.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Nisan 2014 Pazartesi

Maç Raporu: Beşiktaş 1 - 1 Fenerbahçe


En iyi üç: Pedro Franco, Tolga Zengin, Veli Kavlak
En kötü üç: İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Olcay Şahan (Uğur sadece 5 dk. oynadığı için değerlendirmeye alınmadı)


DEĞERLENDİRME
Slaven Bilic 6.6
Besiktas 6.1
Halis Özkahya (hakem) 4.4
Fenerbahçe 6.1
TAKIM
Tolga Zengin 6.9
Ramon Motta 6.6
Dany Nounkeu 6.6
Pedro Franco 7.0
Atiba Hutchinson 6.2
Veli Kavlak 6.7
Jermaine Jones 5.6
Oguzhan Özyakup 5.7
Olcay Sahan 5.0
Gökhan Töre 5.5
Hugo Almeida 5.3
Ismail Köybasi 4.7
Mustafa Pektemek 4.8
Ugur Boral 4.3

NOTLAR:

* Herkesin puanı dengede, herkesin puanı vasatî. Böyle maçlara çok sık rastlamak mümkün değil.

* Verilen notlara baktığımızda defans ile hücum hattının puanları bıçakla kesilmiş gibi fark ediyor. 30 dakikasını 10 kişi oynadığımız bir maçtan 1 puanla çıkmamızın, Almeida'nın bitiremediği veya hücumda doğru tercihleri yapamadığımız pozisyonların niceliği muhakkak bunda etken.

* Karne notlarındaki denge, maçtaki iki takım arasında da mevcut: Öyle ki Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yaptığı isabetli pas sayısı aynı, 380. İsabetsiz pas sayısı ise Fenerbahçe'nin 3 daha fazla. (199-196).

* Olcay ve Oğuzhan'ın pas istatistikleri pek iç açıcı değil: Olcay 10/16, Oğuzhan 16/25 isabet tutturmuş. Hem bu isimlerin topla oynama sayısı, hem de isabet oranları, oynanan oyunun kimliğine dair güçlü işaretçiler.

* MatchStudy sitesinin defansif yerleşim şablonunda dikkati çeken bir nokta Oğuzhan'ın konumu. Maçı izlerken fark etmedim, fakat kendisi hem Veli'den, hem Jones'dan daha geride pozisyon almış. Bunu sahaya yayılışlarla yan yana koyunca, Oğuzhan'ın oyununun kısırlığı/verimsizliği daha manidar oluyor:


* Herhalde maça ilişkin son söylenebilecek şey de, takımın 10 kişi kaldıktan sonra ortaya koyduğu karakter. Evet, Fenerbahçe de mental rölantide oynadı maçı şampiyonluğu garantilemiş olmasından ötürü, fakat buna karşın iyi bir skor alındı. Yeterli değil, mutluluk verici değil, fakat şartlara göre iyi.

* Bilic'in Beşiktaş'ın başında vereceği en büyük test haftaya olacak. Bu kadar eksikten sonra çıkaracağı kadro, ortaya koyacağı taktik vs. büyük öneme haiz. Bu hafta takımla birlikte o da averaj bir puan aldı, fakat haftaya iki uçtan birine kayması kuvvetle muhtemel.

4 Yorum:

buzkan dedi ki...

iki rakibi birleştirci bir derbi. sahada kavganın değil mücadelenin ön plana çıkması sevindirici birlik-beraberliğe her iki takımında ihtiyacı vardı.
son 3 derbide, derbilerin efendisine yenilmememiz güzel olsada tatmin edici değil. tabelada 1-1 yazmasına rağmen maçın kaybedeni bizdik. fb şampiyonluğu ertelerken biz önde olmamıza rağmen gs nin puan kaybetmesini bekleyeceğiz zira 4 te 4 yapabileceğimize inanan yok sanırım. fb bu sene şampiyon olmasıyla beraber seneye de en güçlü aday. bizse muhtemelen en güçlü 3.aday olarak rakiplerin hatalarını bekleyeceğiz. seneye 5 yabancı sınırıyla beraber yerliler
iyice kıymete binecek

fb yerliler açısından en zengin havuza sahip olsada seneye başı ağırabilir. volkan topal gökhan egemenin yanına yazılacak ikili önemli. canerin kalacağını düşünürsek bile bir boşluk var. emre bu boşluğu zaman zaman doldurabilir ama 10 maçlık kaybı her sene kesin.
iyi senaryoyla volkan-gökhan egemen alves caner- topal meireles emre - kuyt emenike sow
sow ve emre nin olası sakatlıklarında alper ve webo kullanılabilir ama kalitenin çok düşeceği kesin
kötü senaryo da
canerin yerine hasan ali sık sakatlanan emre ve sowda düşünüldüğünde bu sene ki fbyi mumla ararlar. bence yapabilecekleri en akıllı hamle ofansif yönü yüksek bir yabncı(ferdi) almak olabilir onun içinde sanırım 4 yabancı göndermeleri gerekecek.
gs nin yerli havuzunda semih selçuk burak üçlüsü var. bunların yanına eklyecekleri 3lü hamit-yekta-sabri-ceyhun-umut-gökhan-veysel gibi adamlar 5 yabancı içinde şınayder melo muslera telles 4 lüsü kesin gibi fbye göre işleri çok daha zor. 1 yabancı hakkı için 4 oyuncu gödermeleri gerektiği gibi o yabancınında sağ açık, sol açık stoper ve sağ bek oynaması elzem. stoper ve sağ beke
mevcut kadrodan birer yerli monte edip töre,olcan gibi bir yerliyi kapıp yabancı hakkını da sağ açık veya sol açık olarak kullanmaları en mantıklı tercih gibi dursa bile
olmayacak kadar uçuk bence. seneye hiç şansları yok.

bizde ise yerliler tolga-veli-oğuzhan-olcay yabancılar ise franco şeklinde. gökhanı elde tutup huntı almamız yerli meselesini çözer. sadece gökhanı alsak bile ismail-ersan-serdar üçgeninden birini ekleyebiliriz 11e. ikisini de alamazsak bu üçlüye cenki de ekleyip 2 sini seçmemiz gerekecek.
en iyi ihtimal bence tolga-yabancı franco yabancı yabancı-veli oğuzhan hunt-gökhan yabancı olcay
şeklinde olur atiba ve cenkte çok iyi 2 yedek bence. sağ bek sol bek
stoper ve forvet tercihleri sağlam
olursa sneye fenerle şampiyonluk için yarışırız aksi halde seneye gs ile ikincilik yarışına devam ederiz. avantajımız ise hamle şansı sadece bizde olacak. ne kadar iyi yabancı bulursak yarışta
o kadar var olacağz.

alper dedi ki...



Naçizane görüşümdür Türkiye Ligi için F.Orman ve yönetimi ile Ö.Özen-Biliç ikilisinin fazla melaike,naif,ince,yumuşak kaldığını düşünüyorum.

Melo sezon başından beri ilk kez sarı kart cezalısı durumuna düşerken J.Jones geleli ve oynayalı kaç maç olmasına rağmen bu hafta cezalı..

Dany alırken verilen bir 3 puan var rakibe..

Eneramo kiralarken sözleşmeye bize karşı oynayamaz maddesi koydurmayıp verilen bir 2 puan var..

Bunlar hemen şuan aklıma gelen en basit örnekler.Şu fitbol düzeninde gazeteleri ve sözde spor yazarlarını yönlendirecek ve algı operasyonu yapacak bir yönetim ve teknik kadromuz yoksa(ki bence yok) Gomis,Ba vs transfleri bizi ancak CL ön elemesine götürür ki ordan da CL ye gitmek hayalden öteye geçmez.

cochise dedi ki...

dany'nin 6.6 alması 9'luk oynadığının göstergesi :)
haritayı doğru anladıysam hücum yerleşimimiz harika -misal kenar forvetin biri kanat diğer 2. forvet konumunda- ama savunma için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

pektemek o golü atsaydı bugün çok farklı bir atmosfer olurdu.
...

EC dedi ki...

Bi grup surekli sucu yonetim e ve td sallamakla gorevlendiriyor kendisini.. Onlsrin dusuncesi ile Yildirim Demiroren in dusuncesi su an ortusuyor.. Ikiside BJK nin basinda Orman degil de cemaatten, yada Iktidar tarafindan birisinin gelmesi ve kaymagi onun yemesi derdindeler.. Demiroren ise 9 yilda .icip batirdigi kulubun 2 yilda yeni stad, direk sampiyonlar ligi ve borclardan ve davalardan arindirilmis bir kulup haline getirilmesi yuzunden uyku uyuyamiyor olsa gerek.! Korkum ister yeni kartallar 1453 , pensilvanyali yada iktidar yanlisi varsayin. bu guruhlar Orman i bertaraf etmek icin lig bitmeden harekete gececekler.. Onlarda amac kulubun basarisi degil, dumende kimin durdugu.. Ayni olay su an icin GS nin de basinda coreklendi.. Lise su an karisinda dini grup, iktidar gucleri var..

Futbol ozellikle Turkiye de sadece futbol olamayacak kadar onemli!

ECO - Luksemburg

Yorum Gönder

Ara