.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Mart 2014 Pazar

STSL24 / Beşiktaş - Eskişehirspor

Pazar / 19:00 / Mustafa Kamil Abitoğlu


41 Yorum:

Armagan dedi ki...

Almedia,Atiba,küçümsenen Necip ve Dany yok -bazıları kesin değil galiba- .Jones ve Ömer'e kendini göstermek için bir fırsat olacak.Umarım Oğuzhan-Olcay-Töre 3lüsünden en az 2si iyi oynar,kilit oyuncular onlar çünkü biliyoruz.

1-0 olsun bizim olsun dediğim maçlardan biri olacak.Puan kaybına çok tahammül yok, özellikle iç sahada oynanan maçlarda.En en kötü beraberlik çıkmalı diyorum -İç sahadaki son 6 maçta 13-18 puan aralığına girmek başarı olur benim gözümde- .

Not:Fb ve gs iç sahada oynadığı 12 maçta 33-30 gol atarken bizde sayı 16! Acil çözülmesi gereken bir problem.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Almeida olsaydi en az 1-0 onde girerdik soyunma odasina.

assortique dedi ki...

Olcay üç haftadır kötü.

Hoca bıraksa da Kerim Frei de biraz kötü oynasa. Adam iyi oynar diye korkuyor resmen :)

Unknown dedi ki...

ellerinizden öperim!

kötü oynadık, 3 puanı özellikle gol yemeden ve gol pozisyonu vermeden almamız çok güzel oldu..

assortique dedi ki...

Bence, önümüzdeki sene hamleleri hemen yapılmalı.

*Almeida, Fernandes, -Türk olamayacaksa- Holosko, Sivok hatta Jones; Şişmanoğlu, Pektemek, Necip, Uğur ve kadro dışılar gönderilmeli.


- Niasse (evet Akhisar'daki)'yi
- Hunt'u
- Lescott'u
- Çamdal'ı
- Gökhan Töre'yi
- Olcan'ı (Ts, Gs'nin pilot takımı gibi neredeyse aksi halde hemen kaparlar.) gönderdiklerin ve bir miktar paraya alamıyorsan siktir git stadını yapmaya devam et.


Seneye de aşağı yukarı:

___________Tolga _________

Çamdal Pedro Lescott Motta

________Atiba Veli________

Gökhan T. Hunt Olcan

__________Niasse___________

Daha iyisini yapabilirsiniz tabii ki de. Sadece basit bir öneri bu.


6+0+3 ve 5+0+3 müdür nedir bu kuralın kesinlikle uygulanmayacağı inancım var. Bu lanet ligde biz "çok iyi takım" olamazsak bize ekmek çıkmaz.






Unknown dedi ki...

return of the king.
ersan&pedro birkaç yıl yükselen performansla mükemmel noktasına ulaşacaklar gibi duruyor
kaybetsek çok üzülürdüm.
bu hava muhalefetine, bu kendi yabancı iç sahaya meydan okuyan yürekten çabalayan, biraz da talihsiz çocuklar.
veli maçın en iyisiydi bana göre.
melo =< veli, iddalı görünebilir ama değil.
gökhan, motta, ersan,pedro, jones günün iyileriydi.
takımda potansiyel çok yüksek.
zaman zaman parlasa da birkaç ufak dokunuşla mükemmele yelken açacak bu çocuklar.
birkaç da transfer lazım.
mesela cenk tosun. olursa demba ba ve oğuzhanı rekabete zorlayacak bir 10.5 numara ya da yükselen, kendini aşan bir muhammed performansı.

Minostaurus dedi ki...

İsyan eden futbolcu arıyorduk sanırım

Unknown dedi ki...

niasse mükemmel bir adam 5-7m Euroya baglansa iyi ama tercihen bu paraya olursa demba ba!. hatta ikisi birden olsa ne güzel olur. niasse bence kanat ozelligi de gosterebilecek net bir second striker.
yeni ama delip geçebilen, çalımlarla gidebilen biraaz holosko biraz töre/frei olabilir.

du, levande dedi ki...

çamdal ne ya. şu maçtan sonra hala çamdal mı diyosunuz. balon tamamen.

du, levande dedi ki...

bu arada ömer takımın genel kadrosunda alternatif olarak fena değil ama mustafa şu haliyle bile ondan daha iyi futbolcu. şu adamı kazanabilsek gerçekten mükemmel olacak ama olmuyo anasını satayım.

assortique dedi ki...

Yâ hû Çamdal olmaz Musa Muhammed olur. Ne bileyim. Serdar'ı mecburiyetten oynatıyor o çok belli baksana.

Demek istediğim çoğu futbolcularımız ıskartaya çıkmış/çıkmak üzere.

Git iyi adam al yaw.

Unknown dedi ki...

Tarık için kulübüyle anlaşılmıştı, oyuncu ile anlaşılamadı, parayı beğenmediği için değil, gs'ye gitmek için gelmedi, hayatının topunu da oynasa bundan sonra gelmesin arkadaş, gol attığında Ersan gibi taraftarın arasına atlamayacaksa gelmesin. İhtiyacımız yok bu tip adamlara.

Ömer bugün yeterince süre almamış olmasının ve takım ile uyum sorunu yüzünden acemilik yaşadı ancak ben performansının kötü olduğunu düşünmüyorum, hatta ilk defa pektemek de daha doğru işler yapmaya çalıştı. Oğuzhan'ın performansı düşüktü, önde oynadığı zaman çok etkili olamıyor, yanında diri bir Jones veya Veli ile orta ikili de oynadığında takım daha akıllı oynamaya başlıyor. Serdar yerine kim olsa pek fark etmez, ortada oynarsa veya stoperde denenirse daha iyi olacak. Çünkü ileri geri gidip gelemiyor, gitse de etkili olamıyor.

Yani bu takım bu kadar arkadaşlar, herkes elinden geleni yaptı, ellerinden gelen bu zaten, tekrar söylüyorum Serdar gittiğinde ceza sahası içine girse ne yapabilir? Keza Motta on defa giriyor ama ne çıkıyor o pozisyondan? Hiçbir şey.. Ömer de, yerine giren Pektemek de, Jones'ta, Ersan ve Franco'da ellerinden geleni yaptılar. Kapasitelerince oynadılar ve bir kaç pozisyon bulup tek pozisyon dahi vermeden maçı bitirdiler..

glorfindel dedi ki...

Ben takımı o kadar da kötü bulmadım. Sadece hücum hattında ciddi bir problem var. Oyuncular bir türlü doğru tercihi yapamıyorlar. Olcay haftalardır rezilleri oynuyor, Holosko artık bu takımda bir tercih olmamalı, Şişmanoğlu ilk 11 seviyesinde bir oyuncu değil(beğendiğim bir oyuncu olmasına rağmen) ve bugün Oğuzhan'ın maça silah zoruyla getirilmiş gibi bir hali vardı acayip isteksizdi.

Selim dedi ki...

Defans kurgusu(Serdar dışında) mükemmel bir takım gördüm, hücumdan bağımsız. Hücum hattında bir - iki net transfer ile Bilic iyi işler yapacaktır, umudum çok. İyi bir sağ bek ihtiyacımız olduğu zaten açık. Veli Kavlak a da helal olsun.

du, levande dedi ki...

franco ve ersan stoper ikilisi olarak 5 maça çıkmışlar ve ilk kez birlikte oynadıkları erciyes maçı dışındaki son 4 maçta gol yememişiz. ki gol yememeyi de geçtim galatasaray maçı dahil bi tane bile gol pozisyonu verdiğimizi hatırlamıyorum.

Unknown dedi ki...

hücum oyununun gelişmesi için daha kalibre iki tane bek oyuncusuna ihtiyacımız var, yerli veya yabancı, seversiniz yada sevmezsiniz ama söz gelimi Caner gibi bir bek oyuncusuna ihtiyacımız var. Olsa keşke, tabir yerindeyse rakibin ciğerini sökmüş oluruz! Üstelik yeni stat için ayrı bir havada yaratacaktır bu tip bir transfer, örnek gs'nin ilk yıl Selçuk, Ceyhun ve Engin üçlüsünü, ikinci yıl ise Burak'ı alıp Trabzonun ciğerini sökmesi gibi olur.

Eğer Gökhan Töre'yi alamıyorsak yaklaşık yine aynı fiyatlara Olcan'ı alabiliriz. Olcan da bize gelmeyi isteyecektir.

cochise dedi ki...

şu ersanın sevincini gördükten sonra her şey hikaye. bu çocukların gözünden öperim. bir kaç ana parça ile bam başka takım oluruz. ama o parçalar önemli. eldekilerden 2-3 kat üst kalite olması lazım.

bu arada abi hakikatten yapmayın; çamdal epey vasat bir oyuncu. hani biraz yetenek var ama alanı bom boş sürekli. İshak'tan bir tık ileri. Ama arkadaşın diğer listesine aynen katılırım. Niasse'yi herkes küçümseyebilir ama emenike etkisi yapacak oyuncu.

Takım savunmasını öğrendik; dğru oynamayı öğrendik; tek eksik ince işer; bunu da sadece oğuzhan ve töre yapınca yetmiyor. Töre şu bencillik konusunu değiştiremedi bi türlü.

biliç'in de içine mancini kçatı; bin tane değişiklik yaptı youn içinde...

Selim dedi ki...

Emir Erii Motta bence ters kademesi olsun, hırsı olsun, kısa sürede uyum sağlaması olsun çok iyi bir bek. Tek sorun biraz kendini fazla yere atıyor; bence bonservisi ilk sırada alınması gereken adam. Ön tarafın yetersizlikleri dolayısıyla çıkışları bazen etkisiz gözüküyor. Olcay la oynamak kolay değil bence :)

cochise dedi ki...

bu arada Jones da kaliteesinin ipucunu veriyor ama takıma hiç alışamadı belli ki; zamana ihtiyacı var. bi kaç haftaya değişir.

oğuzhanla ilgili de bence belki de beklenti çok olduğundan biraz haksız eleştiri yapılıyor. Her maç kötü oynasa da net gollük paslar veriyor. gol olmuyor o ayrı. Diğer yaptıklarını hiç yapmasa, koşmasa bile bunların hatrına bu kadar eksi verilmemeli.

du, levande dedi ki...

gökhan töre'yi alamıyosak gibi bi olasılık olmamalı bence artık. opsiyonu bizde, illa ki pazarlık yapılır ama bu yaşta bu seviyedeki yerli bi oyuncuyu elden kaçırma lüksümüz yok. ilk devrenin ortalarında o kadar büyük paralar verilmez görüşü hakim olmuştu genel olarak burda da ama henüz çok genç olduğunu ve daha da önemlisi bu sezon ilk defa düzenli olarak forma giydiğini unutuyoruz sanırım bazen. 2-3 milyon euro farkla gökhan yerine olcan'ı almak hata olur.

Unknown dedi ki...

alabiliyorsak her ikisi de olsun takımda, hatta ruslar yine sezon sonu olcay için kapımızı çalacaktır, üçe beşe bakmadan satıp oraya da olcan'ı monte edebilirsek kanadını em dikine kullanabilen hem de içeriye kat edip rakibin dengesini bozabilen iki tane adamımız olur. onları tamamlayabilecek iki bek adamıyla birlikte çok daha iyi olabiliriz.

ayrıca kayseri düştü düşecek, oradan bize çok ekmek çıkar! birkaç tane gerçekten dişe dokunur oyuncuları var, kaçırmayalım!

QuaresmA dedi ki...

Bence iyi oynadık.

Ama çok gol kaçırdık çoğu maçta olduğu gibi. Hücum hattında bitiricilik eksiğimiz büyük, nasıl çözülür bilinmez.

du, levande dedi ki...

olcay'ı satıp yerine olcan'ı koysak takımın futbol aklı yüzde 50'ye yakın düşer :) olcay gibi adam satılmaz abi. olcan alınabilir, alınırsa da hem gökhan töre'nin alternatifi olur hem de bu tarz ilk 55-60 dakikada golü bulamayıp sıkıştırdığımız maçlarda olcay kaybolduğunda yerine girerek büyük katkı sağlayabilir. ama olcay çok önemli futbolcu, olcan'la kıyaslanmaz bence.

Unknown dedi ki...

vallahi ne yalan söyleyim bende tam tersi görüşteyim, olcay'ın oyun stilinin çok dağınık olduğunu ve çok spontane işler yaptığını düşünüyorum, bilinçli olarak pek bir aksiyon içerisinde değil. olcan'ın oyun zekasının çok yüksek olduğunu iddia etmemekle beraber, duran topları iyi kullanması, dripling özelliğinin yüksek olması gibi olcay'da olmayan meziyetlere sahip olduğu fikrindeyim. her iki oyuncunun da dripling üzerinden orta kabiliyeti (çizgiye inip topu içeri kesebilmekten bahsediyorum) yok denecek kadar az. Olcay arka direkte iyi bir bitirici olsa da benzer özelliklere olcan da sahip.

QuaresmA dedi ki...

Bence hem Olcan, hem Töre'yi alamayız. Yani alsak çok iyi olur ama Töre'ye zaten GS sulanmaya başladı ve fiyat artacak. Olcan'a para kalmayabilir, kaldı ki Trabzon her zaman tok satıcı. Olcan'ı satıp satmayacakları bile belirsiz, satarlarsa da GS veya Rus takımı alır bence.

Böyle galibiyetlere ihtiyaç var .

İyiye gidiş görmedim ben açıkçası.

Oğuzhan gerçekten berbat durumda.Onu eşsiz kılan o driblingini hiç kullanamıyor.

Zaten Töre aklıyla oynayan bir adam değil.Takım da bariz bir futbol zekası eksikliği var.

Aslen zeka Mustafa'da var ama onu da futbol terk etmiş maalesef ...

Unknown dedi ki...

bizimki fantezi zaten :)

assortique dedi ki...

"Come on give me a break."
Haketti bunu Marcus Merk...

Yarım kafiye de olsa bence güzel beyit.

du, levande dedi ki...

bu arada holosko asıl türk vatandaşlığına geçerse gitsin bence, şimdi en azından arada yabancı kontenjanına takılıyo türk olsa her maçın son 20 dakikasında holosko girer :/

bacon1903 dedi ki...

Marcus Merk bütün hakem yorumcuları kasımpaşa maçı tekrar edilmeli derken bu maç tekrar edilmez diyen adam bugün tutmuş bilicin haklı yakarışına posta koyuyo bilic bize böyle konuşamaz yok ya fbye haksızlık yapıldı diye 1 saat konuşun bjka gelince yetersiz yok penaltı değil yok hakem insan hata yapar niye o zaman fbye yapılan gsye yapılan hatalar 2 saat konuşuyosunuz ayıptır.Marcus Merk birilerinin dolduruşuna geliyo bu açık!!!!!!!!

abooovvv yıllardır onca sümsük hoca , fıtbolcu , yöneticiden sonra içimin yağları eridi ya la resmen.

Flaming Buzz dedi ki...

Helal olsun Mustafa, biraz da şansın olsa harika adam olacaksın. Şu Burak' ı gördükçe içim acıyor sana.

mustafakamış dedi ki...

Maçı izlerken bu takımı mottanın sağ bek versiyonu ile hayal ettim.Motta geriden kurulan oyunlarda kendi kanadını rakip sahada hem iyi savunuyor hem de oyunun orada meşgul olmasına olanak sağlıyor.Serdar'ın kanadındaysa bunun bir pırıltısı bile yok.Serdar'ın neden bu takımda oynamaması gerektiği için bugün yaptığı ortalara bakmak lazım.Adam içeriye attığı topları paraşütle indirir gibi yüksekten indiriyor.Yatay değil dikey top kesiyor,pardon şişiriyor.Bu maç için Veli'den bahsetmemek ayıp olur.Veli bizlere futbolun üstün yeteneğiniz olmasa da oyun becerisini emek üzerine kurarak oynanabileceğini son duran toptaki çabasıyla gösterdi.Tebrikler,hakikaten çok önemli.

Armagan dedi ki...

Savunma 8/10,hücum 5.5/10.

İyi yönler:Ön liberolar dahil 6lı savunma hattının çok çok iyi oynaması ve birbirlerine uyum sağlamış olmaları,Jones'un kısa sürede takıma uyum sağlaması,Veli'nin ara pas konusunda kendini geliştiriyor olması,Ersan'ın gol sevinci,Motta'nın hücuma katkıda daha cesur davranması,Bilic'in doğru oyuncu değişiklikleri.

Kötü yönler:Öndeki 4lünün hücumda organizyon sorunu,yine aynı 4lünün savunmaya yardımının istenen düzeyde olmaması,Veli-Jones'un kaptırılan toplarda önde savunma yerine geriye çekilmeye meyilli olmaları.

Not: Ömer,Holosko hatta Pektemek evet yeterince iyi oyuncular değiller ama bugün gerekeni yaptılar.Holosko Olcay'dan daha iyi oynadı bence hücum-savunma toplamına bakılırsa.Ömer savaştı,Pektemek de keza öyle.
Takım kapasitesine göre çok verimli oynuyor denilebilir.Bilic bu sezon şampiyonlar ligi gruplara direkt gidişi kafaya koymuşa benziyor.

SinnFein dedi ki...

galip gelmişken yazalım ki mağlubiyete bahane olmasın... Arkadaş biz Antalya'yı yenemeyeceksek, Eskişehir'i zar zor yeneceksek bırakalım bu işleri artık.. İzleyemedim, radyodan dinledim yolda olduğum için ama eğer spiker mal değilse bu kadar rezalet bir maç dinlediğimi hatırlamıyorum.. 2.yarı bir pozisyonumuz yok..
Özet yazayım uzatmayayım.. İstediğiniz kadar onu alın bunu alın diye yazın burada! Biz Olcay, Ozzy, Veli gibi adamları rotasyon futbolcusu yapmadığımız sürece şampiyonluk yarışında olamayız! Büyük takım gibi olamayız bu net! Takım rezalet oynarken ortaya karakter koyması gereken zaten 2-3 adam var ama onlar da malesef iki senedir söylediğimiz gibi bunu yapacak kişilikte değiller.. İyiler mi evet iyiler! ama rotaasyonda kalacak, yeri geldi mi girip takımı kurtaracak adam olmamlılar.. 100.yıl ve öncesi hücum hattını sayayım ne dediğim tam anlaşılsın..

Pascal,
İlhan
Ahmet Dursun
Sergen,
Tümer,

Eksiği yok fazlası var.. Hepsi de her maç 11 oynamıyordu hatırlatayım..

Öyle theo gibi trollerin dediği yıldızlara Drogbalara da gerek yok.. İlhan Mansız geldiğinde kaç kişi biliyordu..

can dedi ki...

Golde zipladim bayagi coskuyla, galibiyet de cok keyfimi getirdi ama oyun hucum anlaminda cok tutuk. Topa sahip olmada hem niceliksel hem de niteliksel olarak problemli oldugumuz icin rakibi baski altina alamiyoruz; rakibi baski altina alamadigimiz icin rakip ceza alaninda cogalamiyoruz; rakip ceza alaninda cogalamadigimiz icin pozisyon bulmakta zorlaniyoruz; pozisyon bulsak da o son paslar bireysel acemilik veya teknik/zeka eksikliklerine kurban gidiyor; eh topu iceri durtecek adam konusunda da buyuk eksiklikler var. Uzaktan sut desen takimda ceza alani disindan sut atabilen sadece uc kisi var 1) Motta, ama cogu zaman karavanaya 2) Oguzhan, ama genelde cok yumusak 3) Muhammed, en iyi dis sutor ama oynayacak durumda degil. TSli Olcan'i alip, sol beke devsirerek bir Caner cikarilabilir mi? En az bir kac mac oynadi Trabzon'da bekte, iyiydi de. Hem sakatlik sonrasi nasil dondugu/donecegi belirsiz Ismail'e alternatif olur, hem Olcay'la donusumlu oynayabilir, hem de uzaktan sut ve frikik konusunda takima can katar.

kapgan dedi ki...

G. Onay'ın yazısından bir bölüm . ilginç geldi açıkçası...
...Melo gibi agresif bir oyuncunun 24 haftada sadece 3 sarı kart gördüğü ligde Oğuzhan 7 sarı kart görmüş!
RAKİPLERİ 5 ve 6 kez penaltı noktasına giderken, Beşiktaş 1 penaltı kullanmış...

Unknown dedi ki...

hiçbir zaman quaresmasporlu olmadım ama quaresmanın ağır bir sakatlık geçirdiği bir pozisyonu hatırlarım, manisa maçıydı, adam o pozisyon sonrası 2-3 ay top oynayamadı ama o pozisyonda kartı geçtim hakem faul bile vermemişti. bilmem anlatabildim mi? bizim maçlarda hakem kendi sahasına geçene kadar oyun başlamaz!

Unknown dedi ki...

@sinnfein kerim, gökhan, olcay, muhammed, Pektemek, Ömer, Cenk Tosun
forvet arkası pozisyonuna bir yabancı transferi almedia gitsin gitmesin gomis/demba ba tipi bir forvetle hatta olursa üstüne niasseyle benzer bir rotasyon yakalayabiliriz.
pektemek'in formu artacak, bkz: ersan.
ismail'in de form grafigi artacak.
bir eşigi atlamaya ihtiyaçları var sadece.

Bambaşka bir mevzuya gireceğim gene ama ne bileyim içimden geldi.

Ben Holosko'yu seviyorum aga.Bu adam Pascal Nouma'nın hayatında olamayacağı kadar Beşiktaş'lıdır.

Niteliksiz , cibilliyetsiz bir adam değildir.Senelik 2 m €'yu muhtemelen hiç bir yerde göremezdi ama hiç kimse ama hiç kimse hiç bir sikim yapadan sadece antrenmana çıkarak alabileceği bir 900 bin (2 sezonda 1.8 m) Euro'dan fedakarlık etmez.İster gülün ister eğlenin Holosko şu anda çok rahat 1.1 m € alabileceği bir takım bulur.Gecikmeli ödemelerden illalah edip parasını tıkır tıkır alacağı bir yere gidebilir.

Emin olun "kardeşim Beşiktaş için en hayırlısı seni göndermemiz" deseler arkasına bakmadan ceketini alıp gider.

Senden , benden o kadar fazla Beşiktaşlıdır.

Böyle adamlar bu kadar kolay harcanmamalı zaten harcanmamasının sebebi de budur kanımca.

Holosko'dan çok daha iyilerini bulur Beşiktaş elbette ama bu takımda zaten Necip Uysal dahil eksik olan "Beşiktaşlı" futbolcunun yegane temsilcisi olarak kalmalıdır.İstediği kadar kontenjan yiyebilir.

Unknown dedi ki...

selçuk şahin gibi bir adama pek de vefadan bahsedilemeyecek tüketici, tüketmeye alısmıs sımarık cocuk misali her istedigi alınan taraftarlarca dahi "tahammül" ediliyorsa.
bu beşiktaş'ta holosko'ya da necip'e de her zaman yer vardır.

öte yandan niasse sevdası başladı bende.
akhisar'ı, o endüstriyel futbola kafa tutuslarını seviyorum.
şöyle bir formül güzel olmaz mıydı iki taraf için de :
eneramo+ kaş, hasan, muhammed 3lüsü kiralık + bir miktar para = niasse ?

Yorum Gönder

Ara