaramaz. bi tek kaleci tolga idare eder. bu kadar da olur mu arkadaş. bi oyuncunun vurulur öbürü bıçaklanır. yıldız oyuncundan yararlanamazsın. portekiz milli takımı forvetini oynatamazsın. sonra da futbol koordinatörüyüm ben yok ya.

sen futbol koordinatörüyse. caner erkin yılda 4 milyon euro verip takıma getiriceksin. bu güç var mı sende? o zmn niye ordasın?

Adsız dedi ki...

@theotheo

Sneijder'in golü mü? puhahaha. Olum sen gerçekten ciddi arızasın. Detaylı yazacak değilim. Yazınca da anlamıyorsun zira.

Neyse; blog sana emanet ben kaçar.

off

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gs ne zaman ihtiyac duysa Trabzon'dan istedigini alir. Bu kural kolayina degismez.

theotheo dedi ki...

eğer beşiktaş adam gibi bir takım kurmak istiyorsa, caner erkin ve diego yu almalıdır. 2 yıldız öncelikli olarak

planck dedi ki...

q7nin golleriyle şampionlar liginde herkesi birer birer devirdiğimiz zamanları unutamıyorum theocan :(

theotheo dedi ki...

serdar kurtuluşun golleriyle devirdin ya birader. kutla işte şampiyonlar ligini :D

BJK4EVER dedi ki...

Takim kurma faslini bence son 2 senede net bir bicimde gectik. Ne kadar basarili olduk o tartisilir, ama iyi kotu bir takim cikti ortaya ve bazi demirbas oyunculari ortaya cikardik. Artik level atma donemi gelmistir. Bu level atlamayi da 2 tane cok kaliteli, ust duzey yabanci oyuncu (10 ve 9 numara) alarak gerceklestirmeliyiz. Gelecek sene oyle 8-9 transfere de gerek yok. Motta ve Tore'nin bonservisi alinsin, ust duzey bir 9 ve 10 numara gelsin, butce kalirsa da ekstra bir yerli kanat oyuncusu gelsin, bu yeter de artar bile. Seneye 2 tane cok saglam yabanciyla takim tamamen degisecektir.

Hayta MT dedi ki...

Bu sezon galatasaray'a 2 kez yenildik. Sen galatasarayla yarışıyorsan bu 12 puan anlamına gelir. konyayı ve sivası tartışmanın bence anlamı yok. kile yarışıyosan onları yenersen üstte kalırsın, yenilirsen altta kalırsın.

Deniz dedi ki...

Seneye eğer şampiyonlar ligine kalırsak ona göre transfer yapıcaz döngüsüne girersek başını alırız.

1-Zaten büyük ihtimalle karşımıza ön elemede çıkacak adamları bu kadro yapısıyla elememiz mümkün olmayacak.

2-Elesek de alsak alacağımız adam sezonbaşı kampına katılmamış olacağından bir derde derman olmayacak.

Bakalım fakir edebiyatına devam mı edicez, baştan parasını basıp ihtiyaca artık bu sezon yönelecek miyiz?

Hayta MT dedi ki...

fenerbahçe 22 galibiyet almış, beşiktaş ve galatasaray 17 şer galibiyet almış. 1 maç fenerbahçeyi, 1 maçta galatasarayı yenebilseydik, ne fenerbahçe bu kadar rahat şampiyon olurdu ne de galatasaray önümüze geçebilirdi. eksiğimiz büyük ve önemli maçlarda bence, yeni stad ve 1-2 önemli oyuncuyla beşiktaşın çağ atlayacağını düşünüyorum.

Vallahi biz bu hücum oyunclarıyla başarılı sayılırız ya.

Tek Sneijder veya Sow filan olsa şimdiye şampiyonluğu ilan etmiş , savunmaya kimi alacağız diye kafa patlatırdık.

Hadi Almeida gidiyor inşalla söylenen paralara Gomis alınmaz. Olcay'a da teşekkür edilip kulübedeki yerine alınması lazım.

Beşiktaş'ta yapılacak çok iş var.Karavana atma lüksü hiç yok.

Söylenen 3 yabancı 2 yerli alınacakmış.Yabancılardan 2'si kampa yetişecek diyorlar.

Bir stoper , bir forvet , bir 10 numara arıyorsak kanada yerli alacağız muhtemelen.Bir de yerli stoper alınacak.Seneye defansif 3'lü yine Veli-Necip-Atiba.

Cl seviyesi için çok çok yetersiz.

Bir Dany işte böyle yapıyor adamı ... O kriterlerde ne kadar haklı olursan ol , futbol kağıt üzerindeki gibi olmuyor . Aslında o kadar da basit bir oyun değil sanırım .

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

motta falan sıradan. sıradan oyuncunun beşiktaş takımında oynamaya hakkı yok. caner erkinin sözleşmesi bitti mi kardeşim? fener 2 milyon euro bile vermiyo. gökhan gönülden daha çok para vermek istemiyor. caneri nasıl getirirsin?

yılda 4 milyon euro dan 5 sene sözleşme yaptığın zaman caner sana gelir. caner gibi bir oyuncunun bonservisi 6.7 milyon euro. NOKTA.

diego. alabileceğin en iyi 10 numara şu anda beşiktaşa gelebilecek. neyse parası ver getir. NOKTA.

lescott. beşiktaşa alabileceğin en iyi stoper şu anda. al kurtul. NOKTA.

3 tane kilit adam söyledim. bu 3 adamı alsın beşiktaş. 1 sınıf atlar onu söylim.

beagle dedi ki...

Ligin başında umutsuzdum (4 galibiyet sonrası berbatız derken tartıştığım arkadaşlar falan oldu), devre arası umutlanasım geldi ama Biliç'in iyi adam vasıflarını teknik direktörlüğe taşımadığını gördükçe ve daha gelişimi bitmemiş oyuncuların alemcilik mevzusundan beklenti durumum tümüyle dışarı döndü. Bence omurgayı da kuramadık, hocayı da bulamadık. Gelecek 1-2 ofansif adam da iyi çıksalar bile Türkiye'de tekme manyağı olup kısa sürede yatışa geçerler. Çok çok daha fazlasına ihtiyaç var.
İddialı kötümserliğimi biraz açayım:
- Önlibero dolu ya takım. Hangisi ile Aurelio'nun gençliğine emanet edilen şekilde 4-1-x-x oynayabilirsin? Hiçbiri. Bizim kadroda tek önlibero olabilecek tek adam İbrahim toraman :)
- Atiba + Veli bir adam ettiğine göre Oğuzhan da kanat veya ofansifte gayet kötü olduğuna göre Veli oynatma bedeli olarak omurga'dan oğuzhan'ı atmak lazım.
- Sözde forvet olan Olcay ve Gökhan Töre FB'de olsalar 5 maç 11 görürler miydi? Sow ikisinin toplamı kadar gol atıyor. Ayrıca gol pozisyonu değerlendirme yüzdesine bakılmalı ki kritik maçlarda, kırılma noktalarında önemlidir. Bu ikiliden en fazla birini 11'e koyabiliriz. Omurgadan bir şut daha.
- Gençlerin yetişmesine muhtaç bir kulubüz. Şu maçta bile Olcay'ı 85, Almeida'yı 90 dk oynatan Biliç, zorunlu olmadıkça Kerim, Muhammed, Pektemek seneye gelecek olanlar, Cenk Tosun vb gibi adamlardan performans alabilir mi?

Şansal Büyüka aynı anda hem Dany(kenar forvet) hem Diego ile ilgilendiğimizi söyledi. Bütçe olarak inanasım yok ama Cenk gelmiş bir kadroya bu 2 ofansif yetenek artı bir de gol atabilen santrafor gelirse hücum bir şeye benzeyebilir. 3 kontenjanı ofansta kullanınca ise 2 stoper, 1 önlibero ve 2 bek pozisyonunda kriz yaşanacağı kesindir. Şener'e 5 milyon TLyi basmak, Selim Ay'ı almak farz gibi olacak.
Musa alındı sayarsak (Musa,Pedro,Yb Stoper, Atiba, Dany(?),Diego(?),Forvet) 7 edecek. bence 8. kontenjan Motta'ya harcanabilir.

Özetle bizi 2-3 kişi iflah etmez. yerlisi yabancısı temiz 6-7 isabetli transfer yapmak, sivok,holosko gibi safralardan kurtulmak, sağbek, stoper ve önlibero'ya altyapı takımlarından kadro oyuncusu çıkarabilmek zorundayız. Çok işimiz var ve bize stoper Dany'i beğenen (yani kanıtlanmış süzme) bir hocamız var.

Cavid Nazım dedi ki...

en azından doğrudan şl'ye gidip biraz para kazanma fırsatı konyada, sivasta bırakılan puanlarla ıskalandı. yalnız ön eleme şimdiden kaybedilmiş gibi bir hava var. bu havanın transfer konusunda isteksiz ve beceriksiz üçüncü sınıf kasaba zenginlerin müteşekkil beşiktaş yönetimince pompalandığını sanıyorum. yaz döneminde olası transfer başarısızlığı yine parasızlık bahanesiniyle örtülecektir. aslında transferde risk alarak ön eleme geçilebilirdi, ne diyelim. parasızlık-başarısızlık-risk almama kısır döngüsü yine süreceğe benziyor. artık şerefli üçüncülüklerin takımı beşiktaş; ezik, basiretsiz, silik. çocuklar neden beşiktaşlı olsun? bu soruya demagojiye kaçmadan cevap verebilecek birileri var mı? yapılacak stadı kartal yuvasından getireceğin mankenlerle mi dolduracaksın on sene sonra? taraftarın artmıyor, eriyor,nasıl olacak?

kadro planlaması tutmadı. olcay sıradan bir oyuncu olduğunu kanıtladı; oğuzhan kademe atlayamadı. gökhan kiralık ve sürekliliği yok. ersan tam düzelmişti ki bir nasır(!) meselesinden ötürü kaybodu. belki tek kazancımız pedro. bir de veli; ancak tek ön libero oynayacak seviyede değil hala. yabancıların hiç biri fark yaratan oyuncular değil; beğenildiği söylenen atiba da dahil. ve takımdaki ön libero bolluğuna rağmen iki önliberolu sisteme mahkumsun. on yıldır guinti sayıklanıyor; on yıldır bu ayarda biri bulunamaz mı? üst düzey bir forvet alınsa dahi bu yılkinden en altı puan fazla toplanır; alınamaz mı? cevabı biliyoruz, yönetimin parası yok. ya da kavalcı veya zurnacıdan veya içerideki köstebeklerden her hangi biri çenesini tutamayıp olabilecek transferi de zora sokacak. diego gibi beklentileri karşılayamayacağı aşikar adamlarla uğraşıyorsun. teknik oyuncu; anadolu deplasmanlarında tekmeleri yiyip yiyip kaybolacak. hakemler sertliğe müsamaha gösterdikçe adam silinenecek. oyuncusuna sahip çıkamayıp üç paralık hakemlere, anadolu topçularına ezdiren bir yönetimsin, camiasın. diego senin neyine? ağırlığın mı var ki diegoyu oynatacaksın? her maç ense köküne yemediği dirsek kalmayan forvetin lehine hakemler bir maç olsun düdük çalabilidiler mi? adam en sonunda küstü; her maç dayak yiyen adama sahip çıkamazsan küser.

td umut vermiyor; aynı inatçılık, b planı eksikliği, son on beş dakka kenardan takımına bulaştırdığı telaşlı tavırlar. sempatik bir adam, evet. ama yetmiyor. oyuncu geliştirmek konusunda da yetersiz. yine de lucescu sonrası td istikrarsızlığını bari bu sezon aşalım. bilic için önümüzdeki yılın devre arası kritik olur. sanki yerine kimi getirebileceksek.

önder özen kredisinin büyük bölümünü çabucak tüketti. ama etrafta timsah gibi bekleşen menajerlerle, hala daha bu akbabalarla iş gören kavalcı zurnacı tayfasıyla anlaşmazlıkları olduğunu anlıyoruz. sırf ibrahim toraman gibi bir çıbanı şu takımdan sökmesi bile yeterlidir. yeteneksiz bir yönetici ekibiyle çalışması büyük şanssızlık bu adamın.

bazen trollüğe de kaçsa şu sitede gerçekçi yorumlarda bulunan tek adam theo. buna rağmen işittiği hakaretin haddi hesabı yok. makyavelist taraftar ve makyavelist yönetici gerek beşiktaşa. başka yolu yok. aziz çalıştı didindi; ali şen gibi mafyatik tiplerin ahırı olan bir fenerbahçeyi markalaştırdı. galatasarayın zaten liseye dayanan en azından iki kelime fransızca, ingilizce bilen, dışarıda transfer görüşmesine gittiği zaman rüsva olma olasılığı az olan, en önemlisi de federasyonda mhkda bağları olan bir elit yönetici ekibi var. sende de zurnacı var kavalcı var. bari iş bilir adamları sokun şu yönetime. hüsnü güreli ayarında nevzat demir ayarında başka birileri yok mu mesela? bunları dediğimiz için beşiktaşlı duruşumuza halel gelmez. oyuncu transferi tartışılır ama her şeyden önce parası olan nüfuzu olan ve iş bilir yönetici transferi gerek.

YSY dedi ki...

Aha şuraya yazıyorum, bu takım tek libero oynasın akşamına niye iki libero oynamıyoruz diye yorumlar gelmezse ne olayım.

Ayrıca takımın iki transferle level atlıyacağı fikrine katılmıyorum. Olcay la olacak gibi değil. Bu takımın şl gitsin gitmesin gidiyormuş gibi transfer yapıp seneye direk kafaya oynaması lazım. Tr ligindeki sıralamaya göre yayın geliri geldiğinide unutmayalım. Yıllardır fb-gs ye göre düşük para alıyoruz havuzdan.

yilmaz dedi ki...

arkadaşlar, cl'yi unutmak lazım artık. bu saatten sonra ikinci olamayız, cl'de ön elemede de bir varlık gösterebileceğimize ihtimal bile vermiyorum. inşallah bir tur geçeriz de büyük bir avrupa takımı gelir, bu senelik bunla yetiniriz.

takımın iskeletini oluşturmayı hakeden oyuncularımız, bence:

tolga
franco
motta
veli
atiba
(töre)

olcay ve ozzie de kesinlikle kalmalı ama yedek olarak.

bence ortalama 8-10 gol atan bir orta 5li kurabilirsek, forvette cenk tosun yeter. yoksa anlaşılan yine abuk bir forvet transferi yapacak bizimkiler, geçen isimler hiç ümit vermiyor bana.

JAMES WHITE dedi ki...

Yine üçüncü sırada kaldık. İşte maç yorumum.
http://besiktasmacyorumlari.blogspot.com.tr/2014/05/elazigspor-0-1-besiktas-11mayis2014.html

Barreto dedi ki...

Biz ikinciligi Sivas'ta degil 2004'de kaybettik.Saha içine bakarak size sezonu özetleyeyim, fiyasko sonrası fiyasko. Birinci fiyasko yönetim ve taraftar ikinci fiyasko özen/bilic ve oyuncular. Sezonun pozitif iki olayı ise Tolga Zengin ve Cenk Tosun’dan ibaret.
Bahane arayamayız, bütün hatalar Beşiktaşlılara ait.
Ama stadımız yok: Daha önce yapsaydın.
Seyircisiz oynama cezası aldık: Taraftarın aklı başında davransaydı. Yönetim daha fazla tedbir alsaydı.
Hoca ve Özen yeni: Ersun Yanal da yeni.
Hakemler ve Federasyon aleyhimize: Neden diğerlerine değil de bizim aleyhimize, ilişkileri geliştirseydin.
Çok borcumuz var: Vaktiyle Demirören’i yönetime getirmeseydin ya da vakitlice gönderseydin.
Yönetim ve taraftar yani daha çok saha dışında kalanlar, yapılacak bütün hataları gayet güzel yaptılar daha fazlasını yapamazlardı. Sadece Sezer/Toraman olayı bile bize kafadan 10 Süper lig puanı kaybettirmiştir. Taraftar için yazmaya gerek bile duymuyorum. Olmamaları olmalarından daha iyiydi bu sezon.
Biliç/Özen ikilisi iyi bir proje gibi duruyor(du). Ama kadro yönetimi, 25 adamı en az sorunlu ve moralli idare etme meselesi, futbolun kritik alanlarından biridir. İnşa safhasında kadro mühendisliğiniz çok iyi değilse sonrasında da genç yetişkinleri dizginleyebilecek ve disiplin altında tutacak komuta kademeniz yoksa bir sezonunuz böyle heba oluverir işte. İşin teorisini bilmek olayın ilim kısmıdır. Önder Özen’in ve kısmen Biliç’in konuşmalarından teoriye pekala hakim olduklarını anlayabiliyoruz. Fakat, zaman ve mekana bağlı olarak şartların çok çabuk ve zorlu biçimde değişebildiği durumlarda teori buharlaşıverir yerini pratiğe bir anlamda sanata bırakır. Sanatın teorisi pek yoktur. Önsezileriniz, basiretiniz, etki ve iletişim gücünüz daha belirleyici olur. Kriz yönetimi bakımından da bu hususlar büyük ölçüde geçerlidir. Beşiktaş’taki tüm aktörlerin ve unsurların pratikte çuvalladığını kabul etmeliyiz.
İşin en acı yanı, Beşiktaş bu sezon kaçırdığı fırsat ile 4-5 yıl daha patinaj çekecektir. Ümitlenip kadro tasarlamanın manası yok bu nedenle. Güçlü bir yanımız bile yok. Beşiktaş’ın en büyük artısı “şu” diyemezsiniz. Beşiktaş’ın bunalımlarını anlamak için Rıdvan Akar’ın “Beşiktaş’ın dervişi Süleyman Seba” kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bu günler için yazılmış. Seba’nın başkan olma süreci ibretlik.
Bu arada Beşiktaş tarihinin en kötü dönemleri GS ve FB’nin en başarılı dönemlerine denk gelmektedir. (Trabzon’un en başarılı olduğu dönemde de Beşiktaş ve Galatasaray bunalımlıyıdı) Nasıl ki Beşiktaş tarihinden Baba Hakkı ve Süleyman Seba çıkarıldığında geriye pek az şey kalıyorsa, Fenerbahçe tarihinden Aziz Yıldırım’ın, Galatasaray tarihinden de Fatih Terim’in çıkarılması benzer niteliktedir. 1996’dan beri Terim’in 6, Yıldırım’ın 6 Süper lig şampiyonluğu var, sadece 12 şampiyonluk bu iki başkan ve hoca’ya ait. Terim ve Yıldırım bir bakıma istikrarın önemini de anlatıyor. Beşiktaş ise iki kez şampiyon oldu aynı dönemde: biri müthiş GS’den büyük bir hatayla kovulan Lucescu’nun (2003) diğeri ise erken havlu atan FB ve GS’nin (2009) hediyesi. Kabul etmek gerekir ki GS ve FB’nin en parlak tarihi karakterleriyle aynı dönemde rekabet etmenin zorluklarını yaşarken, Demirören gibi bir travmanın etkilerini hala yaşıyoruz.
Her ne kadar bugün işler Yeten’in veya Seba’nın halledebileceği düzeyin çok ötesine geçmiş olsa da, Beşiktaşlılar Seba ve Yeten’in etrafında bir bütün olduğu gibi yine birleşebilirse ancak o zaman pek çok sorunun üstesinden gelebilir. GS ve FB’nin tersine Beşiktaş maalesef aynı anda iki dev yönetim adayı çıkarabilecek büyüklükte bir camia değil. Bu nedenle herkes birleşmeli, yoksa 2 yabancı 3 yerli şu mevkilere adam al seneye şampiyonuz falan bunlar işin fantazisi oluyor ne yazık ki.

beagle dedi ki...

@YSY

Bu önlibero işi futbolun kanseri. Sahaya 11 kişi sürüyorsun, kaleci+4 savunmacı + 2 önlibero ediyor 7. Kalan 4 kişinin kanatta oynayanlarını da aslında 100 metreyi ileri, geri koşan, savunan adamdan seçiyorsun eder 9. Takımın alayı kaleyi savunmakla ilgileniyor, geriye kalan 2 zavallıdan savunmacıların insan azmanı olduğu bir dönemde gol atmalarını bekliyorsun. Önlibero zerzavatı Beşiktaş'a girdiğinden beri 20 hoca değişti, sonuç değişmedi.

Çözüm tabiki takımca savunma ve atak. Burada kasıt 11 veli kavlak ileri geri koşsun değil. Topu ayağına aldığında kolay vermemek, rakibi yıpratmak ve kendi kalesine doğru çekilmeye zorlamak savunmanın ilk yarısıdır. İkinci yarısı ise topa müdahele edebilen, fizik gücü yerinde olan, stoper ve bekler, ve eli belinde dolaşmadan, alan savunması yapacak forvet ve orta sahalardan bir takım kurmaktır.

Fernandez, Quaresma hatta Almeida gibi enerjisini bir atımda kullanıp sonra eli belinde yürüyen ahmaklar takımda olduğunda, takım savunması çöker. Doldurursun önlibero, arka libero, yan stoper vb uyduruk adamlar ki bunların açıkları kapansın.

Önliberolara ayrılan kontenjan ile kadro yapısı değiştiğinden çapraz koşu, kanat hücumu, hücum pres, topu hızlı kullanma vb bütün özelliklerimiz gitti.

Özen'in dediği 4-2-3-1'i oynayacaksak, diego, danny, gomis falan lazım değil. Güreş takımından bir pehlivanı santrafora, atletizmden 2 adamı kanatlara, kick box, kung fu falan bilen birini de forvet arkası koyacaksın. En azından dayak yiyip yenilmeyiz.

Kağıt üzerinde Beşiktaş'ın rakiplerinden ne kadar geride olduğunu konuşmak artık anlamsız.

Fikret Orman sadece stad gelirleri ile ilgili orantısızlığı defalarca anlattı.

Bugün yine şundan bundan ötürüyü konuşuyorsak aslında bu bizim başarısızlığımız değil.Hatta çok olmasa bile aslınd bu bizim başarımız.

Bu diğerlerinin başarısızlığının göstergesi aslında şmapiyon olmasına rağmen Fenerbahçe'nin başarısızlığı.

Kalite olarak ligin gerisinden bu kadar ayrılan 2 takımın kaybettiği puan sayısı ile alakalı.

Beşiktaş yapabileceğini yapmıştır.

Benim açımdan sorun tam burada başlıyor.

Abi 2 senedir 3. olacağımız belli iken 3. sene yine 3. lüğe gidecek bir kemik kadro ile gireceğiz neredeyse.Hiç bir oyuncumuz 2 sene öncesinden daha iyi değil bilakis daha kötü olanlar var.

Aramızda kesin olarak kulüple içli dışlı olanlar vardı.Zeki Önder Özen'in makro planlarının vaad ettiklerine kapılmamak mümkün değil.Mikro ölçekte çok büyük hatalar var orası kesin ama bu hatalar büyük resmi tamamlamadan işi bırakmasını gerektirir mi buna karar vermek lazım.

Burada işin 2 tarafındaki argümanlarda haklı.

Beşiktaş'ın doğasında başarı vardır 3. lük başarısızlıktır tarafı da haklı , Beşiktaş zaten 5 senede bir şampiyon oluyor bari adam gibi bir yapılanma kuralım diyen de haklı.

Sorun bunun sebepleri tartışılırken sorunların kaynağının mutlak olduğunun zannedilmesi.

Sorun Dany , TFF, Hakemler , Biliç , Önder Özen , yönetim , Fikret Orman , Oyuncular , Taraftar , Stadsızlık , Yıldırım Demirören vsvsvs

Bunların içinden bir tanesini ayırıp diğerlerini es geçerek hiç bir şeyi çözemezsiniz.

Tıpkı Türkiye'nin en büyük basketbol kulübünden bugünlerin sıradan takımına dönen Efes gibi.

Süreklü sorunu koçlarda arayan bir hastalıklı yapı , değişmeyen yönetim zihniyeti ve sürekli erezyona uğrayan bir kalite standartı.

Beşiktaş bir Efes olmak istemiyorsa artık , sorunu sadece tek bir değişkene indirgemeden çözüm bulmalı , bulmalıyız ..


Ovunc cok guzel yazmissin. Daha onceki bir post'ta da elestirinin oneminden, ve bizdeki elestirinin ya korumaci, ya da oldurmeci eksende tikanmasindan bahsetmistim. Tam da bu noktadayiz.

Fikret Orman cok basarili bir yonetici degil. Olusturdugu yonetim kurulu kotu (ha, daha iyisi ortaya cikmiyor, kimse elini tasin altina koymuyor, bunu da unutmamali). Iletisimsel anlamda, en baslarda cok buyuk hatalar yapti. Yonetim Kurulu'nda agzi olanin konusmasini daha erken bitirmeliydi.

Bunun yanisira, senelerce Demiroren tarafindan "hee yapiyo'z, ahanda maketi bak!"tan ote gecmeyen stadi yapmaya basladi. Rantcilari elimine etme yolunda adimlar atti. Bu artisi.

Transfer konusunda yanlislar yapildi, bu cok net. "Kusursuz" bir transfer politikasi imkansiz, bu da cok net, merak eden GS'ye baksin. Transferde donen isleri cikip ya Ozen, ya Orman anlatacak, bu konuda yazin degerlendirme yapilmasi sart.

Oyuncu kadrosu yonetimi konusunda sinifta kaldi bu heyet. Oyunculara fazla mi guvendiler, isin icinde bilmedigimiz dinamikler mi var (gittigi takimda 10 mac durunca cani sikilan Sergen Yalcin'in ismi sirkule etmeye baslamisti sene ortasinda, unutmamak lazim) onu bilemiyorum. Oyuncular disipline degil. Bu konuda muhakkak onlem alinmali. Sen 3 tane dunya yildizi alsan da bu disiplinsizligin onune gecemezsen is yapamazsin.

Bu sene tribundeki taraftardan ekseriyetle tiksindim, alinmaca gucenmece olmasin. Icraatleri ortada. Kuarejmaci guruh defolsun gitsin artik, nasil giderse gitsin ses etmeyecegim.

Besiktas'in sorunlari cok. Degerlendirmeyi yaparken "sorunlarin ne kadari cozuldu?" degil, "sorunlarin ne kadari cozulebilecek bir yapilanma var?" diye sormaliyiz. Yoksa gelen gideni aratir gene. Ben bu heyete ve baskana (yonetime degil) 1 sene daha kredi veririm gonul rahatligi ile. Cunku vermek zorundayiz gibi hissediyorum.

Fakat su bir gercek: Besiktas'in SL'den onemli bir hedefi varsa, o da stad. Stad isine capanoglu sokulmadan bitirelim once bir.

barisumu7 dedi ki...

Arkadaşlar benim önceliğim, eşiğim,kritik noktam 3. yıldız. Bir şekilde 2 sene üst üste şampiyon olup 3. yıldızı almadan sadece onun bunun değişmesiyle bir şey yapamayız diye düşünüyorum.

Sahada risk almamız lazım ama daha korunaklı ve bütünleyici bir risk. Yapmamız gereken iyi ve kaliteli bir TAKIM kurmak. Dortmund olabilmemize temiz 5 sene var bence. Ama Atletico olabilir miyiz? Olabiliriz. Ama sadece Türkiye Ligi şampiyonluğu için. Avrupa şu an hayal veya çokça şans. Yoksa onların kadrosu hep kaliteli ve cepleri de her zaman doluydu.
Onların Barça ve Realle arasındaki uçurum bizde yok. Üst üste 4-5 sene şampiyon olduk mu aynıyız. Zaten formayı assak 3. oluyoruz. Umudum bu açıdan. Bu lige bazı şeyleri doğru yaparsan şampiyonluk çok zor değil.

Takıma gelecek olursak; Bilic ve Özen'in önümüzdeki sene sonuna kadar arkasındayım. Ondan sonrasına bozuşuruz.

Futbolcularda da; Tolga,Motta,Franco,Töre,Atiba(Oğuzhan) mevcut kadromuzda ilk 11'i hak edenler bence. (Garanti demiyorum. Bir ikisinin yerine iyisi çıkarsa kulübe de zenginleşir, rekabette artar.)

Tolga zaten malumunuz tartışmam bile yıllar sonra kalede içim rahat.

Motta önünde iyi bir kanat oyuncusuyla kalitesini daha fazla yansıtacaktır. Tek eksiği kolay kart görmesi.

Franco'nun hamuru sağlam ve onu oynatıp riske etmeye değer.

Töre'de kaliteli oyuncularla daha da fark yaratabilecek bir oyuncu ve bu tarz bir futbolcunun Türk statüsünde pek benzeri yok.

Atiba'da büyük kulüp ağırlığını bilen ve etrafındakilere göre kaliteyi daha da artıran cinslerden.

Gelelim Oğuzhan parantezine. Takımın en kritik oyuncusu şu an benim nazarımda. Ben hoca olsaydım onu maça göre seçerdim ve 2 kulvarı öyle götürürdüm. Misal tecrübe aradığımda Atiba'yı, hücum aradığımda Ogi'yi kullanırdım. Hem yedek kulübemizin kaliteli olması artık önümüzdeki sene FARZ. Büyük kulüpte herkes o koltukta oturabilme ihtimaline alışacak. Böyle böyle disiplin tekrar sağlanabilir takımda. Teknik kadro en çok disipline önem vermeli.

Bu senenin transfer olayına gelirsek eğer kesinlikle Diego,Danny benzeri transferlere karşıyım. Daha doğrusu o mevkide karşıyım. Artık önümüzdeki seneden başlayarak Mami'ye formayı verip onu o bölgede riske etmeli ve şans tanımalıyız.
1-2-3 kaliteli futbolcu transferinden ilkini bence tam vasıflı orta saha olarak kullanmalıyız. Xabi Alonso tarzı. Mami arkasını rahat hissedecek ve serbest oyuncu tarzı takılacak. Kimlere tanındı bu fırsat ve çatır çatır harcadılar takımı. Bırakalım da biraz da o harcasın harcayacaksa.

Diğer hakkımızı kaliteli bir kanat forvet veya kanat ağırlığı olan bir orta saha olarak kullanmalıyız gibi. Forvetimizi genç bir Kolombiyalı veya Brezilyalı'dan kullanma taraftarıyım. Bir zamanların Nobre'sini veya Bobo'sunu yaratabilmek için. Ki bunları yaratmak çokta zor değil. Yeter ki onlara top getirip kaleye attırıp,yuvarlatacak oyuncularımız olsun.

3. ve son ağırbaşımızsa kesinlikle stoper olmalı. Ben İtalyan olsun isterim. İtalya'da oynaması da yeterli olabilir. Hem ligimize uygun. Hem de kendi karakterine uygun.

Sağ bekte yerli taraftarıyım. Hatta mevcutsa alt yapı. Türkiye'de sol bek az muhabbeti hep vardı ona eyvallah ama sağ bek bulunmaz hint kumaşı değil kesinlikle. Ama benim fikirlerim dışında bir politika izlersek benim sağ beke Bogdan Butko diye bir adayım var Shakhtar'da orası da ayrı.

Benim düşüncelerim bunlar kardeşlerim. Her şey BEŞİKTAŞ için.

theotheo dedi ki...

1.transfer fenerbahçeden caner erkin. yılda 4 milyon euro.
2.transfer arsenalden sagna. yılda 4 milyon euro.
3.transfer mancity den lescott yılda 2.5 milyon euro.
4.transfer ath madridden diego yılda 3.5 milyon euro.

herkese soruyorum. şu transfer yapıldığı zaman bu takım kafaya oynar mı oynamaz mı? çok net bir soru.

Unknown dedi ki...

caner erkin konusuna eyvallah, hem yerli hem genç hem de yeterince performansı yüksek. böyle bir adamın bonservisi için zaten 5-6 milyonu gözden çıkarmak zorundasın. gerçekleşirse bu transfere böyle bakmak lazım. ancak bize geldiğinde performansının düşmesi olası, çünkü fenerde oynarken kendisini pek zorlamayan hakemler, bizim yakaya geldiğinde canımızı yakacaktır.

sagna kariyerli ama arsenal bırakmak istemediğini söyledi. ancak muhtemelen oyuncunun yüksek kontratlı son transferi olacak ve parayı tercih etmesi olası. orada da ciddi rakipler olacağı aşikar (bkz monaco gibi).

lescott ve diego transferlerine sıcak bakmıyorum. diego tarzı adamlar istanbul'un gece yaşantısına kapılmaya fazlasıyla müsait. bu tip adamlardan ziyade daha çok sorumluluk alabilecek, özel yaşantısına dikkat eden adamlara ihtiyacımız var. son olarak franco dışındaki diğer stoperimiz de geriden top çıkarabilen, ayağı düzgün bir adam olursa daha farklı bir takım oluruz gibi geliyor bana.. bu ligde ayağı düzgün stoperler her zaman iş yapmıştır.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

sagna'dan ziyade, yanlış bilmiyorsam sözleşmesinin bitmesine bir yıl kalmış olan Srna bizim için daha iyi bir tercih olacaktır. malumunuz donetsk ukraynadan ayrılmak istiyor, bugün bağımsızlıklarını da ilan ettiler. olaylar orada iyice karışmak üzere, uefa yakında olaya müdahil olacaktır. hem sağ hem de sol bekte oynayabilen ve biliç'in yakınen tanıdığı Srna takım adına daha pozitif olur gibi.. afrikalı oyuncular her daim sıkıntılıdır.

theotheo dedi ki...

hacı 4 oyuncu saydım fazla değil. koskoca beşiktaşın bu 4 oyuncuyu alacak gücü yoksa gitsin çay demlesin. dany sezer fln alsın. antalyanın 500 bin verdiği atibayı gitsin 1 kağıda alsın. olay o çünkü.

şurda cl ye gidip cebine koyucaktın parayı iş biticekti. stad fln derken önümüzdeki sene zaten cl yapardn.

gelecek sene şampiyonluk diyosa bu 4 oyuncu alınacak. yabancılardan hepsi gitmeli. almeida da dahil. yerine çok kaliteli bir forvet aldığın zaman iş biter. tranbzondan olcanı da holosko sivok pektemek fln verip alsan. işi bitir işte. elinde bu kadar çöp var bunları başka türlü satamazsın.

theotheo dedi ki...

gidecek yabancılar.

sivok
escude
dany
motta
jones
fernandes
holosko
almeida

yedek yabancılar

franco
atiba

yukardaki listeye itiraz eden yoktur heralde.

gidecek türkler
toraman
süzen
kurtuluş
boral(şerefsiz)
sezer
pektemek
kurumuş

beşiktaş takımını kuruyorum

tolga

sagna-lescott-transfer-caner

veli-transfer

töre-diego-olcay

transfer

şampiyonluk hedefini koyucaksan gelecek sene kadro bu olacak. olmazsa yine ağlarsın çok net. NOKTA.

Armagan dedi ki...

Son 10 yılın 33. hafta puanları:(yakından uzağa)
58,54,53,64*,68*,70*,61,51,68*,62*(daha iyi olanları * la işaretledim)Son 4 yılın en iyi puanı alınmış.Ben bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum.Gelecek yıl sınırımız yine kendimiz olmalı ve bunun üstüne çıkılmalı!(70-80 bandı şampiyonluğa giden yol günümüz liginde)(hala şl ligine direkt gitme şansımız var,ben oranı %30 olarak görüyorum ki sırf bunun için bile takımı tebrik etmek gerekir...)

Önem sırasına göre transfer gereken mevkileri yeniden yazıyorum: Sağ bek/sol açık/forvet/sağ açık/ofansif orta.Bu 5li den 3ü de yabancı olabiliyor.(motta-pedro-atiba üçlüsü ideal 11de oynadığında yani)
Fernandes,Dany gibi adamlar ilk sırada gönderilmesi gerekenler... (kale,savunmanın 3lüsü,ön libero gibi yerler oturdu bence...32 gol yenmiş/33 maçta en iyi 2. konumdayız bu alanda..Cenk/Tolga,İsmail/motta pedro/ersan/escude/yanına kiralık oyuncu sağ bek/belki serdar, ön liberoda atiba/veli/jones/necip gayet yerinde bir kadro,yani çok iyi değil ama doyurucu,ki yıl içinde kaleye etkili top gelmeyen maçlar oldu)
öndeki dörtlü ise (oğuzhan dışında) en fazla yedek olmalı (almedia/olcay/töre/oğuzhan... 5. en çok gol atan takım 52 gol)..cenk tosun iyi bir tercih olabilir bu anlamda,kanımca almedia yerine top kabiliyeti yüksek bir oyuncu alınmalı.

Stat yetişirse,taraftar adamakıllı destek verirse,yönetim adamların dövülmesine izin vermezse,her küçük düşüşte şu gitsin bu gitsin diyen adamlar olmazsa,80den sonra heyecan yapmayan takım olursa ama her şeyden önemlisi 1 atınca 2.yi 3. bulan oyunculara sahip olunursa...neden olmasın?

can dedi ki...

Guzel muhabbet donmus.

theotheo dedi ki...

@can

yukarda yaptığım listeye itiraz eden olabilir mi hacı? bu takım şampiyonluğa oynamak istiyosa önce defansını toparlıcak.

sagna-lescott-transfer-caner

sen şu defansı koy. bi 10 numara bir forvet al. bu işi zaten rahat rahat götürürsün. oyuncular belli herşey belli. 15 tane yalan transfer yapıcağına 4 5 tane adam akıllı transfer yap. bu takım şampiyon olsun. çok net bişey. şu takım namağlup gider ya. şu takım fb yi gs yi gider yener.

beşiktaşı öyle bi hale getirdiler ki. beşiktaş asla gs ve fb yi yenemez beşiktaşın geldiği hal bu. 2 kez yenilmişin gs ye sonra niye geçemedim yok konya maçında puan alsaydım falan filan. ulan rakibin seni 2 kez yenmiş biz burda bas bas bağırmadık mı yenemediğin takımın üstüne çıkmak kadar mantık dışı birşey olabilir mi? herif seni içerde dışarda tokatlamış.

beşiktaş ya kendine çeki düzen vericek ya da bundan sonrası trabzonsporluk çok net söylüyorum. eğer beşiktaş ağırlığına yakışır transferler yapmazsa sonu trabzonspor olur. 19 19 13 son yıllarda oynadığın bütün derbilerde ezilmişsin. hala tantana yı bırakın.

yilmaz dedi ki...

1 senedir lescott muhabbeti dönüyor, nedir bu arkadaşın olayı anlamadım ben. beşiktaş defansının ne kadar zaafı varsa bu adamda da var. anlamıyorum neden bir anda bu kadar putlaştırıldı?

ayrıca bizim sorunumuz fark yaratacak mevkilerde. Bir stoper ne kadar fazla fark yaratabilir? önde top tutamayıp, aradaki farkı 2'ye 3'e çıkaramazsanız en iyi stoperler de sizde olsa şişirilen bir top karambolden giriverir kalenize. Ki böyle kaç gol yedik, kaç puan kaybettik bu sene?

dominic molise dedi ki...

tolga

sener, franco, ersan, motta

veli, holmen

tore, hunt, aydin

gomis


al sana kadro


sener, 2 milyon euro
aydin, 1 milyon imza bedeli
gomis, hunt 4 milyon imza bedeli
holmen, 1 milyon euro
tore, 5 milyon.
motta, 2 milyon


sadrazam dedi ki...

Önümüzdeki sene de çift kazma(ön libero) oynayacaksak ki öyle görünüyor Fit durumda 1 yerli stoper takviyesi yeterli olur bence.
Pedro-Ersan-Yeli transfer-Alt yapı

Basında ismi geçen olcan ve caner'in oynadığı mevki;
Olcay - Milli
ismail - Milli
Motta
Kerim - fasulyeden milli

Bu iki oyuncunun aynı anda transferi son derece gereksiz.

Gelelim sağ kanada;
Eldekiler; serdar, holoşko, gökhan. Töreyi de transfer olarak kabul edersek en fazla parayı bu mevkiye harcamak gerekli. Sevimli hayaletle bu sene sonu vedalaşılacağı düşünülürse, en az 2 üst seviye transfer gerekli.

10 numara için en az 2-3 sene yüksek verim alabileceğimiz, ozi ile değişebilecek, 2-3 milyon maliyetli BATTALA sezon ortası bağıra bağıra gitti. Ama olsun hızlı bir stoperimiz oldu!!

Unknown dedi ki...

sezon başından beri hor görüldüler, küçümsendiler, galibiyetleri yok sayıldı, ikinci yarı 13/15 yaptılar ki alınan iki mağlubiyette şanssızcaydı.. bazen bala göte de kazandılar ama tek gerçek var; gaaassaraya yuvasında koyunca tadından yenmiyo...


alooo ergiiiinnn LOFTON aroyyo!

Coolio dedi ki...

@theotheo

polemiğe girmeyim diyorum ama tutatamadım kendimi. Arkadaşım şu 4 oyuncuyu (Caner, Diego, Sagna, Lescott) alsak şampiyonluğa oynamazmıyız diyorsun. Eyvallah. Ama sonra yaptığın kadroda o 4 yeni oyuncunun yanında Töre dahil 4 transfer daha yazıyorsun. Yani 8 transfer istiyorsun. Yıldız dışında transfer istemeyen biri olduğun için diğer 4 adamında maliyetleri aşağı yukarı sağlam tutar. O seviyede 8 tane transfer yapacak parayı GS,FB birleşse bulamaz. Sadece konuşmak için konuşuyorsun. Sergen üst üste 4 maç kazandı diye Sergen gelsin diyen bir adamsın zaten.

O sezonu yaşamadığını farzet. Q7+Simao+Guti+Fernandes+Almeida gelicek takıma deseler şahane takım olur demezmiydin? Derdin. Ama olmadı işte. çünkü Türkiye'nin dinamikleri farklı. Hakemler farklı, senin adamlarını sahada öldürseler faul çalmıyor, yöenticeler farklı, oyuncuları şımartıyorlar, saha dışını yöenetemiyorlar, gelen oyuncu bile değişip geliyor o kadar parayı aldığı için. Demekki yıldız almakla bitmiyor. Eğer olurda başarısız olursan o kadar para iflasına neden oluyor.

Herkes ister kaliteli futbolcuları ama bunun için para lazım veya fon yaratıcak yönetici lazım. Paralı yöneticiler geldide seçimlere bizmi sokmadık? Tek yaptığın ne yapılıyorsa tersini yazmak. Ver parasını al adamı mantığını işletebilmek için paran olmalı. Ben yönetimi tam gaz savunmuyorum, elbette hataları var ama senin dediğin yöntem uygulanabilir değil..

Emrah dedi ki...

Son 14 yılın ortalamasına göre şampiyon olmak için ortalama 77 puan toplamak, 72 gol atmak ve 30'dan fazla gol yememek gerekiyor. Bizim oyuncuları alt alta yazınca, kendilerini çok fazla aşsalar da 72 golü atacak adam bulamıyorsun. Bence en büyük sorunumuz bu. Ligde en az 15-20 gol atacak bir forvete, en az 10-12 gol atacak bir ofansif orta sahaya ve sırf duran toplardan yılda toplam 10 gol atacabilecek bir stoper ikilisine ihtiyacımız var. Parasını ver ve oyuncuya al demek kolay ama kulübün mali tablolarını ve durumunu ayrıntılı olarak incelemiş biri olarak yüksek bonservis bedelleri vererek oyuncu almamıza imkan olmadığını söyleyebilirim. Zaten transfermarkt'tan tüm veriler herkese açık. Yılda 15-20 gol atmış bir oyuncu alayım dediğin zaman zaten en az 10-15 milyon euro bonservis ücretini gözden çıkarman lazım, o kadar para eden adam da zaten Beşiktaş'a gelmek istemiyor maalesef. Şu anda en mantıklı tercih Gomis görünüyor. Onun da Almeida'dan farkı zamanında (2009'daki tek transferinde) 13 milyon euro bonservis ederinin olması ve devamlılığının çok daha fazla olması (son 3 yılda sezon başına ortalama 50 maça çıkmış, 22 gol ve 5 asist yapmış). Son 3 yıl maç başına gol ortalamasına baktığında ise Almeida'nın 0,41, Gomis'in ise 0,44 ortalaması olduğu görülüyor. Kısaca Gomis daha fazla maç oynayacağı için 20 gol barajını aşacaktır. Fransa liginden gelen adamın Türkiye'de geçmiş ortalamalarının da üzerine çıkması olasılığı yüksek. Bir tane çok üst düzey, fark yaratacak sağ bek lazım. Fark yaratmaktan kasıt yılda en az 2-3 gol, 5-6 asist ortalaması olan bir adamdır bana göre. (Shaktar'dan Srna'nın geçen yıl sırf ligde 6 gol, 12 asisti var örneğin) Trabzonspor'dan da Olcan alınabilirse muhteşem olur. Veli Kavlak her yıl üzerine koyuyor. Son haftalarda attığı şutların devamını getirebilirse ve biraz daha geliştirirse çok iyi bir orta sahaya dönüşecektir. Theo'ya yılda 10 tane vasat adam alacağına, 3 tane iyi adam almak hususunda katılıyorum. Oğuzhan ve Gökhan Töre biraz daha üzerine koyarsa ve 3-4 tane çok kaliteli transfer yapılırsa takım şampiyonluğa oynayabilir önümüzdeki sene.
Seneye şu kadroyla çıksak ve herkes kendisini aşıp parantez içindeki gol sayılarına ulaşırsa 68 gole ulaşıyoruz. Yedeklerden gelecek katkılarla şampiyonluk potasına girilebilir.
--Kale--
Tolga
--Defans--
Motta(4)-Ersan(4)-Franco(4)-transfer(4)
--Orta Saha--
Olcay(10)-Oğuzhan(8)-Veli(6)-Hutchinson(4)-Töre(6)
--Forvet--
Gomis(22)

theotheo dedi ki...

@coolio

14 transfer yapmışız 100 küsür milyon tl taahhüt var bunun arkasında sen bunun hesabını yapıyor musun? aldığın bütün oyuncuları tek kuruşa satamazsın. sadece bu sezon 14 oyuncu ondan önceki sezon bir o kadar daha.

caner
diego
sagna
lescott.

sadece 4 oyuncu al ya. ne kadar fark olucak aldığın 14 oyuncuyla arasındaki maliyeti caner dediğin adam 25 yaşında al oynat 3 sene sonra 15 e sat.

bu iş bitiricilikle alakalı bişey. ben diyorum ki. ben şu halimle beşiktaşa koordinatör olsam. giderim uğur boralı alırım atibayı alırım falan. bunları bende yaparım hacı anlamadığın şey o senin. ama gidip sagnayı ayarlayamam. diegoyu yapamam. asıl yönetici dediğin adam bunu yapacak. adam gibi sneijder i aldı. adam zaten attığı 2 golle maliyetini çıkarttı. hiç oynamadı diyelim. şampiyonlar liginde üst tur. bu sene de şampiyonlar ligi bileti. al bak bakalım sneijderin maliyeti ne kadarmış.

biraz hesap yapın öyle konuşun boş konuşmak alışkanlığınız olmuş.

Barreto dedi ki...

Bence sağlam bir upgrade ihtiyacı var; asgari ihtiyaçlar çerçevesinde 24 kişilik kadro böyle olmalı. Fernandes ve Almeida'nın ayrılması başlıbaşına bir upgrade zaten.

Kaleci:Tolga, Cenk

Sağbek: Transfer(Yerli)/Transfer(Yabancı)

Stoperler: Pedro, Sivok, Ersan, Transfer(Yabancı), Transfer(Yerli)

Solbek: Motta/İsmail

Önliberolar: Necip, Veli, Atiba, Transfer(Yerli veya Yabancı)

Merkez ortasaha ve forvet arkası: Oğuzhan, Transfer (Yabancı)

Açıklar: Töre, Kerim, Olcay, Transfer(Yerli)

Forvet: Cenk, Pektemek, Transfer (Yabancı)

Bu durumda Holosko, Sezer, Toraman, Ömer, Serdar, Jones, Almeida, Fernandes, Uğur vs ayrılacak. Muhammed kiralanmalı.
En fazla 8 oyuncuya ihtiyaç var. Theo nun dediği gibi 4 klas adamı alırsak, bence Caner yerine Gomis veya benzeri olmalı, 4 milyonluk Caner sürekli magazin sayfalarını doldurur. Ama Cenk Tosun’un 2001-02 model İlhan Mansız gibi oynayacağını (keşke) garanti ediyorsanız Gomis’e gerek yok.
İsmi basında geçen veya benim önerebileceğim tipteki alternatifler,
Klas bir yabancı sağbek(de silvestri), yerli bir yedek sağbek(Şener),
Klas bir yabancı stoper(Lescott), İdare eder bir yerli stoper(İshak),
Ortasaha rotasyonu için yerli veya yabancı merkez oyuncusu(Jimmydurmaz),
Rotasyon için kanat oyuncusu (Sefa veya Olcan)
Takıma sınıf atlatacak bir forvet arkası yabancı, (Diego veya V. der Vaart)
Ve yabancı golcü. (Gomis)
Bence üç adam çok kaliteli olmalı Golcü, forvet arkası ve sağbek. (Motta gönderilip daha iyi bir solbek alınıp açık veya merkez oyuncusundan birinden vazgeçilebilir.) Stoper için Lescott değilde kirli işleri yapacak çok sert bir adam bulsak daha iyi olur.
Töre’nin bonservisi, 1-2 oyuncunun takaslı alınması, 2-3 oyuncunun bonservissiz alınması düşünülünce, 1-2 oyuncu kiralansa bile en az 15 milyon avro daha harcamak lazım tabi. 8 transfer yüksek bir sayı ama malesef gerekli. yarısı tutarsa seneye 4-5 transfer, onunda yarısı tutarsa öbür sene 3 transfer şeklinde devam edebiliriz. 2013-14 sezonu transfer fiyaskolarının sonucu bu. Kadroda zayıf mevkiler çok.

Coolio dedi ki...

"asıl yönetici dediğin adam bunu yapacak" diyorsun da sence bu çok mu zor? adamların Türkiye'deki temsilcileri zaten kulübün kapısında yatıyorlar. Uçuk paralar verince tabiki gelecekler, bu bir yöneticilik meziyetimi zannediyorsun? Ahmet Kavalcı Diego'nun menejerine gidip yıllık 6 milyon veriyoruz dese Diego gelmezmi zannediyorsun? Olay o kadar gelirin olmadan taahütte bulunmaksa bunu zaten Y.D yaptı ve kapıya kilit vurduk. Şu anki yönetimin bunu yapmamasının tek nedeni adamlar kulübün geleceğini düşünüyor. Olmayan parayı yıldız müsvettelerine saçmıyor. O adamları getirmenin yöneticilik başarısı olduğunu düşünmen, var olamyan parayı saçmanın marifet olduğunu düşünmen gerçekten bu olaya hangi açıdan baktığını çok net gösteriyor.

Tekrar ediyorum bu yönetimin de hataları var, hemde çok. Ama yaptıkları hatalar daha öncekilerden farklı hatalar. Evet sonuçta elde var sıfır ama şu anki yönetim bence hatalarından ders çıkarabiliyor ve daha somut adımlar atıyor. Bizde bir Fenerium geliri olmadığını bildiği için o paraları harcamıyor. Gelipte şunu deme 14 tane adam alacağına o parayla 3 tane alırdın deme. Evet düşüncede güzel ama pratikte olmuyor. Çünkü o 14 tane adam 8 ayrı mevkiyi dolduruyor. Her hafta 3 sakat, 6 ayda bir 2 yaralı veren bir takım için o 14 adamın bir anlamı oluyor. Ayrıca yönetim ve Özen ders çıkardıkları için bir sonraki transfer döneminde o sayı 10'a inecek, sonra daha da inecek. Sadece bir sene daha sabır lazım. Önümüzdeki sene sonunda hala bir ışık yoktur o zaman Bilic ve Özene güle güle dersin. Yöenetimin ise 1 sene daha kredisi vardır stad nedeniyle.

du, levande dedi ki...

@theotheo

adam saydığın 4 transfere karşı bi şey demiyo ki. sorun o 4 transferden sonra kurduğun kadroya 4 transfer daha eklemen. yani bütçe zorlanarak o 4 transfer yapılabilir evet ki lescott dışında diğerlerinin o maliyetlere alınmasını ben de desteklerim ama onların üstüne yapılacak 4 tane daha sağlam transferi ekonomik olarak kaldırabilmemiz mümkün değil.

bence şu an için en önemli ihtiyaçlar sağlam bi sağ bek, oğuzhan'ın yerine daha skorer bi oyuncu, oğuzhan'ı da merkeze çekip maçına göre atiba ve veli'le değişmeli oynatma fikri gayet mantıklı, bir de santrofor. bunların dışında gökhan'ın bonservisi kesinlikle alınmalı ve kerim frei'dan da faydalanmaya başlamalı artık biliç. devamlılığı olan iyi bi santrofor, olcay'ın kilitlendiği zamanlarda alternatifi olabilecek bi cenk tosun, skorer bi hücumcu orta saha, gökhan töre, kerim frei, mustafa ve ömer ile hücum gücümüz yeterli gözüküyor gözüme. merkez orta sahada da dediğim gibi bu sezon sıkça yaşadığımız kilitlenen maçlarda oğuzhan'ı kullanmak da hücum gücünü çok etkileyecektir. savunma güvenliğini daha ön plana koymak gereken maçlarda oğuzhan yerine atiba koyulabilir. defansif olarak da yine veli ve atiba birbirlerinin gayet yeterli alternatifleri olurlar. defans hattında da pedro ve ersan'ın gayet yeterli olduğunu birlikte oynadıkları maçlarda gördük bence. sivok kalacaksa ikisinin alternatifi olur ve bir tane de maliyeti yüksek olmayan yerli bir stoper almak gerek. sağ beke kaliteli bi yabancı, sol beke motta'nın bonservisi veya bir sene daha kiralama yöntemi, necip, ismail yeterli.

buna göre serdar, escude, dany, gökhan süzen, ibrahim toraman, sezer öztürk, fernandes, almeida, holosko ve jones'a takımda yer yok gibi görünüyor. aslında jones önemli de bi oyuncu ama atiba, veli varken ve oğuzhan, atiba, veli üçlüsünden birisi dışarda kalacakken çok gerekli durmuyor. yine de sağ bek, pedro, sivok, motta, atiba, ofansif orta saha ve santrofordan sonraki 8. yabancı hakkı için kalabilir.

yani özet olarak bence transfer bütçesi sağ bek + yerli stoper + motta'nın bonservisi (bir sene daha kiralamayı kabul ederlerse gerek kalmaz) + ofansif orta saha ve santrofora harcanmalı.

Köfteci dedi ki...

'Asıl mesele' sözüyle başlayan cümlelerden kurtulmalıyız önce. Herkese göre bir 'asıl mesele' olmamalı. Bu takımın veya bu kulübün asıl meselesi nedir, bunun üzerinden gitmeliyiz; daha doğrusu yönetim bunun üzerine kafa yorup bu meseleyi tesbit etmeli. Bu mesele gelirleri artırmak mıdır, taraftar profilini değiştirmek midir, tesisleşmek midir, oturmuş bir iskelet üzerine yıldız oyuncular serpiştirmek midir, gelecek vâdeden yerlilere yönelmek midir, her sene yaşanan hayal kırıklığından sonra teknik 'winner' teknik adam arayışına çıkmak mıdır, nedir? Bence Önder Özen'in bu 'mesele'nin ne olduğu konusunda bir fikri var. Ve artık Beşiktaş günlük çözüm arayışlarından usandı.

theotheo dedi ki...

@köfteci

evet önder özen'in kesin bir fikri var ben sana söylim ne fikirde olduğunu.

fernandes takımın yıldızı küstürüldü. 14 tane transfer yapıldı bunların sadece 1 tanesi yararlı olabildi o da tolga. portekiz milli takım forveti, 200 300 bin euro için gidecek. ve bu muabbet yarım sezondur döndüğü için oynayamıyor.

önder özen'in fikri bu. bu fikirdeyseniz devam edin.

sagna, lescott, diego, caner gibi oyuncular yerine kurtuluş, oğuzhan, motta gibi oyuncular tercih etmek istiyorsanız buyrun.

bu takımın parasını boşa harcayanlar gidecek. bu kadar basit. fikret orman bir denge kurmak istedi ve bu adamı getirdi ama tutmadı. proje iyiydi ama tutmadı gidecek. 1 sezon geçti rekor puan kaybeden gs ye 2 defa yenilip, altında kalıyosun bitti. artık yok. başarısızlığın prim yaptığı tek yer bizim ülkemiz cidden. ama yok bundan sonra beşiktaş bu tip ntv fener kuklalarının eline kalmamalı.

theotheo dedi ki...

@köfteci

evet önder özen'in kesin bir fikri var ben sana söylim ne fikirde olduğunu.

fernandes takımın yıldızı küstürüldü. 14 tane transfer yapıldı bunların sadece 1 tanesi yararlı olabildi o da tolga. portekiz milli takım forveti, 200 300 bin euro için gidecek. ve bu muabbet yarım sezondur döndüğü için oynayamıyor.

önder özen'in fikri bu. bu fikirdeyseniz devam edin.

sagna, lescott, diego, caner gibi oyuncular yerine kurtuluş, oğuzhan, motta gibi oyuncular tercih etmek istiyorsanız buyrun.

bu takımın parasını boşa harcayanlar gidecek. bu kadar basit. fikret orman bir denge kurmak istedi ve bu adamı getirdi ama tutmadı. proje iyiydi ama tutmadı gidecek. 1 sezon geçti rekor puan kaybeden gs ye 2 defa yenilip, altında kalıyosun bitti. artık yok. başarısızlığın prim yaptığı tek yer bizim ülkemiz cidden. ama yok bundan sonra beşiktaş bu tip ntv fener kuklalarının eline kalmamalı.

theotheo dedi ki...

@köfteci

evet önder özen'in kesin bir fikri var ben sana söylim ne fikirde olduğunu.

fernandes takımın yıldızı küstürüldü. 14 tane transfer yapıldı bunların sadece 1 tanesi yararlı olabildi o da tolga. portekiz milli takım forveti, 200 300 bin euro için gidecek. ve bu muabbet yarım sezondur döndüğü için oynayamıyor.

önder özen'in fikri bu. bu fikirdeyseniz devam edin.

sagna, lescott, diego, caner gibi oyuncular yerine kurtuluş, oğuzhan, motta gibi oyuncular tercih etmek istiyorsanız buyrun.

bu takımın parasını boşa harcayanlar gidecek. bu kadar basit. fikret orman bir denge kurmak istedi ve bu adamı getirdi ama tutmadı. proje iyiydi ama tutmadı gidecek. 1 sezon geçti rekor puan kaybeden gs ye 2 defa yenilip, altında kalıyosun bitti. artık yok. başarısızlığın prim yaptığı tek yer bizim ülkemiz cidden. ama yok bundan sonra beşiktaş bu tip ntv fener kuklalarının eline kalmamalı.

theotheo dedi ki...

@köfteci

evet önder özen'in kesin bir fikri var ben sana söylim ne fikirde olduğunu.

fernandes takımın yıldızı küstürüldü. 14 tane transfer yapıldı bunların sadece 1 tanesi yararlı olabildi o da tolga. portekiz milli takım forveti, 200 300 bin euro için gidecek. ve bu muabbet yarım sezondur döndüğü için oynayamıyor.

önder özen'in fikri bu. bu fikirdeyseniz devam edin.

sagna, lescott, diego, caner gibi oyuncular yerine kurtuluş, oğuzhan, motta gibi oyuncular tercih etmek istiyorsanız buyrun.

bu takımın parasını boşa harcayanlar gidecek. bu kadar basit. fikret orman bir denge kurmak istedi ve bu adamı getirdi ama tutmadı. proje iyiydi ama tutmadı gidecek. 1 sezon geçti rekor puan kaybeden gs ye 2 defa yenilip, altında kalıyosun bitti. artık yok. başarısızlığın prim yaptığı tek yer bizim ülkemiz cidden. ama yok bundan sonra beşiktaş bu tip ntv fener kuklalarının eline kalmamalı.

theotheo dedi ki...

@köfteci

evet önder özen'in kesin bir fikri var ben sana söylim ne fikirde olduğunu.

fernandes takımın yıldızı küstürüldü. 14 tane transfer yapıldı bunların sadece 1 tanesi yararlı olabildi o da tolga. portekiz milli takım forveti, 200 300 bin euro için gidecek. ve bu muabbet yarım sezondur döndüğü için oynayamıyor.

önder özen'in fikri bu. bu fikirdeyseniz devam edin.

sagna, lescott, diego, caner gibi oyuncular yerine kurtuluş, oğuzhan, motta gibi oyuncular tercih etmek istiyorsanız buyrun.

bu takımın parasını boşa harcayanlar gidecek. bu kadar basit. fikret orman bir denge kurmak istedi ve bu adamı getirdi ama tutmadı. proje iyiydi ama tutmadı gidecek. 1 sezon geçti rekor puan kaybeden gs ye 2 defa yenilip, altında kalıyosun bitti. artık yok. başarısızlığın prim yaptığı tek yer bizim ülkemiz cidden. ama yok bundan sonra beşiktaş bu tip ntv fener kuklalarının eline kalmamalı.

theotheo dedi ki...

@köfteci

evet önder özen'in kesin bir fikri var ben sana söylim ne fikirde olduğunu.

fernandes takımın yıldızı küstürüldü. 14 tane transfer yapıldı bunların sadece 1 tanesi yararlı olabildi o da tolga. portekiz milli takım forveti, 200 300 bin euro için gidecek. ve bu muabbet yarım sezondur döndüğü için oynayamıyor.

önder özen'in fikri bu. bu fikirdeyseniz devam edin.

sagna, lescott, diego, caner gibi oyuncular yerine kurtuluş, oğuzhan, motta gibi oyuncular tercih etmek istiyorsanız buyrun.

bu takımın parasını boşa harcayanlar gidecek. bu kadar basit. fikret orman bir denge kurmak istedi ve bu adamı getirdi ama tutmadı. proje iyiydi ama tutmadı gidecek. 1 sezon geçti rekor puan kaybeden gs ye 2 defa yenilip, altında kalıyosun bitti. artık yok. başarısızlığın prim yaptığı tek yer bizim ülkemiz cidden. ama yok bundan sonra beşiktaş bu tip ntv fener kuklalarının eline kalmamalı.

Köfteci dedi ki...

Ben sadece bir plana ihtiyacımız olduğunu ve bu plana sadık kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Bir bina inşa etmek istiyoruz, ama beğenmediğimiz en ufak detayda temeline kadar yıkmaya kalkıyoruz. Bu yüzden bir türlü ilerleyemiyoruz. Hoş bugüne kadar taş üstüne taş koymaya niyetlenen pek olmadığı için bizlerin de bu kadar farklı düşüncelere sahip olmamız normal. Çoğumuz kısa sürede yapılacak büyük hamlelerle sonuca gidileceğini düşünüyoruz, sadece taraftar olarak değil millet olarak da böyleyiz malesef. Önemli olanın kişiler değil kurum olduğu, Önder Özen yerine Şebnem Dönmez gelse de kulüp politikasının değişmeyeceği bir sistem tesis etmemiz gerekiyor. Önder Özen'in bir fikri var dedim ama doğrudur, yanlıştır demedim dikkat ederseniz. Bir fikri var evet ama icraata dönüşmedi, ve fikirleri değil icraatleri yargılamalı ve ona göre fikir sahibi olmalıyız bence.

onderizo dedi ki...

@theo
Ya hepsine tamam da bu ''takımın yıldızını küstürdü'' argümanı nedir.Önder Özen Fernandese yamuk mu yapmış sevgilisine mi yürümüş son sigarasını mı çalmış ? Ne yapmış da küstürmiş yani.Fernandes ''küstürüldüğü'' zaman takımın yıldızı sıfatını hakediyor muydu ? İlk yarıyı hatırlayın üst üste Fenerbahçe-Sivas-Kasımpaşa maçlarında en çok küfür ettiğimiz adam Fernandes değil miydi ?


Bunun dışında sadece Caner fikrine katılıyorum o da 4m Euro değil 3m'yi kabul edecektir Diegoya verilecek para Canere verilsin.Eğer Caner işi olursa tüm planlama değişir Motta gider onun kontejanı başka bir yere harcanır

Benim şahsi fikrimse transfer önceliğimiz;
1)Sağ Bek:Tercihen Srna ama buraya yabancı hakkımız kalır mı bilmiyorum haberlerde Sefa diyorlar
2)Forvet:Gündemdekilerin hiçbiri aradığımız adam değil bence ne Eto'o ne Gomis asıl para harcanması gereken mevki burası olabilir Demba Ba işimizi çok görür olur mu bilmem
3)Ofansif Ortasaha:Yukarda @du levande'nin dediği gibi veli-oğuzhan-atiba üçlüsünün ikisini kullanmak bana çok mantıklı geliyor bu ikilinin önündeki 3. adamın skor katkısı çok önemli ben nedense Diegoya güvenemiyorum Diegodansa Batalla hala daha fazla katkı sağlayacak gibi geliyor
4)Stoper:O kadar da önemli mi bilmiyorum çünki 5 yabancıyla oynayacağımız 1 senede 2 yabancı stoperle oynamak öndeki kaliteyi düşürüyor nasırdan önce formunu yükselten Ersana güvenmek gerek
5)Yerli Kanat:Bitti denilen Sefa transferi sağ bekle birlikte burayı da kotarabilir ama yine de bi Olcan ya da en azından Aydın Karabulut hamlesi elimizi güçlendirir.

Bununla birlikte ilk 11'imiz

Tolga
Srna--Pedro--Ersan-Motta
Veli--Oğuzhan
Töre--Batalla--Olcay
Demba Ba

Yedekler;
Cenk
Atiba
Cenk Tosun
Sefa Yılmaz
Necip
İsmail
Şener
Yabancı Stoper

theotheo dedi ki...

@onderizo

yıldız oyuncuları yönetmek zordur. veliyi bende yönetirim. yetenekli adamın kaprisi olur bu dünyanın her yerinde böyledir. madridin başına niye ancelottiyi getiriyorlar. sebep bu. yıldız oyuncu yıldız antrenör. moyes noldu? patladı. mourinho niye büyük? bunları sorgulayın.

fernandesten tam performans alırsan, fernandes türkiyenin en iyi 3 oyuncusundan biri olur. elinde böyle bir değer var adam 500 bin euro fazla istedi diye adamın sözleşmesini uzatmayıp adamı küstürüyosun. ona vermediğin parayı gidip danye veriyorsun. böyle yöneticilik olmaz dediğimiz şey o.

caner, sagna, lescott, diego extra bir babayiğitte çıkıp bu takıma demba ba yı getirirse bu takım şampiyon olmaz mı?

caner-sagna-lescott-diego-demba ba bu 5 oyuncunun olduğu takım ne olur? bunu kendinize sorun. beşiktaşın bu 5 oyuncuyu getirecek gücü yok mu? bence var. çünkü yapılan transferlere baktığın zaman bence var. varsa bu iş böyle olmalı. az kadro öz kadro kompakt takım felsefesiyle ilerlemek yapılması gereken iş bu.

theotheo dedi ki...

@onderizo

yıldız oyuncuları yönetmek zordur. veliyi bende yönetirim. yetenekli adamın kaprisi olur bu dünyanın her yerinde böyledir. madridin başına niye ancelottiyi getiriyorlar. sebep bu. yıldız oyuncu yıldız antrenör. moyes noldu? patladı. mourinho niye büyük? bunları sorgulayın.

fernandesten tam performans alırsan, fernandes türkiyenin en iyi 3 oyuncusundan biri olur. elinde böyle bir değer var adam 500 bin euro fazla istedi diye adamın sözleşmesini uzatmayıp adamı küstürüyosun. ona vermediğin parayı gidip danye veriyorsun. böyle yöneticilik olmaz dediğimiz şey o.

caner, sagna, lescott, diego extra bir babayiğitte çıkıp bu takıma demba ba yı getirirse bu takım şampiyon olmaz mı?

caner-sagna-lescott-diego-demba ba bu 5 oyuncunun olduğu takım ne olur? bunu kendinize sorun. beşiktaşın bu 5 oyuncuyu getirecek gücü yok mu? bence var. çünkü yapılan transferlere baktığın zaman bence var. varsa bu iş böyle olmalı. az kadro öz kadro kompakt takım felsefesiyle ilerlemek yapılması gereken iş bu.

Unknown dedi ki...


kale: tolga, cenk, x.
sağbek: musa muhammed, şener öz bayraklı
stoper: pedro franco, ersan, yabancı transfer, yerli transfer ya da altyapıdan
solbek: caner erkin, ismail köybaşı
sağ ön: gökhan töre, olcan adın
sol ön: olcay şahan, kerim frei
orta saha: veli, atiba, oğuzhan, yabancı om transfer,jones
forvet: yabancı transfer, cenk tosun, pektemek, ömer şişmanoğlu

toplam 7 yabancı eder. musa muhammedle dikilitaştaki geçici görevi bitince sözleşme imzala, yabancı üç transferin maliyeti var, onlar da misal diego-gomis gibi bonservissiz iki kişi artı 3-4 milyon bonservisli bir stoper olabilir. lescott yaramaz, sonradan oyuna girdiği cl maçında arkadaşları buna topu mecbur kalmadıkça vermediler. kazma. hiçbir üstün özelliği yok. rusyadan ukraynadan bir brezilyalı kolombiyalı filan bulunur.

yerlilerden caner'in bonservisi yok, sana sağ bekte yabancı kullanma imkanı veriyor, saatli bomba motta'ya bonservis ödemeyeceksin. olcan ile gökhan töreye bonservis ödeyeceksin.

özetle, 15 milyon bonservisi olcan, töre ve yabancı stoper ya da forvete ödeyecek, yabancı stoperle forvetten birini bonservissiz alacaksın. diego zaten bonservissiz. yerli stopere de para ödemene gerek yok.

al sana 24 kişilik kadro. 68-70 puanı garanti, en kötü 2. olur.

Unknown dedi ki...

şener özbayraklı'yı unutmuşuz, bursa bonserviste bizi kanırtır. sağ bek seneye de başımızı ağrıtabilir. hayal tabi de srna filan alınabilirse, 5+2+1 senaryosunda biri tribünde olmak üzere toplam 8 yabancı olur ama biri ilk onbirde biri yedek kulübesinde sağbeke iki yabancı kontenjanı ayırmak ne kadar makul tartışılır. ama caner transferinin önemi burada öne çıkıyor. sol bek tamamen yerli ise, sağ ve sol ön tamamen yerli ise pekala sağ bekin ikisi de yabancı olabilir.

not: unknown =Deniz

Unknown dedi ki...

önder özen ile bilic'in akıbetini önümüzdeki sezon belirlemeli. takım ligde ilk ikiye girmiş ve 68 artı puan almışsa bilic;

sezon başı kampında meşhur atletik departman kerim frei, pedro franco ve oğuzhan'ın fizik kapasitesini arttırmışsa, kerim sahada 480 dakika civarı kalmış ve 2 gol 3 asist gibi bir katkı yapmışsa, oğuzhan maçların 60. dakikasında sürünmeyi bırakmışsa önder özen;

kalmalı. aksi olursa ikisi de gitmelidir.

beşiktaş asla trabzonspor olmayacak, yıllık 60 mio usd getirecek bir statla bu mümkün değil. yarısını statsız oynayacağımızı öngördüğüm gelecek sezon başarı kriteri ilk ikidir. tamamını statlı oynayacağımız 2015-2016 sezonun başarı ölçüsü ise şampiyonluktur.

Unknown dedi ki...

caner erkin ve olcan adın hamlelerinin anlamı, beşiktaş'ın kanat hücumlarından atacağı gol sayısını +10-15 yapmasıdır. gökhan töre neden çok içeri kat ediyor, arkadan bindiren bir sağ bek yok. hatta gökhan arkadan serdar'ın gelmemesine o kadar alışmış ki, serdar gerçekten geldiğinde bile topu önüne atması gerektiğini fark ettiğinde pozisyon ölmüş oluyor. olimpiyattaki gese maçında bindirdi, töreden topu aldı, ortayı yaptı, almeida arka direkte çaktı. peki bunu kaç defa yapabildik? bu anlamda srnaya bile gerek yok, musa muhammed işimizi görür. solda adam geçme yeteneği minimum olan olcay'da da benzer sorunlar var. arkadan motta bindirse bile olcay'dan ve oğuzhan'dan aldığı topları olumlu kullanma oranı düşük. yani, adam gibi sağ bek gökhan'ın verimini % 30-40; caner erkin olcay'ın verimini % 20-25; ofansif orta sahanın verimini % 10-20 arttırır. beklerden ortaya geriye yuvarlanan toplardan gol attığımızı hatırlayan var mı, misal dün akşam sağdan gelen ortaya reyes'in vurup kalecinin çıkardığı gibi. hücumcu bek ofansif ortasahaya da gol attıracak.

ön direğe hiç koşmayan almeida yerine bazen ön bazen arka direğe koşan, ara pasında buluştuğunda kaleci ile karşı karşıya bitirme yüzdesi daha yüksek bir golcü de en kötü artı 5 gol demek. gomis'in bu ligde 15+ golü garanti.

fernandes'ten verim alamadığımızı ve oğuzhan'ın fizik gücünün ve skor katkısının sınırlı olduğunu hesaba katınca, yabancı off. midfielder transferi, kendi atacağı ve attıracağı gollerle 5-10 gol arası artı yazar.

yani, beşiktaş bu hamlelerle 70 civarı golü aşar, şampiyonluk yarışını son haftalara kadar sürdürür.

saygılarımla

theotheo dedi ki...

tolga

sagna-ersan-lescott-caner

veli-atiba

töre-diego-olcay

ba

şu kadro bence şampiyonluğa oynar.

Emrah dedi ki...

Caner'in gelmesi bize epey sınıf atlatır. Keşke gelse ama ben imkansıza yakın görüyorum o transferi. Olcan da müthiş yararlı ve skora katkısı olan bir oyuncu, keşke gelse ama sözleşmesi devam ediyor. Gelmesi çok zor. Trabzon'lu olan Mustafa Pektemek ile takasla falan belki bir ihtimal gelirse çok iş yapar. Sırf Caner ve Olcan'ın takıma katılması durumunda Almeida'nın yerine alınacak Gomis ve kaliteli bir sağ bek bizi şampiyonluk yarışının içinde tutmaya yeter. Bu arada Almeida(2,5), Fernandes(2,2), Jones(1,8) ve Sivok'un(1,3) takımdan ayrılması durumunda en yüksek yıllık ücret alan oyuncumuz 1,7 milyon euro ile Cenk Tosun olacak. Bonservisi elinde olan oyuncunun pazarlık gücü yüksek oluyor:)

du, levande dedi ki...

jones çok alıyomuş ya. +4 veya +3 için fazla lüks. gerçi sezon başı kampını takımla geçirmiş bi jones veli'den de atiba'dan da fazla fark yaratır gibi de geliyo bi yandan. atiba'da yeteri kadar olmayan sertlik ve veli'de yeteri kadar olmayan pozisyon bilgisi schalke'den bildiğimiz jones'ta mevcut. öyle olsa mesela alınacak ofansif orta sahanın arkasında merkez orta sahaya oğuzhan gönül rahatlığıyla yazılabilir. jones gibi bi oyuncuya sahipsen hazır duruma getirmeyi de becerebilmen gerekiyo açıkçası.

onderizo dedi ki...

@theo
Sen Diegoyu veya türevini getirdin Hürriyet Güçer veya Yalçın Ayhan bu adamı sindirince Özkahyası Özkaflası Çakırı buna gözyumunca ne yapacaksın.Bu ülke sana üvey evlat muamelesi yaparken sen nasıl yıldız yöneteceksin

Hadi diyelim getirdik saydığın 5 adama 4er milyon euro verdik(canerin 4 aldığı ortamda diğer 4ü daha aşşağısını kabul etmez) etti mi 20 m euro bu adamlar ortalama 3er yıllık sözleşme imzaladı 60m euro senin tabirlerinle 200 trilyon

Sen Beşiktaşın 200 trilyonu 24 oyuncusunun sadece 5ine taahüt edebileceğini mi sanıyorsun ? Edebilse 1.5 fazla verir Ronaldinhoyu alır.500 bin fazla verir Lescottu alırdı Dannyi daha beğendiğimizden değil yani

Hadi Beşiktaş o paraları taahüt etti başarının garantisi var mı bu paraları taahüt ettikten sonra şampiyon olamazsan öldün
Sana 5. olduğumuz senenin kadrosundan birkaç isim sayayım istersen
Rüştü-Cenk-Hilbert-Ferrari-Sivok-Toraman-Ersan-İsmail-Aurelio-Ernst-Fernandes-Guti-Simao-Quaresma-Bobo-Almeida

Hadi diyelim Beşiktaş bu paraları taahüt etti hakemlerde tarafsız takım da lider gidiyor.Sen Sagnanın çapraz bağlarının kopmayacağının Lescottun bıçaklanmayacağının Diegonun kurşunlanmayacağının Demba Banın ayağında nasır çıkmayacağının garantisini verebiliyor musun ?

Kısaca senin söylediğin takım tabi ki bugünkinden kaliteli olur ama bir de olayın arka tarafına bakmak gerek bu kulüp bir kez daha kayyum tehlikesi yaşasın ister misin? O zaman bir Fikret Orman daha bulamayabiliriz önce sistemleşelim sonra bu transferleri sen de istersin ben de isterim.Galatasaray seneye 2 çilek 1 muz daha alsın bi de seneye şampiyon olamasın gör bakalım neler oluyor

Coolio dedi ki...

@onderizo

adama laf anlatılmıyorki. kaç tane postta senin yazdıklarının aynısını farklı kelimelerle anlatmaya çalıştım ama yok. işi sadece menejerle anlaşma sağlanmasından ibaret sanıyor. Sonra da yöneticilerin beceriksizliğine bağlıyor olayı. Kulüpte sanki gani gani para var, en iyi yöneticilerde kapıda sıra bekliyor ama genel kurul aralarındaki en kötü yönetimi seçmiş, onlarda en kötü teknik kadroyu seçmiş, onlarda en kötü oyuncuları seçmiş.

Takımlarda denge diye bir şey vardır. Sen sol bekine yıllık 4 milyon verirsen, orta sahada oynayan adam 1 milyon alıyorum diye isyan çıkartır. Bilgisayar oyunu değil bu işler.

Diego transferi de son derece yanlış. Beşiktaş'ı az çok biliyorsam , Diego transferi kesinlikle yaramaz bu takıma.

BJK4EVER dedi ki...

Su denge olayi kadar buyuk bir hikaye yok. Su denge olayi da sadece bizde isliyor herhalde.
Mesela Miami acaba denge bozulmasin diye Big Three'yi almasaydi. Veya R.Madrid Ronaldo, Bale olayindan vazgecseydi. Ronaldo'nun aldigi maas zamaninda Higuain'den 10 kat fazlaydi, ama nedense onlarda sorun cikmadi, bizde cikiyor.
Caner herhalde fazla alir arkadas. Adam acik ara ligin en iyi solbeki olmus, yerli, bonservissiz, sapina kadar hak ediyor parayi, ayni sekilde Cenk Tosun. Caner sampiyonlukta buyuk pay sahibiydi, senin yerli oyuncun seni 2. bile yapamiyor, neyin dengesinden bahsediyorsun?
Iyi oyuncunun aldigi para fazla olur arkadas, bu kadar basit. Ha, Veli ve Oguzhan az aliyor elbette, onlara zam yapilmali, o ayri konu. Ama o 1 milyona oynayan adam da Caner'in gecen sene yaptigi katkiyi bize yapsin, zamini alsin. Begenmiyorsa da defolsun gitsin.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica theotheo gecen sene soylese hak vermezdim, ama bu sene temelde hakli.

Gelecek sene takiminin CL oynama ihtimali var, stadin tamamlanacak, daha iyi sponsorluk kontratlari devreye girecek, artik seneye tam anlamiyla yarismaci olma zamani geldi.

Bence bizim rotasyon/asker oyuncularimiz FB ve GS'den onde. Futbol olarak da onlardan daha organize bir takimiz, daha fazla potansiyelimiz var.

Ancak bizim lider/demirbas oyuncularimiz onlarin oyuncularinin yarattigi farki yaratamiyor, o yuzden onlar bizim onumuzde. Ozellikle ofansif anlamda derbilerde ve sikisan maclarda kilidi acamiyoruz. O yuzden 3 tane cok saglam (Sagna ve Caner konusuna girmiyorum) demirbas, kaliteli oyuncu sart.

Sampiyonluk icin ortalama 70-75 gol atmak gerekirken biz 4-5 senedir 60 gol barajina yaklasamiyoruz. Ve gelecek sene bu takima gerekli transferleri yapmayip Gomis, Hunt, Oguzhan, Olcay ile devam edersen sittin sene yaklasamazsin.

Care gayet basit; 10 gol yerine 20 gol atacak kaliteli bir forvet, 5 gol yerine 15 gol atacak iyi bir 10 numara, 5 gol atan Pektemek yerine 10 gol atan iyi bir yedek forvet (Cenk) ve takim baski altinda oldugu zaman liderlik yapip 0'i tutturacak kaliteli bir stoper.
Yap bu 3 transferi ve sampiyonluga gercek anlamda aday ol, bu is bu kadar basit.

Ayrica bunun maliyeti de o kadar inanilmaz degil bazi arkadaslarin yazdigi gibi. Bu sene kontrati bitecek veya takimdan yuksek ihtimalle ayrilacak bazi oyuncular:

Fernandes 2.2
Almeida 2.5
Escude 0.9
Sivok 1.3
Dany (0.6 6 aylik)
Jones (0.7 6 aylik)
Holosko 1.3
Eneramo 1.2

Toplam 10.7 milyon euro.

2.5 stoper.
4 forvet arkasi.
3 forvet.
1.5 yedek kanat.
0.5 yedek yerli stoper.
0.5 yerli sagbek.

Cenk Tosun (1.7) ekledigin zaman toplamda 13.7 milyon euro. Yani sadece cop oyunculari gonderince ekstra 3 milyon euro maliyetle 3 tane tas gibi kaliteli oyuncu alabiliyorsun.

Lescott bosta, bas 2.5M euro getir. Olmadiysa git Heitinga veya R.Costa'yi al.
Diego bosta, bas parayi getir (Diego olmazsa zaten cok sikintiya gireriz, bu yasta bonservissiz bu kalitede ustelik tam ihtiyaci olan tipte bir 2. adam BULAMAZSIN).
Git Premier League'den kalburustu bir forvet getir, tartisilmayacak capta bir adam (Gomis vs hikaye).

Para basacagin oyuncu forvet (10 milyon), Tore (5 milyon), Motta (2 milyon) ve yerli stoper+sagbek (3 milyon). Yani toplam 20 milyon euro bonservis ucreti ve en fazla 3 milyon euro ekstra maas butcesi (ki Toraman, Sezer, Muhammed, Frei vs gidecegine/kiralanacagina gore daha az bile) ile tas gibi takim kuruyorsun.

Bakin, 20 milyon euro bonservis butcesi ve en fazla 3 milyon euro ekstra maas butcesi.
Bu, bu kadar zor olmamali.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

hoca olay bu demek istediğimiz şey bu. eyvallah bi dengeye getirdik işi.

ulan canere 4 verirsen ortasaha da istermiş. bana caner gibi oynasın o ortasaha oyuncusu ona 4 değil 6 veririm 7 veririm be. azıcık mantıklı düşünün.

iyi oyuncu = para. bu kadar basit bu kadar net. vereceksin hacı. danyye yarım dönemlik 600 bin euro 1 sene 1200 veriyosunda canerin 3 ü 4 ü çok mu geldi? geçin bu işleri artık bu geri eski kafadan kurtulun ya. beşiktaş sizin gibi kurumuş düşünceler yüzünden şu hale geldi. hala daha çekmeye çalışıyosunuz.

yok diego oynamazmış. ya kardeşim sen adamı yönetemezsen parasını zamanında ödemezsen OYNAMAZ. fernandesin keyfi yerindeyken nasıl oynuyordu? ondan 1 gömlek daha üst futbolcu diego. sen her ayn bankasına 300 400 bin eurosunu yatır geciktirmeden. bak nasıl oynuyor. o zaman gssi fbsine eziliyor musun?

ulan kafayı yicem adam hala dengeden bahsediyor. fb gs maçlarında ben çıldırıyorum abi. top kovalamaktan, iki pas yapamamaktan bi tane duran top kullanamamaktan ben deliriyorum. ulan delgadoyu bile arıyorum ricardinhoyu bile arıyorum. ulan top kimin ayağına gelirse gelsin, ya gerizekalı bir hata yapıyo. ya yanlış pas atıyo. bir maçta bir tane kafasını kullanıp yapılan bir arapas bir şut olmaz mı. yok hacı. yok yani. gs gelir bastırır yener. fb gelir 10 kişiyle seni paramparça edip ezer. yeter artık ya bu çöp adamlarla olmuyor.

he kardeşim sen şunu diyosun caner 4 alıyo diye olcay da isticek. göstericeğin tek yer KAPI olacak. olcaya hiç bir takım beşiktaşta aldığından fazlasını VEREMEZ. bu kadar basit bu kadar net. gidicek. oğuzhan az alıyomuş. ne verdi de ne istiyo? ismailin parasını arttırdın noldu? ulan yedekten oturacağı belli olan cenk hıyarının maaşını 2 kat arttırdın. ona da ses çıkarmadınız. nasıl adamlarsınız siz ya.

azıcık akıl fikir.

yilmaz dedi ki...

caner geçen sene fenerde 500b alırken bizde 4m€ niye alıyor onu anlamadım ben? Caner'e geçen sene çıkmayan 4 kırmızı bizdeyken çıkınca da diyebilecek misiniz adamın hakkı diye? ayrıca madem olay sadece katkıda bitiyor, fener gerizekalı mı caner'e takımın en yüksek maaşını (3 m€) verip takımda tutmuyor kaldı ki bunu yapacak gücü de var.


"takım içi denge" o kadar da eften püften bir kavram değildir.

takım içi denge konusunda real madrid'i örnek veriyorsunuz da, real madrid dünyanın top class bir kaç takımından biridir. Bir futbolcu "ben real'de oynuyorum" demek için bile o aradaki ücret farkı için gıkını çıkarmaz. çünkü dünya üzerindeki tüm futbolcuların bir numaralı hayalidir real'de oynamak. real 1. sınıf bir takımsa biz 3., 4. sınıf bir takımız. madem kendi sınıfımızdan örnek vereceksiniz; anderlecht'ten, ajax'dan, basel'den, sporting'den, celtic'ten, olympiacos'tan örnek vermelisiniz. biz stadlarda en büyük beşiktaş diye bağırıyoruz ama bu bizim taraftarlığımızdan geliyor, biz bunu dünya gerçeği gibi düşünürsek, teşhisi baştan yanlış koymuş oluruz.



bu arada, en büyük Beşiktaş başka büyük yok!

theotheo dedi ki...

dany
jones
frei
motta
tolga
atiba
eneramo
kurtulus
sezer
ömer
franco
töre
günay
emre

14 milyon euro 2013-2014 sadece bonservisler. yıllık ücretleri de sonra katarız.

niang
dentinho
süzen
kurumuş
batuhan
mcgregor
escude
ugur
olcay
oguzhan
berat
mehmet akgün
hasan türk

4 milyon euro

sadece bu 27 tane oyuncuya 18 milyon euro bonservis ödenmiş. ve bunun kat kat fazlası yıllık ücretleri var bunları katmadım bile. 18 milyon euroya alınan 27 oyuncu.

yani bir akıl mantık çercevesinde düşünmek lazım ya gerçekten bazı şeyleri.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz

Higuain icin R.Madrid bir utopya, hayal ise Besiktas da Veli, Olcay gibi oyuncular icin bir utopya. Biz herhalde Higuain'i alip 1 milyon euro'ya oynatmiyoruz. Higuain'i getirmek istersen o adam herhalde senden fazla para ister gelmek icin, tipki Sneijder, Drogba, Meireles, Diego'nun istedigi gibi.
Ama o parayi Veli, Olcay'in istemeye hakki yok.

O saydigin takimlardan da ornek verilebilir. Ajax'ta da Bojan Krkic/Christian Poulsen/Nicklas Moisander'in aldigi para ile bir altyapi oyuncusunun aldigi para ile esit degil. Elbette onlar milyon euro'lari almiyor, ama ayni oranda dengesizlik onlarda da var, normaldir de.

Sampiyon olan FB'de de Caner 500.000 euro aliyordu, Meireles 3 milyon euro. Drogba 6 milyon euro cukkalarken Semih Kaya 1 milyon euro'ya oynuyor. Onlarda niye sorun olmuyor da bizde olsun?

yilmaz dedi ki...

dünyada bir sol beke 4m€ verecek kaç takım var ki biz vereceğiz?

bu kadar da abartmayın diyorum, bütün oyuncuların maaşları eşit olsun demiyorum.

işi dönüp dolaşıp veli ve olcayın bu takımda olmaması gerektiğine getiriyorsunuz. ne diyim siz de haklısınız.

Barreto dedi ki...

Herkes bir parça doğru şeyler söylüyor. Denge olayı oyuncularınızın karakterine göre çok önemli hale gelebilir dikkat edilmeli elbet. Birde şöyle bir olay var kontrat senesi gelmiş 500binlik Caner süper kontrat yapmak için bu yıl deli gibi oynar. Gayet doğal. Ama 4milyonluk kontratı yapınca böyle oynar mı ciddi kuşkularım var. Bence büyük ihtimalle vaziyeti idare eder. Türk oyuncusu genelde böyle yapar. Ben şahsen Caner olayını fantezi olarak görüyorum. Caner’le 4+4+4+4=16m taahhüte gireceğime İtalya’dan, Almanya’dan veya brezilyadan 5bonservis+3+3+3+3=17m yi yeğlerim. Luca Antonelli mesela 500 bine oynuyor. Ben daha komple olduğunu düşünüyorum.

beagle dedi ki...

Ben de eleştiren grupta olsam da bütçe yönetimi, öğrenme süresi, niyet/tarz, projeler gibi faktörlere de bakıyorum.

- Biliç konusunda sonuca vardım. Kazma oyuncudan kazma teknik direktör çıkıyor.Umutsuz.

- Özen konusunda projeler sağlam artılar eksilerden fazla demekteyim.

- Transferler konusunda çok isyana gerek yok diyorum. 25 transferden bugün 10 tanesi top oynuyor. %40 süper oran. Bonservis verilenlerden Tolga ve Pedro satılığa çıkarsan 2ye katlarlar. Beraber ise yıllardır gördüğümüz en iyi savunmayı yapıyorlar. Motta, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Gökhan Töre, parayla satılabilen Mcgregor başarılı transferler. Niang,Veli,Kurtuluş,Ömer,Frei da zorunluluk anında çoğumuzun itiraz edemeyeceği oyuncular ve birkaçı seneye de oynayacak. Cenk tosun da bonservisi maaşa yayılmış şekilde geliyor.

Alvesin yarısına 3.1 milyon Euro para veren kulüptü bu beyler. Az sakin.

Sezer gibi transferler beni de çıldırtıyor ama sebep demirören döneminden gelen eziklikten bunalmışlık. 2 senede kasası boş, borcu çok, verimsiz oyuncuların maaşları çok yüksek bir kulübü gayet makul bir yere getirdiler ve birkaç iyi transferle zıplayabilecek kadro altyapısı kurdular. Yukarıda saydığım adamları bir senede 40 transfer yapabilen Demirören'in topladığı artıklar ile pek kıyaslayamayız.

Tamam kritik dönem ve izlemedeyiz. Hayatında hat trick görmemiş, 2-3 çapraz bağ sakatlığı geçirmiş, 10 golü geçemeyen 30luk forvet, ceza alanına girmeyen 10 numara, 180lik stoper alırlarsa ben de cazlarım. Ama ayırdıkları 15 milyon ile Diego, Hunt(türk), Moledo(Dede), Demba Ba, Musa Muhammed, Selim Ay gibi bir grup oyuncu toplarlarsa saygı duyup desteklemek gerekir.

Bir de Biliç yanımıza tribüne gelse, kenara toptan anlayan biri geçse süper olurdu :)

glorfindel dedi ki...

jürgen klopp de kazma stoperdi. hayatı boyunca mainz formasıyla ikinci ligde top koşturdu. o da mı kazma teknik direktör oldu? saçma sapan tespitler yapmayın şöyle.

onderizo dedi ki...

Abi şu eleştirilerinizin içine ''Veli'' kelimesini koymaya nasıl diliniz,eliniz varıyor anlamıyorum ya insan utanır adamın şu seneki performansından en azından.He Veli düz adam he getirek messiyi hareket yapsın ön liberoda

BJK4EVER dedi ki...

@onderizo

Kardes orada kimse Veli'nin performansina birsey soylemiyor. Veli elbette muhtesem bir performans sergiledi, cok iyiydi ve hatta bana gore takimin en istikrarli, en kaliteli yerli oyuncusu idi. Zaten Olcay ve Oguzhan'la birlikte maasi yukseltilmeli diye yazdim.
Sadece Besiktas'tan yuksek kontrat isteyecek profilde bir oyuncu degil dedim, aradaki farki anlatmaya gerek yok.

Bu arada transfer politikamiz bazen hakikaten cok garip oluyor. Mesela Aydin Karabulut ve Turgut Dogan Sahin bosta. Kanatta bu kadar eksik varken su ikisini de, veya en azindan birini almamamizi kimse aciklayamaz. 2 tane iyi performans gostermis, yasi musait, gercek kanat oyuncusu bosta ve ikisini de almiyoruz. Gidip hala adam eksiltemeyen, hizli olmayan, teknigi vasat olan Sefa gibi adama bonservis bedeli odeme pesindeyiz (rahat 3 milyon euro vardir). Sonra da sezonda 60 golu zor gorunce dukkani kapatiyoruz. Al gercek bir kanat adami iste arkadas, elinde Olcay varken gidip sag acik bolgesini de oldurme pesindesin. Sagbek olarak dusunuyorsak o zaten tamamen ayri bir facia, kariyeri boyunca sagbek oynamamis adama bonservis bedeli odeyerek sagbek yapma pesindeyiz.

Sagacik adami sagbek yapiyoruz, yedek forvetimizi sag acikta oynatiyoruz, solbekimizi sol aciga cekiyoruz, sonra piyasadaki kanat adamlarini almiyoruz. Sonra da transfer politikasindan bahsediyoruz arkadas.

Olacak gibi degil.

beagle dedi ki...

@glorfindel
istatistikte istisnalar ihmal edilebilir. senin gibi...

Tuco Salamanca dedi ki...

Kadro planlamasını 5 yabancıya göre yapmışız ya, biri 5 yabancıya göre kadromuz nasıl olacak yazabilir mi?

Zaten paramız yok diyoruz, yabancının sınırsız olmasını isteyip, ucuza yabancı almak varken, yerlilerin daha da pahalı hale gelmesini sağlayacak 5 yabancıyı savunuyoruz.

Şimdi fb ve gs parayı bastırıp ömer toprak, gökhan inler, vs. alacak, peki Beşiktaş ne yapacak? Biz de Almanya beşinci liginden gurbetçi getiririz.

Stad bitene kadar ki kesinlikle 2014-2015 sezonunda bitme ihtimali yok, Beşiktaş zaten orta sıra takımı olacak, ondan sonra stadın olsa ne yazar.

BJK4EVER dedi ki...

Politikamiz gayet dogru. Bizim yerlilerimizde potansiyel varken (Ersan, Ismail, Muhammed, Kerim, Olcay, Oguzhan, Veli) ve gelisiyorken (bkz Veli ve Ersan'in cikisi) onlarinkinde yok.

FB milli takimin omurgasina sahip, ancak oldukca yasli durumdalar, ki G.Gonul ve Emre'nin performans dusuklugu ortada. GS'ninkiler keza berbat, ki ic piyasadan aldiklari yerliler de berbat zaten.

GS ve FB farki yabancilarda yakaladilar. Sneijder, Melo, Muslera, Sow, Emenike, Kuyt farki yaratti, bizde bu oyuncular yoktu.
Farki yaratan kaliteli yabancilari, biz de bu sene 3 tane kaliteli yabanci alirsak o farki ciddi anlamda kapatabiliriz.

Ayrica onlarin alacagi yerliler de Hakan Calhanoglu, Gokhan Inler, Ilkay Gundogan, Omer Toprak, Emre Can vs olmaz. Hakan'a sulandilar babayi aldilar iste. Bu oyuncularin parasini odeyemezler, odeyebildikleri de Turkiye'ye gelmez, eskisi gibi aptal degil oyuncular.

En fazla Serdar Tasci, Mevlut Erdinc, Gokhan Tore falan olur, (hatta Aras Ozbiliz ve Eren Derdiyok bile olamaz)onlar da ciddi anlamda kalite katmaz ve asiri para oderler, ki cogu sakat veya dususte olan oyuncular. Biz Gokhan'i kaptirmayalim yeter.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica 5 yabancili kadromuz gayet guzel bir sekilde olabilir. Yaziyorum:

Tolga
Serdar
Franco
Ersan
Motta
Atiba
Veli
Tore
Diego
Olcay
Demba Ba

Tas gibi kadro. Olasi FB ve GS kadrosu:

Volkan
Gokhan
Alves
Egemen
Caner
Topal
Meireles
Alper/Emre
Kuyt
Emenike
Sow

Muslera
Sabri/Veysel
Chedjou/yabanci stoper
Semih/Balta
Telles
Melo
Selcuk
Yekta
Sneijder
Burak
Umut/yerli forvet

Tuco Salamanca dedi ki...

@BJK4EVER

Abi çok iyimsersin bence :)

Taş gibi kadro dediğin sağ bekte Serdar, bir tane üst düzey stoper yok, daha da önemlisi daha transfer edilmemiş üç tane oyuncu var.

Hadi onları transfer ettik diyelim İsmail, Kerim, Muhammed, bunların neresinde potansiyel var abi? İsmail zaten artık bitik bir adam, futbol zekası zaten yoktu, fiziğiyle idare ediyordu, o sakatlıklardan sonra o da kalmadı artık. Kerim ve Muhammed'i hesaba bile katmam, halı saha topçusu bile değil bu adamlar, halı sahada bile fizikleri yetersiz kalır bunların.

BJK4EVER dedi ki...

Ersan/Franco ikilisi oynadigi maclarda tas gibi oynadi, Chedjou/Semih ikilisinden daha iyiler. Alves/Egemen ust duzey ama 2 sene sonra ikisinin de killari kadayif olmus olacak, bizim stoper ikilimiz rahat 5 sene goturebilecek yasta.
Sagbekte Serdar ideal degil elbette, ama Oguzhan'i ortaya cekip Atiba'yi sagbek kullanma olasiligimiz var. Oraya yerli bir transfer de dusunulebilir, yeterince opsiyon var. Rakiplerde de sonucta Sabri, Veysel, Salih Dursun falan oynuyor, FB'de zaten G.Gonul'un performansi dustu, o olmayinca zaten yama yapiyorlar.

Hali saha topcusu degil demek abarti oluyor, gayet potansiyelli adamlar, ama kendilerini gelistirip forma sansi bulmalari lazim. Oynamiyorlar diye potansiyeli olmayan adam degil bunlar. Franco da ilk yari hic oynamadi 2. yari gorduk potansiyelini.

onderizo dedi ki...

@Bjk4ever
Yazdığı kadro bence iyimser falan değil sağbek serdar hariç gayet iyi takım hatta süper takım oraya oturacak bir Şener hamlesi tüm çehreyi değiştirebilir.Ayrıca şu kadronun yedeğinde Oğuzhan gibi Cenk Tosun gibi formunu yakalarsa İsmail gibi oyunu direk etkileyecek 3 yerli olacak bi de kulübeye 3 yabancıyı doğru koyarsak 70 puanı görürüz gibime geliyor

YSY dedi ki...

Olcay hocam olcay. Maalesef olmuyor bu adamla. Diego'dan da vazgeçilmiş .

du, levande dedi ki...

olcay'ı kullanmayı bilmek lazım. samet aybaba döneminde de biliç döneminde de en önemli gol silahımız olan topu kapıp ani hücum etme taktiğinde olcay yüksek oyun zekasıyla çok tehlikeli bi oyuncu olabiliyor ama bu fırsatları vermeyen takımlara karşı set oyununda etkisiz kalıyor. takım set oyununda başarısız zaten ama olcay'l a oynamanın da etkisi var bunda. bu yüzden böyle durumlarda ona alternatif oyuncular olması gerek. bu oyuncular da ya gökhan töre gibi delici olmalı, ki kerim frei bu tarz bi oyuncu mesela, ya da cenk tosun gibi fiziken rakip savunmayı zorlayabilecek forvet özellikli olmalı. bu yüzden önümüzdeki sezon eğer biliç frei'dan faydalanmayı becerebilirse, cenk'i bu şekilde kullanabilirse ve skorer bir ofansif orta saha transferi de yapılabilirse hücum sorunlarımız büyük ölçüde ortadan kalkar diye düşünüyorum. alınacak ofansif orta saha duran top konusunda da etkili biri olursa çok daha iyi olur tabi .

Unknown dedi ki...

BJK4EVER'in yorumlarına aynen katılıyorum, omurga oluşturma işini gayet güzel becerdik, keşke zamanında altınsay'ın başını yemeseydik, en azından 1 ay daha dayanabilseydik de salih ve hakan gibi iki adamı daha kadromuza katabilseydik. o zaman hakikatten de 6-7 yıl boyunca ligi domine etme şansına sahip olurduk. neyse, elimizdekilerden olcay'ın özellikle avrupa serüveni boyunca, özellikle turlar ilerledikçe, iş yapması oldukça olası. eğer şayet talibi olan bir rus takımı çıkarsa elden çıkarılabilir. yerine de yegane adayım olcan olur. diğer taraftan aydın karabulut ve turgut doğan şahin (yine mi antepli oyuncu dediğinizi duyar gibiyim) tercihleri de gayet yerinde olur. fener emrah başssan'ı 2 milyona kapatmaya çalışıyormuş, gazete haberine göre, gidip ikinci yarıyı komple sakat olarak kapatmış sefaya 3 milyon ve üzeri vermektense emrah'a vermeyi tercih ederim. olabildiğince ortasahayı yerli oyunculardan kurarsak, defansa yapılacak olası yabancı takviyeleri ile sınıf atlarız. daha önce de dediğim gibi topla haşır neşir olabilen defans adamları ile birlikte önümüzdeki sezon şampiyon olmamamız için bir engel görmüyorum...

glorfindel dedi ki...

aydın karabulut bursaspor ile anlaştı. benim de alınmasını istediğim bir adamdı ama o tren kaçtı. turgut doğan şahin ile ilgili izlenimim sezon başında aldığımız ömer şişmanoğlundan bir fazlası olmadığı yönünde. bence istanbul bb de oynayan cenk şahin i alsak ve monte etsek kanada çok doğru bir hamle yaparız. milli takımda da izlediğim kadarıyla içeri çok iyi kat edebilen seri bir oyuncu. bu da zaten bilic'in istediği kanat oyuncusu modeli.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

yazik oldu basket takimina, son anda gitti mac. isi akatlarda bitirmeliydik...

can dedi ki...

@YSY
Diego'dan vazgecildigi buyuk palavra, daha ziyade becerilemedi. Fener'in KAP'a resmi gorusmelere basladigini bildirdigine bakilirsa becerilemedi de degil, Fener'e kaptirildi diyebiliriz. Acikcasi bu yonetimde herhangi bir onemli transferi (maliyet olarak makul, isim/kariyer olarak buyuk) bitirebilme becerisini gormuyorum. Bir kere daha bir futbolcunun adi gecer gecmez, yoneticilerden biri kosup medyaya yumurtluyor ve transferi bastan imkansiz hale getiriyor. Arti bir yonetim her transfer sezonunda bir takim buyuk isimler gundeme getirip, bu isimlerle aylarca kamuoyunu oyalamayi adet haline getiriyorsa bu is olmaz demektir.

Unknown dedi ki...

broekhoff sezonun el kolay atışını heyecandan kaçırdı. sakin kalamadı ki broekhoff'dan bahsediyoruz.. sağlık olsun, yine ellerinden gelen, yaptılar, şayet kazanmayı başarabilirlerse gerçekten de destan yazmış olacaklar. yarı finalde banvit serisi oldukça zor olacaktır.. beklentileri aşan ve son topa kadar mücadele eden takıma tebrikler..

Unknown dedi ki...

diego olmasın zaten abi ya, adamın kariyeri boyunca adamın en büyük sorunu istikrar oldu.. daha önce bizde oynayan ve bir türlü olmayan guti, q7 gibi adamların seviyesine gelememiş bir adamdır diego.. elimizdeki yabancılardan iyi olduğu kesin fakat bizde olmaz, olmazdı. olcay'ı fenere koysak olmaz, muhtemelen yedek kalır fakat bizde yıldız oldu, iki sezonda 19 gol ve buna rağmen bolca eleştiri. elimizdeki töre'nin bonservisini alalım, eli ayağı düzgün iki bek ve karşı karşıya kaçırmayan bir santrafor ile transferi kapatabiliriz. olursa ayağı düzgün bir stoper bize yeter. isimli adam alınacaksa bu mevkilere alınsın. ayrıca ihtiyacımız olan adam diego değil, batalladır.

Tuco Salamanca dedi ki...

Diego haftaya netleşir :)

beagle dedi ki...

Diego gazından boşalan bütçeyle Dede'yi alsak çok daha iyi iş yaparız. Aman Van der vaart demesinler. Play out maçında bile görünmeyen silik bir haldeydi.

Dede boylu poslu, yeterince hızlı ve sert. 5-6 milyona kesinlikle değer. Kalan 10 milyon Hunt, santrafor ve yerli birkaç oyuncuya yeter. Bir kere de Özen'in ilk tercihini alsak da görsek.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Bu transferlerle seneye yine 3. oluruz, kusura bakma.
Diego'nun Fener'e gitmesine uzulmedim, zira hic ihtiyaclari olmayan, sistemlerine uymayan bir oyuncuyu dunya para vererek aldilar, ama bizim tah ihtiyacimiz olan adamdi, bizim alamamamiz cok kotu oldu.
Diego olmadiysa van der Vaart icin ne gerekiyorsa yapmaliyiz. Hunt diyen arkadaslara guluyor, Hunt'i alirsan Sneijder ve Diego gelir sana derbide tecavuz eder, sen 4'te 0 cekip yine 3.lukle kapatirsin sezonu. Hunt anca yerli olabilirse kanatlara alternatif olarak gelir. Sen as takima 10 numara olarak Hunt'i, as 9 numara olarak Gomis'i kabul ediyorsan zaten kafadan 3.lugu kabul ettik demektir bu.

BJK4EVER dedi ki...

@glorfindel

Aydin Bursaspor baskan adayi ile anlasti, yani kendisini Bursa kulubune baglayan bir sozlesme soz konusu olamaz. Gir araya al adami iste.
Turgut Dogan'i istememin bir nedeni zaten adamin bosta olmasi. Cenk Sahin de iyi oyuncu, ama kafadan 2-2.5 milyon euro bonservis bedeli vardir. Bosta alabilecegimiz oyunculari alip forvete tam bonservis butcesi ayirip oraya tartisilmayacak bir adam alacagimiza yine abuk subuk rotasyon yerlilerine 2-2.5 milyon euro'lar bayilip forvete yine yarim yamalak bir adam alacagiz, yine bir gidim ilerleyemeyecegiz anlasilan.

beagle dedi ki...

4ever hocam mevzu sistem konusu.

Öncelikle Dede yerli yabancı şu ana kadar ismi geçen en önemli isim bence. onu alsak, tosun gelip, mevcut kadroyu tutsak en kötü ikinci oluruz. arkada tolga-pedro-dede olunca şampiyon olursak da pek şaşırmam.

10 numara mevzusuna zaten pek sıcak bakmıyorum. Sneijder, hagi vb de gidip kanat oynuyorlar. Gökhan töre kalacaksa, klasik 10 numara(wtf ise)eli belinde, ceza alanında etkisiz biri daha olacağına, danny ve hunt tipi oyuncuları tercih ediyorum.

Örnekleyeyim. Sergen klasik 10 numara tipinin kralıydı, Şifo Mehmet ise başka bir oyun oynardı ve vuruş tekniği o kadar iyi değildi. Şifo'lu sistemde çok daha iyi takım oluyorduk ve çok daha fazla maç kupa kazandık. Lazım olan o tip maçtan kopmayan oyuncu. Hunt için bu beklentimiz olabilir. Ribas tipinin eli belinde yatacağına ve sistem sorunları çıkaracağına emin olabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Bizim zaten sikintimiz gol yemek degil ki. Dede iyi oyuncu, lafim yok, alinabilirse elbet alinsin, ama zaten yedigimiz gol sayisinda birsey yok. Ha, sen takiminin diger acil ihtiyaclarini karsilarsin, firsat olursa da CL dusuncesiyle tecrubeli saglam bir stoper katarsin takima. Ancak Dede istim ustunde bir oyuncu, oyle 2 milyona alinacak bir oyuncu da degil.
Takimin ofansif gucu bu kadar kotuken bir stopere bu kadar para vermek mantikli bir strateji degil bence.

Arkada degil Tolga-Pedro-Dede, Courtois-Thiago Silva-Kompany olsa bile senin ligde sampiyon olman icin 70 gol barajini gecmen lazim. Forvete ve ofansif orta sahaya hala vasat ustu olmayan adamlari toplarsan yine Rize, Karabuk, Antalya gibi 5-6 macta gol atamazsin, derbilerde kilidi acamazsin, 3. olup gidersin. Bu is boyle.

Cenk Tosun iyi oyuncu, kendini bizde de gelistirir insallah, ama sampiyonluk yolunda ciddi hedefi olan bir takimin 1. forveti olamaz. FB de Cenk Tosun'la ilgileniyordu, alsalar yedek kulubesi icin dusunuyorlardi. Biz adami as forvet alarak oynatiyorsun, sonra Moussa Sow, Emenike, Drogba derbide anamizi belleyince kara kara dusunuyoruz.

Sen 4-2-3-1 oynuyorsan zaten 10 numaraya ihtiyacin var. Eli belinde 10 numara istemiyorsan cift forvet veya 4-3-3 oynayacaksin. Hem forvet arkasi oyuncu ile oynayip adamdan gol-asist bekliyorsun, sonra o bolgede o mevkinin oyuncusu olmayan Oguzhan, Fernandes gibi oyunculari gorevlendiriyorsun, olmayinca da kara kara dusunuyorsun.

Hatirlatayim, eli belinde 10 numara Alex'le FB 3-4 sampiyonluk kazandi. Bizim son 10 senede kazandigimizdan fazla.

can dedi ki...

1) penaltiyla alakasi yok
2) Almeida'nin santraforlukla alakasi yok
3) Besiktas'ta muhtemelen son macini oynayan, motivasyonsuz, karsi karsiyada gol kacirma rekoru kiran Almeida'ya bu kritik penaltiyi attiran Bilic'in teknik direktorlukle alakasi yok

Not: Sifo takimdaki herkesten hala daha teknik. Top kontrolunu gorenler anlarlar.

can dedi ki...

Bilic de aynen Carvalhal gibi iyi adam kontenjanindan goturuyor isi. Bugune kadar beklenmesi taraftariydim ama artik eminim ki donup baktigimizda Bilic'le gecirdigimiz zamani buyuk kayip olarak gorecegiz.

du, levande dedi ki...

şu ebleh holosko'yu nasıl kerim'e tercih ettiğini otursak da bi anlatsa keşke biliç. geç de olsa hatasını görüyodur belki diye bekliyorum ama holosko sahada kalıp kerim çıkıyor.

can dedi ki...

Bu arada sunlari da belirtmeden gecemeyecegim. Serdar inanilmazi basararak sag beki olmayan Besiktas'ta yedek bile olamayacagini artik net bir sekilde kanitladi bu macta. Bizim adimiza en iyi adamlarin kiralik Motta ve Jones olmasi zaten durumu ozetliyor.

beagle dedi ki...

:) Şifo'nun jübile maçında belliydi nasıl bir hata yaptığımız.

@4ever hesapların doğru ama başka bakış açısından hedefe de gidilir.

4-2-3-1 arkada adam gibi sert stoper olmadığından oynanıyor. Dede gelirse sistem esneyecektir. 1 önlibero çoğu maçta yeter.

1 fazla kazmadan kurtulunca elindeki kontenjan ile ceza alanına giren 1 oyuncu daha kullanırsın. ister ikinci forvet de, ister 10 numara, ister 8.
Alex dediğin adam işte benim dediğim ve gerekli gördüğüm 2. forvet/gol adamı. O pozisyondan gelecek 13-15 golle ancak şampiyon olacak sayılara varabiliriz. (4-2-3-1 de realist olarak 70 golü bir yaz istersen. Yalnız bekler adam başı 4 stoperler 5 falan yazarsan olmaz. Savunma hattının alayından 5-8 gol arası çıkar. En son 20 gol atan oyuncumuz futbolu bırakalı da 10 yıl olmuştur)

Yani önce Dede'yi alacaksın ki sonra alex'i oynatabilesin. Yoksa biyonik santrafor arayışı ile bir kaç sene daha kaybedilir.

Bu stoper yumuşaklığından mütevellit kontenjan sıkıntısından, Kerim'i ilk defa bugün izledik. Diğer adamlarımızdan farklı özellikleri varmış ve devamlılığı beklediğimizden iyiymiş. Berbat stoperlere, yumuşak önliberolara kurban ettiğimiz bir ofansif adam daha olmuş.

Bu arda Oğuzhan da iyice hoşaf olmuş. Bu zihniyetle gelecek sene 11'in yakınından geçemez gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Sen o senede 10-15 gol atacak adami bulmadigin surece arkada Cannavaro-Terry yapsan yine fark etmez.
Once senede 10-15 gol atan forvet arkasini, sonra senede 20 gol atacak forveti alacaksin.
Bunlar elzem, bunlar olmadan zaten yeterince gol atamiyorsun. Bizim sorunumuz stoper veya defans degil, gol atmak.
Sen bugun mutlaka kazanman gereken macta kendi sahanda Genclerbirligi gibi vasat bir takima 2 gol atamiyorsan birak sampiyonlugu, 2.lik lafini bile agzina almayacaksin.

can dedi ki...

Acikcasi bence de eger Ersan'in ciddi bir saglik sorunu yoksa ilk 11'e ciddi paralar vererek stoper almaktansa ileriye adam almak cok elzem. 4-2-3-1'i 10 numarasiz oynayan bir takim bilmiyorum, belki benim cehaletimdir. Bizim takimda da asil yeri bu mevki olan kimse yok. Ayni sekilde Almeida'nin takimi son defa yaktigini izledigimizi umit ettigimden cok ust duzey bir santrfor alinmasi da sart gibi geliyor bana. Gokhan Tore'nin bonservisi alinacaksa bile ilk 11'de oynayabilecek bir kanat oyuncusu sart. Ancak bu mevkiler doldurulduktan sonra diger mevkiler (sag bek, stoper, kanatlar) dusunulmeli.

Elbette ki bunlar, baska taktik bilmeyen Bilic kalacaksa gecerli. Yoksa bu takim baska turlu de organize edilebilir elbette. Ancak seneye de Bilic'e katlanmaya devam edeceksek bu transferler olmadan basari ihtimali sifirin da altinda.

YSY dedi ki...

Diego nun olmamasına açıkçası bende çok üzülmedim. İstikrarsız adamlardan çok çektik.

can dedi ki...

Sorun, Diego'nun olup olmamasi degil. Sorun, takim en kritik maclarina odemedigi yuz bin euro yuzunden stopersiz cikarken, her transfer doneminde buyuk isimleri yonetici reklami icin gundeme getirip ve uzun sure gundemde tutup taraftari oyalayan yonetim. Kac oldu bu artik? Simdi gidip 10 numaraya kimi alsan ustunde Ronaldinho, Diego vs. golgesi olacak. Taraftar nasil isinsin bu durumda tanimadigi yeni 10 numaraya? Nasil basarili olsun bu baski altinda yeni transfer?

theotheo dedi ki...

eğri oturup doğru konuşmak gerektiğini en başından söyledim yine inanmadılar bize. yok theo şöyle yok theo saçmalıyo. yok özen bilic ikilisi proje de bilmemne falan filan. elde ne var. koca bir 0. her zaman ki gibi.

ya şimdi bakıyorum büyük takımlara. manchester united chelsea ne bilim barcelona madrid falan. hacı başarısızlığa prim veren yok. kupa gelmedi mi gidiyo teknik direktör. bu iş böyle ya. bizde yapılanmaymış falan filan tuttu gidiyo. ulan beşiktaş 34 maçta 62 puan almış şaka gibi. galatasaraya iki kez yenilmiş doğru dürüst top oynayıp kazandığı maç sayısı çok az.

1.5 milyon euro alan bilic efendi ile ntvnin fenerbahçe kuklası önder özen sesini çıkarmadan işlerine devam ediyorlar. ulan ne güzel iş. barcelona son maçta şampiyonluğu kaybediyo, şampiyonlar liginde yarı final oynuyo hocası son maçtan sonra istifa ediyo ya. adamlık budur lan. bu kadar cukkacı olmak neyin nesidir anlayabilmiş değilim açıkcası.

artık yeter ya beşiktaşın yakasını bi bırakın arkadaş ulan nerde çöpçü var nerde başarısız var beşiktaşa gelir ben bu işi anlamadım arkadaş. şunun mantıklı bir açıklamasını bana biri yapsın.

şu takımın kadrosunda sezer öztürk ve uğur boralın ne işi olabilir allah aşkına ya. sezer öztürk uğur boral önder özen ne bilim eneramo dany serdar kurtuluş ya bunlar kim ya. harbiden.

ulan bu takım bir uğur boralı bi sezer öztürkü bu takımdan şutlayamıyosa o takımdan ne bekleyebilirsiniz ya.

diegoyu fenerbahçe alıyomuş. ya buna şaşıran var mı acaba. bu beceriksizlikle diegonun tırnağını alamazsın.

artık bu iş bi noktada kopacak. ben fikret ormanın arkasındayım ama bu dalkavuk servisçi yöneticiler fenerbahçe kuklası ve 1.5 milyon euroluk kominist gidecek.

BJK4EVER dedi ki...

Sen de getirirsin van der Vaart'i taraftar isinir, bu kadar basit.
Benim kizdigim nokta bu oyunculari alamamiz degil, sonucta konusulan rakam 5 milyon euro imza parasi 4 yillik 14 milyon euro, boyle bir para etmez acikcasi, boyle bir paraya bize gelmesini de istemem.
Ama Diego ismi kac haftadir medyada, 1 transfer gizliden yurutulemez mi? Ayrica Diego'nun babasiyla anlasmistik nasil bir laftir arkadas?
Bakarsin adamin yetkili olarak gosterdigi kisi kim, anlasirsin, islak imzayi attirirsin, islak imzayi atmiyorsa gorusmeyi sonlandirirsin arkadas.
Bu tur abuk subuk isler birtek bizde mi oluyor? Ronaldinho'nun abisiyle gorustuk, Diego'nun babasiyla anlasmistik. Van der Vaart'in da artik teyzesiyle pazarlik yapariz herhalde.
Bu kadar profesyonellikten uzak yoneticilik olmaz.

theotheo dedi ki...

deniz atalay denen dalkavuğun açıklamaları.

Diego transferinde konuşulan rakamlar çok yüksek olduğunu belirten Atalay, "Duyduğuma göre Fenerbahçe, Diego'ya yıllık 5 milyon 700 bin lira vermiş. yani 2 milyon euro. ulan sen 2 milyon euro veremiyosan diego gibi bir adama. beşiktaş olarak. git intihar et kardeşim.

yani ya sen gerizekalısın. ya sen mankafasın. ya da biz. serdar kurtuluşu 2 milyon euro bonservis 900 bin euro yıllık ücretle transfer eden de sen diego a 2 milyon euro veremeyen de sen. ulan hıyar sen adam mı kandırıyosun?

beceriksizliğimiz yüzünden fenerbahçe aldı diyemiyosun da adam mı kandırıyosunuz arkadaş. takımdaki dengelermiş. lan bu takımın her tarafı denge olsa ne olur hıyar.

can dedi ki...

Şu Bilic mevzusundan devam etmek ve karşı görüşteki arkadaşların fikirlerini duymak istiyorum. Ben uzun zamandır Bilic'ten memnun değilim; takımda hiç bir ilerleme göremiyorum, hatta gerileme var sezon başından beri. Aybaba'dan tiksiniyordum ve bence berbat bir insan ve teknik adam. Ancak Bilic'in insan olarak iyiliği Aybaba'dan teknik direktörlük olarak fazlası olduğu anlamına gelmiyor. Tabii ki koşullar çok farklı ama geçen seneki takımın en büyük üç sıkıntısı kaleci, sol bek, ve defansif orta sahaydi; bu sene takımın Veli dışında en iyi üç adamı o mevkilerde oynuyor: Tolga, Motta ve Atiba. İnsan düşünmeden edemiyor, geçen sene Önder Özen transferin başında olsaydı ve bu transferleri yapsaydı Aybaba'nın 18 kişilik kadroyu dolduracak kadar profesyonel futbolcusu bulunmayan takımı bundan daha başarılı olmaz mıydı diye. (Tabii Aybaba'nın bu mevkilerden kaleye McGregor'ı, sol bek için Gökhan Süzen'i, on libero için de ne olacak o da koşar dediği Hasan Türk'ü seçtiğini -imkansızlıklardan da olsa- unutmamak lazım) Açıkçası ben Bilic'in devam etmesi gerektiğini düşünen arkadaşların argümanlarını duymak ve mümkünse ikna olmak istiyorum. Ama benim gördüğüm şu: Bilic taktik çeşitililik sergileyemiyor, maçlara iyi müdahale edemiyor. Takım pas yapamıyor, hiç bir maçı domine edemiyor, geride olduğu maçları çeviremiyor, ilerde olduğunda skoru koruyamıyor. Hücumda çok kısırız; ybaba'nın hücum planına geri dönüldü ama becerilemiyor. Takım savunması oldukça gelişti ama bunda Bilic'in katkısı ne düzeyde tartışılır. Oyuncu topluluğu disiplini tamamen kaybetmiş ve önemli oyuncular takımdan kopmuş durumda. Takımda bireysel performans olarak net bir şekilde geliştiğini bildiğimiz futbolcular sadece Ersan ve Veli... Şimdi nedir Bilic'le devam edilmesini isteyenlerin argümanları. Sadece bir sene daha sabredelim demek yetmez, elle tutulur somut nedenler olması lazım. Besiktas'ın çok uzun zamandır en büyük problemi başında ne yaptığını bildiğini düşüneceğimiz ve güvenebileceğimiz bir hocasının olmaması. Önder Özen sene başında demişti ya: Besiktas'ın teknik direktörü ya her şeyi başarmış, ya da herşeyi başarabilecek biri olmalı diye. Bilic bunların hangisi?

Bu arada Kerim Frei'in maç sonu açıklamalarını okudum ve bu kafadaki futbolcuların Beşiktaş'ta yeri yok diye düşünüyorum. Seneye bir Anadolu takımında kadroya girmeye çalışırken fiziksel olarak da mental olarak da gelişir inşallah.

Son olarak, benim bu yönetimden bir husus dışında beklentim kalmadı: Beceriksizliklerini örtmek için stadyum inşaatını hızlandırmaya çalışıp Beşiktaş'ın ismini de işçi cinayetleriyle anılır hale getirmesinler yeter.

Unknown dedi ki...

theo sözü edilen ücretin cinsinin TL olduğunu sanmıyorum, 5700000 veriyor dedi adam, TL cinsinden olamaz, çünkü o paraya yakın bir parayı zaten Cenk Tosun'a verdik. muhtemelen Euro üzerinden konuşulan miktar bu.

YSY dedi ki...

Miktar euro, tl değil.

Yönetimin en büyük hatası bitmemiş transferi bitmiş gibi lanse etmesi. Hiç gerek yoktu. Bide bunlar koca adamlar şirket falan idare ediyolar. Taraftara hiç yapılmaması gereken hareketler bunlar, sanki yönetim kuruluna açıklama yapar gibi. Bitirdiğinde söylersin kardeşim ne gerek var bitti bitiyor ayaklarına.

yilmaz dedi ki...

@can

birincisi yıllardır şu takımın ligin son haftalarındaki sürünen oyunlarının neden kaynaklandığını anlayamıyorum. bu akşamki maç, liverpool ve leeds maçlarından daha ızdırap vericiydi benim için. bir takım 70'den sonra kazanması gereken maçta bir tane pozisyon bulamaz mı allah aşkına? Keşke son dakikada erciyes bir gol atsaydı da, bizimkiler yedikleri herzenin farkına varsalardı. şimdi "gs yendi nasılsa sıkıntı yok" havasındalar kafayı yememek elde değil.

bilic'in teknik direktörlüğünü ben de beğenmiyorum. kestirmeden söyleyeyim, bilic bizi şampiyonluk hedefine taşıyabilecek bir hoca olduğunun ışığını vermedi bana. gördüğüm en önemli eksiklikleri ise, maça göre strateji belirleyememesi, takımdaki maç içi dalgalanmalara çözüm bulamaması, oyuncuların formları düşse bile kadro ve sistem konusunda esnememesi.

aslında son madde, işleyen bir sistemde avantaj olabilir. fakat bunun için bir makine düzeninde işleyen bir takım lazım. bunu yapabilecek bir hoca olduğunu düşündüğüm için kalması gerektiğini düşünüyorum. bu dönüşümü sağlayacak sabır ve irade kendisinde var. Benim başarı beklentim bilic'ten sonra gelecek hocadan. gerçekçi olmak lazım, sarılar bizden fersah fersah öndeler hem motivasyon hem yapılanma hem de lobi olarak. bu farkı onların çok iyi bildiği yöntemlerle kapatamayız, bambaşka şeyler yapmalıyız. bunun içinde daha fazla zaman lazım.

ayrıca diego dallaması gelmediği için de çok mutluyum. 5 ona vereceklerine 10 van der vaart'a versinler gıkımı çıkarmam. diego gibi şarlatanlara yeteri kadar katlandık. bize iş disiplini olan bir avrupalı lazım. adamın hamburg'u nasıl sahiplendiğini görüyoruz. diego çoktan brezilyaya gitmişti böyle bir durum olsa.

Unknown dedi ki...

Hiç keyfini kaçırmasın kimse; bu yönetim ŞL'nde Beşiktaş'ı rezil edecek işler yapacaktı; bu kadro ve zihniyetten 2.bir Liverpool Faciası çıkması çok olasıydı; şimdi nasıl olsa elenir UEFA'ya gideriz; böyle iyi oldu...

BJK'nin üst düzey arenada olması şuan sadece futbol ticareti yapan simsar, menager, yönetici tayfasının işine gelen birşey. Biz klup olarak bu seviyeye henüz hazır değiliz. ŞL'ne gidip 6-8 maç yapıp 3'ünü kazanmak, biraz paralanmak, işin açıkçası piyasa yapma'nın TAKIMA bi getiri sağlamayacağını düşünüyorum. Bundan nemalananlar olacaktır ama BJK Futboluna, sürekliliği olan bir ivme kazandırmayacaktır. Taraftarı havaya sokup büyük hayal kırıklıkları yaşatma potansiyelleri çok yüksek. Kamuoyunun gözünü doruyacak 3 tane transfer yaparak takım kurmaya çalışacaklardı, şuan bu tehlike azaldı.

Şu stad 2 seneye bitse de bi çekip gitseler; benim başka bi beklentim yok bu kafadan...




Bi de bu arada HUNT'u kaçırmasalar bari; Tümer Metin'i anımsatıyor bana, üstelik yerli statüsü sözkonusu...

Ve ALMEIDA lütfen kendine W.BREMEN gibi yüksek hedefler koymayan daha realist bir klüp bul ve oraya git; artık ne sen burayı seviyorsun ne de taraftar seni... Yönetim kafayı kırıp yeni sözleşme yaparsa taraftar klubu basar heralde bu saatten sonra...

BJK4EVER dedi ki...

Bilic'in ciddi anlamda eksiklikleri var. Takima oynatmak istedigi belirli bir tarzda futbol var, buna saygim sonsuz. Ki Bursa deplasmani, ic sahadaki Antep maci, Akhisar maci, bazi maclarda bundan guzel esintiler sundu.
Ama bunu surekli bir hale getirmedigi surece bunun hicbir onemi yok, ki senede 3-5 olaganustu maci her takim ortalama olarak oynuyor zaten.
Bilic'in eksiklikleri bariz:

1 Oyuna dogru ve zamaninda mudahale edemiyor. Ben 45. dakikada degisiklik yaptigimizda rastlamadim, ve kimse bana bu takimin her ilk yari performansinin iyi oldugunu anlatamaz. Hatta 45'i gectim, 70'e kadar hic degisiklik yapmadigimiz veya 3 oyuncu degisikligi yapmadan tamamladigimiz mac sayisi oldukca fazla. Sen yedeklere ortalama 10 dakika sure veriyorsan onlardan nasil verim alacaksin? Velhasil, koca sezonda 1 Kayseri deplasmani haric oyuna olumlu mudahalede bulundugu 1 mac yok.

2 Forma dagitimi adaletli olmuyor maalesef, ki 1. nokta ile birlestirince cogu yedek oyuncudan verim alamiyorsun. Franco koca ilk yari 1 mac oynamadi ve anca 3-4 sakatlik olunca forma sansi buldu, Kerim hic oynamadi. Omer ve Mustafa iyi oynuyorken, gol atiyorken bir anda yedekte kaldi ve bir daha toparlayamadi. Fernandes ve Olcay uzun sureli berbat performanslarina ragmen surekli oynadilar ve takim zarar gordu. Oguzhan'in dogru mevkisini bulabilmesi 20 mac surdu. Atiba orta sahada mukemmel oynuyorken onu joker gibi kullanip verimini dusurdu, orta sahada Jones gibi vasat bir performans gosteren adamin ugruna hatta.

3 Sakatliklara cozum bulunamadi. En son Veli de sakatlandi iste. Kimse bunu sanssizlikla vs aciklayamaz. Burada baska bir sorun var ve koskoca 1 sezon gecmesine ragmen teknip ekip o sorunu bulup cozemedi. Burada suca ortak kisi Onder Ozen ayrica, devre arasinda sakatliklara cozum bulacagim dedi ve sakatliklar sadece artti.

4 Transferde bence basarisiz degiliz. Elbette takima katkisi olmayan transferler oldu, ama hicbir takim zaten 100% basari orani tutturamaz. Genel olarak baktigim zaman benim mantiksiz veya pahali buldugum, anlayamadigim transfer hic yok, hepsi makul maliyetlere geldi ve aciklanabilecek sebepleri var. Belki Jones yerine bir 10 numara gelebilirdi, onu da piyasada bulamadilar denebilir.

5 Oyun stratejisi konusunda hic esnek degildik. Ersun Yanal gerektiginde 4 forvete donup uzun top/karabol/duran topla sonuca giderken (bkz Erciyes, Rize deplasmanlari) biz icerideki Rize maci haric 1 kere cift forvet bile denemedik. Sistem konusunda hic esnek degildik, oyun tarzi konusunda hic esnek degildik. Kendi oyun tarzindan bu kadar odun vermeyen bir antrenor olmaz. Mourinho bile gerektiginde (bkz PSG maci) 3 santrfora donebiliyorsa sen de donebileceksin, donmuyorsan yetersiz bir antrenorsun.

6 Takim ici disiplinsizlik konusunda adaletli olmadi, tipki forma dagitimi gibi. Toraman-Sezer kavgasinin bu kadar abartilmasini kimse bana aciklayamaz. Yaraticilik sikintisi cektigimiz maclarda Sezer bu takima ciddi katki saglayabilirdi, ki bu maclarin sayisi hic az degil. Stoper sakatliklari yasadigimiz donemde, veya son dakika baski yedigimiz maclarda Toraman cok faydali olabilirdi, ki bir Dany parasi cebimizde kalirdi, bu da olmadi. Bunlar yapilirken gece kuluplerinde dolasan Fernandes, Tore gibi oyunculara her turlu tolerans tanindi, ne bir para cezasi ne de bir kadro disi kalma olayi olmadi.

7 Kisisel olarak ustune koyan, verimini arttiran oyuncularin sayisi kisitli oldu. Ersan, Veli disinda 3. bir isim yok. Hatta Olcay, Holosko gibi oyuncularin verimi ciddi anlamda dustu. Diger pozitif katki yapan oyuncular (Motta, Atiba, Tore, Tolga) zaten yeni transfer edildi.

8 Takim ici hava, takimin fiziksel durumu ve mucadele konusunda daha iyi durumdayiz, ama dedigim gibi belki de bunun sonucu olarak ortalama 6-7 sakat veriyorsan her hafta bu dezavantajdir. Bu takim kisisel verim veya teknik olarak gecen seneye nazaran ciddi olarak ustune koymadi. Ekstra katki da tamamen yeni transfer ve bu oyuncularin ekstra katkisi (Tolga, Motta, Franco, Atiba, Tore) sayesinde kazanildi.

Yani kisacasi Bilic gayet basarisiz teknik anlamda.

Barreto dedi ki...

@BJK4EVER
Güzel bir tahlil olmuş. Benim sezon başında adayım Şenol Güneş'ti. Ama o Özen'le çalışamazdı. Biliç önümüzdeki sezon da çuvallayacak gibi. İnşallah çok başarılı olur.

can dedi ki...

Anladigim kadariyla kimsenin Bilic'i savunacak istek veya argumani kalmamis. Bu kotu haber iste.

BJK4EVER dedi ki...

Tum eksikliklere ragmen bence Bilic veya Onder Ozen'i gondermek hata olur.

Sen Daum, Lucescu gibi Turkiye'yi taniyan ve basari garantisi verecek (basariyla kastim ciddi anlamda sampiyonluk yarisi) hoca getirirsen o ayri konu. Ama bizi orta ve uzun vadede basariya tasiyacak hoca profiline gayet uygun Bilic.

Genc, karizmatik, oyunculari ve taraftarlar tarafindan seviliyor, kendini gelistirmesi yuksek ihtimal, basariya ac bir hoca. Bu tanima gayet uyuyor Bilic, ki genc ve basariya ac bir oyuncu kadrosunu da yonetebilecek capta biri, biraz Rudy Fernandez/Lille, Klopp/Dortmund ve Diego Simeone/Madrid birlikteligiyle kiyaslanabilir.

Ama teknik eksikliklerini gidermezse, kendini (ve takimini) gelistirmezse hicbir sekilde tutunamaz BJK'da, tutunmamali zaten.

Ilk saydigim kriterler ugruna bence hem Ozen, hem Bilic 1 seneyi daha hak ediyor (Aybaba hak etmiyordu), ama daha fazlasini hak etmiyor, kimse kusura bakmasin. Belirlenecek basari kriterlerine gore de gelecek senenin sonunda yollar ayrilir veya devam eder.

O basari kriteri de sakatliklari azaltmak, 70-70 arasi puan toplamak, tekrardan ic sahada kolay mac kazanan bir takim yaratmak, 2-3 oyuncunun daha gelismesi, 0+gol barajini asmak, gozle gorulur sekilde futbol kalitesinin yukselmesi, siralamada ilk 2'ye girmek vs gibi kriterler olabilir, onun degerlendirmesi gunu gelince yapilir.

Bilic'in caresi belli: Turkiye kosullarini taniyan, ondan farkli dusunen ve fikren zorlayabilecek, fakat Bilic'in otoritesine de saygi duyacak ve bir yandan altini kazmaya calismayacak birisi.

Var mi TR'de boyle biri? Yok bence.

Ikinci soru: Bilic gitse yerine kim gelecek? Yabanci teknik direktor desek, daha once olmadigini defaatle gorduk. Bilic'le alinan riskin aynisini, bir de sene kaybetmeyi goze alarak almaya gerek yok.

Yerlilere bakalim: Sifo Mehmet'ten baska aklima isim gelmiyor. Senol Gunes cok yiprandi artik, istekli olacagini sanmiyorum. Ersun Yanal'i hep sevmis, istemisimdir ve en sonunda hak ettigi saygiyi gordugu icin mutluyum fakat Fenerbahce birakmadan o da hayal. Denizli falan artik gecelim zaten.

O zaman son soru: Sifo Mehmet, su ortamda Bilic'e gore ne arti verecek? Ben cevabini bilmiyorum ama soyle: Futbolcular uzerinde daha otoriter olabilir mi? Taktik esnekligi var midir? Simdiye kadar calistirdigi takimlarda kadroyu nasil sekillendirmistir ve mevcut yaklasimimiza uyar mi?

Ben cevabini bilmiyorum. Bilic bu seneki sinavini iyi vermedi, fakat sunu da unutmamali: Bu takim her iki yariya da 3-5 mac cok iyi top oynayarak basladi, ve sonra istikrarli bir sekilde coktu. Bilic'in kamp donemi sonrasi takima anlattiklari belli ki olumlu, kurmaya calistigi sistemin oluru var, fakat "surdurulebilir" olmuyor.

Bilic ile devam edeceksek, o surdurulebilirligin caresini aramaliyiz. Onun etkenleri milyon tane olabilir, hic bilmedigimiz dinamikler vardir belki. Bilic ile devam etmeyeceksek de sacma sapan bir isimle imzalamamamiz gerekir ki bu bosbogaz yonetim kurulundan hicbir olumlu beklentim olamaz o konuda.

Ozetle: Su sartlarda, saglam bir ozelestiri akabinde, Bilic'le devam etmek en makulu gibi.

can dedi ki...

@ Shelbyl
Bu makul bir argüman ama Bilic'e yardımcı olabilecek biri Türkiye'de var mı sorusunun cevabını biraz daha tartışabiliriz sanki. Akla Sarı Metin geliyor tabii otomatikman. Tabii ki akla gelişi medyadaki görünürlüğünden. Bu sene yorumları makul ama analiz olarak çok parlak olmasa da çizdiği kamusal karakteri Beşiktaş'a çok yakışıyor. Şimdi yeniden kariyerine baktım. Beşiktaş efsaneliğinden sonra uzun süre farklı takımlarda Arıca'ya, milli takımda Terim'e yardımcı antrönörlük yapmış. Alt liglerde takım çalıştırmış. Medyayla ilişkileri sağlam; muhtemelen NTV'den Özen'le de bir hukukları vardır. Bildiğim kadarıyla herkesçe sevilen sayılan, futboldan anladığı düşünülen, Beşiktaşlılarca tapılan bir insandır. Beşiktaş'ın en başarılı döneminin sembollerinden biri olması psikolojik bir artıdır. Böyle yoğun bir görevi kabul eder mi bilemem, çünkü kendine, evine vakit ayırmak isteyen bir insan. Bizimki gibi gece kuşlarıyla dolu bir kulüpte futbolcuların peşinden koşamaz, sertlik yapamaz, insan kıramaz.

Belki, aynen böyle devam etmek en iyisidir. Ama buna karar vermemiz için bir özeleştiri duymamız, nelerin yanlış gittini ve nasıl düzeltilebileceğini dinlememiz lazım. Ama bunları kim yapacak? Özen yerine yöneticiyim diye dolaşan saçma sapan, birikimsiz-beceriksiz insanları dinliyor taraftar ve küfrediyor yönetime. Bu yönetememe, bu yetki karmaşası, bu başıbozukluk, bu 80lerden yadigar yönetici modeli ne zaman nasıl bitecek?

can dedi ki...

Daldan dala atlıyorum ama şunu söylemem lazım: Bizim transferde her ne yaparsak yapalım en az bir, mümkünse iki tane penaltı ve duran top kullanabilen, frikikten gol atabilen, kornerleri iyi kesebilen, duran top opsiyonu sağlayabilecek adama ihtiyacımız var. Fernandes kadro dışında kaldıktan sonra duran toplardan gol çıkaramaz hale gelişimiz, gol sıkıntımızda en önemli etkendi. Son maç gösterdi ki takımda penaltı atabilecek bile adam yok ki Beşiktaş’ın en motivasyonsuz oyuncusuna kullandırılıyor sezonun en kritik penaltısı. Caner’in olma olasılığı olsaydı duran top kullanabilmesi bizim açımızdan en önemli katkılarından biri olurdu. Dolayısıyla transferin ilk önceliği bu olmalı kesinlikle. Diego transferi eğer isminden nispeten bağımsız olarak bu mantık çerçevesinde düşünülmüştüyse bu olumlu işaret.

can dedi ki...

Soz veriyorum bu son. Lig tablosu ve fiksturumuzu gozden gecirince Bilic'in becerdikleri ve beceremedikleri konusunda biraz yumusadim. Bu tablo karamsar gozukmuyor benim hissettigim kadar. Veli disinda takimin en iyileri de bu sene yapilan transferler. Beraberlik sayimizin yuksekligi buyuk handikap olmus. Seneye bir kac isabetli ve iyi (ikisi tam olarak ayni sey degil) transfer yapilabilirse, eger stadi da en azindan ikinci yarida da acabilirsek Bilic'in eksik gediklerine ragmen bu senenin ustune cikariz. Vira!


ozkankaya35 dedi ki...

BU GÜNLERE NE GÜNLERDEN GELDİK...AZ A ŞÜKRETMEYEN ÇOĞUDA BULAMAZ...BAŞKANIN DOĞRULARI YNLIŞLARINDAN ÇOK FAZLA...İSTERSENİZ SABAH BİR UYANIN Y.DEMİRÖREN YENİDEN BAŞKAN OLMUŞ OLSUN...TOLGA,CENK,ERSAN,İSMAİL,NECİP,FREİ,OLCAY,OĞUZHAN,CENK TOSUN,ÖMER,PEKTEMEK,MUHAMMET,VELİ,FRANCO,ATİBA VE İNŞALLAH TÖRE VE MOTTA...HİÇ BİRİ BİTİK ADAM DEĞİL BUNLARIN...HADİ FREİ VE MUHAMMET ÖYLE GÖZÜKÜYOR ŞU ANDA BELKİ...WE SANIRIM KİRAYA VERİLECEKLER(ÖNDER ÖZEN'İN SECECEĞİ,GELİŞİM GÖSTEREBİLECEKLERİ DÜZGÜN BİR TAKIMA-KARABÜK(TOLUNAY HOCA OLABİLİR)...biliç'in HATALARI OLDU...AMA YİNELEMEYECEİNİ DÜŞÜNÜYORUM,BAŞKAN VE Ö.ÖZEN GİBİ...AZİZ YILDIRIM KAÇ YILDA BULDU ÇOK DAHA İYİ İMKANLARLA,HALA TARTIŞABİLECEĞİMİZ DOĞRULARI...ÜNAL AYSAL VE YÖNETİMİ İSE ÇOK GERİSİNDE BENCE BAŞKANIN...ACİZLİKLERİDE BUNDAN SANIRIM...HERSEYE TENEZZÜL ETMELERİ...BOBO KOYDU AZ ÖNCE İZMİRDE...TÜRKİYE KUPASINDA...SAAT 03 BJK TV DE...KADRO YAPMAK İSTİYORUM...TÖRE SAĞ BEK...

TOLGA
TÖRE FRANCO ERSAN MOTTA

PİRLO

HUNT VAAR'T C.TOSUN

OĞUZHAN

PASCAL

ÜZERİNE 2 YABANCI,UCUZ VE GENÇ...FRANCO HESABI...SAĞ BEK OLUR STOPER OLUR...YADA QUİNTERO GİBİ BİRİ :)ONUNDA UCUZUNU ÖNDER ÖZEN BULSUN...WE BURADA KONUŞTUĞUNUZ 2-3 UCUZ YADA BEDAVA YERLİ...KARABULUT,ANTEPLİ ÇOCUK,gs nin ALIPTA ZİYAN ETTİĞİ SALİH DURSUN,(BOBO Bİ DAHA KOYDU...3-1 OLDU...4 OLUR BU MAÇ...ALEX GOL GOL GOL...)YADA ANTALYADAN EMRAH...YASİN ÖZTEKİN...TRABZONDAN YUSUF VE OLCAN(BİLİYORUM ÇOK HARCAMAYA BAŞLADIM...WE TAKİP EDİLEN BİRKAÇ GURBETCİ VARDIR EMİNİM...WE ALT YAPIDAN BİR KAÇ OYUNCU...WE PİLOT TAKIM MUTLAKA...KARTAL SPOR KULAĞIMA HOŞ GELİYOR...HOLOSKO KOYDU 4 OLDU...ALEX GOL GOLGOL...ADAM AKILLI KİMSEYİ ALAMAYACAKLARSA...SİVOK,HOLOSKO KALSIN...BOBO GELSİN...MABEDDE OYNASINLAR...MELANKOLİK TAKILALIM...HEPİNİZİN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZI KUTLUYORUM...NİCE 19 MAYISLARA

Unknown dedi ki...

van der vaart'ta bizde iş yapmaz, çünkü istanbuldaki gece hayatı oldukça cazip, söz konusu adamın da son dönemde hatırı sayılır ölçüde bu tarz haberleri mevcut. gitti fernandes geldi van der vaart, van der vaart istanbul gecelerine hızlı girdi gibi başlıkları şimdiden görür gibiyim. bize iş ahlakı olan adam lazım. madem bir scout ekibimiz var, o zaman daha farklı isimler bitirilmeli. yoksa van der vaart, diego vs gibi adamları bulmak için her hangi bir arama motorunda "transfermarkt sözleşmesi biten oyuncular" yazın yerli ve yabancı oyunculardan güzelce bir liste hazırlarsınız kendinize.. herşeyden önce scout ekibi ne iş yapar?

Seneye ideal ilk on birimizi 4 yabancı futbolcu üzerine kurmalıyız. Bu dört yabancının da takımı üst seviyeye çıkartması lazım.

TOLGA
YABANCI YABANCI ERSAN İSMAİL

YABANCI VELİ

TÖRE HUNT OLCAY

YABANCI

Tabii ki ben de Olcay ve İsmail'in 5 yabancı kuralı olmasa yedek kalmaları gerektiğini düşünüyorum ancak şu durumda ilk 11'de olmaları şart. Kadronun da 4 yabancı üzerine kurulmasını isteme nedenim ise örneğin zorunlu bir oyuncu değişikliği durumunda yedekten bir yabancı gireceği zaman bir oyuncu daha değiştirmeniz gerekir eğer sahada 5 yabancı varsa.

Atiba'dan süper yedek olur. Duruma göre orta sahaya, sağ beke hatta sol beke alabilirsin. Onun dışında Motta'yı da yedek olarak tutmamız gerekiyor. Atiba-Motta-Pedro yedek yabancılarımız olur. Hunt Türk statüsünde oynayabileceği için yabancı transferden saymadım ama kesinlikle o bölgeye, Türk sayılması sebebiyle, Hunt'ın transfer edilmesi şart. Onun dışında 1 adet daha türk kanat oyuncusu almamız ve maddi yokluktan dolayı Toraman'ı affetmemiz lazım.

Tabii ki yönetimimizin 4 tane kaliteli yabancı transfer edeceğine inanmıyorum.

YSY dedi ki...

İş ahlakı+yıldız isim herkesi mutlu eden bir transfer olur ama yaklaşık 7-8 milyon €'dan başlıyor hocam :) Bizimde en büyük sıkıntımızda bu. İstiyoruz ki hem şoför mahalli olsun hem 3 kuruş olsun. Maalesef öyle bir dünya yok olsada bize yedirmezler.

Köfteci dedi ki...

Transferler teknik ekip tarafından belirlenen oyuncular olmadığı takdirde hiçbir ilerleme kaydedememişiz demektir.

Umalım ki yönetimdekiler hem taraftarın gözünde prim yapmak hem de kendi reklamları için yeni stada yıldız getirme bahanesiyle yabancı transferine kalkışmasınlar. Takımın ihtiyacı olan oyuncu kim(veya ne tip bir futbolcu) ise o alınmalı. Eğer yıldız ise yıldız alınsın, Gana liginde oynayan 18 yaşındaki genç ise o alınsın. Burada önemli olan ihtiyacı iyi belirleyebilmek ve uzun bir izleme devresi sonunda uzun vadeli planlara uyacak oyuncuları takıma kazandırabilmek.

İdari-mali işlerin yönetimi ve yeşil sahanın yönetimi birbirinden tamamen ayrı meseleler. Ülkemizde bu ayrım olmadığı için mali sıkıntının sebebinin sportif başarısızlık mı olduğu, sportif başarısızlığın mı mali durumu kötüye götürdüğü veya idari yetersizlikler yüzünden mi mali ya da sportif başarının gelmediğini anlamakta, sonucun analizini yapmakta çok zorlanıyoruz.

Unknown dedi ki...

bence avrupa kupalarına gelecek yıl katılamayacak Milan, Lazio, Real Sociedad,Stutgart, Valencia, Manchester Utd, Newcastle Utd., Tottenham Hots, Bordeaux veya Marsilya gibi takımlardan oyuncu bakılmalı, çünkü kadrolarında revizyon yapmaları muhtemeldir. ingiliz ligi dışındakilerde oyuncu gel gitlerinin yaşanması olası. örneğin fransa liginde takımlar bir taraflarını yırtsa artık monaco ve psg'yi geçemezler. doğal olarak öncelik o ligde (lyon, bordeaux, st etienne ve marsilya gibi takımlarda) olabilir..

Unknown dedi ki...

ayrıca yöneticilerin işi köfte satmaksa köfte satsınlar, mümkünse transfer görüşmelerini, sorumluluk ve yetki verdikleri teknik ekibe bıraksınlar. bırakmıyorlarsa şayet o adamları orada tutup boşuna dünya kadar para vermesinler, takımın başına ziya doğan'ı getirin malzemeler bu, fazlası yok, al istediğini yap diyin.. hiç değilse teknik ekibe vereceğimiz para cebimizde kalsın!

Emrah dedi ki...

Romanya ligini takip eden var mı? Şu futbolcuyu çok merak ediyorum. http://www.transfermarkt.com.tr/constantin-budescu/profil/spieler/164233

1989 doğumlu, Romanya liginde ikinci olan takımda (astra giurgiu) bu sene 40 resmi maçta 21 gol, 16 asisti var. Sözleşmesi bu sene bitmiş. Bonservisi elinde yani. Ligde bu sene takım 34 maçta 70 gol atmış. Adam tek başına bu gollerin 13'ünü atıp, 11'inin asistini yapmış. Takımın gollerinin üçte birinde katkısı var. Youtube videolarından izlediğim kadarıyla serbest vuruşlardan da güzel goller atıyor. Kağıt üzerinde fazla iyi görünüyor:)

Önder UÇAR dedi ki...

http://www.besiktasscout.com/constantin-budescu/ Burada ufak bi incelemesi var. Gerçekten anormal istatistikleri var, eğer bu istatistikleri 10 numara pozisyonunda oynayıp yapmışsa biz boşuna diegonun, vdv'nin peşinde koşuyoruz.Teknik heyetin gündemine geldi mi acaba gelmediyse nasıl getirebiliriz :)

can dedi ki...

@Seyf
Besiktasscout.com'dan haberdar degildim, cok sagol paylastigin icin. Biraz bilgi verebilecek olan var mi bu site hakkinda? Kuluple iliskisi nedir?

theotheo dedi ki...

hacı almeidayı göndermek için 2.5 milyon euro para ödeyecekmişiz. almeida istiyomuş 3.5 milyon euro. 3 versen ok olacak bir rakam. yani şu durumda almeida yı tutmak varken üste para vererek göndermenin mantığını ben çözemedim açıkcası.

beşiktaşa bence almeida ile fernandes gittiği için. 5 tane direkt oynayacak yabancı gerekiyor. atiba, franco ise yedek. yeterli olur. 5+2 sistemi bize uyar. ama 5 tane çok kaliteli yabancı + olcan adın ve caner erkin de bu kadroya ilave edilip, takımdaki çöpleri yollayabilirsek okey olur.

ama beşiktaşta o güç var mı yok tabi ki. caner erkin 3.5 milyon euro verdiğini düşün. caner erkin seviyesinde bir oyuncunun bonservisi zaten minimum 6.7 milyon euro. adam 25 yaşında bu adamı ne yapıp ne edip alacaksın. adam türk. gerekirse 4 milyon eurolara çıkıcaksın. sen 4 milyon euronu teklif et, caner kabul etmezse eyvallah. sen gidiyosun 5.7 milyon euro alacak adama gidip 2 fln teklif ediyosun rezil olup dönüyosun.

sen diyosun ki ben önümüzdeki sene yeni stadımla beraber şampiyonluğa oynucam. o zaman minimum 4 tane bomba yabancı transfer.

lescott-diego-ba-sagna

caner-olcan-tosun

7 tane oyuncu bu takımı kafaya oynatır mı? çöpleri gönderdiğin zmn? size soru.

Unknown dedi ki...

almeida gitse de gitmese de demirörenin soktuğu o para ödenecek..

du, levande dedi ki...

lescott dışında sagna, demba ba ve diego transferleri bence de yerinde olur. ama diego olmuyor yüksek ihtimalle. onun yerine de yine ilgilendiğimiz söylenen zenit'li danny alınabilir.

tolga
sagna - pedro - ersan - motta
veli - oğuzhan - danny
gökhan - olcay
demba ba

bunların dışında hunt ve bir tane de yerli stoper alınırsa şampiyonluğa oynarız bence.

sagna, motta, danny, gökhan, demba ba, hunt ve bir stoper. bonservis olarak 17-18 milyon civarına bitirilebilir bence bu liste. yıllık ücretleri biraz yüksek olabilir ama o konuda da eldeki çöplerden kurtulma becerisi çok önemli olacak. escude, fernandes ve almeida gitti. toraman, süzen, sezer, holosko, eneramo ve hatta serdar gönderilip jones ile de yeni sözleşme imzalanmazsa sagna, danny, demba ba ve hunt'un yüksek yıllık ücretlerini karşılamakta da sıkıntı çekmeyiz sanırım.

bu kadro oluşturulduktan sonra 5+3'ün +2'si de sivok ve atiba olmuş oluyor ki böylece 8. yabancı olarak musa muhammed de takım kadrosuna katılıp sagna'nın alternatifi olarak faydalanılmaya başlanabilir. maksimum 2 sene üst seviye performans verebilecek olan sagna'dan sonraki sağ bekimizi de hazırlamış oluruz.

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bu sagna transferi nereden cikti? Sirf bosta kalacagi ve 30u gectigi icin mi?

Bizim gazetelere gore daha dogru duzgun haber yapan ingiliz gazetelerine baktim da Arsenal haftalik 90 bin teklif etmis, City'nin de 100 bine kapatacigini soyluyorlar. Demek istedigim konusulan rakamlar 6 milyon euraya tekabul ediyor. Biz o rakamlari verebilir miyiz / verir miyiz?

theotheo dedi ki...

ya onu veremem bunu veremem git ak o zaman sezere 1.5 milyon euro bonservis ver yılda 1 milyon eurodan 3 sene sözleşme yap. ne yaptı sana 4.5 milyon euro. hiç oynamadı ha. tek maç bile.

git uğur borala 3 sene 3 milyon euro para öde. topla 7 milyon etti zaten ak. bu iki hıyara verdiğin parayı sagnaya veremiomusun?

bu takımda yabancı kalmayacak. bu kadar basit. hepsi gidecek. yerine gerçek futbolcular gelecek. ya şu takımın bir beki caner bir beki sagna olsa kötü mü olur arkadaş çok mu şey istiyoruz lan.

lan kaç senedir izliyoruz bir tane adam gibi bir beki olmazmı takımın ya.

caner sagna lescott u alıcaksın defansa bi defa arkada kafan rahat edecek kalede de tolga mis gibi.

iyi bi 10 numara iyi bi forvet iyi bi kanatla da transferi kapatıcaksın. bu kadar basit hacı. yapamazsan kapı orda gidersin. yine çöpleri toplarsan bu takıma gidersin.

theotheo dedi ki...

beşiktaştan gidecek isimleri tek tek yazıyorum. bi tanesine itiraz eden olursa eyvallah dicem.

sivok
dany
toraman
escude
süzen
motta
kurtuluş
jones
boral
fernandes
sezer
holosko
almeida
pektemek
frei
ömer
kurumuş

--------
kalacaklar listesi

tolga
cenk
ersan
franco
ismail
necip
atiba
veli
oğuzhan
muhammed
olcay
töre

frei pektemek holosko gibi kontratlı isimler olcan gibi isimlerin alınmasında kullanılabilir. başka türlü elimizde patlıcak isimler kontratlıları o şekilde diğerlerini de zaten serbest kaldıkları için gönderiyoruz.

türkiyede

olcan
caner
cenk tosun

bu 3 transfer

yabancı da 5 transfer. toplamda 21 kişilik bir kadro oluşturmuş oluyoruz. temiz bir kadro. bu planlamaya hayır diyen olabilir mi sanmıyorum.

Unknown dedi ki...

teo sana bu hesapla bakkal dükkanı bile teslim edilmez..!

sagna'yı aldın diyelim, şampiyonluğunu garanti mi ediyorlar sonrasında?? yani sagna'yı alınca transfer şampiyonu falan olursun ama yanında en fazla babayı alırsın! ondan da müzede bolca var!

adamlar elmander, ujfalusi falan bunlarla şampiyon oldular. çok ileri gitmeye gerek yok yani! yanına da ceyhun, selçuk ve engin gibi adamları koydular.. aldıkları yaldızlar muslera (cana ile takas edildiğini hatırlatırım, adamların oyuncuya hangi gözle baktığını anlayalım) ve arsenalden kovulan eboue idi, ki eboue'yi bugün kapının önüne koysunlar allahın kulu yüzüne bakmaz! o kadrodan geriye sadece muslera kaldı, o da geldiği zaman bu kadar parlak bir kaleci değildi. kaldı ki hala oyuncunun dünya çapında olduğu söylenemez, çünkü arsenal, manc. utd. falan bu kadar kaleci ihtiyacı varken ve bu adam şu an sadece yıllık ücreti karşılığında sözleşme bedeli ödendiğinde serbest kalabiliyorken kimse talip olmuyor!

neyse, uzun lafın kısası, yıllık sagnaya 6 verelim, canere 4 verelim eto'o ya 5 diego'ya 6 verelim dersen, bunlarla da minimum 3 yıllık anlaşma yaptığında toplamda 21 milyon euro 1 yıl için yapar (imza paralarını, menajerlik ücretlerini, maç başı ücreterini felan koymadım!!!). daha diğer mevkilere ihtiyaç duyduğun transferlere de sıra gelmedi. çünkü guti, q7 falan oynarken, yabancılar 10 üzerinden ortalama 7-8'lik adamlarsa (ki çok tartışılır), yerliler 3-4'lük olduğu için takımın kıçı başı ayrı oynuyordu! yani önce ortalama bir yerli karmasına sahip olmak lazım. o da bir günde olan bir iş değil. anca trabzonspor gibi enayi bir kulüp bulup adamların kurulu düzenlerini sömürmemiz lazım, ondan sonra o dediğin adamlar geldiğinde adam gibi çıkıp top oynayabilirler...

Unknown dedi ki...

bu arada stat inşaatının iyice yavaşladığını düşünüyorum, uzunca bir zamandır yerimizde sayıyoruz, aynı tarihlerde başlayan trabzondaki stat her gün biraz daha yükseliyor, bizimkisi ise oldukça düşük hızda seyrediyor.. yeni sezonun ilk yarısı için umutlu değilim açıkçası..

theotheo dedi ki...

@emireri

o zaman uğur boral ve sezer öztürkle oynamaya devam edersin. 60 puan parajını 50 golü geçemeden bir anadolu takımı hüviyetinde devam edersin. bu kadar basit. şu gidecek dediğim oyuncular hangi büyük takımın kadrosunda olabilir,eğri oturup doğru konuşun ya. biraz mantıklı bakın beşiktaşın parası bu adamlara gidiyor. siz buna nasıl göz yumabilirsiniz bir taraftar olarak.

sezer öztürk'ün aldığı 1 milyon euroya nasıl göz yumabilirsiniz. bu taraftarlık mı yoksa körlük mü. önce buna karar vericeksiniz.

caner erkin
olcan adın
cenk tosun

3 tane türkle bu takımın türk tarafını güçlendiricez.

zaten kalede tolga var, ortasahada veli var, gökhan töre, olcay bunlar kötü oyuncular değil. takımın iyi bir türk iskeleti olmuş olacak. bunların üzerine demba ba, diego, lescott, sagna gibi isimleri de monte ettiğin zaman sana yedek olarak franco ve atiba da destek çıkar, al sana takım. al sana kadro. 4 yabancı 3 türk transfer bir baba yiğit çıkarsa 1 yabancı transfer daha bu takım kafaya oynar çok net. bu takım ezilmez nokta.

ama sizin mantığınızla bu takım ezilmeye daha çok devam eder. ondan sonra da buraya gelip yok hoca böyle yok şu gol atılmaz mı yok defansta niye o hatayı yaptık diye ağlayıp sızlamayın.

Deniz dedi ki...

Alabiliyosak alalım Caner'i ve Olcan'ı. Sağ bek'e yabancı kullanma şansımız doğar bu şekilde.

Üstüne de 11 çıkacak stoper, orta saha ve forvet lazım.

-------------------Tolga-----------------------
Yabancı sağ bek - Yabancı stoper - Ersan - Caner
--------Veli - Yabancı orta saha--------------
----Töre - Yabancı ofansif orta saha - Olcan---
------------Yabancı santrfor--------------------

Yedekler:
Cenk Gönen
Sefa
Pedro
Atiba
Cenk Tosun
Olcay
Oğuzhan

Rezerv:
Necip
İsmail
Muhammed
Kerim
Ömer

Bu format Önder Özen'in 8-8-8 prensibine de uygun.

8 uluslararası çapta oyuncu(iki eksiğimiz var, demek ki alt klasmandan iki futbolcunun bu çapta performans vermesi lazım ve tabi alacağın yabancıların da bu çapta olması lazım):
5 tane yabancı transfer + Caner

10 ulusal çapta olan oyuncu(Tolga, Veli, Olcan bu seneki performanslarını tekrarlarsa kolayca üst klasmandan sayılabilirler):
Tolga-Veli-Atiba-Olcay-Cenk Tosun-Cenk Gönen-Ersan-Sefa-Olcan-Ömer

5 gelişime açık oyuncu:
Ozzy-Kerim-Muhammed-Pedro-Töre

Kategorize edemediğim futbolcular :) : Necip ve İsmail, bu arkadaşlar hala kendilerini geliştircek :)

Neticede, ben de her sene bi sürü adam al bi sürü adam gönder işine karşıyım ama Theo'ya katılıyorum, kurtulunması gereken çok safra ve direk onbire transfer edilmesi gereken çok sayıda adam var. Ha bu kadar çok transferde başarı oranı tutturmak mümkün değil dersiniz, doğrudur. Kesenin ağzını açmak gerekecek bu sefer, çünkü her sene ucuzuna kaçmak bize bazı maliyetleri de getiriyor gerçekten. Ve ben Veli'nin yanına da iyi bi transfer gerektiğini düşünüyorum ofansif orta saha dışında. Atiba çok iyi bir yedek olur ama çok yukarıyı hedefliyorsak onbir için yeterli değil. Yine de oradan tasarruf belki edilebilir.

Bakkal hesabı yapacak halim yok şuna bu kadar ver buna bu kadar ver diye. Caner 4'e biter mi, Olcan için Mustafa ve Serdar'ı takasta kullanabilir miyiz? Demba Ba gelir mi, efektif bi on numara bulur muyuz, Atiba'yı kim kulübeye gönderir, sağ bek kim? Stoper kim takip etmedim. Elimde liste yok. Bu sene benim gördüğüm aksaklıklar bunlar sadece ve geç kaldığımız her sezon daha da zorlaşıyor işimiz.

Bu sene bu transferler yapılır, ama seneye kim gitsini konuşmuyo oluruz şampiyon olamasak da. Üzerine neyi ekleyelimi konuşuyo oluruz. Her sene kimi göndereceğimizi kimi alacağımızdan fazla konuşmak biraz saçma değil mi?

Deniz dedi ki...

Bi de sakat vermememiz lazım abi. Yani benim kafamda yabancı on numara olmadığında takıma ozzy giriyor ama ikisi birden sakatlandığında yine düz bir takıma dönüşüyoruz. Bu durum sıkıntılı. Genel olarak her hafta bir sakatı tolore ederiz de o rakamın artması bizi yine sıkıntıya sokar.

Alınacak adamlarla beraber futbolcuların profesyonel yaşamlarına dikkat etmeleri ve diğer altyapısal iyileştirmelerin de yapılması lazım.

theotheo dedi ki...

sonunda ortak bir noktada birleştik romantik arkadaşlar dışında.

sagna,lescott,diego,ba,van der vaart (beşiktaşlı bir babayiğit tarafından alınacak)

yedek +2 yabancı atiba ve franco

olcan adın, caner erkin, cenk tosun.

kadroyu yazalım

tolga

sagna-lescott-ersan-caner

veli-vandervaart

töre-diego-olcan

ba

yedekler

cenk
franco
atiba
necip
oğuzhan
olcay
cenk tosun

bu kadro nasıl?

Unknown dedi ki...

Theo kadro iyi, kaliteli. Soylediklerinde de genelde haklisin, uslubun grubu kizdirsa bile. Gerci VDV, Tore, Diego ve olcan'li orta sahayi delik desik ederler top rakibe gecince ama kagitta guzel duruyor.
Su fikrin cok dogru tabii: Ya ilk onbire 3-4 transfer yap kafaya oyna, ya da hic yapma stadi bitir, zaten Turkiye'de ucunculuk garanti gibi.
Soyledigin Caner transferi cok onemli. Cunku hem ulkenin en iyi solbekini aliyorsun, hem rakibe celme takiyorsun. Bunun psikolojik onemi de buyuk.
Sagna transferinin olmasi maalesef mumkun degil. Ben o isin parada bitmeyecegini dusunuyorum. Ver parasini gelsin oynasin mevzusu degil. Sagna iki Manchester takimindan birisine gidecek. Burada begenilir mi bilmem, ben oraya Bursa'dan Sener Ozbayrakli'nin alinmasini isterim. Eksikleri var ama kaliteli futbolcu. Bana olacak gibi geliyor o cocuk.
Ucuncusu stoper. Alinabiliyorsa takima sinif atlatacak bir adam alinsin, alinamiyorsa birak Franco oynasin. Sivok muadili adam gelicekse bosuna Sivok gitmesin. Mesela Metalist takiminda oynayan Brezilyali stoperin adi geciyor. Ben tanimiyorum, belki iyidir ama benim aklimdan gecen, sert, fizik olarak forvetleri ezebilen, takimi ileri iten bir stoper. Boyle bir adam bulabilirsek, orta sahada iki tane ayagi kekeme adam kullanmaya ihtiyac kalmayacak. Besiktas'ta Franco'nun iyi gorunmesinin bir sebebi onunde deli gibi kosan Atiba ve Veli sayesinde fazla baski yememesiydi. Bir ust duzey stoper, orta sahada Veli (Atiba) ve Oguzhan'i birlikte kullanma imkani verebilir. Oguzhan Pirlo tarzi derin oyun kurucu rolunde yildizlasabilir. On numara rolunde hem defansin kucaginda eziliyor, hem de sutu yok.
Dorduncusu Olcan tabii. Simdi bana kalsa Turkiye'de Caner'le birlikte en faydali ve en formda futbolcu. Hem sagda hem solda oynayabilir. Gerekirse sagda Gokhan, solda Olcan oynar, gerekirse Olcan saga gecer, sola Cenk tosun girer. Alinmasini en cok istedigim adam.
Geldik en kritik noktaya. Yaratici orta saha ve forvet. Ben Diego buraya gelirse yatar diye dusunuyordum. Bakalim Fener'de gorucez. Van der Vaart'da bizim buralari kucuk gorebilir diye korkuyorum. Tabii alinsa gozumuz biraz futbolcu gorur. Bu yonetimin o isi bitirebilecegine cok inanmiyorum. Asil istedigim adam Manchester united'da oynayan Kagawa. Kuyt'un kaliteli versiyonu. Hem kosan hem ureten hem de gol atan orta saha futbolcusu. Yapisal anlamda Besiktas'a cok uyacak bir adam ayrica. Muhtemelen bize yar olmaz ama para vereceksen bu adama ver en azindan karsiligini alirsin. Olmazsa da aklim Niko Krancjar'a gidiyor. Hirvat milli takiminda Modric'in yedegi, babasi muhtemelen Bilic'le top oynamistir, ayrica Bilic hocasiydi milli takimda. EPL'de catir catir top oynadi simdi Rusya'da. Bize en uygun adam.
Forvette ayni fikirdeyiz. Eger alinabiliyorsa uce bese bakmadan Demba Ba'yi almak lazim. Hic eksigi yok. Turkiye'de sakatlik olmazsa 20 golden asagi atmasi mumkun degil.

Sonucta kadro:
Kale: Tolga, Cenk
Bekler: Sener, Atiba, Caner, Ismail
Stoperler: Ersan, Franco, Yabanci transfer (buraya bir de genc Turk transfer yapilabilir, Selim Ay filan gibi)
Merkez orta saha: Veli, Necip, Atiba, Oguzhan (burada hala Jones konusunda kararsizim, 5+3'un +3'une dahil olabilir, Atiba ve Franco ile birlikte; zaten benim kadroda yabanci sisikligi yok)
Hucumcu orta saha: Kagawa (Krancjar), Gokhan Tore, Olcan Adin, Olcay, Cenk Tosun
Forvet: Demba Ba, Pektemek

Rezerv: Muhammed, Frei, Omer, Atinc

Gidenler: Sivok, Dany, Toraman, Escude, Süzen, Motta, Kurtuluş,
Boral, Fernandes, Sezer, Holosko, Almeida, Eneramo (gerci yerin varsa Omer'i yolla Eneramo kalsin, Demba Ba sakatlanirsa oynar, sakatken aldik, iyilesti gonderdik, kalsa 3-5 puan fazla alabilirdik)

Gelenler: Sener, Caner, Yabanci Stoper, Selim Ay, Kagawa, Olcan, Gokhan Tore, Cenk Tosun, Demba Ba

Deniz dedi ki...

Abi işte ben isim vermedim, yazdığım isimlerin yanına seçmişsin isimleri. 15 milyon euro harcanacakmış, yetiyo mu bu para bu isimlere?

Unknown dedi ki...

Theo kadro iyi, kaliteli. Soylediklerinde de genelde haklisin, uslubun grubu kizdirsa bile. Gerci VDV, Tore, Diego ve olcan'li orta sahayi delik desik ederler top rakibe gecince ama kagitta guzel duruyor.
Su fikrin cok dogru tabii: Ya ilk onbire 3-4 transfer yap kafaya oyna, ya da hic yapma stadi bitir, zaten Turkiye'de ucunculuk garanti gibi.
Soyledigin Caner transferi cok onemli. Cunku hem ulkenin en iyi solbekini aliyorsun, hem rakibe celme takiyorsun. Bunun psikolojik onemi de buyuk.
Sagna transferinin olmasi maalesef mumkun degil. Ben o isin parada bitmeyecegini dusunuyorum. Ver parasini gelsin oynasin mevzusu degil. Sagna iki Manchester takimindan birisine gidecek. Burada begenilir mi bilmem, ben oraya Bursa'dan Sener Ozbayrakli'nin alinmasini isterim. Eksikleri var ama kaliteli futbolcu. Bana olacak gibi geliyor o cocuk.
Ucuncusu stoper. Alinabiliyorsa takima sinif atlatacak bir adam alinsin, alinamiyorsa birak Franco oynasin. Sivok muadili adam gelicekse bosuna Sivok gitmesin. Mesela Metalist takiminda oynayan Brezilyali stoperin adi geciyor. Ben tanimiyorum, belki iyidir ama benim aklimdan gecen, sert, fizik olarak forvetleri ezebilen, takimi ileri iten bir stoper. Boyle bir adam bulabilirsek, orta sahada iki tane ayagi kekeme adam kullanmaya ihtiyac kalmayacak. Besiktas'ta Franco'nun iyi gorunmesinin bir sebebi onunde deli gibi kosan Atiba ve Veli sayesinde fazla baski yememesiydi. Bir ust duzey stoper, orta sahada Veli (Atiba) ve Oguzhan'i birlikte kullanma imkani verebilir. Oguzhan Pirlo tarzi derin oyun kurucu rolunde yildizlasabilir. On numara rolunde hem defansin kucaginda eziliyor, hem de sutu yok.
Dorduncusu Olcan tabii. Simdi bana kalsa Turkiye'de Caner'le birlikte en faydali ve en formda futbolcu. Hem sagda hem solda oynayabilir. Gerekirse sagda Gokhan, solda Olcan oynar, gerekirse Olcan saga gecer, sola Cenk tosun girer. Alinmasini en cok istedigim adam.
Geldik en kritik noktaya. Yaratici orta saha ve forvet. Ben Diego buraya gelirse yatar diye dusunuyordum. Bakalim Fener'de gorucez. Van der Vaart'da bizim buralari kucuk gorebilir diye korkuyorum. Tabii alinsa gozumuz biraz futbolcu gorur. Bu yonetimin o isi bitirebilecegine cok inanmiyorum. Asil istedigim adam Manchester united'da oynayan Kagawa. Kuyt'un kaliteli versiyonu. Hem kosan hem ureten hem de gol atan orta saha futbolcusu. Yapisal anlamda Besiktas'a cok uyacak bir adam ayrica. Muhtemelen bize yar olmaz ama para vereceksen bu adama ver en azindan karsiligini alirsin. Olmazsa da aklim Niko Krancjar'a gidiyor. Hirvat milli takiminda Modric'in yedegi, babasi muhtemelen Bilic'le top oynamistir, ayrica Bilic hocasiydi milli takimda. EPL'de catir catir top oynadi simdi Rusya'da. Bize en uygun adam.
Forvette ayni fikirdeyiz. Eger alinabiliyorsa uce bese bakmadan Demba Ba'yi almak lazim. Hic eksigi yok. Turkiye'de sakatlik olmazsa 20 golden asagi atmasi mumkun degil.

Sonucta kadro:
Kale: Tolga, Cenk
Bekler: Sener, Atiba, Caner, Ismail
Stoperler: Ersan, Franco, Yabanci transfer (buraya bir de genc Turk transfer yapilabilir, Selim Ay filan gibi)
Merkez orta saha: Veli, Necip, Atiba, Oguzhan (burada hala Jones konusunda kararsizim, 5+3'un +3'une dahil olabilir, Atiba ve Franco ile birlikte; zaten benim kadroda yabanci sisikligi yok)
Hucumcu orta saha: Kagawa (Krancjar), Gokhan Tore, Olcan Adin, Olcay, Cenk Tosun
Forvet: Demba Ba, Pektemek

Rezerv: Muhammed, Frei, Omer, Atinc

Gidenler: Sivok, Dany, Toraman, Escude, Süzen, Motta, Kurtuluş,
Boral, Fernandes, Sezer, Holosko, Almeida, Eneramo (gerci yerin varsa Omer'i yolla Eneramo kalsin, Demba Ba sakatlanirsa oynar, sakatken aldik, iyilesti gonderdik, kalsa 3-5 puan fazla alabilirdik)

Gelenler: Sener, Caner, Yabanci Stoper, Selim Ay, Kagawa, Olcan, Gokhan Tore, Cenk Tosun, Demba Ba

sadrazam dedi ki...

Adamlar diego'u borsaya bildirecek neredeyse, siz hÂla kadroyu onun üzerine yapıyorsunuz.

Beşiktaş gibi paçasından borç akan takım 2 bekine yıllık 30 milyon lira veremez. Alemin akıllısı biz miyiz? fenerin veremediği parayı Caner'e yaslayıp geçeceğiz veya Arsenal'in ve avrupa'nın büyük takımlarının vermediği paraları verip sagna'yı alacağız?

sen iki bekine yıllık 10 milyon euro bağlarsan belki şampiyon olursun, hadi büyük ihtimal olarak görelim bunu... peki ya şampiyon olamazsan ne olacak? quaresma'nın geldiği sezon tıpatıp aynı laflar ediliyordu transfere karşı çıkanlara. zaten şampiyon olup parayı çıkartırız, büyük takım böyle olunur!!! vs. sonuç? 5. olduk.

Uğur Boral-Sezer Öztürk transferleri doğru değildi, tamam. Ama bunların yanlış olması, yerine önerilen sistemi doğru yapmıyor. Sonuçta Atiba'ya kimse laf etmiyor ama bu kafaya göre esasen Atiba da çöp transferdi...

Takımların bir dengesi vardır. Diego'nun oynadığı hiçbir avrupa takımında aynı zamanda veli kavlak veya olcay şahan da oynamaz. ilk 11'de oynayan oyuncuların ücretleri arasında 6-7 kat fark olmaz.

Galatasaray örneği veriliyor hep. Galatasaray'ın oturmuş bir kadrosu ve şampiyonluğa doymuş bir taraftarı vardı. Esasen Sneijder'e de Drogba'ya da ihtiyaçları yoktu. Ve Gs'yi Burak, Umut, Selçuk gibi adamlar Sneijder'in yürüdüğü maçlarda kurtardılar. Bu isimler de önemli maçlarda ortaya çıktı ve katkı sağladı.

Bu adamlar bizde olsa 3. ayın sonunda, adım gibi eminim, küfür yemeğe başlarlardı. Son Juventus maçından önce grupta 4. olacağımız kesinleşeceği için Sneijder'in attığı golün de bir önemi kalmazdı:) Çünkü takımın diğer futbolcuları unutulur, taraftar ilk aylarda her maç bu adamlara tezahurat eder, sistem bu adamlar üzerine kurulur ve sonuç her zamanki gibi hüsran olurdu.

Düşünün bu takım hakemler sayesinde bizim önümüzde bitirebildi ligi. Yani neymiş basıp parayı kaliteli adamı aldığında her zaman şampiyon olunmuyormuş. Gs'nin ödediği paraları ödeyip de yine avrupa'ya gidemezsek ne olur sizce?

Şu ekonomik tabloya baktığınız zaman maaşlardaki üst limitin 2.5 milyon euro olması ve genç futbolculara yatırım yapılması gerekir.

Unknown dedi ki...

romantiklikten ziyade gerçeklik içinde yaşamak diyelim buna.. bakın güzel kardeşlerim, kulübün hala tonlarca lira borcu var, öde öde bitmez. hem fikir olduğum konu şu, kulüp başarılı olmadan bu borcu ödeyemez.. burası aşikar.. diğer taraftan ise gerçekleri görmek lazım.. elimizde yine transfer bütçesi yok doğru düzgün, geçen sezon neredeyse sıfıra yakındı maç hasılatlarımız.. en son maçt 80 küsür bin liraydı mesela, 6 maç cezalıydık, sezonun aşağı yukarı 1/3'ü eder ve buna bizim taraftarımız, sen, ben sebep olduk. peki 2-3 hafta içerisinde kombineler satışa çıkacakmış, kaçımız en az 1 kombine alacağız?? kaç kombine alacaksınız?? geçen yıl kaç tane forma aldınız? kısaca ne verdiniz ki löp et istiyorsunuz??
tamam kadroya 1 yada 2 tane üst düzey oyuncu alarak kadroyu bu adamlara odaklı kurabiliriz, orada hem fikirim ama hem onu hem bunu hem şunu diyebilmek için, bizim de ortaya bir şeyler koyuyor olmamız lazım değil mi?? hem diego olsun hem ba olsun hem sagna olsun hem caner olsun demek bana çok mantıklı gelmiyor! ulan hayatında stada gidip maç izlememiş, kahve köşesinden çıkmamış, tek sefer dahi olsa forma almamış adam ronaldinho neden gelmedi diye hayıflanıyor yahu! gelecek sezon 35 bin kombine satarız, on binlerce de forma, o zaman deriz ki şu gelsin bu gelsin.. ama ne kadar ekmek o kadar köfte şu an kusura bakmayın...

theotheo dedi ki...

@emireri

önce cevabı sana vereyim birader.

bak dünyada hiç kimse uğur boralın formasını almaz. veya atibanın. ulan sen formanın arkasına atiba yazdırır mısın allahını seversen ya. bi mantıklı konuşun. kombine her sene alıyorum bu sene hiç maça gitmedim. bunu soruyosan. ama normal bir adam gidebileceği maça kombine alır. bu takımın hangi maçını gidip izlemek istiyosun ki. top oynamayan bir takım ne kombine satar ne forma satar ne çakmak satar. hiçbişey satamaz burda anlaşalım.

sen getireceksin taraftar alacak bu iş dünyanın her yerinde böyledir. arsenal mesutu getirdi. imzalı formasını tam 750 pounda sattı sitesinde limitli sayıda bitirdi. herkesin üzerinde mesut forması var çılgın gibi. hacı budur olay başka birşey değil.

sen diegoyu getir bakalım. büyük adam getir abi. 1 forma alan varsa 5 alır. bu iş böyledir. büyük düşünmek böyle birşey. sen uğur boralı getiren sezer öztürkü getiren bir anlayışla bir yere varamazsın. istersen 1 stad değil 10 stad yap olmaz yani. bu kafa yapısını değiştiriceksin öncelikle bu bir.

bunun parasızlıkla falan da alakası yok. çünkü 15 milyon euro bonservis bütçesi açıklamıştı geçen sezon başında fikret orman. bana der ki hacı para yok. para çıkmıyo. transfer yapmıcaz. eyvallah. ona eyvallah, o zaman başka şeyleri konuşuruz.

ama sen 15 milyon euroluk bonservis ücretini gereği olmayan franco, sezer gibi adamlara bağlarsan burda senin bişey sorma hakkın kalmaz aga. bu kadar net bişey söylüyorum. anlayana. bu takım sezere 4.5 milyon euro para taahhüt ettiyse. bu da 13 milyon tl gibi bir para ediyo. bu parayı bu oyuncuya taahhüt eden bir takımın ben canere yılda 3 euro veremiyorum deme hakkı yoktur bu kadar basit bu kadar net.

Unknown dedi ki...

:) quaresma'nın geldiği sezon mu daha çok forma satılmış, yoksa iflasın kıyısından döndüğümüz feda sezonu veya geçen sezon mu?? hangi sezon cirolarımız daha yüksekmiş acaba? isimler tabi ki forma sattırır ama bir yere kadar, çünkü nihayetinde getirdiğin adam bir messi, cr7 değil. bu da sanırım bu kadar basit. kendi pazarında iki sezon 15-20 gol atsın sığır pektemek'in formasını da satarsın, ancak o kadar atan burak malının da.. beğenmezsin belki ama bu böyle..

şimdi ikinci gerçeğe geçelim, hilbert ayısından bahsedelim istersen?? beğenmediğin koskoca sezon boyunca itin götüne soktuğun hilbert gittikten sonra otaban olan sağ bek mevkiinden.. kimi koysak o kadar oynardı değil mi?? hilbert ayısının oynadığı leverkusen son yılların en başarılı performansına imza attı, farkında mısın? hilbert ayısı bizde olsaydı geçen sezon sanırım en az 3-5 puan fazladan hanemizde olurdu. ben diego'yu veya ondan daha büyük isimli başka futbolcuları bu forma altında izlemeye karşı değilim. elbette onlarda olacak ama bu mali durumla bu kadar saçma paralara değil! beğenmediğiniz Franco sezonun ikinci yarısını izlemiş kime sorarsan takımın iyi isimlerinden biri olarak sayar. ayrıca yine geçen yıl burun kıvırdığın veli de bu sezonun tartışmasız en iyi isimlerinden biriydi. sorun diego gibi bu ülkenin yapısına uymayacak oyuncuların düşlenmesinde.. alex gibi brezilya dışında bi s.ke yaramamış adam bu ülkede ilah oldu, heykeli dikildi.. keza batalla.. yani ülke yapısına uygun adam bulmak önemli bence, bu diego olur mu, bence olmaz.

caner bence de kesinlikle alınmalı (haftalar öncesinden söyledim, canere sulanalım diye, o zaman bu meblağlar felan konuşulmuyordu) ama öyle yılda 4 milyon eurolara olmaz aga, o parayı avrupada kimse ona vermez, biz verirsek tek sebepten veririz o da rakibin kuyusunu kazmak için. onun dışında şu mali yapımızla mantıklı bir açıklaması olmaz bu işin.. daha gerçekçi hedeflere yönelmek lazım; aynı mevkilerde oynamasalar da olcan gibi.. ayrıca bence hazır piyasası varken olcay da kaptırılabildiği kadar yüksek fiyatla kaptırılmalı..

beagle dedi ki...

Neymiş, ceza alanına top getirebilirsen Mustafa Pektemek "ortalama" bir golcüymüş ve gol atabilirmiş. 30 maç oynarsa Almeida'nın 2 sezonda attığı golü atabilirmiş.

Sene sonu itibariyle elimizde Pektemek, Ömer ve Cenk oluyor ki en iyi yerli forvet gruplarından biri. Tabiki doğru şekilde kullanırsan. 4-2-3-1 yani 6-3-1 oynarsan kullanamazsın tabi. İnsan azmanı gerekir.

Artı Muhammed ve Kerim gibi iki oyuncu da 100 metre ileri geri koşup, çalım, şut çıkaramazlar. 170lik adamlar sana "iyi atlet"iz demiyorlar zaten.34 maç ilk 11 oynamaları da gerekmiyor. Biraz forma verip sıcak tutmak ve doğru kullanmak lazım. Özellikle kendi sahamızda neden korkup da şutör, ofansif adamları oynatmıyoruz? 1-0 a yatarken, maçı koparamayıp sonra kenarda hakem topumu kesti diye zırlarsın.

Muhammed AMC pozisyonunda, özellikleri itibariyle Oğuzhan'dan çok daha iyi olabilirdi. Ama çocuğu kritik maçlarda merkez orta saha, ya da tek top kullanan adam olarak kullanıp, etkinlik bekleniyor. Dayak yemekten Guti, Simao oynayamadı, el insaf. O da gamsız ama takımdaki en iyi şutör olduğunu bilmediğini sanmayın. Gençlerden çok şey beklenirken onlar da hocanın az futboldan anlamasını bekliyor.

Aykut kocaman'ın Salih Uçan'ı bir senede nereye getirdiğine bakın. Oynatılmadığı senenin sonrasında, Roma peşinde, Aziz vermiyor.

Beşiktaş'ın sorunu defansif görevdeki adamlarının "pamuk helva" gibi olmalarından dolayı caydırıcı olmayıp, tüm takımdan ekstra efor bekleyip, fazla savunmacı adam ile savunma yapmak zorunda olması. İleride eksik adam tuttuğu için forvetlerinin dayak yemesi.Ceza alanında çoğalamaması.

Genelle uzlaştığımız konu ise bekler. Onlar da sözde "forvet" olan kenar adamlarının kendi ceza alanına kadar savunma yapmasını gerektiriyorlar ki, gerçek anlamda ofansif özelllikli adam kullanamıyorsun.

25-30 gol atacak bir forvete paramız yetmeyeceğinden, belki de işe yarar bir yabancı forveti ancak 10 transfer denemesinde bir kere bulabildiğimizden, ofansif transferden çok şey beklemek mantıksızlık. Demba Ba veya başka bir fizikli zenci ile ligin şartlarına uyum sağlamak en akıllıcası.

10 milyon bütçe ile Diego, Pato, Huntelaar falan alacağımız yok. Ama Dede,Alex vb alıp eldeki ofansif oyunculardan daha yüksek verim alabilirsin. Ha 1 kişi yeter de demiyorum. iyi kötü Töre'yi elde tutup, en az Hunt kadar duran top kullanabilen birini alıp, bir de ekstra özellikli stoper bulmadan omurga falan oturmaz. 10-11 e de bu işler zor :)

Emrah dedi ki...

3-4 transferden fazlasını zarar olarak görüyorum. Ofansif orta saha olarak bonservisi elinde olan, bize denkçe bir lig olan Romanya'da ikinci olan takımın en iyisi olan ve sezonu 21 gol, 16 asist gibi inanılmaz rakamlarla tamamlayan 25 yaşındaki Constantin Budescu'yu, forvet olarak yine bonservisi elinde olan, bizim ligde 17-23 arası bir gol sayısına rahat ulaşacak olan, sezonu 22 gol, 4 asistle tamamlayan Gomis'i. Sağ beke sezonu 6 gol, 11 asistle tamamlayan Srna ayarında birini ve Pektemek'le falan takasla bir şekilde Olcan'ı alabilirsek şampiyonluk için oldukça iddialı hale geliriz. Defansta eldekiler iyi kötü idare eder, esas sorunumuz gol atamamak diye düşünüyorum.

Bence yönetim neden parayı basıp doğru düzgün adam almıyor diye değil, söyledikleri genç yeteneklere yönelme sistemini uygulamaya geçirmediği için eleştirilmeli.

Ayrıca sisteminiz 4-3-3 ise, bu sistemdeki en önemli mesele beklerin hücuma katkısıdır. Bu sistemin Avrupa'da 3-5-2 sistemini yutması hücumcu beklerin kullanılmasıyla birlikte ortaya çıkmıştır. Bizim son 3-4 senedir bu kadar kötü puanlar toplama sebebimiz, sisteme uygun futbolcularla oynamıyor oluşumuzdur. Bu sistemle oynuyorsanız 2 bekte hücumcu olmalı ve orta saha oyuncularınızın üçü de oyunu iki yönlü oynayabilmelidir. Bizde iki unsur da eksik. Yıllardır rakip alana oyunu yığamama sebebimiz de bek oyuncularının ofansif katkısın sıfıra yakın olmasıdır.

Deniz dedi ki...

10 milyon mu 15 milyon mu o bütçenin bonservislere ayrılmış olması lazım mantıken. Maaşların bütçesinin ayrı değerlendirilmesi lazım ki elindeki kullanmayacağın oyuncuların maaş yükünden kurtulursan Caner'i de karşılarsın başkasını da.

Bu arada Emir Eri, demişsin ya kim ne alıcak kim kombine alacak? http://imgur.com/HdxIs13 Bu sırf geçen sene aldıklarım, aldığım formaları şunları bunları saymıyorum bile. Durumum vardı aldım. Durumu olmayana da daha düzgün bir kadro istememelerini kimse söyleyemez. Ben daha genç, daha aç, daha sade bir kadronun üzerine yavaş yavaş eklenmesini ve uzun vadede sağlam bir takım haline gelmemizi de tercih ederim ama bu ülkedeki spor kültüründe bu hayal. E hakkaten 15-20 tane adam alıp bunların maaşına bir sürü para saçtığında saçma bir durum oluyor. Ama Demba Ba'yı getirip bu adamdan performans alamazsan sen en azından üzerine düşeni yapmış olursun, performans vermemek onun ayıbı olur. 10 tane adam alıp 2sinden performans alıp kalan 8 adamı kullanmayınca hata senin oluyor.

Unknown dedi ki...

Deniz;
herkes gücü yettiği ölçüde bir şeyler yapmaya çalışıyor bunun farkındayım, sözüm meclisten dışarı ama dünya kadar da işkembeden sallayan var ortalıkta.. fenerlisinin, galatasaraylısının verdiği maddi katkının 5'te 1'ini yapamazken, onların kadrolarına bakarak elimizdekini beğenmiyoruz. e abicim bir yerden sonra da ne yazık ki olay maddiyata dayanıyor, daha geçtiğimiz yıl finansal fair-play kurallarına uymadığımız için avrupa'dan ihraç edilmedik mi? e biz kendi bütçemiz doğrultusunda katkı yapmadıktan sonra, başkası almayacak o formaları, kombineleri.. kulübün bütçesi de bir yerden denkleşmek zorunda yoksa bu sefer avrupa dışında kalıyoruz. neticede bu kulübe bir yerden nakit girdisi olmak zorunda.. bizim taraftar profilimiz (buna çarşi da dahil) vermeden almaya fena halde alıştırıldığı için önce seba'nın sonra bilgili'nin, en sonunda da demirören'in (şaka len şaka gaza gelmeyin hemen :)) başını yedik.. daha öncede dediğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte..

theotheo dedi ki...

@emir eri

dostum beşiktaş yönetimi güçsüz durumda. yönetemiyor durumu. gökhan töreyi bile alamayacak durumda ise beşiktaş artık söylenecek birşey yok.

selçuk inan durumunda da aynı şeyi söyledim ver hacı yılda 3.5 al getir. şu anda sende olsa ne olurdu?

sınır 2.5 milyon euroymuşta falan filan. ulan sezerin 1 aldığı yerde 2.5 a kim gelir. azıcık düşünün lan sezerin 1 milyon euro aldığı bir piyasada benim bankacı olarak 5 milyon euro kazanmam lazım. geçin bu işleri.

parayla falan ilgisi yok. de ki ben yapamıyorum hacı. ben bağlayamıyorum. bu kadar basit gidip dalga geçer gibi 2.5 falan teklif ediyosun diegoya ulan diego o paraya gelir mi. diego dediğin adam senin dandik oyuncularınla bir bi oyuncu mu. atiba mı sandın bu adamı.

sneijder dediğin adam 5 milyon euro alıyo. itiraz eden var mı? beşiktaş ta olsa kim itiraz eder?

bu işe böyle bakıcaksın.

sezer 1 milyon euro
ismail 700 bin euro
toraman 1 milyon euro
cenk 500 bin euro
kurtuluş 900 bin euro

bu 5 oyuncunun yıllık ücreti ortada. sen bu 5 oyuncuya verdiğin parayı canere vermez misin? çok net bir soru. mesela caner senin oyuncun diceklerki bu mallarla caneri takas edicez kabul eder misin? nokta.

Yorum Gönder

Ara