.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Nisan 2014 Çarşamba

STSL32 / Beşiktaş - Kasımpaşa


30 Yorum:

onderizo dedi ki...

Fırtına öncesi sessizlik gibi buralar.Asıl soru kopacak fırtına olumlu mu olacak olumsuz mu

barisumu7 dedi ki...

Topa sahip olmaya çalıştığımız an yanarız.

3.lük biliç ve özen'i ipe götürür gibi geliyor bana.

mali kongrede yine desteği alan fikret orman bu gazla demirörenliğe girişmez inşalla.

Genclerbirligi GS deplasmanindan beraberlik cikarir, ona sevinemeden biz de puan birakiriz, gene isler haftaya kalir.

Hala Hugo Almeida ile maça çıkıyoruz.

Hani adam formsuz filan olur anlarım da adamın umrunda değil abi.Beşiktaş CL'Ye gidiyormuş , bilmem neymiş.

Mustafa'nın ölüsü şu Almeida'dan 10 kat istekli top oynar.

Yazık ya şu adama verdiğimiz her kuruş paraya yazık ...

8 sene Demiroren'e zorla ses cikartan, "sabote etmeyin UEFA'ya gidelim" diye protesto baltalayan taraftar, takim Sampiyonlar Ligi'ne direkt katilma hakkina yakinken Fikret Orman'a "istifa" diye bagiriyor.

Vay arkadas. Derdimi blog kurallari dahilinde anlatma firsatim yok cidden.

YSY dedi ki...

Şu maçta hala yönetim istifa diye bağıran bir taraftar güruhu var. Yazık almasınlar o çarşıyı daha tribüne. Bu kadar netim.

YSY dedi ki...

Serdar bilgili az yapmış zamanında. Gerçekten kökünü kazıyacaksın bi daha da gelmesinler maça falan.

Carsi denen grubun ne ise yaradigi, "kapattik/actik" hikayesinden sonraki misyonu bu aksam gozumde kesinlesti benim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Carsi kendisinin fesih sozlesmesini imzaliyor sanki bugun... Takima bu sekilde kostek olacaklarsa asil defolup gitmesi gereken kendileri. Quarejmaa diye bogurmek nedir arkadas. Gerizekali misiniz.

YSY dedi ki...

ŞL gidemezsek 20 milyon € yu çarşı verecekmiş ondan böğürüyorlar heralde.

"Genclerbirligi GS deplasmanindan beraberlik cikarir, ona sevinemeden biz de puan birakiriz, gene isler haftaya kalir." demistim. Biz puan birakmayinca GS'nin son dakikada gol atmasi lazimdi tabii.

"Fikret Orman istifa" guruhu mesaleleri yaksin tribunde.

Ugur dedi ki...

Bu hafta çok kritikti, yazık oldu son dakika golüyle. Haftaya Elazığ maçı çok zor geçer bizim, GS'nin de Trabzon deplasmanı var. Haftaya işin rengi belli olur.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Umut son dakika goluyle sampiyonlar ligini gs'ye getirdi bence. Boyle dramatik geri donuslerle belli olur genelde sezonlarin kaderi...

planck dedi ki...

gezideki çArşı ile bugün tribündekilerin uzaktan yakından bağlantısı olmaması lazım, anca isim benzerliği olabilir.

YSY dedi ki...

Abi bu gs nin kaçıncı maç çevirişi bilmiyorum. Yok böyle birşey

yilmaz dedi ki...

bizim taraftarımızın içinde bir canavar var. üstelik bu canavar maalesef dış etmenlerden çok kolay tahrik oluyor. Her an herşeye tepki vermeye hazırlar. Başkan adayları-eski başkanlar, medya, haber1903, siyaset, hatta -artık- renkli takımlar.

Başkanı eleştirilebilir, bu doğaldır, maç da bunun için en güzel yerdir.

Fakat, 70 dakika boyunca oynanan maçtan kopan, hiçbir heyecan duymadan, 15-20 tane farklı besteyle başkanı istifaya davet etmek sadece bizim taraftarımıza has bişey.

Bunların "birileri" tarafından organize edildiğini görmemek için gerçekten kör olmak lazım. Bana en çok koyan da bu adamların 70'den sonra beşiktaaaaaaş diye bağırmaları. Ben bu şekildeki organizasyonları, cumhuriyetin kurulması sırasında saltanatı isteyen ve hiç de azımsanmayacak sayıları olan kitlelere benzetiyorum. Onların da anlaşılan bazı menfaatleri kesilecek, bundan rahatsızlar ve oymaya başladılar ufaktan. Fakat ne olursa olsun o cumhuriyet gelecek beşiktaş'a

GS taraftarı maç alıyor bizimkiler maç veriyor .

Yeri geldiğinde hakkı veriliyorsa burada da utanç kaynağı olduklarını söylemek şart.

Beşiktaş'ın başarısı Fikret Orman'ın gitmesinden veya kalmasından önceliklidir ...

Genel itibariyle Fenerbahçe açıklamasına duyulan öfkeden kaynaklı zannedersem ama ne yeri ne zamanı.

Yazık gerçkten.

onderizo dedi ki...

Ben bugun takim 2-0 ondeyken quarejmaa diye bagiranlarla nasil ayni seyi seviyorum ya kendilerine taraftar diyen bu gruptan birisi okusun da mantikli aciklama yapsin bana cok ihtiyacim var. Onlar derbiye de gelmezler gerek yok ama en iyi taraftar onlar bugun maci izledigim yerde ayni zihniyetteki birine denk geldim."Feda diye bitirdi bizi bize star lazim bize Aziz Yildirim gibi baskan lazim"dedi. Tamam da Aziz Yildirim BJK baskani sifatiyla bu kadar boka batsaydi idam cezasinin mesrulastirilmasini isterdi bu grup. Sen adamlarin verdigi destegi baskanina oyuncuna veriyor musun da ozeniyorsun. Bugun ki Deli Ibrahim tezahurati da sanirim Onder Hocaya yonelikti tamam Ibo hepimizin canidir cigeridir her hareketiyle Besiktastir ama gelmesi gereken zihniyet bu mudur o zaman bosverelim Iboyu hazir tecrubelisi Sinan Engin gelsin dertler bitsin. Bugun anladim ki Besiktas teknik taktik anlamda yonetimsel anlamda oyuncu grubu kalitesi anlaminda sikintilar cekmistir yillardir ama iki sarisin rakibinin bir adim gerisinde kalmasinin asil sebebi bu takima el freni olan kendilerine taraftar diyen topluluktur

YSY dedi ki...

Bu takımın taraftarında da zihniyet değişikliği lazım. Bu sene baksınlar bakalım taraftarından çok kim zarar verdi klübe.



Unknown dedi ki...

Bakin 1903 grubu Serdal Adali/ dolayisiyla Yildirim Demiroren gudumludur.. Onlarin amaci tum sozde BJK li baskan adaylari ile beraber stadi bu baskana tamamlatmamaktir.. Yoksa avrupa ligi, sampiyonlar ligi vb hepsi hikayedir. Buyuk ihtimalle Ankaradan siyasi destekde verilmektedir ki TFF, MHK! Cumbur cemaat, medya ve alayi Fikret Orman a sallamakta..BJK basarisiz olsun diye dua etmektedir.. Staddaki grubun GS macinda sahaya dalan Queresma sevdalisi grupla ayni kafada olabilecegine inanin anlam veremedim! ( Quaresma dedikleri de hatirlatayim, madrid de sadece 1000 metre yurumustu koca ilk yari, adamlar bize 2 tane cakarken)
Yazik.. Tum dis etkenlere ragmen, bugune kadar bu noktada bulunabilmek de basari.. Ama anlayacak kapasite de taraftar lazim.

ECO- Greece

beagle dedi ki...

Bu Fikret Orman'a ağır eleştiri durumunu anlamıyorum.

Kulübün batırıldığı ve batıranın senetlerle kaçtığı ayan beyan ortadaydı. ABD'de olsa Demirören icraatlerinden dolayı hapis yatardı.
Sezer transferinde Özen'e karışması, dentinho panik imzası, ericsonn ve İbrahim Altınsay'a yamuk haklı eleştiri noktaları. Ama bu işlerin alayının maddi boyutu Del Bosque işi etmiyor. Bu başkanın da bir miktar hata yapması, hele kulübü bu kadar dava, borç ve başarısızlık baskısıyla almışsa.

Eğer Özen projesine devam etmez, yıldız diye eto meto transferlerine girişirse ben de "iflah olmaz" etiketi yapıştırabilirim ama o zamana kadar büyük başkan Seba dönemine biraz göz atalım derim:
- O zamanlar transfer işinde faciaydık. Ayda yılda bir tutan bir hoca veya oyuncu olduğunda anında elimizden kaptırıyorduk. Kovaçeviç, Stankoviç gibi.
- Hakemler canımıza okuyor, rakipler şike yapıyor biz pasif ve temiz kalıyorduk. madalya verilmiyordu. bir iki armatör yöneticimiz olmasa hiçbir kupayı elimize bırakmayabilirlerdi.
- 18 lik Ferdinand çok tutmuş, QPR 4-5 milyon para istemişti, biz o para ile 33 Walsh, 31 Wilson ve 29 McDonald'ı aldık. Sadece Walsh oynadı.

- 10 sene boyunca sağlam bir kaleci getiremedik.(Aumann'a kadar), en güçlü takımımız Kaleci + Ulvi-Kadir ikilisinin limiti ile yapabileceğinin çok altında kaldı.

- Gordon Milne iyi bir teknik direktördü ama ingiliz transfer adetlerinde komisyon vb vardı. yabancı transferi bir türlü net olmadı o varken. 6-7 süper türk olan bir takıma 2-3 iyi yabancı koyamadık.

- Toshack denen rezil adama kulübü küçültecek hareketler yaptırdık, 30 yaş civarındaki iyi oyuncularımız dağıttı, rahim gibi ağır bir adamı merkeze koyup berbat futbolculara gelirin bugünkünün 5 de 1'i olduğu dönemlerde 15 milyon euromuzu batırdı. (sellami, ohen, del solar(aslında solar fena değildi ama bitikti))
Daha adam zeyer, ayhan akman vb sayarım, bitmez. Bunlar Seba'nın değerini azaltır mı? Hayır. Ama Fikret Orman'ı eleştirirken biraz insaflı olmayı sağlamalı.

Eğer tesis yapıyor, mali yapıyı düzenliyor, dava sayısını azaltıyor, takımı da avrupa kupaları seviyesinde tutuyorsa sorun artık pek de başkan değildir. Biliç'in korkak ve yetersiz taktik yaklaşımı,ilk 11'de vazgeçmez şekilde kazmalara bel bağlaması Özen'in 2 senede maaş ve bonservislere 20-30 milyon euroluk imza atıp hala sağlam bir stoper bulamaması gibi faktörler 1.lik ve 3.lük arasındaki farkı oluşturur. Başkan değil.

Bu sene, devre arasında ofansif etkilerini gösteren Mustafa pektemek ve kerim frei'ı kullanabilen, almeida ve olcay'a aşık olmayan her hoca 2. olurdu. Başkan belki az bile karıştı.




Unknown dedi ki...

Dogrusun Beagle.. Hele Simao, Guti, Quaresma hikayelerini de ekle, o zaman Demiroren in nasil Muhtesem bir okuz oldugu anlasilir.. Camia dan yakin arkadaslarim, Demiroren in VW van in icinde, adini duymadigi, soyleyemedigi adamlar 1-2 isterken, onun verin 3 kapatin dedigini duymuslardir, onun amaci kara para aklamak, Besiktasi batirmaktir.. Gercek BJK li hic bir zaman onun yaptiklarini yapmaz! Serdar Bilgili ye ailesinin yaninda koro halinde kufurler ettirten de muhtesem Demiroren dir.. Simdi Adali yi ve 1903.com u masa olarak kullanip yel degirmenlerine saldirtmaktadir.. Umidim, genc BJK taraftarinin biraz akilli olup bu Q7 Etoo hikayelerine dalmamasi, zaten sallantida olan tum Turk Kulup ekonomilerinin bataga giripde yakinda seyhler Sihlar, Cemaatler kulubu olmamasi... Hersey Ozumuzde..!

ECO - Greece

Barreto dedi ki...

Beagle ve E.C. Ozer yazdıklarınıza katılmamak elde değil imzamı atarım. Birde şöyle bir durum var:TARAFTAR!
Taraftar ve kongre üyeleri içerisinde önemli bir bölüm rant ve menfaat merkezli hareket ediyor. Beşiktaş sevgisi hak getire. GS ve FB taraftarının daha rasyonel olduğunu düşünüyorum. En başarılı takımları tutmak insan doğası gereği rasyonellik ve pargmatiklik karışımı bir seçim oluyor. Beşiktaş gibi daha az başarılı takımları tutmak duygusallık ve romantikliği öne çıkarıyor. Bu nedenle FB/GS örneğindeki yapıların şampiyonluk için her yol mübah makyavelizmi ile mücadele edip, başarıya endeksli yollarına devam etmeleri sürpriz değil. Başarılılarsa tribünler doluyor. Beşiktaş'ta ise işler tam tersi yürüyor. Hele de son 15 yıl. Taraftar grupları ve onların romantizmi kulübün önüne geçiyor. Beşiktaş diğer iki kulübün giderek daha gerisinde kaldıkça "Çarşı/Beşiktaş taraftarı" ifadesi Beşiktaş Jimnastik Kulübünden daha popüler hale geliyor. Bu taraftar (kongre üyesi) kafası ve profiliyle Beşiktaş'ın geleceği hiç parlak değil. 2014 yılında, aklı başında bir çocuk, babası veya dayısının baskısı dışında kendi kendine neden Beşiktaş'ı tutmaya karar versin. Metin-Ali-Feyyaz dönemi olmasaydı inanın bugün çok daha az Beşiktaş taraftarı olurdu. Endüstriyel futbolun kurallarına göre hareket etmemiz lazım. Tribündeki seyirci profilinin değişmesi gerek. Takımın ne yaptığından bihaber alakalı alakasız marşlar söyleyen, kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışan, ne beşeri sermayesi ne de parası olmayan taraftarın kulüple bağı zayıflamalı. Beşiktaş'ın övüneceği en son şey takıma sürekli zarar veren taraftarıdır. Semt takımı olmakla övünen bir kafa ile bu devirde ancak lig üçüncüsü olursun, Bursa/Trabzon biraz vaziyeti toparlasa onu da olamazsın.
Devir gerçekten değişti. Hatalarına rağmen Fikret Orman doğru yolda ilerliyor. Sponsorluk anlaşmaları, bilet uygulamalarının akredite taraftar kavramına yönelik olmasıyla Beşiktaşlı olmanın daha kurumsal hale gelmesi bence çok önemli. Kulüp kısa vadede biraz sportif başarı ile yıkıcı taraftar gruplarının seslerini kısabilirse daha fazla nefes alabilecek ve yeniden yapılanma daha kısa sürede daha başarılı olabilecek.
Bazen Yıldırım Demirören ve Adalı şu kulübü tam anlamıyla batırsaydı da hem Beşiktaş gibi bir derdimiz olmasaydı, hem Türkiye Ligi gibi rezil bir ligi takip etmek zorunda kalmazdık diye düşünüyorum. Şu zamanlarda Beşiktaşlı olmak, kötü bir alışkanlık, müptela olmak gibi bir şey. Herkese sabır diliyorum.

@Baretto

Öyle bir şey yok dostum.Önemli bir bölüm dediğin Nitelik mi nicelik mi bilemiyorum ama çoğunluk olarak böyle bir durum yok.

Ben seçim öncesi epey endişliydim ama aklı başında Beşiktaş taraftarı sayısı arttı.Keza kongre üyeleri içerisinde de satılık olmayan oy sayısı arttı.

Şöyle bir durum var , bir kısım Fikret Orman'dan haz etmeyen ama mevcut konjüktürde kesinlikle daha iyisi olmayacağını adı gibi bilen bir kesim var.Şeref Nasır ve tayfası buna net örnektir mesela.ONlar eleştiriyi gitsin başkası gelsin diye değil , yanlış olduğuna inandıkları şeyleri değiştirmesi için yapıyor.

Demirören TFF'den istifa edip bir kez daha aday olsa yine hatrı sayılır oy alır tahminimce ama Fikret Orman'ın şu an devrilmesi çok kolay değil.

Barreto dedi ki...

@Övünç

Umarım dediğin gibidir. Önemli bir bölümden kastettiğim çoğunlukla nitelik: basında medyada tribünde sesi çok çıkanlar. Yoksa bizim de aklı başında sessiz çoğunluğumuz var, ama onlar gerçekten sessiz kalıyor çoğu zaman.

Basar dedi ki...

Özellikle beagle'ın eleştirilerini üzerime alıyorum.

Geçenlerde de yazmıştım, Demirören'den sonra Fikret Orman'ı eleştirmek ve bunu anlatabilmek çok zor.

Kasımpaşa maçını izlemedim ama taraftarın yaptığı çok yanlış ve de yanlı! Ben taraftar denilen kitleyi bol bol eleştirdiğim için kendimi ayırıyorum.

İstifa demiyorum ama eleştiri yapmaktan da kendimi alamıyorum. Bugünkünden daha iyi bir yönetime sahip olmayı, Beşiktaş'ın parasının çarçur edilmemesini, takımda mümkün mertebe disiplinin sağlanmasını ve net bir stratejiye sahip olunmasını (mesela Eto bitmiş ve Ronaldinho gibi hedefler peşinde koşulmamasını) istiyorum.

Malesef Demirören öyle bir enkaz bıraktı ve taraftar gurubu son 10 yılda takımın üzerine inanılmaz çıktığı için bu eleştirileri dile getirmek kolay olmuyor.

Buna rağmen eleştirilerimi dile getirmeye devam edeceğim çünkü aslında burada yazanlar ile benim bakış açım farklı değil.

@basar

Hocam sen kusursuz bir yönetim istiyorsun neredeyse.

Kusursuza yakın yönetilen Bayern bile saçma sapan işler yapabiliyor.

Fikret Orman'ın en büyük icraatı stad inşaatı değildir.Yine oluyor ufak tefek ama en büyük icraatı Beşiktaş'ı rant kapısı olmaktan çıkarmaya başlamasıdır bence.

Menajerlere verilen fahiş komisyonlar , saçma sapan adamlara verilen , saçma sapan bonservis paraları filan yok.Çünkü kara para aklamak derdi yok.En azından şimdilik yok.

Bugün Beşiktaş'tan aldığı parayı başka hiç bir takımdan alamaz diyebileceğiniz bir tane adam yokken , bu adam burada aldığın 1.5-2 katını alır diyebileceğimiz bir kaç oyuncu var.

Ben demiştim demek kolay hocam en çok yaptığımız şey zaten.

Bugün Sezer'in , Eneramo'nun transferinde bile tartıştık , Atiba'nın gelişini eleştirdik ama işler planlandığından farklı gidebiliyor.

En azından Julio Alves'in bonservisinin yarısına 3.1 m € verilmeyeceğini biliyoruz artık.

Bugün kusursuz transfer yapan Porto bile bu sene neredeyse hiç bir transferinden verim alamadı.Seneler sonra 16 puan fark yediler Benfica'dan.

Dunyanin en iyi yonetimi dahi elestirilir. ELestirilmeyi birakirsan dunyanin en iyi yonetimi olmayi birakir cunku.

Iki sikinti var:

1. Memleketin genelinde oturmus bir elestiri kulturunun olmamasi. Ya insanlar pireyi deve yapiyor, ya da elestirirken incitmeyeyim diye asiri dikkatli davraniyor ve bu bir yerden sonra savunma refleksine donusuyor. Bu iki ekstremin etkilesimleri de saglikli olmuyor tabii.

2. Spor taraftarligi zaten rekabet bazli bir sey oldugu icin rolatif basari iyice onemli oluyor. Besiktas ozelinde de son 10 sene icine itinayla edilmis bir kulup var, bunun taraftar profiline yansimamasi mumkun degil tabii. Kara paralar, dernekcilik, lobiler... Isin sonu gelmiyor.

O yuzden Fikret Orman'i elestirmek en dogru hareket. Fikret Orman'i protesto ederken Quaresma diye bagirmak da en yanlis hareket.

Arasini bulmak gayet tabii mumkun, ama arasinin bulunacagi platform sayisi bir elin parmagini gecmiyor maalesef.

beagle dedi ki...

Gec gördüm yazıları.

@basar dostum, senin şahsına yönelik hiçbir eleştirim yoktu. Haber sitelerinin yorum kısmındaki ve tribündeki mantıksızlıktı hedefim. Seninle takım iyi- kötü vb atışmak hoşuma gider o ayrı :)

Burası Beşiktaş, tabiki Orman giderse yeni biri gelir, daha iyisi de gelebilir. Ama hepsinin bir öğrenme süreci olacak ki başkan için en az 2-3 yıl oluyor bu. Hazır öğrenmişi olacak elimizde, bu seneki Kasımpaşa maçı gibi mevzularda yüksek puan da aldı başkan.


Yorum Gönder

Ara