.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Ocak 2014 Perşembe

Beklenti ayarlayamama

Zamanında, henüz Mendes transferleri ayağımıza dolanmamışken şöyle bir yazı yazmıştım. Bilmiyormuşum ki Adalı'nın vizyonu diye övdüğüm şey menajer dolaplarının daha sofistikesiymiş -ki kendisinin vizyonunu da sonradan tape'lerde gördük-, ama konumuz bu değil şimdi. O yazıda, yönetim iyi transfer yapsa da neyi yapamıyor sorusuna cevap aramıştım. İlk madde de bu yazının başlığı idi.

Bu eleştiriyi eski yönetime yapmıştık, lâkin bu yaz transfer döneminde çıkartılan söylentiler, medya mensupları ile fazla içli dışlı olma, yetki verdiğin insanın etrafından dolanma gibi kazaların yaşanmaya deval ettiğini göstermişti. Sezona iyi başlayınca bunlar unutulmuş, fakat sonraki gidişat kritik bir ara transfer dönemine girdiğimizi göstermişti. O yüzden bu süreçte algı yönetimi üzerine iyi düşünülmeli, çok temkinli adımlar atılmalıydı. Neticede bir önceki yazıda da yazdığım gibi: "Büyük hayallerin hayal kırıklığı da büyük olur."

Sanki Beşiktaş kulübü yıllardır bunun acısını çekmemişçesine bir "Ronaldinho transferi" atmosferi yaratıldı. Hele sosyal medyada hiç ismi duyulmamış, ciddiye alınmaması gereken tipler "aha geldi, geliyor, havadaymış şahitlerim var" tribinde mesajlar attı. Tabii ki elin ağzı torba değil, fakat yönetim de çıkıp kesin bir dille "hayır ilgilenmiyoruz" falan demedi, diyemedi, transfer kesin olmuş da pürüzler halloluyor algısı hakim oldu. Spor medyasıyla flu yürütülen ilişkilerin bir sonucu, bugün Ronaldinho'nun sözleşme yenilediği haberiyle Beşiktaş taraftarının "yıldız kompleksi"ni yeniden azdırmak ve de yönetimin ciddi bir kredi kaybetmesi oldu. Eğer yönetimin bir B planı yoksa -ki Ronaldinho'yu paravan olarak kullandıran isim kim olabilir, bilmiyorum-, bu sükût-u hayalin etkisi en az Haziran'a kadar sürer.

Yıldırım Demirören yönetiminde de aynıydı, Orman yönetimlerinde de aynı. Neden basın ile ilişkiye net bir çizgi çizilemez, neden yönetimin açıklamalarında tam anlamıyla bir profesyonellik yakalanamaz, bilmiyorum. Eşyanın tabiatı mı, Beşiktaş'tan nemalananların elleri kolları çok mu uzun, bir "derin Beşiktaş" ya da "paralel Beşiktaş" mı var, bilmiyorum. Fakat 2 sene önce yapılan hatanın aynısı tekrarlandı bugün. Şimdilik rakiplerin de fiyaskolara imza atması (Alex Telles transferinin iptal olduğu iddiası, Hajrovic ve Türk vatandaşlığı meselesi) Beşiktaş'a zaman kazandırabilir, fakat Ronaldinho transferinde yaşanan bu sürpriz olmayan sürprizin sonrasının hayırlı olması düşük ihtimal.


11 Yorum:

Unknown dedi ki...

geçenlerde Önder Özen reçeteyi vermişti zaten, futbol yapımıza uygun elimizdeki stoperlerden daha kaliteli ve daha etkin bir stoper ile orta sahada kreatif meziyetlere sahip gerektiği zaman ileri ucu destekleyecek, zamanı geldiğinde santrforun yanındaki forvet olabilecek fernandes gibi takımı ihtiyaç anlarında satmayacak iki oyuncuya ihtiyacımız olduğunu söylemişti. Beklemeye devam..

YSY dedi ki...

Abi dusunuyorumda ne yapabilirdi yonetim basinla iletisim konusunda. Yani dunyanin hangi klubu yapacagi transferle ilgili an ve an basina bilgi veriyor. Zaten transferi haber yapan orada burada yoneticileri goren basin. Adamlar belkide hic olmama ihtimaline karsin olabildigince sessiz yapmak istediler bu isi ama millet aninda sanki transfer bitmis gibi haber yapti. Bu dakikadan sonrada yonetim ne diyecek bomba transfer yapiyoruz adam kesin geliyor mu desinler. Hayir onuda demediler. Teklifimizi yaptik beklemeye gectik dediler olmadi is. Ne yapalim hayirlisi olsun adam gelmek istememis belli ki.

yilmaz dedi ki...

ronaldinho ismini basından saklamak bence de o kadar kolay değil. Bu ortalama bir isim değil, daha 1 ay olmadı rakip oyuncular ayakkabı bağcıklarını almaya çalışırkenki görüntüleri yayınlanalı. Oyuncuyla ilgilenmiyoruz denilebirlidi demişsin ama bu söylendi zaten. Fakat isim o kadar büyük ki bir niyetiniz varsa gizlemeniz mümkün değil. Ve ayrıca 6 aydır üzerinde konuşulan bir isim. Yazın istenmişti, sözleşmesi devam ediyordu. Sözleşmesi bitince tekrar harekete geçildi. Ben yönetimi neyle suçlayacağımı çok bilemiyorum.

Burada eleştireceğim noktalardan biri, ronaldinho'nun beşiktaş'a gelşmek gibi bir niyeti olmadığı, menajerin istanbula gelmesinin brezilyadaki pazarı arttırmak için yapılmış bir tiyatro olduğunu,ve maalesef bu tiyatroya malzeme olduğumuzu düşünüyorum.

Sonuçta internette yönetimle ilgili hiç de iyi niyetli olmayan yorumlar görüyorum. Sonuçta oyuncuyu silah zoruyla oynatamayız verebileceğimiz kadar yüksek bir ücret önerdi yönetim, gerisi kendi tercihi.

Mevzubahis konu transferin olmaması değil.

Transfer olursa yaşanacak reklam , ego hazzını düşünüp aslında işin ne noktada olduğunu cesurca anlatamayıp insanları beklentiye sokan yönetimde.

Bu gerçekleşmeyen ne ilk ne de son yıldız transfer denememiz.Ama biz Robinho işinde olduğu gibi alay konusu oluyoruz.

Ne gerek var abi ? Ligde kötü durumdasın belli ki adam gibi transfer de yapamayacaksın.Ne diye kendi bacağına sıkıyorsun ?

Yanlız Roanldinho'yu da tebrik ediyorum çok geniş çevresi varmış eurosport , daily telegraph , skysport filan bir sürü yerde çıktı beşiktaş'ta diye.Adam baya sağlam rest çekmiş.

Bir de şu Eneramo'ya hemen bütün süper lig takımları talipken neden bedelsiz KArabük'e veriliyor bu adam biri bana bunu açıklasın yaw ...

Feyyaz dedi ki...

aha çok komiksiniz çok. Günlerdir meşgulüm girip yazamadım şuraya.

Yönetim taraftarla oyun oynuyor

Gazetelere 2 sutun reklam 50 bin dolar
TV lerde reklamin saniyesi 10 bin lira
Ronaldinho dumeni ile gunlerce kamuoyunu mesgul etmek, bedava.

Hala cakamadiniz davayi. Ne Ronaldinhosu, yalandan bir dumen kuruldu.

Assis abisi de dunden razi, dumen suydu Besiktas belesten reklam yapacak, aha bakin ugrastik transfer edemedik diyecek, Assis de Atletico miniero ya "usta adamlar 5 milyon veriyo, sen de biraz artir ucreti" kozu veriyor.

Hem BJK yonetimi hem Assis icin WIN-WIN durumu.

aptal yerine koyulan yine taraftar, yazin ama surda simdi aslan Fiko, kaplan Onder Ozen hikayeleri okuruz



Unknown dedi ki...

Fikret Orman bitirmeye çalıştığı stat için bile omuzlarda taşınmalıdır. Beşiktaş'ın vizyonunu genişletecek olay stadın bitmesidir, hali hazırda oynadığı stat belli olmayan kulübe 11 tane Messi'yi getirsen ne yazar! önümüzdeki dönemi minimum kazayla atlatmamız şu an için yeter, kurtuluş statta o isimde bu isimde değil!

YSY dedi ki...

Abi bu işleri ne kadar basit görüyorsunuz ya. Evet belki yönetimin tecrübesizliği neticesinde adamlara karşı pazarlık kozu olarak kullanılmış olabiliriz ama bunu bilmek o aşamada çok da sizin elinizde olan birşey değil. Burada esas ronaldinho nun tavrı işi belirledi. Adam zaten baştan gelmek istemiyormuş, bu verdiği karardan da belli olmuyor mu ? Eğer gelseydi sırf para için gelecekmiş e o ihtimalde ortadan kalkınca adam direk kaldı memleketinde. Ayrıca dünya kupası brezilyada olacağı için mevcut durumda kıpırdamayıp orada kalmakta istemiş olabilir.

xiyar dedi ki...

keşke biz elimizde holosko varken ronaldinho'yu almaya çalışmasaydık. keşke biz holosko'yken ronaldinho olmaya kalkışmasaydık

xiyar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sherlockholmes dedi ki...

evet rüya bitti gerçeklere geri döndük. sivok sakat 1 ay yok ikinci yarıyı an itibariyle açmış bulunmaktayız : ) batallayı alsa bari bizim beceriksiz yönetim. adam seneye yerli statüsünde oynayacak. 5+0+3 gibi bir saçmalıkta harika bir futbolcu olur. fb falan kapmadan alınsa iyi.

Walla çok önemli adamlar var alınabilecek ama hiç birisi Ronaldinho ayarında bir winner değil.

önder Özen'in en kritik tespitlerinden biri . Takımda Winner oyuncu sayısı azlığı.İnfluence denilen olayı Ronaldinho'dan iyi verebilecek adam bir elin parmaklarını geçmez zaten alayı 10m 'e ya oynuyor.Bence psikolojik olarak bile çok etkisi olurdu.Neyse olmadı geçmiş olsun.

Sorun alınamaması değil , sorun işlerin kontrolden çıkması ve yaratılan çok büyük beklenti.Bunu yönetemiyoruz.Eleştiri buna zaten.Şimdi olası bir kötü sonuçta taraftar tepkisi çok büyük boyutlara gelebilir.Zaten motivasyonu pamuk ipliğine bağlı bir takımız.

Beşiktaş'ın tempoyu ayarlayabilecek düzeyde bir oyuncu bulması çok zor bu saatte bu da 2. yarıdaki düşüşlerin devamının geleceği endişesi yaratıyor bende.

Yorum Gönder

Ara